Som ett eko

publicerat i Allmänt;
Det är inte första gången det sker att dagarna före Valborg är sommarvarma och att det slår om och blir ruggigt kallt på själva Valborg. Men det känns alltid lika märkligt.
Fram med mössor, vinterjackor och vantar igen, brrr...;)
En tröst är att vinterns återbesök förmodas bli kort.

Jag fick igår syn på tre gamla foton på yngste sonen när han var en bebis. På två av korten skrattade han glatt. Det var lätt att se likheten med sonens lilla dotter <3

Barns skratt och leenden, så underbart smittande! 

Jag har tidigare skrivit om några kära som gått till ljuset och hur jag mindes deras skratt. 
Nu satte jag mig ner och som ett eko från en förgången tid hörde jag först mina söners barnskratt och sen kom bilder och ljud från festliga tillfällen till mig i en strid ström. Syskon, familj, vänner...alla skrattande... Och jag kände känslan, den lycksaliga känslan när skratten stiger och inte vill ta slut :-))

Jag har skrattat på många sista april i Uppsala. Med vita mössan på huvudet i Carolinabacken. Ute vid Gamla Uppsala-högarna i snöstorm eller på någon fest inomhus.
Nu för tiden är det skönt att bara ta det lugnt, äta något gott och lyssna på "fåglarne". Trodde väl aldrig att jag skulle bli "sån" men nu är jag "sån" och det känns gott. Hi hi ;-)

Det finns en stor kase nere vid sjön. Får se om vi tar en promenad dit i kväll. Men om det blir väldigt kallt stannar vi nog inne och värmer oss vid öppna spisen. Jag älskar att lyssna till ljudet av en sprakande brasa och se in i dess sken. 
Eld - kraft och energi
Eld - värme och magi
Eld - rening och förödelse
Eld - passion och helighet

Välkommen Våren!
Välkommen Ljuset!
Nu firar vi ljuset omkring oss och ljuset inom oss!
Och så hoppas jag att vi alla får oss ett glatt skratt!
❤️
Jag tycker så mycket om den här björken. Likt siamesiska tvillingar har två stammar bestämt sig för att växa ihop. Två har blivit ett :-)
❤️❤️En hunds dagbok del två

publicerat i Allmänt;
Om ni undrar om jag ätit upp min mat så är svaret ja. ;)
Nu har äntligen gubben, förlåt husse ska det vara, kommit hem = stor lycka!
Först trodde jag att det skulle bli en "utekväll" för mig. Ute på gården alltså. Eftersom husse bytte finbyxorna mot jobbarbyxorna. Men det blev bara en kort stund sen bytte han till  innebrallor. Det är visst något krångel med mejlen... Så jag lägger mig och sover igen. Men om vi ska ut sen funderar jag att på att flytta på tuggbenet som jag grävt ner...;-) Allt för att förvirra "fienden"...

Nu avslutar jag bloggandet. Var för krångligt. Det här inlägget måste delas upp på två! Teknik, teknik...nä det får matte och husse hålla på med!
Voff voff på er!En hunds dagbok

publicerat i Allmänt;
En hunds dagbok:
Jag ligger kvar i sängen när husse går upp redan kl 5. Tittar avvaktande på honom. Han stressar lite, med kläder och sånt. "Lillhusse" är också vaken! Eller, ja, iallafall uppe. Allt, speciellt husses klädstil tyder på att det blir en "ensammedmatte-dag". Husse släpar ut mig på en tidig promenad. Jag gör "det stora" sen vill jag gå hem. Försöker få upp matte så att hon kan ge mig ett "stix", men hon bara grymtar ett nej så jag tillåter husse att ge mig detta istället. Sen sitter jag "fint" nedanför husse när han glufsar i sig sin frukost. "Snälla en liiiiten bit macka"....

När hussarna åker ligger jag bekvämt i husses säng och sooover. Vid 8.30 lyckas jag få upp matte genom att pipa lite. Sen brer jag ut mig i hennes säng. Är sååå trött efter helgens bravader ;-)

Förmiddagspromenaden gick till sjön. Det gillar jag. Väldigt varmt idag, blev snabbt flåsig. Men åhhh så mycket härliga dofter att nosa in. Och så hälsade jag på en trevlig granne. Han kom cyklande och hade inte med sig sin stooora hund. Den var jag tjenis med ett tag men nu är jag mer "fientlig". Det tycker mina ägare är jobbigt...och hunden själv står bara tyst och stilla hur mycket jag än skäller på den! Matte tycker att han är en sååå fin S:t Bernardshund...suck....


Mina ägare tycker att jag ska äta två gånger om dagen. Morgon och sen eftermiddag. Det tycker inte jag. Jag vill äta vid lunch och på eftermiddagen eller kvällen....Idag funderar jag på att inte äta alls....;-)

Eftersom det är så varmt idag öppnade matte både fönster och dörrar. Jag har fritt kunnat gå ut och in som jag vill medan matte jobbade, eller vad hon nu gjorde. Kul att skälla på allt och ingenting för då kommer matte springande och undrar vad det är. Då hon varken ser eller hör något ovanligt säger hon åt mig att vara tyst. Då gruffar jag lite till för jag är ju hund och vaktar gården!!
Nu har jag ätit...men inte "all gone"...som ni ser!

Matte pratade nyss med husse i telefon så nu inte bara vaktar jag, jag väntar...
Matte passade på att plocka fram borsten! Gu vad jobbig hon är! Suck...Hon säger att jag har en sån päls som måste borstas varje dag...suck...

Vi gick på eftermiddagspromenad till ängen. Varmt! På tillbakavägen nosade jag på ett för mig intressant bajs. Matte blev också intresserad. "Undrar vad det är för djur som lämnar efter sig sån spillning?" Sa hon. "Spillning?" Det kallar människorna inte det jag lämnar efter mig.. Jag vet vad det var för spillning. Matte får leta på nätet! Rena, rama, "gissa bajset"! ;-)
Det här är min stooora vattenskål ...;-)

Tranor, räv och lite till

publicerat i Allmänt;
"Alla kan inte vara Annika eller Tommy", säger Camilla Henemark i programmet Helt Sjukt. "Någon måste vara Pippi också." 
Hon identifierar sig själv med Pippi. Flickan som "sticker ut". Camilla har diagnosen ADHD. Vilket inte är en sjukdom utan har med personligheten att göra. En neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. 
Jag gillar Camillas ord om Pippi, Tommy och Annika. Camilla menar att vi alla behövs. Hon behöver "Annika" som lugnar ner henne och själv är hon, "Pippi" den som ser till att det händer något. :-)


Här i torpet händer det saker. Det är inte vackert att ha ett avverkningsområde som närmaste granne men oj, vad trevligt besök man får på den öppna platsen. Nyligen var det en älgko med två kalvar på besök. Idag kom tranor och en räv flygande respektive smygande :-) Fascinerande att skåda på nära håll och hunden märkte ingenting ;-) Tack och lov.
De är inte lätt att fånga på bild dessa djur men här är makens och mitt "försök"...
;-)

Ett samtal, på chatten, mellan mig och en god vän resulterade bl a i något som kan likna poesi. Delar med min väns tillåtelse detta med er.
- "Åh, jag läser det du skrivit och det är som vackra små vita pärlor som rinner utmed vårbäcken. De kommer från hjärtat och de samlar ihop sig i virvlet. De studsar över alla stenar och finner det som är ro. Tack för att jag kunde gråta."
- "Jag samlar dina tårar i min hand och förvandlar dem till vackra kristaller."
- "Dina kristaller hjälper mig att se."

Ibland kan t o m en chatt bli "poetisk". För mig och jag tror för min vän, var detta en magisk stund i en svår situation . <3
Alla gillar inte poesi och kanske ser detta som trams. Men jag tycker att det är vackert. Var det kom ifrån vet inte jag. Vår konversation brukar vanligtvis inte vara sån. ;-)

Ljus och kärlek
❤️


Bara Är

publicerat i Allmänt;
"Det är så lustigt om våren:
man bara gråter,
man bara skrattar,
man bara - 
är."
- Elmer Diktonius -
Syrenerna börjar få stora knoppar :-) Vad jag älskar den där blå nyansen på vårhimlen!
Blått sjövatten och en sol som speglar sig i sjön är inte heller så dumt :-)

"Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ner och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö.
Snart är sommarn här i purpurvågor,
guldbelagda, azurskiftande,
ligga ängarne i dagens lågor,
och i lunden dansa källorne.

Ja, jag kommer! Hälsen, glada vindar,
ut till landet, ut till fåglarne,
att jag älskar dem, till björk och lindar,
sjö och berg, jag vill dem återse,
se dem än som i min barndoms stunder
följa bäckens dans till klarnad sjö,
trastens sång i furuskogens lunder,
vattenfågelns lek kring fjärd och ö."
- Herman Sätherberg -

Jag kan aldrig höra den sången utan att en massa minnesbilder träder fram. Ett hav av studentmössor, OD, Carolina Redviva, slottet, Gunillaklockan...Valborg i Uppsala...Eller en valborgsmässoeld i Knivsta, massor med vänner, fryser i för tunna kläder men varm om hjärtat. :-)

Om det här vädret håller i sig blir det nog en varm Valborg i år. :-)

Idag har vi grillat ute för första gången i år. Kött till maken, fisk till mig. Men vi åt inomhus, det blåser lite kallt på kvällskvisten.

Och "fåglarne" har jag studerat idag. Försöker komma underfund om vad det är för en liten fågel som flyttar in i holken. Domherrarnas röda magar lyser lång väg. Sädesärlorna trippar omkring på gräsmattan. Orädda trippar de där i närheten av hunden som bara kikar lite på dem. "Ingen idé att jaga dem". Men när ekorren dyker upp sätter han fart. Och ser alltid lika förvånad ut varje gång när ekorren försvinner ur sikte, upp i ett träd ;-)

"Ryck till dig fröjden! -
som en islossning.
Begär ej, fråga ej om lov - 
tag!
Bevara ej - slösa!
Bliv ej -
var!
- Elmer Diktonius - 

Ja, "ta våren", gör den till din, allt efter ditt behov och din kraft. Samla ljus. Det gör jag :-)

Livet Är!
Det är upp till oss att Vara ❤️

I morgon är det onsdag :-)

publicerat i Allmänt;
När jag promenar till jobbet på morgonen känner jag att jag "sticker ut" ur mängden i min nya ljuslila jacka bland  alla svarta kläder jag möter. Jag känner mig lite "modig" och "kaxig" också ;-)
-"Här kommer du som en härlig vårblomma", säger en fin vän och vi skrattar åt min kaxighet. Hon tycker att jag är fin :-)
Jag har skickat efter den. Hade jag shoppat i stan och provat i någon provhytt med dess hemska, avslöjande ljus, hade jag nog inte köpt den...det hade nog blivit en svart eller mörkblå...som vanligt...fniss

Och våren är så härlig nu! Musöron på träden ;-)
Jobbigt för allergikerna förstås..synd...
Eftersom jag själv mår bra denna vår så kan jag njuta. Tacksam för det.
I går morse fick jag lust att omfamna dagen, solen, livet, moder Jord! Speciellt när jag klev ut på förstutrappan i torpet på morgonen och möttes av solstrålarna och sommarvärme! Härligt!!!

Ingen bra dag att sitta i bilen men vi bilade ner till Bålsta för god påskmat och trevlig samvaro hos svärmor. :-)
Besökte också svärfars grav. Det är en sån vacker kyrkogård vid Yttergrans pyttelilla, söta, rosa kyrka. Där finns också detta kors som jag tycker är så vackert i all sin enkelhet:

Idag har jag jobbat. På lunchen tog vi en promenad i området, jag, maken och hunden. Passade på att plåta denna vackra väggmålning:

Och kvällspromenaden tog vi ut till havet där man planterat nya träd vid kajen. Tall? Måste vara en vindtålig sort! :-)

Nu är det kväll igen. Blir lite dagvill efter påskhelgen. Har haft måndag hela dagen ;-). Men det är tisdag och i morgon är det onsdag!

Allt gott!
❤️

Kärlek och skönhet

publicerat i Allmänt;
Himmelskt vacker vårkväll efter en skön, solig Påskdag. Allt är stilla och fågelsången är fantastisk. Efter en dag med röj och städ tar vi kvällspromenaden ner till sjön. Solen är uppe ett bra tag till och leker tittut med oss mellan träden. Det är den 20 april 2014.

En dag kvar av påskhelgen. Men sista dagen i torpet. I morgon åker vi in till stan och borstar av oss skogsdammet för att sen åka ner till svärmor en sväng.

Rofyllt och tyst

När jag vaknade i morse hade jag huvudet fullt med påskpsalmer!! Vet inte var de kom ifrån? Har inte sjungit dem under massor av år eftersom jag inte är "kyrklig" längre. Kanske var det "någon" som ville påminna mig om Jesus? ;-)
Påsken är ett mysterium...


När jag och sonen tog en promenad med hunden längs skogsvägen ner till ängen tidigare i dag, pratade vi om det här med ljuset, våren, värmen. Om hur vi människor lever upp igen. Precis som naturen. Vi skojade om att vi kanske skulle möta en yrvaken björn...det gjorde vi inte! :-) 
Sonen berättade att på hans jobb i Stockholm försöker alla ta vara på varenda solchans. De rusar ut på lunchen för att hinna lapa sol och vid busshållplatserna står alla med ansiktena upp mot solen. Vi är så beroende av solljuset här uppe i nord. 
Vi sände också några tankar till äldste sonen med familj som är på Gran Canaria...vi vet inte riktigt vilket väder de har...vi hoppas att de har det bra! I förrgår fick vi rapporter om sol och bad men sen har det varit tyst...

Bland alla tragiska nyheter och eländesrapporter denna påsk fastnade min blick vid en av de vackraste kärlekshistorier jag någonsin läst. Den om Kenneth och Helen  Felumlee. De träffades som tonåringar, blev djupt förälskade och gifte sig 1944. Tillsammans fick de 8 barn. Varje morgon under 70 år höll de varandras händer vid frukostbordet, i Nashport,USA. De var oskiljaktiga. När Helen dog som följd av sjukdom 
den 12 spril var hon 92 år. Femton timmar senare dog Kenneth omgiven av 24 släktingar och vänner. "Han var redo. Han ville inte lämna henne ensam", säger Linda Cody, parets dotter. 

Visst är det vackert och kärleksfullt! ❤️

Nu säger jag God Natt! 
Sov gott ❤️

Symboler

publicerat i Allmänt;
Glädje över livet
Ljusets seger över mörkret
Andlig kraft
Dagar av mystik

Positiva tankar
Återhämtning för kropp och själ
Stilla stunder för eftertanke
Korset segertecken

G
L
A
D

P
Å
S
K
Påskkort från en vän :-)

Långfredagen bjöd på lite regn och en kylig vind. Tillsammans med fina vänner besökte jag och maken Mehedeby Kursgård. Trots vädret var det så mysigt. Vi grillade korv, tittade in i gårdens fina tipi, shoppade, beundrade konsten och framför allt träffade underbara Cecilia. :-)
En annan härlig upplevelse var att träffa hönorna och tuppen hos våra vänner. :-) Hönor som har en husvagn som sitt hem! Och som får gå fritt ute! :-)
Vi fick också titta på de söta vaktlarna och vi fick med oss små söta vaktelägg hem!
Söta!
ÄGG är symbol för Livet. Jag citerar:
"Traditionen att äta ägg till påsk finns över hela världen. Ägget har en central plats på påskbordet och symboliserar liv och växtkraft för såväl katoliker, protestanter, ortodoxa kristna som judar. Ägget är även en viktig symbol i det mångkulturella Sverige."
Svenskaagg.se
Och påskharen då? 
Påskharen som kommer med ägg till barnen är en tysk tradition. Haren/kaninen är ju känd för sin fortplantningsförmåga och har därför blivit en symbol för överflöd och fruktsamhet. Förknippas med påsken och andra ritualer där man firar livets återkomst efter vintern.(Wikipedia)

Så nu har jag strött lite information omkring mig igen ;-) Fast ni kanske redan visste?
Själv är jag fascinerad av symboler. Korset t ex som från att ha varit ett avrättningsredskap blev ett tecken på seger genom Jesus död och uppståndelse. 

Idag, Påskafton, skiner solen och det är riktigt varmt ute. Och fåglarna drillar och sjunger. Hela gräsmattan är täckt av Vitsippor. Syrenerna har stora knoppar. På gården finns det fullt upp med "att göra" men också tillfälle till reflektion. Nere vid sjön håller man på med att dra ihop "skräp" till en brasa. Det är ju snart Valborg!
Mina pelargoner har fått komma ut i solen en stund. Snart kan jag plantera dem i tunnan igen.
Allt lever upp igen!
Glad Påsk!


Foto från Mehedeby kursgård <3
❤️Tankar om Påsk

publicerat i Allmänt;
Som det blåser idag blir det nog inga svårigheter att få fart på kvasten. Frågan är om det blåser åt rätt håll? Var ligger Blåkulla?
;-)
Skämt åsido, jag stannar hemma :-)
Den här samlingen gamla påskkärringar kanske ska iväg? Hi hi...Från den tiden då jag "påskpysslade" med barnen ;-)

Ordet Påsk har sitt ursprung i hebreiska pesach som betyder 'gå förbi eller skona'. Pesach är en judisk högtid som firas till minnet av uttåget ur Egypten. Via grekiskans paska har vi fått ordet påsk. 
Engelskans Easter och tyskans Ostern har sitt ursprung från ett urgermanskt ord som betyder 'att lysa'. Det finns de som påstår att det var ett namn på en gudinna som firades vid vårdagjämningen. Men ingen vet säkert.
(Källa Språkrådet DN)

Som vanligt med våra traditioner är det en "röra" från kristen och förkristen tid. Man får hitta det i traditionen som känns bra och rätt för en själv :-)

För mig är det viktigt att stilla mig ibland. Fundera, meditera, filosofera..och att ta in ljuset, vandra i naturen, andas in magin, pånyttfödelsen, låta mig omfamnas av Moder Jords värme :-) Jag funderar också på Jesus och hans liv. Och jag har mina personliga tankar även där ;-)

Från mörker till ljus - det är Påsk!
Våga känna tro och ha tillit. Låt Livet omfamna dig!
❤️
Ha nu en Glad Påsk! ;-)
Ser du den lilla kycklingen? ;-)


Utanför ramarna

publicerat i Allmänt;
Den eviga gåtan:
Vad kom först, hönan eller ägget?

Vi här på jorden är så bundna vid tiden. Först det, sen kommer det och...men om man försöker tänka bort tiden...det går inte, jag vet...men i alla fall...om vi leker med tanken att tid inte finns, så spelar det med hönan ju ingen roll...allt hände på en gång, eller aldrig eller så händer det i morgon...hi hi...ni tror väl att jag fått ett ägg krossat i huvudet eller nåt...hi hi... Men jag är bara "djupt filosofisk", just nu. ;-) 
Jag gillar gåtor och mysterium och när vetenskapen inte har något svar får man tänka djupare och vidare....Inte för att jag tror mig finna någon lösning men det är så skönt att tänka utanför ramarna ibland...då blir plötsligt allt möjligt! :-)

Allt ska vi nog inte förstå..men klura kan vi göra :-)

"Fantasi är viktigare än kunskap"

"Tid är det som man mäter med en klocka."

"Det finns bara två sätt att leva sitt liv. Det ena är att leva som om ingenting är ett mirakel. Det andra som om allting är ett mirakel."
- Albert Einstein -

Jag har "påskpyntat" lite. Gillar de här små äggen :-)

Och här är min påsktavla som jag målade förra året :-)

Kom ihåg att Allt Är Möjligt! 
Allt behöver inte vara logiskt.
Våga tänka utanför ramarna :-)
❤️

När björnarna vaknar

publicerat i Allmänt;
Känner du någon Tiburtius? Det gör inte jag, men han hade i alla fall namnsdag igår. Och enligt vissa källor är 14 april dagen då björnarna vaknar och kommer ur sina iden. Enligt andra källor är det den 15:e som de vaknar, alltså idag :-)
Björnen sover inte mer....;-)

Hoppas att jag slipper möta några nallar när jag är ute i skogen och går, jag skulle få björnfrossa! Men jag ser gärna några nallar på distans när jag sitter i bilen! :-)

Jag talade en gång med en författare som berättade om sitt möte med en björn. Hon var ute och joggade när hon plötsligt såg en björn komma lufsande. Hon visste så väl hur hon "skulle" bete sig. Lugnt gå åt andra hållet..."Och det gjorde du?, sa jag. "Nej,"svarade hon, "jag sprang därifrån." Tack och lov så sprang inte björnen efter....

Efter en dag med sol och vind från havet - hav doftar gott! - mulnade det på under eftermiddagspromenaden. Vilket långt ord ;-)


Har jobbat två dagar i rad och ska jobba i morgon också. Stora steg på Bättringsvägen :-)

"Någon" hade möblerat om i soffan i morse...fyrbent vän starkt misstänkt ;-)


Fullmåne i natt! 
Vad vill du drömma om när du sover? Jag vet mer vad jag inte vill drömma om :-) Men om jag tänker efter...vandring längs en strand vid solnedgång/soluppgång...möte med änglar...att flyga som en fågel över ett vackert landskap....Sköna drömmar <3
Hjärnan får gärna lösa ett och annat problem också under sömnen, så att när man slår upp sina klarblå (?) på morgonkvisten så är första tanken: "Ja men visst ja, så ska jag göra!" ;-)

Men i natt är jag glad om jag överhuvudtaget sover...brukar ha svårt med det under fullmåne...

Sov gott!
Dröm sköna drömmar!
<3Ord att må bra av

publicerat i Allmänt;
Det regnar. Först ett kraftigt regn, nästan som hagel som slog mot rutan.Nu har det lugnat ner sig och solen försöker komma fram. Aprilväder. Ganska mysigt om man slipper vara ute i det. Växtligheten behöver vatten och den nysopade gatan doftar blöt asfalt.
 
Jag känner idag för en favorit i repris: (citerade ord från ett vykort)
 
Goda nyheter under det senaste dygnet
 
Planeten fortsatte att vrida sig runt sin axel som vanligt, med resultat att solen gick upp överallt på jorden. Miljarder fåglar sjöng och ett oändligt antal blommor blommade.
Jorden välsignades med 340 000 helt nya ljuvliga människobarn. Intelligenta, kärleksfulla och mycket modiga handlingar utfördes varje sekund någonstans på jorden.
Miljoner människor avstod från att säga eller göra något elakt. Hundratusentals nya, verkligt bra idéer kläcktes. Miljarder människor skrattade, lärde sig något nytt, rörde med ömhet vid varandra, älskade livet någon stund och vägrade att ge upp.
<3
 
Ibland behöver man påminnas om allt positivt som faktiskt händer runtomkring oss hela tiden. Ofta sådant vi tar som självklart. 
 
Här kommer ett citat till att må bra av: ( från Fb)
 
"We are born in one day.
We die in one day.
We can change in one day.
And we can fall in love in one day.
Anything can happen in just one day."
- Gayle Forman -
 
Våga hoppas, våga tro!
Allt gott till Dig!
<3
 
 
 
 
 

När Sädesärlan kom

publicerat i Allmänt;
Så kommer den där stunden när min mentala vilja måste vinna över den kroppsliga. Det är ett sånt där "ta-mig-i-kragen-moment"...
Och jag lyckas få upp den värkande kroppen, upp ur sängläget!
Så där ja...frukost, dusch, påklädning och promenad. Kom igen nu kroppen! Och den lyder :-) Men värken är kvar. Okey, resten av dagen får anpassas efter kroppens vilja...eller behov av vila kanske är närmare sanningen...

Såg på Efter Tio i torsdags när Malou hade två gäster som berättade om en ny terapi som handlar om acceptans. Att sluta "föra krig" med sig själv. Acceptans hjälper en person att släppa lite av alla krav i sitt liv och på detta sätt hitta större harmoni i livet. (Källa Myrälf) 
Jag börjar mer och mer tänka i banor av acceptans. När jag känner mig begränsad så försöker jag att tänka att istället för att sörja det jag inte kan göra, gör jag något annat, som jag kan :-)
Det svåraste är att få andras acceptans...

I fredags kunde jag jobba. Det kändes kul. Igår var jag "superaktiv", för att vara mig ;-) Besökte Stockholm. Vackra stad i solsken och vårskrud. Hos sonen med familj kunde vi sitta ute och fika i solens sken. Utan ytterkläder. :-) Lilla barnbarnet sken som en sol hon också. Studerade henne när hon låg på filten med en massa bitleksaker omkring sig. Hur hon snodde runt, runt på mage och sträckte sig långt efter saker. Snacka om stretching! Snart kryper hon! Och söt som en sockerstrut är hon!

Besökte också min syster och hennes sambo. Mysigt! Mycket prat om det blivande bröllopet blev det, förstås. ;-) Bläddrade i en tidning med "bröllopstips" och meddelade min syster att hon "måste" ha en silverpeng i ena skon för att äktenskapet ska bli rikt och lyckligt! Hi hi...gammal skrock förstås som man plockat upp...Min syster tyckte att det lät obekvämt och det håller jag med henne om...hi hi...;-)) Hennes sambo påpekade dessutom att det kan vara svårt att hitta en slant som verkligen innehåller silver...;-) Så det gamla tipset får nog vara...;-! Äktenskapet blir nog rikt och lyckligt ändå! ;-)

Jag vet att Sädesärlan varit här i Gästrikland ett tag men vi såg den först trippa omkring på gården i fredags. Vilket är tidigt! Och den är sååå välkommen! Nu är det VÅR!
Köpte dessa fjädrar på torget förra helgen. Kunde inte välja färg så det blev en mix :-) Och så hoppas jag att just dessa fjädrar inte kommer från plågade fåglar...

Nu går vi in i stilla veckan eller dymmelveckan eller påskveckan eller vad man nu vill kalla den. 

Det är oroligt i världen. Det är det ju alltid men ibland så kommer det närmare oss. Jag tänker på situationen i Ukraina... Vi får hjälpas åt att sända Ljus, Kärlek och Hopp till varandra och vår jord! Är ni med?
Ljus, Kärlek, Hopp till Dig!
❤️

Besök av älgar

publicerat i Allmänt;
Fick fint besök idag :-) 
Fick plötsligt syn på något genom fönstret som vetter mot baksidan. Det var något stort som rörde sig där ute...en älgko med två kalvar. De gick där och mumsade på kvistar och annat som ligger på marken efter trädfällningarna. 
Korten blev inte så bra genom fönstret men jag visar dem ändå :-)Jag var glad att vi var inomhus, hunden och jag :-) Vet inte hur han skulle reagerat på dessa stora inkräktare på "hans" marker....;-)
Nu låg han inomhus och märkte ingenting. Annars brukar det vara han som hör och ser saker som inte vi lägger märke till....;-)Eftersom jag tror att det mesta har en mening och är öppen för tecken och budskap slog jag upp Älg i Solögas bok Djurens Språk:
"Här och nu har du allt. Min gåva till dig är att vara nöjd med livet.
Här gäller det att känna dig nöjd med din plats i livet, först då befinner du dig i mitten av världen och det du önskar kommer till dig. Kliv av känslan av missmod. Välj att vara nöjd och din situation förbättras."

Hm..intressant. Precis de ord jag behövde eftersom jag idag varit lite missmodig....
Så jag tänkte om...självklart är jag nöjd med mitt liv, här och nu! Jag har ju Allt!!!
Så mycket bättre jag mår nu :-)
Tacksam istället för missmodig = Glädje :-)

Det är inte alltid så lätt att göra sådana här "tankekullerbyttor" men idag gick det...

Det är kväll men fortfarande ljust. Det är så skönt :-)
Till er alla;
GOD NATT
Änglarna vakar vid er sida
❤️


När knoppar brister

publicerat i Allmänt;
"Ja, visst gör det ont när knoppar brister..." (Karin Boye)

Jag tror jag har växtvärk ;-) Nej, jag växer inte kroppsligt, förutom på bredden då, utan själsligt..och det känns i kroppen....

"Ja, visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?"

Idag tvekar våren lite. Det blåser en kall vind. De blå och vita sipporna är slutna och öppnar sig inte ens när solen tittar fram.

"Ja, visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan, bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
och det som stänger"
Jag har låtit mig ligga skyddad där inne i mitt skal. Tryggad av andras sanningar, regler, åskådningar. Men min egen sanning, min egen inre röst, min intuition började göra sig påmind. Något tärde och sprängde....och växte..

"Ja nog är det svårt när droppar faller
Skälvande av ängslan tungt de hänger
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider
- tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra - svårt att vilja stanna
och vilja falla,"

Jag prövar vägar, jag lyssnar och ser. Jag tvekar. Vågar jag ge mig ut på nya vägar. Det är något som drar och kallar...

"Då, när det är värst och inget hjälper.
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden - känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
som skapar världen"
- Karin Boye -

Jag känner mer och mer trygghet och tillit på den väg jag vandrar. Tillit till det som sker inom mig och det som sker omkring mig. Jag släpper in Våren! :-) Pånyttfödd <3

Och jag vandrar inte ensam...❤️

Tack Karin Boye för dina ord som jag nu lånade för att beskriva min "process"! :-)
Tack alla ni som är med mig på min livsväg! :-)

Ljus, kärlek, glädje och hopp!
Och glöm aldrig att: det är för Dig solen går upp - i morgon också!
❤️


En ängel flög förbi

publicerat i Allmänt;
En vårdag som kännetecknats av gråväder. Dock flera nyanser av grått ;-) 
Regnar gör det också. Jag försöker tänka lite positivt. Många allergiker mår lite bättre när det regnar.

Jag har jobbat idag. Och det vet ni som följer mig att de dagar jag orkar jobba är jag extra glad och tacksam. Och det känns alltid som stora kliv framåt på Bättringsvägen. :-)

Hunden tycker om måndagar. "Äntligen får man sova!" ;-)

Med tanke på den grå himlen vill jag visa dessa bilder som togs för några dagar sedan:


Tidigare har jag citerat detta ur boken "Änglar, änglar, änglar". Jag gör det igen ;-)
"En man på gatan pekade upp mot himlen och ropade: Se, en ängel! De förbipasserande skrattade åt honom och sa: Det är bara moln, din idiot.
Tänk så underbart det vore att se änglar där andra bara ser moln, och så sorgligt att bara se moln där änglar finns."

Jag är kanske lite av en "idiot" men jag ser inte bara moln ;-)

Glöm inte: "Efter regn kommer solsken" :-)

Ljus och hopp till er!
❤️

Gåvor till dig

publicerat i Allmänt;
Att promenera, träna, motionera (för gammaldags ord??) är nödvändigt för kropp och själ. Att röra på sig. Lika nödvändigt är att meditera. I alla fall för mig. Att slappna av, koppla från bruset, kraven, intrycken och försöka få ro i mitt inre. Att se de inre bilderna och lyssna på den inre rösten.
Under min sjukdomstid kunde jag inte meditera. Det var kaos. Obalans. När jag åter försökte meditera var jag en "nybörjare" igen. Det var nästan omöjligt att låta störande tankar bara komma och gå. Jag liksom fastnade där i bilden av den överfulla tvättkorgen eller den jobbiga tandbehandlingen som låg en vecka framåt....;-) Så då satte jag på meditationsskivor och lät mig ledas in i meditationen. 
Nu går det lättare. För många är problemet att hitta tid och lugn och ro. Man får försöka skapa sig detta. Unna sig en liten stund.
Nyligen kom plötsligt en meditation till mig när jag mediterade. Kände att den vill jag dela med mig av :-)
Liten meditation:
Sätt dig bekvämt. Håll händerna i knät med handflatorna uppåt. Slut dina ögon och ta ett djupt andetag.
Tänk dig att det kommer fram en ängel till dig och lägger en gåva i din vänstra hand. Gåvan är Kärlek. Slut din hand och känn hur Kärleken sprider sig upp till ditt hjärta.
Nu lägger ängeln en gåva i din högra hand. Gåvan är Vitt Ljus. Slut din hand och känn hur ljuset sprider sig i hela din kropp.
Öppna dina händer igen för nu kommer ännu en ängel fram till dig. Ängeln lägger gåvan Energi i din vänstra hand. Slut din hand. Känn hur Energi fyller din kropp och din själ. I din högra hand lägger ängeln ännu en gåva. Den gåvan är Din Önskning. Kanske frid, kanske glädje eller läkning eller något annat. Låt den fylla dig eller kanske gå till ett visst ställe inom dig...
Öppna dina händer och sitt en stund innan du öppnar dina ögon. Kanske vill du viska ett tack för dina gåvor?
Hoppas att det känns bra inom dig ❤️

Äntligen tittar nu solen fram denna söndag. Du skulle tittat fram för två timmar sen kära sol, enligt SMHI ;-) " Meteorologen är en luring, en riktig luring"... ;-))

Jag har ännu inte hittat min bok om vattenkristaller som jag tänkte citera ur..den måste fått fötter och travat iväg...eller vingar...kanske...;-)

Ljus, glädje och hopp önskar jag Dig denna dag och inför den nya veckan!
❤️

Vårrensning i ryggsäcken

publicerat i Allmänt;
Oftast flyter orden fram så lätt. Ibland stakar jag mig fram. Som idag. Mycket vill fram men stöter på någon form av spärr. Spärren kan vara min trötthet. Kanske beror tröttheten på våren? Jag älskar ljuset och pånyttfödelsen men stundvis blir intrycken för många på en gång. Jag behöver samla mig, koppla av och koppla från. Vila och meditera.

Är inne i en utrensningsperiod igen. Det poppar upp en massa märkliga och jobbiga minnen från det förflutna. Nu har jag lärt mig att hantera detta bättre. Istället för att grubbla och bli frustrerad ber jag änglarna om hjälp att kapa banden till dessa händelser. Ibland kan det finnas anledning att förlåta mig själv eller förlåta någon annan. Men allt handlar ju om sånt som redan hänt. Sånt jag inte kan ändra på nu. Ändå poppar det upp...Det behöver väl komma upp till ytan för att kunna rensas bort. Så mycket skräp som inte är till någon nytta alls. Varför har jag sparat på det?? Visst en del av det har jag väl lärt mig något av men det mesta har nog bara legat där och gnagt...

Så jag tar av mig min skavande ryggsäck och rensar ur...igen...Ger utrymme för nya, positiva händelser och varma minnen. 
Det är som en vårrensning i garderob eller förråd. :-) Skillnaden är bara att i den själsliga rensningen finns inget att lämna bort till någon annan. Inget för Blocket eller second hand. :-) Allting slängs eller bränns! Bort, bort! Fyller ingen funktion längre! 
Jag vill gå in i den nya tiden med en lätt ryggsäck :-)
Vårfint på balkongen

Nu är det lördagskväll. Efter en dag med shopping på stan och långpromenad med make och hund blir det "soffhäng" framför TV:n i kväll.

Ljus och kärlek
❤️


"Vårprassel"

publicerat i Allmänt;
4 april. En dag att njuta av för min del. Sol, ganska varmt, stilla, fågelsång och "vårprassel". För visst "prasslar" våren! Det prasslar i marken när växterna tränger sig upp mellan fjolårslöven. Man kan höra hur allt vaknar till liv igen! :-)

Björktrastarna och koltrastarna hoppar omkring på gräsmattan igen :-)
Sjön var spegelblank idag och det stiliga svanparet var tillbaka. De håller sig dock på avstånd och är svåra att fota.Fått många positiva reaktioner på mitt kaxiga inlägg igår :-) Vill dock förtydliga två saker. Jag har aldrig varit mobbad och det finns och har funnits massor med underbara människor i mitt liv!!! <3

Tycker att det är dags för lite positiva nyheter:
(Källa: Good News Magazine)
• Panama är ännu ett land som förbjuder vilda djur på cirkusar 
• Japanska e-handelsjätten Rakuten har beslutat sig för att helt sluta sälja val- och delfinkött
• Två av världens största företag inom mode, H&M och Zara/Inditex, inleder samarbete med miljöorganisationen Canopy. Tillsammans med ett flertal andra företag åtar de sig att se till att deras produkter inte bidrar till avskogning av urskogar och andra hotade skogar

När man läser positiva nyheter känner man att det finns hopp för vår värld. Eller hur?

Hopp var verkligen något Elise Lindqvist, 78 år, förmedlade i programmet "När livet vänder". Elise är också känd under namnet "Ängeln på Malmskillnadsgatan". Efter en fruktansvärd barndom fylld med övergrepp och sen missbruk och prostitution blev hon frälst och jobbar nu som volontär bland de prostituerade. Hon försöker hjälpa och ingjuta hopp i de nedbrutna kvinnorna på gatan. Det hon berättar om sitt liv och om de prostituerades situation är så hemskt att man knappt klarar att ta in det. Ändå sitter hon där Elise och lyser av hopp och tillförsikt...en ängel här på jorden <3

Det finns hopp! <3
Våga hoppas! 
Hoppas ni alla får en fin helg!
❤️
Mina fina Påskliljor som jag fick av en kär vän häromdagen <3


Jag tänker ta plats

publicerat i Allmänt;
Äntligen känner jag att jag fått något av en revanch i livet :-) Jag är glad över att jag lever i en tid då jag kan få upprättelse! Efter att större delen av mitt liv fått höra att jag "inte ska vara så känslig". Ofta sagt med hånfullt eller besvärat tonfall. Lätt för gråt och lätt för skratt. "Behärska dig!" Med långa känselspröt som lätt läst av och tagit in stämningar, intentioner, kroppsspråk. Kunnat läsa mellan raderna och känt av vad som är falskt och vad som är sant. Med stor lyhördhet och stor empati har jag vandrat omkring på jorden och samlat in intryck och försökt bära andras bördor tills kroppen sagt ifrån. Tidigt fick jag lära mig att alla andra var viktigare än vad jag själv var. Tidvis har jag försökt att inte lyssna på min intuition.Att inte lita på min "magkänsla".Att inte ta plats. Det är då jag blivit sjuk. Jag har lätt för att samla intryck av alla de slag men svårt för att smälta dem om de blir för många på en gång. Jag har stort behov av vila och återhämtning. 
Men
det som många kallar "överkänslighet" är helt enkelt: SENSITIV BEGÅVNING. :-) Tjoho! Känn på den! ;-)
Detta är något värdefullt och positivt. T o m livsviktigt. 
Så jag tänker aldrig mer låta människor trycka ner mig för att jag är den jag är. Jag är inte blyg, blödig, besvärlig, humorlös, konstig...
Jag är klok, sensitiv, intuitiv, lyhörd, analyserande... Och numera kaxig! :-))
Och att känna medkänsla och bry mig om och försöka ställa upp för andra det kommer jag aldrig sluta upp med. För det är det jag är här för.Och det ger mig så mycket tillbaka. Nu vet jag att jag inte kan bära andras bördor, bara lätta lite på dem genom att lyssna. Jag grubblar inte på lösningar utan agerar intuitivt. Och jag vågar själv be om hjälp. Jag vågar visa mig svag och jag vågar visa min styrka. Och när jag litar på min intuition kan det leda till att jag går nya vägar och inte längre lever efter andras villkor.
Mina steg på Bättringsvägen är lättare nu och samtidigt mer bestämda. För nu går jag Min Väg.
Vi är många som är "känsliga" och många av oss blir sjuka av detta eftersom det inte "passar in" i vårt samhälle idag...

En vän sa en gång: att vara känslig är en rikedom. Vi njuter mer, vi känner djupare, vi upplever intensivare, vi är tacksammare....
Kanske är det så...

Så Sensitiv Begåvning är ett av flera nya ord jag stött på de senaste dagarna. 
Hjärndimma är ett annat ord som jag gillar. Ett bra uttryck för hur det känns när man är utbränd....

Var aldrig rädd för dina känslor. Lär känna dem. De är dina! <3

Och du:
"Perfect people
Don't drink,  don't lie
Don't cheat, don't fight
Don't complain and don't exist"
- Paulo Coelho -
:-)

Nu blommar scillan också :-)

Mitt barnbarn fyller 6 månader i dag. Ja, tiden går fort....:-)

Ljus och kärlek 
❤️April april

publicerat i Allmänt;
Jag kan inte låta bli att skratta åt mig själv när jag åter försöker lära mig det här med att använda dator. Under min jobbigaste sjukdomstid kunde jag inte ens vara i närheten av min dator. Jag försökte några gånger men då hände något oförklarligt. Det var som om det gick blixtar genom mig! Otäckt. Jag blev chockad och rädd. Men iPhone och senare "paddan" gick bra. När jag nu försöker med datorn ( ny och fin sådan) får jag inga stötar men jag försöker orientera mig på tangentbordet med alla dess funktioner och rätt som det är så är jag där och petar och "klickar" på skärmen ;-)) 
Lära om, lära nytt ;-) Nygammal kunskap, det sitter väl där någonstans...eller?
Fniss...

Positivt med att städa när solen skiner in är att man ser all smuts in i minsta skrymsle.
Negativt med att städa när solen skiner in är att man ser all smuts och riskerar att städa sig helt fördärvad ;-)
Känner jag i ryggen nu...
Mycket känns halvdant hemma nu. Orkar inte dammsuga ur soffan en gång till. Ny soffa är på G...vi ska "bara" bestämma oss för vilken vi ska ha...Nytt bord är också på G, det gamla håller på att "äta upp sig självt"...(...och hur göra sig av med gamla soffan? Bordet ska slängas)
En gammal fåtölj till hunden ska införskaffas också från second hand...Maken och jag är överens om att hunden inte ska vara i nya soffan...Får se hur hunden reagerar på det...han anser sig ju ha "vetorätt"....

Och hunden, ja, han är "halvt trimmad"...från ryggen och bakåt...resten får vi kämpa med snart när tid och ork faller på ;-) För det är en "kamp". Hans förre ägare prioriterade inte pälsvård...så han är ovan och han ogillar våra försök...Men vi är envisare än han...tror vi...;-) Och hunden verkar inte lida av att vara "halvtrimmad" :-)
Vacker är han, vår hund :-)

Första april började med "aprilväder". Först snöade det och sen kom solen och smälte bort snön. Det är alltid kul att läsa tidningarna första april på jakt efter aprilskämt. Ibland är de lätt avslöjade, ibland är de verkligen luriga. I GD försökte man lura i oss att man hittat ett ovanligt dinosaurieben när man grävde under arbetet med stadens nya fotbollsarena. Så nu finns det risk att bygget blir försenat...hi hi....
Ibland har man blivit besviken över att en nyhet visar sig vara ett skämt, andra gånger har man dragit en suck av lättnad. ;-)

Läser i Wikipedia att man tror att aprilskämten kom till Sverige i mitten av 1600-talet. Då handlade det om att lura någon att gå dumma ärenden.
1 april 1962, innan det fanns färg- TV ,lurade man svenska folket att man kunde få färg i sin svart-vita TV genom att sätta en nylonstrumpa över skärmen....Undrar hur många som testade? :-))

April april på dig!

"Life always offers you a second chance.
It's called Tomorrow!"
❤️
Nu är det öppet vatten i sjön :-)