En lyckokänsla

publicerat i Allmänt;

Lördag. Sista september. 

Bilderna från Göteborg. Så overkliga. Våldet och antidemokratin och rasismen vill visa upp sig. De är inte så många. Motdemonstranterna är väldigt många. Polisstyrkan är enorm. Oron är stor. Vad ska hända? Nazisterna försöker ta en annan väg än den tillåtna. Polisen står emot. Ett fåtal motdemonstranter beter sig illa. Så onödigt och idiotiskt. Och så resultatet: nazisterna är omringade, tiden går ut, det blir ingen demonstration. 

Min reaktion är: vad kostar detta gräsliga spektakel? Vad kommer hända nu?

Ja, så kan man också fördriva en förkyld lördag. Glo på Aftonbladets direktsändning från Göteborg ;-) 

Helst hade jag gjort annat förstås...varit på kalas t ex...men men...

Två promenader med hund i det gråmulna vädret blev det också. En katt låg och lurade i diket när vi gick på första promenaden. Jag var glad att jag hade hunden kopplad. ;-) 

Otrimmad hund och löv, massor med löv ;-)

Jag stod nere vid sjön. I tystnad och stillhet. Tänkte på alla mina fina vänner som har problem av olika slag, sjukdomar och svåra beslut. Sänder dem goda, kraftfulla tankar och energier. 

Tacksam är jag idag över att förkylningen så smått börjar släppa taget om mig. Jag anar en ny energi. Att tillfriskna...det är en lyckokänsla! <3


Tack för att Du var här!

Allt gott
❤️

Som ett smycke

publicerat i Allmänt;
Som ett smycke :-)

Ibland får jag syn på något som jag känner att ”den/det vill jag ha”... När en nära och kär vän lägger ut bilder på en gammal symaskin så...”ja’ vill ha!”

Inte för att absolut sy på utan för att den är så vacker och passar in i miljön i torpet. 

Tänk vad man la ner tid på att utsmycka även bruksmaskiner förr :-)

Den här vackra maskinen har som allt annat gammalt sin egen historia. Den historien tillhör min vän. Hon har delat med sig till mig och det gör ju symaskinen ännu mer värdefull. Det jag vill berätta är att maskinen inköptes och betalades 1899. 


Till och med kvittona var vackrare förr :-)
Bruksanvisningen finns kvar! :-)

Symaskinen har ännu inte fått sin bestämda plats här hos oss. Den får vänta där i ”salongen” i gamla huset tillsammans med utemöbler och annat till våren. Då ska den få smycka rummet. Jag är så glad för faktum är att en sån här gammal symaskin har jag önskat mig sen jag var barn! 


I övrigt kan jag meddela att min ovälkomna gäst i min kropp, förkylningen, inte släpper taget utan tvärtom, däckar mig. Det gäller att ”gilla läget” men det är inte så lätt. Särskilt inte när barnbarnet fyller 4 år och har kalas i morgon...Jag har packat in presenter i fint ”prinsesspapper” som farfar får ta med sig i morgon. ;-)


Jag och hunden får stanna hemma. 

Undrar hur det kommer gå med demonstrationen och motdemonstration i Göteborg i morgon. Jag hoppas att det inte blir våldsamheter...Den enda Ringblomman som hann blomma denna sommar...Den är som ett smycke den också <3

Önskar dig en fin helg! 

Kom ihåg att du är värdefull för att du är just Du!
Hoppfullheter
❤️

Böcker, abort och Singer

publicerat i Allmänt;

Nej, även om jag besöker Göteborg då och då så har jag aldrig varit på Bokmässan. Tyvärr. Och nu vill jag inte gå. Allt som normaliserar nazismen vänder jag ryggen till.

I år finns det alternativ bokmässa också. Jag dömer inte någon som väljer någon av dessa alternativ, valet är upp till var och en. Jag "vädrade" bara min, privata, ståndpunkt. :-)

Böcker tycker jag om! Leve boken. De flesta av oss har väl våra favoriter. Kanske böcker vi läst som förändrat våra liv. Jag har några såna som betytt extra mycket för mig. Ska göra en lista senare...

Har läst skrämmande siffror idag: nära 50 000 kvinnor dör och 7 miljoner skadas allvarligt årligen i världen efter att själva gjort abortförsök eller hos någon icke vårdkunnig...Det är internationella dagen för säkrare aborter idag...
Värna aborträtten. Även i vårt land. 

Just nu börjar mörkret sänka sig över stugan. Jag är hockeyänka och hunden har intagit vänteläge...

Vi har varit ute på vift idag. Till stan. Gjort fynd. Träffat fina vänner i charmig miljö. Berättar mer i morgon. Är så glad! :-) 

Visar denna så länge...;-)

Förkylningen hänger envist fast...grr...Och solen? Nja, det var några soliga ögonblick...;-)

Man kanske borde ha varit i Göteborg nu ändå? Mamma ringde, hon har suttit ute på balkongen i solen på eftermiddagarna...mmm...gott för henne :-)

Kärleksljus till Dig
❤️

Många ord, många känslor

publicerat i Allmänt;

Onsdag.       


Har ankrat i soffan. Sover, sover, sover...verkar kunna sova precis hur mycket som helst. Förhoppningsvis är sömnen läkande. 
Var ut en sväng på gården på förmiddagen. Tog hand om lite frön. Tittade på fåglarna och ekorrarna. Nötskrikorna är här nu. Verkar vara lite osams sinsemellan. Ännu ingen sol men det är i alla fall inte kallt. Undrar om solen parkerat sig över Gotland idag också? ;-)

Det verkar nu mer än någonsin florera en mystisk trend: "jamendomdå-syndromet". Så fort man öppnar truten om eller skriver något om rasistpartiets kvinnosyn får man tillbaka: "jamendomdå"..."dom" = muslimer och vänsterpartister...
Och deras ledare verka vara totalt drabbad av "jagvetingenting-syndromet"
Det är i och för sig deras problem. Jag lämnar härmed det ämnet. 

Och önskar att det ska ske någon form av "mirakel" med regeringen. Att de plötsligt drabbas av "öppnade hjärtan" eller i alla fall kommer till insikt om vad som faktiskt sker där ute i verkligheten. Att unga afghaner deporteras till ett livsfarligt land. Till trolig död. Unga tjejer och killar som vill stanna och göra rätt för sig. Känna trygghet. Leva. Av rädsla tar många sina liv...Nej, jag har inte längre ord...annat än att jag skäms över att vara svensk just nu...

Många ord, många känslor
Ändå så svårt att få fram
det jag känner. )-:

Heder åt kungen som idag besöker Vivalla och den nedbrända moskén. Jag är ingen stor "kungavän" men att visa solidaritet med muslimerna där som mist sin samlingspunkt, tycker jag är en fin gärning. 

Ikväll börjar "Bonde söker fru" igen. Till glädje för många. Andra bryr sig inte alls. Vi lever i ett fritt land, tack och lov! 

Igår gjorde jag ett fynd...ett vackert fynd. Mer om det senare. Nu ska jag läsa om saponiner och garvämnen. ;-) Örtkurs! 

Ha det gott!
NAMASTE 
❤️

Krympande jeans

publicerat i Allmänt;

Tisdag. Sista veckan i september. Dunderförkyld. Efter lunch åkte vi hit ut till torpet. I skogen. Det är tyst och stilla och väldigt mycket höst. Kort promenad. Och nu ligger jag här i soffan och njuter av en sprakande brasa. Och nyser. Och hostar. Och ömsom fryser och ömsom svettas. Huvudet är tungt som en tegelsten. Ögonen rinner. Det är vad jag kallar en klassisk förkylning! 
Så det är övergående. :-) 

Jag älskar de här söta Astrarna som blommar så fint när de flesta andra är överblommade :-)

Solen? Någon som sett solen? Vi fick några mycket korta solögonblick här idag. Det var allt. Efter en solfattig sommar behöver vi en solig höst! 

Jag klagar inte på värmen. Det är samma grader nu som under sommaren,  + 15. Sommarvärme alltså! ;-) 

Nej, nu får jag sluta skriva om vädret. Risken finns att jag blir cynisk...eller deppig...;-) 

 Atjoo på det!

Sommarminne. Gotland.
Sommarminne. I Visby

Skönt att ha sommarminnen att frossa i. 

Bara ett till:

Raukar på Fårö

Slut på frosseriet! Nu är Nu! ;-) 

Maken har lagt fram två par gamla jeans som är mina. "Ska du ha dem eller lämna bort dem?" undrar han. Jag lyfter på mitt tunga huvud. "Ähum, jag vet inte"...orkar inte ta beslut just nu...eller rättare sagt, jag ids inte prova dem...fast å andra sidan, jag vet nog redan svaret, de "har nog krympt", så de ska lämnas bort...;-)) 
Välfärdsproblem...vad bra jag har det som just för stunden inte har större problem än "krympande jeans"...

Tacksam över de små överkomliga problemen och en klassisk förkylning...det hade kunnat vara så väldigt mycket värre...

Atjoo på det! :-) 

Var inte rädd men var rädd om Dig!
Kärleksljus
❤️

Tar in hösten

publicerat i Allmänt;

Nu har vår prinsessa återvänt hem till "vita huset" (hennes hem) . Som alltid blir det så tyst och stilla efter henne men väldigt mycket att plocka ihop och plocka undan ;-) 

Så mysiga dagar vi haft tillsammans. <3

Men nu är jag "däckad"...det är märkligt det där att man kan hålla förkylningen i någorlunda schack så länge man "måste" och sen när man slappnar av då...bryter den ut ordentligt. Usch, det är inget kul!!!


Nu ska jag försöka läsa ikapp det jag missat i Örtkursen. Och i de andra kurserna där jag deltar. Och orka jobba en del också. Hej och hå, de här ska gå! Jaja, vila också, förstås. ;-)Ikväll ser jag Sofias änglar. Alltid lika gripande. Och så härligt med ett program som inte undanhåller känslor. Och ett program där människor får hjälp! <3


Passade på att se kvällens Kalla Fakta redan på eftermiddagen på TV4-play. Rekommenderas! Skrämmande, avslöjande och intressant, Jag är inte förvånad dock... 


Vad jag längtar efter? Sol, sol, sol...!!!


Allt gott önskar jag Dig!
❤️

Fritt skapande och absolut höst!

publicerat i Allmänt;

"Alla barn är konstnärer. Svårigheten är att fortsätta att vara konstnär efter att man blivit vuxen"

- Pablo Picasso -

Jag tänker på det där när jag och barnbarnet sitter och målar tillsammans. Äntligen har jag hittat asken med många kritor. Izabelle vill måla lika som jag gör. Så jag slutar måla "föreställande" och övergår till färg- och formexperiment. Målar små cirklar, stora cirklar, streck, prickar...målar över med annan färg, lägger vit färg ovanpå röd..."vad målar du farmor?" "Ingenting särskilt, jag bara leker", svarar jag. Det smittar. Izabelle upptäcker hur roligt det är att ge sig hän och bara helt enkelt måla! "Titta farmor, det blir rosa! Vit och röd blir rosa!"
Sen målar vi "föreställande" också...;-) Hon berättar vad hon målar och hon blir allt mer självständig i målandet. 
Jag låter henne sitta och måla själv. Hon protesterar lite först men snart tar skapandets glädje över och jag ser att hon njuter. Det är en upptäcktsfärd det där, det fria målandet. Jag har fortsatt med det även som vuxen...:-) 

Jag är så glad över att jag orkade åka med till torpet denna söndag. Mulet är vädret fortfarande men det är varmt och stilla. 
Vi tar en promenad till sjön. 

Jag plockar löv och Izabelle plockar några sommarblommor som finns kvar.
Rödklöver t ex
När vi var vid sjön kom två grannar med en traktor och drog upp en flotte på land. Nu är det höst!
Ja, nu är det höst! ;-)

Mina tankar går idag till alla dem som kämpar för amnesti för de ensamkommande unga. Jag vet inte hur de orkar kämpa och jag beundrar dem så mycket. Och oroar mig för dem. Politiker som vänder dem och flyktingarna ryggen, inte låtsas se eller höra eller förstå...nej, jag har inte ord för detta.

Ännu en ung afghan har tagit sitt liv...


Kommer du ihåg dina drömmar när du vaknar på morgonen? Jag vet att jag drömmer mycket och dramatiskt nästan varje natt men jag minns inte detaljer utan det är bara känslan som lever kvar. Frustrerande. Eller kanske är det precis som det ska vara just nu? ;-) 


Önskar Dig krafter och ljus inför veckan. 
Kärleksljus
❤️

Anna och Elsa

publicerat i Allmänt;

Ibland behöver jag påminnas om hur vackert det är där jag bor. Men att ta kort just denna dag...nej, i dagens väder ser ingenting vackert ut. ;-) Men på dagen två år sedan:

Något av det bästa med barnbarn är att man får möjlighet att se på barnfilm. Tecknat. Det blir liksom inte av annars ;-) Så nu har jag äntligen sett Frost. Anna och Elsa är jag ju väl bekant med som dockor men nu fick jag se varför de är så populära. Kul med en film där tjejer är de starka och har huvudroller. Dock trodde jag att Elsa var den mest framträdande men det visade sig vara Anna. En vackert tecknad film och riktigt spännande. Och lite kul också. Och med magi...
Bra sysselsättning en sån här gråmulen och dimmig dag. 
Elsa och Anna ;-)

Nu hoppas vi på en betydligt mindre mulen dag i morgon. Vi längtar efter en tur till torpet. 

Det pratas om någon värme på väg från Ryssland? Hm...hoppas :-)

Sov gott när det blir så dags.
Änglarna vakar vid din sida. 
❤️

Balansen i livsdansen

publicerat i Allmänt;

Höstdagjämning. Misströsta inte. Visst det blir mörkare och kallare men det har vi klarat oss igenom förr. Jag tänker inte skriva om "tända ljus och höstmys" men jag återanvänder en "dikt" från hösten 2015. De här orden kom till mig då:


Nej, hösten är inte att dö
I hösten vilar ett frö
Som sover under snö

För att vakna vid tö

Ett frö som blir en knopp 
En knopp av hopp
Som sticker opp
Värmd av solskensdopp

Till våren går en bro
Av tillit och tro
Att fröet kan gro
I lugn och ro

Höstdagjämning. Läste någonstans så vackra ord om detta dygn: "Dag och Natt möts i balans". <3


Balans, mörker och ljus. 
Var i livet känner jag balans? Hur kan jag hitta balans i mitt liv?  I mörker och i ljus? Mellan mörker och ljus. Vi behöver båda. Mörker för vila, ljus för aktivitet. Hitta balansen.

Det är frågor som kommer till mig nu och som jag tänker fundera lite över. Kanske även du? 
Det är så lätt att tappa balansen i livsdansen...Önskar dig en kärleksfull helg!


Hoppfullheter
❤️

Levande studsboll mm

publicerat i Allmänt;

Där ungefär landar min humor idag. ;-) 

Man kan hålla sig för skratt när man förutom fibromyalgismärtor befinner sig i "atjoprosit- harkel-snörvel- hosthosthost-svängen"...
Fast man kan inte hålla sig för skratt hela tiden när man har en kul och pigg 4-åring i huset. :-)

Just nu har hon lagt beslag på sin farbror som är här på besök. Han försöker nog jobba samtidigt, jag tror inte att det går så bra...??? Eller jo, han tycker det :-)


Bokat om tandläkartiden i morgon. Fick tid i november istället. :-)


Har många tankar angående budgeten och politiken i allmänhet. Orkar bara inte skriva ner dem. (Jippi, tänker kanske du nu ;-))
Men jag tycker att det är bra fördelningspolitik som nu börjar föras. Oppositionens roll i spelet är att hitta fel och klaga men nog borde de kunna förstå skillnaden mellan bidrag och försäkring? 
Och Löfven jag undrar hur det blir med amnestin för de unga som vi behöver i vårt land? 

Nej, jag vet inte vilket parti jag kommer att rösta på men jag vet vilka jag inte kommer att rösta på. 

Nu har jag haft en levande "studsboll" brevid mig här i sängen. Vilken energi. Om jag bara hade en liten liten del av den vore jag överlycklig ;-) 


Ikväll startar det igen...ikväll är jag hockeyänka och troligen intar hunden vänteläge vid ytterdörren...;-) 

Imorgon är det höstdagjämning. Barnbarnets föräldrar njuter av sol och värme i Grekland. Det är dem väl förunnat. Men liite avundsjuk får man väl vara? ;-) 

Men just idag känner jag mig ödmjuk inför livet. Mitt liv. Här och nu. Som jag skrev för drygt ett år sedan:Då blir jag så ödmjuk inför livet.
Inför höstens färgprakt, vinterns snöänglar och snökristaller, vårens pånyttfödelse och sommarens värme och blomstring. 
Att få vandra här på jorden. Få skratta och gråta, älska och sörja, dansa och sjunga, jobba och vila, vinna och förlora, såras och helas...
Vänskap och kärlek. Skapandet. De lyckliga stunderna. Soluppgång och solnedgång. Fullmåne och nymåne. Djur och människor. Naturens magi. Gemenskap och ensamhet. Gå vilse och hitta rätt. Lära nytt och lära om. Vårda och bli vårdad. Börja och sluta. Resa bort  och komma hem. Födas, leva och dö. <3Ödmjukhet och tacksamhet i lagom doser tror jag är bra för hälsan. <3 Och en liten studsboll ;-)


Kärleksljus och Hoppfullheter 
❤️

Trångt i sängen ;-)

publicerat i Allmänt;
Jag trodde att vi "bara" var fyra stycken i sängen under natten...jag, maken, hunden och ett barnbarn...men vad fick mina ögon syn på när jag vaknade? Hi hi...inte undra på att det kändes trångt...;-)

Jodå, självklart sover barnbarnet i egen säng men igår kväll var det oroligt i magen så då somnade vi alla fyra i samma säng, eller alla nio rättare sagt. Eller? Glömde visst att räkna "Kickiarna"...11 st alltså! ;-)


Efter en sväng till torpet, där vi bl a drog upp båten på land, har jag åter ankrat i sängen. Helt slut av den ständiga värken. Samla kraft i vilan. 


Kärleksljus

❤️

Med ett barn vid sin sida

publicerat i Allmänt;

Måndag. Efter lunch går vi alla fyra till jobbet. Farmor, farfar, Izabelle och hunden. Promenaden dit och hem innehåller en del stopp. Det är inte bara hundens nosande och behov som orsakar stoppen. Även Izabelle stannar upp och pekar på saker. Träd med röda löv! Svampar finns även i stan. Många båtar kvar vid kajen. Vattnet i ån är kallt nu. Fåglar. Gula löv på marken. 

Som vuxen blir promenader en upptäcktsfärd på ett helt annat sätt med ett barn vid sin sida. Mysigt! <3

Kyrkovalet? Borde väl kanske inte ha någon åsikt eftersom jag inte är medlem längre. Men eftersom jag gick ur som en följd av de konservativa krafterna inom kyrkan så är jag glad att Öppen Kyrka gick framåt sen förra valet. Och att SD inte fick sån framgång som de trodde att de skulle få. 
Nu fick jag en påminnelse från maken om att jag ska Vila! Så då gör jag det. Nu. 

Var rädd om Dig! 


Kärleksljus
❤️

Frost, matematik och svampar

publicerat i Allmänt;

Det finns uttryck som liksom inte äger sin riktighet längre: "Lika säkert som ett brev på posten"...t ex...:-)

Något som däremot alltid kommer oväntat är: frosten. Den första kom i natt. Utan förvarning. 
Så efter lunch for vi ut till torpet och bar in växter i gamla husets kök. Några tåliga växter får vara kvar ute ett tag till. 

Och så behövdes fågelmatarna fyllas på. 

En promenad till sjön är obligatorisk. Izabelle konstaterade att det inte gick att bada nu. Men att vädret var fint för det blåste inte. Sant. Det var väldigt stilla. 

Att räkna är något snart fyraåringen ägnar sig åt. Allt kan räknas. Farmors armband t ex. Först är det två armband på farmors arm. Sen får farmor ett till, då blir det tre. Vi håller på så tills vi är uppe i 20 armband! Och jag tänker på M Montessoris ord om hur mottaglig för siffror och bokstäver barn är när de är i 3-4 års åldern...

Vi pratar om hösten. Om vad som händer i naturen. Om de vackra färgerna. Izabelle ser svampar. Hon vet att man inte ska plocka dem. De kan vara "farliga" säger hon. Men räkna dem kan man göra! 

Så olika i färger och former och mönster :-)

Man kan undra varför man ska söka tillstånd för att demonstrera när nazister ostört och utan tillstånd får marschera på Avenyn, skrikandes ut sina rasistiska budskap, idag i Göteborg. Polisen ville inte ingripa eftersom det kunde leda till bråk...?

Mitt förtroende för polisen börjar naggas i kanten känner jag...

Hoppas att din helg varit en bra helg. All styrka inför kommande vecka. Tänk inte bara på andras välmående, tänk på ditt eget också. 

Ur Meningen med livet :-)

Kärleksljus och Hoppfullheter

❤️

Trumresa och en prinsessa

publicerat i Allmänt;

Nej, men, nej, jag skulle inte köpa något jag inte...;-) 
Så kommer jag ändå hem med ett par snygga och sköna yogabyxor. ;-)
Min vän köpte ett par..."en tanke dunkade i huvudet...men ska inte du också?" Jo, det skulle jag ;-) 

Jag ljuger om jag säger att jag enbart mår bra efter att ha varit på  Alternativmässan. Så mycket ljud, så mycket energier, så mycket att titta på och smaka på...min tinnitus är värre än vanligt och huvudet känns tungt...men ändå, så härligt det var! Särskilt min ljussyster Cecilias trumresa. En meditation med trumma. En resa in i dig själv. In i din själ. Underbart!  

En vän lägger upp en länk till youtube på Fb. Hoola Bandoola sjunger Victor Jara. Så många minnen jag har med den. Och jag ryser lika mycket varje gång jag hör den. Dels för att det är en bra kampsång och för den sanna texten om Victor Jara som mördades i Chile för idag, 45 år sedan. Han kämpade för de förtryckta människorna. Och precis som min vän skriver på sin status: "Dags att börja sjunga de här sångerna igen!"

Nu har vi en liten prinsessa här. Hon ser ut som en prinsessa i sin håruppsättning och sin silverglänsande klänning. Det var kalas för hennes storebror idag. Men nu är hon här, barnbarnet och jag samlar nu ihop mig för godnattstunden. <3


Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Först lite barn-TV :-)

Höst vid vatten

publicerat i Allmänt;

Vi åker ut till torpet. I växthuset är det varmt och skönt. Växterna mår fortfarande bra där. Plockar av även de gröna tomaterna. Skördar morötter och den sista krispiga salladen. 

Vi avslutar med en promenad till sjön. Båten behöver tömmas på vatten. Det duggar lite. Men det är varmt. Änderna kommer simmande. Det är september vid sjön. 


Jag är inte så förtjust i svamp. Att äta alltså men jag gillar att se dem. Alla olika färger, storlekar och former.:-) Plockar aldrig. Jag utgår från att alla är giftiga ;-)  

"Vit enstöring" hi hi
"Kollektivet"

Färgskiftningarna på löven har kommit igång ordentligt. Det är så vackert. 

Och solrosen tronar ståtligt på gården. Den har en kompis men den har kommit ordentligt på efterkälken i mognad. 

Plockade rönnbär också. Nu ligger de här och är vackra men snart ska de "användas"... :-)

Hem till stan igen. Glömde säga: "hejdå torpet, vi kommer snart tillbaka"...men jag hoppas på det ändå. 

Efter regn kommer sol, efter sol kommer regn, sen kommer regnbågen...En vacker regnbåge med starka färger tonade upp sig framför oss när vi kom hem men fotot blev inte så bra...men ändå ;-)

I morgon är det Alternativmässa här i stan. Ska gå med en kär vän. Ser framemot detta! :-) 


Trevlig helg önskar jag dig!
❤️

Energipåslag

publicerat i Allmänt;

Det regnar ute. Har kommit flera störtskurar under dagen. 

Turen till torpet uteblev. Vi satsar på morgondagen istället. 

Fick plötsligt ett energipåslag idag så nu har det dammats, städats lådor och garderoberna har fått sig en omgång. Har en hög med kläder som ska till second hand. Skönt. Tänk att ha överblick över kläderna. Det blir liksom mellanrum plötsligt. Som om kläderna plötsligt kan andas igen :-) De får liksom synas. "Hej, här är jag, kommer du ihåg mig?" :-) 

Och nu är jag helt slut...igen...;-) Nåja, det är nog inte så farligt ;-)
Andas. 

I helgen kommer barnbarnet. Och stannar drygt en vecka. Hoppas på bra väder så att vi kan vara ute en hel del. 

Måste komma ihåg att hänga upp handduk till henne. På "hennes" krok :-) Annars blir hon lite buppig. ;-) Eller kanske arg? "Men farmor!"

Till sist vill jag bara tillägga att: 


Ur boken Meningen med livet...;-)

God natt! 

❤️

Alkaloider, glykosider och teologiskt illitterata

publicerat i Allmänt;

Jag pluggar. Jodå, tanten går örtkurs 2. ;-) Läser om Glykosider och Alkaloider bl a. ;-) Jag som aldrig varit förtjust i kemi tycker att det här är både kul och intressant. Hur mycket som "fastnar" är en helt annan sak. Jag skyller på åldern, för intresset är det inget fel på :-) 

"Stött" och "lättkränkt" är populära ord nu för tiden. Populärt att använda när man vill döma andra människor. Att ändra namn på saker kan ibland få folk att gå i taket. Förut var det n-ordet som fick folk att kalla de som utsatts för rasism för "lättkränkta"...nu läste jag att två växter ska få nya namn. Denna gång handlar det om växter med ordet jude i som ska ändras. Och vilket liv det blev bland kommentarerna! Jag har aldrig hört ordet " Judekörs" om Japansk lykta, men det är tydligen det gamla namnet. Och växten "Vandrande Jude" ska i fortsättningen heta:  Skvallerreva. Vad är problemet? Vilka är mest lättkränkta, de som varit utsatta för rasism eller de som blir vansinniga över att man av omtanke byter namn??? Om folk inte gjort ordet "jude" till något fult (ett skällsord) så hade namnen kunnat stå kvar. 
Så anser jag. Vad tycker du? 

Dagens personliga insikt: det blir ingen yoga för mig under pågående kurs. Det gör ont men det är som det är. Har tack och lov en mycket omtänksam och förstående yogalärare. <3

Läste en massa "skit" om yoga idag...igen...om kristna (läkare, diakon, prästfru m fl) som på allvar menar att yoga är farligt för man smyger in religion (hinduism och buddhism) i människor på detta sättet...Herre min Gud, vad jag blir trött på inskränkta, okunniga "förståsigpåare"...!!! Jag lärde mig ett, för mig, nytt ord också: "teologiskt illitterata"...det är vad vi svenskar är som ägnar oss åt yoga och inte förstår att vi genom detta tillber gudar...(enligt en doktor Sterner. Källa: Världen idag)
Ska man skratta eller gråta? Jag skrattar...för detta är så dumt så nu lämnar jag detta ämne med ett "ha ha ha" ;-) 


Jag "ankrar" i sängen idag. Alternativ finnes inte. Kroppen har bestämt. Och det är såååå tålamodsprövande...


Allt kunde vara värre och livet har väl sina rutiga och randiga skäl och ränderna går aldrig ur och mycket ska man höra innan öronen ramlar av och det gäller att vara om sig och kring sig om man ska få något i sig och på sig och varför gråta över spilld mjölk och ljuset i tunneln kan vara ett tåg... Ja, ungefär så...;-) 
Nej, jag är inte desperat, bara nästan för jag vill må bra och orka NU!!!

Tack för ordet. Tack för att du var här. Ska försöka återgå till positiv blogg framöver :-)

Hoppfullheter
❤️

När det omöjliga blir möjligt

publicerat i Allmänt;

Besökte Skatteverkets servicekontor idag. Behövde nytt ID-kort. Fullt med folk. Mest invandrare. Problem med datasystemet. Vänta, vänta, vänta...Jag hade ändå tur i oturen. Mitt ärende fungerade bra att utföra. När jag skulle gå därifrån konstaterade jag att de flesta som jag väntat tillsammans med fortfarande var kvar. Kvinnor med små barn bl a. Undrar hur länge de fick sitta/stå där och vänta? Personalen gjorde vad de kunde men skakade oroligt på sina huvuden och såg allt mer desperata ut. Det är bra med datorer men oj, så sårbart det är...

Den underbara buketten som kom med bud igår. Som en uppmuntran och en "krya-på-hälsning" från äldste sonen med familj. Jag blev så himla glad! <3

Ibland dyker det upp minnen, gamla status på Fb. Som man kan dela. För det mesta bryr jag mig inte så mycket om dem. De är bara kul att se. Men idag dök det upp ett minne från på dagen fyra år sedan. Ord som tog tag i mig. Då var jag ännu inte frisk från min utmattning men jag hade kommit en bit på vägen. Ibland tror jag att jag behöver påminnas om den kamp jag faktiskt "vann". Till slut. Även om det finns rester som nog aldrig helt försvinner. 

Men som jag kan leva med. "Hold on!" Så här skrev jag i den dagens status:

"Min vandring på Bättringsvägen fortsätter...
Citat från min blogg idag: "Det som var en omöjlighet för ett år sedan är nu en möjlighet. Det som känns som en omöjlighet idag är förhoppningsvis en möjlighet om ett år."
Tålamod! Tillit! <3
"Du har kommit så långt redan", viskar vinden tröstande...."


Och den här bilden hade jag lagt upp då.

Tålamod och tillit hade jag bara stundvis men kämpa gjorde jag. Ibland genom att "inte kämpa" utan bara låta vara...se vad som kom till mig. Utan att forcera...Ja, det var väl där tilliten kom in. :-) 


Idag:

Djupt därinne i mig 
          bor en stark kvinna
Hon är den jag är
           när jag får vara jag

Sakta och försiktigt släpper
            jag den jag trodde var jag
Öppnar dörrar, gläntar, känner
             hon är där!

Bit för bit lär jag känna henne
                befriar henne
Släpper ut henne i ljuset och finner
                 att hon Är ljus

Den de sa att jag var, hur jag var,
                   vem jag var
Det var inte jag. 
                    Nu vaknar
                          Jag
                          <3

                    

Det som var omöjligt blev möjligt. <3


Det var/är min kamp, min väg här under denna jordevandring. 
Alla har sin. Du har din...
Kanske kan vi lära av varandras. Utan råd eller tillrättavisningar. För vi är lika, men olika. 

Jag vandrar fortfarande på Bättringsvägen om än klokare och mer öppen för nytt nu. :-) 

Lycka till på din vandring! 
❤️

Hälsa Tage (och om ord som måste talas)

publicerat i Allmänt;

Det finns människor som har förmåga att roa en, att locka till skratt. Via klokhet och en massa värme. Via djupt allvar och socialt engagemang. Hasse Alfredson var en sån. Tack för alla skratt, Hasse! Vila i frid. <3

Och du, hälsa Tage <3 Ni fanns där i min barndom, under min uppväxt och i mitt vuxna liv. Jag är så tacksam för det! 

11 september. Ett datum som för alltid är inskrivet i historien. Vi som är vuxna idag minns förmodligen var vi var och hur vi fick veta om attentaten i USA. Kanske minns vi också var och hur vi fick veta om Anna Linds död.
Terrorattentatet i USA har jag skrivit om så många gånger tidigare. Om hur jag fick veta och hur jag sen, sent, vid sängdags mindes morgonens dröm om de två två planen som störtade in i hus...

Anna Linds död. Att hon var skadad visste vi när vi stod där på skolgården, jag, mina kollegor och alla eleverna. Vi hade brandövning. Någon av kollegorna  kunde läsa nyheter på sin mobil (det var lite ovanligt då) och ett rykte spred sig. "Va? Är hon död? Är det säkert?" 
Ja. Tyvärr. Det var så. 

Jag kan inte låta bli att fundera på vad Anna skulle sagt och tyckt om vårt samhälle idag. Om växande klassklyftor, rasism, nazism, minskad solidaritet med de sämst ställda. Ett land där godhet har blivit något fult. Där man ska akta sig för att ha känslor. Där människor döms efter hudfärg, religion, sexuell läggning, handikapp...
En sak är säker: hon skulle inte vara tyst! :-)


Helga Henschens dikt Tala

Tala
du som ännu har läppar

tala
tala med grannarna i farstun

tala med folk på gatan

och i tunnelbanan
den som ännu har öron

han höre
skriv ord på papper

på väggar och plakat

bär orden genom staden
 
högt över huvudet

så alla kan se

dela ut flygblad

om frihet, motstånd, 
människovärde
, fred,solidaritet
låt orden flyga som svalor

till fjärran land
väg
ledda av stjärnorna
 som fåglar 
med gröna blad i näbben
 
till våra systrar och bröder 

i världens fängelser

de som inte kunde tiga
tala
du som ännu har läppar
ord kan bli solar 

ord kan bli floder

ord kan öppna portar

och bygga broar

ord kan störta tyranner

om tillräckligt många

av oss

beväpnar sig med ord
tala 
tala
det är vår skyldighet

mot dem som talade

medan de ännu

hade läppar
<3
Jag blir inte bättre utan sämre i detta skov. Försöker ta fram kraften inom mig. Den finns där. Jag klarar detta! Må din väg gå dig till mötes...

❤️

Du vackra stad, du vackra höst

publicerat i Allmänt;
Najad. Vid Gavleån. En av mina favoritstatyer. :-)

Idag skiner solen. Vi tar en rejäl långpromenad i vår vackra stad. Riktigt varmt känns det också. Skönt. 


En gammal Lind <3


Ännu en gång går debatten igång om tiggarna. Mitt ställningstagande är detta:
Jag skänker en slant när jag kan göra det. Inte för att jag vill känna mig god. Inte för att jag tror att jag löser fattigdomsproblemet. Jag gör det för att jag ser en Människa i nöd. Just nu. Just här. En Människa. Som kunde varit jag. 


Undrar vilket Sverige vi vaknar upp till om ett år...?!
Ett humant och öppet Sverige eller ett inhumant och stängt Sverige?
Mardrömmen kan dessvärre bli sann. Men hoppet sviker inte mig. Inte ännu i alla fall. 

Vi väljer...

Och de som kan och vill ska naturligtvis rösta i Kyrkovalet om en vecka. Såg att medlemsantalet stigit nu inför valet. Själv är jag ju som vanligt "kärringen mot strömmen", som nyss gått ur ;-) Det är ändå min fasta övertygelse att jag gjort rätt. För min skull. Kyrkan får ha sina strider utan mig. 

Fast förankrat ;-)
...och här bor jag <3

Rummet maken fixade i igår kändes större efter ommöblering. Tänk vilken skillnad det kan bli med bara små enkla medel! Han har rensat ordentligt också. Det borde jag också göra...när orken kommer tillbaka. Framförallt rensa bland papper. De har en märklig förmåga att växa till högar...;-) Högar som växer både på höjden och bredden...


Jag plockade in en vacker del av hösten. Så här fint blev det:

Kärleksljus

❤️

Det som lyser upp

publicerat i Allmänt;

Börjar med en rättelse. En dubbelrättelse: jag köpte mitt nya fina vattenfall på Solkristallen i Visby. Och inget annat ;-))

Dagens väder: regn
För att förstå hur utbrett område som drabbas av orkanen Irma, kan man på Aftonbladet klicka på en världskarta på vilket land man vill och se hur orkanen skulle drabba där. Jag klickade på Sverige. Chockartat stort område. Och om man lägger till styrkan som är för enorm för att förstå, ja, då får man ett hum om vad som sker...stackars människor! 

Fick igår kontakt med min yngsta syster som reser runt i Centralamerika. "Det var lugnt", sa hon, "där hon är nu"...Tack och lov för det! <3

Bläddrar i Bokspegeln och finner många intressanta böcker men fastnar speciellt för en bok som handlar om en journalist vid namn Ester Blenda Nordström. Konstaterar att jag aldrig hört talas om denna intressanta pionjär. Har du? Blir så beklämd av att så många betydande kvinnor aldrig nämns i historieböckerna...

Med jämna mellanrum eller snarare ojämna mellanrum får vi för oss att möblera om. Idag har maken tagit ett rum i besiktning för att "göra om"...Jag hör hur han flyttar på grejer och möbler och hur dammsugaren går igång och stängs av. Nyfiken kikar jag in ibland. "Hur går det?" Maken funderar. Kliar sig i håret och funderar...
Forts följer...tror jag...

Bilderna är tagna under vår höstpromenad i vårt vackra bostadsområde i havsbandet :-)
Undrar vem som målat detta fina vikingaskepp?
Älskar dessa vackra Pilar!

Det må vara mulet och emellanåt regnigt men höstprakten, alla färgerna lyser upp tillvaron. Tycker jag. :-)


Kärleksljus 
❤️

Om du lyssnar på svaret ;-)

publicerat i Allmänt;

När jag dimper ner i skov (ofrivilligt så klart) blir jag så trött och less på alla "positiva råd" och alla "positiva budskap". "Tänk positivt, så ordnar sig allt". "Le så blir du frisk". "Tänk dig frisk".....osv....
Alla självhjälpsböcker med lyckligt leende människor som hoppar högt upp i luften. Det finns tusentals..."Köp mig så blir du frisk!"
Missförstå mig inte nu. Jag menar inte att ett positivt sinnelag inte lindrar smärta och sorg...men, när det blir ett krav att vara "glad trots allt" "sluta gnälla så blir du frisk" osv...då är det något väldigt fel i budskapet. Det leder till känslor av skam och skuld. 
Nej, man ska inte "gräva ner sig"...men man har rätt att vara ledsen, deprimerad, arg, besviken, sorgsen...för det är naturliga känslor och de tillhör att vara människa. 
Jag reagerade tidigt på "The Secret" och liknande. Det blir som en religion. Om man inte lyckas så är man inte tillräckligt troende. (Jo, jag har skrivit om detta tidigare, men just idag när mina tankar och reaktioner kring detta kom så dök det upp en bra artikel om det på Fb, så jag skriver igen.)
Mycket kan gå överstyr, så också positivt tänk. Med kronisk sjukdom inser man att det är så här det är. Det går upp och det går ner. Det är ljust och det är mörkt. Det är glädje och det är sorg. Livet alltså. Och jag får ha mina känslor. Jag har rätt till dem. Det är inget misslyckande att vara sjuk. Det är jobbigt och smärtsamt men det är en erfarenhet och en självkännedom. Att inte låtsas om sina mörkare känslor kan leda till sjukdom, det är min övertygelse. 

Le när det känns naturligt
Gråt när du är ledsen eller har ont
Berätta om din glädje och om din sorg, dina erfarenheter och dina tvivel
Dela med dig av det ljusa och det mörka
Våga känna, våga be om hjälp och våga ha tillit till din egen inre kraft
Och när du känner att du vill prova att vända tankarna från negativa till positiva, gör det!

För min del har min sjukdom (som jag ofta är förbannad på) och mina djupa utmattningsdepressioner (hu! Låååångt ord!) lärt mig tacksamhet. Över livet. Över vänner. Över min egen styrka. Det mörka och det ljusa. 

Positivt tänk i lagom doser utan att rygga för det svåra och smärtsamma...hur ska problem annars kunna lösas? "Det ordnar sig!" Visst, men ibland måste man hjälpa till också :-) Och gråta...tårar är läkande. 


Oj, blev en lång predikan idag. ;-) 

Kärleken innefattar även det svåra och mörka i livet. Kärleken ger kraft att klara av det negativa. Kärleken ger positiv energi. Därför är det viktigt att vi delar med oss av den för då växer den. Att lyssna på någon som har det svårt är kärlek. Att hålla om, att trösta, att försöka förstå...det är kärlek. Att fråga "hur mår du?" är kärlek, men bara om du verkligen lyssnar på svaret. ;-)


Ha nu en fin helg! 
Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Visst är den fin min nya "luftrenare". Ett vattenfall köpt på Kristsllen i Visby. Behövs i den här lägenheten.

Hemma i stan

publicerat i Allmänt;
Hemma i stan igen och den svartvita gardinen som passar så bra till den svartvita hunden ;-))

Att orka gå till frissan kan ibland vara lyckan. I alla fall för mig. Just nu. Tacksam <3


Så nu är jag snygg i håret när jag går till Skatteverket i morgon för att fixa ett nytt ID-kort. Nu spelar det ju i och för sig ingen roll hur frisyren är man ser ju ändå ut som en "förbrytare" på de där korten ;-))


Och se där kommer en ballong flygande högt över taken :-)

Att vara i stan igen känns "annorlunda"...betydligt mer ljud än i tystnaden i skogen. :-) Jag gillar båda. I alla fall för ett tag. ;-)


Var rädd om Dig! Du är Värdefull!
Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Visst är de söta de små hjärtformade tomaterna <3

Dimridå och Skördemåne

publicerat i Allmänt;
Moder Måne i måndagskväll. Det såg ut som om hon försvann ner bakom ett berg, men det var inget vanligt berg, det var ett "molnberg" ;-)
Så här vackert var det på himlen igår kväll <3
Och ikväll är det fullmåne. Skördemåne. <3

Jag lovar, jag försöker orka...ta mig ur sängen, klä på mig, äta mat, läsa nyheter, samtala, besluta saker, ta ställning...men det är inte lätt när hela kroppen värker, energin runnit ur och man tvingas in i dimridån...

Ja, så är läget...;-) 


"Kurre" har en väldigt yvig svans ;-) Det ser nästan ut som två ekorrar men det är en ;-)
De fantastiska pelargonerna blommar ännu. Så praktfulla. :-)

Jag blev tvungen att dra ner på promenerandet. Varannan dag försöker jag med nu. Igår blev det skogspromenad. I början på stigen står denna glada gubbe. Han är lite "fräck" men just nu har han fått ett löv som skydd ;-)!

Det är så vackert i skogen

Detta var vad jag orkade med just nu.  Glad över att överhuvudtaget orka något. ;-) Nu vila. I morgon till frissan. Hoppas jag. 


Och jo, jag kommer nog att se på programmet "Meningen med livet" ikväll. Stefan Einhorns tur att filosofera. Han brukar ha intressanta saker att berätta. :-) 

Kärleksljus
❤️

Av det lilla fröet :-)

publicerat i Allmänt;
Tänk att det blev något så ståtligt av det lilla fröet :-)

Förbaskade sjukdom...
Jag trivdes med att orka och kunna, tiden mellan skoven. 

Det blåser ute. Parasollet i bordet snurrar runt som en karusell i vinden. En stol har blåst omkull. Solrosen kämpar med att hålla sig uppe. På nyklippta gräsmattan landar gula löv. Himlen är grå och temperaturen letar sig inte över 13-gradersstrecket. 

Hur mycket ska vi "hösta"? Resonerar maken och jag om. Vi vill ju inte...men vi borde...men kanske ändå att det kommer fina dagar...kanske inte...kanske bäst att...

Maken och hunden långpromenerar utan mig idag. Min kropp säger stopp. Och själen gråter...jag vänjer mig aldrig...men jag kapitulerar och kryper ner under filten. 

Värktabletten får lindra smärtorna, sen ska jag jobba lite. 

De vackra stenarna på pappas grav <3

Nu har jag både jobbat och "höstat" lite. Händerna är kalla. Konstaterar att många av tomaterna inte ens kommer att hinna rodna. Får vara glad över det som blev. En strimma sol tittar in genom fönstret. 

En fin kväll önskar jag Dig!
Tack för att du ville vara här en stund. 
Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Trollskt, gammalt och vackert :-)

publicerat i Allmänt;
Den gåtfulla stenen. Med sin lilla tall som slagit rot på toppen ;-)

Vi vandrar en timme i solen. Idag väljer vi vägen längs med trollska skogen. Här är det så vackert och lite magiskt. 

Den gröna mjuka mossan breder ut sig över stock och sten. En vacker matta :-)

Vi vänder strax innan vi kommer fram till den gamla gården som ligger vid vägens slut. Här gick förr får och betade. Inte i år. Men den gamla ladan med den vackra dörren finns kvar. 

Alla kanske inte tycker att dörren är vacker men jag gör det. :-)

Vi ser spillning på vägen och gissar att det är rävens. Den verkar färsk. Hunden vädrar i luften och verkar ha fått korn på "något" men vi ser ingen misstänkt. :-) Jag tänker på det när vi är på hemväg igen att hunden har sin egen upplevelse av promenaden som vi människor inte har tillgång till. Dofternas värld. Tänk om han kunde berätta! Så mycket vi går miste om. Men å andra sidan uppskattar han inte solljuset som glittrar mellan träden eller de vackra höstfärgerna.


Men den höga sköna luften uppskattar vi alla tre :-)


Vi börjar plocka ihop saker som ska in till stan. Det börjar närma sig nu. Inflyttning till stan igen. Det blir bra det också :-) Hösten är här. 

I övrigt så låter jag K Wisti få ordet:

Ur DN

Må vår kommande vecka fyllas med glädje och hopp. 

❤️

Tankar en lördag i september

publicerat i Allmänt;

Egentligen så handlar allt om tro eller inte tro. Konstaterar jag så "klokt" (?) efter att ha bläddrat mig igenom statusar och kommentarer på Fb. Hamnade i en tråd om konspirationsteorier. Genast dyker ord som "foliehattar" upp. Det är ett populärt ord. Det står som motsats till kunskap och vetenskap. Människor som tror på något som inte kan bevisas. Jag är själv ganska trött på konspirationsteorier som t ex att månlandningarna är fejk. Okey, jag var inte med så jag kan ju inte vara säker på att det hände...men varför lägga ner energi på detta? Vilka människor skulle vara intresserade av att hitta på något sådant? I vilket syfte? Ett väldigt stort hemlighetsmakeri med väldigt många inblandade i så fall ;-) Såå...tro't eller ej alltså :-) Ja, du Moder måne har du haft besök av oss människor eller inte? ;-) Jag tror att du har det och jag är fascinerad av detta. Även om jag tycker att vi kunde fixa livsförutsättningarna för alla här på jorden först innan vi gav oss ut i rymden. 
Någon i tråden tar upp healing också. Det är man tydligen foliehatt om man tror på? Okey, då är jag foliehatt! ;-)) (I motsats till månlandning så är healing något jag faktiskt varit med om. Så ja, jag tror på healing, men jag har inget behov av att övertyga andra om att tro :-)

Kurre ekorre är tillbaka ;-)

Två längre promenader blev det idag. I skog och längs väg. I sol och i skugga. En skön klar, hög luft gör det lätt att andas. Precis som september ska vara! 

Det är Å-draget i stan under helgen. Ikväll tänds marschaller längs med ån inifrån stan och ända ut till oss på Gävle Strand. För att välkomna hösten. Det brukar vara väldigt vackert. Men i år stannar vi här i torpet. Känner att vi vill vara här och njuta så länge det är varmt och skönt. :-)

Ormbunkarna har övergått till kopparfärgad kostym ;-)

Jag är Glad över att Mandelmanns vann tre Kristaller på galan igår. Snacka om vårt behov av "back to basic".

Jag är Stolt över att vara Brynäsare. Inte bara för att de har bra hockeylag utan också för deras samhällsengagemang. De har inte längre tröjreklam men ett samarbete med UNICEF. De samarbetar med skolor och tar kampen mot mobbning och rasism. I helgen spelar A-laget mot ett polskt lag i Krakow och besöker i samband med det koncentrationslägret Auschwitz. Bra där! 

Jag Beundrar alla de unga som fortfarande sittstrejkar. Och alla de som hjälper och stöder dem. Trots alla påhopp, kränkningar och annat de utsätts för och trots allt hemskt och traumatiskt de varit med om och de hot om utvisning de lever under så bemöter de alla med kärlek. De ger inte upp! <3


Så fick Mandelmanns sista ordet. ;-) (Jag är inte så säker på det där med ett "enda" liv, men det står ju inom parentes ;-)


Kärleksljus
❤️

Transformationen fortsätter

publicerat i Allmänt;

1 september

Soligt och varmt. Inte dumt alls. Efter telefonmöte i företaget och lite till jobb tog vi oss en långpromenad. Plötsligt märkte jag att jag gick snabbare än vad jag klarat av på länge. Dessutom med rakare rygg. Så som jag kunnat förr. En positiv förändring :-) Och mer förändringar ska det bli. Den här transformationen jag är i går på djupet i både kropp och själ. Det återstår att se vad jag gett mig in i ;-) Men en sak är säker: det jag gör är nödvändigt, för mig. 

Och så kom det lite regn. ;-) 


Höstanemonen har knoppar :-)

Maken har inhandlat nya fågelmatare. Vi tror att de inte är lika "ekorrvänliga" som de förra. Det blev både dyrt och opraktiskt i längden att köpa nya och leta delar som spritts över gården ;-) Och jodå, "Kurre" har varit här och kollat in läget...Det tog ett tag innan fåglarna hittade hit igen, restaurangen har haft sommarstängt länge nu. ;-)


Jag skrev om katastrofen i USA igårdagens inlägg. Det blir lätt fokusering på det landet. Samtidigt är över 40 miljoner människor drabbade av översvämningarna i södra Asien...det rapporteras det inte lika mycket om...

Min mamma är hemma nu efter en tid på sjukhus. Känns bra att höra hennes röst, den är piggare nu. Svårt att bo långt ifrån när en mamma blir sjuk.
Tack och lov för telefoner och sms! :-)

Nu är det dags för middag!

Önskar Dig en härlig helg!
❤️

Längtar lite tillbaka...;-)