94-feeling

publicerat i Allmänt;
(null)


"Man får nästan 94-feeling," säger maken och jag håller med. Fantastiska svenska fotbollstjejer!!! Wow! Semifinal! Bröt den tyska förbannelsen!!! Ni har en OS-plats!!! Och tack för spänningen och underhållningen. Vilken bra och härlig fotboll ni spelar!!!
(null)Att våga sticka ut...det gjorde modeikonen Gunilla  Ponten, som dog igår, 90 år gammal. RIP.

Trump...han är enbart pinsam, tycker jag, när han uttrycker sin "triumf" som en " stor dag för världen"...bara för att han klivit över gränsen till Nordkorea...oh, my god! Ska man skratta eller gråta? 

Midsommarblomstrens tid är förbi men de vackra Prästkragarna blommar rikligt. 
(null)
"Älskar, älskar inte..." ;-) 

Sista juni...
Första dagen på Almedalsveckan. I år får nazisterna tala och marschera igen...Kanske borde fler bojkotta spektaklet? Det har ju onekligen spårat ur...

Hundarna springer ut och in och mellan husen här, ner i dikena, upp ur dikena, tar sig ett "smakprov" i en öppen pallkrage, bråkar lite, inspekterar komposten....;-) 
Ja, med andra ord så är det full rulle här på landet...:-) 

Hoppfullheter
❤️

Samarbete

publicerat i Allmänt;
(null)
Det här blir spännande...hoppas innerligt på ett väldigt bra resultat...;-)

Husse är rolig, tycker hundarna. Han gräver upp stora stenar ur marken, så det blir intressanta gropar att nosa i. Och så kan man ju gräva lite till, där finns ju "goa" rötter t ex...;-)
Vad husse tycker om "samarbetet", det är en helt annan sak...;-)  (null)

På kvällen samsas hundarna i bäddsoffan när husse och matte glor på TV. Det där med "samsas" tycker den unge fungerar bra, gamlingen tycker väl att det fungerar mindre bra ibland. 
(null)
;-) 


Det vimlar av fågelungar här nu. Lite svårt att hinna se vilken sort. Och svårt att fota. Men vi tror att det är Grönsiskor. (Gulsparv?) Om någon vet bättre så rätta mig gärna. :-) 
(null)
Väldigt små och söta är de. 

I övrigt så är det väl huvudet upp och fötterna ner som man så käckt brukar uttrycka sig :-) 

Hoppas att du har en bra lördag. Var extra rädd om dig om du hamnar i extremvärmen. 

NAMASTE 
❤️

En del av något stort

publicerat i Allmänt;
(null)
De sista vita rosorna lägger jag i en gammal vacker skål. 

Jag inser att jag bor i ett märkligt land. 
I ett land där man kan förneka det uppenbara. 
Klimatförnekare...det kan man vara av bekvämlighet...i detta land. 
Vi mår så dåligt av skuld och skam, sägs det, att vi måste få slippa rapporterna, slippa förändra vårt beteende. 
Och vi kan håna och mobba den modigaste av oss alla: Greta...hon hyllas runt om i världen...men i vårt land uppfattas hon som besvärlig...det är så jobbigt med sanningssägare...speciellt barn som inte begriper att i vårt land gäller jante. 

Det är inte alls nödvändigt med skam, skuld eller ångest. Om vi lyssnar på lösningarna, samarbetar istället för motarbetar. Vi får njuta av värme, sol och bad men vi måste se allvaret i det som håller på att hända. Eller rättare sagt, det som händer nu. Och det som händer går fort. 

Och vad gör jag själv? Förutom att "predika" och gnälla? Jag lyssnar på de som kan och vet. De som agerar. Och försöker göra det lilla jag kan i min tillvaro. Sopsorterar, plastbantar, köper närodlat osv. Det är allt. Men det lilla vi gör är ändå en del i något stort. Så tänker jag. 

(null)
Från Fb

Maken fick syn på något som låg i gräset. Han tog upp det. Det visade sig vara en fjärilsvinge. När han släppte den fick vinden tag i den och den flög, fladdrande i luften en liten stund. En fjärilsvinge. Så skör. Så vacker. 

(null)
En av mina favoritbilder. Från 2016. Hagtornsfjäril. Gästriklands landskspssinsekt. 

(null)
"Jag tar mig själv både uppför och nerför gamla trappan nu...så nu vet de aldrig var de har mig...;-) De pratar något om en grind...vad nu det ska vara bra för...?" Hälsningar Balder :-) 

Fredag! 
Trevlig Helg! 

Allt gott
❤️

Dimma och domherrar

publicerat i Allmänt;
(null)
Från gårdagskvällen. Det har sin skönhet.
(null)

Tänk dig en värld utan Trump...
Tänk dig en värld med kvinnofrid...
Tänk dig en värld med rättvis ekonomisk fördelning
Tänk dig en värld där allas lika värde är en självklarhet
Tänk dig en värld där alla vördade och vårdade moder jord...

Utopi? Ja, eftersom alltför många människor väljer egoismen. Och maktbehov. Tyvärr. Men man får drömma och önska. Och kämpa för. Om man vill och orkar. Tack och lov så finns det människor som vill och orkar. 
Jag har ingen lösning på världsproblemen. Har du? Men en sak tycker jag är väldigt tydlig: världen behöver fredliga ledare, politiska såväl som andliga. 

Min depression blossar upp från och till. Den ligger där och lurar. Jag märker den som starkast i det faktum att jag inte orkar känna riktig glädje, inte känna in sommaren med alla mina sinnen som jag alltid gjort förr. Inte kan njuta. Det är som om lagret av sorg, besvikelse och smärta ligger i vägen. Sån är min depression...Det som hände i höstas och som rev upp såren och trauman förstörde sååå mycket. Jag har inte ork att aktivt läka, jag hoppas att jag läker där inom mig, i min själ, ändå. Självläkning. På ett djupare plan.
Blev nog lite "flummig" där men jag skriver bara precis hur det känns och är för mig. Kanske finns någon som förstår, känner lika. Eller liknande. 
Det stöd jag har är fantastiskt. Jag är väldigt tacksam för det. <3

(null)
Vi är bortskämda med att ha besök av ett flertal vackra domherrar varje dag. Året om. De dricker ur Pavvos "stora vattenskål";-) Balder når ännu inte upp till den. Vilket gör honom lite frustrerad eftersom han vill göra allt som "storebror" gör...<3
(null)
<3

Jag är väl medveten om att okänsliga människor kallar oss "deppiga" för egoister och överkänsliga...har hört det så många gånger...Ingenting kan vara mer fel. 

NAMASTE
❤️

Gråter och ler

publicerat i Allmänt;
Jag torkar tårarna som runnit i nästan en och en halv timme. Stina Wollters sommarprogram var det vackraste, sorgligaste och mest hoppfulla och magiska jag någonsin lyssnat på. Om döden och livet. Stort, djupt, allvarligt men ändå så ljust. Jag har inte bara gråtit, jag har lett mellan tårarna också :-) 
Om du inte lyssnade...gör det! <3

Maken är på jobbet och idag passade det inte att gammelhunden var med. Så jag är ensam hela dagen med båda. Det går an, förutom att gammelhunden inte kan koppla av utan måste kolla minst en gång i kvarten om inte husse kommer...

Ingen av vovvarna har någon större lust att vara ute i det våta gräset. De går båda nästan på "tå"...gör det de ska och sen in igen. ;-) Plötsligt befinner jag mig ensam ute på gården med två oförstående hundar som glor på mig från förstutrappen. "Nä, hörru, vi stannar här vi". 

Spisen i lilla stugan här är "opålitlig" och "knepig". Med ålderns rätt, den är från början av 80-talet. Och dessvärre i liten storlek...en storlek som inte tillverkas längre...suck...vad göra?...bygga om hela köket?...suck...

Från mina små problem till de stora världsliga, de som inte bara är problem utan katastrofer:

Bilden på de döda i vattenbrynet, pappan och hans tvååriga dotter, dottern med armen runt sin pappas nacke, sprids nu över världen. De var på flykt från El Salvador till USA. Bilden påminner oss om alla miljoner människor som är på flykt i världen och om den alltmer hårdnande och människofientliga politik som förs... Jag tänker alltid: det kunde varit jag, det kunde varit vi, som var tvungna att fly...
Bygg inte murar  -  bygg broar
<3

Nu påminner gammelhunden mig om något, något om tidpunkt och mat...;-) 
(null)


NAMASTE 
❤️

Hundar och skor

publicerat i Allmänt;
(null)
Det är så klassiskt det där med hundar (valpar) och skor...Balder har hittat min gamla sko. Den verkar ha en speciell doft...;-) Och är go att tugga på. 

Vi hade problem med Pavvo (gammelhunden) när han var yngre, när det gällde att tugga på skor. Vi tog till alla väl beprövade metoder men som med det mesta annat: det funkade inte på Pavvo. Så vi köpte "fy-spray" och sprutade på skorna. Det var så starkt så vi människor knappt kunde vara i rummet. Men...det påverkade inte Pavvo...nej, då, inte ett dugg...
Numera har han, med ålder och klokskap (?) slutat ta skor...den sysselsättningen har någon annan tagit över...;-) 

(null)
"Kom igen nu brorsan, så leker vi..." 


Jodå, det hade nog varit kul med OS i Sverige, men nu blev det inte så...lika bra det tror jag, med tanke på de ekonomiska konsekvenserna... (visst är jag tråkig och bakåtsträvande och negativ?...hi hi...;-)

Kul var det däremot med svenskornas seger över Kanada efter en spännande och dramatisk andra halvlek. Wow tjejer! Blir så lycklig över att se er spela! 

Ord för dagen: Mulet och myggigt...det första går an, det andra är urjobbigt...Dock inget extremväder som det är på andra håll, tacksam för det.  (null)
:-(

Gick igenom mina album på mobilen igår och hittade denna bild som jag tror inte varit med här förut. Våra fina kåsor från Lappland. Presenter från en mycket kär vän och Vilhelminabo, som sorgligt nog inte finns med oss här på jorden längre. Saknar henne ännu, trots att åren går...Jag bär hennes skratt inom mig.  (null)

Var rädd om dig, i vilket väder du än befinner dig! 

Hoppfullheter 
❤️

 Vi fortsätter tillsammans

publicerat i Allmänt;
(null)
24 juni. Min och makens 32 bröllopsdag och vår 42 förlovningsdag. <3

Hur beskriver man en långvarig kärlek? Hur förklarar man ett långt äktenskap? 
Ska man ens behöva? Kan man inte bara nöja sig med att "det blev och det är?"

Ändå...så många som undrar...
Tro inte på sagorna: "så levde de lyckliga i alla sina dagar"...:-) Eller: "vi har aldrig bråkat"...

Har skrivit om detta förr här. Men har fortfarande inte något riktigt svar på "hur lyckades ni?" Det finns ju inget recept som gäller allmänt. Vi är alla individer. Att vi som hängt ihop så länge nästan ses som "ufon" i en tid när skilsmässor är väldigt vanliga...jag tror att skilsmässor skulle varit lika vanligt förr i tiden om kvinnor haft samma möjlighet att försörja sig själva som nu. Det finns så många orsaker till skilsmässa. Tror inte att man ska gräva ner sig i att det är ett "misslyckande", snarare se det som en lösning på ett svårt problem. Kändisar har pippi på att uttrycka att skilsmässan var "lycklig". Kanske i längden, men...är det inte mycket sorg inblandad också? Kärleken tog slut, man tappade bort varandra i vardagens alla krav och stress, någon var otrogen...osv...Sorg...som måste få ha sitt utrymme, tid och acceptans. 

Jag fann min själsfrände i detta liv. Tacksam över det. Förtroende och förståelse är viktiga ingredienser i ett bra förhållande. Omtanke, trohet, kärlek, vänskap...och en hel massa tur och tålamod. :-) 

Jag är ingen äktenskapsrådgivare, det här var bara mina tankar kring mitt och min makes varande tillsammans. 
Och jo, vi tänker fortsätta tillsammans. :-) 

(null)


Allt gott önskar jag dig, kära läsare!

Kärleksljus
❤️

Moln och fantasi

publicerat i Allmänt;
(null)
Tycker att det är något speciellt med det där molnet...jag ser det jag ser, vad ser du? :-)

Man kan säkert hitta på en massa annat kul en lördagkväll än att se på fotboll...men nu valde vi att se matchen mellan Norge - Australien och vi ångrar oss inte. Vilket drama, vilken rysare, vilken underhållning! Och vilken succé för Norge! Kul! 

(null)
"Nja, jag kikade väl lite på fotbollen jag med, men mest busade jag med brorsan eller låg och sov. Kan du se att jag kan le?" :-)

(null)
Både jag och maken är storätare av rädisor. Mysigt att skörda egna. De är godast :-)
(null)
Närbild Lupin :-)

Och så en molnbild till. Bara en. För idag ;-)
(null)
Det är väl troligen för att jag har hundar omkring mig som jag ser ett hundansikte i molnet...;-) Du kanske ser något helt annat? Eller inget alls? "Vad är det där för tjafs?" kanske du tycker. Det får du tycka. Vi har olika sinne för fantasi, vi ser olika. :-) 

Frid
❤️

Midsommardagen

publicerat i Allmänt;
(null)
Det här fotot skulle varit med igår men rosenbusken får vara med idag istället. Den doftar gudomligt. <3

Midsommardagen. 
Jag försöker vara "duktig" och göra en del saker som skulle gjorts för längesen...det går dåligt...:-(  Det är en tryckande kvav luft här idag. Åska på gång? Det har regnat lite men mest varit sol och moln. I "norra norr" har det tydligen varit skyfall. Över Europa drar nu  mycket het luft fram. 

(null)
<3

Det finns en massa att skriva om men idag är det "fibrodimma" i min skalle. 
Jag lånar andras texter. 

Uti vår hage där växa blå bär.
Kom hjärtans fröjd
Vill du mig någe', så har du mig här!
Kom liljor och aquileja,
Kom rosor och salvia,
Kom ljuva krusmynta, kom hjärtans fröjd!
Fagra små blommor där bjuda till dans.
Kom hjärtans fröjd
Vill du, så binder jag åt dig en krans!
Kom liljor och aquileja,
Kom rosor och salvia,
Kom ljuva krusmynta, kom hjärtans fröjd!
Uti vår hage finns blommor och bär,
Kom hjärtans fröjd
Men utav alla du kärast mig är!
Kom liljor och aquileja,
Kom rosor och salvia,
Kom ljuva krusmynta, kom hjärtans fröjd!
Hugo Alfven
(null)

Du lindar av olvon en midsommarkrans
och hänger den om ditt hår.
Du skrattar åt mångubbens benvita glans,
som högt över tallen står.
I natt skall du dansa vid Svartrama tjärn
i långdans, i språngdans på glödande järn.
I natt är du bjuden av dimman till dans,
där Ull-Stina, Kull-Lina går.

Nu tager du månen från Blåbergets kam
att ge dig en glorias sken.
Och ynglet som avlas i gölarnas slam
blir fålar på flygande ben.
Nu far du till Mosslinda, Mosslunda mor,
där Ull-Stina, Kull-Lina, Gull-Fina bor.
I natt skall du somna vid Svartrama damm
där natten och mossan är len.

Text: Rune Lindström 

Jag utgår från att du kan melodierna och kan sjunga med om du har lust. :-) 

Jag gillar speciellt den här strofen: "I natt är du bjuden av dimman till dans"...så trolskt! <3

Hur det går i växthuset? Jo, tack, det växer! :-) 
(null)

(null)

Och hundlivet? Jo, tack, full rulle :-) 
(null)
...nästan jämnt ;-)

Hoppas att Du har det bra!
Tack för att Du var här. 

NAMASTE 
❤️

Myggplåga och midsommar

publicerat i Allmänt;
I vår Herres hage finns allehanda djur. De flesta är vackra, trevliga, spännande, vilda eller tama.  En del samarbetar vi med. Andra är oss till stor nytta. Sen finns de där som är fågelmat...men varför i herrans namn måste de vara blodsugare? Varför måste de vara "små men mång?" Varför ska de få förstöra en människas nattsömn genom att "iiiina" och stickas så att det kliar något vansinnigt???

Människan i det här fallet är jag. Uppväxt i Norrland är jag van vid det mesta i myggväg. Glad och tacksam är jag för många år i rad utan myggplågan. Och så nu, på självaste midsommaraftons morgon, konstaterar jag att jag inte sovit något alls under natten...
Varför skapade vår Herre dessa djur???

Tack och lov att vi inte planerat in något firande vare sig här eller borta. Jag hade inte klarat av rollen som värdinna eller gäst idag. 

Men vi ska äta lax och vi ska äta jordgubbar. Temperaturen är lägre idag, lite molnigare men skönt ändå. Fågelsången är inte längre lika intensiv men den har inte tystnat helt. 

Vi pratade igår om midsommarminnen. Om alla besökare vi haft här genom åren, släkt och vänner, söners kompisar...om det växlande vädret. I fotoalbumet finns bilder på alla midsommarstänger vi byggt, stora och små. Glädjefyllda minnen. 
(null)
Midsommarafton vid sjön.
(null)
Skönt och myggfritt på bryggan. Vi träffade en trevlig dalmatinertjej där nere vid sjön. Hundmöten fungerar bra med Balder....än så länge ;-) 
(null)
Pavvo, som alltid spanande upp mot vägen...

Det är inte bara midsommarafton, det är sommarsolstånd idag också. Lite extra magiskt alltså. (Och det där med att vi går mot mörkare tider, det behöver vi inte haka upp oss på. Ännu är juninatten ljus) 

I natt byter jag till ett mer "myggfritt" sovrum...

(null)
Konstnär Bror-Eric. 

Glad Midsommar! 
❤️

Åska, skyfall och en vakthund

publicerat i Allmänt;
Sent igår kväll insåg vi att vi har en vakthund. Ja, vi har en sedan förut också men han är gammal och hör illa. Men valpen...vi är allihop i lilla stugan i samma rum. Ett fönster är öppet. Det är stilla ute nu och fortfarande varmt. Plötsligt börjar  Balder vädra i luften, lägga öronen bakåt och morra. Men vad ser han? Vad hör han? Jag tittar ut genom fönstret, nä ingenting. Går ut i hallen och tittar ut mot fågelmatarna...( ca 20 meter bort) jodå, där är det två grävlingar. Jag rusar ut och skriker åt dem och de tar till flykten. Då har "gamlingen" börjat skälla vilket gör Balder rädd. Lite otäckt tycker han att det är när de en stund senare släpps ut på gården för att gå till gamla stugan. Vi berömde Balder när han varnade och det känns riktigt bra inför framtiden :-)

Senare var jag ute tre gånger till och skrämde bort grävlingarna,  för de återkom. Maken tyckte att jag lät "arg"...ja, tacka 17 för det! ;-)

Efter en dag med kvalmig luft dundrar nu Tor över himlen och regnet öser ner. En ordentlig urladdning. 
(null)
"Öser ner" var väl till att ta i i underkant. Skyfall passar bättre. Vi måste stänga dörrar och fönster, det regnar in. 

(null)

Nu tackar jag dig kära läsare för att du ville vara här och så önskar jag dig en Glad Midsommarhelg! 
❤️

Minne och ”var är han nu?”

publicerat i Allmänt;
Ute på landet i Skåne. 70-talet. Midsommarafton. Två fnissiga tonåringar ger sig ut i sommarkvällen att leta 9 sorters blomster och hoppa över 9 gärdsgårdar under tystnad, enligt sed. Blommorna var inget problem men vi klättrade över samma gärdsgård 9 gånger och vi fnissade så vi fick ont i magen. Tror inte vi drömde om vår tillkommande sen men åh vilket kärt minne detta är. :-) 

(null)
Ängsklocka. Så ofta ihopblandad med Blåklocka. 

(null)

De vanligaste orden vi säger här är: "var är han nu?" Var är Balder alltså. Jag har aldrig stött på en kvickare hund. Och han har en otrolig förmåga att "bara försvinna" ;-) Tack och lov kommer han när vi visslar. Husse kan vissla "naturligt", jag måste ha visselpipa. 

(null)
Här vet vi var vi har honom. Han sover tryggt mot storebrors tass. <3

(null)
De är stiliga, Lupinerna, men vi har lyckats att nästan utrota dem från våra rabatter. De här växer på andra sidan diket. 

Det är + 27 i skuggan här i dag. Hundarna flämtar och människorna svettas. Men vinden fläktar skönt. Tack och lov. Jag klagar inte. Det är ju sommar! :-) 
(null)

Oj, vilken besvikelse för många som röstat på KD när det visade sig att Ebba kunde vara empatisk nog att rösta ja för ökad anhöriginvandring..."Svekdebatten" går hög på nätet..."Nu får de gamla inte sylt till plättarna igen..." 

Jag har läst så många kommentarer och inlägg den senaste tiden om "verkligheten"...en del verkar ha tagit patent på den...å andra sidan finns de som hävdar att allt är en "illusion"...;-) 

Jaja, man får tro vad man vill. Själv anser jag mig leva i verkligheten men är inte främmande för att det finns vissa illusioner ;-)

Hoppfullheter
❤️

Håll mitt hjärta

publicerat i Allmänt;
(null)
<3

Själen orkar inte riktigt och kroppen vill inte. Det jag "borde"...Jag sätter mig i solen och låter den bränna mig. Det blåser en sån skön sval vind idag. Njuter. En stund. Sommar när den är som bäst. 

Men länge kan jag inte sitta. Förutom den vanliga vinden, far här omkring en "virvelvind".  På fyran ben och i hög hastighet. Ibland ser man bara svanstippen i det höga gräset han gärna hoppar omkring i. 
(null)
Och så är det allt det där man hittar...som husses nyhuggna ved...;-) 

Det finns en underbar sång som jag går och nynnar på. Texten betyder mycket för mig nu när jag mår som jag mår. Du kan den, men texten kommer här ändå. 

 Björn Skifs

Håll mitt hjärta Håll min själ
Lägg mitt huvud I ditt knä
Säg att du menar
Och vill mig väl
Håll mitt hjärta Håll min själ
Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta
Ta min själ
Håll mitt hjärta Håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig allt jag begär
Håll mitt hjärta Håll min själ
Håll min själ

Låtskrivare: Lasse Andersson / Peter Hallstrom

(null)

Alla tyder naturligtvis sången på sitt sätt utifrån var i livet man befinner sig. Eller vem man är. Det är det som är så bra med den. 

Såg du fullmånen igår? Den var så vacker, med ett både gult och orange ljus. 

Vi skördade våra första rädisor idag och i växthuset växer det ordentligt. Det är en del av det goda livet, det där att se det man planterat växa. :-)

Hoppfullheter
❤️

När vita rosen blommar

publicerat i Allmänt;
(null)
Nu är det sommar för nu har vita rosen slagit ut! <3

Det är något märkligt med depression. När sommaren är som ljuvligast och skönast, då kommer den på besök igen. När man borde vara pigg, avkopplad, tacksam, glad...då är det som om "någon"/"något"pillar upp såret som ytligt ser läkt ut men som blöder ymnigt därunder....och all energi går åt till de jobbiga minnena och de smärtsamma frågorna utan svar. Ångesten ligger på lur och gråten är som en kramp. 

Och solen skiner och värmer och allt är egentligen perfekt...ändå... 

(null)
Balder har det skönt i gräset. <3 Ett grässtrå rör sig i vinden, det kan man kasta sig över. En "pinne" måste bli till flis. Och så gräva lite här och lite där. Fjärilar låter sig inte fångas och inte flugor heller. :-)

Ikväll är det fullmåne. :-) Juni månads fullmåne kallas bl a "jordgubbsmåne", eller "honungssmåne" men har också fler namn. 

Kärleksljus
❤️

Där måsar skriker

publicerat i Allmänt;
De skränar och de skriker. Måsarna. Flyger i cirklar över gångbanan. Där nere står en måsunge och tittar sig förvirrat omkring. Jag har inte tid att stå på balkongen och titta men när jag återkommer är ungen borta och måsarna skriar lite längre bort. 

Är i stan några timmar. Tvättar och fixar lite. Skönt att vara i lägenheten. 
(null)
Lägenhetens fina utsikt. Båtar och vatten. Love it. <3

Det var första gången Balder var i lägenheten. Han höll sig lite osäker till storebror men vågade sig på att nosa runt i rummen. 

Men det är bäst för en valp att vara på landet. Vi hinner vara i stan senare. 
(null)
"Vi har full koll" ;-)

(null)
Det sista som är kvar av makens födelsedagsbuketter. 

(null)
På väg att slå ut...älskade ros <3

(null)
Ängsklockan blommar bland humlebladen :-)

Just nu spelar Sverige - Thailand. Borde vara en "lätt" match för Sverige...2-0 nu. 

Det blåser en ljum vind. Över 25 grader varmt i skuggan. Sommar <3

(null)
Hundar på grönbete ;-)

Jag "kör" den varje sommar, nu är det dags för finaste junidikten.  Illustration: Lena Anderson. 
(null)


Allt gott inför midsommarveckan önskar jag Dig :-) 

Solljus
❤️

Fin lördag och en bra storebrorsa

publicerat i Allmänt;
Det gäller att hänga med i svängarna! Ena dagen kallt och regn, nästa sol och mycket varmt...;-) Lördagen bjuder på finväder. I alla fall i mitt hörn av världen.

(null)
Hej, matte, här är jag. <3

Det är inte alltid man vet var man har honom den lille krabaten. Eller "lille"...han växer så det knakar och blir allt tryggare här på gården. Utvidgar och utforskar allt större områden. Samt blir allt kaxigare mot oss. Vi står där och ropar, visslar och kallar...men han bryr sig inte...idag blev "storebror" Pavvo irriterad på honom och gick bestämt och hämtade sin lillebror. Han gick emot honom och "voffade" lite och se det funkade. ;-) 


Bläddrar genom media. 
Tänk vad många nyheter som inte berör. :-) T ex..."Blondinbella lämnar landet". Jaha, bye bye...
"Bianca Ingrossos okända relation under uppbrottet". Nämen då...;-) 

Sen finns det mycket som verkligen berör. Mycket svårt och jobbigt men också sånt som inger hopp. 
(null)
Två personer jag gillar, respekterar och sätter mitt hopp till. <3 <3

Tråkigt är att någon/några vandaliserat statyn av Nilla Fischer i Linköping. Är det en protest eller "bara" ett sabotage? Ren idioti, vilket som. 

Nu duggar nyheter om bränder tätt. Idag skogsbränder i Nynäshamntrakten. Och blixten har slagit ner i Öresundsbron. Nya skyfall på väg in över Skåne. 

Jag hoppas att du har bra väder där Du är. 

Hoppfullheter
❤️


Hålla käften

publicerat i Allmänt;
Hur kan man tycka att damfotboll är tråkigt? Då har man inte sett matcherna i VM. Så spännande, sån fart, sån dramatik. Precis som fotboll ska vara! Jag har sett kommentarer som "inget underhållningsvärde"...från män förstås...


Alla dessa fördömande och bittra människor som gnällt om att Greta borde gå i skolan istället för att strejka för klimatet, borde hålla käften nu, när Greta visat upp sitt betyg. Hon har A i allt utom i tre ämnen! Där har hon B. :-) 

Jag skrev fel datum på Stina Wollters sommarprat. I den första offentliga listan stod 3 juli, men nu visar det sig att det är den 26 juni som gäller. :-) 

(null)
<3

Precis så är det. Vi måste våga berätta och vi måste ha tålamod att lyssna. Om vi behöver råd kan vi be om det. Men det är ofta att man hittar svaret i sitt eget berättande. Att lufta tankarna. 
Känner du igen det eller tycker du att jag är helt ute och cyklar? ;-) 

Hur det är med hundarna? Jo, tack, den ene ligger under bordet och snarkar, den andre far fram som en virvelvind här på golvet. Vem som gör vad får du själv lista ut :-D

Och så blev det plötsligt fredag igen. Om en vecka är det midsommarafton. 

Trevlig helg! 

Kärleksljus
❤️

När åskovädret dragit förbi

publicerat i Allmänt;
När mullret och blixtarna dragit vidare och det enda som hörs är droppande vatten. 
När regnet och blåsten dragit förbi blir det väldigt tyst. 
Väderdramat är, förhoppningsvis, över för denna gång. 
Huvudvärken släpper en bit i taget. Är tacksam att jag fick sova nästan hela morgonen. 

Sissela Kyle, Stina Wollter, Jonas Gardell, Tilde de Paula Eby, Jill Johnson, Fares Fares....se där några av årets sommarpratare! Jag tänker inte missa 3 juli, Stinas program :-)

Just nu möblerar Balder om här i lilla stugan...:-) Jag hade tydligen ställt hans korg på "fel" plats...vet inte om jag tycker att den plats han valt är så mycket bättre ;-) 

Ibland kommer de ett sånt där meddelande som gör ont att få. Inte så personligt men för de nära drabbade som man tycker så mycket om. Idag går mina tankar till en drabbad familj. <3

Nu ska jag försöka samla ihop mig så pass att jag inte blir liggandes hela dagen. Det mörknar på igen...mer regn? 

I Stockholm råder stort säkerhetspådrag. Obama är i stan <3

(null)

Var rädd om Dig! 

Kärleksljus
❤️

Dokumentförstöraren

publicerat i Allmänt;
(null)
Har man inget annat speciellt att göra kan man ju "bearbeta" en tidning...;-) Vi funderar på om man kan använda honom som dokumentförstörare? :-)

Dagens ord är: Vind. Kraftig vind. Det tjuter i knutarna. 
Vi har sluppit åska och regn...än så länge...värre söderut har jag förstått. 

Hundarna vänder snabbt in igen när de gjort sina behov. 

(null)
Ur boken Barnens första bok

En lite snällare variant står Lennart Hellsing för:
(null)

Lennart Hellsing, skulle fyllt 100 år i år om han fått leva. Vilken skatt han lämnade efter sig :-)

Grattis svenska fotbollslandslaget till vinsten igår. Det blev lite dramatik med uppehåll för blixtnedslag men efter uppehållet kom målen! :-) 

Igår kväll såg jag en stor grävling springa över gården. Inte så kul med grävlingar här när man har en liten valp. Undrar var den har sitt gryt. Minns de två ilskna grävlingsungarna vi hade här på gården för några somrar sen. :-) 

I övrigt så är väl livet som i visan jag lärde mig på det som på den tiden hette "lekskolan":

"Valpen min tycker om att ha skoj
Man får ha tålamod oj, oj, oj..."
;-)

Hoppfullheter
❤️

Seriöst?

publicerat i Allmänt;
"Seriöst?"
Så frågas det ofta. 
När man inte tror på det den andre säger...
Borde inte den frågan finnas oftare när det gäller invandrarfrågor, homofobi, klimatförnekelse..Där allt möjligt "hitte på" sprids med vinden...? Spelar ju ingen roll idag vad vetenskapen kommer fram till, hur statistiken ser ut, vad källorna säger, vad vi lärt av historien...
Historien upprepar sig, ekot från nazitiden. 
Ingen verkar längre uttrycka det man så ofta förr sa: "hur kunde det ske?" Vi vet nu...människor valde hatet, fördomarna, lögnerna....
Vad händer nu? Vad väljer vi nu? 
Seriöst???

Att inte ifrågasätta...det är livsfarligt! Att låta egoism, missnöje och bitterhet styra ens val...det är livsfarligt. 

Jag fascineras fortfarande av de vackra blommorna i makens födelsedagsbuketter. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Maken är på hemväg från tandläkarbesök. Varit ensam med de fyrbenta några timmar. Jodå, det funkar. :-) 

I kväll är det fotboll! VM! Heja svenska tjejerna! 
(null)

(null)
"Igår kväll spelade svenska herrarna fotboll...det struntade vi i..." (jodå, Balder sover, han har sin egen stil) ;-)

Kom ihåg: DU, just DU är värdefull, för att DU är DU! 

NAMASTE 
❤️

(null)
Pionerna doftar underbart <3

Mycket hund

publicerat i Allmänt;
(null)
Så här sitter han ofta, Balder. Morgon, dag som kväll. Tittar ut över "sina domäner". Innan han tar stegen nerför trappan för att göra sina behov. Eller så bara sitter han där, länge och filosoferar. <3

Sommaren är verkligen här. Välkomnar de underbara Midsommarblomstren. 
(null)

(null)
"Vad säger du brorsan, vi stannar här nu va?"

Det är inte alltid de är så där goa med varandra. Den gamle blir lite trött och stressad av den unge när han far fram som en tok. Nu har den gamle börjat säga ifrån. Bra det, för det är han som måste stå för en del av uppfostran. :-) 

(null)
Jag har sovit dåligt i natt (värk i kroppen) så jag uppskattar att Balder behöver sova ibland under dagen. Snygg stil med kinden där :-D

Det blev mycket "hund" i inlägget idag, men det är så mina dagar är just nu: "mycket hund" ;-) 

Den här skulle varit ned igår....
(null)
:-D

Minns hur det var...ha ha...:-)

Kärleksljus
❤️

Sommarglädje

publicerat i Allmänt;
(null)
Vi firade sommaren igår kväll. Skål för sommaren! 

Sommaren som kan se så olika ut, dag från dag. Efter gårdagens sol och värmebölja ser sommaren här hos oss ut så här idag:
(null)
Det har sin skönhet. Bara det inte stannar en längre tid...

Jag har inte skrivit om det men jag är väl medveten om att det pågår ett VM i fotboll och att "våra" tjejer har sin första match på tisdag. Det känns som ett extra viktigt VM i år. Att uppmärksamma alla tjejers rätt att spela. Villkoren för killar och tjejer är fortfarande väldigt orättvisa över hela världen. Men det händer saker. Jag beundrar t ex Nilla Fisher som vågar utmana och påpeka orättvisorna. Och som uppmuntrar tjejer: ge inte upp! 
Hoppas nu på framgång och segrar för vårt härliga svenska fotbollslag! <3

(null)
Javisst är det så! :-)

Så nu säger jag och Balder: Ha det gott! 
(null)

Hoppfullheter
❤️


  (null)     

Glad Pingst

publicerat i Allmänt;
Jag ägnar mitt inlägg till glädjen i skapelsen. Alltså naturen. Sommaren.
Gräsmattans gula Maskrosor är nu utbytta mot andra gula blommor: Smörblommor. Midsommarblomstren blommar. Pionen har knoppar. Vita rosbusken blommar snart. Rhododendron har knoppar i år! 
Och Balder utkämpar en hopplös kamp med en slinga Humle...;-) 


En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och vågens sorl bland viden
förkunna sommartiden.

2.
Sin lycka och sin sommarro
de yra fåglar prisa.
Ur skogens snår, ur stilla bo
framklingar deras visa.
En hymn går opp
av fröjd och hopp
från deras glada kväden,
från blommorna och träden

Sommarspalm
Carl David af Wirsen

Bilderna är tagna på olika sorter i makens vackra födelsedagsbuketter:
(null)(null)

(null)

(null)Det blev ännu en varm dag. Den tunga luften gör både oss tvåbenta och de fyrbenta dåsiga. Så förutom Balders energistunder så är detta en slappardag. :-) 

Gör du något särskilt denna pingst? 

Ordet pingst kommer från grekiskan och betyder femtio. Femtio dagar efter påsk. Det är en kristen högtid, kyrkans födelsedag. 

En lustig och för mig ny info hittade jag på Nordiska museets sida: 

I en av Nordiska museets uppteckningar från 1921 beskriver en kvinna från Boxholm pingstbruden på följande sätt:

"På pingsten gingo alla de vackraste flickorna ut, klädda som brudar med krans av blomster om huvudet. De gingo omkring och sjöngo utanför stugorna och blevo inbjudna på kakor och gotter. En slant skulle man också ha."


(null)

❤️

”Inte”

publicerat i Allmänt;
Tror att Balder tycker att vi är tråkiga nu...
Det är så många "inte"...och en fasligt massa "nej"...

Man får inte: 
Gräva stora hål i gräsmattan och absolut inte i rabatterna
Springa i dikena
Försvinna ur människors åsyn
Kasta sig på "storebrorsan" och bita honom i svansen
Knapra på skor
Osv...
;-)

Så livet är just nu: boring! Eller lite mer åt: "men asså, skärp er!" ;-) "Jag utforskar ju bara världen, testar typ"
(null)
"Tjena!" :-)

Under två dagar tycker jag mig sett den: rödhaken. "Om den är här kommer den sätta sig på pumpen och visa upp sig" tänkte jag. Och nu gjorde den det. <3 

På eftermiddagen brakade det loss. Åska och störtregn. Balder stod länge på förstukvisten och studerade fenomenet. 

Grattis Greta och miljörörelsen Friday for future, till Amnesty Internationals finaste pris, Ambassador of conscience award!!!!!! Wow!!!!
<3

(null)
"Ogräs" är vackert <3


Och nu kom det en budbil med blommor till maken. Så vacker bukett! 
(null)
Från äldste sonen med familj <3

Tillönskar Dig, kära läsare, en riktigt fin Pingsthelg! (Värst vad helgdagarna duggar tätt nu)

Befinner mig i en period i livet när jag varken har studenter, bröllopspar eller konfirmander att fira...det var så intensivt så många år så det känns lite konstigt nu....

Kärleksljus 
❤️

Svenska flaggan

publicerat i Allmänt;
(null)
"Svenska flaggan gul och blå med det gula korset på" :-) Fick man lära sig i skolan förr. Kul att jag minns någonting av det man tragglade ;-)

Jag tycker att det är så konstigt att det finns människor som tror på myten att invandrare "stulit" svenska flaggan eller förbjudit oss "svenskar" att använda den...det är precis vad extremhögern vill att vi ska tro, när det i själva verket är de som tagit flaggan och gjort den till sin....

Det är en mycket het dag. Första gången jag hör Balder flåsa. Och han är lite orolig. Svårt att komma till ro, både ute och inne. 

(null)
Tacksam för moln och vind idag. Molnen ger lite skugga en stund, vinden får knotten att flyga iväg. 

Så firar vi vårt land idag. Jag är tacksam för friheten vi har och för demokratin. Men båda är något att kämpa för varje dag i dessa tider. Det finns tydliga hot. 

Här i torpet firar vi makens födelsedag. Yngste sonen är här. Tidigare har vi ätit rabarberpaj som jag bakat (tänk att jag orkade! ) och nu blir det grillat till middag. Sitta ute i paviljongen och äta. 
Det är sommar i Sverige...

När jag nu åter skriver är vi mätta och belåtna. Sonen är en bra "grillare" :-) Som vanligt fick vi jaga bort getingar (svenskt inslag) och hindra gammelhunden från att stjäla mat (privat inslag) men det nya var att vi fick locka på en valp som ideligen skulle ner i diket...

Välkommen alla nya medborgare <3

"Du gamla, du fria...osv"  Vi har rätt att vara stolta över vårt vackra land, gamla som nya medborgare! <3

Hipp hurra för min make! <3

Kärleksljus
❤️

Doften av syren

publicerat i Allmänt;
Garanterat Sveriges mest förvånade hund hade jag här igår. Balder hade länge studerat ekorrarna på avstånd men så plötsligt började han smyga på dem...och sen rusade han fram! Tre ekorrar försvann blixtsnabbt upp i tallarna och nedanför stod en förbryllad Balder och förstod ingenting...;-) 

Det doftar så gott av syren här. Vi har inte så mycket av syren men när den ljumma vinden sveper förbi på kvällarna för den med sig den goda doften. 
(null)

I morgon är det nationaldagen och makens födelsedag. Tänk att fylla år på en dag då hela Sverige flaggar! 
(null)
En vacker flödelsedagsbukett har anlänt redan idag.:-) 

Önskar Dig en (välj passande alternativ) 
Härlig
Glad
Festlig
Lugn
Överraskande
Galen
Lagom
........
Nationaldag! 
:-) 

Kärleksljus
❤️

Trötta

publicerat i Allmänt;
(null)
Vi är lite trötta nu. Idag har vi varit trötta på varandra också. Eller rättare sagt: den gamle har varit trött på den unge...

Husse och matte är också trötta. Så där trötta som man blir när man är ute i sol och vind hela dagen och fixar (läs husse) och tillrättavisar (läs matte)...;-) 

Ett stort, rejält lass gick till miljöstation idag och vips fanns det (lite)  plats i förråden. Skönt. 

Matte är skröplig men hon kämpar på ändå, då och då. 

Hoppas att din dag varit en bra dag! 

Hoppfullheter
❤️

Den gamle och den unge

publicerat i Allmänt;
(null)
De två mest älskade nackarna i mitt liv just nu. Den gamle och den unge. <3 <3

De är inte världens bästa vänner men den unge avgudar den gamle. Den gamle accepterar den unge men får ofta säga ifrån. Han behöver uppfostras den unge mannen! De är i så olika delar i sina liv. Den gamle nöjer sig med mat, sömn och en promenad. Och lite kel förstås. Den unge vill också ha mat, sömn och promenader men framför allt få utlopp för sin energi och upptäcka omvärlden. Och kel. 

Den gamle hör dåligt, den unge hör bra men bara när han vill. ;-) 

Själv är jag "trasig" just nu. Igen. Rygg och nacke bråkar med mig. Igen. Sådan är min fibromyalgi. 
Glad över värmen. Snälla värme, stanna. Det får gärna regna då och då, bara kyliga vindar håller sig borta.

Önska kostar ingenting. :-) 

Angående världsläget så kan jag inte låta bli att dela med mig av en rubrik. Trump är ju på ett inte helt välkommet besök i Storbritannien. Rubriken i Aftonbladet löd: 
"Trump gör entré som en elefant i en porslinsbutik" ...Någon som är förvånad? Knappast. Man får skratta samtidigt som man inser det absurda i det hela...

Kärleksljus
❤️

Full kontroll

publicerat i Allmänt;
(null)
Sommar :-)

Nu är det Full Kontroll som gäller. Balder har utökat sitt territorium. Det som för en vecka sedan kändes som en osynlig gräns, "nej, då han går inte ner i diket", är nu en möjlighet att utforska världen utanför tomten...;-) 
(null)
"Vart tog husse vägen? "

Solig och varm söndag. Finns en hel del att göra på gården. Även inomhus. Vi hinner även med en promenad till sjön där vi träffar god vän. Får höra lite "skvaller". Det sker en del förändringar i området. Två hus till salu. En ligger så fint nere vid sjön. Med egen brygga. Kommer sakna dem som bott där och hoppas på nya trevliga grannar. 

Tog tag i de gamla inredningstidningarna som jag sparat efter senaste utrensningen och rensade igen. En del är svåra att slänga då så mycket i dem fungerar som inspiration men många börjar bli lite ointressanta. 
Sparade några urklipp med "kloka ord". :-) 
(null)
Lite slarvigt urklippt men inte mindre klokt för det...:-) 

Ingen sommar utan Tomas Ledin...ikväll kör man reprisen på Tomas "allsångsscenen är din". Minns den som väldigt bra. Om man gillar Tomas alltså och det gör jag. :-) 

En ny kort vecka är på ingång. Inte för alla, jag vet. Väderprognosen lovar värme. Hoppas den stämmer. 

Hoppfullheter 
❤️

Tillvaro

publicerat i Allmänt;
Det regnar ute och känns kallt. Jag kokar en mugg te (present från hotellet), hundarna sover, (att en liten kan snarka så mycket), på golvet ligger en söndertuggad tidning, maken sitter vid datorn. 
(null)

Vi har varit ute. Det var mysigare väder på morgonen. 
(null)
Domherren har bo i närheten 
(null)
Härlig sallad har vi gott om :-)

Juni är här. Men det märks inte på temperaturen. 
Jag är innerligt trött på kylan och blåsten men det är bara att gilla läget. 

Kristin vann Let’s Dance igår så nu är både jag och Tony nöjda ;-) 

Sen finns det mycket allvarligare nyheter i informationsflödet men ibland orkar jag bara konstatera och sen hitta något att glädja mig över. För att andra gånger fokusera på annat. 

Lördag 1 juni. Jag är trots vädret nöjd med min tillvaro, hoppas att det samma gäller för dig. 
(null)
Jag tror bestämt att det är någon som iakttar mig i den här stubben...??

Tillvaro...att vara till...

Kärleksljus
❤️