Inga vinnare

publicerat i Allmänt;
Onsdag 1 september 2021

(null)
Den stora vackra Prydnadskålen pryder nu våra balkonger. :-)
(null)


USA har lämnat Afghanistan. För dem är kriget slut. Talibanerna jublar och festar. Men krig har inga vinnare, bara förlorare. För afghanerna växer skräcken. Helvetet på jorden just nu….


(null)
Vacker pil i solglitter <3

Det finns de som tycker att man ska tvinga folk att vaccinera sig. Sorgligt att det gått så långt att dessa idéer dyker upp. Nu går det inte att med nuvarande lagar tvångsvaccinera. Tack och lov. Men jag säger det igen: varför kan man inte tänka på varandra och vaccinera sig för sin egen och alla andras skull? Om man väljer bort, hur tänker man då att vi ska få slut på pandemin?  

Tre antivaxxare i USA, tre "radiopratarmän" som aktivt hånat och skrämt människor, är nu döda. I covid-19…

Nej, jag känner ingen skadeglädje men väl en sorg över vansinnet…och undrar hur många de påverkat som sen blivit sjuka och spridit smittan… (null)En sida av vår vackra och speciella gamla brandstation här i stan. Arkitekt: F Boberg Huset uppfördes 1890-91. 


Jag vet att rubriken på detta inlägg är "inga vinnare"…men jag vill ändå uppmärksamma en vinnare.Paralympics pågår ju nu. Jag är dålig på att följa det. Dock vet jag att Sverige tar medaljer. Grattis vill jag idag särskilt säga till guldmedaljören i luftgevär Philip Jönsson! Wow! 

Till sist vill jag bjuda på ett skratt:
(null)
:-) 

Var varsam med Dig! <3

Kärlek
❤️

Barn av min tid

publicerat i Allmänt;
Tisdag 31 augusti 2021

(null)
Jag är ett "barn av min tid" ;-) Så när jag rensar hittar jag min frimärkssamling. Det var ingen seriös samling jag hade. Men på den tiden, min barndom, samlade många på frimärken. Jag hade inga "värdefulla" men det var kul ändå. Lite pyssligt också, klippa ur, lägga i blöt, torka…. Har nu slängt mina svenska. Bara sparat ett fåtal riktigt gamla, "15 öres, 20 öres"…(Från far-och morföräldrars tid).De på bilden är utländska. Ska slänga dem också men först titta lite extra. Flera är så vackra. :-). 
(null)
Mitt äldsta. På ett brev till min farmors mor, Fru Laura Pettersson. Datum? Ser man på: 31 augusti! 1919. :-)
De flesta ungdomar idag förstår nog inte ljusningen med frimärken ;-) Filateli heter det, samlande och studerande av frimärken. 

Sista augusti. En varm, solig dag. :-)
Vi tog oss en långpromenad. 

(null)
Bl a längs med Lillån. 
(null)
Näckrosorna är utblommade men det är vackert ändå. 
(null)
Almarna är speciella. Den här har visst fått ett "barn" som vill växa här ;-)

Maken och jag pratar om gamla och nya byggnader. Om varför man byggde så fint för  ögat förr och numera så "fyrkantigt". Fyrkantiga lådor. 
(null)

Och på tal om gammalt och nytt. Den nya båten som ska ta passagerare ut till Limön, la till här igår..
(null)
Men nej…inte är du någon skönhet precis :-( Tacka vet jag den gamla som man anar på bilden, längst bort till vänster. En skärgårdsbåt. Modernt är ibland lika med tråkigt. Den här har namnet Tess, den gamla heter M/S Drottning Silvia…….

Jag vet, det är inte hela världen…hi hi…men lite får man väl klaga? :-)

Nu har jag klagat färdigt! För idag.;-) Tror jag…

Kära sommar, stanna gärna kvar ett bra tag in i september. Med sol och värme. :-) 

Hoppas att solen skiner på dig, du som läser här! <3

Solsken
♥️








Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag 30 augusti 2021

(null)
Gårdagskvällen var så vacker. Solnedgång. Pilträd. Långpromenad. 



(null)
Att bo vid hav, å och kanal i en stad. En dröm som gick i uppfyllelse. 

Men allt är inte underbart just nu. Översvämningarna har satt sina spår i vattendragen. Nu hotas växtlighet och fiskar av smutsvattnet…

Och hur man än vrider och vänder på fakta och hur mycket man än känner av friheten från restriktionerna, så är ju ändå verkligheten där. Vi är fortfarande i en pandemi. Över 80% av de som vårdades på IVA för covid-19, under augusti, var ovaccinerade…Ett ytterst liten andel av dem var ovaccinerade pga hälsoskäl. Det väcker starka känslor hos en redan utmattad personal. 
Man kan ju undra varför det ska vara så svårt att ställa upp för varandra? Att gemensamt göra vad vi kan för att motarbeta detta virus? 
Det finns en aspekt till: många är utrikes födda och har inte haft tillgång till information. 
(null)
Ord på en trottoar. Ord att fundera över…

I Lidköping finns en liten stor hjälte. Edvin heter han, 8 år. Han tycker synd om alla ensamma under pandemin så han öppnade ett våffelcafe i familjens trädgård. Mellan 11 och 16 på söndagen kom det över 120 gäster. Tillsammans med familjen fick Edvin ihop 12000 kr som ska skänkas till kyrkornas gemensamma sociala kassa i Lidköping. <3
<3

Idag skiner solen och det är riktigt varmt där jag sitter på balkongen. Kroppen vill inte vara med på mina idéer idag, så jag fixar lite här och där och vilar emellan. :-)

Fortsatt fin vecka önskar jag Dig!

Omtanke
♥️








Kropp och själ

publicerat i Allmänt;
Söndag 29 augusti 2021

(null)

Kropp

"Därför ska du sluta använda tvål i duschen", är en rubrik som får mig att haja till. 

Att tvätta en intakt och frisk hud för mycket, det tror jag rent av är skadligt", säger hudexperten Johanna Gillbro och hon får medhåll av både forskare och ett helt gäng Hollywoodskådisar."

"I det översta hudlagret finns något som man brukar hydrolipidfilmen. Den består av en blandning mellan vattenlösliga ämnen och olika fetter. Att lösa upp den filmen tvätta bort den är inte särskilt positivt, särskilt inte för personer med torr hud."

Enligt artikeln i Wellness så är en hygienrevolution på gång…Duscha, men bara i vatten, inte med tvål. Tvätta ansiktet bara en gång om dagen. 

Hoppsan, säger jag. 


(null)
Igår kväll. När det så smått började klarna upp. Det finns ett ljus som alltid återkommer. <3

Själen
Ljuset inom dig. Ibland lyser det starkt, ibland är det falnande, vilande. Men det finns alltid där. Lita på det. <3

När den logiska hjärnan säger "inte en chans", hoppas ändå själen. 
<3

Vad är en människa värd? I kronor alltså? Vad sägs om 5,7 miljoner i veckan? Det är fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldos lön i Manchester United…. Marknaden styr… Otäckt tycker jag…

Och på tal om människovärde. Satir i tiden från Kent Wisti:
(null)
Jag behöver satiren för att inte helt tappa logiken och förnuftet och falla in i en känslostorm av upprördhet över alla politiska dumheter som dyker upp titt som tätt. Populismen har inga gränser. 

Nu tittar solstrålar in här. Kan man bli annat än glad? :-) 

(null)
Som amatörodlare kan man ju inte låta bli att vara lite fånigt stolt över en del av skörden ;-)

Ny vecka på ingång. Ny månad och ny årstid likaså. Önskar oss alla en vacker och skön höst. En härlig månad och en fin vecka. :-)

Var rädd om din kropp och om din själ <3

Kropp och Själ
♥️

En mulen lördag

publicerat i Allmänt;
Lördag 28 augusti 2021

Vad gör man en mulen dag i augusti? Ja, vi gör det vi ofta gör nu för tiden: rensar….;-) Grejer från företagets lokal som vi lämnade förra hösten finns fortfarande kvar att rensa bland. Ändå flyttades många saker till nya lokalen och andra skänktes bort. 

(null)
Tavlan på "rosa magasinet" är ett kärt minne. Det var där vi hade vår liokal. <3

Det är köer på återvinningsstationen här i stan efter översvämningarna. Även nu efter senaste regnvädret, är det människor som drabbats svårt. Det är så sorgligt. 

Såg du Kristallengalan igår? Jag såg bara en del och gladdes över att "Tunna blå linjen" fick pris, liksom Carina Bergfeldt och Malou von Sivers. Så välförtjänta! 

(null)
Balder gillar nya mattan i hallen :-)

Dagens kloka ord:
Livet är som ett timglas. Man måste vända det upp och ned lite då och då. 
- Loesje-

När du förändrar ditt sätt att betrakta saker förändras de saker du betraktar. 
- Max Planck-

Tack för att du tittade in här! 
Välkommen tillbaka! 

Klokhet
❤️

Hunden <3

publicerat i Allmänt;
(null)
Det var Hundens Dag igår. Det glömde jag att uppmärksamma. Det får bli idag istället. <3

Mina fyrtassade familjemedlemmar har varit:
Lakka. En rödbrun cocker spaniel. 
Cate. Brunvit springer spaniel.
Pavvo (Pavarotti)  Svartvit springer spaniel

Nuvarande:
Balder. Vit, svart, brun. Blandras

Var och en sin egen speciella personlighet. <3

(null)
<3 <3 <3 <3

"Anne möter Björn" blev mitt val av program igår och jag ångrar verkligen inte det. Om sjukdom och sorg, liv och död, glädje och hopp, tacksamhet och skönhet. Han är så inspirerande, Björn Natthiko Lindeblad. Hans livserfarenhet, humor, ödmjukhet, kraft. Men också accepterandet. Att "släppa"….se programmet om du inte gjort det! Rekommenderas varmt. <3


Mitt favoritlag i fotboll går det väldigt dåligt för. Mitt favoritlag i hockey är ett stort frågetecken. Fast det kanske vänder? Det bara regnar, regnar, regnar. Det är grått, grått, grått….men solen kanske tittar fram på måndag! ;-)

Visst är jag ett under av optimism!!! Hi hi….


Idag har vi köpt ny hallmatta. Den andra hade för mycket päls…hundpäls….och märkliga fransade hörn…efter tänder….hundtänder..Så kan det vara att ha hund. Men mest är det kärlek, kärlek, kärlek <3

(null)

Fredag! Dags för fredagsmys! :-)

Trevlig helg! 

Hoppfullheter
♥️

En kompis

publicerat i Allmänt;
Torsdag 26 augusti 2021

Jodå, det har regnat hela natten och blåst. Blåst något otroligt. Regnet har piskat mot fönstren. Och det ska fortsätta regna och blåsa…
Men det blev en lugn natt för räddningstjänsten, tack och lov. 40 mm har det kommit. "Inget" mot förra veckans 160 men marken är mättad och det finns ännu ras-och översvämningsrisk. 


(null)
Oräkneliga är de gånger man läst om Alfons genom åren. Läst för sönerna, om och om igen. Läst för förskolebarnen. Lagt pussel. Sett filmerna… Under många år var Alfons en "kompis" i vardagen. <3  Och hur många gånger har man inte  kommit på sig  själv med att säga: "Jag ska bara…". :-)
Tack Gunilla Bergström för det du skapat! Vila i frid. 
<3

Världen är stor, men ändå liten. Världens oroshärdar kommer till oss via media. Vi har fördelen att kunna "pausa" ibland. När vi känner att vi inte orkar ta in mer. Det blir för mycket. Tacksam för det. 

Det börjar bli "ljuständardags". Att tända ljus och meditera, be eller bara skänka en tanke…till någon eller några eller något…en liten stund. Stilla. Tystnad. Fokusera. Öppna hjärtat. 

(null)
Jag tänder ett ljus för kvinnorna i Afghanistan. <3  Och ber en bön till änglarna. Skydda dem. 

Det kan kännas helt meningslöst men jag tror att det inte är det. Hellre skapa goda energier än onda. Hellre tända ett ljus än förbanna mörkret, är ju kloka ord. Eller hur?

Jag har en del  sommerpratarprogram (långt ord!:) att ta igen under hösten. Många tipsar om sina favoriter. Det blir intressant. 

På TV4 är det "En kväll för vår planet" kl 20
På SVT 1 är det "Anne möter Björn Natthiko Lindblad". Kl 20
Bra att det finns play! :-)

Det ljusnar lite, lite här ibland, sen regnar det igen. 

Ha det så gott du kan! 

Tända ljus
♥️

Vädrets makter

publicerat i Allmänt;
Även de till synes "odödliga" dör…Charlie Watts RIP.
När jag växte upp höll man antingen på The Beatles eller The Rolling Stones. Jag höll på båda. :-) Fast jag sa att jag gillade Beatles mest. Det var liksom mer accepterat att säga så. Beatles var ju lite lugnare och "snällare". Rolling Stones var mer "revolt" :-) Och häftigare. Wow! Häromdagen såg jag en bild på medlemmarna och jag tänkte: tänk att de lever fortfarande och fortsätter skapa ny musik och turnera….


Onsdag 25 augusti 2021

(null)

Har under natten känt det: halsont och hosta. Lapparna som sitter uppe på flera ställen hos tandläkaren har inte undgått mig: "avboka tiden vid förkylningssymtom"… Bara att lyda…för allas skull…ny tid i oktober. Ingen feber, tack och lov. 

Regnet slår mot fönstret. Nej!!! Inte mer regn nu över vår stad!!! Rubrikerna talar om nytt regnoväder. Plötsligt känner man sig så liten inför vädrets makter. 
Vi följer uppmaningarna om att minska vattenförbrukningen. Tvättmaskinen får vila några dagar t ex. 

(null)
Minne. 25 augusti 2018."Pussande raukar" :-)
Lickershamn. Gotland.

När nu krafterna inte räcker till för en Gotlandsresa får man frossa i minnen via foton. 
Men längtan blir inte mindre stark för det…

Alla bär vi på någon längtan av något slag. Det är mänskligt.

"Det är som det är och det blir som det blir", som hundraåringen sa. :-)

Håll avstånd! Smittan sprider sig igen! Tyvärr. 

Omsorg
♥️

Kändisar i stan

publicerat i Allmänt;
Tisdag 24 augusti 2021

(null)
Några äpplen i en vacker skål. Sensommarbild. 

Lyssnar på lokalradion. Miljö- och klimatminister Per Bolund är på visit i stan. För att se på skadorna och problemen efter skyfallet och översvämningarna. Reportern frågar flera gånger varför det dröjt så länge innan någon från regeringen kom. Får inget svar. Bara prat om vad som måste göras inför framtida oväder. Och det är ju självklart viktigt. Men kommer det bli annat än ord? Det finns ju partier som inte tar klimatfrågan på allvar…

Det är andra "kändisar" i stan idag också. Antikrundan är här och spelar in vid lilla gasklockan. En coronaanpassad version. :-)
Jag gillar Antikrundan. Det är så kul att se människors reaktioner när de får reda på att loppisfyndet, de köpt billigt, egentligen är värt en stor summa pengar. :-) Sen finns ju motsatsen också, hög förväntan och besvikelse. 

(null)
-"Men hallå där Balder! Den grå yllefilten från Gotland låg nyss på mig!"  Jag ger upp, den där filten är Balders favorit….Och jag får inte "låna" den. Balder bäddar om, bökar och boar in sig ;-) Och lägger sig med ryggen mot mig. "Vaddå? Jag gjorde inget!" ;-)

Här lyser solen med sin frånvaro. Efter en kall natt, blev dagen varm. Hösten är på ingång. Det går bra för min del, bara det inte kommer ytterligare stora regnmängder…

Var inte rädd!
Men var rädd om Dig!

Kärlek
♥️

Kalla och varma hjärtan

publicerat i Allmänt;

(null)


Måndag 23 augusti 2021

Solen skiner men det är inte så varmt på förmiddagen . Solen gick upp 05.23. Jag gick upp 6.25. Åns vatten var nästan alldeles stilla.  Till tandläkaren för tandbehandling. Gick bra. :-) Min tandläkare har ett varmt hjärta. 
Ett annat ord för varmhjärtade människor är vidhjärtade. Ett ord jag uppmärksammat idag men aldrig använt. 

Kalla hjärtan. Finns dem? Jag blir mer och mer övertygad om det Har så länge försökt "förstå" människors beteende och tänk. De där som hatar och skriker och skriver sin avsky med stora bokstäver. 
Det är ju lätt att inse att nazisterna under andra världskriget hade kalla hjärtan. Men vad ska man tänka om de som idag ansluter sig till organisationer och partier som förespråkar rasism och fascism? Och de som röstar på partier med nazistiska rötter? Jag förstår inte….varken hatet eller rasismen…Okunnighet är väl en orsak, rädsla en annan. Men, jag förstår ändå inte… Jag tror inte att ett enda barn föds med kallt hjärta…

(null)     Vidhjärtade, godhjärtade, varmhjärtade…det är tur att finns massor av dem! <3


——————

Nu spekuleras och gissas det om vem som blir Löfvens efterträdare. En mening får mig att haja till: "Kanske stupar hon (Magdalena Andersson)på sitt påstådda humör" (Expressen) Humör??? Skulle man skriva så om en man? Får inte en kvinna ha humör??

——————
(null)
Lite av mig idag….orken räcker inte till…:-)

Skolorna har startat, semestrarna är slut och smittspridningen ökar igen….Vi får påminna varandra om att vi fortfarande är i en pandemi. 

Var rädd om Dig! 

Vidhjärtade 
♥️

Så går vi ut mot havet

publicerat i Allmänt;
Söndag 22 augusti 2021

(null)
Vi går längs kajen. Följer ån ut mot havet. 

(null)
Skymtar havet

(null)
Som en portal :-)

Det börjar blåsa en lite kyligare vind och mörkare moln tornar upp sig. Men det är skönt ändå att promenera. Att röra på sig. Att lufta skallen. Klarare tankar förhoppningsvis. Vi går ca 2 km. Jag utmanar som vanligt mig själv. Idag fungerar det. Och jag är lite stolt. Ibland måste man klappa sig själv på axeln och berömma sig själv. Lite :-)

(null)
Sensommar vid havet

(null)
Och där ligger "hen" ;-)

(null)
Nypon växer här men Havtornsbuskarna hittade jag inte idag…

(null)
Vi vänder åter in mot stan. :-) 
 
——————-
Dagens stora nyhet är väl att Stefan Löfven avgår som statsminister i november. Jag förstår inte hur han orkat så här långt. Alla dessa strider, obekväma beslut, kompromisser, pandemin…och hatet och hånet som han utsätts för….Starkt gjort. Vem blir efterträdare??? Kanske en kvinna? 

(null)
Växtkraft 

(null)
Fullmåne över stan igår kväll <3

Ny vecka. Utan regn och översvämningar tack! Men jag kommer inte undan tandläkarbesök. I morgon är det dags igen. 

Önskar Dig en fin kväll och en vecka full med sånt du gillar och mår bra av. 

Hoppfullheter 
♥️

Plocka äpplen

publicerat i Allmänt;
Lördag 21 augusti 2021

(null)
Tid att plocka äpplen. Ingen stor skörd i år. Några äpplen har fåglarna knaprar på. 

Det är inte kallt men inte heller någon skön sommarvärme. Fuktig luft. Torpet klarade sig bra under ovädret. Tack och lov. 

(null)
Hög vattennivå . Den lilla strandremsan är borta. 

(null)
Vatten och spegling

(null)
Åh, vad jag längtar till att solrosorna slår ut! 


(null)
Balder har sina utsiktsplatser i stan. Här på stora balkongen. Den är bra eftersom det är en gångväg nedanför…

(null)
I morgon inträffar fullmånen kl 14:02.15 <3

Fler vägar är öppna nu, liksom viadukter i stan. Badhuset erbjuder duschmöjligheter för drabbade invånare. En del saker återgår så smått till det normala, annat kommer att ta lång tid, om det ens någonsin….

Det är lördag och jag hoppas att Du har det bra. 

Hoppfullheter
♥️

Solsken över vår stad

publicerat i Allmänt;
Fredag 20 augusti 2021

Solen! Tacksam möts jag av solsken på morgonen. Prognosen säger inget om regn de närmaste dagarna. Hoppas solen stannar hos oss, värmer och torkar upp. 
Man ska inte skämta om översvämningarna och det tänker jag inte göra heller. Däremot kan man, istället för att bli upprörd, skämta om klimatförnekare, som trots verkligheten vägrar inse fakta.
(null)


Förödelsen är fortfarande stor. Vägar har kollapsat och gör att folk inte kommer till sina jobb. Vatten, mängder med vatten, pumpas bort från vägarna vid viadukterna. Och mycket, mycket mer..
"Dricksvattnet är under kontroll", säger en rubrik. Tack! 

Jag tänker på hur jag under natten mot onsdagen hörde regnet. Kraften i regnet. Och hur känslan kom över mig: "det här kommer sluta illa". Det var som om regnet var "ilsket" och ville ont…sjukt.jag vet, men det var en ny skrämmande känsla. Regn som kan vara så befriande ibland, så nödvändigt, så fint…det här som händer nu är otäckt 

(null)
Idag glittrar solen på åns vatten <3

Lärdom: 
Förvara aldrig packkartonger direkt på källargolvet. Ställ saker på hyllor. 

Vi hade nyss rensat ur vårt källarförråd. På "grejer". Tacksamma att vi gjorde det besväret. Vi hade "tänkt göra det" under ca 10 års tid… Julsakerna bars ned under sommaren och ställdes i ett skåp…

(null)
Blå himmel! <3

——————
Jag följer till en del Magda Gads rapportering från Afghanistan. Kaoset, skräcken, förtvivlan…det går ju inte ens att föreställa sig…den frihet kvinnor och flickor trots allt haft under några år är nu bruten….:-(

Mina tankar går också till de stackars människorna på Haiti…Där finns hjälporganisationer som vi kan stödja, om vi har möjlighet. Liksom i Afghanistan. Dessa modiga, fantastiska biståndsarbetare! <3

(null)

Ett hjärta till Dig med en påminnelse om att Du är mer än Guld värd! För Du är Du! <3

Kärlek och Solsken
♥️

Det som betyder något

publicerat i Allmänt;
Torsdagen 19 augusti 2021

Dagen efter skyfallet…förödelsen…är stor…för många personliga tragedier… :-( Svårt att riktigt fatta, ta in, vidden av detta….Och det finns fortfarande risk för nya översvämningar. Marken är så mättad. 
Kommunens skolor är öppna idag. Bussarna är igång igen. Många gator avstängda. Polisens maning om att inte åka till Gävleborg är nu hävd. 

(null)
Månen sent igår kväll

Det luktar unket i trapphuset hos tandläkaren. Hissen är ur funktion. 

Det är inte alla som skrattar vid tandläkarbesök. Det gjorde jag idag. Tillsammans med tandläkaren och tandsköterskan. 

När jag sitter där i väntrummet och funderar på varför det drar ut på tiden, ringer mobilen. Jag stirrar på numret, det är ju tandläkarens nummer….? Svarar. Jo, det är tandsköterskan som vill flytta nästa torsdagstid…? "Jaha"…"men du jag sitter ju här i väntrummet, har tid 9.20 idag"…Det blir tyst…"jamenvisst! Du jag kommer och hämtar dig nu". Vi skrattar båda. Första dagen efter semestern, förklarar sköterskan…. Jag berättar för tandläkaren och helt klart blir detta ett stående skämt mellan oss :-)

Hockeyarenan i stan fylldes med vatten igår. Klubben som länge haft massor med problem, fick sig en oväntad nystart. All personal, spelare, ledare, gamla som nya ställde upp och hjälptes åt att städa. . En annorlunda teambuilding:-) Efter kaos kommer ordning. Förhoppningsvis. :-)

Ett citat ur ett reportage i Expressen om översvämningarna:
"Så kommer de igen, orden vi hört i varianter hela dagen från människor som vadar omkring i förstörda hem.
– Vi lever och mår bra, det är det enda som betyder något."

Jag medger att tårarna rann när jag såg bilder och filmer på min älskade stad, på Rapport igår kväll. Förödelsen….
Alla tankar går nu till de drabbade. Må alla få den hjälp och den kraft de nu akut behöver. <3

Omsorg
♥️
(null)



Skyfall

publicerat i Allmänt;
Onsdagen 18 augusti 2021

Jag skämtade lite i förrgår om att vada eller ta båten…i stan…det skulle jag inte gjort…prognosen stämde inte…det blev mycket värre…
Under natten trummar/slår regnet så kraftigt mot fönstren att jag bara måste gå upp ett par gånger och titta ut. Nu vet jag vad skyfall  är….
Klockan 02.44 kommer varningen från SOS alarm: översvämningar, stanna hemma. Klockan 06.52 var faran över. 

Maken kollar källarförråd och garage. Jodå….vatten…:-( Men vi tackar oss själva för att vi rensat ut så mycket det senaste året…
Bilderna i massmedia från dem som drabbats hårt är inte roliga.  Många personliga tragedier. 

Det ljusnar lite nu…

(null)
Lugnt flyter nu vattnet på ån….

Ca 130 mm på bara några timmar!!! "Det är tripla vad som kommer normalt under hela augusti månad", säger meteorologen. 

Nu säger man 161 mm…. Det finns de som har vatten upp till midjan i sina hem…
Skolstarten är uppskjuten. 

Nej, det här var inte roligt! Kanske en försmak av det vi i framtiden måste vänja oss vid. Och anpassa oss efter. 

Ett bekant ljud mot fönsterrutan…det regnar…lätt regn

(null)

————-______
I torpet är gräsmattan plaskvåt men i övrigt är det som vanligt. Tack och lov. 

Ledsen att jag inte har något positivt att delge idag.  Men det är som det är…

Mina tankar och böner är hos de drabbade här nu. Och min önskan är att det SLUTAR REGNA! 

Var rädd om Dig!

Omtanke
❤️

Barfota och nyklippt

publicerat i Allmänt;
Tisdag 17 augusti 2021

(null)

Regn….började tidigt och åtföljdes av regn….
Klass 2 varning här nu. Det kan komma upp till 70 eller 100 mm…under närmaste dygnet… 

Barfotabarn. Jag gillar att vara barfota. Det är en sån känsla av frihet. Jobbigt när det blir kallare och strumporna måste på. Nu läser jag att en "expert" uttalat sig och sagt att det inte är bra för fötterna och resten av kroppen att gå barfota inomhus. Plant underlag är inte bra. Så nu klampar jag omkring i tofflor inomhus. Eller "klampa" är väl att ta i :-)

Kväll
Det regnar….

Jag är fin i håret. Färgad och klippt. :-) Det tar ett tag att fixa mitt hår eftersom det är så tjockt. :-) 

Det får bli ett kort inlägg idag. Några foton på regn tänker jag inte dela med mig av :-)

(null)

Jag har skrivit den förr här men jag tar den igen. Man kan kalla den en "aftonbön" om man vill eller bara en sammanfattning. En önskan. 

God Natt min värld

Nu vill jag sova

Sova lugnt och tryggt


Få vila från världens oro

Från hatet och hoten

Från konflikter och intolerans 


Vila öronen från världens brus

Vila ögonen från tusen bilder

Vila munnen från pratet 


Släppa spänningar

Drömma drömmar

Bearbeta intryck


Kanske nås utav ett budskap

Kanske finna ett svar

I drömmens kodade språk


I tillit vill jag sova

I vetskapen om änglavakt 

Vid min dörr och vid min sida


Låta mörkret omsluta mig

Tills ljuset väcker mig

<3

Det är mina ord som jag gärna delar med Dig. Om du vill :-)


Sov gott när det är så dags!

Önskan

♥️

Staden

publicerat i Allmänt;
Måndag 16 augusti 2021

(null)

Vi är i stan. Försöker få ordning på saker och ting, efter en lång tid "borta". Tvättar. Balder har svårt att finna ro men han vänjer sig säkert snart. 
Tack och lov har prognosen ändrats från 62 mm regn till 8,2 mm regn i morgon….om det nu stämmer.. .3,8 mm på onsdag. Knappast översvämningar att befara…så då slipper jag vada till tandläkaren på torsdag ;-) Eller ta båten till frissan i morgon…;-) 
Nä, det är väl egentligen inget att skämta om, när man tänker på alla som drabbats av oväder på olika sätt  denna sommar….

Staden låter utanför mitt fönster. I min lilla trygga vrå av världen. Med fasa ser jag på bilderna från Afghanistan. Folk som flyr. Det är så tragiskt, så hemskt, så ofattbart grymt. Vad kommer hända nu? 

——————-

Barnbarnet skickade bild på en jättesöt hundvalp igår. Nu har den familjen två katter och en hund. :-) 

Det får bli allt på bloggen idag. Värk och trötthet dominerar min dag. Hoppas på bättring. 

Ta hand om Dig! <3

Hoppfullheter
♥️

Blåbärsskog och tacksamhet

publicerat i Allmänt;
Igår: 

(null)
Vi tog vägen förbi "vuxendagis", samlingsplatsen för jägarna, och vek av in mot skogen. 
(null)
Jag gillar de där stora stenarna i den här skogen. 
(null)
Och se r man på…här fanns ju blåbär, massor med blåbär! Och inget hade vi med att plocka i…då får man äta direkt och bli blå om läppar och fingrar ;-) Mums!!!
(null)
Jag gillar dem. De höga furorna. 
(null)
Och marken är så vacker :-)

Min guddotter sänder bilder och filmer från sin lillebrors bröllop. Roligt att få se. :-) Roligt också att det går att fira bröllop igen. Att restriktionerna lättat så mycket. :-) Hurra för Kärleken! <3

(null)
Här och var finns några sommarväxter kvar :-)

Vi har det så bra i Sverige <3 Tacksam <3

Nyheterna och rapporterna från Afghanistan gör ont i mig. Nu saknar jag ord för hemskheterna igen. Men jag saknar inte ord för förnekandet och likgiltigheten som finns i vårt land, när det gäller kriget och klimathotet. Det finns de som t o m hånar….Till övriga katastrofer får vi nu lägga till jordbävningen på Haiti… Jag slår ihop mina händer och ber till högre makter. Må skyddsänglarna vara med alla lidande. 

Människor flyr 

Människor dödas

Människor skriker

Människor skadas


Det brinner

Jorden skakar

Vattnet svämmar över


Det människan byggt

Raseras


I Sverige skriver vi kommentarer

Om att stänga våra gränser

Vidriga påhopp på Greta

Ifrågasättande av krigsrapporteringarna


Att känna att man inget kan göra

Är en sak

Att förneka, ljuga, håna, vara likgiltig…

Är vansinne


Vi priviligierade 

Kan fortfarande välja

Kärlek eller hat

Se, höra och känna

Mod eller rädsla

Tala eller tiga

Reagera eller nonchalera

——————_______

(null)
Vackra vilda växter. Ockelbo Wij. 

Kanske är jag "glädjedödare" idag när jag skriver om krig och andra katastrofer. Men så är ju livet. Glädje och sorg. Allvar och skoj. 

Tillönskar Dig en riktigt fin vecka! Själv ska jag börja en jobbig tandbehandlig under veckan. Så jag bävar….Men innan dess är det dags att bli fin i håret. :-) Och så varnar de för väldigt mycket regn igen….

Tankar till och böner för alla lidande människor ….Och tacksamhet för att jag har det i jämförelse, väldigt bra. 

Störst av allt är Kärleken
♥️

Gamla ting och kuriosa

publicerat i Allmänt;
Lördag 14 augusti 2021

(null)
"Kan du inte tala?" Gammal tavla med foto på känd gipsskulptur

(null)
Gamla nycklar


(null)
"En grej". Upphittad på marken här. Någon som vet vad det är? 



(null)
Present till maken en gång för många år sedan….

(null)
"Återbruk" på 70-talet…Lampa av konservburk…:-)

(null)
Den där kannan… Kan inte säga varför jag gillar den så skarpt men när jag hittade den på loppis blev jag jätteglad :-)

Jaha, så blev det lördag. Det blåser ute. Blött i gräset. Lite städ. Lite plock. Lite rensning. Dagens aktivitet. 
Balder har lagt sig i "spaningsposition" i solen på förstukvisten. Ekorrarna är tillbaka…;-)
Solrosorna har vi planterat om i stora krukor. De välte omkull i blåsten trots att de stod i lä. Vinden har sina egna vägar och krumbukter. 

Idag har en liten prins Julian döpts. Svensk Damtidnings redaktör var såå upprörd över att statsministern hade tackat nej till inbjudan. (Han hade väl annat för sig, antar jag?) 

Det blev något extra idag för oss. En skogspromenad där vi äntligen hittade blåbär! Jippi! :-)

Till laxen idag ska vi äta våra första egenodlade potatisar. De är små men säkert goda :-)

Hoppas att Du har det bra. Och mår bra. :-)
Tack för att du ville titta in här! 
Välkommen tillbaka!

Omsorg
♥️

En fin gammal svensk sed

publicerat i Allmänt;
(null)
Sensommar vid sjön 


1979 blev Sverige först i världen med att förbjuda varje form av barnaga. 
1962 får Sverige som första land i världen en lag om våldtäkt inom äktenskapet. 1984 prövades lagen första gången. 

En av dem som kämpade för dessa lagar var politikern (s) Birgitta Dahl. Vad fick hon för svar från motståndarna? "Att slå sitt barn och våldta sin hustru är ju en fin gammal svensk sed"….

Det här sades bara ett par generationer bakåt…. Så var attityderna….mycket har hänt sen dess men mycket lever också fortfarande kvar. Och bakåtsträvarna blir allt fler. 

Jag såg dokumentären "Birgitta Dahls heliga vrede". Verkligen sevärd. Om allt det hon var med att kämpa för. Sånt vi idag tar för givet. Och hur svårt det var för de första kvinnorna i riksdagen att bli accepterade. Kvinnohistoria. Se den! SVT play. Jag är grymt tacksam för alla modiga, starka kvinnor inom politiken. Föregångarna. Förebilderna. 
(null)


Fredagen 13 augusti 2021
Jag har skrivit så mycket tidigare om det där med fredagen den 13, så nu blir det bara kort. Jag är själv inte skrockfull och tydligen inte en av mina "gudsöner" heller. Han gifter sig nämligen idag. :-) Jag önskar paret all lycka! <3

(null)
Vackra rönnbär :-)

(null)
Men titta, i år har eken ekollon! :-)

Som sagt: det är Fredag. Dags att tillönska Dig  en riktigt fin helg! :-)


Kärlek
♥️
(null)
Himlen denna eftermiddag…och en solblekt flagga…

Sensommargrönt och Lycka

publicerat i Allmänt;
Torsdag 12 augusti 2021

Att ha något alldeles speciellt att se framemot , det är lycka! Jag har det. Jag ska bli farmor, denna gång är det yngste sonen som ska bli pappa. <3 En ny liten själ vill komma och vandra på jorden. Sådan lycka! <3
<3

(null)
Ibland lyckas jag fota när han intagit en stilig pose <3 Balder <3

Och så drog det igång igen…hockeyn…till makens glädje…;-) Jag är mindre exalterad. Än så länge :-)
:-)
Sensommar. Det är 25 grader varmt och vindstilla. Jag har värk i kroppen och har sovit dåligt. Dåsar i sängen. Från och till. Sitter ute en stund då och då. 
Åskan mullrar i utkanten. Igår åskade det rejält men så mycket till regn blev det inte.  Vid kontakt med min fina vän i Grekland fick jag veta att där hon bor ska det "bara" vara +34 idag. De stora katastrofala bränderna fortsätter…och man gör allt  man kan för att stoppa dem. Bl a Sverige har lånat ut brandsläckningsplan. 

(null)
De syns lite dåligt men vår vackra vita rosenbuske har "fått ungar"….en hel rad med skott sticker upp i gräsmattan en bit från "modern"…:-) Nästan alla växter har ungefär samma djupgröna nyans nu.  Sensommargrönt :-) Vackert men också lite vemodigt när den vilda blomstringen är över. 

(null)
En annan ljusare grön nyans har vår sallad. Och till och med rosa salladsblad i år :-)

Smittspridningen ökar igen. Jag är tacksam över att jag vaccinerat mig. Jag kan bli sjuk ändå men troligen inte så allvarligt. 

Dagens citat: 
"Avundsjuka är det namn överklassen givit de fattigas krav på rättvisa"
August Strindberg

"Inga rättigheter kommer som gåvor. Det är något människor kämpar sig till - tillsammans"
Nooshi Dagostar

Några tankeord…

Var nu rädd om Dig! 

Kärlek
❤️



Nödläge, hopp och ett mysterium

publicerat i Allmänt;
Onsdag 11 augusti 2921
(null)
Rosor i skål. På tork. 

Angående rapporten citerar jag Greta:

"Den nya IPCC-rapporten innehåller inga riktiga överraskningar. Det bekräftar vad vi redan vet från tusentals tidigare studier och rapporter - att vi är i nödläge. Det är en solid (men försiktig) sammanfattning av den nuvarande bästa tillgängliga vetenskap.

Det säger inte vad vi ska göra. Det är upp till oss att vara modiga och fatta beslut baserat på de vetenskapliga bevis som finns i dessa rapporter. Vi kan fortfarande undvika de värsta konsekvenserna, men inte om vi fortsätter som idag, och inte utan att behandla krisen som en kris."

Det finns många som förstår allvaret. Det finns många som hånler, skrattar, förlöjligar…Det finns politiker som förstår allvaret. Det finns politiker som förnekar. Jag är rädd för att förnekarna ska få makten. Vi har en kris, vi är i ett nödläge. Det gäller oss alla. 

(null)


Helvetet. Helvetet finns på jorden. Afghanistan…rapporterna därifrån är så fruktansvärda att det inte finns ord…Och dit deporterade vi unga, ensamma människor.. Vilken skam. Vilken skuld! Säg inte att det var ofarligt förut, det var det inte. Och nu är det än värre. 
——————-
Jag vill inte med detta inlägg bidra till klimatångest, även om det är en naturlig reaktion i dagens läge, men inget blir bättre av förnekelse. Vi kan påverka. Stödja forskningen, stötta organisationer och partier som söker lösningar. Vara öppna för förändringar i vår livsstil. För vår egen skull och för generationer framöver. Eller, vad tror du? 
Ibland tappar jag hoppet. Ibland är jag väldigt hoppfull. :-) Och jag är så tacksam för all seriös kunskap och information vi kan få ta del av idag. Och för alla seriösa människor som kämpar med dessa frågor. Som jag skrev förut: det jag är rädd för är alla som inte vill se verkligheten som den är. Förnekarna. 

Trots allt

Låt hoppets låga brinna

Med vidöppna ögon

Våga tro

Trots allt

Gör vad du kan

Låt hoppets låga brinna

Låt förnuftet och Kärleken vinna

Våga vara modig

<3


Märkligaste nyheten: 
Mysteriet med alla dessa meloner som dumpats på olika platser i Jönköpingstrakten…??? Det är ju mängder och ingen vet och ingen förstår vad som händer! Vilket mysterium! 

(null)
En icke dumpad melon :-)

(null)
Balder älskar solen. Även inomhus tar han vara på varje solstrimma:-)

Varmt idag. Varning för kraftig åska i Hälsingland. Vi bor på gränsen…

Vi vandrar vidare på våra livsvägar. Vi kan väl enas om att vandra tillsammans på Hoppets väg? 

Nu börjar åskan mullra här….

Hopp och Förnuft
❤️





Gamla, slitna, vackra

publicerat i Allmänt;
Tisdag 10 augusti 2021

Idag fyller min äldste son år. Grattis!!! <3

(null)
Kvällhimmel i söndags

Funderar på vad det är som gör att man dras till vissa miljöer, orter, viss natur, hus….Den där "hemkänslan" som uppstår. Ibland rentav en passion. Som fiskelägen, hamnar och gamla bruk, för min del… :-) Jag har en del personliga teorier och en del aningar när det gäller mig. Men, jag behåller dem för mig själv. ;-) 

(null)
Detaljerna. Gamla, slitna, vackra.

(null)
Fönster. Hyttan. Jädraås

(null)
Fönster. Wij valsverk


(null)
Igår la jag upp bilder på strömmande, brusande vatten. Idag lugnare, porlande. Rofyllt. Wij. 

(null)
Hjulen står stilla nu men minner om en tid som var. Det där hjulet, "mönstret", får mig att tänka på de gotländska runstenarnas, bildstenarnas, virvelhjul :-)  Nej, jag ser inget samband. Virvelhjul dyker upp lite här och där i design, konst mm. Jag tycker att det är vackert. Framförallt allt är gamla industribyggnader mycket vackrare än nutida. Det är lätt att fastna vid skönheten i slott och herrgårdar men om man lyfter och vidgar blicken så ser man det vackra i andra gamla byggnader också. I materialet och utformningen. I ådrat trä, slaggstenar och tegel t ex. 

När jag nu läser igenom vad jag skrivit så ser jag att jag inte använt ordet arkitektur….så: man lade mer tid och pengar på "utsmyckning" och detaljer förr. Numera är arkitekturen mer fyrkantig och "plåtig"….eller? :-)


(null)
Slaggstenar, kakel, trä….Axmar bruk 

(null)
Bildstenar. Gotlands fornsal. Så vackra! <3

Här i min lilla vrå av världen är det sol och moln med en sval vind idag. Fann en död näbbmus på gräsmattan (de är söta, näbbmössen) och rester av troligen en annan mus. Naturens gång…

Var snäll mot Dig själv! <3

Skönhet
❤️


En liten utflykt

publicerat i Allmänt;
Måndag 9 augusti 2021

"Vi åker någonstans". 
"Ja, det gör vi!"
Vi åker till Ockelbo. 
(null)
Upp, upp, upp…upp på Rönnåsen från vilken man har en fin utsikt över Ockelbo. Bäst från cafestugan men dit hann vi inte eftersom regnet plötsligt sköljde över oss. :-)

Jag gillar gamla bruk. Känna historiens vingslag mellan hyttor, dammar, smedjor…vi åkte till Wij Valsverk. 
(null)

(null)
Vatten, vatten, vatten…som strömmar och brusar
(null)

(null)
Vi gick inte in på Wij Trädgårdar denna gång. Men ett besök där är något jag varmt kan rekommendera. :-)

Och så kom regnet ikapp oss igen. "Vart nu?" 
(null)
Jädraås bruk. Där vi vandrade omkring i den fina gamla miljön runt hyttan. Hyttan anlades 1856. 
Jädraås är väl kanske mest känd för sin museijärnväg. Vi åkte tåget för många år sen, när sönerna var små. Rekommenderas också varmt! :-)

(null)
Här finns också vatten, skummande och brusande. 
(null)
Hyttan höll på att förfalla helt men räddades i sista stund och det pågår restaurering. Jag tycker dessa byggnader har en sån skönhet. Naturligtvis är jag medveten om att arbetet i hyttan var tungt, mörkt och ohälsosamt. Tänker på alla människor som kämpat här…
(null)

(null)
En titt in…

Regnet kom inte ikapp oss där :-) Men väl senare när vi tog den vackra vägen via Åmot och hem :-)

Hur kroppen kommer att reagera efter bilåkandet det återstår att se. Men själen har fått sitt och det betyder mycket.<3

Gästrikland är ett fint landskap. Finns mycket att se och uppleva som turist här. :-) Och som boende förstås! :-)

Hoppas att din måndag har varit/är en bra måndag. Tillbaka på jobbet? Påbörjat semester? Hur som helst, kom ihåg att Du är värdefull! <3

Historiens vingslag
♥️





Augustisöndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 8 augusti 2021

(null)


"Just nu pratas det ganska mycket om vad som händer när integration inte funkar. Men ibland kan vi kanske också prata om hur det är när det faktiskt funkar".

 Touisn "Tusse" Chizas.


Ja, tänk om man gjorde det. Om media var full av berättelser och reportage om den lyckade integrationen. Om alla fantastiska invandrare vi har i vårt land. Om mångfalden.Om samarbeten. Vänskapen.Kärleken. Om det positiva istället för att fokusera på det som blivit fel och alla dessa lögner och överdrifter. Kanske skulle vi då ha ett mer medmänskligt samhällsklimat? Eller har rasismen och extremismen blivit så vanlig och inpräntad att vi inte ser det positiva längre? Inte tror att det finns? Inte vågar tro? Inte vill…


Det jobbiga är ju att om man nämner något positivt om invandring så får man tillbaka att man "inte vågar se verkligheten", "inte förstår problemen", "är naiv" osv…
(null)
Daggkåpan. Regnvatten. Det blev inte så mycket regn som befarats. Det som kom, behövdes. :-)

Chattade med min vän i Grekland igår kväll. Blev väldigt orolig när jag läste om bränderna i landet. Och det är verkligen hemskt, berättade hon. Och vi var båda helt ense om att det här är följden av klimatförändringarna. Rubriken på Aftonbladet, "Byarna omringas av jättebränderna - Apokalyps"….Det här är Verkligheten Nu! Kanske kan fler reagera nu när älskade resmål brinner ner…Det är så fruktansvärt sorgligt.Och stackars människorna där! 

Vetgirig som jag är, googlade jag på ordet "Apokalyps". (Jag har glömt så mycket av gammelgrekiskan som jag en gång studerade) Ordet betyder: "uppenbarelse, avtäckande, avslöjande"….Numera förknippar vi det med "domedag, jordens undergång". Populärt i filmer bl a. 

Denna molniga söndag är det just rasismen och klimatförändringarna som får dominera i mitt inlägg. Det finns lösningar. Men vill vi? Vill beslutsfattarna? 

Och nu kom solen fram :-)

(null)
<3 Klematis

Positivt:
Målet var 8 OS-medaljer. Det blev 9! Härligt!!! <3 
Har du läst om Milo, 3 år, i Sorsele? Han plockar hjortron och skänker dem till äldre som inte själva kan komma ut och plocka! Vilken Hjälte! <3

(null)
Sorgmantel. Vilar den där på staketet? <3

Idag litar jag extra mycket på skyddsänglarna. Eftersom mina kära är ute på bilresa. <3

Önskar Dig en ny fin vecka! :-)

Änglavakt
❤️




Det ska regna

publicerat i Allmänt;
Lördag 7 augusti 2021

(null)


Funderar på om det där med "vanligt sommarväder", var det som var igår? Ett sånt där väder som det inte varnas för. "Varning för extremt höga temperaturer" eller "stora regnmängder" har det ju varit växelvis hela sommaren…


Idag blåser det. Och det ska komma mycket regn. Väldigt mycket regn. 


(null)Vi promenerar i blåsten, en ganska skön vind, ner till sjön. Sitter också ute en stund. Innan regnet. Bäst att passa på <3


(null)Dagens skörd. Gurka som smakar som gurka ska! :-)

Medan Sverige tar guld i laghoppning efter en rysarfinal, lyssnar jag på Sommar med Tusse. Om jag varit uppdaterad hade jag väntat med att lyssna till efter tävlingen. Nu säger jag bara Wow!!! Grattis! Fenomenalt! 

Och lyssna gärna på Tusse. Han är så härligt positiv och tacksam och en mycket bra berättare. Och han har en sån kärleksfull syn på vad en familj är….:-)

(null)
På bryggan…:-)

Maken klättrar på stegar, upp på tak, i regnförberedande ärenden. Ser läskigt ut men går bra. :-) Tack och lov! 

(null)
Jag plockar in några rosor. Är rädd att de skadas om det blir skyfall….

Ikväll ska vi hedra våra fotbollshjältar! Hoppas att de förstår hur mycket vi svenskar uppskattar deras spel och kämparglöd! Vi är stolta! <3

Ta hand om Dig! 
Tack för att du ville titta in här!
Varmt välkommen tillbaka <3

Kärlek
♥️

Silver <3

publicerat i Allmänt;
Fredag 6 augusti 2021

(null)
Tack och lov har jag den förmågan kvar …:-)

Vaknar till en varm och solig dag. "Inte ett moln så långt ögat kan nå"….inte ännu i alla fall. ;-)

Vaknar också med en känsla av att ha sovit ovanligt bra och mycket. Tacksam….sååå tacksam! 

Vaknar med ännu en känsla. En känsla av att det är något speciellt denna dag….ja, visst, fotbollsfinalen! 

Först tjejerna i semifinal i handboll. Förlust men det kan bli en bronsmedalj! :-)

(null)
Mellan matcherna. Sol och saltlakritsglass. Och jag struntar högtidligt i att det inte är så hälsosamt! Grrr….vilken rebell jag är….ha ha ha…nåja, "smårebellisk" hi hi…::-D

(null)
Vackert ner mot sjön. Kvällspromenad igår kväll. :-)

Dök ner i en kartong med leksaker igår. Det är yngste sonen som lämnat kvar "barndomen" här. Många minnen…Hittade då Nalle Puh med "vänner". Jag må vara en väldigt barnslig farmor men de här figurerna charmar mig än idag.:-) Och Nalle Puhs filosofi blir man väl aldrig för gammal för? 
(null)
Min favorit är Ior. :-) Måste vara besläktad på något märkligt sätt ;-)  I alla fall hans kynne stämmer ofta in på mig :-D

20 minuter till avspark. Börjar bli nervös nu. Det är inget mot vad jag kommer vara under matchen. Jag kommer sitta ner korta stunder, sen vandra omkring som en osalig ande, talande med högre makter om hjälp och påminna om vikten av att just Sverige vinner ;-) 

Vid full tid står det 1-1. Det blir förlängning och jag är helt slut…;-) 

NEJ NEJ NEJ!!! 
Efter straffar….
Okey…silver är fint det också….Vilket mästerskap ni gjort tjejer!!! Ni är så fantastiska!!! <3<3<3

Trevlig Helg önskas Du! 

Förundran
♥️

Lagom är inte farligt ;-)

publicerat i Allmänt;
Torsdag 5 augusti 2021
 
(null)

Värme igen! Solen gassar när den är framme och ibland försvinner den en kort stund bakom  bulliga moln. :-)

(null)
Balder vaktar och avvaktar. Både husse och matte är aktiva på gården och i båda husen idag. Balder vill helst gå in och sova en stund. Men vill inte vara ensam..

Dagens positiva besked:
OS-finaltiden fotboll är flyttad till kl 14 svensk tid. I morgon. Skönt att slippa gå upp kl 04! Men framförallt slipper tjejerna spela under den varmaste (hetaste) delen av dagen. Vilket hade varit rentav farligt. Alltså flyttat från kl 11  till kl 21 Japansk tid. Men det var ett väldigt sent besked till spelarna….

(null)
En kula i ett fönster :-) Blå himmel i bakgrunden. 

Det mesta som är "trendigt" blir förr eller senare "farligt". Jodå, nu är raw food skadligt…enligt en rubrik på en artikel jag inte kan läsa pga att den är låst…. Vad/vem ska man tro på, tro på, tro på…;-)

Och kosttillskott…det finns en massa du inte behöver, säger expertisen. Och tillägger att de kan t o m vara farliga….

Oj, oj. Oj…inte lätt att vara människa…det är så lätt att göra "fel" för att man tror att man gör "rätt" och så finns det dessutom en massa saker som är farliga, fast det visste man ju inte…  

Ofta visar det sig att "de farliga" sakerna bara är farliga om man intar en mycket stor mängd…Lagom är aldrig farligt. :-) Vad nu "lagom" är? 

(null)Fantasifulla moln i dag :-)

På gräsmattan idag upptäckte maken en lång neongrön larv som liksom "ålade" sig ner i ett hål i gräset. Vi tog tyvärr inget kort på den men när jag googlade fann jag att det troligen var en Videsvärmare. En fjäril som jag aldrig sett eller hört talas om. Läste att den förpuppar sig i markskiktet upp till 10 cm djupt Puppan övervintrar, ibland i två vintrar. Så nu lärde jag mig något helt nytt om naturens mångfald! :-)

(null)
Videsvärmare. Bild från Wikipedia. :-)
 ————-


Kom ihåg: DU är Värdefull! 
Tack för att Du ville titta in här <3

Mångfald
♥️




Medaljer och hortensior

publicerat i Allmänt;
Onsdag 4 augusti 2021

(null)
Hortensior på tork. De har blommat rikligt i sommar och nu blev det trångt i krukorna med nya blommor och knoppar. Så vi klippte av de äldsta. Får se hur de torkar. Ibland blir det bra, ibland mindre bra :-)

Att leta vårtecken är mysigt men leta hösttecken gör man inte gärna. De dyker upp ändå. Även om jag gillar hösten så får den gärna vänta till september. Det var bara + 2.3 grader i natt…inte undra på att det känns höstligt i luften. 
Men ännu värmer solen gott! :-)

(null)
Närbild Hortensia

"Filosofiska hörnan:"

Jag förstår inte, människor som säger att de vill att Sverige ska vara som det var "innan invandrarna kom hit"…bara is alltså? Det är väl inget att eftertrakta??? Historiekunskaperna verkar vara lika med noll…

——————

"Sporthörnan":

OS-silver i 470-seglingen! Det är bara att tacka och gratta! Heja Sverige! <3

Och dessutom: OS-silver i hästhoppning! Wow!!!! Grattis och Tack!!! <3

Visst kan man väl prata om medaljregn nu? Hittills sju medaljer till Sverige!!! Wow!!!

Pessimisten säger: "det kunde faktiskt ha varit fler"…:-(

Optimisten säger: "det hade kunnat vara färre"…:-

<3

(null)En av de nya <3

När värken tar över som den gjort idag, är det bara att inse att jag är i ett skov igen. Nu hoppas jag att skovet blir lika kort som de senaste….

Solen gick i moln. En vacker Sorgmantel har besökt oss hela dagen. Vill inte ställa upp och fotas. :-) Vi ser allt mindre av sädesärleungarna. De är väl färdiga för flytt söderut snart. 

Det kan verka av detta inlägg som om sommaren snart är över. Nej, nej, fel, fel!! Än är det sommar. Än är det tid för mognad. :-) Eller hur? 

Var rädd om Dig! Vi är fortfarande i en pandemi…


Sommarsol

♥️



Att få älska

publicerat i Allmänt;
Att få älska den man älskar…allas mänskliga rättighet. Det borde vara så. Utan skam, utan fördömanden. Utan fördomar, rädsla, religiösa eller politiska, moraliska lagar och påbud. Av kärlek. För kärlek. 
Att få vara den man är. Att få älska den man älskar. <3 Heja Pride!!!
(null)
Det var många år sedan jag målade den…

Nu är jag helt sluuut…efter att ha följt stavhoppsdramat. Det tar sin tid såna där finaler. Och gud så spännande!!!! Emellanåt har jag dammsugit med en blick på tv-rutan. ;-) Har så svårt att sitta still ;-) Och han gjorde det förväntade. Armand Duplantis hoppar guld!!!! Grattis!!!! Fantastiskt!!! Wow wow wow!!!’
(null)
<3 

Det är tisdagen den 3 augusti 2021
Uppehåll efter regniga dagar. Klar luft och ibland tittar solen fram. 

För mig är det en "fibromyalgivärk-dag". En dag att ta sig igenom. På något sätt. På mitt sätt. 

Kärlek
♥️

Glädjerus i Verkligheten!

publicerat i Allmänt;
Måndag 2 augusti 2021

Är det inte corona så är det bränder som härjar i turistorter i Europa. I de flesta fall både ock..

Jag bara konstaterar att de måste få vara upp till var och en att ta ställning till utlandsresa nu eller att vänta. 



Kära Moder Jord

Du brinner

Ditt vatten svämmar över

Dina isar smälter

Dina hav förgiftas

Vi har missbrukat dig för länge

Kan du förlåta?

Kan du läka?

Kanske bara om människan vill?

Eller är det redan försent? 

?????!!!!!! 


Jag vill inte tro att det är försent. Även om det är det så måste vi göra tillvaron, livet, så bra som möjligt för oss och kommande generationer. Kanske måste vår frihet begränsas, kanske måste vi hitta nya lösningar, kanske måste vi tänka om,..nej! Inte kanske, vi måste!!! För det är ingen slump att nya virus härjar, att vi drabbas av skyfall eller att skogarna brinner…



(null)Vackra Axmar bruk i torsdags

Det är något väldigt konstigt som händer i nutid. Om man lyssnar på forskningen, kunniga, utbildade människor så kallas man naiv. Men om man lyssnar på lögner, påhitt, skrämselpropaganda, då är man "vaken" och "upplyst"….???


Domedagsstämning över bloggen idag? Nej, jag tror inte på domedagsprofetior, jag tror på den forskning som bedrivs i dagens verklighet. Och jag har ju ännu ögon att se med, öron att lyssna med, hjärna att tänka med, förmåga att förstå samband, skilja på falskt och sant, åsikter och fakta. Det kan ingen populistisk politiker eller självutnämnd "expert" ta i från mig. Inte heller någon flummig, hånfull konspirationsteoretiker. 

(null)
Brodera ut texten. Fb. 

Låter jag arg? Nej, då. Jag är rent ut sagt förbannad på alla dumheter. Och sååå besviken på många inom "andligheten". Och inom politiken. Inte alla! :-)

(null)


Den positiva vibrationen jag vill dela med mig av idag är ett varmt Tack till alla som är seriöst Vakna i Verkligheten. Alla som kämpar upplysningens kamp. Alla som hittar lösningar. Alla som vill och gör gott. Alla som gör vad de kan göra för en bättre värld. 
De är så många!!!! <3<3<3

Nu är jag glad på riktigt: Sveriges damer är i OS-final!!! Hur ska jag ha nerver att titta på den matchen??? ;-) Klockan 4 på natten/morgonen dessutom!!! Just nu: GLÄDJERUS!!!

Störst av allt är Kärleken
❤️




Regnvatten

publicerat i Allmänt;
(null)
"Som ringar på vattnet"…. Regnvatten. Påfyllt. 

"Det var jätteskönt", säger sonen när han är tillbaka från sjön. Han och en av småkillarna har badat trots att det är kväll, kallt i luften och regnet öser ner. "Det är så varmt i vattnet". :-) Bra gjort! <3

Lördag har gått över i söndag. Juli har gått över i augusti. 
Familjen åkte hem sent igår kväll. Nu är det bara vi tre kvar här. Jag, maken och Balder. Det är tyst och stilla och vi saknar men är väldigt trötta och slöar hela förmiddagen. Sen ska vi "plocka"…grejer…ta hand om matrester, diska…städa…Som man alltid gör efter kärt besök. 

Regnet har upphört. Det är en mulen dag med fuktig luft. Naturen, plantorna, frukterna, blommorna, gräsmattan har fått sin välbehövliga bevattning. Regnet var så befriande. Regn är också sommar. I lagom mängd :-) Vi har varit förskonade från skyfallen. 

Ute på gården ligger en röd fotboll och två kvarlämnade fotbollsmål. De påminner oss om att: "familjen vill komma tillbaka hit" <3

(null)
Balder somnade på gamla kökssoffan igår kväll. <3

Medaljerna:
Sarah Sjöström silver i simning. Vilken otrolig prestation efter skadan!
Josefine Olsson silver i segling. 
GRATTIS!!! Tjejer ni är sååå fantastiska!!!

(null)
Jag gör så idag :-) 

Det regnar igen. Ett fint sommarregn. Jag gick ut och kollade hur det gått med blommorna efter regnet igår. Klematis hade ramlat ner och låg som en tyngd över rosorna. Det gick fort att åtgärda. :-)

En upptäckt igår:
(null)
Min farfars gamla reseskrivmaskin har namnet: "Corona"….

Var rädd om Dig! 
Tack för att du ville titta in här och se hur jag har det. :-)

Lyssna på hjärtat
❤️