Det kan vara lite avigt ibland

publicerat i Allmänt;

Himlen var så vacker i kväll

Vi har alla våra ups and downs. Livet är ju sällan ett "lagom flyt". Just nu härjar flunsan, den ena efter den andra "däckar". Själv är jag lite "down" just nu. Inte flunsa, tack och lov men i lite disharmoni... Men det är ju så det är...livet...emellanåt...Ibland tror jag "man blir sjuk" för att kroppen och själen behöver vila. Men att få influensa...det är bara för mycket!

Efter en härlig vårdag med sol och snösmältning och uppsprickande is blev det en vacker kväll med fantastiska molnformationer på himlen. Solen värmde på ryggen när jag vandrade hem från jobbet längs med ån. Och klockan 18 i kväll var det 8 grader varmt! Skönt!


"Jorden är full med himmel."
Elizabeth B Browning

Känner för lite positiva tankar, lite glädjefulla ord och några små skratt. Skratt är läkande. (Fast man måste få vara lite down och tycka synd om sig själv ibland också! Så det så!;))

Kom att tänka på en liten söt händelse på en förskola där jag jobbade på småbarnsavdelningen. Vi var på väg ut på gården. Barnen klädde på sig ytterkläderna. Som alla andra barn som får tid och möjlighet var de här barnen jätteduktiga på att klä på sig själva. Jag märkte efter en stund att en av flickorna hade fått krångel med en kofta. Hon såg mer och mer frustrerad ut. Hon suckade och slängde koftan på golvet. "- Är koftan dum?" frågade jag och satte mig på huk framför henne.  -"Jaa, den är ut och fram" svarade hon trumpet. Jag förstod vad hon menade... Det var med koftan som det är med livet ibland, avigt, in och ut och bak och fram...

Man kan hitta små guldkorn i kriminalromaner också. Hittade följande i Liza Marklunds "En plats i solen":  Annika B lämnar sin dotter på förskolan. Innan dottern springer in på samlingen säger hon: "Du mamma. Visst är det konstigt? Gud, han finns men han syns inte. Fast tomten han syns, fast han finns inte."

Kungligheter har det talats mycket om nu. Måste dela med mig av barnens tankar ur "Gud som haver barnen kär, har du någon ull":

"Demokrati är att kungen inte har några åsikter."
Renate 9 år

"I England har de en kvinnlig kung. Det kommer vi att få i Sverige också, men bara om den gamla kungen kan tänka sig att dö"
Elin 6 år

"Jag tycker att det är tröttsamt med prinsar. de tror liksom alltid att de är finare än andra. I alla fall de prinsar jag känner."
Hilde 8 år

"Det gör väldigt ont när drottningar får barn, för kronan är så vass."
Sigrid 6 år


Kryapåer-blommor till alla som mår dåligt♥

Ur Tänkvärt om glädje:

"Att se världen
i ett sandkorn
och himlen i en vild blomma,
det är att hålla oändligheten i sin hand
och fånga evigheten i en timme."
William Blake

"När du når
det innersta i livet
skall du finna skönhet
i allt."
Kahlil Gibran


Var rädda om er allihop! Vila och drick mycket vatten! Lyssna på härlig musik!Livsviktiga ord

publicerat i Allmänt;

Närbild vit tulpan. Sammetslen

Ord. Jag tänker mycket på ord och hur orden påverkar oss. Varje morgon när jag slår upp morgontidningen kommer de emot mig - orden. Jag slukar i mig dem tillsammans med yoghurten och flingorna. De senaste rapporterna från världens oroshärdar,olyckorna, katastroferna, forskningsrönen, influensalarmen, konflikterna, gnället, varningarna... Yoghurten och flingorna tar tarmarna hand om och det som jag inte behöver för energin släpps senare ut, förhoppningsvis på rätt ställe och i rätt tid. Men orden...var tar de vägen?Det kan verka som om de lätt slinker ner men lättsmälta är de inte. Många lägger sig i "oroshögen" någonstans, i mage eller hjärna eller hjärta... De omvandlas inte till någon energi och frågan är om de någonsin rensas ut eller om de finns kvar där i kroppen och skapar oro, frustration och ilska....Nästa morgon fylls det på igen... Visst, man ska inte blunda för allt som händer och man ska aldrig sluta engagera sig, men det måste få finnas balans, mellan det goda och det onda, mellan det som ger energi och det som tar energi... De goda nyheterna och de goda orden, var finns de? Visst de finns, men man får ofta leta efter dem... De goda nyheterna ger sällan stora rubriker...

De livsviktiga orden:
kärlek
fred
frid
frihet
värme
möjligheter
vila
glädje
energi
tröst
hopp
vänskap
samtal
enighet
hälsa
visdom
tacksamhet
naturlig
personlig
omsorg
balans
jämlikhet
helande
humor
seger
återhämtning
...

Fyll din kropp och ditt sinne med de livsviktiga orden - det ger energi!


Solens strålar över den ännu isiga ån

I dag var det ännu en sån där vacker vårvinterdag. Strålande sol och bara en lätt bris. Riktigt varmt när man satt i lä. Folk satt ute och fikade konstaterade vi när vi tog vår söndagspromenad, maken och jag. Ännu tjock is på ån men fåglarna kvittrar och det finns nästan ingen snö kvar alls här i stan.

Positiva nyheter: Det finns hjältinnor! Läste om två små tjejer som upptäckte att det brann i grannhuset. De larmade en vuxen och hjälpte sen till att släcka elden. Vill också berätta om en ung vän till mig som reagerade och larmade polisen när två kraftigt berusade vuxna, en man och en kvinna kliver på spårvagnen tillsammans med ett barn i 7-årsåldern.Klockan 1 på natten. De fortsätter dessutom att dricka ombord på spårvagnen. Heder åt min vän som vågade agera och inte bara titta bort och låtsas som det regnar! Civilkurage!
Till dig min vän och alla andra hjältinnor och hjältar...

Till sist:

"Om du tror att du är för liten för att kunna påverka saker ska du försöka sova i ett rum med en mygga"
Afrikanskt ordspråk

Jag vill gärna nå ut med mina positiva tankar till fler människor. Om du gillar min blogg och är med på Facebook så får du sååå gärna "dela"...♥

En flicka är född

publicerat i Allmänt;

Väcktes före kl 07 av maken som meddelade att - "Daniel håller presskonferens strax". "Vadå? Daniel?" I mitt  yrvakna huvud virvlade alla Daniel jag känner runt runt innan jag förstod. "Aha, den Daniel." Prins Daniel!
Så stod den stolte och rörde fadern där och berättat att en prinsessa var född. Hans uttryck "mina känslor är all over the place" kommer nog att bli ett nytt bevingat ord ;-)
En flicka är född! Välkommen till världen lilla sessan! Denna flicka är efterlängtad och världskändis. Hennes liv är redan förutbestämt i nästan alla detaljer. Hon är tronarvinge.Hon kommer att vara övervakad av massmedia, älskad men också ifrågasatt. Men hon kommer att växa upp med härliga, jordnära föräldrar, i ett tryggt land.
Alla flickor borde vara lika välkomna till världen som denna prinsessa. Tyvärr så är det ju inte så. Trots att alla flickor egentligen är Prinsessor!
Men, det händer positiva saker i världen! Jag har letat rätt på Positiva Nyheter om flickor:

Enligt UNICEF har sedan 2008 över 6 000 samhällen i i nio afrikanska länder slutat könsstympa flickor. Och fler länder är på väg.I Indien startar UNICEF klubbar för tonårstjejer. Där de får kunskap av starka kvinnor som uppmuntrar självständighet och kämpar för att ge tjejerna en starkare självkänsla. Syftet är de ska kunna påverka beslut som rör deras framtida liv. I Indien är tvångsäktenskap vanliga. Många flickor gifter sig av tradition mycket unga och föder barn innan de är fysiskt eller psykiskt mogna. Klubbarna har kommit till för att bryta detta mönster!


År 2001 blev det tillåtet för flickor i Afghanistan att få skolundervisning. UNICEF hjälper till att bygga upp skolväsendet. För varje år har det kommit fler och fler barn till skolorna.


FN:s generalförsamling har inrättat en Internationell Flickadag. 11 oktober. Detta för att kasta ljus över flickors situation världen över.


Nu ville jag ju ha en fin och passande "prinsessbild" här. Hittade ingen, förutom "Tulpanprinsessan" från förra inlägget, så det får bli den igen :-)


Av Lena Linderholm

Allt gott till alla prinsar och prinsessor - alla barn - över hela världen!

GOD MORGON

publicerat i Allmänt;

GOD MORGON!Du har väl inte glömt bort -  att det är för dig solen går upp - även när du inte ser den!


En ny dag = nya möjligheter!

"Idag går solen upp för mig igen.
Allting lever, ja , allting har blivit besjälat,
allting tycks tala till mig
om djupa känslor,
allting inbjuder mig att vårda det..."
Anne De Lenclos

På nytt, på nytt
och ständigt på nytt,
stiger det gyllene klotet
upp i det blå;
Och varje morgon tycks det säga:
"Det finns lycka bortom hörnet..."
Henry Van DykeLena Linderholms underbara "Tulpanprinsessa" (har jag för mig att den heter)

Le mot någon idag - det kan vara smittsamt - men inte farligt...

"Skriv
i ditt hjärta
att varje dag
är årets bästa dag."
Ralph Waldo Emerson


Ha en riktigt bra dag!
Den är Din!Lita på glädjen!

publicerat i Allmänt;
Uppvaktningen fortsatte i dag. Med posten kom två vackra kort och en väldigt fin liten bok! Boken heter "Tänkvärt om GLÄDJE". Full med vackra bilder och massor med underbara citat! Åh, vad glad jag blev!!! :-)
På tal om kort...jag vet inte hur vanligt det är men ...jag får gratulationskort från min tandläkare! Ett vackert handskrivet kort :-))  Jag förstår ju att det är för att behålla mig som patient ( eller kund kanske det heter nu för tiden) men det känns ändå lite " personligt"...;-)


Den underbara födelsedagsbuketten jag fick av mina vänner

Ur min nya bok:

"Människor
från en planet
utan blommor
skulle kunna tro
att vi måste vara
tokiga av glädje
då vi har sådant
omkring oss
alltid."
Iris Murdoch

Jag skrev för ett tag sedan, på facebook, en tillönskan om en fin måndag. Tänkte att det skulle vara till glädje. Vi önskar ju alltid varandra en trevlig helg, varför inte önska varandra en fin vardag? Men jag fick bara ett "gilla" som reaktion och ingen kommentar. Det kan finnas många förklaringar till detta men jag blev lite fundersam... Tog mina vänner illa upp? Tyckte de att det var fånigt att önska något sådant? Vem har trevligt en vanlig måndag? Men varför inte? Om nu måndagar har "dåligt rykte" eller ger "dåliga vibbar" så är finns det väl ännu större anledning att tillönska en fin måndag? Alla håller nog inte med mig...Men det finns dem som utbrister: "härliga måndag" när helgen är slut och arbetsveckan tar vid. Jag tillhör väl inte dem men jag har sällan något emot måndagar...


Vackra röda rosor från svärmor

"När du äntligen tillåter dig
att lita på glädjen
och omfamna den,
då ska du upptäcka
att du dansar med allt."
Emmanuel

Visst har dagarna börjat bli underbart ljusa och långa!
Dagen har ökat med 3 timmar och 53 minuter!!!

Dagens slutord får Paulo Coelho stå för. Citat från Facebook:

"Lord, bless our week. May love fill our heart, compassion guide our mind, faith rule our soul" 


Ett nytt år

publicerat i Allmänt;
,

Mina första skor

Ett till år har gått i mitt liv! Har i dag firat födelsedag. En av presenterna var denna iPad som jag nu försöker skriva ett inlägg på. Det är ännu väldigt ovant. Men kul och spännande...  Ju äldre man blir desto längre tid tar det att lära nytt, sägs det.Men varför stressa?
Födelsedagen har varit väldigt trevlig. Massor med gratulationer från när och fjärran. Mysigt! Min älskade make lagade en god födelsedagsmiddag till mig och sönerna. Sen kom vänner på besök. Blommor, presenter, kort, mejl,sms, telefonsamtal, gratulationer på Facebook ...det finns så många sätt att bli gratulerad på nu för tiden!

Tack till alla som förgyllt min födelsedag!♥

Man kan ju kalla den här dagen för en sorts nyårsdag. Jag tänker avge två "nyårslöften":  det första är att börja träna mer intensivt och tänka mer på kosten för att gå ner några kilon. Klassiskt, jag vet, men nödvändigt. Det andra är att fortsätta träna positivt tänkande och leva i nuet - mindfullness! Något för både kropp och själ. Och det hör ju ihop.
Kanske dumt att avge löften... Kalla det mål är kanske bättre... " Jag har som mål att..."

"Ålder är ju inget annat än siffror på ett papper", har någon sagt. Jag håller med!

I morgon är första dagen på resten av vårt liv!
Knasigt

publicerat i Allmänt;

Ibland blir det knasigt. Eftersom min dator inte funkar att "blogga" på just nu tänkte jag kolla hur man gör inlägg via iPhone... Plötsligt hade jag klickat på "publicera" och iväg gick ett litet "mysko" inlägg från min son! :-))))
Ute snöar det - igen. Men dagen har ökat med 3 timmar och 31 minuter!!!

Så fort datorn fungerar normalt igen, kommer ett normalt inlägg!

Till dess: Det kommer en vår - var så säker!!!

Från mitt hjärta

publicerat i Allmänt;

"Leende hjärtan"

Läste en insändare där en person tyckte att man ska ta bort Alla Hjärtans Dag. Att det bara är kommersiellt och att vi ska bry oss om varandra alla dagar. Visst är det så, men kanske behöver vi ändå en dag som påminner oss om alla underbara människor vi har runt omkring oss. Att inte ta vänner för givet. Att känna tacksamhet och visa det. Just den här personen som skrev saknade en partner och verkade lite bitter. Men varför inskränka denna dag till att bara handla om kärlekspartners. Förminska inte hjärtats förmåga att älska. Det finns olika sorters kärlek. Vänskap är också en form av kärlek, t ex...

"Tack för att du finns" - säger vi till varandra ibland...

"Tacksamhet är hjärtats minne"
Jean-Baptiste Massieu

"Det finns inget som kan öppna hjärtat
så som en sann vän
till vilken man kan anförtro sorg,
glädje, hopp, misstänksamhet, planer
och vad det nu är som tynger ner människan,
i en slags naturlig bikt eller bekännelse."
Francis Bacon

"Lyckan är när hjärtat inom oss brusar som ett vattenfall.
Lyckan är att älska varandra, att se på varandra utan hat,
att ta varandra i handen och säga: Du är min vän."
Ole Juul"Hjärtan av sten - kan vara vackra"


"Hjärtat är liksom kroppens huvudstad"
Marie, 6 år

"När hjärtat slår fortare och man blir röd i ansiktet,
då är man förälskad."
Marta, 6år
"Då är morfar förälskad jämt."
Tove, 5 år
(Ur "Gamla tanter lägger inte ägg")
♥♥Hjärtegull
Hjärtegott
Hjärtesorg
Hjärtetröst
Hjärtat mitt
och
Hjärtat ditt
Hjärtats saga
Hjärtats slag
Hjärtats dag
"Om ditt hjärta brister
laga det med Karlssons klister"
( Ur en gammal Poesibok)

"Allting kan gå itu
mitt hjärta kan gå i tusen bitar,
säger du att du är min vän,
så är du kanske det."
Sjöng Björn Afzelius

Ett brustet hjärta, en krossad kärlek gör oerhört ont. Nu finns t o m en dag som heter : Alla brustna hjärtans dag... Inget att fira men skönt att få prata om sin sorg med andra som känner eller har känt lika..."Det hjärtat är fullt av talar munnen"

"Framför allt som skall bevaras må du bevara ditt härta,
ty från det utgår livet."
Ords. 4:23

Var rädd om ditt hjärta!
Lyssna till ditt hjärta!
Följ ditt hjärtas väg!

De här orden har blivit så vanliga att vi nog ofta inte tänker på dess viktiga, djupa innebörd...Kan man "tänka med hjärtat?" Visst kan man det! Ny forskning visar att hjärtat är mer "intelligent" än vad vi tidigare förstått.
Vad du än gör idag, smaskar på gelehjärtan, köper rosor, ringer en vän eller inte gör något utöver det vanliga:

Låt hjärtat va´me
glöm för all del inte de."


Från mitt ♥
till ditt ♥
en stor KRAM
"Koltrastens hjärta är osynligt -
men vi hör dess sång."
Gösta FribergEn vinterdag i torpet

publicerat i Allmänt;

Vintervackert

Vinterdag i torpet

Vinterblå himmel
sol som börjar värma
gnistrande snökristall
svarta grenar
droppande ljud
fågelkvitter
spår i snön
promenad på sjön
is som bär
en ekorre springer över vägen
två hackspettar på gården

Jag sträcker upp mina armar mot himlen
andas in den friska luften
och känner en stor tacksamhet
över livet


På väg tillbaka efter promenad på sjön


Båtarna på vinterförvaring väntar på sommaren


Pelargonerna i gamla köket får lite blek vintersol på sig

Jodå, jag snorar och hostar fortfarande men den friska luften piggade upp. En skön vinterdag är också läkande...
En promenad på sjön är utmärkt healing! Sol och snökristaller och fågelkvitter är bra för själen...

Inför veckan vill jag citera en text från en kylskåpsmagnet:
Angel of Guidance

You may not know
which path to take
or be sure what to do
and life seems full of obstacles
that you can´t see your way through
But there are angels who can help
for that´s their special task
and one will gladly help you too
you only have to ask
Tycka synd om

publicerat i Allmänt;
Jag är drottning av "pappersnäsdukslandet" just nu. De brer ut sig överallt, framför allt i sängen. Jag tappar en del av dem på golvet. Man kan se tydliga spår av mig där jag vandrat runt i lägenheten... Jag är så "nuvig"... Det är ömsom nästäppa och ömsom rinnsnuva... halsen värker, huvudet dunkar och jag känner mig "inkapslad". Som om någon trängt på mig en  för liten hjälm på huvudet.Inifrån hjälmen signalerar jag förtvivlat till min omgivning: "hallå, hallå, jag anropar verkligheten, är det någon där?"...
Kanske lite överdriven beskrivning av min förkylda situation... men bara lite...;-)


Vovve och snö 2010

Igår ringde en av mina omtänksamma vänner och undrade "hur är det"? Så fick jag då snörvlande berätta om "eländet". Sen kändes det bättre.Mycket bättre. Omtanke - vilket underbart ord! Denna härliga vän berättade att hon nu har min blogg som app på sin iPhone. Gissa om jag blev glad!♥

"Man kan sola sig
en hel dag
i en varm tanke"
L Wikström

Tankarna har än en gång cirkulerat kring det där med att "vara" och "göra". - "Tänk, i helgen har vi inte gjort någonting", säger folk, lite ursäktande. Så visar det sig att de storstädat, storhandlat, tvättat, promenerat och sett på TV... Det där "någonting" måste tydligen vara något extraordinärt? Som en resa,teaterbesök, konsert, fest...
Allt det "vanliga" är tråkigt? Fast när man frågar så brukar svaret bli att "det är ganska skönt att göra ingenting".
Det är annorlunda med barnen. För många år sedan jobbade jag med en 6-årsgrupp. Vid varje måndagssamling fick barnen berätta vad de gjort under helgen. De hade alltid gjort någonting! "Lekt med kompisar." "Spelat TV-spel". "Ätit godis"."Träffat morfar." "Åkt bil." "Sett en stor hund.""Sovit". Och så vidare...Som vuxen var man tvungen att tänka till lite... Jag vet ännu inte hur jag kommer summera denna helg. Om jag intar sängläge pga förkylning i morgon också så kommer det väl kännas som om jag "inte gjort någonting". Fast det är väl just det som är nödvändigt ibland. Att göra "ingenting". Det är då det händer saker inom en. Helandet. Tillfrisknandet.Insikter.Energipåfyllning.

Min underbara make, som denna helg får stå för allt nödvändigt "görande", kom nyss in i rummet och undrade om han behövde "tycka synd om mig"... Nej, absolut inte! Jag får möjlighet att "bara vara" och tillfriskna i lugn och ro. Vilken gåva! Jag vet inte om jag ska tycka synd om honom? Just nu visslar han förnöjt mitt uppe i sitt "görande", jag tror inte jag behöver tycka synd om....Eller lite tycker jag nog allt synd om...♥


Vi börjar närma oss Alla Hjärtans Dag..
( jag vet att blixten syns tydligt men ibland så blir det riktigt läckert med den)

Några ord och siffror om tankar:

Du tänker omkring sextiotusen tankar om dagen...

Om du tänker för länge på nästa steg kommer du att
tillbringa resten av livet på ett ben.
Kinesiskt ordspråk

Du är dina tankars regissör.
Tänk positivt så blir också
tillvaron roligare.

Ju mer jag tänker på saken,
dess tydligare tycks det mig
att livet helt enkelt är till
för att levas.
J W von Goethe

Nu har maken blivit trött av allt görande. Han vilar. Och snörvlar! Och hostar!Också förkyld? Nu får jag allt tycka synd om! :-)))Värmande ord

publicerat i Allmänt;

JA TACK!!!
En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isande tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet.
Sonja Åkesson

Efter dagar med snörök och isande vind är det nu mer stilla och "väderstationen" visar bara -3 och en kommande (?) sol. Kylan kröp in i ben och märg och det kändes nästan som om själen också frös. Brrr och hu. Nu hoppas jag att det lugnar ner sig. Fullmåne i natt. Det brukar ofta innebära väderväxling...

 
Varmt röda tulpaner

Så här i bistra vintern känner jag för att "värma"mig med sommaren. Nej, jag tänker inte resa utomlands. Jag "plockar fram" sommaren, smakar och minns. Ur frysen har jag plockat fram röda och svarta vinbär och körsbär....Ur kylskåpet plockar jag fram jordgubb och rabarbermarmelad och brer på en skorpa. Ska plocka fram ljudet av sommar också. Har en CD med måsskrik, dunket av en fiskebåt och vågskvalp... Sen är det bara att blunda och minnas.

Men vintern har sin "mysighet" också. Krypa upp i soffan med en god bok eller en kul film.Tända ljus. Dricka något varmt. För min del blir det gott champagneté. Just nu längtar jag efter att ta en skön vinterpromenad, en solig och lagom kall dag. Det ska "knarra" så där mysigt när man går...Sen är jag barnslig nog att längta efter att slänga mig i snön och göra en snöängel!


Smak av sommar

Ibland möts man av det onda i tillvaron. Oftast kommer det genom massmedia. Man tittar på TV och man öppnar en tidning... Just nu tänker jag på Anders B Breivik. Han är på något sätt ondskan personifierad. Jag tittade noga på hans ansikte. Tänkte att jag kommer nog att se ondskan i hans ögon. Men jag kunde inte se det. Istället slog det mig att det inte fanns något som helst mänskligt i honom. Som en robot, ett själlöst, kallt skal. Väldigt obehagligt. Svårt att tänka sig honom som ett litet barn. Jag tror inte någon föds ond. Något hände på vägen till vuxenlivet.Något eller någon släckte ljuset.Det varma hjärtat krossades och en kall, beräknande hjärna tog över. Det är en förklaring. Men ingen ursäkt och det finns inga förmildrande omständigheter. Vi har alla ett val och ett ansvar...
Vi får fortsätta tända ljus och sprida värme. Dela med oss av vårt eget inre ljus. Fokusera på de positiva krafterna!♥


Varma ord:

Kram
Leende
Vänlighet
Omtanke
Eld
Kärlek
Vänskap
Glädje
Skratt
Omsorg
Tröst
Solglimt
HjärtaMarmelad med sommarsmak

"Mitt i vintern lever vi i två världar,
kristallen och lågan.
Därute glansig vinter med iskristaller
och härinne en sprakande brasa."
Lena Larsson

Dagen har ökat med 2 timmar och 41 minuter!
Den ljusnande framtid är vår!
Värm varandra, med kramar, tankar, ord, hälsningar, leenden...

 


Med mungiporna uppåt

publicerat i Allmänt;

Ingenting är mer värt än denna dag.
J W von Goethe


Denna dag, ett liv, som farbror Melker på Saltkråkan uttrykte det. Denna dag virvlar snöflingor ner utanför mitt fönster. Det yr snö från taken. Termometern har gått i ide så jag vet inte hur många grader det är. Helt klart många minus. Så kom då kung Bore till slut och det med besked. Snörök och halka växlande med sol och köldrekord. Februari i Sverige. I år verkar vintern ha brett ut sig över stora delar av europa. Såg en vacker vinterbild från Mallorca häromdagen. Ett snötäckt landskap...
Jag vaknade upp denna dag med en varm och mysig känsla i kroppen. Det var minnena från gårdagskvällen som satt i. Var på 50-årsuppvaktning. Träffade "gamla" goa vänner och åt en massa god mat.Pratade och skrattade. Det är såna där ögonblick som man vill spara inom sig. Som mysiga, varma minnen att plocka fram de kalla och deppiga dagarna. Vänner och vänners gemenskap, det är guld värt!♥


Utsikt från ett fönster, på jobbet, fredag eftermiddag. "Snökanonen"
var igång igen...

Läste om den australienska sjuksystern, Bronnie Ware, som i många år jobbade på ett hem med patienter i livets slutskede. Hon pratade med dem om vad de ångrade mest med sina liv. Det vanligaste var att de lyssnat på andra människor och inte gjort vad de själva ville. För männen var det en sak som ständigt återkom: de hade jobbat för mycket och haft för lite tid med barn och fruar. Dessutom ångrade många att man inte vågat säga ifrån, att man tappat kontakten med vänner och att man inte tillåtit sig själv att vara gladare.Många hade inte förstått att känna glädje är ett val man kan göra!(Källa: Aftonbladet och Facebook)

Jag drömde en tid om att bo på en ö. Jag mådde inte bra och ville helt enkelt "fly" till en annan tillvaro. Långt bort och till havet, för att få frid och ro inom mig. Min inre resa var påbörjad. Snart kom jag till insikt om att ett boende på drömön skulle innebära ett stort avstånd till mina vänner. Att bara träffa mina vänner en gång om året - nej, vännerna vill jag träffa oftare än så. Visst får man nya vänner men ingen vän är utbytbar i mina ögon. Att flytta till havet var dock en nödvändighet. Jag vandrade en varm sommarkväll längs med ån i staden där jag nu bor. Plötsligt var det helt kristallklart: det är här jag ska bo! Med närhet till både hav och vänner. När det var klart med lägenhet och inflyttningsdatum började vi fundera på arbetslokal. Jag som annars är expert på att oroa mig var helt lugn. "Det ordnar sig". Det var ett visst område med speciella hus som intresserade mig och när jag åkte förbi där kände jag alltid inom mig att "här ska jag jobba". Och så blev det!
Nu i efterhand ser jag så tydligt meningen med alltihop. Jag behövde komma hit för att fortsätta min inre resa. Jag har träffat nya människor som betyder oerhört mycket för mig och jag har fördjupat "gammal" vänskap. Jag känner att jag valde glädjen och den fanns närmare än vad jag trodde!
Jag behövde inte "fly", jag behövde bara se vad som fanns i min närhet...nära havet... 
Och jag känner att jag kommit hem. Resan inom mig fortsätter, med gott sällskap...


Dagens tulpan

Ett tips: Försök att se sur ut (mungiporna neråt) och säg samtidigt: "Åh, vad glad jag är idag"...
Försök sen att le (mungiporna uppåt) och säga: "Vad ledsen jag är i dag"...

Till slut: Välj glädjen! Du ångrar aldrig ett hjärtligt skratt!♥

 

Från min palett

publicerat i Allmänt;
Februari! En riktig "födelsedagsmånad" för min del. Så många födelsedagsbarn att fira. Släkt och vänner. Av de som inte längre finns med oss här på jorden fanns det också många februaribarn. Min mormor, farmor och morbror och makens morfar. Bland dem som lever: min mor och min faster, en kusin och jag själv. + några vänner. :-)Lite roligt är det också att både jag, min farmor och makens morfar hade samma födelsedagsdatum.

Februari börjar lite kallt om prognoserna stämmer in. Det är nog som det ska vara, tror jag och hoppas att det inte blir långvarigt.


Fönsterbild Februari 2010

Såg ett kul citat i tidningen i morse:
"En kompetent person är en person som gör misstag enligt reglerna."
Paul Valéry

Goda nyheter kom med e-post häromdagen. Från unicef:

Gratis skola på gång i Haiti.
Två år efter jordbävningen har Haitis regering tagit ett stort steg framåt när det gäller att avskaffa skolavgifterna. Vid höstterminens start fick 772 000 barn gratis undervisnig. Unicef utbildade 15 000 nya lärare och gav eleverna skolmaterial och ryggsäckar!


I april 2011 vaccinerades tio miljoner barn i Afghanistan!


Under våren 2011 blev det bestämt att barnkonventionen ska ingå i svenska läroplanen!Vinterbild Knivsta 2004

I dag vill jag dela ut färger från min palett:

RÖTT - för kärlek och lust
BLÅTT - för frihet och hopp
GRÖNT - för hälsa och vila
GULT - för glädje och trygghet
VIOLETT - för insikt och tillitNu har ett av mina favoritprogram på TV börjat, "Den hemlige miljonären". Ett givande program. Reality! Att se hur dessa miljonärer får kontakt med och möjlighet att hjälpa dem som har det svårt i vårt samhälle. Och så alla dessa frivillighetsarbetare som med små medel gör allt för att hjälpa till. De verkliga hjältarna! :-)