Bye bye maj!

publicerat i Allmänt;
Korta stunder stillar sig vinden och det känns riktigt skönt i solen. Men jag hittar inte riktig lä någonstans. Och vinden är kall. 
Balder ligger på gräsmattan och gnager på ett märgben. Hans märgben, som storebrorsan tog och grävde ner på något hemligt ställe. Plötsligt dök det upp igen och nu passar Balder på att tugga på det när brorsan är i stan. 

Vi har också varit i stan. Balder fick spruta hos veterinären. Det var inget "farligt" ;-) 

Sen åkte vi till jobbet. Balders första besök i företagslokalen. Skönt att ha brorsan med sig. Brorsan som är van vid att vara där. Det är ju så många rum och så mycket grejer! 
(null)
"Brorsans tassar behöver ansas," säger husse med en suck. "Det är visst inte så lätt att göra"...

Väl tillbaka i torpet somnade Balder direkt och sov och sov...så många nya intryck och så är det ju det där med bilresorna som inte är så roliga....Vi hoppas han vänjer sig snart....

Maj-19 är snart över. Bye, bye, bye, maj! Den kallaste och blåsigaste maj på länge. Tror jag...
Nu rullar vi ut maj och rullar in juni! 

(null)
"Så här på förstutrappen sitter jag ibland och filosoferar." "Som Ferdinand", säger matte. "Vem sjutton är Ferdinand?"

(null)
"Brorsan och jag igår kväll..." :-) 

Nu önskas du kära läsare en riktigt fin helg! 

Jag röstar på Kristin i kväll :-)  (Let’s Dance)

Hoppfullheter
❤️

Gullviva och himmelsfärd

publicerat i Allmänt;
Jag dammsuger, torkar, sopar...ändå är mina hörn fyllda med "intressanta smågrejor" som Balder hittar och ibland smakar på ;-) 

(null)
Emellan upptäcktsfärder ute och inne är det gott att sova en stund <3

Kristi Himmelfärdsdag. Jag vet att jag skrivit om det förr men tar det i repris. När jag besökte Israel, var jag upp till Oljeberget i Jerusalem. Där i en klippa fanns ett "fotavtryck". Man menar att det är där Jesus gjorde sitt avstamp upp mot himlen...Man får tro och tycka vad man vill om detta, jag kan bara inte låta bli att le lite åt detta fotavtryck :-) 
(null)
Hittade detta kort bland gömmorna. Troligen från söndagsskolan. 


Det är en väldigt blåsig och kall dag här. Inte alls mysigt. Dessutom regnar det från och till. 
Egentligen är det lite märkligt att Kr Himmelfärdsdag fortfarande är en helgdag i vårt "avkristnade" land. Den där mellandagen, (fredag) som alltid uppstår, kan ju knappast vara bra för landets ekonomi? Och så går det en vecka till och så är det nationaldag...Om jag tycker att man ska ta bort helgdagarna? Nej, nej, nej! ;-) Jag bara funderar över sakers varande...

Och på tal om varandet: 
RFSL lämnar återbud till Almedalsveckan. Efter nazisthot. Det nya Sverige??? Är det verkligen det här vi vill ha? 

(null)
Tror inte jag upplevt en sån gullviverik vår någon gång tidigare här. 

Gullviva. "Gullvivan blommar när göken gal" (Vädertecken 1757) Och nog stämmer det allt! 
Gullviva. Primula veris. Frejas nycklar. Majnyckel. Gökblomma. Kattastövlar. Osv...kärt barn har många namn :-) 
Medicinsk effekt: c-vitamintillskott, slemlösande,vätskedrivande, milt laxerande, matsmältningsbefrämjande, milt lugnande och sömngivande. (Källa: "Häxans årstider" Hella Natborst-Böös)

Snart juni...hoppas på en varm månad. "Lagom varm" ;-)

Kärleksljus
❤️

29 maj

publicerat i Allmänt;
Allmän flaggdag idag. Jag kopierar text från nyheter24: 
"Det är faktiskt veteranernas dag idag och syftar till att hedra och uppmärksamma personal som har omkommit, deltagit eller deltar under nationella eller internationella, militära eller civila insatser. Detta har sitt ursprung från FN:s stiftande av internationella fredssoldatdagen."
Detta var ny kunskap för mig. 

(null)
Vår äng är alldeles för vacker för att klippas än...

Ingen ny kunskap är att det är Kristi Himmelfärdsdag i morgon. Och nej, ingen gökotta för min del i år heller. Med skillnaden att jag i år är vaken i ottan pga av en morgontidig valp. <3 

(null)
Större delen av golvet är täckt med "hundanpassade" leksaker...men mattes socka och husses sko är mycket roligare. ;-) 

Nu önskar jag Dig fina dagar, vare sig du jobbar eller är ledig. Det ska visst bli varmt...snaaart...säger "dem som vet"....

Solljus
❤️

De sköna orden

publicerat i Allmänt;
(null)
Äppelblom är verkligen bland det sötaste som finns. <3

Ibland blir jag så trött på orden. Orden som vansköts, sprids och påverkar negativt. Som inom politiken i dag t ex. Orkar knappt tänka de där orden. Än mindre fundera över märkliga beteenden och uttalanden. Vuxna människor??? Jag har aldrig känt politikerförakt förut men nu känner jag det. Inför alla de som spelar ett maktspel. 
Det är lätt att glömma att det finns seriösa politiker som kämpar på. 
Och det är lätt att tappa bort de sköna, positiva orden. 
Här följer några. Stanna upp och "smaka" på dem ;-) 

De sköna orden 
Samtycke
Varsamt
Tolerans
Åtrå
Medlidsamhet
Vördnad
Respekt
Ömsesidighet
Tillsammans 
Ödmjukhet
Sympati
<3

Ord på vägen. Ord att ty sig till. Meditera till. Vi behöver dem mer än någonsin idag. 

(null)


Idag har vi promenerat till sjön. Balders första besök där. Han går väldigt bra i koppel och han följer "brorsan". :-)
(null)
Oj, oj...nu är brorsan långt före...;-)

(null)
Vid sjön i slutet av maj. Inte kallt och inte regn men myggigt. 

På vägen innan man svänger ner mot sjön möts man av en bedårande doft: liljekonvalj :-)

Var inte rädd men var rädd om Dig<3

Kärlek
❤️

Vinnare och soffliggare

publicerat i Allmänt;
Kalla mig gärna soffliggare för jag låg på soffan hela dagen och jag röstade inte. Men jag hade kunnat göra nästan vad som helst för att kunna gå och rösta. Men sjukdomen tog över med feber och värk. Det finns omständigheter man inte rår över....
(null)


Huruvida partierna är vinnare eller inte beror på ur vilken synvinkel man ser det. Men hur som så kan jag inte låta bli att gilla mp som verkligen kan fira och festa. Självklart är det inte lätt för liberalerna..Tråkigt men jag tror att de överlag behöver bli tydligare med vad de vill. Det bästa, enligt mig, är att de högerextrema inte var fullt så starka som befarats. Och att det finns en grön våg som växer. 

En grön våg behövs i klimatkrisens tid. Jag blir väldigt upprörd när en del partier pratar om fler kärnkraftsverk...speciellt när jag läser att vildsvinen här i trakten innehåller för höga halter cesium...följd av Tjernobylolyckan 1986...
(null)
Delar av vår egen äng <3

De tydligaste vinnarna igår kväll var: Finland! I hockey alltså. Ett lag fullt med VM-debutanter och totalt nederlagstippat slog det ena laget fullt med världsstjärnor efter det andra bl a Sverige! Snacka om bragd! Så kul! Med hjärta och sisu och tillsammans! Grattis Finland! 

Och Grattis i efterskott till alla mammor! 
(null)

(null)

Jag längtar efter värme nu. Delar av dagarna kan vara skapligt varma men så plötsligt börjar det blåsa kallt. Kanske borde jag som Balder, lägga mig och rulla runt i gräset? Ha ha...nej, det tar emot. Balder och jag har just nu en "prövningens tid"...han testar mig...;-) 

(null)
"Maskrosbalder" :-D

Nu har han visst somnat igen Balder. Då väntar jag med dammsugningen...;-)

Kärleksljus
❤️

Bilåkning och vernissage

publicerat i Allmänt;
Nej, det där med bilåkning var inte alls kul, tyckte Balder. Högljutt lät han sina protester genljuda i bilen. Vi stålsatte oss för han måste ju lära sig, hitta tryggheten. Det var ingen långresa idag, bara mellan torp och stad och tillbaka till torpet. 

Ett trevligt och givande stopp i stan. Vernissage. I så fina, gamla lokaler på Brynäs ställer konstnären och vännen Erik Hedin ut sina hundporträtt. 

(null)
Tyvärr blev fotot lite snett...men strunta i det och kolla motivet istället. I Eriks famn är hans hund Fari. 

(null)

(null)

(null)
Tryggt i husses famn medans matte dricker champagne och mumsar på jordgubbar. :-)

Nu myser vi i torpet. Det regnar ute, ibland öser det ner och ibland är det mindre skurar. Brasan sprakar gott här och båda hundarna sover. 

I morgon åker vi in till stan igen (nästa "prövning) för att göra vår plikt. Rösta. Och sen hoppas vi kunna inhandla växter hos en vän. 

Jag hoppas att din helg är sån du vill ha den. Just när jag skriver detta kommer solen fram...<3

Kärleksljus
❤️

Våt om tassarna

publicerat i Allmänt;
Det oväntade 

Jag gillar det där med att det oväntade händer i sporten. Att allt inte är statiskt och förutsägbart. När ett nederlagstippat lag visar sig vara väldigt bra t ex. Som Finland i hockey-VM! Grattis Finland! 
Nu sitter alla "experter" där i tv och analyserar. "Vad var det som hände?" Men snälla, Finland vann och Sverige får åka hem. Klart. Slut. 

Idag för 100 år sedan, beslutades det om kvinnlig rösträtt. Efter lång kamp. Rösta för kvinnors rättigheter på söndag! 

Greta. Jag har inte ord för hur fantastisk denna tjej är. Idag var det global skolstrejk för klimatet. Över 107 länder deltog. Greta talade i Kungsträdgården. "Vi ber vuxna att snälla ge oss en framtid, är det verkligen för mycket att be om?"...


Jag får reklam från Willys i mitt Fb-flöde. Jag handlar aldrig på Willys. Ovanför reklamen står det: "Populär bland personer som bor i Härnösand"....aha...??? Okey, jag bodde i H-sand under 60-talet och början av 70-talet...men...äh, fattar ingenting! ;-) 

Fredag. Helgdags igen. :-) 
Önskar dig en fin sådan. 

Här regnar det. Då blir man våt om tassarna ;-) 
(null)
Här är klorna lite långa. Det har husse fixat till nu. :-)

NAMASTE 
❤️

Vi stannar inne

publicerat i Allmänt;
(null)
"Nämen matte, det regnar ute och gräset är blött, vi stannar inne och sover idag."

Okey, fast ibland ska du ut och göra dina behov, säger matte och envisas med att bära ut Balder långt ut på gräsmattan och sätta ner honom där. Och där sitter han och "filosoferar"..."Kom nu", säger matte hurtigt, "man kan vara ute även när det är blött."
Hm...jaja, behoven trycker på och direkt efteråt sitter valpen på trappan på förstukvisten och vill in..."det regnar faktiskt!"

Matte får en hel del gjort inomhus idag. Balder sover. Han ligger gärna på någon av våra fårskinnsfällar från Gotland. :-)
Han är lite avvaktande mot dammsugaren. Inte rädd men "avvaktande". Skäller lite på den, sen är det bra. 

Jag börjar så smått komma ur detta fibromyalgiskov. Orkar liiite mer. :-) Längtar efter att ta del av andligheten igen. Såg den här idag och "lånar" den från Fb:
(null)
<3

Var varsam med Dig! 

Kärleksljus
❤️

Man får se ner! ;-)

publicerat i Allmänt;
Grävare, insektsätare, sprinter, höjdhoppare, smygare, filosof....Balder...<3

Man får se upp! Eller rättare sagt ner ;-) För när man tror att han är bakom en och vänder sig om för att kolla drabbas man för ett kort ögonblick av rädsla: han är ingenstans! Men jodå, han är vid ens fötter! ;-) Man är ofta nära att snubbla på honom. 

(null)
Foto: Hans-Åke P

Har nyss fått en personlig inbjudan till vernissage. Stolt! Man får ta med hunden. :-) Ja, det är hundpoträtt det handlar om. Av mästaren själv: Erik Hedin! 
(null)
Erik målade vår Pavvo mars 2016 <3

Utställningen är i Gävle. Om du är intresserad, skriv en kommentar så berättar jag mer. Eller gå in på Eriks sida: Dogs Wall of Fame, Facebook eller googla Erik Hedin. :-)
Rekommenderas varmt! 

Okey, allt i livet är ju inte hundar, även om det är en stor del i mitt liv. 

Världen...så full av negativa nyheter, hat, klimatproblem, rasism, sexism, våld...ibland lägger sig en känsla av hopplöshet över mig...men så idag skriver en klok vän på Fb, om att vi är så många som kämpar för det goda, som inte ger upp...tillsammans....då känns det bättre....

Du är värdefull!

Hoppfullheter
❤️

EU-val och nyheter från torpet

publicerat i Allmänt;
(null)
Jo men precis...:-)

"Det är svårt och jobbigt att engagera sig i det här EU-valet och svårt att veta vad man ska rösta på." Säger många. Och jag höll med delvis...ända till jag insåg att det är ju inte alls svårt att som kvinna välja. Det är faktiskt enkelt: inte rösta på kvinnofientliga partier. Det borde ju vara en självklarhet! :-)
Att rösta mot kvinnors rättigheter är ju att rösta mot sig själv...;-) 

Sen finns det en massa andra viktiga frågor, som klimat och invandring t ex men kvinnofrågan är det avgörande för min del. 

Vilken varm och vacker dag! Prövar att gå med Balder i koppel. Inga problem. Det är på och av som är det jobbiga. Han är halare än en ål den grabben. :-) 
(null)

Nu blommar gamla äppelträdet. 
(null)
<3

Just nu är vi inomhus Balder och jag. Balder har ett litet ställe dit han hämtar saker och liksom "gömmer". Där ligger bl a en av mina strumpor och en av mina sandaler....

Ute upplevde vi nyss dramatik på högre nivå. Ett par småfåglar jagade iväg två ekorrar. En av ekorrarna tog ett jätteskutt från tall till gran..."hoppa han från tallegren..." ;-)

(null)
"Följer storebror..." :-)
(null)
Styvmorsviolen blommar. Ångermanlands landskapsblomma. En av mina favoriter. <3

Till sist: vi behöver inte leva upp till andras förväntningar...:-) 

Kärleksljus
❤️

Änglakudde

publicerat i Allmänt;
(null)
Visst är den vacker, min änglakudde. Efter en målning av Cecilia Rosenmåne. <3

Tack och lov kunde maken ta sig hem lite tidigare från jobbet idag och hjälpa mig i tillvaron. Då jag fått feber och halsont utöver fibromyalgiskovet. 
En kort liten promenad ned till ängen lyckades jag dock orka med. Första gången med Balder i koppel. Gick riktigt bra. Han såg väldigt stolt ut där han gick bredvid Pavvo. Ska bli intressant att se sen hur det blir att gå utan att Pavvo är med. Troligen lite mer protester då. 
Pavvo är ett under av tålamod men han säger ifrån när valpen går över vissa gränser. Då käftar Balder tillbaka. ;-) 

Jag gillar verkligen prinsessan Märtha Louise. Först "Änglaskolan", nu samarbetar hon med en shaman, som hon dessutom är kär i. De har hittat varandra de två, tvillingsjälarna. Hon är modig som vågar följa sin andliga livsväg i offentlighetens ljus. <3

Det är så vackert nu ute med den skira grönskan, violerna, gullvivorna och häggen som blommar och doftar så gott. Hoppas snarast må bättre så att jag kan njuta ordentligt. Och fota. :-)

Ver inte om du läsare minns att jag tidigare skrev om kampen för att rädda ett mycket gammalt och stort äppelträd i Gävle? Där det stod skulle byggas radhus och trots protester så fälldes trädet. Nu har det gått ett och ett halvt år och området är inhägnat och där finns bara en grund...det verkar inte bli några hus....bedrövligt! 

Orkade ut på vår äng nu för att fota blommor. Så här gick det:
(null)
:-D Det här är dagens Balderbild...;-) 

Var rädd om Dig! 

NAMASTE 
❤️

19 maj

publicerat i Allmänt;
Och så satt vi där bänkade framför tv:n och varvade hockey med eurovision. Sverige vann hockeyn...spännande värre, men eurovision var värre, en riktig rysare...;-) 
Och kväll blev natt och lördag övergick i söndag. Madonna sjöng. Och ute lyste fullmånen. 
God natt! 
Tack John, du var bäst! 

Jag vet, det finns skilda meningar om man ska blanda ihop musiktävlingar och politik. Men när det gäller länder som Ryssland och Israel t ex går det knappt att undvika politiska protester. Jag förstår dem. Men jag tittar ändå. Om jag inte har något annat speciellt för mig. 

19 maj. En alldeles speciellt dag! För 26 år sedan föddes yngste sonen. Sån lycka det var! Så välkommen han var. Och han är fortfarande en sån jättefin kille. <3 Han fick presenter redan i tisdags och idag firade vi honom på morgonen med sång och fina teckningar som Izabelle ritat. Så mysigt att ha sonen här. Och Izabelle förstås. Izabelles föräldrar sprang Göteborgsvarvet igår. Förstår inte hur de orkar! :-)

Regnet öser ner här. Behövligt. Men inget uteväder för våra hundar...;-)

(null)
Pyssel...lite "Madonna-stuk" över ögonlappen ;-) 

Så blev det eftermiddag och sonen och Izabelle har lämnat oss. Hoppas bilresan ner till Knivsta går bra. 

(null)
Älskar denna och det är lite så vi känner det idag, jag, maken och de två hundarna...eller nåja, den lille har en hel del superaktiva stunder...:-) 

Kärleksljus
❤️

Målat, busat, lekt

publicerat i Allmänt;
(null)
Äntligen blev det av. Målningen av jordkällaren är påbörjad. :-) 

Här är full fart. Lek och bus. Yngste sonen är här nu och det är jag tacksam för. Han tar hand om sin brorsdotter på ett väldigt fint sätt. Och så hundarna mitt upp i allt också. :-) 

(null)
Balder har vänt på sin korg upp och ner...sover lika bra på den ändå ;-)

Det är lördag och tv-kväll, hockey och eurovision. Så länge vi orkar. Maken och jag alltså ;-) Gäsp! :-) 

Jag såg en fin bild på ett rådjurskid på Fb idag med texten: "Koppla hunden!" Just det, koppla hunden, det är barnkammare i naturen nu! <3

Allt gott! 

Kärleksljus
❤️

17 maj

publicerat i Allmänt;
Det är den 17 maj. Norges nationaldag, grattis Norge! Göken gal i öst och fågelkvittret är enormt. 

Balder och jag är ensamma i torpet. De övriga är i stan och jobbar. Vi njuter i solskenet och gör små promenader på gården. 

Mötet med Izabelle, 5 år, gick bra. Först var nog Balder lite reserverad.  5-åringar är lite yviga i sina rörelser. ;-)Men ganska snart lekte de ihop på gården. 
(null)


Igår fick jag känna på Balders envishet...och han fick känna på min ;-) Jag berättar inte vem som vann...:-) 

Jag kunde inte låta bli att se på semifinalen av eurovision igår. Bara för att se John Lundvik. Se och höra. Så väldigt bra, både låt och framförande. I övrigt? Jag är väl less på det hela, men jag gillade inget förutom Norges bidrag, de hade en häftig jojkare med sig. Troligen vinner inte John, och Norge gör det definitivt inte...eller? Hur som, Madonna kommer! ;-) 

Maken, gammelhunden och Izabelle kom hem tidigare än vad vi trott. Och nu skulle det sättas upp nät runt gamla huset så att inte Balder kan springa under huset..."Bäst att hjälpa till", tyckte valpen...
(null)

(null)
Hjälpa kan ibland innebära stjälpa...:-D

Det är fredag igen. :-) 
Önskar dig en härlig helg! 

(null)
Han har sin personliga sovstil, han, Balder ;-)

Allt gott
❤️

Möten

publicerat i Allmänt;
Kvinnoliv. Kvinnokroppar. Kvinnors rättigheter. Kvinnors värde. 
Det är inte utan att jag får känslan av att vi är på väg bakåt i tiden. I Alabama i USA råder snart totalt abortförbud. T ex...

Men något vapenförbud lär väl inte vara på gång? 

Det är många som påstår sig "höra Guds röst"...som Åsa W i Knutby t ex. Äntligen blir hon och två andra pastorer åtalade för den makt de missbrukat. Hjärntvätt, manipulation, fysiska och psykiska straff...Jag antar att jag inte är ensam om att rysa vid bara tanken på sekter? 

Möten är det som präglar dagen. Idag kom grannar/vänner in på gården. Tillsammans med sin härliga labrador, Pavvos kompis. Det blev ett bra möte mellan den stora hunden och den lilla valpen. :-) 

Nu väntar jag och Balder på nästa möte. Maken har åkt och hämtat barnbarnet Izabelle. Lite tokigt i tid blev detta men förhoppningsvis går det bra. Det där med att "familjen" ska hitta sina rutiner, det får vänta till nästa vecka. 

(null)

(null)
Det finns mycket att upptäcka och förhålla sig till i en valps liv. Spindlar t ex...;-)

Hoppfullheter
❤️

Lärdomar

publicerat i Allmänt;
Lärdom nr 1: 
Om man springer runt runt och jagar sin egen svans, är det lätt att man tappar balansen och ramlar och rullar runt...

Lärdom nr 2: 
Om man råkar tappa balansen och rullar runt, kan man göra det medvetet sen, eftersom det är så kul...:-)

Lärdom nr 3: 
Mattes fötter, tår och sandaler är inte leksaker, trots att de ser ut så och rör på sig...;-)

Lärdom nr 4:
Gammelhunden är inte någon lekkompis, bara en accepterande, för det mesta bra, ibland mindre bra, förebild. ;-) Väldigt snäll men lite "besvärad". 

Lärdom nr 5:
Både matte och Balder tycker om gula blommor. Matte gläds över att påskliljorna och gullvivorna blommar. Balder smakar på maskrosorna. 

(null)
Då och då måste man ju ta sig en "tupplur". ;-)

(null)
Och på tal om tupp...se vilken stilig som finns på Utnora Kurscenter. "Herre på täppan" ...;-) 

Allt för idag från hundlivet i torpet :-) 

Var rädd om dig! 

Kärleksljus
❤️

Dagen B. B som i Balder

publicerat i Allmänt;
Så är det dagen B. B som i Balder...;-)

På förmiddagen tog vi svängen till Dalarna igen. Möttes av pussar och svansviftningar från Balder. Inte lätt för Balders första matte att ta farväl...
(null)
Familjen. Mamma, pappa, syster och Balder. 

Lite pip och tjut i början där i buren under hemfärden. Men efter klappningar och smek somnade valpen. 
(null)


Väl hemma kom det stora testet: mötet med gammelhunden Pavvo. Det gick perfekt! De blev polare direkt. Pavvo har fått en följeslagare ;-) 
(null)


En helt ny miljö att upptäcka för den lille. "Världen är så stor så stor..." <3
(null)

(null)
Trivs bra här i solen

(null)
Ligger och kikar på husse när han lagar mat. 

Hittills allt lugnt. :-) 

Hoppfullheter
❤️

Hem till nya äventyr

publicerat i Allmänt;
(null)


Vi lämnar denna underbara ö efter en veckas äventyr och avkoppling. Hem till det som kanske blir det verkliga äventyret: valpäventyret ;-)

Jag visste inte att det var Fibromyalgidagen igår. All info och all forskning är viktig. Ingen som inte har det kan förstå sjukdomen men allmänt ser jag försök till förståelse och det värmer. Respekt likaså. Det handlar inte bara om värk i kroppen. Det är så mycket mer. 
(null)
Bild från Google 
Jag har de flesta av dessa symtom. Acceptansen varierar i mitt fall. Tröttheten är nästan värst. Och den som det är svårast att få förståelse för. Pinsammast är talet, svårt att finna ord.   Jag har gett upp försöken att få hjälp och förståelse av läkare och försöker anpassa mitt liv så gott det går. 

(null)
En av de allra vackraste platserna på ön: Krusmyntagården. Alltid värt ett besök. 
(null)

Man ska ju inte frångå traditionerna, så det blev lunch på Hamncafet i Klintehamn, som vanligt. God hemlagad mat. 
(null)
Fin utsikt. Härifrån går båten till Stora Karlsö. Där har jag aldrig varit...

Tofta strand åkte vi bara förbi denna gång. Vädret inbjöd inte till någon promenad. Så här såg det ut i Gnisvärd. 
(null)
Regnet öser inte ner men det blåser upp allt mer. 

Nu sitter vi i bilkön, incheckade och trötta. Vi har en lååång resa framför oss...
(null)


Tack kära ö för denna gång <3

Till sist några kloka ord:
(null)

Kärleksljus
❤️

Säreget och trolskt

publicerat i Allmänt;
(null)


Jag sitter på en varm sten i solen i ett fantastiskt raukområde. Alldeles vid havet. Ett lugn sprider sig inom mig. I själ och kropp. En stund. 
Asunden heter detta säregna område. Vi virrade omkring lite innan vi hittade hit. ;-) 
Skönt väder idag. Många fåglar här. Bl a häger och ejder. 

(null)

(null)

(null)

Hit skulle jag gärna återvända. Dock var det inte så bilvänlig väg hit. 
Men det skulle bli värre...
(null)

Men, tar söndagen från början. Denna sköna idag startade vi längs promenaden (Kärleksstigen) nedanför Galgbacken här i Visby. Mängder av år sedan vi gick här senast. Visste att här fanns en Trojaborg. Och den hittade vi.  (null)
En grotta ska det finnas också. Den bara anade vi. Men naturen här är vidunderligt vacker. Så många vackra träd och marken full av murgröna och vitsippor bl a. 
(null)
Lärkträden

Dit vi inte hittade i förrgår...det hittade vi idag... ingen skyltning...på en skogsväg som bara var smått framkomlig: Kungens sal...
(null)

(null)
Ett raukområde i skogen. Ett magiskt och trolskt ställe...
(null)

(null)

(null)
Trollskog :-) i naturreservatet. 

Det blev den sista längre bilturen på ön för denna gång. Vi har verkligen varit ute på äventyr. :-) Sett och upplevt så mycket vackert och intressant. Som alltid här på denna fantastiska ö. 

Vi avslutade gårdagen hos goda vänner. Så mysigt. Det blev sent och det var det värt. Vi ses alltför sällan. Och en överraskning mötte oss. En väldigt stor och gosig golden retriever. Våra vänner var hundvakt. :-) 
(null)

Rapporterna om vår valp tyder alltmer på att det kommer att bli "rabalder med Balder"...;-) I de lugnaste vattnen...Kommer nog behöva att ha "ögon i nacken"...;-) 

Kärleksljus
❤️

Vilodag

publicerat i Allmänt;
(null)
Vackert träd här på hotellets gård

Ja, kroppen har sagt ifrån. Vila! Och så fick det bli denna dag. Förutom ett varv runt i affärer för nödvändiga inköp. Mulet, lite regn och dimma ifrån havet idag så stanna inne och vila var ju inte helt fel. 

Men, ikväll ska vi till vänner/släkt på middag. Ska bli kul. 

Jag gillar att fota Mariaskulpturer och vackra gamla portar och lås mm. 
(null)
Överst: "madonnan är troligen ett gotländskt arbete från 1500-talet". Är allt jag fått fram via Google. 
Den undre: en modern skulptur  i kalksten, Maria och barnet. Sven Lundqvist 1971. Han gjorde "en Maria mitt i vardagen" :-) 
Låsen får tala för sig själva...

Det där EU-valet gör sig påmint via valstugor här idag och jag har väl dessvärre aldrig varit så ointresserad eller oangagerad som i år...vad känner du? 

Allt från oss på ön för nu. 

Hoppfullheter
❤️

Bland stenar och trull

publicerat i Allmänt;
Man kan säga att vi "irrat" omkring en del idag, på smala, dammiga vägar. Man kan också säga att vi har varit på äventyr. :-) 

Vi avslutade gårdagen på Isola Bella, där vi åtnjöt fantastisk god italiensk mat i härlig miljö. 
(null)
Här lär finnas ett spöke...men hon visade sig inte...:-)

(null)
Sen vandrade vi hotellet via strandpromenaden. 
(null)
Och via Botaniska <3 Visst är de vackra! 

Österut idag. Det ställe vi letade efter fann vi aldrig...kanske en annan dag? Men vi hittade den här fina stenen.  (null)
Det är naturligtvis inte originalet utan en kopia. Originalet finns i Historiska museet i Stockholm (!). Det är den åttonde och största stenen av dem som hittades i golvet i Ardre kyrka. Det är en bildsten vars motiv är scener ur fornnordisk mytologi. 

(null)
En ängel i Ardre kyrka

Vi tog en tur till Torsburgen, en enormt stor försvarsförläggning. Som började byggas ca 200 år eKr och användes ända fram till vikingatid. Vi började gå uppför så att vi såg muren (2 km lång) men sen sa kroppen: "Nä, ingen bra idé, vänd om..."

Så då åkte vi till ännu en plats som jag längtat efter att få se. Trullhalsar. 
(null)

(null)

(null)

(null)
"Trolskt"
(null)
"Nutid möter forntid" ;-)

En magisk plats. 

Tillbaka på hotellet är det vila som gäller. Smälta intryck. Bättre väder idag. Inte så blåsigt och faktum är att temperaturen gick ända upp till +18! 

Trevlig helg önskar jag Dig! 

Kärleksljus
❤️

Hittat paradiset

publicerat i Allmänt;
(null)
Det kändes som att ha hittat "paradiset" när vi idag äntligen irrade oss fram till Norsta Auren på Fårö. Vilken strand! 

Jo, jag är trött men värken i kroppen är träningsvärk så den får jag stå ut. Evigheter sen jag rörde så här mycket på mig!  :-) 

(null)

(null)
Jungfrun är Gotlands största rauk. Vi vandrade upp till henne idag. Så längesen sist. Ståtlig och mäktig står hon där och blickar ut över havet. 

När vi nu ändå var så långt norrut tog vi Fåröturen idag istället för i morgon. Tog till höger direkt och åkte till Engelska kyrkogården. En vacker plats med ett tragiskt förflutet. 
(null)
Här vilar ett tjugotal engelska örlogsmän som dog i kolera 1854. De deltog i Krimkriget. Fårösund hade en fransk/engelsk flottbas och ett fältsjukhus fanns på Fårös sydöstra del. 

(null)

(null)
Lambgift

(null)
"Så blås sommarvind dina dofter lätt
Över böljande viddernas grus
Och blås värme över morgonens daggvåta äng
Det ger hopp i en tröstlös själ
När som tvivlande tankar gror
Att så plötsligt få vara liten när allting känns stort" 
Tröstens strand 1993 av Donald Forsberg

(null)
Och alla dessa lamm <3

(null)
Det här är Olof Palmes minnesplats.
(null)

Och så då Norsta Auren...
(null)

(null)
En övergiven känga...
(null)
<3

Nu är vi tillbaka på hotellet och det är dags att gå ut på stan och äta. 

Sol och vindhälsningar från ön! 
❤️

Hälsning från Gotland

publicerat i Allmänt;
En fin dag går mot sitt slut. Efter affärsrunda, åkte vi till ett av våra favoritställen: Högklint. Här brukar vi oftast vara vid solnedgången men nu var det förmiddag. Blåste gjorde det men blåsten är mindre kall idag. 
(null)

(null)
Där borta ligger Visby :-) 

Nu är vi i Själsö efter härlig samvaro med goda vänner. Njutit i sol och av utsikt på deras balkong. 
(null)
Sämre utsikt kan man ha...;-) 

(null)
Själsö. Ett fint gammalt fiskeläge. 
(null)
Själsö. Älskade hav.

Strax ska vi åka till en kär släkting. Ska bli härligt att träffas igen! <3

Varma hälsningar från Gotland. <3

NAMASTE 
❤️

Äntligen!

publicerat i Allmänt;
(null)

(null)
Vamlingbo  gamla prästgård. Numera konstmuseum, café , Naturum mm. 

Det har varit en önskan länge att få komma till Vamlingbo och Lars Jonssons konstmuseum. Så efter frukost drog vi ner till Storsudret. I prästgården hade jag varit förut och fikat men inte sett Jonssons fantastiska målningar. Jag tycker om att han som temaord har "närvaro". I filmen som spelas upp, talar han bl a om att människan förr talade med djuren men även om vi tappat det nu så finns det ändå ett slags tyst samtal. 
(null)

(null)

(null)

(null)

Vi åt en god laxmacka och tog sen en intressant runda i Naturum. Där var ännu kallare än utomhus. Personalen satt med mössa och tjock jacka på sig. 
(null)
Här kan vi snacka bihotell! :-)

En tur in i kyrkan tog vi också. Berättar mer senare om det. 

Maken och jag har "tjafsat" ett tag om var det "riktiga Holmhällar" ligger. Där jag var som barn och ung. Idag hittade vi rätt. :-) Först hittade vi en fin strand. 
(null)

(null)

(null)
Det blåste så kraftigt att det var svårt att ta kort. Holm hällar. Ett stort raukområde. 
(null)
"Austresuggan" heter den avlånga rauken ;-)

Solen sken hela tiden och i lä var det skönt. Vi satt en stund nere vid strandbodarna och njöt. 
(null)

(null)

Tillbaka till Visby. Var en sväng ner till hamnen och såg färjan lämna stan.  (null)

Nu är vi "genomblåsta" tillbaka på hotellrummet efter en givande dag på ön. I morgon "gör" vi Visby och sen ska vi på två besök. Ska bli kul! :-) 

Det blåser kyligt här men det snöar inte i alla fall. Tack och lov. Allt är inbäddat i den skiraste grönskan. 

Om det är något djur vi sett mycket av förutom levande och avmålade fåglar idag, så är det "rabbisar"(vildkanin). Mängder av skuttande sötnosar! 

Må din väg gå Dig till mötes!

Kärleksljus
❤️

På ön

publicerat i Allmänt;
Vi vaknar tidigt. Vi ska ju med båten. Hade väldigt trevligt igår kväll tillsammans med son och sonhustru. 
(null)
Morgonomvårdnad <3 Det blir fläta idag. 

God frukost och sen iväg. Den nya färjan, Wisborg, är verkligen stooor och eftersom det bara var drygt 500 passagerare så blev det nästan ödsligt i förlig salong. ;-)
(null)

Bra film visades: Bohemian Rhapsody om rockgruppen Queen med fokus på sångaren Freddie Mercerys liv. 

Och nu är vi här på ön igen och tro det eller ej men vi fick samma rum (skomakarens hus) som förra året! :-) 

En sväng söderut tog vi innan det var dags för incheckning. Det blåser kraftigt och trots sol och blå himmel så är det inte varmt. 
(null)
Gnisvärd
(null)
"Någon" får gärna berätta vad dessa blommor heter. De brer ut sig som stora mattor här. 

(null)
Votivskepp  (kyrkskepp)i Västergarns kyrka. Västergarns kyrka är den minsta av öns medeltida kyrkor. 

Vi har alltså redan börjat kolla in sevärdheter ;-) 

Jag sträcker ut mig på sängen. Vilar. Tids nog är det dags att gå ut och äta. 

(null)
Pion hos sonen igår. Stor och vacker. 

Till sist: 
(null)
Precis! :-) 

Kärleksljus 
❤️

Söderut

publicerat i Allmänt;
(null)
Wisti 


On the road again. 
Som hastigast in till yngste sonen för att lämna av hunden. En märklig känsla att åka omkring på gator och i en miljö som är väldigt välkänd för en men som ändå nu känns konstigt främmande. Efter 11 år i ett boende längre norrut. Här finns många kära vänner kvar. 

Nu på väg ännu mer söderut. Till kungliga hufvudstaden. ;-) Trafiken tätnar alltmer. Men det flyter på bra ändå. Ända tills nu...i tunneln...skönt att vi inte ska med båten idag ;-) 

Alltid lika skönt att komma ut i ljuset igen.

(null)

Nu är vi hos barnbarnet och tillvaron är full av lek, spel, dockor, kojor, bus...love it:-) 

Solen skiner. Livet känns gott. I morgon ska vi ut på havet. :-) 

HOPPFULLHETER
❤️
”Valppanik?” ;-)

publicerat i Allmänt;
Det har snöat och haglat några dagar nu. Och det finns risk för snö och hagel idag också. Snacka om bakslag! Och kallt är det. Brrr...
Jag vaknar och hjärnan sätter igång: "det ska göras, det måste göras, det där måste göras om..." Kroppen känns tung och värker. Det är som om knoppen och kroppen inte hör ihop. Jag kan bara göra en sak: säga till hjärnan att "lugna ner sig". "Släpp, släpp, släpp". Slappna av. 
Det vi ville få klart i gamla huset före resan...får göras efter resan, även om vi har en valp som härjar omkring här då ;-) 
Måtte värmen snart vara tillbaka! 

Björktrastarna har intagit gräsmattan. Mängder av dem trippar omkring här, lägger huvudena på sned och dyker ner med näbbarna i gräset och drar upp "smaskiga" maskar och insekter. 
—————-
"När man har så hög svansföring när det gäller sådana  här frågor förutsätts man också ha hög moral."
Citat från TV4 angående moderaternas ekononompolitiske talesperson som begärt ersättning för dubbelt boende...Hög moral? Nej! Skäms! :-( Moderaterna som är emot bidrag för vanligt folk. Sanslöst! 

Pressfrihetens dag igår. Pressfrihet är något att verkligen vara tacksam över. Motsatsen vore förödande. Det är upp till oss läsare att vara källkritiska och ifrågasättande. 

Och på tal om pressen. Alla dessa märkliga rubriker som ska väcka ens nyfikenhet att läsa innehållet, vilket ofta leder till besvikelse eftersom det sällan är så intressant som rubriken utlovat. ;-) 

Jag märker att jag undermedvetet läser "fel", att det livet är fullt av lurar ögat. Som idag när jag läser ordet "valppanik" när det naturligtvis står "valpanik" :-D

(null)
"Ingen anledning till panik, matte, jag väntar på dig här i Utsund tillsammans med mamma, pappa, syrran och de tvåbenta familjemedlemmarna" <3

Någon som har "valpanik"? :-) Många reagerar nog på den frågan med: "vadå? Är det val nu igen?" Ja, suck...
Och Björklund och Åkesson skakar tass och åker ut på gemensam valturné för att debattera(?)  "LSD" var det någon som kallade detta. ;-) 

Nej, jag har varken valppanik eller valpanik :-) 
Blir lite nostalgisk när jag får syn på bilder på "gammelhunden" som valp. Hans första tid hos sin husse, vår son.  Sex år senare tog vi "över" honom. <3 Han var betydligt större då ;-)
(null)

Vi trotsar kylan, tar på oss varma kläder och tar en promenad. Just då skiner solen och det känns nästan skönt. Och himlen är härligt blå. 
(null)

Dagens kom-ihåg till Dig:
Du är Bra.
Du är Värdefull.
Du räcker till. 

Kärleksljus
❤️

Tack

publicerat i Allmänt;
Tack för att du tittar in här. Jag pausar lite idag, jag är tillfälligt (hoppas jag) ur funktion. Önskar dig en fin helg och önskar dig välkommen tillbaka i morgon. :-) 

(null)

Hoppfullheter
❤️

Man har ju sina sidor

publicerat i Allmänt;
"Vädergumman" säger bara: nej!!! Och en hel del "aj, aj, aj"...
Det regnar och det snöar, det blåser kraftigt  och det är kallt. Vinter i maj...
Kroppen och knoppen värker så in i....ja, just det. 
Borde gå på sparlåga men just nu funkar inte det. Å andra sidan funkar det inte att göra allt det jag "borde" (hörde jag ett "måste?) när hela jag värker. Dilemma, kan man väl säga om sånt?

Så! Slutgnällt för denna gång! Tror jag. 

Hur såg 2 maj ut för ett år sedan?

(null)
Vid sjön 2 maj-18

Och för tre år sedan?

(null)
2 maj-16 Och vad den söta blomman heter...det har jag glömt...

(null)
Den spännande "lager på lager-himlen" igår när vi åkte till Dalarna.

Nu verkar parterna i SAS-konflikten vara överens. Det var en bra nyhet! 

Man har ju sina sidor...ja, på Fb alltså ;-) Och man måste justera, säkerhetställa och uppdatera. Och man följer instruktionerna, så gott man kan..,meeen..nej...det funkar inte...inte ens vid fyrtiofjärde försöket (känns det som) funkar det...suck...talar med son, han vet inte heller...suck...äh! Det ordnar väl sig, någongång...hoppas jag...;-) 

Teknik är bra, när den funkar! :-) 

Nu får vi hoppas att den fina försommaren kommer tillbaka. Det behövs regn, men snö? Kyla? Nej, tack! 

Hoppfullheter
❤️En härlig 1 maj

publicerat i Allmänt;
(null)


Jag berättar för yngste sonen hur viktigt det var för mig ned traditionerna förr. Under påsk dukade jag alltid med gula dukar  t ex. Och gula ljus. 
Maten var viktig. Likaså under valborg och midsommar. Jag hade det med mig sen barndom och uppväxt. Det var kul att förbereda, duka, laga mat. Umgås. Sen kom utbrändheten. Nya tider. Då orken inte längre fanns. Bara jultraditionerna höll jag på men dock i förminskad skala. Då var då. Nu är nu. Det som är Är. Och det är gott så. Kravlöst. Allt efter ork. 
"Varför då gula dukar?", undrar sonen. Det var så det var...;-) 


1 maj. Sköna maj välkommen. Uppväxt i ett hem där socialdemokrati var ett skällsord, var det naturligtvis aldrig fråga om att demonstrera. Men jag förstod innerst inne varför andra gjorde det. Som vuxen deltog jag i antikärnkraftdemonstration. Det var härligt med den där gemensamma kraften, det gemensamma motståndet. Idag marscherar män i kängor på våra gator, skrikandes antidemokratiska ord, ord om rasism och vit makt. 
Socialdemokratin känns allt mer urvattnad. 
Något är fel, väldigt skrämmande fel...

Det regnar här. Jag har nyss via Fb grattat en av mina kusiner som fyller år idag. 
Snart ska vi åka till Dalarna och sen till Västmanland. 


Eftermiddag. Hemresa. Efter fina stunder, först hos vännen och sen hos svägerskan med make. Vi har åkt genom regn och under sol. Vackra trakter. Vitsippor och påskliljor och pingstliljor har kantat vår väg. En underbar tid nu. 
(null)
Och så träffade vi förstås den här lilla krabaten. Han är vår nu, Balder. Men han får inte komma hem till oss förrän om två veckor. Längtar <3

Kärleksljus
❤️