Dansa min själ

publicerat i Allmänt;
Visst, vädret är grått och disigt. Men jag är glad ändå. Visst har jag ont i kroppen men min själ dansar idag. Av glädje. Fick i morse veta att min själstavla snart är färdig! Å, vad jag längtar efter den!!! I tisdags kväll fick jag äntligen boken "Änglavingar" i min hand. Nu använder jag den som vägledning och den ger mig så mycket glädje. Boken är skriven av min underbara vän Sari Kiviranta. Rekommenderar den varmt till den som liksom jag är en andlig sökare <3

Ytterligare en anledning till min glädje är att jag under senaste tiden fått så mycket fina ord om min blogg. Jag blir så varm och rörd när mina texter uppskattas och när jag får höra att de betyder något för andra. Att de är till glädje! Så underbart!!!
Så inte undra på att min själ dansar ;-)


Jag tycker att jag nyss var på en massa 50-årskalas, nu ska jag på 60-årskalas! ;-) Det är klassiskt och uttjatat men: "Vart tog tiden vägen?"
Men tänk om man visste när man var 30 att livet är lika kul när man är 50+? Att man känner sig likadan inuti trots att skalet förändras? 
Det kommer alltid nya sorger och nya glädjeämnen. Man får erfarenhet och blir, förhoppningsvis, lite klokare. Men att ha kul blir man aldrig för gammal för! :-)

Dansa min själ! 
Dansa din själ!
❤️


Att bli berörd

publicerat i Allmänt;
Den gamla tallen har nu fallit. Med knak och brak landade den. Nu ligger den där med spretande grenar och ser trött och slagen ut. "Lasten" hängde med. En koja högt upp. En koja som väcker många sommarminnen. Äldste sonen och hans kompisar byggde den. Nu förstår jag inte hur jag kunde tillåta att de fick bygga så högt upp. Var nog mer tillåtande förr..eller oförståndigare? ;-) Det är många år sedan nu. Kojan har stått oanvänd väldigt länge. Trädet har minskat efter varje storm men tack och lov ramlade den aldrig. Hade den gjort det hade den fallit över huset...
Den var en väldigt stilig tall en gång. Kommer att sakna den...Och måste hitta ett nytt ställe för tvättlinan ;-)


Det finns TV-program som verkligen berör en djupt. Jill Johnssons program igår är ett sådant. Hon hade besök av fantastiska Kristian Gidlund. Kristian finns ju tyvärr inte med oss här i jordelivet längre men minnet av honom är starkt. Att se flera av hans drömmar förverkligas där i Nashville, var härligt. Särskilt att se honom bland hästarna. Det berörde mig lite speciellt. Och jag fascinerades av hur denne svårt cancersjuke man kunde uppnå sån styrka och genomföra detta program. I musiken och sången glömde han smärtorna för en stund. Tack Jill Johnsson för att du bjöd in honom! 
Om du inte såg programmet, gör det! Du kommer inte att vara oberörd...<3 Finns på SVT Play.


Det känns skönt att beröras på djupet ibland. Det är så mycket lättsmält och ytligt som passerar genom våra hjärnor varje dag. Så mycket skräp. 
Det här programmet blev för mig en påminnelse om hur skört livet är och hur viktigt det är att vi tar vara på varandra den tid vi har tillsammans.

Stanna upp och låt dig beröras ibland <3
Ljus och kärlek 
❤️

Pånyttfödelse

publicerat i Allmänt;
Energi!
Saknas..
Behöver fylla på...
Hur? 
Fick ett svar: Rensa först! Det börjar bli trångt.
Det är för mycket inom mig som blockerar intaget av ny energi.
För mycket gammalt onödigt. 

Energi. Stöter på det ordet överallt nu för tiden. "Energidryck, energikick, energiboost, energimix, energipåslag, energipolitik, energibrist, energiåtgång, energipåverkan, energiskog......pust...nu somnar jag nästan....";-)

Rent fysiskt är det lätt att fylla på energi, tycker jag. En promenad ute i friska luften och vips så är kroppen tankad. Men mentalt,själsligt och andligt...Visst, promenaden påverkar dessa också men ibland är det som om det inte går att fylla på...

Dags för mig att kränga av mig ryggsäcken igen ( den skaver lite) och rensa...igen...;-)
Gamla "sanningar", fördomar, andras krav, mina egna krav, hjärnspöken, "måsten", oförätter, föreställningar....

Nu när ljuset återkommer och pånyttfödelsen startar vill man ju orka hänga med :-)
Det blev lite "ved"...

Den nya lilla sessan ska tydligen heta Leonore, Lilian, Maria. Och bli hertiginna av Gotland minsann! 
Leonore var ett nytt namn för mig. Lite tjusigt, tycker jag :-) 


Maskinerna har tystnat här utanför. För idag. Vägen som grusades i höstas är nu totalt sönderkörd. Den går varken att gå på eller köras på. Skogsägaren får nu fullt upp med att fixa den. Inte lätt, marken är så mjuk och blöt.

Märklig vinter. Det verkar som om Vasaloppet måste ställas in....

När jag tittar på "förödelsen" här omkring mig så känns det som om naturen fått en chock. Så många sår i jorden, så många rötter som ryckts upp...allt kommer att bli bra, jag vet. Naturen återhämtar sig. Pånyttfödelse... men just för ögonblicket slickar naturen 
sina sår...
Hunden studerar tomten. Den ser "annorlunda" ut..;-)

Ljuset kommer
Öppna upp
Ta emot
Ljus från Livets Källa
Mitt ljus
Ditt ljus
❤️

Pånyttfödelse på Bättringsvägen...häng med! <3


Tack och eftersmak

publicerat i Allmänt;
OS tog slut med en bitter eftersmak. Jag måste anstränga mig för plocka fram och minnas Kallas segerglädje, Hellners målgång med svenska flaggan i handen...Så känns det lite bättre :-)

Kanada vann guldet i hockeyfinalen. Överlägset och helt rättvist. Grattis!!! :-)

En blyg och ödmjuk kille från Valbo som blivit hockeystjärna i NHL står plötsligt i centrum för en dopningsskandal. Allt verkar vara kaos.Alla verkar vara chockade. Långt innan någon har fått tillräcklig information kommer hånet, anklagelserna, teorierna, försvaret.... Självutnämnda "experter" kan och vet plötsligt en massa. Massmedia skruvar upp läget. Vem ljuger? Vem är den skyldige? 
Det handlar om ett för högt värde av ett ämne i en allergimedicin.
Killen från Valbo som inte ville ta av sig sina skridskor när det var sovdags när han var liten, fick aldrig spela den viktigaste matchen i karriären. Lagar är till för att hållas. Så är det. Oskyldig eller skyldig, han är för alltid dömd. Han bär en stämpel: dopad?

Ja, nu blev det "deppigt" här på min blogg. Men jag kan inte låta bli att ta upp detta eftersom det engagerar mig...Hoppas att sanningen kommer fram, vad den än innehåller!

Gulliga vänner hör av sig och undrar om jag mår bättre. Jag är lite piggare men alla som varit med om "hosta hela natten", vet hur man mår efter det. Och efter ett flertal nätter så mår man mindre bra....

Vårväder! Det måste man väl kalla + 8 och kastvindar? Och fågelsång och upptorkade gator i stan...?:-)

Ut till torpet på eftermiddagen. Ännu mer "öppet landskap" än sist. Vår stora ståtliga gran är nu fälld. Det känns väldigt annorlunda. Det är först till sommaren som vi på allvar kan njuta av vår betydligt ljusare tomt. :-)
Tack kära gran för det du var. Tack för insiktsskydd och skugga. Du var så ståtlig! Men du tog till slut för stor plats. Växter och träd omkring dig mådde inte så bra. Tack för att du fanns <3

Vilken tröst det är, när livet inte känns på topp, att Ljuset, det återvänder alltid!
❤️

Heja Sverige

publicerat i Allmänt;
Rapport från min hostande vrå här i världen. ;-)
Jag försöker hålla mig uppe och igång. Men också vila. Det gäller att hitta en balans där. 
Är för tillfället inte alls så positiv som jag vill att min blogg ska vara. 
Försöker peppa mig själv med positiva ord. Några vill jag dela med mig av:

"Om du vill känna dig rik, räkna alla de saker du har som inte kan köpas för pengar."

"Ibland tror vi att det vi gör bara är en droppe i havet. Men havet skulle vara mindre utan den droppen."
- Moder Teresa

"Lev inte varje dag som om den vore din sista. Lev som om den vore din första."
- Paulo  Coelho

Min himmel i morse

OS närmar sig sitt slut. Jag som från början var ovanligt omotiverad att titta tackar nu för all spänning, glädje och underhållning. Är stolt över de svenska framgångarna! 
I morgon spelar Tre Kronor final mot Kanada. Med kanadensiska domare...hur tänkte man där? Har Sverige någon sportslig chans? Jag tror att det måste till ett mirakel för en seger.
Mirakel kan ju ske....;-)
Heja Sverige!!!

Att OS är över gör inte mig så mycket. Sport är ju inte allt här i livet, brukar jag ju påstå. Hinner knappt tänka tanken förrän sonen påminner mig om att nästa vecka börjar Brynäs spela igen.....;-)

Födelsedagstulpaner :-)

Från min hostande vrå:
Ha det gott!
❤️

Väver mitt Livsband

publicerat i Allmänt;
Plötsligt så blev det vintrig uppförsbacke på Bättringsvägen...
Förkylningar går över, jag vet. Men när man varit/är utbränd slår förkylningarna kraftigare mot en och tar längre tid att bli av med. Man har liksom inte den där reservkraften att ta till..
Har börjat med Bikarbonatkuren nu...Rapport kommer...Maken undrade hur Bikarbonat utrört i vatten smakar. Svar: ingenting ;-)

Att vintern var tillbaka märkte jag redan i går kväll. Det verkar ha snöat hela natten. Vaknade till en vit värld. Bakslag? Nej, det är ju bara februari än. Jag väljer att se skönheten i de snöklädda träden :-)
Ser du den lilla bänken på höger sida? Den kom nyss dit. Ljugarbänk eller älgpass tro? ;-)

Jag tänker nu väva ett Livsband i de vackraste nyanser:

Vitt för det aldrig svikande Hoppet
Blått för Friheten och Glädjen
Rött för Kärleken som omfattar alla
Gult för ett Öppet Sinne och Fantasin
Lila för Tron och Visheten
Orange för Värme och Omtanke
Grönt för Sinnesro
Brunt för Moder Jord och Förståndet
Rosa för ett varmt Hjärta
Svart för Tryggheten och Tilliten
Guld för Vänskapen
Silver för Freden och Friden
Jag väver också in en vacker turkos för Magin och Mirakel och en vit sötvattenspärla för Trohet. Avslutar med ett litet personligt smycke för Minnet och Drömmarna
❤️
Hur ser ditt Livsband ut?
(Armband Rainbow som jag säljer)

Någon frågade mig nyligen var jag hittar alla bilder och collage jag har på bloggen. Enkelt svar: det är mina egna självtillverkade bilder jag lägger upp. :-)

Ett vitt kalhygge är vackrare än ett 
brunt :-) Utsikt från ett fönster.

Idag har det inte varit något skogsmonster här. Kanske är den klar med sitt arbete? 

Eftersom hunden gnagt sönder min ena handske, (valpfasoner!) fick jag i dag sätta på mig Lovvikavantarna. Det var längesen sist :-) Det var lite mysigt med snön ute men när vi kom in var det inte lika kul. Stora snökokor sitter fast i hundens päls och när de smälter bildas "sjöar" av vatten på golvet. Det gäller att  se upp (eller ner) var man sätter fötterna ;-)

Nu ska jag inta viloläge igen. Halvsittande för hostans skull...så vet ni var ni har mig ;-)

Men först: när du känner dig förvirrad av alla goda råd, hurtiga tips, expertutlåtanden, forskningsrapporter mm. Tänk då på att:

Kram
❤️

Inte så dumt

publicerat i Allmänt;
En förkyld födelsedag blev det, men fin ändå. :-) Efter en jobbig natt vaknade jag till sång av make. Han och hunden uppvaktade med present. En fin klocka :-) 

Tidigt startade trädfällningen. Idag var "monstret" in på vår tomt och fällde träd. Vi fick behålla en av björkarna....

"Monstret" jobbar..

Stora granen klarade inte monstret av så den får fällas för hand. Tittar ut genom vårt stora fönster och konstaterar att vi är granne med ett kalhygge..inte av värsta typen men i alla fall...
På den marken har det varit åkerlappar förr. På den tiden då torpet byggdes.

Jag skrev igår om träd som skadats under en storm. Det jag menade var att under stormen -07 bröts ett flertal toppar av. Det såg väldigt märkligt ut. Inget träd hade fallit på vår tomt men topparna var borta...

Jag har fått en massa gratulationer via post, telefon och Facebook. Roligt. 
Alltid roligt att bli ihågkommen :-)

Piller, näsdukar, nässpray och vatten är nödvändiga tillbehör för mig just nu. Vill väldigt gärna bli av med den här slemhostan så efter ett tips från en vän ska jag nu prova Bikarbonat... Någon som testat?

Bläddrade igår i Mios katalog för att kolla soffa och soffbord.(Inköp börjar kännas nödvändigt ) Hittade några fina tavlor med text. Bl a:

"Happines is not a destination.
It is a way of life."

"The most important lesson I ever learned is how to be mayself."


Ännu ett år har gått av min levnad. Jag hoppas att jag får vandra kvar här många år till. För det är inte så dumt att leva! :-)
❤️


Ett skogsmonster

publicerat i Allmänt;
Plötsligt bryts den tysta, stilla, skogsidyllen av ett dånande och brakande ljud. Fram mellan träden dyker ett väldigt monster upp. Ett monster med en jätteklo! Det blir tyst ett tag och en man smyger omkring i skogskanten och tittar på träden. Så startar monstret igen. Den öppnar sin klo och rycker upp träd med rötterna.

Hunden skäller som besatt och jag försöker förgäves förklara att det är markägaren som är ute med sin stora maskin och röjer skog..."Det är lugnt, han får vara här."

Till slut tröttnar hunden på att skälla och lägger sig på golvet med en suck. 
Jag återvänder till bäddsoffan. Det är viloläge som gäller för mig idag. Hosta, halsont, feber, snuva....grrr...

Har lyckats varit ute på två promenader med hunden i alla fall. Intog febernedsättande och så ut i solen. Blå himmel, strålande sol och fågelsång! Vår!?
Solstrålar över stock och sten


Våra skuggor på sjöns mönstrade is


Genom fönstret ser jag nu "monstret" tydligt. Den jobbar väldigt effektivt. Snabbt greppar den trädet, river upp det och klyver stammen. Med en duns faller trädet mot marken. Dess saga är all.... 

Har pratat med en granne. I morgon ska flera av de ståtliga granarna fällas. Det kommer att bli väldigt tomt. Men ljusare och soligare på vår tomt. Flera av dessa granar har kluvna toppar efter en storm för några år sedan. De måste ner innan hela träden faller i någon storm. De står för nära våra hus....
"Men ta inte björkarna", uppmanar jag grannen. Han tar av sig kepsen, kliar sig i huvudet, plirar i solen. "Inte? Men det blir bra glest", säger han. Jo, det är klart...men...Jag tittar på de vackra björkarna..."Du får komma ut i morgon bitti och bestämma," säger grannen.
Björkarnas öde ligger i mina händer....

Det är känsligt det där med träd. De blir som vänner för en....
Efter avverkningen ser det ut som en pelarsal utanför fönstret

Fortsättning följer....
❤️


Föraning

publicerat i Allmänt;
17 februari:
Solen har lyst upp tillvaron idag! Fågelsång och vattenpussar.
Varmt på solsidan och ganska varmt i skuggan.
Det spred sig en föraning, en känsla av Vår :-)
Kan man vara annat än tacksam? ;-) 


17 februari:
Har varit en jobbardag. Jag är så glad och tacksam varje dag jag orkar jobba. Det är så kul. Och att prata med min tvåbenta och fyrbenta vän i lokalen bredvid känns också kul. :-)

17 februari:
Fick lov att försvara mina åsikter angående Petter Northug som jag tog upp i gårdagens inlägg. Förtydligande: Jag gillar Norge, norrmän och norska skidlandslaget! Jag tycker att det är synd att de inte är i form för att fajtas om medaljer. Ännu. Jag har alltid tyckt att det är kul med "smågnabbet" mellan Norge och Sverige. Det har gjorts med värme och humor...Nu har det kommit in hån och respektlöshet. Tyvärr. 
"Det man ger ut får man tillbaka"
Visa respekt och du får respekt.
Ödmjukhet föder ödmjukhet.
I alla fall i min värld....:-)

17 februari
Nu är jag åter i torpet. Skönt. Behöver lugn och ro. Himlen var så vacker på vägen ut. 


17 februari
Önskar alla en riktigt god natt med härliga drömmar :-)
❤️
Och du, det blir ljusare och ljusare och....:-)

Segerglädje

publicerat i Allmänt;
16 februari. Solen tittade fram i morse men nu har himlen återtagit sin gråa nyans.
Men trots det gråa så finns det så mycket att vara soligt glad över denna helg :-)
Svenska skidlandslaget!!! Himmel, vad fantastiska ni är! Vilken underhållning och spänning ni bjuder på!! Wow! All ära till er kämpande killar och tjejer!!!!

Jag medger gärna att jag inte är den som sitter i soffan och njuter under loppen. Jag vandrar....Och när Kalla gick i mål igår, då skrek jag!!! Wow!!!!
Segeryra och segerglädje sprider sig som ringar på vattnet över vårt land :-)
Njut av ögonblicken! Delad glädje är dubbel glädje :-)

Stor glädje har det varit för mig i helgen när äldste sonen kom på besök tillsammans med underbara lilla dottern. Att få rå om sitt barnbarn under ett dygn, det var den bästa present jag kunde få. :-) Lite i förväg, men ändå <3
Och som ett solsken sken hon lilla "gumman". Finns det något mer oemotståndligt än ett litet barns leende?
Jag har avverkat nästan hela min repertoar av småbarnsramsor och godnattvisor ;-) Man samlar på sig en del som mamma och "dagisfröken". Mys <3

Hunden är väldigt trött. "Det kostar på att ha sin "gamle husse" på besök. Och något litet knyte hade han med sig också som fick väldigt mycket uppmärksamhet. Då måste man busa lite! Så dem inte glömmer bort mig. Men den lilla "valpen" nosar jag bara lite försiktigt på. :-)"

OS är inte bara ära och guld, silver och brons. Det visar också upp stora och små människor. En stor människa är schweizaren Dario Cologna. När han tagit guld på 15 km klassiskt väntade han i 28 minuter på jumbon, peruanen Roberto Carcelen. För att ge honom en kram...Det är stort!!!!


Representant för de små människorna är enligt mitt sätt att se,Petter Northug. Efter alla dessa elaka pikar och oförskämda uttalande om och mot svenska åkarna, fungerar det inte alls för hans egen skidåkning. Då skyller han på vallan! 
Jag gillar Norge och de norska åkarna men Petter...nej... Det är en sak att vara lite charmigt "kaxig" men när det bara blir elakt provocerande, då har det gått för långt. Han för sitt eget krig han Petter...och man kan ju undra varför... 

Dags för söndagsmiddag. Fisk! Gott!
Glöm inte att njuta av de små härliga ögonblicken som livet bjuder oss på.
❤️

Var rädd om Dig - just Du är värdefull!

Störst av allt

publicerat i Allmänt;
"Strö rosor på den väg du vandra, törnen strör så många andra"

De där orden fastnade i mitt huvud i min ungdom och de poppar upp då och då som en påminnelse om vad jag är på jorden för att göra.

Vaknade i morse av ett fint sms från en kär vän. En bild på en underbar blombukett. Vilken fin början på Alla Hjärtans Dag :-) Tack kärleksfulla vän <3

Facebook var idag full med hjärtan och kärleksfulla hälsningar. Men också bitterhet och klagande på Alla Hjärtans Dags existens. Så sorgligt. Visst kan man kritisera alla dessa kommersiella dagar men allt blir ju vad man gör det till. Vi väljer. Vi kan välja att bara tänka negativt eller välja att hylla kärleken. Den stora allomfattande kärleken som vi alla är en del av. Kärleken som är källan till allt liv. Det är inte bara den romantiska kärleken som kan firas. (Men låt de som är kära få göra denna dag till något speciellt om de vill) Kärlek till barn, föräldrar, vänner, djur, naturen, moder Jord..Hylla livet! 
Så länge våra hjärtan slår lever vi! 

Det behövs inga presenter, kort eller blommor för att visa sin kärlek. Kärleken kan inte köpas. Omtanke räcker. Leende räcker. Kram räcker. Ord räcker. 
Hur ofta talar vi om att vi tycker om varandra? Hur ofta talar vi om för den trevlige grannen att vi är glada över att ha just hen till granne? Hur ofta visar vi våra vänner att vi är glada att de finns? Det ska man göra alla dagar. Visst! Men gör vi det?? 
Den här dagen kan vara en bra dag att "passa på". ;-)

Så istället för att smittas av bitterhet och låta taggarna sticka mig i hjärtat så tänkte jag: Nej, jag vill strö rosor! Jag vill påminna om kärleken och sprida den som ringar på vattnet :-)


Jag tänker på det Lasse Åberg svarade när Mia Skäringer undrade hur Lasse och hans fru lyckats leva så lång tid ihop: "Om man har en blå lerklump och en röd lerklump och för ihop dem till en klump kan man inte skilja den ena från den andra."(Ungefär så sa han)
Så är det med kärleken, den sammansvetsar oss :-)
Den här beställda boken dök upp i posten idag. Passande :-) Blir kanske nästa bok att läsa eller så får mamma läsa den först ;-)

Var rädd om dig! Var rädd om ditt hjärta! Var rädd om kärleken!  Dela kärleken med andra :-)
För du vet väl om att du är älskad?


Kärleken har många färger och många uttryck <3


Från mitt hjärta till ditt hjärta: KRAM
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Hjärta

publicerat i Allmänt;
Vill förtydliga lite om händelsen med "kroken" och hunden igår. Det visade sig vara en fiskekrok av en större storlek. Men den satt, tack och lov, enbart fast i pälsen på tassen :-) När maken kom hem lyckades vi klippa bort kroken. Både hund och jag mår bra :-) Och jodå, maken också ;-)

Dagens glädjeämne i OS är helt klart Charlotte Kallas silver. Vilken härlig tjej hon är!!!

Det känns lite märkligt i munnen idag. Lite ovant. Nu sitter det ett stift där den trasiga tanden satt. Nästa gång "får"jag en ny krona. Låter fint va? Fick titta på olika nyanser i dag. För att bestämma vilken nyans som liknade färgen på mina tänder. Det var inte så lätt. ;-) 
Man blir lite trött i käkarna när man gapat stort i en timme. Och inte är det lätt att skölja när man är bedövad. Ja, ni vet ;-) Hi hi...Nu har bedövningen släppt och smärtan kommit igång...Mycket ska man stå ut med! Men det går ju över :-)

I morgon är det Alla Hjärtans Dag. Presenter, kort och blommor i all ära men det duger lika bra med annat också. Passa på att le mot någon som behöver ditt leende. Krama någon du tycker om. Ring någon vän. Eller sms:a. Gör något av kärlek ❤️

Och var rädd om ditt hjärta!
<3


En onsdag i torpet

publicerat i Allmänt;
Pang! Rullgardinen far upp med en smäll och fåglarna flyr från fågelbordet.Jag konstaterar att min värld är vit igen. Det har snöat under natten. Blöt snö. Det är stilla och tyst i det grå diset. På hemvägen från hundpromenaden"tridelillar" en fågel högt upp i en gran. Lite våraning där!

Tillbringade en del av kvällen igår framför TV:n. Följde OS-sammanfattningen. Vilken dramatik som utspelades i skidspåren igår. Jag har alltid gillat Emil Jönsson. Han är oftast så glad men kan också visa andra känslor. En kämpe. Men igår hade han nog lite svårt att veta vad han skulle känna. Att ligga sist och känna att "det här går inte" och ändå åka i mål på bronsplats! Overkligt... Tre åkare ramlade. En av dem, en ryss, reste sig upp och fortsatte mot mål, kämpandes med en trasig skida. Är man hemmaåkare kämpar man sig i mål mot alla odds! :-) Hemmanationens hjälte :-)

Igår kom beskedet att Alice Babs är död. En unik sångröst har tystnat. Vila i frid, Alice <3

Efter en lång paus i skrivandet väntar nu både jag och hunden att make och husse ska komma hem. Mörkret lägger sig sakta över oss. Det går mot kväll. 

Det blev lite äventyrligt för oss idag. Hunden har fått något smalt metallföremål med krokar i båda ändar som fastnat i hans tass. På ovansidan av tassen. Jag märkte det först när han plötsligt skrek till. Han hade fastnat i överkastet på bäddsoffan. Gemensamt lyckades vi få loss kroken och jag kunde försöka få loss den från tassen. Det gillade inte hunden. Han drog undan tassen och försökte själv att bita av föremålet med den katastrofala följden att kroken fastnade i hans mun! Han tjöt nu ännu värre. Trots att jag var förtvivlad själv så lyckades jag lugna honom och genom ett under så tillät han mig att ta loss kroken från hans nederkäke. Inget blod tack och lov! Men trots en massa försök att få klippa bort metallbiten från tassen så har jag misslyckats. Vi måste vara två om det här. En som håller och en som klipper...snart är vi det...
Jag var lite orolig för att han skulle fastna någonstans när vi var ute på promenad men det gick hur bra som helst. Och hunden verkar inte besvärad av att ha en extra "klo" av metall...Men jag är bekymrad....Dock lugnad av att han inte verkar ha ont.

I morgon är det dags för mig att knata iväg till tandläkaren igen. Bara två gånger kvar nu...

Får i stort sett bara positiva nyheter från mamma i Göteborg. Hon får en hel del bra hjälp. Skönt när sådant fungerar! Man hör och läser så mycket om motsatsen...


Tänd ljus i mörkret <3


Vägskäl

publicerat i Allmänt;
Alla kommer vi fram till vägskäl under vår jordevandring. Det är lite knepigt det där. Att välja. Plötsligt har det dykt upp alternativ till den givna vägen. Det öppnar sig möjligheter samtidigt som man blir lite osäker. Man väger för och emot. Det finns så många "om" som man inte behövt tänka på förut. Vissa av oss är spontana och kastar oss direkt ut i osäkerheten, "en ny väg har öppnat sig, den tar jag!" Andra tvekar. "Jag vet vad jag har men jag vet inte vad jag får."
Det är då, när beslutsångesten sätter in, som man måste stilla sig och lyssna inåt. Känna efter. "Vad vill jag?" 
Det finns oftast inga garantier. Ibland måste man våga chansa. Ibland är det dumt att chansa...

Allt handlar ju om att man är så rädd för att man kommer att ångra sig. "Jag valde fel väg att gå"...Men om man tänker efter så har man väl också tittat tillbaka och tänkt: "Vad bra att jag valde just den vägen."

Och samtidigt: "Varför öppnade sig plötsligt den här möjligheten?" "Finns det en speciell mening med detta?" "Handlar det om tillit?"
Lätt är det inte...om man är typen som behöver tänka efter...före...
Jag brukar försöka lite på min intuition... Eller magkänslan om man hellre vill kalla det så...ibland så funkar det, ibland inte... Men konsekvensanalyser funkar inte för mig. Jag får liksom inte stopp på tankarna, det blir för snurrigt och surrigt i huvudet helt enkelt...;)

När man sen äntligen kommit fram till ett beslut infinner sig en känsla av befrielse. Den där "nu-får-det-bära-eller-brista-känslan"..

Vare sig man väljer en ny väg eller går vidare på den gamla så krävs det mod. Mod att gå, mod att stanna kvar :-)
                              ❤️

Att komma ut till torpet på eftermiddagen och det fortfarande är ljust, det är en underbar känsla. Solen sken idag. Det kändes lite vår....

Jag vandrar vidare på den väg jag valde när jag var som mest sjuk...Den väg jag kallar Bättringsvägen :-)

Vägskäl
Vägval
Mod
Lyssna
Gå i tillit
❤️Vänliga ord

publicerat i Allmänt;
Det är måndag och Vänliga Veckan. Visst, man ska vara vänlig alla veckor men det skadar ju inte med en påminnelse ibland ;-)

Vad innebär det då att vara vänlig? Jag kollade synonymer till ordet vänlig och hittade följande:
välvillig, tillmötesgående, godhetsfull, blid, snäll, trevlig, hygglig, bussig, hjälpsam, tjänstvillig, godhjärtad, vänskaplig, ämabel, älskvärd, artig, rar, solig....

Själv förknippar jag vänlig med orden artig, snäll och välvillig. Vad är då ordet "ämabel" för något? Det låter gammaldags och jag skulle gissa att det betyder ungefär: älskvärd. Efter en koll ser jag att ordet också kan översättas med bl a charmant. :-)

Hur som helst: Vänlighet föder Vänlighet ❤️

Och jag läser på Wikipedia att vänliga människor har lättare för att samarbeta och tänka positivt. :-)

Alla vet ju hur härligt det är att bli vänligt bemött i affärer. Dit vill man gärna återvända. Och att bli vänligt bemött inom vården är ju första steget till läkning.

Att säga tack, att le mot någon, att be om ursäkt, att visa omtanke, att erbjuda hjälp, att ställa upp...vänlighet är så mycket och kostar så lite :-)
Den här har jag lagt upp förr här på bloggen men jag tycker att den passar så bra idag så den får vara med igen ;-)

Lite varmare var det idag här hos oss. Men lika solfattigt som senaste dagarna. Vänlig är ju synonymt med solig så om vi är vänliga så sprider vi väl lite solsken omkring oss?! :-) Vi kan i alla fall försöka!

Jag visar min "vår-vinter-ängel" igen också. Hon målades för ett år sedan och hon vill förmedla hopp, ljus och energi till er alla!


Vänliga hälsningar från mig
❤️

En söndag i februari

publicerat i Allmänt;
Ordet för dagen: Regn
Längtar efter solsken. Fick en smakbit av solen igår innan den försvann bakom molnen. Det gav mersmak. ;-)

Igår kom en granne in och meddelade att han och frun åker till Gran Canaria i morgon...jag förstår dem...;-)

Ett till silver idag! Tack Hellner! ❤️ Det var visst en kvinna i Sundbyberg som hejade och skrek så väldigt vid målgången så grannarna larmade både ambulans och polis ;-)) Vissa lever sig in! 

Tvättmaskinen går varm idag också. Det blev inte tomt i tvättkorgen trots mina idoga försök under gårdagen. På något mystiskt sätt har det smugit sig in ett överkast och några underkläder som tydligen kände behov av en tvätt..? Och så ligger det några udda plagg kvar också. De som är lite "egna".Färgen är udda och de ska ha en specialbehandling i någon märklig temperatur...Men alla kan ju inte vara lika och tvättas på 40 eller 60...eller hur? Men det vore ju praktiskt förstås och ekonomiskt och bra miljötänk....(Oftast är det yngste sonens skjortor och tröjor som ska specialbehandlas. Tro inte att dyra märkeskläder finner sig i någon "normal" behandling!)
Jag har en speciell korg där jag lägger strumpor som är singlar och vars make/maka är spårlöst borta. Den korgen är aldrig tom...Detta är ett av vardagslivets ständiga mysterium....;-)) Vart tar de vägen???

Från tvätt till TV-program. (Hittar ingen fiffig övergång här) ;-)
Jag såg Melodifestivalen igår. Tyckte att programmet var ganska kul. Det visade sig vara "fel" tyckande...Enligt nöjesexperten i tidningen så var programmet uselt...hm...är det jag eller han som har "dålig smak"? ;-))

Jag såg också senare delen av gay-galan. Det är också ett spektakel. Roligt, galet och fullt med kärlek. Såg bl a Andreas Lundstedt i publiken. Nu när jag läser hans bok känns det nästan som om jag känner honom. Jag har fått ta del av hans liv, hans känslor, hans tankar....
Vackra tulpaner får lysa upp i det grå ;-)


Tog en paus i skrivandet för en promenad med make och hund ute i det grå. Inte mysigt väder precis... Men med rätt kläder och rätt inställning så går allt! :-) Hoppsan vad jag lät hurtig då! Hi hi... Det var nog bara en släng av energi som flög förbi ;-))

Jag har gjort något spännande. Jag har beställt en själstavla...Och till födelsedagen önskar jag mig en bok som heter Änglavingar.... Bra inslag i min andliga resa ❤️

Nu ska vi äta! Tacos!!! 

Regnet piskar nu mot rutan och det är mörkt ute. Tänder ljus och känner mig tacksam över att ha tak över huvudet. 

Måndag i morgon. Ny dag, ny vecka. Önskar alla kraft och glädje!
❤️
"The secret of life, though,
is to fall seven times
and get up eight times"
- Paulo Coelho

Slask, silver och kärlek

publicerat i Allmänt;
Ordet för dagen är: Slask! :-) Då får man bestämma sig hur man ska förhålla sig. Bli sur och tycka att livet är hopplöst eller "gilla läget" och ta en långpromenad med hunden, trots allt. 

Det blev en promenad med hunden. När vi kom in hade hunden "smutsbruna strumpor". Direkt in i duschen! Sen kom han utfarande från duschen som en virvelvind. Runt, runt i lägenheten...
Inte nog med att man måste duscha, fick inte ligga i soffan sen för den skulle dammsugas! Så då la jag mig på dynorna  som låg på golvet...Så synd om mig!!! ;-)


Medan vi var ute och gick tog Sverige sin första medalj i OS. Tack Charlotte Kalla för den! .-) Silver! Bra! Hurra!

Varför jag inte tittade? Erkänner att jag är ovanligt ointresserad av OS i år. Vet inte varför. Kanske blir det mer tittande senare. Jag gläds åt alla framgångar förstås!

Jag såg det mesta av invigningen igår. Det var en tjusig uppvisning. Mer vill jag inte säga om den... För mig är det så påtagligt att sport och politik hör ihop. Och att allt handlar om pengar. Men lycka till alla tävlande ❤️ Ni är fantastiska vare sig ni tar guld eller blir sist! Att träna, att satsa, att komma med i OS, det är stort!!!

Nu lyser solen in! Städningen är klar. Tvättmaskinen brummar. Jag har bestämt mig för att titta ner i en tom tvättkorg idag! :-)
Det skulle vara "stort" för mig ;-)
Framgång i det lilla ❤️

Om man kan glädja sig åt det lilla, har man mycket att vara glad över, som bekant :-))

Jag läser nu Andreas Lundstedts bok: Mitt positiva liv. Mycket bra bok. Om Andreas uppväxt i Knivsta (särskilt intressant för mig som gammal Knivstabo), om hans framgångar och misslyckanden i nöjesbranschen och framför allt om hur det är att leva som homosexuell och hiv-positiv...I vårt land, i vår tid... Det är en självutlämnande bok och smärtsam bok men också underhållande och intressant. Och naturligtvis handlar den om kärlek ❤️

Välj kärlek!
Kram
❤️
Ett hjärta på himlen idag :-) Och är det inte en ängel där uppe till vänster? ;-)


Sommarminne i februari

publicerat i Allmänt;
Fredag 7 februari

För att uttrycka dagens sorts väder vill jag använda min svärfars uttryck: urrigt! Det uttrycker exakt vad det är. Urrigt. Plus 3 grader, mörkt och grått och så regnar det lite. Urrigt!

Jag kryper ner under pläden och blundar. Hör ljudet av bilar och tvättmaskinen. Hunden ligger utslagen i hallen och sover gott. Mina tankar drar iväg... 

Jag hamnar i mina tankar i sommarminnen. En stor sol strålar och värmer från en blå himmel med bara några vita molntussar. Jag sitter i båten. Vi har stängt av motorn och bara ligger och guppar lite i det solglittrande vattnet. En mås skriar på avstånd. Näckrosorna smeker mot båten. Allt är här och nu och underbart...


Vaknar till när tvättmaskinen börjar centrifugera. Tillbaka i dagens verklighet. Regnet smattrar mot rutan. Jag gäspar och sträcker på mig. Här och nu....

Det är visst OS-invigning snart. Kanske ska se den? Det dröjer ännu en stund innan sonen kommer hem. Då ska vi äta. Tända ljus och prata. Eller samtala kanske är ett bättre ord? Ja, det är det :-)

Ska absolut se Skavlan ikväll. De två tvillingarna Mia och Alexandra ska vara med. Såg filmen om dem igår. De föddes i Kina men skildes åt vid adoptionen. En bor i USA och den andra i Norge. I filmen fick de träffas igen som 11-åringar. Det var fascinerande att se hur lika de är. I mimik, rörelser och utseende. 

Dagens ord i Eileen Caddys kalender:
"Börja lev och verka för helheten, och se hur hela din livssyn och inställning förändras."

Varm kram 
❤️


Aldrig fullärd

publicerat i Allmänt;
Igår på programmet "Mia på Grötö" pratade man bl a om skolan. Mikael Nykvist "chockade" nästan de andra (Josef Fares, Helena Bergström, Mia Skäringer) med att berätta att på "hans tid" hade man fortfarande morgonbön. Och jag tänkte att det hade ju jag också. I alla fall upp till årskurs 4. Fröken spelade på tramporgel och vi elever sjöng: "Morgon mellan fjällen"! Och andra psalmer. Vi fick som läxa också att lära oss psalmtexter utantill. Vet inte varför vi skulle kunna det men jag tror att jag haft nytta av att lära mig texter utantill. Nytta av det för fortsatta studier sen. Studieteknik ;-)Det här med psalmer låter väl inte så politiskt korrekt nu för tiden. Men jag tror ingen av oss tog "skada" eller blev religiöst påverkade. :-)Texterna var lite knepiga och hade för många uråldriga ord för att vi skulle kunna förstå dem. 
Det var i alla fall en sorts lugn stund inför skoldagen. Tror nog att någon form av morgonsamling är bra att ha. Att lugna sig. Att samla sig.

Villaområdet som jag växte upp i hade vägar som var formade som hästskor. Jag bodde på den längsta gatan. Den hette då förstås Maratongatan. :-) Mina tre "fröknar" från årskurs 1-6 bodde också på den gatan. Fröken i ettan till trean bodde längst bort från mig. Hon var nog en "typisk fröken" på den tiden. Vänlig men bestämd. Ingen fröken man höll i handen på rasten. I fyran fick vi en snäll, äldre fröken. Hon bodde lite närmare mig. Hon var verkligen gullig men orkade inte hålla ordning på vår lite "oroliga" klass. Men hon uppmuntrade mig att skriva berättelser eftersom jag tyckte om att göra det. Det är jag henne evigt tacksam för :-)Min bästis och jag var och hälsade på henne sen hon gått i pension. Hon bjöd på fika och vi fick gamla Wahlströms böcker av henne :-) Har ännu kvar några.

I femman blev det förändringar. Då fick klassen en ny fröken som bodde nära mig. Hon var en uppenbarelse i rödprickig 50-talsklänning med rött lackskärp hårt åtdragen i midjan och knallgröna nylonstrumpor.Vi hörde henne innan vi såg henne. "Ställ er på rakt led", röt hon åt oss. Och vi lydde. Jag minns egentligen inte så mycket av hennes lektioner mer än att jag var helt förbluffad över hennes klädstil och val av färger ;-) Jo, vi fick ofta sjunga...do, re, mi, fa,so....

I högstadiet fick man ju så många lärare och ingen bodde på min gata :-) Några minns jag, andra har fallit i glömska. Vi var inte särskilt snälla mot de nervösa vikarierna kommer 
jag ihåg...fy oss!

Lördagar gick vi i skolan också. Slöjd och Roliga Timmen. Det senare var veckans höjdpunkt. Spela upp pjäser, sjunga, berätta roliga historier...vi fick lära oss att agera inför varandra. :-)
Den mysigaste stunden under skoldagarna var när vi fick sitta och rita medan fröken läste högt ur en spännande bok :-) Kan ännu minnas den känslan :-)

Läste om någon som tyckte att man skulle lära elever att meditera. Det kanske skulle vara effektfullt? Att lära sig att samla sig en stund. Få landa. Få lite lugn och ro en stund. Bra för koncentrationen. 
Risken finns att det blir protester förstås. Det finns många som förknippar meditation med religion har jag märkt...hm...suck...;-)

Hela livet är en skola. Som vuxna kan vi välja våra "lärare", våra mentorer, våra förebilder :-)
Vi blir aldrig fullärda. Det är väl härligt! :-)
❤️Det stilla grå

publicerat i Allmänt;
"Han var inte överens med balansen",hör jag hockeyreportern på TV säga...;-)
Ja, så kan det kanske vara ibland ;-)
Tycker det stämmer in på mig...ibland;-)

Det har varit ännu en grå dag. Och fuktig. Vägarna börjar bli hala men i skogen går det bra att gå. Vi tog en längre promenad in bland tallar och granar. Det var tyst och stilla där. Spår i snön efter en grannes storstövlar och hans s:t bernadshunds tassar. Stora tassar :-)

Vår hund hoppade och for svansviftande omkring. Han älskar skogspromenader.

Idag är det min mammas födelsedag. Pratade nyss med henne i telefon. Hon hade blivit ordentligt firad hela långa dagen. Det känns bra. Så roligt att höra hennes glada röst :-) Jag förstår att många vill fira henne eftersom hon själv är så bra på att komma ihåg sina vänners och släkts födelsedagar :-)

Jag är så trött på eftermiddagar och kvällar. Skulle kunna lägga mig och sova i samband med solnedgången. Gå i ide kanske? Vintersömn. ;-)
Det finns något vackert i det stilla grå..
Rofyllt. Vilsamt. 

Avslutar med att citera Paulo Coelho:

"The world lies in the hands of them who have the courage to dream and who take the risk of living out their dream"

"What is success?
It is being able 
to go to bed
each night
with your soul
at peace."

Sov i frid ❤️

En alldeles egen figur ;-)

publicerat i Allmänt;
Vatten droppar.
Vattendroppar.

Ordet för dagen är snösmältning. 

Min dag börjar tidigt. Make och son är uppe vid 5 för att strax åka på jobb söderut. Jag och hunden somnar om. 
Vaknar ganska sent av en hund som vill gå ut. Inte bara vill - måste ut! Det blir rena rama brandkårsutryckningen för mig. Befinner mig plötsligt ute och går, otvättad, okammad,halvklädd, oäten och utan glasögon...och hunden tar god tid på sig att hitta rätt plats att göra sitt på...inte var det någon panik inte! Glad att jag är på landet, i skogen och inte i stan. Mindre risk att stöta på någon medmänniska här. Jag känner mig inte så social...;-) 

Och så tittar solen fram :-)
En liten stund.
Vid nästa promenad gömmer den sig bakom molnen igen.


Chattade med en vän som berättade om en sak som gjort henne ledsen. Sen undrade hon hur hon skulle reagera. Explodera eller ignorera? 
Hm...det där är en svår (men bra) fråga... Efter en stunds funderande svarade jag "explodera". För jag tror att det är bättre att bli arg och få ur sig det man känner än att vända det inåt och låtsas vara oberörd. För oberörd är man ju inte...och sånt kan leda till bitterhet... Och det är inte bra! Säger jag...lite vis av min egen erfarenhet ;-)

Satte mig med kataloger och en penna vid bordet. Här skulle beställas! Lite nya vårkläder. Kom på mig med att jag för min inre syn fortfarande såg mig som den "unga, slanka, blonda tjejen" som jag en gång var. Den som kunde identifiera sig med modellerna på bilderna. Men nu är jag ju en halvgammal, gråhårig, rund tant som inte alltid passar i det "senaste". Jag menar inte att jag ska bära "tantkläder" men jag får ju lov att leta kläder som passar min figur ;-) Men jeans slutar jag aldrig bära! Jag tillhör jeans-generationen! :-)

I en katalog fanns det bilder på olika sorts figurer/former. Ni vet, "timglas, päron osv". Konstaterade att jag inte passade in riktigt i någon av figurerna....Jag verkar vara en alldeles "egen" figur...hi hi ;-)
Nej, jag har inte gjort någon beställning ännu...fick beslutsångest...;-)

Nu njuter jag av värmen från en sprakande brasa. Det är den goaste och mysigaste värmen som finns!
Förutom den värmen som finns mellan goa vänner förstås. ❤️
Ha det gott!
❤️

Vågar jag?

publicerat i Allmänt;
Vågar jag tro på något som inte är vetenskapligt bevisat? Något som bara anas. Något synligt osynligt. Som att lyfta på en slöja och känna att någon är där. Något osynligt synligt. Det jag ser när jag sluter mina ögon. Det jag hör när jag lyssnar inåt. De tecken som bara jag ser.

Ett plötsligt ljus. Något som snuddar vid min kind. En röst från ingenstans. Det jag inte med ord kan förklara. De förnimmelser som bara jag kan uppleva och känna. En plötslig doft som sveper förbi...bekant...men ändå...

Kemiska reaktioner säger vetenskapsmannen bestämt. Din hjärna lurar dig säger en annan. Det finns inga bevis, skriker den tredje. Vidskepelse, skrattar några. 

Nej, säger jag. Jag vet vad jag upplevt, vad jag sett, vad jag hört, vad jag känt. 
Det finns något som är större än vad vår hjärna kan förstå. Något fint och kärleksfullt. Ett ljus som vi bara ännu får se glimtar av. Vackra röster som vi ännu bara uppfattar som viskningar. Dofter och smaker som vi bara får små smakprov av. Ännu. 

Jag tror att allt härstammar från den plats vi kom ifrån och den plats vi ska återkomma till, Fridens, fredens, glädjens och framför allt kärlekens boning.

Vi bär spår av allt detta underbara inom oss. Ljuset bor där. Allt hör ihop. Vi är alla ljusbärare.

Vetenskapen får säga och tycka vad den vill. Det finns något mer, något större än det vi kan mäta, väga, räkna...
Det kallas kärlek
❤️

Ovanstående ord skrev jag långt innan jag läst boken "Till himlen och tillbaka". Det slår mig nu att boken var ett svar på mina funderingar...:-)


Så har ännu en helg gått. Februari har börjat gråmulen och blaskig där jag bor. Det gäller att "gilla la la la läget" ;-)
Den ljusnande framtid är vår! Eller hur?
Kram och sov gott :-)
❤️

Ge aldrig upp

publicerat i Allmänt;
Det är en sån där dag... idag...
Vaknar med värk i huvud och leder. Det sticker, det smärtar, det gnolar... Lågtryck... Jag inser att jag själv måste ligga lågt idag...
Deppar lite. Vill så mycket. Prövar på att gå upp. Frukost fixar jag men att sortera tvätt och lägga i maskin blir en svårare uppgift. Lägger mig igen. Kollar Fb. Tomas Di Leva har länkat till en av sina nya låtar. Lyssnar. "Ge aldrig upp"...
Ge aldrig upp! Det får bli mitt mantra idag :-) Tack Tomas!


"Glöm inte bort att kärleken alltid tror på dig." Sjunger Tomas också. Ord jag tar till mig denna dag. Kanske behöver vi alla de orden? ;-)

Hittat en mycket intressant och positiv nyhet! Från "Gladeligen" rapporteras att i Utah, USA, har man hittat ett sätt att lösa problemet med hemlösa. Man ger alla ett hem! I tysthet har man under 8 år minskat antal hemlösa med 78% och målet är att alla ska ha ett hem 2015! I Utah räknade man ut att det kostade mindre att ge varje hemlös en lägenhet och en socialassistent än att betala för alla socialbesök, fängelsevistelser mm. De hemlösa får också hjälp med att bli självförsörjande men får behålla lägenheten även om de misslyckas....❤️

Hipp hurra för Utah, säger jag! Tänk om vi kunde tänka så i Sverige också?...Men vi är nog långt ifrån sånt tänk, tyvärr.... Här har vi lite mer av "man-får-skylla-sig-själv-tänket"...
Mer hjärta och sunt förnuft vore skönt i politiken!!! Åt både höger och vänster. ;-)


I kväll börjar spektaklet igen. Melodifestivalen. Säga och tycka vad man vill om "mello" men det är något speciellt med det. Det är fest, det är gränsöverskridande, det är galet, det är pinsamt, det är kul.En massa floppar och en del överraskningar. Det är väldigt osvenskt men väldigt svenskt i en märklig mix. Det bästa med det, tycker jag, är att det är kul att se det men ingen katastrof om man missar det för att man har något roligare för sig ;-) Sen finns det ju magiska ögonblick också i mellon. Som när Loreen sjöng Euphoria.... Magiskt...:-)

Man får tycka att man inte kan tävla i musik...men faktum är att man gjort det väldigt länge nu...Hitlistor är väl också en tävling?

Hoppas att du har möjlighet och ork att fånga dagen :-)
Ge aldrig upp!
Kärleken tror på dig!
❤️