Over the rainbow...

publicerat i

Och vårregn föll och solen sken och en vacker regnbåge bildade bro över ån.
Jag älskar regnbågen. Även om jag känner till den naturvetenskapliga förklaringen till varför den uppstår så är den ändå lite magisk för mig ;) Det sitter i lite de där berättelserna från barndomen. Om en skatt vid änden av regnbågen. Bara man kunde komma dit...;) och "somewhere over the rainbow"...
Skönhet och magik...Färgerna...."Som en bro över mörka vatten."
Någon har sagt: "I varje liten regndroppe finns en bit av regnbågen".
<3

Igår fick jag en osteopatibehandling av en av mina systrar. Behövligt. Nacken och ryggen hade så smått börja krångla igen...
Osteopati är inget flumflum men ändå lite magi ;)
Citerar ur en broschyr:
"Osteopati är något nytt för många svenskar. I länder som Schweiz, Storbritannien, Nya Zeeland och USA är det däremot en utbredd och erkänd medicinsk behandlingsform som kan sammanfattas med orden manuell medicin."
"Osteopatins tre grundprinciper:
• Kroppen är en helhet
• Kroppen har en självläkande förmåga
• Kroppens struktur och funktion är sammanlänkande"

Att gå in på själva behandlingen tar för lång tid men jag kan lugnt rekommendera den :)

Valborg i morgon. Våren är här :)
Nu har vintern rasat ut!!!

Tack Knivsta!

publicerat i

Jag sitter på balkongen, i solen och vilar efter en storstädning av lägenheten. Både tvätt- och diskmaskinen är igång. Har passat på att "ta allt" när inte hunden är hemma. Inte maken heller. De är i Knivsta och hjälper äldsta sonen att tömma lägenheten. Känns märkligt att inte någon i familjen bor kvar i "byn" längre... Jag är så tacksam mot denna kommun. Att den finns och att mina barn hade möjlighet att växa upp där. Det var så tryggt och vi fick vänner för livet <3 Vi bodde i ett "typiskt svenskt radhusområde". Alla kände alla. Det var mycket planering för att få ihop livspusslet med jobb, dagis, skola, träningar, matcher...Mycket samarbete. Vi samåkte och hämtade och vaktade varandras ungar. Vi fikade ihop och hade middagar ihop. Kräftskivor och Tupperwarepartyn... Det var roligt, intensivt och stressigt. Men vi hade alltid varandra :)
Det var ett liv jag inte skulle orka med idag ;)Nu är det skönt att få leva vuxenliv igen! Så här på "ålderns höst" ...hi hi... Allt har sin tid!
Tack Knivsta för tryggheten och gemenskapen. För vinterpromenader på Valloxens is och Blåsippsmattor på våren. För alla härliga människor!
Nu startar ett nytt kapitel i våra liv :)
(Egentligen började det 2008 i och med vår flytt till Gävle men nu är båda sönerna vuxna och lever sina egna liv)

Jag är så nöjd med det liv jag lever idag!

Nu har det hunnit bli eftermiddag.

När make och hund kom hem tog vi en promenad i det starka solskenet. Ut till havet. Det går små vågor på hav och å idag. Det kluckar mot bryggorna. Det är som musik i mina öron.
Jag blir lugn av att titta på vågornas böljande rörelser. Det är så fridfullt.

Troligen kommer det att kännas i kroppen i kväll och i morgon att jag städat idag... Men jag har turen att ha en tid inbokad för behandling hos min syster, osteopaten i morgon! Och innan dess är jag bjuden på mat hos en annan syster. Man kan inte annat än att vara tacksam :)

Allt har sin tid...HUND OCH ETIKETT

publicerat i

Hur lär man en hund "vett och etikett"?
Jag talar inte om dressyr nu. Vår hund är duktig på kommandon som "sitt, ligg, ligg på sidan, stanna kvar, vänta, vacker tass, fot mm". Men....att sno saker och ligga och tugga på dem det är brist på hyfs tycker jag. Jag lovar vi har testat Allt! Alla råd i böcker och på nätet. Och allt vi kommit på efter eget huvud. Men vi har en snabb och tuff kille här hemma. Inget funkar på honom!Ingenting är omöjligt, sägs det. Det är bara fantasin som sätter gränser...Idag blev jag "galen" när hunden åter kom farande som ett yrväder med en kudde i käften. In under bordet och förväntade sig att bli "jagad". "Försök att ta mig"- leken är jättekul. Tycker han ja! Plötsligt kom jag på det: vattenspruta! (Har säkert läst det tipset någonstans ) Fram med blomsprutan ,som bara innehåller vatten, och sprutar på en minst sagt förvånad hund! Han släpper kudden och börjar skälla som en galning...Sen undviker han mig. Surar. Ligger och blänger på mig. ;)
Jag känner att jag vann! Denna gång... Samma knep brukar inte fungera två gånger på den hunden. Fortsättning följer...;))

Idag dundrade det till något vansinnigt här över stan. Stridsflygplan! Man blir ju lite undrande nu när Ryssland håller på med sina flygturer... Så småningom visade det sig att det var svenska JAS Gripen som varit på hemväg till Luleå....

Så blev det fredag denna vecka också.
Önskar alla en trevlig helg!
Var rädda om er! Ni är värdefulla <3

Nattblogg i fullmånens sken

publicerat i

Kvällen har övergått i natt. De flesta av er sover nog nu. Sover gott hoppas jag.
Torsdag har ännu inte övergått i fredag. Maken och hunden sover. Själv sitter jag i soffan och blickar ut över hustak, å och himmel och måne. Det är fullmåne i natt. Vet att sömnen kommer att bli orolig i natt. Som alltid vid fullmåne. Det är därför jag har svårt att gå i säng.
Det är lite mysigt att vara vaken och uppe på natten. Mörkret. Fullmånen. Tystnaden. Stillheten.
Varför är det "finare" att vara morgonmänniska än kvällsmänniska???
Det är på något märkligt sätt "duktigare" att kliva upp i ottan än att gå sent i säng... Jag har alltid varit kvällspigg. Fungerat bäst sent på dygnet. Speciellt när jag studerat. Jag har aldrig haft problem med att gå upp tidigt när jag måste men sover gärna länge om jag får eller kan.
"Morgonstund har guld i mund" heter det. Visst. Soluppgångar är vackra och magiska. Absolut! Men kvällar och nätter och solnedgångar är också magiska. Vi är olika helt enkelt. Men morgonmänniskor är helt klart mer accepterade i samhället. "Hur skulle det annars se ut?" Ja, det kan man undra....;)

Jag är inte rädd för mörkret. Bara om det är totalt becksvart utan en glipa ljus och jag inte kan orientera mig, för då kan jag få panik.
För ett år sedan klarade jag inte av ljuset. Vårljuset. Solen. Det var hemskt. I år njuter jag av ljuset. Det är som det ska vara :)

Mörkret djupnar. Månen gömmer sig bakom molnen. Jag börjar gäspa. Kanske dags att krypa till kojs?

Det härliga med att bo i stan är att det alltid lyser i något fönster. Tryggt.Det härliga med att sova i torpet, mitt i skogen, är att man kan vakna på natten av det starka månljuset. Tryggt.

En vän meddelade att hon sett Sädesärlan! Nu är det vår på riktigt!!!

Och en rättelse: Den målade stenen finns kvar på sin plats. Jag mindes fel angående platsen....;)

Hoppas att ni alla sover gott och drömmer härliga drömmar.... :)

UPPRÄTTELSE <3

publicerat i

Våren är härlig. Det mesta med våren i alla fall. Översvämningar är ju inte så kul och allergier är inte heller kul. Till listan lägger jag också ett äckligt kryp som jag inte förstår varför vår Herre skapade...Fästingen! Det lilla spindeldjuret som suger sig fast och dricker sig full på blod tills den nästan spricker. Hu! Dessutom sprider den farliga sjukdomar. Hu!
Jag försöker googla om fästingmedel för hund. Vill ha något ofarligt och ekologiskt. Det finns mycket fakta, råd och kommentarer...jag är dessvärre mer förvirrad när jag slutar läsa än när jag började....;)

Jag är ensam med hunden hela dagen idag. Inga större problem för mig. Men hunden har det jobbigt. Han saknar "herrn i huset", dvs maken. Har man varit enmanshund i nästan 6 år så fortsätter man med det även sen man fått en hel familj. Maken är den utvalde ledaren. Sen han lämnade lägenheten har hunden legat vid ytterdörren med makens skor runt omkring sig. Sovandes och suckandes och pipande... Förutom vid promenader och mat förstås :) Han väntar, saknar, längtar....Inte social med mig några längre stunder. Jag verkar knappt duga som "stand in" eller "vikarie" ;) Suck och pip...

En medicinsk nyhet som gjorde mig glad var den att man tror sig veta orsaken till fibromyalgi. Det kan bero på inflammation i centrala nervsystemet... Det känns som en upprättelse! Jag är inte lat eller inbillningssjuk!!! Kanske försvinner den förnedrande diagnosen "sveda-värk- och brännkärring" nu...Hoppas! :)

Nu regnar det. Hunden och jag hann precis in innan det brakade loss :)

I söndags såg jag den här fint målade stenen vid en jord- och skräphög vid nybygget. Idag var både stenen och högen borta. Det är bra att man städar upp men stenen kunde väl få varit kvar. Jag gillar meddelandet från "någon" :)
Tjugo skäl att leva :)

publicerat i

Det finns säkert över 1000 skäl att leva om man verkligen tänker efter. Jag har för stunden hittat följande 20:
För att...
• Efter vinter kommer vår
• Efter regn kommer solsken
• Det är för mig och dig solen går upp varje morgon
• Varje solnedgång är ett löfte om en soluppgång
• Naturen finns där som en underbar gåva
• Livet går inte i repris - det är Här och Nu
• Det finns böcker jag ännu inte läst och filmer jag ännu inte sett
• Det finns underbara människor jag ännu inte mött
• Det finns tårar att fälla och skratt som ska ut
• Det finns tecken, problemlösningar och utvägar jag ännu inte upptäckt
• Det finns konst och hantverk jag ännu inte sett och musik jag ännu inte hört
• Störst av allt är kärleken
• Jag vill uppleva fler stunder av fin gemenskap
• Det finns så mycket gott att äta och dricka
• Det finns så mycket vackert omkring mig
• Stjärnorna lyser upp i mörkret
• Lycka är att smittas av ett barns leende
• Jag är värdefull precis som jag är
• Livet Är och det är upp till oss att bara Vara
• Äventyret väntar kanske bakom nästa hörn..
<3 <3 <3
:))

Undrens tid är inte förbi. Den pågår just nu. Ur den mörka kalla marken tittar blåsippan upp. :)


Där jag bor

publicerat i

Vi bor i stadens gamla hamn. Här byggs nu för fullt. Bostadshus. Det finns ännu några spår från svunna tider. Jag arbetar i en av de gamla ståtliga magasinen, Gevaliamagasinet. Vare sig jag är på jobbet eller hemma kan jag inte låta bli att stanna upp ibland och fundera på hur det var förr. Hur det såg ut. Hur det lät. Det tunga hamnjobbet. Lukten av fisk och kryddor. Alla avsked. Härifrån åkte de första svenska utvandrarna till Amerika. En av skeppen hette Carolina. Det har fått ge namn till vår bostadsförening. Här finns gatunamn som Sjåaregatan, Redaregatan, Stuvaregatan, Eldaregatan mm. Allt efter yrken i hamnen och på båtarna.
Önskar ibland att man för en stund kunde få en inblick i livet här då. Som en film som spelas upp eller en resa i tiden.Det finns lite svartvita kort men ändå... Jag tänker speciellt på de kvinnor som lämnade man och barn för att följa den frireligiöse prästen Erik Jansson till Illinois (Bishop Hill) på 1840-talet....Vilka livsöden!
Ska "forska" lite omkring det här. Det finns brev och dokument som kan berätta :)
Nu finns det en ny hamn och jag strosar i minnet av den gamla. Numera ligger här fritidsbåtar och färjor förtöjda.
En dag för ett par år sedan strövade jag och maken omkring på gamla varvsområdet på andra sidan ån. Vi hade då turen att träffa en man som var väldigt kunnig i varvets historia. Han visade oss också det ångmaskindrivna slipspelet som är Europas enda.

Det finns mycket att berätta om den spännande plats där jag bor. Jag strosar vidare i området. Tar lite kort. Två gamla hamnkranar har fått stå kvar. Fallfärdiga och "fula" men inte helt utan charm står de där och minner om svunna tider....

Jag önskar er alla en fin helg :)

Se upp för flygande hund!

publicerat i

Tjohej vad det blåser idag!!! Håll i hatten! Jag är glad att jag har mina kilon annars hade jag väl lättat från marken! Det gjorde hunden. En kastvind tog tag i honom så att han flög en bra bit i sidled!!! Och han är ingen liten lätt hund...Det såg helt galet ut ;)

Tidigare idag regnade det. Det skyndade på snösmältningen lite så man får väl se det positiva i det hela. Sen kom solen och blåsten och det är faktiskt ganska varmt. :) Det går vågor på vattnet, t o m på vattenpussarna :)

Se upp för flygande hundar bara! ;)

Hade tänkt rensa en massa papper idag. Det blev inte så mycket som jag hade tänkt. Jag satte på en cd, Miss Li, sen gick det ju inte att sitta still. Hennes härliga, glada musik är ju underbar att dansa till! Tjoho!!!
Sen mådde jag bra i både kropp och själ. :)

Jag har skrivit det förr men jag gör det igen:
Kom ihåg att dansa i ditt eget hjärtas takt! :)

Igår ringde en vän. Bara för att höra hur jag mådde. Det var inte så "bara"...det kändes så gött i hjärtat <3 Tack min vän!

En prick i oändligheten

publicerat i

"Vi upptäckte mer och mer
och jorden blev större och större
Upptäckte ändå mer
och jorden blev bara en prick,
i oändligheten...."
- Nils Ferlin

Jag älskar den lilla versen och kunde inte låta bli att dela med mig av den :)

Det var längesedan jag hittade och delade med mig av goda nyheter. Men nu har jag hittat detta i Good News Magazine:
I Piplantri, i Indien, planterar man 111 träd varje gång en flicka född. I byn föds ca 60 flickor per år. Hälften av dessa accepteras inte fullt ut av sina familjer. Då skapar man en fond för flickan som förvaltas i 20 år. Föräldrarna måste skriva under en försäkran. De måste sköta om träden som planterats i deras döttrars namn, flickorna får inte giftas bort före de nått laglig ålder och de måste se till att flickorna går i skolan.
Under de senaste sex åren har över en kvarts miljon träd planterats! :)

Det är helt underbart att se hur alla snöhögar sjunker ihop och blir till snöfläckar och till slut försvinner. :) Det blåser mycket idag men det påskyndar ju bara snösmältningen :) Vårvindar friska!

Jag vaknar numera tröttare än vad jag var när jag la mig för att sova. Jag drömmer så mycket märkliga drömmar. Det är ett sammelsurium av dåtid och nutid. Människor och miljöer som jag glömt dyker upp. Mycket problemlösning. Intensiva drömmar och även om jag glömmer detaljerna så stannar känslan kvar. Och jag vaknar "utarbetad". Är det någon form av "vårstädning" tro? Utrensning?
Sen upplever jag annat också när jag är i "halvslummer". Färgstarka bilder på okända människor och miljöer som svischar förbi... Undrar vad det är? Jag tror inte att jag blivit "tokig", jag blir bara så nyfiken ;)

Under promenad med hund och make idag kunde vi beskåda vår speciella utebelysning här i området lite närmare nu när snön smält. Vad sägs om denna lampa? :))

Apollo och Venus

publicerat i

Har ni liksom jag dagar när ni känner att:"idag vill jag inte vara jag"? När man vaknar med huvudvärk och ont i varenda led (känns det som ) och tinnitusen skriker i öronen, då är det tungt, väldigt tungt... Då hjälper det inte att solen skiner och att det äntligen är riktigt varmt ute. Allt känns tungt. Att duscha, klä på sig och äta...allt det vanliga kräver en kraftansträngning utöver det vanliga... Men om jag nu inte vill vara mig själv vem vill jag då vara? Ingen...Jag vill inte byta med någon. För alla har sina krämpor, sina sorger och sina problem... Efter lite självömkan och några fällda tårar känns det lite bättre. Och vem kan vara ledsen när det kommer en superglad svansviftande vovve emot en? En "å, jag är så glad att se dig-vovve" :))

De egna problemen känns små när man läser och hör om allt svårt och hemskt som händer i vår värld. Terrordåd, mord, krig, jordbävningar och salmonellautbrott...
Plötsligt är jag glad över att vara jag. Tacksam över att jag bor där jag bor, har det så bra som jag har det och att solen skiner och värmer :)

Ännu bättre mår jag efter att åkt och hämtat mina tavlor som jag köpte i påskas. Välkomna hem Apollo och Venus!

I kväll tänder vi ljus och ber för alla offer och dess anhöriga...
Ljus och värme <3

"Vi är alla
alla de andra
fast vi inte vet om det
och din vän
går i dig fast du
inte ser hans spår!"
- Sandro Key Åberg

Som myror...

publicerat i

Idag skulle man suttit i ett flygplan och tittat ner över stan och sett detta vimmel av folk överallt! Det måste ha sett ut som myror som nyvakna tagit sig ut ur stacken :)
Vår, sol och värme...alla kommer ut ur sina "holkar". Man träffar grannar som man inte sett på hela vintern :)
Allt och alla lever upp igen!
Båtarna som legat vid kajen under vintern är ute och provkörs.Sjöfåglar i massor flyger skränande längs med ån in mot stan. Fler och fler har tagit fram cyklarna igen. Såg en som försökte cykla med en katt i koppel! Det gick inte så bra...katten fick sitta i cykelkorgen i stället :)
Vår! Full av mirakel!För visst är det ett mirakel att allt lever upp igen varje år :) Även sena vårar som i år...
Ska man våga sig på att hänga in den tjockaste vinterjackan i garderoben tro?

Vintern rasat ut...hoppas jag!!!

Läste nyss om en hund som varit försvunnen i en vecka. Av en slump fick några syn på den ute på isen. När det inte gick att locka tillbaka den till land larmade man räddningstjänsten som efter visst besvär fick tag på den. Nu är hunden hemma hos sin husse igen <3
Skönt med händelser som slutar lyckligt!

Det mulnar på och det börjar bli kväll. Yngste sonen har varit hemma ett dygn men ska snart åka iväg. Maken och hunden har tagit en tupplur och snarkar ikapp. Maken snarkar mest ;)

Har haft ett samtal med min mor. Hon hade en jobbig dag idag. Ibland väller ju sorgen och saknaden över en som en jättevåg. Den går inte att hejda... Det är svårt att trösta på distans, att hitta de "rätta" orden. Men bara det att ha någon att prata med gör att trycket över bröstet lättar.

Inför veckan önskar jag er alla ljus och glädje <3 Och nya mirakel och nya möjligheter :)

SMÅSKRATT I SNÖBLASKET

publicerat i

Denna "snöblask-dag" har jag ägnat åt städ och ett långt samtal med min fina "vän i norr". Städade lite extra noggrant eftersom hunden varit iväg på trimning...trodde jag....tills maken ringde och meddelade att han var på hemväg med en långhårig hund...hon som skulle trimma hade fått magsjuka....
Nåja, det är nystädat och fint just nu iallafall :)
Och vovven är nybadad och doftar gott ;)

Mitt samtal med min vän var lika givande som alltid. Det ger mig energi samtidigt som jag får en hel del att fundera och klura på :) Vi kom på att vissa delar av livet är som hockey: man gör så gott man kan men det är ett lagspel och man behöver ha med sig en hel del tur också för att det ska bli helt bra!
Visst har vi en härlig filosofi! Hi hi...;))

Att det blev just hockey vi jämförde med beror på att min vän trackade mig lite för att Brynäs inte är med i finalen i år. "Storsint" som jag är (jo jo) säger jag: Heja Luleå! Och jag menar det och sitter nu i soffan och småtittar ibland på matchen på TV. Min make och son kommer bli väldigt förvånade när de kommer hem...

Som ofta när vädret är tråkigt plockar jag fram mina mysiga "skrattböcker". "Gud som haver barnen kär har du någon ull" och "Gamla tanter lägger inte ägg". Hamnar på kapitlet om barns tankar kring kön, äktenskap, p-medel och befruktning. Delar gärna med mig av några:
"De mammor som inte har några pappor till sina barn har antagligen blivit befruktade lite utanför det vanliga."
- Eivind 8 år

"Jag tror inte att jag ska använda p-piller. Det är liksom inte så viktigt eftersom jag inte ska ha något med pojkar att göra."
- Kate 7 år

"Det viktigaste när man gifter sig är att man har en bra monolog."
- Karina 8 år

"Om man träffar en eller annan individ, kan det ju hända att allt klaffar."
- Einar 8 år

"Det värsta med att vara gravid är ju att ungen är en främling. Man vet ju inte vem man har att göra med. Man har ju aldrig sett den förr."
- Catharina 6 år

"Det är roligare att springa i buskar än att kyssa tjejer. Jag är inte säker på att pappa tycker likadant. Han tycker innebandy är roligast."
- Daniel 7 år

"Skillnaden på könsorganen blir mindre och mindre på grund av jämställdhetslagen."
- Merete 9 år

"Tjejer har långt hår för att man ska kunna bli kär i dem."
- Gustav 6 år

"Fast mamma är ändå kär i pappa, och hans hår börjar i nacken."
- Siv 6 år

Älskade underbara barn, säger jag :)

Min vackra orkidé blommar igen. Liksom min pelargon. Skönt med färg inomhus när allt är grått ute :)

SE MIG FÖR DEN JAG ÄR

publicerat i

"Man vill bli älskad, i brist därpå beundrad, i brist därpå fruktad, i brist därpå avskydd och föraktad.
Man vill ingiva människorna något slags känsla. Själen ryser för tomrummet och vill kontakt till vad pris som helst."
- Hjalmar Söderberg

Dessa ord av Söderberg skär i mig. För de är så sanna. Det förklarar så mycket av det vi kallar "ondska". Det förklarar det vi kallar "märkligt beteende", "illvilja" och "brottsligt".... Själens tomrum....skriker efter kontakt, reaktion, bekräftelse....
Det är vår födslorätt att vara älskade. Att bli bekräftade. Sedda. För dem vi ÄR. Vi kanske inte blev den "prinsessa" eller den "prins" våra föräldrar drömde om. Vi blev underbara och värdefulla människor för att vi är dem vi är! Om man inte känner sig älskad och sedd för den man är som barn kommer man att leta efter bekräftelse på alla möjliga och omöjliga sätt resten av sitt liv.
"Själens tomrum" kan fyllas på med allt möjligt elände....
Men också med kärlek :)

"Se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan så som den jag är
den jag försöker vara
ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är

Se fjärilns vingeslag
i alla himlar fara
se alla ögon blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är

Låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är"

- Marie Nilsson Ainbusk

Tack Marie! Du har formulerat och fångat längtan efter kärlek så fantastiskt bra !

Så svaret och lösningen är som alltid: kärlek <3

Så blev det fredag igen. Hoppas att er helg blir full av ljus och värme :)

Tro inte att sälen var ensam där i hamnen. Den här krabaten (gråsäl?) har nu tittat upp. Det som göms i snö, del 2 ;))


VARFÖR INTE?

publicerat i

Under ett samtal igår med en underbar vän kom vi in på det där att man ofta känner behov av att förklara sig. Om man berättar om sina planer t ex och folk säger förvånat eller förnärmat "men varför då?" ... så "måste" man förklara eller försvara sig..eller? Nej, det "måste" man inte! Man kan nöja sig med att svara: -"Varför inte?"
Varför inte? ;)

-"Jag har bestämt mig för att stanna här."
- "Varför då?"
-"Varför inte?"

- "Jag slutar på mitt jobb och reser jorden runt."
- "Varför då?"
- "Varför inte?"

Ibland så finns det nästan något av "så gör man inte, fy, fy" bakom det där "Varför då?"

Det ligger väl i vårt kynne och i vår uppfostran att känna behovet av att förklara/försvara sig. Vi vill ju göra lika... Att avvika...nja, då krävs en förklaring ;)
Min vän och jag var överens om att det inte är vår plikt att förklara oss i alla lägen. "Jag vill det här." "Varför då?" "Varför inte?" :))

Sen finna det givetvis situationer då man bör förklara sig!!!;)

Igår gjorde jag något nytt. Jag var med på en grupphealing. Det var varmt, ljust, kärleksfullt och väldigt spännande. Känner mig lättare till kropp och själ. Trött på ett behagligt sätt. Gladare.

Till alla som undrar varför jag gjorde detta och som tycker att det verkar "flummigt" vill jag bara säga: "Varför inte?"

"Möta tiden"

"Låt inte tiden gå ifrån Dig låt den komma till dig! Möt den nya dagen ögonblick för ögonblick och fyll med närvaro och liv den stund som är."
- Margareta Melin

Det finns stunder när jag håller på med något som jag tänker: "Det här kunde jag inte göra för ett år sedan"... Vilken frihet det är att må bra!
Till mig och till alla som mår/mått dåligt:

"Åren som ligger bakom dig med all kamp och smärta kommer med tiden att bara bli ihågkomna som vägen till ditt nya liv. Men så länge det nya livet inte är helt och fullt känns minnena smärtsamma.

Du kommer att kunna berätta om ditt liv utifrån en punkt där det gamla inte styr dig. Du kan tala om det med viss distans och se det som vägen till friheten i dag."
- Henri J M Nouwen

Det som göms i snö....

Kärlekens frön

publicerat i

"Kärleken börjar i livets små ting och sprider sig därifrån. Så kärlekens frön varhelst du går och se dem växa. Det kan aldrig bli för mycket kärlek."
- Eileen Caddy "Juveler av visdom" Kalender 9 april
<3 <3 <3

Tycker det är en sån fin bild det där med att så kärlekens frön... Låt det spira och gro, vattna och dela med dig av Kärleken. Det du sår får du skörda, som det heter...
"Kärleken är det enda som blir större ju mer man slösar med den" :)
<3
Det är ju sant :)

Vad ljuvligt det är med vårljuset. Klockan är snart åtta och först nu börjar solen gå ner! :)

Anledningen till att jag idag skrivit så mycket om kärlek och ljus är att jag behöver peppa mig själv med allt positivt som finns och som händer. Som motvikt till allt negativt jag tuggar i mig via nätet, tidningar, TV... "Världen är hemsk, ja, den är galen!" Men det är inget nytt. Det har alltid varit så... Men...
Världen är också härlig och fantastisk! :) Och så har det också alltid varit :)
Och mitt i detta lever vi. Här och nu.
Sprid ljus, kärlek, värme, positiva nyheter...som ringar på vattnet.... ;)

Fröet till en bättre värld finns inom oss.

"Glädjen i hjärtat
skall låta blommor av fred,
lycka och framgång
växa på jordens yta"
- Anonym graffiti

Just nu kan jag känna att det är lätt för mig att dela med mig av glädje och kärlek. Att le mot någon. Andra dagar känns det svårt. De mörka dagarna. Kanske finns det någon som vill ge mig ett leende då?

Många änglar blir det på mina tavlor just nu :) Ljusets och kärlekens budbärare :)

ISLOSSNING

publicerat i

Havet börjar öppna sig. Islossning pågår. Det går trögt och långsamt...

Känner av en viss islossning i min själ också. Som om det kalla, hårda skalet runt hjärtat långsamt och försiktigt spricker upp och släpper in lite ljus. Och släpper ut lite värme. Värmen som hela tiden legat där, under isen. Isen har varit ett skydd. Tror jag. Har fått mig att känna viss kontroll. Och skyddat mitt "jag". Islossningen måste få ske i min takt... Men det är inte utan smärta och ångest som istäcket bryts upp... Undrar om det gör lite ont i havet också? Ni vet "visst gör det ont när knoppar brister" (K Boye)...

Skalet spricker upp i ljuset och värmen. Spricker upp i stora flak som långsamt flyter iväg och tinar upp. Kvar blir bara vatten.Flytande, strömmande vatten. Som också ska värmas upp.
Jag följer flödet... Vart, vet jag inte, jag bara följer, flyter och gungar med i vågorna...
Mitt själsliga jag är ute på ett äventyr...
Och jag tänker inte gå på grund, denna gång ;)

Det är lite som med min målning. Jag har ingen kontroll, det blir som det blir...och det blir ofta änglar...

Jag tror att man ibland måste släppa lite på sitt kontrollbehov. Vi tror att vi kan styra livet, men det kan vi ju inte.Vi kan möblera vårt hem som vi vill ha det men inte inte helt skydda det från skador eller inbrott. Vi kan motionera och äta rätt men ändå drabbas av sjukdom. Vi kan försöka undvika alla möjliga faror men ändå ramla av stolen i vårt eget trygga hem.
Vi behöver ju inte utmana ödet om vi inte har behov av det men släppa lite på kontrollen ibland och flyta med....
Jag försöker det mer och mer. Intalar mig själv att " är det meningen så"...Ingen av oss vet vad som väntar bakom hörnet....men vi kan förvänta oss goda saker och händelser!!! Eller? Varför inte?

"Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd."
- Karin Boye

Jag fortsätter leva här och nu. Just nu är det islossning på Bättringsvägen.
Och i fredags såg jag de första tussilagona!:) De söta små gula solarna som brutit sig genom den kalla jorden.

TORSDAG MED NALLE PUH

publicerat i

Solen glittrar på åns vatten. På min inglasade balkong kan jag sitta i bara mjukisbrallor och kortärmad top. Smaskar på lakritsglass och lyssnar på fågeldrill. Som bakgrundsmusik (?) har jag trafikbrus...
Jag är inte riktigt i tid med tiden. Har onsdag fast det är torsdag och hela tiden en känsla av att ligga en timme efter...liksom...;)))

" Låt oss gå och hälsa på allihop, sa Puh. Vi ska gå för att det är torsdag och vi kan önska dem alla en glad torsdag."
<3

Mer Nalle Puh-citat:
"Glöm inte att en svans är en svans - och inte bara en extra stump där bak."

"Om personen du talar med inte tycks lyssna, var tålmodig. Det kan helt enkelt vara så att han har lite ludd i ena örat."

"Olyckshändelser är konstiga saker.Man råkar inte ut för dem förrän man råkar in i dem."

"Om snöret inte håller och går av är det bara att försöka med ett annat snöre."

"För att visa, att man inte alls blev rädd när man hoppade till, kan man hoppa upp och ner ett par tre gånger liksom för att motionera sig."

"Kom ihåg:
Du är modigare än du vet,
starkare än du tror
och klokare än du förstår."

Älskade Nalle Puh! :)

Tulpanerna är nästan genomskinliga nu :)

MER ÄN GULD VÄRDA

publicerat i

Efter ett samtal med en fin vän kom följande ord till mig: "Ibland måste man kapa banden till det förflutna för att klara av att verkligen leva i nuet."
Det är nog sant. Vare sig man mår bra eller dåligt så måste man släppa det förflutna för att kunna njuta av det goda i livet fullt ut. Det kan ju vara så att man också måste släppa sina drömmar och föreställningar om det perfekta livet. Acceptera att "okey,det blev inte som jag trott eller drömde om men det blev så här i stället." Självklart klarar man inte att tänka så när livet synes falla ihop omkring en och allt är svart och smärta... Men vart man än är i livet så tror jag att man ibland bör sätta sig ned och i lugn och ro kränga av sig livets ryggsäck som skaver på axlarna och försiktigt tömma den på allt bråte man samlat på sig. Allt det som trycker och tynger och som man inte har någon nytta av längre. Hur ska man orka med att hitta lösningar på dagens problem när de gamla fortfarande tynger en? Och hur ska man orka vara lycklig när gammal olycka skymmer sikten?
Ibland krävs professionell hjälp förstås men lite kan man ju göra själv... Bara du vet vad som tynger dig... Kanske behöver du som jag en vårstädning i både kropp och själ?

"Allt kan du inte förstå,
våga gå,
bara gå..."

De orden skrev jag ner för några år sedan när jag fastnat i för många "varför" och inte kom vidare...

Som arbetslös eller sjuk är det lätt att förlora sitt människovärde i ett samhälle där arbete är upphöjt till religion. Där det fulaste man kan vara är att vara bidragsberoende. Men arbetslöshet är ingen "semester" och sjukdom är en tragedi. Det vet alla vi som varit eller är där. Det är inget vi valt!!!
Vi kan alla hamna där....
Döm inte ut någon innan du själv varit där!

Vårt människovärde sitter i det vi är - inte i det vi gör :)

Jag har orkat jobba lite ett par dagar denna vecka också. Det är jag så lycklig över.
Visst är våren här nu? Vandrade ända ut till havet igår. Isen börjar släppa. Många sjöfåglar dyker upp. Jag kunde bara se dem som vita och svarta prickar långt bort men ett klokt par som stod i närheten och hade tagit med sig kikare pratade om en massa olika fågelarter. :)

Var rädda om er alla. Ni är mer än guld värda!
Hittade ett "hjärta" i snön häromdagen ;)

Lite tomt...

publicerat i

Så blev det en annan dag. Annandag Påsk. 1april 2013.

Det känns plötsligt så tomt här i lägenheten. Det är bara jag, maken och hunden kvar nu.
Äldsta sonen med fina flickvännen har varit här på besök. Vi har ätit tidig Påskmiddag. God! Maken lagar såå god mat :)
Nu har de åkt hem till storstaden. Yngste sonen följde med dem. I morgon börjar han jobba i Stockholm. Han flyttar ut, i första hand för ett år...
Det känns lite vemodigt. Men bra också. Det är livets gång. Ett nytt kapitel i livet :) Spännande!

"Inte ens framtiden är vad den varit."
- Okänd ?

"En roman är en berättelse,
men livet är inte en enda berättelse,
det är mera en som en mängd
osammanhängande händelser."
- Doris Lessing
<3

Blivit lurad idag? Tror inte det...;) Inget jag är medveten om än i alla fall...

Hemkommen efter promenad i solen ut mot havet. Blött men vårmysigt. Härligt med öppet vatten i å och kanal. Allra mysigast var att se änderna simma:) Och faktiskt måsarnas tjatter!

"Att se tingen, färgerna, träden, himlen,
ansiktena tyst passera förbi, har alltid
haft förmågan att försätta mig i ett tillstånd som föder bilder,känslor, föraningar."
- Federico Fellini

I morgon är ännu en annan dag...Fånga den :)

Fick så vackra tulpaner idag: