Ugglor,becquerel och längtan

publicerat i Allmänt;
Läser om en brand som rasar nära Tjernobyl...nära kärnkraftsverket som drabbades av en kraftig reaktorexplosion 1986. Vars följder även drabbade mig och de mina. Minnena väller fram. Larmet. "Gå inte ut!" "Stäng dörrar och fönster!"Bodde i Uppsala då. Först visste man inte om det hänt något i närliggande Forsmark. Jag tittade på min lille son och tänkte förtvivlat:"vad utsätter jag dig för?"

Jag som röstat Nej! Jag som demonstrerat emot! Så förbaskad på alla som envisades med att "ingenting kan hända"....Nu hade det hänt. Fast inte i Forsmark utan i Ryssland. Det regnade i delar av Sverige den dagen. Området runt vårt  torp drabbades mycket hårt. Under många år kunde vi inte äta bären, inte köttet från älgarna, inte fisken i sjön. Ännu har "vår" vackra sjö höga värden av becquerel...
Sent i söndags togs denna bild. Solnedgång vid sjön. 


Det är något läskigt med "farligheter" som är mätbara men som man inte kan se med blotta ögat...
Jag har kallats naiv och fånig men jag säger fortfarande nej till kärnkraft. "Det som aldrig kunde hända", har hänt och jag glömmer aldrig skräcken. 

Alternativ då? Ja, det verkar väldigt svårt att hitta alternativ som alla kan vara nöjda med. Och inte är för kostsamma. Tyvärr har väl våra olika regeringar inte satsat så mycket på att finna alternativa lösningar som de kanske borde ha gjort. Jag gillar att se vindkraftverken men jag bor ju inte i närheten av något....På Gotland står de på rad, liksom på Skaraslätten. Men hur pass störande de är det vet jag inte. Hur mycket de ställer till med vet jag inte heller.
Jag var länge engagerad i miljöfrågor men luften gick ur mig...s a s...
Men en sak vet jag: kärnkraften blir aldrig helt säker!!! Inte ens i vårt land.

Jag känner nästan för att leta fram palestinasjalen och näbbstövlarna och gå ut med plakat och skrika!
 Ha ha ha...skojar bara...jag sjunker ner i tv-soffan och suckar...suckar över mitt nya oengagerade "jag"...;-) Har väl kommit till insikt om att det inte hjälper att skrika...ingen hör mig ändå...
Älskade rosor ❤️

Det parti som har någon form av miljötänkande är väl MP. Men oj, vad hatade de är! De kallas "flummiga", "foliehattar"och annat fånigt. Och allt de ville var ju att "rädda världen"... Deras förslag får folk att slå bakut. Nej, hellre stoppar vi flyktingarna vid gränsen än ändrar våra miljövanor. Allt är ju ändå "invandrarnas fel"??? Troligen vädret också? Eller? Ja, jag är cynisk nu! ;-)

Undrar vad framtida generationer kommer tänka om vår tid? Om vårt miljötänk.

Kära MP, det är inte "inne" med "miljötänk" eller "klimatfrågor" nu...sorry! Det är "obekväma" frågor, tycker folk. Vi har ju en förmåga att tänka kortsiktigt... Ett tips bara: Byt gärna ut Åsa mot någon som tänker innan hon talar...Politik handlar om förtroende också :-)

Mycket har gjorts för miljön i vårt land. Och många kämpar för globalt samarbete. Det är gott. 

Alla drar vi väl vårt strå till stacken. Sopsorterar t ex. 

I vårt avlånga land har vi olika behov och olika möjligheter. När man säger att vi ska åka kommunalt, så javisst, i storstäderna, men på landsbygden? I norra Norrland där det är långt mellan hus och hus...där är man beroende av bil! 

Stor fråga det här med miljön. Och klimatet. För stor för en liten blogg. För stor för mig. Men ibland bara "måste" man få vädra sina åsikter och tankar. Kommentera gärna. Hur tänker du?

På något sätt känner jag ändå att när min jordevandring är över vill jag kunna säga till barn och barnbarn att jag "gjorde vad jag kunde"...fast gjorde jag det???
Himlen över ån i går kväll...

En liten solskenshistoria vill jag dela med mig av. Om före detta polisen Arno Svenn som hjälpte en liten lappuggleunge över vägen. Genom att kliva in som trafikpolis och sakta ner bilisterna i Kaunisvaara. Mamman satt i ett träd på andra sidan vägen och lockade på sin unge som varit ute och prövat sina vingar. Till sist stapplande ungen tillbaka över vägen. Som en "kalv på grönbete", sa Arno. Ugglefamiljen bor i tallskogen vid Arnos hus. "Ugglan har hjälpt mig att plocka åkersorkar och sånt, så jag hjälpte lillugglan," säger Arno. (Källa Aftonbladet) :-)
❤️

Om du orkat läsa ända hit så tackar jag dig så mycket ❤️
Jag vet att jag är jobbig med mitt tyckande ibland. Och mitt i sol och sommarvärme också...hi hi...sån är jag...;-)
Lite obekväm ;-)

Ikväll hejar vi på Sveriges U21-lag! Heja, heja!!!
I morgon kommer en kär vän på besök. Längtar!!!

Hoppas att du har dina, fina stunder i solen :-)
❤️


Vänderot

publicerat i Allmänt;
Det är en sån där dag igen...när orken tog slut och värken tog över....jag tycker inte om ordet "hat" men ibland bara "hatar" jag min sjukdom. När den begränsar mig, när det planerade måste bokas av, när den däckar mig...
Jag är inte bitter och jag känner mig inte som ett offer för omständigheter men jag är trött och...lite ledsen....

Det är visst Almedalsveckan. Inte lika intressant som inför valet, tycker jag. Men en sak vet jag: min systerson som är kock och jobbar i Visby: han har fullt upp!  :-)
Nej, jag struntar absolut inte i politiken, blir bara less på att allt blivit så hårt och fientligt sen ett visst parti kom in i riksdagen. Det var roligare förr. Mänskligare. Det fanns hopp och framtidstro. Allt var inte frid och fröjd så klart, det är det aldrig inom politiken där olika viljor och åsikter ska mötas. Men klimatet var behagligare. Nu talar jag om 70-talet och framåt. Min politiskt medvetna tid ;-)
Almedalen i majskrud


Och så då Grekland....jag förstår mig dåligt på alla ekonomiska turer och allt annat som ligger bakom landets kris och saknar därför egentligen någon åsikt. Det är det så många andra som har. "Som man bäddar får man ligga", ( typiskt svenskt uttryck??) skriver beskäftiga tyckare...hm...jag tycker synd om grekerna och jag hoppas att det finns en lösning. En bra lösning. För alla i landet. Och är tacksam för att vi inte har euro...
Grekland, demokratins vagga. Må du blomstra igen! Vi vill ju så gärna besöka dig. Undrar hur min vän, som bor där, har det? <3 Jag ska nog höra av mig....

Fick igår syn på en växt som jag inte sett i torpets närhet förut. Kontaktade min syster och svåger som är betydligt bättre än mig på växtkunskap. Kanske Vänderot? Och ja, visst är det det! En läkeväxt! Valeriana, bra vid oro eller sömnbesvär :-)
Alltid lär man sig något nytt! :-)

Nu vila. Fast det är så tråkigt. ;-) Ska passa på att meditera, det är trevligt. 


NAMASTE
❤️Lämnat spår...

publicerat i Allmänt;

Vackra ÄNGSKLOCKA <3

Så kom den, den riktigt varma sommardagen :-)
Bara att njuta <3

Inspirerad av en fin vän genomförde jag ett yogapass utomhus idag. Skönt. Men oj, oj, vad stel jag är....

Användning av inköpta solcremer! Minsann! :-)

Jag är verkligen ingen vän av insekter  men när de sitter så där stilla och ser intressanta ut, då fotar jag. Snabbt och försiktigt, så det blir lite "suddigt" ;-)
Timmerman heter denna krabat.
Bara måste kolla med Solöga om den har något budskap till mig. Och ser man på, mycket passande! :-)
Timmerman
"Arbeta metodiskt för att iscensätta ditt stora projekt. Min gåva till dig är att ta itu med en liten bit i taget."
"Behåll lugnet", säger denna skalbagge.

Okey, ska försöka! ;-)

Det finns en tid för allting. Och denna sommar är en del saker lite sena, men ändå. Idag var det dags för första "tådoppet" i sjön ;-)
Riktigt skönt var det. Men hela kroppen? Nja, inte än :-)

Vackra, vita rosenbusken blommar för fullt. Alla grenar utom den här vek ner sig i den ljumma lätta vinden. Den här kaxiga tittade stolt upp och ville inte ens "bocka" ;-)

Härliga molnformationer på himlen idag. Ser ni "den glada hunden"? ;-)

Hoppas att ni alla haft en fin söndag!
Ljus och Kärlek
❤️

Nu har jag lämnat spår efter mig igen...;-)

Balansgång

publicerat i Allmänt;
Kärleken vann. I USA. <3 Alla amerikaner har nu rätt att gifta sig, oavsett kön eller sexuell läggning. Vilken nyhet! Vilket historiskt beslut!  Det var den glada nyheten igår.


I övrigt var det en blodig fredag ute i världen.  Tre terrorattacker på fyra timmar. Fruktansvärt. 
Terrorn sprider sig snabbt nu och det oroar mig, mycket! Hur känner du?

Nej, jag tänker inte sätta mig i ett hörn och grubbla. Eller stänga in mig och deppa. Inte heller tänker jag bara försöka skaka av mig detta och låtsas som om jag inte bryr mig. För jag bryr mig. Gör du? 

Tankar som att "det finns en mening med allt som sker" eller "allt är som det ska vara" klingar illa med verkligheten just nu.

Okey, jag kan inte göra så mycket åt det. Jag vet det. Hot, hat, hämnd, ondska...det finns...och det finns orsaker men inte ursäkter till det som nu händer...

Fundera får man göra. Be får man göra. Sända ut kärleksfulla tankar och energier får man göra. 
Men inte fastna i det negativa. Inte fokusera på allt det nattsvarta. Inte låta oron bli till ångest. 
Men inte heller vända bort blicken och hålla för öronen.
Det är en balansgång det där....

Så jag lämnar min oro till högre makter. Och försöker fokusera på allt positivt. 


Som det som hände i USA. Det är som ett ljus av kärlek plötsligt uppenbarade sig <3

Och så sommaren! Sol och moln om vartannat här på min lilla plats på jorden. Det gav mig kraft att ta itu med en del rensningar som skulle gjorts för läääänge sen. Bättre sent än aldrig :-) Lyssnade på "Sommar" idag. På Mona Malm. Vilken härlig "tant". Rolig, fräck, stark, klok!!! <3
Hon tycker att vi ska byta ut ordet "åldrande" mot "mognad". 
Jag håller med :-)


Hoppas solstrålarna träffar just Dig!
❤️ 

PS: Bara måste dela med mig av denna som en vän la upp på Fb. :-))"Två minuter" ;-)

publicerat i Allmänt;
"- Klart om två minuter", säger den glade mannen i luckan. Och vi vet att det handlar om minst det tredubbla ;-) Men det gör ingenting. Vi har inte bråttom och vi vet att här är vår hamburgare respektive tunnbrödsrulle ordentligt tillagade. Och mycket goda. Mannen och hans fru pratar med varandra. På ett för oss främmande språk. Vi har aldrig frågat varifrån de kommer. Det spelar ju egentligen ingen roll. De här människorna är färgstarka, vänliga, trevliga, de förgyller vår vardag. De  utsattes i höstas för ett, som jag anser vara, ett angrepp. Gården vid deras kiosk möblerades med massor av valskyltar med rasistiska budskap. Väl synliga för alla trafikanter längs vägen... Vi pratade aldrig med dem om det heller. Det är ju såhär det är i Sverige idag...dessvärre...
"- Varsågod min vän", säger mannen. "Ha en bra dag."
<3
Jag har en bra dag idag. Trots en krånglande kropp. Nej, jag tänker inte sätta på mig ett smajl och låtsas som om allt är bra. Jag vilar och jobbar liiite. Värken är värre när jag rör mig idag, ibland är det tvärtom.
Inget smajl, men slut på gnället nu!

Idag slog de första rosorna ut på busken från Visingsö. Lite senare än vanligt men till stor glädje nu :-) Och många knoppar är det!

i morse hade vi sol och blå himmel här. Nu "vanligt väder" igen. ;-) Fick nästan en chock när jag läste väderprognosen i går. Det stod att om en vecka skulle det vara...+ 29 (!)...här....milda makter, tänkte jag, vilken omställning! Idag står det + 25 om en vecka...det hoppas jag på!!!!! :-)

 ------

Jag hade turen att äntligen få tag i ett exemplar av Malin Berghagens första bok om yoga, när jag var på Gotland. Den har varit slutsåld i bokhandlarna och på nätet. Jag förstår varför...den är vacker, både i ord och bild.
Och kanske var det någon mening med att ha ont och sitta still idag. Om jag flängt runt som vanligt hade jag inte kunnat ta del av boken ;-)

Finns så mycket klokt att citera. Idag har jag valt dessa ord: 
"När en önskan föds i en tanke och omfamnas av en känsla skapas en bön. Dina känslor är det verktyg som antingen förgör din kropp, eller levererar din önskan. Vårda dem väl."
 - Malin Berghagen - 

Jag antagit en "utmaning". Att meditera 12 minuter per dag under en period av 30 dagar. Känns bra :-)

När jag tittar på min äng full av vackra grässtrån och underbara blommor känns det overkligt att det händer hemskheter ute i världen. Flera terrordåd bara idag. Vi måste be, till de goda krafter vi tror på <3
Det finns godhet i världen och det finns ondska. Må det goda vinna! Jag njuter av min äng men jag gråter inombords över det vi gör med moder jord och dess invånare....

Vackra Te-veronikan <3
"När en fluga landar på en te-veronika får den hjälp att hitta var nektaren finns genom små streck på varje kronblad - alla streck pekar rakt in mot nektaren i mitten!" ;-)
Ur Sommarens blommor.  Björk och Lofterud.

Ja, så började Ernst program igår. Förbaskade karl till att göra snygga saker! ;-) och "fiffiga" saker och god mat och...ja allt! Men, han är inte barfota i år! Det var så kallt under inspelningarna att han t o m måste ha underställ ;-) 
Men mysigt program är det ändå :-)

Allt gott önskar jag Dig kära läsare!
❤️Dags för champagne!

publicerat i Allmänt;
"Have you ever seen the rain?", hör jag Fogertys mysiga röst sjunga...
"Yes! I have!!!" ;-)

För nu regnar det igen...suck...Och hunden ligger hopkurad i soffan och förstår inte alls vad jag menar när jag står där med kopplet i handen och rustad från topp till tå för promenad i regn. -" Kom vi ska gå ut!"
"Du måste skämta! Det regnar där ute!"
-" Men hundar har behov av att gå ut och uträtta sin behov med vissa timmars mellanrum. Det finns t o m en lag om detta! Kom nu!"
Var är hunden? ;-)
Till slut fick jag dra honom ut och ser man på, han hade "behov" ;-))
---------


24 juni.
Ett speciellt datum för mig och maken :-)
38-årig förlovningsdag, 28-årig bröllopsdag <3
Hängt ihop har vi gjort i 39 år! Jag tycker att det är bra gjort ;-)

Om bröllopet har jag skrivit i tidigare inlägg, tidigare år. Vårt fina, lilla bröllop på Gotland. Jag i vit blus och vit spetskjol från Indiska och Blåklintskrans i håret. Maken i vit kostym. Det var 80-tal. Inte de stora USA-inspirerade bröllopens tid. ;-)
Kanske hade vi aldrig gift oss om det inte var för att prästen (goda vännen) ringde upp och påminde oss om att vi hade ju en överenskommelse: när vi varit förlovade i 10 år och hon var färdig med sin prästutbildning så....Och vi skulle ju ändå till Gotland på dop så....Okey! Jag lovar att våra bröllopsförberedelser slog alla hastighetsrekord! Och prästen tog hand om det mesta, t o m fixade mitt hår! Snacka om all-inclusive!!!! ;-) Är henne för alltid tacksam <3
Här förlovade vi oss. I vackra Axmar slottspark <3
I detta fina kapell gifte vi oss. I Gnisvärds fiskeläge <3

Maken är i Sundsvall över dagen. Champagnen ligger på kylning till kvällen. Lite ska vi fira i alla fall!  <3 <3

Jag har inget svar på varför just vi har lyckats hålla ihop så länge...det finns nog inga "knep"...men vissa ingredienser bör nog ingå i ett äktenskap: tillit, trohet, humor, vänskap, respekt...och många droppar kärlek, varje dag! Om vi bråkat? Jadå, att rensa luften ibland är bara nyttigt. Och en puss på det! ❤️
-------

Jag tror det ljusnar lite ute...:-)

"Borde" kanske städa lite? Nä, jag målar istället! Dammtussarna får växa till sig lite mer ;-)Ljus och kärlek
❤️

Solskyddsfaktor 1 ?

publicerat i Allmänt;
De står där och ser "nödvändiga" ut. Klart jag måste köpa nya solskyddsmedel!
Tar en 15 och en 20. (Blir nog inte så mycket sol i sommar).
Ställer mig i kö till kassan.

-" Tror du att det blir soligt?", hör jag en röst säga. Man i truck kommer upp vid sidan om mig.
-"Ja, jag satsar på det", svarar jag och skrattar. Mannen skrattar inte. Det här med väder är tydligen något mycket "allvarligt" för honom. Med bestämd min berättar han att han inte sett solen sen han var i Turkiet i maj månad. Och på midsommarafton var det bara + 3 grader där han var! Semester ska han ha i juli. Nej, han tror inte det blir bättre väder då....
Mannen i trucken kör iväg. Kvar står jag med solskyddsfaktor 15 och 20...

Och om man ska tro  meteorologernas dysterprognoser för sommaren så kanske mannen får rätt....

Finns solskyddsfaktor 1? ;-)

Men! Nej, då! Plötsligt händer det! Plötsligt vänder det! Eller hur? :-) Efter regn kommer sol! Frågan är bara: när?

Hur som helst, just här, just nu skiner solen. En tryckande värme. Undrar om det är åska på gång? 
Torpet ❤️

Vid sjön dök Sädesärlan upp igen. Ganska säker på att det är en unge. Den är lite "fjunig". Och inifrån skogen hörs modern prata. Antagligen lite varnande och förmanande när jag och hunden kommer. Antingen så utgör vi ingen större fara eller så är ungen lite kaxig för  den kommer mycket nära...;-)

I love them! ❤️

Maken är till stan för besiktning. Av släpkärra, alltså...;-)

För mig är det vila som gäller. Det gjorde min kropp tydligt för mig i morse. Aj, aj, aj...
Fast liiiite har jag jobbat ;-)


Eller hur?
Man får göra så gott man kan...solstrålar, tidvis blå himmel och värme gör i alla fall mig lycklig :-))

I kväll är det "sommar-TV"! Allsång på Skansen och Midsomer...:-)

Ljus, värme och kärlek
❤️

Min egen hälsotrend

publicerat i Allmänt;
Hälsotrender. Hälsotips. Hälsostress. Nya produkter. Dunderdrinkar. Lätta, snabba och dyra lösningar på problem du inte ens visste att du hade. ;-)

Det låter kanske som om jag tycker att allt är av "ondo". Absolut inte! Ibland behöver vi göra nyttiga förändringar för att må bra. Men alltför mycket experimenterande med vår kropp tror jag inte den mår bra av. Och även själen behöver sitt. 

Efter eget "prövande" under många år har jag kommit fram till det som är bäst för mig. Jag lär inte skapa någon ny trend men kanske något av detta passar även dig?

Ät och drick bara sådant du inte ångrar dagen efter ;-)
Ät det du tycker om och magen tål
Frossa inte
Fall för frestelser ibland
Drick mycket vatten
❤️
Frukt är godis
Bär är godis
Nötter är godis
❤️
Grönsaker i alla de färger blir en härlig palett på din tallrik
❤️
Rör på dig på ett sätt som känns bra och roligt
Vila för återhämtning
Meditera
Stanna upp ibland och ta några medvetna andetag
❤️
Se till att sova så mycket du behöver
Lagom är bäst
❤️
Känn tacksamhet för det självklara 
Våga drömma
❤️
Vandra i natur
Använd alla dina sinnen
❤️
Gör något barnsligt
Fnittra som en tonåring
Avslöja en hemlighet
Plantera en växt
❤️
Var skeptisk och kolla alltid källan till det du hör och ser
Våga säga nej, våga säga ja och våga kritisera
❤️
Förlåt dig själv
Och andra
❤️
Våga tro
Våga hoppas
Våga älska
❤️
Lita på din intuition 
❤️
Lev i nuet
Ett ögonblick i sänder
❤️
Du är värdefull 
Du är bra precis som du är
❤️


Om jag nu lever efter mina egna hälsotips? Hm...vi kan väl säga att jag försöker ;-) 

Har gått med en lyckobubbla inom mig hela dagen. Tavlan som jag känt mig dragen till ganska länge är nu färdig och jag har tingat den! Den är underbar, den är min och snart ska jag hämta den. Bild kommer senare...<3

Myggen är här nu...dansar omkring...ja, det är sommar...;-) Vi brukar inte ha mycket mygg här, förra året nästan inga alls...

Till sist ännu ett hälsotips ;-)
Ärligt stulet från Facebook :-)

Var rädd om Dig!
Och du: ibland får man ta saker och ting med en nypa salt ;-)
❤️

Juninatt

publicerat i Allmänt;
- "Jaha", säger pessimisten, "nu blir det bara mörkare och mörkare"...
Och får det att låta som om hösten är på intågande. ;-)
- "Men nu börjar ju sommaren på riktigt", säger optimisten.
Och båda har ju rätt. För idag är det sommarsolståndet. 
Vilket var och en får förhålla sig till  som man vill. ;-)

Just idag känns det som om sommaren äntligen kom på allvar. Hit till mina breddgrader ;-)
Nyinköpta växter :-)

Min egen lilla "ört/krydd-gård" ;-)

Visst blir det väl roligare att rensa ogräs när man har snygga trädgårdshandskar?;-) Hi hi...knappast men ändå ;-)

Det är Internationella Yogadagen i dag också! Grattis alla yogisar!

I kväll är det nog bäst att kolla igenom kroppen så att man inte fått någon som fäst sig fast och suger blod. Så mycket som jag varit ute i det gröna idag vore det märkligt om ingen fästing fastnat just för mig...hoppas inte!!! ;-)

"Juninatt blir aldrig av
liknar mest en daggig dag."
- Harry Martinsson -

Ännu är det ljust länge, länge :-)
Och sommarnatten har sin magi. Njut av den om du kan :-)
❤️


I Paradisets regn

publicerat i Allmänt;
Jag hade en betydligt soligare och varmare midsommarafton än förväntat så jag är väldigt tacksam. :-)


När jag idag konstaterar att det "vanliga" vädret är tillbaka ( förutom att det är vindstilla! ) sitter ändå tacksamheten kvar. 
Det är nämligen Världsflyktingdagen idag. Och jag konstaterar att jag har tak över huvudet och uppvärmt hus. Regnet påminner mig om att människor flyr från sina hem och för sina liv i 45-50-gradig ökenhetta i Irak. Just nu.Sammanlagt är 60 miljoner människor på flykt idag. 30 miljoner av dem är barn.


Vi som bor här i Paradiset kan välja att se och inse, eller att blunda. Nej, jag har ingen lösning på problemet. Men jag tror på samarbete  och samförstånd för att hitta en lösning. För detta är en tragedi av oerhörda mått. 


Vi som bor i Paradiset kan tipsa i Aftonbladet vad man kan göra en sån här trött dag...säg inte att vi inte har det bra ;-)I min del av Paradiset gol göken idag. Väldigt nära och tydligt. Västergök :-)
Solen kom fram mot eftermiddagen. :-)
Rådjuret med sitt söta kid håller till på hygget. :-)

Flykten valde oss

"Fågeln väljer flykten. Vi valde den icke. 
Flykten valde oss. Därför är vi här.
Ni som ej blev valda - men ändå frihet äger,
hjälp oss att bära den tunga flykt vi bär.

Bojan väljer foten. Vi valde att vandra.
Natten var barmhärtig. Nu är vi här.
Ni är för många, kanske den frie trygge säger.
Kan vi bli för många som vet vad trygghet är?

Ingen väljer nöden. Vi valde den icke.
Den valde oss på vägen. Nu är vi här.
Ni som ej blev valda! Vi vet vad frihet väger!
Hjälp oss att bära den frihet som vi bär!"

- Stig Dagerman 1953 -

Blunda inte.
Sänd ljus, böner och goda tankar.
60 miljoner är på flykt.
Krama de dina nära och kära i tacksamhet.
30 miljoner är barn....

Bilderna jag lagt upp idag är till för att visa hur vackert det kan vara med regndroppar och växter. :-)


I morgon är det ännu en dag i Paradiset 
❤️
Var rädd om Dig
❤️

En bukett till Dig

publicerat i Allmänt;
Klockan är snart 2 och solen har lyst länge nu! Inte från en klarblå himmel, men nästan en klarblå himmel ;-)
Jippiii!!! Och solen värmer...kropp och sinne. ;-)
Om det blåser? Klart det gör! Precis som alla andra dagar! :-)

Jag blir som vanligt lite nostalgisk och sitter och minns alla fantastiska midsommaraftnar här. Gäster, underbara vänner, härlig släkt, familjen, stora och små...midsommarstänger med varierande utseende, ;-) måltider ute och inne, dans både i regn och solsken, glada skratt och sång...

Men jag är nöjd med den här midsommaren också. Med make, hund och snart kommer en av sönerna upp. God mat och gott att dricka, lite att pyssla med och lite vila. Det är "gött" det med.
Jordgubbar är ett "måste" ;-)


Sommaren står där i sin gröna blomsterprakt! Det är så ljuvligt vackert!
Regnet har haft den fördelen med sig att allt är väldigt frodigt. Men nu behövs sol!

Jag har inte bundit någon blomsterkrans i år men jag bjuder på en bukett:

Till Dig

SMÖRBLOMMA - 
för solsken i blick

AKVILEJA -
för ett harmoniskt nu

LUPIN -
för din egen växtkraft

FÖRGÄTMIGEJ -
för dina fina minnen 

MIDSOMMARBLOMSTER -
för magin i sommarnatten

LILJEKONVALJ - 
för ljuset inom dig

RÖDKLÖVER -
för Kärleken

HUNDKÄX -
för fyrbent och tvåbent vänskap

STYVMORSVIOL - 
för allas lika värde

HUMLEBLOMSTER -
för insikter och drömmar

❤️


Ett misslyckat kort på en Smörblomma visade sig innehålla något intressant som kameran tydligen fokuserat på:

Är det någon som vet vad detta är för krabat?

Låt oss ta vara på sommaren. Njuta så mycket vi kan. Göra det vi tycker om. Och framförallt: upplev naturens underbara mystik. Lyssna, se, lukta, smaka,känn. Upplev!!! 

Midsommarkram till Dig!
❤️

Ommålad och fridfull

publicerat i Allmänt;
Jag vaknar liggandes med knäna uppdragna till hakan. Eftersom hunden parkerat sig i mitten av sängen. Jag längtar efter att få sträcka ut benen. Men vet hur svårt det är att flytta på "mjölsäcken"...ligger stilla kvar. Får en känsla av att det är något som inte stämmer...kastar en blick mot golvet...där ligger hunden och snusar gott! Undrar hur länge jag legat i denna ställning helt i onödan?
Aaa, sträcker ut mina ben. Aaa, härligt!!!

Sov i övrigt ovanligt gott och fridfullt i natt. Och vaknade med en känsla av frid i kropp och själ. Härligt. Och jag vet varför och sänder stor tacksamhet till den fina person som sände mig healing igår.<3
Till skeptiker angående healing vill jag bara säga: allt är energi och det finns så mycket läkande i de goda energierna. Liksom i vård av olika slag. Men alla har rätt att ha sin tro :-)

Jag är ommålad. ;-) I håret. Återgått till 2009:s brunröda nyans. Känns bra. Tack min frissa! <3

Promenaden går till sjön. Vill gå ut på bryggan. Men en kvittrande och orolig Sädesärla stoppar mina steg. Den flyger från bryggan till stranden och tillbaka igen, om och om igen. Stannar ibland i luften en stund. Viftar med vingarna. Flyger upp i ett träd, djupdyker ner på bryggan. Hela tiden låter den. Och det är "någon" som svarar långt borta. 
Undrar om det är en unge? Den behöver inte vara rädd för hunden för den här "fågelhunden" bryr sig inte ett smack...
Vi vänder och ger fågeln lugn och ro :-)Ett vackert Rådjur går och betar på hygget vid vår tomt. Den gick där igår och den går där idag. Verkar ha hittat "sitt" ställe ;-)

Utsikt från mitt fönster. Vackra stora Lupiner. Rådjuret går därute och betar. Men syns ej på bild ;-)


Jag tror jag hade rätt angående lillprinsens namn...Nicolas var det väl inte direkt någon som tippat på? Fint namn tycker jag. 

Midsommarafton spås bli kylig och regnig. Kanske tappar den lite av sin magi då? Jag passade på att känna av naturens och ljusets magi idag istället. Öppnade upp mina sinnen och andades in <3
Och plockade en bukett vilda blommor :-)


Dramatisk himmel idag. Vilket skådespel.


Efter en stund kom solen fram och jag stod stilla och njöt av dess strålar. Kände mig plötsligt stark och stadig. Och friden inom mig fanns kvar. :-)

I morgon binder jag en Midsommarkrans till er. Titta gärna in här då! :-)

Allt gott önskar jag och en snarkande hund ;-)
Var rädd om Dig!
❤️Du vet att du är stark

publicerat i Allmänt;
"Ord från mig till dig:"

"När du inte orkar stå i solen
har du rätt att ställa dig i skuggan
En stund för återhämtning

Du vet att du är stark
Vad andra än sagt dig
Ditt inre ljus lyser

Inte ens kroppens död
Kan släcka ditt ljus
Det lyser för evigt"

❤️

Kroppen värker efter ett arbetspass. Vila.
Själen mår utmärkt :-) Har varit på ännu ett kurstillfälle i Vedic Art. Känner att jag kommit "hem" i detta. För precis som min fina lärare säger så "håller jag redan på" med Vedic Art. Det här blir som en fördjupning och en bekräftelse för mig. Mitt målande får ord. Och visst lär jag mig mycket nytt också! Att se...att våga...att ta nya steg....
Och våra djupa samtal är som terapi där vi ger och tar. 
Det här är något jag verkligen behöver. Något läker inom mig. Något kommer på plats. 
❤️
Målad 2013

❤️


Det var värst vilken kunglig yra det är just nu! En prins är född! :-)
Fast prinsar och prinsessor föds ju varje dag men det är bara den här prinsen som får medial uppmärksamhet ;-) Och nu gissas det namn...Det blir nog något otippat, tror jag...

❤️


Att se sin ungdoms idoler stå på scen och rocka precis som förr, det är härligt. De är sig lika, ändå inte. För handen på hjärtat, de är "gubbar" nu. ;-) Jag konstaterar att det är så, men jag "ser" det inte. För jag ser killarna i gubbarna ;-)
Jag pratar om Rickfors, Ronander, Hylander ;-) Och dokumentären om dem. Med mycket humor och stor självdistans berättade de om sina karriärer. Att Bruce Springsteen erbjudit M Rickfors en plats i E Street Band hade jag ingen aning om. Och vad svarade han: Nej tack, jag har min egen karriär att tänka på...! ;-)

"Jag ska köpa vingar för pengarna och flyga ut över ängarna..."

En låt jag aldrig tröttnar på :-)
❤️

Junis bild i min fina almanacka. Underbar tycker jag. 

Och texten gillar jag skarpt ;-)

Få saker gjorda. Låta saker vara...

Allt gott i överflöd önskar jag Dig!
❤️


I nöd och lust

publicerat i Allmänt;
Men oj, vilken härlig fest det blev! Full av överraskningar. Värdigt, tjusigt, innerligt med modern touch. Och framför allt: KÄRLEKSFULLT. Prinsen fick sin prinsessa. Som en saga. I nutid.
Och jag som normalt inte är lättrörd fann mig sittandes där, torkandes mina tårar, kvidandes: "men åh, så vackert!" När prinsen höll sitt tal, när Molly sjöng sången som Sofia varit med och skrivit, när brudvalsen dansades...
Kan det bli vackrare än så här? Snacka om "kärleksljus" som lyser inifrån och ut. Påminner om att kärlek finns...


Dagen började i tårar av annat slag. Eftersom jag satt uppe till sent, helt uppslukad av att måla, läste jag redan på natten rubrikerna om att de funnit Lisa. Död...Ja, jag grät för den är så fruktansvärd denna mardröm....
Må hon ha det bra nu i sin himmel <3
Och må hennes anhöriga finna kraft i allt detta svåra...
En hjärtesten...vacker på sitt sätt men påminner också om sorgen som är så tung...


Och även om jag vet att det redan hänt så sänder jag ändå en vädjan till svenska folket: döm nu inte alla invandrare för detta! Sansa er! Även "ursvenskar" begår hemska brott...att spä på hatet är enbart idiotiskt!

Under kvällen kom också det sorgliga meddelandet att Magnus Härenstam avlidit. Jag hoppas att han och Brasse och Eva nu funnit varandra igen, i ljuset på Andra Sidan. 
Tack Magnus för alla skratt!!! Och för din fantastiska, fantasifulla och roliga pedagogiska förmåga. <3Det hände så mycket under gårdagen. Känslorna åkte berg-och-dalbana. Att läsa om en tvååring som dog efter att ha blivit påkörd av en glassbil var också något som grep tag om hjärtat igår...Liksom den fyraåriga flickan som dog i en bilexplosion i förrgår...
Våra tankar får gå till alla sörjande...

I tidningarna kan man följa festen via bilder och text. De festade länge...de passade väl på ;-) Och så kan man läsa kritiken. Smolket i glädjebägaren. Att vi inte ska vara tacksamma över att vi "fick vara med" eftersom det är vi som betalat kalaset...
Ja, det är en syn på saken som jag förstår och respekterar. 
Vad är det då för behov vi har som gör att vi är så många som tittar? Festen, glittret, klänningarna, tiarorna, dukningen, vigseln, högtidligheten...nja, för min del handlar det om behovet att se äkta känslor. I en värld där så mycket är så konstlat, spelat, ytligt är det oemotståndligt att se två lyckliga människor uttrycka sin äkta kärlek till varandra. Jag tror och hoppas att den kärleken smittar av sig!

Våld, rasism, homofobi, terror, sexism, mobbning och allt annat hemskt, har vi runt omkring oss hela tiden.
Att en stund få uppleva en kärleksfest är något vi kan unna oss. För det var kärleken som firades. Den kan firas enkelt och fint eller med pompa och ståt. Inte bara kärleken mellan två människor utan kärleken mellan oss alla. 
Jag smuttade på mitt vita vin med jordgubbar i och skålade med. Jag låtsades inte vara med, jag var med! För en stund...:-)

Och säga vad man vill om Sofia, men nog är hon en frisk fläkt i kungahuset!!!
( Diskussionen om monarkins vara eller inte vara får vila ett tag, för min del)

Och så regnar det igen...igår var det sommar, idag är det som "vanligt" igen...vad nu det är?Ett fyrfaldigt leve för Kärleken!
Hurra, hurra, hurra, hurra!
Skååål!!!

Och Kraft och Kärleksfullt Ljus till alla som sörjer. <3

Sorgen och glädjen har ett gemensamt: båda kan uttryckas i tårar <3
❤️
Jag tog en bit av torpet med mig till stan :-)

"Jag fick vingar"

publicerat i Allmänt;
Första myggbettet...men det gör ingenting för idag är det verkligen SOMMAR!

Andra "lektionen" om Vedic Art. Åh, så härligt! Måla i stort, måla i smått...Jag tror jag "fick vingar" idag och lyfte en bit från marken ;-) Att jag har en underbar lärare är det bästa av allt. :-)
Jag vet att jag haft med denna i ett tidigare inlägg men den passar så bra in idag för vi pratade om det där med "perfekt" på kursen. Vad är perfekt? Är inte alla egentligen perfekta? Vem bestämmer vad som är perfekt? Och är det något att sträva efter, det där med att vara perfekt? Intressant. Vad tycker du?


Maken klipper gräsmattan, hunden gräver upp och gräver ner ben, jag studerar fru domherre som trippar omkring. Ibland ser hon ut som om hon försöker gömma sig i gräset.

Massor av skrålande, glada studenter i stan idag. "Den ljusnande framtid är deras"...hoppas jag....och vår! :-)

En som inte var med på sin avslutning idag var Lisa, 17 år...hon är försvunnen...Vilken mardröm detta är! För föräldrar, släkt, vänner, lärare, polisen...ovissheten...vad har hänt???
Jag har inte ord...men jag sänder tankar och böner...

I morgon är det dags att ta på sig tjusigaste hatten och bänka sig framför TV:n och se på prinsbröllop...flickan av folket ska få sin prins och bli prinsessa. Hur romantiskt är inte det? Hi hi...jag kommer nog att titta även om jag ibland ifrågasätter monarkin...men det är något speciellt med att se äkta kärlek.. <3 Och tänk om Madeleine föder barn mitt upp i allt också! ;-) Jojo, det skulle bli historiskt :-)

Nä, nu tar jag och "flyger vidare", dvs målar en stund...eller vilar...och målar sen...eller...det blir nog bra vilket som.. ;-)
Nu grönskar det, nu blommar det och livet är fullt med sommaränglar igen! :-)

Solljus och värme önskar jag Dig
❤️
Din morfar ler

publicerat i Allmänt;
En själ kommer till oss på jorden. 
En själ lämnar oss.Så kan man sammanfatta det jag upplevt idag.
Den själ som lämnat oss är ingen jag egentligen kände men som jag mött. Mina tankar går till de anhöriga.

Den själ som kommit har jag nära förbindelse med men ännu bara sett på kort. 
Jag har blivit moster igen!!! På "gamla dar"! Fördelen med att ha unga systrar ;-)

Så välkommen till världen du är, du lilla som nu startar din jordevandring! Jag vet att din morfar ler mot dig från sin himmel.
<3
Och din skyddsängel finns med dig, från ditt första andetag till ditt sista. <3Vid andra hundpromenaden idag stannade vi båda vid grinden. Jag anade något och hunden vädrade. Jo då, mycket riktigt, några meter bort stod ett rådjur inne bland träden. Den tittade på oss. Alldeles stilla. Så vacker. Vi stod en stund, sen vek vi av till vänster istället för att ta vägen rakt fram. Vi ville inte störa. <3Tillbaka på gården satt herr och fru Domherre på gräset. Hanens röda mage lyste grant.

Första sommaren jag såg Domherrar här var den heta sommaren-94. Jag gick lite före mitt sällskap upp från badet till torpet. Skulle fixa fika. Luften dallrade i hettan. Förvånad fick jag syn på röda fåglar i en björk! Domherrar! Mitt i sommaren! Jag tänkte först att jag fått "solsting" eller "hallucinerade" i värmen ;-) Men nej, där var Domherrar!!!
                               ;-)

Maken på hemväg från Linköping. I morgon ska jag på kurs i Vedic Art. Så ser det ut i mitt liv. Just nu.
Maken fyllde år i lördags. Blombudet kom med vacker bukett i tisdags...bättre sent än aldrig ;-)

NAMASTE
❤️

Magisk musikupplevelse mm

publicerat i Allmänt;
Plötsligt kommer tanken: förändring!
Ingen stor, en liten men ändå...
Vill inte vara "gråblond" längre, vill vara "rödbrunett" som tidigare...Någon gång i sommar :-)
Kontakt med frissan (jag har den bästa!). Har glömt vilka veckor hon har semester. Finns nog tid i augusti, tänker jag. Och så får jag en tid före midsommar! Yippiii!!!


Det hände igår, fick uppleva en stor musikupplevelse via TV:n. Magiskt, var det. En av mina favoriter från min tonår, Emmylou Harris fick Polarpriset i år. Fantastiska First Aid Kit framförde sin hyllningssång "Emmylou" till henne. Går inte att beskriva, måste upplevas! (4Play) Magi...
Ett stort ögonblick var också när Bruce och Patti sände en hälsning till Emmylou :-)
TV är bra...ibland ;-)Ibland...är det bra att faktiskt lita på väderleksprognosen...och ta med sig vita jeansen...så man slipper sitta och svettas i de blå....;-) För det är sol och värme just nu här i torpet. Varför inte shorts?, kanske någon undrar...nja, inte riktigt där ännu...trots juni månad.

Hellre ta med ett plagg för mycket än ett plagg för lite. ;-)

Oj! Hoppsan! Där kom en ladusvala inflygandes! Tack och lov vände den direkt ut igen och förenades med sin partner. Bäst att stänga ytterdörren.
Vi hade alltid svalor här förr. De byggde bo i "hålor" i gamla stugans fasad. Men sen vi renoverade har de varit sällsynta. Så glad att se dem igen :-)Tydligen skolavslutning idag. Det är inte utan att jag blir lite nostalgisk. Minns känslan. Både från egna avslutningar, mina barns och som personal. All träning och spänning inför avslutningen, högtidligheten och snabbt var det över! Och en viss sorts tomhet kändes inom en. Men också förväntan: sommarlov!!!
Och vissa elever eller kolleger skulle man skiljas från för all framtid...
Betygen...ja, jag som "medelmåtta" var oftast nöjd och var inte rädd för att visa mina föräldrar. De visste att jag gjort så gott jag kunnat. Så var det inte för alla..Och sommarlovet innebar ledighet och resor för mig och familjen. Men alla hade inte råd eller möjlighet att resa bort. De olikheterna kvarstår idag. 
Men jag hoppas att alla får en fin sommar. Brunbrända ben (lagom brända!), bad, utflykter, kanske sport, kanske bokläsning, bara vara...man behöver inte resa långt...äventyret väntar runt kröken :-) Bara det att tälta på tomten, sova över med en kompis, bara det var spännande, minns jag.
En del ska jobba, en del ska plugga. Jag jobbade ibland, som barnflicka och hundvakt ;-) Det var kul och lärorikt. Mindre kul var att plocka maskrosor. Dra upp dem med rötterna...;-)

Nu har solen gått i moln igen. Juni 2015.
Solen gick upp 3.22 och går ner 22.21 här. Även om solen inte syns hela tiden så är det ändå ljust! Ljuset, det underbara ljuset :-)
❤️


Filosofisk magi

publicerat i Allmänt;
Läser, ur fantastiska, kloka Maria Scherers bok, "Någonting bättre är redan på väg". Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag läser ur den men jag återvänder och återvänder och blir förhoppningsvis lite klokare för varje gång....(att jag glömmer och behöver påminnas är också en orsak förstås)

Hamnade i kapitlet om självläkning. Accepterandets filosofi. Om att man tvärtemot vad man lärt sig om att aldrig ge upp, faktiskt måste göra det ibland. 
Acceptera  - och ge upp.
Ge upp - för att vinna.
När ett problem blir oss övermäktigt t ex.

"Det gäller alltid att orka och att våga inse när man gjort tillräckligt och det är dags lämna och acceptera." Skriver Maria.

Hon skriver också: "Det ligger en märklig filosofisk magi i att lämna och ge upp önskningar, händelser och människor som betyder allt för oss. Det ligger en märklig filosofisk magi i att acceptera och lämna - för att ge luft, rymd och ro åt en önskan. Det oerhörda händer då att när vi äntligen vågar lossa våra spända förtöjningar och låta våra önskningars vackraste skepp själv finna sin väg över havet - då händer just det vi önskat - utan att vi gjort någonting alls."
Maria visar på exemplet med ett sår som vi pysslar om för att det ska läka snabbt, istället för att ge det tid att självläka...

Vågar vi lita på tiden och självläkningens stora krafter? När det gäller själens sår? Vågar vi låta livet ta hand om oss? Kan vi släppa kontrollen?
"Låt floden själv finna sin väg till havet och under skall vederfaras dig..."
Acceptera - och ge upp.
Ge upp - för att vinna.

Jag har skrivit om detta förr men jag tror inte att jag är ensam om att vara frustrerad, förtvivlad, arg eller ha svårt att släppa kontrollen då och då i livet...;-)
Och jag är nog inte heller ensam om att ha testat att släppa taget och funnit att problemet löst sig eller önskningen slagit in :-)

Tack Maria!!!Jag tänker också ofta på att vi ibland inte upptäcker att vår dröm eller önskan är uppfylld. Bara för att den kanske ser lite annorlunda ut än vad den gjorde i drömmen. Men egentligen så är det väl känslan av att något känns rätt och fint och bra som är det vi strävar efter. "Oj, vad jag är lycklig nu och vad allt känns rätt trots att jag hamnade i Finspång och inte i Toscana." ;-)


En gång kommenterade jag en vän på Fb som undrade: "hur ser ditt drömliv ut?"Jag svarade att "jag lever mitt drömliv nu."
Det var "fel" svar..."Man har alltid drömmar i livet för att komma vidare" eller något liknande fick jag förklarat. Jag tolkar det som att är man "nöjd och lycklig så har man stagnerat"???
Visst, jag drömmer om att slippa min sjukdom men det kommer inte att ske. Att acceptera och vara nöjd ändå, det är väl bra? Eller? Hur som helst, jag lever mitt drömliv och det är allt annat än stagnation i det :-)

"Låt floden själv finna sin väg till havet och under ska vederfaras dig."
❤️Alla dessa ansikten

publicerat i Allmänt;
Ni som följer mig vet att jag älskar att se på konst. :-) Idag var det dags igen. I vackra Österbybruk. 
I fina sadelmakarlängan ställer Stina Wollter ut under juni månad.
Stinas tavlor är "annorlunda", spännande, lekfulla...alla dessa ansikten...ju längre stund man tittade desto fler ansikten dök det upp...

Bilden tog min syster Konstnär: Stina Wollter

Här en konstbild på en tavla som inte fanns med på utställningen. "Lager" heter den. Kol/akryl. Stina Wollter

Känns alltid bra att titta på konst, tycker jag. Det ger mig energi :-)

Jag sätter aldrig på mig "vad-föreställer -detta-glasögonen" när jag går på utställning. Jag betraktar, tar till mig och låter tavlan tala. Då blir det spännande. Tycker jag. :-) Konst ska vara upplevelse :-) "Tycker jag"...hi hi...jag upprepar mig idag...

Vi avslutade Upplandsbesöket med fika hos min syster. Lite "gofika" ;-) Och där väntade en överraskning. Hennes yngste son med barn var där. Så roligt att få träffa dem. Speciellt den yngsta som bara är tre månader :-) Så gott att få hålla i en sån liten <3

Söndagkväll. Tvättmaskinen dånar. Fotboll på TV. Mulet ute. Bara ibland lyckas solen tränga sig igenom.

I morgon är en annan dag.
Och solen går upp för dig och mig igen :-)
❤️Sjung med stolthet

publicerat i Allmänt;
Grattis Sverige! Du underbara, vackra land!

Jag har åkt båt i Västerviks skärgård, bott på B&B på en strutsfarm på Öland, sett solnedgången i havet på Gotland, suttit vid en klar bäck omgiven av vackra fjäll i Lappland, pimplat röding i en sjö i Jämtland, åkt båt i Kalix skärgård, åkt vilse i Ume, fascinerats av landskapet vid Höga Kusten, växt upp i Härnösand, turistat i Värmland, gjort rundresan i Glasriket, Småland, besökt Visingsö, gjort upptäcktsfärder i Dalarna, beundrat Hälsinglands skönhet från Öjebergets topp,varit student i härliga Uppsala,  haft det gott i Göteborg, mått gott på Bohusläns klippor, turistat i vår vackra huvudstad, njutit av Roslagen, 
rest runt i fantastiska Skåne, bor i underbara Gästrikland....osv.....osv...
Gästrikland 

Jag är glad över att jag rest så mycket i vårt land. Att resa ger en alltid kunskap och nya insikter. Det gäller utlandsresor men likaväl inom Sverige. Att vårt land är avlångt inser man när man hör alla fördomar om norr, söder, öst och väst....
Jag växte upp i Härnösand. Där frodades fördomarna om Skåne och skåningar. Skåne var "platt", skåningarna var "dryga" och ingen förstod skånska. 
När jag var i tonåren återupptog mina föräldrar kontakten med vänner i Skåne. Vi åkte dit. Och vad fick jag se? Skåne var inte alls "platt". Landskapet var fantastiskt vackert, skåningarna "var som vi" och skånskan var inte alls så svår att förstå...;-)

I Härnösand skrattade vi också åt "Stockholmarnas" dåliga  vinterväghållning ". Det blev ju kaos så fort det föll några snöflingor...;-) När jag flyttade till Bålsta, Uppsala och Rinkeby hamnade jag mitt i verkligheten och insåg att förutsättningarna var väldigt annorlunda... Smala gator, mängder med parkerade bilar, kollektivtrafik, trångt...bara mängden bilar och människor...var så annorlunda...

Och nu vänder jag på steken:
Jag tycker fortfarande att hela snacket om Norrland som en helhet, något avlägset uppe i norr är väldigt fånigt. "Norrland" är väldigt stort! Och det består av flera landskap!!! Vi pratar inte om "svear" och "göter" men "norrlänningar" är ett begrepp. Smålänningar, skåningar, värmlänningar...men inte ångermanlänningar, norrbottningar, jämtar...
Lite märkligt, eller hur?

Det är charmigt med vårt avlånga land. Den skiftande naturen och alla dessa dialekter. Må dialekterna aldrig dö ut! 

6/6. Min makes födelsedag! Förra året stor fest. I år stillsammare. Vi tjuvstartade lite igår med skumpa och  Budapestrulle. :-)
Grattis du underbara man som vandrar vid min sida under vår stund på jorden. Ja, må du leva!!! Så glad att jag har dig <3


Grattis också till alla nysvenskar!! Välkomna! 


Min önskan för vår land är:
Må de goda krafterna vinna. De solidariska, jämställda, öppna, kärleksfulla krafterna. Förändringens tid är här. Vi har inte råd att vara inskränkta och fulla av hat. Det leder ingen vart.

Sverige är fantastiskt! Vår flagga är vacker. Sjung med stolthet: "Du gamla, du fria..." :-)
Om du inte gjort det redan: Upptäck Sverige, hela Sverige! ;-)
❤️


Gör något somrigt ;-)

publicerat i Allmänt;
"Jag lät alla mina maskrosor finnas
fast jag vet att de kallas ogräs
och bör rotas ut.
Men det är så skönt att sitta och minnas
små solar i gräset när sommarn är slut."
- Carl Anton -

Trots en lite kylig vind så känns det för första gången som Sommar idag!!! :-)

Jag gav mig ut på "sommarjakt" ;-)
Liljekonvaljen är ännu inte helt utslagen men strax så...Gästriklands blomma <3

Gräslöken har inte blommor än men väl kraftiga knoppar :-)

"Gräslök med sitt goda strå
har en stjälk med blomma på.
Stråna klipps på omeletten
ett helt år varar blombuketten.
När allt är grått och det är höst
har jag min blombukett till tröst,
då minns jag sommarskärets skreva
där Gräslök konstigt nog kan leva"
-Majas Alfabet, L Andersson -
❤️
Och titta där! Midsommarblomster! :-) Smörblommor finns också men hur jag än försökte fota så blev det bara som "gula fläckar" på bild...

Vid sjön kom denna fina And vankande mot mig, helt orädd. Den såg ut som om den funderade på om den skulle hoppa i vattnet eller inte...det går ovanligt stora vågor på sjön idag...

I rabatten blommar Akvilejan (Akleja) :-)

Lite suddig men ändå vacker, en av mina favoriter: Styvmorsviol. Ångermanlands blomma.

Och jodå, förra årets födelsedagspresenter till maken, två äppelträd, blommar vackert nu. :-)

Sommarhimmel :-)

Så visst är sommaren här, om än lite mulen och kulen ;-) Försommar kan vi väl kalla det. 
Må solen lysa på alla studenter, konfirmander, skolavslutningar och allt och alla annat/andra. ;-)

En vän såg svalor i stan igår = sommar!
Vi tog bort innanfönstren idag = sommar!
"Du ska inte tro det blir sommar
Ifall inte nån sätter fart
På sommarn och gör lite somrigt"...

Ur Idas Sommarvisa
❤️

Så gör något "somrigt" du också! ;-)

Välkommen sommar! 
❤️


Omväxlande

publicerat i Allmänt;
Jag har slutat tro...
På väderprognoserna...
"Snart kommer värmen". "Nu kommer sommaren". "Rekordvärme på väg...."
Nähä....;-)

Här åskar det, regnar, lite solsken, blåser, blåser, blåser, regnar, lite solsken, blåser, åskar, blåser....
Citerar en vän: "det här är ju löjligt"...
Morsdagsrosen


Vilken skönhet! 

Det måste vara något allvarligt fel på sjukvården i Sverige när man måste vänta en halv evighet på svar på röntgen... för att vi inte har tillräckligt med läkare i Sverige så vi måste skicka röntgenbilderna till läkare i....håll i er nu!..Barcelona!!!???
En berättelse ur verkligheten...:(

Och så har vi invandrade, utbildade läkare som inte får arbeta som läkare utan måste köra buss istället...

Jag vet, inget lätt problem att lösa i en handvändning, men nog måste det väl gå att lösa någon gång? :-)

Till nästa inlägg hoppas jag kunna komma med positiva nyheter...
Nu kryper jag ner under filten igen och vilar. 
Men jag har trotsat regnet och gått på en längre promenad idag. ;-) Rörelse och vila i lagom dos är bra för min kropp  i dessa regnperioder :-)

Ljus, värme och kärlek
❤️Problem?

publicerat i Allmänt;
Jag är inte vän med vinden som viner utanför knuten...min kropp protesterar via värk och trötthet...
Det är ett problem som jag måste lösa på mitt sätt...hitta lindring....

Ett problem som löst sig är stoppet i vårt avlopp. I alla fall för nu. Mannen som kommer och fixar berättar att han varit i varenda lägenhet i huset och fixat avlopp. Vi har varit förskonade, tills nu. Fick tips om hur man kan förebygga. ;-)

Världen är full av problem. Varför tar sig vissa tid att skapa nya? Som han som
 skrivit insändare i olika tidningar om att yoga är farligt? Det kan sluta med att man blir hindu...;-)
Hi hi...lite yoga på det kanske?


Hittat på Facebook. För mig sanna ord. :)
Men för att lyssna på den inre rösten behövs lugn och ro. 
Vid beslut, gå en sväng runt huset, brukar min man råda. Ett bra tips! 

En vacker belöning efter regnrusket...:-)

I kväll är det fullmåne! 
Hoppas nu att värmen kommer!  Den utlovade ;-)

Sov gott!
❤️