Ut till fåglarne

publicerat i Allmänt;
Valborg.

Mina rojalistiska vänner må ursäkta mig men att kungen fyller 70 år känns inte så primärt för min del. Han blir så uppvaktad och firad ändå. ;-) Ni som känner mig vet att jag är lite kluven när det gäller monarkins vara eller inte vara...
Men okey då: Grattis Kungen och alla andra som fyller år idag! Ingen människa är förmer än någon annan men en del har mer pengar att fira med och får mer publicitet. ;-)


Idag vill jag fira Våren! Och det är inte så svårt en sån här fin vårdag. Solen skiner och när det är vindstilla är det riktigt varmt. Sädesärlorna vippar omkring på gräsmattan, fågelkören har vårkonsert, det blommar lite överallt, knopparna på träd och buskar är sprängfyllda. Återfödelsen. Ljuvligt! 

Vi tar en promenad ner till sjön.
När vi var här senast var det fortfarande is på sjön...:-)

Brasan är färdig att "tuttas på" ikväll. En trevlig granne som är brandman (bra att ha på Valborg!) sprutar vatten på kasen. 
"Du vet jag är brandman, jag kan bara släcka eldar, inte tända", skämtar han. 
Vi pratar en stund. Får höra att folk sett björn här i närheten. Tidigare spår av lo. Så är det vilda läget nu...
Vi känner oss tacksamma att vi får njuta av älg. Det gick omkring två stycken här utanför huset, på hygget, igår kväll. Försökte plåta men det var skymning och allt var grått så det funkade inte. 


Citronfjärilen har flugit nära mig idag. Som om den ville säga något...

Citronfjäril:
"Var lugn. En ny dag innebär en ny början. Min gåva till dig är att få en ny start."
- Ur Djurens Språk av Solöga -

Tack för det budskapet! <3

Undrar vad det är för figur som tittar ut från gamla fruktträdet? ;-)
"I sippornas tid" av Oskar Bergman

Välkommen Våren!!!
Visserligen vaknade jag med ett svullet och rinnande öga och det kan bero på våren...allergi...eller förkylning...men jag vill ändå försöka vistas ute bland "fåglarne" :-)
Och stå och frysa vid brasan i kväll.  ;-)

Önskar Dig en fin Valborg. Hoppas att den blir precis så som du vill ha den. Man måste ju inte göra något särskilt. Bara vara är också fint. Eller så kanske du jobbar? Hur som: Välkommen Våren! 
Du står där i din fulla prakt! Tack! 
Och prosit!

Ljus och Kärlek
❤️

Sätt lite fart nu, Våren! :-)

publicerat i Allmänt;

Hm..jag borde sova...men det funkar inte...

Ute vräker regnet ner...det slår hårt mot rutan...
Jag har läst och läst i den intressanta boken, se föregående inlägg, tills texten blev suddig och ögonlocken slöt sig. Men somna, nej...
Men jag gör ett till försök. God natt världen! 
Hm
Hm...;-)

Jodå, jag somnade så småningom...:-)

Fredag. Efter telefonmöte tog vi en promenad i skogen. Just då började det naturligtvis regna, ett kallt regn...brrr...vart har värmen stannat upp någonstans? Vi fick sällskap på stigen av Santos med husse. 

Hopplöst att få en svart och en svartvit hund med på samma bild ;-)


Santos hittade vatten i diket att bada i...vår hund stod förvånad och tittade på ;-) Båda är ju vattenapporterande men det är bara den ene som fattat detta...

Har snart läst ut boken. Märker att jag lärt mig en hel del om islamism, patriarkala mönster och om Syrien. Berättar mer i senare inlägg. Det är alltid bra med kunskap. Bättre än fördomar och generaliseringar. Nya insikter, nya utsikter :-) Därmed inte sagt att jag förstår huvudpersonens agerande...får en känsla av att hon skrivit boken för att själv på något sätt försöka förstå vad det var som hände...(Anna Sundberg: Älskade Terrorist)

I morgon Valborg. Själva ordet för mig genast tillbaka till tiden i Uppsala. Minnena. Studentmössan. Champagne. OD-kören. God mat i glada vänners lag. Snöstorm vid brasan vid Gamla Upsala högar...;-)
"Vintern rasat ut..." 

Nu blir det lugnare. ("Vi är till åren komna") Om det är uppehållsväder går vi nog ner till brasan vid sjön och träffar grannar och vänner. 

Välkommen våren! Sätt lite fart nu! ;-)


Trevlig Valborg!
Var rädd om Dig 
❤️

Apropå...

publicerat i Allmänt;
Apropå aprilväder...


Apropå...
Artig och uppfostrad som jag var så räckte jag fram handen för att tacka för undersökningen hos gynekologen. Men hon tog inte emot min hand. -"Nej, jag tar inte i hand", svarade hon bestämt och skakade på huvudet. 
Jag minns känslan av förvåning och känslan av att jag nästan gjort något "skamligt"...
Det här hände i Uppsala någon gång på slutet av 70- eller början av 80-talet. Läkaren var "helsvensk" (vad nu det är?) och motivet att inte ta i hand hade troligtvis inget med religion eller kultur att göra, möjligtvis bacillskräck???
Känslan finns kvar. Men nu vet jag  att  det inte är jag som ska känna "skuld", det är hon som var respektlös och oartig. 
Apropå vägran att ta i hand, vilket nu är på "tapeten". (En gynekolog kan väl knappast skylla på att det känns för "intimt" att ta någon i hand? Hi hi ;-))

Religion kan man tydligen använda som förklaring till allt möjligt... 

Apropå religion...
Jag började läsa boken "Älskade Terrorist" igår kväll. Läste ganska mycket. Lättläst och intressant. Men jag förstår ändå inte (ännu) de mekanismer som får en ung svensk kvinna att lämna sitt fria liv och gå in i ett så begränsat och av män helt styrt liv. För det är ju inte så att hon konverterade till "vanlig" muslim, här handlar det om jihad...

Nu är vi åter ute vid torpet. Lika tacksamma varje gång vi kommer hit ut och allt är "som det ska vara" här :-) Vitsipporna brer ut sig till en vacker grönvit matta här och fåglarna kvittrar. 

Jag längtar efter värmen. Mina grannar har åkt till Italien. Det är 20 grader varmt i Rom meddelade de...

Apropå väder...(Från boken: Inspiration)

Och plötsligt tittar solen in genom rutan! Tack för det! <3

Idag ringde tandläkaren och ville ändra min tid. "Visst, det går bra det", svarade jag glatt. ;-)


<3

Dag till dag. Dag för dag. I morgon är det fredag...igen...:-) På lördag är det Valborgsmäss. På söndag första maj. Tiden går? Nja, den kommer väl? Den är...nu...

Ljus och Kärlek
❤️


Mer yoga till folket!

publicerat i Allmänt;

På hemväg igår kväll. "Dramatisk" himmel över Uppsala.  :-)

Hemma är ändå alltid Hemma. När vi sent på kvällen åker genom staden känns det riktigt bra. Med i bilen är en glad hund. Han har haft det väldigt bra hos vår yngste son som nu får dra fram dammsugaren och städa ordentligt i sin fina lägenhet. ;-)

Nu vilar jag och låter smärtstillande ha sin verkan. Som alltid när jag varit på "äventyr" kommer värken som en mindre trevlig efterföljare. Yogan klarar jag tyvärr inte av idag. Får hoppas på nästa vecka. 

Yoga. Tänk om människor kunde förstå hur bra man mår av yoga. Och om de kunde förstå att västerländsk yoga inte har med religion att göra. Det är inte fråga om tro eller bekännelse. Nu senast var det en prästfru som lyckats få till ett förbud mot yoga på en skola. Synd om de eleverna tycker jag. 
Märkligt är det också att det verkar vara de som aldrig provat på yoga själva som "vet" och "kan" mest...och "bäst"...
Det finns inget "farligt" eller "skadligt" med yoga. Det enda du riskerar är att få lite träningsvärk och lugn och ro i din kropp och själ...
Barn blir inte kristna för att de är med på terminsavslutning i kyrkan och de blir inte hinduer för att de utövar yoga! 
Mer yoga till folket! :-)

Här är de två fågelungarna jag köpte av Eva Sjöqvist. Jag tycker att de är underbara! <3
Jag vet inte men jag antar att det bara är Visby som har "Packhusgodis"? ;-) Köpt på en av favoritaffärerna: Kränku. 

Idag kom meddelande från veterinären angående prover som togs på vätskan i vår hunds öron. Inga bakterier kvar! Underbart! Svamp har han men det får vi medicinera bort. :-)


Kunde idag hämta ut den beställda boken. Spännande. Och intressant. Jag vill så gärna på något sätt förstå hur och varför en ung kvinna från Sverige går med i jihadrörelsen...??? 

Önskar dig en fin kväll!
NAMASTE
❤️

Bye bye vackra ö

publicerat i Allmänt;
Måndag kväll: vi kollade olika alternativ gällande restauranger. Men så kände vi plötsligt att vi går till Kinarestaurangen igen. Och det var bra. Både för den goda matens skull men också för att vi fick en bättre inblick i ägarnas situation. Vi visste att de måste stänga sin restaurang men nu fick vi veta lite mer. Trevliga ägarinnan berättade om hur en rik ung man från Libanon köpt upp en massa fastigheter i Visby och chockhöjer hyrorna. Ägarna av Kinarestaurangen har kämpat länge med att ha öppet året om till glädje för de som bor och arbetar runt torget. Nu planeras det att öppna en nattklubb där...som om det nu behövdes en nattklubb till i stan?
Sorgligt att de måste stänga tycker vi och de gäster som dök upp. Kanske hinner vi äta där en gång till före stängning i oktober? Men som både jag och ägarinnan konstaterade: man måste se ljust på framtiden och all förändring är inte av ondo....

Vi vandrade tillbaka till hotellet via stadens vackra gränder. 
Kajsarn
Tisdag. Sitter på färjan. Tittar ibland på en film som jag sett några gånger förut. 
Havet är lugnt. Solen skiner.

Efter att ha checkat ut och gett hotellet gott betyg åkte vi till härliga Högklint. Och beundrade som vanligt utsikten.

Vi tror att vi varit på nästan alla ställen på denna ö. Vi tror att vi har sett nästan alla platser ;-) Självklart har vi inte det. Idag upptäckte vi fiskeläget Ygne med sin vackra stenstrand.
En varm slät sandsten i handen <3

Och jag kunde ju inte låta bli att skapa...;-)


Sen var det dags för mat. Lunch på arenan. Johan hade lagat god mat igen. :-)


Efter den goda måltiden återstod shopping i stan innan vi åkte och ställde oss i bilkön till färjan.

Bye bye underbara ö! Längtar redan tillbaka! <3

Pax et Bonum
❤️

Så mycket vackert

publicerat i Allmänt;

Det blev italienskt igår kväll. Restaurangen Isola Bella kan rekommenderas! God mat och mysig miljö. 
Hem till hotellet via vackra gränder och husDet röda huset är Burmeisterska huset från mitten av 1600-talet. Huset nere till vänster är Gamla Apoteket. Byggt på 1200-talet. Användes då som packhus. På 1700-talet blev nedervåningen Apotek. 

Berömda Fiskargränd är vackert även på våren. Stora bilden: skepp i ett fönster. Och så "vårt" stiliga hotell: Donners.

Dag 5. Måndag. Oplanerad. Men vi kände väl både maken och jag att vi "måste" väl åka längs Ekstakusten och kanske ner till Hoburgen...favoritplatser. 
Ett fint "måste" :-) Och med den rent otroliga turen vi har med vädret, så sken solen och både Lilla och Stora Karlsö syntes tydligt. :-)

Fina väderkvarnen. Gick in och tog kort inifrån. På en bänk låg en bok med text av Dalai Lama. :-)

Och så alla dessa lamm :-)

Vackra kustvägen till Hoburgsgubben. Vi stannade inte vid gubben idag. ;-)När vi nu ändå var nere på Sudret så passade vi på att åka till Holmhällar också. Vi var nästan ensamma där. Två fiskare såg vi men annars var det tomt bland raukarna. Dessa härligt klättervänliga raukar. 
Vägen blir smalare och smalare...;-)

Det som inte fastnat på kort men som finns ändå ;-), är den rikliga mängden av fåglar av alla de slag. En som tog sig över vägen var en tjusig Fasan. Den trippade snabbt först, sen saktade den farten mitt på vägen och spatserade stolt vidare över till andra sidan :-) Som om den tänkte: "Jag ser att ni stannat."

Allt har ett slut. Det vackra vädret tog slut när vi återvände till Visby. Regn, hagel och snö...
Hm...

Men det har ljusnat igen :-) 

Sista kvällen på ön. Vi har inte bestämt var eller vad vi ska äta ännu. Just nu är det skönt att bara vara på hotellrummet och vila. 

Så tacksam över väder, vind, hav, upplevelser, vila, skönhet. Nu får allt smälta in. Även om jag sett i stort sätt allt många gånger förut så är alla upplevelser starka här på ön. Även de bekanta. Doften av salt hav och tång kan jag inte förmedla här och inte heller ljudet av mängder med fåglar som häckar och inte fårens bräkande men det får ni tänka er själva. :-)

Tack för att du ville följa med mig på denna resa! ❤️
Var rädd om Dig!
❤️

Vänner, släkt, fåglar och jättelagom

publicerat i Allmänt;
Vaknar efter en god natts sömn. Känslan av glädje efter gårdagskvällens festligheter bor kvar inom mig. Finns nästan inget bättre än en glad kväll med fina vänner, god mat och gott att dricka. Kramar, skratt, samtal, värme <3
Vacker dukning


Vacker blomma

Kom igår överens med vännen Eva Sjöqvist om att komma till henne idag och titta på hennes alster. Köpte fågeln Jonas av henne förra året och kände redan då att jag "borde" köpt en fågelunge också. :-) Nu har jag köpt två ;-)
Hemma hos Eva och fåglarna. <3
Foto på fågelungarna kommer senare när jag packat upp dem hemma. :-)
Googla gärna om Evas fågelfigurer. Svartgods. "Från tankens verk till handens verk" :-)

Besökte och planterade en liten blomma vid farfar och farmors grav. 

Åkte sen till systerson med fin familj. Mysigt. Den tvååriga dottern lärde mig ett nytt och bra ord. Hon tittade ner på sina tofflor och konstaterade att de passade "jättelagom". :-)

Nu ser maken på hockey och jag vilar lite. Ögnar igenom nyhetsrubriker och Fb. Konstaterar att det mesta handlar om rasism och islamism..Det är riktigt jobbiga ämnen och båda är skrämmande. 
Orden ur John Lennons Imagine kommer till mig:
Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people
Living life in peace...

Solen skiner men det är riktigt kallt ute. 
Det blir nog italiensk mat i kväll. ;-)
Pax et Bonum
❤️

Dag 4 Lite söderut

publicerat i Allmänt;

Dagen börjar bra :-)

Trötta tillbringade vi fredagskvällen på hotellrummet. Let's Dance och brittisk deckare. Tråkigt att Rickard åkte ur :-( Men han är ju kärleken och tacksamheten personifierad när han står där och lyser och är så lycklig. Ser ut som en segrare trots att han är besegrad...Men egentligen är ju alla segrare. Alla som gett sig in i leken. Modet att ställa upp, lära nytt och visa upp sina styrkor och svagheter i TV! Wassberg? Alla får ha sina åsikter, jag har min ;-)
Åsikter får vi väl alla ha om Miljöpartiets kris just nu. En del är skadeglada. (Enda sanna glädjen? Nej, usch!) Andra bekymrade. Jag är glad att jag inte heter  Stefan Löfven....

Vi åker och inhandlar lite blommor på Linds trädgårdshandel. Det är en sån där underbar och "farlig" affär som förutom massor med fina växter har en massa (o)nödiga snygga inredningsgrejer...;-) 

Satte lite lavendel på pappas grav i Tofta. Åkte sedan den vackra vägen en bit söderut. 


Hit brukade mina föräldrar åka för att titta på solnedgången. Romantiskt...om det inte vore för att min farmor envisades med att följa med och sitta i mitten i baksätet....;-)

Koviks fiskeläge är ett ställe vi gärna återvänder till. Där vilar sån ro, trots att det alltid blåser där :-)


Det fina kapellet ute på hedenSå vackert <3 En hyllning till alla fiskare som riskerade sina liv och nu vilar i havet. 
Utsikt från portenDass? Nej, "kutbod". Här förvarade säljägarna sina redskap...


Fri sikt idag. Både Lilla och Stora Karlsö syntes tydligt. 

Nu skränar måsarna utanför mitt fönster på våning 4 på hotellet. Solen värmer. Vi vilar lite och snart är det dags att rigga om till festmåltid hos vänner. Härligt! :-)

Kan någon kunnig i gotländska vara snäll och översätta? ;-)

Pax et Bonum
❤️Visby och österut, dag 3

publicerat i Allmänt;
Efter en sömnlös natt, fibromyalgin följde tydligen med hit trots att jag inte packade ner den, försöker jag nu komma igång. Frukosten är avverkad, maken sitter vid datorn och jobbar, vädret verkar inte ha bestämt sig, sol eller mulet. Snöade visst tidigt i morse. April, april...

Så är ännu en stor artist död. Prince har gått över till andra sidan. Jag gillade hans låtar men i övrigt visste jag inte mycket om honom. R.I.P Prince. 

En som fått leva länge är drottning Elizabeth av England. Fyllde 90 i går. Krutgumma. Alltid när jag ser en bild på henne tänker jag på hennes far och filmen The King's speech. Om hans kamp med sin stamning och hans ovilja att bli regent. Men när brorsan hoppade av så hade han inget val. Och sen ärvde dottern Elizabeth tronen. Undrar när Charles får ta över? Drottningen har sagt att hon inte ska abdikera utan sitta på tronen tills hon dör. Med tanke på att hennes mor blev över hundra så...;-)

Nu sitter jag uppflugen i fönstersmygen efter en promenad i stan. Det var några ärenden att uträtta. Himlen blir allt blåare och molnen allt tunnare. Men varmt var det inte...Att gå i Visby är att som förflyttas långt tillbaka i tiden. Störd bara av bilar och moderna skyltar. ;-) 

Vackra S:ta Karin (Katarina) . Visbys största och vackraste ruin.
Och här är hon, Karin, på tavla (gammal skylt?) på väggen i resturangen igår. ;-)

Nu är det lunchdags och "släktträff" ;-) 

Efter god mat på ICA Maxi Arena och trevligt sällskap drog vi idag österut. Till Ljugarn bl a. Ett samhälle som ännu inte riktigt vaknat ur vinterdvalan. 

Strandridaregården. Strandridare var på 1700-talet en sorts tulltjänsteman vars uppgift var att stoppa smuggling. 

Och överallt dessa söta Tusenskönor :-)


Charmiga fiskeläget HerrvikNu vilar vi på hotellet efter dagens äventyr. I morgon är vi bjudna på födelsedagsfest. :-)

Önskar Dig en riktigt fin helg! Kom ihåg att Du är Värdefull! 
❤️

Älskade Fårö, dag 2

publicerat i Allmänt;
Efter frukost styr vi kosan norrut: Fårösund och färjan till Fårö. Det var några år sedan vi var här senast. Har aldrig varit här på våren. Bara på sommaren då vi fått trängas med alla andra turister. Nu är vi inte ensamma men nästan. Vi pratar om hur det var förut, för längesedan innan vägarna asfalterades och när man måste gå ut och öppna grindarna vid varje färist. ;-) Det var charmigare då men det är fortfarande osannolikt vackert, 
Langhammars raukområdeEn fantastisk dag att vandra här. Solen värmde, horisonten syntes skarpt, blåsten störde inte...vågskvalpet var som ljuv musik ;-)

Snacka om vindpinat...enbuskarna växer längs med marken


Ansikte?
Vi åkte vidare mot Helgumannen. En av mina favoritplatser på jorden. Ett fiskeläge. Här vilar historien av det hårda livet som fiskare. 


Doften av tjära slog emot oss när vi kom ;-)

Vart tar vägen vägen? Vad väntar bakom nästa krök? :-)

Fårö fyrNöjda lämnade vi Fårö. Tillbaka till hotellet. Sen ut och äta på en favoritrestaurang: Bakfickan.
För en fiskälskare som mig är detta underbart. Vansinnigt goda rätter och charmig miljö. :-)

Är trött nu efter en fantastisk dag. Lyckoväder och så mycket vackert att uppleva. Stenar, stora som små, hav i blått och turkos, fiskelägen, lamm och lammungar, blå horisont, vårvindar, solsken, lambgift, stenmurar, fossiler, gränder, medeltida hus...jag är så lycklig.
Andas in den friska luften. Andas ut spänningar. Njuter. Och är sååå tacksam över Nu och Här ❤️ Får man vara så här lycklig? ;-)

Även om vi är i ett "annat land", Gotland, så vet vi att Sveriges nya prins heter Alexander ;-) Fint val! Tycker jag. 

Ljus och Kärlek 
❤️
Charmiga, trånga kvarter ;-)


Gotland dag 1

publicerat i Allmänt;
När jag var liten och åkte till Gotland med min familj, det gjorde vi varje sommar, och det "gick vågor på sjön" brukade pappa alltid säga att "båten är så stor så vi kommer inte att känna av sjögången alls." Det tänkte jag på idag när vi satt i bilkön i Nynäshamn och upptäckte att det var klass 1-varning på Östersjön idag...;-)
Dagens färjor är betydligt större och stabilare än färjorna i min barndom. Vi tyckte ändå att de var "jättestora". Och visst kände man av sjögången! Men ingen i vår familj hade anlag för sjösjuka. När andra kräktes runt omkring oss plockade vi fram matsäcken och lät oss smaka...;-) Det sägs att om man har dålig balans blir man inte så lätt sjösjuk. Det stämmer nog in på mig. 

Sjögången idag märktes inte alls. Solen glittrade på havet och utsikten var fantastisk. Utmärkt att meditera till ;-)Och plötsligt och magiskt stiger ön upp ur vattnet :-)

Solen lyser och värmer när vi kommer i land på ön. Efter incheckning på hotellet åker vi direkt till smultronställena Gnisvärd och Tofta. Njuter av havsluft, sand, tång, stenar, vågors brus, fåglars skrik ;-) Åh, äntligen här igen!!!
Nu sitter vi på Chinarestaurang och njuter av maten. Så längesen vi var på China och åt :-)


Väldigt lugnt på Adelsgatan vid stängningsdags. Vi kikar in i bokhandeln men hittar inte det vi söker. 

Proppmätta vandrar vi genom de vackra gränderna tillbaka till hotellet. 
Solen är på väg ner...


Utsikten från hotellet, ner mot hotellet där vi bodde i fjol. Lite bortskämda blev vi nog då. För även om detta hotell är fint och bra, så höll Clarion lite högre klass. Tycker vi. Men det var fullbokat och det går ingen direkt "nöd" på oss här ;-) 

Gotland, mitt andra hem, forever <3

Ska läsa Gotlandsmagasin nu, bli inspirerad :-) Och sen sova, var uppe före tuppen i morse :-) 

Hunden är hos yngste sonen. Har det nog väldigt bra just nu när sonens kompisar kommer på besök. "Killträff".

Planerar lite längre tripp i morgon...;-) 

Önskar er alla en god natts sömn. 
❤️

Jag i mitt rätta element. :-)


❤️

God natt, god morgon, god dag

publicerat i Allmänt;
Regnet slår mot rutan. Det är sen kväll och jag har svårt att sova...kroppen värker, det sticker och ömmar på olika punkter. Fibromyalgin :(
Tankarna virrar omkring i ett sammelsureum. Åh, fokusera! Tänk på trevliga saker. Räkna baklänges. Är jag inte lite hungrig? Nä, orkar inte gå upp...och skulle jag göra det så måste jag ju orka borsta tänderna igen...
Dricker lite vatten.

Det plingar till i mobilen. Sms från yngste sonen med de efterlängtade orden: "Hemma"...:-) Tack Gud och änglarna för det! <3

Tänder lampan och plockar fram en bok. Kvällen övergår långsamt i natt. 


Maken och hunden sover gott.

Skulle jag väcka maken nu och säga: "jag kan inte sova", skulle han förmodligen, halvsovande,  svara; "du kanske ska försöka sova"...!!! Det har hänt förr...;-))
Nä, jag väcker varken honom eller hunden, de ska upp tidigt, det måste inte jag.

God natt! 

"Det är lustigt att konstatera 
att de flesta dagböcker är skrivna på nätterna"
- Robert Storm Petersen -

"Någon gång i nattens djup
blir sent till tidigt"
- Martin A. Hansen -

Morning brain ;-)

Somnade till sist. Vaknar till dunket från en fiskebåt...eller nej, så charmigt var det inte...dunket från pålning...;-)

Kär vän skickar fin morgonhälsning till mig på Fb. Kan dagen börja bättre? <3

Skippar nyheter och världens oro. Påbörjar dagen. Hunden är nedsövd hos veterinären. Öronspolning. Maken är med bilen på däckbyte. 

Dags att på allvar börja packa. Måste tänka på att packa varma kläder som tål regn...om nu väderprognosen stämmer...:( Vårjackan får hänga kvar hemma ännu en tid...

Slutklagat! :-)

Önskar Dig en bra dag, fin kväll, god natt :-)
❤️
Kom ihåg att du duger och räcker till för att Du är Du! ❤️Dunkdunk dunkdunk

publicerat i Allmänt;
Känslan från drömmen levde kvar hela dagen. Nästan svårt att lägga sig och sova. Det var förra natten jag hade en sån där otäck dröm. Vissa detaljer minns jag tydligt, andra är suddiga, men känslan...ingen mardröm i form av otäcka djur, monster eller grymma människor. Utan en dröm med verkliga människor som råkar ut för hemska och sorgliga saker som jag blir vittne till men inte kan förhindra...otäckt...känslan höll i sig hela dagen...Funderade inte på betydelsen av drömmen, bar inte någon form av rädsla för att drömmen skulle besannas i verkligheten...men känslan fanns kvar..
Det är märkligt med drömmar. Vissa är sköna att vakna upp ur och finna att "det bara var en dröm" :-)

Denna natt drömde jag inte drömmar som följt mig in i dagen :-)

Detaljer från min pågående målning. Så mycket fint och magiskt som vill komma fram :-)

Dunkdunk dunkdunk dunkdunk hela dagen...nya hus ska byggas, då måste man påla...dunkdunk dunkdunk...jag bor i ett nybyggarsamhälle...dunkdunk dunkdunk...ska bli skönt att åka härifrån några dagar...;-)

Fler "figurer" :-)

I morgon måste vår hund till veterinären och spola öronen igen...stackarn...men tur att att möjligheten finns. 


"Mannen och kvinnan" Och en dansande dam i bakgrunden...:-)

Hörde att bostadsminister Kaplan avgår. Det var bra att han tog det steget förhållandevis snabbt. Så slapp vi det drevet. Självklart ska han avgå. Svårt att respektera och ha förtroende för en politiker som uttrycker sig som han gjort. 1.5 miljoner kr ska han visst få, så direkt synd om honom är det ju inte...;-)

Det är så mycket gnäll och käbbel inom politiken nu tycker jag. Istället för att samarbeta och hitta lösningar. Och så gubben i lådan, Persson, som poppar upp och vill ha uppmärksamhet...igen...;-)

<3

Har yngste sonen här idag. Han är, minst sagt, brunbränd. Snyggt. Och själv bleknade man ännu mer ;-) Jaja, det blir väl sommar och sol i det här landet också...får man hoppas ;-)

Ljus, kärlek och hopp!
❤️

Kom igen nu grabbar

publicerat i Allmänt;
Det är så vansinnigt spännande att jag knappt vågar titta men jag tittar ändå. Tiden sniglar sig fram. Några minuter kvar. Favoritlaget leder. Jag ber till högre makter. Skriker till! "Där var det nära!" Hu...och sen: "JAAAA!!!" Jublet har ingen gräns!! "Hur känns det?" Spelaren är så lycklig att han inte kan svara...(Han är "mållös", hi hi)
Storvreta vann SM-guld i innebandy. Jag såg matchen på TV, sönerna med vänner såg live. 

Varför engagerar detta mig? Jo, eftersom jag bott i Uppsala håller jag på Storvreta. Innebandy för att mina söner spelat och spelar det. Vet inte hur många nagelbitande matcher jag varit på. :-) Om man aldrig sett en innebandymatch är det nog svårt att förstå charmen. Det är en snabb sport. Ofta många mål. Och en och annan spelare som dimper över sargen. Svårförståeliga regler, i alla fall för mig. "Öh, vad hände där??" ;-) Men full fart och vansinnigt spännande för det mesta. 

Stämningen på läktarna var det lite si och så med ibland. När killarna var barn och tonåringar mötte man lag med supertaggade...föräldrar...på gott och ont. Jag har sett och hört många vuxna med minst sagt oförskämt beteende...men också härligt engagerade vuxna. 

Jag minns när "vi" på hemmaplan mötte ett lag från "en ort där jag bott förut". De föräldrarna och ledarna utmärkte sig. Skrek och protesterade och viftade och skällde. "Vi" (Vide) vann matchen och blickarna från de förlorande föräldrarna var rent hatiska. Och fula ord och muttrande. Läskig stämning. Och väldigt barnsligt beteende.  Hoppas att inte deras söner blev utskällda sen. Förlorar man behöver man uppmuntran. Åtminstone på den nivån. Och förresten, det mesta är ju domarnas fel ;-) (Tur att några vill vara domare...) 
Sport väcker känslor...!

Minns också en ledare som matchen igenom skrek: "Kom igen nu grabbar!" Även när laget ledde...
Jag minns att jag nästan kokade av irritation ;-) Men jag minns inte om "vi" eller de vann. Spelar ju ingen roll nu :-)

Det var kul och intensivt de där åren när sönerna spelade innebandy och fotboll. Ett evigt skjutsande. Gemenskap och tillhörighet. Glädje och sorg. Nu är sönerna vuxna och sköter sig själva. Och spelar fortfarande innebandy för skoj skull. 


Så här kändes det lite i morse när jag hörde regnet slå mot fönsterrutan...
Men upp kom jag till slut och till och med ut. 

Dystert är kanske ett bra ord för dagens väder....;-) 
Men man behöver ju inte vara dyster i sinnet för den skull. Jag försöker låta bli :-) 
Aktiviteterna de senaste dagarna har kroppen beslutat att bestraffa mig för...värk...att det ska vara så svårt att hitta balansen...att ta i lagom...men när vädret är så här så kan man ju vila med gott samvete, eller hur? 
Lite te, en god kaka, en bra bok...
Ska bara tömma tvättmaskinen först ;-)

Vill tillägga att jag märkt en skillnad åt rätt  håll sen jag började med yoga. Värken i ryggen blir inte lika intensiv och avtar snabbare nu. Kanske är min yoga bra för min fibromyalgi? :-)


Regn eller solsken, arbete eller ledighet, frisk eller sjuk, jag önskar Dig en fin söndagskväll och en bra ny vecka fr o m i morgon. 
Var varsam med dig ❤️
NAMASTE
❤️

Rensa i min egen röra!

publicerat i Allmänt;
Med en suck ser jag mig omkring i lägenheten. Milda makter! Så här ser ut! Att det kan bli sån röra när man inte ens vistats här..."När sov vi senast här?" undrade maken igår kväll. "Jag minns inte....i påskas kanske?"
Vi har pendlat mellan torpet och jobbet och bara varit här och vattnat blommorna och hämtat posten...eller "bara"? "Någon" har ju faktiskt rört till det...och "någon/några" borde vara jag och maken...suck..,
Dags att rensa i röran! ;-)
Men...vart ska man börja? För att inte hamna i "plockar-lite-här-och-där-syndromet"...rum för rum blir nog bra...:-) Börjar i mitt "kontor", gröna rummet, för att överhuvudtaget ta mig fram till staffliet som står vid fönstret...hjälp!!! Det här är sk "välfärdsproblem" och vi har skapat det helt och hållet själva...
...och nu måste jag tömma tvättmaskinen..,,!!' "Stackars mig" ;-)

Några timmar senare...röran har minskat...lite...pappersinsamlingen är knökfull....
Tagit en långpromenad i närområdet, ut till havet och runt i parken. Bara måste ut! Skönt att röra på sig men fy vilken tryckande luft...Efter en kopp te är det dags att fortsätta. Det går inte fort....Har funderat på det där med att "tiden tycks gå snabbare när man blir äldre"....är det för att allt man gör går långsammare då?? ;-)

Varför har jag sparat kataloger från förra året??? ;-) Milda makter! Släng!!!

Innan jag avslutar inlägget idag vill jag nämna påven igen. Efter ett besök hos flyktingarna på ön Lesbos har han tagit med sig tolv flyktingar hem till Vatikanstaten. Tre muslimska familjer varav sex är barn och bedöms som särskilt utsatta. Heja påven, du har så klart både råd och plats men det här ger ändå positiva signaler. Gränsöverskridande och modig är han! Förhoppningsvis en god förebild för många andra. :-)
Bild från Metro Foto: Filippo Monteforte/AP

Det händer goda saker i världen! Dem kan och vill jag ta till mig och låta mig glädjas åt. Som motvikt till det motsatta som nästan bryter ner mig. 

Nej, men hallå! Städa och rensa var det ja! :-) 
Men titta där, där ligger ju julkorten...;-)

Vad gör du idag? 
Vad du än gör: var varsam med dig! :-)

Hm...dags att rensa bland tankar och intryck också, tror jag ;-)

Så det så! :-)

Pax et Bonum
❤️

Världens Konstdag

publicerat i Allmänt;
15 april.
Det är Världens Konstdag i dag. Har jag precis upptäckt. En internationell dag för att uppmärksamma konsten. Måleri, skulptur, arkitektur, poesi, musik. 
Den har firats sen 2012. Att man valt just detta datum är för att hedra Leonardo da Vinci som föddes 15 april 1452. 

Leonardo da Vinci självporträtt. Fantastiskt vackert tycker jag. 

Jag skrev och tackade på Fb idag, alla som varit på min "vernissage" här på bloggen. Och tackade för all positiv respons. Den väcker skaparglädjen i mig. :-)  Tack <3

Här en gammal påbörjad tavla. Kom av mig med den. Men titeln lever vidare: "Änglatröst".... Ska slutföra den i sommar....

Inne i stan igen. Jobbat. Och träffat fyrbenta och tvåbenta vännerna. <3
Nu mätt efter god pizza. Tvättmaskinen dånar och snurrar. Blir en TV-kväll. :-)

Önskar er alla allt gott!
Tack för att ni finns <3
NAMASTE
❤️

Soltavlan :-)Jag vågade! Halleluja!

publicerat i Allmänt;
Med stöd från uppmuntrande vänner tänkte jag, "äh, varför inte?"...
Så nu visar jag några till av mina senaste alster, mina senaste "testa-prova-leka-målningar";-)

Lager på lager med akrylfärg


Den här är kul. Påbörjades för något år sedan. Kändes tråkig att slutföra...ogillar när jag hamnar i "måla-blommor-grejen" och sen de där "damerna" som envisas med att vara med ;-) Men nu tycker jag att det blev en kul målning. Färdig? Vet inte....


Köpte akrylpennor. Första leken med dem :-)


Nästa lek...


Inte färdig...tror jag....


Mix med färg och pennor. Kom fram mycket i den ;-)


Den mest mystiska av alla...släppte alla "hämningar" och målade snabbt denna. La den åt sidan och funderade på att slänga den men så fick jag syn på "mannen" (?) i den tredje "påsen" (???) från vänster....Och plötsligt blev den här målningen väldigt spännande, levande och intressant :-)


"Stad i snö"? :-)


Hm..,snett och vint och mystiskt ;-)

Ah! Jag gjorde det! Jag vågade!!! Halleluja! ;-)

Den stora som jag visat tidigare är ännu inte "färdig"...

Idag blåser det kallt här och det är knappt solen värmer ens i lä. 
Om en vecka är vi på Gotland. Längtar!Var varsam med dig! 
❤️

Funktionsduglighet och vardagsljud

publicerat i Allmänt;
Tänk att man kan sakna de där "evinnerliga" vardagsljuden. Det är ju skönt när tystnaden lägger sig som mjuk bomull i öronen. Men när man vet att man inte kan spola vatten, inte spola toan, inte tillaga varm mat, inte prata i telefon...då vill man ha de där ljuden tillbaka. :-)
En skogsmaskin körde in i en ledning och det blev strömlöst i stugan. Vi avvaktade, ville inte vända tillbaka till stan. 
Så plötsligt efter några timmar började det pipa, tjuta, brumma, klicka, ticka, blinka...hi hi, hej alla ljud! :-)
Tänk vad kissnödig man blir när man inte har tillgång till toalett!! ;-)

Vi har vedugn i gamla stugan men det ryker oftast in och den stugan är inte uppvärmd ännu. Där bor vi under sommaren. 

Ja, vi är bortskämda förstås....och lite bekväma...men genom åren så har vi klarat av flera "nödsituationer" med bravur och nu på "ålderns höst" så unnar vi oss bekvämlighet...hi hi...fniss fniss...det där lät något det, va? ;-))

Jag brukar säga att jag ska bli en gnällig och besvärlig pensionär så småningom ;-) En som tränger sig fram i köer och parkerar kundvagnen på tvären i smala gångar i affären. Då är det slut med snällhet och rätta sig i ledet! Ha ha! Nej, jag skojar bara, men visst skulle det vara kul att pröva på att vara lite uppstudsig ibland? 

Nej, man ska nog vara glad om man överhuvudtaget får leva ett bra och friskt pensionärsliv! Och ha pengar till mat och hyra. Och kunna yoga fortfarande. :-)

Varit på yogakursen idag. Det var så härligt! 

Då och då dyker det upp texter och forskningsresultat angående utbrändhet. (Eller vad man nu vill sätta för namn på detta) Om att man kan se spår av detta i hjärnan. Jag tänker ibland på detta. På spåren, ärren, i min hjärna efter mina två rejäla krascher...För fyra år sedan var jag som allra sjukast just nu. Sängliggande. Det har tagit år att bli så bra som jag är nu. Men spåren, ärren, de är kvar...troligen för alltid. Och totalt "funktionsduglig" det blir jag aldrig. I samhällets ögon. Men i mina egna ögon är min resa längs Bättringsvägen, ett mirakel....och jag tycker att jag duger som jag är :-)
Minns att när jag kraschade meddelade jag här på bloggen att "jag reser mig igen, ja, jag reser mig igen..."Varför frossa i det som varit? Det gör jag inte. Men jag tror att det är bra att då och tänka tillbaka på hur det var och jämföra med nuet. Jag blir tacksam då. Och jag tänker på och förstår dem som mår dåligt nu...Jag tror inte på ett helvete efter döden, jag vet att jag varit i helvetet här på jorden när jag var sjuk. 
Jag tänker också på alla som stod vid min sida och stöttade mig. Djup tacksamhet inför dessa. 

Kanske ska ta del av vårbudgeten? Får bli i stora drag...Bra om sjuka kan få tillfriskna i lugn och ro. Ingen vill vara sjuk, tro mig! 

Vare sig du nu mår bra eller dåligt så hoppas jag att du har en fin kväll.
Det är för Dig solen går upp i morgon igen!
❤️ 

Vad som helst kan hända

publicerat i Allmänt;
Jag går en kurs. Jag har klarat av att göra saker som jag trodde var omöjliga att göra. Åtminstone för mig. Men jag klarar det och det känns bra :-) Känner att jag öppnat ännu en dörr till det som är rätt för mig. :-) Nya steg på den väg som är min. 


Thailandsresenärerna kom hem i morse. Känns fint att allt gått bra. Inte för att jag är "typen" som oroar mig så mycket men ändå. Om jag skulle oroa mig så måste jag ju oroa mig hela tiden. Olyckor och annat otäckt kan ju hända även här hemma i Sverige...Dessutom tror jag på skyddsänglarna...:-)

Har ni läst om bagaren och tiggaren? I staden Dole i Frankrike brukade Jerome Aucant sitta utanför Michel Farmants bageri och tigga. När Michel en dag blev kolmonoxidförgiftad av en läckande ugn och raglade omkring, ringde Jerome efter ambulansen och räddade därmed Michels liv. Eftersom Michel ville pensionera sig sålde han bageriet till Jerome för 1 euro (ca 9 kr). Och Jerome köpte och den forne tiggaren äger nu ett eget bageri! :-)
Så: vad som helst kan hända! ;-)

Tussilagon lyser verkligen upp i det bruna! <3 Har idag sett vitsippor och Sorgmantel. Sorgmanteln gjorde oss sällskap på vår promenad. <3

Nu hoppas jag att värken i kroppen inte förvärras för jag vill så gärna gå på yogan i morgon. 
Och så ska någon komma och fixa fönsterlisterna för tredje gången...the never ending story???


Kloka ord från denne vackre man :-)

NAMASTE 
❤️

Mod, vilja, lycka och konst

publicerat i Allmänt;
Guldkorn ur massmediahögen:
Heder åt Sara Haldosson, en kvinna med civilkurage i Borlänge! När hon stod i kö vid kassan på Hemköp i fredags regerade hon starkt på ett äldre par som trakasserade en man och hans son. En ny kassa öppnade och mannen och sonen bytte kassa. Så där som man vanligtvis gör. Men paret som stått framför dem började öppet gnälla om "svartingar som inte har något hyfs" och andra rasistiska tillmälen. Då reagerade Sara och sa ifrån och bad mannen om ursäkt. Den utsatte mannen tackade Sara. "Jag tycker att vi alla är människor, det finns inget mitt eller ditt folk", säger Sara. All heder för ett sådant mod! <3

I Botkyrka har man startat ett integrationsprojekt. Vid skolvalet 2010 röstade 25% av eleverna på SD. Det var oroande tyckte man i Tullinge och startade en förberedelseklass för arabisktalande elever som bussas till Tullinge från Alby och Fittja. Undervisningen sker parallellt på svenska och arabiska. Eleverna ska sen slussas in i vanlig klass. Man jobbar mycket med inkluderingsfrågor på skolan och har inte något "vi - och dem-tänk" där. 
Vilken otroligt bra idé tycker jag! Integration går, det funkar, om man har viljan och modet... <3

Och så kom den härliga nyheten att Norska kyrkan säger ja till samkönade äktenskap. Så vann kärleken en seger igen <3

Vårhimmel över sjön


Våren är här! Nu tvekar jag inte längre för i dag kom, äntligen, min vän Sädesärlan och visade upp sig här på gården! Välkommen <3
Javisst är det så!

Lycka kan också vara att få tid hos tandläkaren - men först om tre veckor...;-)


Det finns konst som berör. På djupet. Moustafa Jano Janographic berör mig väldigt djupt. Moustafa är från Syrien. 
Moustafa Jano
Googla gärna för att se mer av hans alster. Han finns också på Facebook.

---
Mina söner med familj och vänner är nu på hemväg från Thailand. Ska bli mysigt att få hem dem "brunbrända" ;-)

Till sist:


Frid och allt gott 
❤️Rapport från en förstukvist

publicerat i Allmänt;


Njuter i solen på förstukvisten. Njuter av stillheten. Och vårsången - fågeldrillarna. 

Lammskinnet från Gotland får värma baken ännu en tid...;-)

Påfågelsöga och Citronfjäril fladdrar prålande förbi. 
Vid fågelmatarna är det ett  hackspettspar som just nu lunchar. Tidigare var det ekorren som mumsade i eget majestät. Hen gillar att vara "herre på täppan". Hunden har gett upp jagandet...eftersom han inte kan klättra i träd ;-)
När hackspettarna ätit sig mätta vågar sig småfåglarna fram. 
Igår såg jag bara enstaka blåsippor, idag är det blått "överallt". :-)
Den där underbara sippan med sin alldeles speciella blå nyans. Det rasistiska partiet som gjort blåsippan till "sin" blomma, har ju inte fattat att riktiga blåsippor inte har den blå nyans som deras symbol har. Jag vet, "svenskblå", men det är inte blåsippan! 

Nu brummar en humla förbi :-)

Maken, stackarn, har fått allergi och försöker hålla sig inne. Hunden...tja, han gör mig sällskap ibland men kurar sen ihop sig bredvid husse i sängen. Nej, husse sover inte, han tittar på film. 

Det är återfödelsens tid. Nymåne. Nyvaknande. 

Allt som vaknar är inte så välkommet. Det prasslar till i fjolårslöven. En orm! Jag vill inte ha huggormar på gården! Står länge och studerar den. Huggorm eller snok? Tycker att den inte ser så uppnosig ut. Den är lite gul på sidan och nacken och ögonen ser ganska snälla ut...går in och kollar i en bok för säkerhets skull: jodå, det är en snok som hälsar på. Har den något budskap tro?
Läser i Solögas bok "Djurens bok"...
Klockrent! Ett mycket passande budskap för mig just idag. För jag "velar och velar"...;-)
 

Den där balansen....

Glad och tacksam för denna fina söndag. Vilodag men jag jobbar lite ändå. Vilodag är det ändå för jag försöker vila från "världens brus". Ibland måste jag det. Det stjäl så mycket energi. Fyller på energi via naturen. Tankar sol och fågelsång. Stillar tankemaskinen och bara "är". Idag. Här och Nu. Hittar balansen. Andas. Hittar min sanning. Andas. 

Var rädd om dig är du snäll :-) 
Var rädd om Moder Jord. <3
Andas. 
Här och Nu - är Du!
❤️

Heder och samvete

publicerat i Allmänt;
Jag är inte så lättrörd men jag erkänner, jag grät igår, under Let's Dance, när Richard Söderberg dansade "Bröllopsdansen" med sin danspartner. Tillägnad Richards make som inte kunde vara med i publiken eftersom paret lever med skyddad identitet. Som följd av människors hat och trångsynthet. Richard är ju känd och öppet homosexuell. 
Dansen var så vacker och kärleksfull. Det var så mäktigt och magiskt så mina tårar började rinna. Och Tony Irwing var mållös.
Från Richards Fb-sida. 
"Bortom allt är det bara en sak i livet som är riktigt värdefullt - kärleken.Den ska vi vara rädda om och den ska vi sprida på alla sätt vi kan ❤️ Jag älskar er alla ❤️
Richard Söderberg

Heder åt Richard och heder åt Bruce Springsteen som ställt in sin konsert i North Carolina i protest mot delstaten som har röstat igenom en ny lag som förbjuder transpersoner att använda offentliga toaletter och omklädningrum efter det kön de känner sig som. 
"Vissa saker är viktigare än en  rockspelning och denna kamp mot fördomar och trångsynthet - som pågår i skrivande stund är en av dem"
The "Boss"
❤️


Det var en sak jag glömde uppmärksamma igår. Igår var det Romernas Dag. Detta resandefolk som funnits här sedan 1500-talet. Tidvis uppskattade men mest förtalade och förföljda. Jag tycker att deras flagga är så fin.

Vill berätta om sälungens, kutens, öde. Den är nu avlivad av veterinär. Om detta var det rätta att göra kan inte jag avgöra men jag försöker lita på att det var det rätta. Se mer i GD.se

Kan inte låta bli att dela med mig av denna teckning. Den är så "talande" när det gäller de senaste avslöjandena. 
Hur har de samvete, undrar jag????

Jag vet inte vad vädergudarna trodde att jag önskade mig för väder men inte var det regn och kyla iallafall...men jag tror att det börjar likna "ett uppsprickande molntäcke" nu ;-) Tack för det. Glöm inte bort att ha kul, var ett budskap som kom till mig idag. Men precis så! Man har inte roligare än man gör sig :-) Eller hur?

Pax et Bonum
❤️

Värme, lockar, frid, målningar...

publicerat i Allmänt;
Lockigare än någonsin är jag idag efter besök hos frissan. Trivs så bra i dessa naturliga lockar. :-) 

Fredag? Har du planer för helgen? Jag har inga speciella planer. Hoppas på uppehållsväder och gärna sol och värme så att det blir lite gjort utomhus och i gamla stugan. :-)

Det sägs att värmen är på väg...den får gärna skynda sig på! :-)

På tal om värme. De här korten skickade yngste sonen från Thailand idag:Det ser ju skapligt ut, eller hur? Ärligt talat så ser det helt vansinnigt underbart ut! ;-))

Som lite motvikt till detta lägger jag upp denna bild från igår:
Detta är inte Thailand ;-) Detta är en vattenfylld stig i Gästrikland. Det intressanta med den är att hunden som inte gillar att bada, denna gång ivrigt plumsade i vattnet...När han skulle tillbaka, tvekade han lite, sen tog han ett snyggt språng över vattnet. ;-)


För att fortsätta mitt tema "medmänsklighet" så delar jag denna. Den är så bra <3
❤️

Ofta när det uppstår konflikter skyller vi, med all rätt, på religionerna. Därför är det så skönt att det finns kärleksfulla och kloka ledare som predikar fredsbudskap. Här ett exempel <3

Nu är vi ute i torpet igen. Jag kände i morse när vi åkte in till stan att det var svårt att lämna mitt senaste målarprojekt. En målning som jag "lekt" ihop och där det nu framträder både människor och djur. Den första som trädde fram var mannen uppe till vänster. Det kommer att ta lång tid innan denna är "klar"..;-)


Så målar jag för det mesta. :-) Ibland blir det mer åt "mönsterhållet" ;-)
Jag gillar inte regelbundenhet som ni nog ser ;-) Den till höger ser nästan ut att vara inspirerad av Gudrun Sjödén ser jag nu ;-)

Jag kommer att lägga upp fler "experiment" snart. Tror jag, för jag tror jag "vågar" nu...;-)

Önskar Dig en fin kväll och en fin helg!
❤️


Let it be...

publicerat i Allmänt;
Jag har ju "medmänsklighet" som tema denna vecka. Blir då alldeles chockad när jag läser en krönikör på Expressen som totalt sågar programmet "Sofias änglar". Det är fejk, dynga, emotionell röta och alldeles för anglo-amerikanskt enligt henne. !!!???
Visst idéen är importerad från USA. I Sverige är det en lite mer nertonad version. 
För mig är det programmet ett av de få i TV som känns äkta. Och vettigt. Man hjälper människor. Man visar medmänsklighet. 
Men i massmedia verkar det vara inne att klanka ner på och håna visad medmänsklighet. Mycket märkligt. Och sorgligt. :-(

"Ett hjärta av sten" ;-)Känner detta så tydligt nu. Försöker stilla mitt sinne. 
Har haft kontakt med vän i Grekland idag. Så mysigt att kunna chatta när avståndet är så stort. <3
Dagens teknik är ofta av godo. Allt blir vad man gör det till :-)

Idag nynnar jag på en Beatleslåt:

When I find myself in times of trouble
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be
And in my hour of darkness
She is standing right in front of me
Speaking words of wisdom, let it be

Let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be

And when the broken-hearted people
Living in the world agree
There will be an answer, let it be
For though they may be parted
There is still a chance that they will see
There will be an answer, let it be

Let it be, let it be
Let it be, let it be
Yeah, there will be an answer, let it be
Let it be, let it be
Let it be, let it be
Whisper words of wisdom, let it be

Let it be, let it be
Ah, let it be, yeah, let it be
Whisper words of wisdom, let it be

And when the night is cloudy
There is still a light that shines on me
Shine on until tomorrow, let it be
I wake up to the sound of music,
Mother Mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be

Let it be, let it be
Let it be, yeah, let it be
Oh, there will be an answer, let it be
Let it be, let it be
Let it be, yeah, let it be
Whisper words of wisdom, let it be
❤️Från Yoga InspirationKloka ord, eller hur?

Önskar dig inre frid 
❤️


YOGA <3

publicerat i Allmänt;
Den här bilden skulle varit med i gårdagens inlägg. Hittade så vackra lingon under promenaden. De har överlevt vintern. :-)

Idag blev det ingen skogspromenad. Vaknade av regnet som dundrade mot taket. Ville helst dra täcket om mig och somna om. Hunden såg ut att tycka att det var en bra idé han också ;-) Men det var ju onsdag och "yogatime"! Upp och åka in till stan, jobba, yoga, jobba. :-)
Härligt med yogan. Som alltid. <3 Maria, vår lärare, berättade lite om modern forskning kring yoga och hjärnan. Hur forskningen nu börjat inse nyttan med yogan, kunskap som utövare alltid haft...;-) 
Och yoga är inte bara det vi praktiserar på yogamattan. Yoga handlar om livet. Hur vi är mot oss själva och andra t ex. Yoga är medmänsklighet :-) Tycker jag. 
Från Yoga Inspiration på Fb. 
Följande bilder och text är också därifrån:
Och så ett par bilder som kanske mest uppskattas av de som är "yogisar" ;-)


:-)

Så där ja, nu har jag spridit lite "yoga-anda". Hoppas att du blev smittad. :-D

Efter regn kommer solsken! Efter snö också tydligen. För här har varit ihållande regn, sen snöfall och nu sol...ja, det är April! :-) 
;-)

Den lilla sälungen, kuten, jag berättade om häromdagen, är dessvärre tillbaka på Gävles gator...En envis en...

Det verkar som om regeringen ändrat sig angående möjligheterna för flyktingfamiljer att återförenas här i landet...jag hoppas att jag uppfattade det rätt...måste läsa på lite bättre.

NAMASTE
❤️
Låter kanske flummigt...

publicerat i Allmänt;

Lyser upp under den gråmulna skogspromenaden idag. Små skönheter :-)

Läser att det är nästan sommartemperaturer på vissa håll i landet. Det får gärna bli så här i min lilla vrå av världen också. :-)

I morgon börjar yogan igen. Får se hur det känns, min kropp är stel och spänd men den gillar ju alltid yogan. Precis som själen :-)
❤️
Dagens "medmänskliga" nyhet har jag hittat på Metro. Det handlar om Volontärt Initiativ som varje månad står och delar ut fika, kläder och hygienartiklar till hemlösa människor, på Medborgarplatsen, Södermalm. Den 24 april ska de dessutom erbjudas klippning.
Vilket fint initiativ! ❤️ 

Det sker naturligtvis medmänskliga gärningar varje dag. Det är bara så svårt att hitta dem i mediabruset. :-)

Igår kväll, eller rättare sagt runt midnatt, chattade jag med en kär vän. Bl a om skapandet. Vi målar båda två. Hon är modigare än mig, hon vågar visa upp sina alster. Tack och lov för det, för de är så vackra och sprider sån glädje. Min vän undrade varför inte jag visar upp mina alster. Mer än de jag visat tidigare. Ja...varför vågar jag inte??? Måste klura på detta lite....självförtroendebrist...???
Lite Jante...? Å andra sidan så målar jag ju inte med tanke på att visa upp eller att det "ska se ut som nåt";-) Jag testar, leker, mediterar, läker sår...en process...Ibland blir det "något", ibland...tja...en process...;-)
Låter kanske flummigt...;-)

Men jag målar ändå :-)


"Perfektion" är inget jag eftersträvar. Tvärtom ;-)

Ett härligt samtal var det vi hade min vän och jag. Jag hoppas att hon sov lika gott som jag gjorde sen. :-)


Har tagit med mig min fina tekanna hit till torpet. Köpt av Ulrika Fagernäs, butik Silvertassen ❤️

Från Fb. Healing Light

Ljus och Kärlek
❤️

Med Thomas och Cornelis ord

publicerat i Allmänt;

Thomas DiLeva Facebook

Jag lånar Thomas lista för att förmedla det jag vill ha sagt och det jag känner idag. Ville ha som tema, medmänsklighet, på bloggen denna vecka. Så möts jag av dessa rubriker om Nordea och skatteparadis och skatteflykt....
Det är ju precis tvärtemot medmänsklighet! :-(
EU har inte råd med människor som flyr från krig men tydligen har vi råd med skatteflyktingar???

Kommer på mig själv med att gå och nynna på Cornelis  Wreeswijks sång:

Jag är en gammal trubadur
Som duger just till ingenting
Jag drager land och rike kring
En underlig figur
Jag sjunger mina visor små
För vem som gitter höra på
Min enkla livsfilosofi
Har denna melodi

Du kan ingenting ta med dig dit du går
Nej du kan ingenting ta med dig dit du går
Du behöver inga penningar
När du vid porten står
Och du kan ingenting ta med dig dit du går

Du kanske är en rikeman
Som samlar I en penningpung
Fast den för ut är stinn och tung
Du gnider och går an
En kassakista är din gud
Men så en afton får du bud
Och alla dina slantar små
Vad hjälper dom dig då

Du kan ingenting ta med dig dit du går
Nej du kan ingenting ta med dig dit du går
Du förvärvar dig för penningar
Ett enda litet år
Och du kan ingenting ta med dig dit du går

Jag är en gammal trubadur
Som drager land och rike kring
Och jag besitter ingenting
Av visdom och kultur
Men en sak har mig livet lärt
Att guldet det är föga värt
Så du som tror till guld och makt
Ska minnas vad jag sagt

Du kan ingenting ta med dig dit du går
Nej du kan ingenting ta med dig du går
Det finns alltid någon hungran
Som invid vägen står
Och du kan ingenting ta med dig dit du går.
❤️

Dimman låg tät över skogen i morse. Kylan kom tillbaka. Vi har varit i stan och jobbat. Nu njuter jag av det knäppande ljudet och den sköna värmen från öppna spisen. 
Hann med att träffa kär vän och prata lite. Så skönt med vänner som man kan både prata om djupa saker med och skratta med. Vänner som inte tittar lite märkligt på en när man pratar om andlighet...;-) T ex...;-)

Avslutar dagens inlägg med en solskenshistoria: i morse fick polisen i Gävle rycka ut och hjälpa en liten sälunge, en kut, som förvirrat sig upp på land, i de centrala delarna av stan. Med hjälp av fisk lyckades de få tillbaka ungen ner i Gavleån. Den var ganska utmattad efter sitt äventyr men simmade och dök sen som vanligt. :-)
❤️
Det får vi tro på, eller hur?

<3


Sov gott!
❤️
Med naturglasögonen på ;-)

publicerat i Allmänt;
Vårsöndag. Med sol och värme. Och en koltrast som inte ville fastna på bild ;-)

Vi mötte dagen via en promenad. Längs väg och in en sväng i skogen. 
Solljuset glittrar i dikesvattnet :-)

Bäckens porlande är som vårmusik :-)

Hade "naturglasögonen" på mig idag. De som gör att jag ser naturens konstverk tydligare. Färgen, formen, mönstren...i det stora och det lilla. Som får mig att plocka upp björknäver och studera lite extra. Allt har sin skönhet :-)

En vacker sten på fårskinn från Gotland :-)


<3

Det blir både lite vila och lite röjning på gården idag. Äntligen går det att börja fixa :-) Vårstäd och vårbruk. Underbart! 

Ibland tröttnar jag på att leta positiva nyheter i nyhetsflödet och kommentarsfältet. Speciellt när man läser om en kvinna som engagerat sig för flyktingar och vill öppna asylboende men hindras av byråkrati och framförallt hemska hot och hat...Och när man läser om tiggaren som fick hjälp med bostad och jobb av kärleksfulla människor, nu varit utsatt för mordbrandsförsök...
Människors omänsklighet skrämmer mig... Särskilt när den börjar "normaliseras"....


Vi måste samla mod och våga säga ifrån. Vi måste vakna i tid. Vi måste stödja alla modiga och medmänskliga människor. 
Tycker jag. Vad tycker du? 

Idag fyller mitt barnbarn 2.5 år ❤️ Grattiis underbara busunge, jag längtar efter Dig!

Tacksam för denna dag. Snart ny vecka. Med nya möjligheter. Låt oss skapa en medmänsklighetens vecka! :-)

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
❤️
Må kärleken omfamna Dig
och må ljuset lysa upp din livsväg
❤️
NAMASTE 
❤️
Så här kan man också sova...vårtrött hund ;-)


När våren kom till torpet

publicerat i Allmänt;
Så här trodde jag att dagen skulle bli:
Och visst blev den "perfect", men hunden var inte alls så sömnig som jag förväntade mig ;-) Bra det! För solen skiner och även om det är lite kallt i luften har vi tagit två sköna promenader. :-)

Den som vet var den ska leta, hittar lätt de första Blåsipporna. Jag vet var de finns. Samma ställe varje vår. Först ser man bara det bruna, sen det gröna och så plötsligt glimtar det till något blått. Blåsippsblått.

Och så de vita skönheterna vid husknuten:
Snödropparna :-)

Jag känner att idag kom våren på allvar till torpet med omnejd. Jippi! 

1:a april! Har du blivit lurad? ;-) Av alla aprilskämt som jag läst tycker jag att Svenska Kyrkans var en av de bättre. Den sk "påsk-reformen" som innebär att från och med 2017 firas påsken på ett fast datum. Och man funderar på att flytta pingsten till augusti eftersom allt fler par gifter sig då. Och kanske fira första advent lite oftare....???!!! Hi hi!!! :-DSkönt att vara inne i april känner jag :-) Bakslag i vädret lär det bli men ändå....

Idag satt vi där igen, i solen :-)


D-vitamin och skinande energi :-)


Jo, visst är den, och visst såg jag en fjäril idag, men just de där blommorna lär vänta med sin återfödelse lite till ;-) En sak i taget. Blåsippor och snödroppar är välsignelse nog just nu! :-)

Bilder från sönernas vistelse i Thailand gör mig lite avis...fast...jag har det bra här också...ser och hör hur naturen vaknar...svettas in våren i lugn takt...inte alls så dumt ;-)

Fredag. Solen gick upp för Dig idag och den kommer att göra det i morgon också. <3

Ljus och Kärlek
❤️