När man kliar myggbett

publicerat i Allmänt;

Söndag eftermiddag
Jag sitter och solar, kliar på myggbett och tänker på sex...hi hi..myggbett och sex, hör det ihop? Jodå....
När jag var liten och frågade mamma den där känsliga frågan om hur barn kommer till (egentligen så visste jag men frågade för säkerhets skull) så förklarade mamma detta. Jag tyckte att det lät som ett svårt "ingrepp" och frågade om det inte gjorde ont och om man inte måste gå till doktorn...Men mamma svarade att nej, man behövde inte blanda in doktorn och det gjorde inte ont.- "Man gör det för att det är skönt" sa hon till min stora förvåning. "Ungefär som när man äntligen kan riva på ett myggbett som kliar", sa hon.
Aha! ;))

Nu har ungdomar och barn åkt hem. Saknar dem men har det bra här ändå. Fantastiskt väder! Maken har klippt gräset. Hunden är totalt slut. Jag har lagat till en pastasallad som vi snart ska äta. I morgon åker vi till stan och jobbar.

Sista juni idag. För mig har juni varit en jättefin månad. Solig och varm. Det har regnat men det måste det ju göra emellanåt. Hoppas att juli blir en bra månad också!
Namnet Juni kommer från den romerska gudinnan Juno. Juni kallades förr i Sverige för sommarmånad eller midsommarmånad.
Namnet Juli kommer från den romerske statsmannen och fältherren Julius Caesar. I Sverige kallades förr Juli för hömånad.
Juli är sommarmånad på norra halvklotet och vintermånad på södra. Den är vanligtvis den varmaste respektive kallaste månaden. Källa:Wikipedia
Man glömmer lätt bort att när vi går här och har det varmt och svettigt så är det andra på vårt klot som går och fryser. Men när vi går och fryser går tankarna ofta till varmare trakter ;)

Tack Juni för ditt solsken och din grönska och de ljusa nätterna. <3

Nu blommar min Jordgubb Mynta med små rosa och lila blommor :)

Charmigt och slitet

publicerat i Allmänt;

Stora klockan i "salongen" slår ett dånande slag. 13.30.
Jag ligger på sängen i stora, gamla husets sovrum. Hunden ligger på golvet och andas lite tungt. Han är inte helt nöjd med situationen. Dörren är stängd. Han har inte kontroll! Kontrollfreak där!
;) Han hör hur maken stökar i köket där nere. Vad gör han? Jag öppnar dörren och släpper min "fånge" loss.
Ungdomarna har åkt till Furuvik. Det blev så tyst och stilla när de åkte. Både rofyllt och lite tråkigt.
Jag älskar det det här gamla huset. Torpet. Byggt i början på 1920-talet. Ett stort kök och "salong" på nedervåningen. Ett sovrum uppe. Numera är det två rum uppe. Det som förr troligen var förråd är sedan tidigare ägare ett sovrum till. Vi kallar det för blå rummet eller lekrummet. Man kan sova där men framför allt är rummet fyllt med gamla leksaker. Våra barns, makens, mina och en del ännu äldre saker. Här har våra barn och deras gästande kamrater och kusiner haft mycket kul. :)
Och nu är en ny generation på gång ;)

Gamla hus andas. Där blir lagom svalt under somrarna. Man sover så gott i sovrummet :)
Men vi skulle inte kunna vara här året runt om inte lilla stugan fanns. Byggd i början av 80-talet. Väl isolerad och indraget vatten. Begränsat utrymme men vi har t o m firat jular med julgran där. Vi har pusslat och pysslat och möblerat om alltefter behov. Nu har tiden satt sina spår. Riktigt gamla hus kan bli "charmigt slitna" men åttiotalshus slits inte lika charmigt...Så att börja rusta ska vi nog göra...någon gång...snart...;)

Blev glad när jag möttes av en positiv rapport från Unicef på Fb idag: "Sju länder i Afrika har halverat antalet nya fall av barn som smittas med hiv."
:))
Det händer positiva saker i världen! Hjälp når fram! Ingenting är totalt hopplöst! <3

Fånga dagen <3

Till att ro

publicerat i Allmänt;

Känner stor tacksamhet för den dag jag just fått vara med om :) Det är en sådan här dag som man vill minnas senare i höst och vinter. En dag då man samlar kraft och energi för framtiden.
Efter storstäd nr 2 och sjösättning av båten, kom våra fina gäster. Äldste sonen, flickvännen och hennes lille son. Fikat, grillat och ut en sväng med båten. Även hunden verkar uppskatta att åka båt!
:)
Vi har ingen motor ännu så det fick bli till att ro. :)

Har efter en tids sökande äntligen hittat en dikt som jag länge sökt efter. En dikt jag minns sen förr men som jag glömt hälften av. Här är den:
Ode till hemkommande husse eller matte

Ett sånt hunnaliv
Såna hunnakliv
Dansa runt i ring
Svansa runt omkring
Skutta upp och ner
Hoppa mer och mer

Yla i diskant
Som en elefant
Som en riktig fjant
Är det riktigt sant
Du är här hos mig
Jag har saknat dig
Har'u ben till mig

Ska vi ut och gå
Larva två och två
Nosa här och där
Skvätta lite här
Där dom andra gått
Och gjort stort och smått

Du är underbar
Du är allt jag har
Du är allra bäst
Den jag älskar mest

Tänk att varje da'
Blir jag lika gla'
När du kommer hem
HURRA!
:)

Nu har vi plockat fram våra söners gamla leksaker som finns kvar här i torpet. Vilken lycka för en treårig kille!

Sug i dig sommaren
Ta del av naturens kraft och magi
Ladda glädje och energi :)

Kundvagn tack

publicerat i Allmänt;

Torsdagkväll 27 juni

Efter en aktiv dag i stan är vi åter ute i vårt torp. Efter att ha packat in alla grejer i husen tog vi en skogspromenad. Det doftade gott efter regnet. Och det är skönt grönt i skogen.

Sen tog jag mig min "doftrunda" på gården. De vita rosorna doftar gudomligt. Drar med handen över lavendeln och den underbara, rogivande doften sprider sig. Wow!

Aktiv dag. Jobbat. Träffat mina "jobbargrannar", den tvåbenta och den fyrbenta. Tjejer båda två. Eller ska jag säga damer? :) Alltid lika roligt att träffa dem. Prata en stund. Och skratta lite.

Maken och jag var på Rusta och shoppade. Vanligtvis tar vi alltid kundvagn, även när vi bara handlar något litet som sen ligger och skramlar i ett hörn. Men inte idag. Nej, vi skulle ju bara kolla lite.... Det fanns mycket att kolla på och så fanns det ju så mycket som vi faktiskt behövde... Plötsligt står vi där med famnarna fulla med servetter, mattor, flytvästar, skursvampar, skohorn av den långa modellen, solcellslampor....och så var det ju de fyra stolsdynorna.... -"Nej, säger maken, "nu hämtar jag en korg på hjul". Han lägger två paket solcellslampor på ett uppställt utebord på "utemöbelsavdelningen"
" och travar iväg. Jag tittar på dynorna en gång till. Ville egentligen ha blå men de var slut förstås. Får bli de röda. Jag har vänt ryggen åt bordet. När jag vänder mig om ser jag lamporna försvinna iväg med en nitisk man ur personalen. Samtidigt kommer maken med varukorgen. Lämnar korgen till mig och kilar iväg och hämtar solcellslampor...igen...;)
Nästa gång tar vi kundvagn!!!

Nu tittar jag på Ernst. Å, så mycket kul och fiffigt han hittar på. Enkelt ser det ut också...(?) Fint blir det :)

Var rädda om er. Och var rädda om varandra. Sov gott <3

Vargen kommer?

publicerat i Allmänt;

Det regnar idag. Ibland lite, ibland väldigt mycket. Och däremellan är det lite uppehåll :)
En perfekt dag att sova, tycker hunden. En perfekt dag att storstäda, tycker jag. Maken jobbar på distans och mellan regnskurarna tar han på sig hjälmen och "skövlar dikena". Vi måste fixa vägrenen fram till grinden för vi ska äntligen få grusat! Grind och grind. Vi har ingen grind. Vi har haft en. Och vi pratar om den som om den fortfarande existerade. ;)

Jag vet inte om det är en märklig "naturlag" men så fort jag lägger en duk på utebordet så börjar det regna...det slår aldrig fel ;) Så jag ska helt enkelt sluta upp med att göra mig till och försöka göra "fint"....? Eller kan det vara en tillfällighet bara? Hi hi :))

Har ni hört talas om "björnen" i Finland som visade sig vara en hund? Folk hade sett den och polisen gick ut och varnade. T o m media varnade via textremsor. Hundens matte blev fundersam. Kunde det vara så att det var hennes "lilla" hund som folk sett. Den som är så lydig att hon kan ha den okopplad på promenader. Jodå, det var hennes hund folk sett. Nog för att det finns hundar som liknar björnar men det mysko med det hela är att det var på promenad med matte man sett "björnen".... Hi hi...så lätt kan det bli fel... :)Men man ska komma ihåg att inte skrika "vargen kommer" i tid och otid...Nästa gång något stort lufsar omkring i stan så kanske det inte är en hund....;)

På förmiddagen passade vi på att ta en promenad i skogen när det var uppehåll. Skönt. Det doftar så gott i skogen om sommaren.
Det är gott om ormbunkar här. Vackra, stora och ståtliga breder de ut sig som "djungler".

Nej, nu får jag inte ligga här i soffan och lata mig längre. Det finns en stuga till att städa...

Ljus och kraft till er alla <3
Efter regn kommer solsken som ni vet :)

SOMMARLYCKA :)

publicerat i Allmänt;

SOMMAR! Helt klart SOMMAR!
Allsång på Skansen och Morden i Midsomer. :)
Och under långpromenaden i den varma kvällen plockade jag dem:SMULTRONEN! Solvarma och mogna och röda och vansinnigt goda ;)

Idag uppfylldes en dröm: Båten! Äntligen, vi har en båt :))

Mycket att fixa med här i torpet. Fullt upp. Dessutom lite arbete på distans. Härligt!

Mysigt var det att sitta på bryggan och plaska med fötterna i vattnet. Börjar längta efter ett dopp ;)

SOMMARLYCKA :))
Hoppas att ni alla har möjlighet att njuta av den vackra sommaren.

"Det går en vind över vindens ängar,
det fladdrar till i en tyllgardin..."
- Mats Paulson

Sambo, särbo, delsbo...

publicerat i Allmänt;

Jag hade inriktat mig på att få se fullmånen (supermånen) igår kväll eller natt. Några var dock i vägen...molnen! :( Hoppas att det var många andra som hade möjlighet att se den :)

Idag har maken och jag varit förlovade (och sambo) i 36 år. Gifta i 26. Riktigt bra gjort tycker jag :)
Om någon skulle fråga mig vad som är hemligheten bakom ett långt förhållande skulle jag inte ha något bra svar. Det är nog individuellt. Ganska mycket tur också. Och mycket arbete. Ärlighet. Vänskap.Förtroende.Att vara sambo eller gifta är för mig samma sak. Man lever tillsammans i ett kärleksförhållande under samma tak. :) Samma problem och samma glädjeämnen. Men det är kul att gifta sig. Att visa varandra och andra att vi vill verkligen hålla ihop <3 En anledning till fest och ett fint gemensamt minne.
"Kaka söker maka" brukar vi säga men ibland verkar det vara olikheterna som för par samman. Kärleken ser inte likadan ut hela tiden. Den kan växa och djupna. Eller svalna och rinna ut i sanden. Den kan övergå i enbart vänskap. Den kan vara otroligt komplicerad...<3

Kanske firar vi med lite skumpa i kväll...<3
Vi är inte så bra på att komma ihåg det där med bröllopsdatum, jag och maken. Brukar inte fira så stort. Det "största" vi gjort var väl -99, när vi var på Stadion på Bruce Springsteen-konsert, den 24 juni. Men det kom vi inte på förrän vi var på hemväg att det var just det datumet... Hi hi, inte så romantiskt kanske men såna är vi. Men vårt gemensamma liv är en hyllning till kärleken, tycker jag. :)
Förra året skrev jag ett inlägg om vårt bröllop så det hoppar jag över nu. Men det var ett litet och väldigt fint bröllop i ett kapell på Gotland <3

Alla sett att leva och bo på är bra så länge man trivs och mår bra av det. Sambo, särbo, kombo, singel,(enbo?) gift, mambo, helgbo,delsbo, smygbo, krylbo och allt vad det nu heter....;) Googla gärna, det finns en massa möjliga och omöjliga sätt att bo på :)

"Kärleken kommer och kärleken går
ingen kan tyda dess lagar,
men dig vill jag följa i vinter och vår
och alla min levnads dagar.
Mitt hjärta är ditt,
ditt hjärta är mitt
och aldrig jag lämnar det åter.
Min lycka är din,
din lycka är min
och gråten är min när du gråter.

Kärleken är så förunderligt stark
kuvas av intet i världen.
Rosor slår ut ur den hårdaste mark
som sol över mörka gärden.
Mitt hjärta är ditt,
..............."
- Nils Ferlin

Han kunde dikta om kärleken han, Ferlin :)

Skål för Kärleken! Den stora universella Kärleken som vi alla delar <3
"Kärleken är den enda som blir större ju mer vi slösar med den" <3








Chockerande vackert

publicerat i Allmänt;
Jag skrev ett långt, roligt och intressant inlägg, tyckte jag själv i alla fall....tydligen tyckte inte bloggportalen det för inlägget bara försvann...ut i cyberrymden eller nåt sånt....suck....
 
Är tillbaka i stan. Det är varmt och det blåser. Tvättmaskinen går för högtryck. Det blir mycket tvätt även efter två vuxna personer. Men det var betydligt värre förr när vi var 4 i hushållet. Då var det ständigt bautahögar med tvätt. Kändes ibland som om jag bodde i de där tvätthögarna...;)
 
Det jag skrev  om i det försvunna inlägget ska jag skriva om snart igen. Det handlade bl a om nyttan med choklad och om homo sapiens och homo technicus... jag lovar att det är intressant. Kommer snart på denna blogg ;)
 
Men inte nu i kväll. Är trött och ska jobba i morgon.
 
Jag önskar er alla en God Natt med en bild från sjön i går kväll. Och med Anne Swärds ord:
 
" Tillvaron kan ibland 
vara chockerande vacker
- ett dramatiskt ljusspel
över en snart slocknad himmel...
man vill bevara det,
men flyktigheten är alltid
en del av skönheten."
 

Ett mirakel för en hund!

publicerat i Allmänt;

Morgon:
Solens strålar letar sig in genom fönstret och väcker mig. Snart befinner jag mig i en solstol ute på gräsmattan. Det är en hel del moln som passerar och det blåser en svalkande vind. Fåglarna sjunger och fjärilarna prålar.
Hunden och maken har redan hunnit vara ner en sväng till sjön.
Plötsligt händer det! Gräsmattan är full med hundmat!!! Ett mirakel!
Nästan...;)
Maken ska fylla på "hundmatshinken". Tar ut den stora säcken på gräsmattan och öppnar den. Börjar gå iväg för att hämta något att ösa med....då...börjar säcken röra på sig....och den...falleeerrr...Jag skriker till från min solstol och far upp och tar tag i hundens halsband. Maken plockar frenetiskt upp matbitar från gräsmattan. Hunden har redan fått sin frukost och ser bara förvånad ut. Det blir en hel del kvar på gräsmattan...Hunden ser ut som en ko på grönbete när han går och betar hundmat ;))
Nu har vi en trött och mätt hund som vankar omkring här. Och om han kan fundera, så undrar han nog: "Vad var det som hände???"

En tankekrans

publicerat i Allmänt;

Midsommardagen 22 juni

Det var mycket av det "traditionella" som jag inte gjorde igår. Som att dansa runt midsommarstången, sjunga snapsvisor och binda kransar t ex. Men det blev en bra midsommarafton ändå ;)

Om jag skulle bundit en krans skulle den bestått av:
Blåklocka - för Frid och Fred
Prästkrage - för Vänskap och Kärlek
Rödklöver - för Våra Vänner Djuren
Midsommarblomster - för Det Eviga Ljuset
Smörblommor - för Glädjen och Skaparlusten
Ängsklocka - för Hopp, Drömmar och Längtan
Kransen binds ihop med olika sorters Gräs för Insikt och Tillit. Till sist ett lila sidenband för Andlighet och Visdom
<3
Det blev en "tankekrans" ;)

Idag har vi rensat här i torpet. Jag har plockat fram alla ytterkrukor som belamrat skåp och förråd. Alla dessa "bra-att-ha-krukor" som jag sparat. Alla dessa "för-fina-att-slänga-krukor"....och alla " måste-göra-ren-först-innan-de-används-krukor"....
Balja ut, diska och torka i det blåsiga vädret. En kasse med "torpet-krukor", en "stads-kasse" och en "till second-hand-kasse".... En härlig känsla väller upp inom mig. Så skönt att få detta gjort ;)

Vid sjön simmar andhonan och ungarna. De små dunbollarna har växt på sig ordentligt sedan jag såg dem sist.

Hittat en positiv nyhet. I Aftonbladet läser jag att den kristna amerikanska organisationen Exodus international har efter 30 år insett att det inte är möjligt att "bota" (?) homosexuella. Nu ber högste ledaren Alan Chambers om förlåtelse. Han har kommit till insikt om vad de människor fått utstå som provat försöken till omvändelse. Smärta, grymheter, skam, missbruk...
"Du ska älska din nästa såsom dig själv" ... Skönt när människor kommer till insikt :)

Störst av allt är kärleken <3

Länge leve sommaren!

publicerat i Allmänt;

Med frukost ute började dan
Snapsen glömde vi i stan
Till lunch, kanske lax?
Vi bör bestämma oss strax
Sonen vill att vi ska grilla
Något vi nog alla kan gilla
Ängen är av blommor full
De växer där för vår skull
Vi reser ingen midsommarstång
Det får bli nån annan gång
Solen högt på himlen står
Vi nog snart till bryggan går
Ingen stång och ingen dans
Men hunden viftar på sin svans
Moderna toner över gården ljuder
Maken på "gubbar" och glass oss bjuder
Här är gudagott att vara
Vi nog utan snaps kan oss klara
I natt bjuder älvor upp till dans
Jag vill vara här och ingen annan stans
I det gula, blå och gröna
I detta sommarljus det sköna
Vita rosen i dag slagit ut
Nu är det på rimmet slut..
;))

Skål för sommaren! Länge leve den!!!

Ni kanske tror att jag druckit något starkt men det har jag inte. Jag är bara "sommarrusig" :))

Magisk Midsommar!

publicerat i Allmänt;

Midsommar är magisk, enligt gammal folktro. Det finns nog många som uppfattar den så nu också. Jag kunde inte låta bli att googla på orden: "midsommar och magi". Fick upp mycket information om gamla tiders tänk. Riktigt rolig läsning :)
Så om ni tröttnat på att dansa "Små grodorna" så får ni här några "nygamla" tips:
Om du vill hålla dig frisk och stark kan du samla läkande örter och rulla dig i midsommardaggen. Du kan också dra ett lakan i morgondaggen.
Undvik att bada på natten, du kan stöta på Näcken...
Så är det, det där med blommorna. Plocka 7 eller 9 olika sorters blommor, under tystnad och lägg dem under huvudkudden så drömmer du om din blivande partner...(kanske ;))

Hur som helst. Naturen känns magisk i midsommartid... Även 2013!

Jag fick en bild på en målning via Fb häromdagen. En fin vän och hennes två små barn har målat den med fingerfärg. Jag blev så glad av den och delar gärna med mig av den :)
Tack C,C och C!

Önskar er alla en
Glad och lite magisk Midsommar!
;)

Lämnar spår...

publicerat i Allmänt;

Det uppstår ett tomrum när en själ lämnar jorden. Alla själar gör avtryck under sin jordevandring. Lämnar spår på vägen till ljuset. <3

En släkting till min man har plötsligt gått bort idag. Mina tankar går till hennes närmaste.<3

Alla dagar bär väl både sorg och glädje men idag är det särskilt påtagligt för mig.
Har haft den stora förmånen att få glädja två fina vänner genom att skicka gåvor. Den glädje och tacksamhet jag fick ta emot känns gott och varmt långt in i själen. <3

Rensar lite i lådor idag. Hunden har gett upp försöket att följa mig när jag går från rum till rum. Nu ligger han i hallen och följer mig med blicken ;)

Vi kom nyss in från en promenad, hunden och jag. Kände ganska snart när jag kom ut att jag hade "fel" kläder på mig. Det är inte en "jeansdag" idag... Hunden flåsade i värmen men travade på ganska piggt ändå :)
Det är typisk "sitta på balkongen och äta melon-dag idag". Tack och lov för meloner! De både mättar och släcker törst heta dagar som denna. :)
Men man får inte glömma att dricka vatten! Vet du hur mycket vatten din kropp behöver varje dag? 1liter/30 kg som du väger! Och då pratar vi Vatten! Inte kaffe, te, läsk, mjölk, vin.... ;)
Så nu har jag framfört detta budskap från bl a min healer.
Jag har själv börjat försöka få i mig rätt mängd vatten... Man får ta det försiktigt så att inte urinblåsan får en chock ;)
Om kroppen lider brist på vatten blir vi uttorkade och "sjuka". Kroppen är törstig. :)

Vill dela med mig av en ung klok tjejs ord. Hon heter Julia Snive och jag läste om hennes fantastiska engagemang för ett barnhem för hemlösa pojkar i Kenya. Julia brinner för allas lika värde. Jag citerar ur tidningen Nära nr 4: "Jag har lärt mig att alla människor, själsligt, är likadana världen över. Jag är inte rädd för att prata inför tusen människor eller för kungen, för vi är alla likadana. Vi är alla oroliga själar som vill vara lyckliga."
<3

Snart är det midsommar...:)



Ett lila skimmer

publicerat i Allmänt;

Jag minns så väl när jag var i yngre tonåren eller möjligen 12. Jag hade länge gått och tittat och trängtat efter en lila handväska som fanns på väskavdelningen i stans (Härnösand) stora affär (Prisma?). Till slut blev den min. Om jag fick den som present eller själv sparade ihop till den minns jag dock inte. Hur som helst så var jag så stolt över min väska. Ända tills mammas äldre dambekanta påpekade att jag var för ung för lila...? För ung? Jo, lila var en färg för äldre ogifta damer. Lila kallades "sista hoppet"... Sista chansen att få tag i en man, antar jag ;))

Men den lila färgen är ju så mycket mer!
Enligt Feng Shui är lila en lugnande och dämpande färg. Förknippas med intuition och medvetenhet. Lila symboliserar lärande, disciplin, själviakttagelse och självbehärskning.
Lila är en andlig färg. Och jag citerar: "Människor som klär sig i lila eller har det som favoritfärg är ofta artistiska, inspirerande och hoppfulla (!) inför framtiden." Ur Feng Shui för svenska hem. Agneta Nyholm Winqvist.

Se där, hoppets färg :)
Lila är en otroligt vacker färg, tycker jag. Men för kraftfull för mig i klädval och inredning. För mig står den för andlighet.
Ametisten är min månadssten. Så den har följt mig genom livet :)
I naturen är väl Syrener och Lupiner bra exempel på den lila färgens skönhet.

Jag är inte religiös. Men jag är en andlig sökare. Jag fann inte det jag sökte i kyrkan men jag började finna "något " när jag vågade söka inom mig själv och öppnade upp för livets möjligheter. Min barnatro har jag på sätt och vis kvar men bilden av Gud är annorlunda nu.:)
Gud är för mig en ljus kärleksenergi. Allt gott är genomsyrat av denna energi. Jag kan öppna mig eller sluta mig inför denna energi. Det är mitt och alla andras eget privata val :)
Så tror jag. Jag prackar inte på andra min tro. Varför skulle jag göra det? Och ingen ska komma och säga till mig vad jag ska tro på. Tro kommer inifrån. Från ens egna upplevelser. Vi kan dela med oss av vår tro men alltid med respekt för andras tro. Tron stagnerar inte i ett givet mönster, den utvecklas hela tiden. Det finns alltid något nytt att upptäcka! Om man vill...Så jag vandrar vidare på min andliga resa...:) Den går jämsides med Bättringsvägen. ;) Och den har ett lila skimmer över sig...Ibland vandrar jag ensam, ibland har jag sällskap av likasinnade och ibland träffar jag underbara, kloka människor som delar med sig av sina upplevelser.
Helt ensam är jag ju egentligen aldrig. Änglarna är ju med mig. Det känns tryggt. :))
Är jag flummig? Har jag fått solsting? Nej, detta är min tro. I alla fall just nu ;)
Okey, min tro kan inte bevisas vara sann i vetenskapliga termer men varför skulle den det? Det är ju min tro, min sanning i alla fall ;))

En favorit i repris:
En man på gatan pekade upp mot himlen och ropade: "Se, en ängel!". De förbipasserande skrattade åt honom och sa: "Det är bara moln, din idiot".
Tänk så underbart det vore att se änglar där andra bara ser moln, och så sorgligt att bara se moln där änglar finns.
(Ur Änglar Änglar Änglar)

Blå blå...

publicerat i Allmänt;
I gårdagens inlägg skrev jag om "det sköna gröna". I dag vill jag skriva om det BLÅ. Är blått flott? Är det fint att vara "blåblodig"? ;)
Enligt Feng Shui står blått för: stillhet, tillit, stressdämpning, sanning, själviakttagelse, arbetsmoral och stabilitet.
(källa: Leva med Feng Shui. Agneta Nyholm Winqvist)
Blått är alltså bra att inreda ett arbetsrum med. ;)
I naturen kan vi hämta kraft ur det blå. Att titta på en blå himmel eller en lugn vattenyta det är som meditation. Blått är vilsamt. Och svalkande. 
Havsblå, himmelsblå,lavendelblå...
Jag älskar de orden! De är så positiva :)
 
Blå blå känslor
 
Se lugnet
svepa in i vikens famn
Lägga sig till rätta för natten
 
Känn dagen 
sakta slå sig ner till ro
luta sitt huvud mot marken
lyssna till sommarnattens sång
Det finns
 
Blå blå vindar och vatten
blå blå himlar och hav
blå blå känslor i natten
för det är fest
med stillheten som gäst
 
Hör fågeln
susa genom vindens sång
leta efter trädet som väntar
Känn själen
suga i sig all lyrik
lockar dina tankar att *dikta*
lyssna till sommarnattens sång
Det finns
 
Blå blå vindar och vatten
blå blå himlar och hav
blå blå känslor i natten
för det är fest
med stillheten som gäst
 
blå blå vindar
 
blå blå himlar och hav
 
blå blå känslor i natten
 
- Tomas Ledin <3
Såg hans show på TV igår. Såg den live i mars. Så bra! Så kul! Och jag gillar hans hyllningssång till sin farmor med bl a orden "oäten" och "okramad". ;))
 
 
Vi är tillbaka i stan. I torpet regnade det från och till. Kom t o m en hagelskur. Här ute vid havsbandet skiner solen och det blåser.
På hemvägen fick jag se något vackert. Vid sidan om vägen stod ett rådjur (hona,get eller rå, heter det visst?) med ett litet kid. Ungen var så otroligt söt med sina vita prickar, precis som Bambi. <3
Hade inte möjlighet att plåta dem, tyvärr. Men minnesbilden kommer att leva kvar länge inom mig.
 
Mellan ett par skurar var vi ner till sjön en sväng. Solen tittade fram och värmde oss. Vattnet var stilla och svanparet gled sakta fram. Majestätiskt :)
 
Läst på Aftonbladet idag:
- "Det som gör dig vis är inte framgången, utan det är när du är nere och kommer upp igen."
Sagt av Cesar Millan
 
Njut av det gröna och njut av det blå! Det gör jag. Och i morgon är en annan dag... Sov Gott!
 

 
 
 
 

GRÖNT ÄR SKÖNT

publicerat i Allmänt;

Hunden tycker att hans tvåbenta vänner är jobbiga idag. Den ene håller på och fixar med nya utegrillen, den andra sitter i solstolen med en bok i knät. Det är varmt idag. För varmt för en hund. Varför kan de tvåbenta inte hålla sig inomhus? ;(

Hon i solstolen är jag. Det kanske ni kunde lista ut själva ;))
Det är väldigt varmt i solen men skönt när det blåser. Vinden tar med sig doften från syrenerna till mig här i stolen. Mmm...doftar gott!

Det är skönt att vara ute i det GRÖNA!
Grönt är skönt som bekant. Enligt Feng Shui står den gröna färgen för balans och utveckling. Det är den färg som människan kan ta in störst mängd av eftersom den ligger i mitten av färgskalan. Egenskaper: målmedvetenhet, balans och viljestyrka. Den är också rogivande och lugnande. Och det är också en hoppfull färg :)
(Källa: Feng Shui för svenska trädgårdar. Agneta Nyholm Winqvist)
Inte undra på att grönt är skönt!

Jag gillar Feng Shui. Det är ingen religion och det handlar inte om någon modern designtrend. Det är gammal visdom om balans och harmoni. Som hjälp för att rensa i röran, fysiskt och känslomässigt. Jag har ett helt bibliotek med böcker om denna filosofi. Men jag har också praktiserat och sett hur bra det kan fungera :)Jag tar inte allt så allvarligt. En del som för mig är "överkurs" tar jag med en nypa salt. Men framför allt så är det kul! :) Vi påverkas väldigt mycket av vår miljö. Av färger, obalans, grejer, röra....Mycket mer än vad vi tror. Mycket inom Feng Shui är sunt förnuft. Som när vi säger att vi inte har tid att rensa upp i vår röra. Men vi har haft tid att samla på och ihop till röran...;) Att byta ut "jag borde" till "jag vill" är en bra start på något nytt. :)

Till överkursen, för min del, hör bl a
vad olika växter står för/symboliserar. Man kan se det som skrock om man vill men det bygger på gammal visdom. Jag tror att det ligger något i det...
Några exempel på olika träds egenskaper:
En: skydd mot negativa krafter, rening, välgång, en ny begynnelse, rättvisa och att våga se saker och ting från bägge sidor. :)
Björk: rening, hälsa, en ny begynnelse, speciellt beskyddande för små barn och husdjur :)
(Källa: Stora boken om Feng Shui. Cassandra Eason )

Blev lite betänksam när jag läste om Enen...vi var ju tvungna att fälla vår stiliga En i våras... Men vi har ju många Björkar på gården så de får väl skydda oss ;)


Allt är energi så varför inte? Tro't den som vill men förkasta inte allt innan du personligen testat :)

Samla positiv energi ute i den gröna naturen. Det behöver inte vara ute på landet eller i skogen. Det finns oaser överallt. En trädgård, en park, en blommande balkong...<3

Grönt är skönt!

Molnformationer

publicerat i Allmänt;

Nu sprakar det så mysigt i öppna spisen och den goa värmen sprider sig i hela rummet. Det är inte kallt ute men efter åskskurarna känns det lite "småruggigt" inomhus. Så vi tände en brasa när vi kom hit ut till torpet i kväll.

Det var så häftiga molnformationer på himlen i kväll och ett fint ljus. Även "oväder" kan vara fascinerande att beskåda. Bara man slipper åsknedslag och dess följder.

Min äldste son med sambo har flyttat idag. Har fått rapporter om att det gått bra. Yngste sonen är på personalfest. Och jag, make och hund tar det lugnt i stugan. Maken och jag sitter med varsitt glas vin. Mitt vitt, hans rött. Lyssnar på tystnaden. The Sound of Silence ;)
Hunden sover. Att få denna möjlighet till ro, det är skönt. Det unnar jag alla. Alla som vill. Kanske mest för oss "äldre" ;) När man är ung vill man att det ska hända saker hela tiden och när det inte gör det, ja, då sover man ;) Allt har sin tid, som bekant :)

Många flak med sjungande och skrålande studenter i stan idag. Livet är en fest...ibland :) Härligt!
Och till dem som är besvikna på sina betyg vill jag säga: Finansminister Anders Borg hade en etta (!) i matte på gymnasiet. Och se hur det gick för honom! ;)

Trevlig helg, gammal som ung!

Skurar ;)

publicerat i Allmänt;

Vädret? Jo, tack, rätt som det regnar kommer det en skur...
Inget lyckat student eller skolavslutningsväder...hoppas att alla elever har det bra och kul ändå!
"Inget hundväder heller", tycker vår jycke och somnar om. Han har gömt ett tuggben vid syrenbuskarna...men det är en hemlis...;)

Skolavslutningar. Mina barn hade alltid dem utomhus. Så vi har svettats, varit dyngsura, frusit oss blåa men det har alltid varit fint och stämningsfullt ändå :) "Den blomstertid nu kommer" och intet öga torrt. Alla så finklädda. Spända och glada. Men det låg ändå ett vemodets skimmer över det hela. Alla skulle inte träffas igen till hösten... Men sommaren, den "evighetslånga" låg framför dem...alla förväntningar och förhoppningar...Som vuxen minns man känslan från sina egna avslutningar. (Märkligt, då var det alltid fint väder...eller?)
Läste för första gången Blondinbellas blogg igår. Hon skrev om sin systers avslutning på Margaretha-skolan. Den skola min yngste son gick på. En föräldradriven friskola som min man och jag var med om att starta. Med Reggio Emilia-pedagogiken som grund. Det var slitsamma, intensiva år. Jag jobbade också där. Men även om det ibland var tungt så var det värt det. Det var så mycket som var positivt! Och känslan av att varit med om något stort och fantastiskt är något vi bär med oss. Sonen är nu tacksam för att han fick gå just där. Han har haft nytta av det speciella "tänket" i sina fortsatta studier.
Jag önskar att det i debatten om friskolors vara eller inte vara handlade mindre om skolor som drivs av företag med vinstintresse (vilket jag personligen inte är så förtjust i)och mer om de personal- och föräldradrivna friskolorna. Om engagemanget och kampen för att få välja en pedagogik som man tror på till sina barn. Det bästa betyget en skola kan få av sina elever det är väl: "Det bästa med skolan är att här får man vara den man är."...:))
Vill tillägga att min äldstes son skolgång inom den kommunala skolan också var jättebra! :)) Jag är tacksam för detta! Och jag beundrar alla fantastiska lärare som orkar vara kvar år efter år...

Hoppas att alla, stora som små, får en underbar sommar. Solen och värmen kommer alltid tillbaka <3

Och kom ihåg: Avslut är också början på något nytt ;)

MAGISK JUNINATT. NATURENS ANDETAG

publicerat i Allmänt;

Det finns något magiskt över dessa ljusa sommarnätter. Ett magiskt ljus över sommarängar och stilla vattendrag. Mellan stenar och stammar. I den mjuka mossan. Stillhet och ljus. Inget skrämmande. Man kan liksom känna och höra hur naturen andas. Allt lever. Stilla ro. Älvornas dans, slöjornas dans. Daggen lägger sig. Daggkåpan sparar droppen i sitt blad ändå in till ljusan dag.

"Se, juni sträcker ut sin hand
och bjuder dig att komma
till näktergalens sommarland.

Härinne spelar en fontän
från midnatt och till morgon
och rycker dig i drömmar hän.

Så tveka ej! Där snigeln går,
berörs av månvioler
se torra löven år från år.

En tropisk urskog! Skön den är,
som grön med svarta stammar
dig väntar med sin svalka här."
- Bo Setterlind

"Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme,
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de har mörknat
speglar morgonsolens lågor.

Juninatt blir aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort på ljusa hav."
- Harry Martinsson

Jag är trött men jag vill inte sova. Jag vill vara ett med naturens andetag :)

Igår kväll visade hon upp sig och sina dunbollar, andmamman. Så stolt :)




En solskenshistoria

publicerat i Allmänt;

Har ni läst eller hört om hjältehunden Pui? En solskenshistoria från Bangkok. Pui letade mat och nosade på en vit plastsäck.
Där i låg en nyfödd liten flicka. Hon var lämnad att dö vid en mängd skräp intill vägkanten.
Pui, som aldrig brukar ta något med sig hem, bet försiktigt tag i säcken och bar den hela vägen hem till sin ägares hus. Där började han skälla för att få sin husses uppmärksamhet.
Den nyfödda bebisen kom skyndsamt till sjukhus. Det konstaterades att hon var för tidigt född, liten och väldigt skör. Nu söks de biologiska föräldrarna.
Pui har fått lokala Röda Korsets utmärkelse för sin heroiska insats! :)
Källa: Aftonbladet

Så härligt med positiva nyheter!
:)

Jag har en sån där från- och till-dag i dag...Vädret är från och till och jag också. Jobb och städ igår, värk och vila idag. Så är mitt liv just nu. Ute är det ömsom sol och moln och ömsom moln med lite regn. Det "skvätter" idag ;)

Hunden glömmer att han redan fått mat och skäller på "husse". Tillsagd ligger han ned, suckar och blänger lite surt. ;)
Maken byter keps. Han har en gammal sliten keps när han är här i torpet och den nya "födelsedagskepsen" när han är i stan. Det är något av det bästa med torpet, att här kan man ha sina gamla slitna älsklingskläder. Man är ju "på landet". ;) I stan vill man ju se lite "prydligare" ut. Fniss...

Det finns några få frön kvar i fågelmataren. Dessa kivas hackspetten och ekorren om...oftast vinner ekorren, den lille rackaren...

Vi undrar vem vår hund "ser" som inte vi ser när vi är på promenad. Nästan varje gång stannar han upp och tittar bakåt. Helt stilla blickar han intensivt och lite förundrat bort längs vägen... Som om han väntade på "någon" som ska komma ikapp... :)

På tal om promenad. Igår, i stan, på väg till jobbet fotade jag några ståtliga växter i en rabatt nära ån. Jag visste inte vad de hette så jag frågade på Fb. Mina vänner visste svaret: Allium giganteum :)De är så vackra!

Dagens ord på vägen:
"There is no way to
Happiness
- Happiness is the
way!
- Thich Nhat Hanh
:)

Förändring

publicerat i

Efter en promenad i sommarregnet satte jag mig och skrev ett inlägg om blommor, prinsessbröllop och kampen för kvinnors rättigheter...när jag skulle skriva rubriken, försvann hela inlägget!!!
Blir jag galen? Jaaa!!!!
Teknik är bra - när den funkar - suck - .....;)

Så helt kort: Jag bara inte "kikade" på bröllopet, jag såg nästan hela sändningen. En vacker vigsel. Vackra blommor, vacker musik och vacker brud. :) Fint var det med alla barn. Inklusive lilla Estelle.
Vi har väl alla lite behov av romantik ibland...
Så nu är hertiginnan av Gästrikland och Hälsingland gift. Mysigt att hon hade Gästriklands blomma, Liljekonvaljen i brudbuketten och att ett spelmanslag från Hälsingland spelade :)

På kvällen såg jag välgörenhetsgalan Chame for Change. En härlig gala! Fantastiska artister och smärtsamma inslag om flickors och kvinnors svåra liv och brist på rättigheter. Om våldet och sexismen vi inte får blunda för. Galan var också full av hopp :) Vi kan alla bidra till förändring!

Efter många dagar av sol och värme var det lite skönt med ett lätt sommarregn. Nu doftar det så gott ute och växterna mår bra :)
Efter regn kommer sol...hoppas jag...
( Det har visst redan varit mer sol än vad det var under hela förra sommaren!)

Ängarna är nu fulla av blomster! Det är så vackert med svenska sommarängar fulla av vilda blommor :) Dem ska vi vara rädda om!
<3

"Livet vore ju ingen konst
om det det inte hade sina svarta dagar.
Och vore det inte konst
så vore det ju inte heller vackert."

"Du är utplanterad
att blomma här.
Din doft ska spridas i vinden,
och du ska locka till dig
vilsna bin."

"Det doftar alltid av den hand som skänker rosor."

"Det är bra
att inte alla blommor
växer i rabatter"
- Ur "Längtans Vingslag" Anne Swärd

"Gult som solsken, gult som gull,
vi har hela ängen full
av Smörblommor som står och nickar.
Vårt sommargolv har gula prickar."
- Ur "Majas Alfabet" Lena Anderson

Småkrypen och jag...

publicerat i

Sommarvärme! Härligt och lite...phu...;)
Men tacksam :)
Jag är ingen vän av småkryp. Förutom Nyckelpigor och Fjärilar förstås. Men det får inte bli för många nyckelpigor. Minns en sommar på Gotland. De kom i stora svärmar. Och de bet oss. De trodde att vi människor var träd! De satte sig överallt. Att rusa ut i havets vågor hjälpte inte heller, de badade de också. Hu, det var hemskt! Jag hade svårt att uppskatta dessa djur efter detta...men nu är de så sällsynta att jag blir glad om jag får syn på en. ( Jag vet var de övervintrar...hos en av mina vänner i stan...det uppdagas varje vår...)
Spindlar då? Jag har hört till dem som får panik när de ser en spindel. Riktig, oförklarlig, spindelskräck. Men jag har blivit modigare :) Jag har inte genomgått någon form av KBT-terapi utan jag har helt enkelt lärt mig i "livets hårda skola" ;) Arbetar man med barn kan man bara inte stå och skrika av fasa när det dyker upp en spindel. Då måste man vara vuxen och helt enkelt ta tag i situationen på ett rationellt sett. Dvs, fram med sop och sopborste och få tag på djuret och släppa ut det...för att döda spindeln gör man ju inte framför barnen...jag är ju inte en mördare och dessutom kan det ju börja regna...;))
Två gånger har jag klarat av att få ut spindlar från stugan. Men har jag möjlighet att få hjälp så ber jag om det... Helt botad är jag inte...Och ju större spindlar desto svårare...Den värsta spindeln jag råkat ut för var en hoppande spindel i Israel. Var på skolresa och jag och min rumskompis visste att det fanns giftiga spindlar i detta land. En kväll när vi lagt oss fick vi syn på en spindel med liten kropp och långa ben (helt klart giftig) som hoppade (!) från min kompis säng, ner på golvet och upp i min säng! Då var det jag som hoppade, eller rättare sagt flög upp ur min säng! Sen var spindeln borta!!! O, nej! Vad gör två spindelrädda tonårsflickor då? Jo, de tillkallar två orädda (?) killkompisar som likt hjältar går igenom min säng totalt. Skakar lakan, kollar under sängen...ingen spindel!!! Hm..tack ändå...Jag sov inte mycket den natten...;)

Vad jag nu än tycker om spindlar så beundrar jag i alla fall deras byggnadsverk. Spindelnäten. Fotade ett nät på bryggan igår. Det var inte fulländat men vackert ändå...
"Imse vimse spindel klättrar upp för trån..."

Idag när jag satt ute med ansiktet upp mot solen kände jag att något landade på mitt ena knä. Som en reflex viftade jag bort det. När det flög iväg såg jag att det var en slända. Synd att jag viftade iväg den, hade kunnat få skåda den på nära håll. Sländor är jag inte rädd för men jag vet att det finns dem som är det.

Djur och natur är fascinerande!
Nu blommar syrenerna och humlen som var helt nerklippt har redan slingrat sig upp till taket :)

Önskar er alla en fin helg! Ska ni på prinsessbröllop? Inte jag, (så sparade jag in utgiften för en ny hatt) men jag tjuvkikar kanske lite i morgon. Iförd min gamla slitna solhatt, den duger ;)

Ett fritt land

publicerat i

Vi flaggar idag för maken som fyller år. Och naturligtvis för vårt fantastiska vackra land! För alla nysvenskar och alla gammelsvenskar! Vi är, ännu så länge, ett öppet, fritt och demokratiskt land. Må det så få vara!!! Vi har alla ett personligt ansvar att värna vårt land. Det mångkulturella samhället som är en tillgång för oss alla. Vi väljer om vi vill se möjligheterna och dela med oss av det vi fått eller om vi bara vill se problem och handla utifrån rädsla istället för medmänsklighet...
"För Sverige - i tiden", säger kungen. Just så ja. :)
En sån strålande nationaldag det blev :)
Sol, blå himmel och värme! Tackar för det!

Det var bara maken som blev klippt igår. Jag gick nästan dubbelvikt av magsmärtor och hade lite feber och förkylningssymtom. Idag mår jag mycket bättre! Märkligt, men så fungerar fibromyalgin för mig. Det gör det lite svårt att planera ibland...

Har pratat jättelänge med min närmaste -i - ålder-syster (!) idag. Vi pratar inte ofta men länge ;) Vi blir mer och mer lika i åsikter och erfarenheter märker jag. Det är kanske åldern?

Nu sover hunden i ett skuggigt hörn. Make och son installerar något nytt telesystem eller något sådant. Jag ska ut i solen igen. I vår vackra, fria svenska natur.
"Gå ut min själ och gläd dig vid den store Gudens gåvor"... (Psalm)

För ett år sedan hade vi studentmottagning. Jag var väldigt sjuk då men orkade mer än vad någon av oss trott. Hade så många som ställde upp och hjälpte till och det blev en fin fest för sonen <3

Maken ska bli ordentligt firad på lördag :) Undrar hur vi ska fira honom nästa år? Då är det ju dags att fira "jämnt" igen...men vi tar det då. Nu är Nu och Här är Här....
Lagom till idag slog pionen ut!

Tre positiva saker

publicerat i

Redan när jag fick se prognosen för vädret denna dag bestämde jag mig för att ha en "vilodag". Temperatur och väderomslag är alltid jobbiga för min kropp. Jag får värk. Lite överallt. Irriterande och tråkigt minst sagt men har jag möjlighet så gör jag vad jag kan för att underlätta dessa dagar. Vila. Och promenader.
Mycket roligare att promenera idag, tyckte hunden. Inte så varmt och ingen sol och inget regn. Bra att någon är nöjd :)

Det är den 4 juni. Min svärmor har namnsdag! Grattis! Om min far levt skulle han ha fyllt 80 år idag... Känns märkligt att han varit död i 14 år...
När vi är här i torpet känns minnet av honom så påtaglig. Här lever hans energier kvar. I det han byggde och fixade. Jag vet också att han skulle uppskattat alla våra upprustningar vi gjort. Han ler mot oss från andra sidan. Jag kan känna hans närvaro ibland. En positiv och trygg känsla. <3

Jag tänker ibland på uttrycket: Det man fokuserar på växer...
Jag tror det är så. Vi har ju en förmåga att snöa in på det negativa i livet. Vi ältar och blir frustrerade. Och problemet bara växer och blir oövervinnerligt. Men om vi försöker växla om och istället lägga fokus på det positiva så växer det och kanske hittar vi en lösning på det omöjliga problemet eller vad det nu var som bekymrade oss. Ibland finns kanske ingen riktig bra lösning men kanske det positiva kan lindra i alla fall?:)
Läste att det krävs tre positiva saker för att väga upp en negativ...
Om det stämmer så är det ju ännu mer viktigt vad vi lägger fokus på...:)
Nu klarar man ju inte detta alla dagar. Vi har alla våra "dåliga dagar" då vi inte orkar le och se positivt på tillvaron...det är mänskligt :)Ibland måste vi få tycka synd om oss själva, eller hur? Bara vi inte fastnar i offerrollen för evigt...Ibland är vi offer för omständigheter vi inte rår över men vi väljer om vi vill stanna där...
Undrar vilken verkan det skulle ha på oss om vi inte enbart bombarderades av negativa nyheter varje dag? Om Rapport t ex bestämde sig för att hälften av deras nyhetsrapportering skulle vara positiv?
Man kan ju leka med tanken ;)

Bara måste citera underbare Paulo Coelho:
"Enjoy the questions, because they open several doors.
Forget the answers,
because they change all the time.
We are never going to understand the miracle of life. Isn't that wonderful?"

När jag mediterade i går kväll kom följande ord till mig: Under och mirakel följer dig längs din väg. <3
Och så är det väl? Om vi bara tar oss tid och vågar se alla under och mirakel som ständigt sker. Att det blir vår efter vinter, sommar efter vår, att naturen vissnar ner, vilar och återkommer. Att solen går upp för oss varje morgon. Att det föds nya underbara små människobarn hela tiden. Att efter regn kommer sol. Att sår läker. Att skratt förlänger livet...osv...

Och att vi har änglavakt....Som de som var inblandade i den stora krocken på E 18 i går. Om inte lastbilschauffören Johan Rydström hade väjt i sista stund hade det hela kunnat sluta mycket värre. Han undkom döden med en hårsmån. Han säger att det nog var instinkten som fick honom att väja och dundra ut från vägkanten och mot ett träd. Troligen räddade han livet på sina medtrafikanter...

I morgon är det stan som gäller för mig igen. Jobb och ett välbehövligt besök hos frissan :)

Under och mirakel följer dig längs din väg <3

Pionen

publicerat i

Efter ett dygn i stan är vi tillbaka ute "i spenaten". Alltså skog, sjö och torp :) Regnet har bildat några små pölar, det är frodigt grönt och solen lyser igen. Nere vid sjön var det blåsigt. Det blåste så mycket att det " gick gäss" på sjön. Vågorna kluckade mot stranden. Det är ett underbart ljud tycker jag. Som musik. Naturens egen musik.

Nu har en av våra pionknoppar nästan slagit ut! Det känns som ett under att den blommar igen efter 5-6 års uppehåll. :)
Hittade den här versen om Pion i Majas Alfabet av Lena Anderson:
"Tänk vad jag skulle vara glad
om jag fick bo på Pionens blad.
Då kunde jag sitta alldeles nära
och titta och lukta på allt det skära."
:)

Och John Keats skrev:
"Men när svårmodet faller över dig
lämna dina sorger hos morgonens ros.
Eller hos välvda pioners rikedom."
:)

Min morsdagsbukett börjar se lite ledsen ut. Jag har börjat torka rosornas blad för ett framtida potpurri :)

Ikväll tänker jag titta på Vetenskapens Värld. Där ska man visst "avliva myten om att alla mår bättre av att jogga". Tydligen är det så att för var femte person är träning negativt och att det sällan hjälper att löpträna om man vill gå ner i vikt...??? Det här låter så knasigt så det måste jag titta på ;) "Myten om träning" heter avsnittet....
Spännande...

Det händer lite märkliga och oförklarliga saker här i torpet ;) Det ska jag berätta om en annan gång ;)

Sov gott i ljusa juni-natten. I morgon är en ny dag :)

En märklig dag

publicerat i

Indisk dikt:
"
Dagen i dag är en märklig dag,
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mer innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag den har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din."
:))

Kanske bra ord att börja varje dag med?

Det regnade i natt. Kändes riktigt bra. Det börjar bli torrt i markerna. Nu skiner solen igen :)

Jag är på "poesihumör" idag. Här kommer en till som jag gillar. Skriven av en 17-årig anonym flicka:
"Jag vill stanna vid sidan av vägen
ett litet tag
och söka nå detta flyende ting,
som är jag.
På vardagens allfarvägar
går tanken vill.
Jag vill fånga en aning i handen
och hålla den still.
Så villsam är livets ingång,
så strid dess älv.
Jag vill stanna vid sidan av vägen
och nå mig själv."

Känner igen mig i den dikten. Att få stanna upp ibland och hitta sig själv igen...

Nu vet vi att det är Talgoxen som flyttat in i lilla fågelhuset :) Pionens knoppar börjar öppna sig. Idag såg jag en slända. Sommar!

Har hittat en positiv sida på nätet. Finns också på Fb. De heter gladeligen.se. Där har man samlat positiva nyheter bl a. Kanske något att kolla när man inte orkar med allt det negativa nyhetsbruset? ;)

Igår kväll skrattade jag mig hes. Såg på Robert Gustafssons show. Mycket ur hans repertoar tål att ses igen, en del börjar kännas utnött och en del nytt var helt otroligt kul :))

Ord är viktiga. De kan såra och skada, de kan glädja och hela. Använd dina ord med respekt. Om de används för mycket och för slentrianmässigt tappar de till slut sin egentliga mening. "Man behöver inte säga allt man menar men man ska mena allt man säger", är en bra regel tycker jag. Människor som ser sig själva som så "ärliga" ( "jag säger alltid min ärliga mening") slänger ofta ur sig sanningar och åsikter åt höger och vänster utan att någon bett dem om deras åsikter. Och utan att inse att orden kan såra. Men att sprida uppskattande ord är aldrig fel! Slösa med dem!
"Ord av uppskattning är en nyckel, som passar till många lås." <3

Jag vet att jag själv hamnar i det där diket då och då. Kläcker ur mig en åsikt som ingen har någon glädje av. Men jag har tränat på att försöka hitta något positivt att säga om alla människor jag möter. Att se bakom ytan...Jag misslyckas ofta... Men jag lever i tron att inget möte är meningslöst...vi har alltid något nytt att lära...?

Morgondagen är också en märklig dag...den är också din :)

Håller in och puffar upp?

publicerat i

Något av det bästa med torpet är att här finns ingen spegel där man kan få syn på sig själv i helfigur. Sådana här heta sommardagar när man bara måste klä av sig mer och mer är det skönt att slippa se det man "tuggat till sig" under vinterhalvåret. Det gör inget att det pöser över lite här och där ;) Egentligen "borde" man kanske ha solkläder som "håller in och puffar upp"...? Nej, inte här i torpet.
Jag har varit ambitiös nog att ta med mig Malin Berghagens yoga-CD hit. Tänkte att det kunde vara dags nu att återuppta det där med yogan.... Bra för energin och för det som pöser över...;)
Vi får väl se....
Just nu sitter jag i solstolen och njuter efter en promenad till sjön. Det svalkade inte ens skönt på bryggan, hunden ville gå hem. Flämt flämt...

Yngste sonen klipper gräs. Ser lite komiskt ut ibland för han stannar upp då och då och läser och skickar sms...:)
Men fint blir det!

Maken jobbar med vårt företag, trots att det är lördag. Så är det... Men han njuter ändå av sol och värme. Vet inte hur många gånger han sagt dessa ord idag: - "Detta är livet". :))

Vi försöker komma underfund med vilket fågelpar som boat in sig i lilla fågelhuset i år... Men vi hinner inte riktigt med att se. De flyger så snabbt in och ut de rackarna ;)

Prognosen säger regn...jag njuter i solen så länge det går :) Sitter i solstol med solhatt på huvudet och fötterna i fotbad. Såpa gör underverk med trötta fötter! Garanterat rena blir de också. Men man måste torka fötterna ordentligt innan man tassar iväg sen...det kan bli "såpahalt" ;)

Juni kunde inte börja bättre... Välkommen sommar!

"En vänlig grönskas rika dräkt har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt de fagra örtes-ängar;
Och solens ljus och lundens sus och vågens sorl bland viden förkunnar sommartiden."
- Psalm 201 Text: Carl David af Wirsen

Kan man vara annat än tacksam? <3