Urvriden trasa

publicerat i Allmänt;
Och så sprack molntäcket upp lite och blå himmel och solstrålar tittade fram. Kanske har växtligheten fått tillräckligt av sitt livsvatten för ett tag nu?
Jag hoppas det. För jag behöver ny kraft och ny energi så jag orkar tänka, planera, fixa, städa mm, inför makens "jubileum" (60 år!) på fredag. :-)

Mamma är på besök. Hon mår så fantastiskt mycket bättre nu. Det är så roligt att se. Vi pratar och pratar och skrattar. Vi promenerar i regnet och njuter av allt det vackra i naturen. Men jag känner mig, rent känslomässigt, som en urvriden trasa. EU-valet och sen Uppdrag Gransknings program om "bögbotarna", har gjort mig så upprörd och ledsen. All denna inskränkthet...all denna oförmåga till medmänsklighet...all denna brist på kärlek och förståelse....
Alla människors lika värde....hallå? Är det inte inne längre? 
Jag har tappat orden för att uttrycka vad jag känner. Inför hat och fördomar står jag förbluffad. Att människor inte genomskådar lögner och förtal är för mig obegripligt. Att inte tänka kritiskt och leta fakta tror jag är väldigt farligt. 

Så, denna urvridna trasa, har inte orkat blogga under några dagar. Men jag börjar så smått återhämta mig tror jag. Jag peppar mig med alla kloka och kärleksfulla antirasister som skriver och sprider sanningar. Och alla fantastiska, kärleksfulla, likasinnade vänner som jag har. Och de insiktsfulla, goda ledare och politiker som finns i vårt land.
Den goda kampen går vidare ❤️

Så här skriver Dogge Doggelito om sin mormor:
"Hon lärde mig att en äkta svensk är påläst, trygg demokrat, solidarisk mot andra, öppensinnad och varken rädd för invandrare eller för att bli invandrare själv." (Aftonbladet)

"Ett land som bemöter individer med fördomar stelnar - och förlorar"
- Öss Nuyen -

Jag gillar olika! 
Vi är alla lika - fast olika.
Likheterna förenar oss. Olikheterna berikar oss.
❤️

Solen försvann bakom molnen igen. Men jag tror att den dyker upp i morgon!
Och värmer oss :-)
Min systers fantastiska äppelträd :-)

I nästa inlägg kommer jag att ställa en fråga till Dig....! ❤️

Idag känns det bättre

publicerat i Allmänt;
Idag känns allt bättre. Idag kom hoppet tillbaka. Jag har peppat mig själv med massor av positiva, roliga och kärleksfulla inlägg, artiklar, sånger, filmer, reportage, bloggar...ja, allt det som handlar om den goda kampen för alla människors lika värde. Den kampen växer! Vi är inte slagna. Bara lite chockade över att så många röstade mot mänskliga rättigheter, frihet, demokrati och medmänsklighet. Men nu reser vi oss igen och vi är många, många som tänker med både hjärta och hjärna.❤️
Jag känner mig taggad! :-)

"Jag är tacksam för att leva i ett land som människor kommer till, snarare än ett land som människor flyr ifrån."
- Gustav Fridolin -

Jag läste idag något fint som en vän skrivit och blev då påmind om de tre livsviktiga orden:
TRO
HOPP
KÄRLEK
❤️❤️❤️

Man måste våga tro, man får aldrig sluta hoppas och kärleken den växer ju mer vi slösar med den!
❤️

Mitt val och min livboj

publicerat i Allmänt;
På vägen hem till lägenheten stannade vi vid ett rödlyse. En bit ifrån stod en äldre kvinna. En invandrarkvinna. I svart kappa och sjalett. Hon såg så liten och tunn ut. Och hon såg så ensam och rädd ut. 
Jag tänkte: klart att du är rädd. Här har du kommit till ett välmående demokratiskt land. Flytt från fasor som jag inte ens orkar fundera på. Och så möts du av förakt, utanförskap och till och med hat. Du får höra att "ni är för många", "vi har inte råd med er", "ni kommer bara hit och tar våra jobb och förstör för oss"...
Och jag tänkte: det är dig EU-valet handlar om...
Jag var rädd innan valet...jag är räddare nu....
Ett Europa som fylls med bruna fläckar...var tydligen vad många människor ville ha..
Vi har sett det förut...i backspegeln ser vi att det var starten på Andra Världskriget...

Man kan förhålla sig till valresultatet på olika sätt.
Skaka av sig det och tycka: "varför ska jag bry mig". Likgiltigheten, är det jag personligen har svårast att förstå mig på. Att inte känna ansvar för vad som händer i vårt land och runt om på Moder Jord...

Jag kan inte låta bli att undra vilket Europa de vill ha som inte röstade???

Man kan se det ur lite humoristisk synvinkel också (men med allvar i botten), som underbara Maria Wetterstrand: "Ska bli intressant att se hur alla de där politikerna som inte gillar utlänningar ska klara att samarbeta med varandra i EU."
Klockrent Maria!

Man kan också välja att plocka fram solglimtarna i valet. Partierna som kom och rörde om i grytan och förändrade det politiska landskapet i vårt land. Och nu menar jag självklart det gröna och det rosa!!! 

Men jag är fortfarande rädd...rädd för egoismen och främlingsfientligheten...och för likgiltigheten...

Inget barn föds rasist. Det är inte vårt naturliga väsen.

Vi formas av vår omgivning men vi väljer själva mellan rädsla och kärlek.

Och vi har personligt ansvar för våra val.

Min tanke med bloggen är ju att sprida positiva tankar. Idag är det svårt. Men mitt personliga val mellan rädsla och kärlek är KÄRLEK!  Så nu försöker jag att sätta mitt hopp till det goda i människorna. Och när jag gör det så blir jag lite mindre rädd. Och jag har ju en tro, en andlig tro på hjälpare som alltid finns där för oss. 

Störst av allt är KÄRLEKEN ❤️
Min livboj i livet är Änglarna ❤️


Tack Änglarna ❤️

Hemmets sammanhållande kraft

publicerat i Allmänt;

:-)

Flaggan var hissad. Blommor har kommit från frånvarande och närvarande söner. Far i huset har medverkat hela dagen. Hushållssysslor är jag inte helt befriad från, men det gör inget.
Det var en liten rapport från "hemmets sammanhållande kraft" ;-))

Min fina Mors-Dags-bukett från sönerna <3

Det är ju inte bara Mors Dag idag. EU-val också! Jag har varit och röstat. Det känns bra. Är så tacksam över att bo i ett land med demokrati. Att ha möjligheten och rättigheten att rösta.❤️
"Om du inte använder din röst kommer andra att använda din tystnad."

Nu blir det spännande att se resultatet...
Jag försöker vara försiktigt hoppfull om att de goda krafterna segrar...:-)

Ljus och kraft!
❤️

Jag lämnar spår

publicerat i Allmänt;
+ 29 i skuggan. Den tryckande värmen tar tag i min kropp med värk och illamående som följd. Men jag bestämmer mig för att njuta av sommardagen i alla fall. Så gott jag kan.
Det känns svalare nere vid sjön. Av med strumpor och skor och ner med fötterna i det kalla vattnet. Först bara tårna. Det känns inte så kallt. Så hela fötterna. Svalkande! Skönt!


Jag lämnar spår efter mig...;-) Fast bara tillfälligt ;-)
Himlen är så ljuvligt blå :-) Och vinden är så ljum.

Den första lupinen har slagit ut ;-)
Doften från tusentals Liljekonvaljer på vägen ner till sjön är ...obeskrivlig :-)
Och titta! De första Midsommarblomstren!

Är nöjd med min dag som jag upplevt med alla mina sinnen.
Jag har känt det svala vattnet mot mina fötter och den ljumma vinden mot min kropp. Jag har dragit in blomdoft genom min näsa. Jag har lyssnat på fågelsången och vindens sus. Jag har sett naturens gröna skiftningar och himlens blåa ljus. Och jag har smakat...hm...? Vatten! Vatten! Vatten! Denna heta dag! ;-)
Vilken lycklig människa jag är som fått uppleva denna dag :-)


I morgon är en annan dag. Undrar hur den blir?
❤️

Tankefrön och politik

publicerat i Allmänt;
Politik...
Jag har varit intresserad av politik ända sen jag var liten. Satt med pappa och de andra "farbröderna" när vi hade besök och lyssnade intresserat på deras diskussioner. Mamma och hennes väninnors samtal var inte alls lika intressanta för mig. Det var ju uppdelat så på den tiden ;-) Jag tog tidigt "ställning" för Högerpartiet (Moderaterna) eftersom deras ledare var "snyggast" (Y Holmberg. ;-))Han var lite lik grabbarna Kennedy. Hade en snygg frisyr, tyckte jag. Där du, Reinfeldt, ligger du i lä ;-)

Det var då det...sen har jag väl ändrat riktning och också fått andra preferenser ;-)

Under tonåren på 70-talet pratade alla politik. Det hörde till. Man hade åsikter och man tog ställning. När jag skulle rösta första gången var det miljön och kärnkraften som var den viktigaste frågan för mig. Det kändes så högtidligt och "vuxet" att få rösta. Minns hur stolt jag var, hur "viktig" jag kände mig :-)Och även om min far in i det sista försökte påverka mig att tänka om så höll jag fast vid min övertygelse, Fälldin och Centern skulle få min röst! :-)

Det var då det....

Jag har inte varit något parti troget. Min livssituation och sakfrågor har fått avgöra men också ideologi. Där uppstår ibland ett dilemma...och där står jag nu inför årets val...
Inte EU-valet dock. Där har jag redan bestämt mig! :-)
En fingervisning om vilket håll det lutar ;-) Miljön är något vi verkligen måste samarbeta om inom Europa, tycker jag <3

Det är viktiga val i år. Hoppas många röstar! Det är ingen plikt, det är en fantastisk rättighet. Vi måste bevara demokratin. Och kämpa för allas lika värde. Många mörka krafter på gång både i vårt land och ute i Europa...
Mota ont med gott :-)

Idag, när jag satt på jobbet och "slet" i värmen, (+28 i skuggan) dök husets duktiga "fixartjej" upp för att byta filter i vårt fläktsystem. Hon började nästan genast prata politik. Hon var minst lika upprörd som jag över främlingsfientligheten i vårt land. Och hon sa något som gjorde mig glad. Hon berättade att hon hemifrån alltid haft med sig orden: "Behandla andra som du själv vill bli behandlad." Och att det inte spelar någon roll hur man ser ut eller vilken religion man har eller vilket land man kommer ifrån.
Så befriande att höra henne säga det !Efter att ha läst så många okunniga, elaka inlägg på bl a Fb har jag nästan tappat tron på medmänskligheten och det sunda förnuftet. Här var det en ung tjej som hade föräldrar som sått goda Tankefrön i henne. De där tankefröna vi sår i våra barn och unga är faktiskt livsviktiga. För att de ska växa upp och blomma ut till kärleksfulla och ansvarstagande medmänniskor. 

Jag hoppas att jag lyckats så några goda Tankefrön i mina barn....
Vi pratar politik ibland. Det är kul. Och jag känner mig ganska stolt och trygg med tanken på att de inte kommer att rösta på ett rasistiskt parti :-)
En av våra två nya "myshörnor" på tomten <3
Här är den andra..... Vid syrenerna som snart slår ut <3

Den otroliga värmen ska visst bestå i morgon också. "Flämt", säger hunden...

Solljus och ljumma vindar önskar jag dig!
❤️

Efter regnet

publicerat i Allmänt;
Ibland är det verkligen bra med vänner som säger ifrån. Som påminner en om att sätta sig ner och lyssna på regndropparna som slår mot rutan! 
Tack min vän!!! <3

Tålamod och tillit...är det jag måste träna just nu...igen....
VårblommorFick den här underbara berättelsen från min vän också: 
Det var en gång en präst som bodde i sin prästbostad invid kyrkan i närheten av en stor flod.
En sommar regnade det mycket och floden började svämma över. Folk som bodde nära floden började ge sig av till mer höglänta platser. En granne till prästen frågade om inte han också skulle ge sig av. Prästen svarade att gud skulle skydda honom. Vattennivån steg och vattnet nådde nästan fram till kyrkan när en bonde körde förbi i sin traktor och frågade prästen om han ville få lift till högre mark. Prästen svarade att gud skulle skydda honom. 
Vattnet steg ytterligare och gick nu till midjan på prästen där han stod utanför kyrkan. En fiskare rodde förbi i sin eka och frågade prästen om han ville få lift till högre mark. Prästen svarade att gud skulle skydda honom. Vattnet steg ytterligare och prästen var tvungen att ta sig upp på taket till prästgården. En räddningshelikopter flög dit och en man firades ner och han sa att han skulle ta prästen till högre mark. Prästen svarade att det inte var någon fara. Gud skulle skydda honom. Vattnet steg sedan ytterligare och prästen drunknade när vattnet steg högt över taket. Prästen kom sedan till Sankte Per och då frågade han förbryllat varför Gud inte hade skyddat honom. Då svarade Sankte Per:
"Gud skickade en bonde, en fiskare och en helikopter. Vad förväntade du dig att han skulle göra?"
;-))

Det regnade en hel del igår men idag har regnet dragit förbi. Jorden är vattnad. Gräset har efter både värme och regn växt sig högt, strax över "borde-klippt-tidigare-nivån"...
"Var fick du dina pärlor ifrån daggkåpeblad?
Jag fick dem bara som lån ett litet tag.
Jag vet ej, vem som lagt dem där, ty det var natt.
Vet bara i min skål jag bär en dyrbar skatt.
Den skall jag ge åt solen snart som en present,
ty varje pärlas glitter klart har solen tänt.
Blir du ej ledsen, när din skatt ej mer är kvar?
Nej, lyckligast är den som ger - ej den som tar."
- Anders Frostensson -

Och nu gol göken i väst :-)

Ljus och kärlek
Och tillit ❤️


In med sommarvind

publicerat i Allmänt;
Två ljuvliga sommardagar på rad. Kan man vara annat än tacksam? Och vad mycket vi hunnit göra, både ute och inne här ute i torpet :-) Vi och vi....maken har gjort väldigt mycket och jag har gjort lite...värken är dessvärre kvar.... Och sonen? Jo, han har också gjort...lite...;-)

Igår försökte jag fånga en fjäril...på bild alltså ;-) Plötsligt kom den på besök, den vackra Makaonfjärilen! Jag kan inte minnas att jag sett den här förut. Det såg nog ganska roligt ut när jag smög där på gräsmattan och försökte få en bild när fjärilen flög från den ena maskrosen till den andra. Många misslyckade kort blev det, inget lyckat men ett halvlyckat:
Makaonfjäril, enligt Solöga:
"Nytt perspektiv ger nya möjligheter. Min gåva till dig är att få nya perspektiv. Du behöver ändra din syn på tillvaron. Se det goda och det positiva."

Hm...ska försöka ta till mig detta när det gäller det rådande politiska klimatet. Blir så upprörd ibland över hatet och rasismen...speciellt bristen på kunskap och insikt....Men det finns positiva krafter också! :-)

Igår fick vi upp vår nya paviljong på gården. Vi invigde den i den ljumma sommarkvällen med gott grillat och gott att dricka. Myyys!

Ett tydligt sommartecken är Svalorna. Både idag och igår har ett svalpar flugit omkring här. De verkar söka bostad....Försökte plåta dem igår kväll men misslyckades... Men fotot blev ganska bra ändå:

Idag har innanfönstren tagits bort och gamla stugan har blivit ordentligt genomvädrad. Ut med den unkna vinterluften och in med ljumma sommarvinden. ;-)


Och nu har vi sått. Dill, persilja, lök, sallad, ringblommor...<3

"Alla morgondagens blommor ligger i de frön som sås idag"
-  Kinesiskt ordspråk -

Yngste sonen fyller 21 i morgon. Då är han på jobbet i Stockholm så vi firade honom lite idag. ;-)

Vi flaggar för sonen :-) Inga problem att hitta på presenter till en son som är på väg att flytta till eget boende. Längesen det var så här lätt!

Jag antar att jag är långt ifrån ensam om att ha en viss rodnad i ansiktet...
Sommaren kom plötsligt, har nästan lite svårt att fatta...det var ju så kallt nyss ;-)

Söndagkväll. I morgon ny vecka - nya möjligheter. Var rädda om er!
❤️


Gåå då ändå då

publicerat i Allmänt;
Man lär sig så länge man lever :-)
Något nytt hela tiden. När jag öppnade ytterdörren i morse var det som att kliva rakt ut i sommaren. Solskenet och värmen slog emot mig :-) Helt underbart! Göken gal i väster = bäster ;-) Humlan surrade och fjärilarna prålade. Fåglarna drillade och så var det där märkliga lätet....Bakom vedboden...hm..."dooo-do doo-do,do...."
Kanske en duva tänkte jag... När den hållt på i flera timmar började jag fundera på om det var Skogsduvan. Såna har vi gott om här. Plockade fram den vackra stora fågelboken med läten. Men nej, Skogsduvan säger ungefär: "hou-uo" som "gåå då". Hm...bläddrade vidare, lyssnade vidare. Plötsligt: "gåå då ändå då"! Aha, Ringduvan! ;-)

Ringduvan enligt Solöga "Djurens språk": Kärleken har vingar. Min gåva till dig är att sprida kärlekens budskap. Säg något positivt till någon.  Gläd någon idag."
Kanske kan denna somriga bild vara till glädje?
Och denna, på Gullvivan❤️

Jag önskar dig en fin och ljus helg. Jag önskar att solstrålarna lyser på dig och värmer dig. Jag önskar också att fåglarna sjunger för dig!
❤️


Den skira grönskan

publicerat i Allmänt;

Den skira grönskan som är nu, det är något av det vackraste jag vet. Mitten av maj, det är en sån fantastisk tid att göra upptäckter i naturen. För varje dag något nytt. Men man får vara uppmärksam, det går så fort nu med allt som spirar och gror.
Styvmorsviolen. Ångermanlands landskapsblomma. En av mina personliga favoriter.:-)
Violer. Enligt min blombok heter den här Luktviol.Finns en liknande som heter Buskviol. Buskviolen har håriga blad och doftar inte. Förr användes Luktviol i parfymer. Jag ska kolla i morgon, kolla om de doftar och kolla bladen ;-)
Kabbelekan fick jag syn på idag också.Vid ett vattendrag förstås. Där trivs den. ;-)

Ja, ni har väl redan förstått att jag är ute vid torpet igen. Jag och hunden är här och promenerar och vilar. Lyssnar på fågelsången och filosoferar. ;-)
Mycket att göra har jag egentligen men det får vara så länge ryggen säger ifrån. Men det är bättre i dag! Lite mindre ont.

Så här i Valtider händer det ju en hel del. Ordet är fritt och att protestera och förstöra via oväsen eller våld är ju bara dumt när världens bästa protest är att helt fredligt vända ryggen till ;-) Kyrklockorna som varnade för fara i Jönköping var också ett bra sätt.
Idag såg jag något jag gillar skarpt. I tunnelbanetågen har någon/några satt upp skyltar med orden: 
"Tänk på avståndet mellan fakta och fördom"
"Se upp för rasismen, dörrarna stängs"
:-)
Klurigt och roligt! :-) Tycker jag...


Ljus och kärlek och en god natt!❤️

Tillfrisknat :-)

publicerat i Allmänt;
Värken blev värre och värre. Plockade fram "verktygslådan". 
Varm vetekudde: IG
Smärtstillande tabletter: IG
Voltaren gel: IG
Spikmatta:IG
...suck...
Så det fick bli han som inte ryms i verktygslådan: Kiropraktorn!

Han är bra han! Jag hade inte varit där sen jag mådde som allra sämst, när ångesten hade grabbat tag om mig totalt och jag hade ont överallt. När han frågade vad jag gjort sen sist kom orden spontant: "Jag har tillfrisknat". !!!
Han undrade då om jag berömt mig själv? "Nää", svarade jag lite tveksamt. "Gör det då", sa han. ;-)Nu ligger jag här och är våldsamt trött och har ännu värre ont. Men det är ju så det är, det blir värre innan det blir bättre....
Att jag fått ont igen menar han beror på att det finns låsningar och spänningar kvar i kropp och själ. Och jag tror som han. 
Det knakade, knastrade och "klickade" när han bände och "knäckte". Efteråt kändes det varmare och "lättare". 
Jag tror det blir bra nu :-) Och jag vet vad jag ska "jobba" med rent själsligt. Ännu mera utrensningar! 
Läkning pågår :-)

Jag är med i en grupp med medlemmar som har/haft utmattningssyndrom (utbrändhet). Det är nyttigt för mig att läsa vad andra upplever. Känner igen så gott som alla symtom. Det är en massa andra som har stark ångest, svårigheter att röra sig, obalans, yrsel, svårt att andas, ljud- och ljuskänslighet, sömnbrist, spänningar i kroppen och allt det andra jobbiga....
Och jag märker hur långt jag kommit på Bättringsvägen. Och det är jag sååå tacksam för.
Men skör fortfarande, väldigt skör....

Man undrar ju vad vi lever i för samhälle egentligen när så väldigt många blir utmattade?....
I natt är det fullmåne igen. Jag försökte fånga månen på bild igår kväll. Den lyste så tydligt, stor och rund men när det var dags att plåta försvann den bakom molnen. ;-)

Önskar er alla en fin kväll och en God Natt!
❤️
Chokladbollar och verktygslåda

publicerat i Allmänt;
Chokladbollar! Det är gott det. Smetigt och kladdigt att tillverka men gott. :-) Men det är något mystiskt med dem har jag förstått...Folk blir så "upprörda" och "kränkta" (?) för att de inte "får" kalla chokladbollar för "negerbollar"....Precis som om det fanns en lag om att man inte får? Det handlar ju om hänsyn....hänsyn till människor som känner sig kränkta av detta ord. Ordet neger kommer från spanskans negro som betyder svart. Svenskans neger betyder inte svart utan är en rasbenämning. Och vi håller väl inte på och indelar oss i "raser" längre??? Eller? Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag läser kommentarerna på nätet gällande detta ämne. För jag förstår inte varför man inte kan visa hänsyn?Och när man vet vad det handlar om så är det ju ganska fånigt att jämföra med "vitlök" och "finska pinnar"....Vi lever i ett fritt land, vi kan välja att visa hänsyn eller inte...Jag vill visa hänsyn och försöka lära om:-)
Och om jag skulle snubbla på orden och av gammal ovana kläcka ur mig "n-ordet" så tror jag inte att det dyker upp någon "chokladbollspolis" och slår mig på fingrarna ;-)

Recept på Chokladbollar
( 20 st)
150 g smör
2 dl strösocker
1.5 msk vaniljsocker
4.5 msk kakao
3.5 dl havregryn
1 dl cocosflingor
2-3 msk bryggt kaffe/vatten
Garnering: cocosflingor/pärlsocker 
Mums!!!

Det är visst Internationella Fibromyalgidagen idag. Så jag firar den med extra ont i kroppen ;-) Nej, fy så cynisk jag låter nu. Bra att denna sjukdom uppmärksammas och att forskningen går framåt.

"Kroppen är en maskin och delar i den går sönder ibland",sa en läkare och vän till mig en gång. Själen är ingen maskin tänkte jag, men den går också sönder ibland.
Tänkte att det kanske vore bra att investera i en själslig och kroppslig "verktygslåda". Det har jag väl delvis redan gjort ;-)
Något sådant här tänkte jag mig;

Verktygslåda 
Kroppen: vila, promenader, vatten,spikmatta, plåster, salvor, krämer, värmekudde, smärtstillande, bra skor, vitaminer, mineraler, oljor, träningsredskap, qigong, yoga, fotbad, gåmaskin mm
( helst kiropraktor också men min får inte plats i en låda) ...;-)

Verktygslåda
Själen: tystnad, lugn och ro, meditation, musik, kärlek, vänskap, natur, målning, andlighet, vila, ljus, frid, skratt, gråt, böcker, film.....


Till slut:
"Våga vara lycklig"
- Kristian Gidlund -
❤️

Jag vill hylla...

publicerat i Allmänt;
"This night is dedicated to everyone who beleives in a future in peace and freedom."
- Conchita Wurst -
Eurovisionvinnare 2014

Ett bra steg in i framtiden tog Europa igår. Ett stort steg för kärleken och mot fördomar. Flera länder försökte stoppa henne och hon har blivit utsatt för hat och hot.Men hon stod upp för den hon är och sjöng med sin fantastiska röst, sin mäktiga sång och vann en brakseger!
I en tid när mörka krafter brer ut sig över Europa är det här en skön seger! :-)

Jag är övertygad om att fred kan uppnås först när vi alla kan acceptera varandras olikheter. Olikheterna berikar oss. Bakom "masken" är vi alla människor. 

Och Sanna kom trea! Härligt!!! 

Jag vill hylla en till klok och vacker människa idag: Malena Ernman!
För hennes engagemang mot främlingsfientlighet och rasism. <3
Om ni inte läst det hon skriver så gör det! Finns på Fb och på Aftonbladet.

Endast ljus kan mota bort mörkret.
Endast kärlek kan bota hatet.

Mina "hjärtestenar" som jag hittat vid olika tillfällen. Och den lilla fjädern som plötsligt låg där på marken framför mina fötter <3

Söndag eftermiddag. Äldste sonen och lilla "solstrålen" Izabelle har åkt hem. Haft det så mysigt. 

Nu försöker jag vila. Har haft värk ett par dagar. Blir så trött på detta men det är som det är. Försöker acceptera för  kämpa emot fungerar inte... Troligen har jag stressat för mycket igen...gjort "fel" saker...lyft för tungt, suttit fel, dammsugit för ofta...när man är utbränd kan bara tanken på stress få en på fall...suck...men det är som det är...

"Det finns mer i livet än att öka farten"
- Mahatma Gandhi -

Önskar er alla sinnesro och glädje :-)
På laddning

publicerat i Allmänt;
Det kom ett fint vårregn på morgonen. Vi tog en promenad till sjön. Mobilen låg hemma på laddning. Nere vid sjön bredde en fantastisk vy upp sig framför våra ögon. Vattnet rörde sig stilla och regndropparna nästan studsade på ytan. Det stiliga svanparet gled fram, mycket närmare oss än tidigare. Från höger kom andparet och från vänster kom paret Storlom. Tyst och stilla och så detta vackra vårsvärmeri framför våra ögon....och ingen kamera!!!!

Tur att jag loggat in på Hjärnkontoret. La upp denna fantastiska bild på näthinnan. Hoppas att inkorgen inte är överfull och att det finns lite plats i minnet för detta vackra ögonblick! :-)


Det är inte bara mobilen som ligger på laddning idag. Jag gör också det. Igår var en vilodag med en del jobb, idag är det "laddardag"... Sa min kropp. Röd lampa lyste. 1% energi kvar i kroppen, 25% i själen. Hm...retligt det där....Benens tur att värka idag. Aj, aj...
Ladda!!!
I morgon är det nog grönt ljus :-)

Jag läser i tidningen Nära att: "Barn har upp till ungefär 400 skratt på en dag, medan vi vuxna har 15."
!?!?
Är det så tråkigt att vara vuxen?? Har vi tappat skrattförmågan? Växer den bort?
Visst är det något att fundera på? 

Själv är jag full i skratt just nu. Har en en nyduschad hund som far som en tornado runt i rummet. Mattor flyger omkring och stolar flyttar på sig. Badhandukarna som jag lagt upp som skydd mot vätan på soffan ligger nu hopknölade på golvet. ;-) Men man kan ju tänka sig själv hur det ska kännas att ha en sjöblöt päls över hela kroppen...

"Visst är det synd om mig!? Matte säger att jag luktar sååå gott nu.....suck..."

Dags att logga ut för idag!
Tack för att Du tittade in här!
❤️


Liljekonvalj på G

publicerat i Allmänt;
En stilla dag, en vilodag. Passade utmärkt eftersom vädret var blåsigt, mulet och kallt. Helt ledig är man ju aldrig som egenföretagare men lite lagom med jobb är alltid kul :-) En långpromenad i skogen blev det också. Trodde inte att jag skulle klara det men ryggen tyckte att det var helt okey...
Och plötsligt, alldeles vid en stor sten, fick jag syn på den! Liljekonvaljen har små knoppar, den är på G!
❤️
Kändes lite "urrigt" inomhus så vi tände en brasa i öppna spisen. Så mysigt med det sprakande ljudet och värmen. Det tar fram filosofen i mig...;-)

Men jag tänker inte filosofera nu. Utan bjuda på några ord om utbrändhet som både är sanna och faktiskt lite roliga:

"Utbrändhet och de 7 dvärgarna"

Först blir man TRÖTTER - man orkar ingenting 
Sen blir man BLYGER - orkar inte träffa människor
Sen blir man BUTTER - ledsen, dämpad och arg
Sen blir man TOKER - står inte ut med någonting, tror man blivit tokig
Sen blir man PROSIT - immunförsvaret har sänkts
Sen blir man KLOKER - man börjar omvärdera livet
Till slut blir man GLADER - man blir stark, man vågar säga nej och man kan känna glädje igen

Den här ramsan har jag sett på flera ställen på nätet bl a Fb. Vet ej ursprunget.

Själv är jag just nu på Kloker-stadiet och börjar försiktigt "trippa" in på Glader...tror jag...

Sanna Nielsen gick till final. Rak, stolt och vacker stod hon där och sjöng med klar stämma. Så bra! Jag tror att alla som klagat på hennes utseende och allt annat ändå var lite stolta de också. I övrigt var det mycket "sömnpiller" tycker jag. Som vanligt. Och så några bidrag som man förundrat undrar "men vad är detta?" Som vanligt. För Eurovision är som vanligt ett spektakel. :-)

Ska snart titta på något djupare och finare program: "När livet vänder".
Det är så bra att få se och höra människor som upplevt fasansfulla och sorgliga saker som de tagit sig igenom och funnit glädjen igen. Styrka!
Vi klarar mer än vi tror!

Ljus och kärlek 
❤️

Avstå

publicerat i Allmänt;
Trött efter en intensiv dag som startade för mig ovanligt tidigt. Jag har inga problem med att vakna och gå upp tidigt men sover lika gärna en bra stund till ;-)

Har idag bl a fått möjligheten att framföra ett budskap till en vän som verkligen behövde få ta emot det. Ibland finns bara orden där, rätt dag, rätt tillfälle. Känner mig så välsignad och tacksam att jag, lilla jag, kunde få vara budbärare. ❤️

Har börjat med ett "mantra" ;-) Ordet "avstå" rabblar jag för mig själv när jag grips av t ex "sötsug" eller får lust att kommentera ett, i mitt tycke, dumt inlägg på Fb. Eller när jag engagerar mig för djupt i något som bara suger energi ur mig.

"Avstå" kan faktiskt vara ett positivt ord och ge en skön känsla. :-)

Har jobbat två dagar, nu blir det vilodag i morgon. Det behöver min kropp men själen är fortfarande pigg ;-)

Den som aldrig varit utbränd kan omöjligt förstå hur det är. När man mår som sämst så märks det hur illa man mår, det går liksom inte att dölja. Men när man blivit bättre och börjat få mer energi är det svårare för andra att förstå att man fortfarande hamnar i svackor och behöver vila. Man är liksom inte 100 bara för att man är piggare. Man går liksom bara på halvfart eller mindre eller strax över.

Skrev detta idag:


Ska försöka hålla ögonen öppna och se hur det går för Sanna i Eurovision i kväll. Håller tummarna. Spännande, för allt kan ju hända...

Till er:
Ljus, hopp och kärlek❤️Mål och mening

publicerat i Allmänt;
Söndag 4 maj
För en vecka sedan satt jag och min make och åt i solgasset ute på en mysig restaurangs utegård. Det var så varmt att vi fick lov att byta till ett bord som stod mer i skuggan...
Den här söndagen är det visserligen sol ibland men väldigt kallt. Ibland snöar det, ibland haglar det. Så olika kan det vara...;-)
Som livet, "ömsom vin, ömsom vatten"...


Jag vandrar vidare på Bättringsvägen. Ibland så undrar jag vad som egentligen är "målet" och "meningen" med denna resa. Jag har ju egentligen inget annat mål än att må bra. Men jag mår ju redan nu "bra" om man jämför med hur jag mådde förut. Benen bär mig nu, jag orkar och klarar att vandra vidare, dock med några stopp ibland. Stoppen är till för vila och nya insikter. Sömnen är mycket bättre. Ångesten är väldigt liten och liknar numera mer vanlig oro. Jag orkar jobba lite. Tinnitus har jag fortfarande och kommer nog alltid att ha kvar. För det är ju så med "målet" att jag kanske redan är framme där? Att det inte blir "bättre" än så här? Kanske är målet helt enkelt att komma till insikt om och acceptera att det är som det är?Jag blir aldrig den jag var förut, kommer aldrig orka som då. Men jag är full och stärkt av nya insikter, ny kunskap. Och "meningen" då? Det kanske är just det också: insikterna! ....Jag har insett mina begränsningar och har en bit kvar till acceptans...
Där är jag nu....fortfarande skör men ändå stärkt...:-)

"Visst finns det mål och mening med vår färd - men det är vägen som är mödan värd."
- Karin Boye -

Kanske är det så men det är väldigt svårt att förstå när själva vägen gungar så man blir sjuk...
Jag är inte tacksam för allt det hemska jag tvingades gå igenom men jag är tacksam för mina insikter, min kunskap.
Kanske måste jag gå igenom allt detta för att förstå min egen inre kraft? 


Och vi vandrar ju alla vidare på vår livsväg! Ibland tillsammans, ibland viker vi av på vår egen väg.

Inom dig bär du alltid ditt ljus - det dör aldrig! I ljuset är du kraftfull ❤️


Beslutsångest?

publicerat i Allmänt;
"Det är en bra idé att alltid göra något avkopplande innan du fattar ett viktigt beslut."
- Paulo Coelho -

Så gjorde jag idag och så tog jag beslutet och sen kändes det så bra. Som det alltid gör när man väl beslutat sig...
När man beslutat sig så kan man släppa alla "om och men". Nu "får det bära eller brista". :-) Hej och hå!!
Beslutsångest? Jag? Nja, det händer väl ibland. :-))

Det har verkligen varit kallt några dagar nu. Och växlande väder. Regn, snö, sol, hagel, mulet...."Aprilvädret" kom lagom till Maj...;-)

Maken fixar med alla nersågade träd. Ett stort och tungt jobb. 
Tallens årsringar vittnar om både goda och svåra år.

"Vad saven är för trädet är livslusten för människan"
- Okänd -

Tallens vackra bark


Hackspetten har bestämt sig för att äta slut på talgbollen...

Jag har använt denna dag till att fixa inomhus. Här på torpet finns alltid 1000 saker att göra ;-) Jag försöker städa ut och bort vintern men när det är så här kallt kommer jag av mig lite. 
Sonen stog ute grillade till middagen idag. Gott! Och nu eldar vi i öppna spisen. Skönt.

Och nu regnar det lite igen...

Idag blir mitt barnbarn 7 månader. Tiden går så fort...

Ha det nu riktigt bra! 
Kom ihåg att änglarna alltid är med er
❤️
 

"Slappardag?"

publicerat i Allmänt;
1a Maj 2014
Vaknar sent av solstrålar som sticker mig i ögonen, vilket de gärna får göra. :-)
Går upp och en blick ut genom fönstret visar att det mesta av gårdagens snö smält bort.
- "Idag har vi en slappardag, va,"säger maken vid frukostbordet. -"Visst", svarar jag, som intar frukost i sängen. "Inga problem."
När maken upprepat detta om slappardag som ett mantra några gånger, kan jag inte låta bli att skratta. -"Jag tror inte du klarar det", säger jag, "du är redan rastlös."
Maken håller med och är strax ute på gården och eldar och fixar :-)


När jag tar en sväng ut på gården börjar det hagla. Men jag hinner konstatera att naturen fick sig en kalldusch igår. Blommorna ser lite tilltufsade ut. Till min stora glädje ser jag att Gullvivorna kommit upp! Och i rabatterna börjar Lupinerna breda ut sina stora blad. Jag är nästan lika förtjust i bladen som i blommorna! ;-)


Det doftar gott av blöt jord idag. Naturen behövde kallduschen! Och efter regn kommer solsken. Precis som i våra liv. Vi pendlar mellan sorg och glädje. Efter en tid på botten kravlar vi oss upp igen och vågar le lite försiktigt. Tar försiktiga steg framåt. Öppnar oss lite. Och en dag sträcker vi oss upp mot solen uppfyllda av kraft och glädje. "Vi reser oss igen, ja, vi reser oss igen...." :-)
Men i våra liv finns inte bara svart eller vitt. De där dagarna med alla de grå nyanserna är också värdefulla. Och så kommer våren och sommaren in i vårt sinne och naturens och våra egna färger exploderar i en fantastisk färgkavalkad!!!


Första Maj. Valår. Politik....tänker jag skriva om framöver...Vill bara idag säga att jag tycker att det är synd att demonstrationer och manifestationer som förr förknippades med kraft, engagemang och demokrati numera förknippas med våld och rädsla...Från höger till vänster och mittemellan. 
Vi får aldrig sluta kämpa den goda kampen, för det som vi tror på. 
Kämpa för det ditt hjärta säger dig och gör det med ditt sunda förnuft!
Hittat på Facebook :-)

Om du vill bli berörd och få möjlighet att skratta: Se på Humorgalan ikväll!
Det ska jag göra :-)
För varenda unge :-)
❤️

Till sist bara "måste" jag dela med mig av denna också. Love it! ;-)
Från Facebook :-)

Och om någon undrar om jag tänker slappa hela dagen medan maken kämpar och sliter så är svaret: nej! Jag tänker ta mig an ett "måste" i taget ;-)