Nyårsafton

publicerat i Allmänt;
Söndag 31 december 2023

När jag skriver detta är det förmiddag, årets sista dag. Eftersom det blev ändrade planer firar vi ensamma, jag och maken. Ja, så hunden också förstås. :-) Ännu har det inte "brakat loss" där ute. Kalla mig gärna tråkmåns men jag förstår inte behovet av smällare… Vi vet inte om Balder är skotträdd eftersom vi förut firat i torpet. Nu är det bra att vi inte är där eftersom strömavbrotten avlöser varandra där ute… :-(
 

(null)
Ja men såklart… eller? Man kan skaka på huvudet åt det "naiva"… men samtidigt…även om det känns meningslöst…varför inte göra det lilla man kan i den vrå av världen där man lever? Det kanske smittar? Som ett positivt och gott virus? :-) 
Jag själv tappade under året, från och till, tron på mänskligheten och alltmer på den politiska viljan att skapa fred och rättvisa. 
Men jag vill ha tilltron tillbaka…hur vet jag inte… det måste nog ske mirakel först..

8500 är den senaste siffran över dödade barn i Gaza. En av de barnen är svenska Khadija, 8 år, som dog i rasmassorna efter ett israeliskt luftanfrepp. Hela hennes familj skadades svårt. Ca 100 svenska är, enligt UD, kvar i Gaza. Källa: Expressen 
Varför skriver jag om detta en sån här "festlig" dag… jo, för att det är så viktigt!
(null)
Änglabarnen <3
Nyåret förr var fest med släkt och vänner. När barnen var små var det fest tillsammans med andra barnfamiljer. Det var kul. Nu tar vi det lugnt. God mat, bubbel och Nyårsklockan på TV. Det blir bra så :-)

Vi får minnas det som var vackert och glädjefyllt under året. Det tar vi med oss och blickar nu framåt mot nya glädjeämnen och vackra upplevelser. Ta med Dina drömmar och önskningar också! 
Skål! 
(null)

Gott Slut och Gott Nytt År! 
♥️

Inte som planerat

publicerat i Allmänt;
Lördag 30 december 2023

"Människan spår men Gud rår", de orden når mig från ungdomstiden, när jag står inför faktum angående nyårshelgen. Det var en beskäftig människa som brukade uttala sig så, ibland nästan triumferande. Frid över hennes minne tänker jag nu. (För säkerhets skull ;-) Planerna för nyåret blir inte förverkligade. Bl a på grund av det osäkra väglaget och det skiftande vädret. Synd. Men så är det. Nya planer kommer till liv…
(null)

Dagens ord: 

"Jag vill känna tro

Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro

I en vintervärld, finns det någon tro?

Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten

Känna tro igen"

- Ur Tro av Marie Fredriksson-

Det är det jag tar med mig in i det nya året. En önskan om tro, att våga tro på hoppet om en fredligare värld och en humanare politik. Tro. Hopp. Och att Se. Att mer Se det magiska i tillvaron. Igen. Som förr. Hoppas. Tro. Se.

(null)
Ängeln <3
Vi har mycket snö. Idag är det -1 och något "regnaktigt" i luften. Nordlig vind. Mulet. Vi "klagar" lite, men vad hjälper det. Hoppas på soliga vinterdagar och tidig vår ;-)
(null)
I väntan på våren kan man glädja sig över vackra tulpaner. :-)

Hur du än firar eller inte firar nyår, tillönskar jag Dig fina helgdagar. <3
Tänkte först inte skriva här under nyårsdagarna, tänkte att ingen har tid eller lust att titta in här…men jag kommer nog tänka om :-)

Hoppas. Tro. Se
♥️

Året var 2023

publicerat i Allmänt;
Fredag 29 december 2023

(null)
Angående gårdagen…och det jag skrev då…

Året var 2023
Det var en herr K-son som var statsminister i landet Sverige. En svag statsminister i en svag regering som lämnat över makten till ett fjärde parti. De hade ett avtal. 
De fortsatte den nedmontering av välfärd och klimatpolitik som de startat året innan. Gängvåldet fortsatte, allt yngre, t o m barn, mördades.Och barn mördade… De rika blev allt rikare och de fattiga allt fattigare. Rasismen blev alltmer vedertagen. 
De fruktansvärda krigen och konflikterna i världen fortsatte. Mot slutet av året startades ett krig i Mellanöstern. Då stoppade regeringen biståndet till det hårt drabbade Palestina…
Politiskt känner jag att året var en skamfläck i landets historia. Och det innebär också en stor sorg för många och en stor oro inför framtiden. 

Det är min åsikt om det gångna året. Du har kanske helt andra åsikter och upplevelser. Det är som det ska vara i en demokrati. 


(null)
Ljus i mörker

Personligen har året varit ett ganska bra år. Sommaren var lite väl regnig men jag drabbades inte personligen så hårt.  Sensommar och resan till Gotland var höjdpunkten. Kontakten och möten med familj, släkt och vänner är också en höjdpunkt. Liksom allt vi vandrat, promenerat, njutit av naturen…vi är välsignade maken och jag och mycket tacksamma över vårt gemensamma liv. 

(null)
Närbild. Vacker hyacint. :-)

Jag hoppas att Du har haft ett bra år på många sätt.  Att livet är en blandning av sorg och glädje och en del mittemellan är ju ett faktum. Vi får inte vara rädda för att bry oss om varandra. Jag ska nu fundera lite på vad jag vill ta med in i det nya året och vad jag vill lämna bakom mig. Inga löften men önskningar. :-)

Det är fredag så: Trevlig helg! Som avslutas med ett Gott Slut och ett förhoppningsvis Gott Nytt År! :-)

Bry sig om
♥️






Mellandag 2

publicerat i Allmänt;
Torsdag 28 december 2023
Värnlösa barns dag. Som påminner om alla de oskyldiga barn som dödades under Herodes jakt på Jesusbarnet. I år får vi lägga till alla barn som dödas i konflikten mellan Israel och Hamas. Det är en sån sorg…
 

(null)
Fullmånen igår morse <3

(null)
Det finns träd som inte är nakna trots vintern.

(null)
Vackra hyacinten.  Doftar gott, doftar jul :-)

Dagens ord:
Är mina egna. Ett försök till tröst eller någon form av acceptans när man aldrig får någon upprättelse. En väg till förlåtelse. Vi människor är bra på att såra varandra. Ibland omedvetet, ibland medvetet. Ibland måste vi ge oss själva upprättelse och komma till insikten om att vi är sååå värdefulla! 

När livet är en gåta

När du bara vill gråta

När någon inte vill dig väl

Skapar sår i din själ

Du har inte glömt

Men i själen gömt

Du behöver inte förstå

Du har ditt värde ändå

<3

(null)
<3
Snart nyår. Som med i stort sett alla djurägare hoppas jag på en lugn helg utan smällare och fyrverkerier. Det är att hoppas för mycket, jag vet…men ändå… om du någon gång sett en chockad hund med ångest…förstår du min oro. Nej, det handlar inte om någon av de hundar jag haft utan en väns hund. :-(

Vädret? Tja, omslag till mildare och det snöar igen..Känns bekant…

Allt gott till Dig, kära läsare, som ville titta in här. 
Du är Värdefull för att Du är just Du! 

Frid och Fred
♥️





Mellandag

publicerat i Allmänt;
Onsdag 27 december 2023

Solen skiner från en molnfri himmel. Det är -2 grader men känns som -8, enligt SMHI. Snösvängen är igång…igen…dundrar på därute. Skönt att de finns. 

Mellandag. Vi skulle fått kärt besök denna dag men allt blir inte som man tänkt i dessa förkylningstider… Vissa julklappar får vänta på mottagarna en tid till.  Och vi får längta efter varandra ännu några dagar. <3
(null)
Livet är inte alltid så lätt…:-)

Jag tar mig en "gå-runt-i-pyjamas-halvadan-för-det-är-jag-värd-dag" ;-)

Hittade ett bra ord (som jag säkert glömmer) för något som passar in på mig: "småsaksafasi".
(null)
Precis så! :-)

(null)
Inte pyjamas hela dagen. Lunch. Ut och gå. Kallt om kinderna. Men friskt. Och mycket snö. Jag säger som en vän till mig: "det är vackert med snön men det räcker nu" :-)

Dagens ord: 
"En verklig vän
är en själ i två kroppar."
-Aristoteles-

Dagens ljus
tänder jag för alla som sörjer och saknar <3

Har du börjat fundera på året som gått? Och har du önskningar inför året som kommer? Mina tankar om detta har ännu inte tagit form…

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
<3
Frid och Fred
♥️

En annandag

publicerat i Allmänt;
Tisdag 26 december 2023
Annandag Jul

(null)
Vacker vintermorgon

(null)
Vackert mot norr också. Fullmåne i natt 01:33:43. :-)

(null)
Balkongen har fått "tomtemustascher". ;-)

Svärmor hemskjutsad. Det har varit "rena rama semestern" för henne sa hon om dessa juldagar. Det kändes bra att höra :-) Det har varit jättetrevligt att ha henne här. Och frysen är nästan full med gott hembakat fikabröd :-)

(null)
:-) Precis så hade jag tänkt, ha en vilodag till, men…disken, tvätten, plocket…lika bra att få det gjort. I morgon kommer nästa gäng :-)


(null)
Sol, ljus, snö,istappar…

Det är skönt med ljuset. Minner om att det ljusnar alltmer. 
Önskan om ljus och fred i hela världen. Hur omöjligt den ens känns just nu. 
I mina tankar hamnar jag hela tiden i Mellanöstern. Dödssiffrorna är ofantliga. Sjukhus, kyrkor, skolor, flyktingläger bombas…grymheterna verkar inte ha någon gräns…och jag ifrågasätter en god Guds existens… samtidigt som hjärtat är fullt av tacksamhet över att jag har det så bra som jag har det…

Sorry, att jag inte orkar vara så positiv om världsläget just nu…:-(
Jag är positiv över min tillvaro i mitt lilla hörn av världen :-)

Hoppas att Du har det bra, kära läsare! 

God fortsättning! 
♥️

Juldag

publicerat i Allmänt;
Måndag 25 december 2023
Juldagen 

(null)
Jodå, han kom och klappar hade han med sig :-) Och han och Noah (barnbarnet) blev goda vänner. De är samma storlek just nu ;-) Tacksam att få fira jul med barn och barnbarn. Och svärmor förstås! :-)

(null)
Ett barn är fött…Min vackra krubba, skapad av min ingifta moster Ingrid. Så glad för den. Hela syns inte på bilden. Saknas gör herdar och får och vise män. 

Sen några jular tillbaka går mina tankar så här: 

Kan du känna energin från undret

Kan du se ljuset från stallet

Stjärnan har stannat där på himlen


En ung kvinna föder sitt barn

Långt hemifrån

I ett stall för längesen


Kan du höra änglasången

Glädjens budskap klingar ännu

Genom avstånd och genom tid


Budskap om fred och ära

Till alla folk överallt

Ta emot eller välj bort


Vi är fria här att välja

Kanske våga ställa frågan:

Var det verkligen till mig han kom?


Jag har frågat men ej fått svar

Men jag öppnar mig för undret

För det magiska i julenatten


Denna jul är det för mig ännu svårare att "känna energin"… det är så mycket ondska ivägen… svårt att "öppna sig för ett under" när barn dödas…men jag måste ju ändå hoppas…hoppas på ljus och fred…
(null)


Vilodag. Ska välja ut vilken av julklappsböckerna jag ska börja med att läsa. Ett sant nöje. 

(null)
Spännande böcker alla tre…
Vi hann inte med att se så mycket av årets julvärd, David Batra, men det vi såg och hörde var mycket bra. :-)

Nu har Noah med föräldrar åkt hem. Men svärmor är kvar. Lugnet och tystnaden sprider sig i lägenheten. Världen är fortsatt orolig, men här, just nu, råder julefrid. Skönt att få ha det så. Tacksamhet. Välsignelse. 

Hoppas att Du också hade en fin julafton och en riktigt God fortsättning önskar jag Dig! <3

Glädjens budskap
♥️

Frid och fred

publicerat i Allmänt;
24 december 2023
Julafton
 
En kall, klar, solig förmiddag. Det är så vackert ute. 
Efter uppesittarkväll med Bingolotto (svärmor vann på sin lott) och David Lindgren som avslutade med "O Helga natt", så gick vi och la oss. Dagen hade övergått till natt och en ny dag var på ingång, Julafton. 
 

(null)
Minikrubban från Mexiko. <3

(null)

Nu ska vi fjärde ljuset tända

Tankar till alla ensamma sända

Kan mörkret i världen mot ljuset vända? 


Tomtar och vättar i hörnen tassa

Gröten vill de så gärna passa

Vaktar oss från orden så vassa


Nu är det juletid

Över jorden önskas fred och frid

Slut på all ondska och strid


Många barn har i kriget dött

Vi sjunger om ett barn som blev oss fött


Hopp och böner vi sänder

Och fjärde ljuset vi tänder

(null)

Önskar Dig Julefrid! 
Glöm inte att sätta ut gröt till tomten. :-)

Frid och Fred
♥️

23

publicerat i Allmänt;

Lördag 23 december 2023
Grattis till drottning Silvia som fyller 80 år idag! 
Dan före dopparedan… Städat och pyntat och bakat och skinkan är färdig. Maken hämtar svärmor. Känns lite oroligt med tanke på jultrafiken i rådande väglag. Ikväll blir det sedvanlig uppesittarkväll med Bingolotto och i morgon kommer det fler gäster. 
(null)
Snowtime…Pia har dragit fram här…huset mittemot och balkongfönstret på tredjevåningen…

Lucka 23

(null)
Små tomtar med betoning på små :-)

(null)Framtiden…som redan är här…

(null)
Jerusalem i snö
När jag var i Israel för nästan 100 år sen, ja, inte riktigt förstås, tyckte vi resenärer att ett sånt här vykort var väldigt speciellt. Vi var där i november och för oss var det sommarvarmt. Hur ofta det är snö där vet jag inte men jag hoppas att det inte är kall vinter i Gaza…En sak vet jag, det blir inget julfirande i "julstaden" Betlehem i år…

Dagens ord:

At Christmas

may your 

days be

blessed 

with all

that makes

you

happiest!

<3


(null)

Jag är här på julafton också. Välkommen att titta in här om du har tid och lust. 

Julefrid
♥️


Julefrid

publicerat i Allmänt;
Fredag 22 december 2023
Vintersolståndet 
Nu vänder det…långsamt…men ändå! Mot ljuset! :-) 
Ovädret "Pia" är här. Hon kom under tidiga morgontimmarna. Hon är ingen trevlig bekantskap. Snöfall och mycket kraftig vind…hela dagen stannar hon och hon verkar gilla landskapet jag bor i… Hon härjar i många delar av landet. Och det blir konsekvenser i bl a trafiken.
 Var rädd om Dig!!!
(null)
Stjärnan lyser upp tillvaron :-)

Lucka 22
(null)
Diverse minidjur i glas. Skatan är min favorit. :-)

Julefrid. Det önskar väl de flesta av oss. Många har stressat sig heltrötta före jul så julefrid kanske mest handlar om att sova. Inget fel med det. Men den där riktiga julefriden är ju något man känner inom sig. Som sprider sig som ro och värme. Kanske tillit, hopp och lycka. För min del är jag så kluven. Dels tacksamhet för att jag kan fira med nära och kära. Dels oro inför världens hemskheter. Kanske kan julefriden infalla ändå och det andra blir mer att tänka på vid nyår. Framtiden. För krigen tar ju inte jullov. 
Mer än 8000 barn är döda…Sluta kriga NU! Våld föder våld.

(null)
Vitt ute, vitt inne 

(null)
Tur att tomten redan tagit sig hit… ;-)

Dagens ord
"Vi har haft otur med våra barn den här julen – de har alla vuxit upp."
 – Christoph Morley -

"Vad är det som gör att vissa granar faktiskt bestämmer sig för att bli julgranar och andra bara är fula?" 
- Ernst Kirchsteiger

"Det är inte hur mycket vi ger utan hur mycket kärlek vi lägger på att ge." – 
- Moder Theresa -

(null)
Favorittomtarna på plats :-)

Andas.
Andas in
Andas ut

Det ljusnar
♥️



Julsånger

publicerat i Allmänt;
Torsdag 21 december 2023

För två år sedan fick vi vårt andra barnbarn. Lycka och välsignelse! <3
 

(null)
Tvätta sig och borsta tänderna i miniformat:-) Kanske något för mycket små nissar? 

Julsånger. Vilken är din favorit? Jag har flera favoriter. Med ålderns rätt…hö hö…så är jag lite trött på det glättiga och föredrar numera klassisk skönsång. Och en del psalmer. Som O Helga natt t ex. Mäktigt och magiskt. :-) Det ligger liksom i tiden också, behovet av något hoppfullt i allt det mörka som händer. 

Som denna:

Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus.
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul: glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul, sänk dina vita vingar!

Text: Edvard Evers (1853–1919)Musik: Gustaf Nordqvist (1846–1949)

(null)Vackraste vita tulpaner <3 "Det finns de som påstår att vitt inte är en färg. I själva verket är det julens vackraste färg."   - Ernst Kirchsteiger

Musik igen: 

Gillar naturligtivs gospel som:

"Go, tell it on the mountain

Over the hills and everywher

Go, tell it on the mountain

That Jesus Christ is born"

(null)Ja, vad är det? :-)

Dagens ord:

"Ju äldre jag har blivit, ju mer intresserad blir jag av själva papperet runt presenten"
- Ernst Kirchsteiger -

Nu börjar jag plötsligt nynna på "Hej tomtegubbar"??? Hm…så var det med det allvaret! ;-)

I Norge härjar ovädret Pia och snart drar hon in över Sverige. Nu får vi vara extra försiktiga när vi är utomhus…igen…
Var rädd om Dig! 

Kärlek
♥️

Julminnen

publicerat i Allmänt;
Onsdag 20 december 2023

Internationella mänskliga solidaritetens dag
(borde det egentligen inte vara varje dag?) 
"Solidaritet (av latinets solidum, hela summan, kapitalet) innebär för kollektiv att gemensamt ta ansvar för något, inbördes gemenskap, att i egenskap av del av en grupp verka hänsynsfullt utan egenintresse för denna grupps bästa."

(null)
Något smått att dricka? ;-) Går väl knappt ned en droppe i de små glasen. Miniatyr -uppsättning :-) Vinflaskan är 2 cm hög.  

Vilka smaker förknippar du med dina barndomsjular? Jag fick ett riktigt smakminne när vi öppnade flaskan med Svagdricka. Barndom. Jul. Godare och sötare än vad jag mindes. Och när jag "testsmakade" årets ischoklad (köpta) dök minnesbilder upp, trevliga och stämningsfulla. Besök hos en familj i Härnösand. De bodde i ett litet, gammalt hus i Östanbäcken. Lågt i tak och väldigt charmigt. Kallt ute men varmt och julstämning inomhus. :-) Många ljus som brann. Man var finklädd i klänning/blus och kjol och "kalasstrumpor" och kanske lackskor?Man kändes sig så "fin".  Vi barn lekte och de vuxna samtalade.  God mat och massor med godsaker. ;-) Och när vi skulle åka hem frågade mamma mig och min syster: "har ni tackat för er nu då?" Flera gånger frågade hon och vi svarade: "ja!" Flera gånger. :-)

(null)
Minne: möte med tomten… här är jag 2 år… :-) Jag vet inte vem tomten är men jag kan ju gissa… ;-)

Dagens ord:
"Glöm aldrig att om julen inte finns i ditt hjärta så kommer du heller inte finna den under granen."
- Charlotte Carpenter -

Det är lugnet före "stormen" här nu. Eller storm och storm, hon heter Pia, den där "julsmockan" och kommer med stora snömängder över oss. Orange varning. Lite kallt om kinderna idag och halt men ändå friskt. 
Är du ute i jultrafiken, ta god tid på dig och ta det lugnt! <3


(null)
:-)

Var rädd om Dig även om Du inte är ute i trafiken! <3

Minnen
♥️


Omsorg

publicerat i Allmänt;
Tisdag 19 december 2023

(null)
Några mycket små figurer. :-) Den minsta är bara 1 cm läng/hög. 

Musikhjälpen samlade i år in 59,5 miljoner!!! :-) För att "ingen ska behöva dö av hunger"! <3

(null)
"Lillbocken" är än så länge inte uppäten. Han är ganska stor han också. Om man jämför med människan som kom med på bild. :-)

Dagens ljus
tänder jag för de människor på Island som drabbas av vulkanutbrottet. Må vulkanen lugna ner sig. Vilka krafter moder Jord bär inom sig! 

Varje gång jag tänder ljus tänker jag också extra mycket på barnen i Gaza…det är outhärdliga rapporter i text och bild som kommer därifrån… Och jag mår illa av tonläget rörande konflikten. Att allt ska vara så svart eller vitt. Att inte få uttrycka förtvivlan över det som sker. Att bli kallad för sånt man absolut inte är…

(null)
Solen skiner in idag också :-) Bland annat lyser hon upp tulpanen. Åldrad men vacker. :-)

Det blir en del "julrött" idag.
(null)
Stryker juldukar. Inför stundande tider. Det blev några "sommardukar" till torpet också. Använder knappt några dukar alls i stan men i torpet är det fint med dukar. :-)

Tomas von Brömssen läser Nyårsklockan vid årsskiftet. Bra val, tycker jag. Blir väl lite "Göteborgskt" då, väl? :-)

Dagens ord:
Blir en dikt som passar så bra in tiden just nu:
Den stora sorgen

"Naturens lagar är redan på väg
att ställa oss alla mot väggen.
Den väggen är lag av naturen.
Den saknar evangelium.
Den stora sorgen måste vi alla dela.
Då blir den möjlig att bära.
Den stora sorgen är den stora omsorgen.
Den måste vi alla lära.

Det finns bland alla bör och borde
ett måste för alla.
Alla måste lära att sörja för världen.

När mänskan nu fått makt nog
att ställa till världssorg
då är tiden inne
att bota världssorg i tid
innan all naturen blir
sorgebarnet för alla.

Detta kallas omsorg i tid.
Den verkliga sorgen
som i tid ser och inser."
- Harry Martinson -


Lyckades ta ett sånt bra kort på min hund idag:
(null)
Delar med er. Det här är Balder <3

Så delar vi glädje, det är dubbel glädje.
Så delar vi sorg, det är halv sorg. <3

Omsorg
♥️

Decembersol

publicerat i Allmänt;
Måndag 18 december 2023

Internationella migrationsdagen
Kakans dag
 

(null)
<3

Oj, vad många presenter han fick, vårt tvååriga barnbarn, igår. Både leksaker och kläder. Han är ju inne i en "städa-period". Allt som har med städning att göra, fascinerar honom. Så ett "städkit" i barnstorlek blev ju populärt. :-)
(null)
<3
Undrar om han fortfarande gillar städning om några år?? ;-)

En sak var lite "udda" hos den familjen…julgransdekorationerna…hm…en "nisse" hade varit framme och…hängt blöjor i granen!!! :-D

(null)
:-D

Det blev inte brons för svenska handbollstjejerna…tyvärr…danska tjejerna var bättre…men det kommer ju fler år :-)

Lucka 18
(null)
Porslin i miniformat. Några favoriter. Det lilla runda fatet, vet jag, är handmålat. <3

(null)
Wow, idag skiner solen in genom immigt fönster.  Tacksam för det! :-)

Dagens ord:
"Ibland ger drömmar tröst men ibland får vi tröst i att våga släppa drömmar."
- Martin Mode’us -

(null)
Tja, det är ju lätt att säga…för många svårt att följa… men visst ligger det något i det? …

Längesen jag hade satir här på bloggen. Nu kommer det! 
(null)
Wisti! ;-)

Hoppas att denna vecka börjat bra för Dig och att den fortsätter att vara bra. <3

Solsken
♥️

Tredje ljuset

publicerat i Allmänt;
Söndag 17 december 2023
Tredje Advent 

(null)

 
Dagens ord:
"När natten är som mörkast
förbereder sig gryningen för ljuset."
- Sofia Sivertsdotter -


Lucka 17
(null)
En gullegris, en glad gris och en miniminigris. Mini är bara 0,5 cm lång. Otroligt söt. Den ska jag behålla. De andra ska skänkas bort. Till någon annan som gillar miniatyrer. Och kanske samlar. ;-)

Dagens tanke:
Ljus…hur kan vi vara ljus i världen? Det kan ju låta både krävande och pretentiöst. Men vi får göra det enkelt. Tankar och böner. Omtanke. Höra av sig. Att le mot någon. Om vi har möjlighet, skänka en "slant" till någon hjälporganisation. Skratta tillsammans. Ställa upp. Dela drömmar och förhoppningar. 
Du får själv fylla på, du har säkert idéer som jag inte tänkt på… <3

(null)
Rött…värme…kärlek :-)

Är idag på resande fot så bloggen blir lite "kort". Ska gratta en älskad tvååring. :-)

Tänd hoppets ljus! 
Ta hand om Dig <3

Ljus
♥️


Lördag

publicerat i Allmänt;
Lördag 16 december 2023

Och så blev det plusgrader igen… här där jag bor. Och varning för plötslig ishalka. 
Det är en väldigt omväxlande vinter…

(null)
En dag när solen sken :-)

Polarnatt, som det t ex är i Kiruna nu:
"Polarnatt betyder att solen befinner sig under horisonten hela dygnet, men inte att det är helt mörkt. Även om man inte kan se solen så ser vi ljuset från den och det ger flera timmars dagsljus. När det är som mörkast, vid vintersolståndet, ger ändå ljuset från solen ett dagsljus i 4 timmar och 44 min vid Treriksröset."(Wikipedia)


(null)
Vackraste jultulpaner :-)

När jag står och slår in julklappar och irriterar mig på papper som går sönder, tänker jag på ett tips på Instagram. Det var en kvinna som sytt julpåsar av gamla juldukar från second hand, att slå in julklappar i! Går att använda år efter år. Vilken bra idé! :-)

Det var inte så kul att se handbolls-VM igår… men men nu får tjejerna ladda om och ta brons i morgon! Heja Sverige! :-)

Lucka 16:
(null)
Mitt i adventstid: två "minibuddhor". En glad och mätt (?) och en i meditation. Den glade mäter 2 cm i höjd. Buddhismen är ju en religion men för mig är den mer en filosofi. Livsfilosofi. Buddhismen uppstod någon gång under perioden från 500-talet till 300-talet f.Kr. I södra delen av Nepal. 

Dagens ord:
"Tusen ljus kan tändas med ett enda, utan att livet för det ljuset förkortas. Glädje avtar aldrig genom att delas."
- Buddha -

I morgon tänder vi tredje ljuset! 
Var rädd om Dig! <3

Ljus
♥️

Får får får?

publicerat i Allmänt;
Fredag 15 december 2023
Jultröjans dag
 

Lucka 15
(null)
Små får. Så fina. Ser stora ut på bilden men har en höjd av ca 1 cm. Lerfigurer. Från Gotland, förstås. :-) (null)
Visar denna också. Det gamla fåret från min barndom har bara tre ben så det fåret har svårt att stå. Lite sliten är den allt men inte en tillstymmelse till plast. "Gediget" arbete på den tiden. ;-)

En av de mysigaste nyheterna den senaste tiden är väl den om enhörningen?! Om Elsie 8 år, som bor på en hästgård och i flera år önskat sig en enhörning. 🦄 "Man måste ha tillstånd för att ha enhörningar", sa föräldrarna. Så Elsie skrev ett brev till Länsstyrelsen och fick svar. Ansökan beviljades av självaste landshövdingen! :-)
 "Vi beviljar tillstånd att få ha enhörningar på ett villkor, att du tar väl hand om den/dem", löd svaret bland annat. (Expressen) Ja, så nu är det upp till föräldrarna att hitta en enhörning till sin dotter :-)

Dagens ord:
"A vätte’s gotta do, what a vätte’s gotta do"
:-)
(Ur Trolltider)

(null)
Tror du på vättar? Gårdstomtar? Läste att GW Persson tror på vättar i skogen även om han aldrig sett någon. Trevligt, tycker jag. Bilden är mitt favoritjulkort i år. (Cancerfonden)

Helgen stundar. Tredje advent. <3 Hoppas att Du inte har det för stressigt! Att det finns stunder över för att andas, lyssna, mysa, känna. Tillönskar Dig en riktigt fin helg! <3

Nu ska jag äta "tomtegröt" till lunch :-)

Tro, hopp och kärlek
♥️

Minitärningar mm

publicerat i Allmänt;
Torsdag 14 december 2023

Så blev det kallt igen…

Dagens varma tanke:
(null)
:-)

Lucka 14
(null)
Spel i miniatyr :-) Guldtärningen är 8 mm hög, de riktigt små är 3 mm… Går utmärkt att spela yatsy med :-)

Vet du vad "gubbtian" är? Det visste inte jag förrän jag läste om det på Tro&tradition idag. :-) Det är "decembers motsvarighet till fruntimmersveckan i juli". ;-) Mellan 14 - 23 december. Tio dagar i följd med namn i huvudsak burna av män. 
(null)
Gubbtian :-)

Det spelas Handbolls-VM nu och svenska damerna har gått till semifinal! Möter Frankrike i morgon. Yabba dabba dooooh, tjejer!!! <3
———————-

Det har hållits krismöte om Gävlebocken som håller på att "ätas upp" av fåglar (kajor). Nu är det bestämt att den får stå kvar över nyår. Med hål och delar av skelettet som tittar fram. Att skrämma bort fåglarna har aldrig varit ett alternativ. (Arbetarbladet)
Dagens ord:
–" Gävlebockens och julens budskap är snarare att vara extra omtänksam mot de som behöver. Sedan får vi fundera till nästa år om vi kan göra något för att undvika det här." (Arbetarbladet)
- Anna-Karin Niemann -

(null)
Idag kom en julklapp med posten. Från en kär vän. <3  Gissa om jag blev glad! Tack Sari <3

Tack till Dig läsare som ville titta in här! Må du ha det bra! Välkommen tillbaka! <3

Kärlek
♥️

Lussebrud

publicerat i Allmänt;
Onsdag 13 december 2023
Lucia

Kom du Lussebrud

Kom med fredens bud

Lys upp vår mörka natt

Var för oss ljusets skatt


(null)
En liten Lucia och en liten stjärngosse. Skapade för längesen och jag märker att de behöver en uppfräschning:-)

Brukar du ge dig själv en julklapp? Det har hänt att jag gjort det. Och igår hände det igen. En underbar julklapp. Distanshealing och kanaliserat budskap. <3
Alla som rynkar på näsan eller skakar på huvudet för "sånt övernaturligt", har ingen aning om vad de reagerar på och vad de går miste om. Vill bara säga det. :-) 

(null)

Hör att det är förskolor som inte firar Lucia i år. "Vi får inte, men vi firar vinterfest", säger personalen på en förskola. "Får inte"??? Okey, som fd förskolepersonal vet jag hur intensivt och stressigt firandet med små barn kan vara, men samtidigt så fint. Tyvärr ofta förenat med sjukdomsspridande, i värsta influensa och magsjuketider. Är det smittspridning som är orsak? 

(null)
Wisti

Dagens ord:
"Och så ska man ha några stunder att bara sitta och glo också"
- Astrid Lindgren-
(null)
En gammal "ljuslucia" (lucialjus?) från min barndom. Min syster fick en tomte. Vi har alltid haft lite kul angående denna…hon har ett väldigt stort ljus på skallen:-) Stackarn. Men söt är hon ändå. 

Positivt idag: Sverige tillhör de 153 länder som röstat ja till FN-kravet om vapenvila i Gaza.

Har sett så många både tokroliga och vackra luciatåg på nätet idag. Mer eller mindre skönsång har jag lyssnat på :-) Precis så som Luciafirandet ska vara! 
Hoppas att din Luciadag är/har varit bra! :-)


Ljus och glädje
♥️







”Det fina får bli vardags”

publicerat i Allmänt;
Tisdag 12 december 2023

Julstjärnans dag
Internationella dagen för neutralitet 
Internationella dagen för universell sjukförsäkring för alla
 

(null)
Skönhet att bli glad över <3

Lucka 12

(null)
De allra minsta julgranarna :-)

När jag var ung och skulle "sätta bo", var det noga med att skilja på "vardagsporslin" och "finporslin". Precis som för tidigare generationer. Finporslinet var till fest och helger. Jag kan ännu känna känslan av lycka när jag fick första delarna av servisen jag drömt om. "Ostindia" (Rörstrand).Det var nog på studenten. Samlandet började. :-) Det var dyrt så jag önskade mig till födelsedag och till jul. 
(null)
Delar ur servisen. Älskar den fortfarande. 
Tiden gick och plötsligt blev det mer vanligt att dricka kaffe ur mugg än kaffekopp. Även när det kom gäster. Nu har jag känt ett tag att varför ha "finporslin" som bara står och är fint i ett skåp.  Så…bort med vardagsporslinet (skänks bort) och in med finporslinet. Det "fina" får bli vardags! :-) Kopparna ska användas! Och numera finns dessutom  Ostindiamuggar! 

(null)
Ljus, ljus, ljus <3
Dagens ljus
tänder jag för alla anhöriga och alla andra som påverkas av den hemska hissolyckan där fem personer dog. 
(null)
Vi har ett flertal byggen här i närheten. Det inplastade huset är 15 våningar högt. Vi ser hur hissen på utsidan går upp och ner där dagligen och det känns skrämmande att tänka på vad som kan hända. 
Dagens ord: 
"Det kanske finns någon
mellan oss och Gud.
Någon som ser till oss
någon som bär bud."
- Göran Troell -

I morgon Lucia. En tradition som verkar minska i intresse. Jag tror vi behöver en "Lussebrud" så här i vår mörka tid. :-)

Önskar Dig ljus och värme <3

Kärlek
♥️




Vit snö

publicerat i Allmänt;
Måndag 11 december 2023
Det är bl a tangons dag. Kanske någon som vill ta sig en "svängom". :-)

(null)
Gammeldags minitåg :-)

Vi blev sittande och tittade på Nobelbanketten. "Fast det skulle vi ju inte" :-)

Men både maken och jag njöt av underhållningen. Tareq Taylors fantastiska respons på maten, alla pristagarnas fantastiska forskning, talen, personligheterna, alla vackra blomsteruppsättningar... Grattis alla pristagare! Härligt att fira och hedra vetenskaplig forskning! Och litteratur. Och fredspriset som i år rörde mig till tårar. Narges Mohammadi, denna icke-våldsamma kämpe mot kvinnoförtryck i Iran och främjandet av mänskliga rättigheter för alla. Hon kunde inte själv mottaga priset eftersom hon sitter i fängelse. Hennes fina barn var i hennes ställe i Oslo och tog emot priset. <3

(null)Vi åkte förbi julbocken idag. Han "lever" och är lika stor och ståtlig som alltid! <3

(null)Det är mörkt hela dagarna nu. Och 0-gradigt. Snön längs vägarna är brunfärgad. Men ute vid havet är den ännu vit :-)

(null)Onekligen vackert! :-)

Dagens ord:

"Att drömma om en bättre framtid kan var och en göra, men det kräver samarbete av många för att förverkliga det."

- Stillsamheter-


(null)Där ute sitter han och väntar på bättre tider…;-)

Nu dags att slå in några julklappar. Det är ganska kul sysselsättning. :-) 

Ta hand om Dig! 

Du är Värdefull! 

Kärlek

♥️



Kanske ändå…

publicerat i Allmänt;
Söndag 10 december 2023
Andra advent
Nobeldagen
Internationella djurrättsdagen
Mänskliga rättigheternas dag

10 december 1948 antogs deklarationen om de mänskliga rättigheterna av FN:s generalförsamling. Hur följer vi den deklarationen idag???

(null)
Spår..

När jag ser bilden på spår börjar jag fundera på vilka spår nuvarande mänsklighet kommer lämna efter sig…om man i framtiden kommer kunna se några spår överhuvudtaget. En mänsklighet som förgripit sig på sig själv och helt utarmat och förstört alla möjligheter att leva på moder jord? I mina mörkaste stunder känner jag att detta är resultatet av vårt leverne idag. Vår egoism och vårt sjuka maktbehov. 
I mina ljusare stunder tänker jag att det inte kommer gå så långt. Människor kommer inse vad som är på gång (många gör det redan)och leva mer förståndigt. Att kärleken och medmänskligheten växer sig allt starkare. Utopi? Kanske…

Vi lever ju i Förnekelsens tid…men…kanske ändå?
Att leva i förnekelse leder inte till något gott. Att leva i verkligheten och sanningen, hur obekväm och jobbig den är, tvingar oss att hitta lösningar. 

(null)
Änglar! <3 De här två är ett par av mina minsta. :-) Båda med instrument. 
Dagens ljus 
tänder jag för alla som kämpar för djurens rättigheter. De som gör det av kärlek och med förstånd. <3

Dagens ord:
(null)
Så fina ord. <3 Vågar jag? Vågar du? 

(null)
<3

Så tänder vi andra ljuset. Stannar upp en stund. Vad drömmer vi om? Vad önskar vi oss? Innerst inne…
Var rädd om Dig! 

Våga säga hej
♥️

Annadag

publicerat i Allmänt;
Lördag 9 december 2023

Idag är det en "Anna-dag". Grattis alla Anna. :-)
Det är också Pepparkakans dag

(null)
Änglarna är alltid med oss. Ser du dem? Det är helt okey om du inte tror på dem och det är helt okey att tro <3

Lucka 9
(null)
De här är bland de "pyttigaste" jag har :-) De två längst fram är endast 0,5 cm på höjden! Så fina. En keramiker har skapat dem. Från Gotland. Tror butiken heter/hette "Minimalen".

(null)
Solmagi en kall dag. Himlen är egentligen blå men ljusets strålar ger ett mer ljusbrunt/gult sken. Nästan som guld/koppar :-)

Dagens ord:
Har jag lånat från Underbara Clara Instagram:
"Istället för att irriterat säga
- Jag förstår inte varför jag är så trött.?!
övar jag på att säga
- Jag förstår varför jag är så trött.

Hur kan man vara annat, den nionde december."
:-)

Lite mer änglar: 
(null)
Lite änglakul. :-)   (Bokstavligt målat)

(null)
Nu har denna också slagit ut. Så söt! :-)

Det blev ingen julmarknad för oss idag. Av olika orsaker. Det är som det är…det blir jul ändå :-)

Bäst att prova Nobelbalsklänningen nu då? Eller, det får väl bli den gamla vanliga ;-) Mysdress i soffan om jag nu överhuvudtaget tittar. :-) Alltid kul att kolla in de rikas vackra klänningar. ;-) Har dålig koll på pristagarna i år. Jag brukar vara mer "uppdaterad". Vetenskap är intressant. Det för oss framåt. 

Ta hand om Dig! 
Unna dig något du tycker om :-)

Framtid
♥️

Minivykort

publicerat i Allmänt;
Fredag 8 december 2023

0-gradigt och man får se upp för fallande snömassor från taken. Att det kan förändras så snabbt, väder och temperaturer! 


Lucka 8
(null)
Nu snackar vi verkligt små minikort! Miniatyrvykort! :-) 1,3x0,5 cm. Väldigt söta. Men svåra att förstora upp med kameran, blir bara suddigt. Romantiska motiv. 

Stackars vår stolthet Gävlebocken. Nej, den har inte brunnit! Men blir "uppäten" av hungriga fåglar…nåja, det mesta av halmbocken är kvar :-)


(null)
I en av våra hyllor. :-) Lite varm vinterfeeling:-)

Dagens ljus
tänder jag för alla offer i Gaza. Har inte ord… Självklart tänder jag också ljus för alla israeliska offer i denna fruktansvärda konflikt. Freden känns allt längre bort… 


(null)
Från i förrgår. Är så glad att gamla lyftkranen här i gamla hamnen får stå kvar. Minne av en svunnen tid. 

Dagens ord:
"En enda verklig vän
är en skatt mer värd
än guld och ädelstenar."
-Okänd-

(null)
Ja, fast inte riktigt än. En högtid i taget. ;-) (Från Bokstavligtmålat)

I morgon uppvaktar vi alla "Annor" ;-) Och lägger lutfisken i blöt…eller? :-) På söndag är det Nobelfest och Andra Advent. Och sen under veckan kommer Ljusdrottningen på besök…och sen…ja, ja, det blir som det blir ;-)

Tillönskar Dig en fin helg! 

Kärlek
♥️

Har tid

publicerat i Allmänt;
Torsdag 7 december 2023

(null)
Igår…

Från gnistrande snö

Till fuktig tö

Från många minus

Till någon plus

Det går fort

(Ännu minusgrader här men stigningen är på gång)


(null)
Så öppnade sig den första klockan <3

Ser du på Trolltider? När man inte längre har små barn blir det sällan av att vi tittar på tv-kalendrar här. Men igår kollade jag första avsnittet av årets kalender…och nu är jag "fast" ;-) Magi…trolskt…min melodi :-)

(null)
Mycket gamla små julkort. Inte miniatyrer men små. 9x4,5 cm. Dubbelvikta och med text: god jul. :-)

Korten jag skickar i år är lite större än de där söta. ;-) Och jag skickar som vanligt för att jag hoppas göra någon glad. Ett sätt att visa: "jag tänker på dig". Utan krav att få något tillbaka. Jag vet så väl att alla inte har tid att skriva. Jag har tid. :-) 

(null)
Vackert igår. :-)

Dagens ord:
"Tillvaron kan ibland 
vara chockerande vacker
- ett dramatiskt ljusspel
över en snart slocknad himmel…
man vill bevara det,
men flyktigheten är alltid
en del av skönheten."
- Stillsamheter -
<3

Och så lite kul:
(null)
Från "Bokstavligt målat." :-)

Ta hand om Dig! <3
Lev väl! :-)

Kärlek
♥️

Vacker vinter

publicerat i Allmänt;
Onsdag 6 december 2023
Nikolausdagen
Allmän helgdag i Nederländerna och Belgien. Till minne av 300-tals biskopen Nikolaus, barnens och sjömännens skyddshelgon. När nederländska invandrare tog med sig seden till USA omvandlades namnet till Santa Claus, den nordamerikanska jultomten. 

Finlands självständighetsdag, firas som nationaldag idag, till minne av frigörelsen från Ryssland 1917. Grattis Finland! 


(null)
Vilken vacker vinterdag!  -20 på morgonen. Känns märkligt att det i morgon ska gå upp till -1! Bild tagen från balkongen. 
Vid lunch gick vi ut. Ute vid havet var det sådär sagolikt vackert att man häpnade. Och det knarrade gott under skorna 
(null)
Får långa ben i skuggan, där jag står och blickar ut mot isen.

(null)

Vi var till återvinningsstationen och sen "shoppade vi loss" på Erikshjälpen. :-) Så mycket det finns att fynda där. Och så är det den goa känslan av att ha lämnat ett, om än litet, bidrag till välgörenhet. <3

Dagens ord:
"Hur kan det vara vanligt att tycka det är ofräscht med second hand-kläder,
samtidigt som man
köper nya kläder fulla av skadliga kemikalier?"
- Erikshjälpen -

Lucka 6
(null)
Minihundar ;-) ca 1,5 cm från nos till svans :-) Alla är gåvor från vänner under min "miniatyrtid" :-)

(null)
De vackra röda jultulpanerna :-)

(null)
Den gamla kaktusen blommar igen. Sån tacksam växt! <3

Vi är mitt i vecka 49 och jag hoppas att Du, kära läsare, mår bra och har det bra. Var rädd om Dig! <3

Kärlek
♥️








Snö, kyla och hopp

publicerat i Allmänt;
Tisdag 5 december 2023

Ja, nog är det vinter! -25 i torpet, -18 här i stan. Solen gick upp 08.39 och går ner 14.44.
 

(null)
Inbjuder inte till att sätta sig och vila en stund men naturen vilar, skyddad av ett snötäcke. :-)

Lucka 5

(null)
Två små "minibilar". Den blå är ganska "stor", 3,5x2 cm, den lilla, min favorit, är 1,3x0,5 cm. :-)

Det hårda tonläget i diskussioner, samtal, skrivna ord, rapporter angående kriget i Gaza, är så förlamande, känner jag. Det är så mycket hat. Hat som drabbar oskyldiga. Och vilka rapporter kan man lita på? Jag sätter fortfarande min tillit till organisationer på plats. Läkare utan gränser, Diakonia, Amnesty, Röda Korset, UNICEF osv. 
Hatet mot judar och hatet mot muslimer i Sverige är förödande. Och sjukt. Mycket oroande. Sanningar och fakta försvinner i hatet och fördömanden som splittrar oss alltmer. Jag orkar inte längre vara arg, jag blir numera bara uppgiven och ledsen. Hur känner du? 
(null)

Tänder ljus
för alla dem som håller HOPPET levande.  Hoppet får aldrig dö! Hoppet är en falnande låga som inte får slockna! Jag försöker själv hålla min falnande låga vid liv. Lyssnar inåt. Längst därinne: hoppet…<3

(null)
Några kalla små havtornbär sitter kvar :-)

Dagens ord:
(null)
Absolut! :-)

Igår avslutades "Allt för Sverige". Min "favorit" vann. Härlig tjej, lätt till skratt och med ett andligt djup. Jag har verkligen gillat denna säsong. Så mycket positivt i den. :-)

Tänd ljus!
Tänd hopp! Hos Dig själv och hos andra. <3

Hoppet
♥️

Advent, hockey,minibokmärken

publicerat i Allmänt;

Måndag 4 december 2023

Lucka 4
(null)
Det allra minsta lilla arket bokmärken. :-) 2x3 cm. 

(null)
"Adventspiffat" på lilla balkongen. Man tager vad man haver. :-)
(null)
Ljusslingor mm på stora balkongen. :-)

(null)
Hund. :-) Inte adventspiffad men är fin som han är. <3

(null)
Så är första ljuset tänt.

Nu blir det hockey! ;-)
Vi såg två första delarna av serien om Börje Salming. Jättebra! Kul att se det som är inspelat i mitt närområde. 
Och så har vi ju vår egen lilla hockeylirare:
(null)
En blivande hockeystjärna? <3 Ser drömmande ut mot de äldre killarna. En dag, snart, kan du också! Första gången på skridskor och ännu inte två år fyllda! :-)

Från hockey till fotboll. Caroline Seger avslutar sin fantastiska karriär. Tack för allt Caroline. Du är vår "drottning"av fotboll! <3

Dagens ord:
"Det är bättre med ensam ensamhet än ensamhet när man är två."
- Susanne Alfvengren -

(null)
Sol och skugga, snö och kallt. Ingen blåst. :-) Man blir väldigt röd om kinderna när man är ute. :-)

Kära läsare, tack för att just Du tittade in här! 
Välkommen åter! 

Kärlek
♥️

Ankomst och barndomsminne

publicerat i Allmänt;
Söndag 3 december 2023

Glad första advent! :-)
Advent betyder ankomst. Och vi vet ju alla vem som ska komma… nej, nej, nej inte tomten! Jesusbarnet så klart! :-)
Lucka 3
(null)
"Miniljus", endast 1 cm + ljusstaken 1 cm. :-)

Det snöar…som vanligt. Vi åker iväg till Valbo. Madam Nyberg har öppet även söndagar fram till jul. Där hittar vi fina julklappar! 
(null)
Finast inslagna klappar från Madam Nyberg. <3

(null)
Och titta! Barndomsminne! Kunde inte låta bli att köpa. Svagdricka. Undrar om jag fortfarande gillar smaken? 

(null)
Vinter i stan. Undrar om det fortfarande är fullt med folk i kyrkorna på första advent, som det var förr? Vackert  och stämningsfullt med alla adventsånger. 
(null)


Dagens ord: 
Får bli en sång.

"Vi tänder ett ljus i advent – det värmer den som frusen är
Vi tänder ett ljus i advent – det sprider ljus i vårt mörker här
Och alla som är rädda och fryser på vår jord
Dom borde få sitta vid vårt bord när vi tänder ett ljus i advent – när vi tänder ett ljus i advent"

(null)
<3
Vi tänder första ljuset vid middagen idag. Stjärnor, stakar och ljusslingor är uppe. Snö ute. Jodå, lite adventsstämning känner jag. :-)
Vi behöver denna ljushögtid i vårt land nu. Eller hur känner du?

Vare sig du firar advent eller inte: ha en fin vecka! Kom ihåg att "perfekt jul" är precis det som du har tid, ork och råd att skapa. Det räcker! Du räcker till! 

Pax et Bonum
Frid och allt gott! 
♥️

Minsta lilla bocken

publicerat i Allmänt;
Lördag 2 december 2023


(null)
Minsta lilla julbock. 2x1 cm. :-)

I morgon är det invigning av årets stora julbock här i stan. 

De senaste åren har jag inte följt Idol. Inte denna säsong heller. Men jag såg finalen igår. Överhuvudtaget tycker jag att den höll hög klass. Mycket känslor. Det var fint. Båda finalisterna var superduktiga. Men Cimberly Wanionyi som vann…wow!…vilken röst!!! <3

(null)
Decembers fina bild i Sari Kivirantas kalender för 2023. Dåligt fotad av mig men ändå….<3
Dagens ord:
"Raise your words,
not your voice.
It is rain that 
growe flowers, 
not thunder."
- Rumi -

"Vadå lagom, man går väl dit man ska liksom"
- Agnes Wold - 
(Angående hur många steg man ska gå om dagen…)
:-D
Nu står julmarknaderna som spön i backen. Vi blickar fram mot nästa helg i Axmar. Om väder och hälsa tillåter. ;-)

Nu ska stjärnor och adventsstakar upp! Och jodå, även i år vet vi var vi har våra ljusslingor…:-)

Allt gott till Dig denna adventshelg! <3

Fredslängtan
♥️

Miniatyr

publicerat i Allmänt;
Fredag 1 december 2023

Startade dagen tidigt med besök på Hälsocentralen. Spolat öron. Wow vilken befriande känsla! :-) Skönt att ha nära till HC. För vädret var/är mindre kul. Det regnar/snöar isbitar i kraftig kall vind. :-(

Välkommen december! Det där med att "Anders braskar, julen slaskar", blev lite av ett gränsfall igår. Så det blir kanske "braskslask" i jul? ;-)

Jag samlade på miniatyrer tidigare i livet. Har massor. Tänkte ha en "miniatyr-kalender" här. Lite enkelt och bara lite seriöst. :-) 
Lucka 1
(null)
Lilla kalendern är 5x8 cm. Minsta lilla dalahästen är 1,3x2 cm. <3

Dagens ord: 
"Lycka är en god hälsa och ett dåligt minne"
- Ingrid Bergman -

"Problemet med vår tid är att framtiden inte är vad den brukade vara"
- Paul Valery -
:-)

Och plötsligt var det fredag igen. Adventshelg på igång. Har du hängt upp stjärnan ännu? Inte jag. Men det ska bli. Tända första ljuset. Fint att se framemot. 
Trevlig helg! 

Kärlek och Fred
♥️