Den sista rosen

publicerat i Allmänt;
(null)
Den sista röda rosen för i sommar får komma in och glädja oss i en liten vas. Det har varit en fantastisk rossommar. 
(null)
 En kämpe och överlevare. Clematisen såg inte mycket ut för världen under större delen av sommaren. Men titta titta, NU blommar den! Trots kalla nätter. Jag gillar sån växtkraft! Det ger mig hopp! Tack älskade blomma! <3
(null)

Sista augusti. Vi har så olika känslor och tankar om hösten, vi människor. Många räds den, mörkret, kylan, vissnandet...andra välkomnar den för att den inte är så krävande som t ex våren och de känner ett lugn inom sig. Själv längtar jag efter höstglöden, lövens färgpalett, den höga luften...
Tänker på parallellen till våren. På våren handlar det om att hitta "den/det första", blåsippan, fjärilen osv. På hösten betraktar man "den/det sista". Naturens gång. Jag finner en viss trygghet i detta. Ett lugn. Tidens rytm. 
Födelse, liv, död, återfödelse...
Mycket gör ont, annat är glädje. Livet. Kärleken. 

Kärleksljus
❤️

Hushålla

publicerat i Allmänt;
(null)
Solros 2018 Att bränna böcker. Att visa sin makt och avsky genom att bränna religiösa böcker, heliga skrifter. Vad tror man sig vinna med det? Det är naturligtvis en provokation. Och en kränkning. 
Men man dödar inte en religion genom att bränna dess  skrivna ord. 

Ute i torpet igen. Här är så tyst och stilla. Inte ens ett löv som rör sig. Andaktsfullt på något sätt. 

Och precis när jag skrev ovanstående började det blåsa och regnet vräker ner...!!

Som jag mår nu måste jag hushålla med krafterna. 


Det jag inte förstår,
vänder jag mig bortifrån just nu
Skuld som inte är min att bära
lägger jag av mig
Begränsningarna behöver accepteras
men där är jag inte än
Planer läggs på hyllan
kanske någon gång ändå? 
Trött, måste vila
Trött på att vila

Svärmor hör av sig och undrar hur jag mår. Så mysigt med omtanke. Det värmer så <3

Och så finns kärleken där. Maken och hundarna. Så mysigt att ha "vilosällskap" av Balder. 
(null)
Sån här sovstil har han ibland min läkehund Balder :-) Han liksom gräver sig ner i täcket...

Ny vecka på ingång. Och ny månad. Nystarter. Men också tillbaka i gamla rutiner. Kanske ändå inte helt...corona kan ha förändrat en del. Nytänk. Nya lösningar, nya möjligheter. Förhoppningsvis. Har corona förändrat  (för) dig? 

Du är VÄRDEFULL! 

Hoppfullheter
❤️

Idag, lördag

publicerat i Allmänt;
(null)Jag vet att det blir alltmer höst där utanför mitt fönster. Det är som det ska vara. Vi är på väg in i september. Själv har jag inte möjlighet att njuta då min kropp inte tillåter mig att vara ute. Huvudvärk och yrsel och värk i kroppen "fängslar" mig dessvärre i sängen. Just nu. Det är minst sagt förbannat frustrerande! 

Nu regnar det. Regndropparna är som musik mot fönsterblecket. Jo, faktiskt! Just nu. Om det skulle regna flera dagar i sträck skulle jag nog inte tycka så. Men just nu. :-)

Maken och hundarna är i torpet. Vi försöker underlätta så mycket som möjligt för gammelhunden. I torpet kan han gå ute så mycket eller lite han vill och klarar. Strosa på tomten. I stan måste vi ibland nästan "dra hund" för att nå gräsplättar att rasta honom på. Det finns gräs runt knuten men där har skyltats att "rastning är förbjuden"...För oss som alltid plockar upp efter våra hundar känns det som en kollektiv bestraffning. Tydligen är man inte längre välkommen som hundägare här. 

Och när ska människan sluta klaga, tänker du kanske nu? Tja, säg det...;-) 

—————-

Såg en liten film från Japan. Om att brottsligheten ökat bland gamla människor. Filmen visade ett fängelse där äldre, upp till 85 år, satt inne för ganska små förseelser som stöld t ex. De jobbade 8 timmar om dagen och tog sen sina rullatorer och rullade till sin cell. Tre mål mat om dagen, duscha två gånger i veckan. De var så nöjda med detta, för nu var de inte längre ensamma...Hellre fängelse ån ensamhet...

—————-
(null)
Augusti 2019. "Skördat" lavendeln. Det borde jag ha gjort nu också om det inte vore för...jaja...

Såg en film som jag själv tagit på vädret för precis ett år sedan. Skyfall, kraftig blåst, blixtar och dunder. Undrar om det är så i södra Sverige idag? Prognosen talade för det. 

Du har det väl bra? Hoppas jag! 

Kärleksljus
❤️

Fredag

publicerat i Allmänt;
(null)
Javisst blev det fredag igen. Och helg. En fredag då min ork tog slut. Den kommer tillbaka. :-) 

Men idag får det räcka med detta korta inlägg och en önskan om en riktigt fin helg! 

(null)
Himlen igår kväll. Magiskt vackert. :-)

Kärleksljus
❤️

Övervinna

publicerat i Allmänt;
(null)
Det speciella och skiftande ljuset här vid ån igår :-)


Tror du att de råbarkade personerna i kriminella gäng blir avskräckta av att det blir kriminellt att överhuvudtaget vara med? 
Det tror inte jag. Men det tror tydligen Moderatledaren. 
Något måste naturligtvis göras! Men vad???
Det finns inga lättköpta lösningar. Förutom "akuta" lösningar måste man ju lösa grundproblemet: varför uppstår dessa kriminella gäng?
En politisk fråga. Om jag skriver orättvisor, klassklyftor, fattigdom, social misär, arbetslöshet...så kommer jag av vissa uppfattas som en naiv vänstermänniska, medan andra kommer att tycka att jag har rätt...
Rättvisa...ett hånat ord..."för det kan aldrig bli helt rättvist"...nej, men man kan kämpa för så mycket rättvisa som det går att få...eller? 

Som sagt, gängkriminalitet är ett svårt och stort problem som funnits länge och det känns obehagligt. Men inget man löser genom att skrika om hårdare straff. 

Så nu har jag varit "politisk" så att det räcker för idag. ;-) Eller naiv eller vad man nu vill kalla mig. Jag står för mina åsikter utan att vara politiskt bunden. 

————-

Till alla som inte klarar allt man vill eller som man enligt sociala normer ska:
Det är bra som det är är, du är bra som du är! Och även om hindren är lätta för andra att övervinna men omöjliga för dig, så är det en seger varje gång du försökt och varje liten bit du kommit på vägen. Dina hinder är dina hinder! Och man måste inte övervinna de andra satt upp. 

(null)
En sån bra idé :-)

Vill citera något sant jag såg idag. Det är någon som kallar sig "Den ofrivillige eremiten" som uttrycker sig så klokt på Fb:
"Att bli sjuk och inte bli frisk - men samtidigt inte dö - är ett icketillstånd i vårt samhälle"

Så sant! 

Och så vandrar vi vidare, varsamt på moder Jord och håller avstånd. 

Kärlek och Omtanke
❤️


Hundar, skratt och konst

publicerat i Allmänt;
(null)
Hundens dag idag. <3 Jag är lycklig hundägare. Hundar har sen jag var barn varit något väldigt viktigt i mitt liv. Underbara vänner! <3

Huruvida man förlänger munnen av skratt det vet jag inte men helt klart är att både mungiporna och skrattmusklerna i magen fick motion igår. :-) Yngste sonen med flickvännen var här på besök....vi skrattar mycket tillsammans, har väl samma "sjuka" humor :-D Härligt! :-) Sån träningsvärk känns enbart behaglig ;-)

(null)
Från det lilla, unga äppelträdet...:-)

(null)
Lite mer moln, lite klarare luft <3

Positiv nyhet:
Läste igår att  polio nu är utrotat i hela Afrika! :-)

När en kvinna avgår som språkrör och lämnar politiken kommer rubriker som: "MP behöver en som ler - det har hon inte gjort på flera år" (Aftonbladet) Hade man skrivit så om en man? 
Knappast... Isabella Lövin kanske tillhör dem som ler när det finns anledning och inte bara ler för att vara en behagfull kvinna? 

Idag med posten:
(null)
Min beställda fröbok. Visst är den vacker! Jag fick själv välja färg och motiv. Min vän Lotta är en väldigt bra konstnär. <3
Rekommenderar: Charlotta Blomgren Konst. (Har Fb-sida och hemsida)

Sista veckan i augusti. Hösten knackar på. Må den bli varm och skön! 

Hoppfullheter
❤️

Bäddat

publicerat i Allmänt;
(null)
Han gillar att "bädda" Balder. Och mer än gärna bäddar han ner sig i bästa yllefilten ;-)

Vi står där vid hörnet och väntar, en dam och jag. På behörigt avstånd naturligtvis. Vi väntar på att bli upphämtade av respektive make. Efter en stund utbyter vi några ord, skrattar lite. Ett kort möte med en okänd,  mysigt. Sånt där möte som sker ibland. Förgyller dagen. :-)

Nu har skogstrollet från djupa skogen äntligen blivit friserad efter nästan 4 månader! Ni kan förstå hur skönt det är att bli av med den kalufsen. Ja, inte hela förstås :-) Men jag inser hur lång tid jag varit rejält dålig...
Håret är lockigt som jag vill ha det. Självlockigt. "Du är supermodern!" Säger min frissa. Så nu vet ni det :-)

Att gå i stan, över torget, möta människor...är att inse faktum: "det där med att hålla avstånd verkar inte gälla längre."

"Corona är busigt", sa Tegnell. Det förändrar sig hela tiden. Suck...säger jag. Ingen vet någonting...säkert...

Alla bränder är hemska och många är tragiska. Idag går mina tankar till Älvsbyn och Polarbröd...vilken tragedi...

Lite pepp i coronatider:
Tålamod och omtanke. Vi får inte ge upp! Håll avstånd. Hör av dig till nära och kära. Peppa varandra. Kom ihåg hur värdefull du är!

Hoppfullheter
❤️Änglar och mirakel

publicerat i Allmänt;
(null)
Gotland 2018. (Roma kursgård?)

(null)
Gotland 2018 Dan Wolgers "Ängel". Körsbärsgården. 
(null)
En liten ängel vid en släktings grav. Gotland.


Mirakelbebisen i Beirut är väl en sån fin berättelse om ljuset i mörkret och att mirakel faktiskt sker. Paret skulle precis få sitt första barn, då kom explosionen. Förlossningssalen totalförstördes. Strax därefter föddes mirakelbebisen George. Förlossningen gick trots allt bra. Naturligtvis en stor lycka för föräldrarna men samtidigt ett trauma. Lille George är numera världskändis och har ett eget Instagram-konto. 

Mirakler kan ske. Mirakler sker. Kanske var några änglar med där vid födseln? :-)

Vinden tjuter i knutarna här ute vid havsbandet. Det är lite svalare i luften. Ännu är det sommar. 

Tvättmaskinen går för fullt. I morgon har jag klipptid. 
Allt är kanske som det ska vara? Jag vet inte. Det är så mycket som är så fel och trasigt i vår värld. Men just nu har jag det bra i alla fall. Ibland måste man få ha de där "känns-bra-stunderna"...

Ny vecka! Var rädd om Dig! 

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
<3

Tacksamhet
❤️

Sommarmålningar

publicerat i Allmänt;
(null)
"Sommartavlor" 2013En penna ligger söndertuggad på mattan...men...när hämtade han den? Det är min "korsordspenna" han hittat...den lille luringen... Balder är hans namn :-)

Balder som nu börjar tala om allt oftare för "storebror" att nu är det han, Balder, som är "herre på täppan". För det mesta går Pavvo åt sidan men ibland ger han "snorvalpen" lite mothugg. Gammal är ju ändå äldst. 

För att hålla igång hjärnan löser jag korsord och sudoku. Korsord är kul, sudoku är "så där" ;-) Men så är jag ju en "ord-människa" och inte en "siffer-människa" :-) Dock bör man inte försöka lösa sudoku om man inte är fokuserad...tankarna far iväg...ooops! Får börja på nytt...hm... :-D
(null)
Balder och Pavvo

Nej, det blev inget målat denna sommar. Krafterna räckte inte till och värken var för stark. Men jag "bläddrar" igenom mina bilder på sommartavlor från förr. 2013 och 2016 verkar ha varit aktiva somrar. :-) 

(null)
2016

(null)
2013

(null)
2013

(null)
Troligen före 2013

På senare tid har det inte blivit mycket till blommor på tavlorna. Så det är lite kul att se dessa. 

Jaha, så blev dagens inlägg en liten utställning. :-) Denna dag när solen går i moln titt som tätt och det blåser en ljum och kraftig vind. 

Ta hand om dig! Håll avstånd! 

Kärleksljus
❤️

Längtan och Kärlek

publicerat i Allmänt;
(null)

Kanske blir min längtan till Gotland tjatig för er mina läsare men när värken är som värst och orken som minst, är drömmen om ön och minnena en lindring i bedrövelsen. Där i tanken vandrar jag på Visbys kullerstensgator och beundrar alla gamla hus och gränder. Besöker en medeltida ruin. Historiens vingslag slår emot mig. Jag vandrar också längs med Tofta strand, vadar med fötterna i den sköna sanden. Längtar men inser alltmer min begränsning. Den här sommaren har sjukdomen tagit ifrån mig så många möjligheter. Så är läget och jag har en lång väg kvar till acceptans. 

(null)
"Där går båten!" Krusmyntagården 21 augusti-18. 

Grattis alla pensionärer, det är er temadag i dag :-)
Ni får dela den med andra, det är bl a Internationella dagen till minnet av terrorismens offer...<3

Terror är ju starkt förknippat med hat. Hat är något som nu drabbat KD:s Sara Skyttedal som väntar tvillingar. Hon har valt att få barn med en man med mörkare hud än vad hon själv har. Då passar rasisterna på att ösa hat över henne... Det är så sjukt! Och vansinnigt obehagligt. 
Säg nej och stopp till alla former av rasism! 

Störst av allt är Kärleken! Eller hur? Det är upp till oss att bevisa det. 
Välj Kärlek! 

Trevlig Helg!

Kärleksljus
❤️
Surströmming och björnjakt

publicerat i Allmänt;
Till dig som inte redan vet: reklamen på denna sida är ett nödvändigt ont. Det är inget jag står för men för att kunna fortsätta med bloggen måste reklamen, dessvärre, vara med. Ledsen för det. 

—————-


Ni vet hur det är, det blir inte alltid som man tänkt sig. Saker händer och plötsligt blir dagen annorlunda än det förväntade. Nej, vi hade inga stora planer för dagen men hade heller inte tänkt oss det som blev. Jag går inte in på detaljer men vet att det kommer att bli bra. 

Ibland måste man ta det lugnt och låta förnuftet råda. Så är det. Eller hur?

20 augusti 
Surströmmingspremiär
Honungens dag

Surströmming någon? Är man uppväxt i Härnösand är man väl bekant med surströmmingslukten under augusti. Har ännu inte känt någon lukt här i sommar. Jag tycker att det är gott men det måste vara tunnbröd till! Och nej, vi har inte som tradition att äta surströmming :-)

I morgon startar björnjakten här. Det pangar i skogen här redan idag. Provskjutning antar jag. Eller övning eller vad det nu är...60 björnar får fällas under licensjakten i länet. Då förstår man att det är många som lufsar omkring i våra skogar...Jag minns när det bara fanns en här...det fanns t o m ett vykort med bild på den sällsynta björnen...:-)Tre personal på 40 barn som badar...ett barn drunknar...jag ryser av frustration när jag tänker på alla de gånger när jag jobbade inom barnomsorg och skola som jag blev genomstressad av att räkna barn hela tiden när vi var på utflykt. Inte många som höll med mig om att vi var för få vuxna. Jag var "överbeskyddande" fick jag höra ibland. 
Barn får inte kosta...och förresten, passa barn är väl inget problem...

Barn försvinner lätt, barn drunknar tyst och  stilla...

Det som hänt är en fruktansvärd tragedi...

(null)
Axmar bruk för ett år sedan. Hoppas komma dit och gå runt och njuta även i år. Det är ju "tradition" :-)

Till sist lite "feel good" :-)

(null)

Kom ihåg: du är värdefull för att du är just du! 

Smile
❤️

Moln över Torpet

publicerat i Allmänt;
(null)
Igår kvällJag minns inte riktigt hur jag tänkte där i början av pandemin. Det var i alla fall mycket tankar om "tiden efter"...nu är det tvärstopp för de tankarna för min del. Det är ett Nu och ett I Morgon...
Det var ingen vanlig "influensa" som drabbade oss och resten av världen. Många försökte förminska riskerna och allvaret. Tror nog att även de har insett allvaret nu. 
Tiden går...coronan består...


Och åskar gör det. Det gjorde det i natt också och då kom ett häftigt regn som dundrade och smattrade mot tak och fönster. Det där regnet kändes så tryggt. Torråskan som nu dundrar och blixtar gillar jag inte alls. Nästan 30 grader i skuggan och hög luftfuktighet i kombination med torråska påminner om 2018 när det var så här dag efter dag efter dag...och lukten av Hälsinglands skogsbränder nådde ända hit...Man var på sin vakt då här i skogen. Den här sommaren har varit "allt"...kallt och varmt och torrt och blött om vartannat. Det är nog så somrarna kommer bli framöver. Tror jag, den lilla "amatörmeteorologen" :-)

(null)
Också igår kväll

Visst kan man skämta och tycka om vädret men vi har också en mycket allvarlig klimatkris...
Det blev så tyst om den när pandemin kom. När ju nu åter börjar läsa vad Greta säger så kommer oron och ilskan tillbaka. Vad håller vi på med??? Och hur påverkar man dem som verkligen har makten att göra något? 

(null)
Alldeles nyss...men nu har det mörknat betydligt och allt är stilla...

Skyfall varnas det för i södra Sverige. Var du än är och vilket väder du än har så hoppas jag att du har det bra! 

Sorry att inlägget inte har positivare tongångar idag. Det kommer! En annan dag. 
Välkommen tillbaka är du, kära läsare! <3

Kärleksljus
❤️

Magiska band

publicerat i Allmänt;
(null)
<3


Då och då ser eller upplever jag det där "osynliga", det där kärleks/vänskapsbandet mellan människor. Varje gång så uppfylls jag av värme och glädje. Själar som hittar varandra. 
Det som inte har med familj eller släktband att göra. Utan något annat. Något starkt och fantastiskt. 

För mig är förklaringen självklar: vi har mötts i tidigare liv. 
Andra talar om kemi eller slump. 
Eller någon annan förklaring. 

Så finns det de som inte alls förstår eller ens känner igen vad jag pratar om. De som aldrig mött en ny människa och känt att den människan har jag träffat förr, "jag känner denna människa"...men hur och var och när? 
Eller att man plötsligt träffar någon som man klickar omedelbart med utan att ha träffats förut i detta livet. 

Känslorna behöver inte alltid vara positiva, man kan bli fruktansvärt arg och uppretad på en människa som man inte ens känner. Inte bara för personens åsikter, beteende eller utseende utan för att den personen väcker något inom en som man har svårt att förstå. 

Jag vet att du kära läsare antingen känner igen dig eller tycker att jag "svamlar" :-) Vi är lika, men olika. 

Väldigt varmt idag. Och åskan mullrar. Kroppen värker, vare sig jag vilar eller är uppe och rör på mig. Och nej, jag "gillar inte läget"!

I övrigt så säger jag bara: Heja dig Michelle Obama! I en politisk värld där lögner, hot och hat är vardag, är det skönt med en modig kvinna som talar klarspråk och sanningar! <3

Magiska band...magi i vardagen, något man plötsligt "ser"...<3 Kärlek <3 Själars möte <3

(null)


Magi
❤️

Stadens ljus och ljud

publicerat i Allmänt;
(null)

Vi sitter ute på balkongen till sent. Så som vi gjorde förr när vi arbetade heltid och behövde koppla av. Det är en varm kväll. Vattnet på ån är nästan stilla. Vi lyssnar på stadens ljud. Bilar, röster, båtar, avlägsen musik. En segelbåt kommer ljudlöst in mot kajen. Det är söndagskväll inför arbetsvecka och skolstart. 

(null)

Ljuset. Solen går långsamt ner och färgar himlen i rosa och guld,  men det blir aldrig helt mörkt i stan. 

En sån här varm kväll känns det nästan som att vara på Gran Canaria. Alla människor som promenerar längs med ån. Den sköna värmen. 

(null)

Hundarna är lite oroliga, har svårt att koppla av och sova. Gamlingen är mer van vid att vara här och lägger sig suckande ner och "halvsover". Balder är mer nyfiken. Så mycket nya ljud. 

(null)
En till hund? :-)

Lägenheten är full med kartonger och grejer. Från företagets lokal. Grejer, prylar, prytsar, saker...det kommer ta sin tid att rensa...efter 12 år flyttar vi verksamheten söderut. Under 12 år hinner man samla på sig både det ena och det andra i en arbetslokal. Tur att det finns återbruk och second hand! :-)

Var rädd om Dig! 

Kärleksljus
❤️


Själsligt flyt

publicerat i Allmänt;
(null)
<3 Skönhet <3"Vi kallar det tårar och regn, men det är bara vatten"
Sjunger Laleh och hela hennes sommarprogram är som poesi och filosofi. Det har ett själsligt flyt. En skön avslutning på årets sommarprat. 

—————

Jag orkar inte se en enda rubrik till om munskydds varande eller inte varande...
En säger si och en säger så och vad händer då? Jo, man blir väldigt förvirrad :-) 
Men ärligt talat: det finns väl inget som hindrar en från att bära munskydd? Om man nu känner sig trygg med det. Istället för att hata och skrika på Tegnell, gör ett eget val! Men sluta inte hålla avstånd!

—————

Efter ett kortare uppehåll fortsatte jag läsa boken "Vapenlös" av Cecilia Ekhem. En bok med ett spännande drama och insikten om att man är värdefull även om man är sjuk. Vänskap och Kärlek är huvudingredienser i denna annorlunda roman. Författaren har, liksom huvudpersonen i boken, sjukdomen ME. Det tog henne 6 år att skriva boken eftersom hon bara klarar att skriva några rader i taget, sängliggandes. Vilken prestation! <3 —————

(null)
Nu blommar båda "överlevarna" :-)

Såna här varma dagar älskar jag den svalkande vinden. :-)

Maken ser på två fotbollsmatcher samtidigt, en på datorn, den andra på tv:n...:-) Och snart är det dags för ny hockeysäsong... Då vet man var man har sin karl...;-)

Inför den nya veckan tillönskar jag Dig glädje, kraft och lust. <3

Hoppfullheter
❤️

14 augusti

publicerat i Allmänt;
Det är faktiskt bara +25 grader här. Men det känns som 32...värmen är kompakt och luftfuktigheten är hög...
Ska jag sluta gnälla nu? 
Nähä, det tänker jag inte göra, inte än...först så ska jag gnälla på folk som spelar musik för hela bygden...dunk dunk dunk...det är första gången någonsin under alla våra år här som det "fenomenet" förekommer...
Balder är orolig, han vet inte vad det är som dunkar...
Troligast är det "kräftskivegänget" nere vid sjön som är här på sitt årliga besök. Fast de brukar inte föra något större oväsen. Men, allt är ju annorlunda i år...:-)

Så! Nu har gnälltanten lugnat ner sig ;-) Och borde nu komma med något trevligt, positivt meddelande, något uppmuntrande att ta till sig i denna jämmerdal...hm...få se nu...help!!! 

Alltså den här dagen, 14 augusti, finns inte med i någon av de "temadags-listor" jag kollat...?! Den verkar "bortglömd" :-(

Uno har namnsdag. Det är årets 227:e dag. (Skottår)

Jo, visst ja, rutavdraget ska utökas så nu ska vi kunna dra av för tvätt vid tvättinrättning och montera en soffa och köra den gamla till loppisen...(källa:Expressen) 
Jag vet inte hur du reagerar, själv skuttar jag inte runt av lycka direkt...:-) 

Oj, inte mycket till glädje här idag inte. Men ännu är det sommar och det kan bli sköna varma kvällar i helgen. 

Så ha nu en riktigt fin helg. Önskar dig glädje och kraft. 

(null)

Kärlek
❤️

Med vänster hand

publicerat i Allmänt;
Med vänster hand
skriver jag
målar jag
håller jag skeden
syr jag

Med höger hand
klipper jag
håller jag kniven när jag äter
hälsar jag

Det är Vänsterhäntas dag i dag. 13 augusti. För att uppmärksamma de svårigheter de vänsterhänta upplever i vardagen. 
Ingen i min släkt, varken på pappas eller mammas sida, är vänsterhänta. I alla fall inte vad vi känner till. Förr fick man ju inte vara vänsterhänt utan tvingades skriva med höger. Jag testades i första klass om jag verkligen var "riktigt" vänsterhänt...När jag läste psykologi på högskolan påpekade läraren att jag inte var "helt" vänsterhänt eftersom jag skrev antingen med bokstäverna lutande åt ena eller andra hållet. 
Jag tänker inte skriva om de problem som ibland uppstår men jag kan ju lugnt säga att jag hade uppskattat att få mer hjälp av syslöjdsläraren som tyckte att jag var ett "hopplöst fall" eftersom jag var vänsterhänt. Jag fick klura ut det mesta själv. 

När man tömmer en mycket stor arbetslokal blir det väldigt mycket möbler och prylar att ta hand om. Alla de möbler och annat som inte behövdes i nya lokalen...försöker vi nu ta hand om...rensa och fixa...jodå, du läste rätt, vi rensar igen! ;-)
Idag fick maken hjälp med att flytta hyllor. Yngste sonen och hans flickvän var i stan. Tacksamma för all hjälp vi kan få! 
<3

(null)
Tre små äpplen på en gren :-)

Hoppas att Du har det bra! 

Hoppfullheter
❤️

Den första

publicerat i Allmänt;
(null)
Igår slog den första stockrosen ut! :-)Gammelhunden suckar en djup suck där han ligger på soffan. Förmiddagarna är hans sovperiod under dagen. 
"Ynglingen" vill ha en aktiv förmiddag och en viloperiod på sena eftermiddagen. 
Det låter kanske som om det hela inte går ihop riktigt men det gör det ;-)

Positiva nyheter från USA är man inte bortskämd med men det har kommit ett riktigt bra. Presidentkandidat Joe Biden har valt åklagare och senator Kamala Harris som sin vicepresidentkandidat. En mörkhyad kvinna. Varför är nu hudfärg och kön så viktigt? Borde inte vara det. Men självklart är det det i nutid och framtid... Jag gillar det jag läser om Kamala Harris...:-)

Det regnar här nu. Har mullrat lite också. Ett skönt regn. Befriande på något sätt i den annars så tryckande luften. Och växterna är tacksamma :-)

(null)
"Lånade" denna vackra bön från Fb. <3

Kärleksljus
❤️

Strö rosor

publicerat i Allmänt;
(null)

"Strö rosor på den väg du vandra
Törnen strör så många andra"

De där orden har följt mig sen tonåren. Läste dem väl i någon tidning, kanske, eller poesibok.. Hur som så tog jag dem till mig. 

Finns det någon blomma som förknippas så med Kärleken som just rosen?

Här en vacker text ur Darins  låt "En säng av rosor"

"Jag ska göra en säng av rosor
Jag ska tända varenda ljus
Jag ska spela den musiken
som du alltid brukar sjunga
Jag ska göra en säng av rosor till dig"


(null)

Kom ihåg: 
"Snus är snus och strunt är strunt om ock i gyllene dosor
Men rosor i ett sprucket krus är ändå alltid rosor"
:-)

Nu över till något annat. ;-)
(null)
Så sant, så sant...

11 augusti
Dagens namnsdagsbarn: Susanna, Sanny, Susanne, Sanna och Sussie
:-)
Grattis! :-)

Jag rekommenderar: Bästa programmet Sofias Änglar börjar snart på 5:an igen. Jag såg de två första programmen på Dplay igår. Det första handlar om familjen som hade hand om "Lilla Hjärtat"...<3 <3 <3

Var inte rädd! 
Var rädd om Dig! 

Omtanke
❤️

En speciell dag

publicerat i Allmänt;
(null)

10 augusti

Jag vaknade ovanligt tidigt den där augustimorgonen. Konstaterade vid toalettbesöket att jag hade en blödning. Va? Trots professionell profylaxkurs, BVC-besök och böcker och filmer om graviditet och förlossning så hade ingen berättat att förlossning kunde börja med en blödning. Inte underligt att jag blev lite rädd. "Nej, du får inte ta ambulans", sa barnmorskan i telefon, "men du måste ligga ner"...
Två veckor över tiden, hade fått tid för "igångsättning"....
Väl inne på förlossningen lättade oron. Det skulle bli en "normal" förlossning. En sån vi "tränat" för. 
Jag minns att jag tänkte: det här kommer nog att gå fort...
Men, det tog 12 timmar...
Så var han hos oss, den allra finaste killen på jorden <3 Och vi fick beröm av barnmorskan, så duktiga föräldrar, främst pappan som var så bra på att "andas rätt" (!) Och nog hade han andats...han var alldeles hes efteråt...Tycker dock att det var jag och sonen som gjorde "det stora arbetet" ;-) 
Tack för att du ville komma till oss, älskade son! När jag ser bilder från din fest igår och ser alla dina vänner, de som vuxit upp och blivit män och kvinnor, blir jag så stolt över det liv vi skapat tillsammans. <3 De val vi gjort. 
<3 Och du har en sån fantastiskt fin familj, där finns så mycket kärlek och kraft. Grattis till dig! <3

(null)
Dagens Wisti :-)

(null)
Vår lavendel. Dags att plocka :-)

Och prognosen förutspår sol och värme närmaste tiden. :-) 

Ta hand om Dig! 

Kärleksljus
❤️

Hemesterrunda

publicerat i Allmänt;
(null)
Gåsholma

Skönt att öppna fönster och ytterdörren och släppa in behagligt sval luft. :-)

Vi åker en sväng, i närområdet. Vi hemestrar i vackra Gästrikland. Ner till havet. Till ett av våra "smultronställen", Gåsholma fiskeläge. Så charmigt. Caféet är öppet men vi kan inte stanna eftersom vi har hundarna i bilen. Men oj, vad det vattnas i munnen när man tänker på deras goda böcklingmackor...

(null)

(null)
Havet. Jag bara måste ut och känna på havsluften. Vattnet ser lugnt ut på bilden men det var det inte. Båtarna guppade ordentligt bland vågorna. 

(null)

I morgon fyller vår äldste son 35 år! "Så vuxen" ;-) Som vanligt funderar jag inte på vart åren tog vägen...jag vet vart de tog vägen...i vardag och fest, i glädje och sorg, i barndom, tonår och vuxenliv. Själva livet. <3
"Fyll inte livet med dagar. Fyll dagarna med liv" :-)

9 augusti
Internationella dagen för världens ursprungsfolk
Rulltårtans dag

För många är det sista semesterdagen. För andra börjar semestern i morgon. Som egenföretagare blir/är det som alltid "från och till-semester". ;-) 

Håll ut! Vi är tillsammans i denna pandemin om än på avstånd. 
Undrar vad vi tänker och känner nästa sommar om sommaren-20...

All kärlek
❤️
Rapport från hängmattan

publicerat i Allmänt;
(null)
Katter. Såna härliga djur. Kloka, självständiga och mysiga. <3  Och alla har de rätt till ett värdigt liv! En svag, sval vind kommer in genom det öppna fönstret och gardinen fladdrar till. Det blir en het dag. Även morgonen är het. Men en svag vind är bättre än ingen vind alls :-)

Gammelhunden har det jobbigt idag. Men att gå ner till sjön är ingen bra idé. Dels är även den korta sträckan för jobbig att gå och dels har han alltid vägrat gå ner i vattnet. Det där med att han är av "vattenapporterande ras" har han aldrig fattat :-)
(null)
Balder klarar värmen bättre än "brorsan". 

Badstränderna i Skåne är överfulla enligt media. "Som packade sillar"...hm...nä, inget vidare i dessa coronatider. 

Vilka länder som gjorde rätt eller gjorde fel angående stängningar och öppningar, det vet vi inte än. Men det lutar lite smått åt att Sverige gjort "ganska rätt" ändå...

Något som gläder mig när jag ser statusuppdateringar om vart folk varit/är på sin semester, är att Höga Kusten fått så många besökare. Det finns ju knappt någon vackrare plats i världen! Rekommenderas varmt av mig som är uppväxt i Härnösand med omnejd. 

(null)
Liten kräftskiva på tu man hand igår kväll. Gott och mysigt. :-)

Nu har det blivit eftermiddag denna lördag. Fortfarande varmt men nu är det moln på himlen. För min del innebär detta ett lugnt "gungande" i hängmattan. :-) Och att "resa" med molnen. Det är lyx för mig :-)

(null)
Lyx :-)

Nu avslutar jag min "rapport från hängmattan" för denna gång med att önska Dig en fortsatt fin helg!

NAMASTE 
❤️

Skål då!

publicerat i Allmänt;
(null) 
<3

Fredag. 7 augusti. 
+29 i skuggan och en lätt varm vind. 
Internationella öldagen, så skål då! :-)

Vad ska jag skriva om? Det finns mycket att skriva om men när värken tagit min kropp i besittning så finns inte orken. 
Och jag vill inte "gnälla" över mitt leverne eller sprida negativitet, så det blir ett kort inlägg idag. 
Hundarna vill inte vara ute i värmen, de söker skuggiga platser inomhus. 

Det maken planerat göra blir inte gjort. Inte idag. Det kommer svalare dagar. Han har en lista över "det som ska göras" och checkar av allteftersom. Men nu har listan inte minskat på ett tag. Det betyder inte att maken varit "lat" utan att han fixat sådant som inte står på listan. ;-) Det känns lite konstigt att inte checka av...:-) "Skriv dit det efteråt då", säger jag. Sen skrattar vi åt tanken. :-)

Ikväll blir det kräftor och västerbottensostpaj (långt ord). Mums! 

Önskar Dig en riktigt fin helg! Var varsam med dig. 

Kärleksljus och Hoppfullheter 
❤️

Vi kämpar

publicerat i Allmänt;
(null)
De är små ännu men jo, det blir äpplen i år. Mycket tack vare grannens bin :-)

Torsdag 6 augusti
Coronaepedemin skapar nya ord: Som "munskyddsaktivister" t ex...:-)

Folket kämpar på. Jag har sett både unga och vuxna och äldre som tagit det här med avstånd på allvar, under sommarens uppdateringar på sociala media. Har tyvärr sett motsatsen också. Inte bland ungdom eller riktigt gamla utan bland folk i min egen ålder. Märkligt. Visst har jag ,urless, tänkt tanken: "jag struntar i coronasmittan och kramar en vän eller sitter trångt ute och fikar..." Men det förblir bara en barnslig tanke...Ju längre tid som går tycks fler och fler tänka: "äsch, det är nog inte så farligt ändå"...mänskligt men dumt. 
Att tycka att det här med pandemin är "skitjobbigt" är allas rätt. Oro inför hösten är naturlig. 
En dag i taget. Lätt att säga, svårt att följa. Men vi kämpar. Eller hur?

Tidningen Dagen har ett reportage om prästen och författaren Olle Carlsson. Jag har inte läst hela (låst) men fastnat för rubriken: 
"Ett meningsfyllt liv är viktigare än ett lyckligt"

Hm...tål att filosofera över känner jag..man kan vända och vrida på det, orsak och verkan osv. Sen dyker ju alltid den eviga frågan upp: "vad är lycka"...men så djupt går jag inte in i det utan funderar mer på "vad är meningsfullt i mitt liv?"

Man kan ju också ta tanken vidare och sätta ihop den med corona. För är det inte så att för vissa av oss har vi allt oftare börjat tänka i nya tankebanor nu när allt inte är som vanligt?  Vad är meningsfullt? 

Hundarna flåsar. Det är varmt. Men det är bara början...
I morgon orkar nog inte jag "filosofera" ;-) 

Maken och jag har ju under sommaren haft "seriemaraton". Sett nytt och gammalt som vi missat tidigare. Just nu är det "Vår tid är nu" som gäller. Den har ju "alla" sett utom vi, så "vår tid är nu" ;-)  Och ja, den är verkligen bra!!!

Kämpa vidare! För din egen skull och för allas skull! Vi är i det här gemensamt trots avståndet. 

Kämpaglöd
❤️

Den värld vi skapat

publicerat i Allmänt;
Den värld vi skapat...
Bilderna från explosionen i Beirut är så skrämmande...
Får mig att undra: vad är det för värld vi skapat? 

För vi är alla medskapare. I ord och handling. 

Visst, pengar, massmedia och politiken styr. Men vi väljer vad vi tror på och vad vi satsar på. 

Eller? 
Väljer vi fred? Väljer vi rättvisa? Väljer vi solidaritet? 

Var och en har sitt svar, sina tankar och åsikter. 
Det här var mina. 
För min del är det helt klart att egoismen styr vår värld.

Goda nyheter? 
Jodå, på Good New Magazine hittar jag: "I juli röstade Indien för första gången på 34 år igenom ett helt nytt skolsystem som kommer att innebära stora positiva förändringar för barnen i landet. En sådan är att åldern för fri skolgång höjs från 14 till 18 år. Skolan görs också tillgängliga för alla barn oavsett förutsättningar och möjligheter. 

Experter menar nu att det nya skolsystemet kommer att bidra till att landet lyckas utrota barnarbete."
:-)
Vi kan skapa gott. :-)
(null)
Himlen här hos mig idag. Ser lite dramatisk ut. 

Den stora frågan angående corona, verkar vara den eviga: munskydd eller inte munskydd? 
Själv lyssnar jag på Tegnell. Nej, han är ingen "guru" men han är den lugna och sakliga som inger förtroende. Tycker jag. 

Tålamod. 
Varsamhet.
Omtanke. 
Så skapar vi en bättre värld tillsammans. Tror jag...vad tror du?

Omtanke
❤️

Stilla tisdag

publicerat i Allmänt;
(null)
:-)

Stilla är ordet för dagen. Knappt ett blad rör sig. För det mesta. Så plötsligt kommer en vind...
Tyst är det också. Fågelsången har tystnat så här i augusti. 
Någon som såg den fantastiska fullmånen igår? Jag "bländades" av hennes ljus i natt. :-)
(null)
Nu har humlen fått sina söta små kottar.

Idag vill jag "låna" andras ord angående två aktuella frågor. Homosexualitet och slöjbärande. 

Ur Skaraborgs läns tidning: 
"Kyrkans grundläggande uppfattning är att Gud är hela tillvarons skapare. I den första skapelseberättelsen i Första Moseboken står det: "Gud såg att allt som han hade gjort var mycket gott." Allt var gott. Gud skapade inte människan utifrån särskilda förtecken - Gud skapade människan i en fantastisk mångfald. Om detta behöver vi samtala, om detta behöver vi undervisa."
Biskop Åke Bonnier

Ur Expressen:
Jasmine Al-Hadad från Göteborg utbildar sig till läkare, är ensamstående mamma och har spelat volleyboll på elitnivå – och bär slöja. 

– "Jag har haft friheten att utbilda mig, träna, leva helt fritt, inte varit begränsad alls. Hur är jag förtryckt?"

Tänk om alla kristna tänkte och förstod som biskopen...Och tänk om kvinnorna som bär slöja fick berätta om varför. Det finns slöjtvång och det finns kvinnor som frivilligt bär slöja...allt är inte svart eller vitt...

(null)
Innan solen kom fram. Kannan har stått ute ända sen midsommarbuketten hade gjort sitt. Insekten ville vara med på fotot. ;-)

(null)
En gammelhunds stil..."jag håller koll på er" :-)

(null)
Jag är tjatig med mina rosenbilder men de är ju så underbara. Perfektion!  <3

Önskar dig en fortsatt fin vecka! Var rädd om Dig! 

Kärleksljus
❤️

Min kreativa barndom

publicerat i Allmänt;
(null)
Måndag 3 augusti. "Förvirrande" väder. När solen är framme är det svettigt varmt, när det är molnigt blåser en kall vind. 


12 år. Planerade för sitt födelsedagskalas i september. Hon dog när hon var ute och gick med hunden. Dödad. Skjuten. Av skott som var menade för kriminella vuxna män. Hon var på fel plats vid fel tidpunkt. 

Det är så otroligt hemskt...
Tankarna får gå till de anhöriga, familj och vänner...

(null)
Nu blommar "rävsvansarna"...

Tänk att det fortfarande blir stora rubriker när någon kändis "kommer ut" som homosexuell. "Jag är stolt över att vara gay", säger Darin. Ja, självklart ska du vara det!  <3

(null)
De härliga vinbären :-)

Idag kom en liten del av min kreativa barndom neddimpande i brevlådan. Tidningar, böcker, dikter som jag skapade som barn. Mamma har rensat (döstädat)hemma hos sig och hittade den här högen. Så kul att titta på och i. Läsa. Många bilder har ramlat ur, de som satts fast med tejp. Jag har alltid varit kreativ. Att skapa och uttrycka med ord och bild har alltid varit "min grej"...det är väl därför jag bloggar nu...:-)
(null)
Många glada skratt resulterade detta i i dag. :-)

För övrigt förstår jag kultur- och nöjesfolket som protesterar nu. Märkliga beslut om vad som tillåts och inte....

 Så fortsätter då denna coronasommar...håll avstånd! 

NAMASTE 
❤️

Nu eller aldrig

publicerat i Allmänt;
(null)
Dagens mirakel är för oss i torpet att de stockrosorna som är kvar har knoppar i år. Vi satte stockrosor för flera år sedan, dock på en för skuggig plats. De har blommat alla år utom förra året. Nu finns två kvar som verkar ha växtkraft och livsvilja. :-)

Du har väl hört talas om eller läst om Guiseppe Paterno, 96 år, Italiens äldsta student, som nu fått sitt examensbevis. Bäst i klassen. Han skrev alla sina uppsatser på en klassisk skrivmaskin. Guiseppe är före detta järnvägsarbetare, som alltid älskat böcker men inte haft möjlighet att studera. "Nu eller aldrig", tänkte han och har sen 2017 studerat filosofi och historia på universitetet i Palermo. 
Jag blir så imponerad över den hjärnan. Att lära nytt vid den åldern. Själv har min utbrända hjärna inte klarat av att lära nytt och att minnas det inlärda, de senaste åren. Och jag har en lång bit kvar till 90-årsåldern...

Men man får väl ta till sig det där med att "det är aldrig försent"! :-)

(null)
Monarki eller ej, jag tror att de flesta gillar Victorias tal och ärliga engagemang. 

(null)
Grönt är skönt. Undrar vilken färg blommorna kommer att ha. Det brukar variera. 

Vare sig du är fortsatt ledig(pensionär, sjukskriven, arbetslös...) eller börjar jobba i morgon så önskar jag Dig en fin vecka. 

Kärleksljus
❤️

Augusti

publicerat i Allmänt;
(null)
Efter en sömnlös natt pga värk sover jag länge på morgonen, ända in på förmiddagen. Det är en frihet jag tar mig. En nödvändig sån. Ändå känner jag mig lite "syndig" för i vårt land är det ju inte "fint eller rätt" att sova halva dagen. Undrar hur gammal jag ska bli innan jag slutar upp med där dåliga samvetet? Kanske aldrig. Men jag har ju insett att jag alltför länge och alltför ofta genom livet tvingat mig själv upp trots sömnlösa nätter och i längden innebär det: utmattning...

(null)
Här är en till som gärna sover extra mycket idag. Tröttsam resa igår och idag är det väldigt varmt, både inne och ute. <3

Jag gillar att rensa, som ni vet. Och nu har turen kommit till Facebook. Grupper (distanskurser t ex) där det inte hänt något på flera år, tänker jag gå ur, orkar inte vänta och hoppas längre. 
Sen finns det grupper som för min del fyllt färdigt sin funktion. Det finns så mycket bra på Facebook och så mycket att förundras över :-) Och en hel del konstigheter...

Yngste sonen med flickvän är nu hemma efter sin Gotlandsresa. Det har varit så fint att följa dem via Instagram och helt klart är att de är lika "gotlandstokia" som jag och maken nu. 
Åh, vad jag längtar dit!!!

Välkommen Augusti! 
Du startar med sol och värme :-)
(null)
Augustihimmel


(null)
Rosmarin får förgylla maten idag :-)

Corona hindrar Pridetåget i år. Men på nätet firas Pride för fullt! :-)

(null)
<3 Från Fb. 

Kärleksljus i alla nyanser
❤️