Stjärnglans?

publicerat i Allmänt;
När jag släpper alla föreställningar, alla namn, alla ord, alla dogmer, alla tolkningar...då kan jag känna att jag fylls av ett stilla ljus och en värme...för en liten stund...det känns lugnt, det känns på riktigt...
Det är vad jag kallar Gudsenergin. Att genomstrålas av ett kärleksfullt ljus. Bortom religioner, teologers och prästers ord. Ett möte med Källan till allt liv. Det är mitt möte som ingen kan ta ifrån mig. 
Från Facebook


Jag är inte kyrklig eller religiös men det gläder mig när representanter för ett flertal religioner i vårt land går samman i en manifestation för att visa att man agerar gemensamt mot hat och för fred. "Vägra Hata" heter manifestationen. <3


Det snöar...och snöat har det gjort sen igår kväll...och snöa ska det göra i morgon också...blöt snö. 
Det gäller att "gilla läget" eller i alla fall försöka stå ut ;-)


Jag bläddrar i en "skvallerblaska". Den kungliga. Konstaterar att jag är dåligt uppdaterad. När det gäller kändisar. Amerikanska filmstjärnor. Jag tycker att de unga, nya ser likadana ut allihop.Och det där med namn...Inser att jag blivit väldigt gammal..."Annat var det förr"...hi hi... Jag är uppväxt med den här tidningen. Mamma prenumererade och jag älskade att frossa i "skvallret", reportagen, skandalerna...och jag kunde alla namn både på de "gamla stjärnorna" och på de "nya". Och vem som var gift med vem. Snacka om onödigt vetande! :-) Mina favoriter var Rita Hayworth och Cary Grant. Rita var i mina ögon så otroligt vacker och Cary Grant var inte så snygg men "manlig"...? Brigitte Bardot beundrade jag. Hon var så "häftig", fast så uttryckte man sig nog inte då ;-). Hon hade alltid nya pojkvänner (älskare ) och när hon gifte sig med Gunter Sachs hade hon en kortkort klänning på sig som absolut inte såg ut som någon bröllopsklänning. Det gillade jag. Brigitte tröttnade på karlarna och blev djurrättsaktivist. Och tyvärr också rasist. Hon har blivit fälld för hets mot folkgrupp. Så hennes glans har falnat totalt hos mig ;-)

Liv Ullmann beundrade jag och jag var väldigt förtjust i Robert Redford. Och Jane Fonda, hon var också häftig! Politiskt aktiv som hon var :-) Innan hon blev gympaprofet. Av dagens inte helt nya stjärnor, står Meryl Streep, Julia Roberts och Richard Gere högt i kurs hos mig. De är väldigt bra skådespelare men några större skandaler är de väl inte kända för...tack och lov...det får andra stå för. :-)

Och de nya unga? Ja, jag kan se skillnad på Drew Barrymore och Reese Whiterspoon ...tror jag ;-) Det hänger på håret! Stjärnorna byter ju hårfärg jämt och ständigt nuförtiden. Det gjorde inte de "gamla" stjärnorna;-) De var antingen ljusa eller mörka. Det var ju svartvitt på den tiden! ;-) ha ha ;-) (Rita H var för övrigt rödhårig)

Början på inlägget blev allvarligt sen blev det lite "svamligt" märker jag ;-)
Men man kan ju inte vara allvarlig jämt och hela tiden? Hur skulle det se ut? Och medge att lite skvallerläsning ibland kan vara en ganska mysig "verklighetsflykt"? Även om man naturligtvis bara läser sånt hos frissan ;-)


Vi är alla stjärnor! Var och en med vår personliga glans. Även om vi inte syns i skvallerpressen. De flesta av oss har valt ett liv utanför strålkastarljuset. Men ljusbärare är vi allihop! :-)

Ha det gott!Stridsmö

publicerat i Allmänt;

På hemväg. Lämnar ett snöigt Göteborg.

"Stridslysten sköldmö" står det på en mugg att mitt namn betyder ;-)
När jag googlar är det helt klart att namnet betyder "strid"...;-)

Hi hi...jag gillar det! Jag är beredd på strid. Men bara för det goda! ;-)

Både jag och min mamma har namnsdag idag. Mitt namn är en latiniserad form av min mammas namn.

Vi passerar just nu Uppsala under vår hemresa. Just nu är det uppehåll. Vi har åkt i skiftande väder. Bl a snöväder. Men inga stora trafikproblem tack och lov.
Snart svänger vi mot Österbybruk. För "avlämning" av mamma hos min syster. 
Vackert, snöigt utanför Göteborg

När jag ser bilder och filmer på vänners barn och barnbarn som har kul i snön tänker jag på hur härligt "riktig" vinter är för barn. Att leka i snön, att skapa och gömma sig, åka och glida...Jag älskade vintern när jag var liten och växte upp i Härnösand. Där var det "alltid" vita vintrar! Tror jag ;-) Å andra sidan så var ju somrarna "alltid" soliga och varma förr...eller hur?? ;-) 
Sanningen är väl att man minns lite "glest"... Men det är ju bra om minnena är positiva. :-)
Vacker vinterhimmel i eftermiddag :-)

Nu åkte vi över Dalälven och är nu på "rätt" sida av den ;-)

Lite "kul" i det politiska landskapet just nu, tycker jag. Leker med tanken att det kanske kan bli fyra kvinnor som partiledare inom Alliansen...något helt nytt inom svensk politik...:-)


Nu avslutar denna stridsmö detta inlägg. Önskar er alla en Fin Helg!
Jag ska på ytterligare ett 80-årskalas  i helgen ;-) 
<3
Göteborgsväder och annat väder

publicerat i Allmänt;

På mammas vägg...:-)

Göteborg tog emot oss igår kväll med en hisnande vind. Beredd på regnet klev vi ur bilen, oförberedda på vinden. Tjohej! Man fick verkligen samla ihop sig, bita ihop och bemästra vinden för att ta sig framåt med regnet piskande mot ansiktet. 
Nu låter det som om vi var ute på en lång strapats men vi gick bara från den parkerade bilen en bit längre bort på gatan till mammas trappuppgång. Men det var tillräckligt. Min fina nyklippta frisyr såg ut som...äh, obeskrivbar ;-)
Tjolahopp och hej, Göteborg! ;-) Håll i hatten!

Såg bilder från min svägerskas och svärmors tripp till Teneriffa...Det ser onekligen skönt ut att sitta och fika ute på balkongen...och att fläka ut sig i en solstol...Jag unnar dem verkligen detta och erkänner att jag är lite avundsjuk...;-)

Yngste sonen, tillika hundvakt, skickar också bilder. Från ett mycket blött Gävle...hu...stora sjöar längs gångvägarna när snön nu "flyter" bort...

Jag längtar såååå till våren nu! Den här fram-och-tillbaka-vintern tar på krafterna! Ena dagen snöoväder, nästa skön och fin vinterdag som sen övergår i regn och sörja, som övergår i kyla och halka, så snö igen....

Negativ och pessimistisk? Jag? Nä..Fast, jo...
Så dumt, att låta sig påverkas av vädret så...såg jag inte solstrålarna som nyss strålade in genom fönstret? Jo...visst...men...suck! Skärpning!
Hade jag inte bestämt att jag skulle ta till vara på de små solglimtarna? Fokusera på det positiva? Jooo...men...?

Mammas vackra ängel. Tillverkad i Kenya av banan - och sisalfiber. <3

Det är skönt att vara i Göteborg, hos mamma och sitta vid frukostbordet i morgonrocken till långt fram på förmiddagen. Och bara prata. Om livet. Om ondskan i världen. Om sorg och glädje. Om tro och hopp. Om godheten och kärleken. 
Även om besöket i Göteborg blev väldigt kort så känns det i alla fall som en välbehövlig paus.
God mat, ett glas vin och goda samtal. Mysigt. I kväll har vi bestämt oss för att se film. Och i morgon åker vi norrut igen. 

Och maken har varit på ett snöigt Landvetter idag och jobbat. Nu sitter han vid datorn och jobbar. Han har arbetsdagar som aldrig tar slut.....känns det ibland som ;-)

"En strimma sol kan väcka upp mer,
än tusen nätter förmår kväva."
- C L Schleich -

"Ju mer det mörknar omkring oss,
desto mer måste vi öppna oss för ljuset från ovan."
- E Steitz -
:-)

I morgon går solen upp igen, för Dig!
<3


Till minne

publicerat i Allmänt;
Har du i verkligheten, sett ett tatuerat nummer på en fånges arm? En fånge från ett koncentrationsläger? 
Det har jag. (Och det gjorde väldigt ont i mig)Jag såg också vad den fruktansvärda fångenskapen  gjort med denna människa. Märkt för livet. Dömd för livet. Brott: judinna. Hur hon överhuvudtaget överlevt detta omänskliga är en gåta. Några överlevde. Men det är ytterst få kvar av dem nu som kan berätta...

Den 27 januari är det Förintelsens minnesdag. I år är det precis 70 år sedan koncentrationslägret i Auschwitz befriades...Offren för förintelsen hedras över hela världen.

Min svärmor fyllde 10 år den dagen.
70 år är en lång tid. Fast ändå inte. Hela min levnad har jag fått höra: "Det får aldrig hända igen"
Vi ska lära oss av historien, sägs det. Men det enda vi kan konstatera efter 70 år är att vi ingenting lärt oss...

Nu ekar orden, om vi och dem, om raser och grupperingar, om medborgarskap och tillhörighet.

Men hör vi inte det andra ekot? Gråten, smärtan, skriken, fasan???

I Auschwitz dödades, från 1942, systematiskt 1,2 - 1,6 miljoner människor, de allra flesta av dem var judar...

Judar i Sverige är rädda... nu...

Det sägs att det sista som sviker människan är hoppet. Jag hoppas att det goda vinner över det onda, att kärleken vinner över hatet...i tid!!!

Jag tänder ljus. Till minne av alla offer. Och för hoppet! 
Välj kärlek!
Välj ljus!
Sprid ljus!
Sprid kärlek! 
Och medmänsklighet!

Det får aldrig hända igen!!!
❤️

Öppnade hjärtan
Brinnande hjärtan
<3
❤️

"Jag tror på solen, även när den inte skiner
Jag tror på kärleken, även när jag inte känner den
Jag tror på Gud, även då han tiger"

- Ristat på en källarvägg i Köln,
av några undangömda judar,
under andra världskriget. -

---
Önskar dig en riktigt fin dag med både glädje och stilla eftertanke. 
Ljus och kärlek
<3
❤️


Min svaghet, min styrka

publicerat i Allmänt;
Ibland måste man ställa om fokus. Eller hur? 
För mig handlar det om att fokusera på det jag kan göra istället för det jag inte kan göra. Och känna att det jag kan göra är bra, t o m tillräckligt.

Men sorgen finns där. Sorgen över det jag vill men inte kan. Det gäller dock att inte fastna i den sorgen! För då är jag inte öppen för de möjligheter som livet bjuder på.

Det är inte så lätt när man som vi lever i ett prestationssamhälle. Vi värderas efter det vi gör, inte efter det vi är. Misstänksamheten lurar i närheten hela tiden. "Sjuk? Eller bara lat?" På senaste tiden tycker jag att det att det alltmer sätts ett likhetstecken mellan sjuk och lat...Trots att allt fler överpresterande människor blir utmattade. 

Jag tror att alla människor gör sitt bästa, gör vad de förmår utifrån sin ork, sin situation, sina resurser. Men eftersom vi inte får tala om våra "svagheter" så uppfattas många som lata. "Att inte orka", det är något "fult" det. Men sanningen är ju att vi orkar olika!

Slutsats: för att "överleva" måste jag fokusera på det jag kan och det jag orkar och glädja mig över det. Vad än samhälle, politiker, normer säger. 
Tack och lov har jag underbara vänner och en fantastisk familj som stödjer mig. Som vet hur det är. Som förstår, både de som inte själva upplevt liknande och de som har varit/är där nu.<3 <3 <3

Jag drar också en till egentillverkad slutsats: om jag känner att jag gör tillräckligt, om jag fokuserar på det jag kan, borde jag ha lättare att förstå andra. Och inte döma så lätt. Eller? 

En helt annan sak är det med hjärtlöshet, dumheter, egoism...för det är ett val! 


Kanske är det i min svaghet
min styrka ligger?
<3
❤️

För vem är stark och vem är svag?
Vem har rätt att döma?
❤️

Det var mina måndagstankar det. Nu strax ett kort besök av en kär vän. 

I morgon kommer det att finnas ett inlägg redan på morgonen. Ett viktigt inlägg.

Ljus och kärlek
<3
❤️

Släktkalas och vardag

publicerat i Allmänt;
Nyss hemkommen från mysigt släktkalas i Bålsta. Svärmor fyller 80! "Det blir lite enkel mat eftersom jag ska resa bort", sa hon innan. "Enkel mat?" Knappast med mina ögon mätt! Gott! Som alltid ;-) Och många härliga skratt blev det! :-)

Helgen är snart över och en ny vecka tar vid.
I mitten av veckan reser jag och maken bort några dagar. Yngste sonen är redan här och stannar som "hundvakt". 
Ikväll blir det lite TV och lite läsning. Har börjat läsa Eben Alexanders uppföljare till "Till himlen och tillbaka" ;-)
Spännande. "Hur vetenskap, religion och vanliga människor påvisar att det finns ett liv efter döden." "Vägvisaren till himlen" heter den. I inledningen skriver han bl a "....den dominanta naturvetenskapens och den dominanta religionens tid är förbi, och en ny förening mellan de bästa, djupaste insikterna inom vetenskap och andlighet kommer att ske."...
Som sagt: spännande!

Nu över till något annat ;-)

"Om ditt största problem är att vardagen känns grå och trist - då är du jäkligt lyckligt lottad""
- Glenn Hysén -

Ursäkta svordomen men ska man citera så ska man göra det riktigt.  ;-)

Glenn skrev det här efter ett besök hos en svårt sjuk vän på sjukhus.
Man ser ju ibland på livet ur en ny synvinkel och upptäcker hur lätt det är att fastna i klagande och ett evigt gnäll trots att man egentligen har det väldigt bra.
( Sen finns det givetvis ett befogat gnäll också, ibland ;-)

"Oh, think twize, it's a another day for you and me in paradise. Oh, think twize, ' cause it's another day for you, You and me in paradise, think about it."
- Phil Collins -

Inför morgondagen:


Kom framför allt ihåg att Du räcker till och Du är värdefull!
Kram
❤️


"Frufridagen" ;-)

publicerat i Allmänt;
En bra frissa är guld värd! ;-) Det är en speciell känsla att få kalufsen klippt. Det är en både fysisk och psykisk lättnad tycker jag. Man kommer "tung" och trött till salongen. Man går lätt och glad därifrån. ;-) Det är inte utan att man känner sig lite "ny"!

Så heder åt alla härliga frissor, ni förnyar oss! När allt kändes som allra mest negativt tidigare i veckan, damp tidningen Good News Magazine ner i brevfacket. En skatt att ösa positiva nyheter ur! Jag ska dela med mig av dessa framöver. När orken kommit tillbaka.
Men ett citat ur den vill jag dela nu:
"Du behöver inte skrika 
högst för att bli hörd, 
eller vara störst för att bli sedd.
När du visar respekt för den du
pratar med, och engagemang
för det du pratar om,
kan det vara tillräckligt 
spännande med en viskning."
<3

Nu återgår jag till mitt viloläge. En massa som jag "borde" men nej, vila är det viktigaste "borde" just nu. Maken var och handlade och kom hem med min favoritglass, favoritgodis och skvallerblaska...utmärkta "viloingredienser" och väldigt gulligt av honom också. <3 Gula tulpaner fick jag också! Men fattas bara det är ju "Frufridagen"! He, he...jag tycker att det låter som en dag där herrarna är fria från sina fruar! :-) Men nej, det är en dag då karlarna ska "hushålla" och fruarna ligga i sängen hela dagen. :-) 
Känns inte speciellt tidsenligt...så därför tar jag hand om tvätten själv medan maken lagar mat. Sen ska jag vila ;-)

Allt gott!
Ljus och sinnesro!
<3

Kärlekens ljus

publicerat i Allmänt;
"Om en man kan visa så mycket hat,
tänk så mycket kärlek vi alla kan visa tillsammans."
Sagt av en av de överlevande på Utöya...


Nej, jag kan inte förstå!
Jag har läst och läst och läst, men nej, jag förstår inte.
Jag har försökt att lägga känslorna åt sidan och bara använda intellektet. Men nej, jag förstår inte.

Hatet växer i vår värld. Det t o m understöds och legaliseras av politiker. Och vi uppmanas att förstå...

Jag förstår inte "tänket"..."Meningen med livet är att dö på rätt sätt - genom att behaga Gud"...säger mannen som varit och krigat för IS.

Enligt muslimska ledare är det förbjudet att tortera och utföra onda handlingar i Guds namn...

I Europa håller man antimuslimska demonstrationer. Ingen skillnad görs mellan muslimer och islamister...

På nätet hatar man. Är man för flyktinginvandring kallas man för Sverigehatare. Är man antirasist kallas man för vänsterextremist. Är man feminist kallas man för manshatare. Tycker man som något annat parti än SD är man "så PK" (politiskt korrekt) vilket är samma som idiot, typ...
"Idiot" är det "snällaste" av alla ord man använder. Oftast är det fruktansvärda sexistiska ord som används och som jag vägrar skriva här.

Och jag förväntas förstå!??? Det råder rädsla, missnöje, okunskap sägs det. Visst! Men varför ska det leda till hat????
Hur kan man hata människor man inte känner???

Jag ger upp! Ju mer jag försöker förstå, desto mindre förstår jag....

Får man kickar av att hata? Jag får kickar av kärleken! 
Mår man bra av hat? Jag mår bra av kärlek! 

Tydligen kan man välja att hata. Jag väljer att älska.

I hat finns bara mörker. I kärleken finns bara ljus.


Tänd ljus!

Låt intet mörker hindra dig
att söka Ljuset!
Och när du funnet det,
låt andra se,
pröva, övertyga sig.

Vill du, att ljus ska leva, 
tänd då hos andra
samma längtan.

Tänd frimodighetens ljus
i rädslans mörker,
tänd rättens ljus
i korruptionens mörker,
tänd Trons ljus
i förnekelsens mörker,
tänd Hoppets ljus
i förtvivlans mörker,
tänd Kärlekens ljus
i dödens mörker.

Tänd ljus!

- Bo Setterlind -
❤️

Tro, Hopp och Kärlek
till Dig idag.
Och en stor KRAM på Kramens Dag :-)
Trappsteg

publicerat i Allmänt;
Mitt varmaste
TACK
föt all den kärlek, uppmuntran, omtanke och alla kramar
jag fått efter mitt förra inlägg!
De värmde så gott
och lyste upp 
mitt dystra sinne
<3
❤️
De ord som kommit till mig från er tar jag till mig. Jag känner att de är som trappsteg i en trappa som går "uppåt".

Vila är ett första steg. "Alla goda tankar som du delat, ger nu ringar på vattnet, medan båten lägger sig i hamn en stund ." Skrev en vän <3

Leta ljus är nästa steg. "Ett livsuppehållande måste", som en annan vän skrev. Mörkret är inte för evigt. 

Jag KAN hitta vägen ut igen...Viktig insikt på tredje steget. <3

"Lyft blicken från den mörka marken och glid in i det vackra i den högre blickpunkten" Kärleksfullt råd från kärleksfull källa. På det fjärde steget.

På femte steget: Insikten om att "allt som inte är kärlek är rädsla och därmed ett rop på kärlek." Ett citat från en fin vän i en fin Fb-grupp.

OSV...Jag tar med mig alla kramar och helande änglaglitter på klättringen uppför :-) 

Tack för att Ni är med mig! <3 ❤️När något slocknar

publicerat i Allmänt;
Jag har tappat sugen...återkommer när jag hittat den....:(
Ibland blir mitt själpåtagna uppdrag att sprida positiva tankar och glada nyheter bara för mycket för mig. Jag vill, men det funkar inte. Jag kan sätta på mig ett påklistrat leende men tankar och känslor är negativa och mörka...Utmattad av alla negativa händelser i världen... allt hat...som en ond spiral...

Men jag kommer alltid upp igen med ett äkta leende :-) 
När jag funnit ljuset igen :-)
Efter regn kommer solsken, men just nu är det bara blött och halt. Jag saknar den fina vintern....magiken..den rena vita snön...
Ibland så slocknar något inom en
Tilliten sätts på prov
Tilliten till livet, meningen, människorna
Tron på "något" svajar
Ljuset finns kvar där djupt inom mig
Jag vet...
Jag tror du vet hur det känns
<3
❤️

Grattis på 25-årsdagen

publicerat i Allmänt;
Tulpaner, tulpaner!
I dag fyller Tulpanens Dag 25 år.
Grattis:-)

Det finns omkring 6000 registrerade tulpansorter. I Sverige odlas ca 400.


Namnet kommer från det persiska ordet för turban.


Det köps en miljon tulpaner om dagen mellan januari och april månad."Livet är inte bara en dans på rosor utan även en knippe tulpaner."


"Tulpanknarr är något annat än dörrknarr"
- Lena Larsson -


"Det råder tulpanyra"
<3
❤️

Det här var mitt sätt att dela med mig av några tulpaner till Dig, idag ;-)
❤️

Gäst i vinterrikets snösalar

publicerat i Allmänt;
Jag är inbjuden som gäst i vinterrikets snösalar. Och jag vill ta dig med mig. Det knarrar så gott under våra stövlar. Vägen är plogad. Solen skiner så vackert mellan trädstammarna. Vindstilla. - 0 grader. Tystnad. Bara Du, Jag och Hunden....


Nere vid sjön vänder vi. Det tar emot att "plumsa" i snön ner dit. 
Vi tar inte heller denna väg men vi stannar upp och lyssnar på lite fågelkvitter...

Den här vägen leder ner till en vacker gård. Här är vackert alla årstider men så majestätiskt som nu är det bara på vintern. Himlen är vackert blå idag, med små molntussar.Snötyngda grenar böjer sig ner mot marken. 

De smala stammarnas sal

Vattnet i bäcken har inte frusit till is. Granens grenar nästan doppar sig i det svarta vattnet. Vi lyssnar. Nej, det porlar inte. Vattnet är nästan stilla.
Men titta där står ju familjen Gran! ;-) Med bästa vinterkapporna på!

Tallen har smyckat sig med snöbollar :-)

Solljuset kikar fram och förgyller snösalen. Det är andäktigt vackert. Vi stannar upp. Andas in, andas ut. Njuter av naturens magi. 
Vi möter en granne med hund. Hundarna hälsar på sitt vis. Vi andra samtalar en stund.

Solen glimrar genom vackra isdroppar. <3 Förtrollande ;-)

Väl hemma på gården igen är det mysigt att studera fåglarna. De hänger som klasar runt fågelmaten. Och en och annan ekorre dyker upp då och då. <3

Tack för sällskapet! Jag är så tacksam över att få uppleva detta. Att vara inbjuden till vinterns magi. Vinterns skapelse. Det är mäktigt!

Nu ska hunden och jag äta och vila lite. Min huvudvärk börjar släppa sitt värsta grepp nu.
Blir nog meditation en stund också. Och så var det den där tavlan jag börjat lite smått med...Ljus och kärlek!
<3
❤️

Änglalik

publicerat i Allmänt;
"Vem tröstar Knyttet, dvs dig?", undrar en kär vän efter att ha läst mitt blogg-inlägg igår... 
Vadå," trösta mig"?Tänker jag först. Jag är så van vid att ha värk och att "gnälla" över detta så jag har inte funderat på "tröst". Men så inser jag att det finns två personer som får ta emot mitt "gnäll" mer än andra. Den ena är min make och den andra är en fin vän. Båda lika tålmodiga och tröstande. Vilken tur jag har dem!!!
Min vän skickade idag ett foto på två änglar med texten: "Änglar finns, du är en". <3 Hon är verkligen en ängel!

Så fick jag känna mig lite änglalik trots en kraftig huvudvärk och en vansinnig trötthet. ;-) Tack! <3

Har "flytt" stan för ett dygn i skogen. Avskildhet och tystnad. Kanske kan lindra lite samt ge lite energi :-)
I den här magiska miljön kan man ju inte annat än må bra :-)

Jag har sökt efter en vinterdikt. De finns men de flesta är så sorgsna och högtidliga. Men den här är ganska bra:
(Citerar enbart första versen)

"Ett ensamt skidspår som söker
sig bort i skogarnas djup,
ett ensamt skidspår som kröker
sig fram över åsar och stup,
över myrar där yrsnön flyger
och martall står gles och kort -
det är min tanke som smyger
allt längre och längre bort."
- Bertel Gripenberg -


Det var dagens rapport från de "djupa skogarna" :-)
Glöm inte bort att sopsortera!
Glöm inte bort att du är värdefull!
Glöm inte bort att le mot någon som inte själv orkar le...

NAMASTE
<3


Tankar från mitt ide ;-)

publicerat i Allmänt;

Jodå, om någon undrar, så jodå, tack, vi tog oss hem med släpvagn och allt från torpet. Men snacka om snö! Och blåst! Sent på lördagskvällen kom plogen första gången och sen en gång till på söndag förmiddag. (Tack för det!)Och när maken kört upp gångar med snöslungan var det inga problem att ta sig fram. Vid mätning visade det sig att det kommit 35-40 cm! 


Och det var obeskrivligt vackert med alla snötyngda träd som bildade portaler över vägen. Det var helt klart roligare med snön ute i skogen än inne i stan. Vallar, dessa redan höga vallar...som skymmer sikten för alla slag av trafikanter...
Låter jag negativ? Jo, jag vet, men efter några verkligt rejäla vintrar här i stan, så ogillar jag att känna mig begränsad...och "insnöad".Förhoppningsvis slutar snöandet och snösvängen kan hinna med att forsla bort dessa vallar och väldiga snöhögar. Så att man kan njuta av det vackra vita.


Fann mig själv plötsligt längtande till Maj månad...:-)

Mitt dystra sinnelag idag beror också på att min kropp inte gillar temperaturväxlingarna. - 20 på morgonen till 0-gradigt i eftermiddag! Snacka om berg-och-dal-bana ;-)

Men när kroppen säger stopp kan själen ändå få sitt.
"Du kommer att märka
att den tid du tillbringar i tyst ensamhet
ger dig energi och hjälper dig
att möta vadhelst som ligger framför dig."
- Eileen Caddy -
"Juveler av visdom"
12 januari
❤️
Vände blad på kalendern och fann detta budskap som gick direkt till hjärtat. Kanske passande budskap för Dig också? :-)

Det snöar fortfarande...
Jag kryper ner under varma pläden och slumrar lite. Värken som sitter i varenda led och muskel avtar förhoppningsvis snart. Det är en "sån dag" idag..

Säkert finns det många som tycker att jag har det väldigt bra som kan ligga här i mitt ide. Medan andra minsann får skotta fram bilen och ta sig till jobbet trots krämpor. Jag vet! Jag har fördelen att ha eget företag (familjeföretag) så att jag kan anpassa jobbtider efter min hälsa. Å andra sidan har jag ingen vikarie som kan hoppa in när värken blir för svår och långdragen. Några små arbetsuppgifter har jag fixat hemifrån idag, de större hoppas jag kunna ta i morgon. Man får leva på hoppet ;-)

Vi kämpar alla, var och en på sitt vis, allt efter våra förutsättningar! <3

Kom ihåg att Du, just Du, är Värdefull!
Ljus och Kärlek!
Och njut så mycket du kan av Din Vinter!
<3
❤️

"Längst inne i
varje vinter
döljer sig en
skälvande vår"
- Kahlil Gibran -

Sköna frostiga detaljer

publicerat i Allmänt;
Vi gjorde vad vi borde
Eller gjorde vi vad vi inte borde?

Vi vet inte ännu...;-)

Vi hyrde släpvagn och lastade den full med gammalt skräp, mest kartonger som ska brännas, och for ut till torpet. Kollade väderprognosen strax innan...ooops! "Klass 2-varning för kraftigt snöfall som kan ge 20-30 cm snö. Frisk ostlig vind som kan orsaka drivbildning."

Vi chansar, tänkte vi...
När vi kom hit och lastade ut var det stilla och bedövande vackert och frostigt. Inomhus tog vi genast itu med "leta-råttskit-kollen". Inte i sängen, inget i soffan, inget i köket...puh..det verkar helt lugnt! Minnet av förra besöket är fortfarande starkt...

Nu sprakar brasan och värmen sprider sig medan snön faller allt ymnigare där ute..
Hunden och jag delar på soffan...han har sträckt ut sig över två tredjedelar och jag sitter hopkrupen på resten ;-)

Före snöovädret: "Frostiga detaljer"Ringde mamma som nu är hemma i Göteborg. Där stormade det och regnade. Till och med regnade in hos henne två trappor upp! Via ett fönster...

Ljus och värme! <3
❤️Ord och bilder till Dig!

publicerat i Allmänt;

Det händer så mycket ofattbart i världen. Så mycket grymt och ont.
Nyheterna uppdateras hela tiden av det onda som människorna gör mot varandra. Även om det finns en del svar på "varför" så är det ändå obegripligt och det finns inget försvar för grymheterna.
Men jag och du får inte fastna i det. Livet går märkligt nog vidare. Om vi inte går vidare så kan vi aldrig se allt gott som finns, all kärlek som också finns i denna värld.
Vi får inte förlora vår tro, vårt hopp på det goda...
Allt är möjligt!
Sprid kärlek
Sprid ljus
Sprid glädje
Sprid hopp
När du behöver vila från världens larm, minns att det alltid finns en änglavinge att vila under.
Du kan vila tryggt.
<3
❤️
Minns att kärleken finns
<3
Tillsammans hoppas vi
Tillsammans skapar vi fred
FRED!
Alla människors lika värde
<3
❤️
Du är värdefull !

Sov gott!
<3
❤️


Vägvisare och kärleksfull motkraft

publicerat i Allmänt;
Ibland är tecknen tydliga om vilket håll man ska gå. Det ena leder till det andra och plötsligt öppnar sig möjligheter. Det är inte alltid så att det handlar om något som bör ske just nu, det kan vara sådant som måste smälta in i medvetandet, ta sina turer i tankemaskinen och kännas rätt i känslomaskinen. För att sen vara rätt i rätt tid.

Till och med vanligt surfande på nätet kan leda till tecken. Något dyker upp titt som tätt. Något pockar på uppmärksamhet. Läs mer! Kolla mer! Som om något/någon leder en att söka vidare...hm...något för mig? Kanske...
Och om något verkar rätt och känns rätt, så är det rätt! Om hjärnan/egot hittar på hinder eller börjar snacka om rädsla eller begränsningar men det ändå känns rätt, så är det rätt!

Vad exakt pratar jag om? Vad är det för "tecken" jag sett? Vilken vägvisare har dykt upp nu? Och vad pekar den mot?
Det kommer att visa sig snart...;-)
Hoppas jag ;-)

Två av mina älskade julklappsböcker. Väldigt vackra och läsvärda båda två. <3

På jobbet idag:
Vi har inte setts på länge, min vän och jag, så vi tar oss tid att prata. Vi pratar om rädslan för det mörka och onda i världen. Om hatet som vi inte förstår oss på. Terrorn som växer. 
Vi som båda tror på goda krafter och att kärleken är störst av allt. Vi är rädda. Och vi är trötta på att vara det.
Att det senaste fruktansvärda terrorangreppet nu utnyttjas av onda makter i vårt land för att öka på islamfobin är också något som skrämmer oss.
För det handlar ju inte om religion och tro, det handlar om hat och hämnd. Om galenskap. Om ondska. Om destruktiv makt.

Vad göra? Det är lätt att bli frustrerad och ledsen men samtidigt vet vi ju alla att tillsammans är vi starka. Tillsammans kan vi vara en kärleksfull motkraft.
Hatet sprids snabbt på nätet, varför skulle inte kärleken kunna spridas lika snabbt?
I Uppsala "Kärleksbombade" man moskén efter ett försök till brandattentat där. 
Kärleken skadar ingen, den hjälper, stöder och läker. 
Och den är störst, kärleken, eller hur?

Jag kan
Du kan
Vi kan
Sprida ljus
och
kärlek 
och 
hopp
vår värld!
<3
❤️
NAMASTE 

Guld, rökelse och myrra

publicerat i Allmänt;
"Det förflutna finns i våra minnen.
Det nuvarande finns i våra sinnen.
Framtiden finns i våra visioner."
- Augustinos -

Januaris fina citat från den vackra kalendern: Carpe Diem, som var en av de fina gåvorna vi fick igår, maken och jag, när vi var på "extra julafton" hos äldste sonen med familj. Vi fick två kalendrar till, lite mer personliga. En med bilder på vår hund och en med bilder på barnbarnet och hennes bror. Jättefina!!! Det jag uppskattar mest är att det är vardagsbilder, inga uppstyltade ateljebilder eller "gullegullbilder". Här finns både glädje, ilska och tjurighet med och mycket kärlek. Precis som livet är :-) 
Den här "änglakoppen" gjorde mig både varm och glad. Vilken fin gåva. <3 Observera "tumgreppet" på örat. ;-)

Men nu är glada julen slut för min del. Okey, inte tjugondaknut ännu, men julgrejerna får snällt hoppa ner i sina askar och kartonger nu. Stjärnor, slingor och elljusstaken får lysa upp i mörkret ett tag till <3
När jag ska packa ner min fina krubba blir jag stående och betraktar de tre vise männen. Det är ju Trettondagen idag som firas till minne av stjärntydarnas besök hos Jesusbarnet. Att man säger att de var tre stycken är en följd av att de enligt bibeltexten lämnade fram tre gåvor: guld, rökelse och myrra. Myrra är en sorts kåda eller harts och tillhör rökelseträdväxterna. Enligt Wikipedia.

Enligt legenden hette astrologerna: Kasper, Melker och Baltsar. (Germansk form) De har blivit beskyddare för folk som är ute och reser och de har fått representera de på medeltiden kända världsdelarna, Europa, Asien och Afrika.
De har också fått symbolisera människans tre åldrar, ungdom, vuxendom och ålderdom. Baltsar yngst, Melker äldst. (Wikipedia)

De fina keramikfigurerna i min krubba har min moster Ingrid Frykberg skapat :-) Kamelen är inköpt i Israel.

Hittade en dån härlig sida på Fb. Bara måste dela med mig av detta ;-)


Fullmånen lyste på oss hela vägen hem igår.
Och jo, jag sov lite oroligt i natt ;-)

Även om jag jobbat idag så känns det som om veckan startar på allvar i morgon. En kort vecka ;-)

Allt gott! <3
❤️
När tingen talar

publicerat i Allmänt;
När solskenet flödar in genom fönstren börjar tingen tala till mig. En del t o m "ropar" på mig, andra använder kroppsspråket. ;-)
"Hallå där!", ropar den gamla julduken. "Ser du inte hur malplacerad jag ser ut nu i det här ljusskenet?" Jo, det ser jag ju...kanske ska dra ner persiennen så..."Nähej, du", säger duken, "det hjälper inte, jag är fel nu, byt ut mig!" På tisdag, svarar jag. 
Vackra julgruppen med vit amaryllis står och deppar. Bara en klocka kvar. 
Den får blomma färdigt. Men hyacinterna...de är helt klart "färdiga". Adventsstakens fyra ljus har tappat charmen. "Det är inte advent längre hörru!"
Suck, ska jag ta bort allt idag? Nä, väntar till tisdag! Jag slår dövörat till och nonchalerar julgrejernas protester. Hör nog att de mumlar bakom min rygg. "Dammiga?" "Ja, vem är inte det?"


Vi har en "julafton" kvar...i morgon hoppas vi att alla är friska nog för att träffas för julklappsutdelning i Haninge...åh, vad jag längtar efter att få träffa äldste sonen med familj!!!

Förresten, vid närmare eftertanke, jag tar och byter kökshanddukarna...tror jag...;-)
Is och stenar bildar vackra mönster och former och solen skapar fina färgeffekter.
<3

Det var isigt i vinden idag. Bet i kinderna. Men härligt med promenad i solskenet. 
Nu känner jag mig lite mindre "dammig" ;-)

Maken lägger "IKEA-pussel"...Idag släppte jag äntligen "beslutsångesten" och när maken sa: "nu måste vi komma till skott", så tog jag beslutet om vilket bord vi ska ha....(hoppas, hoppas, att det blir bra!)

Efter söndag kommer måndag. Fast ingen "vanlig" måndag utan trettondagsafton...

Höll på att glömma miljötipset! Det blir kort och gott: PANTA MERA! :-)

Ljus och kärlek
<3

PS: Det blev bra med bordet! ;-)
Fattas bara en snygg matta. Och så ska kuddarna "puffas" till lite och så....det blir nog som min son brukar säga: "Kanon!" ;-) Längst ner till vänster: hund ;-)

Tacksamma vackra ögon

publicerat i Allmänt;
En del människors liv är korta. Likaså en del djurs liv. Som t ex labradoren Bamse som dog bara nio månader gammal. Jag läser om honom i GD. Trots sitt korta liv hann han med att rädda en kvinnas liv. En sen kväll i november blev Bamse orolig och ställde sig vid ytterdörren och gnällde. Han gnällde allt mer och till slut gick hans husse ut och kollade vad det var där ute. 
Ca 60 meter bort ser han en strålkastare. En bil hade kört av vägen och en ung kvinna hade flugit ur och fastnat med armen under ett däck. Husse och en kille som var med i bilen lyckas få loss henne. Bara några minuter senare slår höga eldslågor upp mot den mörka himlen.  Den unga kvinnan hade aldrig överlevt branden...
Bamse hade problem med armbågarna och måste tyvärr avlivas veckan efter olyckan. Hade han dött tidigare hade han inte funnits där och varnat och en ung kvinna hade inte funnits i livet nu...
Änglahund? Jag tror det :-) Det var det han var här för <3 Han hade ett uppdrag.Dagens miljötips:
Handla på Second Hand eller Loppis. Det är hur kul som helst att leta fynd på second handaffärer. Där finns allt! Mycket nostalgi också. "Åh, en sån hade min mormor" eller "en sån hade jag när jag var liten". ;-) Extra kul är det också när överskottet av pengarna går till välgörenhet. För att inte tala om den härliga känslan när man rensat ur sina egna lager och skänkt grejer till second hand! Inte prövat? Gör det! Allt som är helt och rent går att sälja!

Varför låta grejer bara ligga och samla damm? Låt någon annan få nöje eller nytta av dem!

Har varit och shoppat tillsammans med maken. Kylskåp till torpet gick snabbare att få tag på än vad vi trott. Men så var det det här med "rätt" soffbord. När vi nu äntligen har fått hem nya soffan så...Det gamla provisoriska bordet står forfarande kvar efter snart 7 år. Åldern spelar ju ingen roll men eftersom det här är ett bord som minst sagt är avskavt så är det dags för ett nytt. Men åh, vad svårt att välja!!! Hittar man ett i passande form och storlek så finns det inte i "rätt" färg eller träslag...Måste tänka lite mera...
(Det gamla bordet ska inte slängas, nej då, det får följa med gamla soffan till företagslokalen. Här har vi "slit" men inte "släng" ;-)

Jag skäms lite över mina "överflödsproblem" när jag lämnar några slantar till kvinnan som sitter och tigger utanför IKEA. Hon slår ihop sina händer och tackar mig med ord jag inte förstår. Eller är det en välsignelse? Jag blir alldeles rörd. Vill nästan krama henne men vågar inte. Jag tar hennes händer i mina och tittar in i hennes tacksamma vackra ögon. Ett starkt ögonblick. <3 När jag går därifrån visualiserar jag en ängel som står hos henne...


Har de människor som nu skriker om tiggeriförbud någonsin sett in i dessa fattiga människors ögon? Vi utplånar inte fattigdomen med tiggeriförbud, vi slipper bara se den...
Vi som lever i överflöd slipper se de som lever i nöd.

Mina följeslagare detta år: vackra konstbilder i almanackan Helhetens Konst. Konstnär Annica Andersson. Och så vackra anteckningsboken med oskrivna blad som ska fyllas med mina ord och upplevelser...<3

Var rädd om Dig!
<3

Glad näsa??

publicerat i Allmänt;
Och så blev det nytt år och vintern försvann och våren kom...Förvirrande? Ja, jag vänjer mig inte vid de här snabba temperatur- och väderväxlingarna. Vi pratar om det maken och jag på väg till jobbet idag. "Lika bra att inse att det är så här det kommer att vara nu", säger jag. Med en suck och sorg i hjärtat. I södra Sverige är det storm. Igen. Många tror på klimatförändringar som följd av miljöförstöring, andra slår detta ifrån sig. För mig är det självklart att när vi utarmar jordens resurser så får det konsekvenser... Vad tror du?

Mycket av de åtgärder som behövs för att rädda vår miljö känns obekväma för oss. Det är liksom lättare att blunda och leva som vanligt. Jag blundar med ena ögat märker jag..."jag sopsorterar ju i alla fall"...;-) Men det är inte tillräckligt! 

Älskade Moder Jord, vi skövlar och förstör Dig. Hur länge till står du ut?
 Du bär oss och göder oss. Vi urholkar dina berg, förgiftar vattnet, förpestar luften, utrotar arter...
Många tror att du kan självläka. Kanske det...? Till en viss gräns?
Jag tror att vi lider brist på ansvar för kommande generationer...så går mina tankar...

"Först när sista trädet huggits ner, den sista floden förgiftats, den sista fisken fångats, kommer den rike mannen förstå att man inte kan äta pengar."
Cree ordspråk

Vid Gavleån, Gävle strand, idag när solen sken :-)

Jag vet att jag låter missmodig idag, årets andra dag. Ja, miljöfrågor engagerar och oroar mig. Lösningar på problem intresserar mig. Tyvärr verkar miljöfrågor ligga långt ner på den politiska agendan nu...

Om alla ofta gick ut i naturen, andades in frisk luft, doftade på växtligheten, smakade, beskådade skönheten, lyssnade, kände på mossan, sanden, vattnet, trädets bark...och funderade på om allt detta är något som ska bestå eller likaväl kan försvinna...så vore kanske fler intresserade av miljöfrågor? Det finns inget bättre sätt att hitta balans i livet än att vistas i naturen! Tro mig ;-)

"De som begrundar jordens skönhet
finner en extra styrka som varar livet ut.
Det finns symbolisk lika väl som faktisk skönhet 
i flyttfågelsträcken, tidvattnets ebb och flod, den knutna knoppen inför våren.
Det finns något oändligt läkande
i naturens återkommande refränger - förvissningen att efter natt kommer gryning och efter vinter kommer vår."
- Rachel Carson -

Kan inte låta bli att flina åt mig själv och skaka på huvudet. Här håller jag på och skriver om miljön och så har jag fallit för frestelsen att köpa  mönstrade pappersnäsdukar!!! Varför? Tror jag att näsan blir gladare om jag snyter mig med näsdukar med älgar på än om jag snyter mig med omönstrade? :-))
Mönstret finns naturligtvis där för att jag ska lockas att köpa..,och så var dem ju så billiga! Suck ;-)

Har bestämt mig! Ska bjuda på bra och roliga miljötips här på bloggen under året...
"Gör det lilla du kan...";-)

Allt gott!
<3

Första sidan

publicerat i Allmänt;
Gott Nytt År!
Nu flyger vi in i 2015!
Med positiva förväntningar på
mirakel och en massa härliga magiska ögonblick!
❤️

Söt snögubbe från igår. Vi fick syn på den under "vårpromenaden", ja, det kändes faktiskt som vår i luften...
Hunden fick syn på gubben på avstånd och börjat genast morra och gruffa på den. Tog lång tid att få honom att gå fram och nosa och konstatera att den inte var så "farlig"...hi hi...

Det  smällde väldigt här i stan hela dagen och otroligt mycket och nära vid 12-slaget. Tack och lov verkade hunden helt oberörd :-)

Jag gillar 12-slaget på Skansen och jag gillar Loa Falkman. Synd att det blev lite knasigt med tiden..,men nu fick tidningarna något att oja sig över ;-)

Det nya året är en oskriven bok. Första sidan skriver vi idag. Spännande ;-)
❤️
<3