Ett nytt år

publicerat i Allmänt;
Ett gammalt år
Lämnar spår
Tag med det som var bra
Det som du vill ha
Det som är lätt att bära
Nu ska du nytt lära
<3

Årets sista dag sover jag länge och valsar omkring i morgonrocken långt in på förmiddagen. Solen lyser in och hela vardagsrummet badar i sol. 

Jag känner mig plötsligt så lycklig och tacksam över att bo där jag bor, över min familj, släkt och vänner! Under 2015 hoppas jag kunna lära mig att bli lycklig och tacksam över att jag är Jag...


Inför 2015 önskar jag oss alla;
Att vi hittar vår väg, vår sanning
Att vi alla finner sinnesro och drabbas av den stora glädjen, var och en på sitt sätt.
Jag önskar oss fredliga lösningar och omtänksamma beslut
Massor med härliga insikter, förståelse, medmänsklighet och sympati
Styrka och mod att stå upp för alla människors lika värde
<3
Tillsammans skapar vi Fredens År!
<3
Må Kärleken omsluta Dig
Och må Ljuset lysa upp Din livsväg
<3

Och till slut har jag en önskan om att du vill följa mig även under nästa år...:-)

Gott slut
och
Gott nytt År
❤️
<3

Som vanligt, ändå magiskt

publicerat i Allmänt;

Himlens eget färgsprakande skådespel. Denna dag när temperaturen steg till 0.

Nyår
Egentligen så är det ju inget "speciellt" med det. En dag tar slut, solen går ner och natten övergår i en ny dag när solen går upp igen. Precis som alltid.
Ändå är det något speciellt...

Vårt behov av att räkna tiden har gjort just denna dag till något speciellt.
Just detta tolvslag har fått något magiskt över sig. Vi är med om något speciellt tycker vi, något vi vill vara med om, ett ögonblick att fånga...12! Skål! Och sprakande fyrverkeri!

Nytt år, nya föresatser, nya möjligheter!!
Ändå ser allting precis likadant ut som dagen innan, som året innan...Förutom spåren efter festen..
Vad hände egentligen? Ingenting ovanligt. Men det hjälps inte, det ligger ändå något skimrande magiskt över detta tolvslag.
Kanske vårt behov av "att börja på nytt"? Lämna det gamla, jobbiga, mörka bakom oss? Kanske den kittlande spänningen i att något nytt är på väg? Eller hoppet, hoppet om en bättre tid, en bättre värld?

Jag och många med mig (fyrbenta och tvåbenta)har en önskan: skippa smällarna och fyrverkerierna. Och om du ändå "måste", fyra av dem vid 12-snåret, då och bara då!

När jag gör min egen summering/årskrönika över 2014 så är det två personliga saker som "sticker ut": Jag tog stora kliv på Bättringsvägen och små, men ändå steg, på Kärleksvägen (andligheten). Med stöd från gamla och nya vänner. Det var mina positiva minnen.:-) 
Det mest negativa var att jag med stor besvikelse insåg att vardagsrasismen ökade i vårt land och att några av mina vänner valt den vägen...:(

Som vanligt avger jag inga nyårslöften men jag har mina önskningar. Att önska sig fred på jorden är i mångas ögon vansinnigt naivt men jag önskar det i alla fall! ❤️ <3

Nyårsönskningar till er kommer på bloggen i morgon...


Allt gott!
❤️

"Var det i år?"

publicerat i Allmänt;

Morgonsol på vita tulpaner och vit amaryllis :-)

"Tänk, var det i år det!?"
"Det känns som längre sen..."

Varje årslut kommer krönikorna och varje gång säger vi samma sak...
"Så fort man glömmer..." 

Jag minns att Brasse dog. Kim Anderzon likaså. Och Robin Williams.
Att det var valår är ju svårt att glömma...riksdag, kommun, landsting...och EU-val!
U-båten på svenskt farvatten...(?)
Stora skogsbranden
Värmerekord
Kyrkklockor som ringde när nazister marscherade 
Vinter-OS i Ryssland, många svenska framgångar
Fotbolls-VM i Brasilien
Flygplan som försvann, flygplan som sköts ner
Extremister och terrorister och stora flyktingströmmar 
"Kärleken" vann mot fördomarna i Eurovision
Gävlebocken överlevde julen och är nu nedplockad för vidare resa till vänort i Kina, där den, blommig och grann ska inleda Getens år :-)

Det är vad jag minns just nu. Vad minns du? En del vill man minnas, annat vill man glömma...

Betydligt fler är mina positiva minnen från mitt privata 2014. "Åren går så fort", säger vi. Och visst är det så, men det hinner hända väldigt mycket under ett år. Om man tänker efter...Sen har vi ju alla "mellanår", jobbiga år, då svåra och tragiska saker dominerar. Och bra år. Och bättre år :-)

Ett tips: gör din egen privata årskrönika :-) 
Kväll efter jobbardag. Mysigt med blommor, en ängel och ljus. <3

Det har redan börjat "knalla" och smälla häromkring. Suck...Så onödigt! Och farligt! Kostsamt och ett lidande för många djur. Många affärer har slutat sälja fyrverkerier. Stort tack till dem :-)

Allt gott!
Ljus, kärlek och hopp
NAMASTE 
❤️<3


Julmage och gnistrande vackert

publicerat i Allmänt;
Idag gick luften ur oss, tror jag bestämt. Att vila = somna idag. Förutom en del "måsten" förstås. Och promenad i den friska, kalla, sköna luften ute i den vita, gnistrande, vackra världen.

Jag intar sängläge med bok och samlar kraft inför jobbet imorgon. Nu finns det mycket att göra. Som sagt, imorgon!

Magen tycker att jag blandat lite väl mycket föda på senaste tiden. Mixen av skinka, sill, bakverk, julmust, skumtomtar, lax, tårta, glögg, köttbullar, choklad, nötter.....är svårbehandlad. Verkmästaren i magen har fullt upp med att placera allt på rätt plats...det mesta placeras i sopnedkastet... "Var sjutton ska man lägga skumtomtarna?" ;-) Stackars mage, ingen rast, ingen ro...

Maken och hunden tog sig en sväng ut till torpet idag. - 20 grader, sol och gnistrande snö.Skulle nästan vilja stanna upp vintern nu! Inte mer snö, men lite varmare så är allt sååå perfekt! Tack! :-)

Det knarrar under stövlarna när man är ute och går - underbart!!!


Ett kort från syrrans fina trädgård. :-)

Allt gott inför kväll och vecka. Årets sista dagar...
❤️<3

Kärleken lyser i mörkret

publicerat i Allmänt;
Ny dag, nya tankar, nya insikter.
Jag tar med mig ord från gårdagen in i denna dag.
Det blev sen kväll innan vi såg Minnesgudstjänsten från Uppsala Domkyrka. ( Hockey och Björn Skifs fick gå före ;-)
Det var ett lågmält och lite tungt program men det fanns ord som tillit och glädje med också. Och ljus.

Men framförallt ord om livets skörhet och livets styrka. 

Statsministerns tal gjorde djupt intryck på mig. Kort, starkt och kärleksfullt. "Att älska någon är bland det vackraste och samtidigt svåraste en människa kan göra. Genom att älska öppnar du upp ditt liv för en stor glädje, men du riskerar också en avgrundsdjup förtvivlan." Sa han bland annat. Och: "Vi kan bära med oss minnena av kärleken. Det kan aldrig tas ifrån oss. Vi kan älska livet i all dess bräcklighet."

"Era liv släcktes men minnena av er kärlek lyser i mörkret."
Stefan Löfven


Och på tal om Statsministern: Nu kom den efterlängtade nyheten! Samarbete över blockgränserna! Ansvar för Sverige! Jag tror du var smart där, Stefan Löfven, när du varslade om nyval....;-) 

Men framför allt, minns att jag skrev om att "mirakel kan ske..."

Vänsterpartiet verkar finna sig i detta och tror att de kan ha inflytande även i fortsättningen. Och SD? Offerkoftor på? Okey, misstroendevotum. 

Det känns som om man kan andas igen...Men journalisterna verkar ha svårt för detta.."samarbete" istället för kaos och konflikter! De pepprar politikerna med dumma frågor...Men de behöver inte oroa sig, konflikter kommer det att bli även i fortsättningen! ;-) Att skriva om...

Men nu och här känns det lite smått tryggare...

Är nu på väg till syster i Morkarla. Dags för henne att "ta över" mamma några dagar. ;-) Egentligen skulle vi firat lite jul hos äldste sonen med familj idag men dumma magsjukan härjar hos dem...jobbigt för dem, tråkigt för oss. Men det är såna tider nu..."Det är som det är..."


Himlen färgas vackert rosa. - 14 grader.

Sinnesro och sinnesfrid!
❤️
<3
Julkänsla och lite om det svåra

publicerat i Allmänt;
Inför sorg och saknad och minnen är vi alla olika. Sorgens smärta är säkert lika men hur vi hanterar den är olika. Behovet av ceremonier skiftar och behovet av minnesstunder skiftar. 
Det är den slutsats jag dragit efter att ha läst ett stort antal berättelser från överlevande efter tsunamin 2004. 

Det finns berättelser som gör ont, väldigt ont. Men det finns berättelser som är en hyllning till livet. Vi kan inte döma någon för att sörja "fel" eller sörja "för lite". Vi kan inte heller säga att "vi förstår"...för det kan vi inte göra, vi som inte var med...

De som var med bär skräcken, saknaden och sorgen med sig för alltid. En del har behov av minnescermonier, att hedra offren. Gärna på plats. Andra vill minnas på sitt eget sätt, hedra på sitt sätt och fokusera på livet här och nu. 

Alla kommer vi att minnas den stora katastrofen. För i det här fallet är det ofta missbrukade ordet "katastrof" giltigt. Det finns så många andra naturkatastrofer som inträffar runt vår jord, den ena avlöser den andra och faller i glömskans hav. Men den här kom nära oss eftersom så många svenskar var där.

Vi kan inte känna det andra känner men vi kan lyssna. Inte bara "höra" utan verkligen Lyssna....

Katastrofer väcker de svåra frågorna. "Varför?" "Vad var det för mening med detta?" "Kan det finnas någon god Gud?"
Ingen har svaret. Men alla som är kloka nog att ställa frågorna letar ändå efter svaren. Och kanske kan vi hitta en form av svar, en liten hint...något som är "sanning" just för oss. För min del har jag börjat släppa på frågorna, förlikat mig med att jag inte kommer få svar under detta jordeliv. Det betyder inte att jag är likgiltig men det betyder att jag försöker uppnå någon sorts accepterande av livets gång, av livets "varande". Det där blev djupt filosoferande men så är det för mig. Filosoferandet stannar inte där men det håller jag för mig själv. 
Ingen gran eller tall hos oss men däremot en liten En. <3


Önskar att det fanns en massa goda nyheter att dela. Men igår vaknade jag liksom upp ur den där sköna bubblan man befinner sig i under helgdagar ibland. När jag såg att man nu ger sig på moskéer i vårt land kändes det åter som ett eko från förr. Då synagogor, nu moskéer...

Annandag Jul. En fin vän fyller år i dag. Jag är nu hemma igen efter ett härligt besök hos goa vänner i "Tomtebo". Det är som sonen säger: "Dit ska man åka om man har svårt att ha julkänsla". För just julkänsla är vad som finns där. Varmt, mysigt och gott :-)
Fina utegranen hos mina vänner :-)

Nu är det hockey hela kvällen. Fast mamma och jag hittar nog på något annat..,;-)

God fortsättning på helgen!
Atjii! Maken börjar nysa..,;-) Hoppas att det är tillfälligt...
❤️


Tji fick dysterprognoserna ;-)

publicerat i Allmänt;
God fortsättning!
Gamla bocken får stå ute på balkongen denna jul eftersom han börjar "torka" ;-) På ryggen ligger en bit av svansen som gått av...Han ska snart fixas till...

Här skulle det bli en "grön jul" enligt alla dysterprognoser. Men, tji fick dem, det snöade nästan hela julafton och idag har det varit soligt, kallt och friskt.


Att leta godisägg på påsken är ju ganska vanligt men leta julklappar på julafton är kanske inte lika vanligt?
När tomten varit här och julklapparna packats upp inser jag att det saknas en julklapp till maken...jag vet att den är inslagen och lagd på ett "bra ställe"...Börjar leta på alla "bra" ställen, sen de lite mindre "bra"...Upptäcker då en julklapp som är från maken till mig...inte inslagen..Maken river snabbt upp ett använt papper ur "sopkassen" och slår in..."god jul"!
Sökandet fortsätter...make och son hjälper till...men den är "spårlöst" borta...det är ju ändå en ganska stor och tung bok vi letar efter, den har knappast fått vingar och lämnat oss...???
Plötsligt börjar make och son skratta." Har ni hittat den?" "Nej, men en till julklapp till dig," säger sonen och lämnar över ytterligare en julklapp inslagen i ett "begagnat" paket.,,,
Jag har nästan gett upp sökandet, tänker febrilt, när sonen pekar på en kasse väl inklämd mellan en stol och byrån! "Vad är det?"
Boken! "God Jul kära make!" ;-)

I övrigt flöt allt på som det skulle....

Idag har vi promenerat och sett film: "Diana". Bra film. :-) 


Jag fick flera Gåvobevis i julklapp, det känns väldigt bra. Och jag är självklart glad över alla klapparna! Sååå mycket fint ❤️ Tacksamheten är stor. Och vi ger julvärden, herr Dorsin, bästa betyg :-)
Alla klockor på Amaryllisen slog ut lagom till idag, Juldagen.

När kylan slår till som den gjort idag går mina tankar speciellt till alla som fryser runt om i världen. Tiggare, hemlösa, fattiga, svältande, sjuka, människor på flykt...Det är dem mina samtal med änglarna handlar om...
I morgon är det tio år sedan Tsunamikstastrofen...Alla bär vi på minnen från detta...privata och allmänna minnen....Det är tio år sedan detta ofattbara hände, men vi glömmer aldrig bilderna som etsat sig fast i vårt minne...

Jag sänder en bön av tacksamhet att jag och de mina inte var där då. Och är tacksam över att vi är här nu. <3
❤️

Nu ska jag krypa ner under filten och läsa min bok: "Hon som ser". Om sierskan Anna-Lena Vikström...Spännande!
:-)
Allt gott!
❤️Fridfull Jul

publicerat i Allmänt;
24 december
Lucka 24
Fridfull och Fröjdefull Jul
önskar jag Dig.
Alla firar vi på vårt sätt. 
Jag hoppas att Du firar
på det sätt som känns
rätt och bra för dig.
Utan krav.
<3

Min julafton har börjat
med en sol och -7 grader.
Vitt, vitt, vitt
Vackert
Jag lyckades fånga en
snökristall mot fönstret.
Inte världens bästa foto
men ändå...:-)
Min "minikrubba" från Mexico 

Glöm inte mystiken i julen...
Änglars glädjebudskap.

"I denna natt blir världen ny
det händer i en avstängd by
och åter ser vi mörkret fly
när himlen öppnar sig"
(E Hillestad)

I natt tänker jag och många med mig skåda upp mot himlen och tänka på varandra. Förhoppningsvis är det stjärnklart.
<3

Kanske raskar räven över isen och kanske smyger en tomte runt hörnet...
Allt gott
i signad juletid!
❤️
<3

Jag önskar dig

publicerat i Allmänt;

Snö, inte mängder men vitt och frostigt vackert. Isen börjar lägga sig men ännu är det öppet vatten på ån.
Lite lagom kallt. Det nyper liter i kinderna när mamma och jag tar en promenad längs kanal och å. Allt är stilla och tyst.
Boulevarden 
Gatubelysningen/utelamporna har snö och istappar på sig

Dan före dopparedan...
Uppesittarkväll? Ja, kanske. Sista städen gjord. Sista julklappen inslagen. Skinkan är i ugnen. Allt börjar lugna ner sig för vår del. 

Det var så intressant att se svensk-amerikanarnas reaktion på Kalle Ankas jul, igår på TV. (Allt för Sverige) "Hur kan vuxna sitta och titta på detta? Varför är det så viktigt?"...,hi hi ;-)

23 december
Lucka 23

Jag önskar dig
Lite glitter
Tindrande stjärnor
Glädje 
Värme
Gemenskap
God mat
Frisk luft
Sinnesro
❤️
<3Ta hand om dig och de dina, i signad juletid <3

"Överfallen av..."

publicerat i Allmänt;
Jag lever i en kasse-tillvaro. Alltså inte i en "kass" tillvaro. Utan i en tillvaro full med kassar som står i hörn och längs väggar ;-) Fyllda med julklappar. Några ska packas upp på julafton, andra lite senare hos son och barnbarn i Haninge.
 
Jag minns när jag för första gången köpte julklappar på egen hand till mina föräldrar. Ville ha något kul till pappa, en skämtgrej. Valde länge men tog till slut en fin ask som när man öppnade den blev överraskad/chockad när det poppade upp något grönt maskliknande föremål ;-) Överraskningsmomentet försvann dock lite eftersom jag började fnissa av förväntan när pappa började öppna paketet...kunde inte hålla mig...Men pappa skrattade gott och om han spelade överraskad eller verkligen var det, det vet jag inte ;-)

Mamma fick ett litet smyckeskrin minns jag. Det var en speciell känsla det där att gå och handla själv för egna pengar... Det var ju så väldigt mycket man ville köpa men pengarna räckte ju inte till så mycket. :-)

Nyss hemkomna från shopping i stan. Vi var inte ensamma om att ha valt dag och tid för julhandel...bilar, människor, köer...överallt...men ändå ingen direkt känsla av stress...folk är vänliga i juletider ;-)
"Snön ligger vit på taken, inte bara tomten är vaken..." ;-)

Jag blev "överfallen" idag...av julkort! :-) Brevbäraren hade lyckats få in en hel del i postfacket så när jag låste upp fullständigt "rasade" det ut kort över mig ;-) Det gjorde inget ;-) Men såg nog ganska kul ut! Mamma skrattade gott åt mig i alla fall....

Läste något förhoppningsfullt idag. Att det förhandlas över blockgränserna...Vilken julklapp det vore till alla att slippa extra val! ;-) Man ska aldrig sluta tro på mirakel. :-)

22 december
Lucka 22

Änglaljus
I alla hus
Änglaljud
Med glädjebud
Om hopp och frid
I mörk vintertid
Må kärlek och tro
I ditt hjärta bo
❤️
<3

Förväntans tid...
Var rädd om Dig!
❤️
<3Mot ljusare tider, halleluja

publicerat i Allmänt;
Så kom den. Årets kortaste dag. Eller mörkaste dygn om man hellre tänker så. Midvinterståndet. Och det bästa med den är att nu vänder det. Sakta, sakta kommer ljuset tillbaka...

Mamma och jag lyssnar på julsånger med Malena Ernman och Peter Jöback. Känns stämningsfullt. Sinnesfrid för en stund. 
Decembernatt
( Halleluja)
Nu sover stad, nu sover land
och överallt står snön i brand
i natt kan inget kväva eller kuva
och stjärnorna dom blänker matt
på himlen som en hemlig skatt
i det tysta hörs ett dämpat halleluja

Halleluja

Nu sover sorg och vredesmod
med saknaden och hjältemod 
och bitterhet får sova
med det ljuva 
nu sover dom som önskar tid
med dom som tror på evigt liv
och änglaspelen klämtar halleluja

Halleluja

Nu drömmer vi i vintertrakt
om lågorna som håller vakt
och om en plats som kan få
hjärtat att jubla
vi drömmer om hur allt ska bli
när farorna har gått förbi
och vi vaggas av ett stilla halleluja

Halleluja

Nu brinner ljus i mörka rum
nu blundar tvivlet för en stund
och om sanningen ska fram
så får den ljuga
nu blundar dom som jagar tröst
och dom som redan släckt sin törst
och från andetagen flyr ett halleluja 

Halleluja

Ni råder lugn och julefrid
snart nog tar något annat vid
men här får morgondagens 
skuggor inte ruva
nu sjunger kanske nån för mej
och kanske sjunger nån för dej
ett sprucket men ett hoppfullt
halleluja

Halleluja

( Leonard Cohen)
(Svensk text: U Schagerström)

Och det fjärde ljuset vi tänt. 
21 december 
Lucka 21

Jultulpaner från mamma <3

"Vi drömmer om hur allt ska bli
när farorna har gått förbi
och vi vaggas av ett stilla halleluja"

Ljus och hopp
<3
❤️Julefrid

publicerat i Allmänt;
Jag hade tänkt skriva om det politiska läget i landet. Om oron. Om ekot från 30-talet. Om lögnerna och sveket. Men jag orkar inte. Jag orkar inte längre "förstå de missnöjda" och jag orkar inte läsa om hatet. För vad hjälper det att tjata om det? 

Alla väljer vi, rädsla eller kärlek. Alla väljer vi fördomar eller sanningar. 

Julen ska vara fridsam och snäll. Visst men om det blir ett allmänt "gullegullande" då hoppar jag. För det som är spelat och falskt är det värsta jag vet!

På min Kärleksväg fortsätter kampen för det goda. För jag kan inte ge upp när ondskan sprider sig i vår trasiga värld. Men jag vilar från skrivandet om det. Just nu. Och mediterar och ber istället och sänder goda tankar. Och jag vet att ni gör det också <3

Och jag försöker sprida julefrid här på bloggen utan att för den skull glömma dem som har det svårt. 

20 december
Lucka 20
Sommarblommor i torpet. En vinterdag. :-)
I Juletid
Vi alla stressar
Vi vill ha Julefrid
Men kraven pressar
Stilla dig en stund
Unna dig en blund
Lyssna till din själ
Den vill dig väl
Lyssna till de stora orden
De om fred på jorden
Freden börjar inom dig
Och inom mig
Att bara vara
Gör tankar klara
Skapa tid
För Julefrid
<3
❤️

Min himmel idag :-)

Hopp och Tro
Sinnesro
<3
❤️Vår i luften?

publicerat i Allmänt;
"Det är lite vår i luften, va?", säger maken när vi är på E4:an på väg till Uppsala. Solen bländar oss. Och vägen är blöt. + 4 grader. 

Sista (?) julkorten postade. På radion sjunger David Bowie. Jag känner att just nu och här kan jag andas och koppla av efter jobb och städ. Skönt.

Mamma ringde tidigare när hon satt i skön fåtölj på tåget i första klass och med frukt och tidningar i närheten. Självklart ville vi unna henne det bästa när vi beställde biljett. En tidig julklapp. ;-)

Nu ska vi bara komma fram i tid och möta henne. Uppsala resecenter är en mycket stor och förvirrande plats...

På uppsalaslätten ligger det snö. Hm...så man ska åka söderut för att få se snö?

Om man tror att mamma sitter i första vagnen så sitter hon självklart i sista ;-) Vi såg hennes röda jacka lååångt därborta ;-)

Nu är vi på hemväg. Mamma berättar glatt att det var musikunderhållning under resan också. En man som spelade jazz och jullåtar på piano! Det låter som på film, eller hur? Nej, hon åkte inte med SJ, hon åkte med Blå Tåget som går mellan Göteborg och Uppsala. :-)

Vägen hem känns lång...

19 december
Lucka 19
Heja bocken
Må alla mot dig vara snäll
Så att du överlever julaftonskväll
Ett hantverk så ståtligt
Att bränna är oförlåtligt
Många vill se dig, kära du
Glad att ha dig här och nu
❤️
<3

Ljus, kärlek och sinnesro
Glädje, fantasi och framtidstro
önskar jag Dig
<3
❤️En hemlighet ;-)

publicerat i Allmänt;

Riktigt "juligt" blev det idag när snön låg vit på väg och tak. Här i Gevalias gamla magasin, jobbar jag :-)

Tyvärr regnar det nu...så det vita försvinner bort...hoppas att all snö försvinner bort så att det blöta inte fryser på och blir till is...Jag ogillar skarpt halt väglag! 

Pratade nyss med mamma. Hon har resfeber. Jag förstår henne. Nu håller vi tummarna att hon kommer lyckligt hit denna jul...! :-)

Idag kom jag allt på dem, tomtemor och tomtefar, när de höll på att öva inför julen! Jodå, det är alldeles sant. De var inte klädda i sina röda kläder ännu men jag avslöjade dem i alla fall. Men inte visste jag att de bodde i samma trappuppgång som jag! Påminner ganska mycket om ett par grannar..,Ja, nu vet ni också, men snälla, säg inget till någon...,;-)) Det är en hemlighet :-)

18 december 
Lucka 18
Mina vinteränglar :-)

"Änglar är oftast skära tanter som har ett moln under hakan."
Jakob, 5 år

"Politiker bestämmer väldigt mycket och så ser de nästan normala ut. Särskilt bakifrån..."
Lukas, 6 år

"...men nerifrån och upp ser de skumma ut."
Jan, 5 år
❤️
<3

Sov gott!
<3
❤️Dammkorn i universum

publicerat i Allmänt;
Tänk att vår jord bara är ett litet dammkorn i universum...
En vacker blå planet som svävar i oändligheten.

Och vi som trampar omkring på denna jord, just nu, just här, vilka är vi? Var kommer vi ifrån och vart ska vi?

Vi lever som i en bubbla. Instängda i tid- och rumsbegreppet...vi har så många frågor. Vi har fått frihet och vi har fått ansvar. Vad gör vi med det?

I vår frihet får vi välja mellan det goda eller det onda. Vad väljer vi? Vårt ansvar innefattar hela Moder Jord. Natur, djur och medmänniskorna. Hur sköter vi det?

Vi är förvaltare av skapelsen. Detta vackra klot med alla dess invånare. Resultatet av Big Bang. Hur mår skapelsen nu? 

Finns det någon mening med våra liv? Eller hamnade vi bara här av en slump? Finns det en kärleksfull tanke och kraft bakom? 

Det är upp till var och en att söka svaret på detta.
För mig är det självklart att det finns en mening med våra liv. Och när jag ser hur fantastiskt naturen fungerar in i minsta detalj så är det självklart för mig att det finns en skapande kraft bakom detta. En fantastisk konstnär och En källa. Alltets källa. Kärleken. Det som vissa kallar Gud. 

Våra barn och barnbarn och barnbarnsbarn ska också trampa på denna jord. Göra sin livsresa här.

Vi måste skapa något gott för framtiden. Vi måste läka Moder Jord. Tillsammans. Alla. För skapelsen är långtifrån färdig. Vi är alla medskapare. Till nu och här och framtiden. 

Visst låter det naivt, tungt och svårt, mina tankar. Men jag tror i motsats till många andra att det inte alls är för sent. Och det räcker med att "göra det lilla man kan". Sortera sopor, välja ekologiskt,sluta slösa, rösta fram goda och kloka politiska ledare, ta hand om oss själva och bry oss om varandra...För freden börjar inom oss alla...

Det är nämligen inte sant att: "Den som har mest saker när han dör, vinner!"
Tar vi inte hand om Moder Jord så är vi alla förlorare.

Jag vet, jag är lite "flummig och naiv" i mångas ögon. Men ni förstår, jag tror på magi, på mirakel, på goda tankar, på allas lika värde...Jag tror att kärleken är störst. Och att allt och alla hör ihop. Skadar jag min nästa så skadar jag mig själv. Skadar jag Moder Jord, så skadar jag mig själv.
17 december
Lucka 17
Mina "mirakelänglar":-)

Mors besök är min motivation
Att städa, tvätta och feja
Så nu fick snabeldraken motion
I väldig fart, heja, heja!
En vecka kvar till jul
Hur ska jag allt hinna?
Om jag tycker allt är kul
Kan jag mot alla odds vinna
<3
❤️

I riksdagen hälsade man talmannen på både samiska och hebreiska idag. ;-) Det var ju en riktigt kul protest, tycker jag. :-)

Kom ihåg att andas!
<3
❤️Barn är klokare

publicerat i Allmänt;
Jag orkar inte längre läsa, se eller höra fler nyheter...jag blir så upprörd...

Så jag slår upp mina favvo-böcker istället och läser barnens tankar om livet. :-)

"Förr i tiden hade de riktiga tomtar. Nu för tiden är alla tomtar anställda av staten."
Per, 6 år

"Alla människor är lika mycket värda, vare sig de har hudfärg eller ej."
Tario, 7 år

"Många gamla drar en lättnadens suck när de dör, för då slipper de sitta och vänta hos doktorn."
Herman, 7 år

"Jag tror inte att det finns några fartgränser på Vintergatan."
Jonas, 8 år

"Oscar slåss mycket. Han slog sig själv i ögat så att han bröt benet."
Daniel, 7 år

"Josef blev rätt glad när Gud sa att det var han som var pappa till Jesus. Så är det ibland, om man är väldigt ung och det mesta skedde av misstag."
Thomas, 7 år

"När det är jul måste man gå på fest och vara extra snäll hela tiden. Man blir trött av det!"
Jonathan, 7 år

(Citat ur M Levengood och Unni Lindells böcker)
Tack underbara barn! Ni får mig att skratta och må gott. Och ni är sååå mycket klokare än en samling konstiga politiker i riksdagen!
 16 december
Lucka 16
Förra årets amaryllis. Jag älskar de vita <3
"Månen bor i rymden. Den lyser upp mörkret, så natten inte glömmer att det snart blir en ny dag."
Ann-Sofie, 8 år
<3

Idag har det blåst kallt här. Men det är ju december....Yogan fick mig varm och en kram skickad från en fin vän :-)

Ljus och kärlek
<3
❤️


Boken fick vingar

publicerat i Allmänt;
Nu står den på plats, den nya soffan! Bekväm för oss "lite äldre" men fick godkänt även av yngste sonen på besök ;-) Hunden tittar misstänkt på den och smyger undan till sitt nya krypin, vid sidan om TV:n...Trångt ska det vara, precis som det var när gamla soffan stod här ;-)

Gårdagens minusgrader och frostiga marker har idag ersatts av plusgrader och blött, blött... "Först går det upp, sen går det ner, så går det upp, så går det ner..."

Min sinnesstämning går bara neråt. Allt som tredje största partiet kläcker ur sig nu, det ena värre än det andra, som ett eko från 30-talets Tyskland, gör mig upprörd men inte förvånad. Jag är mer förvånad över att folk röstat på dem, utan att förstå partiets politik. Eller har de förstått och ändå röstat??? Det är mycket skrämmande....om det är så...

Mitt i det mörka dyker det upp ljusglimtar. När jag igår slog in julklappar hörde jag plötsligt en smäll bakom mig. När jag kollade vad det var såg jag att en bok tydligen "fått vingar" och flugit ner från bokhyllan och med en duns landat på golvet! Jag tog upp boken, lite rädd att den gått sönder. Men den var hel. Slog på måfå upp den och möttes av ett underbart budskap. Berättar inte vad, det är personligt, men helt klart är att "någon" ville säga mig något....:-)
Något ljust och kärleksfullt. :-)

15 december
Lucka 15
En av mina "favoritänglar". Skapad i lera av min moster Ingrid. 

De här vackra raderna kom till mig idag från en kär vän:

"Om bland tusen stjärnor någon enda ser på dig, tro på den stjärnans mening, tro hennes ögas glans.
Du går icke ensam.
Stjärnorna har tusen vänner, alla på dig de skåda, skåda för hennes skull.
Lycklig du är och säll.
Himlen dig har i kväll."
- CJL Almqvist -

Tack vännen för den ljusglimten!
Den delar jag gärna med mig av 
<3

Julkorten jag skrev igår är postade. Jag skrev så jag fick skrivkramp i handen. Trots att det är färre kort i år. Blir en del med e-post istället. Även om jag personligen tycker att det är tråkigare. Men mer miljövänligt förstås...;-)

Var rädd om dig - du är så värdefull!
<3
❤️

En sekund är jag evig

publicerat i Allmänt;
Koppången

Nu är stillhet och tystnad
nu när marken färgats vit
Från den trygga, gamla kyrkan
klingar sången ända hit

Jag har stannat här vid vägen
för att vila mig ett tag
Och blev fångad i ett gränsland 
som förenar natt och dag

Och ett sken ifrån ljusen
bakom fönstrets välvda ram
Har förenat dem själar
som finns med oss här i tiden 
Och jag vet att dem som lämnat oss
har förstått att vi är
liksom fladdrande lågor
så länge vi är här

Och där bland gnistrande stjärnor
som förbleknar en och en
Kommer livet väldigt nära
som skymt av sanningen

Vi är fångar i tiden
som ett avtryck av en hand
På ett frostigt, gammalt fönster
som fått nåd av tidens tand 

En sekund är jag evig
och sen vet jag inget mer
Bara ett, att jag lever lika fullt som någon annan
Jag är här och mitt på en frusen väg
finns det värme ändå
Fastän snön börjar falla
och himlen blir grå

Här är stillhet och tystnad
nu när psalmen tonat ut,
men jag bär de gamla orden
i mitt hjärta som förut

Och jag sjunger för himlen
kanske någon mer hör på
"Hosianna i höjden",
sen börjar jag att gå

Och jag går till de andra,
jag vill känna julens frid
Jag vill tro att han föddes
och finns med oss här i tiden
Det är jul och det finns ett barn i mig
som vill tro att det hänt
och som tänder ett ljus
varje söndag i advent

Text: Py Bäckman

Koppången är en folkmusikalisk låt komponerad av Per-Erik Moraeus, uppkallad efter naturreservatet Koppången.

När jag hörde den med Sonja Aldén på Luciaprogrammet igår, njöt jag så jag nästan "rös". Så gudomligt vackert! <3

14 december
Lucka 14
Vi åkte till stan 
en del av dan
I affärer in och ut
Blev nästan alldeles slut
Gav tiggarna slantar små
De tackade varmt båda två
Trots att så lite de fick
Jag möts av deras tacksamma blick
<3

Lägenheten ser lite märklig ut just nu. Vi har plötsligt ett stort "dansgolv"i vardagsrummet...den gamla soffan har fått flytta till företagslokalen...den nya kommer i morgon! Sonen sitter i en fåtölj mitt på golvet och tittar på TV. ;-) Hunden är förvirrad. Jag far runt med dammsugaren på alla ställen där jag tidigare inte kom åt ;-) Vill ni veta hur det såg ut under soffan? Nä, det vill ni inte! ;-)

Allt gott!
I morgon går solen upp för dig igen :-)
<3Upplysning och hopp

publicerat i Allmänt;
Vi behöver ljus i mörkret. Ljus som lyser upp både i vinterns mörker och i våra inre landskap. I våra hjärtan. Ljus att dela med oss av till alla dem som står utanför. 

När politiken är mörk och grym och hoppet slocknar. När människor stänger igen sin dörr för ljuset. När hatet växer mot dem som har det sämst...
Då behöver vi ljuset! Då behöver vi upplysas.

Som ett levande ljus, som en kärleksfull Lucia, stod hon där i går i TV-rutan. Trots sin enkla gråa dräkt och osminkad, lyste hon upp allt och alla. Genomstrålad av kärlek. Utstrålande kärlek. Syster Karin från Alsike Kloster. Och upplysande oss alla om varför systrarna har sin fristad: "Vi står med människor på vår trapp som flyr för sina liv. När jag ser den där skräcken i deras ögon, då är det bara självklart. Då faller alla frågor. Och när jag hör deras berättelser och lyssnar på barnen och de andra - då böjer jag mig i ödmjukhet för dem."
("Lånat" från Malena Ernmans status på Fb)

Om du inte såg programmet, gör det! Alla dessa fantastiska hjältar! Detta hjältemod. 
Detta ljus!
13 december
Lucka 13
(En gammal, ostruken diskhandduk som jag gillar)
<3

"Ljus smittar"
<3
(Mark Levengood)
❤️

Låt ljus uppfylla dig
<3

Lucka 12

publicerat i Allmänt;
Även jag har hamnat i "julstressen". Hade svårt att sova, tankarna for omkring och studsade som ping-pong-bollar i huvudet. "Måste göra det, före det och inte glömma att..."

Kroppen börjar så smått säga ifrån. Nej, nu ljuger jag, den har börjat skrika "stopp". Men jag lyssnar inte...eller jo, lite...nu i kväll...

Tänker titta på "Svenska Hjältar-galan" i kväll. Systrarna från Alsike kloster, Knivsta, ska få sin välförtjänta utmärkelse: Svenska Hjältars Livsgärning 2014. I snart fyra decennier har de gett utvisningshotade flyktingar en fristad.
Jag åkte ofta med samma buss som syster Marianne på den tiden jag pendlade Knivsta-Uppsala. Tyckte alltid att det var något respektingivande över henne. Syster Marianne, 89 år, är en kvinna med skinn på näsan! Aldrig rädd för att ryta ifrån mot orättvisor, kyrkofrid, polisbrutalitet mm. 

Idag har det firats Lucia i skolor och förskolor. Längesen jag var med som "fröken" eller förälder. Men jag har många, lite nostalgiska minnen från den tiden...:-)

Söderut är stormen Alexander på besök. Hoppas att han beter sig lugnare än befarat!

12 december 
Lucka 12

För gammal för luciavaka
Vill i tid i morgon vakna
Men vill lussebulle smaka
Och en pepparkaka
Så jag blir snäll
Denna blåsiga kväll
❤️

En ljus och fin Lucia önskar jag er alla!
<3

En judisk flykting

publicerat i Allmänt;
I dessa Adventstider tänker jag på världens, troligen, mest kända flykting. Jesus. Det fanns inte rum för honom och hans föräldrar i staden Betlehem så han föddes i ett stall (troligen en grotta).

När stjärntydarna vid sitt besök varnat föräldrarna om att kung Herodes ville döda Jesus, tvingades familjen fly till Egypten. 

Ca 30 år senare, efter Jesu död och uppståndelse grundades kristendomen. Allt enligt Bibeln.

Kristendomen spreds över hela världen, även till Sverige. 

Nu till min undran: Hur kommer det sig att så många av dem främlingsfientliga i vårt land åberopar "vårt fina kristna land" som "förstörs av invandrarna"? Plötsligt så är väldigt många, väldigt "kristna"...?...
Men...Jesus ( Kristus ) var ju en judisk flykting!!!
Och hans budskap handlade bl a om alla människors lika värde...
Gyllene regeln: "Allt vad ni vill att människor ska göra för er, ska ni också göra för dem."

Hm...detta stämmer inte med främlingsfientlighet....

Religion handlar om tro. Inte om "traditioner". Och vi har religionsfrihet i vårt land...:-)

"Allt vad ni vill..." Respekt! Omtanke! Kärlek! <3
11 december
Lucka 11
Idag öppnade sig den första blomman på min Julkaktus <3

"Sent i november och luften är klar
Bilarna glittrar av frost
Snön som beskyddande hand överallt 
Men vem sveper täcket om oss?

Husen är höga och världen är stor
Vad värmer stjärnorna då?
Men när någon däruppe ser ner på vår jord
Syns våra ljus ändå

Jag säger välkommen hem
Bara kom som du är
Välkommen främling och vän
När alla lamporna tänds finns det rum för dig här
Välkommen hem igen

Vem möter blicken och vem tar sig tid
Vem orkar drömma om mer
Var gång du ser in i ett liv
Är det dig själv du ser

Jag säger välkommen hem......

Så bara kom som du är
Du är välkommen hem
Välkommen hem igen"

Vet inte vem som skrev den men det var EMD som sjöng den :-)

"Var gång du ser in i ett liv, är det dig själv du ser."
Tänkvärda ord att ta med sig på Kärleksvägen <3

Allt gott! <3
❤️ 


Nobel och julklappspapper

publicerat i Allmänt;
"Dörren stängs för näsan din, det är bara roligt ;-) "
Julklappar inköpta och nu ska de slås in. Har julklappspapper kvar sen förra julen men kunde inte låta bli att köpa nytt...
Bland annat helvitt papper...det blir så snyggt med röda snören och en fin etikett...Tycker jag :-)Första julkortet kom idag!!! Jippi!!! Tack vännen! <3 (Ni som följt mig vet att jag gillar julkort, både att ge och få. Sen får alla andra tycka vad dom vill ;-)

Nu är TV:n på. Nobelbanketten. Verkar svårt för kvinnorna att ta sig ner för trappan i sina vackra festklänningar. De ser spända ut. Och nu ska det skålas! Skål då! Viktoria är otroligt vacker i rött. Kan jag upplysa om ;-) Prins Daniel konverserar glatt med sin bordsdam. Carl-Philip och Sofia tisslar och tasslar med varandra. Statsministern ser glad ut. Kul för honom att vara med. Kanske enda gången? Bara en kvinnlig pristagare. May-Britt Moser i medicin. Hon får sitta bredvid kungen. :-)
Och nu blir det underhållning. 

Och jag vaknar till och inser att tvättmaskinen stannat och det är dags att tömma den. Så jag lämnar Blå Hallen  för att hänga tvätt. 
Alla lever vi våra verkligheter....;-)

10 december
Lucka 10
Nu i denna sena timma
Jag inte orkar rimma
Jag önskar alla en god natt
Och
SKÅL!!
<3

Det blåser här men inte så mycket som västerut. Håll i hatten och var rädda om er! <3
Annas pepparkakor

publicerat i Allmänt;
Anna. Min mormor hette Anna. Likaså min farmor. En kusin till mig heter Anna. En annan kusins fru heter Anna. Min svärmor heter Anna. Mitt andranamn är Anna. Mitt barnbarn har fått namnet Anna. (Har säkert glömt någon släkting nu...) Och så är det alla vänner, alla "Annor" i alla varianter....:-)

Anna är ett väldigt vanligt namn. Enligt Wikipedia härstammar namnet från den grekiska formen för hebreiskans Hanna eller Channa. Betydelse: nåd eller den benådade.

Grattis alla Anna!!!❤️

Men det är inte bara Annas dag idag, det är "Pepparkakans Dag" också ;-)
9 december
Lucka 9
Nu får du hänga med
För enligt gammal sed
Idag ska lutas fisk
och
Jäsas öl
Utan risk
och 
Utan söl
Passa också på att baka
En och annan pepparkaka
Mycket att göra för lilla Anna
Så här kan vi inte stanna
❤️

Skön yoga idag. En hel del att göra på jobbet. Och vackert frostigt ute. Jag är nöjd med min dag. Hoppas att du är nöjd med din dag.

Nobelmiddag i morgon. Nej, jag är inte bjuden. Men vad är väl en bal på slottet? ;-)

NAMASTE
❤️Frisk och glad

publicerat i Allmänt;
08.18 ringer telefon. Hjärtat bultar snabbt. Nu ska jag få min "dom". Läkarens röst låter "ihålig" först, som om han satt i långt ut i rymden och pratade. Men jag hör iallafall: "Ja, hördudu, ditt blodtryck är ju faktiskt perfekt." !!! Han säger siffrorna men jag hör inte allt. Jag är så glad! De andra proven var också perfekta. "Då är jag alltså frisk!", utbrister jag. Läkaren skrattar. "Ja, du är frisk!" "Tack doktorn!", säger jag. Han skrattar igen och önskar mig en fortsatt fin dag...

Det är nog inte varje dag läkarna pratar med en sådan jublande glad patient! :-)

Efter det gick jag iväg till jobbet :-)

8 december
Lucka 8
Hjärtespår i det vita

Istället för att rimma vill jag idag berätta om ett initiativ från tidningen GD. De har startat en insamling som heter "Hjälp oss hjälpa". Man samlar in varma kläder och skor och leksaker på olika uppsamlingsplatser i stan. För att dela ut till tiggare och hemlösa. För ingen ska behöva frysa i jul! Intresset för att skänka har visat sig vara stort ❤️
När man startade insamlingen läste jag en mening som jag önskar alla tog till sig:
"Föreställ dig att det var en människa du kände."
(Som satt och tiggde)
❤️

Låt oss sprida ljus och hopp omkring oss ❤️
NAMASTE
"Stulit" från Facebook för att den är så bra ;-) ( Yoga Inspiration )
❤️

Lyser i mörk advent

publicerat i Allmänt;
Börjar denna blåsiga söndag med att lyssna på Malena Ernman: "Jul, jul, strålande jul". Underbart! Kommer i lite adventstämning. Efter kaoset och dess följder som mötte oss i går har vi sovit gott och länge. Trots att det var ovanligt ljust. Fullmånen sken in genom rullgardinerna. Så vackert. Temperaturen har stigit från -7 till + 1.6. 

På hemväg från promenaden hittade vi den "perfekta" adventsgranen som nu står där så grann på gården. (Med ny ljusslinga) ;-)
Vid lunch kom regnet och den lilla snön som låg försvann snabbt. Tyvärr.
 

Vi trotsade "tråkvädret" och åkte till Laxön där fina vännen Cecilia Almlöf ställer ut sin underbara konst hos Johan Thunberg, konstnär. Där fanns värme och skönhet. Hos både Cecilia och Johan. ❤️❤️
Köpte en röd (ovanligt för mig) energitavla till mig själv ❤️


Och maken hittade en julklapp till mig inne i Johans ateljé...:-)

Känner att jag fylldes på med energi där hos underbara Cecilia. ❤️

Här ett exempel på Johan Thunbergs konst:
❤️

7 december 
Lucka 7

Andra ljuset vi tänt
Lyser i mörk advent
Lyser för Dig
Lyser för Mig
För hopp och frid
I orolig adventstid
För hela vår jord
Sprid förhoppningsfulla ord
❤️

Ljus och kärlek!
Och kraft inför en ny vecka med nya möjligheter❤️

När katten är borta...

publicerat i Allmänt;
Känslan när man städat lägenheten och packat för en helg i torpet med promenader och annan avkoppling och kommer ut dit och upptäcker att man haft objudna gäster...som bajsat, pinkat och gnagt på kuddar, täcken, lakan, överkast, kläder, väska..!!! "När katten är borta...."

Och som om det inte räcker, visar det sig att kylskåpet lagt av. När jag öppnar dörren slår en äcklig stank emot mig och en del av det som finns därinne ser ganska oidentifierbart ut...usch!!!

Så det blev bara till att dra fram dammsugaren, rensa, slänga, diska, bränna, torka...en hel stor säck med tvätt blev det... 

Kylskåpet kastade vi ut på gården. Tack och lov har vi två hus och två kylskåp.

Så blev det med den "avkopplingen". Men efter en promenad till sjön, tänd knastrande brasa i öppna spisen och en hund som snarkar gott i soffan så känns det riktigt mysig igen :-)6 december
Lucka 6

Besök av mus
I vårt hus
Inte kul
Vid Jul
Men nu vi mysa
Och slippa frysa
På sjön är det is
Vackert på alla vis
❤️
I natt är det fullmåne. Men jag kan tyvärr inte se den. För mulet. Synd. Solen sken så fint idag och det knastrade under skorna i det tunna snötäcket.

Värme, ljus och kärlek till dig som läser detta. Hoppas att du har möjlighet att njuta av fullmånens sken.
❤️


Inre visshet

publicerat i Allmänt;
Det finns två ord som jag fastnat för: inre visshet.
De uttalades av en troende man i ett program på TV. Som svar på en fråga.Det är ord som inte är obekanta för mig men som jag själv aldrig använder. Men jag tycker om uttrycket. Inre visshet...det låter så tryggt. Man skulle ju kunna säga inre övertygelse istället. Men inre visshet låter mjukt och bestämt på samma gång :-)
Det passar på sånt som man inte kan förklara. Men som man ändå vet...inom sig...Och på sånt som man anat men inte förstått att det fanns där inom en hela tiden.
Inre visshet ❤️
När jag kollar upp synonymer till visshet fastnar jag speciellt för ett ord: tillförsikt...

Motsatsordet, ovisshet, är ett jobbigare ord. Och just nu bär jag omkring på detta, fast jag försöker skjuta det ifrån mig. Vi vet väl alla hur det är att vänta på ett svar. Ovissheten tär på en. Men istället för att låta den tynga mig borde jag försöka lägga den i... ja, vart? Jo, jag vet, jag ber änglarna om hjälp. Lätta lite på min börda, hjälp mig att ha tillförsikt. 

Ni som inte tror på änglar får gärna skratta åt mig men jag har min inre visshet att luta mig mot. Änglar finns! :-)

Det bästa med inre visshet, är att den kan ingen ta ifrån dig!

5 december
Lucka 5
Idag kom snö
Fast mest som tö
Blött men vitt
I området mitt
Hunden blev glad
På vår promenad
❤️

Fredag. Klockan är bara 16 när jag skriver detta, men det är så mörkt att det känns som klockan vore 20. Adventsstjärnor och adventsstakar lyser upp i det mörka.

Snart är maken på väg hem med flyget från Landvetter. :-)

En fin fredagskväll och en fin helg önskas alla!
❤️
 

Under kan ju ske

publicerat i Allmänt;
Det är mysigt att ha en vän som man kan kan prata om allt med. Om drömmar, tro, änglar och politik. :-) mm..

Idag blev det både drömmar och politik. Drömmarna är mellan oss, det skriver jag inte om. Men när det gäller politik pratade vi förstås om nyvalet (extra valet). Och när vi pratat om allt som kändes jobbigt kring detta så började vi prata om att det kanske är det bästa som sker, trots allt. Och om det inte är det så hoppas vi på ett mirakel. Att det sker något positivt som gör att nyvalet inte behövs.

Ni får gärna skaka på huvudet och tycka att vi är naiva men vi tror på under och mirakel i alla fall!

Min högst politiskt obundna analys av krisen:
Vår statsminister är ingen politisk räv. Han har en bakgrund inom fackföreningsrörelsen. Där han, tydligen, var en skicklig förhandlare. I fackliga förhandlingar måste man jämka, gå varandra bitvis till mötes, sträcka ut en hand...Nu har han lärt sig att så är det inte i politiken. Där är det stängda dörrar. Och nu finns det också en tredje part med i spelet. En mörk kraft som inte drar sig för att bryta praxis för att få visa sin makt. 
Det är en helt ny situation att förhålla sig till.
Man skyller på varandra, det är mänskligt, man säger dumheter i stridens hetta eller av besvikelse, det är mänskligt...
Krisen är inte en människas verk, alla inblandade är en del i den.

4 december
Lucka 4
Stjärnan på jobbet. Det var en sån fin dag idag, sol och frost och några grader varmt :-)

De här orden från en gammal bonad har jag haft i huvudet i dag: 

"Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig drömma
Under kan ju ske"
❤️

Hopp och glädje!
NAMASTE
❤️
Kris och möjlighet?

publicerat i Allmänt;
Inget pipande längre. Känns skönt. Får svar på måndag. Allt gick bättre än vad jag befarat. Visst var det lite "bökigt" och lite stressande och inte sov jag särskilt bra men nu är det över. Tack och lov. :-)

Känns också skönt att få tillbaka min kropp. Inget yttre som håller kontroll på mitt inre. Som registrerar...
Men det är självklart jättebra att det finns såna här apparater!

Och om ni undrar var jag la mätaren under natten så kan jag meddela att den låg vid sidan om min kudde. Stilla men inte tyst. Men betydligt längre mellanrum mellan pipen under natten :-)

Det här med regeringskrisen tycker vi väl alla olika om. Att det är roligt att det händer något, är absolut inget jag håller med om. Jag kan lugnt hålla mig för skratt. Det som händer är allvarligt och verkligen inte bra för Sverige! Det blir kaos av sådant här. Vilka styr Sverige? Vad är det som gäller? Nu vet vi i alla fall att det tredje största partiet är ett enfrågeparti och att de tänker fälla alla regeringar som inte dansar efter deras pipa. Inget förvånande för min del men alla som röstat på dem för andra frågor än invandringen borde kanske komma till insikt nu??
Sandlådenivå och maktbegär verkar utmärka politiken idag. Oansvarigt, tycker jag. Medan andra jublar...

"Annat var det förr" :-) Jo men faktiskt, jag tycker det. Det var roligare med politik förr. Samarbete och samförstånd var något man tog till för att lösa kriser. Jag såg och hörde de gamla "politikerrävarna" Ingvar Carlsson och Bengt Westerberg på TV igår. De som samarbetade över blockgränserna för många år sedan. Kloka och lugna personer. Roligt att se dem igen. Carlsson var sig lik, lite mer vithårig bara. Westerberg då? Nja, han var snyggare förr men verkade lika trevlig :-)

Det var då det...

Idag verkar positionerna låsta...

Kris betyder möjlighet. Kris kan leda till utveckling och mognad. Vi får väl hoppas på det! 

3 december
Lucka 3
Min krans av buxbom hänger på balkongdörren ❤️

Kris rimmar på gris
Men också på vis
Ta oss ur detta politiska dis!
❤️

Med hopp om goda lösningar och kloka beslut 
NAMASTE
❤️
 


Piiip

publicerat i Allmänt;
Piiip, säger den var tionde minut och så stramar det till runt överarmen så att det nästan gör ont ;-) Blodtrycksmätaren eller vad den nu heter. Undrar hur natten blir..."bökig" skulle jag tro och sömnlös. Får väl ta igen sömnen så gott det går i morgon :-) Jag bär själva mätaren så chict på höften och så går en sladd från den via ryggen till manschetten. På kvällen kan jag ta av mätaren från bältet och lägga på nattduksbordet. "Eller under makens kudde" som sjuksköterskan sa...Tror att det senare knappast är så populärt ;-)

Meddelandet som jag fick just nu var inte bra för blodtrycket...Regeringskris...
:(

2 december
Lucka 2
Himlen var så otroligt vacker vid solnedgången idag. Även om solen inte synts på hela dagen så är jag tacksam för den skönhet den sprider genom molnen. Man får vara glad för det lilla :-)

Varit på yoga idag. Riktigt skönt. Salen där vi ligger på våra mattor är stor och vacker. Längst upp i ett gammalt hamnmagasin. Vi tränar mycket på att andas rätt. Pratade med en av de andra deltagarna efteråt. Vi hade lite kul åt det faktum att man måste "lära sig andas" ;-) Men det är ju tyvärr så i vår stressiga vardag.
Yoga är bra. Säkert bra för blodtrycket också :-)

Ljus och värme
❤️
En bra dag

publicerat i Allmänt;
Jag tillhör inte dem som aldrig vinner något men jag tillhör dem som sällan vinner något ;-) Desto gladare blev jag när jag hörde min make ropa att jag vunnit i en tävling i samband med min frissas 5-årsjubileum. :-) En av de fem vinnarna. Jippi!!! Ett hårvårdspaket väntar på mig :-) 

1 december
Lucka 1

Bakom lucka ett
Något som är lätt
Men hänger lite snett
I dessa dagar rätt
Min stora stjärna det är
Som fönstret vackert klär 
Och ljuset inom sig bär

Har ni börjat skriva önskelistor? Det har jag. Skickar inte till tomten men väl till sönerna som efterfrågat dem. Först tänker jag att jag inte önskar mig någonting. Men så dyker det upp några saker som vore kul eller nödvändigt att ha. Så fungerar det varje år ;-)
Jag är ju tacksam på det sättet att jag är så gammaldags så att jag fortfarande läser böcker, lyssnar på CD-skivor och ser film på DVD ;-)

Idag var en bra dag. Jag vann en fin vinst och yngste sonen tog körkortet på första försöket!! Hurraaaa!!!

Allt gott, glädje och harmoni, önskar jag Dig ❤️