Vila i vissheten

publicerat i Allmänt;
(null)

När man mår dåligt är man inte alltid mottaglig för "käcka råd". "Kunde jag, så kan du" t ex. Idag möttes jag av orden: "Misslyckad är du bara om du ger upp"...
Jag är gammal nog för att veta att såna ord, såna livsråd, är just det som kan knäcka en människa. Jag har erfarenhet av att vara i djup depression, utmattad, utbränd...och "kommit igen". Om och om igen.Med hjälp från stöttande människor. Men mest av egen kraft! Av mitt egen "jävlar anamma". Men jag har också fått insikten om att ibland måste man "ge upp".För att kampen knäcker en.  Det är inget misslyckande. Det är att vila i vissheten om att när jag släpper taget öppnar jag upp för något nytt. Kanske får jag syn på den där "stigen"....:-)

Det gäller att veta vad som är mina drömmar och vad som är andras. 
Att leva efter de förutsättningar som finns. För mig. För dig. 


Just nu handlar mitt liv, mitt nu, mitt varande om att klara dagen trots värken i kroppen. Det är inte synd om mig, jag lever inte ensam, jag har hjälp. Men känslan av att inte "duga" eller "räcka till", skulle jag gärna slippa. Kravet, bilden utifrån, tidsandan..."den lyckade människan"...

Jag är inte misslyckad
Jag är "Miss Lyckad"
:-)

(null)
Jag minns inte om jag "döpte" denna tavla till "Skogsfolket" eller "Trädfolket" men för mig är nu "Trädfolket" det rätta. Man får titta en stund på den så ser man hur fler och fler varelser dyker upp :-)

Det är Dymmelonsdag. I morgon är det Skärtorsdag. Det är redan mycket trafik på E4:an. Hoppas att alla tar det lugnt. 

Kom ihåg: 
Du är Värdefull och Du duger som Du är! Du räcker till! 

Vårljus
❤️


Lyckan kommer

publicerat i Allmänt;
(null)
Fint att vara en stund i stan och få njuta av den vackra orkidén som blommar nu. 

Det byggs på andra sidan ån. Där "godisfsbriken" låg. Jättehöga lyftkranar är på plats. De ser ut som smala monster med jättelika armar. Ännu kan jag se kyrktornet med sin stolta tupp, den glänser i solens sken. Troligen är det bara en tidsfråga innan något höghus döljer den...
En motorbåt glider sakta förbi på ån. Snart är det båtsäsong :-)

————
Det är som vanligt. Ett känt, misstänkt våldtäktsfall och genast måste någon kvinna skriva något i pressen om att "kvinnor måste ta ansvar"...javisst..självklart...men männen då? I vanlig ordning kastas skulden tillbaka på kvinnan. Det där märkliga i att om en kvinna och en man dricker sig berusade har mannen rätt att kladda och våldta..om en kvinna sover kan mannen påstå att han uppfattade det "som om hon ville"...Ord mot ord...inga bevis...men fördomen om att kvinnor ljuger är markant...att kvinnor anmäler för att straffa...
Om en kvinna blir våldtagen på väg hem en kväll så "javisst, det är hemskt att hon blev våldtagen, men vad gjorde hon ute, ensam så sent?" Kvinnans fel. "Skylla sig själv?" Och mannen? Var är mannens ansvar? Det här systemet, de här fördomarna, den här kvinnosynen...det är så SJUKT! 
Patriarkala strukturer finns i alla länder, även här i vår "kultur". 

(null)     
———————

Jag ger snart upp kampen mot lögnerna. Mot den sjuka misstänksamheten. Fake News. Självutnämnda experter. Vad i pandemin blir bättre av detta???
Jag känner det som om jag "gör ett slag i luften" när jag ifrågasätter och det gör inte ont i kroppen men mentalt. Och i vissa fall i själen. 
Viruset med alla sina mutationer verkar utvecklas och sprida sig helt oförutsägbart. Därav alla dessa ändringar i restriktionerna. Men det vill många inte förstå, det är lättare att "hata Tegnell". Eller Löfven. 
Det är fruktansvärt tålamodsprövande detta virus! Jag är själv så less ibland så jag bara vill skrika. Men så beter man sig ju inte. ;-)

(null)
Himlen över ån denna fina dag. Änderna har inflygning från havet här men de kom inte med på kortet. :-)
Verkar jag ha en dålig dag idag? Har jag vaknat på fel sida? Varför är jag så gnällig? 
Jag är inte gnällig, jag är naturligt kritisk. Det får man vara. :-)

"Lyckan kommer, lyckan går..."
Lyckan kommer...ja...
Hoppet min vän. Håll fast vid hoppet!

(null)
Jag står stilla i stormen genom att hålla fast vid det jag tror på. Jag "slår hål i luften" men jag ger inte upp. Eller? Stillar mig i stilla veckan. Stormen kommer hålla på länge än. Men jag stillar mig. 

Hoppfullheter
❤️

Gråmulen söndag

publicerat i Allmänt;
(null)

Gråmulen och disig söndag. 28 mars 2021.


Vad gör man då? Sover länge. Tappade ju en timme i natt. :-) Tar en kort promenad. Kollar en serie på play. Kelar med hundarna. Läser en massa information om min farbror som jag aldrig träffade. Det är min andre farbror som sammanställt det. Så glad över att få veta mer om denne Lars-Ingvar som tidigt gick till sjöss och levde många år i Australien, där han dog 1974. Han var aldrig gift och hade inga barn. 


På tal om Australien så tänker jag på Nya Zeeland. Där ska man enligt ny lagstiftning erbjuda betald ledighet för de som gått igenom ett missfall. Så omtänksam politik! <3


Politik...Sverige...jag blir bedrövad över oförståndet. Liberalerna...suck...att öppna för samarbete med rasistiskt parti är ju så långt ifrån liberalismen man kan komma...eller har jag fått allt om bakfoten? 

(null)Vi går nu in i Stilla Veckan. Jag har sett att en del präster vill öppna kyrkorna för fler än 8 besökare under påsken. Och det är väl rimligt? Kyrkorna är stora, (de flesta) och det borde gå att kunna sitta utspritt. Hur man gör med nattvarden vet inte jag med det finns kanske en coronasäker lösning? 

Jag vet att det inte är mitt problem, jag är ju inte "kyrklig" men jag vet ju hur viktig påskhögtiden är för många kristna. 


(null)Min magiska tavla som aldrig blir färdig...eller så är den det...? 


Ikväll är det fullmåne! :-)

Inför kommande vecka: Var varsam med Dig! 
Önskar dig all den kraft du behöver. Och en massa glädje! 
Tack för att du tittade in här!
Välkommen åter! <3

Hoppfullheter
❤️

27 mars

publicerat i Allmänt;
(null)

Lördag 27 mars 2021

Att komma ihåg: 
Earth Hour kl 20.30 - 21.30
Sommartid: klockan ställs fram en timme
:-)
I morgon kväll är det fullmåne. 
:-)
Idag har Rudolf och Ralf namnsdag. 


Idag är det 22 år sedan min pappa gick bort. Det känns märkligt att det är så längesen. Vi skulle inte haft torpet om det inte var för honom. Evigt tacksam för det! <3

Har idag beställt ett konsttryck som jag länge längtat efter att få ha. Berättar mer när det landat hos mig. <3
Köpte det via Harmoni Expo som även i år är på nätet. Lördag-söndag. 

Det är så mysigt att se alla vårtecken som folk tar bilder på och lägger ut. Särskilt blåsippsbilderna. :-) Det tar ett tag till innan man kan få syn på dem i de här markerna. Något att se fram emot!

Vi har många Bofinkar här på gården nu. Koltrasten besöker oss varje dag liksom hackspetten. Och det är ingen tvekan om att det är parbildning på gång <3

Du har väl en fin lördag? Jag hoppas det! 

Håll avstånd! 
Även utomhus!

Vårljus
❤️
Fredag

publicerat i Allmänt;
(null)

Fredag...igen ;-) 
Värk i kroppen hindrar mig från att skriva inlägg idag. 
Men jag vill i alla fall önska Dig en 
Riktigt fin och skön helg! 
❤️

(null)

Jag kommer åter...var så säker på det! :-) Du är välkommen åter! <3

9 månader före jul

publicerat i Allmänt;
Solen gör sina försök att tränga genom molnen. Den kraftiga vinden är kall. Bara små fläckar med snö kvar på gården. Vi huttrar och blir inte ute så länge. 

(null)
När det närmar sig påsk är det gula tulpaner som gäller :-)

Jungfru Marie Bebådelsedag idag. Aha, då är det alltså 9 månader kvar till jul! ;-) Tänker jag som har lite svårt för att tycka, tänka och tro omkring det här med jungfrufödsel. 

Min personliga insikt är att jag inte måste ta ställning till detta märkliga. Och i och med att jag inte är "kyrklig" längre så behöver jag ju inte "bekänna" min tro på jungfrufödseln via trosbekännelsen. 

(null)Jungfru Maria

Fick meddelande om min framtida pension nyligen. Nuförtiden dimper det ju inte ner något orange kuvert längre utan nu går det via e-post. Summan har inte blivit högre för det ;-) Jag stirrar på de små siffrorna och undrar om det inte fattas några?  Nej...så klart inte. Jag får ju skylla mig själv som är född kvinna, jobbat inom låglöneyrken, stannat hemma tidvis med barn, haft sjukperioder som följd av stress....

"Är man inte född med silversked i mun, får man skylla sig själv", som ungmoderaten sa...

—————

(null)     För ett år sedan 25 mars -20 kl 18.26 "brann" himlen....

Oroande informationer om pandemin är det dagligen nu. Man talar t o m om en ny pandemi...Allt fler yngre bli sjuka. Svårt sjuka. 

Det är dess värre Verkligheten. Den går inte att sudda bort, men man får nog försöka ta in den bit för bit. Allt vi kan göra är att göra vårt bästa. En av restriktionerna som ofta verkar glömmas bort är: begränsa nya kontakter så mycket som möjligt. 

Det är dock tillåtet att skaffa nya kontakter på sociala medier :-)

Och det är alltid tillåtet att äta våfflor! Speciellt idag!!! :-)

Solljus

❤️

24 mars

publicerat i Allmänt;

Det blåser kraftigt ute. Det knäpper i huset och träden bugar sig. Balder blir konfunderad. Undrar vad det är som låter. Han är på helspänn eftersom husse är inne i stan och han väntar och längtar. Minsta lilla tecken från mig kommer att få honom att spritta till och börja skälla. Öronen på skaft. ;-)

————-

Män med makt

"Svag i köttet och anden"...hans egna ord. 

"Jag tafsar inte, jag kladdar"...

"Hon blev lite klängig".

Jag kan självklart inte bedöma vad som är sant eller falskt i våldtäktsmålet. Ord står mot ord och det finns inte bevis nog för en rättegång. Men jag mår illa när jag ser och hör "toppjuristen" hålla presskonferens och ge sin version, smutskasta målsägande och försöka framstå som ett offer. Det direktsänds i SVT... är inte detta förtal? 

9 av 10 personer som polisanmäls för misstänkt våldtäkt lagförs aldrig...

—————-

(null)Längesedan jag målade denna...längesedan jag överhuvudtaget målade. Tycker själv om den här. För mig har den en djup andlig betydelse. <3


Visst känns det så här ibland? 

(null)

<3

Jag ska inte tjata om att hålla i... eller jo: håll i! 

Hoppfullheter
❤️

I den guldgula solen

publicerat i Allmänt;
(null)
"Vi föds till liv av den guldgula solen" (G Linderholm) 
Jag och Balder njuter i solen. + 14 i skuggan. Ljuvligt!  Snösmältningen tar ordentlig fart nu. <3

(null)
Boken jag lyssnar till nu. Så intressant. Fint uppläst av författaren. Själva boken ska jag skicka till mamma. Hon vill alltid ha något att läsa. Jag har inte sett filmen, har Du?

Mina tankar vandrar iväg när jag sitter där i solen. Om varandet. Nuet. I coronatider. 

Den där misstänksamheten..."vad är det media döljer, varför redovisar de inte allt, vad händer bakom kulisserna"...osv...Vanligt bland konspiratörer.

Så finns det också rasisternas misstänksamhet: "varför berättar inte media om vilken nationalitet/hudfärg förövaren har"?....när det sen visar sig vara en vit svensk, så blir det väldigt tyst...

Jag orkar inte gå omkring med en misstänksamhet som andra skapat. Jag tror inte på allt som står i media, en del får man ta med en nypa salt. Viktigt är att läsa mer än  den braskande rubriken. Rubriken har sällan så mycket med innehållet att göra. Men den fyller sin funktion som lockelse. 

53 nya dödsfall i covid-19. En vän undrade varför det inte finns en kolumn för antal tillfrisknade. Det hade ju varit bra men det fungerar ju inte praktiskt. De flesta tillfrisknar hemma. Ingen har väl möjlighet att kolla upp antalet? 


Allt "från och till" med vaccinet, har jag gett upp att engagera mig i. Jag lär få vänta lääänge....


Nu lite humor:

(null)

:-)  Tack "Broderauttexten" för alla skratt! 

Tisdag 23 mars. Natten mellan lördag och söndag går vi över till sommartid. I nästa vecka börjar påsken! 

Det händer mycket nu :-)

Var varsam med Dig! 
Du är Värdefull för Du är Du!

Solsken
❤️


22 mars

publicerat i Allmänt;
(null)
"Vad gör du husse?"
Husse klipper ner Humlen och sågar ner dåliga grenar i Syrenen. Gräsmattan är plaskigt våt. Balder gillar inte det. Det syns på hans gång. "Usch, blir våt om tassarna" :-)

(null)
Vad ser du? :-)

Matte är också ute på gården. En stund. Tills ryggen säger ifrån. 

(null)
Det blåser inte mycket idag. Solen lyckas bryta igenom molnen ibland. Det är riktigt skönt ute. Det ska bli en varm vecka enligt prognosen. :-)

Vi behöver alla (som kan) vara ute nu. I naturen, skogen, parken...tror jag, för att andas ny luft och få klarare tankar. Jag vet att allergiker har det svårt denna tid. Det är så orättvist, tycker jag, att inte alla kan få njuta. Både jag och maken försöker minska besvären med spray respektive medicin. Vi brukar inte vara så hårt drabbade men man vet ju aldrig. 

Såg du Let’s Dance? Eller du kanske inte gillar det programmet? Hur som helst, jag såg det och jag tycker att det var bra. En del nytt. Helt godkänt. Vad tyckte du? 

Och Zlatan är tillbaka i landslaget. Det får var och en ha sin åsikt om eller inte bry sig alls. ;-) Om han lever upp till förhoppningarna, det återstår att se...

Nu har de fyrbenta fått sin mat. Dags snart för de tvåbenta att sätta sig till bords. 

Det var en liten del av livet här i torpet idag, det...:-)
Hoppas att din dag har varit bra! 

Värme och Ljus
❤️

Vårvindar och förväntan

publicerat i Allmänt;
 "Vårvindar friska, leka och viska"...eller viskar gör de inte i dag, de väsnas ganska rejält, tjuter snarare. ;-)

Söndag 21 mars 2021
Dagens tema är bl a: 
Internationella dagen för avskaffande av rasdiskriminering
Internationella Downs Syndrom-dagen
Världspoesidagen
Internationella färgdagen

Kanske har du  "Rockat sockorna" idag? <3
(null)

Är tacksam för allt stöd jag fått för mitt inlägg igår. Känner mig mindre ensam nu. En kommentar gjorde mig extra glad: "att vara ärlig mot sig själv och sin omgivning är att ta 100% ansvar" <3 Så sant! 
Ansvar. Att ta ansvar. Det är också ett sätt att visa kärlek. <3

Ett annat ord, är ett som dyker upp hela tiden nu: Respekt. Respekt för andras åsikter. Självklart så länge andras åsikter inte skadar någon, kränker någon. eller presenteras som fakta eller sanning när det inte är det.

Att skaffa kunskap om vad som är våra rättigheter och vad som är våra skyldigheter är viktigt. Att bara stå och skrika om personliga rättigheter utan att ha läst på är idiotiskt. Lagar och förordningar finns för att skydda oss, inte för att "jävlas". Att medvetet gå ut och demonstrera bland en massa andra människor och därmed öka smittspridningen är bara egoistiskt. Och olagligt. Punkt slut amen! :-)

(null)

Jag delar med mig av mina "vår-sommar-tavlor", fulla med blommor och änglar, idag. 
De får symbolisera min glädje och förväntan inför all pånyttfödelse. Varje litet vårtecken. Naturen är besjälad. Den är en gåva att förvalta väl. 

Andas
Andas in
Andas ut

Förväntan
❤️Lögnens tid

publicerat i Allmänt;
Det här inlägget är ett av de viktigaste för mig att skriva. Ett "statement" kan man säga. Hoppas att du vill läsa. Tack på förhand. <3

(null)

När vi människor väljer lögnerna...

När "ljus och kärlek" bara blir ord...

När vi förhärligar oss själva...

När vi släpper taget om de som behöver oss...


Då mår vi alla väldigt dåligt...


Självgodhet och skenhelighet finns överallt. Jag har mött den i politiken, skolvärlden, kyrkan och nu också inom nyandligheten. 


Ursäkterna är många när man vågar ifrågasätta. Man gömmer sig bakom ord som "åsikter" och "yttrandefrihet". Men åsikter kan aldrig bli allmängiltiga sanningar om de inte bygger på fakta. Yttrandefrihet betyder inte att man har rätt att sprida lögner som sanningar och åsikter som skadar andra, t ex rasism. 


I den tid vi nu lever i, inte bara coronaåret, har föraktet för kunskap, förnuft och fakta växt sig allt starkare och nu verkar det nästan explodera. 


För mig är det inget problem att ha en andlig tro och ett sunt förnuft. Att ha andliga upplevelser och söka fakta i vetenskapen. 

Men det som inte går ihop för mig är andlighet och konspirationsteorier, samt andlighet och politisk extremism. Människor som hänger sig åt detta är enligt mig, de skenheliga.


Det sorgliga i det här är att de seriösa inom nyandligheten blir lidande av konspiratörernas aktiviteter. För vi människor har en förmåga att generalisera. Allt döms ut som hokuspokus. Det gäller även alternativmedicin, örtlära, homeopati mm. Och inte minst yoga. Det finns, som inom allt annat, både seriösa och icke seriösa inom dessa gebit. Och det finns stränga regler, kvacksalverilagen. 


Jag känner så många underbara, ärliga, ödmjuka, roliga, kunniga. medkännande, kloka människor både inom andligheten och utanför. Är så tacksamma för att de finns. 


Jag möts ofta av de där "flumflum"-orden: "vi ska vara snälla med varandra". Javisst, men när det betyder att man inte säger ifrån när människor gör andra illa, när människor sprider lögner och drivs av maktbegär...då handlar det inte om snällhet längre. 


Jag påstår inte att min sanning är allas sanning. Men jag har rätt att ifrågasätta uppenbara lögner som bara sprider missnöje, misstankar, rädslor...Det är ingen ofarlig rörelse som är igång, den växer sig allt starkare och de planerar ett maktövertagande. De kallar det för "frihet"...Lögner, extremism, sekterism är aldrig frihet.


Jag tar avstånd från skenheligheten, inte för att jag är bättre än andra eller en "god" människa, utan för att det inte stämmer ihop med min värdegrund. 

———-

En sanning som ingen kommer ifrån är att  idag är det Vårdagjämning. <3 

(null)

Ljuset segrar. Allting föds på nytt. <3

Vårljus

❤️

Det som komma ska

publicerat i Allmänt;
Natten till denna dag, 18 mars 2021, ser jag ut genom fönstret. Stjärnhimmel och nymåne. 

Månen är ny. 

En skära.

Ett kommatecken.

Tecken på det nya som komma ska.


Vad det nu än är...

(null):-)

Boken "Jag är inte död" har jag nu "lyssnat ut". En upplevelse som jag måste smälta. Långsamt. Hjärnan går på högvarv och känslorna svallar. Vad allt har inte vi människor förstört för varandra och oss själva, i religionens, i guds namn...Jag blir inte förvånad, det finns igenkänning, men jag blir både upprörd och ledsen. Att föräldrar väljer församlingen före sin homosexuelle son...villkorad kärlek...så svårt att förstå....
Det handlar ju om en sekt, Jehovas Vittnen. Men bilden av en sträng Gud finns ju även inom andra samfund. 

(null)
<3

Att ta avstånd från sitt barn för att det kommer ut som homosexuell...finns ju även hos icketroende. Hur kan man? Det handlar om kärlek...KÄRLEK <3

————-
En kär vän skrev att hon kände sig som en "urvriden trasa" nu i coronatider. Den känslan delar jag med henne. 

Dagens citat hittar jag på Fb idag:
"Att åldras är som att bestiga ett berg. Man blir lite andfådd men får en mycket bättre utsikt"
Ingrid Bergman 

(null)
Det som komma ska...inte än på länge...medn det kommer att ske...blomningen kommer åter...<3

Kärlekskraft 
❤️

Himmel att älska

publicerat i Allmänt;
(null)
Molntussar mot blå himmel! I love it! <3

När jag faller ner i den där "corona-deppen" försöker jag hitta de där positiva bitarna i livet. Små och ibland självklara bitar som trots allt gör mig glad. Den blå himlen med sina små molntussar får symbolisera detta idag. :-)

Efter ett år med pandemi och restriktioner är det lätt att bli missmodig. Man ser inget slut på eländet men man ser vad det får för följder. Depressioner, våld i hemmet, långtidssjukskrivningar, konkurser...det är en sån svår och smärtsam situation. Och mycket allvarlig. Det utnyttjar "klagomänniskorna" i jämmerdalen. Böcker och insändare, politiska utspel, upprop osv. Man klagar och påpekar alla fel. Regeringen har gjort fel. FHM har gjort fel. "Vi skulle gjort på ett annat sätt"! Men ingenstans läser eller hör jag vilket sätt vi skulle gjort det på.....Total lockdown? Inga restriktioner alls? Eller vad. Självklart ska vi granska och utvärdera och kritisera! Men kom med förslag också! Lösningar, tack! Inför framtiden. För gjort är gjort och de flesta politikerna var överens i början...men det är ju val nästa år...läge för populism...

(null)
Knepigt det där :-)

Jag har börjat lyssna på en bra bok. Är ju "periodare" när det gäller att lyssna eller läsa. Ibland funkar det ena, ibland det andra. Pga fibromyalgin och hjärnstress. 
Boken är ny och heter "Jag är inte död". Det är författaren själv Erik Engelv som läser. Den handlar om hans uppväxt inom Jehovas Vittnen och om hur han blev utesluten och betraktad som död av församling och familj, när han kom ut som homosexuell...Mycket intressant om hur Jehovas vittnen tänker och tror och lever. Och tragiskt. Jag är bara i början av boken men den "slukar" mig. :-)

Vad hittar du för positiva bitar i "coronatider"? Trots allt...

Var snäll mot Dig själv! 
Vi är tillsammans, trots distans.
Vi finns för varandra trots avstånd. 
Var aldrig rädd för att be om hjälp om du behöver det! 

Kärleksljus
❤️


Vårhimmel

publicerat i Allmänt;
(null)
15 mars 2021. Så här ser det ut nu och det är ju precis så ljuvligt som det ska vara. Visst blir tassar och stövlar smutsiga men solen skiner och värmer och fåglarna kvittrar. :-)

Sverige har ju nu en nationalblomma. Det blev den lilla Blåklockan. En av mina absoluta favoritblommor! 
(null)
<3
Längtar till den dagen då de blommar igen :-) Då är det sommar...

Lite "coronaskämt" från Broderauttexten:
(null)
;-)

Vi tittade igår på Strömstedts besök hos paret Bildt i Italien. För det första: vilken plats, vilket slott, wow!!! För det andra: vilken annorlunda syn man får på politiker när de är "privata". ;-) Fint och kul program. Intressant att lyssna till deras erfarenheter av "kulturkrockar". Vi svenskar tycker ju att italienare är mycket mer romantiska och bättre på att visa känslor än vad vi är. Det höll inte Anna Maria med om. Hon menar att vi bara har olika sätt att visa romantik och känslor på. Klokt sagt, tycker jag. :-)
Jag funderade efter programmet på vad Carl tycker om Moderaternas närmande till SD...? 

Slut på politiska hörnan ;-)

(null)
Vårhimmel. Ett speciellt ljus. <3

Idag går solen inte ner förrän 17.54! Jaaa! 

Det är tjatigt, det är tråkigt, det är tålamodsprövande: men håll ut, håll i, håll avstånd. 

Vi får göra så gott vi kan :-)

Vårljus
❤️

Can you hear them?

publicerat i Allmänt;

(null)Jag är så glad över att bo i ett land där en flyktingpojke, som flytt från krig och svält, fått växa upp här och vinna dels Idol och nu också Melodifestivalen. En framgångssaga ur verkligheten. Tack och lov att vi hade en regering som tillät flyktinginvandring då Tusse kom. Tack och lov att inte SD regerade då...må de aldrig få regeringsställning. 

Min favorit vann. Stooort! Redan då jag hörde de första tonerna i "Voices" kände jag: "det här är något speciellt"...

Tusses liv här i Sverige har inte varit lätt pga den rasism vi har här men han kämpade och vann folkets röst! Grattis!!!


Voices

There's fire in the rain

But we'll get up again

We're thousand miles apart

But we'll overcome

I'll never let you down

World is turning us around

But I feel it in my heart

Let's make a brand new start

Can't stop us now, forget the haters

Get up and live and make it matter

There's more to life so go ahead and sing it out

Can you hear a million voices

Calling out in the rain?

You know we got a million choices

So go get out and let it rain

A million voices, voices

A million voices, voices

A million voices, voices

A million voices

There's fire in the rain

And I can feel your pain

Painting all the scars in

The colors of change

Don't let them hold you down

Don't let them hold you down

Go shooting like a star

The star you are

Can't stop us now, forget the haters

Get up and live and make it matter

There's more to life so go ahead and sing it out

Can you hear a million voices

Calling out in the rain?

You know we got a million choices

So go get out and let it rain

Can you hear them?

A million voices, voices

Can you hear them?

A million voices, voices

Can you hear them?

A million voices, voices

Can you hear them?

A million voices

Can you hear them? (Can you hear them?)

Can you hear them?

Can you hear a million voices

Calling out in the rain?

You know we got a million choices

So go get out and let it rain

Can you hear them?

A million voices, voices

Can you hear them?

A million voices, voices

Can you hear them?

A million voices, voices

Can you hear them?

A million voices

<3

Folk får gnälla och håna Mello hur mycket de vill. Faktum är att då och då dyker det upp något alldeles speciellt även där ;-)

(null)

"The star you are" <3

Önskar dig en fin vecka och jag önskar dig all kraft du behöver i ditt liv, just nu :-)

(null)
Fortsätter "änglatemat" :-) Den här målningen finns hemma hos en jättefin vän till mig. Hon gillade den så hon fick den :-) Änglar och energi <3

Kärleksljus
❤️

Vårvinterängeln

publicerat i Allmänt;
(null)
Jag kände att det var dags igen för min "vårvinterängel" att visa upp sig och sprida ljus och energi. :-)

Ett brev betyder så mycket. Fick ett idag. Okey, via Messenger, lika värdefullt det. Ord som gjorde mig glad, lite bekymrad, men mest glad, för jag anar en öppning till något nytt. :-)

Undrar hur lång hockeysäsongen ska bli? Nu härjar corona i ett flertal lag igen och matcher blir uppskjutna...final lagom till midsommar??? 

"Ingenting är längre som förut" :-)

Det är " gummistövelväder" ute. På gården har det bildats en hel del vattenpölar. "Perfekta vattenskålar" tycker Balder :-)

Det är lördag 13 mars 2021.

Dagens citat:

"Godhet i ord skapar Tillit

Godhet i tanke skapar Djup

Godhet i givande skapar Kärlek 

- Lao Tse

<3


Sköt om Dig! 

Du är Värdefull!

Lev väl!

Kärleksljus

❤️Gammalt vykort

publicerat i Allmänt;
Fredag 12 mars 2021
Solen gick upp 06,18 och går ner 17,47.

Ute är det vitt igen. Och blött. Marsväder :-)
Hm...lovade att inte skriva om corona...men... ha ha, nej, skojar bara ;-)

(null)
Jag gillar gamla vykort. Den här hittade jag på en loppis för många år sedan. Att det är från Holland (Nederländerna) kan man faktiskt ana :-) På baksidan finns texten: "Hoe gast het mer je?"  Kan inte holländska men gissar att det betyder "hur står det till med er?" Eller? 

—————


Det är kul att se partiledare försöka spela överraskade...när SD "avslöjar sin islamofobi"...Som om inte alla visste, som om inte alla vetat om det hela tiden...milda makter så löjligt! Och väldigt pinsamt! Speciellt för den som uttryckt att SD förändrats...;-)

Sen vore det väl väldigt bra om alla lärde sig att islam är en religion, islamism är en totalitär ideologi. 

—————

Igår började en ny säsong av ett av mina favoritprogram: "Arvinge okänd". Lite annorlunda i år pga pandemin men väldigt bra och spännande ändå! :-)

Planer för helgen? Inte vi. Vi tar det som det kommer...:-)

Önskar Dig allt gott!

Trevlig helg! 

Hoppfullheter 

❤️

Jag borde ge upp

publicerat i Allmänt;
Det är den 11 mars 2021 och jag borde ge upp kampen för sunt förnuft, personligt ansvar och medmänsklighet gällande pandemin. Men jag vore ju inte jag om jag gav upp. :-) 

(null)


Det är så lätt att skrika om frihet. Men man glömmer att frihet inlockad innebär ansvar. Frihet under ansvar. Jag är inte den enda människan på jorden, jag har människor omkring mig. De vill också ha frihet. Vi i vårt land är privilegierade, vi har mycket frihet, vi kan påverka via demokratin. När nu något nytt för oss inträffar som vi inte riktigt vet hur vi ska hantera måste vi pröva oss fram och ställa upp kollektivt. För vår egen frihet och för varandra. 
Det är en jättesvår situation för många, konkurser, ensamhet, depressioner...men hur många hade dött eller blivit svårt sjuka om vi inte hade haft våra restriktioner? 
Jag skriver om detta nu igen för att inte bli tokig. Min hjärna får snurr av all märklig desinformation...

Jag lovar att skriva om annat framöver! :-)

Återkom gärna och se om jag håller mitt löfte ;-)

Här blåser det och snön virvlar ner. Förstår att det varit och är värre i andra delar av landet. Hoppas att alla tar det lugnt i trafiken. 

Var rädd om Dig!!!
Och sov gott! 
Änglar vakar vid din sida.
<3

Kärleksljus, frihet och omsorg
❤️


Sann och ärlig

publicerat i Allmänt;
(null)

:-)

Vintern...ja, den är tillbaka här i skogen. Snöfall och kallt. Vare sig man "tror på den eller inte" ;-)

(null)
Mars månad...lika lurig som april månad...

Att vara sann och att vara ärlig. För mig handlar det inte bara om att ha "goda eller mindre goda sidor", det har alla vi människor. Nej, det handlar om att inte bara snacka om medmänsklighet utan att också vara medmänsklig. De många som är medmänskliga, sanna och ärliga snackar inte så mycket om det. De Är.
Och de som utger sig för att vilja hjälpa och läka människor och sen går ut i olaglig demonstration och utsätter andra för smitta...nej, jag har inte ord för oärligheten. Vansinnet. 

(null)
Tulpaner är vackra även in i sitt "slutskede". :-)

Vill ta upp en sak till som känns aktuell och viktig: 
Det finns så många fördomar om psykisk hälsa. Ett av dem framgår tydligt när journalister skriver om reaktionen på intervjun med Harry och Meghan. Att inte rika människor kan må dåligt psykiskt...En del kan visserligen ha lättare att få hjälp men Meghan satt instängd i ett slott...

Så mycket fördolt som kom upp i den intervjun! Var paret sanna och ärliga? Det är upp till var och en att tro eller inte tro. Själv tror jag på deras ord. 
Kanske bryr du dig inte om intervjun. Det är helt okey :-) Men psykisk ohälsa är något alla borde prata om och lära sig mer om. 

Våren kommer att göra comeback. Tills dess: tålamooood! Igen och igen och igen....

Varma hälsningar 
❤️
Helt Uppdaterad :-)

publicerat i Allmänt;
"Du är helt uppdaterad"
Står det på Instagram. "Wow, vad häftigt", tänker jag..ha ha...vilken märklig tid vi lever i :-D
"Helt uppdaterad"...det blir man ju aldrig ;-)

(null)
En sån där speciell tulpan igen...:-)

Det blåser en kraftig och mycket kall vind ute och det sätter ju sig i min kropp i form av värk och därpå följer trötthet. Grrr...

(null)
Jo men visst! Någon annan dag...

Jag förstår givetvis att bilden anspelar på Mello bl a. Andra chansen var en märklig föreställning i mina ögon och öron. Lite rörig. Men jag gillade att höra Tommy Körberg sjunga "Stad i ljus" igen. En skör Tommy men det lät bra. Hyllningen till Ola Håkansson var en härlig nostalgitripp. För mig i alla fall :-)

(null)

9 mars 2021
Livet går vidare. Även i coronatider. Många av oss får många nya chanser i livet, för en del kanske det räcker med en "andra chans". Huvudsaken är det finns någon där som hjälper oss upp igen...

Igår kom maken hem från frissan som en ny man. :-) Skogstrollet var förvandlat till någon jag kände igen från tiden innan hösten-2020...
Nu återstår för det här skogstrollet, alltså jag, att lyckas komma iväg till frissan...får sätta upp håret i svans så länge...

Nu är Du "helt uppdaterad"..:-D 
Eller nej, men det får duga ;-)

Tack för att du ville titta in här!
Välkommen åter! <3

Kärleksljus
❤️


Värdefull

publicerat i Allmänt;

Matchen: semifinal i SDHL. Den går på tv om man har kanalen. Jag försöker följa den i de stora "kvällstidningarna"...inte ett ord om matchen hittar jag...inget "försnack", ingen laguppställning, inga kommentarer, inga resultat, inget eftersnack...

Det är bara grabbar, män, karlar, gubbar...Damhockey? Nä...:-(


Det är den 8 mars 2021

Internationella kvinnodagen

Inga blommor eller grattis kan ersätta vad denna dag egentligen handlar om...rättigheter, jämlikhet, jämställdhet...inom alla områden. 

Tacksam till alla starka, modiga kvinnor som startat och fortsätter kvinnokampen! 

(null)

Den som inte förstår hur nödvändig kampen är måtte leva i blindo. Eller så är det män som 
är livrädda att mista sin makt. 

(null)Tecknet för Venus  används ibland  som symbol för  kvinnan  och/eller feminismen. (Wikipedia)

Min favorit inom feminismen idag är Feministpastorn". Hon skriver idag bl a att "Jesus gjorde mig till feminist" :-)  Något för framför allt de konservativa inom kristendomen att fundera på en stund ;-)

Själv har jag idag fått vara med i en ung kvinnas favoritgäng med kvinnor. Vilken ära! <3

(null)     

Var stolt kvinna! Du är så värdefull! <3

Girl Power!
Wow! Wow!
❤️

Sportsöndag och en tvååring

publicerat i Allmänt;
Söndag 7 mars 2021

(null)
Först och främst denna dag: BALDER fyller två år! Hurra! Vår härligt unika och specialdesignade vovve. :-). Vi är så glada och tacksamma att vi får ha dig <3

Denna söndag. En- framför -tv:n -sportsöndag. Det började förstås med Vasaloppet. 
(null)
Svenska tjejer (damer) kan man lita på! Lina Korsgren tog sin tredje Vasaloppsseger och det med ny rekordtid. <3

Nu är det hockey. Damer. Semifinal.
Sen blir det mer hockey. Herrar. 
Och så är det visst fotboll också? :-) 
Och bandy??? :-D Nej, vi måste ju äta också. :-D


(null)
Nya läckra tulpaner :-) 

Jodå, vi har hunnit sticka näsor och nosar utanför dörren också. Brrr...en mycket kall vind...

Om någon undrar om Balder fått tårta, så jodå, han har fått lite gräddtårta. ;-) Det var "smaskens". :-)

Hoppas att du har en fin söndag. Håll i hatten! 
Håll ut! 

Kärleksljus
❤️

Sunda förnuftet

publicerat i Allmänt;
(null)
Den annorlunda tulpanen :-)

Lördag 6 mars 2021


Jag skakar på huvudet. Tar av mig glasögonen och blundar. Tänker. Känner. Och är så tacksam över att jag fortfarande kan tänka klart, känna rätt och har mitt sunda förnuft i behåll. I en sjuk värld där så mycket idiotiskt händer. Där människor väljer att förneka det mest uppenbara: vi är i en pandemi! 

Jag är inget geni men det behöver man inte vara heller för att se och inse faktum. ;-)

Civil olydnad kan ibland vara nödvändigt och bra men att demonstrera mot restriktionerna är ju vansinne. 
Du som inte vet vad jag syftar på kommer nog att bli varse via nyheterna. 


(null)
En titt in i blommans inre

(null)
Den här blomman döljer något ;-)

Det är lördag och vi väntar besök. Besök med avstånd. Åh, vad jag längtar efter att få krama familj, släkt, vänner....
Tur att jag har make och hundar att krama...vi behöver alla fysisk närhet...
Jag hoppas att du som läser detta har någon att krama <3

Något helt annat: en gång i tiden röstade jag på Liberalerna. Det var på Bengt Westerbergs tid. Han verkar nu ha varit, i mina ögon, "den sista riktiga liberalen"(eller folkpartist som det hette förr). För det som händer nu är för mig obegripligt. Det är ju partiets problem, inte mitt, men jag undrade vad det var som gjorde att Sabuni hotade/hotar? med regeringskris. 
Jo, det var förslaget att "det blir möjligt att ge särskilt ömmande fall, exempelvis barn, uppehållstillstånd trots att de saknar asylskäl" . Något så medmänskligt alltså...
Detta skrämmer mig, den attityden skrämmer mig.. 

(null)

Ute blåser vårvindar friska. Eller kanske mer åt vinterkalla vindar. :-) Marken är frusen och jag tror att våren tagit lite ledigt...

Nu är mina besökare här. Vi har sett tjejerna åka 3-milen och så har vi smaskat på jordgubbstårta. 

Den olovliga demonstrationen jag skrev om i början har som väntat urartat...polisen gör sitt jobb men kommer troligen få kritik...

Jag skakar på huvudet igen...har folk blivit helt galna? 

Håll fast vid Ditt sunda förnuft! <3

Balder är på promenad med två av sina favoritmänniskor. Han är sååå lycklig :-)

Förnuft och Kärlek
❤️

”Tossdagen”

publicerat i Allmänt;
(null)

Eftersom jag är född i Småland, bara "måste" jag ju skriva: 
Idag är det fössta tossdagen i mass"!  :-) Och det ska man fira med massipantåta!  :-)

(null)
Igår var det fortfarande varmt. Idag är det sol men kallare. Hundarna trivs i solen och Balder fick vårkänslor och smet från gården. Den här gången fick "vällingklockans" klämtande honom att återvända till gården...

(null)
"Vällingklockan" :-)

Vansinnigsdådet i Vetlanda. Så fruktansvärt skrämmande. Må de skadade bli läkta. Vilket trauma för hela staden. 
Det var inte ett terrordåd. Gärningsmannen är ung och kommer från Afghanistan och han väntar på uppehållstillstånd. Rasismen flödar på nätet nu. Man är helt fokuserad på att hata unga från Afghanistan, invandringspolitiken, statsministern....när det gäller offren är man bara intresserad av om de är "svenskar" eller inte...
Ingen kan ana eller förutse ett sånt här dåd...det är fruktansvärt! 

(null)
Ser du det ovanliga i denna tulpan? Det gröna strecket. Alla tulpaner är inte lika :-) Men lika vackra. 

Jag har stängt av tv:n, skidstafetten...tycker så synd om tjejerna...

Ute blåser nu en kall vind från nordväst. Ingen idé att hänga undan vinterjackan ännu. ;-)

Dagens citat:
"Ju tystare man är desto mer hör man"
Thomas DeLeva
:-)

Vi håller i va? Och håller ut!
Och håller av någon <3

Kärleksljus
❤️

Orolig

publicerat i Allmänt;
(null) 
Ja men precis....:-)

Ibland så undrar jag om de som struntar i restriktionerna eller vägrar vaccinera sig, har de inga nära och kära som blivit svårt sjuka eller dött av sjukdomen? 
Det känns inte bra idag, inte alls bra, det här med corona...jag är orolig och bedrövad...

(null)
Naturen målar och skulpterar sin egen konst <3

Vårkänningens tid är över nu säger dysterprognosen. Resten av mars månad blir kall...Prognoser kan ha fel!!! :-) Men bakslag i mars det får man räkna med. 

(null)

Kan man säga att man påbörjat "vårbruket" när man klippt ner pelargonerna? :-)  Det kan man va? Hur som, det blev gjort idag. :-)

Nu går mina tankar till de som insjuknat i corona, de som blivit långtidssjuka, de oroliga anhöriga och den stressade och trötta sjukvårdspersonalen. <3

(null)

Håll ut! 

Kärleksljus
❤️

Förbrukad

publicerat i Allmänt;
(null)

Jag tar en liten promenad i solskenet. Funderar. Gråter inombords men hejdar tårarna. Spänner käkarna, försöker vara arg istället för ledsen. Det är en bättre och mer befogad känsla just nu. 

Jag vänder mitt ansikte upp mot solen och låter strålarna värma mig. "Blekansiktet" :-)

Högt däruppe i skyn ser och hör jag korpen sväva. 

(null)Solen <3

Jag tänker inte dela vad som gör mig arg men det handlar om att upptäcka att man är förbrukad. Låter kanske fånigt men det är på riktigt. Och det är på vänskapsnivå. 


Antar att detta är en läxa för mig. Att jag behöver lära mig något. Jag tror jag vet vad. En dyrbar läxa. Hjärtat hårdnar lite nu. 

(null)


2 mars 2021. Det återstår 304 dagar av året. Ernst och Erna har namnsdag. Tema: "serietidningens dag". Undrar hur många som läser serietidningar idag? Jag läste "Dennis" när jag var liten, maken läste Fantomen. När barnen var små var det Bamse som gällde. Och Kalle Anka förstås. :-)

Vi behöver alla, tror jag, ibland få känna att vi är i ett flöde, ett "flow" i det vi sysslar med. Att saker kommer till oss, möjligheter öppnas, stödet finns där, tydliga resultat, meningsfullhet osv...
Det var längesen jag kände det flödet inom min andlighet. Det känns stagnerat. Tomt. Förvirrad står jag där och funderar på vad det är jag inte ser. För det måste ju finnas en väg, en öppning, en möjlighet för mig också...vart bär mina steg? Vilken riktning? 

Känner du igen det där med "flow"? Det behöver absolut inte ha med andlighet att göra. Känner du igen det där med stagnation? Jag ogillar stagnation. Ibland behöver man väl "ta sig själv i kragen" men när den orken inte finns behöver man någon som leder en åt rätt håll, stödjer och bryr sig. Så att man klarar av och vågar ta nya steg. 
Så tror jag att det är...:-)
(null)
Öppna upp :-)

Kärleksljus
❤️Styrkan och Skörheten

publicerat i Allmänt;
Det här gillar jag:

När många artister lägger ner en stor summa pengar på sin outfit, helst lite spektakulär stil, står hon där i sin klänning från second hand för 40 kr och även skor från second hand och sjunger och går vidare till andra chansen! I love it! Clara Klingenström heter hon. Bra röst, bra låt! Bra outfit! :-)

(null)De senaste tulpanerna! Är så fina! Jag gillar inte rosa så där jättemycket men den här nyansen: wow!!!! :-)


Såg du "Min sanning" med Stina Wollter igår? Om inte så rekommenderar jag det varmt att titta. Underbara Stina. <3 Så mänsklig, så varm, så vacker, så klok...Man kommer henne så nära eftersom hon är så öppen med sin glädje och sin sorg. Där finns ingen ytlighet! <3 Hon är modig och stark och skör på samma gång. <3

(null)<3

Så klev vi in i mars månad 2021. Solen gick upp 06.52 och går ner 17.18, här i min vrå av världen. Underbart! Visst blir man piggare av ljuset! :-) 

Här i Gävleborg är det nu en kraftig ökning av covid-patienter. En tydlig tredje våg, säger man. 

Det finns så många självutnämnda experter nu och så många cyniker. De jag kallar cyniker är de som envisas med att påpeka att dödstalet inte är så mycket större än andra år och att restriktionerna är ett hot mot den personliga friheten. De får det alltid att låta som om vi har lockdown i Sverige, men det har vi inte. Och de har tydligen inte förstått hur allvarlig sjukdomen är. Hur svårt sjuka många blir och hur många som blir långtidssjuka. Och allvarligt: ingen vet hur många sjuka eller döda vi skulle haft utan restriktionerna...

Personlig frihet, det låter så bra och självklart, men personligt ansvar...???

Ingen vill ha den här pandemin, ingen vill bli sjuk, ingen vill dö i covid-19, alla vill att pandemin ska vara över! 

Att vara orolig och följa restriktionerna är inte att vara neurotisk, som jag såg någon skriva nyss. Det är att vara mänsklig och medmänsklig. Amen ;-)

Jag är själv less just nu. Jag längtar efter att få umgås. Tålamod! Snacka om tålamodskrävande tid ;-)

(null)Det finns så mycket att vara glad över också. Och njuta av :-)


(null)T ex husdjur...<3

Livet. Man får många anledningar att tänka över livets skörhet nu i dessa tider. Och den styrka vi ändå har där inom oss. Kärleken är grunden till både styrkan och skörheten. 

Var rädd om Dig! 
Våga välja kärlek!

Kärleksljus
❤️