Färg i tillvaron!

publicerat i Allmänt;
Torsdag 30 mars 2023
Bipolärdagen
 

(null)
Älskade pelargon. Kommer åter. Dessa vackra blad. <3

Jag kände för grönt idag. :-) Här lyser solen och värmer.  Tacksam. Vet att nya snösmockor är på gång i vissa delar av landet. Det är drygt med den här växlande vårvintern. Tjatigt. Hoppas att april blir mer "vårlig"….?

Påsk om en vecka. Äggbrist i affärerna. Kalla nätter. Jaja, det blir påsk ändå ;-)
Jag brukar inte påskpynta särskilt mycket, men nu börjar jag längta efter färgerna. Grönt, gult, lila, orange..och en och annan tupp :-D

Vi testade oss idag och konstaterar att nu kan vi bli lite sociala igen! :-) Önskar bara att det kändes i kroppen och energin också… Men det kommer väl…

(null)
Färg <3

Dagens citat:
"Att man måste framvisa hembakade bullar och göra pannkakor för att få ett värde som människa, det tycker jag är lite besvärligt. "
- Liv Ullman -
:-)
Det där citatet påminner mig om kravet jag fick på mig när jag blev småbarnsmamma. Självklart skulle man baka bullar! Och steka pannkakor. "Det gör (gjorde) mammor". Så det gjorde jag, fast det inte var min grej. Bullarna blev bra, pannkakorna mindre bra. ;-) Jag blev aldrig någon "bullmamma" och ingen "bullfarmor". Jag duger ändå! :-)

Och Du duger som Du är! <3

Duger
♥️

Smält min is

publicerat i Allmänt;
Onsdag 29 mars 2023

(null)
(Mars 2018)  

"Smält min is,
låt min snö
gå i tö",
suckade vintern till våren."

"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker", sjöng våren."

- Gustaf Fröding -

"Det blir inte vår förrän man hört kråkan kraxa tre gånger i rad"
Vädertyda från Uppland
————————
(null)
Det glittrar på åns vatten idag. Finns både stora moln och molntussar på himlen. Och ute finns levande måsar som flyger omkring. :-)

Bråket. Inom fotbollen. Jag håller på dig, Janne! Förstår att du blev less på gnället och det i det här fallet, onödiga frågor. Grattis till vinsten! :-)

Corona håller sitt grepp om oss. Just nu är tröttheten värst. Vi vill så mycket, orkar så lite. Men deklarationerna är klara! :-) 

(null)
Ja, så är det…

Var rädd om Dig! <3 På alla de sätt du vill och kan. 
Vårlängtan
♥️










S som i Sol

publicerat i Allmänt;
Måndag 27 mars 2023
Världsteaterdagen
 

(null)
"Läget?"
"Jo, det är vitt vet du!"

Ge mig ett S! Ge mig ett O! Ge mig ett L! Vad blir det? Ja! SOL! Ge mig SOL! Sol som värmer och lyser upp! Som väcker växter och djur och ger energi! Som smälter snö och is och torkar upp vattenpölarna. Låt höra ljudet av vattendroppar som faller, plopp, plopp och bäckar som porlar i lagom takt.  Tack! :-)

(null)
"Man kanske ska dra till Skåne?"
"Kanske lika där!"
——————
Jag ska väl inte klaga, jag måste ju inte gå ut..jag ligger ju här i covid… och klagar på det istället… ;-) Nä, det börjar bli bättre :-)

Tråkigt att Nilla åkte ur Let’s Dance. Tycker jag. Jag läste hennes kommentarer efteråt. En mening fastnade jag speciellt för: "Kan ett samkönat par vinna över ett normpar?"  Nu kallas hon kränkt och en dålig förlorare…??? Jag tycker att frågan är intressant och berättigad. Vågar vi se det fina i det som inte är norm? 

———————-

Dagens kloka:

(null)

(Ur boken Vänner)

Var du än bor, vad du än gör, jag hoppas att du har det bra! <3

Sol

♥️

Vårfrudagen

publicerat i Allmänt;
Lördag 25 mars 2023

Earth Our 20.30 - 21.30
Våffeldagen Marie Bebådelsedag Vårfrudagen
Även en traditionell samisk högtidsdag då man menade att idag började fostret i renkons mage att leva. 
Muslimerna firar sen i onsdags fastemånaden Ramadan

"Så mycket snö som ligger på taken,
så mycket ska ligga på marken fram till valborg"
Enligt gammal vädertyda 
Och när man tittar ut idag…och med tanke på att det ska snöa hela dagen, sååå…ånej! ;-)

(null)

Vi trodde ju att vi klarat oss, maken och jag…klarat oss undan coronan. Men icke… 
Coronan är ingen trevlig besökare i ens kropp. Feber, hosta, halsont, huvudvärk, snuva, frossa… fy! Hoppas få behålla lukt och smak. Sover. Ingen matlust. Orkar ingenting. Och Balder tittar på mig med stora oförstående ögon, "ska du inte gå upp nu och ge mig en tuggpinne?"

(null)
Vem var hon, kristendomens Maria? Vad är sant och vad är påhitt? Allt handlar om att tro eller att inte tro. Alla har rätt att tro, alla har rätt till tvivel. Eller att inte bry sig, att inte känna att man måste ta ställning. Tro gör man med hjärtat. Inte med en logisk hjärna. Tro känns. 

Några våfflor blir det nog inte här hos oss idag men vi ska försöka komma ihåg att släcka lampor under earth hour och ställa om klockorna till sommartid. :-)

God fortsättning på helgen! 

Tro
♥️

En epok är över

publicerat i Allmänt;
Fredag 24 mars 2023
Många teman idag. Bl a grammatikdagen. :-)
 

Allt har ett slut. Även en 63 år lång tid i elitserien. En epok är över och det svider i många Brynäshjärtan. Brynäs åker ner i hockeyallsvenskan … Sorg…men också ett jävlar anamma…vi kommer igen! Bara vi har spelare som kan göra mål…(är min krassa amatörmässiga tanke) Som inom alla möjliga verksamheter behöver man ibland "börja om". Men det känns tomt… 

Nu skrev jag om hockey i alla fall… jag som inte skulle ;-)

Till slut kom coronan ikapp mig och maken. Efter att jag fått hög feber igår kväll bestämde jag mig för att testa i morse. Och jodå, två streck… Jag mår inte något vidare. Maken mår bättre nu. Mest bara snuvig. Vi isolerar oss. 

(null)

"Är icke våren lyckligast och renast i mars den ljusnande och aningsgrå?"
- Einar Malm -
Ha nu en riktigt fin helg! 
Kom ihåg sommartiden! Vi ställer om. Framåt! 

Framåt
♥️

23

publicerat i Allmänt;
Torsdag 23 mars 2023 (23032023) ;-)
Nordens dag
Världsmeterologidagen
Matlådans dag 
:-)

"Det står väl inte i Mose lag att gamla kärringar inte får klättra i träd!"
- Astrid Lindgren -
<3
Startar bloggen med rejäla ord från Astrid. Älskar henne! :-)

(null)
Soligt och +10 i skuggan. Fågelkvitter. Vår! Kikar in i växthuset och längtar…. :-)

(null)
Naturens egen "iskonst" :-)

(null)
Längtar till blomningen. Tålamod. ;-) Rhododendron solar sig. :-)

Den här konstiga regeringsbildningen… suck… och nu hotar deras avtalspartner med regeringskris! Vad har ni ställt till med?  Och "gråtstämning" i KD…(?) Skratta eller gråta? Inget av det. Bara konstaterar att det här korthuset verkar vara på väg att falla ihop… 
Lidl (där har jag aldrig handlat) sänker sina matpriser.. Kanske bäst att ställa sig i kö där? 

Men just idag måste jag ta hand om min förkylning, "så att jag får behålla den länge", som min mamma brukar skämta. ;-) Nej, jag vill bli av med den illa kvickt! Tack! 

Vårtecken: ett helt fält fullt med svanar. :-)

(null)
Ja, onekligen… :-)

Var rädd om Dig! 
Tack för att du tittade in här! 

Vårlängtan
♥️


”Ej relevant”

publicerat i Allmänt;
Onsdag 22 mars 2023
Internationella vattendagen
Vatten, det vi tar för givet…rent vatten…bara att skruva på en kran…dricka, duscha, bada, tvätta, diska, vattna…det är verkligen inte självklart på många ställen på vår jord. Vatten, något vi här borde vara tacksamma för och vårda. <3 
(null)
Hav. Promenad. Frihet. Tofta, Gotland. September 2022. <3
 
Hmm… facebook överöser mig med annonser som definitivt inte passar mig. Tydligen tycker de att jag ska börja satsa på spelsidor…never!
Har aldrig gjort, kommer aldrig göra. "Ej relevant"!!! Men låna pengar då? Lockar annonser. Mer eller mindre seriösa. Never!!! Klickar "ej relevant" igen och igen och igen… Då tycker Fb att jag ska börja  dejta…! ??  "Ej relevant"!!! ;-) nä…fb.. nu räcker det!!! 

(null)
Det väntas rävungar till våren… idag kom paret räv på besök, letandes möss i marken. Jag stod och betraktade dem en stund, hämtade mobilen och då var bara en av dem kvar. Förstås! Så fina! :-)

Skulle inte skriva mer om hockey… trodde inte på laget…trodde inte på mirakel…men så skedde det omöjliga igår kväll..där ser man! ;-) Nåväl, det blir en match till  i kvalet och det där hoppet… livet är ibland fullt av överraskningar… ibland stiltje… ibland flow..


Vi är förkylda, maken och jag. Rejält, speciellt maken. Till större delen av dagen sängliggande. Det är sånt som går över. :-)

(null)

"Varje dag 
är en dag av födelse. 
Varje ögonblick 
är nytt för oss;
vi återföds,
stimulerade 
till nya utmaningar.
- Isaac Watts -

Ta hand om Dig! Och så tar vi hand om varandra! <3

Ögonblick
♥️

Ljuset tar över!

publicerat i Allmänt;
Måndag 20 mars 2023

Vårdagjämning. Exakt kl 22.24 ikväll.  Farväl till vintern och välkommen Våren! Solen står exakt lodrätt över ekvatorn. Dagen och natten är nästan exakt lika långa överallt på jorden. Från och med nu tar ljuset över! Nu blir dagarna längre än nätterna. Och nu inleds perioden med midnattssol vid Nordpolen. 

(null)

Denna måndag började med snöblandat regn som smattrade mot rutan. Nu har sol och takdropp tagit över. 
Har varit till frissan och fått mer färg och kortare frisyr. Sååå nöjd. :-) 

(null)
Färg och form. Att bli glad över :-)

Det har kommit en ny klimatrapport. Den är väldigt tung att ta in. Läget är ytterst allvarligt. Vi måste begränsa utsläppen snabbt. Pengar finns, lösningar finns…men intresset? Jag har inte klimatångest men blir både arg och frustrerad av att vi  har politiker som är klimatförnekare…och "går det så går det"… Det är inte min generation som kommer bli mest lidande, det är framtida generationer! Egoismen styr i dag…och idiotin! :-(

(null)
Vårfärger :-)

Önskar att jag hade någon riktig positiv nyhet att komma med. Hittar ingen i nyhetsflödet men jag hoppas att du som läser detta har positiva händelser i ditt liv nu. Vi får glädjas över Ljuset! 

Ljuset
♥️

Vårtecken

publicerat i Allmänt;
Söndag 19 mars 2023

(null)     

Nej, jag vill inte tänka på hockey nu…på orättvisor, besvikelser, sorg, ilska och inte heller på alla "om" och inte ens på att det faktiskt är som det är… Det får vänta till nästa säsong ;-)

Jag tittar på Let’s Dance istället och blir imponerad av kändisars mod och förmåga att lära. Wow! Mest spännande var hur det skulle gå för Nilla Fisher och det gick ju så bra! Två tjejer som ett danspar! Jag håller på Nilla. Men också Johanna. För visst får man ha två favoriter? Såklart man får! :-D

(null):-)

Om någon skulle fråga mig om vilken kriminalserie jag gillar mest så skulle jag nog säga flera stycken…men egentligen så är det nog Shetland. Sista säsongen startade igår. Det är något med naturen, miljön, språket, skådespelarna…som jag gillar extra mycket. :-)

(null)      Vår i luften idag :-)

Vårpromenad i närområdet. Sol, vind och vattenpussar. :-) Skönt. Hunden kommer in med smutsiga tassar och vips är det vita överkastet svart… mindre skönt, mer "oskönt" :-) Elpriset är "tvättbart" idag så överkastet åker in i tvättmaskinen direkt. Och hädanefter ska matte och husse komma ihåg att torka av hundens tassar! 

(null)     Gulligt, ulligt vårtecken <3

I morgon är det Vårdagjämning! :-)
Tillönskar Dig en fin vecka! 
Vårkänsla
♥️




Trösteord

publicerat i Allmänt;
Fredag 17 mars 2023

(null)
-:)

"Rapport" från ett skov. Ungefär så här:
Som en kramp
Betyder kamp
:-(

(null)
Får försöka tänka så…

För flera år sen skickade jag några uppmuntrande ord till min mamma. Nu skickade hon dem till mig:
"Tappa inte modet!
En skugga är trots allt ett tecken på
att ljuset inte är långt borta."
<3
Trösteord till mig och till alla andra som inte mår så bra just nu. <3

Det är en mulen dag idag. Och det blåser. Prognosen säger regn och snö mot kvällen. 
(null)

Tillönskar Dig en riktigt fin helg! Må solen på Dig lysa. :-)

Tröst
♥️

Förnöjsamhet

publicerat i Allmänt;
Onsdag 15 mars 2023

(null)
"Jag ska bli squash när jag blir stor" :-)

Maken och jag har hela säsongen ( och tidigare säsonger) analyserat "vad som är fel" hos favoritlaget. Men inte kommit fram till ett svar som håller. Men vi är ju inga "experter" heller… och nu i kvalet… känns det inte längre motiverat att analysera.. känner jag… men maken kommer nog fortsätta analysera… ;-)

Glada är vi över att klubbens damer är i final! :-) 

(null)
Promenad vid lunchtid. Solen värmer. Och glittrar. Ljuvligt!  :-)

Igår gick Barbro Westerholm ur tiden. Hon var i mina ögon den "sista sanna liberalen".Vilken kvinna! Hon var modig och klok. Hon förändrade villkoren för många svenskar på ett positivt sätt. T ex genom att driva igenom att homosexualitet inte längre skulle räknas som en psykisk sjukdom. Tack Barbro! Vila i frid. <3

"För att vara lycklig måste man ha förmågan att känna förnöjsamhet"
- Leo Kluger (överlevande från Auschwitz) -
 
Förnöjsamhet..jag gillar det ordet -:) För mig betyder det att uppskatta det man har, kunna drömma och önska men ändå acceptera att man inte alltid får det man önskar sig. Jag tror att man blir lycklig av att känna sig nöjd från och till. Och kunna gnälla däremellan ;-)

(null)
Ikväll tror jag att jag ägnar mig åt att läsa en bok. Och kanske ser jag sen på "Jills veranda" :-)

Allt gott önskar jag Dig! 

Förnöjsamhet
♥️












Tisdag

publicerat i Allmänt;
Tisdag 14 mars 2023

(null)
Den här skönheten påminner mig om att snart är det påsk!  :-)

(null)
När buketten börjar sloka omfördelar jag dem i nya vaser :-)

Vinterdagen igår förvandlades till vårvinter idag! :-) Och om prognosen stämmer så ser det allt mer vårligt ut framöver! :-)

Ikväll börjar kvalet. Hockeykvalet. Huvva! :-( 

Det finns annat som bekymrar och som rör många fler. Fattigdomen i vårt land. Jo, den finns här och den växer! Pensionärer och barnfamiljer som knappt har råd med mat på bordet. Maten är dyr. Elen är dyr. Hyran är dyr osv… och vad gör regeringen? Inget! "Är man inte född med silversked i mun, får man skylla sig själv", som ungmoderaten sa… :-( Mörker, trots vårljuset…mörker…

(null)
"Hej!" :-)

"Våren sitter bak en sten 
med snö i skuggan".
- Rabbe Enckell -

Visst är väl våren på gång? Visst får man hoppas! Visst kommer Du ihåg att Du är Värdefull precis som Du Är?!

Hoppet
♥️

De, dem, dom

publicerat i Allmänt;
Måndag 13 mars 2023
(null)
Jodå… :-) Och källkritik är så viktig i tiden som är. Att använda sunt förnuft är bra i sammanhanget…

Jag stannar i stan när make och hund åker till torpet. Hamnat i ett skov igen. Försöker sova. Ute är det vind, snörök och virvlande små snöflingor som gäller. 

(null)
En hylla hos oss. Saker jag gillar. Keramikvasen från Gotland, 70-tal. Glasvasen är en gåva från tacksam förälder på en förskola jag jobbat på. Trumman är från Arran Krukmakeri Gotland. Tavlan är från Öland. I glasvasen finns snäckor , sjöstjärna och stenar från Jylland, Danmark. <3  Härliga minnen! :-) En minneshylla :-)

Vi är vana vid kaffedoft här, dag som natt, eftersom vi bor nära Gevalia. Nu ser jag i mobilens nyheter att det brinner i ett av Gevalias byggnader. Men jag känner inte av någon brandlukt. Hoppas att släckningsarbetet går bra! 

Nu grammatik! :-) 
Det pågår en diskussion om det där med "de, dem och dom." Det har jag aldrig haft problem med. Det sitter där bergfast sen skoltiden. ( och det är lääänge sen)  Om jag skulle försöka förklara för någon så blir det krångligt, för det är som en känsla för vad som är rätt. Sen har jag säkert gjort fel ibland. Hittade det här på Aftonbladet: 

"De ska användas som subjekt. Subjekt syftar till de som utför handlingen.

Dem ska användas som objekt. Objekt syftar till personerna som är föremål för handlingen.

Ibland är det svårt att veta om man ska använda subjektsformen de eller objektsformen dem.

Då kan man pröva att byta ut de/dem mot vi/oss. Grundregeln är att där man väljer vi ska man också välja de: Vi/de har inte gjort något fel . Och omvänt, där man väljer oss ska man också välja dem:Oss/dem har han aldrig brytt sig om."

Jobbigt tycker en del, självklart tycker andra. Hur som helst, Nya chefen för Språkrådet, som tillträder i sommar, tycker att "de och dem" ska bort och vi ska bara använda ordet "dom". Björn Ranelid protesterar högt. ;-) Själv är jag ingen språkpolis men undrar om jag är för gammal för att lära om? ;-) "Dom dom dom" :-)

(null)     Wisti :-)

Läser nu att det var ett takarbete som var orsaken till branden. Ingen har kommit till skada. Tack och lov för det! 

Det är ytterligare ett tema utöver Källkritik idag: Mazarin! Åh, det är så gott! Tycker jag. Tycker du? :-)

Var rädd om Dig! 

Minnen

♥️


Magisk

publicerat i Allmänt;
Söndag 12 mars 2023

Vaknar till solig söndag. Och till en liten kille som inte mår så bra. Barnbarnet är ordentligt förkyld. Igår var han en pigg solstråle som ändrade om i lådor och skåp i köket. Bland annat. ;-) 
Vi fick "låna" honom medan hans föräldrar och storebröder var på Mellofinal. :-)
(null)
Allt måste undersökas :-) Och pekas på. "E de?" Säger ettåringen och man svarar många, många gånger. Och så får man det där underbara leendet tillbaka. Om och om igen. Älskar dig, gullunge! <3

Mello:
Att Loreen skulle vinna, ja, det var en självklarhet. I alla fall i mina öron. Hon är så magisk denna tjej. Något utöver det mesta. Det gillar jag. Hur det går sen, det vet ingen…
Jag är mest lättad över att spektaklet är över, så man slipper alla som "måste" kommentera att mellon är "skit" och de har minsann inte tittat på "skiten" på 15 år, men nog vet de att alla låtarna är "skit"…??? Jaha???

(null)
Vinter ute. Inne blommar blåbärsriset :-)

Nu har familjen varit och hämtat Noah. En piggare unge nu efter att ha sovit flera timmar. Kul att träffa hela familjen! <3

Följande dök upp på Fb. Kände att den vill jag dela här:
(null)
Stark igenkänning där för min del :-D

Tillönskar Dig en riktigt fin och bra vecka! 


Magi
♥️

Blå, vit, grön

publicerat i Allmänt;
Fredag 10 mars 2023

(null)
Dramatiskt vackert på himlen igår kväll :-)

Efter en kall natt blev det en stilla, kall, solig vinterdag. Eller ska man kanske säga vårvinterdag för det droppar från taken. 

(null)
På morgonen hade det bildats ringar på isen. "Som ringar på vattnet i frysen form". ;-) 
Dagen går i blåvit nyans…
(null)
Inga människor på bilden, men vi var inte ensamma ute på promenad i solens sken. 
(null)
Lite "silvrigt" också på åns is i solskenet. 
(null)
Älskade sol :-)

Det växer så det knakar i försådden. Dags att omplantera i större krukor. 

(null)
Squash och gurka :-)

Har du planer för helgen? Vi har "barnbarn" inplanerad i vår kalender. :-)

Önskar Dig en riktigt fin helg! Unna dig något du tycker om. :-)
 
Dagens kloka:
"Många är aldrig riktigt jämnåriga med sig själva" 
Tove Ditlevsen

Kärlek
♥️

Allvar

publicerat i Allmänt;
Torsdag 9 mars 2023
Solen gick upp 06.28 och den går ner 17.37. Allt längre dagar! Ljuset är hos oss! :-)
 

(null)
Mönster på ån igår eftermiddag. Snö och is. 

När ärkebiskopen går ut och uppmanar kyrkan att rusta för krig…att man bl a måste kunna begrava en halv miljon människor…då kommer allvaret in i ens trygga vardag igen. Och jag undrar hur jag kunnat tro att jag inte skulle uppleva krig under min levnad. Att krig bara var något hemskt som skedde långt borta…ändå fanns ju oron där när jag bodde som barn i Tyskland…kalla kriget..men Sverige har känts så fredligt, så neutralt, så tryggt… "om kriget kommer"…ja, "om"…

Nej, jag grips inte av panik men ibland måste man stanna upp och inse verkligheten. Andas. Känna tacksamhet till det som är nu. Det som är bra och fint. Andas. Be. Meditera. Vara. Leva. Älska. Andas. Att vara allvarlig en stund är inte farligt. <3

(null)Skönheten i åldrandet. Jag slutar aldrig fascineras. :-)

(null)Färg, mönster, form…

(null)<3

Favoritlaget i hockey måste kvala…det är sorgligt…men en verklighet det också. I nutid. 

Jag blev glad över omtanken när tandsköterskan ringde upp och undrade hur jag mår idag, efter gårdagens tandutdragning. Jag mår bra, har inte ont. :-) Snart är jag "färdigbehandlad" för en längre tid…hoppas jag :-) Tandhygienisten sa att det såg riktigt bra ut! :-)

(null)

Och jodå, det snöar idag också :-) 

Lite gnälliga tankar: tänk om den här snön hade kommit runt jul, det hade varit uppskattat! …nu vill jag ha Vår!!!

Slutgnällt för idag! 
Hoppas att Du, just Du, har det bra! <3

Livet Är Nu
♥️

Kvinnokamp

publicerat i Allmänt;
Onsdag 8 mars 2023
Internationella kvinnodagen

En dag av tacksamhet för alla modiga kvinnor som kämpat och kämpar för kvinnors rättigheter. 
En dag att synliggöra allt det vi fortfarande måste kämpa för. 

(null)
Säg nej, säg ifrån, våga, kämpa!

(null)

Kvinnokraft. Att skapa, att bära, att föda, att samarbeta, att gråta, att skratta, att ombesörja, att kämpa, att våga, att älska, att skydda…

Mina tankar går till Iran och kvinnokampen där. Modet. 
Mina tankar går också till alla de kvinnor som mördats eller misshandlats av någon som stått/står dem nära. Kvinnovåldet. Kvinnohatet. Bristen på skydd. Ropen på hjälp som negligeras. 
Mina tankar går även till…nej, orkar inte, det är så mycket som är så fel…

(null)
Du Kvinna, var stolt över att vara Kvinna! Du är såå Värdefull! 
Så kämpar vi på. Tillsammans med modiga kvinnor och modiga män. För rättvisor. För kommande generationer. 

Det snöar, snöar, snöar här…våren har verkligen tagit en paus. 

Kvinnokraft
♥️

7 mars

publicerat i Allmänt;
Tisdag 7 mars 2023
Fullmåne!

Och Balder fyller 4 år! 
(null)
Älskade hund, vi är så glada att vi har dig i vårt liv. <3  Det lustigaste med dig är att du blir allt busigare med åren. :-)

(null)
2019. Med mamma och pappa och syrran Runa. Du har tre syskon till. Du är onekligen mest lik din pappa Pinoccio. Mamma Diva har lämnat oss för andevärlden. <3

Vi har sol här just nu. Solen värmer men det är kallt. Ett tunt istäcke på ån. Ska bli mulet men ingen varning för snöfall. Tänker på ovädret som drar/har dragit in söderut. Och på alla som drabbas. "Betongsnö" kallas det i Skåne. 

Konstaterar med glädje att det sticker upp lite grönt ur jorden där vi försått. Inomhus förstås. :-)

(null)
Sol i dis över stan :-)

Ännu en "självplågarkväll" i kväll. ;-) Ännu en ödesmatch. Suck…varför gillar jag hockey? Därför att det inte går att bara "sluta gilla" :-)

Var du än är: var rädd om Dig! <3

Hoppet
♥️

Söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 5 mars 2023

Medan människor kämpar på i "fädrens spår" ligger jag kvar i sängen och betraktar snöflingorna som virvlar ner därute. :-) Klockan tickar snabbt på men jag ligger kvar. Njuter av att kroppen inte värker och av att ha sovit hela natten. Det innefattar en sån härlig stillhet och vila såna här förmiddagar. :-)

(null)

"Miraklet" skedde igår. ;-) Plötsligt, när det verkligen gällde, vann favoritlaget! Det kommer att behövas fler mirakel men ett i sänder… tack…
Så mysigt att ha svärdotter och barnbarn som sällskap i tv-soffan. Men man får akta sig för vad man uttrycker för ord när man klagar på spelet. ;-) Jag utbrast: "shit, shit, shit" och som ett eko hördes från den lille: " skitt, skitt, skitt :-D
Farmor lärde barnbarnet ett fult ord! Aj, aj! ;-)

Efter 10 år av norska segrare, vinner en svensk man Vasaloppet! Grattis Emil Persson! Segrande dam är en norska. Grattis! 

Och på tal om svenskar och norrmän: I herrarnas 5-mil tog Norge guld och silver och Sverige (W Poromaa) tog bronset! Grattis!! Snacka Sverige och Norge har dominerat i detta VM! 

(null)
En blick ner mot innergården…

Ja, det är väl bara att inse läget. Vinter kommer numera som ett brev på posten. Det vill säga, sent eller inte alls… ;-)

Har du planer för veckan som kommer? Drömmar? Önskningar? Oro? Massor med måsten? Hur det än är så är det väl bra att framtiden kommer en dag i taget, ett ögonblick i sänder… <3 Önskar Dig en riktigt fin vecka! 

Kärlek
♥️

Det blåser

publicerat i Allmänt;
Lördag 4 mars 2023

(null)
Ja, oj, vad det blåser! Natt som dag. Kuling. Vinden väser, brummar, smäller…

Det råder en nervös stämning här idag. En verklig ödesmatch i kväll. Snart får vi besök av yngste sonen, svärdotter och barnbarn. Två ska gå på matchen live, vi andra ser via tv:n. Jag vill tro på mirakel… :-)

(null)

Just nu går tremilen, skidor, damer… spännande…

(null)
Det som är kvar av födelsedagsbuketten. Vackert! :-)

Det gick ju jättebra! Fantastiska Ebba var överlägsen. (Utklassning! ) Guld!!! Och brons till Frida! Härligt tjejer!!!!

Solen skiner på oss men det är kallare nu. Lille Noah tultar omkring här i lägenheten. Maken lagar god mat till oss alla. Jag vilar lite efter en sömnlös natt. Det är en fin lördag. :-) Gott att ha de sina omkring sig. 

Hoppas att alla som är ute i trafiken i helgen tar det lugnt! 
Önskar Dig en fortsatt fin helg! 

Omtanke
♥️

Tossda

publicerat i Allmänt;
Torsdag 2 mars 2023
"Fössta  tossdan i mass"
Fössta Tossdan i Mass firas tack vare en ur dialektsynpunkt sällsynt lämplig kombination av ord innehållande det kontroversiella ljudet "rs".
(Facebook)
(null)
Vilken helt underbar färg!! 

Funderar på hur mycket smålänning man är när man är född och levde sina två första år i Småland? Inte mycket känner jag :-)

Skidtjejerna tog inte guld i stafetten idag, men väl brons! Grattis! :-)

Sån där ödesmatch i hockeyn i kväll igen…maken och yngste sonen ser live, jag ser…kanske en del på tv:n…;-) Jag vet, jag är ingen "riktig supporter"…

(null)
<3

Ännu ett, som det verkar, vansinnesdåd, har inträffat. I Göteborg. Det otäcka. Det man inte kan förutse. Eller kan man det? Denne gärningsman var känd missbrukare..men ändå… tankar går till flickan och hennes anhöriga.

Lite skoj. Fast inte bara kul:
(null)
Ja, ibland får man vara glad över det lilla…

Var rädd om Dig! 

Kärlek
♥️

Mars

publicerat i Allmänt;
Onsdag 1 mars 2023
"Mars, mars, måne, jag kan lura dig till Skåne."
Sa vi när jag var barn. :-) 

(null)
Vårbukett <3

Vårpromenad längs ån. Snösmältning och sol. En sol som värmer gott. Tacksam <3
(null)
Älskar att bo här, nära havet. :-)

Bäst att passa på och njuta så mycket man kan, enligt prognosen är kyla och snö på väg…men så är det ju, våren kommer ofta i etapper med bakslag. 

Vi kom äntligen igång med att förså idag. Och pelargonerna har fått komma upp från källaren. Till ljuset. :-) När jag klippt ner dem och "ansat" blev det inte så många kvar. Några var "döda". Så det blir nog till att skaffa några nya sen till sommaren. För pelargoner det ska vi ha :-) 

(null)
Himlen idag :-)

Tomas di Leva får "sista ordet" :
(null)
<3

Hoppet
♥️