Det där med tro

publicerat i Allmänt;
(null)
Wow vilken fin vårvinterdag! Så skönt att känna solens värme. <3

Det är söndag och jag faller in i lite religiösa tankar. Delar dem med Dig. Så läs bara om du är intresserad av tankar kring tro. Om du tycker att det är "dötråkigt", låt bli. Jag skriver om annat i morgon. ;-)

(null)
Skönt i solen för både gammal ....
(null).....och ung <3 <3

Kristendom. 

Förr kunde man svara ja på frågan "är du kristen?" För även om man inte gick i kyrkan eller var troende så var man som svensk kristen eftersom kristendomen var statsreligion. Man döptes och konfirmerades, gifte sig och begravdes inom kyrkan. Det var så. Tradition. Nu har vi religionsfrihet och kyrkan är sen länge skild från staten. 


Är jag då kristen? Nja...jag gillar Jesus och hans budskap. Kärleksbudskapet. Kvinnors och mäns lika värde. Jag har en slags gudstro som inte har mycket gemensamt med kyrkans gudstro. Bilden av Gud. Den dogmatiske guden känner jag inte. 


Kristdemokraterna

Undrar i mitt stilla sinne vad min pappa skulle tyckt om Ebba och co om han levt idag. Han var KDS:are, som det hette då. Själv förstår jag inte alls vad deras politik och uttalanden har med kristendom att göra...?


Överhuvudtaget har jag svårt att förstå många som kallar sig kristna men som inte lever efter kärleksbudet. "Man ska vara kristen i hjärtat", sa en man från Libanon till mig en gång. Jag håller med. 

(null)Jag hör att de sitter där uppe och kvittrar. Småfåglarna. Självklart vill de att jag ska flytta på mig så att de vågar samlas vid fågelmatarna. :-)

Har ofta fått höra att det är lite "fult och fel" det där att vara privattroende. Att liksom skapa sig en egen religion. Jag förstår inte alls vad det är för fel med det. Dessutom: Man behöver ingen religion för att vara troende. 


Att ifrågasätta stagnerade former och ritualer är också en väg till tro. Att gå sin egen väg, söka sin sanning och leva därefter. Hitta hem till sitt hjärta. Många hittar det de söker inom religion och kyrka. Gott så. 


Jag upplevde aldrig att jag kom närmare Gud när jag var i kyrkan. Tvärtom. Avståndet växte. Gud blev något avlägset dömande och jag krympte som människa, syndig och svag. 


Religioner är skapade av människor. Texterna måste tolkas och det är människor (män) som valt ut vilka texter  som ska vara med i heliga skrifter. 

Men några rader i Bibeln är nyckeln till ett gott samhälle: 

"Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem"

Kan knappast misstolkas. Men följas? Inte lätt alltid, förstås, men bra som riktmärke. Eller rent av som värdegrund. 


Djupt troende människor tycker säkert att mina tankar kring tro och religion är flummiga. Andra förstår inte varför jag överhuvudtaget har funderingar kring "saker som inte finns". Vi är olika. Men lika. ;-) Min själ, som jag är övertygad finns, vill utforska, uppleva och lära. 


Jag gillar tanken att människor över hela världen ber, mediterar, sänder helande tankar...vi behöver kärleksenergier kring oss och när man känner att man inte själv förmår mer är det skönt att ha en tro, att kunna "lämna över" till gud eller liknande, t ex änglar. Att ha tillit. Känna att det bär. Trots allt. 


Ingen, "inte ens präster", har svar på alla våra frågor. Men man ska aldrig sluta fråga. Kanske bär vi svaren inom oss själva. Min tro innebär ödmjukhet och tacksamhet inför livet. Och jag känner ansvar för Moder Jord. Tillsammans med likasinnade. :-)

*******

Grattis alla "Marior" idag! Ni är många. :-)

En vän skrev att hon längtade efter att få skratta så där hjärtligt igen som hon inte gjort på länge. Jag känner igen mig i det. Och igår skrattade jag ordentligt åt trams och tokerier på tv. Tack Per och Pernilla för det! Så avväpnande och avslappnande. Ni är galna! :-D

Fortsatt "medaljregn" i Skid-VM. Tack för det! <3

Kärlek och Tillit

❤️

(null)


Jomenvisst precis!

publicerat i Allmänt;
(null)
Wisti <3

Mmm...ja...jomenvisst...precis så....:-D

Det är lördag 27 februari i nådens år 2021. Ingen sol som lyser klart här hos oss men det är varmt och snösmältningen går fort. Minusgrader på nätterna, det är precis som det ska vara. Så att naturen får vakna lite långsamt. Jag är väl medveten om att värmen inte bara är av godo. Uppvärmningen...klimathotet..dilemma....

Fullmånen orsakade sömnproblem för vissa under natten. Det är inte vetenskapligt bevisat att månen påverkar oss men det tillhör det vi vet ändå. :-) 

(null)
-:)

(null)
Hur söt får man vara? :-)

Det pågår ett Skid-VM och jag tycker att det är kul när det dyker upp, en för mig helt okänd människa, som tar guld i sprint! Jonna Sundling, heter hon. :-) Lycka till allihop! 

Och hockeyn? Ja, nä men...ska man skratta eller gråta? Uppskjutna matcher igen efter corona-utbrott bland spelarna...Det är t o m så att min hockeytokige make säger att han börjar tröttna på "spektaklet"...oj, oj, oj...Det gäller herrarna det. Tur att det finns ett damlag som det går bra för! :-) Och som, peppar peppar, är friska....

(null)

Vad gör dig glad idag?
Snösmältningen gör mig glad. Vårkänningen. Doften av ett nystädat rum. Att jag har en underbar make och två härliga hundar. Att se att allt fler sitter ute och fikar. Att läsa om äldreboende där alla är vaccinerade och livet börjar bli mer normalt igen. Och mycket mer :-)

"Njut av vårvärmen, arktisk köldknäpp på väg hit". En skräckrubrik som nyss dök upp i mitt flöde...nämen nej! Bakslag får man räkna med men det får väl vara måtta på kylan? Inte det. Nähä...
Jaja, en sak är säker: det blir alltid väder! 

Var rädd om dig! 
Gå inte ut på isar!
Håll avstånd!
Håll ut!
Må solen på dig skina!

Jag tänker idag speciellt på de av mina nära och kära som fått corona. Snabb läkning hoppas vi på! <3

Kärleksljus
❤️

Det var ugglan

publicerat i Allmänt;
(null)
Skönheten. Ranunkel. 

Kvällen och natten var svart. Utomhus hördes ett ljud. Från ett djur. Men vilket? Vi lyssnade. Det är nog en fågel. En uggla. Vi tar fram stora fågelboken med fågelläten att lyssna på. Vi hittar rätt med en gång. Kattugglan! :-)

(null)
<3

Det är en speciell känsla att gå ut på gården och mötas av en sol som värmer, takdropp och fågelkvitter...redan nu i slutet av februari! :-) 

(null)


Isarna är förrädiska nu. Sorgligt att läsa om de som omkommit...


Och plötsligt är det fredag igen. Tyckte att det nyss var det...
Fullmåne i morgon. 

Livet går vidare trots coronatider. Det är nästan så man börjar fundera på hur det var "förr", före corona...


Dagens citat:

(null)


Tillönskar Dig en fin helg! <3

Vårkänning
❤️

Det vi behöver nu

publicerat i Allmänt;
(null)
Mina födelsedagsrosor <3

Dagar som den här, när jag mår mindre bra, lägger sig det jag vill göra och det som måste göras, som ett tungt lock över huvudet och ett ok över axlarna. Och gråten sipprar fram. "Hur ska jag orka?" 
Hushålla med krafterna är det jag försökt lära mig genom krascher och sjukdomar...det går sådär...
Men, det jag lärt mig är att vänta med det jag vill göra och dela upp alla måsten i omgångar. 
För hur man än försöker inbilla sig att det inte finns några "måsten" så finns de i alla fall. Nya situationer uppstår och nya problem lösas. 

Om jag ändå inte vore så trasig...

(null)

Jag undviker nu alla "hej-och-hopp-tänk-positivt"-slogans. För så lätt är det inte! Allt det trendiga "satsapådigsjälv-"blidittbästajag"-tramset är jag evigt trött på. Och det värsta: "du kan om du vill"...
Ingen vill vara sjuk och trött, ingen väljer det!!!
Att lyssna på varandra, ge varandra tid, höra av sig, skratta tillsammans...det är läkande och kan också ge lite energi. <3

(null)
Jag vet att det är ett hånat och omodernt ord i dag, framför allt inom politiken på högersidan. Jag oroar mig över detta. 

Det vi alla behöver nu, tror jag, är en tidig vår. Sol och värme. Och om prognoserna stämmer så finns chansen att det blir så. :-)
 
Kanske kommer nya restriktioner från regeringen idag. Tänk om alla följde dem...

Låt oss vara rädda om varandra! 
"Att bry sig" är en kärlekshandling. <3

Omtanke
❤️
Solen

publicerat i Allmänt;
(null)
Äntligen lite sol igen! För kropp och själ! <3

Väcks denna morgon av telefonsignaler. Det är tandläkaren som undrar om jag har ont i någon tand. "Näe, inte så värst", svarar jag lite sömndrucket. "Inget akut alltså?" Undrar den vänliga sköterskan. "Nä, inget akut". :-)  De vill flytta fram min besökstid. Visst, det går bra. Sen ligger jag där och "känner efter"...har jag inte lite ont ändå? Jo, lite...men inte så värst...;-)

(null)
På spaning :-) Efter vad? Våren kanske? Det känns en våraning idag. Takdropp och en sol som värmer! Gudagott! ;-) 

Vi står på förstukvisten med öppen dörr och lapar sol, jag och maken. "När du var yngre brukade du ta ut en stol och sitta och njuta i solen såna här dagar", säger maken till mig...Hm..."när jag var yngre?"..."Ja, du kan ju göra det nu också", tillägger maken. Ja, för sååå gammal är jag inte, tänker jag. Balder är ute med oss. Gammelhunden kommer också efter en stund och undrar vad vi "sysslar med". Han vänder och går in. Jag följer med honom. "Det får allt bli lite varmare först innan gamla jag sätter mig ute i solen"....:-)

(null)
13 mars 2016...snart dags igen, hoppas jag :-)

(null)
Eftermiddagssol på våran gård <3

Vårvintersol 
❤️

Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag 22022021

"Allt är som det ska vara"

Tänk vad skönt det är när man orkar eller kan ta de orden till säg. Att leva i sådan tillit. Periodvis har jag kunnat göra så. Korta perioder. Och det är väl kanske också "som det ska vara". 

(null)

Det finns perioder då jag upplevt att jag "smilat" trots sorg i hjärtat. Leenden som inte varit riktigt äkta. Men till för att inte oroa andra. Eller störa. Det är lätt att få höra att man ser "sur" ut när man egentligen bara är allvarlig. Äkta leenden är varma och de syns även i ögonen. Man får skavsår i mungiporna av de falska leendena. Även av de äkta ibland. Som när man kommer på sig själv med att ha gått runt med ett leende på läpparna hela dagen bara för att man är så lycklig. Underbart! Vad gör väl lite träningsvärk i mungiporna då?  :-)

(null)
Dimma, grått, regn, isigt, halka...ute...Inne varmt och skönt. Men längtan till våren bara växer...

(null)
Balder ligger i nya mjuka hundbädden ibland. Även Pavvo gillar att ligga där trots att den är för liten för honom. Men det går alltid att "knö ner sig" på något sätt. :-)

Nya strängare restriktioner har vi nu fått här i "min" region. Vi har mutationer med olika namn här. Det är svårt att se något slut på detta men man får ju inte ge upp hoppet...även om det är nära till att göra det....
Vi får peppa varandra! Stödja varandra! Om och om igen! 

"Hakuna matata!" (Inga problem) ;-)

Kanske är allt som det ska vara?...

Tillit
❤️

Ranunkel

publicerat i Allmänt;
(null)
Skönhet <3 Den kom till mig igår. I en bukett full av ranunklar. Naturen är konstnären till denna skapelse. 

Så mysigt med besök igår. Yngste sonen med flickvän. Vi höll oss på avstånd, så gott det går i en liten stuga. Jag börjar alltmer längta efter att träffa "folk".  Om vädret fortsätter så här, värmegrader och regn, kan vi snart få lättare att träffas utomhus. Men, vi måste nog genom mars månad först. Mars är en lurig månad. Men om våren kommer tidigt är jag bara tacksam. :-)

Just nu är det "slaskprognoser" som gäller. Och naturligtvis är det synd om vårvintern kommer nu när sportloven går igång. För alla de barn och ungdomar som gillar vintersport. Andra sidan av myntet är: kommer smittan öka när fjällresenärerna kommer hem? 

Denna corona, vi vet inte om vi gör rätt eller fel...men många "experter" finns det...

(null)
Fascinerande blommor. Läste att de tillhör samma släkte som smörblommor. 

De braskande rubrikerna handlar mest om pandemin förstås. Det är knappt jag orkar ögna igenom dem. Alla dessa olika mutationer. Och olika vacciner. Och olika följdsjukdomar....det är ju som en mardröm man bara vill vakna upp ur! 
Man får dra sitt strå till stacken, göra det "lilla man kan"....det lilla kan ibland vara det stora....<3

*********
(null)
Lite humor från Wisti denna grå söndag. 

Plötsligt händer det...plötsligt finns både låten och artisten där...tack Tusse för det!!!! Jag har varken hört eller sett mycket av Mellon, men igår kväll....wow Tusse! <3
Så tycker jag ;-)

(null)

Dagens citat, har jag "stulit"  från en klok tjej i min stora familj:

"Det sägs att tiden läker alla sår, men jag vet att det inte stämmer. För såren som är skapta av frågor utan att ha blivit besvarade läker aldrig".  
<3

Igenkänning där! Och jag känner också att när man gjort allt man måste, allt man borde, allt man skulle och ändå inte får någon positiv respons...då är det en stor sorg. Som man kanske får lära sig att leva med. 

Ny vecka stundar. Var aktsam om Dig! Önskar Dig allt gott! 

Kärleksljus
❤️

Ålderdomen

publicerat i Allmänt;
(null)

Ja, så gick man då sta och fyllde år igen då. Overkligt många år känns det som..;-)

Klokare med åren? Absolut! 
Roligare ju äldre man blir? Nja...:-)
Man kanske får lite lättare att skratta åt sig själv...;-D

"Allt tar så lång tid nu", sa min mamma när hon blev äldre. Ja, jag börjar märka det, man blir lite långsammare...å andra sidan har man inte lika ofta behov av att stressa....:-)

(null)

(null)

Nu har jag blivit uppvaktad via snigelpost, telefonsamtal, sms, pm och en massa hyllningar på Fb. Känns så kul. Och inte att förglömma makens sång och Balders pussar i morse. :-) 

Maken lagar nu till en god födelsedagsmiddag. Själv har jag förberett morgondagens mat. Vi får besök. :-) 

En glad dag :-) 
Tacksam <3

Ute är det fuktigt. 0-gradigt och grått. Kanske börjar vintern ta adjö nu? 

(null)

Tack för att du ville titta in här! 
Välkommen tillbaka! 

Hoppfullheter
❤️

Jag vill ju tro

publicerat i Allmänt;
(null)


Jag vill tro på:

Mänskligheten

Den goda viljan

Den goda intentionen

Det sunda förnuftet

Det goda engagemanget

Allas lika värde

Solidariteten 

Klokheten

Visheten

Sanningen

Kunskapen

Verkligheten

Godheten

Kärleken

Andligheten


Men jag ger snart upp....så mycket gnäll, hat, hot, lögner, fake news, girighet, konspiration, förakt, hån, falskhet, maktfullkomlighet, egoism, populism och rena, rama dumheterna...sprids i vår värld nu. 

Jag blir alltmer en tvivlare...framför allt gällande människors goda vilja och sunda förnuft. 

(null)

Mörker och iskyla. Har sin skönhet och behövs för balansen. Allt kan inte bara vara ljus och värme hela tiden. Så är inte livet. Men när mörkret och kylan mellan människor får råda allt mer då måste vi säga "stopp" och "nej"...det är Kärlek...att säga ifrån. <3

Nu hotar, t o m dödshotar, man människor som jobbar inom FHM...man hotar journalister...man hotar politiker, forskare...människor med kunskap....Att sprida rädsla är ett effektivt sätt att få makt...

Jag vill ju tro...hoppas...trots allt! För de finns engagerade, modiga, kloka människor som sprider sanning och kunskap. Och godhet. Jag håller mig till dem. <3

En tredje våg i pandemin kan uppstå, "flamma upp" om vi struntar i restriktionerna. Det är alltså inget som kommer utifrån, det är en följd av att vi missköter oss. Personligt ansvar alltså. 

Jag väljer just nu att tro på människors goda vilja. :-) 

(null)

Lev väl
❤️

Gammalt i nutid

publicerat i Allmänt;
(null)
Den där nyansen...wow! <3

Det är bra att man har möjligheten att googla. Men...ibland blir man bara ännu mer förvirrad och frågande...;-) Som när jag googlade på "rosor som nickar"...ehum...varmt eller kallt vatten? Fanns hur många olika tips som helst. Jag har ju alltid haft varmt vatten till rosor förut men efter att Karl Fredrik, han i  Skåne, sagt att rosor ska ha kallt vatten så prövar jag det...med olika resultat...och nu vet jag inte vad jag ska tro....;-) Man får testa sig fram...:-)

(null)
Skönhet <3

Det är bokreornas tid nu. Tänker på hur det var förr när lokaltidningarna visade bilder på de långa köerna vid öppningsdags vid bokhandlarna...Numera är det mest bokrea digitalt som gäller. Men det går ju inte upp mot känslan av att gå in i en riktig bokhandel...:-) 
Och nu kände jag mig plötsligt så där väldigt gammal igen :-) 

(null)

På tal om "gammal". När man uppnått en viss ålder, som maken gjort, får man plötsligt post som man inte visste fanns! ;-) Igår fick maken en tidning som heter "Kvällsstunden". En "veckotidning för hela Sverige". Religiöst och politiskt obunden. I dagstidningsformat. 
Den hade nog åkt direkt i pappersinsamlingen om det inte var för att jag nyfiket började bläddra i den.
(null)

Korsord, sudoku, brev från läsarna, serier, historier, recept, noveller, följetonger, kontaktannonser..."Kille 71 år", "Kvinna söker man" osv....
"Som förr i tiden", tänker jag...hm...men det är ju nutid...Jag slungas från min digitala värld in i något som faktiskt finns nu också. Och det är väl bra att det finns! Alla sitter inte framför dataskärmar! (Eller bakom?)
Men det som verkligen fångade mitt intresse var reportagen. Bl a ett bra uppslag om konspirationsteorierna. Mycket bra och faktaspäckat. 
Ett utdrag:

(null)
Ur Kvällstunden nr 7. Skrämmande och främmande...tur att man har sitt sunda förnuft kvar! :-) 

Nej, det blir ingen prenumeration på tidningen, men trevlig bekantskap :-)

Håll i, håll ut! 
Lev väl! 

Kärlek och Omtanke
❤️

Semlor och rosor

publicerat i Allmänt;
(null)
..och jag åt en nyss, mums ;-)

Vi går enligt traditionen, in i fastetiden nu. 17/2 till 3/4. Fasta behöver ju inte alltid handla om att inte äta mat, man kan fasta på annat sätt, t ex avstå från surfandet på nätet. Helt enkelt "koppla bort", "koppla från". För att få lugn och ro i själen. Kanske meditera mer, eller be. Jag känner några som gör så. Själv fastar jag inte. Jag har gjort det förr, som bantningsmetod, att bara tillföra vätska under en period. Det var effektivt rörande vikten när jag kombinerade det med mer rörelse (motion). Men hu vilken huvudvärk jag fick. Efter denna rening gick jag efter ett tag upp i vikt igen. Att fasta ska man göra med kunskap om sin kropps behov. Och om man finner någon mening med det.  Att "plåga" sig själv..är väl dumt? Att göra det man mår bra av...det är klokt ;-) Var och en gör sina val :-)

(null)
Jag har fått födelsedagsrosor några dagar i förväg. :-) Visst är de vackra! <3 (Fairtrade, det känns bra för samvetet. )

Nu har sportlovsveckorna dragit igång. Många drar, som vanligt, till fjällen. Förhoppningsvis "sköter" de sig. Men jag såg en oroande rubrik: "Tagit semester från pandemin"...??? Hur tänker man då? Eller tänker gör man väl inte...

Idag har det regnat lite...:-( Risk för halka. 

Vare sig du har sportlov, fastar eller ej, så hoppas jag att Du, kära läsare, mår bra! 

Dagens citat:
"Idag får man äta hur många semlor man vill"
Marie Mandelmann:-)

Hoppfullheter
❤️

Spännande spår och formationer

publicerat i Allmänt;
(null)
Är det ett UFO som landat här? :-)

(null)
Månlandskap? :-)

(null)
Till höger ett "mindre UFO"...spåren till vänster kom troligen under natten, det finns spår alldeles utanför stugans fönster också. Troligen rådjur :-)  Eller Aliens? :-)

Nej, jag försöker inte göra mig lustig över människor som haft utomjordiska upplevelser. För mig personligen är det inte omöjligt att vi har besök från andra planeter. Synd bara att de alltid ska framställas som "fiender", krigiska och våldsamma i filmer och böcker. De kanske är vänliga. Nyfikna. Som E.T. :-)


Måndag.
Ännu en vacker vinterdag! Fantastiskt! :-)
(null)


Den där skridskoåkaren Nils Van Der Poel, han är ju otrolig! Ett guld till och nytt världsrekord. Vad säger man? Wow-känsla! Halleluja-moment! :-) 

(null)
"Hej, det är jag som är Balder. Här ligger jag i soffan men jag har faktiskt legat i min nya korg också. När inte brorsan trängt sig ner där..." <3

(null)
Jag håller med! :-)

Då fortsätter vi vara rädda om varandra och oss själva. Eller hur? Det blir nog bäst så. Det blir nog bra...någongång...:-)

Hoppfullheter
❤️


Av hjärtats lust

publicerat i Allmänt;
(null)
Hjärta och snö <3

"Min älskling har ett hjärta av snö
så vitt som renaste, lenaste puder
och nu vill hon falla fritt"
Lars Winnerbäck

Flödet översvämmas av hjärtan idag. Underbart! 
<3 <3 <3

(null)
Hjärtan och snöflingor <3 <3 <3

KÄRLEKEN

Den kära leken

Av hjärtans lust

<3

Till min make; 

Min glädje ligger i ditt skratt

Min sorg vilar i din tröst

Min trygghet i din famn

Mitt stöd i din hand

<3

(null)


Det goda hjärtat, i dag så underskattat. I en värld där hån, hat och hot är alltmer rådande. Gör allt du kan för att hålla ditt hjärta varmt och gott. För det är nog sant det där att "störst av allt är KÄRLEKEN" <3

Vad är KÄRLEK?  

Det vet du i ditt hjärta. 

<3


Och du:

(null)

Kärleksljus
❤️

Vårkänning och en ny hundbädd

publicerat i Allmänt;
Solen gick upp 7.39 och kommer att gå ner 16.35 i eftermiddag. Denna dag lördagen den 13 februari 2021.
Och solen värmer idag och går högre upp mot himlen. Det är 0-gradigt här och det känns vårligt. Fåglarna kvittrar. Ljuvligt. 
Jag vet att det troligast blir ett flertal bakslag innan våren är här på riktigt. Men just idag kan man njuta :-)

(null)
Skönheter

Jag skrev om den överraskande guldmedaljen i skridsko igår. Och vad hände sen? Jo, ännu en överraskning: en guldmedalj i skidskytte-VM herrar. Martin Ponsiluoma tog Sveriges första guld (herrar) på 63 år!!! 
Och idag tog Sandra Näslund VM-guld i skicross. 
Det är inte utan att det känns fint att vara svensk just nu...:-)

(null)

Vi har köpt en sån där gosig, fluffig bädd att ligga i för Balder. En sån där "trendig" sak som ser så go och mjuk ut och som sägs t o m kunna lindra hundars ångest (?). Nåväl, Balder har varit och nosat på den men att lägga sig i den verkar han inte förstå att man kan göra. Det kommer väl sluta med att gammelhunden Pavvo lägger sig i den, även om det är fel storlek för honom...;-) 

(null)
Balder ligger hellre i soffan hos Pavvo. Trots att det är trångt och kropp och knopp hamnar i en märklig ställning...;-) Ser inte bekvämt ut men Balder sover gott ändå. Kan hundar få nackspärr? 

Hoppas att du har en bra lördag! Du unnar dig väl något extra gott? :-)

(null)
"Lånat" från Fb. Thomas DiLeva <.3

Kärleksljus
❤️

PS: Precis just nu skedde det vi befarat. Pavvo har intagit den nya bädden...:-D
(null)
Det är meningen att man ska ligga nere i den...

Det glittrar!

publicerat i Allmänt;

Fredag 12 februari. Gammelhunden och jag tar en promenad på gården. Han skulle lugnt orka med en längre promenad, det är min kropp som säger ifrån. Soligt, kallt och gudomligt vackert är det. Idag också! Vilken vinter! :-)
(null)

Och det glittrar! 
(null)

(null)


Plötsligt händer det! Efter 48 år (!) har en svensk tagit VM- guld på skridsko!!! Nils Van Der Poel! Så heter han! Vi lär få höra mer om honom. :-) Hade du hört hans namn förut? Inte jag, jag blev totalt överraskad. Har inte sett en skridskotävling sen Tomas Gustafsons dagar :-)

(null)
"Nämen hallå där, inte får man tjuvstarta alla hjärtans dag!? Får man inte...???  Snälla, bara en...;-)

(null)
Perfektion :-)

Jag tittade på en av filmerna från stormningen av Kapitolium 6 januari. Det räckte med den för att förstå lite mer om hur våldsam den var och den skräck som personalen kände...fruktansvärt...
Att Trump inte ser ut att bli berörd är väl ingen förvånad över? En vän till mig liknade Trump vid en sektledare. Man kan ju inte annat än hålla med. 

(null)
Nästan lite känsla av vår idag :-)

Planer för helgen? Jag har inga speciella. Kanske att man skulle försöka sig på några steg i Jerusalema Dance? Varför inte? Har du testat? Den bjuder upp till glädje! :-)

Önskar Dig en finfin helg! 

Glitter och Hopp!
❤️

Jag har det bra

publicerat i Allmänt;
(null)
En god morgon. En vacker morgon. Kall och rik på snökristaller. 

Försiktigt och varsamt prövar jag mig fram för att "fånga dagen". Igår var det -4, under natten sjönk temperaturen till -22. Nu stiger den igen. De här temperatursvängningarna sänker min kropp...
(null)
Vit tulpan mot vit snö <3

Vardag:

Äntligen står jag där i duschen. Vattnet är ljuvligt varmt. Ändå sticker det som nålar mot min hud. Tvålen skummar och doftar gott. När jag nästan är färdig börjar jag känna mig "svajig". Armarna känns så tunga. Håret blir inte riktigt ursköljt. Det får duga ändå. Jag sveper handdukar kring kropp och huvud. Andas. Känner en lätt ökad hjärtklappning. Sätter mig ner. Andas. Tänker att detta är en framgång, en personlig framgång på min livsresa just nu.  

För så är det. Det som för andra är självklarheter kan för mig vara som att bestiga ett berg. Jag försöker att sluta ha dåligt samvete för att jag "gnäller" när det finns så många andra som har det mycket värre än vad jag har det. Det förändrar ju ingenting för vare sig dem eller mig. Och jag försöker sluta att kalla det för "gnäll" och istället kalla det för vad det är: ett konstaterande. Det finns så mycket jag aldrig berättar. 

(null)Om jag gillar att någon hör av sig och undrar hur jag mår? Självklart. Alla hälsningar värmer och gör gott. Ingen behöver anstränga sig för att "förstå" hur jag mår. Alla har ju fullt upp med sitt. Tips och råd vill jag inte ha, jag har testat det mesta. ;-) Fibromyalgi måste man lära sig att leva med. Det finns ingen bot, men det finns lindring.

Mitt vanligaste svar när någon hör av sig är: "Jag mår inte bra. Men jag har det bra"  :-)<3


(null)
Visst är det ett hjärta där i klykan? <3 Det är Alla hjärtans dag på söndag. <3 

Veckans märkligaste: 
När det finns så mycket att reagera på, att protestera mot, att kämpa för...så känner en influenser att hon måste ge sig på kulturministerns frisyr.....???? För allt som räknas är ju ytan...Influencern kan inte känna "förtroende" för ministern som envisas med att ha en sån frisyr...Som sagt, allt handlar om ytan...suck....vilken ytlig värld vi lever i....

(null)
Ljus i mörkret. Glädje i corona-tider. 

Det är kallt i vårt land. Inte bara ute...jag tror vi behöver dagar som Alla hjärtans dag, för att påminnas om hur mycket en varm hälsning, ett hjärta på Fb,  en kärleksförklaring betyder. Det behöver inte vara "saker", det räcker med varma ord. Eller? Vetskapen om att man finns i någons tankar, bara det, är stort <3 Jag tillhör dem som är dålig på att höra av mig men jag tänker mycket och ofta på många av mina kära. Hoppas att de känner det! <3

Varma hälsningar
❤️


Två skogstroll

publicerat i Allmänt;
(null)
Mina målningar som bakgrund till de vackra tulpanerna. 

Jag inser idag min begränsning. Kroppen är inte alls medgörlig. Så även skrivandet här får begränsas. Just nu. Idag och kanske någon/några dagar framöver. Jag hoppas att Du återkommer på besök här! :-)

(null)Jomen precis...så är det här i alla fall...inte bara för maken utan även för mig...vi är två skogstroll :-D Stackars vår frissa när vi väl kommer oss ut från vår hydda i skogen framåt sommaren...;-)

Så kan det gå...tålamod! Tå la mod! Tååålaaamoood! Tålamod!    Har jag ont om! 

(null)

Gå varsamt på vår jord. 
Dela kärleksfulla ord. 

Kärleksljus
❤️

När det är så vackert

publicerat i Allmänt;
(null)
När naturen och vintern bjuder på sån skönhet att det nästan är svårt att ta in. <3

Andas.
Andas in.
Andas ut. 
Andetag för andetag lever vi.
Livet. 
<3

Känner idag tacksamhet över att solen skiner och glittrar i snökristallerna. 

Just idag gör sig värken påmind på ett mycket kämpigt sätt. Tinnitus, vansinnig tinnitus. 
Andas. 

Lyssnade på Kontempels "söndagsskola" med Olle Carlsson. Intressant. Fint. Han läste bl a upp en av mina favoritdikter. Av Ylva Eggehorn. Den handlar om smärta. Kroppslig som själslig. 

Stå stilla I smärtan, 

rotad I det som är ljus I dig. 

Låt svärdet gå genom dig. 

Kanske det inte alls är ett svärd. 

Kanske det är en stämgaffel. 

Du blir en ton. 

Du blir den musik 

du alltid längtat efter 

att få höra. 

Du visste inte att du var 

en sång.
<3

Jag har skrivit den här förr, jag vet, men den tål att gå i repris. :-)

Må solen ha nått din kind och din blick idag! Må du haft samma ljuvliga väder som jag! 
Må din vecka bli ljus och fin. 

(null)


Kärleksljus
❤️


Rött, blått, grönt och gult

publicerat i Allmänt;
(null)

Röd och blå cirkel för solen och månen
Rött för eld, värme och kärlek
Blått för det livgivande vattnet
Grönt för växter, natur och landet Sapmi
Gult för solen och ett långsiktigt liv

Grattis Sapmi på er nationaldag! 
<3

Samerna måste tyvärr ofta fortfarande kämpa för sin existens. Det är en skam för vårt land! Samerna är allas vår ursprungsbefolkning! All kärlek till er! 

*********


(null)
"Det är lite tungt nu" ;-)

(null)
"Undrar om matte tänker tillåta mig att ta in den här goa snöklumpen att gnaga på?" :-)

(null)
Den där speciella vinerblå färgen på himlen...

(null)
Efter den varma hösten och snöfattiga julen trodde jag aldrig att det skulle bli en sån här häftig vinter :-)

Dagens citat:
"Mitt i mörkaste vintern, lärde jag mig äntligen, att det inom mig, finns en oförgänglig sommar"
- Albert Camus -

Ljus och Värme
❤️

Ombytta roller?

publicerat i Allmänt;
Oj, då. Läser att vaccinet "gör att man byter kön"...Häftigt! Då kan jag bli man och min make kvinna! Ja! Vad kul med lite ombytta roller ;-) 
Milda makter, på den nivån ligger lögnerna alltså......!!!  Ska man skratta eller gråta? 

(null)
"Tulpanens hjärta" <3

Bidragstagare...det sämsta man kan vara enligt moderater. En moderat ( kommunalråd) i Småland tycker att det är "stötande" att t ex dementa, hemlösa och personer med downs syndrom ska prioriteras i vaccinkön eftersom de har svårt att skydda sig själva och andra. "Bidragstagare" kallar han dem. De har "inte betalat för vaccinet".

Inget hjärta, ingen förståelse alltså... Kan man bli annat än bedrövad över en sån människosyn? :-(  Hur regionerna sen ska få allt att funka praktiskt...det är en annan fråga...

(null)En av våra ståtliga tallar sträcker sig upp mot den blå vinterhimlen.


Någon skriver att det ligger kvinnohat bakom kritiken av Ebba Busch...alltså...jag känner inget hat mot Ebba...men jag tar mig friheten att kritisera när hon bär sig "okristligt" åt...Hon är ändå partiledare för ett "kristet" parti och borde visa respekt och förståelse...Man kan kritisera kvinnor utan att hata dem. Dock är det utbredda kvinnohatet ett stort och allvarligt problem! 

(null)På promenad i vinterlandet. 


I morgon börjar "spektaklet" igen...Jag "bävar" som vanligt över allt gnäll från dem som "aldrig ser på eländet men vet allt om hur dåligt det är" ;-) Jag är inriktad på att det kommer att vara en massa dålig musik och gräsliga kläder och jobbiga programledare men det är ju ett spektakel...Och det heter Eurovision och inte Schlagerfestivalen. Förresten vad är "dålig" musik? ;-) 


(null)En ljusare bild av tulpanens hjärta <3

Många reagerar negativt på att mannen som våldtaget två kvinnor kallas "Bibelpappan" och att man betonar hans medlemskap i en frikyrka. Men det är väl inte så underligt att man förväntar sig att kristna, fromma, människor är förebilder och inte brottslingar? Samtidigt är de ju människor med fel och brister som alla andra...och våldtäkter och pedofili förekommer även bland de som kallar sig kristna...tyvärr...och där finns en tystnadskultur...hur jag vet det? Erfarenhet...:-(

Jaha, nu har jag "predikat" igen...nä, det har jag inte...men jag har reflekterat och gjort min egen analys. Du har naturligtvis dina egna tankar och åsikter om allt detta jag tagit upp.  Dela gärna med dig. Kommentera här på bloggen. :-) 

Jacke Sjödin, denne härliga glädjespridare, har en ny video. "Vem vet inte du..." om året som gått och att ingen har något svar på våra frågor... Tror den finns på youtube om du inte har möjlighet att hitta den på Fb. Googla! Och få dig ett smil över den nuvarande situationen .. :-)

Första helgen i februari är på ingående. Dagarna har blivit allt längre. Ljuset! Känns gott även om våren känns en bra bit bort. Men den kommer! 

Tack för att du ville titta in här <3

Önskar dig en fin helg <3

Var rädd om Dig <3

Du är Värdefull <3

Kärleksljus

❤️

Balans

publicerat i Allmänt;
(null)
En ny färg. Gula och rosa. Så söta. Här i kvällsljus. 

Ibland önskar jag att vi inte var så hockey-frälsta i min familj...:-(  Det tar på nerver och krafter att hoppas, bli besviken, hoppas, bli besviken, hoppas...och hela tiden dyker frågorna upp: "vad är det som är fel?", "vems är felet?" osv...Felet? Ledarna, styrelsen, spelarna....???När välbetalda "stjärnor" inte gör sitt jobb, då blir jag förbannad...fast det hjälper ju inte...;-)

Idag sa jag till maken att "jag ger upp hoppet och inriktar mig på nederlaget"...Men oj, man ska aldrig ge upp hoppet! Jo, för sitt eget bästa bör man nog ibland vara realist. Rimmar på trist...ja, men ändå...:-)

Den som aldrig förstått tjusningen i att hålla på ett lag tycker nog att detta är fånigt. Men de som har hjärta för ett lag, förstår. :-)

Men det finns ett annat lag i samma klubb, ett lag som det går bra för! Tjejerna! Förlåt, damerna! Jättekul! :-) 

(null)I dagsljus

Jag försöker hitta en balans mellan aktivitet och vila. Försöker bestämma över kroppen. Det går sådär... Det är liksom värken som bestämmer...Att vara vintertrött är ju normalt men det är mer än så...grrrr...

(null)Krispigt vackert

Dagens citat:

"Från framgång till motgång är det ett litet steg. Från motgång till framgång är det en lång väg att gå."

- Okänd -

Och en till:

"Livet är inte bara en dans på rosor utan även en knippe tulpaner"

- Okänd -

(null)

4 februari. Min mamma fyller år. Har skickat blommor och gelehjärtan som jag hoppas hon blir glad av. :-)

Kärleksljus
❤️

Mitt i veckan

publicerat i Allmänt;
(null)
Jag envisas med tulpanbilder...:-)

En del tycker att det är "riktig vinter" nu och lägger upp bilder på sig själv i snöyran. :-) Vintern har ju många olika utseenden och om man kan så är det ju bra om man ser positivt på olikheterna ;-) 

Humor är ibland ett känsligt ämne. Speciellt satir som kan vara både giftig och ful men också kul. Jag delar följande för att jag tycker att vi behöver dra på smilbanden mitt i allt "elände"...:-)
(null)

På vissa håll fungerar vaccinationerna perfekt, på andra håll dåligt. Så är det. Tålamod...

Jag inte bara drog på smilbanden, jag skrattade igår när jag såg på Mandelmanns. De är ju helt underbara. Utedass på hög höjd, duschning i det egna vattenfallet mm. Jag gillar att de har så många idéer och att alltid hittar lösningar på problem. Och den kunskap de delar med sig av är ovärderlig. Snacka om inspirerande program som gör gott ända in i själen <3 


(null)
Istappar...


Håll i!
Håll ut!

Kärleksljus
❤️

Februari är här

publicerat i Allmänt;
(null)

2 februari
Jag har idag grattat två "födelsedagsbarn". Min "Amerika-syssling" och min "gamla" guddotter. Och så kom jag på att tänka på min mormor. Hon var också född den 2 februari. 
(null)
Anna Frykberg, född Dahl 2/2 1895. Död 1970. 

Jag minns min mormor som en jättego person. En rund och kärleksfull mormor, en varm famn. Hon hade en förtröstansfull Gudstro men jag uppfattade henne också som "lite religiöst sträng" ibland. Men där fanns mycket kärlek. <3

(null)
Skönheter <3

Idag snöar det. Lättare snöfall men ihållande. 

Såg två avsnitt av Atlantic Crossing. Om kronprinsessan Märtha av Norge under tyskarnas invasion . Jag vet att den fått mycket kritik liksom alla serier där man gör fiction av historiska personer och händelser. Jag bryr mig inte om de detaljerna och lät mig dras med i det spännande dramat. Välspelat. Dessutom lärde jag mig en hel del, för även om jag läst mycket om Andra Världskriget så har jag stora luckor när det gäller Norge. Känner djup tacksamhet över att vårt land inte invaderades. Vi "kom undan" men neutrala var vi inte......

Dagens citat:
"Livet är inte ett  problem som ska lösas utan en verklighet som ska upplevas"
Sören Kirkegaard 

Har citerat den förr men den tål att upprepas. :-)

Ta hand om Dig!
Du, just Du, är värdefull! 

Hoppfullheter
❤️

Verklighet eller illusion?

publicerat i Allmänt;
(null)
Härliga vinter! Vi tog en promenad i kylan och solskenet. Träffade tre grannar längs med vägen. Pratade en stund på behörigt avstånd. :-)

Jag är "hjärntvättad av massmedia" förstår du. Jag tror att vetenskapliga fakta är fakta. Jo, det är säkert! Jag är nämligen inte tillräckligt "vaken" för att förstå att jorden är platt, pandemin är en fejk och vaccinet är ett maktmedel för att ha total kontroll över mänskligheten...och så fanns det någon kombination med 5G också eller? Och kontanterna...

Nej, nej, lyssna inte på utbildat folk, lyssna på dem som känner och tänker rätt....ty de har sanningen...Hjälp! 

Igår läste jag om  vad några som kallar sig andliga och jobbar med andlighet skriver om pandemin. Ja, de är andliga och gör gott via sina arbeten, men jag förstår inte hur andligheten går ihop med konspirationsteorier och deras sätt att håna de som inte "tror", eller rättare sagt inte "fattar"...

Jag har läst att pandemin är ett påhitt, en chimär. Att mutationerna är en följd av vaccinet...osv...Efter en stund inser jag att jag är idiotförklarad...;-) Fast jag vet att jag är vaken och lever i verkligheten, så den kränkningen tar inte på mig :-)

Jag nästan gråter över de här teorierna och hånet som sprids över världen. Och jag är så besviken på de som hellre tror på konspiration än på vetenskapliga fakta, medicinsk kunskap och sunt förnuft.  

"Konspiration (av latinets conspirare: 'andas tillsammans'), komplott ellersammansvärjning, syftar på ett hemligt samarbete mellan en grupp individer med dunkelt, olagligt eller illasinnat syfte." (Wikipedia)

Tack och lov har jag vänner inom andligheten som har samma insikter som jag. Och andra vänner med sunt förnuft. 

Skepticism angående vaccinet är en sak men att sprida lögner är illa. 

Hur vore det om de tog med sig sina teorier och träffade vårdpersonal som kämpar för de svårt sjuka på intensiven? "Nej, nej, detta är inte verkligheten, det är bara på låtsas, det är en chimär, en illusion..."

Tänk om man la ner lika mycket energi på klimatfrågan som på detta! Klimatförändringarna , att rädda moder jord...

********

Positivt:

Sverige tog silver i handbolls-VM! Helt otippat. Det märkliga är att det bara är guld som räknas. Men jag och många med mig säger: Grattis!!! <3

En verkligt bra TV-serie: "Tunna blå linjen."

Lars Lerin och Junior ska inte skiljas! :-)

(null)Solglitter<3

Har du några tankar kring konspirationsteorierna? Du tycker kanske att jag är ute och cyklar? Är det vi uppfattar som verklighet bara en illusion? 

Du behöver inte tycka något alls! :-) Fritt val :-) Men jag tycker att vår samtid är intressant...

Nog om allt "sånt" nu. Hoppas att du har/haft möjlighet att njuta av vintern. Den är kanske inte lika härlig i hela vårt avlånga land som den är här just idag!  Om några dagar kanske jag gnäller igen ;-)

1 februari!  Jag bytte sida på väggkalendern, då ramlade häftstiftet ner och "försvann". Letade men fann det inte. Försökte med ett annat häftstift...då satt den uppe i tre sekunder. Maken hittade det första häftstiftet och satte upp kalendern "ordentligt". Det andra häftstiftet har vi inte hittat...visst är livet äventyrligt ibland? Hi hi...(Kalendern är på toa så några hundtassar är inte i fara...däremot fötter...)

(null)<3 <3

Håll ut! Håll i! 

Kärleksljus

❤️