Sinnesro och indignation

publicerat i Allmänt;
(null)


Visst är det så! Jag njuter av närheten till djur och natur. Det är avstressande. Men inte sitter jag som Nalle Puh några längre stunder. Det finns alltid "något att göra" ;-) Men även korta stunder är bra. De är inte att förakta :-) 

Natten:
Plötsligt händer det...rullgardinen som jag dragit ner för ljuset därute, far upp med en smäll! Jag stirrar förvånad på den och hjärtat slår lite snabbare...vad??! Den har inte rullat upp sig hela vägen. Ligger en stund och tittar ut mot den ljusa sommarnatten...
Men inser efter ett tag att somna i ljuset går inte. Drar ner rullgardinen som är gammal och bör bytas ut (den är så tunn att det gått hål i den) och drar för gardinerna. 

Dagen:
Kollar nyheter via nätet. Och funderar på hur människor tänker...

Man klagar på kommunen för att det inte finns tillräckligt med vatten i havet när man ska bada.... ;-) ???

Man ljuger om att vi inte får hissa svenska flaggan, inte sjunga nationalsång eller "Den blomstertid nu kommer"....
(Det poppar upp varje år när det är dags för skolavslutningar och vilka man skyller på, det behöver jag väl inte skriva?)

Det första exemplet kan jag inte låta bli att skratta åt. Det andra, om lögnerna, där pendlar jag mellan frustration och ilska...Det jobbigaste är att en massa människor vill tro på lögnen och sprider den vidare...varje år...

Sinnesro. Ni vet bönen om sinnesro. Jag läste nyss i tidningen Nära att den har fler verser. Visste du det? Jag blev glad när jag läste den, speciellt vers 2. 
(null)

"Släck inte min indignation över det som är fel, vrångt och orätt." 
Tack! De orden är rätt för mig, känner jag. Speciellt när folk tycker att man är "jobbig" för att man visar känslor och delar tankar om orättvisor t ex. 
Jag vill ha sinnesro och jag vill kämpa för det goda. Jag vill känna. Och stå i min sanning. 
Det gäller att hitta balansen där. 
Sinnesro i naturen är nog inte så dumt i alla fall? ;-) Återhämtning. Bara vara. Sen engagemang igen. :-)

"Varje ny tanke startar alltid hos en ensam"

(null)
Det finns skönhet, även i det vi kallar ogräs..."

"Låt mig aldrig misströsta om möjligheten att nå en förändring"

Vilken härlig bön! :-) 

Kärleksljus
❤️

Fullmåne och ljusa nätter

publicerat i Allmänt;
(null)
Moder Måne 22.35 i går kväll <3
(null)
Moder Måne 23.06 i går kväll. (Och nej, båten är ännu inte sjösatt)

Det finns något magiskt vackert över fullmåne och ljusa nätter...känner jag. Trummade och sjöng och mediterade igår kväll. Sen somnade jag i min myggfria zon :-)

Den här dagen bjuder på värme, sol och en lite svalare vind. Skönt, tycker jag. 

Ledsen blev jag när jag hittade två döda fåglar på gräsmattan...så vackra...vet inte vad som hänt...hoppas att det inte är ett par som har ungar någonstans....den mörka fågeln är en Grönsiska, hane, men den ljusa...hona? 
(null)


Göken är alldeles "galen" idag. Antingen svarar hen sitt eget eko eller så har den en polare som svarar....;-)

Rekordmaj går mot sitt slut. Juni ser ut att börja lika varm som maj slutar. Otroligt...
(null)
Idag fick de sista nickande rosorna från morsdagsbuketten vila i en skål ute i skuggan. De är ännu vackra. <3

Till sist:
(null)
Något att tänka på :-) 

Hoppfullheter
❤️Godmorgon, viftar svansen

publicerat i Allmänt;
Det är natt. På väg mot gryning. Ligger i sängen och fäktar med armarna. Slår på täcket, väggen, kroppen, i luften...drar täcket ända upp över huvudet...sov! Kastar desperat av mig täcket, när det blir för varmt därunder...pang! Jag lyckas krossa blodsugaren. Skönt nu ska jag sova...nä! Det iiinar runt örat och och det sticker till både här och där på kroppen och sen kliiiar det! Jag sätter mig upp: "Kom igen då!" Det är väl en fight som kan liknas vid David mot Goliat...där David garanterat vinner! Klockan tickar på...04.35...en röst från barndomen: "Låt den sitta och suga så dör den sen och det kommer inte att klia"...funkar dåligt, det är de där reflexerna...04.45... Jag slumrar till. Uttröttad. 
Då vaknar hunden...
"Godmorgon" viftar svansen. 

(null)

Dagen är mycket varm. Men en kortare promenad med gamla hunden är nödvändig. Gräset är snustorrt och vägen likaså. Det dammar om den. Här där det för bara en kort tid sedan var översvämningar och stora gropar. Endast en liten, svag vind svalkar till då och då. 
Efter en lååång vinter kastades vi rakt in i sommaren! 

Torkan bekymrar mig. Det brinner runt om i vårt land och bönderna oroar sig. Det behövs regn. Moder Jord är törstig. 
Nej, jag klagar inte, jag bara konstaterar. :-) 

Hunden flåsar. Jag hittar till slut det mest svala (enda svala) rummet. I sovrummet på övervåningen i gamla stugan är det endast + 21 grader...efter en stund kommer hunden till ro...

Vi har nu, varje dag, besök av två katter här på gården. De smyger omkring här på jakt efter byte. Bra! Kanske behöver vi inte införskaffa råttfälla trots allt? :-)

(null)

+29. Fåglarna kvittrar. Jag förstår min frissa som igår sa att "det känns lite tungt" nu när sommaren är här så tidigt och hon har fortfarande 8 veckor kvar till semester...Vi har ju längtat ändå sen förra sommaren, som var kall, efter sol och värme. Och när den kommer får man nästan panik! "Tänk om det är nu sommaren Är och resten blir dålig?"

Nej, nej...sommaren kommer att vara perfekt! Lagom med sol och värme, regn på nätterna och några få regniga men varma dagar! Vad sägs om det? Bra? Ja, men då bestämmer vi det då! ;-) 
(null)
Åh, det kom ett moln för solen. Skönt.
(null)
Det ultimata mellanmålet en sån här dag ;-)

Var rädd om Dig, i både värmen och solen. Att uppsöka skugga är klokt ibland. :-) 

Fullmåne i kväll. <3

Kärleksljus
❤️


Godheten finns

publicerat i Allmänt;
(null)
Morsdagsbukett från sönerna. Så vacker. Och ord av kärlek därtill. <3

Söndagen blev känslosam. Dels kärleken från sönerna, dels två fina tv-program. Lill-Babs minnesgudstjänst och Mammagalan. Så mycket kärlek, så många känslor. Sång, tal, gråt, humor, hopp och djupaste allvar. Och den där fågeln som flög in i kyrkan och hördes kvittra så fort det uppstod en paus i programmet...<3

Varje gång jag ser en gala tänker jag på hur många fantastiska människor det finns. Engagerade, osjälviska, goda, medkännande människor. Under Mammagalan fick man dels se Läkarmissionens fantastiska arbete för att hjälpa kvinnor och barn runt om i världen. Och så de minst lika fantastiska mammorna som hjälper kvinnor och barn här i vårt land. 

När jag ser så mycket godhet blir jag så rörd och varm i hjärtat. Tänk om media kunde skriva om alla de positiva människorna istället för om de negativa. Berätta om allt positivt som faktiskt händer, också.
Tänk om godheten och den goda viljan fick vara i centrum och de goda människorna allas förebilder. Istället för att som nu, bli hånade och kallas naiva och landsförrädare...
(null)


Hoppas att du såg galan. Man blir varm i hjärtat av det och hoppet spirar lite. Hoppet om att godheten ska segra. Än så länge får man glädja sig över att den finns, trots ett kargt och kallt politiskt landskap. 

Idag har jag jobbat i stan och dessutom blivit fin i håret :-) 

(null)
Fullmåne i morgon. Så här såg hon ut i stan igår kväll :-) 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️
(null)

Mammor av alla de slag

publicerat i Allmänt;
(null)

Mammor av alla de slag, ärar vi i dag. <3

Att bli mamma är det bästa jag gjort i mitt liv. Det bästa och det största. 
Jag är tacksam över att jag fick möjligheten att bli mamma under denna jordevandring. 

Samtidigt har jag full förståelse för dem som väljer att inte få barn. Och det är smärtsamt med alla de som lider av att inte kunna få. 

De jag inte gillar är de där självutnämnda "supermammorna" som hela tiden klagar på andra mammor, anser sig alltid veta bäst och dömer andra. De måste bära på något mindervärdeskomplex ;-) 

Det finns så många krav på mammor. Utseendet t ex. En mamma ska ha platt mage hur många barn hon än burit och fött...varför då? Det är ingen tröst kanske, men det är inte fullt så många krav på hur en farmors mage ser ut...;-)

Hurra för alla nu levande mammor och alla de som gått till ljuset. Hurra för alla mammor, adoptivmammor, plastmammor, bonusmammor, fostermammor, faddemammor, gudmödrar, extramammor....<3
(null)

Jag tror att alla vi mammor gör så gott vi kan alltefter dem vi är och i vilken livssituation vi är i. Det blir helt fel och galet ibland, det finns inga perfekta mammor. Men vi skulle nog oftare behöva få höra att vi duger precis som vi är. 

Det finns de som inte klarar av att ta hand om sitt barn. Må de få all hjälp som de har rätt till, både mamma och barn. Det är en tragedi. En stor sorg. 

Kanske skriver jag för många självklarheter men jag tycker att just på mors dag kan det vara bra att tänka på mammors situation. 

Det sitter många ensamma gamla mammor på vårdhem eller dylikt, som aldrig får besök eller hälsningar på mors dag. Visst finns det otacksamma barn men samtidigt: vad vet vi om hur förhållandet barn-mamma varit under åren? Finns där något hemskt som hänt? Något som gick sönder? Fanns där aldrig någon kärlek? Det finns alltid en orsak till konflikter och allt är inte svart eller vitt. Det är inte alltid blod är tjockare än vatten...

Men ändå: hurra för alla mammor idag! 
(null)


Ikväll sänds en "Mammagala" på 5:an. Handlar delvis om Läkarmissionens viktiga arbete för att förbättra livsvillkoren för utsatta mödrar världen över. 

Ikväll sänds också en av de mest kända mammornas minnesgudstjänst. Lill-Babs. På 4:an. Undrar om det kommer att brytas för reklaminslag? 

(null)


Hoppas att du, mor eller inte, har en väldigt fin söndag! <3

Så här vackert var det vid sjön igår kväll:
(null)

Kärleksljus
❤️

Sjunger tacksamt med

publicerat i Allmänt;
Jag blir så glad när de verkligt duktiga går vidare till final. :-) Vilken sport jag tänker på? Let’s dance naturligtvis! Det jag såg Jon-Henrik göra på dansgolvet igår rörde mig till tårar. Och Daniel fick mig att skratta. En perfekt kombination! Bra underhållning. Sen kan man diskutera formen av tävling och hur många år de ska hålla på, men igår var programmet, enligt mig, väl värt att se på. Jag har ingenting emot Gunde, men de andra är sååå mycket bättre. Anser jag med mina amatörmässiga ögon ;-))

För övrigt tycker jag att alla som ställer upp och deltar är väldigt modiga. :-) 

Det må enligt kalendern bara vara försommar ännu, men i verkligheten är maj sommarmånad detta år. Och jag sjunger tacksamt med i psalmens ord:

En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och vågens sorl bland viden
förkunna sommartiden.

Sin lycka och sin sommarro
de yra fåglar prisa.
Ur skogens snår, ur stilla bo
framklingar deras visa.
En hymn går opp
av fröjd och hopp
från deras glada kväden,
från blommorna och träden.

Text: Carl David af Wirsen

(null)
Målade jag 2015. Färgerna är lite mörkare i verkligheten. :-)

Det är torrt i markerna. Eldningsförbud. Hoppas alla respekterar detta...! Vi vet alla vilka konsekvenserna kan bli. Jag har stor respekt för elden. 

Jag skulle aldrig skrivit det där om att vi inte har besvär med mygg. I år är de här! Det iiiinar och det kliiiiar...:-(

Sommarljus
❤️

Hjärndimma och ommöblering

publicerat i Allmänt;
En ny rättelse: SD sa inte nej till nya samtyckeslagen. Har jag läst. 

(null)

Försöker samla tankarna idag. Det är en dag med "hjärndimma"...alla som har utmattningssyndrom eller fibromyalgi, vet vad hjärndimma är...ordet i sig säger vad det handlar om. En vän beskrev det så bra på instagram idag. När jag själv ska beskriva det inser jag att det är bättre att jag gör det en dag när jag inte är inne i dimman...;-) Det blir svamligt, okoncentrerat och fel...och mycket "vad heter det"...
(null)
Det porlar inte i bäcken längre. Här var "nyss" vårflod men nu uttorkat. Men vackert är det :-) 

Politiken är bedrövlig just nu...ansvar, medmänsklighet, solidaritet...står inte högt i kurs precis...

Miljöfrågorna (klimat) sägs vara vi väljares viktigaste fråga inför valet, ändå är det partier utan någon direkt miljöpolitik som ligger i topp? Det får mig att minnas ja-sägarna i kärnkraftsomröstningen: "gärna kärnkraft men gräv inte ner avfallet i min trädgård" ...

Nog om detta nu, jag vill ju inte bli långrandig..hi hi...

Mellan jobb och trädgårdspysslet försöker vi rensa och möblera om lite. Det blir lite till att bära i trappan upp och ned men så härligt när det är gjort. 
Den gamla fina symaskinen har fått "sin" plats vid ett fönster. Hoppas det blir bra. Kofferten har vi burit upp i övre hallen där den blir utmärkt som förvaring för mina "konstförsök" ;-) För mitt skapande kan jag väl kalla det.  (null)

(null)

Så. Är ganska nöjd. ;-)

Nu önskar jag Dig en helt underbar helg!
Hoppfullheter
❤️
(null)
Sjön igår kväll..

De första

publicerat i Allmänt;
(null)
Aktuellt i dessa tider...;-) 

Igår kväll: 
Det är så svårt att lägga sig och sova "i tid" när det är så ljust ute. En katt ligger och lurar på sitt byte (troligen sorkar) här utanför fönstret när jag drar ner rullgardinen. "Åh, snälla katt, ta råttan (musen?) uppe vid växthuset", tänker jag...Efter en dag i stan och med stängt växthus blev jag väldigt förvånad över att se att flera av bladen på de små plantorna var "avbitna" och låg i en hög inne i ett litet växthus...vi funderade och förundrades...tills maken fick syn på "förövaren", en råtta! Eller stor mus....grrr...

(null)
Nu blommar det. På hösten/sensommaren plåtar jag "de sista", på försommaren/sommaren "de första".  <3


Idag klubbade riksdagen regeringens förslag om en samtyckeslag. Alla utom SD röstade för...
Grundprincipen i lagen är att sex ska vara frivilligt och om det inte är frivilligt så är det olagligt. Dessutom blir fler handlingar kriminella och straffen skärps. 
Jag tycker detta är bra samtidigt som det är sorgligt att det ska behöva finnas en lag om att ett nej är ett nej...men så ser ju verkligheten ut...

Det varma vädret verkar fortsätta att dominera. Undrar hur lång tid det tar innan vi börjar prata om regn? Just nu känner jag tacksamhet till att vintern var så snörik som den var (även om jag var less då). Jag tänker på grundvattennivån...

Och så till den verkligt stora frågan: Är Gunilla Persson skyldig eller inte skyldig till att ha stulit dyra solglasögon? ;-) Hon säger att hon är oskyldig men också att "hon tänkt lämna tillbaka dem senare"...???
(Om du inte vet vad och vem jag skriver om så kolla i valfri kvällstidning, eller förresten gör inte det, detta får stora rubriker men är nog det mest oviktiga på länge) Hon är på något märkligt sätt underhållande. Ibland. När man vill vila från världens verkliga problem en stund ;-) 

Fast å andra sidan så är nog meditation bättre.... (null)
<3

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️Brudkors och Bergskrabba

publicerat i Allmänt;
(null)
Det var det där men det speciella stenkorset. Det med hjärtan på. Från 1400-talet. Ett minneskors eller brudkors. Ingen vet säkert...men man tror att det kan vara ett minneskors över en brud eller ett brudpar eller en kurir som ridit ihjäl sig när hästarna blivit skrämda. Alternativt att en brud eller två tävlande präster omkommit...Ingen vet märkligt nog...Korset är av kalksten. 2,5 m högt, 1,8 m brett och 17 cm tjockt. Originalet finns på Gotlands museum. 

(null)
Det här fotot är inte så bra men jag vill visa den ändå. Eftersom den söta blomman har så roligt namn: Bergskrabba. :-)  Den växer i vårt land endast på Öland och Gotland. 


Lite svalare dag idag, här i min vrå av världen. Kändes nästan lite skönt. 
Varit i stan över dagen. Tvättmaskinen kallade ju på mig ;-) 

Vårt växthus är nu nästan fullt med växter. Blommor, grönsaker, örter, kryddor på gång. :-) Det är en härlig tid nu. 

Kärleksljus
❤️

Det var i maj när göken gol

publicerat i Allmänt;
Från igår kväll: 

Fru Koltrast flyger plötsligt in genom den öppna ytterdörren, rakt in i köket och fladdrar hysteriskt med vingarna vid det stängda fönstret. 
Jag, "räddaren i nöden" rycker ut och lyckas öppna fönstret och släppa ut henne utan att bli nedbajsad. Träcket hamnade på  fönsterbrädan istället. Stackarn så rädd hon måste varit! 

Ekorre A fick på kvällen sällskap av både ekorre B och C och t o m D...det blev väldigt körigt för A att köra väg tre stycken! För någon tanke att dela med sig av maten har hen absolut inte...tjohej, vilket liv det blev...

Det händer mycket i vår herres hage just nu ;-)

Idag:
Ännu en varm och solig dag att glädja sig över. Vi har tagit oss lite ledigt förutom de jobb vi kan göra på distans. Städar, plockar, rensar, planterar, vattnar mm. 

Och göken fortsätter att gala. Koko från morgon till sena kväll ;-) Tror hen har blivit helt "koko" ;-)

Sitter en stund och bläddrar bland korten från Gotlandsresan. Så fantastiska minnen. 
(null)
Alldeles intill vårt hotell står denna fantastiska byggnad. Visby Apotek. 

(null)
Har samlat de vackra fönsterbilderna...<3
Och dörrarna:
(null)

En sak som förvånade mig i Lärbro kyrka var att Maria fick vara med i centrum av altartavlan: 
(null)

När vi "åkte fel" fick vi syn på detta intressanta kors som stod vid en vägkant. Vacker. Vet inget om den men ska söka info. 
(null)
Gillar det vackra "blom/rosett-mönstret...

Allt från mig i torpet idag. I morgon ska det bli kallare eller snarare svalare. Plikten kallar mig nog in till stan. "Plikten" = tvättmaskinen och jobbet ;-)

Kärleksljus 
❤️
Kok-o! 

”Farmor, nu städar du dockhuset...”

publicerat i Allmänt;
Hen ger sig inte. Ekorre B. Trots att ekorre A jagar bort hen varje gång hen närmar sig "fågelmatarna". Ekorre B försöker hela tiden "smyga" sig fram från olika håll men blir ändå alltid uppjagad i tallen under ett fasligt tjattrande och tvingas ta det mycket långa hoppet mellan tallen och granen....Dramatik på hög nivå ;-) 

Fru Sädesärla tar god tid på sig med morgonputsen. Talgoxarna och domherrarna passar på att äta när Ekorre A jagar Ekorre B. Fågelkvittret är enormt och det är ingen tvekan om att parbildning pågår bland småfåglarna.

Jag tackar min skapare att det blåser en ljum vind denna dag som börjat väldigt varm och som senare ska övergå i hetta.
Frukost ute. Denna dag då jag är ensam i torpet. 

Spåren efter Izabelle finns överallt. Jag blir varm i hjärtat av att se dem. Dagen kommer att innehålla en hel del "plock" ;-) 

"Farmor, nu städar du i dockhuset till nästa gång jag kommer", sa hon bestämt. "Jag lovar!" (En mus har varit där och levt om)

Jag gick och la mig före tredje perioden igår kväll. Så trött var jag. Missade tydligen en riktig rysare! Grattis Tre Kronor till guldet!!!

Och så var det det där med "han som predikade så häftigt på prinsbröllopet" ;-) Nu har jag hört att han är biskop i alla fall...;-) Nåja, spelar roll? Biskop eller pastor eller både ock? Spelar ingen roll för min del, hans ord är det som spelar roll :-) 

(null)

(null)

(null)
Det gamla äppelträdet blommar nu mer än vad vi någonsin sett det göra tidigare. Det känns som ett mirakel nästan. Växtkraft!  <3

(null)
Den gula Dagliljan, som jag fick i present förra året, blommar också nu. Så vacker! <3

Och göken gal och gal...i öster...tröstergök.

Jag har sovit uppe i sovrummet i gamla stugan några nätter. Mitt i natten 
hör jag ljud jag aldrig hört här förut. Bankningar och det låter som om någon går därnere i köket och "stökar" ;-) Jag brukar somna om ganska snart. I vaket tillstånd funderar jag på hur och varför "någon" dykt upp först nu efter alla dessa år? Det enda jag kan komma på som vi tillfört på senare tid är den gamla vackra symaskinen...och den gamla amerikakofferten...hm....;-) Ingen av dem har fått någon bra plats ännu utan står i den totala röran i "salongen"...kanske därför det "spökar", någon är kanske missnöjd? Ska åtgärdas snarast! :-) 

Ser att ett nytt regemente är invigt på Gotland.  Statsministern och övriga på bilderna är så glada. Jag tycker att det är sorgligt att vi åter måste bygga upp vår försvarsmakt. Att hotet mot oss är så stort nu. Gotland ligger ju strategiskt till där ute i Östersjön...sorgligt...:-(

Till sist: Ur härliga boken "Naturdagbok" av Marjolein Bastin:
(null)
Livets hårda skola ;-) 

Var rädd om Dig!
Hoppfullheter
❤️

Pingstdagen

publicerat i Allmänt;
(null)

Rättelse från gårdagens inlägg: det var en pastor och inte en biskop som "predikade"...förstås...men tänk om biskopar predikade om kärlek på det sättet...!!!! Så trött på alla stelnade former...men, visst, jag gick ur...så jag ska väl inte gnälla...;-) 

(null)

Igår kväll:
Jag går ut i sena försommarkvällen. Den är skönt sval och framförallt så är den ljus. Det jag älskar mest med Norrland. De ljusa nätterna. Jag bryr mig inte om protesterna om att Gästrikland inte är "riktiga" Norrland....Uppväxt i Härnösand: Gävle är också Norrland, så det så! ;-)

Nej, vi har inte en massa mygg. Det har vi inte haft på mängder med år här. Så det så ;-) 

Ishockey. I försommaren. Är normalt inte alls intresserad men när Sverige och Schweiz är i final i VM efter att ha slagit ut USA respektive Canada då känns det ändå lite kul...;-) 
(null)
Farfar, Izabelle och Farmor <3

Pingstdagen:
Det är en varm dag, denna pingstdag. Det blåser en ljum vind. Maken klipper gräset. Izabelle och jag sitter i skuggan och äter äpple. 

Kroppen börjar på allvar säga ifrån nu. Ett skov är nog på gång. Det blir som det blir...

Tar fram min trumma och så trummar jag och Izabelle en stund :-) 
Sen bygger vi pussel. Vi är riktigt bra på det. Tycker vi själva alltså ;-) 

(null)
Tur att det finns skugga

Förr var Annandag Pingst en helgdag. Sen bytte vi ut den mot Nationaldagen, så nu är det "vanlig måndag" i morgon igen. ;-) Det visste du så klart men jag skrev det i alla fall. ;-)

Jag har en känsla av att kvällen kommer att innehålla hockey...;-)

Fred och allt gott
❤️

Var är kungen?

publicerat i Allmänt;
(null)

Det var som ett sagobröllop, fast ändå inte, för vart var kungen?
Hur förklarar man för en 4-åring att det inte finns någon kung i England, men att det finns en drottning? Det stämmer ju inte med sagorna. ;-) Jag försöker men det blir lite invecklat. Jag vecklar in mig i "prinsens pappa, mamman som är död, prinsens bror, brudens mamma osv" när jag försöker svara på vetgiriga frågor.
Men "prinsessan", (jag ger mig inte in i förklaringar om att hon inte är prinsessa)bruden, är sååå vacker. Sagolikt vacker. Det är vi överens om ;-) 

Denna pingstafton. I hänryckningens tid. Hänryckt kan man väl säga om den amerikanske biskopen som predikade om kärlekens kraft. Lite väl långt tyckte väl jag, men så långt ifrån engelsk stelhet man kan komma. :-) Halleluja! :-D

Glad blev jag också över att man tagit bort "obey" (lyda) från löftena. Att kvinnan ska "lyda"...

"Ja må de leva lyckliga i alla sina dar..."

(null)
Passar in precis på vår gamla hund dessa dagar...<3

(null)
Stänga grinden är viktigt när man varit på promenad

(null)
Vattna växterna är också viktigt
(null)
...och leka förstås :-) 

Idag har vi sått också. Morötter och sallad bl a. 

Izabelle och jag ska tillverka en present till yngste sonen som fyller 25 år idag. Vad? Det är en hemlis ;-) 

Maj 1993 var också en väldigt varm månad. Lyckan hos oss när sonen kom till världen är obeskrivbar. Och maken och jag är fortfarande väldigt lyckliga över honom. <3 Och tacksamma. :-) Hurra!!!

Hoppas att du har en fin helg vare sig du jobbar eller är ledig. 
(null)
Tiden mellan hägg och syren...

Några ord på vägen:
(null)

Värme och kärleksljus
❤️

Växtkraft och skiraste grönt

publicerat i Allmänt;
Försommaren...den är verkligen den vackraste delen av sommaren. Den skira grönskan är obeskrivbar. 
Gästriklands landskapsblomma Liljekonvaljen står redo att börja blomma. Tusentals längs vägen ner mot sjön. Snart kommer doften att sprida sig lång väg. 
Det gamla äppelträdet har blommor i år, de små, vitrosa knopparna är så söta. Vilken växtkraft det finns ändå i detta gamla knotiga träd! 
(null)

Kvällspromenaden igår gick till sjön. Där finns ingen strand, vattnet går så högt. Ingen brygga finns det heller. Vintern och isen har gått hårt åt stålställningen. Såg idag att man försöker laga den. Hoppas det går bra. 
(null)
Vackert var det vid sjön igår kväll. 
Har konstaterat att solen går ner en halvtimme senare här än på Gotland. :-) Sverige är ett avlångt land. 

En glad nyhet: Det är dåligt fästingväder just nu! Alltså dåligt väder, för  soligt och torrt för fästingarna. :-) 
Men...de avvaktar där under jorden...;-) 

Vad var tanken med fästingar i skapelsen tro? 

Fåglar bygger bo, en del har redan fått ungar som skriker efter mat. Föräldrarna har fullt sjå. ;-) 

Frågan om religionens vara eller icke vara diskuteras hej vilt just nu. Dels handlar det om böneutrop. Och dels om religiösa friskolor. Och det märkliga sker. Plötsligt är vi svenskar så väldigt "kristna". Är vi? Om vi vore det så skulle vi ta Jesu ord på allvar, de om kärlek, barmhärtighet, allas lika värde osv...För mig är inte kristendom att gå i kyrkan, ritualer, helgdagar...för mig är det rätt och slätt att försöka följa orden: "Allt vad ni vill att människor ska göra er, det ska ni också göra dem" (Gyllene regeln)
Liknande ord med samma mening finns inom andra religioner. Om alla följde den utmaningen så skulle vi ha fred på jorden. Tror jag. Men så är jag ju i mångas ögon "naiv". Och verklighetsfrånvänd...;-) 
Och jag är inte religiös, inte rättroende och inte teolog ;-) 

Jag skulle vilja vända på frågorna:
Varför ska vi ha böneutrop?
Varför ska vi ha religiösa friskolor? 

Det är inte bara nej-sägarna som behöver förklara sig. 
Bakom nej till böneutrop ligger ett flertal motiv, tror jag, inte bara decibelen...

Nej, nog om religion nu! Ut i blåsten och solen. Njut av försommarens magi. För förutom fästingar så innehåller ju skapelsen så fantastiskt mycket fint och gott. 

Snart kommer barnbarnet. Hunden snarkar gott i soffan lyckligt omedveten om att detta är lugnet före stormen ;-) 

Hon är så välkommen, den härliga tjejen <3

Kärleksljus
❤️

Stilla din häftiga själ

publicerat i Allmänt;
(null)
Vattenbad till bin respektive fåglar. Får se om de dyker upp. Annars dyker säkert ekorren upp ;-)

Jag vet att jag borde vila efter resan och inför barnbarnsbesöket <3
Jag börjar bete mig som min svärmor märker jag ;-) Vilar några minuter i solstolen och så upp och plocka här och pyssla där, några minuter i solstolen, upp och städa där och flytta på det där och....:-)
Det är någon sorts inre oro. Sitter jag en längre tid börjar alla tankar kring det politiska läget i landet, oron för världsläget, ilska över konservativa förstelnade institutioner, rasismen, hatet...
Allt som jag i nuläget inte kan göra något åt men som likt förbannat dyker upp och gör mig ledsen och frustrerad. 
(null)
Nu står Maria "på vakt" i växthuset. ;-) 

Försöker koncentrera mig på det jag kan göra. Torka golvet i gamla stugan med såpa t ex. ;-) 

Nu doftar det gott i köket! :-) 
Världsläget är detsamma men jag slapp frustrationen en stund. ;-) 

Jodå, jag har försökt läsa en bok men tankarna irrar iväg. Jag har försökt lösa korsord med samma dåliga resultat. Men jobba gick lite bättre. Men i skuggan då eller inomhus. Tänk att det här varma vädret fortsatte även idag! Otroligt! 
I morgon ska det bli kallare här, men soligt, enligt prognosen :-)

(null)
Nej, sorry, nu har jag inte tid att sitta i solen längre...jag måste gå iväg och rädda världen...elle nej, det kan jag ju inte! 

Jorden kan du inte göra om. Stilla din häftiga själ. 
Endast en sak kan du göra, en annan människa väl. 
Men detta är redan så mycket, att själva stjärnorna ler. 
En hungrande människa mindre betyder en broder mer." 
(Stig Dagerman)

De där orden av Dagerman kommer ständigt till mig. Som en tröst. Lugnande. 
"En annan människa väl"...det är ju faktiskt inte så svårt :-) 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Solhatt på

publicerat i Allmänt;
Överfarten till Nynäshamn gick fort. Som det alltid gör om de visar en bra film. Denna gång Victoria och Abdul. Sevärd. Om drottning Victoria och en indisk undersåte. Den är tydligen "nästan" byggd på en verklig historia...:-) Judi Dench spelar den gamla drottningen. Så bra! 

(null)
"Vårt" hotell består av ett helt kvarter. Det är därför vi fick ta oss upp och ner och runt hörn innan vi nådde vårt rum. ;-) Det har sin charm och ger motion...;-)
(null)
Det är väldigt trångt i gränderna i Visby. En biltur är ett äventyr. ;-) Det är knappt bilen får plats mellan husen och så ska man ju svänga också...;-) Du charmiga medeltida stad. <3
(null)
Ett av alla dessa charmiga gamla hus :-)

Ja, det var lite kuriosa...

Nu njuter jag av att möta våren/försommaren en gång till. Här uppe ligger vi "lite efter i tid" ;-) Grönskan är i sin skiraste form. Det har hänt mycket under veckan vi varit borta. Påskliljor och Pingstliljor blommar. Liksom Gullvivor och andra vilda vårblommor. Våra perenner verkar ha klarat vintern och våra "odlingar" har tagit fart. Sonen har skött om allt till belåtenhet. :-) 
Värmen är stark, jag får sätta mig i skuggan en stund. 
Solhatt på! :-)
(null)

Maken jobbar, klipper gräs, fixar och grejar...jag väntar till i kväll med att jobba...+27 i skuggan, en mycket svag vind...underbart...men kroppen säger stopp och knoppen "kokar"...;-) 
Jag och hunden tar det lugnt.

Fast...har fixat en grej ;-) (null)
En bivattnare. Man tager vad man haver och man gör vad man kan. ;-)

Slöbläddrar nyheter. Det är förskräckligt och riktigt farligt det Trump håller på med i Mellanöstern. Är det krig han vill ha? Att provocera så som han gör kan sätta världen i brand. 
Minst 55 döda i blodbadet...och det finns de som firar...vad är en människa värd? 

Så bra jag har det här i min vrå av världen...
(null)
Nu blommar häggen...

Och göken gol...

Frid och allt gott
❤️

På återseende

publicerat i Allmänt;
Den där klyschan: "Vi hade i alla fall tur med vädret"...;-) Vi hade verkligen tur med vädret och allt annat också! Blå himmel och högsommarvärme och den allra skiraste och vackraste grönskan...varenda dag!...är sååå lycklig och tacksam att vi var på ön just nu! :-)"

Trötta fötter fick vila efter våra strapatser igår, sen fick mina fötter njuta av att vada längs Tofta strand. Mitt barndoms paradis. Sand och saltvatten, wow! 
(null)

(null)

(null)

Sista kvällen: vid 20.30 går vi ut i varma luften, rundar kruttornet och är två av många som sökt sig till strandpromenaden för att njuta av solnedgången. 
(null)

Nu sitter vi på färjan. Dåliga platser men man får ju inte välja...;-) och plötsligt så säger maken: "vi sitter på fel platser"....vi byter till "rätta" som är något bättre...;-)

Sista dagen har vi "shoppat" och fixat på min fars grav. 
Fikade gjorde vi uppe på Galgberget som trots sin hemska historia är ett fint område med härlig utsikt över land och hav.
(null)

(null)

Mat intog vi i Klintehamn. På Hamncafeet. Gott och inte så dum utsikt.
(null)
Båten till Stora Karlsö

En sista tur till Gnisvärds fiskeläge. 
(null)
Mängder med häckande sjöfågel.
Vill jag lämna ön? Nej...jo, för nu...har en sån fantastisk tillvaro hemma också :-)
(null)
På återseende...<3

Tacksam! Sååå tacksam <3

Kroppen börjar säga ifrån men jag ångrar inte resan ändå. Om jag så ska sova flera dagar med värk så har själen fått sitt. Och anden. 
(null)

Glädjeljus
❤️

Magiskt och obeskrivligt vackert

publicerat i Allmänt;
Den här ön är magisk...så är det bara...
Efter sovmorgon (vi såg eurovision) och stadig frukost åkte vi till Söder Hällar. Ett stort fantastiskt naturområde att vandra i. Vi vandrade här länge och långt. Utmanade oss själva i trapporna och njöt av utsikten. Havet var stilla och himlen utan ett moln. Det var så vackert att man måste nypa sig själv i armen för att förstå att detta är på riktigt. 
Det här området var förr militärområde men nu öppet för alla. 
(null)

(null)

(null)
Längst bort syns Högklint där vi tittade på solnedgången den första kvällen här. 
(null)
Vattenfallet 

(null)
Trojaborgen. Jag gick i den med stor vördnad <3
(null)
Nere vid den steniga vackra stranden. Här är det fullt med vackra fossiler.
(null)

(null)
Den ser stor ut på bilden är pytteliten i verkligheten <3

(null)
"Trollskog"
(null)
Marken är täckt med Murgröna 

(null)
Magiskt vackert. T o m korta jag fick gå dubbelvikt igenom här :-)
(null)
Magiskt...
(null)
Änglaträdet. Så vackert. Här har många hängt upp änglar av alla de slag. 
(null)

(null)

Trötta, varma och nöjda avslutade vi detta äventyr med goda mackor på Leva Kungslador.
Där är allt ekologiskt och närodlat. Och gott. 
(null)
<3
(null)
Man får anstränga sig lite extra och sortera ;-) 

Nu är vi på hotellet och vilar trötta fötter och smälter intryck. 
Vad resten av dagen ska innehålla vet vi inte ännu. :-) 

Vad jag tyckte om Eurovision? Spektaklet är över, Sverige kom 7:a och Israel "kacklade" sig till vinsten...i övrigt inga kommentarer...hi hi...Alla får tycka vad och hur mycket eller lite de vill och smaken är som baken som bekant...;-)

Ljus och Värme till oss alla!
❤️

Rofyllt, fridfullt och roligt

publicerat i Allmänt;
Sovmorgon. 
Efter frukost promenad i stan. Med vissa bestämda mål. Bl a favoritaffären Solkristallen. Idag var Gudinnetemplet öppet så jag passade på att vila där en liten stund. Så vackert där och så fridfullt. Kände ro i själen.  
(null)

I dag tog vi långa trappan istället för upp ;-)
(null)

Eftermiddagen: en härlig tur till Nisseviken där min fina syssling med man bjöd på gott fika, trevlig samvaro och guidning i trakten. Fridfullt, vackert och roligt. Deras fina sjöbod ligger alldeles vid stranden. 
(null)

(null)
Så vackert vid Grundådern.Fiskeläge
(null)

Tacksam för ännu en härlig sommardag på ön!

Idag är Internationella Fibromyalgidagen. Inget att "fira" men bra att sjukdomen uppmärksammas. :-) Forskning behövs. 

Kärleksljus
❤️


Gotlandshälsningar

publicerat i Allmänt;
(null)

Morgon efter en bättre  natt. Tidigt ner till frukost. Nu en stunds vila inför dagens trevliga "schema" ;-)

Lyckades, fast knappt, hålla ögon och öron öppna för eurovisions semi igår. Och gläds med Benjamins finalplats. I övrigt, nja, det fanns både sömnpulver och hysteriska uppåttjack...och ett underhållande shownummer från Moldavien...tror jag att det var ;-)
Ett tag funderade jag på varför jag ens tittade när jag ändå bara suckade och skakade på huvudet och glodde mer på mobilen än tv:n...ha ha...knasiga jag ;-) 

Då var det betydligt mer underhållande att besöka systersonen med familj ute i det gröna i Fole. Mysigt. Fika (årets första rabarberpaj) och prat och lek. Och flaggan var hissad dagen till ära. 
(null)
Och Nisse tillhörde välkomstkommiten :-)

Middag på Ekegården stod på schemat. Ekegården ligger på södra delen av ön, på vackra Sudret. Vi kunde sitta ute i solen och äta och god mat var det. Kul att vara där igen, minns det stället från barndomen. Nu i ny härlig regi.
(null)
Så vackert där.

Sen passade vi på att åka ut till När och Närsholmen där ingen av oss varit förut. På mycket guppig och dammig väg gick det nu att ta sig hela vägen ut till fyren. Ett väldigt speciellt landskap där ute vid havet. Flackt och fullt med enbuskar i olika former och storlekar.
(null)

I När kunde jag inte låta bli att tänka på Ainbusk singers och då speciellt Josefin...

Ännu en fin sommarvarm dag har nått sitt slut. Uteserveringarna är fulla med folk. Det är svårt att förstå att vi ännu bara är i maj :-)

Jag är väldigt trött men väldigt tacksam över allt jag får uppleva. 

Hoppas att Du har en fin helg! 
Kärleksljus
❤️

Så nöjd med dagen

publicerat i Allmänt;
Jag trodde....eller rättare sagt hoppades att fibron skulle hålla sig undan...men, nej, så klart inte...
Efter en sömnlös natt får maken gå ner på frukost själv. Jag vilar och äter lite av det vi inhandlade på Krusmyntagården. Bröd och skorpor. :-)
Öppnar fönstret och släpper in frisk luft, sol, fågelkvitter och ljudet av ett klockspel. Påminns om att det är Kr.Himmelfärdsdag. 

Jag ska göra mitt yttersta för att denna dag ska bli bra. Avstår nog promenad i stan men besöket hos en vän tänker jag inte avstå från. 

Och nu på kvällen känner jag mig väldigt nöjd med dagen. Efter vila åkte vi till  favoritaffären när det gäller blommor (och en hel del annat mysigt) och handlade. Linds blommor heter affären och den är bara "wow". 

Vår vän bor strax utanför ringmuren. Vi valde mellan att ta bil eller gå. Det blev det senare. Närmaste vägen var via trapporna vid domkyrkan...det gick riktigt bra. 
(null)

Utsikten från vår väns balkong går ju inte av för hackor. ;-) 
(null)

Med den här utsikten satt vi och fikade (gott!) och pratade och pratade. Om gammalt och nytt. Och solen värmde och brände som en riktig sommardag. Helmysigt. <3

Och med mig tillbaka till hotellet hade jag två nyinköpta  snygga tygväskor. 
(null)

(null)
Rekommenderas varmt. Hon gör så mycket fint! 

På tillbakavägen kikade vi in i ett galleri och såg en utställning som vi blivit tipsade om. En verklig upplevelse. Den här tjejen målar fantastiskt bra! :-) 
(null)

Nu är vi på hotellet och "slappar". Det behöver man också göra. :-) 

Varma hälsningar från en solig sagoö! 
Kärleksljus
❤️

Den blomstertid nu kommer

publicerat i Allmänt;
Var ska jag börja? Börja från början? Lite före början. Åt himmelskt god fiskrätt på Bakfickan igår kväll. Satt sen och njöt i solen i Almedalen och därefter promenerade en bit längs strandpromenaden.  (null)
Trångt och mysigt på Bakfickan
(null)
(null)
Övre bilden: Blomsterprakt i Almedalen. Nedre : Solnedgång. Några badar. Inte vi ;-)

Idag: en äventyrlig upptäckardag. När man enligt "schemat" inte hittar de platser man planerat,(ej utsatt på kartan och inte bra skyltat) hamnar man ibland på ställen man annars skulle totalt missat. ;-) Nåväl, vi hittade till slut ställena vi planerat också :-)

Är väldigt trött i knopp och kropp i kväll och lägger bara ut några bilder, så kommer jag med spännande berättelser senare. Kan rekommendera Strand Hotells restaurang! Väldigt god mat! 
(null)
Lokrume medeltida hus
(null)
Lärbro kyrka med lutande torn :-) (null)
(null)
Intressant på kyrkogården... (null)     
S:t Olofs kyrka. Har en spännande historia. Här hamnade vi när vi åkte "fel" och det visade sig vara allt annat än "fel" ;-)
  (null)
Vi hittade till slut Ganns ödekyrka. En sån vacker plats och så mycket energier från flydda dar....1200-talet. 
(null)
I närheten den vackra Hångers källa som enligt sägnern var platsen där Kolmodin fick inspiration till "Den blomstertid nu kommer". Och nog var vi här i rätt tid på året för att förstå orden i psalmen ;-) 
(null)

(null)

(null)
Stenkyrka socken
(null)
Ännu en vacker ödekyrka. Elingehem. Ett omtyckt ställe för vigslar och dop. Den gamla dopfunten finns kvar. 

Vi tog också en sväng in till älskade Krysmyntagården för att köpa kryddor och annat gott.

Sen till en favorit: Fiskeläget Själsö. 
(null)

(null)

(null)

Och denna gång hittade vi en vandringsled, där vi på en spång kunde vandra brevid en bäck och vad som ser ut som en orörd skog. 
(null)

Ja, så var vår dag. Så många nya fina intryck och upplevelser. Jag tror jag kommer somna ovaggad ikväll. ;-)

Avslutar med en bild på en vacker detalj. Kyrkdörren Lokrume kyrka. 
(null)

Sov gott!
Kärleksljus från Gotland
❤️

Ruiner och naturligt åldrande

publicerat i Allmänt;
Badrummet har en jättestor spegel. Man kommer inte undan. Jag tittar och konstaterar att det jag tittar på är "det naturliga åldrandet"...;-) Suck...nåväl, det är som det är och jag jagar ingen flydd ungdom. Ännu lever kroppen, den fungerar, det är en bra bit kvar till "ruinen" är ett faktum...
Och på tal om ruiner ;)

(null)
Besökte igår kväll denna skönhet. S:t Göran som ligger precis utanför stadsmuren. 
(null)

(null)

Denna dag. Väldigt varm. Och solig. Jeansen klibbade på benen när vi tog en morgonpromenad genom stan. 
Vi började i Botaniska. 

(null)

Sen var det "ruindags" igen eftersom "systerkyrkorna" Drotten och S:t Lars var öppna. Dit går man in på egen risk...;-) 
(null)

(null)
Här snackar vi gammal dörr! :-) Drotten.
(null)
Upp i taket. S:t Lars
Vi var in en sväng i vackra S:t Karin också. Har visat många bilder från den förut men visar en till. Hon är så mäktig. 
(null)

Nu tror du väl att vi var nöjda med ruiner för idag men icke. Inplanerat denna resa är just "ruiner" bl a. ;-) 
(null)
Skeppssättning i Fröjel. Bronsålder

(null)
Vacker port Fröjel k:a
(null)

(null)

Kyrkan ligger vid ett berg med fantastisk utsikt mot havet och Karlsöarna. 
Och nu, nästa ruin ;-) En kastal från medeltiden.
(null)

(null)
Karlsöarna flyter nästan ihop på fotot. Närmast och tydligast Lilla Karlsö.

(null)
Labyrinten vid kyrkan. Vackert "smyckad" med vitsippor. 

Vidare till Vallhagar. Ett stort område med utgrävningar av en järnåldersby. Man kan se husgrunderna och en grav. Här växte mängder med gullvivor och violer. 
(null)

(null)
Fascinerande och spännande att gå där människor bodde och levde under järnåldern. :-)

Sen tog vi vägen mot Russparken och hade turen att få se "vildrussen". En av fölen på närmare håll, den andra på avstånd. 
(null)

Så avslutade vi rundturen i Prästänget, i mina förfäders hemtrakt Mästerby. 
(null)

(null)

(null)
Där var så stilla och vackert. Enda ljudet som hördes var fågelsången. 
Och så fanns där ett gammalt dass :-) (null)

Nu är vi tillbaka på hotellet. Vilar fötterna och funderar på vart vi ska äta i kväll...

Full av nya intryck. Glad. Som alltid här en känsla av att vara både hemma och borta på samma gång. Mycket är bekant och mycket är ännu outforskat för mig här på ön. 

Lugn! Det blir fler ruiner, jag lovar ;-) 

Kärleksljus
❤️

Gotland nu <3

publicerat i Allmänt;
Nu! Den sköna känslan när man hunnit till färjeläget i tid ( via Stockholmstrafiken), hittat sin plats i förlig salong samt tömt blåsan ;-) 
Så! Nu är det bara att åka med!  :-) 

Ungar och hundar. Skrik, gråt, skratt, skall, gnäll....men för det mesta ganska tyst ändå. Lugnt vatten. Inte fullsatt båt. 
Tråkig film. Löser korsord och läser Gotlandstidningen. Glömde boken i bilen...Sova lite kanske...?

(null)

Nu: Visby välkomnar med sommarvärme och solsken. Lite krångel med nyckelsystemet på hotellet och irrat omkring innan vi hittade rummet ;-) "En trappa upp, rakt, sen vänster och direkt till höger, nerför en trappa, runda ett rum och sen en trappa upp..."typ"...gammalt, charmigt och lite förvirrande ;-)

(null)
På parkeringen
(null)
I fönstret på rummet <3

Vi tar vår vanliga första dag-runda. Gnisvärd och Tofta. Vandrar i Gnisvärd. Längs strand och väg. 
(null)

(null)

Vi stör några av alla dessa häckande fåglar. Det var inte meningen.
(null)

(null)
Favvo-huset :-)

Middag: Kinamat. Varför ändra på ett vinnande koncept? ;-) 

Nu: vi ska ta oss till ett ställe att se solnedgången ifrån. Det finns några att välja på...:-) 

Kärleksljus från Gotland
❤️
(null)

Sköna söndag

publicerat i Allmänt;
(null)
Och plötsligt blev det sommar! Shorts och sandalväder ser jag på folk som promenerar förbi. Själv sitter jag korta stunder i solen på någon av balkongerna. Det är en del pyssel och pussel det där med packning. Har packat för alla slags väder och temperaturer ;-) 
På tv:n är det hockey-VM. Det hör ihop med de första riktigt varma dagarna. Har jag märkt.  Jag är less på vintersporter så jag "bryr " mig inte. ;-) 

Bryr mig gör jag när det gäller politiken. Är så ledsen över det som nu händer. Plötsligt är S över på högerhalvan...eller plötsligt och plötsligt, det har väl varit på gång ett bra tag...
Solidaritet??? Nej, det gäller inte längre...
Jag fryser till varje gång det pratas invandrarpolitik.  För orden är så kalla...

Men jag gräver inte ner mig i detta. Har inte tid. Och kan ändå inte göra något åt saken. Det är frustrerande. Men jag låter inte frustrationen ta över. 

Låter solen värma kroppen och den frusna själen. Nu vaknar allt igen. Återuppståndelse. Knoppar brister. Grönt är färgen som dominerar allt i naturen nu. 

Jag tycker synd om alla allergiker. Själv tar jag medicin. Började när jag märkte att det här blir en besvärlig vår. Jag är inte svårt drabbad. 

Tidigt i säng, tidigt upp i morgon! 

Änglar och massor med energi är det i min tavla. Så uppfattar min själ våren. 

Sol och värme önskar jag dig!
❤️

Bryr mig bara om att njuta idag

publicerat i Allmänt;
Det känns som sommar idag...
Jag bryr mig inte om att vara upprörd över politikers svek och stängda hjärtan, jag bryr mig bara om att njuta av dagen...av sol och värme. Av fågelkvitter och humlesurr. Fjärilar. Öppnade fönster och dörrar. Vädra, vädra, vädra...städa och pyssla. Packa för resan. 
Hunden söker skugga. 
(null)

(null)
I love them! 

Idag ska vi grilla för första gången detta år. :-) 

Våra  växter och plantor får fortfarande komma ut på dagen och in på natten. Det var kallt senaste natten. Dillen är den som satt fart mest. :-) 
 
För ett tag sen "skapade" jag en mobil av drivved och snäckor bl a. Den har ännu inte hittat sin plats och hänger just nu i övre hallen. 
(null)

(null)

Jag mår lite bättre nu. Orkar lite mer. Tacksam för det. :-) 

Hoppas att din ork är med dig och att du har möjlighet att njuta av våren. 

Idag väljer jag att njuta eftersom jag kan. Tacksam för att jag får välja. 

SOLSKENSTANKAR
❤️

Rapport från torpet

publicerat i Allmänt;
Grönsiska. Så heter den lilla söta gulgröna fågeln som det finns mängder av här på tomten. Och åtminstone ett par har flyttat in i en av holkarna. :-)
Sädesäreleparet har flyttat in under taknocken på gamla stugan. 
Några domherrepar är återkommande gäster vid fågelmatarna, liksom bofinkar, hackspettar, duvor, nötväckor, skator, blåmes, talgoxar, ekorrar, nötskrikor och paret and förstås :-) Trastarna av olika slag pickar på gräsmattan. Koltrast,björktrast, taltrast och rödvingetrast. 

Jag har lärt mig lite mer om fåglar de senaste åren men det där med fågelsången är jag sämre på. Jodå, göken känner jag igen, men den har inte hört av sig ännu denna vår. ;-) Duvornas ljud förstås. 
Men jag njuter av vårkonserten från tidiga morgonen till sena kvällen. :-)

(null)
Grönsiska (hona). Från boken "Fåglar från fönstret".

Ja, det var senaste rapporten från torpet det... ;-) Två pyttesmå snöfläckar kvar, i övrigt grönt, kan jag tillägga. Och jo, bland det gröna växer vitsippor, mängder med vitsippor! :-) 

Önskar Dig en skön helg. Hoppas den där sommarvärmen de pratat om så länge, verkligen kommer nu! 

Hoppfullheter
❤️

Ett annorlunda inlägg

publicerat i Allmänt;
på snabba nakna fötter genom det daggvåta gräset
sprang hon
med händerna mot sitt
bultande hjärta
älvorna dansade runt henne
solen var på väg upp
de första solstrålarna glimmade i hennes utslagna hår

ladugårdsdörren stod öppen bakom henne
på golvet låg hennes spann
mjölken rann ut

något hade hänt
något hade skrämt

tuppen gal i fjärran
flickan tog stigen mot tjärnen
där mellan tallarna blänkte den
fortare, fortare 

hon visste
tre varv runt medsols
stanna och niga

hon var trött
andades snabbt
snubblade på rötterna
rev upp sår på fötterna
ett varv 
två varv
tre varv

neg en tredje gång
och la sig ner
mossan var som en mjuk bädd

ett rådjur betade en bit bort
spetsade öronen
och sprang snabbt in i skogen 

något hade hänt
något hade skrämt

flickan somnade
molnen mörknade
fåglarna tystnade

en ljus gestalt 
närmade sig
tyst och försiktigt

lyfte utan ett ord upp flickan
i sin famn
vaggade henne lätt
och sjöng vyssjande med egna ord sin sång

flickan sov när ljusgestalten tvättade hennes sår 
i tjärnens mörka, läkande vatten

så vaknade flickan
och la sina armar om ljusgestaltens hals.
"Vem är du? Är du en ängel?" 
viskade hon
ljusgestalten nickade
"Jag är Skogsängeln"

i ladugården förvånat modern stod
och tittade på spillda mjölken

något hade hänt
något  hade skrämt

ur vrårna små gårdstomtar tittar ut
"Vi vet vad som hänt"
"Vi har henne skrämt"
"Men det var inte meningen"


plötsligt i dörröppningen, 
en ljusgestalt,
i hennes famn låg flickan 


Så långt är sagan min
Resten är din...
<3

Ett annorlunda inlägg som ville vara med, ville publiceras. 

(null)

Även som vuxna behöver vi sagorna, fantasin, magin...tycker jag. :-) 

Kärleksljus
❤️

I gömmorna

publicerat i Allmänt;
Aldrig har jag väl gråtit så till något program som "Världens viktigaste kväll". 
Världen är så orättvis. Och barnen har det svårast. Det var i gränsen för vad jag klarade av att se ibland. Såna grymheter så det går knappt att ta in. Men läget är inte helt hopplöst. UNICEF gör ett fantastiskt arbete. Över 50000 nya Världsföräldrar. Fantastiskt! <3 Och tack för ett väldigt fint program! <3

Nu börjar resan till "öjn" ta form. Möten med släkt och vänner inbokade. Och utflykter planeras in. Jippiii! Sen finns tid för det "oväntade" och spontana också, så klart :-)
Att få komma till mitt andra hem på jorden igen gör mig så lycklig. 

Hittade några mycket gamla vykort från Uppsala, i gömmorna. Jag var tidigare "vykortssamlare" men den tiden är förbi ;-) 
Vet ej årtal för dessa som troligen är inköptaav mig  i något antikvariat någonstans någongång. Portotabellen på baksidan av ett av korten är charmig tycker jag. 
(null)
På kortet med universitetet stavas Uppsala: Upsala. 

(null)
Nu är sjön isfri. Och vattnet når högt upp på land. 

Enligt prognosen är vi på väg mot varmare tider. Jag hoppas den stämmer! + 19 grader på lördag? Ja, tack! 

Till sist: denna är så bra:
(null)
Eller hur? :-)

Gå varsamt på vår jord - dela kärleksfulla ord. <3
Kärleksljus
❤️

Sköna maj?

publicerat i Allmänt;
(null)


Sköna maj...nja..nej! Kryper ner i sängen igen...regnet, kylan...brr...
Hunden har varit ut på förstukvisten och vänt...maken är besviken på sin lediga dag...han hade ju så mycket "utegöra"...jag påminner om att det finns "innegöra"...mmm...

Det finns annat än vädret som får mig att frysa idag...nazisterna tågar i Ludvika och Boden. 
Demonstrationsrätt, visst men:

Citerar Malena Ernman: 

Varför inte följa FN:s konvention mot rasism? Där står det tydligt att anslutna stater förbinder sig att "olagligförklara och förbjuda organisationer, samt organiserad propaganda och all annan propaganda, som främjar och uppmanar till rasdiskriminering". (DT 2017)

Underbara Hedi Fried 93 år och förintelseöverlevare åker till Ludvika när nazisterna demonstrerar...
Hon säger att det är viktigt med motdemonstrationer och att vi pratar, berättar, protesterar. <3

Mitt påpekande om "innegöra" gav frukt. ;-) Maken städar och rensar och jag borde göra detsamma. (Det doftar gott av såpa.)

Eller bara vila? ;-) 

Hur som helst: Välkommen Maj månad! Dags att bli varm och grön nu våren! 

Ska nog ta hand om den där tidningshögen som ligger där och skräpar...tror jag...sen vila...

Ikväll är det "Världens viktigaste kväll" på 4:an. Chans att bli Världsförälder. <3

Varmt Kärleksljus och Härliga Hoppfullheter!
❤️