Lite kort...

publicerat i Allmänt;
Det plingar till i mobilen tidigt på morgonen. Sms från yngste sonen som meddelar att de är på hotellet i Phuket nu. Den långa resan har gått bra och det är väldigt varmt. :-) Mot kvällen dyker det upp bilder och video på Fb och Insta. Så lätt det är nu för tiden att "följa" andras resor. :-)

Här i min vrå av världen kämpar solen under dagen en förgäves kamp mot molnen. Snödropparna har kommit upp. Hackspetten för väsen. 

Vi jobbar tillsammans maken och jag med företaget. Lägger upp nya varor på webbshopen, mm. 
T ex
Och

:-)

Sen blir jag plötsligt så vansinnigt trött. Det är som om all energi bara rinner ur mig. Fibromyalgin :-(
Hoppas att Du får sova gott i natt och se upp i morgon, så att du inte blir "lurad" ;-)

Pax et Bonum
❤️

Nytt boende?

publicerat i Allmänt;
Öppnar ögonen och konstaterar att inga solstrålar kikar in bakom gardinen. De dyker förhoppningsvis upp senare under dagen. 
Ligger stilla en stund och funderar på vad som ligger framför mig denna dag. Onsdag 30 mars. Idag reser mina kära söner med kompis och äldste sonens familj till Thailand. Må allt gå väl och må de få en härlig resa! 
För maken och mig väntar en hel del jobb. Det känns bra! :-)
Äter frukost och ögnar igenom nyheterna. Försöker hitta något positivt. Och ja, där är den ju, den positiva nyheten: ett nytt frimärke har kommit till, ett i regnbågsflaggans färger. Så fint! Ett sätt att tala om för omvärlden att Sverige värnar allas lika värde, allas lika rätt till kärlek.
Bild: Metro

Malena Ernman skrev att hon funderar på att posta ett brev till Ryssland...;-))

Promenad. Nästan all snö är borta här och om man tittar efter noga så ser man blåsippsblad sticka upp bland fjolårslöven. 

Det är fortfarande mars månad...


Fjolårslöv vid strandkanten


Ett hjärta i isen <3

Dags för nytt boende? Vi har alternativ ;-)

Nybyggt nära matplatsNybyggt i charmig, lantlig miljö. Med bra utsikt. Närmsta grannen bor i gammal, väl bevarat hus (?). ;-)Vill du ha detta högt och lite avsides belägna hus måste du skynda på. Talgoxparet har redan varit på visning ;-)

Önskar dig en fin kväll och så småningom en god natt!
Solen går upp för Dig i morgon, igen!
❤️

Det syns i blicken

publicerat i Allmänt;
Vi jobbar ett par timmar, sen kommer Erik med tavlan. Hundporträttet! Vår hund, Pavvos reaktion är helfestlig. Han stirrar först, backar, går undan och skäller. Då kan man väl helt klart påstå att konstnären har lyckats! :-)
Vi tycker också att Erik har lyckats! Han har fångat Pavvos själ, det syns i blicken. Så levande <3

Rekommenderas varmt! :-)
Alla är nöjda och glada :-)

Nu jobbar maken vidare medan jag vilar ryggen. Efter två resor tur och retur våra största städer är jag helt slut i kropp och knopp. Avvaktar när det gäller eventuellt besök hos kiropraktorn...kanske går det över ändå? 

Stockholm igår alltså. Ut i värsta påsktrafiken, men om man åker åt rätt håll i rätt tid, så går det bra ;-) Det gjorde vi. Sen satt vi hos äldste sonen med familj och fikade ute i solskenet. Så mysigt! :-) 

Och barnbarnet sjöng. Ena sången efter den andra. När jag, farmor, börjar nynna med, tittar hon irriterat på mig och utbrister ett bestämt: "nej!" ;-)

Nu är vi så glada för tavlan. Ska bara hitta ett bra ställe att hänga upp den på! En trivsamt nöje :-)

Troligen åker vi ut till torpet i skogen ikväll eller i morgon. Och jobbar på distans och pendlar när det behövs. Är så nyfiken på hur mycket vår det blivit därute. Eller hur mycket vinter det är kvar, kanske jag ska säga. ;-)

Vårnyheter ska upp på båda våra webbshoppar. Det är kul! :-)

Nu väntar jag att hälsocentralen ska ringa upp för receptförnyelse...intet är som väntans tider ;-)

Och nu ringde det! Hämta på apotek nästa tisdag. Tack för det! ❤️ Ibland går allt snabbt och smidigt. Man får vara glad för de stunderna! :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Där jag bor och verkar

publicerat i Allmänt;

Hemma igen. 
Fjolårslöven dansar i vårvindar friska när vi tar en promenad i solskenet. En promenad i området där vi bor och verkar. Vårt egna lilla hörn av universum. Som vi delar med många andra. Solen glittrar på åns vatten. Det är påskdag 2016. 

I det gamla rosa Gevaliamagasinet har vi våra arbetslokaler. En mysig miljö i historiens vingslag. 


Och här i gamla hamnen bor vi. Och trivs. :-)

Alla resor har ett pris för mig. Ett pris av värk och väldig trötthet. Så är det när man har fibromyalgi. Men jag utsätter mig för detta då och då ändå. För att jag vill resa. Vill träffa släkt och vänner. Vill se nytt och återse gammalt. "Att leva är att utsätta sig", var det någon som sa. Tror det var Gudrun Schyman. Och så är det ju, för oss alla. Från mörker till ljus...det betyder påsken för mig. 

Läste idag om offren för terrorattacken i Bryssel. Såg foton. Inte för att frossa i eländet, utan för att "se människan" bakom siffran. Människor från olika länder. Unga och gamla. Försöker undvika frågan: "varför just dem?"...Det finns så mycket jag inte förstår...

Min mamma måste ha käpp när hon är ute och går och när hon åker spårvagn. Hon kan stå i spårvagnen om hon måste. Hon berättade om sina erfarenheter från detta. Två kvinnor har rest sig upp och gett henne sin plats. Båda var muslimer. I övrigt är det bara unga, som hon säger "utländska" killar, som brukar ställa sig upp och erbjuda henne plats....alla andra låtsas inte se eller glor ner i sina mobiler.
Begrundar detta faktum. Det sprids så många lögner om invandrare, främst muslimer...verkligheten ser ofta annorlunda ut....Fortsatt Glad Påsk! 
❤️
"Stensoffor" :-)

Glad Påsk hela vägen hem

publicerat i Allmänt;
Det känns som en mellandag i trafiken när vi reser hemåt igen. "Lagom" med trafik. ;-)
Vi lämnar ett Göteborg i sol. 
Sjömanshustrun blickar ut mot hamnen ;-)
Alltid svårt att lämna mamma. Men vet att hon har det bra med alla härliga grannar och en stor vänkrets. Idag var hon bortbjuden. :-)


Vi tar vägen via Lilla Edet och hälsar på trevliga släkten. Två av ungdomarna är hemma också. Vi bjuds på god påsklunch, fika och trevlig samvaro. Många skratt. Avslutar med en runda i deras fina trädgård. En trädgård som börjar vakna efter vintersömnen. Så fint med krokus och snödroppar. Får med mig två kvistar trollhassel! Åh, så länge jag önskat mig just detta! :-)

Vi får sällskap en bit av familjens äldste som bor i Trollhättan. Känner som alltid när jag träffat släkten att det är synd att vi bor så utspritt i landet. Å andra sidan så har vi väldigt kul när vi väl träffas :-)

Pausar som vanligt på vackraste rastplatsen.
Borasjön


Nu är vi i Örebro. Har en bra bit kvar....;-)
Ber om änglavakt. <3

Önskar dig en Glad fortsättning på Påsken <3

❤️
Och du: glöm inte sommartid! Klockan ska ställas fram en timme! 

Stilla förflyter dagen

publicerat i Allmänt;
Långsamt och stilla förflyter dagen. Långfredagen. Mulen och regnig. Tid för samtal. Tid för vila. Tid att läsa. 

Begrunda, filosofera, betrakta, fundera. 

Minnen passerar revy under våra samtal. Händelser. Människor. Sorg och glädje. 

Vi äter våfflor. Det är ju inte bara Långfredag, det är Marie Bebådelsedag idag också. Våffeldagen.

Blir lite märkligt det där i år. Långfredag och Marie Bebådelsedag samma dag...Maria som får veta att hon ska bli gravid och Maria som ser sin son lida och dö på ett kors...Glädje och sorg...Livet...

Har hund, måste ut ;-) Skönt att röra på sig. Eller nja...fy, vilket väder! Dyngsur från topp till tå och hunden luktar blöt lovvikavante när vi kommer in. ;-)

Men Kungsladugårdsgatans radhus är lika charmiga i alla väder. ;-)


Duva i björken.

Snart påskmat. Gott. Tacksam över mitt liv. Tak över huvudet och god mat på bordet. (Jag vet att jag tjatar om detta men jag tycker det är viktigt att uppskatta det vi finner "självklart" för alla har det inte så bra som vi har det)


Jag hoppas att din långfredag varit en bra dag. Vare sig man är kyrklig eller inte tror jag att det är bra med en stilla dag för eftertanke. Om man inte måste jobba förstås. Då får man välja ut en ledig dag för detta. 
Jesu lidande på korset påminner mig om människors lidande idag, framför allt flyktingarnas och terrorns offer. Att jag sen har lite svårt att ta in påskbudskapet, det är inget som bekymrar mig. Jag blir nog aldrig "frälst" men jag har min egen tro. Det räcker :-) Jag står fast och mår bra i min sanning. I min andlighet.
Det håller jag med om men tack för de orden från en man med makt.


Den festliga påven har gjort ännu ett utspel eller kanske ett statement:
Efter Brysselattackerna tvättade och kysste han fötterna på muslimska, kristna och hinduiska flyktingar och utropade dem som barn av samma gud!
(Metro)
En fredens man :-) 

Pax et Bonum
❤️

Påsk i Göteborg

publicerat i Allmänt;
Att komma till vackert dukat bord och äta och dricka gott. Det är lycka. Så är det att komma till mamma i Göteborg. :-)
Många glada skratt och mycket att prata om. Mycket att berätta. Foton att visa.
Påskbuketter

Mamma hade varit ner i källaren för att hämta lite påskpynt. Då hittade hon denna gamla påskprydnad som jag gjort, kanske i ettan...har ni också en sån mobil undanstoppad någonstans? ;-)


Den här värpande hönan minns jag från min barndom. :-)

Idag, skärtorsdag, har vi varit till kyrkogården och satt blommor vid mammas mans grav. Det är en fin kyrkogård, men alltid blåsig.
Sen åkte vi till fiskaffären. Fullt med folk, vi fick vänta länge på vår tur. Jag blir helt fascinerad av alla dessa havets delikatesser. Och den här gemytliga Göteborgska atmosfären. Det är något visst med detta...;-)

Promenad i Slottsskogen hör naturligtvis till det vi alltid tar när vi är här. Mamma bor nära. Solen sken svagt och det var lite kallt, men mysigt ändå. Nu vilar vi allihop innan det är dags för middag. Har ännu inte hittat någon skylt som visar vägen mot Blåkulla. Förresten så har jag glömt kvasten hemma... ;-)

Jag hoppas att ni alla har en fin Skärtorsdag, var och hur ni än firar. 

Må din väg gå dig till mötes. 
❤️

Hej Göteborg i sol!

publicerat i Allmänt;
Hunden bevakar oss. Varje steg, varje rörelse. Vad är på gång? Matte är uppe ovanligt tidigt. Väskor står färdigpackade...
"Du ska med!" Lyckan är fullständig! Jippiii!!! :-)

Inte förrän i Arboga, Örebrotrakten, tittar solen fram. Lycka! 


Vi undrar om det är "svanår" i år? På vägen till torpet är det mängder med vita svanar som landat på åkrarna och nu har vi sett en hel del längs resvägen också. Undrar vart dem är på väg?  

Det är lärorikt att lyssna på radio ibland. Hörde att om/när man möter en björn i skogen ska man ta det lugnt och gå därifrån...låter ju bra, i teorin, tänker jag..men i verkligheten tror jag att man får björnfrossa och springer! Jag har bara träffat en människa som mött en björn. Hon sprang!  ;-) Björnar ser dåligt tydligen så man kan gärna lägga något, t ex en jacka eller hink på stigen för björnen att nosa på. Luktar det människa drar sig björnen undan. :-)

Plötsligt är himlen alldeles blå och det börjar kännas riktigt varmt i bilen. "Klaga inte", säger maken. "Nej, jag klagar inte, jag bara konstaterar." ;-)

Nu pratar man på radion om det allvarliga världsläget. Jag känner att jag vill citera Malena Ernman på Instagram idag: "Det är sant som många säger - vi kan inte älska bort terrorism. Men å andra sidan kan vi inte hata bort den heller. Vi måste hålla många tankar och vinklar i huvut samtidigt och försöka hitta långsiktiga, fredliga lösningar på dem motsättningar som skapar terrorism"
Klokt tänkt! Men svårt, förstås..fast...vad är alternativet...??

Jag tror att samförstånd och samarbete är det viktigaste just nu...

Nu hörs Panetoz härliga låt "Håll om mig hårt". Det går ju bara inte att motstå den sprudlande energin! :-)

Nu är klockan snart 15. Här söderut, snart Alingsås, är det mycket grönare än hemma. :-)

I natt är månen full igen. 

Snart Göteborg....! :-) Nääs

Var rädd om Dig i Påsk! Vare sig du är ute på vägarna eller inte. Ät lagom med ägg ;-) Och lagom med godis ;-) Eller: så mycket du vill! ;-)

❤️
Mer rapport från Götet i morgon! 
Vet inte riktigt närmaste vägen från Göteborg till Blåkulla? Kanske finns någon skylt någonstans? ;-)

Pax et Bonum
❤️


Det svåra, den vilda, den uttråkade och en mandala

publicerat i Allmänt;
Det känns nästan svårt att ta in det där hemska som hänt i Bryssel. Ännu en terrorattack mot Europa. Det känns som om hjärnan registrerar men som om känslorna ännu är i chock. Nej, nej, inte nu igen!!! Så känner jag det. Terrorn, den där ångestfyllda skräcken...

"Det enda sättet att på djupet bekämpa detta är att skapa samhällen där alla invånare finner skäl att leva, inte skäl att dö".  Skriver Björn Wiman i dn.se

Våra tankar får idag gå till alla de drabbade i Bryssel. <3

Idag kom den upp på väggen i vår arbetslokal. Den vackra mandalan. <3


Vår hund tyckte att han har världens tråkigaste matte och husse idag. De bara jobbar och jobbar och jobbar...

En trappa upp mötte jag en gladare och vildare hund. Svår att fånga på bild men...;-)
Till slut gick det! :-)

Packar...i morgon startar vi resan söderut...förhoppningsvis lite soligare och vårligare där...i Götet...

Ljus och Kärlek
❤️

Finns det liv norr om Dalälven? ;-)

publicerat i Allmänt;
Det jag nu kommer att skriva är inte ett försök att klaga eller kränka vår huvudstad eller dess invånare. Det handlar enbart om TV4-nyheterna. 

Det finns en del av Sverige, några landskap som man i folkmun slår samman till: Norrland. Det bor folk i Norrland. Där finns städer, samhällen, byar. Folk jobbar och går i skolan. Man bor i hus och man kör bil. Man pratar svenska, dock med olika dialekter, men var pratar man inte dialekt? Vardagslivet är ganska likt livet i Stockholm, bara lite friskare luft och mindre trängsel på gator och trottoarer. Det kan vara lite längre till närmaste grannen ibland. Man har TV och följer med vad som händer i världen. Det händer en hel del i Norrland också. Som jordskalv, med magnituden 3,9 t ex. Man kan ju tycka att det är en nyhet som borde intressera hela landet. Men nej, när en "norrlänning" ifrågasätter varför man inte tar upp detta på TV4-nyheterna, blir svaret: "Vi valde att ta upp viktigare händelser som rör Stockholm. För här bor det flest människor..."??????

Finns det liv norr om Dalälven? ;-)

Jag hoppas att ni förstår ironin i det jag skriver...Kan bara inte låta bli att fundera på om "rikstäckande" är ett bortglömt ord på TV4?

Rockat sockor hela dagen. För att uppmärksamma Downs syndrom och hylla våra olikheter <3

Jag har idag märkt av det där "var-har-jag-lagt-mobilen-syndromet"...det uppstår ofta när jag går och väntar på ett samtal...hittade den naturligtvis...på en märkligt ställe...(inte kan det vara jag som la den där? Svar: jo!) Men skärmen såg så suddig ut! Smutsig? Nej...jag hade inte glasögonen på mig...var hade jag lagt dem?...hi hi...livet är hårt ibland...fniss...skyller på åldern...måste vara åldern! ;-))

Idag kom två stora leveranser till jobbet. Packa upp, räkna, bocka av, lägga på plats i lagret, lägga upp på webben. Det är kul att jobba! :-)

Och så var det det där med: "stängde vi av vattnet i torpet?"....Ut en sväng...jo, vi hade stängt av vattnet...förstås...;-) Stannade och åt längs vägen. Vid favoritgrillen. :-)
Det där knepet med att säga högt för sig själv: "nu stänger jag av vattnet", är nog inte så dömt :-)

Har glatt ett födelsedagsbarn idag. Vad mysigt det är att glädja andra. <3
Ljus och Kärlek
❤️


Sov gott i tillit

publicerat i Allmänt;
20 mars och vårdagjämning. Så här såg min vårdagjämning ut, vädermässigt:
I torpet snöade det ymnigt, i stan regnar det. Försöker hitta skönheten i de grå nyanserna. Det går om jag anstränger mig. Svårare att uppskatta den blöta snön ;-)

Försöker skapa lite vårkänsla inomhus :-)

Städ, tvätt och packa upp, skriva ut bilder...ja, så förflöt denna söndag. Nu är det kväll och jag tittar in här för att önska er en God Natt.


Min skyddsängel 
Tack för att du alltid är med mig
Tack för att du valde mig
Jag vill be dig
Låt mig få vila under din vinge
Trygg
Tack
❤️
God Natt min värld
Nu vill jag sova
Sova lugnt och tryggt

Få vila från världens oro
Från hatet och hoten
Från konflikter och intolerans 

Vila öronen från världens brus
Vila ögonen från tusen bilder
Vila munnen från pratet 

Släppa spänningar
Drömma drömmar
Bearbeta intryck

Kanske nås utav ett budskap
Kanske finna ett svar
I drömmens kodade språk

I tillit vill jag sova
I vetskapen om änglavakt 
Vid min dörr och vid min sida

Låta mörkret omsluta mig
Tills ljuset väcker mig
❤️
I morgon är en annan dag.
Glöm inte att "rocka sockorna" ;-)

Låt mörkret omsluta Dig
- i tillit -
tills ljuset väcker Dig!

Sov gott!
❤️

Långt härifrån

publicerat i Allmänt;
 "Kom och ta mig långt härifrån, långt härifrån, långt härifrån. Kom och ta mig långt härifrån, långt mycket långt härifrån"
Ungefär så där sjöng väl Brandsta Släckers (?) på mello för en massa år sedan.
Och nu snurrar sången runt runt i mitt huvud när jag blickar ut genom fönstret:
Det syns inte på bilden men det snöar! Och det ska snöa hela dagen ända till midnatt! 
Inte undra på att min kropp värker och min energi rinner bort...

Var det någon som sa "gilla läget"? ;-) Okey, det är väl mitt eget eko jag hörde...Jag gör så gott jag kan..,;-)

Jag har tak över huvudet och mat på bordet och jag har jobbat undan så mycket att jag kan unna mig vila :-) Och jag klagar inte på sällskapet. En älskad make och en älskad hund ;-)

Så låt mig stanna! :-)

"Långt härifrån" och nära finns de människorna som lider. Av torka och svält i Afrika. Och Syriens flyktingar som nu EU gör allt för att stoppa...Vi bygger nu en ny järnridå. Under tider av välfärd segrar egoismen. Och vi har inget lärt av historien...

Jag tänker alltid: "det hade kunnat vara jag och min familj"...
Och insikten om alla människors lika värde och att allt och alla hör ihop, gör att jag tappar greppet lite om drömmen om fred....


Men vi får inte ge upp! När vi tappar begrepp som medkänsla och solidaritet är vi illa ute. När människor skriker åt oss att vi är "naiva" och att "vi måste lägga känslorna åt sidan och bli realister", då kan man undra vad som händer med mänskligheten. 


Jag tror att världen behöver fler goda, modiga och kloka ledare. Men alla våra röster är viktiga! ❤️


För att höja rösten behövs ofta mod. 

Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Jag bryr mig inte om ifall någon uppfattar mig som "bråkig" när jag ifrågasätter. Jag tänker inte vara tyst. Och jag "bråkar" på mitt sätt, med mina ord och med mina insikter och upplevelser i bagaget. ;-)

Jag tror på medmänskligheten
Jag tror att kärleken är störst av allt
Jag tror att freden börjar i våra hjärtan
Jag tror på under
Jag tror på evigheten
Jag tror på Kärleken
Jag tror på vänskapen 
Jag tror på samförståndet
Jag tror på freden
Jag tror på modet
Jag tror på friden
Jag tror på läkning
Jag tror på Ljuset
Jag tror på Källan
Jag tror på Livet
❤️

(Källan är mitt ord för Gud, alltings ursprung, kärleken och alltet)

Jag tror på skönheten också :-) Bild från Fb, "Flower of Love".


Nej, det är inte fullmåne ännu men när jag i förrgår kväll försökte fånga månen med dess vackra ljusringar runt om,  blev den "full" på fotot. Magiskt vackert var det i alla fall. 

Nej, jag vill inte långt härifrån. Jag stannar här i min "vita" värld. Vilar i trygghet och tacksamhet. Våren har nog bara tagit en paus. ;-)

Jag önskar dig en lördagskväll som är precis så som du vill ha den! 

Pax et Bonum
❤️


Det där med minnet...

publicerat i Allmänt;
Först: Grattis Ingemar Stenmark till de 60 åren! Och tack för alla spännande (de bar å-) åk du bjudit oss på!!! 

En särskild tanke går idag till Josefin Nilssons familj och vänner. Begravningen var idag. R.I.P Josefine <3 Tack för det du gav oss! <3

Man kan måla och rita på mobilen också, har jag precis upptäckt :-) Det är jättekul! 


Det här tror jag också :-) Frid i själen ger fred i världen. <3

Nu blev det väderomslag igen. Och i och med det kom min värk i leder och muskler tillbaka. Fibromyalgin....det är bara att "gilla läget"...fast det gör jag ju inte...:( Men evighetsförkylningen försvann...eller bara har en paus? ;-)

Det är konstigt det där med minnet. (Eller det kanske bara är mitt slumrande minne som beter sig så här?) En "gammal" vän från barndomen hörde av sig via Fb. Jag satt som ett frågetecken. Inte känner/kände jag väl denna person? Gräver i minnets alla skrymslen och vrår. Nä, inga klockor ringer. Sätter mig och målar och plötsligt slår minnet till: ja, men självklart! Det är ju...! Plötsligt bara ramlar bilder och händelser fram. Lite diffusa först men sen klarnar de allt mer. Det här är ju en vän från min uppväxt i Härnösand. Jag flyttade därifrån 1973. Så glad att hon hittade mig! Det visar sig att vi har en del likheter. Gifta, två vuxna söner, ett barnbarn...:-) Kul med "nygamla" kontakter! "Det är livet!" <3

Vi har haft telefonmöte i familjeföretaget idag. Vi var alla fyra på olika ställen. Så man är tacksam att telefoner finns! 

Så blev det fredag igen. Om en vecka är det påsk. På måndag fyller en kär vän år och samma dag är det dags att "rocka sockorna" igen...ni hänger väl med :-)
I morgon lördag är det Earth Hour mellan 20.30 - 21.30. Då vi släcker lamporna för att uppmärksamma klimatfrågan.  Helt frivilligt naturligtvis. En del hävdar att detta är onödigt och fånigt. Själv tycker jag att det är mysigt att sitta i mörker en stund. Det som vi tar för självklart idag kanske inte är det i all framtid...kanske behöver vi uppmärksammas på detta? 

Önskar dig en trevlig helg! 
❤️


Till glädje för dig

publicerat i Allmänt;

Även ålderdomen, vissnandet, förgängligheten har sin skönhet...
"Jag har växt och blommat till glädje för dig", säger tulpanen. "Jag fick äran att vara en gåva från din make till Dig." Jag svarar: "Tack!" <3 

Vissnandet och förgängligheten är ju mer förknippat med hösten än med våren. Våren är ju pånyttfödelsens tid, uppvaknandet, återuppståndelsen. Men samtidigt så hör det ju ihop det där. Som en cirkelrörelse. Ingen början, inget slut. Evigheten. Oändligheten. Döden är en del av livet. Livet är en del av döden. 

Du kanske har andra tankar om detta. Jag skriver bara ner mina och jag respekterar andras. :-) 

Har delat följande ord med er förut men vet att jag fått nya läsare sen dess. Detta är ord som kom till mig. 

En lång strand utan slut
Har jag gått här förut?
Fotspår i sanden
En snäcka i handen
En varm vind
Som smeker min kind 
Solen värmer min rygg
Jag känner mig trygg
Någon viskar, men vem?
Välkommen hem
Här är början
Här är slutet
Inte mörkret
Bara ljuset
❤️

Jag vet inte varför dess tankar om död och liv engagerar mig just i dag. Kanske beror det på att solen gick i moln här idag. :-) 

Hackspetten har hittat tillbaka till oss nu. Hen är så fin! 

Om du missade programmet "När livet vänder" igår, se till att se det. Önskar att alla såg det! Så viktigt! En ung kvinna berättar om sitt liv. Om hur olycklig hon varit. Att ingen såg eller förstod hur dåligt hon mådde. Hennes grymma ångest. Hennes två allvarliga självmordsförsök och hur hon nu funnit kärleken och tryggheten. Det gör ont att höra henne berätta men det är ju så viktigt att vi alla lär oss att se hur andra mår, att lyssna på varandra och att prata om det som är känsligt. Om det djupa, viktiga, svåra...<3 Det kan rädda liv! <3

Det kommer dröja ett tag innan jag kan lägga upp någon nytagen bild på blåsippor. Så jag lägger upp denna från förra våren. Som symbol för återfödelsen.

Jag var på jakt efter en vårdikt och fastnade för denna av fantastiska Lars Lerin :-)
Ur Tillbaka av Lars Lerin
 
Dagen vänder
världen ljusnar
Vänta
 
Du går nertill Sovstugan
för att se om du orkar tillbaka
Du tar tiden till hjälp 
du har tid att ta av
Den som skyndar kommer inte fortare fram 
i almanackan
❤️

Dags att jobba lite igen!
Var rädd om Dig!
❤️
Mandala, andning och sötchock igen

publicerat i Allmänt;
Är du beredd? Här kommer en sötchock igen: 
Fotograf: Bowies matte

Våren är verkligen här! Snösmältningen går fort nu här ute i torpet. Sörjigt blir det, men det kan man ju leva med. :-)
Under flera veckor har vi, jag och maken, spånat och planerat alla projekt som behöver sättas igång här ute. Bara snön försvinner...och nu vill man bara skynda på våren för det kliar i fingrarna att sätta igång! Måla fönster, måla hus, fixa växthus och plantor mm mm. Bara det att få öppna upp och vädra ut! Hoppa i träskorna istället för att kämpa på sig storstövlarna. ;-) Längtar!!!
De här alkottarna har hittat en egen snögrotta :-) 
På promenaden passerar vi stället där räven låg. Hunden är fortfarande väldigt intresserad av att nosa där. Rävens död är fortfarande en gåta för oss. 

Ett dygn i stan och några timmar idag. Var på yogan igår. Härligt. Alltid lika härligt. Köpte ett vackert handfärgat tyg med mandala tryck. Här är ett par bilder på delar av det. Ska sätta upp på vägg senare och fota så ni får se hela. Det är så vackert!


Ganga Mandala. Peacock mandala.

Hur andas du? Efter att ha lärt mig via yogan att andas in och ut via näsan, är det väldigt ansträngande att medvetet försöka andas in genom näsan och ut genom munnen, märker jag. Varför nu detta? Jo, jag går en kurs på nätet där bl a andningsövningar ingår. Och "duktig" som jag är försöker jag följa anvisningarna. Men det känns inte bra, så jag fortsätter andas genom näsan. :-)

När jag satt ute en stund och njöt av solsken och fågelkvitter funderade jag på vilka djur som kommer att besöka oss denna vår och sommar. Vilka kommer att bo på gården? Vilka fåglar kommer bygga sina bon i våra holkar?
Tänkte tillbaka. På älgfamiljen i fjol. På kampen mellan två råbockar vi fick beskåda en gång. På ekorrefamiljen som bodde i gamla stugan och balanserade på listen på väggen. Alla harpaltar och alla ödlor. Med flera. Självklart har vi mindre djurbesökare här nu när vi har en hund som vaktar gården...;-)

Det är inte fel att blicka lite bakåt ibland, minnas roliga saker. Och inte fel att fundera på och drömma om framtiden heller. Bara man inte glömmer att leva här och nu. För Här och Nu är ju inte så tokigt det heller. 

Det var mina tankar idag. Jag hade kunnat skriva om Breivik, Trump, EU, flyktingkrisen mm. Jag har inte slutat engagera mig och jag blir fortfarande berörd. Det onda, det svåra, katastroferna...det finns där...men ibland hoppar jag över att skriva om det. För min blogg ska vara positiv. Ett val jag gjort. Och följer. Så gott jag kan. För vissa dagar är det lätt att fokusera på det positiva, andra dagar griper det negativa tag om en. Det är ju så, livet..en mix av gott och ont. 

Nu avslutar jag från mitt hörn av tillvaron. I morgon går solen upp för Dig igen!
Ljus och Kärlek
❤️En lagom dos ljus?

publicerat i Allmänt;
Mitt i vårljuslyckan blir jag påmind om att alla inte mår bra av det återvändande ljuset. För en del blir det "för mycket under en kort tid"...och så har det ju varit för mig ett flertal vårar förr under mitt liv. Kriser och depressioner har alltid startat under denna del av året. Det har alltid verkat så motsägelsefullt. Men egentligen ganska naturligt. Våren och vårljuset kan vara kravfyllt. Man ska vara pigg, glad, solbrun och nykär ;-) Eller, ja, något åt det hållet...och istället så går några av oss och blir vråltrötta av ljuset och t o m deprimerade....
Det är den här omställningen...
"Ljuset hamnar direkt i hjärnans motor, hypothalamus, som varvar upp hjärnan och gör en pigg", säger sömnforskaren Torbjörn Åkerstedt. "De som har en biologisk klocka som inte hänger med drabbas av trötthet, en jet lageffekt. De känner sig mosiga och fungerar inte riktigt. Vissa drabbas så mycket att de kvalificerar för diagnosen depression." (Aftonbladet)

Om man sen lägger till stress, krav, bekymmer, sorg...ja, det är väl inte så konstigt med vårtrötthet och vårdepp...

Vare sig vi nu känner oss piggare eller tröttare så ska man kanske vara lite försiktig med ljuset. Ta in det i lagom doser? :-)
Precis som det där med att man ska "svettas in våren och frysa in hösten" ;-)
(Alltså inte vara för snabb med att klä sig svalt respektive varmt)Är i stan och tvättar. Ni skulle se mitt "smutstvättberg"! Eller nej, det vill ni inte. Ni har nog med era, eller hur? ;-)

Jag har funderat lite på alla dessa "mystiska" varelser som dyker upp i mitt målande hela tiden. De visar sig, de vill vara med. Ljusvarelser, djur, mest kvinnor...hm...lite roligt är det med dem men också lite märkligt.Jag målar ju "som det blir"...för det mesta...sen försöker jag ibland måla något "riktigt" men även där dyker de upp, dessa "varelser" :-)
Som avslutning på detta "galleri" kommer nu den sedvanliga "Vårvinterängeln", full med ljus och energi ;-)

Nu är det bäst att jag jobbar lite igen. Är tacksam över att ha möjlighet att jobba i min takt och efter min kraft. Önskar att alla fick ha det så. I den bästa av världar. <3

En Kram med energi till er alla!
❤️

Smält min is

publicerat i Allmänt;

Jag föll pladask för killen, låten, framförandet direkt redan första gången jag hörde den. Så skönt med avskalat och enkelhet och personlig charm. Lite annorlunda. Lite nytt tänk. 
Grattis Frans! Less is more! Tack för det! So I'm not sorry ;-)

Med Mellon som med mycket annat dyker nu "experternas" åsikter upp. Jag kan inte låta bli att undra: hur sjutton ska man kunna få fram en låt som tillfredsställer allas tycke och smak? Som gillas av alla de medverkande länderna? Det enda man kan göra är ju att rösta fram ett bidrag som svenska folket gillar och sen hoppas att den, precis som David Lindgren, säger "att den som med Måns låt, är rätt tajming".;-)

Och ärligt talat så bryr jag mig inte. Vi vann ju förra året. ;-) Så tråkig är jag :-)

Ut på sjön en bit idag. Det man anar längst bort i horisonten är kungliga hovleverantören Ockelbo ;-)
Det är inte utan att man drömmer sig tillbaka till sommarens båtfärder...


"Ett hjärta av is, ett ishjärta?" Vackrare och kärleksfullare än vad det låter ;-)


Is kan också vara vackert. Snösmältningen är i full gång på gården nu :-)

"Smält min is,
låt min snö
gå i tö,
suckade vintern till våren.

"Kanhända, kanhända om solen vill,
vi vänta väl ännu en månad till,
så kanske det sker," sjöng våren.

- Gustaf Fröding -

Bild: Lena Anderson

Solsken, fårskinn, vovve och en kopp te...jag har det så bra! :-)

Mitt "utrensningste" håller på att ta slut, måste beställa mer från Ulrika, "Silvertassen". :-)

I morgon kväll vet jag om jag får ha maken hemma alla kvällar...det blev visst en "ödesmatch" till. :-)

Det är något som inte går att skjuta på framtiden längre...tvätten! Måste in till stan och tvätta! Byrålådor och garderober är läskigt tomma och tvättberget växer snart upp i taket...så det finns ingen återvändo, mot tvättstugan! ( Fast vi har ingen tvättstuga, vi har en "kombo", alltså tvättmaskin och tumlare i badrummet) ;-)

Önskar Dig en härlig söndagskväll och en ny bra vecka. Snart har halva mars månad gått. I morgon går solen upp 06:10 och ner 17.51! Ljuset har återvänt!

Andas!
Hoppas!
Var rädd om Dig!
❤️
Inte lätt att göra andningsövningar när man har en sovande hund på magen...;-)

Räven, en gåta

publicerat i Allmänt;
Det var hunden som fann den. Räven som låg i diket. Där ute i skogen, vid ängen och den gamla ladan.  En ung räv. Den låg så fint där, som om den lagt sig för att sova. Eller som om någon placerat den där. Fridfull såg den ut. Så fin. Inga synliga tecken på skabb. Och inga bitmärken. 
Jag sparkade lite snö på hunden för att hindra den från att gå ända fram. Han var både nyfiken och avvaktande. 
Vi kopplade hunden och gick hem. Vad gör vi? Vad gör man i en sån här situation? Vi kontaktade granne för att varna för att ha hund lös på promenaden. Grannen kontaktade jägare i trakten. Tack och lov för jägare ibland! ;-) De kom två stycken med två schäfrar. Maken gick med för att visa vägen. 
Även för dessa män är rävens död ett mysterium. Den är inte skjuten, inte anfallen och inte synligt sjuk. Männen la räven på sparken. Den ska nu föras till ett "ställe" för undersökning.
Tills vi får svar är detta en gåta....

Kollade vad räven har för budskap enligt Solöga:
"Ett kreativt sinne finner alltid en lösning. Min gåva till dig är att lita på dig själv."
❤️ 

Och Schäfer:
"När du låter livets alla skeenden stärka dig, förändras ditt liv till det bättre. Min gåva till dig är att känna dig styrkt av livet."
❤️

Om du undrar vem Solöga är så googla gärna och läs om henne. :-) Carina Solöga Högman, sångerska och författare.

Solljuset strilar in och lyser upp tillvaron och sinnet. :-)

Ännu en härlig vårdag! Tacksam :-)

Maken ska åka in till stan på en ödesmatch..."efter den här matchen får du nog ha mig hemma ett halvår", säger han...aha....;-) 

Och i kväll är det "Mellofinal". Heja Frans, säger jag. Jag kikar väl fram bakom staffliet och tittar med halvt öga och lyssnar med två öron ;-)

Till sist vill jag dela med mig av dessa, som jag gillar:
"Ge aldrig upp!" :-)


Det är det jag gör en hel del nu. "Looks inside"...
Öppnar upp, vaknar...en bit i taget...

Hoppas att du har möjlighet att njuta av våren. Av solen. Av värmen. Av ljuset. En bit i taget...

NAMASTE
❤️

Vänskapsband

publicerat i Allmänt;

På jobbet. Utsikt från ett fönster. 

Lycka är att ha vänner. Lycka är att ha vänner som man bundit osynliga vänskapsband med. Vänner i med och motgång. Vänner som förstår utan så många förklarande ord. Vänner som är vackra inifrån och ut. Vänner som ger energi istället för att ta. 
En sån vän kom till mig på jobbet idag. Vi hade inte setts på länge. Vi år lunch och pratade. I samförstånd. Och skrattade. Så ljuvligt med en sån vän. <3
Fina presenter hade hon med sig också. Dubbel lycka :-)

Och tänk att solen sken från en blå himmel idag också och prognosen framöver ser inte alltför tokig ut! :-)

Ängeln på jobbet ;-)

Det här vädret ger mig energi märker jag. Det känns som om jag är nyvaken efter vintersömn ;-) Tänk så väl vi behöver dessa solstrålar! Idag kom jag på mig själv med att vissla t o m. Det gör jag aldrig annars av den enkla orsaken att jag inte kan vissla ;-) Luften försvinner genom min glugg mellan framtänderna. Typ ;-) Hi hi...men jag visslar ändå ;-)

Fyllt på färgtubslagret. Här ska målas!
Men först ringa mamma och höra hur hon mår. 

Vi får vara rädda om varandra. Så länge vi har varandra. 
I morgon går solen upp för Dig igen!
❤️
NAMASTE
❤️
❤️


Ett soligt Här och Nu

publicerat i Allmänt;
En solig dag - ett gladare jag ;-)

Äntligen! Solen skiner in genom rullgardinen och plötsligt känns livet lättare. T o m hostan avtar lite och nästäppan släpper. Förmiddagspromenad! I solsken! Man tackar :-)
Det må se vintrigt ut men det är vår i luften :-)
När molnen dragit förbi och solen värmer och strålar, luften känns klarare och fåglarna drillar - åh - då känns det som om man kan andas igen!!!
Och värken i kroppen släpper sitt fasta tag och kroppen slappnar av. :-) En suck av lättnad och ett beslut: njuta av denna dag, ska jag! 
Möter fina grannen och vännen på promenad med härliga labradoren. Vi samtalar om ditt och datt. Man kan tro att man sällan möter människor här ute i "skogen", i byn som inte ens är en by. Men det sker allt som oftast och det är mysigt. Få höra vad som hänt sen vi var här senast, vi "stadsbor" ;-) Även detta har jag bestämt mig för att njuta av. För det varar inte för evigt. Inget varar för evigt. Det är Här och Nu som gäller. 

Jag missade yogan igår som följd av värken. Det känns alltid "fel" när jag missar. Men som min fina yogalärare sa en gång när jag beklagade mig: "Men du är här nu!" :-) Och så är det ju, det är Här och Nu som gäller. 

Överläkaren och forskaren Agnes Wold blev vald till Årets Kvinna, såg jag. Kärringen mot strömmen ;-) Jag läste hennes 10 budord och det mesta är ju befriande men jag håller väl inte med om allt. Det hon säger är ju väldigt vetenskapligt och handlar om kroppen. Missar hon inte en detalj? Själen? Hon reagerar starkt emot mindfullness t ex. Kanske borde hon läsa på lite mer? ;-) Men jag är helt överens med henne när det gäller det här med att skuldbelägga t ex cancerpatienter med att "du har inte ätit rätt, du har inte tänkt rätt dvs tillräckligt positivt" osv. Även renlevnadsmänniskor får cancer...Att skuldbelägga är nog det farligaste och mest kränkande man kan göra...
Skulle vara intressant att få veta vad A Wold tänker om döden? 

Hur som helst, Malena Ernman kom på 6:e plats. För mig är hon nr 1 :-) Hon sprider kärlek omkring sig och hon är väldigt modig i kampen för allas lika värde. <3
Vacker är hon också, inifrån och ut och hon sjunger ju inte så "pjåkigt" heller ;-)

Ikväll börjar ännu ett av mina "favvoprogram" "När livet vänder"....Gillar program som handlar om verkliga människor, i verkliga livet. Människor som delar med sig av sina svåra upplevelser och om hur de tagit sig igenom det svåra. Jag lär mig mycket om människors livsvillkor och människors styrkor av såna här program :-)

Och på tal om styrkor: har ni läst om Bibihal Uzbeki,105, år från Afghanistan? Hon har lyckats, med hjälp av familjen, fly hit till Sverige! Längs vägen fick hennes barn och barnbarn bära henne på ryggen. Otroligt! :-) Men sant! Människors styrka...
Blå himmel! Njutbart. Tacksam.

Ljus och Kärlek
❤️


Kvinnor och en liten man

publicerat i Allmänt;
8 mars. Internationella kvinnodagen. För första gången någonsin har jag inte läst något inlägg eller kommentar med ett ifrågasättande om behovet av denna dag. Eller uttryck för att det är fånigt osv. Från kvinnor alltså. Att en del män är avundsjuka eller känner sig kränkta, det ligger i sakens natur men att kvinnor själva ifrågasätter det förstår jag inte. De kan inte ha förstått själva syftet. Att lyfta specifika kvinnofrågor från världens alla hörn. Att hedra de kvinnor som kämpat och kämpar för de rättigheter vi numera tar för givet i vårt land. 

Jag tänker idag speciellt på alla kvinnor som tillsammans med sina barn flyr från krig och våld. Flyktens väg är farlig för alla men kvinnor och barn är särskilt utsatta.
Jag tänker också på alla offer för hedersrelaterat våld. Könsstympning. Prostitution. Barnäktenskap....

Jag hedrar alla, kvinnor som män, som aktivt jobbar med dessa problem. Mycket görs. Mycket har blivit bättre. Mycket kommer att bli bättre. Jag läser alltid Rädda Barnens och UNICEF:s rapporter om alla framsteg som görs. 

Som någon sa: "Ingen ifrågasätter kanelbullens dag..." (Hur viktig är den...egentligen?) ;-)

Det må vara kvinnodagen men min stora upplevelse idag handlar om mötet med en "man", en liten man ;-)
Trots fortsatt värk och evinnerlig hosta bara "måste" jag in till stan idag för att äntligen träffa nya fyrbenta vännen <3
Bowie! Åtta veckor supersöt cairnhane. Nej, han är inte min men han kommer att finnas i min närhet en hel del :-) Och hans matte är bara att gratulera! Vilken härlig personlighet ❤️

Hockeyänka och hunden i vänteläge igen i kväll. :-)

Ljus och Kärlek 
❤️Dra ner mössan

publicerat i Allmänt;
Min "favorittant" just nu: Dagny, 103 år, världens äldsta bloggare. :-) Om ni inte såg och hörde henne hos Skavlan, gör det!!! 

Min favorit i genren "solskenshistoria" är tvååriga flickan i USA som ringde larm numret när hon behövde hjälp med att klä på sig. Polisen som ryckte ut tyckte att det var underbart. Ett härligt avbrott i alla hemska och svåra utryckningar de annars måste göra :-)

Min favoritöverraskning den senaste tiden är att Tomas Wassberg ställer upp i "Let's Dance"! Inte för att jag tror att han är dålig dansare utan för att jag absolut inte trodde att det var "hans grej" att ställa upp på dylikt. :-) Heja Tomas!

Mitt favoritväder är något helt annat än det som härskar här. Det snöar tung blöt snö. Igen!! Men, det är bara att dra på sig mössa och varma kläder och ta en skogspromenad ;-)


Dra ner mössan över öronen var det ja...

Men somliga ska ju alltid överdriva. Drar ner mössan över hela ansiktet! ;-))

Listan över vad som inte är mina favoriter just nu skulle kunna bli hur lång som helst. Men ett av Dagnys tips för bloggare är att man ska vara positiv så förutom vädret så hoppas jag att jag kunnat dela med mig av några "solglimtar" :-)

Ikväll är det ett av mina favoritprogram på TV: "Sofias Änglar" <3 
Tre härliga favoriter <3 Glädjespridare! 

Var rädd om Dig! Hitta Din balans i livet mellan "göra" och "vara". Mellan aktivitet och vila. 
Här och Nu = Livet :-)

Nog med råd nu! ;-) 
Pax et Bonum
❤️Gråskala och glömska hjärnor

publicerat i Allmänt;

Gråskalan är det som fortfarande dominerar här...med inslag av vitt och brunt. Har sin skönhet...under en viss tid..för ärligt talat så är jag trött och less på det nu ;-) Det skulle inte skada med lite solljus. Rätt som det är kommer mycket blöta snöbyar på besök. Luften känns kraftigt fuktig. Och min kropp protesterar...värk...trött...seg..

Men varför gnälla över sånt man ändå inte kan förändra? Värken kan jag lindra,  tröttheten får vila bort. Men vädret? Dansa soldans kanske? ;-)

Ugglan vaktar nere vid sjön ;-)

Såg en del av Vasaloppet på TV. Beundrar dessa människor som kämpar på i spåren. Både eliten och motionärerna. Både kvinnorna och männen. :-)

Igår kväll såg jag första avsnittet av nyinspelade "Krig och Fred". Det fanns lite nostalgi för mig i detta. Älskade "Krig och Fred" när den gick som serie i TV på 70-talet. Med Anthony Hopkins som Pierre. ;-) Får se om jag kommer gilla denna lika mycket...och nej, jag har inte läst boken. Leo Tolstoj lär visst ha skrivit två versioner av den?

Som vanligt satt både maken och jag och funderade på: "Men vad har hon spelat i förut?" "Och han är bekant, vad är det nu han heter?" Osv...Tur att Google finns! För två gamla glömska hjärnor...Men jag har ännu inte funnit vem hon är som spelar Sonja? Var har jag sett henne förut? ;-))

På tal om nostalgi så har jag återupptagit kontakt med en syssling på Gotland. Så roligt!!! Tackar min släktforskande make och Facebook för detta. :-)

"Mellon" då? Såg och hörde bara "halvt medveten" eftersom jag satt och målade. Tror det var lika bra det. ;-) Panetoz låt har stannat kvar i mig, den smittar liksom :-) "Håll om mig"! 

Jobbat lite idag. Nu vila inför kommande vecka. Hoppas få träffa en liten, söt, busig valp i morgon! <3

Längtar till sommaren...men naturen behöver väl vila lite till...:-)


Ljuset återvänder alltid! 

Ljus och Kärlek
❤️Prinsar, hundar, kärlek

publicerat i Allmänt;
Ute snöar det blöta lovvikavantar, allt känns blött och ruggigt. Inne sprakar och värmer brasan. Jag tror vi stannar inne. ;-)
Så föddes ett gossebarn. En prins. Grattis Victoria och Daniel!
Och grattis till alla andra nyblivna föräldrar. 
Alla barn är prinsar och prinsessor!

Såg många hyllningar på Fb. Men också glåpord och rena elakheter. Jag är kluven i min inställning till kungahuset men jag tycker att om man inte gillar dem så kan man låta bli att hylla dem och låta bli att kränka dem. Punkt. Slut. 

Jag var lite "rädd" att prinsen skulle få namnet Hubertus efter sin morfar. Hi hi...föräldrarna var kloka nog att välja andra namn. ;-))
:-D


Vi har lämnat stan för några dagar i torpet. Har fördelen att ibland kunna jobba på distans. Tacksam! Vädret är det värsta tänkbara för min kropp men lite ska jag nog kunna utföra i alla fall :-)

Det kliar i "målarfingrarna" också...;-) Blir nog lite skapande i helgen.

Tänker på min tvåbenta vän som idag ska få hem sin nya fyrbenta vän. Efter en lång period av sorg och saknad öppnas en ny dörr till lyckan. <3
Från Fb. Healing LightMan tycka vad man vill om Olof Palme men han sa och även gjorde en hel del gott. 
Så otäckt aktuellt idag när fördomar, hat och hot gror och sprider sig som en  epidemi. Våga säga ifrån. Våga ifrågasätta. Våga vara ljusbärare. <3

Störst av allt är Kärleken. Kärleken, i små eller stora doser, förändrar allt. 
Det är så mycket vi inte kan förstå. Vi kommer hit till jorden, vi föds alla som prinsar eller prinsessor, vissa växer upp i trygghet och ekonomiskt överflöd, andra måste fly och dö i det kalla havet. Två barn om dagen drunknar i grekiska farvatten....
Livet är inte rättvist...

Sprid kärlek, så mycket kärlek du bara kan! Och på det sätt som känns rätt för dig. Kärleken växer ju mer vi slösar med den. Det är ingen kliché, det är den enda sanning vi kan vara säkra på <3

Det sämsta med att ha hund: man måste gå ut i alla väder
Det bästa med att ha hund (förutom all kärlek man får): man måste gå ut i alla väder ;-)

Så vi gick ut. Och det var riktigt skönt och riktigt vackert. Just då snöade det bara lite, nu vräker det ner....

Allt har sin skönhet, även en grå marsdag med tung, fuktig snö ;-)

Nu varm fisksoppa,jobba, måla...;-)
Och hunden snarkar gott...

Önskar Dig en kärleksfull helg!
❤️

Längtan till en ö

publicerat i Allmänt;
Att planera resor är lycka, tycker jag. Vi planerar två resor, maken och jag, båda resorna inom en snar framtid. En med hund, en utan. Inom Sverige. 
Först Göteborg, sen Gotland! Trada!!
Check! En i mars. Check! En i april! Check! :-)

Sitter och lyssnar på Josefin Nilsson när hon sjunger på gotländska. Gråter. Över hennes död. Men varför blir jag sååå känslomässigt berörd?? Måste vara mina gotländska rötter. De sliter i mig. :-)Längtan blir stor. Mitt andra hem på jorden. Stränderna, havet, raukarna, stenarna, medeltida husen och gränderna i Visby, blommorna, örterna, ängena, russen, ljuset, ruinerna, rosorna, piggsveinen, rabbisarna, lammen, historiens vingslag, människorna... De ropar på mig ;-)

Jag kommer! Snart! :-)

Charm! <3

Sms:ar goda vännen, hon saknar oss, vi kommer!!!

I morse fick jag en fantastiskt fin morgonhälsning via messenger från en vän, som trots avstånd i mil, ändå alltid verkar veta precis vad jag behöver i precis rätt stund! Det var en hälsning full med solstrålar som jag gladeligen tog emot denna mulna dag. :-)

En gång i dag, ett ögonblick, bröt solen igenom molntäcket.
Ser ni det hjärtformade molnet? Välsignade ögonblick!

Tänk vad viktigt det är att vi hör av oss till varandra då och då. Trots avstånd. Vi har så många verktyg för kontakt idag. Det pratas illa om Facebook, mail, meddelanden, sms mm...men jag ser dem som möjligheter till kontakt. Allt blir vad man gör det till! :-) 

Såg att det går bra för både Clinton och Trump i "fajten" i USA. Jag gillar verkligen Hillerys budskap om kärlek och vänlighet betydligt bättre än Trumps...ja, ni vet..
Ärligt talat: USA har ett stort problem, stavas Trump. Och vad värre är, problemet kommer påverka oss alla negativt om Trump kommer till makten...Heja Clinton!!! 

Man kan ju tycka att det är märkligt att en man kan kläcka ur sig oförskämdheter, lögner, rasism, hot och ändå få så många röster. "Typiskt USA", kan man tycka...å andra sidan så är det ju precis samma sak som händer här i vårt land....Skillnaden är väl att skulle någon politiker börja prata om "kärlek och vänlighet" här så skulle väl hen bli utskrattad och kallad "naiv"...
Vi får fixa det själva ;-) Vi är alla ljusbärare. <3

Märkte ni att jag använde det lilla ordet "hen"? ;-) Vilket bra och praktiskt ord det är! :-)Vilar lite till och hoppas att det känns bättre i morgon. 

Ljus och Kärlek
❤️Skammen och friheten

publicerat i Allmänt;


När orken sviker. När de förklarande orden sinar. Då är det skönt att andra har uttryckt och försökt förklara. Så jag lånar andras ord idag. 
Kryper ner under täcket igen efter att ha testat dagsformen och funnit den vara icke hållbar. Skammen ligger där som en sten över bröstet. "Att inte orka", fy, så skämmigt! "Vem är inte lite trött ibland? "Men finns inte viljan så..."
Om det vore så enkelt, att det bara hängde på viljan....
Ibland, som nu, plockar jag fram denna bild, för att påminna mig om att det finns en förklaring till att jag mår som jag mår...
Fibromyalgi

Känsligt immunförsvar...precis...dessa ständiga förkylningar som avlöser varandra...

Acceptans...jag kan bara kräva acceptans från mig själv..jag vet...och försöka befria mig från andras "tyckande"...sluta skämmas helt enkelt..(vadå "enkelt?)

Bli fri! ❤️
Jag är ärligt talat trött och förbannad på allt "snabbfix" som många tjatar om idag. "Tänk dig frisk, Ändra din inställning, Attrahera det positiva..." Det är för mycket "hälsostress och skylldigsjälv" idag. 
Jag tror (vet) att vi blir sjuka av att inte få utlopp för det som känns jobbigt, det som känns smärtsamt. Vi kan inte springa från smärtan i själen. Vi kan inte bita ihop och behärska oss och damma av den perfekta utsidan i all evighet.
Vi krackelerar, tappar masken, tappar lusten, kollapsar....
Vi tappar balansen....
Och skammen...för att man inte är den där leende, hurtiga, lyckade, perfekta människan vars bild vi möter i media och bokomslag varje dag. 

Lånar mina egna ord från mars 2014. En "repris" ;-)

Jag mötte en kvinna i morse. Hon såg så trött och nedstämd ut. Hennes hår var okammat och ansiktet hade trötthetsrynkor. Ögonlocken såg svullna ut. Hon har nog inte sovit så bra i natt, tänkte jag.
Men hon får väl skärpa till sig då! Tvätta håret och lägga make up. Sträcka på sig och försöka le. Så blir hon nog fit for fight...
- Jag är så trött så trött, sa hon och suckade tungt. Det var en jobbig natt. Hade värk i kroppen. Kunde inte sova. Och så började jag grubbla och då blev jag ledsen och...
Kvinnan torkade bort en tår ur ögonvrån.
Vet inte hur jag ska klara den här dagen. Det är så många måsten. Och jag vill ju inte visa mig svag. Jag VILL vara stark. Jag VILL vara som alla andra. Jag VILL vara frisk och orka!!!
Kvinnan såg med ens väldigt trotsig ut. Det liksom blixtrade till i hennes ögon.
Ja, nog finns viljan där, tänkte jag.
Så slocknade hennes blick och hon hängde med huvudet.
Jag fick sådan lust att sträcka fram handen och klappa henne tröstande på huvudet. 
Men det kan man ju inte göra med en främling!
Men det var ingen främling...kvinnan i spegeln var jag....
Så jag kramade om mig själv och viskade: "allt är som det ska vara. Idag finns bara 4 måsten, duscha, promenera, meditera och vila! Och klarar du av en av dessa så är det stort!"
Kvinnan i spegeln log, lite...
Jag är Stark! På mitt sätt :-)

Det blev ingen yoga idag..men vi ses snart, Buddha! ;-) Hoppas jag :-)

Det finns lindring att få även om det inte finns bot. Jag tar tacksamt emot all lindring, prövar mig fram, smakar, luktar, lyssnar, iakttar, känner mig för. Försöker släppa "skammen" och känna att jag duger som jag är.

Du duger som Du är!
Ljus och Kärlek till Dig och all kraft som just Du behöver för Din dag!
❤️
Min underbara tavla. Målad av vännen Sari Kiviranta ❤️ Den förmedlar både sorg, skönhet, glädje, kraft, kärlek, tröst, hopp...