Lycklig

publicerat i Allmänt;

Idag är jag så lycklig att jag knappt kan beskriva det i ord. Anledningen ville jag så gärna visa på bild men det funkar inte att lägga upp bilder idag.
Hämtade min trumma idag. Den är så vacker så jag blev alldeles mållös. Målad av en mycket kär vän. En ljussyster, som jag inte träffat på länge, så det var så fantastiskt att få krama om henne igen och känna hennes helande värme. Ett underbart budskap följde med trumman och dessutom hade min vän målat en helt otroligt vacker tavla till mig. Mycket personlig. Jag är helt tagen av den värme och kärlek jag fick ta emot. ❤️❤️❤️

Nu ska jag bekanta mig med min trumma. Vi ska hitta vårt gemensamma ljud och rytm i vår takt. Ska bli underbart. ❤️ Tänk att man kan gå så länge bärande på en längtan utan att förstå vad man längtar efter. Idag förstod jag vad min längtan handlade om :-)

På vägen hem svängde vi förbi kära vänner i Månkarbo och fick plantor och tittade på deras fantastiska hönor och tuppar.

Tyvärr hade det hänt en olycka på E4:an norrut så vi stod stilla länge. Hoppas att det gått bra för de inblandade i olyckan.

Oj, hoppsan nu går det att få upp ett kort ändå!

❤️

En kissemiss var med också :-)

Ni förstår nog varför jag är lycklig :-)
Och väldigt tacksam ❤️

Sänder lyckovibbar till er alla. Hoppas att de sprids som ringar på vattnet. ❤️
I morgon börjar juli!
❤️
Ljus och Kärlek
❤️

Rotutdrag och mygg

publicerat i Allmänt;

Nej, jag snusar inte, det ser bara ut så. ;-)
Jag låter lite konstigt, det är mest vokaler som kommer ut. ;-) "Aa, eee, oooo" osv...
Tillsagd att inte prata, inte dricka, inte äta...under tre magiska timmar under vilken bedövning ska släppa och läkning ske.
Och "tussen" ska bytas var 20:e minut. Jag går omkring och biter ihop så att käkarna börjar värka.

Jag har fått rotutdrag. ;-) Hos tandläkaren. Snabbt och smidigt gick det. När bedövningen släpper "kan" jag få ont...skulle tro det...

Jag går som i en "dimma" idag. Inte pga behandlingen utan pga sömnbrist. Sov väl ca en och en halv timme i natt...orsak? De där som sticks och iiiinar...Det är märkligt, så fort man lyckats tillintetgjort en av dem dyker det direkt upp en ersättare...eller två...Direkt dyker de på öronen (mina alltså!) och sen armarna och det där stället på ryggen som man inte når att klia. Ni vet...;-)

Tidigt till stan för behandling. Sen lite jobb. Och sen till Granngården, för inköp av maskin som avger doft som inte myggor gillar...vi är väl lite skeptiska men "desperata" (bara nästan). Värt att prova? Skulle tro det. ;-)

Idag går tankarna till offren och anhöriga i terrorattentatet på flygplatsen i Istanbul. Och tankarna går också till gärningsmännen. Hur kunde ni bli så hatiska att ni utförde detta onda??? Och "offrade" era liv för...ja, vad???

Det är ännu en varm och solig dag. Med fläktande vind. Och små molntussar på himlen. :-)

Nej, jag tänkte inte se Allsången igår kväll. Men det gjorde jag ändå. Sanna, vilken härlig tjej! Det här fixade hon jättebra. Och så Midsomer på det. Ja, det är helt klart sommar nu ;-)

Till slut:

Pax et Bonum
❤️

Eufori

publicerat i Allmänt;

Det var med en väldigt positiv känsla jag kröp till kojs igår kväll. Det sker mirakel! David mot Goliat. Det lilla landet Island besegrar jätten England. Vilken känsla! Och mitt i all hoppande och skuttande eufori sitter Lagerbäck stilla och möjligen ler lite. Han är cool han. ;-)
De blåklädda vikingarna från Island...ja, vad säger man? Vad har de gjort? Mirakel! <3
Så blev det dubbel Brexit för England...
Fotboll kan vara väldigt tråkigt att glo på men ibland blixtrar det till och blir vansinnigt, nagelbitande, spännande. Eller väldigt snyggt. Som när Italien möter Spanien. Ja, jag såg den matchen också och är nöjd med resultatet :-)


Aftonbladet bjöd på tre låtar från Bruce konsert igår och efter att ha lyssnat och sett den videon efter fotbollseuforin, ja, då kändes allt bara bra. ;-) Bruce är fantastisk! Ja, hela E Street Band är fantastiska. I alla fall i mina ögon och öron. <3

Det gnälls så mycket på TV och datorvärlden men att ha möjlighet att vara med på distans "när det händer", det stora och spännande, det är ju fantastiskt!
Igår kväll var Fb fullt med inlägg från vänner som annars aldrig ser på fotboll. Ord som "historisk" och "tänka sig att jag" , fanns med. ;-) Härligt!

Dagens jobb: packa upp och lägga upp nya varor. Det gillar jag! :-)

Och börsen tog ett "glädjeskutt" idag. :-) Stod det i tidningen. :-)

Och solen skiner efter regnskuren och kanske kan vi testa nya grillen idag. :-)

..."och trär sen upp dem på strå..."

Det riktiga sommarbäret om ni frågar mig. :-) Det både doftar och smakar sommar! <3

Till sist. "Stal" denna från Dregens status idag. Eller vi kan säga att jag "lånade" den ;-)

Sommar, sommar, sommar <3

Semesterråd:

Ta det lugnt! :-)
❤️

Trumman min

publicerat i Allmänt;

Doften, den lite söta doften, kommer emot mig när jag går ut på gården. Det blåser en skön vind. Doften kommer från rosorna. De vita rosorna.


En tid tillbaka skrev jag att jag hade något att se fram emot. Jag visste inte när det skulle ske men nu är det nära i tid. Min trumma! Som min kära vän har målat på. Jag har ännu inte sett motivet. Men den är färdig. Väntar på att bli hämtad. Den blev klar vid senaste fullmånen. Just den kvällen kom följande ord till mig:

Kan du höra trummans ljud
Ifrån ursprunglig tid
Kan du minnas hur du dansade
I trummans rytm?

Kan du minnas lägerelden
Som värmde dig
Ljuset som
Vägledde dig

Genom trummans dunkande
Kommer minnena ikapp dig
Sången når dig
Den ursprungliga och eviga

Hjärtat slår
I trummans rytm
Du sjunger och dansar
Som du alltid gjort

Dåtid och nutid förenas i din dans
I trummans rytm
Det som är och var
I evigheters evighet

Din kropp är hemma här
Men din själ hör hemma där
Från varifrån du kom
Och dit du är på väg

Sjung din glädjesång till livet

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Läser om "Bossen" som är i Göteborg och spelar. Lyckost dem som är där på konsert! :-)

Sent i natt kom yngste sonen hem till sin lägenhet efter sin fantastiska resa. Och den som reser har något att berätta. Så vi hade ett långt telefonsamtal idag. Jag hade tusen frågor och han hade lika många svar. Positiva svar. :-)

Just nu fick jag veta att min tandläkartid blir förskjuten en dag. Det går an. :-)

Den här lilla teckningen ville "bli till" igår kväll. Medan maken såg på gammal westernfilm. Jag är inte så mycket för "pang-pang-filmer" jag. ;-) När jag var med och lekte "Indianer och vita" som barn ville jag vara indian. De flesta ville vara cowboys. ;-) Kanske har det satt sina spår i mig det där med indianer, det blir ofta fjädrar i mina målningar;-)

Hoppas att din måndag varit en bra måndag!
NAMASTE
❤️

"Dem är mång" ;-)

publicerat i Allmänt;

Är det "gammdomen"? Eller vad är det? Varför kan jag inte sitta i solen någon längre stund nu för tiden? Jag som aldrig haft problem med det förr. Förr blev jag fint brun också av att "bara titta ut"...nästan...numera blir jag sällan ens röd och det bruna tar sin tid att mogna och synas ;-)

Okey, det är inte så viktigt för mig att bli knallbrun som det var förr. Men liten nyans av beige vore väl trevligt som omväxling till vit...? ;-)

Dem är små men dem är mång...dem sticker i huden men dem sticker inte iväg...och dem "iiinar" och lämnar kliande röda märken efter sig...
Men jag borde väl vara van som uppvuxen i Härnösand och nu boende i Gävle...men sanningen är den att jag vant mig av. Kan inte minnas när jag senast jagade mygg! Minns en hemsk myggsommar i början av 80-talet. Sen var det väl en del mygg fram till midsommar varje år men under 2000-talet har jag inte varit omsvärmad. Däremot har det varit massor med mygg i Uppsalatrakten (där jag bodde förut) vissa somrar...Men nu...är dem här...
Under barndomen minns jag att man tävlade med kompisarna om vem som hade flest myggbett på benen;-)
Nu kanske mina "riktiga norrlänningar" till vänner tycker att jag är pjoskig men jag vill kunna vara ute i varma, ljusa sommarkvällen utan att bli uppäten! ;-)


Igår kväll. Tog vi oss "nästan" ner till sjön men måste vända pga alla mygg som svärmade omkring oss.

"Jag var här först, innan du fick för dig att bädda och lägga på överkastet" ;-)

Maken skrattar lite åt mig då jag under dagens promenad klagar över temperaturen. "Jag tycker att det känns lite kallt." Och det är ju "bara" 18 grader i dag...Igår var det 27,5! Då var det "för varmt"...nej, jag skojar bara ;-)

Yngste sonen med polare är nu i Danmark på väg hem till Sverige. Vilken resa de gjort! Vilket minne för livet! ;-)

När jag numera skriver inlägg i den uppdaterade bloggportalen dyker det hela tiden upp en text, en fråga: "Vad tänker du på?"
Jo, jag tänker på: alla dessa budskap som sänds ut till oss som t ex "du blir vad du äter" och "du blir vad du tänker"...men, tänker då mitt ifrågasättande jag: "om jag äter fel och blir tjock och tänker mig smal..." Vad blir jag då? Hi hi...;-)
Jag tänker också på att det här med Brexit blivit lite väl mycket "tänkte inte på det"...oj, oj,oj, vad har de ställt till med?

Märkliga tankar? Kanske det! Men sån är jag hi hi;-)

Allmän nätfjäril, tror jag detta är. Släkt med pärlemorfjärilarna. Jag tycker att den är söt. :-)

Gräs är vackert! :-)

Nu ska jag klia myggbett och försöka komma igång med lite kreativt, måla t ex. Maken är ute och klipper gräs. Förstår inte hur han står ut med myggorna!

Frid och allt gott!
Andas!
❤️

Midsommardagstankar

publicerat i Allmänt;

Sitter i skuggan och försöker skriva ett inlägg. Ja, försöker...det som nyss var hur enkelt som helst är nu, efter en uppdatering, hur krångligt som helst...suck...

Nu har jag lyckats få upp en bild i alla fall...tror...jag...:-) En bild från sent igår när jag och maken skålade för oss och kärleken. Alla åren tillsammans och för gemensam framtid. ❤️

Inte hade jag väl trott att vi skulle se på tv på midsommarafton. Men det gjorde vi. På underbara bilder från Visby i ett program med bl a Babben. Längtan steg till "öin" men vi åker i augusti eller september...Sen tänkte vi stänga av tv:n men det visade sig vara ett program med Robert Broberg. En konsert som var en av hans sista. Han var då 70 år. Han var lite stel i kroppen men i övrigt var han sig lik. Många härliga gamla låtar bjöd han på och några nya. Många skratt blandat med vemod för min del. "MÅLET ÄR INGET, VÄGEN ÄR ALLT" :-)
Så sant.

Vår älskade rosenbuske står nu i full blom! ❤️

När jag idag läser om alla britter som varit in och googlat om "vad är EU?", så inser jag ännu en gång hur viktigt det är alltid ta reda på fakta FÖRE val...hur viktigt det är att inte bara följa den populistiska strömmen...Men gjort är gjort. Bye, bye!
Den här fick jag syn på på Fb idag. Tycker den stämmer så bra. Vi tror ofta att "lyckan kommer när eller om eller då eller bara..."

Eller hur? 😉
Lika bra att vara lycklig nu, över det man har, över den man är, över livet...om man kan förstås. För om lyckan alltid är "där borta" så kommer det alltid vara ett "om, när, då eller bara..." Därmed inte sagt att man inte ska drömma eller sträva efter något. Genom tacksamhet kan man ju vara lycklig under tiden. "MÅLET ÄR INGET, VÄGEN ÄR ALLT." ;-)

Nu njuter vi av sommarljuset!
Allt gott
❤️

Midsommar 2016

publicerat i Allmänt;


Midsommarafton 2016.

Jag har läst ett antal inlägg om det här med att vi måste få ha rätt att fira midsommar på det sätt som känns bäst för var och en av oss. Vissa väljer ensamhet andra vill ha sällskap. Vissa väljer traditionellt firande, andra vill bara vara. Så länge det inte är påtvingat utan självvalt så är det bra. :-) Inget är "rätt" och inget är "fel". 

Det där med "små grodorna" har jag gjort så det räcker under egen barndom och under sönernas barndom. Och ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag midsommarnattens ljus och magi. Naturen. Om någon sagt till mig för ca 20 år sedan att jag skulle känna så idag hade jag bara skrattat. Nej, nej, inte jag, här ska vara fest! :-) Och jag trivdes med det! 

Nu firar maken och jag, midsommar och bröllopsdag i lugn och ro här i torpet. Och vi trivs med det. :-)
Varm dag. Vadar lite i det kalla vattnet i sjön efter en längre promenad. 

Jag brukar alltid sätta ihop en skriftlig "krans" eller "bukett" till er i midsommartid. Här kommer årets :-)

Midsommarblomster för inre frid och andlighet.

Smörblomma för "sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne"

Prästkrage för fred i världen

Te-Veronika för att Du ska förstå att du är Värdefull även om du känner dig "liten" och obetydlig. 

Rödklöver för alla dina sinnen.

Ängsklocka för tur och lycka i livet.

Ros för kärleksfulla insikter och empati. 

Var du än är, vad du än gör, var rädd om dig och njut av sommarens ljus, grönska, magi...även om det regnar :-) 

Jag hade den nyss men jag lägger upp den igen: 
❤️
Har du upplevt sommarnattens magi? 
Har du sett älvorna dansa?
Har du känt mossans mjukhet?
Fågelns flykt mellan träden? 
Solglittret i bladen?
Ormbunkarnas paraplyer?
Gräset som böjer sig i vinden?
Daggkåpans diamant i morgonljuset?
Har du hört bäckens porlande melodi?
Vättarnas tisslande och tasslande? 
Har du anat rotvältans hemlighet?
Mörkret och djupet i tjärnen? 

Skogen och ängen är en skatt i sommarnatten
❤️
 Och i kväll skålar maken och jag för oss. För vår kärlek. ❤️
Mina "hjärtestenar" :-)

Trevlig midsommar!
Frid och allt gott!
Ljus och kärlek
❤️
PS: Nej jag kommenterar inte "Brexit"... 


39, 29 och 1978 :-)

publicerat i Allmänt;Nej, det skedde inget mirakel ;-)
Det var inte Sveriges EM detta. Men jag kan lugnt konstatera att yngste sonen haft en fantastisk upplevelse där nere på Rivieran med tusentals andra svenskar. Och det känns viktigast. För hans mor. ;-) Nu är han och polarna i Italien...lyckostarna! Det dyker upp bilder på palmer, stränder, vackra vyer....:-) 

Och så finns ju Island! Vilka vikingar! ;-) Dem håller vi på, eller hur?!

Midsommarafton i morgon. Som alltid dyker minnena upp från alla midsomrar här i torpet. Alla vänner och släktingar som varit här och firat med oss. :-) Alla olika sorts väder och alla olika midsommarstänger vi byggt och klätt. Härliga minnen. <3
Ett mycket gammalt kort ;-) Jag klär midsommarstång 1978! (Har jag varit så smal?)


I år firar vi ensamma, maken, jag och hunden. Blir lite champagne i morgon. Då vi firar 39-årig förlovningsdag och 29-årig bröllopsdag! Skål för oss! :-) 

Vågar man hoppas på att britterna blir kvar i EU? Yes or no???
Jag kommer ihåg hur pratet gick inför Sveriges omröstning om medlemsskap. "Våra tomater kommer inte få se ut som våra tomater gör nu och gurkorna måste vara raka"...osv...Jag röstade nej, inte på grund av gurkorna, mer för att vi "minsann klarade oss själva"...Men nu är vi där och jag är mer positiv nu (tror på samarbete) men är besviken på att vi inte kan samarbeta i flyktingfrågan...

Lilla späda, söta Skogsstjärnan. Värmlands landskapsblomma :-)


Vår Pavvo träffade kompisen Santos nere vid sjön. Santos badade men inte Pavvo...som vanligt...men leka gjorde de gärna tillsammans :-)


Himlen klockan 22.30 igår kväll...

Önskar Dig en fin och skön Midsommar! 
❤️
Människa

publicerat i Allmänt;

Tystnad. Stillhet. Vila. Inget annat fungerar idag. Kroppen har låst sig och värken har tagit över. Själen gråter.

Angående det beslut som togs i riksdagen igår:

Namnet Människa

De har inga namn. De är flyktingar.
De har inget yrke. De är flyktingar.
De har inget hem. De har läger.
De saknar allt – utom tid.

De är inte ovälkomna - men inte heller välkomna.
De är inte gäster – men inte heller främlingar. De är flyktingar.
Så heter deras folk, deras ras, deras yrke.
Förstod vi deras språk skulle vi höra dem säga:
Ge oss en fast punkt på jorden – och vi skall få den att blomma.
En flod har sin bädd, ett träd har sin skog och en myra sin stack.
Men vårt folk som kallas flyktingar har inte en handfull jord om vilken vi kan säga: den är vår.

Så ge oss en handfull jord och ge oss en fast punkt och ge oss ett annat namn.
Namnet Människa.

- Stig Dagerman - 

Att splittra familjer, det är, enligt min tro, något av det grymmaste man kan göra. Det gör vi nu och det rasistiska partiet applåderar. 
Heder åt dem som röstade nej. Fegt att lägga ner sin röst. Heder åt Birgitta Ohlsson som vågade rösta nej! 
Ord som "solidaritet, öppnade hjärtan, empati"...tappade sin betydelse igår...de är bara ord...Kvinnor och barn är de stora förlorarna här. Att man går emot FN:s barnkonvention verkar inte bekymra svenska politiker. Centern och Vänsterpartiet röstade nej. Jag ska lägga det på minnet till nästa riksdagsval...synd bara att man envisas med blockpolitiken...moderaterna vill ju att den nya asyllagen ska vara permanent...och Miljöpartiet har sålt sin själ...för vad? 
Alla pratar om "barnens bästa" men när det gäller fegar man ur...
Många, inte "alla", pratar om Zlatan. Om han nu ska sluta så kan han väl se till att sluta som en hjälte ;-) Jag vet, alla i laget måste vara på topp för att det ska ske...fotboll är en lagsport som bekant ;-) Återstår bara att hoppas och tro (?) på "mirakel" då ;-) 
Men Zlatan, tack för alla fantastiska mål du skämt bort oss med genom åren. Du är verkligen en diva, men en underhållande sån! ;-) Du tycker själv att du är en kung, det är du inte. Du är Zlatan och det finns bara en Zlatan. :-)

Idag är jag glad över att Ringblommorna börjar slå ut. De som jag köpte av Helena på Hälsomässan i Smedjebacken. Starka, vackra, stolta Ringblommor! <3


Något annat jag är glad över är de fynd jag gjorde på butik Hemlängtan igår. En underbar butik som tyvärr måste slå igen i augusti... Överkast, kanna och gratängform. Kanna och form i keramik från Italien. Så fina! :-)

Efter hundpromenad: vila! Snart kommer maken hem med "jobb". Jobb som får ta sin tid :-) 

Må solen på dig lysa! 
❤️"Ser du bättre nu?"

publicerat i Allmänt;
-" Ser du bättre nu?"
- "Är den här tydligare?"
- " Vad ser du?"
Alla som varit på synundersökning hos optikern känner igen frågorna. ;-) Och vet att man ibland blir lite osäker..."hm...den förra var nog bättre...tror jag..." ;-) 

Och så då prova bågar...jag tycker alltid att jag inte passar i några alls...;-) Efter att ha provat sju stycken och uteslutit två bestämmer jag mig för ett par. Ingen idé att fortsätta, jag blir bara osäkrare och veligare ju fler jag provar...;-) När  sen de utvalda ligger på bordet framför mig ser jag att "jo, men, det där är jag" ;-))

Den nya flyktinglagen klubbades igenom. Alla får ha sin mening om detta, själv är jag besviken. :-(
Vi stänger dörrar nu...

Var tillbaka i arbetslokalen idag. Denna gång utan barnbarnet. Men hon har lämnat spår efter sig...;-)
En liten fot i kontorsstolen ;-)

Det har varit tryckande värme här hela dagen. Kändes som åskväder på gång men ännu hörs inget muller. Däremot tittar solen fram.
 
Fick syn på denna på FB idag: 


:-))

Ljus och Kärlek
❤️

Inkännandet, oron och fullmånen

publicerat i Allmänt;


Satt en stund vid sjön och försökte samla tankarna. De spretar idag. Gråten ligger på lur, men jag vet inte varför. Det är en oro som gnager inom mig. För allt och ingenting. Jag är "övertrött" efter härliga intensiva dagar och kroppen är "trasig" igen efter en lång bilresa.  Vill inte alls vara med. Maken vill planera sommaren men jag säger bara: "Inte idag, fråga mig inte idag". Hunden drar en suck av lättnad när jag lägger mig och vilar. Han vill också vila. Eller rättare sagt sova. :-) 
Ni anar inte vad jag önskar att jag inte hade fibromyalgi och att jag aldrig varit utbränd...

Göken gol. Svårt att tolka från vilket håll.;-)

Tordyvlar är det gott om hos oss här i sommar. Man får se till att inte kliva på dem där de långsamt kravlar sig fram på vägen...


Sluta inte läs nu, är du så go, även om du tycker att jag är "bråkig" eller "besvärlig" när jag skriver om politik. Det här är viktigt! 


 Jag måste erkänna att jag en tid varit oengagerad och rent av blasé när det gäller flyktingfrågan. Jag har helt enkelt tröttnat på att försöka förklara min ståndpunkt när jag hela tiden bemöts av åsikter som "vi har inte råd för våra stackars gamlingar får ingen sylt till pannkakorna"...och andra liknande argument. Jag är så trött på den låga nivån på diskussionerna. På sammanblandningen av romska tiggare och flyktingar från Syrien. Det är två olika frågor, två olika "problem" om man nu vill göra det till det. Men det handlar till syvende och sist om Människor. Vi ersätter empatin med en massa konstiga ursäkter och de som orkar kämpa vidare hånas och kallas naiva och idioter och landsförrädare, för att nu nämna några av de snällare orden. 
Regeringen pratar om andrum och det var kanske nödvändigt ett tag (?), men det som sker nu är fruktansvärt omänskligt. I morgon röstar riksdagen om asylrätten. Om permanenta uppehållstillstånd ska ersättas av tillfälliga vilket kommer innebära att familjeåterförening blir så gott som omöjlig. Vi vet ju att många män (pappor) åker före för att hitta en trygg plats för familjen. Vad händer nu när familjen inte får återförenas? Vad händer med kvinnorna? Vad händer med barnen???
Barnen...de största förlorarna i detta politiska läge...

När sossar lägger ett sånt här förslag då har främlingsfientligheten vunnit. Och jag stirrar trött på argumenten för och emot att ta hand om medmänniskor. 
Det blev så tyst i Sverige när empatin dog ut...Signalen till människor som flyr från krig är: kom inte hit!

Hoppet lever dock ännu några timmar, men finns det tillräckligt många medmänniskor i riksdagen?

Jag vet att de finns de som tycker att jag ska låta bli att engagera mig i dessa frågor. Att jag är för "känslosam" och mår dåligt av det. Hm...det är fel! Andra har sagt att jag är inkännande och ska vara stolt över det! Och precis så är det! Inkännande...vilket vackert ord! <3

Maken släktforskar sen många år tillbaka. Han berättar att han läste om en annan släktforskare som tyckte att alla i vårt land borde släktforska. Så att vi alla fick lära oss och inse att vi inte så många generationer tillbaka härstammar från andra länder. De flesta av oss. "Mer släktforskning till folket!", tyckte denna person. Ja, kan man annat än hålla med??? ;-) 
 
Det blåser en skön frisk vind idag. Är tacksam för den. :-)
Sakta kommer mina krafter tillbaka och värken lindras lite. Det är fullmåne ikväll:-) Jag tänker anmäla mig till en distanshealing i kväll. Behöver det. Några av er förstår precis vad jag menar, andra är skeptiska och tycker att jag är "flummig". Jag vet, och det är som det är. :-) Men man kan inte döma bort något som verkningslöst om man inte själv prövat på det. Eller? ;-)
Månen vid 22-tiden igår kväll...

I natt kl 00.34 inträffar sommarsolståndet. Årets längsta dag. Alltså, fullmåne och sommarsolstånd samma natt :-) 
Och nu säger pessimisten: "Jaha, nu vänder det mot mörkare tider." "Javisst", säger optimisten, "men det går långsamt."

Om du orkat läsa ända hit: TACK! 
Var rädd om Dig
❤️En titt in i framtiden

publicerat i Allmänt;
På hemväg från Stockholm. Först hämtade vi äldste sonen på Arlanda. Izabelle var överlycklig över att få träffa sin pappa igen. 

Nu har vi lämnat tillbaka barnbarnet. :-) 
Känns redan lite tomt och tyst. Innan vi lämnade familjen åkte vi och tittade på tomten de ska flytta till. Än så länge finns bara grunden till huset. Det kommer att bli bra det här. Det var som att gå runt och titta in på framtiden :-)

Vi åker inte direkt hem utan stannar hos svärmor i Bålsta där vi ska få lite mat. Eller "lite" blir det nog inte, det blir det aldrig hos henne. ;-)

En liten sväng ner till sjön hann vi med i förmiddags. Här går "polarna".


Hej då "ankorna" ;-)

Såg en dokumentär om en gammal idol igår kväll. Johnny Cash. Intressant! Mycket jag inte visste om hans liv. Hur engagerad han var för bl a indianernas liv och rättigheter. Vilken röst han hade! Hans skivor var några av de mest spelade hemma hos mig när jag var i yngre tonåren. Just den formen av country som han sjöng är den bästa tycker jag. Fortfarande. :-) Det ska vara lite "blues" över det hela :-)

Vacker ros hos svärmor.

Nu sitter vi åter i bilen, på väg norrut. Proppmätta som alltid efter all god mat hos svärmor. :-) Trevlig samvaro även med min fina svägerska. Som alltid tänker jag att det vore roligt att träffas oftare, men vi bor för långt från varandra för det. Våra livsvägar har särat på sig men vi har inte tappat bort varandra. :-)

Ett fint träd på svärmors vägg. :-)

Yngste sonen har idag varit på besök i Monaco. Ska bli kul att få höra om hans intryck från det landet :-)En intensiv och rolig söndag. Det känns redan i kropp och knopp. Morgondagen får lov att bli en vilodag. Med lite jobb ;-)

Fullmåne på gång. Ny vecka. Sov gott! 
Pax et Bonum
❤️


Det regnar i Sverige

publicerat i Allmänt;

Den första har slagit ut! <3
Visst det regnar. Hela dagen regnar det. Men vad gör det? Det är både kul och mysigt att vara ute ändå. Regnet är ett mjukt, vänligt sommarregn. Blöt blir man, men vad gör det? ;-)


Nere vid sjön är andfamiljen. Ser att det bara är fem ungar idag. Vad har hänt? 

På eftermiddagen går vi på promenad till ängen. Regnet smattrar mot våra huvor. Izabelle sjunker ner på ängen och plockar blommor. Smörblommor :-)

"Tycker du om smör"? Sa vi när jag var liten. Man sträckte fram blomman under hakan på någon och om det blev gult ljus under hakan, ja, då tyckte personen om smör. ;-) Undrar om man gör så nuförtiden? :-)En regnig lördag kan man leka inne också. Rita.Och äta glass. :-) Bara så ni vet. ;-)


Det här med att vara ute i regnet förstår jag mig inte alls på...man blir ju blöt ju...;-)

Själv försöker jag vara igång så mycket jag kan. Inte lätt när fibromyalgin sätter sina begränsningar. Lite vila och så igång igen. Det går! Det bär! Läser en väns blogg. Hon skriver om fibromyalgi bl a. Om inflammation i nervsystemet. Idag känns det verkligen som en inflammation i hela kroppen. Jag borde vara "van" efter alla dessa år men det blir jag aldrig. 

På TV:n går matchen Belgien och Irland. Den matchen som terrorister tänkt attackera. Planerat bombdåd. Men det upptäcktes i tid...tack gode Gud för det! 

Jag lyssnar då och då på Malena Ernman och Sarah Dawn Finer när de sjunger "Sverige". Jag ryser av välbehag. Sååå bra!!! 


Text: J. Berg

Musik: J. Berg

Text

Sverige, Sverige älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är
Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är

Hittade vackra, stora fjädrar längs med stigen. De är fortfarande våta på bilden. Någon som vet vilken fågel?

Hunden och barnbarnet är under bordet, maten är snart färdig, det regnar ute. Livet är ganska skönt. Här i mitt hörn av verkligheten. 

Ljus och Kärlek
❤️

Allt är blött och livet går vidare

publicerat i Allmänt;
Regnig och dimmig morgon. Vi inser att det kommer att bli jobbigt att vara i torpet hela dagen. Och vi har ju jobb som väntar. Så vi åker in till stan. Till jobb och till lägenheten. Där äter vi lunch och vattnar blommorna. Izabelle tycker att vi kan stanna kvar där, det är så kul att åka hiss och så finns ju badkaret där...
Men vi tråkiga vuxna vill åka till torpet igen. ;-)

Som man säger: "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder." Izabelle har både bra och tjusiga regnkläder ;-)
Allting är blött...

En promenad till sjön hinner vi med innan matchen börjar. Och vilka är där om inte andfamiljen. ;-)Och nu säger vi: Heja Sverige!!!

Mina tankar går idag till den brittiska politikern Jo Cox som mördades. Tänker på hennes engagemang och ställningstagande för en fredlig värld. För detta var hon hatad. Rycktes ifrån sin man, sina barn, sin släkt och sina vänner. 41 år gammal...Hennes make säger att "vi måste fortsätta att kämpa mot det hat som dödade henne..." Och det är klart att vi måste. Men frågan är hur? Jag har inget svar. Just nu känns det så svårt. Det viktigaste är nog att vi håller ihop! 
I stan blommar vackra vita orkidén <3

Det finns saker som jag inte orkar bli upprörd över. Bara ledsen. Som när en sk "framstående kristen profil" går ut och kommenterar det som hände i Orlando på ett fördomsfullt och dömande sätt. Obehagligt! Och kärlekslöst! 
Det är fördomar och rädslor som skapar hat. 
Sprid kärlek! ❤️ Och allas lika värde ❤️

Och så gör Italien mål...Jaha..
Izabelle bäddar åt sina dockor. Maken börjar med maten. Livet går vidare. :-)

Kom ihåg att Du är värdefull!
NAMASTE
❤️


Hej då, Kajsa!

publicerat i Allmänt;
Med barnbarn börjar dagen tidigt. Så är det. ;-)

På förmiddagen går vi en längre skogspromenad. Möter hundens kompis med husse. Det gillar Izabelle. Sen dyker hundens kompis matte upp också. Hon berättar att de sett två huggormar längs vägen. Känns mindre trevligt... Det gäller att hålla uppsikt över både barn och hundar! 
Men vackert är det längs vägen :-)

Efter lunch åker vi in till stan och jobbar. Jag och Izabelle tar trappan upp till Kajsa, som bygger modeller. Tyvärr är inte Bowie, hennes hund, där men Izabelle har kul ändå. Hon minns att där finns bollar och en korg som man kan gunga med. 

In action :-)

"Hej då, Kajsa", säger Izabelle när vi ska gå därifrån. Hon får säga det flera gånger för farmor och Kajsa bara pratar och pratar...

Det har börjat regna när vi kommer ut. Och ännu mer regnar det mot kvällen. Och regna har det gjort mycket i södra delarna av landet.,Och i Frankrike regnar det...

I kväll eldar vi i öppna spisen. För det känns lite kallt och ruggigt. 

I stan i tisdags. "Här har man bra utsikt och inte behöver man grönt ljus om man vill flyga iväg." 


På ugglan, som ska skrämma bort fåglarna så att de inte bajsar på flotten, sitter en fågel och...just det...bajsar...;-)

Till sist: Vi är alla kreativa skapare. :-)Om det är någon som undrar hur mina söner med kompisar har det i Frankrike nu, kan jag meddela att det inte går någon nöd på dem, de har träffat sin kompis Soran Ismail idag :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Magiskt ljus och varsin solhatt

publicerat i Allmänt;

Första rosen börjar öppna sig :-)

Det händer något med den "gamla" hunden när vårt barnbarn kommer på besök. Han blir plötsligt som ett barn själv. Hennes leksaker är väldigt intressanta. Och han vill också vara i centrum, precis som hon automatiskt blir ;-) Så plötsligt har vi två barn, ett med två ben och en med fyra ben....

Lite kämpigt det här...

En tjej på två och ett halvt år som pratar i ett kör, vi får nog skavsår i öronen, det är vårt underbara barnbarn det <3

Vi promenerade till sjön. Det tog sin tid, för varje liten myra på vägen måste ju få sin speciella uppmärksamhet. Och så låg där en kopparorm och glänste så vackert i solskenet. Fin, tyckte farmor, läskig, tyckte Izabelle. ;-) 
Vi hade varsin solhatt när vi vandrade ner till sjön ;-)

"Nu åker vi!" :-)

Vi pratade om att vi inte kan åka ut med båten eftersom motorn måste lagas först. Och så måste ju Izabelle ta med sig sin flytväst. Det var vi helt överens om. Men Izabelle tycker att bryggan kan vara båt och så leker vi att vi åker iväg ut på sjön. :-) Hej då! Vink! Vink!

Dagens skönheter <3

Gårdagskvällen var så där magiskt vacker vid sjön.
Klockan 21.50. Dessa underbara, ljusa sommarkvällar <3 Magiskt ljus gör mig lycklig. :-) 

Nu blir det mycket Här och Nu några dagar. Som det blir tillsammans med barn. Att se världen genom ett barns ögon, det är såå spännande. :-)

God Natt! 
Ljus och Kärlek
❤️
Fjärilsvinge

publicerat i Allmänt;

På vägen låg den, en fjärils vinge. Så spröd, så vacker. Försiktigt bar jag hem den. Och tänkte: helt klart vill Hagtornsfjärilen lämna ett budskap. Först flög de omkring mig på gården och lät mig komma nära och fota. Sen på kvällen hittade jag denna...:-) (Se föregående inlägg med fina foton)
<3

Matchen igår? Det var fascinerande att tänka att någonstans i "det gula havet" satt mina söner! ;-) Overkligt. Men så glad att de får vara med om detta stora!
Sen var ju inte de svenska spelarnas prestation något att hurra för. Tycker jag. Skärpning! Tack! ;-)

Efter matchen tog vi en promenad till sjön. Och fick vara med om något fint. Andmamman var där med sina ungar som nu växt på sig ganska bra. Och inte verkade vår närvaro störa dem. Inte ens hunden ;-) 

När jag ser mig omkring i naturen nu är jag så glad över att få vara här i detta land just nu. Okey, vinden är lite kall men naturen! Vår svenska natur! Så vacker. 
Och Rödhaken som sätter sig på den gamla pumpen mitt på gården nästan varje gång jag kommer ut. Som om den vill visa upp sig. Så fin. 

Efter jobb och ett ovanligt kort samtal med en kär vän, åkte vi ut till torpet igen. Med en hink goda havskräftor i bagaget. Inhandlade i stan. Så nu har vi festat, proppmätta är vi ;-)

Dagens stora positiva nyhet måste väl vara att strejken är över? Nu tar det väl ett tag innan allt är i sin ordning igen...

Var rädd om Dig! Och var rädd om de dina! Livet är så skört, som en fjärilsvinge. Och lika vackert. Var rädd om kärleken. Och dela med dig av den. Så mycket du kan. 

Ljus och Kärlek
❤️

Torpetblå, Hagtornsfjäril och Heja Sverige!

publicerat i Allmänt;

Jag jobbar bl a med inredning i marin stil. En av alla de kuddar vi säljer är denna från Frank&Poppy. Jag bara älskar den! Den där härliga minen på "kaptenen" ;-) 

Äntligen en varm dag, en vindstilla dag, en dag med lagom många moln på himlen. :-) Tacksam!

Vi startar dagen med att inhandla färg till fönster och ytterdörr. Det där med att hitta rätt nyans, det är inte lätt. Vi vet att vi tidigare, någon gång, målat i Dalablått. Men nej, det är för mycket grönt i den. Skåneblått då? Nej, nej, fel fel! Tillslut bestämmer vi oss för en blå med lite grått i, den blir bra! :-) Vi kan väl kalla den "torpetblå" ;-)

Promenad till sjön. En bit bort ligger familjen gås. Ungarna börjar bli stora. Denna gång dyker, äntligen, andmamman upp med sina ungar. De kommer inte så nära som de brukar göra. Undrar om det är de ungarna jag såg tidigare? De som såg ut att vara föräldralösa? 

Bara måste testa vattentemperaturen. Så det blir det traditionella "fotdopparkortet" :-)


Och jodå, det kändes riktigt skönt :-)Gården vid sjön. Så fin. 

"Det är varmt. Jag lägger mig i skuggan jag. Matte är konstig. Hon sticker ner fötterna i vattnet.Frivilligt. Och stänker gör hon också!!"

Vi pratar om världens sorg, om hatet och terrorn, jag och maken. Så svårt att ta in det som hänt. Vi sitter där på bryggan, så trygga i vår lilla vrå av världen och är så tacksamma över varandet. Här och nu. 

Tankarna går också till sönerna och deras kompisar i Paris. Idag är de nervösa. Idag är Matchen!!! Heja Sverige!!! Jag är också lite nervös fast jag intalar mig själv att jag inte är det ;-)) Eller nervös..."pirrig" är nog ett bättre ord.

Jag tycker synd om alla resenärer som inte kommer iväg på sina resor, kanske drömsemester, pga SAS-strejken...Ogillar skarpt!

Där uppe bor en fågelfamilj, vet dock inte vilken sort...

Idag har jag lärt mig något nytt. Jag trodde att de vita fjärilarna som besöker oss på gården var Kålfjärilar. Men, nej, det är Hagtornsfjäril! Och dessutom är den Gästriklands landsskapsinsekt! Mycket vacker. Och idag fick jag komma nära...
Så glad över detta! :-) Tack, tack! <3

Hagtornsfjärilen kommer med budskap om att rådfråga någon och få vägledning, enligt Solöga.
Hm...måste låta det budskapet sjunka in lite så kanske jag förstår?

Jobbar vi inte denna måndag? Jo då, det gör vi också! :-)

I dessa oroliga tider är det extra viktigt att vi lyssnar på varandras oro och rädsla. Att vi samtalar om det svåra. Och att vi delar hoppet om en kärleksfullare värld. Den börjar med mig. Den börjar med dig. Sprid ljus! Sprid kärlek. På ditt sätt. 
Om du tycker att jag har fel eller är naiv så får du tycka det. <3Tillit, hopp, ljus och kärlek
❤️❤️❤️❤️

En sierska från förr mm

publicerat i Allmänt;

Söta petunior planterade vid sjön.

"Men varför klättrade jag upp på just den här hunden?", funderade nog den lilla fästingen som förvirrat försökte fly från vår hunds päls. För den här hunden har tagit någon form av tabletter mot fästingar. Vet inte om det är någon mysko doft eller vad det är som gör att fästingen inte vill suga sig fast? 
Bort med den! Och bort med den som nyss kröp på den vita kudden som hunden lutat sig emot. 
Vad tänkte skaparen när hen skapade detta vidriga lilla djur???
Närbild Pelargon. 


Ute i världen är det oroligt. Terrordåd i USA. Siffran på döda från dödsskjutningen är nu uppe i 50...En mans verk...ett hatbrott mot människor på en gayklubb...motivet är ju tydligt...

Jag funderar ibland på detta behov av att hata och döda. Om det nu inte fanns hbtq-personer, vilka skulle då varit offer för den här gärningsmannens hat? 

Man kan skylla på religioner, politiska rörelser, sekter, terrorgrupper...men det handlar alltid om gärningsmannens (kvinnans) personliga val...
Anser jag...

Och fotbolls-EM skakas av kravaller. Både England och Ryssland riskerar att bli utslängda. Så synd när fokus hamnar på våldet istället för på idrotten. Sorgligt. 

Sen kan man ju tycka att fotbollen tar upp alldeles för mycket av TV-tiden. Men å andra sidan så brukar det inte vara så bra program den här tiden på året. Mest repriser. Och dessutom, det finns väl andra saker att göra än att glo på tv? Om man nu inte gillar fotboll alltså :-)
Älskade Smörblomma!


Sönerna turistar i Paris idag. :-)

När jag rensade bland papper här i torpet hittade jag ett intressant urklipp från Arbetarbladet 2004. Under rubriken "Sierskan från Norrsundet". Där berättas om flickan Anna Lindkvist, senare känd som Anna Frid. Tidigt märktes hennes förmåga att se det "övernaturliga". Att förutspå vad som skulle hända, se andar, se vart förvunna saker fanns osv. Till och med polisens utredare bad om hennes hjälp. Med åren blev hon en av landets mest kända "spåkärringar":-) Hon föddes 1895 i Axmar och dog 1984 i Dalarna. Under hennes långa liv finns det många intressanta händelser men jag vill främst citera vad hon själv sa om sina gåvor och gärningar:
"Jag är blott en helt vanlig människa med förankring i Gud. Och har Gud givit mig förtroende vill jag efter bästa förmåga motsvara hans förväntningar."

Jag undrar ofta hur det är att vara sierska eller medium idag, när motståndet är så stort, från vetenskapen och inte minst från kyrkligt håll. Kanske var det ändå lättare förr? 
Att avfärdas som bluffmakare när man har en sån viktig och kärleksfull livsuppgift. Måste vara tufft. 

Anna förutsade bl a att Thorbjörn Fälldin skulle bli statsminister 1976 och att han skulle tvingas avgå efter några år. Hon berättade också i förväg att shahen av Iran skulle störtas 1979. 
Dock hade hon fel om vilket år hon skulle dö. Men, man kan ju inte alltid ha rätt, tänker jag. ;-)

Googla gärna på Anna Frid, sierska! 

Fridfull söndagskväll och en härlig ny vecka önskar jag dig!
Ljus och Kärlek
❤️

Så mycket man inte förstår

publicerat i Allmänt;
"Alla ska känna så mycket hela tiden", brukade min far fnysa, lite föraktfullt. Inte så att han hade förakt för andras känslor men jag tror att han, som många andra, tyckte att det var obekvämt med allt detta "kännande". ;-)

Idag vet vi hur viktigt det är att "det känns rätt", att lyssna på intuitionen, eller magkänslan eller vad man nu använder för ord. Och agera därefter. Lita på intuitionen! Så hände det igen, det som inte får hända...mitt i all studentlycka och festande, dör en ung man...en olycka...han ramlade från ett flak...och all glädje förbyttes i chock och sorg...
Det finns inte ord som räcker till...Tankarna går till anhöriga och vänner. 
Livet är så skört. Precis när vuxenlivet börjar rycks någon bort. Det är så mycket man inte förstår...hur gärna man än vill...Den kalla vinden har i alla fall en positiv funktion idag. Den blåser iväg molnen så att solen tittar fram ;-)Snart är sönerna med kompisar framme i Paris. Hoppas att de inte åker vilse där...;-)
Och där kom beviset att dem är där! :-)


Jag såg lite av invigningen av Fotbolls-EM. Fantastiska Zara Larsson! Så härligt för henne att få göra något så här stort! Hon har hyllats på nätet i många länder för sin sång. Det är hon värd! Hon får utstå så mycket hat för att hon är en stark tjej som säger vad hon känner och tycker. 

Nu ska vi smaska på kräftor. Mums! :-) Maken skulle kunna äta kräftor varje dag, säger han. Visst är det gott, men varje dag...nja, inte jag inte...;-)

Schweiz spelar mot Albanien. Jag tittar knappt men TV:n är på så jag hör vad som händer. Tänker på det där slutna landet Albanien. Så lite jag vet om detta land. Minns när vi var i  Grekland, på Korfu och skulle åka på sightseeing till några andra öar (Parga och Paxos). Det fanns en risk med den turen, vi fick inte åka för nära Albaniens kust för vi kunde bli beskjutna. Det gick bra för oss men lite läskigt var det. 

Ha en fin kväll! Och en bra morgondag!

Ljus och Tillit
❤️

Ibland blir det blommor när jag målar. Den här har dock några år på nacken. Stått undangömd men nu fick den komma fram :-)


Trasdockan och Kurrefamiljen

publicerat i Allmänt;

Kryper upp i soffan efter en promenad i regn. Huttrar lite. Det är kallt. Hunden gör mig sällskap i soffan. Rullar ihop sig och somnar. 

Det är en "sån där dag" när kroppen säger ifrån igen. Vila! Vill inte! Vila!!! Trasdocka. Jag känner mig som en trasdocka såna här dagar. 

Yngste sonen skickar sms under resans gång. Foton dyker upp på Fb. Nu är de i Amsterdam. Körde visst vilse där först innan de hittade  till hotellet ;-) I morgon reser de vidare till Paris. 

Man ska inte läsa vissa saker på nättidningarna. Men min blick fastnade i går på rubriken: "Profilerna förbereder sig för terrorattack i EM"...Inte blev jag mindre orolig efter att ha läst om hur reportrarna Granqvist och Fjellström förbereder sig och skyddar sig vid en attack...På arenan och utanför, under match och på hotellet...
Hu, det var ingen bra läsning för en orolig mamma inte! 

Visste du att det fortfarande råder undantagstillstånd i Frankrike? Det visste inte jag...

Nu kanske det låter som om jag är panikslagen...men nej, nej, jag är inte den "typen". Jag är orolig men väldigt lugn ändå. För jag har ju min tro på skyddsänglarna. Dessutom så är det ju inte till någon nytta alls att hetsa upp sig. Slöseri med energi. 

Nej, nu får kroppen säga vad den vill, här måste jobbas. Nya beställningar, ändra i texter mm. Glad och tacksam att jag har ett arbete! :-)

Så nu jobbar trasdockan. För att sen vila igen. Det blir nog bra. Tror att regnet upphört nu. Men inte blåsten. Träden böjer sig mot marken. Vi har inte bara en ekorre på gården nu. Kurre har fått sällskap av två till. En ser liten ut. Skuttar upp och ner i tallen med en väldig fart. Kanske Kurre är en "Kurra" som fått ungar? Eller är det en hel "Kurrefamilj" kanske? ;-)

Tack för att du ville läsa. 
Önskar Dig allt gott!
❤️"Typiskt!" ;-)

publicerat i Allmänt;
Plasten som är uppspänd för fönstret vajar i vinden. Det är dags för gamla stugans fönster att renoveras. Just detta smala fönster vid sidan av ytterdörren väcker ett minne i mig. 
Sommar för länge sedan. Äldste sonen var liten. Sparkade boll på tomten. Hans far förmanade honom om och om igen. "Sparka åt andra hållet. Inte mot huset. Glaset i fönstret är gammalt och får inte gå sönder!"
Det går en stund. Plötsligt kommer sonen inspringande till mig. Han verkar lite uppjagad, hans ögon lyser av förtjusning: "Mamma, pappa sparkade sönder fönstret!!!" 
Jaha...ute står en make med bekymrad och skyldig min...på golvet i hallen ligger sonens fotboll bland 1000 glasskärvor....Ridå! ;-))

Det finns en del såna där händelser under livets gång. Vuxna förmanar barnen och så råkar de själva "ställa till det."
Som mina barns mormor. Hon var med sina barnbarn på besök hos en vän. Det bjöds på fika. Värdinnan hade dukat med fina linneduken. Mormor blir lite orolig och förmanar barnbarnen om och om igen. "Försök att inte spilla på fina duken nu! Drick försiktigt!" Vad händer? Barnbarnen fixar detta galant! Men...mormor spiller ut kaffe på duken...;-))

Är det inte "typiskt"? ;-))
Men det är nog bra för barn att se att vuxna inte alltid är så "perfekta". Och tids nog är det de själva som förmanar sina barn och barnbarn. ;-)

Dessutom: man ska kanske ta sig i akt för vad man säger... Universum kanske uppfattar det som en önskan :-)

Nu kanske du undrar varför jag inte tar upp en händelse där jag själv är inblandad...;-) naturligtvis finns många sådana...men jag har nog "förträngt" dem...;-)Det blåser en kall vind idag också. Och solen skiner. :-)
Jag tycker att den svenska sommaren är som allra vackrast just nu. Den ännu skira grönskan, fågelsången, alla vilda blommor, trädsgårdsblommorna, ljuset, dofterna...Det är nästan som om man vill stanna tiden ;-)

Glömde en, som jag tycker, positiv nyhet igår: att Hilary Clinton nu är demokraternas presidentkandidat! Heja Hilary! Låt inte Trump knäcka dig med sina lögner och oförskämda utspel. 

Läste om något fint idag. Om "Mammaboxen". Två kvinnor som tagit initiativ till att dela ut boxar med det man behöver den första tiden när man fått barn, till asylsökande och andra behövande. Kvinnorna, Sofie och Malin, har dels själva levererat lådorna till gravida på asylboenden och dels på sjukhusets förlossningsavdelning. Boxarna är väldigt uppskattade :-) 
<3 Vilken kärlekshandling! <3


Idag fick vi äntligen en presentation om vårt nya fadderbarn. Jessica som bor i Bolivia. Ska bli roligt att följa henne och stödja henne och de nödvändiga projekten i hennes närområde. <3

I övrigt så har min dag bestått av en hel del "sånt här":
Igenkänning? Någon? ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Hopp och Mod!

publicerat i Allmänt;

I går kväll
Det började med mörka moln och vacker regnbåge efter en tryckande varm dag. Sen brakade det loss. Blixtar och dunder. Och efterföljande regn. Vi ställde oss ute på förstukvisten och beundrade skådespelet. Dessa urkrafter. I dagens GD kan man se tjusiga bilder på blixtar och väldiga moln. Tack och lov fick "ovädret" inga allvarliga följder. 

När det är sådant här väder får jag verkligen förståelse för hur tron på asaguden Tor uppstod. Vilken kraft!  Obeveklig far han fram på himlavalvet, dånande och blixtrande. 

Det enda jag tyckte var synd var att jag inte kunde se hela programmet med Lars Lerin. Tur att SVT play finns :-)
Idag blåser det ordentligt. Både lät och kändes som om man stod vid havet när vi stod vid den lilla insjön. ;-)

Nu har Aftonbladet en serie där man uppmärksammar sexuella kränkningar och trakasserier. Bland barn och unga. Det är en skrämmande läsning. Om hur mycket tjejer får stå ut med. Och hur de anpassar sig eftersom de inte får någon förståelse från lärare och andra vuxna. Det här minns jag från min egen skoltid. Ända från lågstadiet. Killars tafsande Kommentarer.. Som om en tjejs kropp är allmängods. Inget nytt. Framför allt inget som kommit hit med invandrarna! Även om många föredrar att tro det. Jag kan inte förstå varför tjejer måste stå ut med att bli kränkta och illa behandlade? Jag förstår inte varför det alltid finns ursäkter för killars beteende? Varför skulden läggs på tjejerna? 
Och alltid, alltid dyker det upp: "ja, men det gäller ju inte alla killar"...Nej, men självklart inte!!! Läs gärna Aftonbladets reportage om detta. Och kalla mig gärna feminist, det tar jag bara som en komplimang! Jag hatar inte män, (det är inte det feminismen handlar om!!!)men jag är klok nog att se och uppfatta de patriarkala strukturerna som tillåter sexuella trakasserier och kränkningar. Upp till kamp för tjejerna! Allt från barnäktenskap, hedersvåld, prostitution, burka, våldtäkt, verbala och psykiska/fysiska kränkningar...Våga säga ifrån!!!
("Inte ensam" heter reportagen på Aftonbladet) Svensk sommar. Grönskande björkar och blå himmel med små molntussar :-) 

Vi har en ny bekantskap bland fåglarna denna sommar: Rödhaken. Så söt och så orädd. :-) Men omöjlig att fota ;-)

Rödhakens budskap via Solöga:
"Fullfölj det du har påbörjat. Min gåva till dig är att upptäcka nya möjligheter på vägen.  Det är bara att vara modig och gå vidare. Ta steget fullt ut."

Oj, oj, vad detta var träffande ord för mig! Hm...Kanske ord till dig också? Det var andra gången ord om att vara modig och fullfölja det påbörjade dök upp för mig idag...:-) Tydliga tecken? Väldigt tydliga tecken för mig. Andra kanske skakar på huvudet och tycker att detta är flummigt. Men jag tar till mig det som känns rätt och riktigt för mig. 
Rödhake <3

Från och med i morgon kommer jag att förvandlas till "oroliga mamman". Jag brukar aldrig oroa mig när sönerna är på resa. Jag gillar att de reser och får nya intryck. Men i år, när de tillsammans med ett par kompisar ska bila ner genom Europa, ner till fotbolls-EM i Frankrike, ja, nu är jag orolig...terrorhot och annat...ja, det är en orolig tid, en orolig värld...Pratade om detta med min frissa igår. Och vi är överens om att det finns ingen logik i terroristernas handlingar. Inget går att förutse...

Nu tror jag ju själv att det kommer att gå bra. Så klart. Men oron finns där. Liksom hoppet. 

Hoppet. Och kärlek. Vackert halsband med budskap. Skapat av min vän Mira Mård. <3

Hopp och Mod. Kan man väl sammanfatta dagens inlägg med. Mod och Hopp. 
❤️Vandra vidare

publicerat i Allmänt;

Magiskt vackert på himlen igår. :-)

Dags för stan igen. Till frissan och till jobbet. Skönt att få frisyren och färgen fixad inför sommaren. Och alltid skönt att bli "ompysslad" av en trevlig och duktig frissa. <3

Det var ett sånt där "skönt-att-strosa-på-stan-väder"...men det får bli en annan gång. Älskar stan när det är lagom varmt, torghandeln, uteserveringar, folk från hela världen...:-)

Ut till skogen igen efter jobbet. Dags för väldigt gott mellanmål. 
Mums...och nyttigt och vackert rött :-)Jag är så fascinerad över och samtidigt lite förbryllad över att en del Midsommarblomster är så ljusa? 

Jag såg på Nationaldagsfirandet från Skansen på TV igår. Blev helt tagen av Malena Ernman. När hon står där, vacker som en dag, och sjunger Den blomstertid nu kommer, med sin fantastiska stämma...Mycket annat var bra också fast jag har så svårt för den där "pompan och ståten". Men Richard Söderbergs "sverigebakelse" skulle jag gärna smaka. :-)

Gässen har fått söta ungar :-)


Det är verkligen dofternas tid nu. Något av det ljuvligaste är syrendoft, tycker jag. Vad tycker du? :-)

Visst är det tur att vi lever här och nu? ;-)


Så vandrar vi vidare. I morgon är det onsdag. :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Tacksam svensk

publicerat i Allmänt;


Sitter och njuter av att bara vara. Solen värmer, vinden är ljum. Det susar i träd och buskar.Fåglarna håller sin konsert. I gamla stugans kök sitter maken och yngste sonen och arbetar. Hunden sover. 

Vi har avslutat fikat i paviljongen. Jordgubbstårta och kaffe. Maken är firad. Av mig fick han en fin tavla. Målad av Sari Kiviranta. 


Och nya duken med motiv Lavendel invigdes idag. Design: Lena Linderholm.
:-)

Lite senare ska vi äta god mat och champagnen ligger på kylning till kvällen. 

Flaggan vajar i vinden. "Svenska flaggan, gul och blå, med det gula korset på". 
Det är nationaldag i Sverige. 

Grattis älskade make! Jag är så tacksam över att få vandra vid din sida.

Grattis alla svenskar! Låt oss vara tacksamma över att få leva här. Att vara ett land som människor flyr till och inte ett land människor flyr ifrån.

Grattis alla nysvenskar! Jag hoppas att ni ska trivas och känna att ni verkligen är svenskar! 

Fick mig en bra och intressant historielektion igår av Fredrik Lindström i programmet "Tänk om". Det handlade om när Finland var en del av Sverige. Och att det inte var självklart vart gränsen skulle gå efter att vi förlorat mot ryssarna. Dessutom fick man en inblick i hur det kunnat vara om vi fortfarande varit ett land eller om gränsen gått långt söderut i Finland. Om språket t ex. Hade vi alla varit tvåspråkiga tro? Ett program alla borde se! Tankeväckande...:-)Rekommenderas! 

När jag läser om Håkan Hellströms fantastiska konserter så förstår jag att jag missat något stort. Så är det ibland... Gläds med de släkt och vänner som var där. :-) 

Jag är Här. Det är inte så dumt det heller :-)
 
Älskar servetterna som jag fått av en god vän :-) Visst är de vackra! 

Vad du än gör i dag så hoppas jag att du har det bra och mår bra. :-)

Frid och allt gott
❤️Magi i sommarnatten

publicerat i Allmänt;

"Jo, det blev till att åka in till stan och jobba idag. En söndag...mina ägare har nog inte fattat det där med vilodag..."

Kvällspromenad igår. Så vackert med solljuset som silar ner genom träden. 


Den gamla ladan i skogen. 

Visst är det fascinerande med dessa ljusa sommarnätter. Magiskt på något sätt. 

Nu går solen knappast ner,
bländar bara av sitt sken.
Skymningsbård blir gryningstimme
varken tidig eller sen.

Insjön håller kvällens ljus
glidande på vattenspegeln
eller vacklande på vågor
som långt innan de har mörknat
spegla morgonsolens lågor.

Juninatt blir aldrig aldrig av,
liknar mest en daggig dag.
Slöjlikt lyfter sig dess skymning
och bärs bort mot ljusa hav.

(Dikten Juninatten av Harry Martinsson, ur Cikada, 1953)

Vid sjön, 10 juni i fjol.

Förra sommaren inspirerade mig de ljusa sommarnätterna till dessa rader:

Har du upplevt sommarnattens magi? 
Har du sett älvorna dansa?
Har du känt mossans mjukhet?
Fågelns flykt mellan träden? 
Solglittret i bladen?
Ormbunkarnas paraplyer?
Gräset som böjer sig i vinden?
Daggkåpans diamant i morgonljuset?
Har du hört bäckens porlande melodi?
Vättarnas tisslande och tasslande? 
Har du anat rotvältans hemlighet?
Mörkret och djupet i tjärnen? 

Skogen och ängen är en skatt i sommarnatten
❤️


Nationaldag i morgon. Jag firar makens födelsedag. Men jag är naturligtvis stolt över vårt vackra land. Från norr till söder. Och över vår öppenhet och solidaritet som finns här trots att motsatsen får mest uppmärksamhet. 

21.30 i onsdagskväll. 

"Juninatt blir aldrig av...";-)
Pax et Bonum
❤️


"Vila i varandras kärlek" <3

publicerat i Allmänt;

Nu blommar Lupinerna :-)

En efter en lämnar de jordelivet detta år. Storheterna inom olika områden. De är så många nu att man nästan förväntar sig ännu en när man kollar rubrikerna. R.I.P Freddie Wadling, din speciella röst lever kvar här på jorden. Och R.I.P Muhammad Ali. Har aldrig förstått storheten i boxning men du var en personlighet och din kamp för de svartas rättigheter i USA är värd att uppmärksammas. 

Närbild Lupin :-)

Lite kallare vind i dag. På promenaden träffar vi trevliga grannar som berättar om sitt växthus. Vi får både tips och idéer så drömmen om ett växthus tar fart igen. Nästa sommar! För många andra projekt i år. ;-) Men helt klart ska vi gå och inspektera grannarnas växthus. De bor så fint nere vid sjön. 

Läser att Richard Söderberg och hans make firar 11-årig bröllopsdag idag. Varje bröllopsdag frågar de varandra om de vill leva ännu ett år tillsammans och om svaret blir ja, så med Richards ord, "behöver man inte diskutera det mer, utan vila i varandras kärlek." <3

Lite så gör maken och jag också, frågar varandra. Men vi gör det lite mer på skoj, dock ligger det ett allvar på botten, förstås. Snart är det dags igen. På midsommarafton. 29 år. Och 39-årig förlovningsdag! <3

Det är ingenting vi skryter med och ingenting vi känner oss duktiga över. Istället är vi tacksamma över den lycka vi funnit i varandra. Jag tror att det är så att antingen så växer man ihop eller så växer man ifrån varandra. Framförallt genom kriser och sorger som vi alla genomgår i livet.  Och så gäller det att inte tappa bort varandra i den krävande vardagen. Ibland måste man vattna kärleken, så att den blommar. :-)

Jag är nu åter efter ett avbrott i skrivandet. Måste jobba lite. Vet ni hur svårt det är att fota smycken? Jag vet...;-)

Sitter i solen, i lä, på uteplatsen. Ibland får jag ducka, för lågt flygande svalor :-) Jag älskar att ha alla dessa fåglar omkring mig. Bofinkar, talgoxar, koltrastar, svalor, duvor, sädesärlor...Hacke hackspett var det ett tag sen jag såg nu och Kurre Ekorre, var är han? Lika bra att han inte är här nu när småfåglarna har ungar...

Sädesärlan är kaxig, hen vippar omkring på gräsmattan bara några få meter från hunden...å andra sidan så vet ju inte vår fågelhund att han är en fågelhund så...;-)) Ingen fara på taket!

Tycker om den här dikten av Bo Setterlind:


Snart dags att svärta gamla vedspisen. Det gillar jag! Förändringen blir så tydlig :-)

Syns inte mycket av spisen, men så här sommarfint blev det i gamla husets kök :-)


En av makens buketter fick komma ut i solskenet. Det gillade humlan :-)

Det är ju "långhelg". Nationaldagen på måndag. Makens födelsedag. Jag har en alldeles speciell present till honom i år :-) Hemligt! ;-)

Ljus, hopp och kärlek
❤️


Sommar och jobb i torpet

publicerat i Allmänt;
Morsdagsbuketten blommar ännu. <3

Vilken värme! Fantastiskt! :-) Dock för varmt för att arbeta ute, får bli korta pauser i solen. Har en hel del att stå i med företaget. Mycket att göra är positivt! :-) Det betyder att vi har flyt :-) 
Kan verka lite förvirrande att jag ibland skriver att jag jobbar i stan och ibland på distans från torpet. Men det är precis så det är. Det är så mitt arbete funkar ;-) Förr var jag tvungen att vara i arbetslokalen hela dagarna, nu har jag delvis andra uppgifter som kan skötas härifrån. Även maken kan sköta en del av arbetet på distans.
Vi är lyckligt lottade som kan ha det så här! :-) Och vi är tacksamma. <3

Men det krävs självdisciplin när arbetsdagen inte är inrutad. Vissa dagar finns tider att passa andra är fria. :-) Perfekt för mig som är begränsad av min sjukdom och följderna av utbrändhet. Så glad över att det ordnat sig så bra :-)

På Fb dyker bilder av nybakade studenter upp. Jag blev tillfrågad av min tandläkare, när vi skulle boka tid, om jag hade någon student eller någon avslutning att gå på. "Nej," konstaterade jag, "den tiden är över, nu får jag vänta på barnbarnens avslutningar"...;-)

Igår tog vi bort vår gamla videospelare från TV-bänken. Vi använder den aldrig. Den och filmerna står bara och samlar damm. Men många minnen väcktes till liv när jag läste på filmomslagen. "Pretty Women" "Titanic"...filmer som man sett om och om igen :-) Pretty Woman, åh, vad jag älskade den...trots att storyn om den "lyckliga horan" är genomfalsk...Hollywood kan! Förpackad i en romantisk förpackning med två bra skådespelare blir det en förförisk film :-)

Har börjat rensa i bokhyllorna här i torpet också. Blev sittande med en poesibok av Bo Setterlind och hittade några härliga Haiku-dikter skrivna i Japan. Här är ett urval:Har "ramat in" dem lite och gett dem lite färg :-)

Läste häromdagen att i Kina finns speciella bilparkeringsrutor för kvinnor...lite större än vanliga och med streck tydligt målat i rosa färg...varför? Det får ni lista ut själva. :-) milda makter! Där florerar fördomarna!!!

Jag hoppas att din dag varit en bra dag och så önskar jag dig en riktigt fin helg! 
❤️

Smyckat och nyduschat

publicerat i Allmänt;


En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.
Och solens ljus
och lundens sus
och vågens sorl bland viden
förkunna sommartiden.

2.
Sin lycka och sin sommarro
de yra fåglar prisa.
Ur skogens snår, ur stilla bo
framklingar deras visa.
En hymn går opp
av fröjd och hopp
från deras glada kväden,
från blommorna och träden.

 

Sommartiden, den är här nu! Ljuvligt!
På med sommarkjolen, solglasögon, solhatt. Korta stunder i solen. Korta stunder i skuggan under parasollen. En liten promenad. Något att dricka. Lite jobb. Lite vila. En bra bok att läsa. 

Sädesärlan vippar fram på gården. Rätt som det är flyger den rakt upp i luften och fångar skickligt ett flygfä. Vi får ducka när förälskade bofinkar visar upp sitt kärleksliv inför öppen ridå. Blir nog snart ungar där. ;-) Domherrarnas bröst lyser rött i solskenet. Koltrasten letar mask i gräsmattan. Bin och humlor surrar bland äppelträden, det bådar gott. :-)

Och hunden har fått en dusch och blivit alldeles blöt och krullhårig. 
Vilar en kort stund innan jag ska rulla mig i gräset igen. Hu för att vara blöt!!'


Det fläktar lite. Skönt.
..."det fladdrar till i en tyllgardin"...;-)

Nu har hunden förvandlats från gammal gubbe till unghund. Virvelvind. Han far omkring här, hoppar och flänger. Skäller. Milda makter! Det är det här vi får stå ut med när hunden är duschad, samma sak varje gång...;-))

Voff! Från min hörna av verkligheten :-))

Var rädd om Dig!
❤️


Fyrbent virvelvind och 1 juni

publicerat i Allmänt;
Först vill jag bara förtydliga att jag inte tänker skriva något mer om granskningen av Svenska kyrkan mer än att man verkar ha en luddig policy angående resor och krognotor och det är väl bra om man rättar till det.


Eftersom jag var lite för tidig till tandläkaren i morse tog jag mig en liten runda i de närmaste kvarteren. Mycket folk men inga affärer eller restauranger öppna ännu. Förutom att de flesta människorna verkade ha bråttom till jobb och skola och kommunikationer, så var det en stad i uppvakningstadiet. Jag gillar den tiden i stan. Strax innan bruset börjar på riktigt. Men jag var nog den enda som strosade. :-)

Kort möte med tandläkaren. "Implantat är det vi kommit fram till är det bästa för dig," förklarar hon. "Okey". Hon förklarar hur sånt går till. Det låter jobbigt. När hon nämner kostnaden kan jag bara få ur mig: "Oj!" (Såå mycket!!!) Jag behöver inte bestämma mig förrän till hösten, men det som är kvar av min gamla, ursprungliga trasiga tand, bör plockas ut. 

Jag får en tid i slutet av månaden. Ute i solen igen surrar tankarna i huvudet. Jag har ju ett val. Implantat eller inte... Maken föreslår att jag inte tar något beslut förrän jag vet hur det känns när tandresterna är borta. Låter klokt. Idag är den fyrbente virvelvinden hos sin matte i modellverkstan när jag kommer på besök. Han växer så det knakar. Tänderna är vassa. Mina skosnören är lockande att gnaga på. Han är söt, så söt. Och glad. Såå glad. :-)
Vi lämnar stan för torpet igen. Bilen är fullpackad med nytvättade kläder, handdukar och sänglinne. Gräset behöver klippas...igen...

En tur till sjön får oss att inse att fortsätter värmen är det morgon respektive kvällspromenader som gäller för hunden. Han sackar efter i värmen. Men så fyller han snart 9 år också. 

Violer


Syrenerna har börjat blomma. Högt upp. Men en lite tanig en växte lite längre ner. ;-)


Välkommen Juni! Du får gärna bjuda på sol och bad :-)

Må solen värma din kind!
❤️