De tre orden

publicerat i Allmänt;
(null)

Lite smått börjar krafterna komma tillbaka. Värken är kvar men jag har sovit mycket. Ett tag undrade jag om det inte var så att jag gått i ide som björnen...;-) 
Tog mig ut en sväng på gården och njöt av solglittret i snökristallerna. Andades. Kall och frisk lift.  (null)
Lilla stugan i vinterskrud 

Att klä på sig när man är inne i ett skov i fibromyalgin är arbetsamt för det gör så hiskeligt ont. Inte bara i muskler och leder utan t o m i huden. Så stånk och stön med andra ord! Men är man envis så är man. ;-) 
Längtar till våren...det är lättare då...       (null) 
Önskar att det fanns en blå ballong som fick mig att "lyfta" :-) 

(null)
Pumpen har fått en mössa även denna vinter... Jag tyckte för längesen att "nu räcker det med snö"...nu snöar det igen...

(null)
Hoppas att du snart kommer tillbaka igen kära sol...

En gammal man, "släkt till släkten", har slutat sin jordevandring. Vi delar många fina minnen. R.I.P <3

(null)
Den här är tänkvärd...

Te är på väg via posten till mig. Te som lindrar värken. Från en fantastisk vän. En sann vän. <3 Tacksam. 

Vi tar snart steget in i februari. I februari finns det i min släkt och vänskapskrets så många som fyller år. Det förgyller tillvaron. Att ha många att fira. 
Det behöver inte vara så stort och högtidligt, det kan räcka med en hälsning. Att komma ihåg någon. 

Men inte bara vid födelsedagar. Att sända en tanke, en hälsning, "hur mår du?"...kan vara livsviktigt...de där tre orden så fulla av omsorg. Och om någon svarar "allt är bra" men du känner dig tvivlande, fråga en gång till...lita på din intuition, läs mellan raderna. Lyssna. 
Sen kan självklart allt vara bra också ibland! :-)
Varför skriver jag om detta? Är jag någon form av "expert"? Absolut inte. Men jag har erfarenhet åt båda hållen s a s. Jag har glömt att fråga och jag har blivit glömd. Det är mänskligt. Men när man läser om t ex självmord så kommer det alltid upp det där med att komma ihåg att fråga. Hur mår du?Ibland blir människor irriterade när man frågar, det får man respektera. Men också fråga sig om varför? Är det jag som är tjatig? Är det för jobbigt att svara? Hur som, jag brukar tänka att det var bra att jag i alla fall frågade. Inte av nyfikenhet, utan av omsorg. 

(null)

Var rädd om Dig!

Kärleksljus
❤️

På laddning

publicerat i Allmänt;
Så tog sjukdomen ifrån mig all energi och jag kraschar. Orkar ingenting. Värk i hela kroppen och en hel del annat. Det är ju inte första gången och säkert inte sista. 
Jag återkommer och återupptar bloggen när kraften kommer tillbaka. Önskar att man kunde lägga sig på laddning :-)
Det kanske är det jag gör...

(null)

När ditt ljus går på sparlåga

publicerat i Allmänt;
(null)
Jag och hunden i går kväll när maken var på hockey ;-)

Liggandes i soffan blir vi idag också. Trots det tidvis vackra vädret ute. Maken är på 90-års respektive 84-års uppvaktning söderut. Jag är "hundvakt" ;-) Att det blir "soffläge" beror på "värk från helvetet" (fibron). Det är kort tid mellan skoven nu...:-(

(null)
Morgonljus. Det har snöat under natten och det snöar från och till nu under dagen också. Stora spår i snön efter "någon/något" som gått över gården...

(null)
Snöig Humle. 

Idag är det Förintelsens Minnesdag. Kom ihåg: Aldrig mer!!! Alltför många har glömt. Alltför många känner inte till det. Alltför många förnekar att det har hänt. 
(null)


(null)
Eftermiddagsljus. Mellan snöbyarna, som tidvis är lätta, tidvis ymniga. Jag vet att södra och västra Sverige har ett besvärligt väglag men undrar nu hur det blir här om vädret blir sämre. 

Tack och lov att man har en bra bok att läsa en sån här dag. 

Jag tänker idag extra mycket på en vän som har det jobbigt nu. Ibland är livet så tufft, ibland hopar sig nederlagen och drömmar spricker. Ibland funderar man på om det överhuvudtaget finns någon mening med allt som sker. Men vi får aldrig låta vårt inre ljus slockna helt. Vi måste stötta varandra. Lysa upp varandras vägar. 

Sparlåga 
Ibland går vi på sparlåga 
Som följd av stress
Eller sorg
Eller sjukdom

Lågan slocknar inte helt
Den vilar
Den laddar
Livsgnistan är kvar
<3

Låt mitt ljus ledsaga dig,
hörde jag någon som sa
Mitt ljus räcker till för oss båda
Nu när ditt ljus går på sparlåga
<3

Mina ord 2017. De gäller idag också. 

Kärleksljus
❤️

Ljuset, fåglar och andar

publicerat i Allmänt;
(null)
Morgonljus

(null)
Ljuset mitt på dagen. Den där vackra blå nyansen...

(null)
Eftermiddagsljuset

Konstaterar att snöfallet kommer tidigare än beräknat. Dock bor jag tillräckligt långt norrut och österut för att inte drabbas av snökaoset. Fast...man vet ju aldrig...
Var rädda om er allihop därute! 

Idag är visst stora fågelräknardagen. Okey: 
2 nötskrikor
1 ekorre som verkar tro att hen är en fågel

Resultatet just nu alltså ;-) Häromdagen hade domherrarna konferens här. Det fullständigt vimlade av dem här. Herrar och fruar. :-)

(null)
Påbörjat denna. Väldigt bra. Jag tillhör dem som brukar se på "Det okända". Programmet som ofta ifrågasätts, oftast av dem som inte tittar på det. När man säger att det är fejk tycker jag man ska fundera på hur programmet kunnat pågå i så många år utan att de deltagande "avslöjat" det. Man får både namn och adress på personerna och huset. Medierna är skickliga och det uppstår många fina kontakter. Människorna får verkligen hjälp. Om man sen ska ha sånt som tv-underhållning, det kan man ju ifrågasätta, men det gäller ju många företeelser och program i vår tid. 

Ingen måste titta! Det är ett val man gör, precis som med allt annat. Men kom inte till mig och säg att Pierre Hesselbrandt fejkar!!

Min övertygelse om andevärlden bygger på egna upplevelser. 
Men jag prackar inte på någon min övertygelse. Det vore respektlöst. 

Om man är öppen, nyfiken och intresserad: läs gärna boken. :-)

Det är lördag. Hoppas att du har en fin lördag. 

Vinterljus och Kärleksljus
❤️

Vårt eget ansvar

publicerat i Allmänt;
(null)
Vackert vid sjön igår. Idag snöar det. 

Jag tänker på mamman och hennes tonårige son som gick genom isen och drunknade utanför Skutskär...förstod de inte risken de tog? Så sorgligt. 

Morden i Sala är det som verkar uppta spekulationerna mest nu. Vilket fruktansvärt brott. Att döda sina egna barn...I övrigt vill jag inte vara med och spekulera om motiv så länge inte polisen berättar. Tids nog vet vi. Kanske. 

(null)

Jag säger heja Greta, när jag hör och ser henne "läxa upp" deltagare i Världsekonomiskt Forum i Davos, för att de tog flyget istället för tåget...:-) 

Maken och jag har nu mer på allvar gått in för att minska vårt köttätande. Jag letar och finner goda matrecept utan kött. Fisk tänker vi inte minska ner på. Igår var det broccoligratäng till middag. Gott. <3

Varför vi gör det? För att vi känner oss tvungna? Absolut inte. Svaret är: vårt eget ansvar för klimat och hälsa. 

(null)
Våren vilar där...:-)

Och så blev det fredag igen! 

Trevlig Helg! 
❤️

Småroligt

publicerat i Allmänt;
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Gunilla Dahlgren

Man måste få ha det lite småroligt ibland. Motionera smilbanden. :-)

Hoppfullheter
❤️

Greta har ordet

publicerat i Allmänt;
(null)
Det här ljuset har jag inte sett idag. Kortet togs i måndags. Idag är det mulet. Men jag låter kortet påminna mig om att ljuset finns där, även när jag inte ser det. 

En av de viktigaste personerna i vårt land får härmed ordet: 

"Mina hatare verkar vara vara mer rädda för mig än för klimatkrisen"
Greta Thunberg

"Om jag inte hade haft asperger och varit så konstig så hade jag fastnat i det här sociala spelet som alla andra verkar vara så förtjusta i"
Greta Thunberg
<3

Ord som säger så mycket om vår nutid. Om vårt samhällsklimat. 

Det var allt jag ville förmedla idag. 

Gå i ljus
❤️

Fint besök

publicerat i Allmänt;
(null)
Precis så! <3

Igår sol och -16 när jag var ute och promenerade. Idag mulet och -3 grader...

Denna berg-och dalbana i temperaturen får min kropp att värka och tröttheten lägger sig som en dimma över mig. 
Jag biter ihop för att inte gråta eller svära. Men inom mig svär jag långa osande eder...och det hjälper? Nej, inte mot värken, förstås, men för sinnet ;-) 

(null)
Bakom huset idag...Fint besök!
(null)
Så vackra <3 Tack för besöket!

(null)
Svart, vitt och grått...har också sin skönhet.

(null)
Gamla stugan är inte vinterbonad :-)

(null)
Nu värmer elden skönt :-) När det blir varmare ute är det som om kylan gått in... Då är det gott med brasvärme. <3

Hittade något "gammalt och klokt" bland mina anteckningar från 2015 idag. Det är mina egna ord. Lika aktuella idag, eller hur? 

Vi bygger murar

Av hat och förakt

Vi vägrar se

Vi vägrar höra

Vi vägrar förstå

Vad är det vi vill uppnå?


Kom igen!


Vi bygger broar

Av kärlek och medkänsla  

Vi vågar se

Vi vågar höra

Vi vågar förstå

Fred vill vi uppnå


Kom igen!


Kärleksljus

❤️

Krispigt vackert

publicerat i Allmänt;
(null)
Ljuset


Jag vet att jag missade blodmånen denna gång. Men efter helgens starka transformation sover jag djupt och gott ända fram på förmiddagen. Väl medveten om att jag är priviligerad som kan göra så. Och dessutom: jag är värd det. För första gången i mitt liv känner och inser jag att "jag är värd det". 
Jag gjorde ett bra arbete i helgen, en fantastisk inre resa och jag inser att jag är en stark och modig själ. Tacksamheten till de som var med mig är väldigt stor. Och till min make som såg till att jag både kom dit och hem. <3 <3 <3
(null)
Ljuset


Sverige har en ny regering. Jag scrollar mig igenom listan på ministrar men vet att bara ett fåtal namn kommer att fastna i mitt minne. ;-) Ser på bilderna. Fastnar för den nya kulturministern. Hon har en för ministrar ovanlig frisyr. Och eftersom hon är kvinna så måste ju motståndare angripa hennes utseende...suck...väx upp och agera vuxet, tack!! 
(null)
Ljuset
(null)


Det är visst Kramens Dag idag. Har sett ovanligt lite om det på Fb i år. Kanske har många likt mig tröttnat på att lägga ut "kramar" eftersom man får så många kommentarer likt "men så löjligt, kramas ska man väl göra alla dagar"....suck...

(null)
Krispigt vacker kram i naturen
(null)

Det är kallt och galet vackert ute. Ser inte framemot snöfall och mulet väder som utlovats till i morgon...men idag gläds jag över skönheten. 
(null)

Kram
❤️

Växt en decimeter

publicerat i Allmänt;
(null)
Kall morgon efter en kall natt. Följdes av en vacker dag. 

Återkommen till "verkligheten" efter en helg i en annan "verklighet". 
Återkommen efter en helgkurs i dalaskogen. 
Så mycket skratt, vänskap, kreativitet, lärdom, healing...det går inte att enkelt sammanfatta.
Måste landa och smälta. 
Men jag känner mig som om jag växt minst en decimeter. ;-) 
Kanske låter flummigt men det är fel ord. För andligheten är allt annat än flum. 
(null)
De här sötnosarna är en självklarhet under kurshelgerna. 

(null)
Jag målade en tavla med inspiaration av elementet Vatten. Underbart att skapa fritt igen. :-)

(null)
Under tidig måndagsmorgon är det blodmåne! Så passa på att titta upp på himlavalvet, i sydväst.  Total månförmörkelse är det mellan 5.40 och 6.43. 

Hoppas att din helg varit en fin helg! 
Nu är jag så trött så ögonen börjar titta i kors. ;-) 

Kärleksljus
❤️

Ljuset

publicerat i Allmänt;
Ljuset. Har du tänkt på hur mycket ljusare det har blivit? Solen går ner allt senare. 

Ljuset inom oss. 
Mitt ljus, jag vet det finns där, men det vilar. 

Jag hoppas att min helg blir ljus.
Jag hoppas att Din helg blir ljus.

Nu åker jag och trumman på kurs. 

(null)

Kärleksljus 
❤️

Ingenting är längre som förut

publicerat i Allmänt;
(null)
"Vart är vi på väg?" ;-) Genom mörka skogar och på snöiga vägar i tidig morgonstund...

Visst låter det dramatiskt? Fast det var inte så dramatiskt, tack och lov. Trots att det snöat två decimeter sen igår och blåst rejält. Den lite större vägen var plogad. Tacksam för det när man får möte med två långtradare...

(null)
På eftermiddagen kom solen fram :-)

Ibland drabbas jag av "rimma-vers-behov" och så bara kommer det. Hur fånigt som helst men kanske lite kul ändå? ;-) 

Ingenting är längre som förut
Alliansen den tog snöpligt slut
Sossarna går allt längre högerut 
Nu så blir det ännu mera RUT
Ifrån V hörs inget glädjetjut
Överenskommelser utan prut
Är här något lurt?
Kanske har Stefan något på lut?
Vad väntar bakom nästa knut?
;-)

I morgon bär det iväg ut i Dalarnas magiska skogar igen...<3

NAMASTE 
❤️

In my room

publicerat i Allmänt;
(null)
Nej, det här är inget svartvitt kort. Det var så här det såg ut på förmiddagen idag...Mörkt, grått, frostigt, vitt...

Och i politiken är ingenting riktigt "svart eller vitt", eller vänster/höger. Det är "mellan" nu ;-) 
Fast det beror ju på hur man ser det, vilket perspektiv man har...
Ja, ja...the never ending story kanske går i mål till slut, ändå...Jag för min del har varit för blocköverskridande samarbete länge nu. Den enda vägen ut ur kaoset. Sen är det väl lite väl mycket av "tänkte inte på de/dem" med i spelet. Gillar Jonas Sjöstedts sätt att lugnt och sansat deklarera att "V finns också och V finner sig inte i vad som helst". Punkt. Alla utropade sig som vinnare i valet. Ingen var det. Har någon vunnit nu? 
Viktigast av allt är, enligt mig, att det rasistiska partiet får så lite inflytande som möjligt. 
Det är ingen "stabil" regering, men det är bättre än ingen regering alls. 

En eloge till en klok och lugn talman! :-)

Alla får ha sina åsikter. Det här var mina :-) 

(null)
Vem klättrar här? ;-)

Nu har det börjat snöa. Och det kommer att fortsätta. 

För ett tag sen kom en gammal låt till mig. Det var Björn Skifs och Tommy Körberg som sjöng den i showen på Scandinavium. Från början är det en låt av Beach Boys. Stämningen i den passar mig just nu. För mig handlar texten om "våra inre rum". 

There's a world where I can go and tell my secrets to
In my room, in my room
In this world I lock out all my worries and my fears
In my room, in my room

Do my dreaming and my scheming
Lie awake and pray
Do my crying and my sighing
Laugh at yesterday

Now it's dark and I'm alone
But I won't be afraid
In my room, in my room
In my room, in my room
In my room, in my room
<3

Kanske känner du igen dig i texten? Kanske är det något där? :-) 

Kärleksljus
❤️

Medvind och motvind

publicerat i Allmänt;
En stor eloge till våra svenska skidtjejer. Ni är fantastiska! <3

Nu trodde du förstås att jag skulle skriva något om det här regeringskaoset...men nej...:-) 

(null)
Jag plågar er med lite fler vinterbilder ;-) 

Det är intressant det där när man går ut en vinterdag när solen skiner och det känns riktigt skönt. Tills man vänder tillbaka hem och upptäcker att det blåser väldigt kallt. Brrr för motvind....

Jag har lite motvind i livet just nu och det tar på kropp och själ. När man redan är trasig och tilltufsad behövs det mycket lite för att känna sig nedslagen (deppig, nere, ledsen osv). 

(null)


Jag vet, det vänder...medvind kommer...
Nej, jag jobbar inte, den kraften finns inte just nu men jag hoppas den återkommer. Med medvinden ;-) 

Och om någon undrar varför jag inte "tar mig i kragen", "samlar ihop mig", "spottar i nävarna", ...osv...till den är svaret: Det har jag gjort! Om och om igen. Så: "Walk a mile in my shoes"....

(null)
Ibland är det vackert med det där vita fluffiga ;-) Naturens eget "fluff".

(null)
Vi har alla vår väg att gå. Ibland är vägen bara en stig, kanske inte ens upptrampad. Här har någon gått före, inte nyss men inte så längesen heller :-) 

Nu ska jag trumma lite. Det ger kraft. :-) 

Ord på vägen: Det krävs mycket mod och styrka för att våga visa sina svagheter. 

Hoppfullheter
❤️

Motionerar skrattmusklerna

publicerat i Allmänt;
Lördag kväll:

Jag skrattar så käkarna nästan går ur led och magmusklerna värker. Och det är sååå härligt! 
Jag har så länge velat se och höra Henrik Schyfferts föreställning "Var inte rädda". Helst live förstås men det blev inte så och tv duger bra. Komik och allvar blandas på ett perfekt sätt. Det handlar om våra rädslor... Visst finns där humor under bältet men man vet att han överdriver. Och det funkar. Henrik rannsakar sig själv, sina egna rädslor. Det är modigt och det är roligt. Tycker jag och många med mig. All respekt till dem som inte har samma humor men jag har vrålkul! :-D
Det är inte alls så dumt att motionera skrattmusklerna då och då ;-)

Idag: 
Jag är inte mer rädd eller mer orolig för framtiden efter att ha läst Malena Ernmans bok men jag har mer fakta nu och insikt om att oron är befogad. 
Men vi vill ju inte se farorna, vi vill ju inte inse att vi måste förändra vårt livsstil NU. De flesta politiker blundar och de som inte gör det kallas för "dårar, foliehattar, idioter" och annat liknande. Men den som inte tar klimatförändringarna och dess följder på allvar, vad ska man kalla dem? 

Spänningen är stor i Sverige idag...ska L också stödja Löfven? Nej, inte den spänningen! Utan: kommer Richard Olsson hem i tid till Bingolotto??? :-D

Det blev inget fotat under promenaden idag. Inte bara för att det är mulet, utan för att snöfallet inte inbjöd till fotografering. 

(null)
Foto från igår

(null)
Foto från i fredags
(null)
Gamla stugan. Snart 100 år. <3 (Vindskivorna är på G så att säga...;-)

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord
❤️

Sköna vinterdag

publicerat i Allmänt;
(null)

Ibland så händer det. Som idag. Att solen skiner, det är lagom kallt, stilla och lagom med snö! Då älskar jag vintern! Det knarrar under kängorna...

(null)
Dags för promenad. Det tycker hunden sen flera timmar tillbaka. Det där med sovmorgon är inte hans grej...;-)

Först möter vi den glada taxen sen dyker taxens matte upp och sist husse :-) Vi blir stående länge och pratar. De här grannarna som bor nere vid sjön, vet mycket mer om gårdarna, husen och människorna i trakten än vad vi gör. Så intressant. 

(null)
Ännu porlar det lite i de små bäckarna. Det ser så hemlighetsfullt ut där...

(null)
Vackert, som alltid, vid sjön

(null)
De vackra ekarna hos grannarna <3

Vad säga om den eventuella regeringsbildningen? Lika bra att inte säga någonting...ännu..."det blir som det blir" ;-) 

(null)
Kan man vara annat än tacksam när vintern skapar sån här skönhet? 

Kärleksljus
❤️

Vinter i torpet

publicerat i Allmänt;
(null)
Vinter i torpet

(null)

(null)
Ser du hunden? Han tycker att husse kan snöröja en gång åt honom...;-)

Stormen Jan når tydligen ibland orkanstyrka. Jag hoppas den inte letar sig hit och jag tycker synd om dem som drabbas av den. 

Enligt media är det "troligen" någon form av regering på gång...???!!!

(null)
Solstrålarna skapar glitter i iskristallerna. Vackert. 

Nu sprakar och värmer brasan här i öppna spisen. På något märkligt sätt har det blivit fredag igen. 

Jag fortsätter min utrensning av sånt som ska skänkas och sånt som ska slängas. En del att laga har jag också hittat. 
Såg att Eriks Hjälpen nu har "Wall of Kindness" vid sin butik här i stan. En vägg där man kan skänka och hänga upp jackor så att behövande kan komma och ta en jacka...smart! :-) 

Trevlig Helg!
❤️

Kvällsblogg

publicerat i Allmänt;
Kvällsblogg 10 januari 2019. 

Under min rensning bland papper (nu igen? Ja, nu igen ;-) hittade jag en hel bunt med utskrifter från min bloggs första tre år. Massor med minnen... Det mesta var kul att läsa men de från utbrändhetens värsta tid var ibland svåra. Samtidigt är jag tacksam för att jag hade bloggen då. Skrivandet var ju sporadiskt förstås, många uppehåll, men samtidigt så var det på något sätt mitt fönster utåt under den tiden. Och jag är fortfarande djupt tacksam för alla som läste och stöttade. Ni var en del av mitt "sociala nätverk" kan man säga. 

Lite roligt var det att läsa om hur jag måste kliva ur min "comfortzone" när vi tog "över" hunden från äldste sonen, 2013...;-)

6 år var hunden då. I år fyller han 12. Och just nu ligger han i vänteläge, gnyr och och känner sig helt övergiven av husse som är på hockey...;-) 

När jag scrollar mig genom nyheterna idag möts jag av så mycket orättvisor att det gör ont i mig. Alla dessa märkliga och omänskliga beslut. 
Som detta t ex:
(null)

Ja, vad är det som händer???

Till Dig:
Var rädd om Dig! 
❤️

Läst, sett, hört

publicerat i Allmänt;
(null)
Ett av mina fönster. Svarta keramiken: Eva Sjöqvist. Glasvaser: IKEA. Tavla: Christina Gottfridsson. <3

Livet händer...hela tiden...det känns så påtagligt när man ser på Mandelmanns...i första programmet är det vår. Det föds kalvar och lamm bl a. De är så söta och det finns så mycket kärlek och omsorg mellan djuren och människorna. Det knoppas och det sås och det ympas och lagas god mat. Allt är så där vårligt och pånyttfött och vackert. Som vårar ska vara. Ännu visste ingen då om den sommar som väntade. Hettan, torkan, vattenbristen...och dess katastrofala följder för djur och människor...att se de sista avsnitten kommer att bli svårt...
Livet. Födsel och död. Och allt däremellan.  Planer som går i stöpet. Beroendet av föda och vatten. Nödslakten. Klimatet..De svåra valen...de nödvändiga valen.Livet här på jorden. 

Och klimatet...ja...det känns väldigt märkligt att läsa Malena Ernmans bok om bl a dottern Gretas fantastiska kunnande, mod och engagemang, samtidigt som hatet och förtalet mot Greta och föräldrarna växer i sociala medier. Önskar att alla läste boken...men det är väl för mycket begärt...Boken innehåller så mycket kunskap om både klimathotet och om autism och ADHD. Kunskap vi alla i vårt land behöver. 

Det är skillnad på straff i USA och straff i Sverige. Stor skillnad. Konstaterat efter att ha läst om "den älskade (?) TV-profilen" som åkt fast för att ha sexuellt ofredat tonårspojkar i USA...Han riskerar upp till 15 års fängelse. 
Först var min reaktion: "Nämen, han kan det ju inte vara, han är ju så gammal..."  Sen insåg jag: "vem vet hur länge han varit pedofil?" 
Okey, han är inte dömd ännu, så jag slutar med detta ämne nu...


Hur ska jag nu kunna avsluta detta på ett positivt sätt? ;-) 

Hittar inget, så det får bli det vanliga: 
Kärleksljus
❤️

Oväder

publicerat i Allmänt;
(null)

Nej då, jag ska absolut inte klaga. Jag måste inte gå ut idag. Och jag har el och telefonkontakt med omvärlden. Tacksam för det. 
Men...min kropp värker från topp till tå och orken är lika med noll. 
Så jag sänder bara en liten hälsning till dig kära läsare: var rädd om Dig! 

(null)

Hoppfullheter
❤️

Januarimåndag

publicerat i Allmänt;
Dagen är grå. Grå vardag. Arbete, förskola och skola. Alla har bråttom till sitt. Affärerna har "vanliga" öppettider igen. Det är lätt att halka på gångvägarna även om de sandats. Löpsedlarna lockar med bantningstips så här efter jul. Eftermiddagens rusningstrafik. Det mörknar tidigt. Vardag i januari. 

"Det är då som det stora vemodet rullar in" dyker upp i mitt huvud. Nej då! Inte alls! Eller kanske lite vemod, men bara lite...

Förresten så kommer det enligt prognoserna börja snöa kraftigt här i kväll. Det är t o m klass 2 varning utfärdad. "Snösmocka" är ordet...

Önskar att jag hade något positivt, något uppmuntrande att skriva...men orken finns inte med mig idag...
(null)
Ungefär så ja...;-) 

Hur som: 
Hoppas att början på din vecka varit bra! Hoppas att alla fått tillbaka sin ström efter stormen nu. 
Hoppas att ovädret som är på gång inte blir så kraftigt som befaras. 

(null)
Vi får fortsätta att tända ljus i mörkret <3

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

: Kagpha, Badadilma och Badadakharida

publicerat i Allmänt;
(null)
Mosaik i Sant’ Appolinare Nuovo i Ravenna. 500-talet. 

Trettondag Jul:

Grekiska namn: Apellius, Amerius och Damascus
Hebreiska: Galgalat, Malgalat och Sarachin
Persiska: Hormizdh, Yazdegerd och Perozadh
Etiopiska: Hor, Basanater och Karsudan
Armeniska: Kagpha, Badadilma och Badadakharida
   •  Svenska: Kasper, Melker och Baltsar
(Källa: Wikipedia)

De tre vise männen. Som kanske inte var just tre stycken men i alla fall. :-)Namnen finns inte i bibeln utan i sägner.  De följde stjärnan och hittade Jesusbarnet och lämnade över sina gåvor: guld, rökelse och myrra. 
De återvände aldrig, som det var sagt, till Kung Herodes för att berätta var de funnit Jesus, eftersom de blev varnade i en dröm om att Herodes ville döda barnet. Herodes befallde då att alla gossebarn upp till två års ålder skulle dödas. En fruktansvärd massaker...Värnlösa barns dag, firas till minne av dessa barn. 28 december. 

Jesus flydde med sina föräldrar till Egypten. Jesus var en flykting...

Och så här behandlar vi flyktingar i Sverige idag:
(null):-)

Och nu är glada julen slut slut slut...i alla fall här hos oss. 
(null)
På återseende...

Ljusslingorna får vara kvar ett tag till...

I morgon är vi tillbaka i verkligheten igen då...veckor utan extra helgdagar. Det går an, tycker jag.Vi går mot ljusare tider... Påsken börjar 18 april...:-) 
I kväll är det nymåne.


(null)
Skönhet <3

Kärleksljus
❤️

Alla taggar utåt ;-)

publicerat i Allmänt;
Det är trettonhelg. Har nästan tappat bort mig bland alla dessa helger ;-) 

Det är så grått och tyst ute. Dock bryts tystnaden när maken och jag drar på oss våra ice-bugs och knatar ut på promenad. Alla taggar ute! ;-) Det hörs och det känns säkert och tryggt att gå på ishala vägar. 

(null)
Stolta stammar 

(null)
Men titta! Är det inte så att solen försöker titta fram? :-) 

I morgon åker julen ut hos oss. Här i torpet har vi inget juligt alls denna jul, inte ens en adventsgran. Det blir så ibland. Men i stan är det tomtar och stjärnor och ljusstakar...som nu börjar se så där tråkigt dammiga och malplacerade ut...;-) 

Var egentligen bjuden på fest denna kväll men efter det som hänt mig finns inte orken till fest nu. Minns att under min uppväxt var vi alltid bortbjudna eller hade besök under trettonhelgen. Och julen dansades ut först Tjugondagknut. 

I kväll är jag hockeyänka med hund i vänteläge igen och det är bra det också. :-) 

Vad du än gör ikväll: hoppas du har det bra! 

Hoppfullheter
❤️

Ögonöppnare

publicerat i Allmänt;
"Halvvaknar" när make och hund går upp vid 06.tiden. En halvtimme senare åker de till jobbet. 
"Hej då!"
"Hej då! Kör försiktigt!"

Somnar om. Vaknar av droppande ljud utifrån och ett grått ljus...va!? Klockan är 10.15! Va? Nä. Jo...

Idag blir det brunch.

Och ute är det regn och slask och dropp.

I drömmarna har jag bearbetat mycket. Minns inga detaljer men känslan är stark. 

Det känna lugnare i min själ. Men också...ett slags tomrum där inom mig. Ett bra tomrum. Som ger utrymme för något bra. 

Underbara Stina Wollters bok är utläst. Jag kommer att återgå till vissa kapitel ibland. Vid behov. När jag läser Stinas ord är det som om jag "flyter" ihop med henne. Hon ger mig styrka och glädje. Och stolthet över att vara jag. 

I samband med boken har jag också lyssnat på hennes skiva. Love it! 

Nu läser jag en annan fantastisk persons bok: Malena Ernmans "Scener ur hjärtat".
Hjälp, så stark den är! Jag gillar böcker som handlar om verkligheten. Och här hamnar man mitt i en familjs svåra livstillvaro och vägen framåt. Om förhållandet mellan människans mående och moder jords mående. 

Rekommenderar varmt båda dessa böcker. Trots ämnena så är de lättlästa. Och engagerande. Ögonöppnare. Vi kan inte fly alla problem via fiction, det löser inget. Att på det här sättet orka ta del av det svåra, få kunskap och se möjligheter, det är inte så dumt faktiskt :-)
(null)


Sen ska vi naturligtivs ha massor med fantasi och sagor också. :-) 

En undran hänger med från förra året: när får vi en regering? :-D

Trevlig Helg!
❤️Fokus på Mig

publicerat i Allmänt;
(null)
Gardinen i toalettfönstret har varit ett lakan. Mitt lakan. Vet inte om det är mamma eller mormor som broderat. 

Barndomen. Alla har vi våra minnen. Bra och dåliga. En del av oss har trauman i bagaget också. Jag tillhör dem. Tunga och smärtsamma att bära. Nu, så otroligt många år senare, blir mönster och orsaker tydliga. Och jag klarar inte att bära dem längre. Jag får hjälp. Erbjuds hjälp och tar tacksamt emot. Vilken form av healing jag får tänker jag inte berätta. De som förstår, vet. Jag hoppas att alla som mår dåligt hittar sin väg för läkning. 

Vägen är ännu lång och arbetet är nu mitt. Nu har jag redskap jag inte hade förut och det känns bra. Och stöd. Tacksam <3

(null)
Favorit i repris. Så sann, så viktig. 

Min dag har handlat om detta. Tacksam till alla som gjorde det möjligt för mig att komma på behandling. 

Så under min dag har jag fokuserat på Mig. Och tänk ibland måste det faktiskt få vara så. Det känns rätt. Det är rätt. :-) 

Kom ihåg vem du ÄR! Du är så Värdefull! Du är inte här på jorden för att behaga andra. Du är inte här för att anpassas till sådant som inte känns bra eller rätt för Dig. Du drar dina gränser. Du följer din intuition. Din tro. Din övertygelse. Dina upplevelser är Dina. Och vare sig du tror att vi lever flera liv eller bara ett : innerst inne vet Du vem Du Är. <3

Kärleksljus
❤️

Efter Alfrida

publicerat i Allmänt;
(null)

Antingen var det jag som var snurrig och klickade fel eller så var det blogg.se som strulade till det några minuter in på nya året...
Inlägget som jag skrev under nyårsafton "försvann" vid publiceringen...trodde jag...och skrev ett nytt...men se där var det ju! Längre tillbaka i tiden...hm...om någon läst måste den tyckt att jag är en synnerligen förvirrad person :-D

Natten mot onsdag:
Stormen är vresig. Den brusar, den dånar...så blir det tystare kortare stunder innan den tar i igen. Mörkret är kompakt. Jag måste släppa kontrollen och lita på att änglarna skyddar oss...annars blir det ingen sömn i natt...

Onsdag morgon:
Med stor tacksamhet konstaterar jag att stormens spår bara består av avbrutna grenar spridda över gården. Många andra i stora delar av landet har det betydligt svårare, med nedfallna träd och strömavbrott...

(null)
Det blåser kallt och det är väldigt isigt på gångvägar och vägar. Den gamla pumpen står där så stabilt mitt på gården. Den behöver målas om. Kanske blir det ett av sommarens projekt...

(null)
Det finns skönhet även en bister januaridag...

Igår bokade vi nästa Gotlandsresa. I början av maj...jipppiii!!! 
Idag går inga färjor alls pga stormen. 

Gävlebocken klarade sig! Till mångas glädje, bl a min. Tacksam. <3 Idag monteras den ned. 

Har nyss tittat på Gardells "De dagar som blommorna blommar".Avsnitt 1.  Jag gillar när handlingen går snabbt framåt och i detta fallet även bakåt. Lite rörigt blir det dock. Men bra, mycket bra. Kanske klarnar det lite i avsnitt 2? Såg du? Vad tyckte du? 

Fibromyalgivärken kräver sin energi idag. Så det blir vila och bokläsning som gäller. I morgon är en annan dag...

Kärleksljus
❤️

En bra början

publicerat i Allmänt;
(null)

Det där ögonblicket
Mellan åren
Det gamla och kända
Det nya och okända

Egentligen händer inget ovanligt
Att en dag övergår i en ny dag
Ändå...
Ett magiskt tolvslag
 <3
(null)
En av mina vackra kalendrar. Tack Sari för din konst!  Spännande med ett helt nytt år som ligger framför oss...

(null)
"Det där med att vara uppe och igång till tolvsnåret, det är inget för en gammal hund." <3

(null)
Solen ligger lågt. Vi tar en promenad innan den annalkande stormen. Det är stilla och inte särskilt kallt. Men hala vägar och hård skare. 
(null)

Början...vi börjar detta år, 2019, nu...må kraft, glädje och kärlek vara dina följeslagare detta år...för vet du? DU är Kraft! DU är Glädje! DU är Kärlek! Insikten om detta är en bra början <3

Vi äter rester idag. Om vi varit i stan kanske vi gjort som många andra denna stora "hämtpizzadag" :-) 
(null)


God fortsättning 
på det nya året
❤️Gott nytt!

publicerat i Allmänt;
Jag tackar Jill Johnson och Sandviken Big Band för härlig jazzkonsert att dansa till. <3

Tack Maria Lundqvist för en ny härlig version av Nyårsklockan <3

Tack till dig som följt mig under 2018!
Välkommen att följa mig under 2019! 
❤️
(null)