Tomtar och bockar

publicerat i Allmänt;
(null)
Att "jula", julpynta, är verkligen inne i år. Och det är väl så att vi vill göra det varmt, mysigt och stämningsfullt hemma nu i coronatider. Behovet har ökat. Social medier är fulla av bilder på julmysiga hem i olika stilar. Vi har startat tidigare än vanligt också. Vi behöver det i detta mörker som råder. 

(null)
Tomten vänder mig ryggen i år. Han är sur...tycker att jag tog upp honom från källaren alldeles för tidigt och så vill han inte sitta ute, han vill in...Jag vågar inte tala om att  här inne finns två "otäckingar" som skulle slita honom i stycken...så jag skyller på corona.."vi måste hålla avstånd förstår du!" :-)

Om du nu undrar om jag blivit totalt knasig och börjat prata med tomtar, så kan jag säga att: "visst har jag en och annan tomte på loftet men det är inte så farligt. Det går över i januari....;-) hi hi...

(null)
Nu står han där så stilig och grann i år igen. <3 Igår var det invigning.  Via en digital sändning. En "tv-show". Som följd av corona... "Allt" är annorlunda i år. Om bocken får stå i fred i år blir det nytt rekord med fyra år i rad! Må så ske!  :-)

Både kroppen och knoppen vill ha vilodag idag. Okey...men det hindrar mig inte från att få "tokryck" ibland och far upp och t ex rengör hinkar som stått i vägen i badrummet en längre tid...(efter flytten från företagslokalen). Sen faller jag ihop i sängen och kroppen säger: "jaha, vad var det jag sa?" Hmmm...jag har nog tomtar på loftet....:-D

Var rädd om Dig! 
Håll avstånd, rädda liv. 
Det är sista november. Fullmåne! :-) 

Kärleksljus
❤️

 Stilla frid

publicerat i Allmänt;
(null)

Ljus
Lyser upp.   
Upplysning.

Ljus
Värmer frusen själ.
Uppvärmning.

Ljus
Livslågan.
Upplevelse.

Så blev det första advent i nådens år 2020. Här är det fortfarande frostigt och det har t o m fallit lite snö. När vi kommer in från promenaden är vi lite röda om kinderna. Jag gillar det. Det känns så friskt. 

(null)
Allt är stilla och andas frid. 

Jag tänder ljus i dag för alla ensamma. Och för alla som lider av psykisk ohälsa. Och för dem som sörjer. 

(null)

Hoppas att du har möjlighet till en fridfull stund. Kort eller lång. Att bara vara. Tända ett ljus. Andas. 

(null)
Tallgrenarna blir så krispigt söta nu. :-)

(null)

Tillönskar Dig Frid. 

Frid
❤️

Naiva jag

publicerat i Allmänt;
(null)

Naiva jag. 

Häromdagen skrev om jag om Black Friday. Att man inte ska behöva ha dåligt samvete för att man handlar på rea före jul. En reaktion på alla "fy, fy" som läggs på en denna tid varje år. I min naivitet tänkte jag att nu i år under corona när rean varar en hel vecka, tänker väl folk på att kanske gå en annan dag...hm...nej, man måste tydligen trängas på samma dag... Naiva jag...tror att folk tänker längre än näsan räcker...

(null)


Att jag reagerar på alla "fy, fy" beror på att de dyker upp precis nu. Alla vet att handlar människor inte på rea före jul så handlar de i alla fall före jul. Eller på reorna efter jul...Handlar gör vi...Julen är en kommers...

Många mindre butiker hittar bra lösningar, som att man kan beställa och hämta utanför t ex. :-) 

Men självklart ska vi lära oss att "lappa och laga", handla second hand och handla klimatsmart och gärna skänka pengar till välgörenhet. Och inte trängas i butikerna! Egentligen handlar alltihop om att tänka till en extra gång. 

(null)


Greta Thunberg säger: "Köp inte saker som du inte behöver". 

Så vi bör väl alla tänka efter: vad behöver vi?     

Men, jag har ett "men". Barnen har sina önskelistor, precis som vi hade när vi var små. Det var sällan det stod "behövda saker" på listan...Felet idag är väl att vi ger barnen allt det de önskar sig. För de flesta verkar ha råd med det. Eller tar sig råd. Och så finns det de som inte har råd alls...Vad gör vi åt detta? Ingenting, inkomstklyftorna bara växer...:-(

(null)


Naiv är jag också som tror att alla folk tror som jag. Men de gör de ju inte...många  tror att massmedia ljuger om corona, om antalet döda och sjuka. Och om hur lätt smittan sprider sig. Och är Corona verkligen ett virus? De ogillar Löfven och hävdar att han ljuger. Osv...

Tack och lov är vi många som tror på experterna och följer rekommendationerna så gott vi kan. Det är vi som tror på patienternas, anhörigas och vårdpersonalens berättelser. De som befinner sig där i verkligheten. Vi som vågar se och lyssna. 

(null)Allt är inte guld som glimmar...:-)

Det är mycket som förvirrar, experter tycker och vill olika. Men ännu mer förvirring och rädsla skapar ju "alternativa experter"....Och de självutnämnda...

Det är komplicerat...

I  detta virrvarr håller jag fast vid vad människor i verkligheten berättar. Och försöker använda mitt sunda förnuft...även om jag ibland är både enfaldig och naiv. Man vill ju tro gott om människor. Tro på deras goda vilja. 

(null)     

Idag säger jag grattis till min fina svägerska som fyller år och grattis till äldste sonen och hans fru som firar 5-årig bröllopsdag!!! Hurra!!!<3

Även idag är det en frostigt krispig dag. Dock ingen sol. Men vackert ändå. 

Det blir tomtegröt till lunch :-) Mums! 

Sköt om Dig! Du är Värdefull för att Du är Du! 

Ljusa och Varma hälsningar
❤️


Frostigt vackert

publicerat i Allmänt;
(null)
Det är en sån här dag idag...Frost <3

Jag erkänner. Jag tycker om frostiga, soliga dagar. Naturen kläs i silverskrud. Nästan magiskt vackert. 
(null)

(null)

(null)
Silverfrans på bladen :-)

(null)

(null)

(null)
Rosen

Vi går ut och får oss en skön D-vitamin-dos. ;-) Och njuter av den frostiga skönheten. 

(null)
Full av bus och leklust är Balder <3

(null)
Gammelhunden Pavvo tar det lite lugnare <3

Det sägs att julen börjar i Gävle och eftersom bocken nu är på plats så...ja, då är vi väl på gång då...med julandet. ;-) 
Fast först ska vi fira Advent. Jag gillar adventstiden. Tända ljus i mörkret. Förväntan. Frid. 

(null)

Tillönskar Dig en fin Adventshelg. <3

Kärleksljus
❤️

Tillsammans

publicerat i Allmänt;
(null)
En klar lite kall dag. Frost i gräset och en tunn isskorpa börjar lägga sig på sjöns vatten. Precis som det ska vara. November har varit ovanligt varm men nu verkar vintern vara på ingång. 

"Minns i november den ljuva september"...står det i visan. Visst. Men minns också sommaren. Det är ljuvligt att minnas den via Lars Lerins program "Lerins sommarö". Vilket helt underbart "må-gott-program" med underbara människor och en fantastiskt vacker natur. 

(null)
"Istid" ;-)

Kärlek och vänskap. Så mycket är på distans nu. Känns periodvis tröstlöst. Hittade de här orden i Carolina Gårdheims bok "Bumerang":
(null)

Jag finner tröst i andras kloka varma ord. Plockar fram böcker jag inte tittat i på evigheter. En del av dem är som skatter att öppna. <3 Upplever ord och bilder på ett nytt sätt nu. 

(null)
Det var så lugnt och tyst vid sjön idag. Som om allt stannat upp för en stund. En skön känsla.

(null)

Vi tar oss igenom denna coronakris, visst gör vi det! Tillsammans. Men på avstånd. 

"Tack för att vi finns. Tillsammans."

Massor med Kärleksljus
❤️

Det finaste

publicerat i Allmänt;
Något av det finaste man kan få damp ner i brevfacket idag. Brev från barnbarnet. Det värmde så gott i farmor och farfars hjärtan. 

(null)
<3

Tänka annorlunda

Mycket handlar nu om allt vi inte kan göra...

Vi måste nog försöka att tänka annorlunda: vad kan vi göra? Just nu har jag inga tips men jag försöker tänka annorlunda. ;-)Angående Black Friday: gör det som känns bra och rätt för dig, utan dåligt samvete åt ena eller andra hållet! Döm inte andra. Tänk och känn själv. Man kan både handla second hand, lokalt och på nätet. Det beror ju lite på vad man har behov av. Och om man är pysslig så kan man ju skapa julklappar själv. :-) Black Friday är rea och ingen är tvungen att shoppa just den dagen. (Eller veckan) Och framför allt: undvik trängsel nu i coronatider! 

Aha, tänker några som känner mig, hon gör "reklam" eftersom hon och hennes familjeföretag har webbshop och vill sälja. Klart vi vill sälja! Alla som har något att sälja vill sälja...Punkt. :-)

(null)

Fotbollslegendaren Diego Maradona är död. RIP. 

Tillit och Tålamod, så klarar vi epedemin. Tror jag. Vad tror du? 

Hoppfullheter
❤️


Med andras ord

publicerat i Allmänt;
(null)
Mycket kloka ord som jag "lånat" från Fb.  Läcker bild också. 

Tisdag 24 november. 
Promenaden vid lunch är blöt och kall. Underkylt regn i luften. Men marken är fortfarande lite frusen efter nattens kyla. 

Hela dagen känns mörk. Inte ens en solstrimma. Försöker trösta mig själv med att "snart vänder det"...eller snart...? Vi kan väl säga så?  ;-)

Använder andras ord idag. 
(null)

(null)


Viktigt, sååå viktigt!!! Det är för mycket av "kom igen", "sluta älta", "tiden läker alla sår" osv idag. Vet jag av egen erfarenhet. 
Fick ett budskap till mig häromdagen att min sorg börjat lätta och att det nu övergått i mer av smärta...precis så är det. Tro aldrig att kroppen glömmer! 

(null)
Ser "stickigt" ut men jag gillar den gröna nyansen. 

Det "adventas" och "julas" överallt. Vi behöver det. Ljus och värme. :-) Och omtanke. 

Vi börjar "adventa" lite vi också nu....Ljusslingor upp! Och ni som följt mig ett tag: i år hittade vi dem ovanligt snabbt ;-D

Tjatigt men: håll i! Håll ut! Håll avstånd!

Kärleksljus
❤️

Vackrast när det skymmer

publicerat i Allmänt;
Måndag 23 november 2020. 

(null)
Fåglarna lämnar oss för sydligare breddgrader. Jag gillar den här hjärtformade formationen <3 Farväl, kom snart tillbaka! 

Bär du hatt? Det är internationella hattdagen idag :-)

(null)

Det är också S:t Clemens dag. S:t Clemens var en påve i Rom från år 92 till 99 och han vördas som martyr och helgon. Sjöfararnas helgon.  Clemens är latin för "den milde". För min del för orden S:t Clemens mina tankar till mitt favorithotell i Visby. Hotell S:t Clemens. Hoppas att det går bra för dem i dessa coronatider...<3

(null)
Tillbaka på gården efter dagens promenad. 

Jag lyssnade inte på statsministerns tal igår men jag har läst delar av det. Förstår hans irritation över alla som inte tar pandemin och restriktionerna på allvar. Människor dör, människor blir svårt sjuka, många är sjuka en lång period...ändå finns det de som fortfarande hävdar att det bara är en vanlig flunsa och att det "minsann dör fler i vanlig flunsa"...Siffror hit och siffror dit. Statistik. Alternativa fakta osv....allt för att misstänkliggöra och hitta syndabockar. Aldrig har det väl funnits så många självutnämnda "experter" som nu....suck....

(null)
Gamla ladan i skogen förfaller alltmer. Åldrandet har sin skönhet :-)

(null)
Det är vackrast när det skymmer....<3

Du är väl rädd om Dig? 
Bra! :-)

Kärleksljus
❤️

Min bön

publicerat i Allmänt;
(null)

Det är en nationell bönedag idag angående den rådande situationen med coronaepedemin i vårt land och i övriga världen. 


Därför skriver jag om bön idag. Om det verkar tråkigt kan du sluta läsa nu. Jag är varken religiös eller kyrklig men jag tror på bönen. 


Bön kan vara så mycket. Högtravande, förtvivlat, rabblande...och ett snabbt: "Ja, hej Gud, du vet vad jag menar..."


Alla har inte behov av att be. Andra ber plikttroget eller av gammal vana. Eller för att de har ett starkt behov av kontakt med något större än de själva. Gud, änglar, andar, universum....


Min bön

Kära änglar,

finns vid min sida om dagen, 

vakta mig om natten

Tack


Många känner trygghet i de redan skrivna och formulerade bönerna. Jag har större behov av att formulera mina egna. 


Barnatro

När jag var liten bad jag, min syster och min mamma alltid aftonbön tillsammans. Först Gud som haver, sen bad vi för alla i familjen, hela släkten, vänner och bekanta. Avslutade med "Det går en ängel runt vårt hus".... Det tog sin tid det där. ;-) Att nämna alla vid namn var viktigt...just det där följde mig en bit upp i åldern. Det blev en stress. Tänk om man glömde be för någon och så hände det den personen något illa, då var det ju mitt fel! Hmmm...barnatro är nog inte alltid bara positiv... Finns säkert något fint psykologiskt namn på det där att man kan "styra Gud"...eller påverka ödet eller vad man nu försöker med...


Jag ber fortfarande. Inte plikttroget. Men jag summerar gärna dagen, i tankarna, på kvällen och ber änglarna om vakt. Det känns tryggt. 


Jag tror alla människor ber någongång under sitt liv, om inte annat så när man blir väldigt rädd. En bön om hjälp för det man inte själv kan påverka. Vare sig man tror eller inte. 


Men be är en sak. Att lyssna en annan. Som i meditation. Lyssna. Kanske får vi svar på vår bön då. Även om svaret inte är det vi hoppats på...


Bön är tillit. 

(null)

Just idag kan vi tända ljus för alla coronans offer. För alla drabbade. För vårt land. För ekonomin. För vårdpersonalen. För läkning. Och personligt ansvar. Oavsett religion eller politisk åskådning. För fred och frid. Och sunt förnuft. 

Att tända ljus är också en slags bön. Tycker jag. Om en vecka är det första advent. :-)

Tänd ljus!

Jag tänder ljus för dig, kära läsare. 
Välkommen åter hit. 

Kärleksljus
❤️

Ingen julstress

publicerat i Allmänt;
21 november. Lördag. Novembermörker. Tittar ut genom fönstret och konstaterar att det kommit snö. Men: 

Det vita därute kallas visst snö

Finns i olika varianter

Dagens kallas blask och ger ifrån sig ljudet plask...;-)

Och sen så är den borta....


Julstressad?  Det är lugnt. Maken och jag har testat årets Skumtomtar. Resultat: fullt godkänt. :-) 


Och förresten:
(null)

Den här rullar på Fb...du har säkert sett den  men jag delar med mig av den ändå...:-)
————-

Stormköket  är årets julklapp. Vi har faktiskt funderat ett tag på att skaffa ett. Inte så mycket för friluftsliv utan mer för nödsituationer, t ex vid strömlöst under längre tid. 
 

(null)
Julstress? Lugnt...nåndag..:-)

(null)


Dags för maken att se ut som om han såg på tennis...igen..fast det egentligen handlar om att se två hockeymatcher samtidigt... en på datorn och en på tv:n...;-) 

(null)
I prövningens tid...

(null)
Ja..idag tycker Balder att vädret fallerat...han tar sig många, långa, tupplurar i följd...;-)

(null)
Nej, ingen sol idag...kortet togs igår...men någon dag, snart, tittar hon fram igen. Var så säker! <3

Många skriver, lite ursäktande, att de "tjuvstartat" julen...de får väl vara legitimt i år när allt, nästan, är annorlunda. Eller hur? :-)

Lite rörigt inlägg idag men det har förhoppningsvis lockat fram ett och annat leende. 

Håll i! 
Håll ut! 
Tänd ljus! 

Tack för att Du ville vara här en stund! 

Kärleksljus
❤️
(null)Små framsteg

publicerat i Allmänt;
(null)
Tog en promenad

Det har varit kallt och klart under natten. Lite frost finns kvar. Luften är så där hög och frisk så man bara måste stanna och andas in den. Plötsligt kommer insikten till mig. Mina steg är lättare nu. Och längre. Andningen är också lättare. Det är små framsteg som för mig är stora framsteg. :-) 

(null)
Älskade sol. Du lyser svagt och du ligger lågt men du är där. 

Jag stannar upp och "lapar" lite sol. Sträcker armarna upp mot himlen. I tacksamhet. Av tacksamhet. Över livet. 

(null)
Den där stenen...jag gillar den...den "sticker ut" och sticker upp ;-)  Annorlunda. Inte vacker men säregen. Lite magisk. :-)

(null)
Nakna träd, sol, blå himmel, man ser sjön där i bakgrunden...det är en fin novemberdag! <3

"Älska träden tills löven faller, uppmuntra de sedan att försöka igen nästa år."  – Chad Sugg

Det är fredag...igen :-) 
Jag önskar Dig en riktigt bra helg. 

Välkommen tillbaka hit i morgon :-) Har samlat lite "kul" att dela med mig av. 

Kärleksljus
❤️ Morgoneld och aftonrodnad

publicerat i Allmänt;
(null)
I går morse tog maken detta vackra kort. Ser nästan ut som eldflammor på himlen. 

Det blåste upp under eftermiddagen igår. Och i natt piskade regnet ner och det blåste mycket kraftigt. Det dånade och jag tänkte att nu faller det väl något träd över gården. Men tack och lov var det bara soptunnan som fallit omkull. Allt efter som dagen gått har vinden lugnat ner sig och temperaturen sjunkit. Från + 10 i morse till 0-gradigt nu i eftermiddag. 

Och min kropp reagerar som vanligt vid temperaturväxlingar: aj, aj, aj....


(null)
Aftonrodnad. Så vackert nu. 

Löfven har kallat till pressträff igen. Undrar vad det är nu då? Kan det vara munskydd? Är så less på alla "bra eller dåligt"...ett evigt tjafsande...för den som vill använda: det är inte förbjudet! :-)

Igår fick mor och svärmor blommor från mig och maken. En liten tröst i mörk höst. De blev båda väldigt överraskade och glada! <3

Ikväll är det hockey. Tillhör sällsyntheterna numera eftersom så många spelare har/haft corona...

Jag tänker börja lyssna på en ny ljudbok. Blir nog Natthikos "Jag kan ha fel"...

Vi ligger ju ofta lite "efter" jag och maken, så när säsong 4 av "Crown" nu går på Netflix, tittar vi på säsong 3 ;-). Wow vad bra och välspelad denna serie är!!!

Glöm inte: 19 november är det internationella mansdagen :-)

Tänd ljus i mörkret!
Tänd hopp i orostider! 

Hoppfullheter
❤️

Glad nyhet

publicerat i Allmänt;
(null)
18 november. <3 Lugnet före stormen? Klass 1 varning här. Inte storm förstås men "mycket hårda vindbyar"...
Om ni undrar vad som skymtar nere i bildens högra kant så...
(null)
...är svaret här...<3

Lars Lerin som julvärd. Vilken glad nyhet. :-) Det blir mysigt, lugnt och mycket av varm humor. Äntligen en positiv nyhet! 

I natt, eller tidig morgon vad man nu kallar klockan 04.04, satte det igång. Krafs, krafs...möss i väggarna...Så länge de inte kommer in i rummet gör det ju ingenting. Minns ännu med fasa den där höstdagen för några år sedan då mössen haft fest och kalasat på och bajsat ner ett stort antal textilier som kläder och sängkläder...huuu...det var mindre kul..:-(


(null)

Det är orostider. Vi har alla våra sätt att uttrycka oron. Eller trycka ner den. Tror det är viktigt att få prata om oron. Prata av sig och lyssna på andra. Lyssna in. Känna att vi inte är ensamma. Visst kan vi skämta om oron ibland, vi behöver skratta, visst kan försöka hitta en mening med alltihop men det är inte alltid det fungerar så bra. Låt oron komma ut på ett sätt som inte skadar dig själv eller andra. Formulera den. I skrift eller bild eller tal. Känn hur trycket lättar. Andas. Hitta tillit. 
Jag pratar ibland med änglarna. 
(null)

Om det hjälper? Ja, oron lättar lite i alla fall. :-)

Var rädd om Dig! 

Änglaljus
❤️

Det lilla ljuset

publicerat i Allmänt;
(null)

Efter sömnlös natt
Ska orka dagen
Blek sol lyckas ta sig genom molntäcket
En vän har lämnat jordelivet

Tisdag 17 november i nådens år 2020

(null)

En promenad i skogen
Lövbeströdd stig 
Mossan lyser grön
Liksom lingonbladen

(null)

Lyckan är det himmelsblå
En glimt bortom grå moln
En påminnelse om ljusare tider
Ett ögonblick av framtidstro

(null)

Sommarminne
Det som finns kvar
Jordgubbeblad

(null)

Novemberdagen är kort
Tacksam för det lilla ljuset
Som ändå är

Framtidstro
❤️

Tänk om...

publicerat i Allmänt;
(null)
När solen går ner är novemberhimlen som vackrast. :-)

Tänk om...
Alla följt restriktionerna och förbuden
Då hade vi inte behövt dessa nya strängare restriktioner...

Ändå gnälls det...och ifrågasätts...och jämförs med andra "flunsor" och andra länder....

Tänk om...
Alla följt restriktionerna och förbuden
Då hade vården fått arbeta i mer normal takt, då hade inte lika många företag gått i konkurs, då hade inte lika många blivit sjuka av ensamhet...

Ändå...råder egoismen och faktaresistensen

Vi tappar alla sugen emellanåt. Jag tappar den av allt hån och ifrågasättande och alla lögner som sprids...

"Sunt förnuft" säger statsministern. Ja, precis!

Vi lever i ett land med stor frihet. Vi lever i ett land där politiker vädjar till folket om personligt ansvar. Undrar hur mycket det hade gnällts om vi haft eller skulle tvingas till total  lockdown? 

Politikerna och experterna gör ju inte det här av "jävelskap" eller för att de har någon underliggande agenda, en "djävulsk plan" eller något liknande. (Jo, det finns de som tror det.) De gör detta för att rädda oss alla. För att få ett slut på smittan. "Vet vi väl", säger de flesta. Ändå klagar vi...på de personer som har kunskapen och som försöker göra sitt bästa. Oavsett politisk färg. 

Coronan är problemet. Osynlig och gäckande. Ingen har beställt den, den kom oinbjuden. 
"Coronaviruset bryr sig inte om dina känslor"
S Löfven

Ja, man tappar sugen...men man får ta upp den igen ;-)


Håll i! Håll ut!

Kärlek och Solidaritet
❤️

Livsviktig

publicerat i Allmänt;
(null)
Det är en sån där mörk, mulen, blöt höstdag...;-)

Du är livsviktig", står det på "tiggarbrevet" från Rädda Barnen...

Mmmm...tänker jag, "livsviktig" så länge man skänker pengar...


Vi är ju alla livsviktiga för att samhället ska fungera. Vi har alla vår roll att fylla. Även om det ibland känns som om man är "betydelselös".


Kom ihåg:


En droppe droppad i Livets älv

har ingen kraft att flyta själv

Det ställs ett krav på varje droppe

Hjälp till att hålla de andra oppe!

~ Tage Danielsson


Läser om världens äldsta nu levande människa: Kane Tanaka, 117 år. Från Japan. Nästa år när hon fyller 118 ska hon vara fackelbärarare för OS i Tokyo. Hon är ingen renlevnadsmänniska, berättar hon, coca cola är hennes favoritdryck ;-) Ser man på...man kan bli gammal utan att vara "hälsofreak" :-)

Själv är jag i den "undrande åldern"... (null):-D

Livsviktig. Kom ihåg, Du är livsviktig. Och nu räddar vi våra egna och andras liv genom att följa rekommendationerna. Eller? 

Önskar Dig en fin vecka! 
Tänd ljus. Hoppets ljus. 
(null)

Hoppfullheter och Varsamheter
❤️

I missnöjets tid

publicerat i Allmänt;
(null)
Vad är detta? Naturens egen konst.  I barken på björken. Vad ser du? Jag ser en hel del däri :-)

Missnöje och deppighet verkar breda ut sig alltmer i samhället. Inte märkligt alls. Ovissheten med pandemin tar på tålamodet. Märker det på mig själv också. Blir förbannad på att Brynäs, både herr och dam, spelar dåligt. Men undrar om det egentligen inte ligger något annat i botten. Missnöje med varandet. Alltså det allmänna varandet. Skönt att ha något att bli arg på, något som får symbolisera missnöjet, tröttheten, frustrationen. 
Okey, jag har det så bra. Men ändå...
Jag litar fortfarande på att Tegnell och co och politikerna. Men även där märks en trötthet och frustration. 

Det är nu vi måste peppa varandra. Hitta positiva bitar att dela med oss av. Höra av oss till varandra. Skicka en hälsning. Ringa. Prata av oss. Påminna varandra om att vi faktiskt räddar liv när vi håller oss till restriktionerna. Och underlättar dessutom för den redan slitna vårdpersonalen. 

Man får vara ledsen över allt som inte blir av. Man får vara oroad och frustrerad. Eller hur? 
Man får vara arg. Men för min del tycker jag att det är bättre att vara arg på dåliga hockeyspelare än på Löfven t ex ;-)  Jag kanaliserar mitt missnöje så. Fast det finns ju ingen att "skylla på". Experter uttalar sig men egentligen vet ju ingen något alls om framtiden. Vi får "hålla ut" helt enkelt. Eller nej, inte så "enkelt"...komplicerat är det...

Nu kommer maken och meddelar att Brynäs herrar spelar mycket bättre i andra perioden...jaha, vad ska jag då bli arg på? Nä, skojar bara. Ilskan kommer och går. Emellanåt är jag glad och tacksam och nöjd med varandet. :-) 

På tal om Brynäs så dog igår en av min ungdoms hockeyhjältar. Vila i frid "Lill-Prosten" Karlsson! 

Vad du än gör denna lördag, så hoppas jag att du har det bra och mår bra. Särskilt går mina tankar till de som sörjer. 
(null)
Tänd ljus! 

Kärleksljus
❤️

Vilken tur vi har!

publicerat i Allmänt;


Så blev det då en sån där mytomspunnen dag igen. En fredag den trettonde. I grå november. :-) 

Kan man ju ha olika inställningar till och olika erfarenheter av. Jag har tidigare googlat och skrivit om talet 13 och om fredag 13, så det får vara idag. Otur eller otursdag/nummer? Eller inget av det? :-)

Nåväl, inställningen till varandet är väl lite olika hos oss nu... :-)

(null)


(null)

Jag är så glad att jag klarar av längre promenader nu. De är inte "långa" men längre än förut...Jag som alltid älskat att gå, promenera, vandra, strosa...önskar att mina ben åter ska bära mig som de förut gjort...

(null)
Skönhet i november. Om man stannar upp och vill se det :-)
(null)

Igår;
Maken och jag konstaterar vid middagsbordet att vi kanske börjar bli mer än vanligt "knäppa" när vi bara gaggar en massa smörja som vi sen garvar åt...hm...varit "isolerade" för länge? ;-) Annat är det de kvällar vi löser världsproblemen efter ett glas rött...;-) Inga problem! Hi hi...

Vi pratar mycket allvar också. Om läget. Pandemin och USA-valet t ex. Vi oroar oss båda för hur allt ska bli. Vi retar oss på vissa politiker och på allt märkligt, som konspirationsteorierna bl a. 

(null)

Det är fredag. Ikväll ser jag på Skavlan eftersom en av de klokaste och intressantaste människorna är med: Björn Natthiko Lindeblad. :-)

(null)

Naturen finns där, med skönhet, vila, läkning, även i grå november. Även fredagen den 13. Vilken tur vi har! :-) 

Coronatider är svåra tider. Prövotider. Oviss framtid, restriktioner...men vi kan hjälpas åt att ta oss igenom denna kris...
Avstånd. 
Avstå. 

Och en förbaskat massa tålamod! ;-)

Ha en fin helg! Gör det bästa du kan av varandet! <3

Hoppfullheter
❤️

Det finns en vila

publicerat i Allmänt;
(null)

Jag erkänner, det föll några tårar igår. När meddelandet om att Sven Wollter lämnat jordelivet kom. Det var inte oväntat. Han hade Corona. Men ändå...Jag gillade verkligen honom, både som skådespelare och den person han var. Så trygg och varmhjärtad. En fin själ. Och snygg var han dessutom. :-)  

Vila i frid, Sven Wollter <3

Det är svårt att säga vad som gör att en människa som man inte ens känner, berör en så starkt. Precis som med Svens dotter Stina. Det är som själars möte även om det inte är fysiskt. <3

(null)
Novemberpromenad till sjön <3

(null)

(null)
Spegling


Det finns en vila

I höstens grå

I de nakna stammarna

I grenarna

Det finns ett vemod 

I höstens grå

I lövtäcket på marken

I det grå novemberljuset

Det finns en vila i löftet om en vår

11/11 - 20


Idag är det bl a "Chokladens dag". Gott!!! :-) Eller hur? Jag känner bara en person som inte tycker om choklad. Min yngste son. "Stackars honom", brukar jag tänka, "som missar denna passion"....;-) Han gillar salt lakrits, den passionen delar vi :-)

Unna Dig något gott! 

Kärleksljus
❤️


Tisdagstankar

publicerat i Allmänt;
(null)
Kärleksörten påminner mig om att kärlek finns i denna mörka värld. En hel massa kärlek finns det <3

Ibland, som nu idag, slår hopplösheten till i mig. Angående människors beteende, brist på sunt förnuft och självständigt tänkande. Det liksom bara rinner över av all idioti och oförmåga att skilja sant från falskt. Jag börjar förstå nu att det finns mängder med människor, även här i landet, som vill ha en ledare som ljuger och är maktfullkomlig. De tycker inte bara att det är kul med något annorlunda, någon fri och oberoende, utan också en ledare totalt utan samvete och ansvarskänsla. 
Det skrämmer mig...

Så jag borde väl inte skriva idag på min "positiva blogg"...men...jag ser så många tecken på kärlek och godhet i världen också och tack och lov en hel del sunt förnuft. :-)


(null)
Jag är väl medveten om att man ska vara "snäll" och inte säga att folk är "dumma"...men livet har lärt mig det B Russel uttrycker här. Var och en får tycka vad de vill om mig, men jag håller fast vid att vara klarsynt och ärlig. :-) Och jag håller fast vid allas lika värde, det har inte med "dum eller klok" att göra. 

————

En kul nyhet: 
En 1000 år gammal silverskatt har hittats i Täby. Några av skatterna tros komma från Mellanöstern. Spännande! Av alla fynd som görs lär vi oss ytterligare något om vår historia. :-)

Det är kväll, novembermörkret har lagt sig över oss. Kanske blir det stjärnklart i natt också? 

Innerst inne vet jag att allt inte är hopplöst. Det finns så mycket godhet och klokskap där ute i vår omvärld. Och jag har så mycket kärlek omkring mig här i min lilla vrå av världen. 

(null)
Skönhet <3

I morgon blir nog inlägget både "snällare" och mer positivt...tror jag ;-)

Kärlek och Hopp
❤️
Kala grenar i sol

publicerat i Allmänt;
(null)
November. Trädens kala grenar mot en blå himmel.

(null)

(null)
Det finns en skönhet i detta också. :-)

Soliga novemberdagar är i alla fall bra mycket trevligare än grå novemberdagar. :-)
Vi åker ut till torpet en sväng. Det är blött i marken, märks att det varit frost under natten. 
(null)
Bruna löv och grön mossa.

Det måste ha varit häftigt att uppleva det ljus som syntes över Sverige häromkvällen. Det var troligen en meteorit. Såg du? Inte jag. 

Fascinerande att vi lever på ett litet klot som snurrar runt i det stora universum! :-) Och rätt som det är kommer det en meteorit och brinner upp nära oss...

Läget i landet:
Löfven är i karantän. Kristersson är i karantän. Lööf är i karantän...

Jag hoppas att Du mår bra, kära läsare! 
Avstånd och Avstå...jag tjatar, jag vet...;-)

Kärleksljus
❤️

Lättnad och Tacksamhet

publicerat i Allmänt;
Grattis alla härliga pappor idag på Fars Dag!!! :-)
(null)
Makens farsdagsbukett från sönerna. Helt underbar! <3


Jag känner ingen eufori angående valresultatet men en stor, befriande lättnad. Jag citerar Carl Bildt: "Nu blir det en fullt normal människa i Vita Huset" :-)
(null)

Att hela ett land som splittrats och gått sönder, nej, det kan ingen ensam man/kvinna göra men Biden har i alla fall en intention att göra vad han kan. Gott så. Jag är tacksam över att han vill återsluta till Parisavtalet och upphäva Trumps beslut att lämna WHO. :-) En bra början. 

Och så glädjen över kvinnan vid hans sida: Kamala Harris <3 Det här är stort, det här är historia! Jag är så glad och tacksam över de modiga, starka kvinnor som genom åren kämpat för att det som nu sker skulle kunna ske...!!! <3
Hur Biden ska hantera Corona, det återstår att se. Ett första steg är väl att inse hur allvarlig denna epidemi är. Den insikten har han nog redan. 

Hur länge sittande president tänker streta emot och bete sig illa...tja...vem vet? 

Suck 
Lättnad
Det var mina tankar och mina reaktioner på valet. Alla har sina egna. De likgiltiga förstår jag mig inte alls på. De som inte förstår sambanden eller inte bryr sig om moders Jords bästa. 

Bara "måste" dela denna som jag "lånat" från Fb:
(null)
:-))

Söndag. Eftermiddagsmörkret lägger sig över stan. Maken och jag har gått och gäspat hela dagen. Det är en "sån" dag. 
Önskar dig en mycket fin vecka! 

Hoppfullheter
❤️

Satt ur spel

publicerat i Allmänt;
(null)
Havet 7 november

Hur kan en människa förstöra så mycket? Trump trasar sönder demokratins spelregler och lagar. Vett, etikett, respekt, vördnad, förnuft...att inse att loppet är kört och man har förlorat...Han fortsätter hitta på lögner och han är arg...
Jag förstår inte hur han kan tillåtas hålla på...
Det räcker nu. 

Det var skönt att komma ut och rensa tankarna i novemberluften. Men hjälp vad kallt det blåste! 

(null)
Det här fångade min blick i gamla hamnen idag. Rost har också sin skönhet...

Vad vi gör denna novemberlördag? Jo, vi...rensar? Ja, faktiskt. Det finns mer att röja ut. :-) Det tycks aldrig nå ett slut...;-)

Fler och fler inom vården vädjar till oss, svenska folket,  att följa rekommendationerna...varför har vi så svårt att bry oss? Eller "vi"...de flesta av de jag känner gör vad de kan för att hindra smittspridningen. Men tydligen är det många som inte gör det. Varför???

Nej, just nu är det för mycket som är satt ur spel, känner jag. Tålamod och tillit...det tryter ibland...

Vad gör Du idag? 
Hoppas att du har det bra! 
Och förresten, om du har möjlighet att "göra ingenting", så är det bra det med! 

Kärleksljus
❤️
PS: Bye bye Trump! Vilken lättnad! ❤️


Vågar man jubla?

publicerat i Allmänt;
(null)
Himlen brinner i kväll :-)

Vågar man jubla? Visst har han väl vunnit Biden? 
Är så trött på det knepiga valsystemet och siffror hit och dit...blått och rött, rött och blått...

Och Trumpen...så långt en statsman man kan komma. Ingen värdighet. 

(null)
På stora balkongen. 

Demokrati. Så livsviktigt. Demokratin har många fiender. Vi måste slå vakt om och ställa upp för den! Gäller i allra högsta grad i Sverige! 

Vad händer nu? I USA? Upplopp och våldsamheter? 

Mest av allt är jag glad över denna kvinna: 
(null)
Förhoppningsvis den nya vicepresidenten. Kamala Harris :-)

Redan nu kan man väl konstatera att 2020 har varit ett mycket annorlunda år...På gott och på ont. 

Och så är vi rädda om varandra! Eller hur? <3

Tillönskar Dig en jättefin helg. Glöm inte Far på söndag! 

NAMASTE 
❤️

Val, kval, vaka

publicerat i Allmänt;

Val. Kval. Vaka. 

Vi insåg ganska snabbt, maken och jag, att valvaka gör en sömnig. ;-) Men vi höll oss ändå vakna till närmare 01.00. 

Det var lite lärorikt ändå. Lärde mig lite om det märkliga amerikanska valsystemet t ex och för en gång skull tyckte jag att det var intressant vad två ekonomer förklarade. 

Jag gillade när kloka, erfarna Margot Wallström gav SD-Karlsson en känga...vilket han förtjänade efter sitt pladder om att Trump borde få Nobels fredspris...!!!??? 

Jag gillade också att Peg Parnevik fick vara med. En representant för ungdomen. Hon bor ju i USA och hade många klokheter att komma med. 


Och resultatet då? När jag skriver detta finns ännu inget färdigt resultat...

Val. Kval. Vaka...

(null)


Det finns så många bilder på små bebisar i mitt flöde på sociala medier nu. Det är stolta mor-och farföräldrar som visar upp sina underverk. Mysigt <3 Kärlek <3


Coronan härjar. 

Avstånd och avstå. 

(null)

Vi fixar det här! Eller hur? Gemensamma krafter och personligt ansvar. :-)

Kärleksljus och djup förhoppning
❤️

Morgondagen

publicerat i Allmänt;
(null)
Birgitta Yavari

Dagens "tänk om"

Ja, tänk om det verkligen är en romans mellan Ebba och Markoolio? Det låter så osannolikt att det nästan kan vara sant...nä...skoja bara ;-)


Dagens mirakel:

Lilla Ayda 3 år som räddades ur betongmassorna efter jordbävningen i Turkiet. Efter 4 dygn! Mirakel <3


Dagens farväl:

Jag kommer sakna Jonas Sjöstedt. En sån som han behövs i svensk politik. Varm person, med humor, bestämd, tydlig, skicklig politiker. Även om jag inte alltid varit överens med honom så...ja, jag saknar honom. 


Dagens corona:

Ingen fysisk kontakt med andra än de i familjen. Låter hårt men tyvärr nödvändigt...Kramarna får vi spara till sen...

Var rädd om Dig! 

Morgondagen:

Vet vi inget om. Vi kan ana och önska och hoppas. Planera och kolla prognoser. Men vi vet egentligen inget alls. Tillit till att allt blir bra. För det kan ju bli alldeles otroligt bra! 

(null)


Jag sätter min tillit till änglarna :-)
(null)

Änglatro eller inte, må du ha något/någon du litar på. <3

Änglavakt
❤️

Action och fantasi

publicerat i Allmänt;
(null)
Med tanke på mitt minst sagt gråa inlägg igår ;-)

Regn och kraftig blåst. Men inte så kraftig som på många andra ställen i landet. 

Media kommer med nya uppdateringar om presidentvalet hela tiden. Spänningen är stor. Tror stora delar av världen kommer dra en lättad suck om Biden vinner stort. Om det blir jämnt utbryter kanske konflikter med våldsinslag. Och vinner Trump...nej, det vill jag inte tänka på...

Några tror att Trump kommer att vägra lämna om han förlorar. Jag ser framför mig ett scenario i amerikansk actionfilmstil där Trump sitter i ovala rummet med ett gevär och vägrar lämna medan Melania packar sina väskor och flyr Vita Huset... Har jag sett för många actionfilmer eller har jag för livfull fantasi? Hi hi...inget av det...bara på skoj...eller så skoj är det ju inte...Men ärligt talat, vad som helst kan ju hända! "The show must go on"...

Tänk om...
Alla tog corona på allvar...Nu vädjar sjukhuspersonalen igen.. De är hjältar, men inga robotar, de är människor... Det är ju inte bara antalet döda som är det allvarliga. Det är ju alla långtidssjuka och alla allvarliga biverkningar också. 

(null)
<3

Hoppas att du inte drabbats hårt i detta oväder. Så får vi hoppas på sol i morgon. 

(null)
2 nov-14 Gävle Strand.

Kärleksljus 
❤️

Grå november

publicerat i Allmänt;
1 november. 
Här där jag bor är det grått. Mulet och grått. Grå november. Vissa grå dagar kan jag finna skönhet i det grå. Idag har jag svårt för det. Kan bero på att det är så mycket som snurrar runt i hjärnan. Det grumlar synen. Svårt att koncentrera och fokusera. 
Men välkommen ändå november. Du börjar varmt. :-)

(null)

(null)
Bilder från nov-11. Ute vid havet vid Bönans fyr. <3

Balder står ofta och tittar ut genom fönstret nu. Och gnyr. Och trånar. Någonstans där ute finns en löptik...;-)

Vem tror du vinner presidentvalet i USA? Jag försöker vara optimist och tro att det blir Biden...men jag är rädd att det blir Trump fyra år till...Mardröm...

Jag har det så bra. Så mycket att vara tacksam över. Och jag är tacksam. Men vissa dagar smyger sig olust och oro in i mig. Hur ska det bli med allting? Varför är så många människor beredda att tro på lögner och fantasier? Var är det personliga ansvaret? I USA har man nu över 9 miljoner coronafall. Det dör en person varannan minut...Och ändå, ändå säger många att det är falska nyheter och att corona är som vilken flunsa som helst...
Jag blir mer upprörd än jag borde över idiotin. Över bristen på personligt ansvar. Men det varar inte så länge. Jag är väl medveten om att min ilska inte förändrar någonting. Men så länge jag reagerar beter jag mig ändå som en medveten människa och inte som en likgiltig och lättstyrd robot. 

Heder till alla som orkar vara aktiva och inte ger upp! <3

(null)

Det finns en tröst och ro i att man aldrig är riktigt ensam. Det finns de som känner som jag, som har samma tro och insikter som jag har. Och de som stöder och ger kraft. Vare sig de syns eller inte. De är där. De är här. Slöjan mellan oss är tunn nu. Tack! 

Tänder ljus för katastrofernas offer. De är många nu i dessa dagar. 

Vem tänder du ljus för? 

Kärlek, ljus och hopp!
❤️