Regnbåge och lite närmare himlen

publicerat i Allmänt;

Åter i torpet. Det blåser allt kraftigare här nu. Undrar om det där ovädret med tromber som varit i södra Sverige kommer att komma hit också? Solen skiner idag med och värmen består.

Vacker regnbåge över ån i går kväll. Passade så bra just då. Happy Pride! <3

Jag hade tänkt titta på TV i går kväll men det hände så mycket vackert och magiskt på himlen så jag hade svårt att fokusera på programmet ;-)

Jag är så glad över utsikten från vår lägenhet på tredje våningen. Känns som om man kommit lite närmare himlen :-)

Ibland är det så skönt att få lite perspektiv på tillvaron och tiden vi lever i. Läser Lena Mellin på Aftonbladet idag. Hon skriver om sin mormor som var född 1901 och blev 95 år. När Lena frågade sin mormor vad som blivit bättre under hennes livstid svarade mormodern: "Allt!" :-)
Och så är det ju. Allting går ju framåt. Trots krig, våld och annat elände. Och vi lever i en mycket mörk tid nu. Men det har varit väldigt mörka tider förr också. Under Lenas mormors levnad var det två världskrig och kalla kriget, t ex. Och jag såg något om att terrorismen i Europa var än värre på 1970-talet än vad den är nu. Som Lena så riktigt skriver: "Efter regn, kommer sol". Det kommer att bli bättre tider...

Vilsamt och varmt vid bryggan idag, eftermiddag. Andungarna ser fullvuxna ut nu. Vinden susar i träden. Julis sista dag. Under natten går vi in i Augusti. Tack Juli, du har varit underbar!!!

I morgon fortsätter "Torpet berättar" :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Tackade ja till livet <3

publicerat i Allmänt;

Det mullrar där ute. Norrut ser jag väldigt mörka moln. Där borta sitter yngste sonen på läktaren i arenan och hejar på sitt lag. Han och Bajen är i stan. Det är ödesmatch för båda lagen. Från TV:n hör jag Bajens sång och jubel...

Tvättar, dammsuger, tvättar...

Utsikt söderut när det regnade över ån. Tycker om den utsikten oavsett väder :-) Hoppas att det är uppehåll i Stockholm nu under Pride. <3

Fick så vackra rosor igår av våra fina vänner som var på besök <3

Plötsligt igår dök det upp tankar kring min resa på Bättringsvägen. Från den akuta situationen för fyra år sedan och fram till nu. Det dök upp både bilder och ord och jag kände, detta ska jag skriva ner. Men ska jag publicera det på bloggen? Är det för negativt? För tjatigt? För egotrippat? Nej, jag tror inte det...? Tror att det ger en ganska bra bild av hur det här med "utbrändhet" kan vara. Utbränd, utmattad, deprimerad...sätt valfritt ord på något väldigt jobbigt. Livskris. Visst. Helvete. Ja. Hoppa över att läsa om du vill, ditt val :-)

När man inte längre flyter och inte längre orkar ha huvudet ovanför vattenytan, när man inte längre bottnar, då är det bara fritt fall som gäller, neråt, neråt, i svarta djupa hål...
Så var det för mig när jag senast insjuknade i utmattningsdepression. Jag tappade totalt balansen, både fysiskt och psykiskt. Timme efter timme dygnet runt rev ångesten som klor i mig. Jag kunde inte andas normalt. Jag försvann från verkligheten. Alla ljud förstorades, allt ljus var obarmhärtigt. Kroppen var spänd som en pilbåge. Hela tiden. Det susade, det brusade och det värkte i mig hela tiden. Jag var skräckslagen. För att leva. För att dö. Ångesten gick som vågor i kroppen, hela tiden. En kort stunds vila, sen kom nästa våg. Dygnet runt. Sov aldrig. Varken dag eller natt. Hjärtklappning, hög puls. Ville jag leva? Ville jag dö? Fjättrad i min säng. Fångad i en kokande hjärna. Med en kropp som skakade av skräck. Själen? Den led. Den mådde illa. Den ville fly. Men vart???
Hur överlevde jag?
Jo, jag fick medicin utskriven. Visserligen var min läkare väldigt oförstående först, hon tyckte att jag borde "motionera"...och fel medicin skrev hon ut först. Men även hon förstod allvaret till slut. "Rätt" medicin, med hemska biverkningar i 8 veckor och insomningstabletter så jag äntligen kunde sova några timmar. Det började sen vända. Långsamt. Jag skäms inte för att säga att medicinen räddade mig.
Räddade mig gjorde också min make och mina söner. Och två förstående, underbara vänner. Och en förstående kiropraktor, en osteopat, (lillasyster) och en massör (lillasyster).
Under resan genom biverkningarna fanns där också en stödjande psykiatrisköterska.
Och så alla som läste min blogg och uppmuntrade mig. Trodde på mig. Stöttade mig.

Så mitt i allt detta var jag lyckligt lottad. Tacksam för det!
Men ändå så var resan ner i hålet och resan upp igen min egen resa.
Väl uppe ovanför vattenytan fortsatte kampen. I flera år. Jag kunde absolut ännu inte flyta. Jag kämpade för att simma. Hur var det nu man gjorde? Mindes hjärnan och mindes kroppen? Utan ångesten kan man plötsligt tänka igen. Någorlunda rationellt. Jag bottnade. Jag lärde mig gå igen. Efter några år, faktiskt fyra år, kan jag simma igen och har så smått börjat flyta.
Ibland dyker den förlamande tröttheten upp igen. Bruset blir för mycket. För högt. Då vilar jag. Då tackar jag nej till även det roliga. Och tackar ja till livet. Det inre och det yttre.

Torpet igår kväll. Tyst, varmt och lugnt. <3 Att vara i torpet har varit och är läkande för mig. Tacksam, mycket tacksam.
Läkeprocessen fortsätter nämligen...

Happy Pride! <3
❤️

Vänskap är underbart

publicerat i Allmänt;

Vänner. Det är underbart det! Att återses efter en lång tid, det är också underbart. Att skratta, att minnas, att berätta och skvallra..tillsammans igen...det är underbart!!!

Hundarna blev inte direkt vänner, men det får vi fixa till en annan gång ;-)

Den här glada, varma känslan inom mig tänker jag bära med mig nu.

Något som vi pratade mycket om var det här med barn som blivit vuxna och flyttar hemifrån. Kerstin, det här är till dig:

Och till mig och alla andra mammor ;-) Allt kommer att bli väldigt bra!

Påfågelsöga kom på besök under fikat. :-)

Torpet berättar del 6:
Minnen från barns lek som vi hittat:

Fotsättning följer...

Den här Tankestenen passar idag. Vad betyder vänskap för Dig?

Fredagskväll.
Ha det gott!
Ljus och Kärlek
❤️

Och in flög en fågel...

publicerat i Allmänt;

Vilken ovanlig känsla det var att kliva ut på gården i morse och inte mötas av solen. Men det gör inget. Tacksam för de fina dagarna och fler kommer att komma. Jag tassade i gräset över gården från gamla stugan till den "lilla". Gjorde i ordning frukost och tassade tillbaka. Frukost i sängen. Gött :-)
Sovrummet ligger en trappa upp. Plötsligt kommer något flygande emot mig! En förvirrad fågel! Jag skriker på hjälp och make och hund kommer rusande. In med hunden i sovrummet och stänger dörren. Fågeln flaxar omkring. Öppnar fönster. Den stackars fågeln, helt klart en unge, flyger åt motsatt håll. Sen är den plötsligt försvunnen...
Vi avvaktar...jag äter min frukost. Hunden stängs in. Efter ett tag börjar vi leta. Jodå, längst in i ett hörn sitter den stackaren. Efter en stund lyckas maken få den att flyga ut genom ytterdörren på nedervåningen. Ut till friheten!
För oss gäller nu att torka bort fågelbajs på mina tavlor, hyllor, saker, golv....
Och hunden nosar och nosar...
Jag tänker på hur rädd den måste ha varit, den lilla fågeln...
Vi är osäkra på om det var en Rödhake eller en Rödvingetrast...Båda fåglarna förekommer här. Men jag gissar på Rödhake.
Jag hoppas att den har det bra nu, ute i det fria. <3

Nej, detta är ingen liten fågel, det är en jättefågel! Va? Är det "bara" ett moln? ;-) Visst, men jag lovar att jag inte är ensam om att se en fågel...:-)
Idag kom leverans. En stor leverans till oss här ute i skogen. Ett nytt förråd/skjul ska bli till av alla delarna i "paketet". Vårt gamla plåtskjul gav ju vika för snömängden några vintrar tillbaka. Nu satsar vi på trä. ;-)

I morgon kommer goda vänner på besök. Bara på snabbfika men ändå. Vi har inte setts på evigheter!!!

Dagens "Torpet berättar" del 5:

Vi har hittat många gamla tidningar på vinden och i skrymslen. De flesta i väldigt dåligt skick. Men några sparade vi. Arbetarbladet från 1936, 10 juli. Kul att läsa "gamla nyheter" och gamla annonser. Badbyxor i bomull för 0.90 kr! ;-)

Bonniers Novell Magasin från juni 1935. Pris 1 kr. Någon har "kluddat" på omslaget. "Grip lyckan i flykten" heter en av novellerna. :-)

Nu blir det mat!

NAMASTE
❤️

Jag blir glad

publicerat i Allmänt;

Torpet berättar del 4: Alla dessa flaskor, stora och små, som vi hittat lite överallt. Här är några av dem. Den stora hittade vi på vinden. Lite trasig men fin nog att få stå framme :-)

Tänk att det blev ännu en varm sommardag! Tacksam.

Jag blir glad
När jag ser regnbågsflaggan, den påminner mig om att kärlek finns, massor av kärlek i alla kulörer

Jag blir glad
När jag läser om Beyonce, hon påminner mig om den kvinnliga urkraften, om den feministiska kampen och alla människors lika värde

Jag blir glad
När jag läser om Hillary Clinton, hon påminner mig om att det finns ett alternativ till skräcken Trump och hon är dessutom historisk

Samtidigt,
Det är sorgligt och fel att HBTQ ännu inte är helt accepterat
Det är sorgligt och fel att kampen mot rasismen fortfarande måste kämpas
Det är sorgligt att många inte kommer att rösta på Hillary eftersom hon är kvinna

Men jag fokuserar på det positiva. :-)

Jag påstår inte att Hillary skulle vara en bra president för att hon är kvinna. Utan för att hon är demokrat och en stark människa.

Jag blir glad
När jag lyssnar på Michelle Obamas tal, det talet inger hopp. Och vilken talare hon är! Hon talar från sitt hjärta.
"Go high when others go low" <3

Jag blir stolt
över mig själv när jag lyckas koppla bort omgivningen, t o m en skällande hund bakom min rygg, när jag gör yoga! Det känns bra. Att kunna fokusera :-)

Ännu en fd partiledare har slutat sin jordevandring. 98 år blev han, C H Hermansson. Jag gillade honom som person. Höll inte med honom om allt han sa, men en hel del. ;-) Bl a så sa han, när det var strider inom partiet (V), de berömda orden: "Någon jävla ordning ska det vara i ett parti" Och det kan man väl inte annat än hålla med om :-)
Vila i frid.

Vad jag gjort idag? Jodå, rensningen fortsätter. In i minsta vrå...:-) Gör en del "fynd" ("aha, ligger den här!") men det jag vill hitta...nej...men, skam den som ger sig...

Till sist: favorit i repris:

Och denna, på dagen ett år gamla bilden:

Lika aktuell idag :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Torka svetten ur pannan och dansa i regnet

publicerat i Allmänt;

Pust och stånk och stön...
Eftersom maken samlat ihop grejer som skulle iväg till miljöstation idag kom jag på den "smarta" idén att vi kunde rensa gamla förrådet under trappan...så det gjorde vi...ut med allt på gräsmattan. Under pust och stånk och stön och torka svetten ur pannan, konstaterade vi att vi har ett berg av gamla och för all del ganska nya blomkrukor i all världens storlekar!!! Plus en massa annat som trängdes där under trappan...Jag tog fram slangen och spolade av krukor och korgar. Men de måste ändå diskas. Och sen delas upp: "ha kvar", "skänka till second hand". Kategori "slänga" är redan färdig.
Svettigt värre i sommarhettan, men man har ju så roligt som man gör sig ;-)
Nu vilar jag...dricker vatten och äter glass...
Maken och hunden kom just hem från miljöstationen. Nu känns det skönt att ha rensat.
Bara att fortsätta...men vila först...

Vilan blev inte så lång, det rycker i "rensarhänderna" och sovrummets byrå och skåp får sig en omgång.
Så börjar det regna. Först ett sånt där förföriskt lätt sommarregn, som man bara måste ut och dansa i :-)
Sen allt kraftigare. Och jag tror det åskar också...

Så här fint blev det nu i förrådet under gamla trappan. Några gamla redskap och verktyg på väggen. De bär på sina egna minnen.

Den här informationen sitter på insidan av förrådets dörr. :-)
Det här fick ingå i "torpets berättelse" del 3. ;-) Och dessa bilder på lås från övervåningens dörrar. Jag tycker att de är vackra i sin slitna enkelhet.

Läser på Fb att en vän sitter långt fram i publiken på Allsång i kväll. Klädd i rosa. Bäst att titta då! :-)

Här en bild på den lätta lunchen vi åt idag. Perfekt en het dag som denna. Ikväll blir det kräftor. Det blir också perfekt. ;-)

Regnet smattrar mot det öppna fönstret. Gardinen fladdrar i vinden. Det är fortfarande väldigt varmt.
Jag fortsätter väl rensandet jag. Eller jag borde nog måla, nej, ingen tavla, men en hylla :-)

Frid och allt gott!
❤️

Brukar du också dansa i regnet? ;-) Det kanske bara är jag som är lite knasig och barnslig? Men det är okey :-)

Bland hallonsnår och porslinsskärvor

publicerat i Allmänt;

Det är varmt idag också. Mycket varmt. Från och till åskar det här och det kom en liten åskskur.
Men det som skiljer dagen från gårdagen är att jag, trots hettan, har mer energi idag. Vet inte var den kom ifrån? ;-) Men är djupt tacksam. Och vill och gör "allting" på en gång ;-) "Ska du inte vila?", undrar maken. "Jo, det också" :-)

"Torpet berättar" del 2:
Idag handlar det inte så mycket om själva huset, utan mer om det vi funnit i marken. Börjar med porslinsskärvorna:

Troligen från flera familjers hushåll. Genom åren. Kan inte låta bli att fundera på vilka de var, vad de kände, vad de tänkte...:-) Mer om torpets berättelse i morgon. :-)

Vi rensar i torpet igen. Lite ostrukturerat men i alla fall. ;-)
Nu har hallonen mognat! Underbart!

Redan när jag läste recensionerna av Malou von Sivers sommarprogram bestämde jag mig för att detta måste jag lyssna på. Idag gjorde jag det. Och det berörde mig väldigt djupt, jag grät ibland. Det som berörde mig djupt personligt tänker jag inte berätta men jag vill jag gärna citera henne.
"Min sårbarhet är också min styrka och min drivkraft. Den som gjort mig till den jag är. Mitt livs tatuering."

Hon berättade bl a att hon vid ett samtal med Kofi Annan undrat hur han klarat av att hålla diplomatiska samtal när han upplevde så mycket av världens ondska. Han berättade då om när han gick i skolan i Ghana. En dag kom rektorn in med ett stort vitt papper med en liten svart prick på. Han frågade vad eleverna såg. "En svart prick", svarade de i kör. Rektorn sa att han såg "ett ljust vitt papper". Fokusera inte på det lilla svarta, fokusera på det stora vita, ljusa istället...

Malou pratar också om självmedkänsla. Om hur hon bestämt sig för att inte döma sig själv så hårt.

Programmet är så väldigt bra, så har du ännu inte hört det, gör det! Jag mår bra efter att ha lyssnat. Mycket bra :-)

"Under ekars djupa grönska..."<3

Ljus och Kärlek
❤️

Våga be, önska och drömma

publicerat i Allmänt;

Solen skiner, temperaturen är hög, luftfuktigheten är väldigt hög, vita och grå moln och åskmuller
från och till. Jag blir varm och svettig bara av att röra mig lite. Nej, jag klagar inte, jag bara "konstaterar". ;-)

Jag var med och "störtade" Sossarna och Olof Palme från "tronen" i valet 1976. Efter 40 års dominans blev det en borglig regering med Centerns Thorbjörn Fälldin som statsminister. Med facit i hand vet jag inte om jag tycker att det var så lyckat...Det var kärnkraftsfrågan som fick mig att rösta på Centern. Och jag gillade Fälldin. En bonde från Ångermanland. Men det blev svekdebatt, "långbänk", slitningar, kontroverser, avgångar...Och sen dess har Centern inte varit sig lik, tycker jag.

Nu har Thorbjörn Fälldin lämnat jordelivet. Han blev 90 år. Jag läser att han hade det bra på sin fina gård i Ramvik, de sista åren, trots sjukdom. Jag hoppas att det stämmer. Vila i frid.

Visst är det något att stilla bedja om? Något att önska. Något att drömma om. <3 Man får be, man får önska och man får drömma. <3

Jag tänkte att jag skulle berätta lite om vårt torp. Om den gamla stugan. Vi vet inte så mycket om dess historia men när vi panelade om för en del år sedan började torpet "själv berätta". Det dolde sig meddelanden i golv och väggar från bl a den förste ägaren, han som byggde huset på 1920-talet. I golvet på övervåningen hittade vi detta budskap:

"Lag jag in golv"

Huset har mer att berätta. Det kommer i kommande inlägg :-)

Det här tycker jag stämmer så bra :-)

Våga be! Våga önska! Våga drömma!
Och jag hoppas att du har en vän att göra ingenting tillsammans med!
❤️❤️❤️

En gnutta dåligt samvete

publicerat i Allmänt;

Jag vet hur det ser ut utifrån. "Där ligger kärringen i hängmattan och latar sig medan gubben hennes får kämpa med att klippa gräsmattan i gassande sol."
Och ja, så är det.. Men om man skulle gå lite djupare in i denna bild så skulle man känna att "kärringen" har smärtor i hela kroppen och en kraftig psykisk trötthet. Och att "gubben" aldrig skulle kunna ligga stilla någon längre stund i solen. Man skulle också förstå att kvinnan känner stor och djup tacksamhet till mannen och att hon ständigt försöker handskas med ett dåligt samvete.
Vi har olika kraft jag och maken. Och jag kan numera inte hålla samma takt som han. Så är det.

Och just idag, har jag en "hängmattedag", jag har min plats och stund i solen. Och jag är sååå lycklig! Faktiskt! Förutom det dåliga samvetet, men det är bara en liten gnutta dåligt samvete i dag ;-) Och min make missunnar mig inte alls. Han älskar mig. Och jag honom.

Ser du boken? Den kom med posten. En vacker bok med kärleksfull text. "Den enda" av Daniel Mendoza.

Jag har precis börjat läsa den men känner redan att denna bok vill jag rekommendera! :-)
Det är att hoppa från ytterlighet till ytterlighet när jag ena stunden tar in grymheterna och hatet, nu senast i München och Kabul, och sen läser om kärleken i Mendozas bok.
I Kabul tar IS på sig attacken. I München verkar det ha varit en ung man besatt av vansinnesdåd... Tankar går till offer och anhöriga.
Så återvänder jag till boken om kärlek. Behöver påminnas om den starka kraft som kärleken är...<3

Dagens Tankestenar: Kärlek och Vila. Passar bra för mig idag och jag delar gärna med mig av Tankeorden till Dig. ❤️ Med en önskan om att du kan få detta på det sätt som passar Dig och dina behov.
❤️

Minnen, sköldpadda och härlig släkt

publicerat i Allmänt;

Jag sitter på gamla stugans trappa och äter min frukost. Det är varmt men inte helt klart på himlen. 22 juli. Tankarna vandrar i väg. Fem år tillbaka. De hade samlats på en vacker ö för ett sommarläger. De var unga, en del av dem var barn. De var politiskt engagerade. De trodde på solidaritet och alla människors lika värde. De hade sitt liv framför sig. Men det satte hatet och högerextremismen stopp för. De jagades, de sköts, många dog många skadades. Av en man som hatade det de trodde på. En man som låst in sig och spelat våldsamma dataspel och läst extrema högerpolitiska manifest.

Jag var långt ifrån ensam om att efter denna terrorhandling, försiktigt våga tro att nu skulle vi alla vakna och kämpa för det goda.

Efter fem år kan vi konstatera att så blev det inte...ord som öppenhet, solidaritet, godhet...hånas och smutskastas...
Högerextremismen växer i hela världen. Hatet växer. Varför? Populismen byggd på missnöje och lögner breder ut sig och folk stänger sina hjärtan.

Minns offren på Utöya. Hedra dem genom att kämpa för det goda. Det tänker jag göra. Inte för att jag är en "god" människa utan för att jag väljer kärlek. Och för att jag har tillräckligt med historisk kunskap för att veta vad som hände förra gången populismen fick härja fritt...

Nu har det blivit kväll och maken, jag och hunden är på hemväg från en härlig "släktträff" i Västmanland. Hos makens syster med familj. Nu fick vårt barnbarn träffa sin syssling som är ett halvår äldre. De fann varandra riktigt bra. Även om den ena pratar svenska och den andra engelska. :-)

Klappa på Anton som är en sköldpadda på grönbete, var kul att göra. :-)

Och så kom då Izabelles föräldrar. Efter god mat och lite lek och samtal var det dags att ta farväl av Izabelle för denna gång.

Fint väder har vi fortfarande, en fin sommarkväll. Tacksam över allt jag fått uppleva denna dag. I morgon ska jag vila. Kropp och själ.
I stillheten i mitt torp. Samla ny energi för nya äventyr.

I hallen i gamla stugan hänger hattar, torkade blommor och vår förra hunds koppel. Som minne :-)

Ljus, fred och kärlek
❤️

Sol och bad och lite nostalgi

publicerat i Allmänt;

Morgonpromenad

Efter morgonpromenaden stannade vi inne en stund. Medan farfar jobbade och Izabelle lekte med sin farbrors gamla Duplo, hade farmor en nostalgistund. Hittade gamla EP-fodral från en svunnen tid. ;-) Minns att jag inte hade så många EP:n, desto fler LP:n. Men här kommer lite nostalgi i bild :-)

Efter lunch och sovstund, eller ja, vila i alla fall, plockade vi fram badkläder och vandrade ner till sjön. Utan tvekan hoppade både Izabelle och farmor i plurret. Farfar och hunden blev kvar på bryggan. ;-) Skönt var det i vattnet. Och kul.

???

Sen blev det grillat som vi åt ute. Och nu vattnar farfar och Izabelle blommorna. Det behövs en sån här varm dag. Igår kväll la vi över nät över vinbärsbusken. Den med röda bären som fåglarna gärna vill äta. Vi gjorde en provsmakning innan vi la över nätet. Mums, var det!

Det piper och tjattrar i nästan varenda fågelholk här nu och föräldrarna har fullt upp med att fånga mat till de små som aldrig verkar bli mätta och nöjda. :-)

Tja, kanske det. Men nej, det är kul att jobba också...emellanåt ;-) Som egenföretagare har vi ingen riktig semester men vi kan dela upp dagarna lite för det mesta. Och jobba på distans. I solen. Emellanåt;-)
Just nu njuter vi maken och jag av sommaren. Den här veckan med Izabelle har varit intensiv och kul. Jag sa till maken igår att vi i framtiden kommer att minnas den här tiden som en mycket lycklig tid. Jag tror han höll med om det.
I morgon ska barnbarnet återlämnas till sina föräldrar. Det kommer att kännas tomt efter henne men hunden, hur mycket han än gillar henne, behöver nog lite "semester" ;-)

Innan återlämnandet i morgon ska vi ut på ett litet äventyr. :-) Det ska bli ett intressant möte mellan två sysslingar. ;-)

Det var allt från oss i torpet i dag. Tack för att du ville läsa! ❤️
Må kärleken omfamna Dig och må ljuset lysa upp Din livsväg.
❤️

Pokémon och Nyckelpigorna återvänder

publicerat i Allmänt;

Jag antar att man bör ha en åsikt gällande Pokémon? Men jag har ingen åsikt. För jag vet för lite om detta fenomen. Pokémon är för mig kort som yngste sonen och hans kompisar samlade på och spelade något sorts spel med när de var små. Någonstans finns sonens samling kvar... Inte ens i vår vildaste fantasi hade vi väl kunnat tro att Pokémon skulle återvända i ny form och bli en sån succé utomhus. Det är just det där med utomhus som verkar vara det positiva. Att barn och ungdomar är ute och rör på sig. Och att grannar har börjat prata med varandra. ;-) Sen orsakar det tydligen en del krockar när man är ute och kör samtidigt som man letar Pokémon . (!?)
Och folk har fått besök inne på gården och i sitt hem av Pokémon-letare... Jojo...;-) Lustig tid vi lever i...

Morgonpromenad till ängen idag. Och vad fick vi se? Ytterligare två nyckelpigor! De verkar ha återvänt efter många års bortavaro. Välkomna!

På förmiddagen blev det äntligen dags för båtfärd. Izabelle hade bestämt sig för att det skulle bli "läskigt" men att sitta i farmors knä kändes ändå lite tryggt. Och så sjöng vi och tittade på fåglar och vackra näckrosor. Fascinerande med blommor som "simmar" på vattnet. Hunden njöt som vanligt av båtturen. I land igen hade vi det jobbigt med insekterna. Inte mygg nu längre utan bromsar. Fy, vad ettriga de är och vad hårt de sticker.

Efter lunch drog vi in till stan och jobbet igen. Om ni undrar om Kicki var med, så jo, hon kom med, när vi väl hittade henne. Hon hade lagt sig i en solstol idag...;-) Vi hann med att hälsa på uppe hos Kajsa också. Lilla vovven var inte där nu heller men en fin tavla med honom fanns där.

Målad av samma fantastiska konstnär som målade av vår hund. Erik Hedin.
Något spännande verkar hända där utanför fönstret...

Nu är vi åter i torpet. Dagen blev molnigare än vad de sagt men vi klagar inte. :-)

Fullmåne ikväll! :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Poolplask

publicerat i Allmänt;

Tro inte att Kicki slutade försvinna mystiskt igår. Igår kväll när duschning och tandborstning var klar och Izabelle låg i sängen och farmor läser den vanliga godnattsagan...då kommer den där känslan igen...någon fattas...Kicki! Var är Kicki? Farfar tillkallas. Kicki är borta igen! Du måste leta...Det tar en stund sen kommer farfar med Kicki...och ordningen är återställd. ;-)
Idag har Kicki inte varit på rymmen men däremot har hon blivit blöt...och ligger på tork i solen.
För idag kom lilla poolen fram...

Det tar sin tid att fylla poolen men det är ju en del av nöjet. ;-)

Vilken fin sommardag det blev idag! Soligt och varmt. Yngste sonen på besök. Grillat. Glass. Samtal. Skratt. Lite bus. Men bara farmor och Izabelle vågade sig ner i poolen ;-) Det blev väl inte så mycket till bad, mer poolplask. ;-)

Morgonpromenad till sjön. Redan tidigt kändes det att det skulle bli en varm dag.
Yngste sonen åker hem. Med sig i bilen har han kartonger med grejer som är hans, från skoltiden bl a. Känns skönt att slippa ha det kvar här. Hej då! <3

Nu är det kväll. Maken måste åka in till stan och jobba lite. Izabelle och jag varvar ner. Bakar med Play-doh och ser på Barnkanalen. Snart är det dags för nattning igen. Tycker i alla fall farmor ;-) Ibland går det lätt, ibland blir det "strid"...;-)
Blir nog inget regn i kväll. Det kom en skur igår kväll och eftersom solen lyste samtidigt fick vi njuta av regnbågen! :-)

En av mina systrar heter Sara. Grattis på namnsdagen! Alla "Saror". :-)

De sjunger på TV:n att man ska ge sig själv en långsam kram och andas djupt. Det ska man bli lugn av. Kanske något att prova? ;-)

Vi har så smått börjat planera sommarens Gotlandsresa. Den är ännu bara en vision men kan kanske bli verklighet...;-) Lääängtar till ön.

Jag hoppas att Du har en fin sommar. Var rädd om Dig! Du är värdefull! Minns alltid det!
❤️

Kicki och jordgubbar

publicerat i Allmänt;

När farmor slutat vimsa omkring och samlat ihop det som ska med och farfar fått på sig "åka-bort-kläderna", är det dags att låsa dörren. Borta vid bilen väntar barnbarn och hund...

Kommer ni snart?
Tråkigt att vänta...

När Izabelle klättrat upp i bilbarnstolen tycker farmor att det är något som inte stämmer...något fattas...-"men, fattas det inte någon?" säger farmor. "Ja, Kicki!" Säger Izabelle. "Men var är Kicki?" "Farfar, Kicki!" Farfar får fart och springer in i stugan igen. Han springer förbi dockvagnen som står ute. "Farfar, vagnen!", ropar Izabelle. "Vilken säng?", ropar farfar tillbaka och irrar omkring där inne. "Farfar, vagnen!" Farmor lyfter ur Izabelle som springer mot vagnen. "Kicki!"
Hunden tittar förvånat på oss när vi vimsar omkring. Men nu är vi alla fyra instuvade i bilen, förlåt, alla fem, Kicki också...;-)

Kicki är nerbäddad i solhatten :-)

Och fram till min syster med make kom vi. Fick jättegod mat och den goda efterrätten njöt vi av ute i solen i den vackra trädgården. Izabelle stortrivdes. Alldeles speciellt var det att få plocka egenodlade jordgubbar och äta direkt. Det är Sommar det! :-)

Vi vuxna har nu bokat ett datum för "återträff". Då ska vi "göra Österbybruk". Maken och jag har varit där många gånger men aldrig "turistat". :-) Och min syster har så mycket hon vill visa. Ska bli spännande. Jag gillar att besöka gamla bruk. Både i Uppland och Gästrikland.

"Syrran" har gröna fingrar :-)

Nu blir det lite jobb i stan innan vi återvänder till torpet. Det har kommit några droppar på oss under resan, i övrigt är det soligt. Mycket tragik på E4:an. Semestertrafik. Husvagnar och husbilar. Må alla komma lyckligt dit de ska.

Ljus, frid och kärlek
❤️

"Ah, gurka" ;-)

publicerat i Allmänt;

Maten är snart klar. Den populära gurkan är redan framdukad. "Ah, gurka!", säger tvååringen och sträcker resolut ut handen och plockar upp en gurkskiva och stoppar in den i munnen. "Men", säger farmor, "fick du ta den?" Tvååringen nickar. "Man måste fråga först", säger farmor. "Får jag ta den?", säger man. "Ja", säger barnbarnet. "Får jag ta den?", fortsätter farmor uppmanande. "Ja", säger barnbarnet....;-)) Farmor kan inte låta bli att skratta. Och barnbarnet ler med hela ansiktet. :-)

Så här har vädret sett ut idag. Moln, mörka och vita och sol samtidigt. Vackert och lite dramatiskt ;-)
Grodprins eller prinsgroda? ;-) Söt är den i alla fall och den hör hemma på en av granngårdarna.
Många vackra Blåvingar har vi på vår tomt nu. Lycka! :-)

Vi åkte in till stan och jobbade på förmiddagen idag. I vårt bostadsområde har det varit tävling, Triathlon, hela helgen. Tävlande både i vattnet och i land. Men vi åkte tillbaka till tystnaden och lugnet i torpet. :-)

Känner ni igen mig? Jag heter Gnutten och var tecknad seriefigur på 80-talet. ;-)

Snart är denna söndag slut. Prognosen spår att det ska bli varmt och soligt i hela landet under kommande vecka. Törs man tro på det? Det är ju Fruntimmersveckan! ;-))

God Natt min värld
Nu vill jag sova
Sova lugnt och tryggt

Få vila från världens oro
Från hatet och hoten
Från konflikter och intolerans

Vila öronen från världens brus
Vila ögonen från tusen bilder
Vila munnen från pratet

Släppa spänningar
Drömma drömmar
Bearbeta intryck

Kanske nås utav ett budskap
Kanske finna ett svar
I drömmens kodade språk

I tillit vill jag sova
I vetskapen om änglavakt
Vid min dörr och vid min sida

Låta mörkret omsluta mig
Tills ljuset väcker mig

God natt!
❤️

Göra små saker med stor kärlek

publicerat i Allmänt;

Ser du vad det är? ;-) Andungar...;-)

Hunden verkar förstå att när Izabelle håller i kopplet får man inte dra. :-)

Vinden susar i träden idag. På förmiddagen promenerar vi ner till sjön och sitter på bryggan en stund och bara "är". Jag, maken, hunden och barnbarnet. Änderna kommer på besök. Det är knappt att man ser vem som är mamman längre, så stora har ungarna blivit.

Jag känner en stor tacksamhet över att jag kan få ha såna här stunder när jag kan utestänga all världens elände. Den stora världen. Och bara vara i den lilla världen här och nu och vila i den.

Lika tacksam är jag över att ha möjlighet att få ta del av den stora världen. Att glömma mig själv en stund och få ta in och känna med andra. Både sorg och glädje.

Jag ser sällan nyheterna på TV. Bara när det hänt något stort. Positivt eller negativt. Jag drar själv gränsen för vad jag orkar ta in. Jag läser tidningarna på nätet men jag sätter även där min gräns för jag vet vad jag klarar av att ta in.

Det jag tydligen, av kommentarer att döma, var otydlig med i gårdagens inlägg, var att jag inte dömer människor som valt bort TV och tidningar. Varför skulle jag göra det? Men jag förstår inte dem som väljer bort sin omvärld och tycker att det som händer i världen inte berör dem. De som likgiltigt rycker på axlarna eller tror att det inte finns om man tittar bort.

Jag startade bloggen för att dela positiva nyheter och positiva tankar. Tro mig, jag vet hur svårt det är att hitta positiva nyheter! Så det har fått bli mest positiva tankar istället. Och när omvärldens grymheter knackar på, så blundar jag inte, men försöker hitta sätt att förhålla mig. Empati t ex. Och som igår, tillit till godheten, trots allt.

Vi som lever här i tryggheten, vi kan välja hur vi vill förhålla oss till det som händer därute i stora världen. Vi kan fritt välja våra gränser. Vi behöver inte bli frustrerade för vi kan alltid göra något för en bättre värld. "Vi kan inte göra storverk här på jorden. Vi kan bara göra små saker med stor kärlek" Moder Theresa <3

Sända ut kärleksfulla tankar t ex. Jag tror på tankens kraft. Be kan den göra som tror på bönens kraft. För den som har styrkan, tiden och möjligheten finns det mycket praktiskt att göra inom t ex Röda Korset. Alla kan vi finnas för våra nära och kära. Lyssna, trösta, samtala. Så sprids kärleken som ringar på vattnet.

Det jag är rädd för och många med mig, är att vi blir likgiltiga...

Att känna sorg och kanske även rädsla är naturligt när världen ser ut som den gör. Tycker jag. Det tillhör livet. Att finna tröst, tillit och tacksamhet, det är vad jag känner är min uppgift. Och det jag finner vill jag dela med mig av.

"Lånad" bild från Fb. Den är så underbar, tycker jag.

Dagens tankesten blev passande nog Empati. :-)

Nu har vi varit på promenad igen. Denna gång i skogen. Då fick vi ta på oss stövlar :-)

Sänder ljus och kärlek
❤️

Tillit, trots allt

publicerat i Allmänt;

Bilden har jag "lånat" från Malena Ernmans inlägg på Fb idag.


Vaknar. Maken åker till Stockholm för att hämta barnbarnet. Somnar om. Hunden likaså. Vaknar igen. Kollar klockan på mobilen. Möts av en skrämmande avisering. Ännu något har hänt som känns svårt, nästan omöjligt att ta in. Nej!!!
Äter frukost och läser mer. Skräms av ondskan i uppsåtet och handlingen. Omöjligt att förstå, totalt omöjligt.

En rysning går igenom min kropp när jag tänker på att mina söner var där i närheten för en månad sen...

Som alltid när något sådant här hänt reagerar vi olika. De flesta uttrycker sin avsky över dådet och känner med de drabbade. Sen är det de som sticker huvudet i sanden och låtsas som om ingenting har hänt. Visst, livet här och nu går vidare som vanligt för oss som inte personligt drabbats. Men att låta bli att läsa tidningar eller lyssna och se på nyheterna som om världen inte angår oss, det förstår jag mig inte på. Man behöver inte "frossa i elände" men faktum är ju att vi alla hör ihop. Vi är alla en del av världsalltet. Vi är alla en del av sorgen när något brister. Vi är beroende av varandras kärlek och omsorg. Varandras tankar och böner.

Sen är det de som genast måste uttrycka sitt hat mot muslimer. Alla muslimer. Kommentarsfälten är fulla med sånt idag. Ja, jag har läst en del av dem. För jag är alltid intresserad av hur andra tänker och vad de känner. Önskar att de tänkte ett varv till...

Mina tankar går till de döda, skadade och anhöriga. Just nu kämpar många för sina liv på sjukhus. Ett flertal av dem är barn...

Det var Frankrikes nationaldag igår. Nu utlyses tre dagars nationell sorg...

Jag har trummat lite. Det är mitt sätt att hantera sorgen. Trummat för världen. För kärlek och fred.
Och jag bryr mig inte om ifall någon tycker att jag är naiv och "löjlig".

Jag tog en tankesten ur samlingen idag. Det blev "Tillit"...På undersidan finns blommor. Jag kände så här: kanske det är så att man, trots allt som sker, ska försöka ha tillit till godheten i världen? Hoppet...Tillit. <3

Jag skrev igår om "Pippi-energin". Jag tror faktiskt jag fick lite energi igår, bara av att skriva ordet...hi hi...hur som helst med stor energi tog jag itu med att bland annat rensa ur "det stora blå skåpet" som är stället där vi lägger "allting"...där var röra och kaos. Nu tittar jag in där och konstaterar att jag var väldigt "duktig" i går kväll. ;-) Fniss. Ibland måste man få berömma sig själv...eller hur?

Nu är maken och barnbarnet lyckligt här. Jag är så tacksam över att kunna krama mitt barnbarn. Och jag tänker på alla de barn som dött eller skadats i dessa vidriga terrordåd. Och så kramar jag lite till.

Tillit var det ja...ska försöka...

Ljus, kärlek och hopp❤️

Farfar och Izabelle doserar upp hundmat i portionspåsar. Förhoppningsfull hund i bakgrunden ;-)

Det gamla och det nya

publicerat i Allmänt;

Det talas så mycket om Värderingar numera. Speciellt "svenska värderingar". Och det låter ju fint men vad innebär de? Vilka är de? Jämlikhet? Det blir liksom ord som hänger i luften, känner jag. Vilka värderingar delar vi alla som är "infödda" här? Ordet värderingar används nu också som ett slagträ mot invandrarna. Det tål att tänkas på och det är nog viktigt att var och en tar sig en fundering på vilka värderingar vi har och vilka vi vill värna om.

När jag senast rensade i bokhyllorna här i torpet hittade jag många gamla böcker. En av dem var Katekesen. För några generationer tillbaka var denna rättesnöret. Jag satte mig faktiskt och läste en hel del i den. För att förstå hur man tänkte förr. För en kvinna är det frustrerande och nervärderande läsning.

När jag läser detta mår jag illa. Men jag läser för att försöka förstå. Man kan naturligtvis skratta åt det men vi skrattar inte åt andra religioners kvinnoförnedrande skrifter. För inte alls länge sedan var kvinnan mannens egendom.
Jag känner stor tacksamhet till de kvinnor som förde kampen för kvinnors rättigheter. Många fnyser åt "kvinnokamp" och hånar "feminismen"... Jag blir väldigt förvånad när kvinnor gör det...
Är allt bra nu då? Mitt svar är: Nej!
Att läsa om "tjänstefolkets" regler, gör mig inte heller på gott humör. Jag förstår verkligen uttrycket att "religionen är ett opium för folket"...Och jag sänder tacksamhet till fackföreningsrörelsen också, även om jag ibland ifrågasätter vad de sysslar med idag...

Jag hittade en annan gammal bok också. Av lite senare datum och skriven av en kvinna om en tjej, allas vår starka, härliga, fria Pippi! (Inget "svagt kvinnligt kärl") ;-)

Jag skulle behöva lite eller rättare sagt mycket "Pippienergi" idag. Jag är så trött, i kropp och själ. Ligger kvar i sängen och lyssnar på regnet. Hunden har placerat sig på mig som om han ville försäkra sig om att jag ligger kvar och inte får för mig att gå ut på promenad...;-)

En charmig, klok och vacker kvinna fyller 39 år idag. Grattis Victoria!! Och grattis till min fine farbror som också fyller år idag!! Några fler år. :-) Vi flaggar för dig! Du får ursäkta att flaggan hänger som en våt trasa men vädret rår man inte på...

Svenska flaggan som så många talar om som något vi "måste ta tillbaka". Jag vet inte vem eller vilka som de anser "tagit den" men jag anar. Själv var jag med på den tiden när rasister och nynazister började använda flaggan vid demonstrationer och som symbol för deras agenda. De gjorde den till sin. Det var då många svenskar som blev tveksamma till att använda den t ex vid skolavslutningar. Det var så då. Men det är ju inte så nu. Tycker nog allt att vi "tagit tillbaka den". Om vi alla använder den så blir den inte längre en symbol för den negativa nationalismen. Anser jag :-)

Det mesta har sin förklaring och sina svar bakåt i tiden. Men vi har så fullt upp med allt nytt som händer och vill ha snabba svar och snabba lösningar.
En hel del får vi svar och förklaringar på i framtiden. Och en del kanske vi aldrig får svar på. Det kanske inte är meningen heller...

Och regnet tog en paus och vi "drog" ut hunden på promenad. Riktigt varmt och skönt.

Gör det ont när knoppar brister? Vackert är det i alla fall :-) Pånyttfödelse <3

Förberedelse för eventuella regniga dagar under barnbarnets besök ;-) När mina barn var små bakade jag play-doh-degen själv men som farmor är jag mycket latare och köper färdig deg. ;-)

Allas lika värde, det är värdegrunden vi ska lära ut till alla! Tycker jag. Håller du med?

I Katekesen står det mycket om Guds vrede och Guds hämnd. För mig är Gud Kärlek, Källan till allt liv. Så för mig går bilden inte ihop. Men jag tror Jesus skulle gillat det jag skriver...men vad vet jag?

"Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem" Matteus 7:12
Den gyllene regeln.

Svårare än så ska det inte vara. Men svårt nog...i många sammanhang....men som grund för värderingar tycker jag den är utmärkt. Dessutom förekommer den i ett flertal religioner, lite olika uttryckt men samma andemening.

Ljus och Kärlek
❤️

Ögonblick att minnas och hoppet

publicerat i Allmänt;

Fingerborgsblomman växer där i skogskanten i år igen. Så vacker. Jo, jag vet, giftig. Får beundras på avstånd :-)

Varit i stan för jobb och ärenden. Bl a hämtat ut nya brillorna som jag nu försöker vänja mig med. Det tar ca 4 veckor sa dem. Speciellt högra ögat behöver lära sig att fokusera.

Hann äntligen med att prata med en god vän som jag känner att jag försakat en del. Och saknat. Mysigt att samtala igen. Och mer behövs. :-)
Vänner är guldskatter! <3 De är mer än guld värda.

Jag kände för att lägga upp denna. :-) Jag hoppas att det gäller mig om några/många år ;-)) Hi hi

Det här inlägget blir rörigt. Har varit tvungen att avbryta skrivandet flera gånger och har tappat "den röda tråden" så att säga...;-)

Senaste avbrottet var ett telefonsamtal med min mor. Hon mår bra men värst vad tråkigt väder de har i Göteborg. Stackarna. Ja, jag vet, "Göteborgsväder" och "det regnar alltid i Göteborg"...men, det är ju inte helt sant...:-) Jag har många soliga minnen från Götet. :-) Och jag är ju en "blå-vit-ängel".;-)

Fniss..;-) Min yngste son tycker inte att jag är en "riktig supporter" eftersom jag numera visar så ljumt intresse, men "Änglarna från Götet" är för alltid i mitt hjärta. Så det så! <3

Jag har förresten sparat några ögonblicksminnen från fotbolls-EM. Naturligtvis "Islandsklappen" men också Ronaldos "coachning" av sitt lag när han själv blivit skadad och måste kliva av. Vilken glöd! :-) Och så den lille Portugalsupporten som gick fram och tröstade den förkrossade vuxne Frankrikesupporten! <3 Det finns glöd, det finns godhet och det finns medmänsklighet i världen! :-)

Det finns Hopp!

Hopp. Dagens "tankesten". <3

Hoppas du kan sova gott!
Hoppas du får en fin morgondag!
NAMASTE
❤️

Modet

publicerat i Allmänt;

Nu har jag lyssnat på Sommarprogrammet med Anders Kompass. Jag tar för givet att alla vet vem han är, om inte, så föreslår jag att du uppdaterar dig och gärna lyssnar på programmet. Precis som en kär vän, kommenterade, så är Anders en hjälte! Första delen av programmet så grät jag lite. Över ondskan och orättvisan i världen. Över maktmissbruk och lögner. Anders hade ett i mina öron bra musikval. Det underlättade att lyssna även om sångtexterna också hade sitt allvarliga budskap. Berättelsen om hur han mitt i allt det hemska träffar sitt livs stora kärlek är också så skönt att höra. Denna man har verkligen något att berätta. Lyssna gärna.På berättelsen om modet <3
(Som lite kuriosa kan jag berätta att jag gick i samma gymnasieskola som Anders, en liten internatskola i Uppsala;-)

Från min "tankestenssamling" tar jag denna sten. MOD är ett passande ord i dag. <3

En sång till modet

Text och musik: Mikael Wiehe, 2000

Här är en sång till modet
Den är till alla dom
som vågar tro på morgondan
fast natten är så lång
Här är en sång till modet
en liten, enkel låt
Det kanske verkar meningslöst
Men jag sjunger den ändå

Här är en sång till modet
till glädje, hopp och skratt
Till dom som tror på kärleken
fast hatet är så starkt
Till alla som slår sej samman
Till alla som ställer krav
Till dom som vet hur svårt det är
och ändå säger ”ja”

Här är en sång till modet
hos dom som vågar se
Som inte låter tysta sej
men säger som det är
Till alla som bygger broar
Till alla som släpper in
Till dom som tror att människan
kan göra det, hon vill

Här är en sång till alla
som vägrar att ge opp
Till dom som kämpar vidare
fast livet är så hårt
Till alla som vågar längta
till nåt, dom aldrig sett
Som inte låter kuva sej
men håller på sin rätt

Här är en sång till modet
Den är från mej till dej
En liten enkel visa
med det, jag helst vill säg’
Så vårda den väl och lär den
och nynna den ibland
För då växer den och sprider sej
i hela Sveriges land

Ser du den lilla nyckelpigan? Den är lite "unik". Vi har inte sett nyckelpigor här på flera år men idag, under skogspromenaden, såg vi två stycken. Kanske tre. Det var en som vi var lite tveksam om...

Det regnar, ljusnar, regnar, ljusnar, lite sol, störtregn...ja, så är vädret idag. Hos mig. I min lilla vrå av världen.

Frid och allt gott!
❤️

Skyddsänglarna

publicerat i Allmänt;

Jaha...jag hade skrivit ett långt inlägg om utseendefixering, kvinnokroppar och Ronaldo och avslutade med skyddsänglar...(Vilken härlig mix va?)Vad händer? Rätt som det är finns inte inlägget kvar! Suck...men lugn, jag har överlevt såna saker förr...fniss... Tydligen är det någon eller några som vill komma fram och vara med i dagens inlägg...bara dem...skyddsänglarna ;-) Okey!

Hur har du det med din skyddsängel? Jag har bra kontakt med min men tror att hen har det lite jobbigt ibland. Med mig, alltså ;-)

Men inte fullt så jobbigt som denna stackare har det, hoppas jag.

Skämt åsido, jag uppskattar min skyddsängel. Känner mig trygg. Och tacksam.
Du kanske inte tror på änglar? Det är okey, de tror på dig. ;-)

Nära är vi
Fast du inte ser oss
Nära dig
Av kärlek
Då och nu
Och alltid
Be oss
Om hjälp
Om stöd
Om svar
Om tröst
Om skydd
Vi vill att du ska le
Av inre lycka
Kom
Ta våra händer
Så går vi
Din stig
Är vår stig

Änglarna

Min skyddsängel
Tack för att du alltid är med mig
Tack för att du valde mig
Jag vill be dig
Låt mig få vila under din vinge
Trygg
Tack

Tillbaka i torpet. Åskan har mullrat och det har regnat. Behövdes en urladdning, det var så kvavt och en sån tung luft. Dessvärre läser jag att vissa områden i landet har fått på tok för mycket regn under en kort tid. Hoppas att det inte blir tragiska konsekvenser.

Missade Sommar idag men ska absolut lyssna på Anders Kompass program senare.

Hoppas detta inlägg inte försvinner nu...;-)

Var den du är! Du är vacker! ❤️

Tacksamhet och bristvara

publicerat i Allmänt;

Vacker utsikt över havet på Dalarö. :-)

Vi har varit på tårtkalas. Träffat många mysiga människor, både stora och små. En lång resa över dagen men det var det värt. :-)

Ser ett intressant inslag om det vackra Åmot. Där har ett par från Belgien öppnat ett boende för dem som vill få uppleva tystnad och leva nära naturen. Tystnad är en bristvara och de flesta turister som kommer till Åmot är från länder i Europa.
Tänk att vi lever i en tid när tystnad är en bristvara och något man måste resa bort för att uppleva!

Nu är vi hemma i stan igen. Tvättmaskinen dundrar på i kväll också. Solen skiner och kanske blir solnedgången lika vacker i kväll som i går kväll.

Nu inväntar vi kvällens "drama". Med att titta på Engelska Antikrundan. :-)

Tacksam över dagens händelser. Att få träffa släkt och ingift släkt. Att få komma till charmiga Dalarö. Och att vara lyckligt tillbaka i min "egen" stad. :-) Tacksamhet är en skön känsla. <3

Heja Frankrike! :-)

God Natt!
❤️

Stadens brus

publicerat i Allmänt;

Efter frukosten startade vi dagen på bryggan. Stilla vatten. Stilla stund. Jag som vanligt med fötterna i vattnet. Sprattlar lite. Ringar på vattnet. :-)

Vackra tunna fjädermoln på himlen. Det blir en varm dag.

Vi har packat det mesta som ska med till stan. Packar ihop lite till och lämnar idyllen. Bilen är nästan fullpackad med tvätt.
Molnigare i stan. Men tryckande varmt. Först till företagslokalen för jobb. Roligt jobb. :-)

Sen tvättdags. Vi kör på två ställen. Jag tvättar kläder i badrummets maskin. Maken tvättar mattor i den gemensamma tvättstugan. En hel del annat att göra också. Och mat? Hur gör vi med mat? Både i kylskåp och frys gapar hyllorna tomma. Beställer pizza och får hemkört. Smakar bra. Tvätten hänger på tork både inne och ute på balkongerna. Det syns att vi är hemma. ;-)
Fågelsång är utbytt mot måsskri. Trafik och då och då höga röster utifrån. Stadens ljud. Nu på sommaren också ljudet av båtmotorer nere på ån. Jag tycker om stadens brus men längtar ändå tillbaka till tystnaden i torpet.
Det har mörknat på himlen och börjat blåsa rejält. Ska åskan som härjat söderut komma hit tro?

Det regnar lite...sen kommer solen igen. Nu hörs musik på avstånd och barnskratt. Barnskratt är så smittande. :-)

På kalas i morgon! På Dalarö. Där har jag aldrig varit förut. Present inslagen. Sonhustrun fyller 30. :-)

Jag hoppas att du också har en perfekt dag då och då. Även om den inte ser ut så här som på bilden. Vad är en perfekt dag för dig? Vad innehåller den? Kanske inget annat än vila? Det är gott nog det ibland. Och nyttigt. :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Hoppet och Tron

publicerat i Allmänt;

I dessa tider med allt hat och hot och våld. Med Trump, IS, SD, lögner och diskriminering...längtar jag efter hoppfulla nyheter. Hoppfulla ord. Hoppfulla röster.

Hoppets röst

Jag tänder ljus för dig ikväll och önskar frid åt det som var,
allt gick så fort och nu är glömskan som en vän.

Jag drömmer att vi ses igen, att handen snuddar vid din kind,
allting blir nytt, tårarna ger oss liv igen.

Låt förlåtelsen klinga i ditt bröst
så föds hoppets röst,
så föds hoppets röst.

Jag svek mitt sanna ideal,
du mena inte det du sa,
skrattet blev hårt så vi blev själar bakom stål,
vi spiller blod för ingenting vi tror att stolthet för oss in,
men vad är mod om det vill segra genom sår.

Låt förlåtelsen klinga i ditt bröst så föds hoppets röst,
så föds hoppets röst.
Låt förlåtelsen klinga i ditt bröst,
så föds hoppets röst,
så föds hoppets röst.

Vi söker ständigt efter nåd vi letar alltid efter råd
sen står vi kvar och ser hur livet snurrar iväg
nu står vi nakna utan makt och ser ej livet som vår skatt
vår svaghet är vår styrka om vi bara törs.

Låt förlåtelsen klinga i ditt bröst
så föds hoppets röst,
så föds hoppets röst,
låt förlåtelsen klinga i ditt bröst
så föds hoppets röst,
så föds hoppets röst

Thomas DiLeva
❤️

"Så föds hoppets röst". Det är väl delvis en kärlekssång om ett förlorat förhållande detta men jag tycker att den sträcker sig längre än så. "Vår svaghet är vår styrka om vi bara törs."

Hopp vill jag känna. Och tro. :-)

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Drömmarna vi har känns som bleka höstar
Där har sommaren redan regnat bort
Det spelar ingen roll hur vi gråter våra tårar
Svaren är en viskning i en värld långt bort

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Att vilja men inte känna är nog så svårt
Att se men inte höra
Du vände dig bort
Du sa: Inget här är givet, för sådant är livet
I mina ord finns ingen önskan eller någon lust och längtan

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Na, na, na...

Tro
Jag vill känna tro
Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro
I en vintervärld, finns det någon tro?
Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten
Känna tro igen

Marie Fredriksson
❤️

Ännu en Jungfru Marie Nycklar. <3


En varm, mycket varm dag, har passerat. Det är fredag, igen! :-)
Fredag kväll. Jag önskar dig en god kväll och en god natt!
❤️
Tack för ditt besök på min blogg. Välkommen åter ❤️

Yoga med hund?

publicerat i Allmänt;

En hund på yogamattan. En varm solig dag med en svalkande vind, perfekt att yoga ute, tänkte jag. De stående positionerna gick bra men så la jag mig ner...

Jag la mig ner och hann med några positioner, innan...(kolla snygga yogabrallorna från Silvertassen!)

...innan, jag fick detta närgångna sällskap...;-)

Jag tror att hunden får stanna inomhus nästa gång jag vill yoga utomhus ;-) Eller tvärtom?

Jag skulle ha varit till stan och hämtat ut nya glasögonen. Men det funkade inte. Vaknade med rinnande ögon och ett tryck över pannan...mina kära gamla glasögon får vara kvar till nästa vecka :-)

Målar stenar idag. :-)

Bara för att det är så roligt :-) "Tankestenar". Ska måla några "tackstenar" också. Stenarna är från alla möjliga ställen. Torpet, Gotland, Jylland, Skåne...Jag är ju en "samlare". ;-)

När jag kollade min stensamling hittade jag också min "snäck-och-mussel-samling". Visst är de vackra dessa musselskal! Havets skönheter. Just dessa är från västkusten. <3

Och ja, så fick han hålla sitt tal också i Almedalen, han J Å. Så nu ska folket i förorterna få lära sig folkdans, för det är svensk kultur. Det ska dansas folkdans istället för afrikansk dans på nationaldagen hädanefter. Bara så ni vet. För dansa folkdans är ju något vi alla "ursvenskar" alltid gör på nationaldagen! Eller?
Hoppas att du förstår ironin...själv gapflabbar jag åt detta förslag. Nästan alla av våra folkdanser har sitt ursprung i andra länder...t o m "små grodorna" :-D

Igår provsmakade jag årets blåbär. Fullt godkänt :-)

I skogen växer nu Jungfru Marie Nycklar. Den är så vacker <3

Kvällens hetaste fråga måste väl bli: Tyskland eller Frankrike? :-)

NAMASTE
❤️

Knäppigheter

publicerat i Allmänt;

Några vackra Ringblommor i en gammal flaska. :-)

Men kära nån...kan någon tala om för mig varför min mobil alltid går och gömmer sig på de mest märkliga ställen? ...
"Men, varför ligger den däär?"... "Där har väl inte jag varit idag?" "Eller det kanske jag har?" "Vänta nu...få se...jag skulle hämta den där boken...och så fick jag syn på blomman som behövde vattnas och då gick jag till köket och hämtade kannan och sen...gjorde jag vadå?...hm...jag var en sväng in i sovrummet också...men det var ju innan jag skulle hämta boken...nä, jag förstår fortfarande inte varför mobilen ligger och gömmer sig på hatthyllan! " ;-))

Som om dessa funderingar skulle lösa problemet nästa gång det uppstår? Nästa gång ligger den väl på tvättmaskinen och skramlar..."Men hur kunde den komma dit? Vänta nu...jag var in i köket först och....osv..."
Hi hi. Tur att man kan skratta åt sina knäppigheter! För det gör jag! :-) När jag inte bara skakar på huvudet, åt min egen glömska förstås...;-)

Det finns dock något jag glömt som jag skäms lite för. Här har jag skrivit om olika terrordåd men "glömt"(?) att skriva om det i Bagdad. Det som skördade så många offer. Bl a många barn. Kan det vara så att jag inte reagerar lika djupt när det inte är i Europa? Att terrordåd är så vanliga i Irak? Men det handlar ju om Människor! Jag blir nästan rädd för mig själv. Har jag blivit blasé? Så nu går mina tankar till offren och anhöriga i Bagdad. Till Människorna, stora som små.

"Lekt" lite med denna bild :-)

Läser i tidningen att det är ett väldigt bra "blåbärsår" i år. Framför allt i södra Norrland. Jippi!!!

Inspirerad av alla inredningstidningarna jag rensar ut håller jag nu på med lite "ordning-på-torpet-projekt" ;-) Lite i taget får det bli för kroppen är trött. "Fibromyalgitrött". Ett roligt ord men en jobbig verklighet.

Tacksam är jag idag över att jag har möjlighet att vara ute i solen. :-) Och att jag kan välja skugga när jag behöver det.
Hittade en stor pannå med en påbörjad målning...flera år gammal.,,kanske dags att göra något av den...lustigt motiv...ett stort äpple och en stor gullök? Och murgröna?Och ett höstlöv? Hur tänkte jag då??? :-D

Ja, vad månde bliva av denna? ;-)

Var rädd om Dig! Du är värdefull för att just Du är Du!
❤️

Är det någon som sett min mobil? Ha, ha, hi, hi...:-D

Kuriosa från Torpet

publicerat i Allmänt;

Fullt ös i Almedalen nu. Jag har aldrig varit där under politikerveckan men jag har promenerat där både sommar som vår. Det är en vacker plats. Precis som övriga Gotland :-) I år har en tanke slagit mig. Hur gör man med säkerheten under denna vecka? Så har jag aldrig tänkt förut...men som det ser ut nu i världen med bombhot, terrorism, beväpnade aktivister... I detta folkvimmel. Politiker, näringslivstoppar osv...Läser att man ökar säkerheten nu när Löfven ska tala. Största hoten verkar vara mot statsministern. Visst är det en hemsk utveckling att man ens ska behöva tänka såna tankar? Huruvida Almedalsveckan ger några positiva följder inom politiken vet inte jag. Men möten mellan människor är ju alltid bra. Knyta kontakter. Själv lyssnar jag inte på talen. "De bare löver och löver..." ;-)

Fridfullt i Almedalen :-) Maj 2015

Riktigt varmt idag och bara en liten regnskur. Gött!

Här är en som tyckte att det var bäst i skuggan <3

Trappan i gamla stugan är väldigt nött. På ett trappsteg kan man "läsa tidningen". Gamla nyheter ;-) Jag tycker om färgen på trappan. När vi någongång kommer så långt att det är dags att fixa trappan hoppas jag hitta just den där nyansen. Men det finns fler akuta renoveringar som går före.

Mina gamla utnötta träskor från Rättvik får stå som "prydnad" nu ;-)

Den gamla väskan från Gotland. Jag tror att det var min farmorsmor som brukade använda den när hon handlade. Den har en viss sliten charm. Jag känner lite ömhet för den. :-)

Den gamla tjärade bänken får stå inomhus numera. Bredvid står den gamla tvättbrädan. Saker som fanns här i torpet sen tidigare. Ska ta bild på hela bänken senare. (Tavlorna är av senare datum;-)

Gamla skottkärran fanns också här. Den får komma ut och pryda gården varje sommar. Behöver tjäras igen :-)

Ja, det var lite kuriosa från torpet. Kommer mera senare. Det gamla och nötta har sin charm, sin skönhet och sin personliga historia. :-) Tycker jag. ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Ett särskilt ljus

publicerat i Allmänt;

Det är ett alldeles särskilt ljus såna här dagar när solen lyser men mörka åskmoln dyker upp titt som tätt. Det är ett vackert ljus men min kropp tycker att nej, inte bra och så kommer värken lika säkert som ett brev på posten. Eller säkrare förresten, för posten kan man ju inte lita på nu längre...;-)

Vet inte riktigt vad det är med denna dag men vi har aldrig behövt plocka bort så många fästingar på hunden som vi gjort idag. Det "kryllar" av dem. Usch! Äckligt! Och myggen är mer än vanligt "stickiga" idag. Usch! Det kliar något vansinnigt!!! Överallt.

Idag minns jag Soya, min fyrbenta vän som somnade in idag för ett år sedan...lilla, söta, busiga vännen. ❤️

Tack för alla härliga minnen! :-)

Utrensning pågår här i torpet just nu. Så mycket man samlar på sig! Ni vet: "Bra att ha";-) Är sällan "bra att ha" 10 år senare. Min stora samling av inredningstidningar hör väl mer till "kul att ha". :-) Jag har sååå svårt att slänga eller ge bort dem. Men nu förhärdar jag mig och rensar..."några" sparas...kan ju vara "kul att ha"...??? ;-)

Hittade lite kloka/fyndiga ord i dem. Här följer några:

"Semestern är den korta tiden mellan planeringarna och minnena"
Lea Couzin

"Alla morgondagens blommor gömmer sig i de frön som sås idag"
Kinesiskt ordspråk

"En trädgård måste vårdas och kläs på samma sätt som kroppen"
George Herbert

Och:
"Det är gångavstånd överallt, om du har gott om tid"
Lao Tzu

Maken målar fönster och jag rensar. Hunden sover. Jag tror att allt är som det ska vara. :-)

Var rädd om Dig!
❤️

En söndag i juli

publicerat i Allmänt;

De växer där vid vägkanten, de vackra Blåklockorna :-)
Såg dem under långpromenaden idag. Då jag också passade på att plocka smultron som vi sedan åt tillsammans med vaniljglass. Sommar! :-)

Det kom mycket regn igår. Och rätt som det regnade så kom det en skur. Men vi har hund, så "stövlar på, ut och gå!";-)

"Som ringar på vattnet" <3

Idag skiner solen...nästan hela tiden :-)

Jag hade tänkt skriva ner mina tankar kring tafsandet och våldtäkterna på festivalerna...om kränkningarna...om tjejers allt mer begränsade värld...om taskig kvinnosyn..om att tjejer alltid får skylla sig själva...om hatet mot de kvinnor som öppnar munnen och protesterar...om bristen på respekt...
Men jag tappar liksom orken...och efter ilskan kommer nu frustrationen...
Kommer det någonsin att finnas en generation där kvinnor och män har samma värde? Där respekten är ömsesidig? Där kvinnokroppen inte längre är "allmänt gods"?

Jag hoppas på det...

Och så hoppas jag på en spännande fotbollsmatch i kväll :-) Att fransmännen inte är för överlägsna...hur som helst så kan Island vara otroligt stolta över det de åstadkommit! Vilken underhållning! Ja, tack, Lagerbäck också förstås! :-)

Den slokar lite i regnet, Ringblomman. Lite så känner jag mig idag. Lite slokande. Det måste man få göra ibland, eller hur?

Ljus och Kärlek
❤️

Sista rosorna

publicerat i Allmänt;

Det blåser kraftigt och träden och buskarna bugar sig ner. Det duggar mellan de starkare skurarna. Älskade rosenbuskens blomning sjunger på sista versen, påskyndad av regn och blåst. Marken runt busken är fylld av vita blad. Jag rusar ut i regnet och knipsar av några av de sista blommorna. De är blöta och faller lätt isär. Står en stund vid busken och andas in den ljuvliga doften. Blommorna lägger jag i en skål och ställer skålen i fönstret. Tack ljuva rosor för denna sommar! ❤️

Den stora världen kommer in i min lilla värld via nyheterna. I Aftonbladet kan jag läsa om den nya hungerkatastrofen i Afrika. Det står att "det kommande halvåret kommer världen att få se bilder liknande de på 1980-talet..." Jag blundar, minns...och det gör så ont att minnas...
Krig, konflikter, fattigdom och extrem torka är orsaken till att alla dessa människors lidande.
65 miljoner människor är på flykt i världen 2016. (UNCHR)
69 miljoner barn riskerar att dö pga extrem fattigdom, sjukdomar och krig. (UNICEF)
50 miljoner människor riskerar svält det kommande halvåret pga extrem torka. (FEWS)

Det är siffror som man inte ens orkar eller kan ta in. Jag smaskar på min chokladkaka och lyssnar på regnet som smattrar på taket. Så långt bort jag är från svälten och torkan. Så absurt allting plötsligt känns. Så orättvist livet är. Vad kan jag göra?

En broder mer

Jorden kan du inte göra om.
Stilla din häftiga själ.
Endast en sak kan du göra:
en annan människa väl.

Men detta är redan så mycket
att själva stjärnorna ler.
En hungrande människa mindre
betyder en broder mer.

Min ständiga tröst, Stig Dagermans ord. Så jag gör det enda jag kan just nu, jag skänker en slant av mitt överflöd till människor i nöd.

Det sägs att vår vilja att skänka till behövande har minskat. Kanske är vi lite "trötta". Kanske har vi blivit lite uppgivna eller kanske t o m lite blasé. Jag vet inte. Jag vet bara att jag själv vaknade upp igen när jag såg bilderna i nättidningen. Och chokladkakan får representera mitt överflöd. Man kan tycka att jag bara dövar mitt eget dåliga samvete. Må så vara, det är i alla fall inte fel just nu. "Endast en sak kan du göra: en annan människa väl". Man kan också säga att jag öppnat mig för tacksamhet och ödmjukhet för det jag har. Och innerst inne vet jag ju att det finns så mycket jag kan avstå från om det blir nödvändigt för att kunna dela med mig till andra. T o m avstå från chokladkakor! Jodå, det kan jag visst ;-))

Astrid Lindgren får avsluta mitt inlägg idag. Denna regniga lördag.
Nu ska jag trumma! (Lyssna noga, du kanske hör mitt trevande dunkande?;-) Och måla. Och jobba lite.
Önskar dig en fin lördag-söndag!
NAMASTE
❤️

Välkommen Juli

publicerat i Allmänt;

Juli, den största semestermånaden. Till alla er som ska ut på vägarna: Ta det lugnt och kör klokt och varsamt.
Det har redan hänt ett flertal olyckor denna sommar. 0-visionen är väl en utopi men om var och en tar ansvar sitt så kanske...

En gul näckros lyser upp i det mörka vattnet. :-) Nära land växer de gula näckrosorna, längre ut på sjön växer de vita.

Andmamman. Hon har fyra ungar kvar. Och de börjar bli riktigt stora nu.

Nu smattrar regnet mot taket. En stund. Sen kommer solen igen. En stund :-) Vi gick ner till sjön i regnet. Det har sin speciella skönhet, ljuset, såna här dagar.

Kan inte låta bli att visa upp denna bild. Har tänkt fota denna byggnad med sitt "budskap" så länge nu. I går blev det av. Eftersom det har stått så här väldigt länge, antar jag att man har sinne för humor inom föreningen. Det kanske t o m är medvetet gjort???

:-))

Glada fredagshälsningar från mig!
Ha de gott!
Jag trummar vidare...;-)
❤️