En ny röst i himlen

publicerat i Allmänt;
"I himlen sjunger nu en ny röst, hög och klar. Befriad från kroppslig smärta och själslig trötthet.
Men på jorden har vi mist en ängel."

Thomas Sundström
för Länsteatern på Gotland

Ainbusksångerskan Josefin Nilsson är död. Hon blev 46 år. 

Vissa människor är så där alldeles extra "levande". De har en extra glans omkring sig. Stark inlevelse och stark utlevelse. Och skönhet. Så uppfattade jag Josefin Nilsson...<3
Vila i frid
❤️

Så fick man då åter en påminnelse om livets skönhet och livets skörhet. <3

Se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan så som den jag är
den jag försöker vara
ge mig min morgondag
min enda önskan nu och här
älska mig för den jag är

Se fjärlisvinges slag
i alla himmlar fara
se alla ögon
blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är

(solo)

Låt livet komma nära
se mig för här är jag
min enda längtan nu och här
älska mig för den jag är
Se fjärlisvinges slag
i alla himmlar fara
se alla ögon
blinka stjärneljus
låt livet komma nära
se mig för här är jag
min ENDA längtan nu och här
älska mig för den jag är
Min ända längtan nu och här
älska mig för den jag är

- Ainbusk -
❤️
---

Låt livet komma nära...

Älska mig för den jag är....

Ge mig min morgondag...

Låt oss vara rädda om varandra!
NAMASTE
❤️
30 år sen och nu

publicerat i Allmänt;
Kliver upp tidigt för att gå på toa och sen vila en stund innan vi ska åka till Knivsta för att kolla ett radhus som vi funderar på att köpa. På vägen tillbaka till sängen tar jag med mig morgontidningen som ligger hopvikt på hallgolvet. Slår upp tidningen och möts av svarta, stora rubriker vars ord är svåra att ta in. Chock. Statsministern är mördad, skjuten, död....

Vi köpte radhuset och bodde där i 22 år. 
Ännu har man inte löst mordet på Olof Palme....det har gått 30 år....

---

Igår såg jag en vacker manifestation för mångkultur i en mellanakt under "Mellon". Det är sällan jag blir så berörd att tårarna rinner men detta mäktiga berörde mig på djupet. 

Man tog sig "friheten" att ändra lite i nationalsången. Bytte ut ordet "norden" mot "jorden". Många tyckte liksom jag att detta var fint. Hos sk "sverigevänner" väckte det ont blod. Förvånad läste jag ett flertal kommentarer där man känner sig kränkt för att man inte får sjunga "sverige" längre..."allt tar de ifrån oss"...???ähum??? Ordet "sverige" finns ju inte med i sången!!! Och vilka är "de" och vad har "de" tagit ifrån oss???? (Självklart vet jag vilka "de", de syftar på men jag vet inte vad "de" tagit ifrån oss...)

Sverige är idag ett mångkulturellt samhälle där vi har kvar våra gamla svenska traditioner och där vi också skapar nya. Det kallas utveckling och det är inte "farligt". Eller? ;-))

Värst i allt detta är allt hat och alla hot som riktas mot Gina. Hur kan politiker i riksdagen få bete sig så? 

Jag fick en favorit i Mellon igår. Frans! :-) Att "veteranerna" hamnar sist i uttagningarna är bara som det ska, tycker jag. Det kallas också utveckling och jag gillar det. Jag må vara "gammal" men att schlager får ge vika för pop, gör mig inget. Det är mycket roligare med pop :-)

---

Vilken söndag! Solig och härlig! Vi tog en promenad längs med å och kanal i förmiddags. Sen blev jag liggande till sängs...min kropp vill inte vara uppe och göra saker längre...och halsen värker och varenda led värker....shit!!! Eller vänta nu, acceptans i varandet var det ju!!!
Älskade sol!!!<3

Nu blir det snart kväller. I morgon är det den där dagen som bara finns vart fjärde år....;-)

Om en timme intar jag min "hockeyänka-placering" i soffan ( denna gång under en filt) och hunden sitt vänteläge vid dörren ;-))
Yngste sonen på väg upp för match....och sen ner igen...hoppas att det är värt den resan...dvs att Brynäs vinner, det var längesen sist! 

Pax et Bonum
❤️

Men var är Mimmi?

publicerat i Allmänt;
Vi är alla uppe med tuppen, t o m farmor;-)
Äter frukost och fixar till oss. När Izabelle och farmor sitter i soffan och fixar till frisyrerna hör vi plötsligt ett konstigt ljud! Vad? Jo, hunden står med framtassarna på en stol och slickar i sig resterna av Izabelles yoghurt som fortfarande finns kvar på bordet....Farmor blir arg och Izabelle blir förtvivlad....
Solen lyser in i lägenheten och blottar dammråttor, kaksmulor och kladdiga skåpdörrar. Barbordet är belamrat med "allt" i en enda röra. 
Äsch, "städning är bara en estetisk grej", tänker jag med professor Agnes Wolds ord i färskt minne. ;-) 
Tulpanerna njuter i solskenet :-)


Färdigklädda försöker vi ta oss ner till garaget i "underjorden". Fullpackade med kassar, "dramaten", vagn och hund. (Har vi fått med oss allt? Jo, men det har vi. Izabelle står redan i hissen...)

När vi är nere och Izabelle kämpat med "dramaten" över tröskeln, ser jag att hon bara har "snuttekaninen Kicki" i famnen. "Var är Minmi?", väser jag till maken. "Det vet inte jag!", svarar han. Jag bestämmer mig för att rusa upp igen och leta. Izabelle gnäller. "Famo!" (Det är viktigt att jag är med, att alla är med) "Farmor ska bara hämta en sak". "Ja, Mimmi", säger Izabelle. Vi som inte trott att hon hört oss....;-)

Uppe i lägenheten försöker jag tänka strategiskt. "Vart kan Mimmi tänka sig att gömma sig?"....hm...inte där...och inte där...i soffan ligger "Pippidockan" i en märklig ställning...jo, men...därunder ligger ju Mimmi! Skönt!
Busiga Mimmi, kanske ville stanna i Gävle? ;-)


När jag sätter mig bredvid Izabelle i baksätet möts jag av ett stort leende. "Hej, famo!" ;-)

Så, nu kan vi åka. Först på lunch hos "fafas mamma", sen hem till Izabelle. 

Ute är det minusgrader, solsken och en vackert frostig dag. Norrut på E4:an är det tät trafik. Bilar med takboxar...

Platta Uppland :-)

Läste att tranorna börjar återvända till Hornborgasjön! Vår!!!!

Hoppas att det var många som lyssnade på den härliga författaren och skogsvaktaren Peter Vohlleben igår på Skavlan. Han har skrivit boken "Trädens hemliga liv". Den handlar om hur träden kommunicerar med varandra. Att de har vänner, föder sina ungar, kan känna smärta och har ett varningssystem. Under myllan finns ett kontaktnät, microorganismer, svamptrådar mm,  som fungerar som vårt internet! Och ja, detta är nu vetenskapligt bevisat!
Skogen är inte bara magisk, den är också intelligent! 
Jag är inte förvånad...har länge kramat och pratat med träd :-)
Gotländskt träd ;-)

. Ätit oss mer än mätta på god mat och goda kakor hos svärmor. Och sen överlämnat Izabelle till hennes mormor. Inga problem med överlämningar där inte. "Bye, bye!"
På väg till Haninge. Mycket att titta på :-)


Nu på hemväg igen...
Vi åker genom ett soligt, bilköande Stockholm. Just nu krypande i en tunnel...hur okar folk bo här? ;-)

Ska bli skönt att komma hem till Gävle igen sen. Städar i morgon. Och tvättar. Ikväll tänker jag "dega" i soffan. Poppa popcorn och vräka i mig till Mellon. Det blir bra det ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Drömmar och verklighet

publicerat i Allmänt;
Det är när vädret är som det är idag som jag drömmer om att vara någon annanstans. Någonstans där solen skiner och värmer. Där man kan gå ute i sandaler och en sommarsval klänning och stor solhatt. Sitta på en sandstrand och blicka ut över det brusande havet. Ta ett dopp i vågorna....och...
Äh, det är bara en dröm...och drömma får man. Speciellt en sån här dag, när det är bistert, urrigt, mulet och snöar "onödigsnö"....
Och jag får värk i kroppen....

Har tittat på bilder på ljuvliga ställen...bland bergen i Frankrike t ex...Mallorca...Grekland...

Men! Om det blir så där soligt och vårljuvligt i helgen som prognoserna "utlovar" så kommer jag nog att tycka att det är underbart att vara just här, just nu ;-))

Just här just nu, är jag tillsammans med älskad make, trött hund och en helt ljuvlig ung dam som idag hittade farmors armband och satte dem på sig :-)
Fin!!! <3

Hela vår stad har "mello-feber". T o m bussarna har små rosa flaggor :-) Det är deltävling här i morgon kväll. 

Vi har målat med kritor jag och Izabelle. Är alltid så intresserad av hur små barn ritar. (Yrkesskada?;-) Hur strecken blir till cirklar. Det där ursprungliga...som vi sen fortsätter med :-) Låt barn få måla! Måla fritt! Skapande ska vara fritt och roligt! :-) 
Farmor målade stora ringar, Izabelle målade små. Sen målade vi tillsammans på farmors papper :-) Mysigt <3

Oroar mig lite när jag läser att skolor drar in på de estetiska ämnena...Det egna skapandet är så viktigt!! Att få uttrycka sig i bild, slöjd, dans, teater, musik....Livsvktigt!


Jag trivs med att drömma mig bort ibland och jag trivs med att leva i min verklighet. <3

Önskar er alla en fin helg med sol och glada inslag. 
❤️


En mysig vårvinterdag

publicerat i Allmänt;
Det är mysigt, det där med vårvinterdagar. Idag är det en sån dag. Tidigt åkte vi ut till torpet. Snö, sol och ett par grader varmt. Fåglarna kvittrade glatt. Hund och barnbarn pulsade i snön. Vi tog en promenad, träffade granne med hund. Vi gick med vanliga steg och vi gick med roliga steg. På gården matade farfar och Izabelle fåglarna.


Efter lunch åkte vi till jobbet. Där hälsade vi på hos Kajsa som hade en söt hund på besök. 
Och när vi skulle åka hem höll vi nästan på att träffa ännu en hund. För det såg ut som om den höll på att hoppa ut genom fönstret. ;-)
Hallå! Voff! Hallå! 

Så det blev en riktig "hunddag" idag :-)

Nu är det nog bäst att farmor hittar på något kul med Izabelle så att farfar får laga mat. ;-)

Känner stor tacksamhet över att få ha det liv jag har. Och sänder styrkekramar och tankar till alla de av mina vänner som har det jobbigt, av olika anledningar, just nu. ❤️

Ljus, styrka och kärlek till er alla ❤️

Accepterandet av varandet

publicerat i Allmänt;

Tydliga tecken på att ett barnbarn är på besök. ;-) Napparna radas upp och bollen får vara med. Sen räknar vi...:-)

På yogan pratar vår fina lärare om accepterande. Att det är bra att välja acceptans ibland istället för att bli irriterad över sådant man inte kan förändra. Livet blir lättare då.
Tänker på hur min dag startade. Fibromyalgin gjorde sig påmind. Illamående och värk i lederna. Blev ledsen. Men det där med accepterande är ju något jag jobbar hela tiden på när det gäller sjukdomen. Tänkte: om jag klarar att gå på yogan är det bra. Om jag inte klarar det är det bra. Yogan får inte bli en "kamp". Acceptans av varandet. Acceptans av att vara jag. 
Jag gick på yogan. :-) Med inställningen att "jag klarar det jag klarar". Det kändes bra att vara där och väldigt bra efteråt. Yoga handlar inte om prestation :-)

I övrigt har dagen handlat om Izabelle. Mysigt att ha henne här. Vi sjunger mycket. Alla varianter av Imse Vimse...:-)
Badet fick ta lång tid i kväll. Det är ju så mysigt med "bubblor", både att leka med och gosa med. Ingen badkruka den här tjejen inte ;-) <3

Tisdag är snart slut. Riktigt sömnig i kväll. Hoppas att hjärnan vill sova ordentligt i natt och inte börjar fundera på en massa omöjliga frågor och idéer ;-)God Natt!
NAMASTE 
❤️

Fullmåne

publicerat i Allmänt;
Tillbaka i stan. Konstaterar att här är mer vår men det innebär också att det är blötare och smutsigare. Hunden blir smutsbrun bara av att ta ett steg ut på asfalten. Det går ju an för en tid bara det inte blir vinter igen ;-) Ån är isfri och det känns härligt. 
Jobbar några timmar på eftermiddagen och sen hem och vila. 

Fullmåne (Snömåne) i natt. Tog dessa månbilder igår kväll. Det var sånt vackert ljus. 

Ikväll ser jag på "Sofies Änglar". Det är alltid gripande och meningsfullt. 

I morgon kommer Izabelle igen och stannar några dagar. <3

Det händer så mycket konstigt i världen nu, inte minst i Sverige. Så har det väl alltid varit men efter de rubriker Liberal Ungdom skapade igår, angående det galna jag inte ens vill skriva, så undrar man ju hur det står till i huvudet på en del folk??? 

Jag vänder mig bort från dessa vansinnesrubriker och flyr in i funderingar på om jag ska rösta på vilken av sessorna som har snyggaste "mammakläder"? Sofia eller Victoria? Hi hi...skojar bara...;-))

Underbara Tage Danielsson <3

Om ca två veckor kommer det att finnas en liten Bowie i min närhet....en söt kille på fyra ben och med väldigt vassa små gaddar ;-)

Var rädd om Dig!!!
Ljus och Kärlek
❤️

Totalt mörker och lite ljus

publicerat i Allmänt;
Det börjar vid 17. Blinkar till. Blir mörkt. Blir ljust igen. Håller på så tills det blir mörkt en längre stund. Ingen idé att försöka läsa i värmeljusens sken. Hunden och jag lägger oss och vilar. Ute blåser det kraftigt och snöblandat regn vräker ner. Antar att det är ett träd som ligger över någon ledning. Allt är väldigt mörkt. Och tyst. Här ute i skogen. 
Maken kommer hem från hockeyn. Hans pannlampa lyser upp upp gården.  Har fått sms om att felsökning pågår. 
Strömmen återkommer. Passar på att gå på toa. För här har vi inget vatten när det är strömlöst. Egen brunn och pump.
Jag målar och engagerar mig halvdant i mello. Sen börjar en av våra favoritdeckare "Unge kommisarie Morse". Oxford, 60-tal, välspelad. När den spännande upplösningen är nära...går strömmen igen...surt...tycker vi och går och lägger oss.
En timme senare vet vi vilka lampor som vi tänt....;-) 

Förmiddagens ljus. Solen försöker bryta sig igenom. 

Små hängen börjar björken få :-)

Det porlar lite i bäcken ;-)

Promenaden går genom ett vitt landskap. Det snöar. Stora flingor. Stora, mjuka och blöta...

Snart faller det...med ett brak ;-)

Mot eftermiddagen ljusnar det alltmer. Solen skiner, snön är väldigt vit. Först arbetar vi i lampans sken sen räcker solskenet. 

Räkor ligger på tining till kvällen. Nu ska jag måla. Hoppas på ström hela kvällen ;-)

En kär vän har meddelat mig att "Trollmor", se föregående inlägg, hette Ellen Åkerdahl. Tack min vän. <3
Eller hur? ;-)

Önskar er alla en riktigt fin kväll. Och en ny vecka med många möjligheter och all den kraft just Du behöver. 
❤️


Skogstroll och skogsmagi

publicerat i Allmänt;
Äntligen träffas vi igen, de tre paren med varsin hund. Alldeles där vägen svänger, en bit från brevlådorna och nära "ljugarbänken". . Vi har inte setts på länge. Ja, alltså vi (maken och jag) "stadsborna" har inte träffat de andra sen tidigt i höstas. De andra bor ju här ute. De är så trevliga allihop. Det känns så tryggt med dem. Även hundarna fungerar bra ihop. Trots att de är hanar alla tre. ;-) Jag gillar de här mötena här ute i skogen. Här har man tid att prata en stund. I stan är det ofta "hej, hej, vi hörs", för alla har ju bråttom någonstans. 
(Men jag gillar stadslivet också!)

Det blåser rejält ute och det ska komma snö enligt prognosen. 
Hockeyänkan och hunden tar nu en kortare promenad innan snön kommer. 

Nu är vi inne igen. Burr, vilket "urrigt" väder....:(
Men den unga tallen är fin ;-)

Det är något speciellt med skogar, det har jag alltid tyckt. Jag trivs där.


Jag var nog lite av ett "skogstroll" när jag växte upp ;-) Vårt hus gränsade till skogen. Jag och mina vänner lekte ofta där. I början fick vi inte gå in i "mörkskogen", alltså där träden växte tätare och stigen var smalare. Men ju äldre vi blev desto större frihet fick vi. 
Vi smaskade på granskott, harsyrans blad och stensöta, vars rot smakade lakrits. Och bär förstås. Tuggade på kåda som tuggummi. Vi lekte lekar, fantiserade om nergrävda skatter och när vi blev äldre, bara promenerade med våra hundar. På vintern åkte vi pulka eller skidor i "Grattisbacken".
Vårtor på fingrarna fick vi bort genom att smyga, tysta runt den hemlighetsfulla tjärnen och sen doppa handen i vattnet. Det var magiskt! Allt i skogen var mystik och magi. <3

Två små skogstroll. Målade av "Trollmor" vars namn jag, skamligt nog glömt. Men hon bodde här i Hamrångebygden. 

Här ännu ett exempel på vad hon skapade av material från skogen. Skogstomte eller troll? ;-)


Numera är skogen mitt andaktsrum. 
<3

Snöar mycket här nu. Solen går ner 16.52 och går upp 07.17 i morgon bitti. 
Jag älskar det återvändande ljuset! <3

Pax et Bonum
❤️

Från hjärtat tacksam

publicerat i Allmänt;
Ett år äldre...
Så svårt att ta in, samtidigt ett "jaha", en sorts acceptans...det är som det är, go with the flow...
Livet är ju inte så tokigt i alla fall. Inte just nu. Inte just här. Jag har det väldigt bra. Jag är lyckligt lottad. Och mycket tacksam för det. :-) 
Världens härligaste selfie! ❤️;-)


Maken och jag börjar så smått spåna ett år framåt...vad hittar vi på då? ;-) Återkommer till det...;-)

Jag kan inte låta bli att gilla påven. Han är kul. Och han lever mer i nuet än tidigare påvar. Hans senaste uttalande angående Trump är sååå bra: "En person som bara tänker på att bygga murar, var de än är, istället för att bygga broar, är ingen kristen." :-)

Sen det där med preventivmedel...preventivmedel är bättre än abort, medger han och kan tänka sig att lätta på fördömandet av preventivmedel för kvinnor som riskerar att drabbas av zikavirus....men kom igen nu! Ta bort fördömandet helt!!! (Min åsikt)

Jag har valt att fira min födelsedag i lugn och ro i torpet. Känns så bra. Är tacksam för alla hälsningar via kort, Facebook, sms, messenger, telefon...och makens sång på morgonen. Och ja, Izabelles hälsning via FaceTime också förstås! <3

Prinsessbakelse är inte dumt. :-) Och en flaska skumpa på kylning :-)

Gåvobevis från sönerna (UNICEF) och två "maskiner" som gör mina fötter och naglar fina från maken mm. Jag känner mig sååå uppvaktad! :-)
Solen tittade fram lite. Tack för det! 

Nu njuter jag i brasans sken. Tack alla som grattat. Och ett speciellt tack ❤️ till min make som just nu lagar till en av mina favoriträtter. :-) 

Ha det gott!
NAMASTE
❤️Jobbar, målar och minns Ted

publicerat i Allmänt;


Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
rår inte stjärnorna för.
Älskling jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

När vi växte upp, lekte livet,
vi var evighetens hopp.
Det var helt självklart att vår
framtid skulle bli,
oförbrukat fri.

Somrar svepte fram,
jorden värmde våra fötter där vi sprang
Rågen gungade, och gräset växte grönt.
Hela livet var så skönt.

Himlen är oskyldigt blå,
som ögon när barnen är små.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat oss in i en vrå,
är himlen så oskyldigt blå.

Frusna på en strand,
Flög vi med drakar medans
tiden flöt iland.
Vi var barn som ingen ondska kunde nå
himlen var så blå

Nu tar molnen mark.
Jag var förblindad av att solen sken så stark.
Men mina ögon kommer alltid le mot dig.
Kan det begäras mer av mig.

Himlen är oskyldigt blå,
djupaste hav likaså.
Att regndroppar faller som tårarna gör,
det rår inte stjärnorna för.
Älskling, jag vet hur det känns,
när broar till tryggheten bränns.
Fast tiden har jagat, oss in i en vrå.
Är himlen så oskyldigt blå

- Kenneth Gärdestad, Ted Gärdestad -
❤️
Det var inte lätt att välja ut en låt av Teds fantastiska låtar. Den här hör till en av mina favoriter. Det finns många fler. 
Om Ted levt nu skulle han ha fyllt 60 år precis idag. Så blev det nu inte. Ted orkade inte leva med sin sjukdom... Men hans låtar är odödliga! Och mer populära än någonsin hörde jag en "musikexpert" säga. Och tacka för det! Vem vill inte "ha en egen måne"? <3

Naturens egen iskonst :-)

Jag och hunden är ensamma i torpet idag. Maken flög till Malmö tidigt i morse. Det är en mulen dag med tidvis snöfall. Hunden fick fullt med snöklumpar under tassarna under vår förmiddagspromenad. I övrigt sover han. Gott. Trött efter "barnbarnsbesöket". ;-)
Jag jobbar lite, målar lite, läser lite...Njuter av lugnet och tystnaden här ute. Det är som meditation. 

Jag har en stor samling påbörjade och övermålade målningar här. Håller på med några i taget. "Det blir som det blir, när det blir". ;-)
Och: "det går som det går och resten får gå ändå"...hi hi ;-)
Jag vet att jag låter som en "gammal tant" men det är jag ju också, eller närmar mig i alla fall...om ett år så...äh, vad är ålder? "Bara en siffra", sägs det lite hurtigt. Tja, okey, jag kör på det ;-))

Nu ska jag dricka nyttigt te och bestämma mig för vilken målning jag ska fortsätta med...eller börja på en ny? ;-)Önskar Dig allt gott!
❤️


Fel att vara snäll?

publicerat i Allmänt;
Vinden blåste kall, när vi på väg ut till torpet, stannade till vid affären. En stackars tiggare stod och frös utanför ingången. Hon sa "hej" till oss. Vi handlade för några dagar. Tre proppfulla kassar blev det. När vi gick ut sa hon "hej då", vi svarade och packade in våra varor i bilen. Det dåliga samvetet slog till i mig samtidigt som utredningars och regeringens ord om att "inte skänka pengar" ekade i mig.
"Har vi några lösa pengar?", frågade jag. Det visade sig att vi hade en näve full...Jag gick tillbaka till kvinnan och mina pengar skramlade ner i hennes mugg. "Åh, tack så mycket", sa hon och log. 
Det dåliga samvetet lättade lite. Vi satte oss i den varma bilen och åkte ut till vårt torp. Kvar satt kvinnan och frös.
Jag har fortfarande dåligt samvete. Men det hade nog varit värre om jag inte skänkt något alls. Jag vet att jag kanske inte löser något problem genom att skänka en slant men hur sjutton kan det vara "fel" att vara snäll???


I stan blåste det också en kall vind men i övrigt så kändes det mer som vår än vad det gör här ute i skogen. 
Sista gången denna vinter? :-)

Vi har haft besök ute på gården. Någon har sprungit runt här och sen försvunnit in i skogen...tassavtryck...Hund, räv eller ...varg??? Jag bestämmer mig för räv ;-)
Vår hund far runt och nosar. Mycket intressant...."mycket nyheter sen senast" ;-)
Plötsligt kommer det något mer än snö utkastandes från snöslungan...vad? Ett tuggben! Hunden kastar sig över det och springer snabbt bort med det. "Måste hitta ett nytt och bättre ställe att gräva ner det på!!" ;-))I kväll är det sista programmet med Lars Lerin. 

Mörkret har lagt sig. Elden sprakar i öppna spisen. Livet känns gott. 

Ljus och Kärlek
❤️

Självet, medkänsla och livet efter detta

publicerat i Allmänt;

;-) Igenkänning? I alla fall för mig ;-) Tur att det bara sker ibland ;-)

Har lite träningsvärk efter yogan idag. Det känns bra. :-) 

Min yogalärarare startade dagens pass med att prata om det där vi ofta glömmer eller har svårt för: att visa medkänsla med oss själva. Att inte ställa så höga krav på oss själva. Att inte kräva att vi ska prestera hela tiden. Att vara nöjda med oss själva, berömma oss själva och visa oss själva medkänsla precis som vi gör mot andra.

Det är lite "tabu" det där med att gilla sig själv. Vi är så rädda för att verka "egoistiska"...men om det är något jag insett så är det att verkliga egoister de funderar överhuvudtaget inte över om de är egoistiska eller inte...

Det tog lång tid för mig att få den insikten. Jag fick ofta som barn och tonåring, av vuxna omkring mig, höra att jag var "egoistisk" så fort jag sa något eller gjorde något för min egen skull. Eller om jag var ledsen. Om jag sa emot eller hade avvikande åsikt var jag "bråkig". Sånt formar en. Jag tassade på tå, sa inte emot, behärskade mig och lät alla andra komma i första hand....tills en dag...när boken "Älska dig själv" öppnade ett helt annat tänk för mig.... Jag hade rättigheten att känna och uttrycka mina känslor! 

När någon numera säger "var rädd om dig", "ta hand om dig", "du är värdefull", ja, då tar jag till mig det :-)


❤️
Igår när jag plockade efter kära barnbarnsbesöket konstaterade maken och jag att vi nog inte hittat alla napparna...två av fyra hittade vi...men idag dök en tredje upp...den låg som en "rosa dekoration" på en hylla :-)
Kvarlämnad...

Jag är helt övertygad om ett liv efter döden. Ändå kan jag inte låta bli att läsa litteratur om ämnet. Har just nu påbörjat denna spännande bok:
Det är helt klart en sträckläsarbok! Författarens egna upplevelser efter att hennes make dog. Det börjar med ett handavtryck på badrumsspegeln....(finns t o m "fotobevis")
Lite kuriosa är att den amerikanska författarens farföräldrar emigrerade från Sverige till USA. Svenska rötter alltså. 
Så här skriver författaren bl a i inledningen:

Det här citatet finns med i boken. (Jag gillar det skarpt :-)

Bra att det är just tisdag idag. Brukar inte vara något för mig att se på TV:n på tisdagar. Så nu kan maken se på hockey "i lugn och ro" ;-)

Själv funderar jag på att "drunkna" i min bok :-)

VAR RÄDD OM DIG! 
NAMASTE
❤️

Mer än guld värt

publicerat i Allmänt;
Älskade tulpaner. Fick dessa fina av maken häromdagen. <3


En vän som tänker på mig
 - det är mer än guld värt
En självvald ensam stund 
för egna tankar
det är mer än guld värt
En varm kram en kall dag
det är mer än guld värt
Att få sova lugnt en hel natt
det är mer än guld värt
Ett par timmar i glada vänners lag
det är mer än guld värt
Att komma lyckligt hem efter en resa
det är mer än guld värt
En dag utan värk och smärta
det är mer än guld värt
En puss på munnen från ett litet barn
det är mer än guld värt
❤️

Jag går här i lägenheten och plockar ihop och plockar i sär och plockar upp. 
Barnbarnet åkte hem idag. Det blir alltid så tomt och tyst efter henne. Tur att hon kommer tillbaka näste vecka. Och skönt för en svartsjuk hund att få vila upp sig några dagar ;-)
På vägen till jobbet idag stötte vi på dessa eleganta duvor. :-)

När media och nätet, rapporter, krönikor och kommentarer fylls med rasism försöker jag hålla kvar drömmen om en värld där allas lika värde står i centrum. Jag är ju som ni vet så "naiv"...men drömma får man ju alltid. Drömmarna kan ingen ta ifrån oss. De kan gå i kras, visst, men ändå....
❤️

På tal om änglar. Ikväll ser jag på "Sofies Änglar". Kl 20 på Femman. Och sen "Det okända" för ikväll är Birkan Tore med. 
För er som inte gillar såna program är det ju bra att det finns andra kanaler att titta på. Eller göra något annat som passar bättre. Blir alltid så förundrad över att de är de som inte har TV eller "aldrig ser på TV" som alltid är dem som "vet mest om vilken skit som visas"....det motsäger sig själv, tycker jag. ;-) Jag väljer ut det jag vill se och "skiter" i resten ;-) 


Pax et Bonum!
❤️

Hjärteglad

publicerat i Allmänt;
Hjärtetavlan i repris ;-)


Sänder hjärtan 
i mängder
till alla er som läser detta.
Kärleksbombar 
alla avundsjuka,
sura, bittra, hatiska
som valt den mörka sidan.
Varma hoppfulla tankar
till alla som flyr, fryser, hotas, skändas, såras, svälter.
Hjärtegoda kramar till alla som sörjer, är sjuka, lider av ensamhet.
Tacksamma hjärtan till alla kära jag mött, möter och kommer att möta.
❤️❤️❤️❤️❤️❤️
❤️


Läste idag en text av en kvinna som hatade alla hjärtans dag. Hon t o m kräktes av den.... för att denna dag bara handlar om kärlek mellan två människor...??? Stackars bittra människa, tänkte jag. Alla hjärtans dag, är ju ALLA hjärtans dag. Kärlek från hjärtat till ALLA! 
Okey, det finns kommersiella tankar bakom detta också och en hel del romantik. Men måste detta alltid vara fel ? Allt blir ju vad man gör det till...

Jag verkar ha missat ett brev i postfacket igår. I dag hittade maken detta: 

Till mig. Från en underbar vän ❤️ Gissa om jag blev glad!? Hjärteglad! ❤️

Bredvid mig här ligger nu mitt hjärtegull, barnbarnet och sover middag. Jag är så tacksam över att få vara nära denna underbara lilla person. 

Vem, vilka eller vad bankar ditt hjärta extra för idag? 
Var rädd om ditt hjärta ❤️


Från mitt hjärta till ditt hjärta:
Ljus och Kärlek
❤️


En form av mindfullness <3

publicerat i Allmänt;
Tillsammans med barn ÄR man. Det är som en form av mindfullness. ;-) Det är helt enkelt bara att vara i varandet...
Ord som "snart", "senare","då" är inte aktuella. Det är "nu" som gäller. 
"Jag ska bara..." Nej, nej...bara vara...;-)
Det är nyttigt för en vuxen människa som jag att vara i stunden. ;-) För det är ju NU som gäller.
Igår kom hon. Älskade Izabelle. Och det visade sig att både farmor och Izabelle hade randiga tröjor på sig ;-) "Lika!" ;-)

Det där med att vara i nuet känns extra viktigt efter en tankeställare jag fick igår. Fick veta något sorgligt och svårt som drabbat en familj och det där med nuet och tacksamhet stod kristallklart för mig. Vi har varandra nu! <3

Vi är lite hängiga. Izabelle är snuvig och farmor har huvudvärk. Farfar känner sig förkyld. Men vi har det ganska mysigt ihop ändå. <3

Och glöm "Manni"! Numera säger Izabelle "famo" till mig ;-) 

Det gamla äppelträdet ute i torpet. <3


Önskar er Dig en fin lördagskväll! 
I morgon är det Alla Hjärtans Dag! <3
Ljus och Kärlek
❤️Mellanrum och dumhet

publicerat i Allmänt;

Mellanrum...

Det blev vinter igen här. Vackert men blött. "Det är ju bara februari än", säger vi till varandra. Det är ju klart att det fortfarande är vinter. Och det får det lov att vara, ända tills sportloven är över. :-)

"Snögubbe?" ;-)

Det stod något i tidningen om att "man skulle vänja sig vid tanken på Trump som president"...hu, vilken hemsk tanke!!! 


Ja, du Albert, så rätt du hade! Människans dumhet är oändlig...både i USA och här i vårt land...

Och du, Albert, du hade rätt i din teori om gravitationsvågorna, läser jag idag. Nog var du ett snille alltid!!!


Det vackra, lite magiska ljuset....

I morgon går solen upp 07.43 och ner 16.30, här där jag bor. Härligt när det ljusnar! 


Skönhet

I morgon kommer barnbarnet! Full rulle igen nu då ;-) 

I kväll blir det inget TV-tittande. I kväll ska det jobbas.

I morgon går solen upp för Dig igen :-)
PAX ET BONUM
❤️

Det vilsamma grå

publicerat i Allmänt;

Nej, man hoppar ju inte direkt jämfota av lycka när man tittar ut och möts av detta scenario...grått, dimma, blött...

Men, det är såna här dagar jag försöker fokusera på det grå för att hitta nyanserna. De vackra grå nyanserna. Det är inte så lätt men skam den som ger sig ;-) 
Jag har hittat dem förr:


Grått kan vara lite vilsamt tycker jag. För mig som idag efter två intensiva dagar måste vila är det gråa rogivande. Det ligger naturligtvis en sorg i detta med sjukdomen, en sorg i att inte orka mer än det jag gör, men det är som det är...

Grått är också en vemodig färg. Och vemod är ju både något sorgligt men också något fint. 

"Grå vardag" säger vi och det låter som något negativt. Men är det bara negativt? Det händer väl alltid något bra även under grå vardagar? Om inte annat så kan man väl använda den grå vardagen som en ursäkt för att man är trött, arg, deppig? ;-)

Förresten så är det väl bättre ändå att livet känns grått än att allt känns svart? 

Grått kan vara väldigt snyggt också. På kläder, i inredning, hårfärg...jasså? inte hårfärg? Jo, det finns många fina nyanser av grånat hår, tycker jag. (Dock inte min ;-)

Ja, nu har jag lovordat det gråa! 
Ute vräker nu ner blötsnö...jag föredrog faktiskt dimman...

Hittade några bra ord angående mitt tema om "otakt" ;-)
;-)

Föll pladask för denna:
För så är det ju!
Ibland går våra inre ljus på sparlåga. Så skönt om vi då kan få hjälp av någon annans ljus! ❤️
I kväll ser jag på "Vänligen Lars Lerin" igen :-) De har ju blivit föräldrar nu, Lars och Junior! Grattis! ❤️

Ljus och Kärlek till Dig
❤️

Vänlighet och lockar

publicerat i Allmänt;
Jag skrev visst i förra inlägget att jag var i otakt och det stämmer idag med! Självklart vet jag att det är Fettisdag i dag. Det kan man ju inte undvika med alla dessa bilder på semlor i flödet på Fb. (Många är så duktiga och bakar själva )Ändå...när maken och jag åter anländer till torpet konstaterar vi; vi glömde köpa semlor! ;-) 
Jag tror vi överlever ;-)

Dagens grattis går till Rickard Söderberg och Malena Ernman! Årets homo respektive hetero :-) Så väl värda! Två fantastiska röster när det gäller både sång och medmänsklighet <3

Känner mig lite "ny". Var till min frissa (den bästa) igår. Vi konstaterade att mitt hår numera inte bara är vågigt det är lockigt också. För lockigt för den gamla frisyren ;-) Så nu har jag en "naturlig, lockig frisyr" ;-) När maken säger att jag "ser yngre ut"..ja, då kan jag ju inte vara annat än glad och nöjd. ;-)

Idag var jag på mattan igen. Yogamattan. Skönt. Härligt. Och nu har jag lite ont i magmusklerna...träningsvärk...precis som det ska vara...;-)

Efter yogan hälsade jag på hos min vän, modellbyggaren. Hon har ett minst sagt stort jobb nu. Fast i miniformat ;-) Hon ska bygga modell över hela Uppsala!!! Många, många hus blir det....
Som gammal Uppsalabo följer jag arbetet med stort intresse. Lycka till, fina vän! <3

Det blev lite jobbat både igår och idag också. Kul :-)

Det är ju Vänliga Veckan nu. Tänk om vänlighet kunde bli lite trendigt. Det behövs ju så lite för att göra andra människor glada. Ett leende. En vänlig hälsning. En go kram. Uppskattande ord. Tacksamhet. Omtanke. Respekt.
Vänliga veckan behövs extra väl nu i dessa hårda och kalla tider. 

Vänlighet föder Vänlighet
❤️

Ett vänligt ord kan hålla en varm hela vintern.
❤️

KRAM!
PAX ET BONUM
❤️

Lite i otakt ;-)

publicerat i Allmänt;
Så här kan det vara för mig ibland. (Dock inte natten som var, då somnade jag sent men gott efter att ha målat, målat, målat...)
(Minions Fb)
Jag känner mig lite i "otakt" med senaste trenden..."alla" ska ju måla mandala nu. Målarböcker för vuxna. Först tänkte jag: "ja!!!, det måste jag pröva". Men när jag satte mig med nya penslar, pannåer och färger, vid mitt staffli och började måla på "mitt sätt" dvs gränslöst, då kände jag att jag nog inte har tålamod att måla efter ett givet mönster. 
Men jag gillar mandala! De är så vackra. Jag har en vän som målar otroligt vackert! Och jag har förstått att det är som meditation att måla mandala.

Så jag är lite i otakt. ;-) Jag har ju precis "sprängt" mina gränser. ;-) Och det är ju "där" jag ska vara nu :-) Min "mandalaperiod" kommer väl så småningom den med...;-)

Jag glömde att skriva en sak i gårdagens inlägg: igår var det samernas nationaldag! Grattis, en dag för sent Sapmi! 
Jag är som sagt lite i otakt ;-)
Varmt grattis! 

Innan vi åkte in till stan igen tog vi en promenad. En isig sådan. Förr hade jag absolut inte gått på en sådan promenad med det underlaget men nu har jag mina skor med broddar! Först gick jag lika spänt som vanligt men efter att ha bestämt mig för att lita på mina icebugs så traskade jag på med lätta steg. Så befriande!!! :-)

Läser om vårtecken i Skåne. Det är ovanligt tidigt även där. 

Vad jag tyckte om Mellon igår? Hm..tja...Gardell var bra! :-) ...rätt låtar gick till final...de andra minns jag inte...ärligt talat...jag var för oengagerad för att kunna uttala mig...jag var "inne" i mitt målande ;-) Jo, en sak funderade jag på: är det inte lite tjatigt det där att programledarna ska sjunga? Såna där öppningsnummer och mellannummer...och så stackars Gina som uttalade namnet Gernandt fel! Oj, oj, "folkstorm" står det på löpsedlarna..lite storm i vattenglas tycker jag....

En av dagens värsta rubriker tycker jag är: Två kvinnor på flykt frös ihjäl...I Bulgarien har man hittat två kvinnor, varav en var tonåring, ihjälfrusna. De tillhörde en grupp på 19 personer, varav 11 barn, som är på flykt i kölden, norrut...Så tragiskt...

Varför tog jag upp detta? Jo, för att visa att det händer värre saker att bli upprörd över än ett felaktigt uttal....

Ska jag säga, som tycker att det är tjatigt med programledarnas sång...;-) Okey, jag tar tillbaka det "gnället" från min sida :-) Lägger ingen mer energi på detta! 

Vad lätt det är att gnälla på petitesser...och jag gnäller på dem som gnäller....;-) Nej, nu får jag sluta med detta :-) 

Bladen från tulpanerna börjar ramla av och denna skönhet tittar fram. <3

Så spröd, så vacker. Det finns en skönhet även i det som vissnar...

Nu ska jag ta och meddela min mamma att vi är hemma i stan igen Talade med henne i torsdags, på hennes 81:a (!) födelsedag. Hon var så glad för blommorna som vi uppvaktade med och hon var så nöjd med alla besök, alla kort, alla telefonsamtal. Och jag är så glad över att hon är så pigg nu :-) 
Det är ju en bra bit mellan Göteborg och Gävle, så vi träffas inte så ofta. 


Nästa helg kommer Izabelle! :-)

Allt gott inför kvällen och den nya veckan önskar jag Dig!
❤️

En Agnes och en Bodil

publicerat i Allmänt;


Det är kul att lyssna på en kunnig människa som vänder upp och ner på mycket av det man lärt och trott.  Som professorn Agnes Wold. 
Det här med hundar t ex:
"Ska man verkligen tillåta att hunden ligger i sängen?", undrar Skavlan. "Ja visst", svarar Wold, "vad ska man annars ha hund för?"
"Men, är det bra att pussa sin hund?" Samma svar....
Och så förklarar professorn det där med att hundar och människor har olika bakterieflora.
Hon berättar att män utan skägg har mer bakterier i ansiktet än dem med skägg. Att vi har mindre bakterier på oss innan vi duschar än efter. Att hon tvättar händerna efter toalettbesök men inte före maten. Att vi städar för mycket och för ofta. Att virus smittar via luften, andningen, inte via händer osv....
Hon vänder upp och ner på det mesta. Jag blir lite kritisk samtidigt som jag skrattar lite befriande...:-) Agnes Wold är läkare och  professor i klinisk bakteriologi så hon vet nog vad hon talar om :-)
En av de saker jag reagerar mest på är det här med vatten. Kroppen reglerar detta själv, enligt professorn. Vi behöver inte dricka en viss mängd. Bara dricka när vi är törstiga...tvärtemot det jag blivit itutad på senare tid...vad ska man tro?

En sak håller jag verkligen med henne om: (citat från Expressen) "Alla dessa pekpinnar leder till ohälsa, eftersom människor som är känsliga för yttre påtryckningar kan drabbas av ångest och allvarliga tvångssyndrom."

Återkommer till det där med att dricka en viss mängd vatten...jag har förr alltid upplevt att min kropp styr det behovet själv. Perioder av törst. Efter att ha ätit salt mat t ex. Och när en förkylning är på gång...men på senare tid har jag fått mängder av info utifrån om att jag dricker för lite vatten....vet inte vad jag ska tro...

"Vem ska man tro på, tro på, tro på?" ;-)

Kanske den egna kroppens signaler? Kanske ska man lita mer på den egna kroppens förmåga att reglera och läka? 

Googla gärna på Agnes Wold och skapa din egen uppfattning. För många är nog hennes ord befriande. :-) Andra blir kanske bara ännu mer skeptiska.

"Vem ska man tro på, tro på, tro på?"

Jag försöker tro på mig själv, min inre röst och sanning och en stor dos sunt förnuft! 

Just när jag sitter och skriver kommer meddelandet om att Bodil Malmsten är död...jag skriver inte att "hon gått bort" eller någon annan omskrivning, det skulle hon inte gilla, jag skriver att hon är död.
Det Bodil skrivit har gett mig mod i vardagen många gånger. Och tröst. Och skratt. Tack <3
Du skrev så bra om sorg, Bodil! Nu får vi sörja dig <3 <3 <3

Från det djupa till det mer ytliga. "Mello" börjar igen. Det måste man ju absolut inte se! Men i kväll är jag lite ytlig och tittar. Tittar och lyssnar och gnäller och "förfasar" mig. Hi hi :-) Troligen sitter jag och målar under tiden. Och har TV-underhållningen i bakgrunden. 
Lyssnade lite kort på den diskade låten med Anna Book...hm...suck...;-) Synd om Anna. Punkt. Slut. 
It's showbiz! ;-)


Maken då? Ser han på Mello? Nej, han är på hockey då. ;-) Heja Brynäs! 

Till sist: gillar denna


NAMASTE 
❤️

Det goda samtalet

publicerat i Allmänt;
De där stunderna när något/någon verkligen griper tag i en...som när Lars Lerin träffar Nino.
Ett sånt där möte som går på djupet direkt. Två själar som möts. Två själar som verkar ha känt varandra redan innan de träffats rent fysiskt. Sånt är magiskt. 

Jag visste inte vem Nino var innan jag sett programmet. En härlig människa. Att lyssna på två människor som inte känner/känt sig hemma i sina egna kroppar. Som känt att deras kroppar har fel kön. Det berör verkligen. 

Lars Lerin är så rolig när han säger att om han skulle göra ett könsbyte nu, i den ålder han är nu, skulle han nog "se ut som Gudrun Schyman" :-)
<3 (Från Lars Lerins Fb-sida)

Det är så skönt och avkopplande med TV-program som visar "äkta människor" och djupa samtal som alternativ till allt ytligt pladdrande. Tycker jag. Jag vill bli berörd. Skratta, gråta och då och då nicka igenkännande. Tacksam för att det fortfarande finns såna program. Det goda samtalet. Jag hyllar det goda samtalet. :-)

"De långa skuggornas promenad" blev det vid lunchdags idag. Sol. Stilla. Tyst.


Naturens konstverk :-)

Äldste sonen är med sin familj i Sälen. Såg nyss en filmsnutt  på mitt barnbarns första försök på skidor. Jag är minst sagt imponerad. Vilken balans! :-)

"Hockeyänkan" och "hunden i vänteläge" kopplar nu av i mörkret här ute i skogen.

I morgon ska jag ringa konstnär och vän Erik Hedin och besluta om mått och bakgrund till porträttet han ska måla av vår hund! Så spännande!!!

Pax et Bonum
❤️Empati, ljus och snöfigurer

publicerat i Allmänt;

Vackra färgglada tulpaner mot vit snö <3

Vi fick nyligen meddelande om att ett av våra fadderbarn blivit "för stor" dvs fyllt 18 år, så nu upphör fadderskapet för honom. Vi tillfrågades om vi ville ha ett nytt fadderbarn. Självklart! Och vi fick svara på om pojke/flicka och om vilket land som var önskat. Vi blev lite ställda. Könet spelar ingen roll. Landet? ...Latinamerika, slapp jag ur mig, efter att land efter land snurrat runt i huvudet...det känns liksom märkligt att välja så där....nu är detta via Plan så pengarna går ju inte bara till fadderbarnet utan till skola, vatten eller annat som behövs i området där barnet bor. :-) Det är dock så många områden och barn i världen som behöver akut hjälp så man blir lite ställd....

Jag är kvar i torpet. Den kraftiga förkylningen går upp och ner hela tiden. Man blir lätt less på detta tillstånd....

Idag skiner solen och jag har varit ute och andats frisk luft och plåtat lite. Träden är snöklädda igen, det är vackert. Men snön över isiga partier på vägen är förrädisk. Ska bli bra att få hem beställda skor med dubbar :-) 

Julrosen 


"Det som göms i snö, kommer upp i tö." Nu tittar ljungen fram :-)
 

"Snöfigurer". Vad ser du?  :-)

Utredningen angående tiggarna i vårt land har fått en hel del kritik. Av vad jag förstått har flera barnrättsorganisationer reagerat på att man inte tagit hänsyn till Barnkonventionen. Dåligt! Många reagerar också på att vi inte ska skänka pengar i muggarna. "Ingen bestämmer vad jag gör med mina pengar", står det i många kommentarer. Jag håller med där! Och fortsätter vara "naiv, dum och bråkig" ;-) Men jag är hellre snäll än skriver med stora bokstäver i kommentarer: "ut med packet"...Finns inga lätta lösningar på detta men att kalla människor för "pack" gör inte saken bättre. 

Himlen är så vacker här i eftermiddag. Och ljuset varar längre...:-)


Ljuset återvänder <3

Vill avsluta med lite humor. För humor behövs i det mörka, hårda tonläge som råder i vårt land idag. Tycker i alla fall jag. ;-)

Ljus och Kärlek
❤️
Sommarminne och minne av en vän

publicerat i Allmänt;
Igår såg jag en bok som jag tyckte låg på ett märkligt ställe. Jag öppnade den och hittade ett "sommarminne", en pressad Styvmorsviol. Eller rättare sagt så är den ett "Höstminne", jag plockade den den 16 oktober! Hösten 2015 var varm. :-)

Idag är jag glad över att den bortre tidsgränsen för sjukföräkring är borttagen! Hur den förra regeringen tänkte när de satte en gräns, förstår jag inte. Många sjukskrivningar är resultatet av stress och man kan absolut inte stressa sig ur ett stressymtom! Nu kan människor få bli friska i lugn och ro. 

---

Ibland tänker jag på de av mina kära som gått till ljuset före mig. Igår var det en kär vän som var i fokus för mina tankar. Vill gärna dela det jag skrev ner igår:
Min vän <3
Det har gått snart 14 år sedan jag miste dig min vän. Det känns obegripligt att det är så länge sedan. För det händer fortfarande händelser som gör att jag tänker "det här måste jag berätta för..."

Jag kan fortfarande höra ditt skratt inom mig, men det sker tyvärr alltmer sällan...
Du tog ditt liv och eftersom du vågade ta det steget är jag inte längre rädd för döden. Men jag trodde att jag skulle krossas totalt när jag stod där med brevet från din syster...Ändå så visste jag ju vad som stod skrivet i det innan jag ens öppnat det.

Din svåra sjukdom knäckte dig. Att vara totalt beroende av hjälp från andra, det blev för mycket. Jag förstår dig och respekterar ditt beslut. Ändå..ja, du vet, jag har ju dåligt samvete, efter vårt sista telefonsamtal... men jag vet inte om mina ord hade gjort någon skillnad...alltså om vi inte skämtat om det allvarliga, så där som vi alltid gjorde...om jag förstått att denna gång var det verkligen allvarligt..men vilka ord skulle förändrat situationen? Jag vet inte...

Allt jag vet är att en dag ska vi träffas igen, du och jag. Då ska vi dricka te och smaska på salmiak och skratta. Tills dess bär jag ditt skratt i mitt hjärta. Och så pratar vi ju ibland med varandra...ja, du vet.<3
❤️

Vill dela denna med er också:
En vän la upp den på Fb idag och den passade mig så bra. Ni vet, ibland fastnar man i ett problem, ser bara den stängda dörren....;-)

Undrar om vintern kommer övergå i tidig vår eller om  den bara pausar? ;-)

Ljus och Kärlek
❤️