Kärlek i överflöd <3

publicerat i Allmänt;
Den som tror att jag är "däckad" idag...har...helt...rätt...och fel! ;-)
Kroppen försöker säga att jag borde vila men när man har en hund som måste ut och ett jobb som ska skötas, ja, då får "däckandet" vänta...en vecka eller så ;-)


Om det är någon som undrar om hunden haft det bra på pensionatet är svaret: mycket bra :-) Men han är ganska "däckad" idag ;-)

Maken har idag varit nere i Knivsta och hjälpt yngste sonen att flytta in i sin nya lägenhet. 
Jag har tänkt mycket på vår tid i Knivsta. På alla underbara vänner som både jag och maken och våra söner fått där. Inte minst märktes det på bröllopet i helgen. Sonens fantastiska kompisgäng. De är så tighta. Och att få höra känslofulla tal från de "grabbar" man känt sen de var mycket små, det var en särskild upplevelse. Så fina allihop! Och inga problem med att uttrycka känslor hos dessa män inte! Att sen dansa med några av killarna som man skällt på mer än en gång när de var små, ja, det var....annorlunda ;-) Busungar växer upp till härliga vuxna män!


Min släkt, är jag, som ni vet, väldigt stolt över! Nu har jag en hel drös "nya släktingar" också. Väldigt trevliga. 
Det bästa med min släkt är faktiskt ungdomarna. De är så otroligt fina. Och där finns alltid någon som lägger en arm om en och tröstar en och alltid någon som peppar en. Så gott det gör i hjärtat. <3
Kärlek finns! I överflöd!!! Tack!!!

Fick gåvor idag, med posten, som värmde mig på djupet. Här är en av dem:

Jag är tacksam över att stormen Gorm aldrig tog sig hit upp. Och hoppas att de som drabbades har det bra nu. Mycket bedrövelse i dess spår....

I morgon kommer barnbarnet igen. Föräldrarna, brudparet, är på en liten resa. 


Ljus och Kärlek
❤️


Efter bröllopet

publicerat i Allmänt;
På hemväg genom ett regnigt Stockholm. Efter en fantastisk helg i Fågelbrohus. Släkt och vänner och det vackraste brudpar man kan tänka sig.
En fin vigsel i Gustavsbergs kyrka. Och efterföljande fest med god mat, gott vin, trevligt bordssällskap, fina tal, massor med överraskningar och härlig feststämning. Tårta och dans. Känns i fötterna idag men kul var det :-)
Och sååå många kramar! ❤️

Bild på brudparet kommer senare ;-)

Dessert :-)

Ett par blomuppsättningar fick vi med oss <3

Nu raka vägen att hämta hunden på pensionatet....

Första advent. Stjärnan och första ljuset ska tändas när vi kommer hem.
Fridfull advent!
❤️

Hur många bilar finns det?

publicerat i Allmänt;

Nej jag håller inte med kungen om att vi borde kasta ut alla badkar. Att bada i sitt eget badkar det känns som välbehövlig lyx för mig. Som ett eget spa :-)

Dagen började lite stressig. Vi åkte in till city för de sista inköpen. I P-huset fungerade det inte att betala med kort...men vi kom till slut både in och ut...tack och lov...;-)

Skönt att få sätta sig i stolen hos "bästa frissan" och bara bli "omhändertagen"! Underbart. Tack!

Lämning av hund på pensionatet gick över förväntan. Så många hundar där, så många dofter! ;-)

Nu försöker vi ta oss genom Stockholm. Just nu flyter det på bra. Men vi har stått stilla....förstås...olyckor och "tittköer"...folk är märkliga...,

Stopp igen...

Flyter på...

Stopp igen...

"Hur många bilar finns det egentligen?" utbrister  maken...
Ja, man kan undra....;-)

Trött, hungrig...

Rapporterar mer i morgon ;-)
Från bröllopet ❤️ Om jag får tid ;-)

Ha det gott, alla!
Trevlig helg ❤️


Var är ljusslingan?

publicerat i Allmänt;
Ungdomarna säger att de är "grymt taggade" inför bröllopet. Jag kan väl inte uttrycka mig på samma sätt mer som en "pirrig förväntan".
Nu har jag packat väskan i alla fall. I morgon får min frissa ta "hand om mig". Hunden ska inlämnas på pensionat. Det är han lyckligt omedveten om...
Sen bär det iväg söderut...Ska bli härligt att träffa släkt och vänner! Och att se äldste sonen gifta sig med sin vackra fästmö. Kärlek ❤️

Nu vilar jag. För jag måste samla ork och kraft. Fibromyalgin bråkar med mig. Jag tänker så här: jag orkar så mycket jag orkar och det är bra så! Huvudsaken är att jag är där! 

En vän undrade igår om vi vet var vi har ljusslingan i år? "-Äää, tror det", svarade jag...ni som följt mig några år vet varför den frågan var befogad ;-) Hi hi...fortsättning följer...

Ja, de var billiga, men ändå...tights för "enbenta"? ;-) Snacka om snopet! Tack och lov så var de andra i kartongen för tvåbenta ;-) Där får man för att man tror att det blir billigare med 5-pack :-))

Ljusslingan var det ja...jag "trodde" att jag visste var den låg...och visst låg den där! Men...kartongen är TOM! Var är ljusslingan??? Fortsättning följer....;-)
:-))
Tänker inte åka ut och leta i torpet i år...;-)

Ljus och Kärlek
❤️


Andrum och medmänsklighet

publicerat i Allmänt;
Jag vet inte hur du mår eller känner inför rådande situation i vårt land...
I mig är det ett virrvarr av känslor, frågor, tankar...
Gör regeringen rätt nu? 
Det skrivs och skriks från alla håll? 
De som fortfarande tror på vår solidaritet och vill bevara öppenheten. 
Rasisterna som jublar och skadeglada utropar: "vad var det vi sa?"

Verkligheten är ju att om rasisterna fått bestämma hade inte en enda flykting fått komma hit.
Vi behöver "andrum", säger statsministern. 
Vice statsministern börjar nästan gråta. Det blir hon hånad för.
Moderatledaren talar om ännu kraftigare åtgärder.

Plötsligt ser läget väldigt hopplöst ut. Det känns plötsligt så kallt i vårt land. 
Vi ska ta hand om dem som kommit hit, förstås. 
Problemet är ju att flyktingströmmen inte avtar för att vi stänger dörren. 

Man kan ju undra vad vi ska med EU till när inte alla länder vill samarbeta för att lösa den akuta flyktingkatastrofen? 

Jag jobbar inte på Migrationsverket, inom vården, polisen, inom det sociala, i skolan eller som volontär. Jag förstår att de är utarbetade nu och behöver "andrum"!
Ändå gnager det inom mig. Gör vi rätt? 
Vart ska de ta vägen, de som inte kom hit i "tid"?

Besluten är tack och lov inte mina. Varför bryr jag mig då? För att det handlar om människor...för att det kunnat vara jag....

Det är verkligen prövningarnas tid för vårt land nu! Vart går gränsen för vår medmänsklighet? Och när överskrider vi asylrätten? Vad är mest ansvarsfullt?

Och mitt upp i allt ska vi fundera på om vi ska köpa årets julklapp: en robotdammsugare....???
Milda makter, vilket välfärdsproblem! 
Nej, det är inte synd om oss! Nej, det är inte oss det är synd om!

Känslorna och tankarna hoppar fram och tillbaka. 

Och nu kom plötsligt medmänskligheten rakt mot mig genom TV-rutan. En kille i Rejmyre använder sina födelsedags- och julklappspengar mm till att köpa julklappar och slå in till hemlösa och flyktingar. Pappa får skjutsa runt till olika boenden när det är dags att dela ut! Verklighetens Karl-Bertil Jonsson! <3

"Om vi ska förändra världen måste vi börja med barnen." Sa författaren Lennart Hellsing som dog i dag. Jag tror han hade rätt...

---

Hunden har intagit vänteläge och jag soffläge. Det är match på Gavlerinken...
Men jag tittar hellre på förälskade bönder och Jills veranda.

Jag som sitter här i min trygga lilla vrå av världen. Så tacksam <3


Fullmåne i kväll!
Kram ❤️


"Wow", sa barnbarnet

publicerat i Allmänt;

Det där med att "hitta sig själv", vad innebär det egentligen, tänker jag, när jag gör mitt femtioelfte varv runt i lägenheten letandes efter barnbarnet. Det blir till att låtsas leta, för när man är två år gömmer man sig på samma ställe hela tiden ;-) <3

Hitta sig själv...det låter nästan som om man irrar omkring i livet sökandes sitt "själv"...inte där, men kanske där! ;-)

Men det funkar ju inte så! Man kan väl inte hitta sig själv genom att söka utåt, som om självet gömt sig i ett visst land eller viss stad eller i ett visst sammanhang. Eller i en "hitta-sig-själv-bok."

Att hitta sig själv handlar ju om att stilla sig. Fundera. Lyssna inåt. "Vad vill Jag?" "Vem är jag?" "Vad känner jag?" "Vad är rätt för mig?"

För vi har ju inte tappat bort oss själva helt. Vi har inte sprungit och gömt oss för oss själva. Vi har bara låtit andras tankar och tyckande blivit viktigare än våra egna tankar och tyckande. Våra egna känslor. Vår egen sanning. 

Andra vet inte alltid bäst...

Svaret på vem du är bär du inom dig. 

"Man är ju sig själv närmast" ;-)

Igår gjorde jag något ovanligt. Jag putsade silver. Att putsa silver är visserligen något jag gör då och då men att putsa manschettknappar hör till ovanligheterna. Äldste sonen vill bära sin farfars manschettknappar på sitt bröllop. :-)

Det mesta handlar om bröllopet just nu här. Igår provade jag att "gå in" de nya "finskorna". - "Wow, Manni!", ropade tvååringen förtjust och klappade händerna ;-) Jag tar det som ett klart godkännande. :-)

I morgon är det fullmåne igen. Så här såg månen ut i går eftermiddag när den speglade sig i åns vatten. 

Var rädd om Dig! 
Var rädd om det som är Du!

Och kör lugnt!
Varning för isbeläggning här där jag bor.

Ljus och Kärlek
❤️

Jinxa inte!

publicerat i Allmänt;
Det finns filmer som man sett förut men ändå blir sittande och tittar på när den visas på TV igen. Igår hände det mig igen. "Hur många lingon finns det i världen?"
Charmigare film får man leta efter! :-)
Den slutade vid midnatt och jag somnade med O Linnros fina låt "Från och med du" spelandes om och om igen i mitt huvud. 

"Somliga ljus brinner aldrig ut"...

Nu har jag lärt mig ett nytt ord igen: Jinx! Brukar du jinxa? Det ordet dök upp i mitt medvetande först när jag läste en intervju med Soran Ismail. Yngste sonen visste självklart och jag kände att jag förpassades till stenåldern på bara några sekunder.;-) Så hopplöst dåligt uppdaterad! För er som eventuellt inte vet så är jinx att om jag exempelvis förutspår att ett visst lag ska vinna och sen gör dem inte det och då är det mitt fel för att jag jinxat...typ...;-)
Och precis som Soran blir jag irriterad om sportreportern säger att "nu är segern klar för Sverige", när det återstår några minuter av matchen..."Tyst", brukar jag ropa då. Som om bara för att hen säger det så är risken stor att de förlorar. Aldrig ta ut en seger i förskott! :-) Jinxa inte!!!!
Vidskepelse alltså ;-)

I övrigt tror jag att jag lever i samklang med min samtid. Är skapligt uppdaterad. Fast det är ju klart, "även de gamla grekerna trodde.."

Så var terroristen inte en terrorist...? Hur blir hans liv nu?

En av idrottens stora profiler på 70- och 80-talet, Linda Haglund, är död. En av de framgångsrika 56-orna. RIP Linda!

Folkpartiet har bytt namn till Liberalerna. "Vi ska heta det vi är", sa Björklund. Och det låter väl logiskt.

I södra Sverige råder det trafikkaos efter det myckna snöandet. Vintern verkar ha startat i söder.

I vårt vardagsrum ser det ut som om en virvelvind dragit fram ;-) Det har det också. Eller rättare sagt, två virvelvindar, en hund och en tvååring ;-) Det är lite myskänsla över detta. Får städa i morgon.

Ett fotominne från en solig dag tidigare i höstas. Ett dansande par i Boulognerskogen. :-)

Kallt ute idag. Vi stannade inne.
Hoppas att fin dag varit en bra dag.
Allt gott inför veckan som kommer!
Må den bli fridfull i vår värld!
❤️

Isformationer och "nö"

publicerat i Allmänt;

"Isbildning" Ismönster...

"Nej, mer", säger tvååringen bestämt och skakar på huvudet. Det betyder: "Inte mer" :-)

Jag försöker lära mig ett nytt språk. Tvååringens språk. Barns språk är logiskt. Därför blir det ibland lite missförstånd för oss vuxna som lärt in vad det heter "på riktigt". ;-)

Perfekta musiken att sjunga med i, klappa händer och dansa till är: "Målarock" med Robert Broberg ;-)
Farmor blir snurrig, men det blir inte Izabelle. Hon skulle nog kunna snurra runt, runt hela dagen. ;-)

Ett ny ord lades till vokabulären idag: "Nö!" (Snö) ;-)


Kallt var det på promenaden. Vantarna skulle absolut inte vara på! Fast efter en stund....så åkte de på...
Ingen is på havsvattnet ännu


Snart kommer yngste sonen, han som mellanlandar hos oss mellan två lägenheter.... Då blir det hockeymatch på TV:n.

Ja, det var en rapport från min lilla del av en orolig värld. 
När jag tittar på mitt lilla barnbarn så känner jag att kampen för fred är mer nödvändig än någonsin. Jag vill att hon ska gå en fri och ljus framtid till mötes. Därför är jag väl lite "bråkig" ibland när jag ifrågasätter och kritiserar. ;-) 

Jag hoppas att ni alla har en fridfull helg. Har svårt att fatta att det är första advent om bara en vecka! Fast då är jag på bröllop så det där med advent- och julförberedelser får vänta till efter bröllopet. Var det inte en bra film som hette så? "Efter bröllopet?" 

"Ishjärta" ❤️
Pax et Bonum
❤️


"Manni" <3

publicerat i Allmänt;
Idag saknades orden
De börjar komma tillbaka 

Jag litade på vår säkerhetspolis, jag litade på vår regering och jag tänker fortsätta göra det

Det är inte tid för partikäbbel nu, det är tid för enighet,
varsamhet, vaksamhet...ansvar

Det är inte tid för "vad var det vi sa?"

Jag tänker fortsätta vara den naiva person jag är. Den som tror att kärleken är störst av allt. 

Jag kommer att fortsätta att vara den som säger ifrån och ifrågasätter när jag känner att något är fel. 

För det är den jag är. 

Men när hånet och besvikelsen blir mig övermäktig, då tar jag ett steg åt sidan, då pausar jag. 

Att skilja på person och åsikt är viktigt. Ingen "är" sina åsikter. Men värdegrunden är viktig. I alla fall för mig.

Terrorism är det värsta som finns. Den saknar all form av medmänsklighet. Precis som fascism och nazism. 

Vårt land är måltavla nu. Precis som övriga västvärlden. De hatar oss. Vår frihet och demokrati. 

Våldsspiralen fortsätter och ingen verkar veta hur vi tar oss ur den. Men en sak är säker: vi måste hålla ihop. 
---

Vet ni vem "Manni" är? Det är jag det! Farmor ;-)
Vi har "lånat" barnbarnet över helgen. Mysigt. Och intensivt. :-) Och hunden gör sitt för att stjäla uppmärksamheten. Beter sig som en valp igen....
Full rulle med andra ord ;-) ❤️

Igår kom första snön. Blötsnö, ett mycket lätt täcke ligger kvar. 

Önskar er alla en fridfull helg!
❤️Inte så kaxig

publicerat i Allmänt;
När fibromyalgin spökar, utbrändheten gör sig påmind och en kraftig förkylning lurar in en i ett hörn...då är man inte så kaxig längre kan jag säga....

Har kommit över "kämpa-emot-stadiet" och lagt ner mina vapen. 

Besegrad återvänder jag till sängen. Är frusen och varm på samma gång. Värker från topp till tå. Tröttheten lägger sig tungt över mig. Hostan gör värken värre.

Blundar och drömmer mig bort..kanske kan jag sova en stund?

Gissa vad jag ser när jag blundar?...
Hi hi...Zlatan! Otroliga Zlatan! Att under 90 minuter få glömma världens oro och fokusera på skådespelet...så spännande...och så segerruset!!! Tänk att det gick!!! Vi är med i EM! 

Nästa år, i Frankrike...undrar hur världen ser ut då?....

Läser just nu att Sverige går in i nationell beredskap efter terrorhot...
Det är otäcka tider nu...
Må det "bara" vara hot. Det i sig är också terror...

Det kanske verkar banalt men ändå. En bild tonar fram för min blick. En gammal bonad med texten:
"Sluta aldrig hoppas
Sluta aldrig be
Sluta aldrig önska
Under kan ju ske.."

Från mitt fönster mitt på dagen. Solen var inte heller så kaxig idag. Men den fanns där och den ville visa sig :-)


Jag har tittat på de bilder som massmedia lagt ut på de jagade terroristerna. Tänker på att de en gång varit små barn de också. Vad hände? Vad gjorde att de valde denna grymma väg att gå? Vad blev så fel?

Nej, jag vet, ingen idé att analysera nu..det är som det är...men lite fundersam blir man ju...

Jag tänder ljus, ber en bön, sänder ljusa tankar till vår värld...jag gör det jag kan...simpelt och naivt tycker vissa, men hellre det än drabbas av panik och ångest eller skrika ut sitt hat och förakt. 

Ljus och Kärlek till oss alla ❤️
Sluta aldrig hoppas...

Lyfta varandras energi

publicerat i Allmänt;

I dessa tider av stark oro inför det som sker i världen är det väldigt lätt att känna sig liten och obetydlig. Ännu värre blir det av de människor som har behov av att gnälla, trycka ner andra och förminska deras betydelse. När jag läser status, inlägg och kommentarer på Fb idag så förvånas jag av att så många ifrågasätter människors behov av att delta i sorgen, uttrycka sina sympatier, hedra offer och anhöriga efter terrorattackerna. Hur mår man när man måste klaga och kritisera människors försök att uttrycka medmänsklighet? "Det hjälper ju ändå inte" har jag t ex läst idag. Tänk, att jag tror att det är precis tvärtom. Om jag deltar i en tyst minut, så hedrar jag offren. Om jag tillsammans med andra sänder ut goda tankar, kärleksfullt ljus och hoppfulla ord så påverkar jag andra att känna hopp. Att inte fastna i rädslan. Om jag tänder ljus och ber en bön så sänder jag ut kärleksfulla energier. Ljus i mörkret. En signal till andra. Hallå! Vi finns här, vi håller ihop, tillsammans är vi starka!!

Att förminska människors goda gärningar skapar bara ännu mer frustration och rädsla. Självklart kan Du påverka! Självklart gör Du skillnad! Det du gör av kärlek är aldrig fel! <3Alla kan inte vara politiker eller stora ledare eller ens stå på barrikaderna. Men Du gör det Du kan och det gör skillnad! 

Vi vill ju så gärna ha kontroll också. Vad händer? Vad gör man? Men hur vi än vänder och vrider på oss så kan vi inte ha kontroll på allt. Vi måste släppa det vi  inte kan kontrollera och försöka känna tillit till det som sker. Tillit till att politiker, polis, ledare gör sitt yttersta. Och inse att massmedia inte heller har full kontroll på allt. 
Det som vi tycker är fel kan vi manifestera emot. På olika sätt. Men ingen av oss sitter inne med hela sanningen. Ingen av oss har facit. Tillit och respekt. Kärlek och ljus.

Idag väljer jag tillit. ❤️


Vi kan lyfta varandras energi ❤️ Visst är det underbart!

❤️I vacker grå november

publicerat i Allmänt;
Det är nästan fyra veckor sen vi var i torpet senast. Denna grå novemberdag åker vi ut dit och "kollar läget". Inga objudna små gäster verkar ha härjat omkring där, tack och lov. Blommor vattnas och fågelmatarna fylls på. Hunden far lyckligt omkring på gården. Torpet med omnejd är hans paradis :-)
Den vackra ljungen lyser upp i det grå <3

Vi tar en promenad ner till sjön. Allt är så tyst och stilla. Träden sträcker sina nakna grenar upp mot den grå himlen. Sjön har en tunn ishinna. Det är som om någon ropat "förstelnad" och all rörelse bara stannat upp...Det grå och stilla har sin skönhet <3

Vi blir så där andaktsfullt tysta igen. Tacksamma över att vi får njuta av novembers speciella skönhet. 

Paris och terrordåden känns så overkligt  långt bort när vi går på vår tysta promenad. Ändå upptar de våra tankar. Blandat med tankar på det stundande bröllopet och vardagssysslor. Det långt borta och det nära...


Det gröna lyser upp bland de svarta, blöta löven <3

Nu pratar maken i mobilen med vår yngste son. Morgondagen planeras. Sonens flytt från en lägenhet till en annan med mellanlandning här och på andra platser...ja, det låter rörigt men det kommer nog fungera bra ;-) Bara han kommer ihåg tandborsten! ;-))

Mörkret lägger sig. Jag tänder lampor allt tidigare för varje dag. 
Bär på en tomhetskänsla idag...vilar tankar och känslor...nya kommer....


Vi tänder ljus i mörkret idag också. Eller hur? <3

Pax et Bonum
❤️
Idag väljer jag att...

publicerat i Allmänt;

Vilket samhälle vill vi ha?
Ett öppet och fritt? Eller...
Ett stängt?
Terroristerna hatar vårt fria, demokratiska, öppna samhälle. Ett samhälle där ordet är fritt, religionen är valfri, musiken är fri, jämställdheten har kommit långt, en värdegrund om allas lika värde råder....(ska råda)
Terroristerna vinner om vår rädsla får styra oss. Om vi stänger in oss och stänger ute omvärlden. 

Det är just terrorismen flyktingarna flyr från...
En dag kanske vi är flyktingar...och ingenstans har att ta vägen..

Terrordådet i Paris är fruktansvärt. Det finns egentligen inga ord som räcker till för att beskriva...Terroristerna mår bra nu, de har lyckats sätta skräck i oss som tror på demokrati och öppenhet. De vill att vi ska vara rädda att gå ut, gå på fotbollsmatcher, gå ut och äta, gå på konsert...

Vad göra? Ingen har väl svar på hur man bekämpar terrorism...(då måste man först analysera hur detta uppstår och varför människor väljer att terrorisera...)men ett vet jag bestämt och det är att vi vinner aldrig på att möta hat med hat, rädsla med rädsla, mörker med mörker....Läste nyss att anledningen till att just Frankrike drabbas kan vara en hämnd för att landet deltar i att strida mot IS i Irak och Syrien....( Per Jönsson mellanösternanalyktiker)

Så svårt, så komplicerat detta är...
Idag väljer jag att fokusera på ljuset.
Jag väljer att fokusera på kärleken.

Jag väljer att be för offren och deras anhöriga. 
Jag väljer att tända ljus för Frankrike och hela vår Jord.

Jag väljer att tro på medmänskligheten. 
Jag väljer att tro på att fred kan uppnås.
Jag väljer att tro på öppenhet och demokrati. 

Jag väljer att tro att ljus är starkare än mörker.
Jag väljer att tro att kärleken är störst av allt.
❤️

Visst fortsätter vi på Kärleksvägen? Vi tänder ljus och tar varandras händer och vandrar tryggt vidare ❤️❤️❤️

Ljus och Kärlek
❤️

Unnar mig lite vemod

publicerat i Allmänt;

Nej, det kan väl inte vara solsken jämnt....Ibland måste det ju vara grå och regnig november också...

"Det är då som det stora vemodet rullar in..." Eller? Njaa...inte för min del. Inte denna höst i alla fall...Jag blir sällan höstdeppig, jag är mer av "sena-vår-deppiga-typen"...

Ordet "vemod" är inte så negativt laddat ord, tycker jag. Det finns en skönhet och en vila i det också, vemodet...Nu tycker säkert några av er att jag "svamlar" men ni vet, jag "smakar" alltid på orden och känner efter...
Måste allt vara så soligt, färgrikt, glatt och hurtigt jämnt? ;-) Det skadar inte med lite vemod ibland...
Och så det där som jag alltid " tjatar" om: 
Ingenting är helt svart eller vitt
En hel del är grått 
Och i det gråa finns flera vackra nyanser..
❤️
Jag googlar på ordet "vemod" och hittar betydelsen: "mild sorgsenhet"...

"Vildgåsen leder sin flock
genom den kalla natten.
Ya-honk! säger han och
för mig här nere låter
det som en inbjudan.
Många tycker nog det
är meningslöst, men jag
lyssnar intensivare, jag
finner dess mål och
mening där uppe mot
novemberhimlen.

- Walt Whitman -

Jag unnar mig lite positivt vemod idag. ;-)

Det är fredagen den 13:e...och jag är inte särskilt skrockfull även om jag haft en verklig "otursdag" en fredag den 13:e, tidigare i mitt liv. Den berättelsen tar jag en annan gång ;-)

Det är visst "Smörgåstårtans Dag" idag också...;-)

Ha det gott!
Ljus och Kärlek
❤️


Omedelbar kontakt

publicerat i Allmänt;
Solen skiner in och visar upp hur lägenheten egentligen ser ut. Dammet och kladdet som inte syns i det vanliga gråa novemberljuset... ;-) Men, jag städade ju igår!!! 

Äh, jag har gjort så gott jag kunnat, så det så! Nu låter jag solstrålarna värma min kropp och mitt sinne istället :-)

Ska snart iväg och träffa en ny "vän". Vi blev vänner på Fb igår, nu ska vi ses i verkligheten. Bara som hastigast men ändå :-)

Och nu har vi träffats! Vilket härligt möte! Vilken underbar människa! Ibland är allt bara så där "omedelbart" och "självklart" :-) Som om man möter någon som man inte känner, men ändå känner...Häftigt! 

En del kallar sådana möten för "personkemi", men nej, jag vet att det är djupare än så :-)

Anledningen till vårt möte var detta hjärta som jag köpt av henne. Pengarna går till en insamling för en gemensam kär vän som behöver hjälp just nu. ❤️ Blir du intresserad, lämna en kommentar :-)

Tack och lov att man inte är politiker i dessa dagar. Att hitta vettiga lösningar och få till samarbete angående flyktingkrisen. Inte lätt! Och hur de än gör så gnälls det. Vi kommer nog ha en hel del utbrända politiker framöver.  Men jag är stolt över Sverige. För öppenheten och medmänskligheten. Jag vet inte om gränskontroller är bästa lösningen men kanske är det värt att testa? 
"Vår historia, alla invandrares historia, är lika mycket en del av Sveriges historia som svenskarnas."
Tilde de Paula Eby
Ur boken "Tiden läker alla sår"
Läs den! 
❤️

Det gnälls mycket på TV nuförtiden. Jag håller med om att mycket är "mindre bra". Men man "måste" inte titta...;-) Allt är dock inte dåligt. Det finns pärlor, som "Jills veranda" t ex. Det är sådana program som jag mår bra av, trots att jag inte är "country-frälst" ;-) Du har säkert någon egen favorit du också? 


"Det är vackrast när det skymmer..." :-)

"Tiden läker inga sår. Inte av sig självt. Men goda gärningar gör det. Goda gärningar har möjligheten att reparera och läka nästan alla sorters sår. Med tiden."
Tilde de Paula Eby
❤️

Kom ihåg att solen går upp för Dig i morgon också! 
Ljus och Kärlek
❤️


En onsdag kom och gick

publicerat i Allmänt;

Farsdagsbuketten som maken fick av våra fina söner :-)

Igår yoga, idag "träningsvärk". Det är en värk jag gillar. Något helt annat än fibromyalgivärken. :-) Och det känns bäst att vara igång. Röra på mig. 

Dammsuga och promenera. :-) 
Maken jobbar borta idag och hunden intog vänteläge vid ytterdörren. Jag fick dammsuga runt om honom, han flyttade sig inte en tum. ;-) Men han hängde med ut på promenad i alla fall.

Idag hände något historiskt här vid Gävle Strand. Fyrskeppet Almagrundet kom hem till Gävle igen efter 120 år! 
Min dröm är att även Briggen Gerda kommer hem någon dag....saknar henne....

Jag blev glad över att se att det är Malena Ernman som ska läsa Nyårsklockorna från Skansen. Vilken värdig kvinna för detta uppdrag! 

Igår träffade jag återigen konstnären Erik Hedin. Ett fint möte. Det är så härligt med människor som ger energi genom att helt enkelt vara som de är. :-)
Jag tar mig friheten att visa ett exempel på Eriks konst. Ett av hans hundporträtt. Han är sååå skicklig. Hittade denna bild på Fb. 

För några dagar sedan kom dessa ord:

Stanna upp en stund
Andas in
Andas ut

Sätt dig ner
Andas in
Andas ut
Vart är du på väg?
Varför så bråttom?

Blunda
Vad ser du?
Lyssna
Kan du höra ditt hjärta slå?

Nej, sitt kvar!

Du är Här
Du är Nu
Det är Allt
Andas
Lyssna inåt

Låt tankarna komma och gå

Öppna dina ögon
Se dig omkring
Här och Nu
Är Du
❤️
Ord i en stressad tid. De talade till mig och kanske också till dig? :-)

Önskar dig en fin kväll, en god natt och all den kraft du behöver för din morgondag. 

Ljus och Kärlek
❤️

NEJ!

publicerat i Allmänt;
Idag var jag tvungen att inse
att det finns empatilösa människor
de åker från sitt trygga land
till grekiska ön där människor som flytt för sina liv
kommer i land. De som överlevt.
Medan volontärer från samma land kämpar för att hjälpa
står de själva där och bara fotar.
På deras jackor står skrivet namnet på det rasistiska partiet.

Det partiet som delar ut flygblad i flera länder för att stoppa flyktingarna från att komma till vårt trygga land. 
Flygbladen är fulla av lögner och fördomar
Och undertecknat med "svenska folket"

De har tagit av våra skattepengar för att svartmåla vårt land och skriver under med våra namn!

NEJ! Inte i mitt namn!!!!

Det talas så gärna om gränser. Att stänga gränser för människor i nöd. Men det finns tydligen inga gränser för hur illa man får bete sig, hur mycket lögner man får sprida, hur omänsklig man får vara, för att 13% av folket valt att rösta på dem.

Jag är less på "gå-in-i-bubblan-tänket"...."Om jag inte tänker på det, då finns det inte", "jag förstår mig inte på politik så jag bryr mig inte", "jag har fullt upp med mitt jag", "man ska bara tänka positivt så löser sig allt"......osv...

Tänk positivt, men agera därefter!
Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!
Våga säga ifrån, våga säga Nej och Stopp. Våga ifrågasätta. Våga tänka självständigt. Våga agera medmänskligt. 
Våga delta i verkligheten. För din röst behövs. Din röst gör skillnad. 

Perspektiv:
Flyktingmottagandet kommer att kosta ca 20 miljarder under 2016.
70 miljarder lägger vi på julhandel.

Nej, vi ska inte sluta fira jul ;-) Skriver detta eftersom det är en vanlig kommentar till ovanstående.

Vill citera en man som heter Anders Piltz:
"Självklart innebär flyktingvågen uppoffringar, besparingar och kanske rentav små inskränkningar i vår bekvämlighet. En solidaritet som inte vill offra någonting är ingenting värd." (GP)

Tycker du att jag ska sluta "predika" nu? ;-) Och berätta något kul? 
Jag slutar predika nu. Men jag har inget kul att berätta. Man måste få ha dagar när man är upprörd också. Det betyder inte att man blundar för det positiva eller givit  upp den goda kampen. Tvärtom! :-)
Välj Kärlek
❤️

Kan själv

publicerat i Allmänt;

När man är två år, då kan man själv! <3

Jag minns hur tålamodsprövande det var att jobba med de allra yngsta barnen på "dagis" när det var dags att gå ut. På en del dagis fick barnen möjlighet att klä på sig själva. Det fick ta sin tid. Så bra, tycker jag. Men ibland fick man hejda sig själv från att hjälpa till...I denna tid när allt ska gå fort är det lätt att vilja hjälpa för mycket...Barn kan om de vill och får tiden på sig..:-) Om mössan satt på sne och tröjan hamnade bak och fram spelade ju ingen roll. Det var väl bara när "när fel sko hamnade på fel fot" som det var dags att rätta till ;-)
En helt annan sak blev det ju hemma med egna barnen...när man hade en tid att passa....stress, stress, stress....tyvärr...

Och ja, jag skriver "dagis", inte förskola...numera...;-) Nu är jag gammal och gör som jag vill...fniss, fniss...

Gårdagens hjälte: Niklas Strömstedt! Tack för ditt mod! Jag satt väl som de flesta andra och bara gapade över det du sjöng. Och blev både varm och kall. Varm av din protest. Kall av rädsla över det hat du nu kommer att möta....
Gårdagens intressantaste: Filmen om Steve Jobs. Jag missade början men filmen var verkligen välspelad och som sagt, intressant. "Att tänka nytt, att tänka annorlunda"...

Dagens rekommendation; "Tiden läker inga sår" av Tilde De Paula Eby.
Jag sträckläser denna fascinerande bok om fem generationers kvinnor och deras livsöden. Fem flyktingkvinnor. Om livet på Kuba, Brasilien, USA, Chile, Gran Canaria och Sverige...Om drömmar, kamp, längtan, utanförskap, viljan att höra till, kärlek, krig, flykt, behovet av att känna sig hemma...någonstans.
Rekommenderas varmt!

Dagens GRATTIS går naturligtvis till alla härliga pappor <3 Vi har nu lämnat tillbaka vårt underbara barnbarn till föräldrarna. Det har varit så mysiga dagar tillsammans med henne. Kommer kännas tomt...
Men hunden blir nog glad över att få tillbaka sin korg att ligga i...

Om tre veckor ska vi på bröllop...:-)
Nyinköpta "finklänningen" hänger redan i garderoben. Nu återstår att hitta skor...
Maken ska ha ny kostym och talet ska finslipas ;-)

Det är söndag eftermiddag. Vi passerar nu Uppsala. Solen ligger lågt. Siluetten med slottet och domkyrkan tronar upp sig. Så bekant och fint <3

Allt gott inför den nya veckan 
❤️


Spökar det?

publicerat i Allmänt;
Jag hade ingen aning om att det fanns så många bra barnprogram på Barnkanalen. Det är nästan så att jag inte vill stänga av TV:n.
Men det måste jag ju. Kan inte bli passivt sittande och glo hela dagen. Varken jag eller tvååringen. Och det gör vi inte heller. Vi leker. Vi sjunger. Vi dansar. Vi myser. Vi pusslar. Vi lägger i tvätt och vi hänger tvätt...mm

De där plastmuggarna som innehållit god soppa, går utmärkt att vända upp och ned på och använda som trummor. Är det dessutom lite stenar i så blir ljudet lite häftigare. Vi turas om att spela och dansa. Skrattar gör vi samtidigt. Åt oss själva, förstås. ;-)

Roligt är det att se på foton också och videofilmer i mobilen. Vissa kan man titta på om och om och om igen, tycker tvååringen. 
Gillar de här härliga ugglorna på Izabelles dockservis i plåt :-)


Maken har telefonmöten hela långa dagen. Han tar "kvällspasset".

Det var en grå novemberdag idag. Hoppas på sol i morgon. Glad så länge det är uppehåll. Förresten vi går nog ut på promenad i morgon även om det regnar. ..."inget dåligt väder, bara...." Och hunden måste ju ut!

På tal om hunden så om man inte visste bättre kunde man tro att det "spökar" här ;-)
Jag är inte helt förtjust med att gardinen "används" till hundkoja, men ganska kul ser det ut....;-)


Önskar Dig en fin helg!
❤️

En val på besök? ;-)

publicerat i Allmänt;
När man är bortskämd med temperaturer kring + 15 grader, trots november, känns + 5 väldigt kallt...
På med mössa och vantar!

Jag önskar att jag mådde bättre än vad jag gör just nu. Att kroppen var mer samarbetsvillig. Kan inte göra mer än så gott jag kan...och just nu känns det inte tillräckligt...

Nej, jag har inte tagit på mig vare sig "gnäll-eller offerkoftan" men jag tillåter mig själv att vara förbaskad.
Förbaskade fibromyalgi och förbaskade utbrändhet!!!

Så! Om det utbrottet kändes bra? Nja, inget blir bättre för att man är arg men det lättar lite på trycket av frustrationen. 

Att ha kronisk värk är begränsande. Att vara utbränd är begränsande. Jag har kommit så långt att jag inte bryr mig så mycket om andras krav och förväntningar på mig. Det är svårare med mina egna krav och förväntningar. Svårt är det också att få förståelse ("är du sjuk nu igen?") och trött är jag på att förklara mig, försvara mig och ursäkta mig. 


Om jag tackar nej till en fest eller annat så beror det inte på någon form av ovilja, det beror på att jag helt enkelt inte klarar av det. Allt efter dagsformen förstås. Det är därför det är så svårt att planera...

Jag kräver inte att någon ska förstå men jag hoppas på andras tillit till min ärlighet. Om man har kronisk värk är man överlycklig över de gånger man kan tacka ja! Och det är ju för det mesta :-)

Jag blir fort trött i större folksamlingar. Bruset och surret skapar kaos i hjärnan. Många intryck på samma gång gör att jag hamnar i obalans. Får yrsel och huvudvärk. 

Jag slutar nu med detta ämne...och går över till ett trevligare ämne :-)

För nu går vågorna höga i badkaret och både jag och maken är nerstänkta ;-) Jag tror vi har en val på besök? 
En väldigt söt och speciell val :-)
Hon är två år och heter Izabelle <3

Flera dagar ska vi få rå om henne nu! :-)


Det är så härligt med tvååringar. Om det gör ont någonstans kan man bara blåsa på det onda så går det över. :-)

Allt gott till Dig!
❤️

Kärleksbomb

publicerat i Allmänt;

Det är NOHATEDAY på nätet idag. Så jag kärleksbombar er :-)
Kärleken
känner inga gränser
Kärleken
dömer inte
❤️

4 november
Varm och solig. Känns overkligt att det är november. Men det är bara att tacka och njuta :-)

Hunden kom hem igår, lite trött efter att ha varit sövd för öronspolning. Nu väntar vi på svar på vad det är för fula baciller som parkerat sig där. Under tiden får han en sorts medicin och örondroppar...medicinen går att smussla i honom via Frolic, dropparna är svårare..."Gud hjälpe oss!" :-)Från mig till Dig:

Överrösta de kalla rösterna med varma KÄRLEKSORD 
Lys upp i det mörka med ditt inre KÄRLEKSLJUS
❤️
Välj KÄRLEK
❤️
Jag tror bestämt att en ängel visade sig bland molnen över hustaken igår. ;-)

Ljus och Kärlek
❤️

Gratis skådespel

publicerat i Allmänt;


Okey, november kan vara grå och mörk. Och visst blir det mörkare allt tidigare. Men på eftermiddagen blir himlen "novemberrosa", eller "novemberlila" eller rentav "novemberorange"...I dag var det en mix av detta. Såååå vackert att beskåda. <3
Vilket skådespel novemberhimlen bjuder på! Alldeles gratis. :-)

I morgon yoga. Hunden ska till veterinären och spola öronen och så ska det tas prover så att vi får reda på vad det är för baciller som härjar där. Stackaren! Det både kliar och smärtar i hans öron :-(

Vad känner du dig tacksam över idag?
Jag är tacksam för att jag fick möjlighet att hjälpa en kär vän med "en grej". <3

Vi är alla varandras änglar ibland. Eller hur? <3

Önskar Dig en God Natt
❤️


I backspegeln

publicerat i Allmänt;
I dessa minnenas dagar filosoferar jag så här:

När vi minns...
Finns det där bland allt det fina även det vi skyggar för.
Det som skaver, det som smärtar, väcker känslor vi inte vill ha. 

Men ibland är det bra att minnas även detta. Plocka upp det ur sin mörka vrå. Titta på det. Så här på distans ser det kanske inte så stort ut längre. Kanske att en ny insikt dyker upp, en förståelse, en acceptans. Det var så här det var. Även det svåra och smärtsamma har sin plats i livsmönstret. 

Sen får vi välja om vi vill släppa detta eller låta det krypa in i sin vrå igen. Kanske ska det vara kvar fast i förminskad form? 

Tiden förskönar, brukar jag tänka. Det positiva vinner över det negativa. Glada, friska minnen tonar fram, de negativa tonar bort. Förhoppningsvis. :-)


De svåraste minnena behöver dock en rejäl bearbetning. Om de fortfarande styr våra liv.

Vissa människor saknar vi hela tiden, andra vid specifika tillfällen. Så är det.

Att sörja det som inte blev är plågsamt, men också en del av livet. Så länge man inte fastnar och inte kan gå vidare. Eller blir bitter. Då behöver man hjälp.

Det blev inte så, det blev så här istället. Det där blev inte av men det här blev av. 


Att i backspegeln betrakta det som var kan ibland få vissa knepiga pusselbitar att falla på plats. Det kanske fanns en mening med det som skedde? En mening jag inte kunde ana då men som jag förstår nu...?

Och det jag inte kan förstå får inte längre stjäla min energi.


Jag skrev om fotboll igår. Möjligheten fanns för "mitt" IFK...men nej...
Nya chanser och nya tag nästa år! ;-)

1 november. Varm och solig. Tack för det! :-)

Ny månad, ny vecka, nya insikter, nya möjligheter.

Allt gott!
❤️