Nu gör vi oss en härlig höst!

publicerat i Allmänt;
Naturlig dekoration :-)

Vandrar i skogen. Det börjar dofta höst och de vackra höstfärgerna börjar så smått ersätta sommarens grönska. Det är sista augusti. Uppehåll i regnandet. Vi har tagit storstövlarna på oss. Det är full fart på hunden. Längesen vi gick just här så oj vad mycket det finns att nosa på! 
Nere vid sjön finns tydliga spår av marschaller. Vi missade "Lyskvällen" i år igen. Kanske nästa år? 
Tack till sommaren och välkommen hösten. :-)

Inne tänder vi en brasa. En skön värme sprider sig i rummet. Och det knastrar så mysigt. 

Och läser att Sverige fått en ny prins. Och att Janne Loffe Carlsson är död. Vila i frid. 


Det är väl dags för en sammanfattning av sommaren...

Min sommar:
Saknade varma kvällar
Det var de grå molnens sommar 
Och de mörka krafternas marscherande sommar. 

Jag är tacksam över möten med människor, gamla, nya och nygamla vänner och släkt. 
Jag är tacksam över den styrka jag funnit inom mig. Den som alltid funnits där men som andra hindrat mig från att använda. Jag har tillåtit andra att sätta gränser för min styrka. Det är slut med det nu. 
Jag är också tacksam för mina möjligheter att vistas i naturen. Låta skogen omfamna mig, meditera vid vatten, följa växtligheten från frö till skörd. Jag har varit mer närvarande i nuet denna sommar och jag har öppnat både dörrar och fönster inom mig. Rent materiellt har det varit utrensningarnas sommar. Vilket även medfört utrensning inom mig. Det är så det fungerar enligt Feng Shui och jag håller verkligen med. 

Min sommar i bild <3

Jag hoppas att Din sommar varit fin även om vädret inte alltid varit som vi kanske önskat oss. 


Mina tankar går ikväll till Houston och andra ställen på vår jord som drabbats hårt av oväder och naturkatastrofer. Att klimatförändringarna gör att vi får mer av extremväder tycker jag märks väldigt väl. Att förneka och inte åtgärda kommer att leda till ännu värre katastrofer. Det är jag övertygad om. Vad tror du? 

Undra hur USA:s first lady tänkte när hon var i Houston för att beskåda katastrofen, iförd skor med stilettklackar? ;-) Blev nog lite fel där...?

Förbanna inte mörkret. Tänd ljus.

Nu gör vi oss en härlig höst! Vi skapar den tillsammans! 
❤️Rik på paradis

publicerat i Allmänt;
Inte så dum utsikt :-)

Det känns bra att vara hemma igen. För mig finns inte bara ett paradis. Jag har flera. Rik på paradis kan man kanske säga? ;-) Tacksam <3


Alltid spännande att se om man fått någon post när man varit borta. Jodå. Det första jag ser vill jag knappt ta i. SD:s valbrev inför kyrkovalet. Men nyfiken om vad partiet vill med kyrkan sprättar jag ändå upp kuvertet och förväntar mig information. Men nej, däri ligger endast valsedlar! ?!?

Ett vitt kuvert skickat från Norge gör mig desto gladare. Däri ligger något fint. Från en kär vän. 

<3 <3 <3

Kraften jag känt inom mig ett tag tog mig, trots smärtor i kroppen, till yogan idag. Tacksam för det! Ljuvliga yogan. 


Nu är vi åter i torpet denna fina, varma och soliga dag. Och tänk, växterna ute och växterna i växthuset hade klarat sig bra! :-) Dags att skörda tomaterna nu. Och hallonen. 

Det där med att fortsätta promenera och vandra som vi lovat varandra, jag och maken, resulterade i dag i en långpromenad. Dock inte tillräckligt lång om man räknar stegen...men bättre än inget alls ;-) 

"Lingonröda tuvor" :-)

Undrar varför det är så farligt med känslor? Det dyker hela tiden upp som något negativt. Bl a i debatten om "kyrkofrid och lag och ordning." Har läst ett flertal förklaringar om vad ordet "kyrkofrid" egentligen betyder och jag lägger mig inte i det. Men jag "känner" (!) att något är väldigt fel när polisen kommer och hämtar hela familjer på ett ställe där de för en stund kunde få känna lite lugn och trygghet. Nu var det kyrkan som ordnat detta evenemang. Man kan ju tänka på hur det skulle vara om polisen kom instormande i ett klassrum och hämtade barn som ska utvisas...

"Det är lagen, den måste följas, blanda inte in känslor"...Avhumanisering, känslokyla...
Jag känner (!) inte igen mitt land längre...

Så fruktansvärt att alltid vara på flykt. Aldrig få känna trygghet. Jag tänker framförallt på barnen.

Bygg inte murar - bygg broar

Knyt inte näven - sträck ut en hand

Kärleksljus
❤️

Känns i hjärttrakten

publicerat i Allmänt;

Det gör alltid lite ont i hjärttrakten att lämna ön. Men nu är det dags. Vi är ombord och har hittat våra platser. Denna gång gick vi åt rätt håll direkt. Fattas bara när bilen är parkerad i aktern och vi har plats i förlig salong;-) Det fanns liksom bara ett håll att gå åt. Hi hi ;-) 

Vi checkade ut och åkte ett ärende. Köpte sen blommor som vi satte på min fars grav. Ljung, det är höst nu :-) Men dagen är solig och sommarvarm. Vi kände att vi ville vandra lite idag också. Så vi åkte till Söders Hällar. Ännu ett ställe vi ännu inte varit på förut. Härifrån har man utsökt utsikt. Och här fick vi klättra och här finns grottor. Spännande. Längre promenad får vi ta oss en annan gång :-) 
Vi avslutade vår vistelse på ön med en god lunch i Tofta hos min farbror och faster. Vi har alltid så mycket att prata om. <3


Utsikt från stugan

Precis som förra sommaren känner jag ett lugn inom mig. Ett andligt lugn. Och en trygghet i det som är jag. Jag är jag. Inte den kyrka, skola, samhälle, uppfostran försökt göra mig till. Jag behöver inte passa in i en tro eller livsmönster som inte är jag. Jag kommer aldrig stagnera. Ingen kan längre försöka forma mig. Jag vet vem jag är. 

Och meningen med livet? Jag vet vad meningen med mitt liv är. Det räcker för mig. :-) 

Tack Gotland för den här gången.

Vi har många mil hem ännu. Just nu "susar" vi förbi Haninge. 

Det kommer kännas gott att komma hem, det gör det alltid. <3

Och om kroppen inte protesterar så blir det yoga i morgon. 

Var rädd om Dig!
Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Som en gräddbakelse :-)

På vandring i stad och i vatten

publicerat i Allmänt;

Tänk! En varm och solig dag igen! :-)

Vi startade dagen på allra bästa sätt: vandring i Botaniska trädgården.

Underbart att meditera en stund i S:t Olofs ruin.

Vi fortsatte sen vår vandring i solen på kullerstensgatorna till S:t Clemens ruin. Där är så fridfullt och vackert. 


Vi hade några ärenden i stan. Det blev lite mer till oss själva än vad vi tänkt. ;-) Vi gick och gick och gick. Träffade bekant, pratade en stund. Stannade vid ett mysigt fik och åt en god smörgås som lunch. Många restauranger har fortfarande platser utomhus. Det kändes så somrigt och härligt. Träffade en man som var bergsäker på att maken var Visbybo ;-) 


Café Paradiset
"Pelle Svanslös"

Efter vår fotvandring i stan åkte vi ut på landet och hälsade på min systerson med familj. Så trevligt, mysigt och kul! Tacksam över min härliga släkt.


Så blev det kväll. Vi åkte till Gnisvärd och gick ner till stranden. Och började vandra mot Tofta. Jag med fötterna i vattnet. Det blev ju inget bad denna gång men att vandra barfota i vattenbrynet det är något som jag älskar. Minnen från barndomens somrar dök upp. Lyckliga somrar vid havet. Andas in. Andas ut. Njut. Det är som terapi. Ljudet av vågorna. Syrsorna. Solen som är på väg ner. Ro för själen. <3

Tre och en halv kilometer gick vi i kväll. Tack min kropp att du klarade det! Och världens bästa fotbad är det!

Sista kvällen nu. I morgon eftermiddag åker vi hem till Sverige.

Är så tacksam för dessa härliga dagar på denna magiska ö. 

Tack för att du ville "följa med" :-) 

Och om du undrar om vi hade trevligt på puben igår kväll, så är svaret jaaa!!! Skönt också att vandra tillbaks till hotellet i den ljumma kvällen. Så tyst. Så fridfullt. Så magiskt. 

Kärleksljus 

❤️

Körkmakk och annat gotländskt ;-)

publicerat i Allmänt;

Och solen gick ner i moln i havet. Otroligt vackert. 
Sent bestämde vi oss för att testa hotellets restaurang och det ångrar vi inte. Jag åt en gudomligt god röding. (Senast jag åt röding var i Fatmomakke. 2007?) Underhållning hade vi också. Av varierande kvalitet. ;-) Ett stort sällskap hade fest och det skulle sjungas. Lät först mindre bra...men så blev det plötsligt piano och riktigt proffsig sång. Så skönt att bara sitta stilla och njuta efter en aktiv dag. 

Förra året var Staffan Scheja här. Det är han i år också. I sällskap med en vacker kvinna och en liten svart hund. :-)

Igår lärde jag mig ett för mig nytt ord: Körkmakk...
En liten röd krabat som det bl a vimlade av i Fårö kyrka. Gotlands landskapsinsekt. På svenska heter den Riddarskinnbagge. 

Ur Gotlandsguiden

Idag undrar jag om solen överhuvudtaget gått upp? Så mörkt och grått...eller okey, om det är något man lärt sig denna sommar så är det ju att solen finns där bakom de gråa molnen ;-) Ett sorts mantra för sommaren 2017...;-) 

Det blev "värre"...regn, skur, regn, åskskur, skyfall, regn...

Nej...Krusmyntagården får vänta...

Vi drog till Själsö fina fiskeläge. En fiskare erbjöd oss nyfiskad flundra och det var ju lockande...problem att tillaga den bara när man bor på hotell...;-))


"Kanske mer uppehåll på östra sidan ", tänkte vi optimistiskt och drog rakt över ön till charmiga Ljugarn. Nja...regnet var där också. Men vi hittade ett raukfält som vi aldrig besökt tidigare: Folhammar. 

Vad ser du? ;-)
Två dansande sjölejon? ;-)

Hungern påminde oss om att det var lunchdags. Kanske Hamnkrogen i Herrvik är öppen? Mycket som är stängt nu eller stänger idag. Hamnkrogen var öppen, sista dagen för säsongen. God mat. Och medan vi satt där och njöt vräkte regnet ner utanför...Herrvik tillhör mina favvoplatser. En av sjöbodarna tillhör ett par från Gävle. De var inte hemma. Eller rättare sagt det var kanske "hemma" de var ;-))


Vi tog en väg via Klintehamn tillbaka till Visby. Skulle tagit via Roma för att träffa henne som jag så gärna vill träffa...när ska våra vägar korsas? Så underligt det blir ibland...


Vila. Våra gamla kroppar behöver vila. ;-) Maken ser på hockey. 

Ikväll är det puben som gäller! Tillsammans med kära vänner. Eller "nästan-släkt"? Äsch, det är lite komplicerat att förklara det där ;-))

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Nya upptäckter på öarna :-)

publicerat i Allmänt;

Hotellfrukostar. Det är gott. Och känns lite "lyxigt" ;-)

Vi startade dagens "äventyr" vid 9. Norrut. Fårö. Så härligt att vara där igen. Nu hade vi bestämt oss: vi åker till platser vi inte varit på förut. Jodå, det finns såna platser trots att man varit på ön massor med gånger. ;-) 

Färjan heter Kajsa-Stina!

Vi vek av en väg tidigare än vanligt. En mycket smal väg. Mot Gamle Hamn. Där finns den kända rauken "Hunden" mer känd under namnet "Kaffepannan"...men visst är det en hund! ;-)

Vad ser du? Jag ser en kvinna/man med nerböjt huvud. Klädd i huva eller dylikt. :-)

Här fanns också gravhögar från vikingatiden samt rester av ett kapell (kyrka).

Vi hade blivit rekommenderade att åka till Kuten. Så det gjorde vi. Och jaa...vad kan man säga om detta ställe? Annorlunda, minst sagt annorlunda ;-) Bilderna får berätta. Vi var inte tillräckligt hungriga för att äta crepes och kafét var stängt. 

Något som däremot var öppet var Fårö Museum och Ingemar Bergmans museum. Båda mycket intressanta. Och kafét hos Ingemar ;-) hade Saffranspannkaka med grädde och salmbärssylt! Äntligen! Evigheter sen jag åt detta senast! 

Ingmar och jag ;-)

Jodå, jag har sett honom i verkligheten. Han och Ingrid. Vi flög med samma plan till Visby en gång för många år sedan. :-) 


På Fårö museum kunde man följa Fårös historia i bild och text. Vi kom i samspråk med ett mycket trevligt par som arbetade där. De hade så mycket att berätta. Hon var uppväxt på Fårö, han kom från Dalarna. :-) Och så var de bosatta i Småland nu. Men har hus på ön. Hon var noga med att särskilja Gotland och Sverige (fastlandet) ;-) 

Vi lämnade Fårö för ännu ett nytt äventyr. Bungenäs. Ett stort kalkbrott. Vi visste att resturang och annat var stängt men vi åkte dit ändå. Eller åkte. Det gick inte att åka ända fram. Vi promenerade. Det fanns cyklar att hyra via en app men "nej, vi kan gå"..."så långt kan det väl inte vara"? Jo, det var långt! Men solen sken från en molnfri himmel, fåren betade vid sidan om oss, fåglar kvittrade, allt var stilla...nästan magiskt...


Här satt vi en stund och njöt av solglittret och vågorna som krusades mot stenstranden.

Kärleksljus från mig och öarna!

❤️

Incheckad och avslappnad ;-)

publicerat i Allmänt;

Det tar sin tid genom stan. Stockholm alltså. Ibland står det stilla. Länge...tur att man tar god tid på sig, hellre vänta länge i bilkön till färjan än stå stilla i en tunnel i Stockholm. 

Många annorlunda transporter denna dag. Det pusslas på något märkligt sätt ändå ihop sig bra och färjan verkar vara fullproppad. 

Och vi går som vanligt mot aktern när vi ska gå mot fören ;-))

På bildäck tjuter billarmen. Det är ett fasligt tjutande. Många av märket Mustang. 

Visby tar emot oss i regn. Och blåst. Skönt att äntligen vara incheckade på hotellrummet. :-) 

Inte helt fel med denna utsikt ;-)

Som vanligt tar vi svängen ner till havet, Tofta och Gnisvärd. Favvoställen sen långt tillbaka. Min barndom faktiskt.
Avslutar den lilla svängen med kinamat på Chilli. 

Nu är vi trötta :-) 

Igår kväll upptäckte jag hur bra det kan vara att ibland bli sittande framför tv:n lite slötittande och med fötterna i fotbad ;-) "Råkade" då se två väldigt bra program. "Landgång" bjöd på intressant och spännande arkeologi vid Nilens strand. Rekommenderas starkt om du som jag gillar spännande historia och utgrävningar! Det andra programmet var "Arvinge okänd". Se det om du inte gjorde det! :-) 

Skönt att vara på ön! Nu ska vi bestämma om morgondagen. "Norrut, söderut eller österut?" Kanske norrut och österut? :-)

Orkar inte ta beslutet nu...Maken ser hockey på paddan och jag är sååå trött. Eller avslappnad kanske är ett bättre ord? 

Häng med på en spännande resa i morgon! Om du vill! ;-) 


En vacker gammal karta över Visby sitter som tavla här på väggen. :-)

Önskar Dig en riktigt fin helg!

Kärleksljus
❤️

"Packad och klar" ;-)

publicerat i Allmänt;

Har suttit på balkongen en stund, i solstrålars sken. Det kändes gott. Det glittrade så vackert på åns vatten. Det är skönt att vara i stan också! ;-) Jag vet att jag är välsignad. Lägenhet i vacker stad, vid en å och nära till havet. Torp i skogen nära en sjö. Jag är sååå tacksam. <3

Programmet igår, "Meningen med livet"...det gav inte mig så mycket som jag hoppats på. Kallifatides svar på frågan om vad som är meningen med livet: "meningen med livet är att söka vad som är meningen med livet"...kändes lite för "vanligt" men okey, det var hans svar. Han hade en tuff barndom och uppväxt. Var med om ohyggliga saker. Är ändå en sån ödmjuk man. 
Det jag tar med mig från programmet är en önskan om att få se Aten och Akropolis i verkligheten. Så vackert det ser ut! Och dess historia! Filosofins vagga. Gudarna, gudinnorna...

I morgon är jag förhoppningsvis på en underbar ö, vid den här tiden ;-)
Nästan "Packad och Klar" ;-) Packat för alla sorts väder. Det växlar fort på ön och kan vara väldigt olika väder i de olika väderstrecken. 

Och i politiken är det lite turbulent. Helt klart kommer AKB tvingas avgå. Men vem ska ersätta henne? Tycker varken om AKB eller hennes politik men jag tycker ändå synd om henne. Så jobbigt detta måste vara! 

Minne från juni månad <3

Jag ska själv ta med mig tankarna kring livets mening, på resan. Får se vad jag kommer fram till...sen i höst ska jag och en vän samtala om detta också. Filosofera ;-)


Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Den stora livsfrågan

publicerat i Allmänt;

Vad är meningen med livet? Den stora livsfrågan. Finns nog hur många personliga svar som helst. Och troligen väldigt många som inte har något svar. 
Jag har nog haft ett flertal olika svar på frågan alltefter var i livet jag varit. 

Ikväll börjar en programserie på tvåan som heter just: Meningen med livet. Det är duktiga programledaren Anna Lindman som talar med åtta kända svenskar om meningen med allt. Ikväll talar hon med författaren Theodor Kallifatides. De besöker Aten tillsammans. Ska bli intressant tycker jag. :-)

Meningen med mitt liv har jag svårt att fundera på idag. Fortfarande dålig och när jag måste avboka frissan igår och inte kunde gå på yogan idag, då är jag för pessimistisk för att filosofera över de stora frågorna. Det får bli den enkla slutsatsen: shit, så här blev det...just nu. ;-)

Gräma sig och bli bitter över sånt man inte rår över det är ju enbart dumt. Och definitivt inte meningen med livet. 

Men lite ledsen och lite arg är okey. Mänskligt. 

Nu har vi bokat in träff med släkt och vänner på Gotland. Ska bli så härligt att komma till ön. Sol och värme blir det nog inte mycket av men det blir bra ändå. Gotland är så mycket mer än härliga badstränder :-) 


Var inte rädd men var rädd om Dig. 

Kärleksljus
❤️

Ur funktion

publicerat i Allmänt;
Vacker himmel igår kväll
Norrut såg det ut så här :-)
Vi satt ute på balkongen till sent. Alltför sent tyckte hunden. ;-)

Det var så skönt att kunna sitta ute på kvällen. Utan att frysa. Samtala och filosofera. :-) 


Sen blev natten inte så kul för min del. Att vara i ett skov i fibromyalgin innebär inte "bara" värk och trötthet. Det ingår en hel del annat också, som krångel med magen t ex... I say no more...
Förutom att jag helt enkelt är ur funktion...:-(
Trasig...

Jaja, det går över...

Jag hoppas att din tisdag har varit en bra tisdag och att din onsdag blir en ännu bättre dag! 
❤️


En titt in i myshörnet från balkongen. :-)

Orkat lite

publicerat i Allmänt;

Jodå, lite starkare i dag :-)

Det är en sån där: "får-inte-glömma-det-vart-la-jag-den-någonstans-ska-den-vara-kvar-här-dag" idag. ;-) Snart ut och resa. Men först till stan. 
"Rensar" i växthuset. Fixar ny rabatt. Packar. 
De ringer från tandläkaren: "dags för ny tid!" Mmm...det blir om en månad. Det är visst internationella "latdagen" idag. Jag för min del "firade" den igår. Om man nu ska kalla sig lat när man vilar som följd av värk? Latdagen en måndag...hur lyckat är det? ;-) 
Det är naturligtvis nyttigt att vara lat från och till. Strunta i alla måsten och bara vara. ;-) Lättja, lite lagom lättja ;-)

Solförmörkelsen syns i USA just nu läser jag. Och här har vi mörkermåne i kväll. Starka energier i rörelse :-)

Nu är vi i stan. Tog direkt tag i tvättberget. Förstår inte varför vi alltid samlar på oss hela berg av tvätt? ;-) 

En undran har jag idag: hur är man funtad när man beslutar att en 106-årig kvinna ska utvisas till Afghanistan??? Det gör ont i hjärtat att sånt här förekommer i vårt land! 

Det är mycket som är inhumant nu...

Hoppas att din måndag varit en bra måndag! 
Jag avslutar med denna som jag lånat från Fb. Tycker så mycket om den. Min tro, min filosofi. :-)

Du är Kärlek

❤️

I morgon är jag stark

publicerat i Allmänt;

I morgon är jag stark
Inte idag
I morgon orkar jag
Inte idag

I morgon är jag pigg
Idag i ett vakuum

Bäddar sängen
Tar en liten promenad

Lägger mig igen
Orken tog slut

Tråkigt inlägg idag
I morgon blir det bättre
Tror jag...

Men, jag vill ändå dela med mig av något intressant: 64.000 är siffran på det årliga invandringstillskottet, människor i arbetsför ålder som Sverige behöver under en lång tid...meddelar AF:s generaldirektör M Sjöberg. Det föds för få för att vi ska klara oss utan invandringen. Arbetskraftsbristen kommer att hålla ner tillväxten. Källa: SVT nyheter. 

Och vi som utvisar unga människor till döden...det finns ju ingen rim och reson i det alls! :-(

I Finland hyllar man nu hjälten, svenske Hassan Zubier som själv blev knivhuggen när han försökte rädda den kvinna som dog i hans armar. Vid det hemska dådet i Åbo. Han tycker inte själv att han är en hjälte. "Jag var en medmänniska", säger han. Ja, vi behöver medmänniskor, inte "motmänniskor" som skriker kränkande ord till flyktingar! 

Hurra för alla som idag demonstrerar mot den svenska förlossningsvården! En nedprioriterad kvinnofråga...

Maken grillar. Det doftar gott. 

I morgon är jag stark.

Kärleksljus och medmänsklighet och allt gott inför kommande vecka!
❤️

<3

Många sätt att vara modig på <3

publicerat i Allmänt;

Jag ser så mycket kärlek via mobilen idag. Fina människor som ställer upp och manifesterar för allas rätt till kärlek och emot att utvisa barn till Afghanistan. Flaggor, hjärtan, ballonger. 
En manifestation på Medborgarplatsen och en Prideparad genom Gävle. Det har regnat hela dagen ända fram till 13.30-tiden. Solen vill lysa på manifestationen! 
Prideparaden hade vi tänkt se live men min kropp strejkar. Tur då att det finns livesändningar :-) 
Blir alldeles tagen av denna fantastiska uppslutning i kärlekens och medmänsklighetens tecken <3
Det känns så gott <3

När offren från terrordåden i Spanien får namn och ansikten, knyter det sig i magen. Så sorgligt för så många. Ändå är det förbluffande lite ilska som visar sig. Även där i Barcelona sluter sig folk samman och går ut på gator och torg och deklarerar att vi är inte rädda. Det är inte det terroristerna ville uppnå...

Störst av allt är Kärleken. <3

Det behövs såna här dagar då kärleken får vara i fokus. Tacksam för alla dem som har modet att stå upp för allas lika värde. Det är modigt. Och det är kärleksfullt. Nu menar jag inte bara dem som demonstrerar och paraderar utan alla som på sitt sätt lyfter fram och sprider kärleksenergi. Det finns många sätt att vara modig på :-)


Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Ljuset och mörkret

publicerat i Allmänt;

Följande skrev jag sent igår kväll:


Och så kom de mörka krafterna till Barcelona. Dödade och skadade. Terror. 
Alltid när det sker i Europa kommer det oss så nära. 

Samma terrorgrupp härjar i de länder våra flyktingar flyr ifrån. De och andra terrorgrupper. 

Våra tankar får gå till alla som drabbas av detta helvete. 

I många länder som t ex Afghanistan, tvingas barn och ungdomar att radikaliseras. För att överleva. Det är detta och döden de unga som sittstrejkar inte vill tillbaka till. Man kan ju lugnt förstå detta. Eller hur? 

Det är en svår insikt detta att vi aldrig kan vara helt trygga i Europa. Vi kan inte skydda oss mot det oväntade. Men vi kan ju inte heller sluta att leva det liv vi vill leva. Om vi gör det, har terrorn nått sitt mål. 

Det som nu händer i USA är också skrämmande. Nationell terrorism som någon sa over there. Ett bra uttryck. Man ska kalla saker för vad de är. "Hatbrott" som vi kallar det i Sverige är verkligen att förminska företeelsen. 
Okey, det är min åsikt. Jag står för den. 

Mörker och ljus. Skugga och sol.

Idag när jag knappt kommer upp ur sängen till följd av värk kommer tankarna flödande. Om någon skulle fråga mig: "vad tänker du på?" skulle svaret bli "allt och ingenting". 
Ute regnar det och de är de vanliga grå molnen på himlen. Jag funderar på om vi fått tillräckligt med solljus denna solfattiga sommar? Kommer depressionerna att öka nu till hösten? Det är ju så det brukar låta och skrivas om efter "dåliga" somrar. Resorna utomlands kommer definitivt öka ;-) Samtidigt så har jag ju den här erfarenheten av utmattningsdepression (långt ord) i min livsryggsäck. Och det mest utmärkande då var just ljuskänsligheten. Mörkret var lindrande. För mig. Mörkret är inte farligt. Mörkret kan vara skyddande. Mörkret kan till och med vara vilsamt och "klargörande". Hur motsägelsefullt  det än låter. Det är min erfarenhet. 
Men självklart älskar jag solljuset! Det är livsnödvändigt. Dagen och natten. 
Vi behöver både ljus och mörker. 

Förtydligande: jag gör skillnad på mörker och mörker. Mörker som är frånvaro av ljusstrålning, det "naturliga"mörkret för oss att vila och sova i, och det mörker jag skrev om i början i detta inlägg, mörka krafter som hör ihop med ondska. 
Vet inte om du förstår hur jag menar men ändå...;-)


Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där.
Vi ser ju inga stjärnor,
där intet mörker är.

I ljusa irisringen
du bär en mörk pupill,
ty mörkt är allt som ljuset
med bävan längtar till.

Var inte rädd för mörkret,
ty ljuset vilar där,
var inte rädd för mörkret,
som ljusets hjärta bär.

 - Erik Blomberg -Ibland när ljuset blir för starkt kan vi stänga det ute. Men sen måste vi alltid vars beredda att öppna igen för det livgivande ljuset.

Det har kommit till min kännedom att en av mina läsare har haft svårt att läsa nya inlägg, bara kommit in på gamla inlägg. Är det någon mer som upplevt detta, så kommentera gärna. Bra att få veta. 


Önskar dig en fin helg! Var inte rädd men var rädd om dig!
❤️

Info

publicerat i Allmänt;

Kroppen strejkar. Liksom huvudkontoret. Värken tar över idag. 

Sänder Dig Kärleksljus ❤️

Det heligaste vi har? ;-)

publicerat i Allmänt;

Kära nån
Man kan nästan tro att Allsång på Skansen är det heligaste vi har i vårt land. Och det heligaste får minsann inte ledas av vem som helst inte. ;-) Jag är gammal nog att minnas när Lasse Berghagen tog över efter Bosse Larsson. Vilket gnäll det blev när Lasse moderniserade programmet och tog bort en del knätofs...Sen blev Lasse "kung" och för varje ny programledare så gnälls det. Oj, vad det gnälls! Det är nästan fascinerande vad mycket man kan hitta att gnälla över. Om man vill. Om man inte har något bättre för sig. ;-) 

Jag har en hel del bättre för mig ;-)

Den här målningen ska slutföras. På senare tid har jag börjat "förstå" den mer än förut. Den har fått en djupare betydelse och en lite annorlunda innebörd. För mig alltså. Andra ser annat än vad jag gör. Det är det som är så spännande. ;-)

Ikväll tänker jag se programmet om Lady Diana. Där hennes söner berättar om sin mamma. Diana var en person som jag fascinerades av. Hennes karisma. Hennes korta liv, hennes öde, hennes engagemang för utsatta människor. Hon hade något som de flesta inte har, hon hade en själ som lyste igenom. En vacker själ som gjorde hela hennes person vacker. Med hennes "öde" menar jag det faktum att hon som ung gifte sig med en man som älskade en annan.Allt annat är en följd av detta.  Jag hoppas innerligt att det är sant det som påstås att Diana hade älskare. :-) Hon var en jagad person. Men hon kunde också, med all rätt, utnyttja massmedia för sina egna syften. Det var en märklig miljö hon befann sig i, monarkins instängda värld, men ändå en offentlig person, galna paparazzis, rykten, närgångna fotoblixtar... Vem var hon egentligen? Hoppas programmet ikväll kan ge några svar. 

Elvis Presley dog idag för 40 år sedan. Den dagen var jag på Tofta Strand, Gotland. Vi skulle gå och köpa glass och när vi kom fram till kiosken möttes vi av löpsedlarna om Elvis död. Jag hade en sån där "Elvis-period" på 70-talet. Rösten älskar jag fortfarande :-) 

- - - -                 <3                 - - - -

Nu har jag varit en sån där fånig hoppfull godhetsknarkare igen som var naiv nog att tro att kanske, möjligen, eventuellt den nya migrationsministern skulle vara lite mer medmänskligare än den förre...men nej...definitivt nej! :-(
Samtidigt blir läget i Afghanistan allt våldsammare och farligare...

Än är det sommar, även om det onekligen blir alltmer höstlikt ute. Speciellt en sån här mulen och regnig dag. Vi har fått en bra hallonskörd i år, det känns kul. Och gott är det. :-)

Nästa vecka börjar yogan och sen bär det av till Gotland några dagar igen. Äntligen :-)

En dag i sänder. I morgon är det torsdag. :-) 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Gå i Kärleksljus

publicerat i Allmänt;

Jag lånar en mening från en Fb-vän: "I ett helfyllt glas kan inget tillföras" Så sant. Det är därför jag röjer, sorterar, rensar...För mycket grejer är stagnation. Glaset är fullt. Likaså i själen och i kroppen. Om vi mår dåligt utan att veta varför. Rensa! Öppna upp för nytt! Nej, inte slit och släng! "Vad behöver jag?" "Kan jag använda det här på något nytt sätt?" "Blir jag glad av den här saken?" "Mår jag bra av den här maten?" "Är det här verkligen min sanning, mina upplevelser eller har jag ärvt andras?"  "Går jag runt i samma cirklar hela tiden?" "Orkar jag inte lära nytt?" "Tror jag att lyckan och tryggheten bor i mina saker istället för inom mig?"

Ja, så där tänker jag. Jag påstår inte att det är rätt tänk för alla. Var och en vet bäst själv.Och allting har sin tid. 
 Just idag är det dock stiltje i rensandet då jag har värk i kroppen. 

Men en promenad i skogen klarar jag tack och lov av. :-)

Nu blommar den vackra ljungen. :-) Som ett eko hör jag mormor säga: "att ta in Ljung i huset betyder att någon kommer att dö" Hm...bäst att låta ljungen få vara kvar i skogen ;-)

Rossana Dinamarca är politiker. Vänsterpartist. Det var hon som hade modet att säga "du är inte min talman" till B Söder efter hans uttalande om att bl a "judar aldrig kan bli svenskar"... Nu har hon utsatts för en attack av författaren Katerine J. En sexistisk attack. Ja, ni vet naturligtvis också det här. Är det här viktigt? Ja, det tycker jag. Varför ska kvinnor trakassera andra kvinnor? Förminska varandra? Vad vinner någon av oss på det? Visst det finns politik i det här också, den ena är vänster den andra är höger. Men när började vi sjunka så lågt att vi smutskastar och kränker varandra? Har det någon betydelse? Ja! K har massor med följare som påverkas av det hon skriver. Mobbning bland vuxna är ett stort problem. Det här gör inte problemet mindre. Och barn ser och hör och lär av oss sk "vuxna". 


Från Spirutal Bliss inlägg på Fb

Vi ska lyfta varandra vi vuxna människor. Inte sänka varandra. Vara bra förebilder för barn och ungdom. Hur ska vi annars få fred på jorden? Eller det kanske inte är fred som en del vill ha, utan enbart makt? Som Trump i USA och andra maktfixerade ledare? 

Visst kan man undra? 

Och nu tar vi varandras händer och sjunger "We shall overcome" :-))

Nä, nu slutar jag dagens predikan med orden:

Du är BRA! 
Gå i ljus.
Kärleksljus
❤️

En ros som tack

publicerat i Allmänt;

Måndag 14 augusti
Eftermiddag

Sitter ute 
Solen bränner min hud
Det är åter tyst och stilla
Barnbarnet har åkt hem
Som alltid känns det både tomt och vemodigt att skiljas åt. 
Men också lite skönt. 
För jag är i ett skov och behöver vila. 
Jättekul har vi haft det. Mysigt också.
Vi plockade röda vinbär som hon fick ta med sig hem. Och lerfigurerna förstås. De som hunnit torka. De andra får vara kvar till nästa gång. :-) 


Hej då! Vi ses snart igen <3

Egentligen är jag förbannad idag. Milt sagt. På en sk författare som än en gång gett sig på medkännande medmänniskor med kränkningar och rena lögner. 
Vad hjälper min ilska? Troligen inte alls. Men jag har all rätt i världen att känna den. 

Innan jag läste den otäcka texten hade jag roat mig med följande triviala men roliga (tycker jag) tankegångar om våra uttryck: 

Man slår sig för pannan och rycker på axlarna. Skakar sitt huvud och kan inte svara så här på stående fot. Ett ögonblick bara. Nej, vet inte så här på rak arm. Kanske en handfull? Eller någonstans mellan tummen och pekfingret. Det skakar vi hand på. Give me five! Man skrapar med foten, niger och bockar. Har vågor i håret och vatten i knäna. Jodå, det är huvudet upp och fötterna ner. Man går dit näsan pekar och har ögon i nacken. Gamnacke och musarm. Skoskav i öronen? Inte ens en tummetott. Men tummen mitt i handen. Ögon som en hök. Kroppen spänd som en fjäder. Öga för öga, tand för tand. Men bättre att vända andra kinden till. Fingrar i kors bakom ryggen. Det tummar vi på. Hjärnspöken och ett hjärta av guld. 
Man gapar stort och sväljer kameler. Och försöker tänka lite längre än näsan räcker eller så lägger man näsan i blöt. Tänder som gnisslar och leder som knakar. Man tappar hakan och i värsta fall huvudet. Ögon som brunnar och själens spegel.  Man räcker ut sin hand och kanske finner en hand i sin. 

Ja mycket ska man höra innan öronen ramlar av. ;-))


Ja, jag vet att jag är lite knasig som håller på och leker med ord och uttryck. Men jag kan bara inte låta bli. Det är så kul och fascinerande med språk. ;-)


Till dig som orkar och vill läsa min blogg: Tack för att Du finns <3


TACK <3

Utställning: NÄR LEK BLIR KONST :-)

publicerat i Allmänt;

Varmt välkommen till min och Izabelles utställning: "NÄR LEK BLIR KONST"

Av vanlig play-doh-lera har vi under lek skapat dessa:


<3 <3 <3 <3


Efter regn kommer solsken. Det blev inte en fullt så regnig söndag som utlovats. :-)
Vi åkte till stan. På jobb och ärenden. Vattnat blommorna. Och kollat vilka leksaker som var kvar i lägenheten. :-) 

Just nu tryter mina krafter rejält. Men jag kämpar på så gott jag kan. 

Några som verkligen kämpar är de unga som sittstrejkar för amnesti runt om i landet. Beundrar dem, att de lyckas hålla sig lugna trots trakasserier från rasister. 

Nu ska jag och Izabelle skapa i lera innan det är sovdags för den unga damen. Den äldre damen håller väl sig uppe lite längre. ;-) Eller så somnar hon också efter godnattsagan. 

Önskar Dig en fin vecka!

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Aldrig ge upp

publicerat i Allmänt;

Vet du vad som kan hända om man öppnar ett överfyllt badrumsskåp? 

Man kan få en svart svullen stortå...
Och blir påmind om hur viktiga tårna är för balansen och motoriken . 

Lärdom: rensa badrumsskåpet! 
;-)

Izabelle undrar om jag har ont. Ja, lite, svarar jag. "Det går snart över", tröstar hon.
Ja, det går snart över. <3

Jag skäms lite, eller, snarare har dåligt samvete för att jag inte har hjälpt till på "jagärhär-sidan" på ett tag. Min ursäkt är att jag ibland måste vila från hatet. Det dränerar mig. Hade ingen susning om att hatet är så utbrett och så starkt bland många av oss svenskar. Nu vet jag. 
Men snart återvänder jag. För vi får aldrig ge upp. Hatet får inte vinna. 

Seglandes på himlen igår kväll...<3

Chattar med min fina vän i Grekland. Där kan man snacka om värmebölja! 38 -42 grader under en lång tid. Har sedan länge en stående inbjudan att komma på besök. Det lockar. Kanske till våren? Bättre temperaturer då. Mer "lagom" :-) Känns så fint att drömma om en resa dit just idag när det bara är att konstatera att jag är i ett skov igen. Ligger för ankar från och till. Vill ju vara med Izabelle också. 


Det blir många engelska ord i samtalen med Izabelle. Säga vad man vill om youtube men det är bra för språkinlärning. Izabelle säger inte rosa, grön, gul osv längre, nej det är pink, green, yellow som gäller nu. T ex. Jag kommer på mig själv med att både fråga och svara på engelska från och till. Det är så lätt att "halka in". Och Izabelle lär sig blixtsnabbt. Som man gör när man är barn och har en "oförstörd" hjärna. Jag lär mig också nya ord och saker men det tar lite längre tid numera...måste liksom upprepas och nötas in ;-))

Uppför gamla trappan där och sen till höger, där vilar jag idag ;-)

Jag erkänner: jag tycker om ostkrokar! (Ostbågar säger andra) Men jag överlever utan dem ;-) 
Läste att en restaurang (tillfälligt) öppnat med ostkrokar som huvudingrediens i sina maträtter...På Manhattan. (Var annars?) Hmmm...ja...vad ska man säga om detta? Det kanske blir succé? Eller en flopp? Forts följer...;-) 

Önskar dig en riktigt fin lördag-söndag!
Tack för att du ville läsa!

Kärleksljus 
❤️

Bara en liten stund

publicerat i Allmänt;
Hund väntar på husse som envisas med att tala i telefon ute i sena sommarkvällen ;-)

"Fajmoj, ska vi...rita?"
"Ja, sen"
"Nej, nu!"
"Nej, ikväll"
"Idag!"
"Ja, idag men i kväll"
"Men då är det ju natt!"
"Nej, före natten, ikväll, ritar vi."
"Jaha"

Förhandling mellan farmor och snart fyraårigt barnbarn :-)

Vilken ljuvlig sommardag. Molnfri blå himmel, gassande sol och en stark, susande, varm vind. Tacksam. 

Och vad gör det att lilla poolen läckte och lektältet blåste omkull. Det var kul så länge det varade. Och sen går Izabelle med farfar och hunden på en riktig långpromenad i skogen. 

Nu måste snart farmor göra det hon lovade igår: visa humlekottarna, plocka hallon, göra en papperskrona, kolla om tomaterna har blivit röda i "blomhuset" och...rita! Just det: rita!

Men, det är inte kväll än. Farmor tar sig en vilstund i hängmattan...en liten stund bara, bara en liten stund...;-) 


När farmor inte vilar i hängmattan vilar hon sin värkande kropp i sovrummet i gamla stugan. Där fladdrar gardinen i det öppna fönstret. :-)

Trevlig augustihelg önskar jag Dig! 

Gör något du tycker om att göra. Litet eller stort. Hoppas solen värmer Dig!
❤️

Fick en kall antigodhets-dusch

publicerat i Allmänt;

Jag var inne på Fb och fick mig en sån där kall "antigodhets-dusch" igen. En sån där "vakna-naiva-muslimälskare-dusch"...

Och nej, jag var inte inne på någon främlingsfientlig grupp. ...

Suck..."naiv?"...vem är mest naiv? Den som kallar alla muslimer för terrorister/islamister eller den som förstår/vet att det finns extremister inom inom ett flertal religioner men de allra flesta är vanliga, fredliga människor? 

Vem är mest naiv? Den som tror att våldtäkter är något som kom med invandrarna? Att alla muslimska män är våldtäktsmän? Eller den som vet att våldtäkt inte försvann i och med att vi införde kristendom. Att män våldtar, ja. En del är muslimer, en del är vita svenska män. 
Man kan ifrågasätta kvinnosynen inom många kulturer...även vår egen. Vi kanske bör börja där?

Det finns svenska kyrkoförsamlingar som har samarbete med muslimska församlingar. Kanske är det ett bra steg på en fredlig väg? Och en bra möjlighet till integration och att i tid upptäcka extremister? 
Eller är jag "naiv" nu också? 

Killarna och tjejerna som nu manifesterar (sittstrejkar) i Stockholm mot utvisningar till farliga länder, är, många av dem, villiga att utbilda sig och arbeta här i Sverige. Här där vi behöver arbetskraft. 
Just saying...

Nej, jag måste bli av med den där kallduschen. Måste duscha i ljus, godhet och kärlek istället. Först solljus. Sen barnbarnskärlek. (Jodå, hon är på väg hit igen, Izabelle ;-)
Och så läsa om alla fantastiska människor som vandrar den goda, upplysta och medmänskliga vägen trots att den är så kämpig. <3

Min äldste son fyller år idag. Hurra för honom och hurra för mig som fick den fantastiska uppgiften att bära, föda och fostra honom. Att få vara hans medvandrare här på jorden. <3 <3 <3


Kärleksljus och en massa goda tankar till er alla (så det så!;-)
❤️
En sån givande dag

publicerat i Allmänt;

Ibland går allt både fortare och lättare än vad man trott. :-) Så var det idag när vi startade dagen tidigt för att åka in till stan och lasta möbler och "grejer" som vi sorterat och rensat ut. Sen med släpkärra till Österbybruk där min syster med man mötte oss. Lastat ur. Allt gick smidigt. Nu har vi gett vårt bidrag till behövande flyktingfamiljer. Det känns bra och det blir säkert fler gånger. För det är vi helt överens om: vi fortsätter vårt "röjande" :-)

Sen blev vi bjudna på väldigt god lunch. Samtal. Och ett besök på en konstutställning och ett hos Krila keramik. Det är en sån härlig miljö där i Österbybruk. Så vackert. Förra året hade vi en heldag där och det var kul att få komma tillbaka. 


"Askar" Stina Schröder, keramik :-)

Tillbaka i torpet. Ögnat igenom nyheter och läst artiklar och kommentarer. Ryser av obehag när jag ser all hat och hot. Ni som väljer att inte läsa detta, jag lovar att ni inte i er vildaste fantasi kan föreställa er det förskräckliga hat som många kläcker ur sig. Jag ska absolut inte citera eller ge exempel, men jag vill att ni ska veta att det är inte bara "troll" som skriver, det är vita medelålders män och kvinnor. Hatet och rasismen normaliseras allt mer. Och hoten är i många fall inte längre tomma..det förstår man inte minst när man läser och ser bilder på hur nazister kastar in bengaler bland ungdomarna som manifesterar mot utvisningarna till Afghanistan. Tre personer skadades. 
Hur blev det så här? Varför väljer så många hatet? Och våldet? Jag är alltid intresserad av människors reaktioner och handlande. Jag vill förstå...

För att lugna oroliga tankar mediterar jag. En ledd meditation. Så stark och vacker. Själen mår bättre efteråt. <3

Jag vet. Du vet. Störst av allt är Kärleken <3

Jag är så nöjd med dagen. Den har givit mig så mycket. 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

❤️

Bortom är Här

publicerat i Allmänt;
Moder Måne var så extra stark och vacker igår kväll. Svår att fånga med mobilen, men ändå...<3

Efter en morgon och förmiddag i stan med förberedelser inför morgondagen, har jag nu slängt ner min lekamen i hängmattan. Njuter i solen. Känner en frid inombords som jag inte känt på länge. Tror det handlar om den yttre och inre rensningen jag nu håller på med. Det ger ro i själen.Igår dansade änglarna i skyn igen ;-)

Jag ligger här i hängmattan och funderar på det där med gränser. Gränssättning. För mig är "att gå över gränsen" allt det som sårar och skadar mig, andra människor, moder jord med sina fyra element, djuren, växterna...

Hur tänker du?

För mig går andlighet och medmänskligt engagemang hand i hand. Det ena ger det andra. Jag menar inte att det är det rätta för alla  men för mig är det så. Vi har olika drivkrafter. 
Andlighet stagnerar inte, andlighet är en process. Och jag försöker känna tillit till processen. 

Nu tycker du kanske att jag är för "flummig" igen ;-) Vänta bara, här kommer mer:

Ett hjärta som bankar 
Frid i mina tankar

Så vävs väven mellan nu och då
Hör trummor slå
Taktfasta steg

Ge dig ut i dans
Här nu och någon annanstans
Allt är här men där

Bortsuddade gränser
Öppnade dörrar
Inåt och utåt

Dimmorna lättar
Slöjorna vajar
Och du ser

Och du hör

Och du vet

Bortom är Här

(Ord som jag skrev ner igår)

När jag sorterar och rensar ut i det yttre som i det inre släpper jag onödiga begränsningar och öppnar upp för nytt. Nya tankar och idéer. Jag vågar testa nya saker. Får nya insikter. Öppnar upp för nya kontakter. 

I detta nu:
Var varsam med din själ och din kropp. Du duger precis som du är. 

Kärleksljus
❤️

Hjärna på högvarv

publicerat i Allmänt;

Natt mot måndag:


Är det fullmånens fel?
Här ligger jag vaken sen flera timmar.
Hjärnan går på högvarv...
Idéer bara poppar upp...ja, bra! Smart! 
Men varför nu? Varför denna tidpunkt på dygnet???

Jag vill sova!!!
Klockan i "salongen" slår två slag...

Jag måste ha somnat vid tretiden. När jag vaknar försöker solen titta fram bakom molnen. På nattduksbordet ligger några papper där jag klottrat ner en del av nattens idéer och uppslag...ähum...vad står det? Få se nu...varför fungerar inte morgonens hjärna lika bra som nattens? ;-) Ska tyda hieroglyferna efter frukost...

Magi...det är vad som uppstår när Bruce Springsteen uppträder på scenen. Han ger allt! Man stället sig alltid frågan: "Hur orkar karln?" Två konserter har jag varit på och det är något utöver det vanliga. Såg dokumentären om honom igår. Där han själv berättar om sitt liv. Om kärlek, musik, släkt, vänner...ja, om livet. Om sin pappa som hade schizofreni. Om hur han själv mellan turnéer blir deprimerad. Och om hur viktiga våra livsberättelser är. Sevärd dokumentär, speciellt om man gillar "Bossen" förstås, men kanske även för andra. 

Nu har det hunnit bli eftermiddag. Maken har klippt gräset. Igen. Väldigt många gånger denna sommar. Under promenaden upptäckte jag att det kommit så mycket vatten att det börjat porla i bäckarna igen. :-) 

Älskade rosor <3
Clematisen blommar :-)
Nu "skördar" vi ;-) Nåja, det här räckte gott och väl till middagsmaten idag. Tycker att det är så vackert med grönsaker och kryddor. Och gott. :-)

Nästan ingen av nattens idéer har blivit förverkligade under dagen men det kommer andra dagar. 


Hoppas att vi alla får en god natts sömn i fullmånens sken! 

NAMASTE 
❤️

Hur många serviser behöver jag för att vara lycklig? ;-)

publicerat i Allmänt;
Bild från igår. Hund på jobbet. Det regnar ute. ;-)

Välfärdsproblem:

Hur många serviser behöver man ha egentligen? Förr, när jag växte upp, hade man ett vardags och ett "fint". Vardagsporslinet i min familj hade så fint mönster tyckte jag. Vitt med målade vilda blommor. När diskmaskinen kom in i vårt liv försvann den fina dekoren...

Maken och jag har använt vår Iittala glasservis som "finporslin". (Vardagsporslinet har sönerna fått) Minns inte hundra men tror att var något man kunde få i Bonniers Bokklubb om man värvade medlemmar. Den är snygg men vi använder delar av den även till vardags numera. Sen har vi flera serviser som också varit bonusar i olika klubbar och så några som vi köpt på senare år...Himmel! Nu öppnar vi våra skåp och funderar på varför i all fridens dagar vi har så mycket porslin!? Så onödigt! Vi stuvar om. En uppsättning i torpet, en på jobbet, två i lägenheten och resten skänker vi bort. Skönt! Att någon som behöver dem får dem. 

Jag skriver om matporslinet. Sen tillkommer kaffeserviser...Det är inte ofta vi dukar med kaffekoppar och fat. Folk dricker gärna ur muggar idag. Inte mig emot. Jag är mer "teoman" än "kaffeman" och te dricks ur mugg ;-) 
Jag medger att jag står där med mina fina kaffekoppar från Höganäs och tänker: "å, de var mina första, jag började samla dem under gymnasietiden..." Suck...inte använt dem på evigheter...min kärlek till 70-talet sitter djupt... men herregud, ska de bara stå där som ett minne av ett "då", när de istället kan bli till glädje för någon som samlar på 70-tals porslin??? Mina söner är inte intresserade. De vill ha eget och nytt. Inget fel med det! 

Men...vackra Ostindia...får vara kvar...så många drömmar som blev verklighet där...

I torpet  har jag skålar, formar och uppläggningsfat från Gefle porslin. Två fanns där, resten har vi hittat på loppis. Det är lite kul. Att samla gammalt porslin i en viss serie. Jag springer inte omkring på loppis och letar men "ramlar jag över något" så blir jag glad. 
Och så är det alla glas, ärvda, gåvor eller köpt själva...En del har gått i kras genom åren...Numera använder vi även "finglasen" till vardags, då och då. Varför inte?

Ja, det är mycket problem med det "jordiska" vare sig man har för mycket eller för litet...
Blir nästan arg när jag tänker på allt jag sparat på mig. Att bara ha det jag verkligen behöver, mår bra av och tycker om, det är min dröm. Ja, jag gillar Feng Shui! Ett bra levnadssätt i mina ögon. <3 


Regnet var kraftigt och ihållande igår men vi fick tack och lov inte stora översvämningar som Värmland bl a drabbats av. Stackars drabbade människor. Idag: uppsprickande molntäcke. Ljuset finns där hela tiden, där ovan molnen.

Dags att önska kraft och glädje inför nya veckan. I morgon är det fullmåne. Rödmåne. 


För övrigt:

Eller hur? :-) 


Kärleksljus
❤️

Ni är så fantastiska <3

publicerat i Allmänt;

Regnet piskar mot rutan. Det är lördag i stan. Jobbar och tvättar. Och packar "grejer" som ska vidare till flyktingfamiljer. Familjer som flyttas runt i vårt land som om de vore schackpjäser. Hela tiden bärandes på oron, ska vi få stanna? Och nej, de får inte stora bidrag att leva på, de får ytterst lite. Det är därför de är beroende av att få saker som möbler och köksredskap och allt annat nödvändigt till skänks. 
De är också beroende av människor som frivilligt ställer upp och hjälper dem med allt. De finns de här hjälpande människorna, tack och lov. De möter dessa människor som flytt krig, förföljelse, död...öga mot öga i det som är verkligheten. De har mod och goda hjärtan. De ställer upp i vått och torrt. Får nya kontakter och vänner för livet. Men det är en kamp och det tar tid och mycket kraft. För det här är processer som inte flyter på av sig självt...
En av mina systrar tillhör dessa "änglar". Hon och hennes "gäng" gör ett jättearbete. <3

Det är därför jag blir så förbannad på dem som bara gnäller och skyller allt på invandrarna. De är så långt från verkligheten som man bara kan vara. De har inte modet att ställa upp och hjälpa till. Vägrar se att det är Människor som kommer hit. Om vi alla hjälps åt så kommer vi att klara integrationen. Men det är klart att om man bara gnäller om misslyckad integration istället för att göra något för att förbättra den, ja då klarar vi den inte.  

Värst illa tycker jag om skribenter som misstänkliggör godheten...

Det handlar inte om rädsla, det handlar om feghet och egoism. 
Det handlar om rasism. 

Självklart har inte alla möjlighet, ork eller råd att ställa upp aktivt. Men det alla kan göra är att läsa fakta, släppa fördomarna och framförallt inte sprida lögner och rasistisk propaganda :-) 

Idag går Pridetåget genom Stockholm. Härligt! Fira Kärleken! 
<3 <3 <3
Kärlek, Frihet, Glädje i alla regnbågens färger <3 <3 <3

Till alla kämpar i kärlekens och medmänsklighetens kraft,i ord, tankar och gärningar: ni är så fantastiska!!! <3Kärleksljus

❤️ 

Minnen, detaljer och beteenden

publicerat i Allmänt;

Uppsalaminne:

Vännens ivriga röst i telefonen: "Kom! Det är demonstration mot kärnkraften! Vi startar vid slottet".

Klart jag kom! I Palestinasjal (köpt i Israel) och HM:s blå manchesterkappa. Några tittade lite snett och tyckte väl att jag inte såg tillräckligt "vänster" ut. Men vad gjorde det? Det var härligt att få ropa slagord mot kärnkraften. Marschera och protestera. ( Dagen efter berättade min chef, moderat, att "pöbeln" marscherat förbi hennes fina paradvåning...) ;-) 
Och jodå, jag var modig nog att berätta att jag tillhörde "pöbeln" :-)

I mitt botaniserande i bokhyllan hittar jag Eva Mobergs "Pengar eller Livet"... Mina anteckningar påminner mig om det engagemang jag en gång hade. Som ung. Jag är ännu stolt över detta. Att jag var en av dem som sa ifrån. 
Sen blev ju resultatet av omröstningen inte det vi kämpat för men i alla fall...

Uppsala, min älskade ungdomsstad <3 Under en tid då allt var möjligt.

Jag anser fortfarande att kärnkraften bör avvecklas. Vi har ju ännu inte löst avfallsfrågan. Det har vi lämnat till kommande generationer. 

Denna dag, 4 augusti, startade med regn, regn, regn och så plötsligt uppklarnande. :-) I morgon blir det mera regn, på söndag ännu mer...jorden behöver regnet...


Fotade häromdagen lite slitna men vackra detaljer:

Gamla skottkärrans hjul
Gamla parksoffans ena sida
Gamla kaffepannan

Så skönt att ibland ha tid och möjlighet att stanna upp och betrakta detaljer. Det vackra man annars bara skyndar förbi. :-)


Denna dag, 4 augusti, bär också ett tragiskt minne. För 22 år sedan misshandlades 14-åriga John Hron till döds av fyra nynazister...Ännu väcker minnet av detta både sorg och ilska inom mig...Glömmer aldrig! 

Idag handlar de stora rubrikerna om en fd  finansminister som gjort bort sig rejält på en fest. Det där med alkoholens påverkan på beteende. Faktum är ju att hämningar släpper och underliggande känslor kommer ut. Han ångrar sig, så klart och ska söka hjälp säger han. Bra det. Detta är nog snart glömt. Det dyker alltid upp nya skandaler. Kan ändå inte undra över reaktionerna om det varit en invandrare eller en kvinna som betett sig så här illa???

Så blev det fredag igen då. 
Trevlig helg! Var inte rädd - var rädd om Dig! 

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Ett dopp i alla fall

publicerat i Allmänt;

-" Va!, ska ni bada!" Grannen stannar sin fyrhjuling bredvid oss.
-"Nja, inte jag, men hon", svarar maken och nickar mot mig.
-" Usch", säger grannen. "Vågar du? Det är ju kallt i vattnet."
-" Ska försöka", säger jag. "Ett dopp i alla fall". :-)
-"Ja, det blir nog ett snabbt dopp det", skrattar grannen. 

Två dopp blev det! Inte pga temperaturen för det var varmt, utan för att det är så lågt vatten. Ska man simma måste man ta sig långt ut, bland sjögräset...nej, jag njöt av att bara vara i vattnet denna varma, ljuvliga sommardag. 
Fick ut en ovillig hund en bit ut i vattnet också. Vad gör man inte för lite godis? ;-) Tänkte den vattenapporterande spanieln som inte stämmer in på rasbeskrivningen. Inte på bruksanvisningen heller. ;-) "Vatten? Bada?" "Nej, fy!"
"Men matte gillar att bada!" ;-) 

"Ägaren badar"...;-)

Jag märker att jag går och doftar på mina händer när jag varit i växthuset. Det doftar örter.  <3 Jag gillar omelett och ännu mysigare och godare blir den med färska örter.  Tänker ibland att så här skulle man ha det jämt, året runt...men nej, jag vill leva och bo i Sverige med denna underbara natur och alla fina vänner. Och familjen och släkten. Så då får jag stå ut med de sommardagar som bjuds. :-) och med de andra årstiderna :-) Frysa ner buketter med persilja och ta fram till omeletten en kall, mörk vinterdag! Inte så dumt :-)


Sent omsider denna sommar, hamnade jag äntligen i hängmattan denna eftermiddag. Det är något av det bästa jag vet. Somnar ofta en stund. Det är så rofyllt. Gunga, gunga...


Utsikt uppåt från en hängmatta

Det är alltid något speciellt med de där soliga, varma dagarna när man vet att från och med i natt och en vecka framöver blir det kallare och regn...och lite mulet från och till. Jag är en lyckans ost som haft tid och möjlighet att ta vara på denna dag. Tänker på alla som inte kunnat göra det. Hoppas att prognosen är totalt fel! 


Har man latat sig hela dagen får man lov att jobba på kvällen. Så blir det för mig. :-) 


Jag känner en skön frid inom mig just nu. Njuter av den. Tids nog kommer stormarna igen. 


Allt gott önskar jag dig kära läsare! 

Kärleksljus
❤️

Älskade Moder Jord

publicerat i Allmänt;
Humlen breder ut sig och har nu fått sina söta kottar

Igår kväll:

Mörkret lägger sig över huvudstaden när Lisa Nilsson har sin egen konsert efter Allsången. 
Men här är fortfarande ljust. 
Vi bor i ett avlångt land. :-)

Lisa Nilsson, hennes genombrott skedde med "Himlen runt hörnet" för 25 år sedan. (!) Alltså är det 25 år sedan jag med make och två goda vänner var på Rocktåget i Sunnerstagropen. (Uppsala).Jag minns det så tydligt än. Lisa Nilsson var ännu en ganska oerfaren scenartist,  men bra. Men hon nådde inte upp till de två andra scenpersonligheternas kvalité. Tomas Ledin och Eva Dahlgren. Men nu gör hon det! 

Sol och värme möter mitt yrvakna jag även denna morgon.
Plötsligt är det något i vinbärsbusken som flaxar. "Har koltrasten hittat dit i alla fall, trots nätet?" Nej, det är en liten fågel som nu förtvivlat försöker ta sig ut. Jag försöker hjälpa till genom att göra små öppningar men nej, där vågar den sig inte ut. Plötsligt har den tagit sig ut själv. Men...då upptäcker jag hålet i nätet, ett litet hål...Fången är utflugen men jag måste täppa till hålet. 

Maken är i stan för jobb och ärenden. Vi har flyttat fram den där "måsteintillstanochtvätta-dagen". Det ska visst regna på fredag...

Vet du att vi nu lever på ekologisk kredit? Att idag tar jordens resurser för 2017 slut? Jo, det är sant. Tyvärr...Som Malena Ernman så riktigt skriver: "vi måste ändra våra vanor"...
Frågan är om vi "vill, ids, orkar"...
Eller om vi ska fortsätta sopa problemen under mattan till kommande generationer att ta hand om...Jag har insett att detta är något av det känsligaste man kan ta upp och beröra. Folk blir som tokiga. Den ena protesten efter den andra dyker upp som försvar. För så fort något som handlar om våra vanor, vår bekvämlighet, vårt levnadssätt hamnar i fokus kommer orden: "men dem då", "spelar väl ingen roll vad just jag gör", "trams", "fejk"...osv.
Det är inte kul men nödvändigt att vi gör förändringar och visst spelar det roll vad just jag eller du gör.

Jag lämnar detta nu. För att inte trampa på ömma tår eller hamna i en onödig diskussion. Jag tycker att det är upp till var och en att ta ansvar för sitt leverne. Att ta reda på fakta och möjligheter. Vi kan inte förändra andra, vi kan bara förändra oss själva. Med risk för att verka präktig: jag försöker ta mitt ansvar. Inte tillräckligt men jag är ändå på väg. Det börjar i tanken och i lärandet. Och så då hjärtat. Det måste ju vara med! För vi älskar väl alla vår Moder Jord? 

Jag började med att skriva om gårdagens Allsång. Kritiken mot Sanna är så barnslig tycker jag. Sen slår det mig en tanke: kan det vara för att Sanna är kvinna som hon får kritik för att "vara för mycket"? Kvinnor får ju inte ta plats som vi vet... Skulle Måns, Anders eller Lasse kunnat få den kritiken? Knappast. Milda moster Matilda, vad håller folk på med? Heja Sanna! Ta plats!!! <3

Idag har jag läst många inlägg, artiklar och kommentarer om ensamkommande barn och ungdomars situation. Flickor och pojkar. Om hur de mår och hur de runt omkring dem mår. Ångest, oro och en väldig trötthet...Hur kan vi ha det så i Sverige??? Jag läser, blir ledsen och förbannad. Hur kan politiker och andra beslutsfattare sova gott om nätterna? 

Det blev mycket tankar idag. Om både stort och smått, nära och långt ifrån, viktigt och mindre viktigt. Har jag lyckats beröra någon är jag glad över det. 

Gräv där du står! Gör det du kan! Ta inte mer än du behöver. Hjärta och sunt förnuft! Tillsammans skapar vi en fredlig värld. Tillsammans tar vi hand om Moder Jord. Eller? Vad tycker du? :-) 

Kärleksljus
❤️

Tacksamheter

publicerat i Allmänt;

1 augusti. 
Sol och värme. 
Igår kväll plockade och smakade vi på de första mogna tomaterna. Idag plockade vi och smakade på de första mogna hallonen. Lycka! 

Vaknade före kl 5 i morse och tassade ut i det daggvåta gräset för ett toabesök i andra stugan. Solen hade precis gått upp. Allt var tyst och stilla. Jag stannade ute en stund och andades in den sköna morgonluften. Svängde runt i en liten dans. Av tacksamhet. Över det liv jag har. Med alla dessa möjligheter. All skönhet. All vänskap. All glädje. All kärlek. <3

Koltrasten, som likt oss troget kollat röda vinbärens mognadsgrad, blir nog knasig på oss nu när vi satt över ett stort blått nät över busken...;-) 


Jag har låtit mina målningar från min "utställning" vara kvar i övre hallen i gamla stugan. Jag blir faktiskt glad när jag ser dem och en aningens stolt också. Dessutom har jag börjat se dem med lite andra ögon. Börjar så smått "förstå" några av dem. Jag vet, det låter lite flummigt men så är det iallafall. ;-) 

Det är med stor glädje jag ser att maken "börjar bli sig själv igen" nu när värken börjat avta. Jag ser att han njuter av att kunna "göra något" både inom och utomhus. <3


Själv har jag njutit av solen och värmen idag. Tacksam över att sommaren även bjuder på skönt väder. :-)
Ett vackert besök idag. En slända. Äntligen! :-)

Tänk om det en dag inte behöver vara Pridevecka längre...när kärleken vunnit <3 Men det är långt dit. Det förstår man av det hat, förakt och den okunskap som dyker upp än här än där. Leve kärleken! <3Kärleksljus och Hoppfullheter

❤️