"Själavandring"

publicerat i Allmänt;

Jag måste erkänna att jag ibland känt att nu lägger jag av med bloggandet. Dels för att det rent fysiska skrivandet på datorn tär på kroppen, ryggen "spökar" igen och dels för att jag ibland inte känner att jag har något positivt att berätta... Senast jag kände så, inträffade följande: Sent en kväll, när jag sitter och slötittar på TV:n, "brummar" min i-phone och jag får ett meddelande från en vän. Hon skrev att hon varit inne på min blogg och citat:"hämtat inspiration och lust". Självklart blev jag jätteglad! Det är ju precis det jag vill uppnå med min blogg. Plötsligt så kändes det meningsfullt att blogga igen! Och ryggen? Ja, den får jag vila vid tillfälle och nytt besök hos kiropraktor är inbokad...


Högbonden, Nordingrå, Höga Kusten 2008

Jag har en ganska lång tid nu varit ute på en resa. Ja, inte rent fysiskt utan en inre resa. Okey, kan verka "flummigt" men för mig ytterst verkligt. En själslig resa eller andlig resa om man så vill. Genom stillhet, meditation, promenader, naturupplevelser,möten med människor, musik och böcker mm gör jag en resa, in i mitt inre. Det är spännande. Jag är inte helt ensam. Jag har en vän som också "reser". Skönt att ha någon att dela sin upplevelse med! Vi kan nog verka "konstiga" ibland men vi har kul! Man kan väl likna det med att "färdas mot djupare insikter". (lät kanske också flummigt?) Jag tror att det är viktigt för varje människa att "hitta sig själv". Att komma till insikt om vem man är, vad man innerst inne vill och vart man är på väg... Vad bär vi i kappsäcken? Våra egna drömmar, åsikter, känslor, tankar? Eller andras?


Axmar bruk

Det finns de som inte tror att vi har någon själ. Men det tror jag. Så här skrev jag för några år sedan:
Själavandring

Min själ vandrar
mellan förtvivlan och glädje
mellan allvar och tokerier
mellan tro och tvivel
vandrar
ner i de djupaste hålen
vandrar
klättrar upp i de högsta bergen
ramlar
dalar
upp igen
sväller över av glädje
vrider sig i smärta
min själ vandrar...


Öland 2009

Någon har sagt: "Den viktigaste resan går inåt."

"Det som vi söker med passionerad längtan,
hit och dit, uppåt och utåt,
det finner vi till sist
inom oss själva"


Lite stolt

publicerat i Allmänt;

Vilken varm dag det varit idag. Tack sommar för att du kom tillbaka, om så än bara för en dag!Sitter nu ute i vårt torp och "myser". Det är tyst och stilla. Men under vår promenad ,lite tidigare i kväll, "pangade" det i skogen... Björnjakten är igång...


Nu blommar vår stolta Tagetes

Åkte idag, med make och väninna, på Alternativmässa i vackra Forsbacka bruk. Det var både kul och intressant. 
Där fanns "allt" från kristaller till hudkrämer och mineraler på burk. Föreläsningar och möjlighet att pröva på meditation och olika behandlingar.Vi var mest intresserade av att gå runt och kolla in de fantastiska byggnaderna, njuta av den vackra miljön och titta på produktutbudet. Vi var där tidigt, alla skyltar var inte uppsatta ännu så vi irrade omkring lite vilset i början. Jag tittade in i ett rum i en av byggnaderna. Såg en kvinna som bar stolar. När hon fick syn på mig "flög" hon ut och försökte med bestämd röst få mig med på en meditation. Det hade inte jag tänkt mig.  Jag började läsa på programbladet som satt fast på väggen. -"Ja, titta!", utbrast kvinnan, "där står det ju om min meditation.Kom in nu!" Förvirrad tittade jag mig omkring och mumlade något om att "mitt sällskap är någon annanstans:" Sen "smet" jag... Jag beundrar dessa kvinnor och män, egenföretagare, som med stor energi marknadsför sina produkter och behandlingar inom hälsovård. Men ibland blir de för "enträgna.".. Vid ett av borden med kosmetika och hudvårdsprodukter stacks plötsligt en liten kasse fram mot mig. -"Här får du en katalog av mig", säger en kvinna. "Åh, tack", säger jag och försöker gå vidare till nästa bord. Det går icke. Kvinnan blockerar vägen och börjar prata om produkterna. Sen pratar hon på om home-party och konsulenter och nätet och jag svarar "ja och jasså"emellanåt. Plötligt finner jag mig stående framför ett formulär där jag ska fylla i en massa personuppgifter. Undrar vad jag svarat "ja" på?... -"Nä", säger jag, "jag kollar på nätet istället".
-"Jag är väldigt ofta på nätet", säger jag förtydligande och lyckas snabbt ta mig iväg till nästa bord. -"Nej, hon var inte intresserad av något", hör jag kvinnan besviket säga till sin kollega...Själv kände jag mig som en "tråkig mässbesökare"men också lite stolt över att jag lyckats säga nej!Det brukar inte vara min starka sida.  Jag var desto mer intresserad av en del andra produkter...
För det fanns verkligen mycket intressant och roligt att ta del av och en del inköp blev det också. Och fika i solskenet.
Det är vackert i Forsbacka!

Till sist: Hittade följande menig i boken "Konsten att göra ingenting" ( L K Swanberg):

"Allt vi vet finns inte ord för"

Jag gillar den meningen! Intuition...


Sol i sinne

publicerat i Allmänt;

Det är en sån där dag, i dag, när det inte är sol ute... då får man försöka anstränga sig och ha "sol inne, i hjärta och i sinne." Det är en sån där dag då man märker att sommaren börjar nå sitt slut och att hösten snart är här. Förr har jag aldrig gillat riktigt när folk säger att man inte ska reta sig eller haka upp sig på sådant man ändå inte kan ändra på. Som t ex "jobbiga" människor,dåligt väder och kalla, gråa årstider... Att allt handlar om inställning. I stället för att gnälla, deppa ihop eller bli frustrerad så ska man ändra sin inställning... Hmm... Med åren har jag dock börjat inse att det ligger något i det... Sen jag försökt lära mig att känna mer tacksamhet över det jag har och över det liv jag lever här och nu har jag också gjort flera positiva val och lättare hittat positiva bitar även i den grå vardagen. Det betyder inte att jag helt slutat gnälla eller slutat att "bli fly förbannad", men jag har mer och mer insett att det tar mycket energi att reta upp sig på det jag ändå inte kan förändra. Men jag kan förändra min inställning. Nu har ju jag alltid gillat hösten. Höstens vackra färger. Den höga, friska luften. "Rätten" att få stanna inne och mysa."Tillåtelse" att vara lite trött och glåmig - det är ju faktiskt höst. Tid att tända ljus, samtala, läsa böcker. Kanske gå en kurs. Okey, att november kan vara grå och trist men då får man väl hitta på något kul!Visst vintern "kan" komma tidigt med snöglopp och halka, men det tar vi då!( Ni får gärna påminna mig om det jag nu skrivit i slutet av augusti, när jag "gnäller" i november!!!)"Lycka är en färdighet."
Richard Davidson, hjärnforskare

Jag har bestämt mig för att försöka ha kul i höst.Försöka ändra "inställning". Försöka hitta ljusglimtarna i mörkret.Även de "tunga" dagarna på jobbet och när det värker i kroppen. Det får kanske bli min egen personliga "kurs".
Jag börjar nu. Funderar på vad som gjort mig glad idag.Att få låna en fin och intressant bok av min "arbetsgranne" och vän, att få sätta mig till dukat bord, tack min älskade make, att chatta med en klok vän och att min son ska läsa bl a psykologi i höst och vill ha min hjälp mm.


Ännu blommar blommorna på balkongen och när de inte orkar längre är det dags för nya vackra växter!

"Känn aldrig någonsin att du inte har något att ge. Du har oerhört mycket att ge och du skall finna, att ju mindre du tänker på det, desto bättre kommer det att gå."
Eileen Caddy 

Fyrar och Fred

publicerat i Allmänt;

Igår var det Internationella Fyrdagen. Jag gillar fyrar och jag har mina favoriter. Ibland önskar jag att jag hade någon sorts fyr, blinkande varnande till mig när jag är på väg att navigera fel på livets stig, när jag inte ser att jag är på väg åt fel håll eller väljer fel väg. När jag inte ser att jag är på väg att gå på grund...


Limöns fyr


Högt över havet, Högbondens fyr, Höga Kusten


Charmiga Bönans fyr


Ståtligast av alla, Långe Jan, Öland

Idag är det en månad sen massakern i Norge. Minnescermonin i Oslo i går var värdig och sorgsen. Det tog hårt och gjorde ont när de läste upp namnen på de döda och fina kort på glada och vackra människor visades upp. 77 offer, de flesta av dem smärtsamt unga... Beundrar detta Norska folk som så bestämt håller fast vid att de ska besegra ondskan, främlingsfientligheten och våldet med Kärlek! Att kämpa för det öppna och mångkulturella samhället. Att kämpa för demokratin. Heja Norge!!!

"Om du vill att andra ska vara lyckliga ska du ägna dig åt medkänsla.
Om du vill vara lycklig ska du ägna dig åt medkänsla."
Dalai Lama

Dagens tanke: Källan till fred finns inom oss alla
Paradisplommon

publicerat i Allmänt;

Nä, men, snälla SMHI, "mulet väder och något regn"... här regnar det ihållande...timme efter timme... Får väl ändå stå ut med denna felaktiga prognos med tanke på alla felaktiga prognoser under sommaren. De var "fel åt rätt håll" så att säga...det var nästan aldrig de dystra prognoserna som slog in... "regnskurar" visade sig ofta vara solsken. Jag har förstått nu att jag hade tur med vädret denna sommar. Har tydligen varit på rätt plats vid rätt tidpunkt och solen har visat upp sig generöst över både mitt hem och mitt torp. Bara att vara tacksam och sluta gnälla! Men jag tycker synd om dem som hade planerat in festligheter utomhus denna lördag...

"Regnet står som spön i backen och sätter käppar i hjulen"
Graffiti

Igår kväll var jag i Paradiset! Vad annat kan man kalla det när goda vänner bjuder på grillad lax och annat gott och dessutom säger: -Gå ut i trädgården och plocka det du vill ha!" I deras mycket vackra trädgård gick jag runt, smakade och plockade och njöt av äpplen, körsbär, vinbär och plommon.... mmm så gott! Vilka generösa vänner ni är, mina egna Adam och Eva! ( Nej, de gick inte omkring endast iförda fikonlöv och någon orm kunde jag inte se.. om nu någon undrar)Gott!Lite sura och goda!

"Man ska inte äta körsbär med stora herrar"
Ordspråk från 1600-talet

I det förra inlägget skrev jag om "min pirriga förväntan". Har det hänt något? Har jag fått något svar? Har jag hittat nyckeln? Jag kan nog svara Ja på dessa frågor. Det hände en hel del igår. Jag fick information som bådar gott inför framtiden, jag hade ett underbart möte med en härlig och intressant människa och jag var på en behandling för både kropp och själ, där jag också fick verktyg med mig för "egenvård". Allt det här ger positiva vibbar inför den närmaste tiden. Ett nytt kapitel i mitt liv... Det låter kanske "flummigt" alltihop men jag berättar mer senare. "Fortsättning följer" som man brukar säga.

"Det bästa botemedel är ofta att icke bruka medicin."
Carl von Linné"Kyssen är vad som har blivit kvar av paradisets språk"
Joseph Conrad

Det regnar fortfarande men vår väderstation visar upp en sol. Så efter regn kommer solsken!
Jag funderar på att leta upp mitt gamla recept på Vinbärskaka...

Positiv förväntan

publicerat i Allmänt;

Vädret är märkligt tyst och stilla. Mörka moln har legat över oss hela eftermiddagen och det har mullrat. Men nu är det tyst och stilla och varmt och här och där i molntäcket tittar det fram små himmelsblå fläckar. Nu försöker solstrålar tränga igenom också.

Har gått några dagar och kännt en sorts pirrande förväntan... som om något positivt är på väg... en rolig överraskning eller ett positivt svar eller ett underbart erbjudande... jag vet inte riktigt vad... har bara en diffus föraning och känner mig lite otålig... en märklig känsla som gör mig både glad och frustrerad... Har också ett diffust minne av att jag i natt drömde att jag letade efter en nyckel... hmmm....undrar vad allt detta handlar om?"Ge mig en uppgift som jag kan lägga
min själ i, och det är inte längre en
uppgift, utan en glädje, en konst."
Bliss Carmen

"Drömmen låg alltid före. Att hinna ifatt,
att ett ögonblick leva i samklang med den,
det var miraklet."
Anais Nin

Nu kom regnet och solen samtidigt. Ett varmt, stilla regn. Åh, det doftar så gott av varmt regn!

"Dröj kvar vid all skönhet och livets under.
Vandra omkring med dina ögon vidöppna
och uppskatta skönheten omkring dig.
Tag en dag i sänder och uppskatta den till fullo."
Eileen CaddyDagens tanke: "Bär en grönskande kvist i ditt hjärta och en sjungande fågel ska komma"
Kinesiskt ordspråk

Nu väntar jag hem make och son. De verkar bli sena båda två...


Änglaord

publicerat i Allmänt;

Tisdag kväll. Efter en molnig och varm dag har nu molnen skingrats och solen kommit fram. Det glittrar så vackert på ån. Båtarna speglar sig i vattnet.
Egentligen borde jag inte skriva i kväll. Är ganska oinspirerad men jag har lovat en vän att försöka få ihop några positiva rader... Jag ska göra så gott jag kan...


Mitt köksfönster

Jag får väl ta hjälp av änglar för att skriva lite positiva ord idag. Änglar är alltid inspirerande. Vare sig man tror på dem eller inte så verkar nästan alla människor ha ett förhållande till dem. Om inte annat så talar många om "änglavakt" när man varit nära att råka illa ut...

"Vi är alla änglar med en ensam vinge.
Endast om vi omfamnar varandra kan vi flyga."
Luciano de Crescenso

"Änglar upskattar det hos dig som du trodde att ingen såg."

"Hur många änglar finns det?
En enda som förändrar vårt liv,
är mer än nog."

"Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de
som gjort det har haft änglar till gäster utan att
veta om det."
Hebréerbrevet 13:2

"Änglar är intelligenta reflektioner av ljus, det ursprungliga ljus som inte har någon början.
De kan upplysa. De behöver inte tungor eller öron, ty de kan kommunicera utan tal, i tanken."
S:t Johannes Damaskenos

"Dammtussarna under sängen är änglarnas tofflor."

En man på gatan pekade upp mot himlen och ropade: "Se en ängel". De förbipasserande skrattade åt honom och sa: "Det är bara moln, din idiot".
Tänk så underbart det vore att se änglar där andra ser moln, och så sorgligt att bara se moln där änglar finns.

"Det finns människor som fångar dig när du faller - de är dina änglar på jorden".


Fullmånen, lördag natt

Nu har Allsången på TV sjungit på sista versen denna sommar. Snart dags att gå och sova. Så till sist en gammal "ängla-aftonbön":
"När jag trött till vila går
och mitt öga sluta får
Fader låt din ängel då
vänligt vid min sida stå"
Z Topelius

Samtliga "änglaord" är hämtade ur  "Änglar, Änglar, Änglar"

Bakom knuten och ut mot havet

publicerat i Allmänt;


Testeboån

Vi tog en härlig promenad, maken och jag, denna sköna augustisöndag. Solen sken och vinden från havet var ljum. Det doftade hav. Ibland behöver man inte ge sig iväg så långt för att se ljuvliga platser. De finns där, "bakom knuten" om man öppnar sina sinnen och tar in det vackra.


Nyponros

Nypon

Havtorn. Hittade ytterst få bär. Mognar kanske senare?...


Men rönnbären var mogna!

Efter promenaden gick vi hem och förberedde middag. Sen kom en tvåbent och en fyrbent vän på besök! Det ligger sån glädje i att få kärt besök. Det är också sån glädje i att förbereda. Planera, städa, laga mat, duka... "Göra fint"! Nu är det kväll. Måndag i morgon. Ny arbetsvecka.

Dagens tanke: Kanske väntar äventyret runt hörnet, bakom knuten...

Kärleksört

publicerat i Allmänt;

Det blev en riktigt fin lördag med sol och värme. En heldag i torpet för mig och maken. Maken har varit duktig, byggt hyllor och fixat med rabatter. Jag har "småpysslat". Efter första arbetsveckan sa kroppen "stopp" för det mesta av det som jag ville göra... Jag har nu fått en tid för en ny spännande behandling...

Sländorna störtdök omkring mig där jag satt på uteplatsen. En av dem jagade bort en citronfjäril som om det inte fanns utrymme nog för dem båda! Humlorna surrade i lavendeln.


Kärleksörten blommar så vackert nu

Fick nyss meddelande om att en kär vän haft änglavakt i dag. I trafiken. Jag känner en stor tacksamhet till änglarna över att min vän klarade sig ur detta oskadd!!!"När man tackar
livet - och tar
ingenting för givet
- bryter man det
ondas cirkel..."
Sagt av en 82-årig, lycklig dam
som också sagt att hon aldrig
"ställt sig på bekymrens sida"...
( Ur "Du är inte ensam" M Scherer)

Nu lägger sig augustimörkret över oss här i torpet. Det är prat-program på TV, riktigt roligt. Nyhetsprogrammen handlar ofta nu om svälten och nöden i Afrikas horn. Fruktansvärda bilder på en enorm katastrof. Men vi kan göra något, vi kan skänka en slant, allt efter förmåga. Även en liten summa räcker till mycket!

Det är fullmåne i natt igen... Tyvärr verkar det vara för mulet för att kunna njuta av den. Gårdagskvällens måne var stor och tydlig. Augustimåne!

Till sist: "Lycka är kanske att vakna på morgonen och tänka på allt man har..."
M Scherer


En bit av regnbågen

publicerat i Allmänt;

Det är onsdag kväll. Första arbetsveckan efter semestern. Har varit molnigt hela dagen med avbrott för några solstrimmor då och då. I kväll har det mörknat från havet och plötsligt får jag syn på en bit av regnbågen. Kraftigt lysande. Hela himlen får ett väldigt speciellt och annorlunda ljus...Otroligt vackert!

Har hört och läst om oväder över Sverige idag. Ösregn, hagel, snö (!), åska, tromb... Skrämmande men samtidigt lite fascinerande..Hoppas att det här ett tecken på att det nu kommer att bli soligt och varmt väder igen!

Vill ikväll dela med mig några kloka ord ur "Någonting bättre är redan på väg" av Maria Scherer:

"Acceptera allting som det är just nu för ögonblcket. Det innebär inte att det förblir så eller att du överger din önskan och ditt mål. Du ger bara livet en chans att ta hand om sig själv.
Du litar helt enkelt på krafter utanför dig själv och din envisa kontroll.
Låt floden själv finna sin väg till havet och under skall vederfaras dig...
Acceptera - och ge upp.
Ge upp - för att vinna."

LEVANDE MIRAKEL

publicerat i Allmänt;


Limön 2009

Tänk dig känslan av att vara helt tillfreds, helt nöjd med allt du gjort och gör, med allt du har och med allt du är... Egentligen är det väl varje människas rätt att få känna så. Men hur ofta stannar vi upp och bara känner oss helt nöjda? "Äsch, jag kunde nog gjort det där lite bättre". "Nä men, det där kan andra mycket bättre än jag." Men inte ska väl jag"... osv.... När i livet lär vi oss att vi inte duger? I skolan? Under uppfostran? Varför är det hela tiden det vi gör och inte det vi är, som räknas? Varför är gräset alltid grönare på andra sidan och varför tror vi att andra människor är lyckligare än vad vi själva är? Jag har inga bra svar på detta men jag tycker att det är viktigt att fundera på. Följande citat fanns i min kalender, just idag:

"Vilken glädje och vilket privilegium det är att vara levande,
att vara där du är, göra det du gör och vara omgiven
av så många underbara ting och människor!"
Eileen CaddySåg TV-dokumentären om katastrofen i Norge. Till dig som inte sett den: Gör det! Fäste mig speciellt vid en av de överlevande flickornas ord. Hon sa något  om att hon LEVER och att hon ska bli gammal...
Som om hon måste inse detta för att orka leva vidare..

.
Visst är det ett under, ett mirakel att vi LEVER, att du är just den DU ÄR och finns just här, just nu!!! Kanske borde man vara mer nöjd och tillfreds än vad man tror att man är?


Jag började jobba igen igår efter en lång semester. Kroppsligt var jag där men mentalt hade jag nog fortfarande semester...jag glömde nämligen mina glasögon hemma...

Dagens slutord: Du är BRA och du är VÄRDEFULL! Tack för att du finns! 

Ögonblick att leva

publicerat i Allmänt;


Petuniorna blommar ännu så vackert

Fredagskväll, sista semesterdagen.I kväll kom det lite regn. Med betoning på lite. Hade behövts lite mer, det är väldigt torrt. Men det kommer nog...
Igår kväll påbörjade jag ett litet experiment. Jag plockade lavendel och tillverkade egen lavendelolja. Om en månad får jag se om jag lyckats. Läste att myggor inte gillar lavendeldoft. Så lite lavendelolja låter ju som det perfekta myggmedlet. Har dessutom godare doft än de andra myggmedlen.
I dag har jag gjort ett till experiment. I en gammal tidning läste jag ett "husmorstips". Att man kan rengöra sina silversmycken med tandkräm och tandborste. Jag testade på några försilvrade smycken och fick ett jättefint, blänkande resultat! Rekommenderas!


Så här vackert var det vid sjön i går kväll.
Alldeles tyst och stilla.

Det är idag två veckor sen katastrofen i Norge. Sänder ljusa och varma och helande tankar till alla drabbade.

"Det är ett sorgearbete att leva.
Om man inte förstår det
blir man aldrig glad."
Kristina Lugn

"Himlens hav
har ingen strand,
bara ljus."
Bo Setterlind 

"Vi har bara ögonblick
att leva."
Jon Kabat-Zinn

Till sist: Slut dina ögon - andas in och ut - detta är ditt ögonblick!

Gräv där du står

publicerat i Allmänt;

Nej, sommaren är långtifrån slut. Men min semester närmar sig sitt slut. Dags för lite summering. Det har varit en annorlunda semester för mig. Det är mycket av det jag tänkt göra som inte blivit av. Hade tänkt att måla möbler och hyllor och svärta vedspisen här i torpet.Och jag hade bestämt mig för att om det blev en fin sommar skulle jag se till att komma till en strand, gräva ner tårna i sanden och ta ett dopp, helst i havet... Jag är ovanligt lite brun i år. Har en form av "bonnbränna"... ansikte och armar är bruna... Allt som följd av en krånglande rygg. Har knappt kunna sitta i en stol, ännu mindre fläka ut mig i en "baden baden".
Men nej, det är inte synd om mig och detta är en positiv blogg: Jag har haft en fantastisk sommar! Jag har rest och sett så mycket fint, jag har slappat, läst, promenerat, njutit av naturen och träffat en massa goa vänner mm mm!!!Har lite blandade känslor inför att börja jobba igen. Hoppas att ryggen håller! Men om det är något som katastrofen i Norge lärt mig så är det att försöka ta vara på det jag har, att vara tacksam över allt och alla som jag har omkring mig och att utgå från här och nu. Och det svåraste av allt: försöka ha tillit till framtiden....
När jag i morse satt ute i solen och mediterade kom följande ord till mig: Gräv där du står. Om och om kom de till mig, som ett mantra. Gräv där du står. Sen kom orden:
Var där du är, med det du har och med det du är.
Dessa ord måste jag fundera mer på. Vad de betyder och innebär för mig. Men jag lämnar dem också vidare till er läsare. Kanske kan de orden betyda något för någon av er också...
Till sist: "Har du tålamod att vänta
tills din gyttja sjunker till bottnen och vattnet klarnar?
Kan du förbli orörlig
tills den rätta handlingen kommer av sig själv?"
Lao Tse

Till er som fortfarande har semester: Njut! Till er som börjat jobba och alla er andra: Njut! Det är fortfarande sommar!!!

Basilika, lavendel, bär och humle

publicerat i Allmänt;

Ännu en varm augustidag. Riktigt ordentligt varm. Större delen av dagen var molnfri men mot kvällen kom det mörka moln över oss. Det t o m mullrade lite men mer än så blev det inte. Maken har målat fönster och rensat i förrådet. Sonen har solat och klippt gräset. Jag har lagat lunch, solat, läst och "skördat". Plockat svartvinbär och hängt upp basilika och lavendel på tork.

Basilika på tork i skafferiet

Lavendel, älskade lavendel

Svarta vinbär gillar jag ...

Vinbärskörden är liten i år. Av de röda blev de knappast några alls. Något som däremot växt så det "knakat" är vår Humle. Den klättrar och sträcker ut sig, upp längs väggen och upp på taket och slingrar sig kring astrarna i rabatten. Läste att Humlens kottar är bra för sömnen. Kanske ska plocka och lägga under kudden?

Min vilda, slingrande humle

"Humlen klättrar så vild och så tokig,
slår knut på sig själv och blir alldeles krokig.
Den håller sig fast i minsta grej
och om jag satt still tog den nog tag i mej.
Den slingrar och växer sommaren lång
och vårt parasoll blev en hel humlestång.
Sen får den kottar, ljusgröna fina,
dom brukar jag hänga i öronen mina."
Ur Majas Alfabet
Lena Anderson

Dagens tanke: "Det trampade gräset låter sig sällan övertalas. Det bara reser sig upp."
Harry Martinson

Välkommen sköna augusti!

publicerat i Allmänt;

Augusti
"Än skimrar sommaren
och svalorna har fått sin andra kull."
Lena LarssonAugusti månad. Skördemånad. Skolstart. Varmt vatten i sjö och hav. Mörka nätter med vacker måne. Kräftor och surströmming.Äppelpaj och äppelkaka. Brunbrända ben och semesterminnen...

Jag sitter åter ute i torpet och skriver. Det är en varm och solig och stilla dag. Min lavendel, som torkade ut under hettan tidigare i sommar, har nu tagit nya tag och tänker blomma igen. På tal om lavendel måste jag berätta att jag fick så goda kakor i söndags, "lavendeldrömmar"! Det var i samband med ett dop och efterföljande "kalas" som jag fick den fina presenten av en vän. Så roligt att få vara med på dop! Det var lilla, söta Agnes som döptes denna vackra söndag. Lite speciellt och annorlunda dop var det. I den kyrkan finns en stor dopfunt och barnet "doppas" på gammaldags vis ner i vattnet. Inte med huvudet förstås men en bit av kroppen är nere i vattnet. Sen öser prästen lite vatten på huvudet som vid "vanliga" dop.


Storharen

En av sommarens verkliga höjdpunkter var för mig att bli bjuden till vackra ön Storharen. Att få åka båt ut till en ö och sitta på bryggan i kvällssolen i goda vänners lag och bli bjuden på laxmacka och ett glas vitt ... det är mumma för både kropp och själ!
Medans jag nu sitter här och skriver kommer en doft till mig... det blir grillat till middag! Så bra jag har det!


Hund i kvällssol

"Ett strå flyter på vattnet.
En kostbar ädelsten sjunker".
Tibetanskt talesätt

Vår "lånehund" är nu tillbaka hos sin husse. Troligen rejält trött efter en intensiv vecka...
Mina tankar går fortfarande ofta till tragedin i Norge. Nu i augusti, när kvällarna mörknar, har vi ofta anledning att tända ljus. I år får vi göra det med en extra tanke bakom, vi får tända ljus för de drabbade i Norge!

Dagens tanke:
"Försök att alltid bevara en bit himmel över ditt liv".
Marcel Proust