Tänk vad bra det blev!

publicerat i Allmänt;

Sitter och tittar i min fina konstkalender för 2017. Funderar. Är glad över att ha denna vackra kalender med mig hela året. Ett konstverk, av min kära ljussyster Cecilia, varje månad att njuta av. Jag har inga stora förväntningar inför året, avger inga löften men har mina önskningar.
Och så måste jag planera. Två "stora" jubileer. En födelsedag och en bröllopsdag...Får väl slå ihop dem och fira i sommar, någon gång...;-)

Inför nya året önskar jag att fler fann sammanhanget mellan tacksamhet och lycka. Att respekt, godhet, medmänsklighet blir de viktigaste orden. Att samarbete, förståelse och ansvar blir vägen att gå. 
Samarbete över alla de gränser som vi själva skapat. Förståelse för likheter och olikheter. Ansvar för vår jord, vårt klimat och för varandra. 

För min egen del hoppas jag alltid på ett friskare år. Mindre smärta och mer energi. 

Jag hoppas att vi alla om ett år konstaterar att 2017 var ett magiskt och fredligt år. "Tänk vad bra det blev" säger vi till varandra. :-) 


Att försöka släppa taget om det gamla som man man inte längre har någon nytta av. Att lämna bitterhet bakom sig. Och våga öppna upp för något nytt, något bra. Det är inte lätt men viktigt. Jag försöker och ju mer jag "tränar" desto bättre går det. :-) 

Kanske bäst att sova på saken ;-)

Tack för det här året! För att du ville följa mig här. <3

Välkommen att slå följe med mig under 2017! <3

Kom ihåg att Du är Värdefull för att Du är Du!
Frid och allt gott! 
❤️

Återblick

publicerat i Allmänt;

Årets näst sista dag. 

"Båten går ända upp i himlen! " Sa barnbarnet när hon fick syn på denna under promenaden häromdagen. <3

2016
Tillbakablick
Året då vi tröttnade och vände bort blicken
Året då det blev naivt och fult att vara god
Året då hatet och rasismen normaliserades
Året då jag, periodvis, tappade tron på mänskligheten
Året då många musikstjärnor lämnade oss

Stackars 2016, som av så många många kallas ett "skitår"...som om vi inte är skyldiga till en del av det som sker, som om vi inte har något ansvar..

Jag vet att det inte är mitt fel att David Bowie dog men att jag tröttnade på och vände mig bort från de lidande, det får jag ta på mig. Att istället för att lyssna på de fortsatt engagerade och kunniga, ibland lockas att lyssna på populismen, för att det är bekvämast så....
Men jag ger fortfarande tiggarna pengar för att jag vet att det lika väl hade kunnat vara jag som satt där. För att de är Människor här och nu i en akut situation. Och jag skrev på Juluppropet för att barn och föräldrar ska kunna återförenas. 

Ännu har jag inte fallit så lågt att jag skyller allt på invandrarna. Ännu har jag inte helt slutat lyssna på människorna som jobbar därute i verkligheten, nära och med dem de handlar om. 
Fly från krig måste man göra för att inte dö. Vare sig man är rik eller fattig. Bilden av att en flykting måste vara fattig förstår jag mig inte på...Och jag förstår inte heller varför så många gnäller på att å ena sidan "invandrarna bara kommer hit för att leva på våra bidrag" och å andra sidan att de "tar jobb från svenskarna"...

Det här tar vi naturligtvis med oss in i nästa år, inget förändras utom en siffra, inget förändras för att vi skålar i champagne och tittar på fyrverkerier. Men samtidigt känns det ju ändå som om man går in i något nytt. Och vetskapen om att vi människor kan förändras om vi vill, den är trösterik...
Det finns inget naivt eller självgott i öppna hjärtan...tvärtom det, det är livsviktigt för vår överlevnad. 

Det här fantastiska himlaskådespelet har jag och mamma suttit och njutit av i eftermiddag. <3

Naturligtvis var 2016 ett bra år, på det personlig planet, för väldigt många. Drömmar förverkligades. Nya underbara själar kom till jorden. Läkande pågick. Frågor fick svar. Kärlek uppstod. Vänskapsband knöts. Bra beslut togs. Nya positiva upptäckter. Och så vidare...

Mina tankar inför 2017 skriver jag om i morgon. Det är ett speciellt år för mig. Jag har en del att fira...

Och just nu kom ett meddelande från en kär vän om att vi kommer få nya trevliga grannar i huset där vi jobbar! Hurra! Det börjar bra! 

Det här var mina tankar kring årsskiftet, min tillbakablick, mina upplevelser utifrån den jag är. Kanske liknar det ditt tänkande, kanske har vi helt olika upplevelser. Det är som det är. Tack för att du ville läsa mina rader! <3 

Önskar Dig en riktigt härlig Nyårshelg. 
❤️


Avlägset men nära

publicerat i Allmänt;

"Men farmor, har du flyttat pallen? "
"Jaa"...säger jag lite skamset. För pallen som Izabelle behöver för att kunna tvätta händerna och borsta tänderna i badrummet, är mer i vägen än till nytta för oss vuxna. 
Jag drar pliktskyldigast tillbaka den till tvättstället...sen drar jag undan den igen på kvällen när hon sover...Så håller vi på...;-)

Nu har sönerna och barnbarnet åkt hem. Det känns alltid så overkligt när man säger: "vi ses nästa år"! 
Det låter så avlägset men är så nära. Det har varit intensivt och roligt att ha dem här. 

Kvar är mamma. Lugnet och tystnaden lägger sig över oss. 
Allt har sin tid. 

Pallen bärs ut i köket och ställs på sin vanliga plats. Kuddar och täcken läggs in i garderoben. Handdukar och lakan dimper ner i tvättkorgen. Bordet görs om till vanlig storlek, extrastolar ställs undan. Leksaker plockas ner i leklådan och locket läggs på. 
Till nästa gång...:-)

Jag kommer att längta...det är något positivt och skönt i att längta, att ha något/någon/några att längta till...Nu börjar allt fler hundägare vädja om allt färre fyrverkerier. Många hundar och andra djur blir vettskrämda och mår väldigt dåligt av smällandet. Tänk om man kunde förbjuda och enbart tillåta det under en timme runt tolvslaget...Att se sin hund lida under flera dagar måste vara fruktansvärt. Heder till de affärer som vägrar sälja fyrverkerier! 

Mörkret kommer smygande. Det är ännu bara eftermiddag. Ännu torsdag. Ännu 2016. 


Glädje, frid och kärlek önskar jag Dig 
❤️

Ingrid

publicerat i Allmänt;
På promenad. Äntligen har blåsten stillat sig.

Det blev en sen kväll igår. Hann bli natt innan vi la oss. Det är inte så ofta vi är på samma plats hela familjeföretaget så det är bäst att passa på att jobba med gemensamma uppgifter när vi träffas! :-)

Mamma och jag såg filmen "Jag är Ingrid". Filmen om Ingrid Bergman. Väldigt intressant att få följa hennes liv genom hennes egna ord och egna bilder. En vacker kvinna som var modig nog att följa sin väg och sina drömmar. Mina vackra tulpaner <3

"Att åldras är som att bestiga ett berg. Man blir lite andfådd men får mycket bättre utsikt"

❤️

"Success is getting what  you want. 
Happines is wanting what you get"
❤️

Ingrid Bergman

"Jag begär ingenting men jag vill ha allt
❤️"Happiness is good health and bad memory"
❤️

"I regret the things I did'nt do, not what I did"
❤️

"One is never too old for romance"
❤️


När solen gick ner över stan :-)

Frid och allt gott!

❤️


Foto från Facebook

klapp som värmer

publicerat i Allmänt;

Saknar "Selmas Saga" lite. Den påminde mig om att nästan alla önskningar faktiskt blir uppfyllda. Det kan ta tid. Den rätta tiden måste vara inne. Och det är inte alls säkert att det ser ut som man tänkt sig. Man kanske inte ens känner igen önskningen när den väl uppfylls. Den kan vara större och mer fantastisk eller mindre men ändå fantastisk. 

Fick ännu en fin julklapp på Annandagen, av barnbarnen. Gåvobevis från UNICEF! Det värmer så gott! <3

En prinsessa på besök <3

Vinden viner utanför fönstret. Men vi har tack och lov ingen storm här. 

Min syster och svåger har varit här på fika och "lämnat av" min mamma.  Så nu är vi några stycken som ska äta och sova här i lägenheten. Hunden har svårt att komma till ro. Men allt känns riktigt mysigt. Fast ordet "mysigt" har nu börjat bli ifrågasatt det också...
Suck...att folk orkar...Ljus och Kärlek
❤️

Så vacker färg på tulpanerna från gästerna i dag <3

Urd, godhet och änglar

publicerat i Allmänt;

Annandag Jul.Förmiddag. Lugnet före stormen...nej, jag menar inte Urd, jag menar mina gäster ;-) 

Nej, jag ska inte skämta om stormen Urd, den kan få svåra konsekvenser.
"Min storm" är mer än välkommen. 
Det blåser redan rejält här. Får se om även vi kommer drabbas av Urd. 
Må den bli nådig mot oss alla!

Urd, ödesgudinnan i Nordisk Mytologi. Den ursprungliga nornan som råder över folks öden. Inget dåligt namn på en storm...

Läser kloka vänners tankar om detta. Att låta stormen blåsa bort gamla föreställningar och ge plats för nya tankar, ny medvetenhet. (Vilket man givetvis har svårt att göra om man drabbas fysiskt eller materiellt av stormens härjningar...reservation för detta)


Himlen har fått ännu en fantastisk och speciell röst tillbaka. George Michael sällar sig till kören av stora röster som lämnat jordelivet detta år. Vilken himlakör! Tack Michael för musiken! Vila i frid. <3


God fortsättning säger vi till varandra nu. Jag har tänkt mycket på ordet "god" som i "god i jul" t ex. Förr har jag oftast bytt ut "god" mot "fridfull" eller "Fröjdefull" i mina hälsningar. "God" i "god jul" har för mig förknippats så mycket med mat, julmat. Men i år, när ordet "god" och "godhet" har blivit något fult och falskt, har jag använt det mer igen. För just, godhet, är något världen behöver nu mer än någonsin. <3

Jag har skrivit på Juluppropet. För en humanare migrationspolitik. Det är Sveriges kristna råd som ligger bakom detta. Jag skrev på för att jag tycker att det är omänskligt att förhindra familjers återförening. Jag skrev på för barnens skull. 

Jag är väldigt ledsen över att goda krafter, hjälparbete, volontärer , hjälporganisationer av alla de slag, nu misskrediteras och motarbetas. Och att man kallar detta för för partipolitik! Läs vänster...Borde inte alla partier, från höger till vänster, stå på de svagaste sida? Och kyrkan. Kristendomens kärna är väl ändå kärleksbudskapet? Eller? Jag delar den här.

Kent Wisti är präst, konstnär och satiriker. Han är en av mina favoriter i den kärlekslösa debatten idag. Ibland måste man få skratta lite också, mitt i allvaret.

Tonen i debatten om godhet är kall och hård. Hur kunde det bli så här? Låt oss vara Medmänniskor, låt oss sträva efter respekt och ansvar, utan att bli misstänkliggjorda! 

Störst av allt är Kärleken <3

Till sist: Hittade en bild som jag känner igen mig i ;-)

GOD FORTSÄTTNING!

❤️❤️❤️

Hoppets stråle

publicerat i Allmänt;

Juldagen. Min favorit bland juldagarna. En vilodag. Stilla. Sovmorgon (det där med julotta höll jag på med i ungdomen, det räcker), i tacksamhet ta hand om julklapparna, börja läsa julklappsboken (i mitt fall B Springsteen "Born to run") och umgås med make, son och hund. Kanske en promenad, men framförallt vila. Min kropp värker något vansinnigt, det är som om den skriker: "sluta hålla på"!! :(Min julafton var så fin. Är så glad och tacksam över den. Startade med healing som gav kraft för dagen. Kalle Anka och Svensson, Svensson på TV. ("Tradition"). Julmat. Vackert dukat och mer mat än vad man behöver, men nu har vi mat för flera dagar. Julklappar. Fulla med kärlek. Sååå tacksam. 

En av mina julklappar var filmen "En man som heter Ove". Den tittade vi på och himmel så bra den var!!! Jag säger bara: Rolf Lassgård...!!! <3


Julmusiken då? Jo, i år har jag plockat fram en gammal favorit: "Ainbusk Singers". Så himla bra! 

Läser på nätet om vänners och kändisars jul. Så härligt att se att vi alla har våra egna traditioner. Inget är "rätt" och inget är "fel". Vi är fria att välja. Att välja bort är också en rättighet. Respekt. 


I midvintertid. En jul på Gotland. Josefin, du fattas oss! <3

Min julstämning inföll vid midnatt natten mot julafton. Då Loa Falkman sjöng O Helga Natt på TV4:s Uppesittarkväll. O Helga Natt är den mest fantastiska julsången, tycker jag, men den måste sjungas av någon med bra röst...det har Loa...:-)


Jag hoppas att din Julafton var precis så som du ville ha den.

Det är alltid omtanken som räknas. I stort som i smått. <3

Nu ligger intensiva och roliga dagar framöver för maken och mig. Bäst att vila medan tid finns. ;-)


Se upp i blåsten! 
Önskar Dig en välsignad fortsättning på Julen. 
"Hoppets stråle går igenom världen"
❤️

O helga natt, o helga stund för världen,
då Gudamänskan till jorden steg ned!
För att försona världens brott och synder,
för oss han dödens smärta led.
Och hoppets stråle går igenom världen,
och ljuset skimrar över land och hav.

Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.

Ty frälsar’n krossat våra tunga bojor.
Vår jord är fri, himlen öppen nu är
Uti din slav du ser en älskad broder,
och se, din ovän blir dig kär.
Från himlen bragte frälsaren oss friden,
för oss han nedsteg i sin stilla grav.

Folk, fall nu neder, och hälsa glatt din frihet.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.
O helga natt, du frälsning åt oss gav.

Text: Augustin Kock

Mäktigt! Så mäktigt! ❤️

Änglar de sjungo

publicerat i Allmänt;

24 december

Julafton 

Friden lägger sig över oss här i min vrå av världen. Idag tar vi det lugnt. Så tacksam över att kunna göra det. 

LUCKA 24

Änglar de sjungo
 
först för markens herdar.

Skönt från själ till själ det ljöd:
Människa gläd dig,

Frälsaren är kommen,

frid över jorden Herren bjöd.
❤️Min "minikrubba" från Mexico <3

En av världens mest kända kända flyktingar är Jesus. Han som föds i ett stall, troligen en grotta. Jesusbarnet. Frälsaren som så många väntade på. De väntade på en mäktig konung som skulle befria dem från ockupation och fångenskap. Ockupanternas ledare var oroliga. Ingen hade förväntat sig ett nyfött barn i ett stall! När barnet blev vuxet visade det sig att det var människors själar han kommit att befria. Han ville verka för frid och fred mellan alla människor. 
Vare sig man tror på Bibelns berättelse eller inte så kan man ju ändå inte låta bli att fascineras av den. I alla fall inte jag som är den skeptiska och ifrågasättande typen. ;-) 
Julnatten är magisk. Både ur kristen, traditionell och förkristen vinkel. För mig är julen en blandning och jag plockar ut det som jag mår bra av. Sen får alla andra tycka precis vad de vill om att jag gör detta. Jag är inte begränsad av en religion eller en tradition. Och det är jag tacksam för. Jag är Fri! 


 

Den heliga natten. Selma Lagerlöf. Illustration: Ilon Wikland ❤️
Julkort som min fina vän Sari Kiviranta målat till mig. <3

Titta dig ordentligt omkring i den magiska julnatten. Kanske får du syn på småtomtarna, småknytten och andra små skogsväsen...och glöm inte att sätta ut gröt till hustomten! <3


Så lyser vi frid över oss alla denna Julhelg 2016
❤️
GOD JUL!

Något är definitivt på gång...

publicerat i Allmänt;

23 december. Dan före dopparedan.

"Någonting är helt klart på gång. Någon är helt klart på gång. Matte och husse far omkring som yra höns i lägenheten. Det prasslar av papper än här än där. De blir väldigt irriterade om jag råkar sticka ner min nos i någon kasse. Men jag gillar ju paket! Det mest mystiska är en stor köttbit som ligger på diskbänken och doftar allt mer gott ...Om man skulle försöka att...nähä, nu ska vi ta rn tur med bilen igen...suck..,något är definitivt på gång..."

Jag tycker om att änglarna känns nära under julen. Särskilt skyddsänglarna nu när så många är ute på vägarna. 

Julänglar. (En har nog råkat smeta på sig för mycket läppstift! Hi hi...)
Min pyttelilla julängel <3

Dan före dopparedan. Var rädd om dig. Kör varsamt, både på vägen och i övriga livet. Så att vi alla får en välsignad Jul. 

❤️

Hjälpa, inte stjälpa <3

publicerat i Allmänt;

22 december. Jag vet att jag borde skriva om julefrid och julefröjd men det är en sak som engagerar mig mycket just nu...


Vad har Sanna Nielsen, Stina Wollter, Sigrid från "Bonde söker fru", Malena Ernman, Little Jinder, Kakan, Margot Wallström mfl gemensamt? Förutom att de alla är kvinnor. 
De har utsatts för näthat, ett fruktansvärt, gränslöst, näthat. 
Varför? Jo, för att de är starka, modiga, kloka, vackra, begåvade kvinnor som vågar säga ifrån och vågar stå för sina åsikter och sin sexualitet. 
Som vanligt när man inte har några argument hatar man deras utseende. Både kvinnor och män gör detta. Det är helt sanslöst. Jag måste säga att jag blir mest chockad över det kvinnor skriver. Varför detta behov av att såra, håna, gnälla, hata, förminska andra kvinnor, som man inte känner? 
Avundsjuka? Egoism? Missunnsamhet? Kvinnoförtryck finns också kvinnor emellan. Det blir väldigt tydligt när man läser kommentarsfält. Tack och lov finns kloka och sansade och kärleksfulla män och kvinnor som också kommenterar. 

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" , sa Madeleine Albright. ;-)
Kanske finns det en särskild plats i himlen för de kvinnor som hjälper varandra? <3

Det där med att alla blir vänligare inställd till sina medmänniskor under juletid, det märks inget av i kommentarsfälten...tyvärr...

Tänk om man kunde skicka ljus av kärlek till de stängda hjärtana och värme som luckrar upp kylan. <3

Min vackra änglalykta som jag fått av en kär ljussyster. Den lyser med ett sånt varmt sken. 


Det blir en jul i stan för oss. Ute i torpet i skogen är vägar och stigar glashala så inte mysigt alls där inte. Dessutom kommer lägenheten att fyllas på med folk allteftersom dagarna går. Vi har lite funderingar angående sängplatser men det ordnar sig nog ;-) 


Låt oss vara rädda om varandra! Hjälpa istället för stjälpa. ❤️


Ljus och frid
❤️

På tal om att stjälpa...(känner för ett litet skratt nu...:-)

Ljus och Glädje

publicerat i Allmänt;

21 december. Onsdag. Vintersolstånd. När det är som mörkast, vänder det, ljuset återvänder. 

När rubrikerna skrämmer och hatet råder är det lätt att glömma allt positivt som händer. T ex


Musikhjälpen 2016 slog rekord. 49 miljoner kr samlades in till skolor för barn i konfliktområden.<3

På julafton kommer muslimska ungdomsförbundet i Göteborg bjuda på lunch och dela ut strumpor och underkläder till behövande i moskén i Högsbohöjd. De firar inte kristen jul men vill att ingen ska vara ensam och hungrig på julen, oavsett vilken religion man tillhör. <3

Läraren Mattias Nilimaa från Skellefteå har startat en insamling för familjer med kroniskt sjuka barn. För att de ska kunna gå ut och äta tillsammans i jul. Mattias förstår inte varför det blivit fult att vara god...<3

På ett demensboende i Blekinge har två katter flyttat in. Theo och Nosse heter de. Personalen har bestämt sig för att jobba med socialt innehåll för sina hyresgäster. Man mår bra av att klappa en katt. Katterna har bemötts med stor kärlek. Tilläggas kan att katterna tidigare var hemlösa. <3

Årets kortaste dag idag. 11.44 inföll vintersolståndet. Nu får vi ta oss igenom den längsta natten och sen blir dagarna längre och längre. Solen återvänder till oss. Många firar vintersolståndet. Och varför inte? Vi firar ju midsommar! Tänk allt som gror i marken nu och förbereder sig för vårens värme och solstrålar! Det må se kalt och "dött" ut, men nej, naturen vilar bara, den lever! <3


Ljus och Glädje 

❤️

Att besinna sig

publicerat i Allmänt;

20 december. 

Terror är precis vad ordet säger, terror. Nu har vi åter fått uppleva detta i Europa, denna gång i Berlin. Terror uppstår inte ur tomma intet, det finns alltid en förklaring, men aldrig en ursäkt. Jag kan tänka mig att hatet exploderar i kommentarsfälten i dag. Idag döms alla flyktingar , alla invandrare för vad några individer gjort. 

Besinning...vi måste besinna oss... terror och terrorister ska dömas och fördömas...inte ett helt folk...våld föder våld...hat föder hat...hämnd föder hämnd...

Våra tankar går till offer och anhöriga. Låt oss be för fred på jorden. 

Just nu när jag skriver detta inlägg meddelar polisen i Berlin att "de tror att de gripit fel man"...så hur ska då vi kunna döma utan fakta? Många kommer att göra det, men de flesta kan nog besinna sig. Hoppas jag. 


"Plock, städ, pyssel, tvätt..." fullt upp idag. Vi väntar gäster i jul- och nyår. Jag såg någon rubrik om en vit jul i hela landet...men det stämmer inte med prognosen över min "vrå". 
Jaja, det blir jul i alla fall. En brun jul är också en jul ;-) 
Gör som jag, sätt på en skiva med julmusik och sjöng med för full hals så infaller julstämningen direkt ;-) "I'm dreaming of a white Christmas"...eller kanske inte den...? ;-)

Hi hi...

Jag vill ha mer jul
Ge mig mer jul
Jag vill ha mer jul
Ge mig mer jul
Tusen stjärnor som tindrar
Glitter så långt jag ser
Av juleljus som glimmar
Vill jag ha mer

Adolphson-Falcks festliga jullåt. Det här är bara refrängen. Hoppas du hört hela. :-)

Ikväll är jag hockeyänka igen och hunden i vänteläge. ;-) 

Var rädd om Dig! 
Frid och allt gott
❤️ 


Speciell

publicerat i Allmänt;

19 december. Måndag i julveckan. 

Idag har jag kramats. Med grannar och goda vänner. Julkramats. <3 Och blivit varm i hjärtat av alla fina julkort som låg på hög i brevfacket <3


Det är så härligt att få känna sig speciell ibland. Att få känna att någon vill ge en kram till just mig. Att någon tänkt på mig och valt ut ett julkort till just mig. 
Jag tror du känner igen känslan? :-) 

Lite jobb blev det också idag, blir ytterligare senare i kväll. Tacksam över det jag, trots allt, orkar.

Fick ett fint budskap, eller rättare sagt en bekräftelse, via en god vän idag. En bekräftelse på att jag är på rätt väg, att jag hittat min livsuppgift under min jordevandring. Så bra att få detta bekräftat. Känns skönt men själva uppgiften är inte lätt. Säger inte vad det är, bara att den innebär att jag fortsätter med att vara "obekväm" och lite "bråkig" ibland :-)

Kan du känna vad din livsuppgift är? Eller du kanske inte ens funderar på det? Jag vet, man har ju fullt upp med att bara leva. ;-) Men jag tror att det finns en mening med våra liv, att vi har en uppgift här och nu.  Alla liv är meningsfulla, vare sig de är korta eller långa. Vare sig vi är friska eller sjuka. Vi är här för varandra och för att dela med oss av vårt inre ljus.

Flummigt? Ja, men sån är jag. Mitt i alla julförberedelser kommer också tankarna på att året snart är slut och att ett nytt snart startar. Och i och med det dyker också upp dessa tankar om livet, meningen, uppgiften, gåvan...livsvägen...Så fungerar jag :-) Om det är "normalt" eller inte, det struntar jag i. :-)


Du är värdefull, du är viktig, Här och Nu❤️

NAMASTE 
❤️

Fjärde advent

publicerat i Allmänt;

18 december. Idag tänder vi det fjärde ljuset. Jag tänder det för barnen i Aleppo. 

 Som Malena Ernman uttrycker det: "Vi kommer att behöva varenda  godhetsknarkande ljusbärare vi kan få".

<3

Nu är vi på väg till äldste sonens och hans familjs nya boende. Ett helt nybyggt hus. Spännande! Bilen är proppfull med kassar med julklappar, Izabelles grejer och fikabröd. Vi "mellanlandade" hos svärmor i Bålsta, för jullunch och nu har vi fått med oss fikabröd som räcker hela julen. :-) Gott. Tacksam <3


Gruppen Kent, har gått i graven. Jag gillar dem men är inget stort fan. Det är däremot två av mina systrar. Förstår att det känns tråkigt. Men alla låtarna de finns kvar.  

Solen skiner över Stockholm. Vi ska vidare mot Vendelsö. 


Nu lämnar vi Vendelsö. Det doftade nytt i det trevliga, ljusa huset. Barnen visade stolt upp sina rum. Det var julpyntat och mysigt. Naturligtvis en massa som ligger nerpackat i kartonger ännu. Det tar sin tid att packa upp allt. Allt har sin tid. 

Några julklappar packades upp. Det kommer att dröja innan vi träffas allihop igen. 

Stockholmstrafiken...suck...nu står vi stilla, och nu kryper vi...och nu...
Nåja, jag ska inte klaga, det går ingen större nöd på mig. ;-)Med dessa glada tomtar önskar jag Dig en fin kväll och en lugn julvecka. 

❤️

Mod!

publicerat i Allmänt;

17 december.

Jag känner mig trasig idag. Eller rättare sagt jag ÄR trasig...

Skulle vilja skriva så mycket, "har så mycket på hjärtat", men är begränsad av värken. 

Men ..;-)
Känner fortfarande värmen från Svenska Hjältargalan igår. Tårarna är torkade men glädjen och värmen består. Och ljuset i mörkret. 
Ibland är rätt person på rätt plats men det behövs ändå mod. När nöden är som störst är hjälpen som närmast, heter det, men bara om modet är med. 
Att göra vad man kan vid en olycka. Att underlätta integrationen genom att själv vara aktiv och välkomnande. 
Att våga berätta om sexuella övergrepp och stödja och vara en förebild för andra.
Att hjälpa till och rädda vårt klimat, vår moder jord genom att ta vara på matavfallet, varorna som inte går att sälja, slöseriet...
Att se även utvecklingsstördas kapacitet, att se människan och ge alla möjligheter till ett bra liv...
osv...osv...osv...
För allt detta krävs mod! Speciellt i dessa tider.
Hurra för modet!!! Jag är så tacksam över alla de människor som har modet!!!

Jag har haft med den här sången på bloggen förr men det passar att gå i repris idag:-) Mikael Wiehe sjöng den på galan igår.

En sång till modet

Text och musik: Mikael Wiehe, 2000

Här är en sång till modet
Den är till alla dom
som vågar tro på morgondan
fast natten är så lång
Här är en sång till modet
en liten, enkel låt
Det kanske verkar meningslöst
Men jag sjunger den ändå

Här är en sång till modet
till glädje, hopp och skratt
Till dom som tror på kärleken
fast hatet är så starkt
Till alla som slår sej samman
Till alla som ställer krav
Till dom som vet hur svårt det är
och ändå säger ”ja”

Här är en sång till modet
hos dom som vågar se
Som inte låter tysta sej
men säger som det är
Till alla som bygger broar
Till alla som släpper in
Till dom som tror att människan
kan göra det, hon vill

Här är en sång till alla
som vägrar att ge opp
Till dom som kämpar vidare
fast livet är så hårt
Till alla som vågar längta
till nåt, dom aldrig sett
Som inte låter kuva sej
men håller på sin rätt

Här är en sång till modet
Den är från mej till dej
En liten enkel visa
med det, jag helst vill säg’
Så vårda den väl och lär den
och nynna den ibland
För då växer den och sprider sej
i hela Sveriges land
❤️

Hoppas att Du har det bra och inte är för stressad. Det blir alltid jul ändå även om inte julgardinerna är uppe...;-)

Ljus och livsglädje och mod!

❤️

Vila ögonen lite

publicerat i Allmänt;

16 december. 

De där små tomtarna. De var en av de allra första julklapparna som jag köpte alldeles själv. Till mamma. På Prisma i Härnösand. Och nu finns de här hos mig. :-) 
Idag har vi "varit på jobbe" som Izabelle säger. Passade på att hälsa på fina vännen en trappa upp. <3


Ute var det halt, inget bra promenadunderlag precis...
Men inne finns det mycket kul att hitta på. 

Eftersom Izabelle blev sömnig mot eftermiddagen gick vi och la oss en stund för att vila. Och läsa bok. Halvvägs in i boken om krokodilen säger Izabelle: "Nu vill jag sova, farmor!" Okey. Farmor lägger ifrån sig boken och tänker att "va bra, nu kan jag vila ögonen en stund"...hm...vaknar en mycket lång "stund" senare...barnet sover och ute har det hunnit bli mörkt ;-)

Ikväll är det dags för Svenska Hjältargalan igen. Härligt! Modiga och medmänskliga människor. Kärlek och Hopp! Det ska vi fira! :-)

När jag är med mitt barnbarn känner jag sån tacksamhet över att vi har det så bra. Och mina tankar går till barnen i Aleppo...Tänder ljus och ber. Och sänder hopp och kärlek. <3

Hopp och Kärlek till oss alla
❤️

Gosig farmor ;-)

publicerat i Allmänt;

15 december.

På bilden: omtanke hjärtan. Ge kärlek - få kärlek. Min fina vän Ulrika Fagernäs skapade hjärtan. Just dessa två ska jag ge bort till några som behöver speciell omtanke. <3


Min dag är fylld med en alldeles särskild underbar form av kärlek. Ett barnbarns kärlek. <3

Att få höra ord som: "jag tycker om farmor" och "farmor är gosig"...åh, det är som om hjärtat nästan kokar över av värme. <3

Direkt när hon kommer öppnar hon "leklådan" och kollar förtjust igenom innehållet. Då och då dyker det upp något nytt...;-)
Att dessutom få en alldeles egen kudde med Elsa på..."gosigt"...Izabelle var gladare i verkligheten än vad hon ser ut på bilden. ;-)

"Elsa" ur filmen Frost, är den stora favoriten just nu. :-) 


När mina söner var små var det "Turtles", "Lejonkungen", "Robin Hood"...m fl som var favoriterna.

Har kollat väderprognosen fram t o m den 24 december...enligt den blir det inte någon vit jul här i min vrå av världen. Men man vet aldrig, det kan förändras snabbt, de där prognoserna...;-) 

Kände ni av fullmånen i natt? Jag sov ovanligt lugnt faktiskt, men med märkliga drömmar ;-)

I går kväll

Ljus och Frid

❤️

10 dagar före jul

publicerat i Allmänt;

Onsdag 14 december. 

I morgon är det dags igen, lilla "madam"kommer på besök några dagar. :-) Hunden är lyckligt omedveten. Han gillar henne skarpt men han bara "måste" ha sin period med "ta hennes saker och få uppmärksamhet" först, innan han lugnar ner sig och inser att "nej, jag är inte bortglömd".


Alla julkort är skrivna och postade nu, tror jag. ;-) Många blir nog glada, andra blir nog stressade..."men, jag har ju inte..." nej, men vad gör det? Jag skickar för att jag vill, inte för att jag kräver något tillbaka! Och nej, jag är inte "god" för det ;-) 

Julpyntat har jag gjort idag, det lilla jag nu pyntar nuförtiden. Men även det lilla gör lite extra stämning i mörkret. Och så har jag gömt julklapparna så att inte barnbarnet hittar dem ;-) 
..."dörren stängs för näsan din, det är bara roligt"...;-) 

Minns den där härliga pirrande förväntan när man var liten och mamma stängde in sig och slog in julklappar..."inte kika!" ;-) Ljudet av saxen, prasslande papper...

Hoppas att Du mår bra och inte stressar för mycket. Och att inga virusar eller baciller hittar Dig. 

Andas! 
❤️

Då i vårt mörka hus

publicerat i Allmänt;

13 december. Luciadagen.

"Då i vårt mörka hus..."

Lucian på bilden är ett mycket gammalt ljus. Har alltid tyckt att den är lite underlig men samtidigt söt. :-)


Nyss hemkommen från min gulliga frissa. Så skönt att bli "ompysslad" och få prata och skratta ett par timmar. 

Vädret är...mindre kul...väglaget är...mindre kul...så synd att den snö som kom nu regnar bort. Men det där rår man ju inte över. 

Jag har inte sett någon Lucia i verkligheten idag men Fb har nästan svämmat över av söta Lucior. :-)


Sankta Lucia
av Sigrid Elmblad

Sankta Lucia, ljusklara hägring,
sprid i vår vinternatt glans av din fägring.
Drömmar med vingesus under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Kom i din vita skrud, huld med din maning.
Skänk oss, du julens brud, julfröjders aning.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Trollsejd och mörkermakt ljust du betvingar,
signade lågors vakt skydd åt oss bringar.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Stjärnor som leda oss, vägen att finna,
bli dina klara bloss, fagra prästinna.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.


Det är verkligen en intressant text denna. "Trollsejd och mörkermakt", "julens brud", "fagra prästinna"...
Det får mig att tänka på allt det jag läst om Luciatraditionens ursprung. Om "Lusse" t ex. Orkar inte skriva mer om detta just nu, men om du är intresserad och nyfiken precis som jag, kolla källorna! Som med alla våra traditioner har även Lucia (Lusse) en förkristlig historia. 


Pax et Bonum

Frid och allt gott
❤️

Eviga längtan

publicerat i Allmänt;

Måndag. 12 december. Kallt ute, kallt i sinnet.

Jag fryser. Det är kallt i vårt land. Kylan utomhus är inte problemet. Kylan från debatter i media och på nätet får mig däremot att huttra. Och här hjälper ingen åkerbrasa. Det är inte bara "troll" och "hatare" som sprider sin kyla, även debattörer med många följare sprider konspirationsteorier och kallar folk för "godhetsnarkomaner"...smaka på det ordet...det smakar förakt och illvilja...

Så illa står det till i vårt land. Godhet möts av förakt och misstänksamhet. 
Det är så sorgligt. Det är så kallt. Jag fryser. 


Vacker soluppgång i den kalla morgonen.

Visst jag kan sluta läsa, se och lyssna. Men jag vill följa med i debatten. I det som sker. Försöka förstå. Men även om jag både fryser och ryser så värmer jag mig ändå i de varma, kärleksfulla, kloka, medmänskliga kommentarerna. För de finns där också. De varma hjärtana. Och de goda, tack och lov! 

( "fast det får man väl inte säga i det här jävla landet...fniss")


Ja, men visst är det så! :-) 


Och för att värma mitt sinne tänker jag frossa i julsånger. Den här t ex: 


Jul, jul, strålande jul
av Edvard Evers

Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus.
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul: glans över vita skogar!

Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul, sänk dina vita vingar!
❤️


"Eviga längtan till ljus och frid"...<3


I morgon är det Lucia. Minnen från luciavakor dyker upp i huvudet...hi hi...det var då det...och så alla underbara Luciatåg på förskolor och i skolor där jag jobbat <3

Luciadebatten som varit under den senaste tiden har verkligen blottat hat och rasism i vårt land, men ännu mer empati och öppenhet! 

Nu får vi önska varandra en ljus och fridfull Lucia. 
❤️

Snart fullmåne igen :-)

Tre ljus

publicerat i Allmänt;

11 december. Tredje advent.

Under natten kom snön. Och sen fortsatte det att snöa. Allting blir vitt, vitt, vitt ;-) Inte favoritsnön direkt, för blöt för det, men ändå, lite adventstämning blev det ju. :-)


När jag konstaterat att Silvia var väldigt "glittrig" och Victoria sagolikt vacker i sin tjusiga klänning och att alla klarade av att gå i trappan utan att snubbla och det sedvanliga skålandet var över, slog jag över till 4:an och "Så mycket bättre". (Oj, vilken lång mening!) I ett sommarfagert Gotlandslandskap hedrade och lovsjöng artisterna Ted Gärdestad. Kenneth Gärdestad var där och berättade om sin bror och om musiken och om deras fina samarbete. De har ju en hel sångskatt ihop de där bröderna. Med fanns naturligtvis också sorgen.  Sorgen över Teds sjukdom och det faktum att han tog sitt liv. 


I den stora sorgens famn 
Text och musik Kenneth och Ted Gärdestad

I den stora sorgens famn 
finns små ögonblick av skratt 
så som stjärnor tittar fram 
ut ur evighetens natt 
och i solens första strålar 
flyger svalorna mot skyn 
för att binda sköra trådar 
tvinna trådar 
till en tross 
mellan oss.. 
så vi når varandra

i den hårda tidens brus 
finns de skrik som ingen hör 
allt försvinner i ett sus 
som när vinden sakta dör 
alla tårarna har torkat 
till kristaller på min kind 
jag har ropat allt jag orkat 
allt jag orkat efter dig 
hör du mig 
kan vi nå varandra

i den långa vinterns spår 
trampas frusna blommor ner 
och där ensamheten går 
biter kylan alltid mer 
ändå har jag aldrig tvekat 
mellan mörker eller ljus 
för när månens skära bleknat 
har allt pekat åt ditt håll 
och från mitt håll 
kan vi nå varandra
❤️


Kanske kan man inte se stjärnorna i kväll men man vet ju att de finns där. 

Kanske behöver vi stanna upp och reflektera om tillvaron, om det stora och det lilla. Om det vi är tacksamma för och om det vi vill förändra. 
Om det vi ser och om det vi inte ser. 
Ett Nu och ett Här. Om det som är statiskt och om det som förändras. En stilla stund, innan livets alla "måsten" griper tag i oss igen. 

Och så tänder vi det tredje ljuset. 

Ljus och Frid
❤️

En nobel dag

publicerat i Allmänt;

Skriv inläggstext 

Nej, nu går det inte för sig att ligga och dra sig längre! Upp och hoppa! Solen har varit uppe ett bra tag även om den inte syns. Det är en grå dag. Och mörk. Nobeldagen 2016.

"Va?, har ni inte snö", säger en förvånad mamma i telefon. Hon glömde ringa och gratta på Annadagen igår. Jag är inte ledsen för det men blev lite orolig. Hennes väninnor där nere i Göteborg är bortresta och mamma brukar alltid komma ihåg att gratta. Jag skickade ett "godnattsms" igår kväll och nu på morgonen ringde hon. För sent på kvällen hade hon kommit ihåg. Min mamma är kvällsmänniska och de ränderna går inte ur ;-) Jag är mest glad över att hon mår bra. 
Och nej, ingen snö här...ännu...
Eller jo...lite blötsnö är det i luften...;-)Jag skrev julkort igår, ett av dem hade denna vackra bild:-)

Eftermiddag: 

Vi har flängt runt i affärer och letat julklappar till barnbarn och bonusbarnbarn. Inte så lätt visade det sig, att hitta det "rätta"...Jag reagerade ännu en gång på hur könsuppdelat det är på leksaksaffärerna. Under skylten "till prinsessan" är allt glittrigt och väldigt rosa. Hittade ingen motsvarande skylt "till prinsen" men ingen tvekan åndå om vad som var till killar. Där var allt svart eller militärgrönt. Okey, jag generaliserar lite här men det mesta stämmer med verkligheten. Inte så att jag dömer eller blir irriterad men jag förstår inte hur man kan bli så uppretad på "hen" och genusforskning och bli livrädd för att man "påverkar" barnen. Men vad är då detta? Är inte detta att "påverka"? Killar är superhjältar med vapen och tjejer är prinsessor i fluff och tiaror. Jag säger inte att detta är fel, inte så länge barnen har möjlighet att välja avdelning själva utan att bli tillrättavisade av "könstillhörighet" men jag blir trött på detta eviga tjat om att "man inte får påverka" samtidigt som det är just det man gör. 
Tack Pippi Långstrump att du finns! ;-) 
Sådärja...nu har jag predikat färdigt. ;-) 

Vi var på julmarknad också, Slöjdmässan i Gasklockorna. Som alltid lika stämningsfullt och så otroligt mycket fint hantverk. Och mycket folk. Precis som det ska vara. :-) 
Vill gärna dela med mig av denna fina bild med positiva medmänskliga ord från den politiskt obundna grupp  jag är med i på Fb. Det är en sammanställning av de ord medlemmarna valt för att beskriva gruppen. :-)


För att nu återvända till det där med prinsessor...det är ju Nobeldagen idag. Jag blev inte bjuden i år heller...;-) 
Pompa och ståt i all ära, men visst är det härligt med alla dessa vetenskapsmän och kvinnor och så poeten som inte är där idag. Även om jag inte förstår så mycket är jag ändå nyfiken på nya upptäckter. Särskilt inom fysiken. 

Nyfikenheten och forskarglädjen är viktig för inlärning men jag tror att vi förstör om vi för tidigt börjar mäta och jämföra elevers prestationer. 

Nu är det prisutdelning! :-) Patti Smith är plats :-) 

I en tid med så mycket lögner, fördomar, okunskap och faktaresistens är det här något att fira och uppmärksamma. Angående fredspriset är jag för dåligt insatt för att ha någon åsikt. 

Talaren talar just nu om att "skapa en bättre värld"...där deltar vi alla, eller hur? 

Ljus, kunskap och kärlek
❤️

 

Anna-dagen och kaffedoft

publicerat i Allmänt;

Skriv inläggstext 

"Anna-dagen". I Sverige finns det 301 762 kvinnor som heter Anna. 103 535 har det som tilltalsnamn. 22 män har namnet Anna, varav 3 har det som tilltalsnamn. Ingen heter Anna i efternamn.  Enligt SCB. Fick dock inte fram vilket år dessa siffror var aktuella men 2015 var Anna det vanligaste namnet bland kvinnor. 


Jag heter Anna som andranamn, efter farmor och mormor som båda hade Anna som tilltalsnamn. Mitt barnbarn har Anna som andranamn <3


Ja, så grattis alla Annor!!! :-) 
Och alla Ann och Anne. 

Anna betyder "nåd" eller "den benådade". 

Så, nu är det "slutannat" för i år! ;-)


Den här fina  planschen ska vi sätta upp i vår företagslokal. Den är en av många bilder på kända byggnader i vår stad. Just den här gillar jag mest för i det högra, rosa magasinet har vi vår lokal. :-) Och jodå, bocken har fått en egen tavla också. :-)Bortamatch för Brynäs ikväll. Mot Färjestad. Så kallad "kaffederby" ;-)

Löfbergs Lila - Gevalia. Heja Gevalia! I natt vaknade jag igen av kaffedoften som svepte runt i rummet...jag bor i närheten av rosteriet. Ibland doftar det gudomligt, ibland doftar det...mindre gudomligt. ;-)

Önskar dig som läser detta en Fin Helg!
Var rädd om Dig
❤️

Förlåt Tomten, men...;-)

publicerat i Allmänt;

Skriv inläggstext 

"Ah, handlat lulklappar?" undrar grannen och tittar på våra kassar, när vi möts i garaget. "Nja", svarar jag, "mest till oss själva, faktiskt." För så är det. Ny matta till köket, brandsläckare (det var på tiden!), julkort och så ljus och roliga brickor från Madam Nyberg i Valbo ("favvoaffär")Gävlemål ;-)

Skriv inläggstext 

Ångermanländska. ;-)
Hälsingemål ;-)

Idén kommer från Birgit Elonen och orden insamlades 2015 av GD, allehanda och helahälsingland. "De bästa orden" på respektive mål. ;-) 


Gävlemål för att vi bor här nu, ångermanländska för att där är jag uppväxt, hälsingemål för att jag härstammar från Hälsingland på mormors sida. :-) Vore kul med Uppländska och Gotländska också...

Julklappar till oss själva alltså. ;-) Lite i förväg...Tomten hann inte ens få önskelistan...;-) Förlåt tomten, men du har så mycket att göra ändå så...och jag tycker att maken och jag har varit snälla i år...vi har inte ätit så mycket spenat men i övrigt så...;-) 
Så vacker himmel idag. 10 grader varmt och inte en snöfläck någonstans. Och skulle det komma nederbörd så är det nog snarare regn än snö.

Vintern var väl här någongång i november va? ;-)

Frid och allt gott!

❤️

7 är talet

publicerat i Allmänt;

Har du något speciellt lyckonummer? Jag har inget, kan inte komma på något nummer som betyder mer för mig än något annat...men om jag skulle "välja" något så blir det nog 7. Inte så konstigt kanske, 7 är ju både en magisk och andlig siffra.

7 dagar i veckan
7 sakrament
7 är regnbågens färger
7 hudlager har vi
7 ärkeänglar
7 var Jesu ord på korset
7 insegel
7-armad ljusstake
7 toner i C-durskalan
7 dödssynder
7 var vishetens pelare
7 dvärgar i sagan om Snövit
7 är lyckonummer i de flesta kulturer
7 underverk
7 är Buddhas steg som symboliserar vägen genom kosmos
7 varv går muslimerna runt Kaban
7 är Roms kullar
7 är universums och makrokosmos tal
osv....;-)
Och i dag är det den 7 december! :-)

Igår slog den ut, den första klockan på den vackra Amaryllisen :-)

Ringde min mor idag. Det regnade i Göteborg (som vanligt) ;-) och hon skulle precis börja baka rullrån när jag ringde. Här i min vrå av världen är det mulet och nu lägger sig mörkret över oss. Men jag har det bra. Visst ryggen värker idag och det vi skulle inhandla idag blev inte av. Men jag har det bra. Tacksam.
Och för att förgylla dagen lite extra så smittade det här skrattet av sig på mig:

Hoppas att du också blir smittad ;-))

Frid, fred, hopp, kärlek, glädje, ljus och mod...idag är alla goda ting 7!
❤️
Pst...ser du på tv:s julkalender? Gör det! :-)

Att känna en vinges närhet <3

publicerat i Allmänt;

Sinnesfrid...så svårt att nå. Men jag märker att när jag gör det jag orkar för dagen och försöker acceptera det som blev och det som inte blev så uppnår jag i alla fall lite sinnesfrid...:-)

Nätet svämmar över nu av Lucior, av alla de slag. Mörka, ljusa, kända, okända, män, kvinnor, med eller utan skägg...:-)
Härligt! Och det där med att Lucia kan vara en kille, det är väl inget nytt? På internatskolan där jag bodde och studerade på 70-talet var det alltid killar som var Lucior. :-)

En annan ljusstråle i mörkret landade hos mig idag. Min skyddsängel. <3

Vad de två noterna symboliserar, det behåller jag för mig själv. :-)

Kom ihåg att vi alla har en eller flera skyddsänglar som följer oss genom livet. <3

Alla tror inte på änglar, det är inget konstigt med det, men jag tror på änglar och det är inget konstigt med det heller. ;-)

Osynliga synliga spår
Där änglar går
Du inte alltid förstå
De tecken du får
Du måste träna att se
Och träna att be
Våga att fråga
Änglarna hör
De sjunger i kör
De skyddar och vakar
När du sover och när du vaknar


Lär mig mina änglar att förstå
Lär mig att se
Lär mig att lyssna


Att höra de tysta stegen
Att se det osynligt uppenbara
Att känna en vinges närhet
❤️

Ljus och Kärlek
❤️

Hänga med i svängarna

publicerat i Allmänt;

Bilden tog maken igår eftermiddag från balkongen mot stan. En fantastisk himmel! <3

En del jobb, en hel del shopping, så har mIn dag förflutit. Så skönt att få det mesta av julklappsinköpen gjorda. :-)

Det var märkligt att titta ut i morse. Snöslasket från igår kväll var helt borta! Inte ens den minsta lilla snöfläck var kvar. Och temperaturen går upp och ner hela tiden. Det är bara att försöka hänga med i svängarna...

Jag vet inte om man ska säga att rasisterna "vann" men efter föräldrarnas vädjan tar nu Åhléns bort bilden på den fina Lucian...

Och Lillbocken här i stan, som vikarierade för den nerbrunna bocken, har blivit rammad av en bil och ligger nu trasig på marken...det där behovet att sabotera, jag förstår det inte...:-(

En glad nyhet dök upp idag:
Ursprungsbefolkningens och miljöaktivisternas kamp och protester mot oljeledningen i reservatet Standing Rock Sioux i South Dakota hjälpte. Det blir ingen oljeledning över deras heliga mark och deras dricksvatten är inte längre hotat! :-)

Det blev ingen gran eller en på balkongen denna jul. Men väl trollhassel med ljusslinga och istappar i glas! :-)

Hunden tyckte inte att jag bäddat så fint i soffan på jobbet så han bäddade om...;-)

Ikväll tänker jag på och tänder ljus för barnen i Aleppo...Bana, 7 år, brukade twittra om krigets fasor i Aleppo, nu är hennes konto raderat...(Läs om henne på Aftonbladet)

Ljus och Hopp får vi stilla be om.
Tänd ljus i mörkret.
❤️

Kärleksstorm

publicerat i Allmänt;

Det är snart Lucia. Åhléns gör reklam för sina luciakronor och linnen med en bild på ett barn. Ett barn med mörk hudfärg. Ett barn som det är lite svårt att se om det är en pojke eller en flicka. Ett barn med glittrande ögon och ett smittande leende.

Detta möttes av en hatstorm. Kommentarsfält fylldes med grova rasistiska kommentarer. Från vuxna.

Men...
Gruppen jag skrev om igår, var där och ifrågasatte och kärleksbombade. Åhléns tog bort de rasistiska kommentarerna och så småningom var där i tråden mest kärlek. Det fortsätter idag, såg jag nu...

Nu såg jag också att SvD inte tycker att det är bra att kalla det "hatstorm"...det tycker jag att det är, för det är bra att trollen kommer ut i ljuset...;-) Och de som hävdar att vi inte har rasism i vårt land, kanske kan få upp ögonen nu...
Alla har rätt till sina åsikter, men man måste också kunna argumentera för dem när man blir ifrågasatt. Hat, förolämpningar, kränkningar, lögner och fördomar är inte åsikter...

Heja kärleksbombningen eller "kärleksstormen" kanske är ett bättre ord?
Kärleksstorm, vilket underbart ord ❤️

Och idag tänder vi två ljus. :-)
Det blev ingen marknad för mig idag, kroppen säger ifrån. Men promenad blev det och nu ska jag jobba. :-)

Var rädd om Dig! Du är Värdefull!
Sprid ditt ljus!
❤️

Julmarknad i Hyttan

publicerat i Allmänt;

Tacksam. Och glad. Äntligen kom vi iväg till Axmar bruk och julmarknaden i hyttan. Var några år sedan sist. Kallt var det men mysigt var det ändå. Och mycket folk. Jag gillar att gå runt och titta på hantverk och provsmaka ostar, bröd, glögg...och jodå, köpte hem en hel del ;-) Pepparlax, vörtbröd, lingonglögg, saffransskorpor mm. :-)

Hyttan
Alltid så vackert nere vid Axmar Brygga

Nu får vi se om jag orkar med någon/några marknader i morgon också...;-)

Mörkret och lugnet lägger sig över lägenheten. Maken är på hockey och hunden...ja, ni vet...
Jag ska "ge mig ut" på nätet. Ut bland trollen och hatarna. Jo, faktiskt. Jag är med i en Fb-grupp som arbetar aktivt för att kommentarsfält ska vara sakliga och empatiska. Inget hat, inga nedlåtande uttalanden osv. Jag gör själv inga kommentarer men stöder de från gruppen som kommenterar bra genom att "gilla". Vi finns där för varandra. Det känns så bra. Många trådar har vänts från något väldigt negativt till något positivt. :-) Jag lär mig hela tiden något nytt om hur man kan bemöta hatet och de grova orden på ett konstruktivt sätt.

Älskar den här julbuketten! Vita och röda tulpaner <3

På radion spelade man jullåtar, gamla som nya, vackra som roliga, idag. Det är bra mysigt. Att nynna med i. Klappa takten. Sjunga med fast det inte låter som det ska, i alla fall inte för mig, men vad gör det? Musik är glädje! :-)

Ta hand om Dig!
❤️

"Som folk är mest" ;-)

publicerat i Allmänt;

En undran: "alla" pratar nu om "folket", att vi måste lyssna på "folket"...
Jag undrar nu vilka de är, "folket"...
Det borde ju vara alla i vårt land men det verkar handla om en diffus skara missnöjda...? Tillhör jag folket? Eller är det bara de som röstar på missnöjespartiet som är "folket"? För att vara "folk" ska man vara missnöjd? Eller??? Har missnöjespartiet tagit patent på "folket" och ska göra "folk" av alla och komma i regeringsställning? Och plötsligt själva tillhöra etablissemanget som "folket" var så missnöjda med?
Visst är jag missnöjd med ett och annat men jag skyller ju inte allt det på invandrarpolitiken... och visst tycker jag att integrationen kunde fungera bättre men den kan ju inte bli bättre genom att man motarbetar den. Eller?

Oj, nu uttryckte jag mig milt om det jag egentligen är förbaskad på ;-) Men jag vill ju inte framstå som "bråkig" ;-) Och jag är ju "som folk är mest"...??? Vad nu det innebär? ;-)

Ja, december är här och det är "julmarknadstider". :-) Jag har tre som jag är lockad att gå på denna helg och en nästa helg...det blir ett fasligt springande på mig då! Om det blir av, vi får se. Men mysigt vore det! :-)

Önskar Dig en fridfull och fin helg!
Var rädd om Dig och de dina.
Gå och kör försiktigt, det är förrädiskt halt på sina håll.

Frid, ljus och värme!
❤️

Tittar ändå ;-)

publicerat i Allmänt;

"Alla" ska ha en adventskalender nu så även jag ;-)

LUCKÖPPNING!

Vi är "back in town". Det känns bra. Solljuset har strömmat in i lägenheten idag, allt lystes upp, minsta dammråtta i dunklaste vrå blev synlig. ;-) Fram med städmaterial! Låter hurtigt värre, men liiite finare blev det...;-)
Orkar inte så mycket ännu. Det som blir gjort får duga :-) Och sen gick solen i moln ;-)

Och nu är det kväll. Tittar ut i mörkret. Så fint med alla stjärnor och ljusstakar som lyser i fönstren. Jag funderar att titta på TV-kalendern. Jag vet att jag är vuxen, på gränsen till "gammal" och inte har småbarn omkring mig, men jag tänker titta ändå :-) Den ska visst vara lite magisk och sånt gillar ju jag...

Och om någon undrar: jo, jag är "hockeyänka" ikväll och hunden ligger i vänteläge vid ytterdörren. Så allt är alltså som det ska vara, en torsdag, 1 december, i nådens år 2016... hi hi...

Frid och allt gott
❤️