Kom

publicerat i Allmänt;
(null)
Ett bra ord som jag tänker ta med mig in i 2018. 
(null)
Nä...det har jag gjort så det räcker nu ;-)

Förr har jag jag alltid sett det nya året som en stängd dörr som öppnas en bit i taget under nyåret. I år ser jag ingen stängd dörr framför mig. Jag ser en öppen dörr. Dörr 2018. En grönskande stig leder direkt från gamla året in i det  nya. Vägen kröker sig lite så jag ser bara en liten bit. Solen lyser varmt därborta, fåglarna kvittrar...det ser så inbjudande ut...
Kom så vandrar vi in i 2018! <3

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Farmor är inte gammal

publicerat i Allmänt;
Vad har jag lärt mig 2017?

Att kärleken växer sig som starkast, att vi sluter oss tillsammans, att vi sträcker ut och fattar varandras händer - när det mörkaste och ondaste sker. 
7 april. Aldrig ska jag glömma skyddsänglarna som fanns med min son den dagen. Så nära...
Vi, svenska folket, bestämde oss för att ta oss igenom detta Tillsammans. Hatarna förstod inte varför hatet inte växte...

Metoo...lärde mig:
Att jag är lååångt ifrån ensam om mina upplevelser. Det man inte fått tala om. Det hände, men man visste att man inte skulle bli trodd, om man berättade. Förnekelsen. Skammen. Maktmissbruket. Tystnadskulturen. Den svenska. 
Plötsligt brast fördämningarna. Rösterna höjdes. Berättelserna flödade fram. Skammen lämnades över dit där den hörde hemma. Fortsättning följer. 

Jag lärde mig att lyssna till kvinnokraften inom mig. Gudinnekraften. Ut ur religionens patriarkat, makt och dogmer. Oket avtaget. Jag är fri. Och jag vandrar vidare...med stöd av mina ljussystrar. Det är vår tid nu!!!
(null)
Från Fb
<3
(null)

Mycket annat har jag också lärt mig. Bl a att gammal vänskap kan rosta. Det gör mig ont. Saknad och sorg. 

Antingen forsätter vänskapen om än ärgad eller så rinner den ut i sanden...

Ödmjukheten inför livet, döden, naturen, andligheten har ökat för mig i år.

"Farmor är inte gammal", sa barnbarnet. Hon tyckte att farfar var gammal och att farmors mamma var gammal, men inte farmor ;-) Tack, älskade unge! <3

Idag for äldste sonen och barnbarnet hem. "Hem till vita huset".
Det blev så tyst...
Är tacksam för de fina dagarna tillsammans. Så mycket skratt. 

Kom äntligen ut på promenad idag. Tillsammans med mamma. Vi tog oss fram ganska tryggt och säkert där det var sandat/grusat. Solen sken och kylan bet lite lätt i kinderna. Härligt! 
(null)
Tomten på ån
(null)
Fyrskeppet Almagrundet är lite inpackad under vintern. 

Summerar du ditt år? Din egen privata årskrönika? :-) Spånar/spanar/ siar du om kommande år? Ger du nyårslöften eller gör du som jag, håller dig till önskningar? 

2018...ett oskrivet blad...

Hoppas nu bara att människor tar sitt förnuft till fånga och skippar fyrverkerierna och smällarna. För alla djurs skull. 
(Jag vet att det är en omöjlig önskan men ändå...) 

Var rädd om Dig! Var rädd om varandra! 
Kärleksljus och hoppfullheter
❤️

Ännu en mellandag

publicerat i Allmänt;
(null)
Nästan alla julklapparna hamnar på golvet. Och de får vara där...Pysselböcker, puzzel och sångbok bl a. Det funkar bäst när inte hunden är hemma...;-)

(null)
Alla klockorna blommar nu. Så vackra. <3

Tiden rinner iväg när man har mycket att prata om. Det har jag och mamma. Så det blev en "pratdag" för oss medan de andra jobbar. ;-) 

Det skulle visst komma snö, men det gjorde det inte...tack solen för att du tittade in till oss lite idag! Ute är det fortfarande halt. Jag längtar efter att kunna gå en långpromenad! 

(null)
Vacker julklapp från Izabelle. Den doftar väldigt gott också. <3

Eftersom det är fredag önskar jag en trevlig helg! Snart dags att gå över till nytt år! 

Gå varsamt på vår jord
Dela kärleksfulla ord.

Läste att 99% av det vi oroar oss för aldrig händer...hur man nu kommit fram till detta? Men det låter ju bra, eller hur?! :-)
❤️

Finns det hjärterum så....

publicerat i Allmänt;
(null)
:-)


Trendspaning! Hm...det är många sammanfattningar, krönikor och statistik över 2017 som nu dyker upp. Och så önskningar och förhoppningar inför nya året. 
Och som sagt: trendspaning...Där är jag lite skeptisk. Jag tror nämligen att det är något oväntat som dyker upp och blir en trend...
Men spana på! ;-) 

Jag hoppas att den nuvarande vädersituationen inte är en "trend" som håller sig fast in i nya året. Jag blir glad när jag ser bilder från ställen med snö, vit fin snö...och ledsen när jag tittar ut på halkan här hos oss. Det regnar på ishala vägar med olyckor som följd...och det är mörkt och grått...
Eller, jag är inte ledsen längre, bara less! :-(

Jag vet, jag brukar tjata om att det finns skönhet att upptäcka även i de grå nyanserna. Det vidhåller jag...men när det är bara en nyans och underkylt regn...nä, då ger jag upp.;-) 
(null)
Man kan hålla sig för skratt...

(null)
Januari 2017

Två saker som jag planerat och drömt om under 2017 gick i uppfyllelse! Jag åkte till Hälsingland och kramade glada Bosse i Hudiksvall! Och jag åkte till Karlstad och besökte Lars Lerins Sandgrund! (Och tänk att han var där precis just då!)

Tacksam för det som blev av. Och det som inte blev av var nog inte meningen att bli av. Eller så var det fel tidpunkt. Andra saker hände istället. :-) 

För att återgå till 2018. En sak vet vi med ganska stor säkerhet: 2018 är ett valår, så vi kommer inte att komma undan politisk valpropaganda! 

(null)
Två stora fina julklappsböcker att njuta av..<3 Tacksam!

Nu lägger sig mörkret över oss här i stan. Lite senare i eftermiddag kommer mamma. Så vi blir många runt bordet i kväll. :-) Och sover gör vi lite varstans i lägenheten ;-) Vad är det man säger? "Finns det hjärterum så...."
<3

Kärleksljus
❤️

Är du bokstavstroende?

publicerat i Allmänt;
Mellandag. Vardag. Jobbardag. Lovdag. 27 december.

Är du bokstavstroende? Nej, jag menar inte religiöst utan jag menar den här indelningen av människor i bokstavskombinationsdiagnoser... (lååångt ord!) Utan att egentligen ha någon aning dömer människor ofta andra som "ADHD" eller "nåt sånt". 
Många människor har fått diagnoser av läkare och sen förhoppningsvis den hjälp och stöd de behöver. Det är bra.
Men det finns en tendens att oprofessionellt döma hit och dit så fort någon inte beter sig "normalt". 
Vad är "normalt"???

Vi är individer. Vi har olika energier. Olika förmågor. Vårt samhälle idag är till för de som har ork att höras och armbåga sig fram. Skolan är utformad efter en mall där alla är lika och lär sig på samma sätt och i samma takt. Allt annat är "avvikande". 

Förr kallade man slarvigt alla avvikande för "mongo"...nu är man någon bokstavskombination...

Önskar mig ett samhälle där alla tog sig en funderare på vad som är "normalt". Där man tog sig tid att låta var och en utvecklas i sin takt. Att det var tillåtet att ha låg energi, vara tyst och lyssnande. Och att ha hög energi. I en miljö som är anpassad för "likheter och olikheter". 

När jag växte upp var det fortfarande "onormalt" att vara vänsterhänt. Det fanns mängder med märkliga förklaringar till varför man fått detta "handikapp". Som att mödrar burit barnet mest på vänster arm t ex...Ja, vi kan skratta åt detta nu men vad skrattar vi och skakar på huvudet åt om trettio år? 

Vi är så problemfixerade. Och allt ska lösas hos individen. Individen ska "anpassas".Istället för att hitta lösningar i ett icke anpassat samhälle. 

Jag har jobbat med barn som har olika diagnoser. Det är svårt, lärorikt och intensivt. Jag gjorde mina misstag när jag bara lyssnade på vad andra sa och tyckte och när jag läste på om diagnosen. Sen gick det bättre. När jag bestämde mig för att lära känna individen. Jag har suttit på golvet och "väntat ut" det skrikande och sparkande barnet under bordet. Jag lyssnade på ilskan. Vad handlar detta om egentligen? Jag har tillsammans med barnet plockat ihop saker som barnet i ilska kastat ut från en låda eller skåp. Vad handlade detta om egentligen? En del kollegor förstod mig. Andra tyckte att jag borde ta "eleven i hampan och föra in hen i klassrummet"...
Många tror att detta handlar om dålig uppfostran...suck...jag kan lugnt säga att föräldrarna till dessa barn är beundransvärda och de gör allt de förmår i ett samhälle som inte accepterar olikheter. 

Och nej, alla som har Aspbergers är inte som Rain Man...suck...

Jag har också en bokstavskombination: HSP. (Nej, det är ingen diagnos man får av läkare) Tack vare den kan jag lyssna och känna in. Och det är ett både klokt och periodvis jobbigt personlighetsdrag. :-) 
Nästa gång du uppfattar någon som "blyg och tråkig"...läs på om HSP! 

Ja, det var väl dagens predikan. Eller rättare sagt, det var det som fanns i mina tankar på förmiddagen innan jag åkte till jobbet. 

Ute är det vansinnigt halt. Inte kul alls men solen tittade fram iallafall. 
Nu är vi den sk "urprungsfamiljen" här + barnbarn och hund. I morgon kommer mamma också. 

Var rädd om Dig! 
Kärleksljus
❤️
(null)

Annandag

publicerat i Allmänt;
(null)
Igår: efter jullunch och ännu en julklappsutdelning fick jag möjlighet att vila en stund. Med nya gosiga tofflor på fötterna. <3

Vi blev flera runt julbordet när äldste sonen med dotter kom upp igår. Mysigt med fyra generationer!  (null)
Julklappsöppning :-)

Annandag Jul.
Snön virvlar ymnigt ner över ishala vägar och trottoarer. Jag övar mig i tillit. Några av mina kära är där ute på vägarna...
(null)
Min vackra vita Julazalea.

Yngste sonen har jobbat idag. Hunden var med. Lyckligt kopplade han av. Sov. :-) 
(null)
Äntligen jobbardag! :-) 
Eftermiddag:
Nu är lägenheten full med ljud igen. En fyraåring full av energi och en gammal hund som plötsligt beter sig som en busig valp....;-) 

Sönerna åker på hockeymatch. Farmor och Izabelle pysslar och målar. Vi pratar om vad vi ska göra i sommar. Bygga sandslott och leta efter skatten vid regnbågen...t ex <3

Inte utan att man längtar till sommaren...
Men först ska vi genom den här vintern. Som jag hoppas blir lite mer "vintrig" med lagom snömängd och lagom kallt. Tack ;-) 

Ta det lugnt i trafiken!

Hoppfullheter
❤️


Den goda fortsättningen

publicerat i Allmänt;
(null)

"När juldagsmorgon glimmar..."

Eller ja, den glimmar väl inte och jag var inte uppe i ottan. Men jag vaknar med en känsla av frid, glädje och tacksamhet inom mig. Tacksam för den trevliga julafton jag fick vara med om igår. I lugn takt gick dagen. Vi valde ut tv-program med julmusik. Och så Kalle förstås. Vi åt god mat och satt runt bordet och samtalade länge i lugn och ro. Julklappsutdelning med en uppspelt hund i huvudrollen ;-) Han älskar julklappar! Julen doftar och smakar så gott ;-) 
(null)
Bild från dan för dopparedan...en del gillar överdåd, jag gillar det enkla. Huvudsaken är att man trivs. :-)

Nu är äldste sonen och Izabelle på väg upp till oss från Stockholm. Ska bli mysigt att träffa dem igen. 

Jag kollar nyhetsflödet. Mycket elände som vanligt. Kollar Facebook-flödet och mitt bland alla härliga bilder från vänners julfirande hittar jag Peter Robsahms tankar om godhet. Om godheten som måste försvaras eftersom den misskrediteras nuförtiden. Han skriver så bra, Peter! Om kärleken och godheten som bästa läkemedlet. Om att det vi ger till någon annan kommer tillbaka till oss själva. Att vara god för godhetens skull. Att känna att man räcker till. Att inte döma sig själv så hårt. Att sträcka ut en hand och att ta emot en utsträckt hand. Det är ju självklarheter egentligen, men idag behöver vi påminna oss om detta. Om vem som är vår nästa. Om vad godhet är. Om respekt för medmänniskor. Om repekt för oss själva. 

Slut på juldagens "predikan". :-) 

God fortsättning på julen!
Du räcker till!
Kärleksljus
❤️

Julefrid i hjärtat

publicerat i Allmänt;
Julafton
Fjärde advent

(null)

Dagens änglaord

"Ett ljus från öster
Ett mirakel sker

Änglar sjunger
Om glädje och frid

I välsignad juletid"
<3
(null)


Dagens Maria:
(null)

Vad du kände
Vad som egentligen hände
Jag undrar så...
<3

(null)
John Bauer "Herdarna"

Julafton klockan 10.30. I skrivande stund "lever" ännu bocken! I år fick den stå orörd till många människors glädje. :-) 
Här hos oss hade vi igår kväll en mysig uppesittarkväll med Bingolotto. Ingen av oss vann något men det var kul ändå. Och när Loa Falkman sjöng så infann sig julefriden åtminstone i mitt inre. För det är ju där julfriden ska vara. I vårt inre. I ljuset som bor i oss alla. Och som vi får sprida vidare till varandra. 

Maria födde i ett stall. Läser idag om en kvinna i vårt land som fick föda i sin bil i garaget...det fanns inte plats på BB...Sverige 2017...
Ingen "ljus" nyhet men något som definitivt får tankarna att ila några tusen år tillbaka. 

Jag försöker nu att fokusera på friden i hjärtat. Min kropp har sagt "stopp" och klivit in i ett värkande skov. Tack och lov att jag har förstående människor omkring mig som ställer upp och hjälper. 

Önskar dig en välsignad Jul!
Julefrid 
❤️

Förväntan

publicerat i Allmänt;
23 december 

(null)
Ett gammalt bokmärke. Lite trasigt men vackert ändå. Är det julklappar hon har i korgen? ;-) 

Dagens änglaord

"Det uppstod en paus - tillräckligt lång för en ängel att passera, flyagande långsamt."
Ronald Filbank
<3

När jag tittade i boken om John Bauer hittade jag en Maria-bild. Tyvärr på ett mittenuppslag  så fotot blev inte så bra. Men jag lägger upp den ändå, den är så fin.
(null)

Har ännu en Maria-bild att visa idag. Älskar denna. Känner konstnären: Sanne Sihm.
(null)
Jag är inte helt säker men jag tror att 
motivet är från Kiruna. Tycker att det ser ut som Kirunas kyrka i bakgrunden. <3

Drog ett kort från min lilla "änglalek" och fick detta, som passar bra för denna dag: 
(null)

Förväntan...
<3

Eftersom jag aldrig lär mig så har jag tagit i lite för mycket igen och ligger nu och vilar. Men lägenheten är städad och pyntad (lite) . Och det känns bra.

Förväntan...min förväntan inför kommande juldagar är att det trots regnet, infinner sig lite julstämning. Lugn och ro, samvaro och skratt. Nötter att knäcka. Fin julmusik att lyssna på. Pysselstunder med barnbarnet. 

Tänker på alla barn vars drömmar om julen går i kras av olika anledningar...för att vuxna sviker och inte tar sitt ansvar...ber för de barnen. 

Förväntan...

Svärmor är här nu och hon har massor med gott med sig. Gladast blir jag över Janssons frestelse. Ett "måste" ;-)

Hoppas att Du, just Du, har det bra! 
Hoppfullheter
❤️

Lugnet inom mig

publicerat i Allmänt;
22 december

(null)

Dagens änglaord 

Nära är vi
Fast du inte ser oss
Nära dig
Av kärlek
Då och nu
Och alltid
Be oss
Om hjälp
Om stöd
Om svar
Om tröst 
Om skydd
Vi vill att du ska le
Av inre lycka
Kom
Ta våra händer
Så går vi
Din stig
Är vår stig

Änglarna
<3

Och så då "dagens Maria". Tycker att den här är lite häftig: 
(null)
El Greco 1541 - 1614. "Madonnan med barnet samt S:ta Martina och S:ta Agnes". :-)

Så är den längsta natten över. Den ljusnande framtid är vår :-)

Jag borde sätta fart och göra allt det där som bör och måste göras och som jag stressat upp mig för...men nu inträffar det märkliga...jag känner mig plötsligt så lugn...känslan av "snart" infinner sig, ta det lugnt en stund till...fick healing igår kväll och den mjuka, varma, lugna känslan bor kvar i mig...en stund till....Fick något väldigt fint och betydelsefullt med posten igår. Ett paket som kom i tid! Tack Postnord för det. ;-) Innehållet handlar om mig, min själ. Kan låta "flummigt" kanske men för mig är det något oerhört kärleksfullt och betydelsefullt. Och samtidigt något som behöver landa och manifesteras i mig.  Det får ta sin tid. Kanske är det först efter helgerna som detta kommer ske. <3

Så nu: tar jag med mig lugnet inom mig och sätter fart med det praktiska. Herregud, i morgon kommer svärmor...och sen kommer barnbarn...och söner...och mamma...Tjoho! Dammsugaren står redo att användas! :-)
Tur att maken fixar skinkan...och en massa annat! <3

Andas! 
Massor med KÄRLEKSLJUS 
❤️

Gnäll eller snäll?

publicerat i Allmänt;
21 december 

(null)

Dagens änglaord

"Vi skall finna ro. Vi skall höra änglarna sjunga, vi skall se himlen tindra av diamanter"
Anton Tjechov  Onkel Vanja
<3

Och så "dagens Maria" :-)
(null)
Utan barn denna gång.  Det här är egentligen inte "min stil" men jag föll för den ändå. Nu tittar Maria upp bland blombladen. ;-)

Vintersolstånd...hm...och det regnar...hm...Det "borde" ju vara något åt det här hållet...eller?  (null)
John Bauer 


Längtan efter julefrid...skrev jag om igår...
Julefrid lär det inte bli för alla dem som:

Är utförsäkrade men fortfarande sjuka 
Är sjukskrivna men får avslag från Försäkringskassan
Är arbetslösa
Är ensamkommande med utvisningshot över sig
Är fattig pensionär
Är i behov av assistenter men fått den tjänsten indragen eller inte fått hjälp alls
Är gravid och riskerar att få föda i bilen
M fl

Vi lever i ett välfärdsland där många människor kämpar för att få sitt liv att gå ihop. Där människor protesterar och demonstrerar och kämpar för rättvisa och ett drägligt liv för alla. 

Vi lever i ett land där politikerna vänt människorna ryggen. Där man i stort sett har samma förslag från vänster till höger men ändå inte kan samarbeta. 

Jag vet, jag låter arg och upprörd nu, och det är jag väl men samtidigt så trött på att lyssna på politikerna. Jag som alltid gillat politik...förr...:-(

Men nu ska jag väl inte vara "sån"...inför julen ska man vara snäll...jag får väl ta en pepparkaka till, det räckte tydligen inte med de två som jag fick av min fina frissa idag...;-)

Jag skulle kunna gnälla på Postnord också...eller "rasa" som media alltid skriver så fort någon/några klagat på något. När det gäller Postnord så finns det verkligen anledningar att "rasa"...men det hjälper nog inte....

Okey! En pepparkaka till! :-) 

Andas! 
Jag är väldigt tacksam över alla fina julkort som kommer fram och alla andra  fina julhälsningar via nätet. <3

I övrigt så är jag stressad nu. Jag erkänner det...
Andas!
Hoppfullheter
❤️


Eviga längtan

publicerat i Allmänt;
20 december

(null)

Dagens änglaord
Ur boken Änglar, änglar, änglar

(null)
<3

(null)

Jul, jul, strålande jul
av Edvard Evers

Jul, jul, strålande jul, glans över vita skogar,
himmelens kronor med gnistrande ljus.
glimmande bågar i alla Guds hus,
psalm, som är sjungen från tid till tid,
eviga längtan till ljus och frid!
Jul, jul, strålande jul: glans över vita skogar!
Kom, kom, signade jul! Sänk dina vita vingar
över stridernas blod och larm,
över all suckan ur människobarm,
över de släkten som gå till ro,
över de ungas dagande bo!
Kom, kom, signade jul, sänk dina vita vingar!

En av mina favoriter bland alla vackra julsånger. Det är den jag går och smånynnar på nästan hela tiden. Den innehåller så mycket av längtan och önskan. Naturligtvis kan inte julen i sig skapa  frid och ljus, det får vi ordna själva. Vita skogar får vi hoppas på. Vi kan inte ställa krav på julen. För de flesta av oss blir det ingen "Ernst-jul" men det kan bli mysigt med små medel ändå. Gemenskap eller en skön ensamhet. Sång. Lagom mycket god mat. Tända ljus. Kanske en tomte på besök. Lite "gofika". Skapa lite lugn och frid. 
Ställ inte för höga krav på julen, och absolut inte för höga krav på dig själv. Det blir jul även utan nysåpade golv och ett berg med julklappar. :-) 

"Eviga längtan till ljus och frid"...
(null)
Maria och barnet. Igen :-) Påminner om att Maria, Josef och Jesus var de första kända flyktingarna från Mellanöstern... (Vad gör Josef där i bakgrunden?) Konstnär: Gerard David ca 1460-1523)
Hittade blden i Bonniers stora bok om måleriets historia. I stort sett bara manliga konstnärer där. Först på 1900-talet dyker en kvinna upp. Det var ju så...kvinnor skulle föda barn, inte måla...

I morgon inträffar vintersolståndet. Det vänder mot ljusare tider! Okey, att det tar en tid innan vi märker någon skillnad, men själva vetskapen är ju upppiggande bara den. ;-) 

Du är väl rädd om dig? 
Andas. 
Ljus och Frid
❤️

Det går sådär...:-)

publicerat i Allmänt;
19 december  

(null)

Dagens änglaord

"Vi är alla änglar under träning. 
Ett leende är bättre än en gloria"
<3

Har en "ta-det-lite-lugnt-dag". Dvs min kropp säger ifrån angående jobbet men jag prövar mig försiktigt fram med än det ena än det  andra här hemma. Det går "sådär"...men "sådär" är bättre än ingenting. :-) Yngste sonen är tack och lov här och jobbar idag. Tacksam. 

Skrev om Maria igår. Hittade följande gamla kort idag:
(null)
Vördnadsfullt ... Väcker frågor för min del. Är det en familj till vänster?  Vilka är de till höger?  Hm...

Julen är ju inte bara stress och hets och önskan om julefrid, den har så många frestelser också. ;-) Där ligger den, den fula, läbbiga tomten som smakar sååå gott!!! Usch!  Jag som vill undvika sött...kan jag hålla mig? Nja...jo...nej!!! Mmmm...Gott! Det är tur att det bara är jul en gång om året. Fniss.... 
(null)
Läbbigt god...:-)

Jag har idag läst om såna där helt underbara människor som öppnar sina hem för ensamkommande, flyktingar, hemlösa och ensamma i jul.  Vad jag beundrar dem! Vad glad jag är att de finns. De och alla de som far illa kan vi skänka extra kärleksfulla tankar till i dessa dagar. Vi har fullt upp med vårt, inget fel med det, men en tanke kan vi alltid skänka. Eller hur?

Nu slutar jag "predika" för idag!
Var rädd om Dig!
Kärleksljus
❤️
(null)

Lycka just nu

publicerat i Allmänt;
18 december

(null)
 
Dagens änglaord

"Kom ihåg att visa gästfrihet, ty det har hänt att de som gjort det har haft änglar på besök utan att veta om det."
Hebréerbrevet 13:2
<3

(null)
Maria och barnet. Vare sig man tror på berättelsen eller inte så tycker jag att man inte kan låta bli att fundera på Maria. Det finns väl knappt någon annan kvinna som genom historien avbildats så mycket som hon. Allvarlig, helig, vacker, sorgsen...Jungfrun. Madonnan. Den heliga modern. 


Jag gjorde mig beredd att vänta lääänge på att få en ny tvättmaskin inmonterad...men tro det eller ej...leverantören till lika installatören kom tidigare än vad som sagts!!! Väldigt trevlig man och lyckan är nu en helt ny och fräsch tvättmaskin!!!! Yes!!!!

Efter det var det jobb som gällde och gäller ännu. Hunden sover gott i soffan. 

Hoppfullheter!
❤️

John Bauer, torpet och en massa espressomaskiner...;-)

publicerat i Allmänt;
Tredje advent

(null)

Dagens änglaord

(null)

"Genom kärlek vinner du dina vingar"
<3

När jag tänder det tredje ljuset idag tänker jag speciellt på alla barn som far illa i världen. Och jag ber en bön till att deras skyddsänglar ska göra allt som står i deras makt för att skydda och vårda barnen. <3

När jag senast letade efter en bok i skåpet hittade jag min stora fina bok om konstnären John Bauer. Jag gillar hans tomtar och troll och alla andra fantastiska små och stora väsen. Minns en barndomsbok med berättelser och bilder. (Vet inte var den tog vägen?)  Minns känslan av både fascination och lite rädsla. Trollen såg ju lite otäcka ut ibland men de var ju snälla :-) Och så tomtarna! 
(null)
Wow! <3

(null)
Wow igen! <3

(null)
Och denna! Wow! <3

Julruschen. Tror vi hann lite före den värsta när vi åkte till köpcentrat på förmiddagen. När vi letade filter till vår kaffemaskin kunde jag inte låta bli att undra: hur många olika espressomaskiner finns det? Det vimlade av dem! Sen kan man ju undra om vi behöver ha ett sånt utbud? ;-) De fanns i en herrans massa olika färger också...så man kan matcha med övrig inredning...Det finns de som säger att det går dåligt för Sverige nu...hm..tror inte det...;-))  Däremot inte sagt att alla har råd att köpa en espressomaskin...andra kan köpa en av varje färg...om nu det gör en lycklig? 

En sväng ut i skogen och till torpet blev det också. Titta till det och ge fåglarna mat. Det var så vackert både vintrigt och frostigt där. 
(null)
(null)

(null)
Frostigt växthus...

Kärleksljus
❤️

Klappar hunden och pussar maken :-)

publicerat i Allmänt;
16 december 

(null)
Jag hittade igår asken med min mammas bokmärken som hon gav mig för längesedan. Så roligt att få. Här har jag "lekt" lite med en av bokmärksänglarna. Så söt. <3

Dagens änglaord

" Och ängeln sade: Jag har lärt mig att varje människa lever, inte genom sin egen försorg, utan av kärlek."
Leo Tolstoy 
<3

(null)

Lördag. 
Det finns att göra. Ändå tar jag sovmorgon och tassar omkring i morgonrock långt in på förmiddagen. Låter kroppen bestämma. För jag har inget val. Adventsstjärnorna och elljusstaken får lysa eftersom dagen är mörk och grå. Maken och hunden har varit vakna länge. Har hunnit jobba och gjort ärenden när jag äntligen tar mig an dagen. 

Vi har nu fått iväg kartonger och kassar med grejer och kläder till Erikshjälpen. Härligt! Och igår kom ett stort antal gamla glasögon till insamling hos optikern. Härligt! 

Det är en sån härligt befriande känsla när man gjort detta! <3 Och veta och hoppas att det man rensat ut nu kommer till glädje för andra. Välgörenhet...vilket vackert ord. <3

Det finns nyheter och bilder i media som jag idag bara inte kan ta in. Det finns en gräns som man själv måste sätta upp. Att se bilder på plågade barn eller plågade djur, där går min gräns. Jag vet att bilderna stannar på näthinnan för evigt. Det räcker för mig att veta att detta förekommer. Jag behöver inte se bilder för att bli övertygad. Kanske finns det de som behöver se bilderna för att förstå? Vet inte. Tycker att det är ett märkligt behov...och en bristande respekt för offren...
Och ondskan i det fruktansvärda som sker...jag blir så frustrerad...

Och samtidigt så har vi det så bra här i vårt land att vi kan välja mellan att bry oss eller inte bry oss. Att inte se bilderna betyder inte att jag inte bryr mig. Jag tror på berättelserna. På vittnenas berättelser. För jag vet att ondskan finns och det finns människor som väljer att leva ut den. Det är det mest ofattbara av allt! 

Jag hoppas och ber att det finns möjligheter att stoppa detta som sker. Jag beundrar de människor som orkar och vågar kämpa för de mest utsatta. All kärlek och all kraft till dem <3

Så fortsätter jag mitt liv i mitt hörn av verkligheten. Klappar hunden, pussar maken, slår in julklappar, tillverkar julklappar, vilar, vattnar blommor, städar lite, bloggar, jobbar lite...och är så tacksam över mitt liv här och nu!  
Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️

Kom ihåg

publicerat i Allmänt;
15 december 

(null)

Dagens änglaord

"Änglar är intelligenta reflektioner av ljus, det ursprungliga ljus som inte har någon början. De kan upplysa. De behöver inte tungor eller öron, ty de kan kommunicera utan tal, i tanken."
S:t Johannes Damaskenos
<3

Jobbardag. Även om det är en kort bit att gå mellan lägenhet och arbetsplats så var det ändå skönt att få skjuts idag. För fy, så halt det är ute! 

Nu önskar jag Dig en riktigt fin tredjeadventshelg!

(null)

Kom ihåg att andas i julstressen!
Kom ihåg att både tända och släcka ljus.
Kom ihåg att reflexera i mörkret.
Kom ihåg att du är Värdefull! 

Kärleksljus
❤️

Det blir nog bra

publicerat i Allmänt;
14 December

(null)
Idag regnar den vita snön bort och det är "sörja" som gäller på gator och trottoarer. Mindre kul. Och mindre fint. Därför plockade jag idag fram min målning , "Vägen till paradiset" eller vad man själv väljer att kalla den, efter vad man själv ser i den...:-) Ser du ängeln? 

Dagens änglaord

"Varje grässtrå har en ängel som böjer sig över det och viskar, "väx! väx!"
Talmud
<3

Det verkar finnas något mysko samband mellan stressig tid och trasiga maskiner...när vi senast flyttade gick vår tvättmaskin sönder en av de sista dagarna i vårt gamla hem...och tvättmaskinen ingick i köpet för de nya ägarna...nu har vår nuvarande tvättmaskin brakat ihop...
Okey, den hade "förvarnat" oss lite genom att ge ifrån sig märkliga ljud...men nu stannade den helt igår. Och Varför måste den stanna mitt i sköljningsprogrammet??? ;-) Tömma vatten och skölja för hand...ha ha ha, roligare kan man ju ha det i julstressen ;-) 
På måndag leverans av ny...

Och på tal om tvätt: 
(null)

Det där är Jag! ;-)

Jag vet, det finns så otroligt mycket annat att "störa sig på"...utöver vardagens små förtretligheter...som höjd pensionsålder t ex...somliga jublar andra blir besvikna...

Sänder tankar till det tragiska som hände på skolan i Enskede...att fly från krig och död och komma till "tryggheten" här i Sverige och bli dödad här... Det går liksom inte att ta in sånt, känner jag, det blir alldeles för många "varför" som man aldrig får svar på. Unga själ, vila i frid. 

Det mörknar redan här. Idag värker kroppen igen, den gillar inte temperaturväxlingarna. Har idag ignorerat  värken, det kommer kanske att straffa sig, men...ändå...förhoppningsvis blir det "inte värre än vanligt" ;-) 

Har börjat på allvar att planera och samordna jul- och nyårshelgerna. Svärmor, mamma, sönerna och barnbarnet...jodå, det blir nog bra det.
Och jobbet ska utföras också...
Nåja...det ordnar sig väl. 

För övrigt så blir det alltid jul i allafall ;-)

Kärleksljus
❤️

Drömmar med vingesus

publicerat i Allmänt;
Luciadagen

(null)

Dagens änglaord

Det finns människor som fångar dig när du faller  - de är dina änglar på jorden. 
<3

(null)
Luciamorgon 
Natten har varit kall
Kroppen värker
Fryser inombords även efter den varma duschen
Hoppar yogan
Återkomma dit till våren
Vacker Luciasång på nätet
Pepparkakor och varm choklad 
Vilar
Det känns nog bättre i morgon
- - -

(null)

Sprid ljus i mörkret
Dela med dig av ditt leende

Vill citera Malena Ernman:
"Det är vi tillsammans som är Lucia. 
Det är vi mot mörkret"

Hedi Fried skriver i DN:
"Granska ditt samvete - och tänd ett ljus mot judehatet."

Ja, tänd ljus. Mot alla former av hat!

Trollsejd och mörkermakt ljust du betvingar,
signade lågors vakt skydd åt oss bringar.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Stjärnor som leda oss, vägen att finna,
bli dina klara bloss, fagra prästinna.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.
Drömmar med vingesus, under oss sia,
tänd dina vita ljus, Sankta Lucia.

Ur Sankta Lucia av Sigrid Emblad
<3
(null)
Sankta Lucia
Målning av Francesco del Cossa 1473


Vår Luciatradition är verkligen en blandning av historiska fakta, legender och folktro.  Namnet Lucia betyder "den lysande", "ljusbärerskan".  Jag googlade i år igen om den här blandningen av  gammal folktro och en legend från Sicilien. Orkar  idag inte återge detta här men föreslår att  du googlar eller  läser på annat sätt  om Luciatraditionen. Om du är lika fascinerad som jag  alltså ;-)  Och om du har tid förstås. Det är bråda dagar nu...

Stanna upp. Andas. Tänd ett ljus.
❤️

Änglaljus och lyckorus

publicerat i Allmänt;
12 december

(null)

Dagens änglaord

"Värmen från en ängels ljus kan trösta dig i mörkret."
<3

Tröst och glädje var det jag kände när jag såg på Svenska Hjältar-galan igår kväll. Samtidigt som jag rördes till tårar.  <3
Om du missade den, se den! Man mår så bra av att se dessa människors mod och engagemang . Och inte bara människor. En fin hund fanns med bland hjältarna också! <3
<3

Och i övrigt? Tja...;-)
Läser att det är krisbemanning på Postnord inför jul...Postnord...ett företag som absolut inte är med sin tid...att e-handeln ökar stort varje år verkar komma som en överraskning för dem...
"Säkert som ett brev på posten"? Det var längesen det uttrycket hade någon form av funktion....;-) "Lika osäkert som ett brev på posten"...är det nya...

Och Arne Weise svär och förbannar valet av årets julvärdar. För det första för att de är två istället för en och för att det inte är direktsändning utan redan inspelat. Alla har väl sina tankar om detta...min är väl att det inte blir samma känsla när det är inspelat. Å andra sidan hinner vi sällan se på TV på julafton hos oss. Vi slår på vid klockan tre och ser Kalle Anka & Co och sen stänger vi av. :-) Sen läser jag dagen därpå i tidningen om julvärden "skött sig bra eller dåligt" ;-) Men, jag vet, för många ensamma betyder julvärdskapet mycket....

(null)
Hittade den här på Fb. Stämmer in en del på mig. ;-))

Idag har jag gjort en lista över sådant som bör göras men som är lätt att glömma bort ;-) 
Julkort ska skrivas bl a. Jag kräver inga julkort till mig men jag gillar att sända julhälsningar. Och jag uppskattar verkligen de kort jag får. 

Allt på listan kommer nog inte gå att checka av men det får vara så.  (null)

Nu är det kväll och allt blev inte gjort men det får vara nog med det som blev. Sitter här i lyckorus över en fantastisk julgåva som jag fått idag. Är så oerhört tacksam. Jag ska "plocka ut den" i januari. :-)  Berättar mer då. Att få läsa fina ord om mig själv...blir så varm och lycklig <3

I morgon kommer hon, Lussebrud...ljus i mörker. 

Kärleksljus
❤️

Hjältar och eldsjälar

publicerat i Allmänt;
11 december

(null)

Dagens änglaord

" En ängel måste inte vara fysisk för att röra vid dig."
<3

(null)
Måndag morgon.
Staden vaknar.
Frukost
Vila en stund.
Snart dags att gå till jobbet. 
Mycket att göra. 
En liten stund till av eftertanke.
Sänder tankar till dem som sörjer. 
Tankar till dem som har det jobbigt och mår dåligt. 
Tankar till dem som liksom jag lever med ständig värk. 
Tankar till dem som kämpar för de utsatta. 
Tankar till dem som tvångsutvisas. 
Ljusa tankar.
Tankar med hopp. 
Och jag känner stor tacksamhet för att jag  får leva det liv jag lever. 
Nu
Här
Dags att gå till jobbet
<3

(null)
På jobbet. 
Väldigt mycket att göra.
Och när man har det så krånglar nästan allt som kan krångla...Känns det bekant ;-)
När ögonen går i kors i det konstgjorda ljuset, tar jag en kort paus. Varm choklad  och pepparkaka. Gott i adventstid. Det snöar ute. Blir nog kvar här till sena kvällen.

Sen i kväll ska jag se på Hjältar-galan. Fram med näsdukarna. Så fint att se människor med mod och engagemang. Människor med  civilcourage och hjärta  istället för fördomar och främlingsfientlighet.  Hjältar och eldsjälar, de behövs i världen idag. Inte minst i vårt land!
<3

Vi kan alla vara hjältar. I stort och i smått. 

Maken påpekade igår att jag missade att det var Pepparkakans dag igår också förutom det andra jag rabblade upp. Förlåt mig pepparkakan! :-D Hi hi...

Nog med vila, nu till arbetet ila!

Hoppfullheter!
❤️

Andra advent, djurrätt och mänskliga rättigheter

publicerat i Allmänt;
Andra Advent

(null)

Dagens änglaord

"Änglarna talar till oss alla.
Vissa av oss lyssnar bara bättre."
<3 (null)

Jag såg på "Så mycket bättre". Hyllningen till Sven-Erik Magnusson. Väldigt bra. Så fint. Sven-Ingvars tillhörde min barndom och del av uppväxttiden. Förutom Hep Stars och Beatles så var de mina favoriter. Läser att Sven-Erik Magnusson vägrade att identifiera sig med dansbanden. Det hedrar honom. För Sven-Ingvars var något eget, mer rock och pop än dansbandsmusik. Enligt mig ;-) Tomas Andersson Wij valde att tolka en låt som var ganska okänd för mig men som jag föll totalt för. "När solen färgar juninatten" heter den och är tyvärr omöjlig att hitta texten på när man googlar. :-(

Stark var också Moneybrothers version av Anita...wow! 

Kanske såg du också programmet. Kanske tycker inte du som jag. Det är det som är så bra. Att vi är lika men gillar olika :-) 


Idag, denna Nobel-dag, fick vi äntligen tid att åka ut en sväng till torpet. Där var lite mer "vinter" än i stan. Dvs lite vitt på marken. ;-) Allt var som det skulle, tack och lov, därute i skogen. Och nu har småfåglarna fått mat också. Och Kurre förstås. ;-)
(null)

Julrosen blommar inte men den lyser så grön och fin. 

10 december. Det är förutom Nobeldagen och Andra Advent idag också Internationella djurrättsdagen och Mänskliga rättigheternas dag...
När man läser om och ser bilder av isbjörnarna som till följd av klimatförändringarna svälter till döds när isarna smälter...och läser om attentatet mot synagogan i Göteborg...då inser man hur lång väg vi har kvar att gå för att uppnå djurrätt och mänskliga rättigheter...men det är ju Akut!!!

Nej, jag har inte gett upp hoppet om vare sig klimatet, djurens rätt eller de mänskliga rättigheterna. Det finns så många kloka, uppfinningsrika och kärleksfulla människor i världen. Men vi måste välja goda ledare och samarbeta mer. <3

Kärleksljus och Hoppfullheter
❤️ (null)

Ännu en Anna-dag

publicerat i Allmänt;
9 december

(null)

Dagens änglaord

"Om det finns något som öppnar själen för änglarnas besök, och stöter undan ondskan, så är det mänsklig kärlek."
N.P. Willis
<3

Sitter framför tv:n. Hockey. Det händer inte så ofta att jag följer en match men idag behöver jag skingra tankarna en stund. Varit på jobbet en sväng. Fick ett sorgligt, mycket sorgligt meddelande. En ung vacker själ har lämnat jordelivet. Mina tankar och böner handlar nu om de anhöriga som är mig kära. 
Ni vet den där känslan av overklighet...och tomrum....
Vila i frid du vackra. <3
(null)

Anna har namnsdag idag. Så grattis till alla Annor och alla varianter av Anna. Jag fick namnet Anna (andra namn) efter min farmor och min mormor. Nu bär även mitt barnbarn namnet Anna. <3

(null)

Hoppas att din dag är en bra dag. 
Andas. 
Kärleksljus
❤️ (null)
Sol över Gavleån idag

För dagen och för natten

publicerat i Allmänt;
8 december

(null)

Dagens änglaord

"Jag såg spår av änglar på marken.
Himlens skönhet gående för sig själv i världen."
Petrarca
<3

Torsdag kväll:
Jag hittar inte nattcremen för ansiktet. Tar dagcremen istället. Och ett minne dyker upp. Det var i Göteborg för några år sedan. Jag hade läst att många företag lurar en att köpa både dag- och nattcreme, som visat sig innehålla precis samma ingredienser...Så när mamma och jag besökte en hälsobutik och damen som jobbade där beklagade att nattcremen i den exklusiva serien av ekologiska  skönhetetsprodukter dessvärre var slut, så säger jag: "Ja, ja, men dag och nattcremen innehåller troligen samma saker" Av damens blick förstod jag att det var som att svära i kyrkan..."Nej, men åh nej, inte de hääär produkterna, inte det hääär märket inte!!! Nattcremen innehåller speciella ämnen som gör UNDERVERK med huden under natten."
Jag minns inte om jag sa något mer men jag tror att jag började snurra på några burkar med vitaminer istället...
Vi köpte inget där, varken jag eller min mamma...
I övrigt så gillar jag hälsobutiker. Faktiskt. ;-)

Fredag:
Efter tre dagar med förbaskad värk i muskler och leder ska det bli skönt att få komma på behandling hos min syster K som är osteopat. Och inte blir det sämre av att min syster T bjuder på middag. Lucky me <3

(null)
Nja...det är väl inte dags att vinterstyla sig så mycket här där jag bor. Men det blir nog framöver...:-)

En riktigt trevlig helg med två tända ljus önskar jag dig!
Kärleksljus
❤️

Änglalika

publicerat i Allmänt;
7 december

(null)

Dagens änglaord

"Jag såg dem med mina egna ögon lika klart som jag ser dig. Och då de gav sig av, brukade jag gråta och önska att de skulle ta mig med sig"
Jeanne D’Arc
<3

Mitt i den mörka verkligheten dyker det upp ljus. Ljus som visar att kärleken finns. Ett av detta ljus lyser från Österrike som nu är det 26:e landet att godkänna samkönade äktenskap. Så fick kärleken vinna även där. <3

I mörkret råder bland annat Trump. Det han gör när han erkänner Jerusalem som Israels huvudstad är förödande för möjligheten till fred. Nu blossar oroligheterna, upproret och våldet upp igen...Undrar vad han tänker hitta på härnäst för att visa vilken makt han har? Världen verkar vara en lekstuga för honom...Det här är mina tankar om detta, det finns de som har andra tankar, ser det från en annan synvinkel. Jag respekterar det förstås men jag respekterar inte Trump. 
Det är juletid. Enligt kristendomen föddes det en gosse i ett stall i Betlehem. Enligt traditionen firar vi den gossens födelsedag på julafton. Och änglarna sjöng om fred på jorden...Trump utger sig för att vara kristen...
Fred på jorden...när? 

Och på tal om änglar. Idag har Angela och Angelica namnsdag! Angelica kommer från latinets "änglalika". :-) 

Visst finns det änglalika människor, även om de inte bär namnet! :-)

"Det finns människor som fångar dig när du faller  -
de är dina änglar på jorden"
<3

Och så finns det såna här :-)
(null)

Frid och Fred önskar jag oss alla
❤️

Anledning att gratulera

publicerat i Allmänt;
6 december

(null)

Dagens änglaord

Min skyddsängel 
Tack för att du alltid är med mig
Tack för att du valde mig
Jag vill be dig
Låt mig få vila under din vinge
Trygg
Tack
<3


Klagomuren är het nu i vårt land. Bojkott, katastrof osv...vadå? "Fel julvärdar och fel bragdmedaljör"...
Jaha...gäsp...suck...känner jag... ;-)

Och livet går vidare ändå...;-)Det finns ju anledning att gratulera idag!

GRATTIS Finland på 100-åriga självständighetsdagen! 

GRATTIS jultomten på namnsdagen...??? Hurså? ;-) Jo, men "vår" tomte är ju en hybrid. En blandning av gårdstomten och S:t Nicolaus, det givmilda helgonet. Och idag har Nicolaus namnsdag. ;-) Själv är jag inte så förtjust i "Coca-Cola-tomten". Är mer förtjust i den grå gårdstomten :-)

Isen börjar lägga sig på åns vatten. Vintern är definitivt här även om vi inte har någon snö ännu.  (null)

Denna onsdag blev en vilodag för mig. Resan har satt sina spår. Tur att yngste sonen är här och hjälper oss på jobbet. 

Var rädd om Dig i julstressen. Kom ihåg att julen inte sitter i julgardiner eller julstädning...;-)

Ljus och Värme
❤️

En dröm gick i uppfyllelse

publicerat i Allmänt;
(null)

5 december

Dagens änglaord

(null)

Ur boken "Änglar, änglar, änglar"

Vaknar och minns gårdagen. Den var fantastisk. Känslan sitter kvar. Jag har verkligen en underbar släkt på både min mammas och pappas sida. Så mycket värme, glada skratt, trevliga samtal och väldigt god mat. Och så släktforskningen som upptog en stor del av dagen. Tacksam. Mycket tacksam. Min släkt finns utspridd över vårt land så vi träffas inte så ofta.  Jo, jag har också "spritt ut" mig ;-) 

Nu ska snart en dröm gå i uppfyllelse...

(null)
Och drömmen gick i uppfyllelse. Äntligen kom jag till Sandgrund och Lars Lerins fantastiska konst! Alla som är konstintresserade: åk dit!!!
Och tro det eller ej, Lars Lerin själv var där en stund! 
(null)
Mårbacka

(null)


(null)

Förstår inte hur han lyckas måla dessa mästerverk. Hur gör han? 

Jag är så imponerad! Maken också som inte tidigare ägnat något intresse för Lerins konst. 
(null)


Nu är vi på hemväg. Åker just nu genom ett ganska snörikt Dalarna. 

Är så nöjda med vår korta men innehållsrika resa. Hemma väntar jobb. Det blir bra det också :-)

(null)
Hej då, Sola! Du var riktigt frostig idag. ;-) 

Drygt en timme kvar...

Grattis till Sarah Sjöström för välförtjänst Bragdmedalj!!!

Till Dig:
Kärleksljus
❤️

4 december

publicerat i Allmänt;
4 december

(null)
Dagens änglaord

"Fred var det första änglarna besjöng"
Påven Leo I
<3

Känner mig lyxig just nu. Är hos moster Ingrid och blir ompysslad. Gott att äta och gott att dricka och omstoppad i en säng för lite vila. Somnade gott :-) 

Vi pratar släkt. Tittar på foton. Och pratar släkt igen. Nytt och gammalt och fler uppgifter och info läggs till släktforskningen. :-)

Njuter. Senare i kväll ska vi tlll min kusin och hennes man. 

Karlstad är en fin stad även en snöfattig decemberdag.  Vi återkommer gärna hit i vår eller sommar. 

Kan rekommendera en bra restaurang i stan. Fontana di Trevi, heter den. Mysigt, trevligt, god mat i sällskap med Anita Ekberg. ;-)
(null)

(null)

Kärleksljus
❤️


Första Adventshälsning från Karlstad

publicerat i Allmänt;
3 December
(null)

Dagens Änglaord:

"Änglar överskrider varje religion, varje filosofi, varje troslära."
S:t Thomas av Aquino
<3
(null)

Befinner mig på Elite,stadshotellet i Karlstad. Känns som en lång resa hit men "sola" var med oss hela vägen. ;-) "Fläckvis" snö. Snöfritt i vår stad sen mer och mer snö ju längre västerut vi kom. Men här i stan är det bara lite puder på enstaka ställen. 

Nu ligger jag utsträckt på sängen. Skrattar lite åt vårt irrande i stan innan vi hittade p-plats. Rummet är kallt, fönstret stod öppet när vi kom (!). Utsikt mot bakgård. Jaja...man kan inte få allt ;-)  Kanske blir det krogen runt hörnet  vi går på i kväll. 

Fullmåne ikväll. 
Och så har du väl tänt första ljuset? <3

Invigningen av julbocken missade vi år. (Vi ser reprisen på nätet nu. Stämningsfullt) Hoppas att den får stå till jul! Det ryktas om drönare...:-(

I morgon ska vi träffa släkt. Ser fram emot detta. 

Ljus och Värme
❤️
(null)2 december

publicerat i Allmänt;
(null)
2 december
Dagens änglaord:

"Dammtussarna under sängen
är änglarnas tofflor"
<3

Världen. Bläddrar mig genom nyheterna och konstaterar att jag föredrar att leva i ett land där man höjer socialbidraget till dem som har det svårast och inte i ett land där man sänker skatten för de rikaste...

Kroppen tycker inte om väderförändringarna. Jag försöker vila så mycket jag kan. I morgon är det dags för en resa. 

Men nu är nu. Ska plocka fram kritor och papper. Målarstund med Izabelle :-)

Jobba måste vi göra också. Vinden är verkligen iskall när vi vandrar den korta vägen mellan lägenheten och arbetslokalen. 
På tillbakavägen är det kul att stanna upp och krascha is ;-)
(null)
Och halka omkring lite :-)

Eftermiddagen är här och mörkret lägger sig över oss. Mysigt med stjärnor och adventsljusstakar . :-) 

Trevlig advent!
❤️

1 december

publicerat i Allmänt;
(null)
                   1 december.
        Istapp i glas. I min trollhassel.
Dagens änglaord:
"Ett barn är en ängel vars vingar
krymper i takt med att benen växer."
(null)


Lagom till 1 december kom snön. Inte mycket med snö, men lite vitt blev det på marken. 
(null)

Dagen har varit familjär. Båda sönerna här och jobbat. Och så barnbarnet. Full med all den härliga energin som fyraåringar har. Hunden är redan helt slut. ;-) 

Fullt upp med jobb. Så inget tittande på dop här inte. Har sett bilder. Sofia hade folkdräkt. Tänkte att när nu hon visat upp sig i sin så kan ju jag visa upp mig i min. ;-) Kortet togs någon gång i början på 90-talet...Färiladräkten. Hunden på kortet heter Cate. :-) 
(null)
Har ju bara visat delar av dräkten förut...

Äldste sonen har åkt hem. Barnbarnet stannar till söndag. Yngste sonen stannar över middagen och åker sen hem till sig. Helgen kan börja. 
(null)
Adventspyntat på jobbet. :-)

Önskar dig en fin första adventshelg. Änglaord och lite till kommer att finnas här för varje dag fram till julafton. Om du vill kika  in. :-) 

Kärleksljus
❤️