Sommarhyllning!

publicerat i Allmänt;

Det är sååå mycket jag har att berätta men eftersom ryggen fortfarande envisas med att plåga mig med svåra smärtor så får jag nöja mig med att göra ett litet inlägg. Denna, minst sagt heta dag, +31, mår jag lite bättre. Det här får bli en hyllning till sommaren!!!Lavendelblått!!!
(vilket underbart ord...)

"Lycklig den som kan fånga långa sommarn i sig"
Lena PhilipssonÄlskade Blåeld!

"Det är roligt att plocka blommor på sommaren.
Men inte morfars blommor, för då blir han arg."
Marie, 6 år"Vänd blicken mot horisonten,
låt tiden gå
och tankarna flyga iväg"
Ur Lantliv

Juli månad närmar sig. Det var så mycket jag inte hann med under juni. Så är det ibland... Har vilat, så gott det går. Suttit på balkongen och tittat på alla fantastiska båtar som gått förbi nere på ån. Längtar efter att kunna ta en promenad i kvällssolen... Tid bokad hos kiropraktor. Hoppas, hoppas, hoppas, snart bli bra!!!

Dagens tanke: "Lyft foten från gasen
en fjäril på vägen.
Eeva Kilpi

 

Får man tycka synd om sig själv?

publicerat i Allmänt;Snart midsommarafton

Ibland är man bara tvungen att ta en paus i livet, i flödet, i vardagen... Det har jag tvingats göra några dagar eftersom ryggen plötsligt strejkade och protesterade. Det gjorde ont, vansinnigt ont... Det smärtar fortfarande men jag är nu lite mer rörlig. Tacksam över de små framstegen...
Jag erkänner att jag tyckt förfärligt synd om mig själv och känt förvivlan och frustration över de där dagarna som gått utan jag kunnat göra något "vettigt" eller det som jag "borde gjort".Tack och lov för en underbar make och fantastiska vänner som "stått ut med mitt gnäll"...!!!

Paustecken

Det är en konst
att gå långsamt,
vila i steget,
känna markens
trygga lugn
under foten
och bli medveten 
om samhörigheten
med rotfast träd
och vilande sten,
och inse detta
att
livets rytm
också rymmer
givna paustecken.
David Lenzflor

Fick denna dikt av mamma för några år sedan. Passade bra att plocka fram nu.

Har jag lärt mig något av den här tiden? JA! Att det är lycka att klara av att duscha, laga mat och klä på sig - utan hjälp av andra!!! Lycka är också att ta sig ur sängen på morgonen - utan smärta!Äppelblom, Torpet, 1 juni 2008

Mitt varma tack till min make och till mina två underbara vänner som alltid bryr sig om mig när livet har sina paustecken!

Ingen medicin är mer
värdefull, ingen är mer
effektiv, ingen är bättre
lämpad att bota allt vårt
tillfälliga onda än en vän som
vi kan vända oss till för att
få tröst av i svåra tider, och
som vi kan dela lyckan med i 
glädjens stund.
Geoffrey Chaucer
 
Nästa inlägg kommer att handla om midsommar och bröllop...


 

Lyckliga jag!

publicerat i Allmänt;

Så här svarar författarinnan Anne Holt på frågan "vad hon längtar efter": -" Ingenting. Jag är lycklig för varje dag jag får och har allt jag kan önska mig". ( Svensk Damtidning )

Jag måste medge att jag hajade till ordentligt när jag läste de orden. Men vänta nu, så kan man väl inte svara? Det låter ju inte klokt! Eller är det faktiskt så att Anne Holt är en lycklig människa? En klok människa som hittat rätt i livet och som lever i tacksamhet? En sån där som man inte tror finns, på riktigt? ...
Jag skulle också vilja svara så på den frågan. Om nu någon skulle råka fråga, alltså... Satt länge och funderade på detta, högst ovanligt positiva svar och kände att jag blev så glad över att ha hittat det. Ska försöka börja tänka lite mer så där positivt och försöka vara lite mer tacksam!
Nu är ju inte det alltid så lätt... särskilt inte när man sovit dåligt på grund av ryggont och inte orkar göra allt det man planerat denna lediga fredag... Jag skulle ju angripa alla de där dammråttorna som hastigt förökat sig i hela lägenheten. Och de kladdiga skåpdörrarna och fönstren och...ja, allt det där...
Stopp! Tänk positivt! Okey... Jag har sett kul TV-program, ringt min mor, läst både bra litteratur och "lite skvaller", vilat och annat som jag inte skulle skulle hunnit med om allt gått som jag planerat och om ryggen fungerat 
 normalt... Jag fick min dag och jag har faktiskt allt jag kan önska mig!!! Jag kanske trots allt ÄR en lycklig människa...trots mina dammråttor...Värken i ryggen gjorde att jag fick gå upp och röra på mig flera gånger under natten. Försökte förgäves få syn på månen, det var ju fullmåne igår natt. Vet inte var den gömde sig. Men bilden visar hur fullmånen såg ut för precis en månad sen. Det har sin charm ändå att gå upp på natten eller tidig morgon och se dagen vakna och höra tystnaden. Stod vid fönstret och blickade ut över ån. Plötsligt såg jag dem... ringarna på vattnet...större och större och större... "som ringar på vattnet"..

.

Ölandslängtan

Semesterplanerna börjar ta form...

Dagens tanke:  Att hitta något att vara tacksam för - det är lycka!

SOMMAR I TORPET!

publicerat i Allmänt;

Sommarnatt. Pingsafton. Snart pingstdagen. Det blir inte riktigt mörkt. Lite svalare än under dagen. Fågelsången tystnar inte, den hörs tydligt genom det öppna fönstret.
Har haft en jättefin dag här i torpet och vi stannar här under natten.
Försöker  finna ord som fångar upp, beskriver och sammanfattar denna dag.
Det var den här dagen som vi "gjorde sommar" i torpet, på riktigt...En dag i torpet i juni:
Vi tar bort innanfönstren och släpper in sommarluften.
Dammar, sopar och såptorkar golven.
Mattor ut på vädring.
Vinter och vårkläder hängs undan.
Träskorna plockas fram.
Paviljongen görs i ordning.
Utemöblerna ställs fram.
I trädgårdslandet blommar gräslöken, vi plockar och lägger i salladen till middagen.
Gräset klipps.
Sitter en stund ute i solskenet och njuter av sommarens ljud, färger och dofter.
Tar en kvällspromenad till sjön.
Får de första myggbetten...det kommer nog att klia i natt...Sommarvinden susar och tar tag i en gardin

Junimorgon:
Fågelsången är intensivare nu än i natt,
låter som en hel kör med en massa olika stämmor.
Tassar barfota ut på förstukvisten och sitter där i nattlinnet
en lång stund och bara njuter.
Solen värmer.
Björktrastarna pilar snabbt över gräsmattan.
Humlorna surrar.
En lätt vind sveper förbi.
Det är morgon i torpet...

Dagens tanke: Stanna upp - inandas dagen - den är din! 

 

Pirrig sommarglädje

publicerat i Allmänt;

En vänlig grönskas rika dräkt
har smyckat dal och ängar.
Nu smeker vindens ljumma fläkt
de fagra örtesängar.

Sommarpsalm
Carl David af Wirsen

Aklejor i torpet

Vanliga aklejor heter Aquilegia vulgaris på latin. Det tros finnas två olika betydelser av namnet. Det ena betyder hämta vatten och det andra örnnäbb.Enligt den nordiska mytologin var aklejor älvornas och gudinnan Friggas heliga blommor. ( Text hämtad från Magasinet Jeanne d Arc Living )

Nu är det verkligen SOMMAR!!! En fantastisk blomning breder ut sig i alla möjliga, vackra färger. Lite oroväckande är den senaste tidens värme. Det är redan mycket torrt i gräset. Men idag när jag gick till jobbet kändes det gudomligt med den svala havsbrisen. Allt kändes plötsligt så mycket lättare. Jag fylldes också av en sån där "pirrig" glädje som liksom kom från ingenstans. Som om sommaren tog tag i mig och virvlade runt med mig. Låter kanske flummigt, men det var så det kändes... Dessutom dök det upp en liten fånig melodi i hjärnan: "Vilken härlig dag, hahahaha, man blir härligt glad, håhåhåhå...." Typ... Jag kanske har fått solsting???

Det är många som tar studenten här i stan, idag. Blir nog en livad kväll och natt. Känns som tusen år sedan jag själv tog studenten...och nästa år är det yngste sonens tur...Juninatt vid sjön

Det börjar bli sent. Men jag vill njuta av den ljusa, varma, trollska juninatten...

Underbara Sverige!

publicerat i Allmänt;

Nationaldagen, den 6 juni, sammanfaller med makens födelsedag. Så mycket till nationaldagsfirande brukar det inte bli för vår del. Gör inget. Jag är inte så mycket för att vifta med svenska flaggor i alla fall... Vet inte om jag är så stolt över att vara just "svensk". Vet inte vad det egentligen innebär att "vara svensk"? Men, jag är väldigt stolt och tacksam över att få bo i SVERIGE!! Sverige är så vackert! Från norr till söder och från öst till väst!!! Tänk så mycket det finns att se och upptäcka i detta fantastiska avlånga land!

Med Mikael Wiehes ord:
Det här är ditt land. Det här är mitt land, från Ales stenar till norra Lappland,
från Bohus klippor till Gotlands raukar. Landet det tillhör dej och mej.
Med mörka skogar och höga furor, med vita björkar och röda stugor,
med fält och åkrar och varv och gruvor, landet, det tillhör dej och mej.
Med skär och kobbar och djupa fjärdar, med ljusa hagar och svarta tjärnar,
med sina blånande berg i fjärran, landet, det tillhör dej och mej.
....


Utsikt från Ale stenarLapplandBohus klipporGotlands raukar

Det är en ljuvlig sommarkväll. Sitter på balkongen och njuter av solen, värmen, båtarna som glider förbi nere på ån och måsarnas skrik... Ljuvliga, svenska sommarkväll!

Vackra minnen från Göteborg!

publicerat i Allmänt;Hemma igen efter några underbara dagar i härliga Göteborg. Har träffat släkt och vänner, promenerat i storstadsvimlet, åkt spårvagn, sprungit in och ut i affärer, grillat gott i en härlig trädgård i Lilla Edet, varit hundvakt mm mm. Det var varmt, solen sken och det blåste en lätt svalkande vind... Mmm, härligt!
Men som alltid, borta bra men hemma bäst!
Bilderna i detta inlägg är tagna i Slottsskogen, i den vackra Azaleadalen.
"Den blomstertid nu kommer
med lust och fägring stor."
Israel Kolmodin

"Juni natt blir aldrig av
liknar mest en daggig dag."
Harry Martinson

Medans maken tittar på något nostalgiprogram om senaste hockeysäsongen..."suck"... tänker jag unna mig att vara precis så trött som jag faktiskt är... och göra "ingenting"...och det gör jag nog på balkongen med solnedgången i bakgrunden...