Pratat, burit, pratat...

publicerat i Allmänt;

Äntligen fick vi möjlighet att prata igen, jag och min kära vän. Men denna gång löste vi inte "världsproblemen" som vi annars brukar göra. ;-) Vi bara konstaterade att så här är det. Så här fullständigt galet är det...både där borta och här hemma i vårt land...


Skönt att få prata om eländet i alla fall. Byta tankar. 
Tack min vän, tur jag har dig! <3

Idag har jag burit, pratat, burit, pratat..maken skulle nog säga att jag pratat, pratat, burit, pratat..;-) Vi fortsatte vårt företags lokalflytt från "ovan till nedan". Fy, vad mycket grejer man har...rensa, rensa, rensa...

Och så tog Januari slut. Bye, bye! 


Nu ska "hockeyänkan", (jodå, det är match igen) ta hand om tvätten och sen vila. Yoga i morgon <3


Jag hoppas att Du också har en vän att lösa världsproblemen med ;-) 

Ljus och Kärlek
❤️

...och solljuset bländar

publicerat i Allmänt;

Det knäpper i isen
och solljuset bländar

Inga handskar på mina händer
och mössan sitter snett

Vi tar en tur jag och hunden
kort pratstund med trevlig granne

Vårkänsla i luften
och grusiga tassar

Möter cyklist som sjunger
jag ler mot ljuset

Dagarna blir längre
framtiden är vår ;-)

❤️


Värmen väcker kropp

Ljuset föder hopp
❤️

Minnesfragment

publicerat i Allmänt;

Minnesfragment

*Tyskland. Alldeles i slutet av 50-talet eller i början av 60-talet. Jag promenerar med mamma och min lillasyster, som åker vagn, i den stora staden Hamburg. Vi möter män. Skadade män. Män som har bara ett ben, eller ett och ett halvt ben. De tar sig fram med hjälp av kryckor. "Det är män som varit med i kriget", säger mamma förklarande. 

*Några år senare lämnar vi Tyskland och åker hem till trygga Sverige. Det är orostider. En mur byggs. Kalla kriget.

*Vår bil är tyskregistrerad när vi anländer till den lilla staden i norr. "Kommer ni för att kriga?" undrar barnen som nyfiket betraktar oss när vi flyttar in i lägenheten. 

*Året är 1989. På TV ser vi hur muren i Berlin rivs. Pappa är så glad. "Tänk jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva detta under min levnad", säger han. 

Varför vi var i Tyskland berättar jag inte nu. (Några av er vet) Det är inte det jag vill fokusera på nu. Det viktiga här för mig, är att jag förstår att jag alltid haft den där oron för kriget. Den sitter i mig från tidig barndom. Känslan. Upplevelsen. Den är starkare nu än någonsin, nu när rasister med rötter i nazismen får allt mer makt och normaliseras...

Egentligen så vill jag bara skrika: "Men varför förstår ni inte vad som händer? 

Tack och lov är vi många som förstår :-) 

Lite vila på jobbet ;-)

Denna gråa och kalla söndag har vi varit på jobbet. Vi har flyttat grejer och möbler från vår gamla lokal på plan två till vår nya på plan ett. Det är med lite sorg jag lämnar våran charmiga lokal på plan två. Så många fina minnen. Men också jobbiga minnen. 

Dock trivs jag bra på plan ett också. :-)

Vi har "bakat" en svensk Vesuviopizza ;-)

I morgon åker Izabelle hem. Men hon kommer snart på besök igen. :-)


Var rädd om Dig! Önskar Dig all kraft du behöver inför kommande vecka. 
Undrar vilka nya möjligheter som kommer att dyka upp? 

Hopp och Kärlek
❤️

Aldrig mer

publicerat i Allmänt;

"Jag orkar inte göra allt själv!" Izabelle, 3 år, tittar med bestämd min på mig och stampar med foten i golvet. 
Vi har precis avslutat dagens "lerbak" och håller på och plockar ihop. Jag ber henne lägga några grejer på diskbänken. "Det kan du göra själv, farmor", svarar hon. "Varför?", undrar jag. Hon lägger armarna i kors över bröstet och plutar med munnen. Och suckar. "Jag orkar inte göra allt själv!" ;-)

Livet med en treåring...det handlar om en utvecklingsprocess...undrar om Trump någonsin kom vidare efter den processen? 

Hon får fart på oss, denna treåring. Hon lyckas få sin farbror, som också är på besök, att springa femtioelva varv runt i lägenheten, lekandes buss ;-) Och hon får oss alla att dansa när hon spelar på trumman. (En liten trumma, min stora behåller jag för mig själv) Vi har kul allihop men vi vuxna tröttnar snabbast, treåringen aldrig...;-) 

Nu blommar min vackra orkidé igen! <3

Idag är det Förintelsens minnesdag. Jag tänker på att de överlevarna från koncentrationslägren, de få som fortfarande är i livet, samtliga berättar att de oroar sig för att det kommer att hända igen. De ser tecknen. Allt tydligare. 

"Aldrig mer!" De orden är jag uppväxt med..

"Glömmer man Förintelsen har alla dessa miljoner människor aldrig funnits"
Hedi Fried Överlevare från  Auschwitz 

"När jag som 22-årig flicka satt i gaskammaren den där enda dagen då den inte fungerade minns jag att jag hade två tankar i huvudet. Den ena var att något liknande aldrig skulle hända igen. Nu, 72 år senare, inser jag att jag hade fel"
Stella Tjajkovski, 93 år (Expressen)


Aldrig mer! Ibland så undrar jag hur många det är som inte vill se, höra eller förstå vad som håller på att ske??? Vi är tillräckligt många för att stoppa att det sker igen men frågan är hur många som vill...

Jag blir bedrövad av det som sker och ärligt talat, jag är rädd...

Men, kämparglöden finns kvar inom mig. Det finns saker man måste stå upp för även om man är rädd. Och tillsammans kan vi! :-) 

Nu ska vi sätta oss till bords och äta. 
Önskar Dig en fin helg!
Frid och Hopp!
❤️

Sannolikt?

publicerat i Allmänt;

Mina tankar vandrar iväg till Tage Danielsson och hans monolog om Harrisburg. Om Sannolikhet. Sannolikhet är något som liknar sanningen...
Nu har det dykt upp ett nytt uttryck för att undanhålla sanningen och att vägra medge att man ljuger: "alternativa fakta"...När jag nu tagit upp det heta ämnet Sanning så vill jag dela med mig av denna:


Nej, den är inte "sann" men den är bra ;-)

Nu har jag nattat barnbarnet. Hon sover gott och tryggt. Hunden sover också. Det tar på krafterna att ha en treåring på besök. ;-) 


Idag har Izabelle fått träffa "sin" Kajsa som hon brukar besöka när vi är på jobbet. Hon blev lite förvånad över att "hennes" Kajsa hade en hund! Jodå, mötet mellan henne och busiga cairnterriern gick riktigt bra ;-) 

Hockey på TV. Snart sovdags. 

God Natt!
Sov Gott!
Änglarna vakar hos Dig
❤️

Bakåt istället för framåt

publicerat i Allmänt;

Utvecklingen står aldrig stilla. Inte tiden heller. Men just nu verkar allt gå bakåt istället för framåt. I Ryssland har parlamentet nästan enhälligt bestämt att sänka straffet för mäns våld mot kvinnor...
Jag har inga ord för att uttrycka vad jag känner inför detta kvinnoförakt från både väst och öst...

Idag var jag äntligen tillbaka på mattan igen. Yogamattan. Kändes "lite" stelt men det brukar ordna sig ;-) Under avslappningen kände jag hur det pirrade runtom i kroppen. Som om kroppen vaknar efter uppehållet, liksom "bubblar" ;-)


Extra mysig blir den här kursen eftersom en av mina käraste vänner är med, min ljussyster. <3

Så tacksam över yogan. För mig är den "möjligheternas väg" <3

Världen är mörk. Men det finns ljus. Det finns inte bara vansinne och egoism, det finns klokskap och medkännande också. Vi får påminna varandra om detta! 

Frid och hopp
❤️
Och du:Tänk eget

publicerat i Allmänt;

Jag ser en bild där en man sitter vid ett stort skrivbord och signerar ett papper som innebär att kvinnor i landet inte längre får bestämma över sina egna kroppar. Runt om honom står män, bara män, i kostym. De styr nu. De styr landet. De styr över kvinnors kroppar...

Jag hör och läser om en rakryggad kvinna. En politiker i vårt land som vågar säga nej till samarbete med ett rasistiskt parti. 

Det första jag skrev om gör mig ledsen och oroad, vad händer härnäst? (Eller, det gör mig faktiskt rent ut sagt förbannad!)

Det andra gör mig glad och tacksam. 

Tuva vann inte igår, men vilka lovord och vilket erkännande hon fick! <3

Ikväll vill jag tidigt i säng. Vila hjärnan från mediabruset. I morgon yoga. Det blir bra för hjärnan det också :-) Bläddrade i en gammal "urklippbok" från min första utmattningsperiod och hittade en hel del tänkvärt. 


Jag tycker dessa ord passar bra in i dessa dagar...

"Tro på det du själv funnit förnuftigt..."<3

Så viktigt att inte bara följa i andras fotspår. Att tänka ett varv till, trampa några egna stigar...fundera på vad som är bäst för mig och andra...att inte bara ärva en tro utan hitta och sätta ord på sin egen...

Jag vet att jag tjatar om detta men jag tror att detta är väldigt viktigt i en tid av populism, lögner och hat. 

Lyssna till ditt hjärta, är inte så dumt heller, även om det låter som en klyscha..;-)
En bild från jobbet idag. Vi möblerar om och fixar. ;-)

En av våra webshopar heter: www.marinestyle.se :-) Om du undrar vad jag sysslar med alltså ;-)


Tänk till! 
Tänk stort!
Tänk eget!
Och låt hjärtat va me' :-) 
❤️

Intryck, uttryck, avtryck

publicerat i Allmänt;

Kolkritan ramlade ur en låda när jag letade efter något helt annat. Kolkrita. Oj, vad längesedan jag ritade med kolkrita. Det som är så kul. Tog fram papper och lät kritan ta sin egen väg. Hm...tror jag är något på spåren här...;-)

Att släppa kontrollen. Att låta färgen eller kritan eller pennan bara få ta sin egen väg. Det är frihet. Stanna upp. Begrunda. Ser jag något i det där? Om inte, fortsätt, eller låt vara...frihet...

Att släppa föreställandets krav...frihet...

Jag tror eller t o m vet att jag skulle kunna lära mig att måla och teckna. Men för mig är friheten att uttrycka mig på mitt sätt, det viktigaste. Mina intryck får uttryck och avtryck. 

När jag var ung målade jag blommor. Målade av blommor. Jag målade vilda blommor på vita T-shirts, blommor och gräs. En del var så "bra", så verklighetstrogna, att folk trodde att de var "riktiga" eller ett foto...
Jag var naturligtvis tacksam över uppskattningen men tyckte jag att det var "kul" att måla? Nej...
Så jag la av. Helt...
Tills jag bara på "måfå" började måla fritt. Det blev som det blev. ;-) 
Efter ett tag brydde jag mig inte om dem som inte "förstod" mina bilder. Jag målade med glädje, jag målade med sorg, med ilska...och så var det vänner som berättade vad de "såg" i mina bilder...då kändes det så fint, så rätt..."rätt" för mig! 

Flera år senare mötte jag Vedic Art och kände att jag var hemma...<3 Det har jag berättat om förr här och det kommer nog bli mer av det framöver :-)


Skapande pågår...

Mitt målande har varit väldigt sporadiskt på senare tid. Orken har fattats. Men med ljuset kommer kanske orken. Precis som för oss alla. Ibland behöver jag "backa" lite, ta fram och titta på det jag målat förut. Få känna och konstatera att "jo, men jag har haft kraften" och hoppas att den kommer igen. 


Målning bakom glas och ram minner mig om att kraften finns ju där ...inom mig...<3

Tänk att det ligger där inom oss, 
bilderna, orden, musiken
som en dag ska komma ut, 
komma fram
bilda former, bilda toner, bilda skrift
❤️


Ikväll ser jag på Guldbaggegalan. Tänk att mitt kusinbarn är bara 17 år och redan nominerad i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll! Grattis Tuva! Framtiden är Din! <3


Ögon och öron har fått vila lite idag från världens mediabrus. Det finns sånt som måste smältas långsamt och sånt som inte ska fokuseras på. Jag fokuserar på de positiva krafterna <3 Det är de som måste få växa! 

Ljus, kreativitet och kärlek!
Och en massa Hopp!
❤️


DNA och filosofi ;-)

publicerat i Allmänt;

Söndag 22 januari.Krispiga och vårliga tulpaner i vintersol

Vi har alla vårt ursprung i Afrika. Så är det. 
Maken släktforskar bl a via DNA. Jag lyssnar när han berättar. Det är fascinerande vad man kan komma fram till. Jag förstår inte allt men det jag förstår är intressant. Våra förfäder vandrade lite olika vägar för att ta sig hit till Norden. Så det här snacket om "ursvensk" och om olika "raser", det är, ursäkta uttrycket, skitsnack. Det finns bara en "ras": människan. 

Jag har alltid undrat om det där med Adam och Eva...hela historien faller ju i och med att de fick två söner...jaha...och sen då? Men det är klart, i gamla testamentet är det ju män som får söner... Kvinnor? Nej, nej...de är onämnbara...

För mig är det självklart att ursprungskraften, källan, är kvinna. Och ja, så fanns det män också. ;-) Ingen vet med säkerhet hur allt gick till där i begynnelsen...Bibelns berättelse är en "bild", sen finns det  en massa andra, många äldre än Bibelns berättelse. 
Och så har vi den vetenskapliga berättelsen. Vilken självklart är den rätta. Men den svarar inte på alla frågor. Och den saknar den andliga aspekten. 
Forskning pågår...

Ibland så försöker jag fundera utanför våra givna ramar, utanför vårt rum-och tidsperspektiv. Inte lätt. Men om man tänker i det vanliga "tidstänket" alltså tiden som ett rakt streck med en början och ett slut. Eller bara en början och sen en evighet...eller i stället för ett streck en cirkel...den har ingen början och inget slut...
Ja, jag kanske är märklig men jag tycker om att ha såna här "tankebilder" för att inte stagnera i något "så-är-det-tänk" ;-) Jag funderar aldrig tills jag blir snurrig utan bara leker lite med tankarna. Filosoferar. Vänder ut och in på begrepp. Det är bara nyttigt! Att våga tänka i nya banor, det öppnar upp för nya möjligheter.
Att det sen inte går att förstå vad ordet "evighet" egentligen innebär, det gör inte så mycket, inte för mig i alla fall. 

Bilderna från gårdagens Womensmarch är underbara. Vilken uppslutning! Det ger hopp inför framtiden. 


Alla dessa vackra solnedgångar nu i januari! <3

Slutfilosoferat för idag. Snart stundar ny vecka. För mig innebär den bl a att jag börjar på yoga igen och att barnbarnet kommer hit i slutet av veckan <3


Jag hoppas att du kan sova gott.
Änglarna vakar hos Dig.
❤️

Kan det finnas en mening med detta?

publicerat i Allmänt;

Man vill ju inte tro att det är sant, men det är det. Jag såg inte installationen. Ville varken se eller höra denne totalt osympatiske, homofobe, empatilöse,sexistiske, rasistiske man som nu flyttar in i Vita Huset. Önskar att det vore en film, en dålig film...men det är det inte...
Bort direkt med klimatavtal och HBQT-rättigheter och begränsningar av Obamacare. 
Högerextremismen vann. Man kan väl säga att den vunnit en liten seger här i vårt land också...

Jag scrollar snabbt förbi fina vänners omtänksamma budskap om att "allt är som det ska vara." Jag har så svårt att känna den tilliten till dessa ord idag. Tilliten till att det finns en mening även med detta mörka som sker...att det ur detta kommer att växa något starkt och gott...???

Sen ser jag bilder från Womens March. Miljoner kvinnor och män över hela världen demonstrerar mot Trumps sexism, homofobi och rasism. Kanske är detta ett steg i rätt riktning? 

Jag vet, Trump bryr sig inte, han är för självgod för det, men en dag kanske...

Jag lärde mig ett nytt ord i går:

NYVÄLKOMNA...visst är det fint! <3


Hos Skavlan igår var en representant för Vita Hjälmarna på besök. En kvinna som måste dölja sitt ansikte eftersom hon har släktingar kvar i Syrien. De Vita Hjälmarna går in i stridsområden och med fara för sina egna liv, försöker rädda så många människor de kan ur rasmassorna. Vilka hjältar! <3

Bilderna på de skadade barnen var hemska och berättelserna fruktansvärda. Men det var sevärt ändå. Att se och höra om det som "våra" flyktingar flyr ifrån...rekommenderar en titt om du inte såg det igår. <3 För trots allt hemskt är det en tröst och ett ljus i mörkret att det finns så goda och modiga människor! 

Idag har jag studerat och försökt göra teoriprovet i örtkursen. Riktigt kul och givande! Inte klar än, men snart. :-) Hoppas ha ork i vår att omsätta teorin i praktiken ;-) 


Solen sken in när jag "pluggade" :-)

Solen gick upp 08.33 och ner 15.32 idag! Det artar sig! 

Och hunden sov gott och lugnt hela natten! :-)

Ljus och Kärlek
❤️

Från min bubbla

publicerat i Allmänt;

Vaknar upp och konstaterar att hunden varit lugn hela natten! Skönt för oss alla.
Dock konstaterar jag att värken i min kropp är kraftig, mycket kraftig. Lyckas ta mig upp och vara med på telefonmöte. Sen är det sängen som gäller igen. Maken och jag bestämmer oss för att stanna i stan. 
Sluter ögonen och hoppas att denna värkperiod blir kortvarig.

Amaryllisen ville fortsätta blomma, nu med ännu större klockor! Så vacker <3

Efter vila orkar jag ägna en stund åt att stödja "härärjag-gruppens" medlemmar som flitigt och modigt går in i kommentarsfälten på nätet som är fulla av hat. Idag är det framförallt det faktum att vi nu är 10 miljoner invånare i vårt land, som fått hatet att gro. 


Efter att ha varit i dessa träskmarker en stund är det dags för personlig reflektion:
Jag har förstått att jag lever i en "bubbla" ;-) Eftersom jag inte ser att "allt i vårt land är kaos", att "en systemkollaps är nära", att "vi snart sjunker som Titanic", att "landet alltmer liknar ett u-land", att "vi är  överbefolkade (!)" ....och alla andra "domedagsprofetior"...

Okey...att jag inte ser detta kan kanske bero på att jag sitter i min bubbla och läser fakta om hur bra det går för Sverige, att vi fortfarande tillhör världens rikaste länder. Och jag konstaterar att vi fortfarande har barnbidrag, bostadsbidrag, sjukvård, tandvård, äldreomsorg, skola...osv...även om allt inte fungerar perfekt så finns möjligheten...de jag pratar med som varit i kontakt med vården på senaste tiden är oftast mycket nöjda. Många är nöjda med skola och förskola. Och t o m äldreomsorgen. Ungdomsarbetslösheten har gått ner läste jag nyligen. Vi har religionsfrihet och yttrandefrihet. Vi har demokrati! Och de svenskar som "flyr" landet är till stor del skatteflyktingar...

Detta och mycket, mycket mer ser jag i min bubbla. Jag blundar inte för svårigheterna, hur skulle jag kunna göra det när alla nyheter bara tar upp det negativa? Men jag tror, eller vet, att det man fokuserar på växer...och lögner som upprepas om och om igen uppfattas till slut som sanningar. 

Missnöje är populismens energi, dess motor. 
Vi har alla ett personligt ansvar för det vi säger och det vi för vidare. Vi kan laga och fixa det som gått sönder. Med god vilja kan vi samarbeta, ta hand om de svagaste och skapa ett gott samhälle för alla. 

Ja, visst är jag "naiv" här i min bubbla? 
Mm..det tänker jag fortsätta med. ;-))

Sen återuppstod jag ett tag. Följde med maken och hunden ut på promenad i "vårsolen"...ja, för det kändes som vår ute idag. 

Blicken mot havet

Jag önskar Dig en riktigt fin helg!

Ljus och Glädje
❤️

Fint besök

publicerat i Allmänt;

Vi hade fint besök på gården i morse. <3

Vackra djur <3

Hunden märkte inget. Låg inne och sov efter ännu en "vandrande natt"...

Nu är vi i stan igen. Får se hur denna natt blir...;-) 

Jag gillade verkligen rådjursbesöket, men när de började knapra på mina syrener blev jag mindre glad...

Yngste sonen på besök några timmar. Härligt att få äta middag tillsammans. Nu har han och maken "övergett" mig och hunden för hockeymatch. Hunden känner sig betydligt mer övergiven än vad jag gör ;-)


Idag är jag tacksam för att Annie Lööf säger nej till samarbete med det rasistiska partiet.  Även Liberalerna säger nej. Tack!

Läste nyligen om det rasistiska partiets kvinnosyn. Förskräcklig! Så sexistiskt och förnedrande. Hur kan kvinnor rösta på dem? Jag förstår inte...

Men det är väl inte meningen att man ska förstå allting heller...

Har du märkt att ljuset stannar allt längre på dagarna nu? Ljuvligt! :-) 

Men nu är det mörkt. Nu är det kväll. 
Inför natten, låter jag dessa ord gå i repris:


God Natt min värld
Nu vill jag sova
Sova lugnt och tryggt

Få vila från världens oro
Från hatet och hoten
Från konflikter och intolerans 

Vila öronen från världens brus
Vila ögonen från tusen bilder
Vila munnen från pratet 

Släppa spänningar
Drömma drömmar
Bearbeta intryck

Kanske nås utav ett budskap
Kanske finna ett svar
I drömmens kodade språk

I tillit vill jag sova
I vetskapen om änglavakt 
Vid min dörr och vid min sida

Låta mörkret omsluta mig
Tills ljuset väcker mig
❤️

God natt
❤️

Åsikter och nattvandrare

publicerat i Allmänt;

Jag har ingen Åsikt i dag. Nej, ingen Åsikt om någonting! ;-))
Ja, men du måste väl ha en åsikt?
Nä! 
Men jag kan plocka fram fakta och sanningar...men det är väl knappast intressant? Så nej, inga Åsikter idag! 
Åsikter blandas idag ihop med fakta och sanning och det påstås att det bedrivs häxjakt på dem som vädrar sina Åsikter...? 

Åsikt betyder "det som man tror om något" ,"mening", "uppfattning" 
(jag har googlat). ;-)

Om man framhåller sin Åsikt som om det vore fakta får man nog finna sig i att bli motsagd, eller? Plötsligt så kallas sånt för "häxjakt"...

Usch, för debattklimatet idag. Oops! Där kom en Åsikt ;-) Eller mer en känsla kanske? Eller...nä, jag har ingen Åsikt ;-)

Knepigt det här...;-)

Alla har självklart rätt att uttrycka sin Åsikt. Sin mening. Sin uppfattning. Och stöd den gärna med fakta. Min åsikt ;-) 

Äh! Nu lägger jag av med detta ämne! ;-)  

Idag blev det två långpromenader. Vi har bestämt att "trötta ut" hunden. Han har nämligen fått "nattfnatt". Han vaknar och vankar omkring här vid halv tre varje natt. Ibland vill han gå ut men inte alltid. Han sitter och tittar på oss, puffar på oss, gör vad han kan för att få upp oss. Efter ett tag brukar vi få honom tillbaka till sängen. Sov! Så upprepas detta ungefär två ggr till under natten och sen är det ju morgon.....

Vi är en aning "trötta" både jag och maken...
Förstår ingenting...hunden verkar ha vänt på dygnet! Får se hur han beter sig när vi kommer in till stan och sover där...Idag har han lekt med sin polare, labradoren, förhoppningsvis blev han extra trött av det ;-) 

Nu avslutar jag med orden: Sov gott! Och om du skulle råka vara vaken vid halv tre, sänd en tanke till mig! :-) 


Tack! 
❤️

Ont i magen av skratt

publicerat i Allmänt;

Igår kväll fick jag ont i magen och ont i munnen...av SKRATT! 
Struntade i första delen av Idrottsgalan och unnade mig att ha roligt åt Johan Glans ståupp-komik. Visserligen från 2013 men Johan Glans är alltid så otroligt rolig. Tycker jag. Och nu hade jag skrattsällskap av maken som annars inte brukar gilla ståupp-komik. Men det är något särskilt med Johan, det är den där igenkänningen, vardagslivets trivialiteter. Johan blir inte sarkastisk och går inte till personangrepp. Han är rolig ändå. 
Hur som helst, det var evigheter sen jag skrattade så mycket som jag gjorde igår. Det kändes gott. ;-))

Idrottsgalan. Vi slog över till den sen. Kameran sveper över gamla
 och nya ansikten. "Men vem var det där? Nämen, är det hen? Oj, vad gammal hen har blivit! Få se nu, måste ju vara i min ålder...nä...yngre...bara... hm..." ;-))

Jerringpriset går överraskande till en ryttare. Framröstad till överlägsen seger av svenska folket. Och vilket liv det blir om detta efteråt! Sura, missnöjda, gnälliga kända som okända, spyr sin galla över "orättvisan"...Men snälla, det handlade om antalet röster! Själv tycker jag att det bara är kul att ridsporten uppmärksammas och hyllas också. 
Nu pratas det om fusk...och ordet skandal dyker upp...Om det fuskats så är det väldigt sorgligt för väldigt många...det blir väldigt, väldigt fel alltihop...

Glad blev jag över att Sportspegelpriset gick till TV-kommentatorn Lena Sundqvist. Efter allt näthat och alla trakasserier hon varit utsatt för var hon värd denna upprättelse. Hon har också vågat berätta. Om hatet. Varför hat? Hon är kvinna och kommenterar ishockey...Modigt har hon stått upp och sagt ifrån! 


Tänkte först att bilden skulle visa vackert mönstrad snö men nu ser jag den som om stenen är en symbol för alla fördomar som måste vältras bort innan dörren till frihet för alla kan öppnas :-)

Nu finns det ju mycket annat som är mycket mer "skandal" än en idrottsgala. Och viktigare också. Men när man läser om svenskar i England som möts av främlingsfientlighet och rasism efter Brexit, om mord, kidnappningar, försvinnanden, politikers sexistiska och rasistiska uttalanden och allt annat elände. Då är det skönt att ha ett Jerringpris att förvånas över och en Johan Glans som bjuder på skratt. 

För övrigt tycker jag att det, faktiskt är skandal, att sjukhus i städer stänger BB-avdelningar och ABF ordnar kurs i "bilförlossningar"...Nu handlar det om Sollefteå men även andra städer stänger ner BB. "Graviditet är ingen sjukdom", fick man höra när jag var gravid. Nej, graviditet är något friskt i sig, även om många mår dåligt. Men förlossningar innebär stora risker. Komplikationerna är många.(akut kejsarsnitt t ex) Och vad ska vi med barnmorskor till om vi istället kan "gå en kurs"? På 80-talet  var det ett himla liv om de kvinnor som valde att föda hemma med stöd och hjälp av en barnmorska. De kallades "oansvariga". Men nu, vilka är oansvariga nu? 
Det föds för få barn i Sverige, sägs det...

Nu kommer det sms från sönerna. Nya projekt på gång inom företaget...alltid lika spännande! :-)Det hänger ett nytt hjärta i mitt fönster, visst är det fint! <3

I morgon börjar blidvädret. Förändringen känns i min "vädergummakropp" som värker...fäller några tårar, biter ihop och kämpar vidare...


Tack för att du ville läsa! Kom ihåg att unna dig skratt då och då. Det förlänger livet har jag hört ;-) 
❤️

Min vintergåva

publicerat i Allmänt;

Jag uppfattas kanske som lite enformig men nu fick jag ännu en fin vinterdag att njuta av. Känns som en gåva. Och den gåvan vill jag dela med dig via foton. Om några dagar ska det bli värmegrader och regn...

Solen värmde mot ryggen idag :-)
Staketet har fått vintermössa ;-)
Grantopp!
Lite vårkänsla tycker jag att istapparna ger :-)
Ser ut som om någon sover halvsittandes...;-)

Jag är väldigt tacksam över de fina dagarna jag fått. Ska försöka låta bli att gnälla sen om det blir "tråkvinter" igen ;-) 

Make och hund har varit i stan idag. Med sig hit ut hade de sen min trumma. Så nu ska det trummas lite igen. Länge sedan sist. :-) 


<3 "Hjärter snö" ;-)

Så här skrev jag för tre år sedan. Känns ungefär lika idag. :-) 


Vandrar i ett vinterland
Snötyngda träd bildar portar
Solglitter mellan stammarna
Tystnad
Stillhet
Allt som hörs är knarret under mina skor
Jag går lite försiktigt för att inte störa
Rådjursspår i snön
Allt vilar
En nästan magisk vila
Vintermagi
Himlen är ljusblå med ett rosa skimmer
En skön tystnad
En förunderlig stillhet
Saknar ingenting
Här är här
Nu är nu
Stannar upp
Blir ett med det vackra
Andas in skönheten
Oändligt antal snökristaller skapar konstverk
Lycka
Magisk vinterlycka
Naturens konstverk i vitt och svart
Magisk skönhet
Magiskt ögonblick
Tack för att jag får uppleva detta!
Ett kärleksbudskap från alltets källa
Andas in
Blir en del av magin
Vintermagi
❤️

Alla dessa snökristaller...Vilka konstverk...:-)


Ljus och Kärlek
❤️

Suck och suck och fniss ;-)

publicerat i Allmänt;

Hm...jag hade skrivit och sparat ett utkast...men det har nu försvunnit ut i cyberrymden någonstans...kanske var det någon som inte "gillade mina åsikter"? ;-) Ha ha ha :-) Man vet aldrig...;-) 


Jag tog mig tid till att "kolla läget" i aktuella debatter på nätet. För att stödja dem som försöker hålla en god, saklig och sansad ton i kommentarerna. Inte lätt där hatet är starkt men många, många i "jagärhär-gruppen" är enormt duktiga och tålmodiga. Jag beundrar dem.
Tänker inte ta upp något exempel, kan bara konstatera att "godhetstrakasseriet" fortsätter och nu blir man misstänkliggjord om man säger att man "tror på alla människors lika värde". Suck...
Budskapet är: "du tror att du är god men det är du inte"...suck...

Om man som jag, inte blundar för de problem som finns i ett mångkulturellt samhälle men inte upplever  att vi har totalt kaos i vårt land...då är jag naiv och landsförrädare bl a. Om jag tror att problemen går att lösa om vi alla hjälps åt, i stället för "att kasta ut invandrarna", då är jag en "idiot"...bl a. Suck...

Människovärde och godhet. Ska vi inte bevara detta i vårt land??? 
Jag tycker att det är livsviktigt! Och jag är långt ifrån ensam! Tack och lov <3

Mildare och fuktigare väder idag. Men långpromenad blev det ändå. Jag har funderat lite på framtida vintrar. Kommer mina barnbarnsbarn få uppleva snö? Åka skidor och pulka, bygga snölyktor och snögubbar? 

Men klimathotet är ju bara ett "hittepå" enligt vissa politiker, så det är väl "lugnt"...suck! 
Nej, det är allt annat än lugnt! 

Nu ska jag sluta sucka för idag. ;-) Eller nej, förresten, en suck till: 

Helgen gick fort, känner jag. Ny vecka väntar. Nya möjligheter väntar. Problem är till för att lösas. Motstånd och misstag är nya kunskaper. 

Oj, det var värst vad mycket klokheter jag kunde spotta ur mig på en gång. ;-)) Bäst jag slutar nu, det kan bli för mycket av det goda...eller är det inte det som är underbart? Fniss.
Ha det gott
❤️

Gnistrande vinter

publicerat i Allmänt;

Ute lyser den vackra månen upp hela gården. En gnistrande stjärnhimmel och gnistrande snö. - 13 grader. Vindstilla och tyst. 

Jag njuter av detta från fönstret och återvänder sen till min säng och kryper ner under täcket. Elden i öppna spisen har falnat, det knäpper till lite ibland i glöden. 
Det är midnatt och jag har stängt av TV:n efter att ha tittat på dokumentären om David Bowies sista 5 år. Vilken konstnär han var! Maken och hunden sover gott. Fredag har gått över till lördag. 
Jag säger god natt och fortsätter skriva sen. 
"We could be heroes..."

Under dagen fortsätter "gnistrandet". Solen skiner och det är vackert frostigt ute. Naturen har fått silverkant ;-)


Skönt för växtligheten med ett snötäcke att vila under. Inget är dött, allt vilar, för att återuppstå till våren. Födas på nytt i delvis ny kostym. <3


Båtarna "vilar" också :-)

Skogen omfamnar oss under långpromenaden. Här är helt stilla och helt tyst. Magiskt. Vi stannar upp och lyssnar på tystnaden. <3

Nu har hunden rullat ihop sig på soffan. Jag försöker få eld i spisen. Inte min starkaste gren ;-) Maken är i stan, på hockey tillsammans med yngste sonen. 

Jag låter bara lite av den stora världen komma in här i min lilla vrå. Orkar inte just nu med allt "vansinne". Det är så mycket jag inte förstår av hatet. Och missunnsamheten. Lögnerna.  Vilar sinnet. För ny energi. 

Ikväll tror jag att jag väljer att se och lyssna på Laleh. <3

Ljus och Kärlek och många glada skratt till oss alla! 

❤️

"Lite lagom, sådär!" ;-)

publicerat i Allmänt;

Fredagen den 13:e januari. Tjugondag Knut. 

Vindstilla!
- 6 grader. Sol och blå himmel. Vackert vitt på mark och växter. Det knarrar under stövlarna när jag promenerar, det glittrar i snökristaller och vattendroppar. 
Åh, precis så här ska vintern vara! :-)

Ser du att jag är med på bilden? ;-)

Vill nästan stanna tiden just nu och bara njuta av vintern. Bara några dagar till, snälla vädergudarna? ;-)


Talgoxarna far som pilar mellan träden här och så stannar de en stund vid fågelmatarna och får sig ett skrovmål. Kurre Ekorre smaskar i sig av fröna som ramlat ner på marken. 

Jag sov skapligt trots att det var fullmåne i natt. ;-) Och ännu har jag inte haft någon otur idag, datumet till trots. Visserligen satte jag på mig tröjan bak och fram i morse men dagen har inte känts bakvänd i övrigt. :-) 

Sådana här dagar samlar jag energi. Andas. Andas in den friska luften. Andas ut oro. 
Lite jobb och lite vila. Lite skapande. (Målar lite igen) Ibland är lite lagom bäst ;-) 

Nu hoppas jag från djupet av mitt hjärta att även du har möjlighet att njuta av vintern. "Lite lagom sådär" ;-) 
Och att din helg blir en bra helg! 

Kanske upptäcker du också "ugglor i snön"...?:-)

Som avslutning bjuder jag upp till en "lagom dans"! ;-))

Allt gott!

❤️

Gör gott i själen

publicerat i Allmänt;

Önskar att jag hade orken att berätta något trevligt eller något roligt. Eller t o m något alldagligt...

Men just nu känns alla nyheter, allt jag läser och alla bilder jag ser så "futtiga" i jämförelse med det viktiga ämnet jag skrev om igår. 
Nej, jag är inte frustrerad eller arg. Jag är "bara" så förbaskat ledsen över ondskan i världen. 
Jag tycker att man måste få vara ledsen ibland. Och begrunda. Just nu är jag så trött på all "glättighet". Det går inte att hela tiden sätta glada plåsterlappar på de svåra sakerna och torka tårarna. Sådärja, nu är allt bra. Sluta tänk på det där nu! 

Nej, jag menar inte att man ska grubbla sig bitter, jag menar bara att ibland måste man stanna upp och försöka ta in även den mörka verkligheten. Känna medkänsla. Prata om det svåra som man önskar inte fanns. Och kanske även gråta.

Jag beundrar och känner stor tacksamhet till de människor som jobbar mot ondskan. Som vågar se och ta hand om de allra mest utsatta i vår värld. Vilka hjältar! Ni är värda allt vårt stöd. <3

Jag tror inte att någon förövare blir en bättre människa bakom lås och bom, men vi måste låsa in dem för att skydda våra barn. Jag tror inte heller att själva straffet fängelse är avskräckande men ändå. Huruvida vård och terapi fungerar eller inte har jag ingen aning om. 


Något fint och ljust ska jag väl bjuda på ändå. Så vacker himmel denna vinterdag! :-)
Och bästa polarna lekte i snön ;-)

Vi kan påverka. Igår talades det om sexualbrott under riksdagsdebatten. Det är ett litet steg, men ett viktigt steg! :-)Skönheten i naturen gör gott i själen <3

Önskar dig 

värme, ljus, glädje, trygghet och en stor portion kärlek. 
❤️

"Allas våra barn"

publicerat i Allmänt;

Idag måste jag samla mig för att kunna skriva. 

Om det som får många att skriva i affekt. I frustration. Av vanmakt...
Det smärtsammaste som finns att skriva om.
Om barn. Barn vars barndom tas ifrån dem. För att perversa män våldtar dem. På bordeller i många länder. I hemmet, på nätet...här och i övriga världen...
Pedofiler. Som köper barn. Som säljer barn. Som filmar övergreppen och säljer filmerna. Osv...
Det finns inte ord för denna grymhet och ondska. 
De få som åker fast för dessa fruktansvärda brott får i vårt land mycket låga straff. För så ser vår lagstiftning ut. 

Nu höjs röster för en ny lagstiftning. De flesta partier är för. Men det behövs mycket och starka påtryckningar från oss "vanliga" för att något ska ske överhuvudtaget. Barnen har inte tid att vänta på någon "utredning"! 

Så gör vad Du kan! Läs i Aftonbladet som skriver om detta nu. Skriv under för förändring. På nätet finns: "Skärp straffen för nerladdning av våldtäkt på barn" som är ett upprop till regering och riksdag. Stöd gärna föreningen Love and Hope (tidigare LoveNepal) som vill rädda flickor ut från sexhandeln. 

Vi kan alla göra något! Vi kan alla göra skillnad! 

Det här engagerar mig djupt idag. Även om mitt engagemang går långt tillbaka i tiden när det gäller barns rättigheter. Ända sen jag gick med i Rädda Barnen någon gång på 80-talet. "Man gör det lilla man kan" <3

Ute snöar och blåser det. Inomhus sprakar brasan i öppna spisen. Jag är beskyddad. Jag är välsignad. Tacksam för det. 

Var rädd om Dig!
Var rädd om allas våra barn!
❤️

Heja Silvia!

publicerat i Allmänt;

Att Silvia berättar att hon tror på och känner av spöken (andevärlden) på Drottningholm, får naturligtvis en representant för Humanisterna att protestera. 
För dem som inte tror att vi har någon själ, är detta naturligtvis jobbigt och falskt. Och att drottningen...men så förskräckligt! ;-) 
Heja Silvia! Bra! Det är självklart att det finns "spöken" på slott. Andeväsen, energiminnen osv. 
Och de finns inte bara på slott. Låt ingen ta ifrån dig din upplevelse Silvia! 
Vetenskapen kan inte bevisa allt. Och tvärtemot vad som skrivs i media så närmar sig vetenskapen och kunskapen om andevärlden varandra! Hur jag vet det? Jo, jag läser skrifter om detta, aktuell forskning, nyfiken som jag är. 
Så spännande...
Man kan självklart inte vara övertygad om något man själv inte upplevt. Jag är övertygad...jag har upplevt...
Att vara skeptisk, det är bra, men att döma, det är illa...

Så, det var dagens "predikan" från mig. ;-) Av vinterlandskapet som mötte oss igår, finns nu bara delar kvar. Blöt snö på marken, takdropp...mulet. Men det var ändå skönt att gå ut på en promenad. Längesen sist för min del. Och vid sjön var det vackert som alltid. Och det där lätt rosa ljuset på himlen, det gillar jag. 


Det blåser kraftigare nu men inga varningar här...ännu. Värre söderut. 

Idag tänker jag speciellt på min duktiga vän som arbetat och kämpat på 11 månader i sträck med ett jätteprojekt! Hon har byggt en modell över hela Uppsala!!! Alla byggnader, befintliga som planerade finns med på modellen. T o m var enda liten kolonistuga!  Det finns ingen som jag önskar ledighet, vila, avkoppling, så mycket som just henne! <3 
Bragdmedalj? Ja, men det ska väl gå att ordna ;-)

Förkylningen börjar släppa taget om mig...peppar, peppar...och energin börjar så smått komma tillbaka...en skön och befriande känsla <3

Flåset är uruselt så jag måste ta mig ut på allt längre promenader. På med kängor med dubb! ;-) 

I morgon går solen upp för Dig igen!
❤️

Nattuggla

publicerat i Allmänt;

Ibland så bara...är det så här...

Så var det i natt för mig. Innan hostan satte igång och den gjorde inte saken bättre...

Alltså blev det inte alls särskilt mycket till sömn. Och vilka märkliga tankar, vilket sammelsurium till minnen som dyker upp. Och inte finns det någon avstängningsknapp! 
"Blir nog lättare att sova efter ett toalettbesök", tänkte jag. Två gånger med samma negativa resultat. ;-) "Hm...kanske är lite hungrig?"... Smyger upp och för att "inte väcka den hund som sover", (maken vaknar inte) bestämmer jag mig för att inte "prassla" med något...det fick bli pepparkakor, den burken låter inte när man öppnar den...knaprar i mig, dricker vatten...ute är det mörkt och stilla...klockan närmar sig tre...
Jag känner mig lite ensam. ;-) Var är alla andra nattugglor? 

Borstar tänderna och går och lägger mig. Slumrar till och ...börjar hosta...

Men jag får ingen panik. Jag har ingen tid att passa. Tack gode Gud för det! Minns alla nätter förr i tiden när paniken kom vid tretiden och man skulle upp vid sextiden för en lång arbetsdag. Numera är jag väldigt priviligerad. 

Morgonen kommer. Solen tittar in. Jag lyckas ta mig upp i någorlunda anständig tid. ;-) Tulpanerna sträcker sig mot ljuset. 

Frukost, jobb och så äntligen tar vi oss ut till torpet igen! <3

Ett vinterland möter oss. Rådjuren har lämnat spår efter sig i snön på gården. Hunden står och kikar mot grinden och undrar om inte hans kompis, labradoren, ska dyka upp. Brasan sprakar och värmer gott. Just nu är det lugnt. Just nu är det bara Här och Nu. För en stund. Tack :-)

Jag såg hyllningskonserten till och dokumentären om Ted Gärdestad igår. Väldigt fint. Den speciella symbiosen mellan bröderna imponerar. Det tragiska slutet för dem när Ted tog sitt liv. Underbar musik av Ted och fantastiska texter av Kenneth Gärdestad. Tack till dem båda! 
Här en av de finaste texterna. Hoppas att du hör melodin i ditt huvud när du läser :-) 

Ge en sol till jordens barn
Låt den stråla vänlig och klar
Ge en sol till till jordens barn
Låt den måla himmel och hav
Hur ska barnens värld se ut
När det Goda Livet tar slut
Kan vi dra en plog och harv
Över jorden varv efter varv

Allt vad barnen drömt om
Finns i deras små rum
Universum ryms i en kub
På bara fjorton tum

Ge äng med blåeld på
Stor och varm där barnen kan gå
Ge en skog av guld och hägg
Häng en sol på barndomens vägg

Ge ett snövitt minne
Av vårt ljusaste tid
Ge ett hav som brusar och slår
Utan att ta strid

Ge en sol till jordens barn
Låt den stråla vänlig och klar
Ge en sol till jordens barn
Låt den måla himmel och hav
<3 <3 <3

"Ge ett snövitt minne" :-) 
❤️
Kärlek
❤️

Personligt rekord?

publicerat i Allmänt;

Men hur snuvig kan man bli? Och hur många gånger kan man nysa på rad? Jag tror jag håller på att sätta nytt personligt rekord! ;-)


Och hur många gånger kan man hosta under en natt innan lungorna hoppar ur? 

Du har gissat rätt! Jag har fått en riktig, gammaldags, hederlig (?) förkylning! Atjo, prosit! 

Vad nu det ska vara bra för? 
Ja...det kan man undra...


Vackert vid solnedgången igen! <3

Idag har jag haft glädjen att gratta tre vänner. En fyller 70, en fyller 50 och en fyller 1 år. Den siste är fyrbent, de andra är tvåbenta. ;-) Grattis!!!<3

Man kan inte säga annat än att de nordiska skidtjejerna är fantastiska! Heja, tjejer!!! Girlpower!!!


Så har jag fällt en tår när jag lyssnat på en del av Michelle Obamas sista tal som first lady. Hon talade till ungdomarna om vikten av kunskap, utbildning. Om att inte ge upp. 
Den kvinnan har karisma! Och klok är hon! Kommer att sakna henne...

Atjo! Atjoo! Atjooo!!!
Snörvel och host...

Jag vet, det går över ;-)


Sista tomten packas ner till nästa jul. Denna är vit. Jag blev så glad att hitta en vit tomte! En liten en i en blomkruka med vita amaryllis ;-) Jag vet inte varför jag gillar vita och gråa tomtar? Det bara är så ;-))


Och ute är det vitt. Kanske åker vi ut till torpet i morgon och stannar några dagar. Längesen sist. Men först ska vi jobba. Vardagen är tillbaka. Det känns bra, tycker jag :-) 

Det är visst något hyllningsprogram till Ted Gärdestad ikväll. Kanske något att se :-) 

Prosit då!

Pax et Bonum
❤️


"Vanlig lördag"

publicerat i Allmänt;

Så blev det en "vanlig" lördag igen ;-) 

Nu ska glada julen ut, ut, ut...
Eller rättare sagt: ner, ner, ner...;-) 

Det snöade in på båda, inglasade, balkongerna i natt. Så änglar och stjärnor hamnade på golvet. Det avgjorde saken. Nu ska glada julen ner, ner, ner...;-)

Men ljusslingorna får vara kvar ett tag till, så fint i vintermörkret. Och adventsstjärnorna...någon dag till...

Resa till Gotland bokad inför första jubileet detta år ;-) 

Och så steg temperaturen igen. Nu är vi på väg mot plussidan här i min vrå av världen. 


Tidig middag idag. Det är hockey som står på programmet. Hunden betraktar oss. Något är fel. "Ni äter mat innan jag fått min mat!"

Nej, vi åt inte hämtpizza men Snobbens nos påminner så mycket om vår hunds nos. Han må höra dåligt men luktsinnet är det inget fel på! Nosen arbetar ständigt, ständigt på "jakt". Och snabb är han. I Göteborg stal han en hel ost från frukostbordet! Vi vände bara ryggen till en sekund! ;-))


Nu ligger han i vänteläge vid ytterdörren. Mat serveras om en timme. Han gnyr lite, av övergivenhet. Husse är borta! Att jag matte är här, det bryr han sig inte om...det är sååå synd om honom! ;-) 

Jag, "hockeyänkan" vilar, pysslar, 
läser, plockar ner tomtar i sina skrymslen till nästa jul...och nu har jag bloggat! :-) 

Ljus och Kärlek

❤️

"Att se på stjärnor"

publicerat i Allmänt;

Trettondag JulFiras under kristen tid till minne av när de "tre vise männen" hittade fram till Jesusbarnet. Om de var tre vet man ju inte, det står inget om antalet i Bibeln. Huruvida de var konungar eller astrologer vet man inte heller. Troligen astrologer (stjärntydare) eftersom de följde en stjärna.

Astrologi, som vi möter den i tidningarna, om hur planeterna och stjärnorna står i förhållande till varandra när vi föds och hur detta präglar vår personlighet och vår livsväg...det har jag svårt att ta till mig...med all respekt för de som arbetar seriöst med astrologi! 
Men jag roar mig ändå med att läsa, ibland. Nu idag läser jag att jag som är född i Fiskarnas tecken är: "Poetisk, Sentimental, Velig, Svag, Trofast, Romantisk, Hal" ...;-)
??? Poetisk, ja...Trofast, ja...men...sentimental? verkligen inte! Och ännu värre: "hal??"Svårt att stå för sina åsikter"! Ha ha ha...knappast. ;-) "Velig och svag"??? Visst är jag svag i vissa sammanhang och visst "velar" jag ibland (som nu) men något utmärkande karaktärsdrag hos mig kan man väl ändå inte säga att det är! Eller? Hi hi ;))
"Poetisk och andlig", ja. "Konstnärlig och älskar att både skriva och måla" JA! "Vill gärna hjälpa andra" Ja, det stämmer :-) Sen kommer det "roligaste": Kläder: "Fisken älskar blommigt, peasley och brodyr"... nej. Mat: "vegan eller vegetarian"...hoppsan, det visste jag inte ;-) Men att jag älskar fisk och skaldjur, det stämmer. 
Hi hi..,detta är bara ett utdrag ur ett "Astrospecial" i tidningen Nära. En  seriös tidning som jag gillar mycket men det här tar jag allt med en nypa salt ;-) 

Kanske är jag lite skeptisk mot astrologi för att jag är både fisk och vattuman. Gränsen går olika i olika tidningar och böcker. 19 eller 20 februari. Läser därför också om Vattumannen...och inser att jag inte hör hemma där heller.. hi hi...jag är nog ett "särfall" eller helt enkelt "mig själv" ;-) Fniss...

Naturligtvis borde jag läsa mer om riktig astrologi för att lära mig mer. Och det kommer jag kanske att göra också. Jag tvekar inte en sekund på att vi påverkas av stjärnor, planeter, ja, hela universum. Men hur mycket det har med vår personlighet att göra...där sätter jag ett frågetecken. 

Astronomi vill jag också lära mer om :-) 

Det är vad jag roar mig med denna helgdag, förutom att vila en trött själ och en värkande kropp. Vad gör du denna dag? Vare sig du jobbar eller är ledig, så hoppas jag att du mår bra. 

När jag var i Göteborg syntes månen och planeten Venus (aftonstjärnan) tydligt på kvällshimlen. Så visst tittar jag mot stjärnorna ibland! ;-) 


Vi behöver väl alla en ledstjärna av något slag. För mig handlar det om att följa ljuset. Det goda som lyser upp min livsväg och gör det lättare att vandra rätt. Kärleksljuset. Änglars ljus. Goda människors ljus. 

En bild i repris <3

Om bland tusen stjärnor
någon enda ser på dig,
tro på den stjärnans mening,
tro hennes ögas glans.Du går icke ensam.
Stjärnan har tusen vänner;
alla på dig de skåda,
skåda för hennes skull.

Lycklig du är och säll.
Himlen dig har i kväll.

(Carl Jonas Love Almqvist, ur Songes, 1849)

Ljus och Kärlek
❤️

Hemåt

publicerat i Allmänt;

På hemväg.

Solen skiner på oss från en molnfri himmel nästan hela vägen. Temperaturen sjunker och det blir allt mer vinter ju längre norrut vi kommer. Vid rastplats Borasjön är det lika förföriskt vackert som alltid. 

Vi har bestämt oss för att ta vägen via Sala istället för Uppsala. Två masskrockar på E4:an norr om Uppsala gjorde valet lätt. 

Det är bra med Drive-in när fönsterrutorna går att dra ner...är de fastfrusna går det mindre bra att beställa...lärde vi oss i Västerås ;-) 

Drar en suck av lättnad när yngste sonen bestämmer sig för att inte åka upp på hockeymatchen ikväll. Även om vägen efter olyckorna verkar öppna upp igen så varnar man för halka och dålig sikt. 

Hockey går att se på TV också. ;-)

Hoppas på positivt besked från äldste sonen också. Men det gäller inte hockey eller väglag. 


Jag känner mig fortfarande matt men att bara sitta i bilen går ju bra. :-) Och vackra snölandskap har vi åkt genom hela resan. Nu när vi närmar oss Gävle visar termometern - 15.5 grader. Men vad är det? I nordligaste Norrland är det - 43...;-) 

Dock verkar inte Kung Bore stanna någon längre tid, denna gång...
Fasligt vad han far fram och tillbaka nuförtiden!

Vackra vinter :-)

Trevlig trettonhelg önskar jag

❤️

Ankrat i Göteborg

publicerat i Allmänt;

Jaha ja...
Nehej nej...

Vi skulle varit på väg hem nu men vi är kvar i Göteborg. Vi "ankrar" här ;-) Inte på grund av det usla vädret och dåliga väglaget utan på att jag insjuknat i nåt mysko "hostamedfeberochkräkningar"...Är totalt utslagen. 
Inte helt oväntat, både min mamma och min syster hade detta under jul och mellandagarna. 

Ute blåser det kraftigt. Och det snöar från och till. 

Försöker läsa lite nyheter men det går dåligt. Har bara en tanke i huvudet: bli frisk!!!

En glad nyhet snappar jag dock upp: ett kusinbarn till mig är Guldbaggenominerad för bästa kvinnliga huvudroll!!! Tuva Jagell för sin roll i filmen Pojkarna. :-)

Man kan inte säga annat än att jag blir uppassad och får utmärkt omvårdnad här hos mamma. Både maken och mamma sköter om mig. Tacksam för detta. <3

I morgon måste vi ta oss hem. Arbete väntar. Och ärligt talat så längtar jag hem. Jag började längta direkt när vi lämnade stan. Kände väl på mig vad som komma skulle...

Nu snöar det ymnigt och jag hoppas att det går bra för alla som är där ute i trafiken. I hela vårt avlånga land. 
Vintern kom nu...
För att stanna? Vi får väl se...


Mammas vackra ängel.

Var rädd om Dig!

❤️

På resa

publicerat i Allmänt;

Måndag. Uppe tidigt. Det snöade lite lätt igår kväll så det är lite vitt ute. Jag har hostat större delen av natten så pigg är jag inte. Precis i tid sitter vi alla fyra i bilen. Vendelsö nästa. 

Vacker himmel

Hos sonen med familj, i deras nya villa, bjuds vi på fika. I Arboga rastar vi. Äter husmanskost och blir proppmätta ;-) 

Hunden får sig en liten promenad. 

Solen börjar gå ner. Månen är bara en skära. 

Strax norr om Finnerödja får vi lov att krypa fram och stundtals står vi helt stilla. Det är följderna efter en olycka. Mellan två tunga lastbilar står vi och känner oss små. Men det finns inget annat att göra än att acceptera situationen. Tacksamma över att det inte var vi som råkat ut för olyckan. 


Just nu känns resan lång. Klockan är 16.50 och enligt GPS:n ska vi vara framme 19:15. Det mörknar snabbt nu. Kroppen värker och jag börjar undra vad jag gett mig in på...

Trafiken åt båda hållen är som ett evigt pärlband. 

På nätet flödar kommentarerna angående gruppvåldtäkten av en pojke och där förövarna inte blev dömda till utvisning till Afghanistan. Hatet flödar. Alla afghanska killar "döms" nu som våldtäktsmän i rasisternas ögon...
Brottet är avskyvärt. Det är vi nog alla överens om. Lika avskyvärt som alla andra våldtäkter. Men plötsligt orkar jag inte läsa ens de sansade och ickehatiska kommentarerna. Gruppen "jagärhär" gör ett fantastiskt jobb men för mig är allt det här för mycket just nu...och jag tänker: vet jag tillräckligt för att kommentera? Svaret blir nej...

Och snart får vi krypa fram i snigelfart igen...det har skett en olycka till längs E20...varnar de på radion...

Ska försöka sova en stund...zzz

På återseende!
Love
❤️ 

Det får vi tro på! ❤️

Nu skriver vi 2017

publicerat i Allmänt;

Det är nästan redan förmiddag när jag vaknar och tar mig upp. Det ser ut som om det varit fest i lägenheten i natt....;-) Spåren är tydliga, ändå var vi bara tre personer...och en hund...

Spåren från gårdagen ska städas bort. Och diskas bort. Men de trevliga minnena bevarar jag inom mig.

Två småvinster på Bingolotto! God mat, trevlig stämning, goda samtal, bra musik på TV:n. Och vid 12-snåret (och flera timmar innan) ett enormt fyrverkeri från alla håll i stan. Vackert, onekligen vackert, men jag sänder tankar till alla stackars djur. Vår egen hund var helt oberörd av alltihop, tack och lov. 
Vi skålade i champagne och kände att det var ganska skönt att vi inte avgett några löften som måste hållas. ;-)

Klockan närmar sig 12. Mamma och jag sitter fortfarande vid frukostbordet, iklädda morgonrockar och pratar över en kopp te. Solen tränger in genom fönstret. Hustaken är vita av frost. Vi bläddrar i boken. Lena och Gösta Linderholms "Livsnjutarboken". Mamma vill skriva av några recept. Jag tar kopior på dem. Vi tillhör två olika generationer, mamma och jag. Men det är nog skönt för henne att slippa skriva. Hennes fingrar är krökta av artrosen.

Vid ettiden går vi ut i solen. Lite kallare än igår men hög skön luft och frostigt vackert.  

???

Vi ser något speciellt också under vår promenad. I ån. En säl! Den är så söt när den tittar upp ovanför vattenytan. Sen simmar den under ytan igen. Tyvärr för långt bort för att jag ska kunna fota den. Jag hoppas att den når havet, vilket jag tror är dess mål. Vi pratar om sälen, kan det vara ett gott tecken att se en säl första dagen på nya året tro? ;-)Nu packar vi. I morgon skjutsar vi hem mamma. Ska bli kul att återse Göteborg igen. Men vi vänder ganska snart tillbaka hem. Det blir en kort visit. 


God fortsättning!
Frid och allt gott
❤️