Sitt speciella ljus

publicerat i Allmänt;
Hunden snarkar gott bredvid mig i soffan. Han, jag och maken har varit på långpromenad. På isiga vägar. Det värsta underlaget som tänkas kan. Men man måste ju ut och röra på sig! Både tvåbenta och fyrbenta. Det är alltid samma fasa för mig. Jag är livrädd för att halka. Minnet från tidig tonår, när jag halkade och drattade på ändan framför en framfarande stadsbuss, försvinner aldrig. De starka ljuslyktorna som kom närmare och närmare medan jag kämpade mig upp. Det gick bra! Men minnet av skräcken finns kvar i min kropp för alltid.

Skare är det också. Det väcker också minnen. Från barndomen när man var ute i alla väder. Åkte "tefat" i skarsnön. Rev sig blodig på händerna i den hårda snön. Men vad gjorde det? Man fortsatte ändå för det var ju så kul! ;-)

Alla väder och alla årstider har sin speciella skönhet och sitt speciella ljus.


Medmänsklighet
Med-mänsklig-het

Ser på ännu en bild av ett litet dött barn som spolats i land på en strand...denna gång sprids inte bilden på samma sätt som bilden av Alan Kurdi. 
Denna gång blir det inga insamlingsgalor...vi reagerar knappt längre...vi vänder ryggen till...

Maskerade män går till angrepp mot unga med "utländskt utseende"...för att polis och politiker inte "gör det dem ska"...allt fler tycks tycka att detta är "rätt beteende"...det kallas t o m för "manifestation"...

Tänk att vi lever i ett land där vi kan läsa och se bilder av det som sker här och ute i vår omvärld och bara rycka på våra axlar och tänka att vi inte orkar bry oss längre....

Med mänsklig het

När t o m mina förståndiga vänner säger att "det får man ju inte säga för då kallas man rasist"...då inser jag att den rasistiska propagandan vunnit. Det är precis det här de vill uppnå. Att vi ska tro att vi ska kallas rasister om vi t ex vill ha kvar våra svenska traditioner. Så infekterad är debatten idag. Men varför tror vi att våra invandrare vill att vi ska ogilla våra egna traditioner? Vad är det som säger att människor som är för mångkultur tycker att vi ska frånsäga oss vår kultur??? Det är precis det här rasisterna vill att vi ska tro! 

Det är så mycket av "det har jag hört", "det var någon som sa", "media döljer sanningen", "vakna och se verkligheten" osv....
Jag vet inte hur det är med er men jag blir så trött...

Det jag känner är att jag för min del måste ta hjälp av historien för att förstå vad som nu sker. Pendeln slår alltid tillbaka. Allt förändras men vissa saker uppstår igen i en nyanserad form. 
Från Facebook

Jag medger för mig själv att jag blir alltmer pessimistisk. Orkar inte längre hålla skenet uppe. Men helt besegrad är jag ändå inte. Innerst inne vet jag att det fortfarande finns väldigt mycket MEDMÄNSKLIGHET. 

Och när Hare Krishna kom med sina klockor dansande fram mellan Nordisk Ungdoms demonstration och motdemonstranter kom leendena fram på ganska många. Trots hätsk stämning hade dansen en förlösande effekt. Om ni inte sett inslaget från Stockholm, gör det. Det känns hoppingivande. :-)

Önskar en alla en bra vecka. 
Pax et Bonum
❤️
 

Spännande lördag

publicerat i Allmänt;
Varje 30:e januari är det lika spännande: vem av mamma och mig ska hinna ringa först att gratulera på namnsdagen? I år hann mamma Gunhild först ;-) 
Och som vanligt har min fantastiska ingifta faster Gunhild kommit ihåg att skicka kort! :-)
Gunhild och Gunilla betyder: ("stridslysten) "sköldmö"...bara så att ni vet ;-)
En bra bild av mig...;-)

På förmiddagen gav vi oss ut på en spännande färd till Sandviken. Spännande för att en stor del av vägen bestod av total isgata...tack och lov är maken en lugn och erfaren förare!
Spännande var också teckningsutställningen vi besökte. Mest roligt var naturligtvis att träffa fina och duktiga konstnären Erik Hedin, prata med honom och beundra hans fina hundteckningar. 
"Vila x5" Hundarna alltså ;-) Trubbnosiga och spetsnosiga vovvar. 

Spännande är det också att nu sitta och testa de nyinköpta akrylpennorna. ;-) Har aldrig målat med såna förut!


Och dessutom är det en spännande match mellan Luleå och Brynäs på TV. Heja Brynäs! :-)

Att se på konst ger mig energi. Det gör mig gott. Och jag är glad och tacksam att maken gärna gör mig sällskap. 

Önskar er alla en riktigt fin lördagskväll!
Ljus och Kärlek
❤️

Rapport från ett torp

publicerat i Allmänt;
Det är fredag kväll. Ute regnar och blåser den vackra vintern bort. Starka, dånande vindbyar får regnet att piska mot fönsterrutorna och det knakar i huset. Ibland hörs ljud av något som brakar eller ramlar ner...undrar vad? Jag tänker på den vackra, stora björken bakom lilla stugan, den som maken vill såga ner... men jag vill ha kvar...kan inte se något i mörkret utanför...

Maken har åkt in till stan på hockey. Hunden har svårare att inta lugnt "vänteläge" här än i stan. Han lägger sig nära mig i soffan men kopplar inte av. Vid varje skapt ljud tittar han undrande upp. "Det var bara vinden", säger jag. Han tror mig inte.;-)

Elden i öppna spisen har falnat och det börjar kännas lite kallt i rummet. Ska försöka få igång en brasa igen. 

Är bjuden på vernissage i morgon. Det ser jag fram emot. :-)
I kväll blir det TV-tittande. Kul att testa sina kunskaper på På spåret. Det brukar vara si och så med det. Och med "si" menar jag att det ibland går riktigt bra och med "så" menar jag mindre bra. ;-)
Om jag inte kan någonting skyller jag på glömska på grund av ålder ;-)

"Undrar vad som låter där ute? Och när kommer husse hem?"

NAMASTE
❤️Lycklig? Präktig? Tacksam? ;-)

publicerat i Allmänt;

"Är du lycklig?" Frågar Renée (Renées brygga) Lena Philipsson.
Lena svarar: "Man är ju inte lycklig varje dag men generellt är jag lycklig. Jag tycker att jag har det bra." :-)

Tycker det är ett "bra" svar. För så är det väl för de flesta av oss. Eller? Just den här dagen kanske du inte går omkring i ett lyckorus men om du tänker efter så är du väl lycklig i det stora hela? 

Vi uppmanas ju hela tiden att söka lyckan. Någon annanstans...som om det är något vi kan uppnå... Eller något som kan köpas....eller vinnas...
För stunden kanske. Visst har vi alla speciella händelser, speciella ögonblick då vi var väldigt lyckliga. Då lyckobubblorna bara växte och växte...

Men kan det vara så att lyckan finns där hela tiden? Hos oss? Om vi tänker efter. Om vi känner efter. För vad är lycka? Mycket pengar? Om man tittar på de rikas dokusåpor är det lätt att konstatera att de inte direkt verkar vara harmoniska och lyckliga. 
Visst är det kul att kunna köpa allt man vill ha. Men är det lycka? 

För mig är lycka att få vara den jag är. Att orka stå i min sanning. Att ha underbara människor omkring mig. Att ha ett hem,make, arbete, familj, vänner, släkt. Närhet till natur och djur, hav och sjö. Lyssna på musik, se film, måla, läsa en bok, yoga, promenader, möte med människor...
När man varit så sjuk som jag har varit och delvis är, så är lycka vissa dagar att orka kliva upp ur sängen och känna att benen bär mig. Jag har det bra. Jag är lyckligt lottad. 

Lycka tror jag också är att kunna glädjas åt det lilla, det vackra, det goda, det vardagliga. 
Lycka för mig är att kunna se de vackra grå nyanserna. (Vet att jag tjatar om detta ;-)

Lycka är också att då och då få vara lite arg eller redigt förbannad. Att ha möjlighet att gnälla lite lagom ;-) Utan att stanna i dessa känslor. 

Ett särskilt lyckligt ögonblick var det inte för mig när min stifttand plötsligt ramlade ur. Men lycklig är jag att jag lever i ett land där jag kan få tandvård. Visst är det dyrt men ändå....

Ett lyckligt ögonblick var när jag igår packade upp beställda varor från butik Silvertassen i Alfta! 
Så fint, så nyttigt, så gott <3

Vädret här där jag är skapar inte direkt några lyckobubblor inom mig. Snöblask. Men jag har bra kläder och stövlar för detta väder. Och en stuga med en värmande brasa. Och en längtan till våren. Att längta är en del av lyckan. Tacksamhet är en del av lyckan.


Kanske tycker du att jag låter för präktig i mitt inlägg idag. ;-) Självklart är jag olycklig över en massa saker, men i grunden är jag en lycklig människa. Tacksamhet är min bas. Den skapar lycka. Och som det står i bilden i början: "Ett lyckligt liv är en pågående process."Lyckotankar till Dig
❤️

Hade behövt en kram

publicerat i Allmänt;
27 januari
Förintelsens minnesdag
"Vi får aldrig glömma", säger folk från både vänster och höger. Förutom de som förnekar att det hände så verkar alla vara överens om detta. 
Under hela mitt medvetna liv har jag brottats med frågan: hur kunde det ske? Hur kunde "vanligt folk" rösta fram ett rasistiskt parti till regeringsställning? 
"Det kan aldrig hända här", säger många. Andra säger att det är på väg att hända här....
Jag börjar förstå att det hände, hur det hände... Så många människor börjar nu anamma "vardagsrasismen". Den smyger på, den tröttar ut, den accepteras... 
Vi lever i en komplicerad värld. Det som händer nu är inte lätt att hantera. Men om vi vågar se verkligheten, det onda och det goda och söker gemensamma lösningar i medmänsklighetens tecken, då borde det kunna fungera...

Hatet är ju något som jag också funderar/funderat mycket på. Igår fick jag lite kunskap via programmet "Mitt Sverige". Rekommenderas. När fd nazisten Tobias Svan berättar om hur han kände under tonåren. Hur han efter sina föräldrars skilsmässa hatade allt, kände sig krossad, tyckte att världen var ond och hur han bara kände sig hemma i hatet hos nazisterna. Där han var aktiv under flera år. Men han stod inte ut med våldet och drogerna. Han lämnade och reser nu runt för att hjälpa unga att inte hamna i detta. 
När reportern frågar vad han behövt för att inte hamna i nazismen, svarade han: "en kram och en vuxen som lyssnat på min oro".... Jag lärde mig också att hatet är som en drog...
"Hat påverkar ens intellektuella förmåga
Hat påverkar dig ungefär likadant som kokain
Är du hatisk när du har ett politiskt tänk då är det inte bättre än att vara påverkad varje gång du tänker på politik"

Tobias Svan fd nazist

Jag lärde mig en hel del av det programmet. En mörk bild av vårt land idag. Utanförskap bl a. Jag hoppas att programmet i fortsättningen visar även den ljusa, goda bilden av vårt land. För den finns ju!

Vi får aldrig glömma! Nej, och vi får inte upprepa det fruktansvärda som hände...
Lyssna på varandra. Krama varandra ❤️

1940. En flicka nås av Rädda Barnens hjälpinsatser. 

Glöm inte!
Upprepa inte!
Det finns godhet 
Det finns kärlek
Välj kärlek
❤️
Pax et Bonum
❤️

I mitt vinterparadis

publicerat i Allmänt;

Det är - 13 när jag vaknar. Solen strålar så gott den kan. Vi tar en promenad på förmiddagen, jag, hunden och maken. Får sällskap av granne med trevlig hund. Vi har inte träffats på flera månader så vi har mycket att prata om. Hundarna är glada att se varandra också. :-) Vi pratar om väder, hälsa och om det hänt något särskilt i området. Det verkar ha varit lugnt. Fem gånger har han behövt ploga vår väg, berättar grannen. Postbilen kommer och grannen hämtar posten till sig och till en annan granne. Man hjälps åt. 

Det är ännu en sån där obeskrivligt vacker dag. Kanske den sista på ett tag. Det ska bli värmegrader och kanske till och med regn. 

Jag hamnar i "plåtartagen". ;-) Ser så många fina och lustiga motiv. Naturen har vintermössan på :-)Inte kramsnö men väl en snökram ❤️


Jag vaknade av månens sken i natt. Det var en stark fullmåne! Kan titta på månen länge, länge...tänk att det varit människor på besök där! Men månen har ändå inte tappat sin magiska tjusning. Inte för mig i alla fall. 
"Månlandskap?" ;-)


I väntan på vår och sommar ;-)

I morgon blir det en sväng till stan för yogakurs och jobb. Det blir bra :-)

Allt gott! 
❤️

Bilderna på månen blir aldrig riktigt bra men den här är skaplig ;-)

Vintervackert

publicerat i Allmänt;

Äntligen på väg till torpet. Det var längesen sist...

Lycka är att komma ut till torpet och finna det i orört skick. Spår efter rådjur i snön. Lite råttbajs under diskbänken. Pumpen fungerar. Konstaterar att lägsta temperatur här har varit - 25.9... Brasan sprakar och värmer skönt här inne. Ute skiner solen och allt är obeskrivligt vackert. - 3,6 grader. 


Äppelträd i vinterskrudVackert och stilla vid sjön. Naturen vilar. Vintersömn. 

Den vaktande ugglan har fått vintermössa ;-)

"Vinterhund" ;-)


Skönt att vara här i tystnaden och lugnet. Unna sig lite vinterdvala. :-)


Lite väl långhårig, det ska åtgärdas. Men just nu får hunden vila. 

I kväll är det fullmåne. Hoppas på klart väder så att man kan njuta av den ordentligt. 
Tog med mig nya akrylfärger ut...hoppas vara lite kreativ...det mår jag bra av...:-) 

Maken kör snöslungan. Vi får plogat vägen fram till och en bit in på tomten men resten står vi för själva. Önskar er alla en riktigt skön söndagskväll och en ny fin vecka med lagom många utmaningar och en stor mängd möjligheter! 

Ljus och Kärlek
❤️

Goda nyheter och en olöst gåta mindre :-)

publicerat i Allmänt;

Så är det! Anser jag ;-)
När jag vilat mycket som följd av t ex en kraftig förkylning, då dyker det alltid upp en massa gammalt bagage som tynger ner. Så nu har jag stannat upp, öppnat ryggsäcken och rensat bort en del onödigt. Igen! ;-)
Bland annat:
"Duktig flickasyndromet"
"Kvinnatigaiförsamlingensyndromet"
"Trointeattduärnåtsyndromet"
"Duärförgammalfördetsyndromet"
;-)
Ja! Och mer därtill. ;-)
Så där ja! Bort, bort. Förstår inte varför jag burit omkring med detta? Hur kan jag tro att jag ska få respekt från andra om jag inte själv respekterar den jag faktiskt är? 

Fick goda nyheter från UNICEF igår. Bland andra följande nyheter:

Både Somalia och Sydsudan har under 2015 skrivit under barnkonventionen och därmed lovat att följa den.

Tre påsar nötkräm om dagen är allt som behövs för att rädda ett undernärt barn. Det och vaccinationer får nu Hadiza i Nigeria. Hon är 7 månader och väger 3,5 kilo... I Nepal har UNICEF och radiokanalen Radio Nepal börjat sända ett program med livsviktig information och psykosocialt stöd till de drabbade efter jordbävningarna våren 2015.

I Jemen genomförde UNICEF tillsammans med lokala partners i augusti en stor vaccinationskampanj. På bara sex dagar vaccinerades fyra miljoner barn mot polio!

Visst är det härligt med goda nyheter! Att hjälpen når fram! Att det händer positiva saker! :-)

Och idag kom svaret på det vi "alla" funderat över: Den femte fickan! Varför finns den lilla femte fickan på jeansen?? ;-)) En fråga som gäckat oss alla! Eller hur??? Hi hi :-) Och det rätta svaret är:
Jeansmärket Levis lanserade den femte fickan redan på 1800-talet. Syftet med fickan var att cowboys skulle ha någonstans att lägga sina fickur! :-) (Källa:Aftonbladet)
Så nu kan vi sluta fundera på det! ;-))
En olöst gåta mindre. Hi hi :-)

Lördag eftermiddag. Tvättmaskinen har stannat och tvätten väntar på att plockas ur och hängas upp på tork. Maken och yngste sonen har bänkat sig på Gavlerinken. Hunden ligger i "vänteläge" vid ytterdörren. Det snöar ute. I morgon ska det visst bli plusgrader och på tisdag ska det regna?? Är vintern slut nu? Det tror inte jag :-) 
Några kloka ord :-)

Önskar dig en fin lördagskväll. Önskar att den blir så som du vill att den ska vara. Vare sig du jobbar eller är ledig. 

Ljus och Kärlek
❤️Kramar, heder och väsen

publicerat i Allmänt;

Fadime. Fotot från Fb:sidan "Glöm aldrig Pela och Fadime riksförening."

Heder betyder ärlighet, god moral, ära, gott anseende. 
Det är helt obegripligt hur man kan mörda sin dotter, syster, släkting och tala om heder.
När jag idag googlar på ordet "hedersmord" och namnet Fadime dyker det upp mycket skilda uppgifter och åsikter. Men helt klart är att Fadime Sahindal dödades av sin far den 21 januari 2002. Hon mördades för sitt västerländska sätt att leva. För att hon ville vara en fri kvinna. För att hon hade modet att berätta om förtrycket, våldet, hoten. Vad jag kan utläsa så var hon och familjen inte muslimer. En del påstår att de var kristna. De var kurder från Turkiet. 
Hedersmord är tydligen något som funnits i Mellanöstern även innan islams födelse. Om jag läst rätt. 

Usch, ruggigt att skriva om detta, men vi får aldrig glömma...och vi måste tala om det! Bort med ordet "heder", det handlar om mord! 

Idag gläder jag mig över alla kramar som skickas runt på nätet. Det är ju "kramens dag" idag. Speciellt glad blir jag över att inte läst en enda sur kommentar om att "alla dagar är väl kramdagar" ;-) Javisst, ska vi kramas alla dagar men kramen kan väl få en dag av extra uppmärksamhet? 
Kramar får oss att må bra. Kramar reducerar stress, rädsla och ångest. Enligt forskningen. Varför det nu måste forskas på det? Det visste vi väl ändå? Eller? :-)

Igår såg jag det andra programmet med Lars Lerin. Denna gång träffade han Mikael Persbrant. Vilket möte! Ett så fint möte! Se programmet om du inte gjorde det! Rekommenderas varmt <3 Jag blev helt uppfylld av värme i hjärtat av att se dessa två tillsammans. När Persbrant pratar om Lars och nämner ordet "väsen"...åh, vad jag gillar det! :-) Det är så fint, det där: väsen. 

Nu lägger sig mörkret över Gävle Strand där jag bor. Det är dock ljusare lite längre del av dagen nu :-)

Den ljusnande framtid är vår! Eller hur? :-)

KRAM
❤️❤️

Tankekullerbyttor och slut på ursäkterna ;-)

publicerat i Allmänt;
Ögonblicket när man kommer till insikt om att yogamattan inte är en inredningsdetalj utan något man ska använda... Då helst till yoga...;-) Slut på ursäkterna! Nu kör vi! Eller, ja, jag kör! ;-)Julklapp :-)

Jag trodde att kroppen skulle protestera men tvärtom, den sa: "ah, det här ja, det är kul" ;-) Ibland är man snabbt tillbaka även om det gått en tid. :-) 
Det finns en till "grej" här som skulle behövas tas fram och dammas av...men, "en sak i taget".

Hostan är reducerad med hjälp av hostmedicin. Nu är det mest morgnarna som är "hostiga" ;-) Tacksam för det! 

Min vackra orkidé blommar igen :-)

Det förs en debatt på nätet och massmedia som jag inte begriper mig på...det verkar som om man påpekar att det finns svenska män med otäck kvinnosyn, så innebär det att man vill förminska och tysta ner det faktum att det finns män från andra kulturer som har en otäck kvinnosyn??? Och uttrycker man kritik om en del svenska mäns beteende så är man vänstervriden feminist? 
Suck....Självklart är alla påverkade av den kultur de växer upp i! Självklart ska vi kämpa mot all ojämlikhet och kvinnoförnedring!!! 
Nej, jag förstår mig inte på denna debatt! Vi måste kunna tala om hur verkligheten ser ut, utan att bli kallade vare sig rasister eller sverigefientliga! Varför måste vi hela tiden stå i varsin ringhörna, beredda att kämpa mot varandra? Lyssna på unga tjejer, hur ser deras liv ut? Lyssna på killarna! Och vad gör vi åt problemet? Hur går vi till väga? Här och i andra länder. Hur lär vi ut mänskliga normer och regler? 

Nej, nu lägger jag av med detta ämne. Jag är så trött...det känns som att banka huvudet i väggen hela tiden. 

Jag har mediterat idag. Skönt. Funderar på att börja måla igen, i kväll. Det är också meditation. Vi behöver nog alla något som får oss att vila från bruset. :-)

Eftertanke. Analys. Återhämtning. Har vi tid för detta i vårt samhälle? Allt går så fort. Alltför fort ibland. En tankekullerbytta är inte så dumt att göra...den är inte farlig...;-) Den betyder inte att du byter åsikt men den kan ge förståelse för hur andra tänker. Och den kan, i bästa fall, ge dig en återkoppling till den du innerst inne är. 

Svammel? Flummigt? Nej, då jag är bara en "vänstervriden feminist" som gjort några tankekullerbyttor i mitt liv ;-)
Hi, hi...ni får tro vad ni vill ;-))

Till sist: 
"Tacksamhetens lov" <3

NAMASTE
❤️
Deppig måndag?

publicerat i Allmänt;

Jag tycker att den här är kul. Men det här tänket/känslan hade jag mer förr. Som egenföretagare flyter vardag och helg ofta ihop. Det finns en frihet i det på gott och ont. Dock klingar inte måndag lika negativt hos mig som tidigare :-)

Och på tal om måndag. Vet du att den här måndagen kallas för Blue Monday? Enligt en brittisk forskare är det här den mest deppiga dagen på året. Som följd av mörkret, ny arbetsvecka och julhelgernas inverkan på privatekonomin... ;-) Så om du känt dig extra deppig idag så vet du varför...
Nej, jag tror inte på detta. Deppigaste dagen på året skiftar nog från person till person allt efter den privata situationen ;-)
Alla dessa märkliga forskningsresultat!  ;-)

Det fanns idag t o m tips i vissa tidningar på hur man skulle överleva denna Blue Monday...jag har överlevt utan att läsa dem! ;-)
Undrar förresten hur man mäter graden av "deppighet"??

Idag fick min make något så ovanlig som ett mejl från framtiden...hi hi, spännande va? ;-) Det var daterat den 21 januari...;-))

Ljus, hopp och kärlek!
❤️En del av lyckan

publicerat i Allmänt;
Söndag.
Idag väljer jag att fokusera på det positiva. 

Att min make säger: "du ser mycket piggare ut idag" :-)

Att solen skiner. Det gnistrar så vackert i snökristallerna. <3

Att regeringen meddelar att de tar till tuffare åtgärder mot sexövergrepp och näthat. ( Finns bra info om detta på Aftonbladet ) Heder åt regeringen som tar dessa problem på allvar! Lycka till!

Att jag från och med igår har vetskap om att något, för mig, väldigt spännande snart kommer att hända. "Snart" är inom en kort tid eller om ett år. Spelar ingen roll. Längtan och förväntan är en del av lyckan. Liksom tacksamheten. <3

Eftersom bloggen är min så passar jag på att göra lite reklam för en del av mitt företag:


Inför veckan vill jag säga:
:-)

Var rädd om Dig! Var rädd om de dina. Så länge vi har varann...❤️
Ljus och Kärlek
❤️

Bara vara. Bara låta vara

publicerat i Allmänt;
Stänger av omvärldens sus och brus en stund. Fokuserar på mitt inre. Mediterar. Lyssnar. Filosoferar. Fokuserar på det inre ljuset. En stund. Allt blir stilla. En kort stund. Även tankarna. Nu är Nu. Tacksam. 

Jag stod stilla en stund
I tanken
I medvetandet
Något hände inom mig
Vad? 
Insikt?
Nej...
Fråga?
Nej..
Oro?
Nej...

Bara stillhet
Frid

Det jag kan känna i hjärtat ibland
Fanns plötsligt i tanken
❤️


Igår kom boken jag beställt. En andlig bok om Visdom. Den kom till mig i rätt tid. Jag behövde den för att öppna upp mig igen. Känna glädje i själen igen. Känna tro och tillit. 

Jag tror att alla människor behöver få stilla sig ibland. Bara vara. Bara låta vara. Tystnad och stillhet är en bristvara idag. Ja, det är nästan "lyx". Jag har läst om skolor som har meditation på schemat. Lyckliga dem eleverna! 


Ovanlig molnformation på himlen idag.

För första gången på en vecka vågade jag mig ut i den kalla luften idag. Stod inte ut med bara inomhusluften längre. Kallt var det! Men ändå skönt på något vis. Och jag har inte hostat mer än vanligt sen jag kom in. ;-)

Tvättmaskinen snurrar på, maken fixar i köket, dammsugning och golvtorkning är klart, mörkret lägger sig...

Jag väljer lugnet och ron i kväll. Världens oro fortsätter därute och jag tar del av den snart igen. Men just i kväll: lugn och ro. 

Önskar Dig det lugn och den ro som just du behöver. ❤️
NAMASTE
❤️
Tulpaner och moraliskt förfall

publicerat i Allmänt;

15 januari.

På plussidan: IKEA:s globala mjukdjurskampanj har resulterat i skolutbildning för över 12 miljoner barn, meddelar Rädda Barnen. 
Visst blir man glad! :-)

På minussidan: Kommunal
Moraliskt förfall kan man väl lugnt kalla det som nu avslöjas. Vad händer med människor som får makt? Förbluffande många verkar tappa både omdöme och sunt förnuft! Och allt moraliskt tänk. Skrämmande! 
Nu faller korthuset. Och där sitter de skyldiga, helt nakna inför öppen ridå och försvarar sig genom att ljuga! De kan inte gå därifrån med hedern i behåll men däremot med en fallskärm full med miljoner!!!

Jag var med i Kommunal under många år men när jag blev egenföretagare gick jag, av naturliga skäl, ur. Det fanns perioder när jag kände att facket hjälpte mig, stred för mig men det fanns också perioder när jag undrade vad facket var till för. 

Vad känner en lågavlönad barnskötare och ensamstående förälder, som alltid betalat in sin höga fackavgift, nu? 

Med tanke på alla människor som stridit för sina rättigheter och vettiga arbetsvillkor bakåt i tiden, fackföreningsrörelsens ursprung, växer skammen minut för minut. 
Hur verklighetsbefriad kan man bli? 

För att avsluta på plussidan: Idag är det Tulpanens Dag. :-)
❤️
Älskar Tulpaner. Och jag gillar att det är Tulpanens Dag mitt i kallaste januari :-)

Maken kom hem med två buketter. De står fortfarande invirade i plast en stund. :-) Tack älskade make ❤️

En doft av rökelse sprider sig i lägenheten. Har packat upp en leverans smycken till företaget och det är från "ett sån där affär som luktar så där", som maken sa ;-) Jag njuter! Nu har jag jobb i helgen med att fota och lägga upp på sidan för försäljning :-)

Trevlig helg önskar jag Dig!
❤️
Pip i luftrören

publicerat i Allmänt;
Jag har pip i luftrören och i bröstet. Först förstod jag inte vad det var som lät. Men det fanns ju ingen annan i rummet så det måste ju vara....det kom inte utifrån, det kom inifrån mig! ;-)

Kallare nu. Klarare väder, lite sol. Tack för att det slutade snöa! Det räcker som det är nu! Vacker, vit vinter :-) 

Jag vänder ryggen till debatterna på nätet och massmedia. Min "röst" börjar tystna. 

Jag "flyr" in i en annan värld. Fiction. En bok. Där finns också problem som ska lösas men jag behöver bara flyta med. Författaren har redan lösningen ;-) 
Just nu är det Henning Mankells "Svenska Gummistövlar" som jag läser. Verkar lovande. Tror det var hans sista bok?


 

Har idag beställt en bok av en vän. Ser framemot den... 
Det är något speciellt med böcker :-) Och fina vänner <3

I morse hade en kär vän lagt upp denna bild på min tidslinje Fb:

En kramig hälsning ❤️ Gissa om jag blev glad av den! Vilken bra start på dagen :-)

Nu delar jag den med er: 
KRAM!!!
❤️
Och så är det dags för mig att vara "hockeyänka" igen och dags för hunden att inta vänteläge igen. ;-)

Allt gott!
❤️

Tappa inte fokus

publicerat i Allmänt;

Det gamla flaskskeppet. Tycker så mycket om det. Jag tror det vilar på en hemlighet ;-)

Sanningen kommer alltid fram till slut. Den måste bara vänta ut de stora, svarta rubrikerna, de utspridda lögnerna och fördomarna, skrikandet och gapandet, oförmågan att ifrågasätta, spekulationer och massmedias vinklingar. 
Idag läser jag vad en av We are Sthlm-festivalens fältassistenter har att berätta. Han heter Martin Eidensten. Han var där, han såg och han berättar sanningen. I bl a Aftonbladet Debatt igår. Att läsa för den som vill ha kunskap. 
Vill citera detta: "Att koppla sexuella övergrepp till etnicitet är felaktigt, orättvist och farligt"

Dessutom tar man ju bort fokus från det verkliga problemet: att tjejer utsätts för sexövergrepp av killgäng. Det måste, alla som kan, hjälpa till att förhindra! Tappa inte fokus. 

Längtan till sommar och strand, varma vindar och sol. Minnen samlade i en vas. :-) 

Jag är väldigt trött. Av hostan och värken och vädret. Snökanonen som yrt nu i flera dagar har lugnat ner sig men blåsten är kvar. Kallt ska det bli. Vargavinter kanske? 


Himlen i eftermiddags.Vacker färg :-)

Jag har turen och förmånen att kunna jobba hemifrån. Är glad över det. Får i alla fall lite gjort trots "ohälsan". Tacksam. 

Ikväll ser jag på konstnären Lars Lerins program där han samtalar med Anni-Frid Lyngstad. Två favoriter för mig. De kommer bl a att tala om sorg vet jag. Ett ämne vi ofta skyggar för men kanske mer borde ta del av. Eller? 

Innan jag slutar delar jag med mig av denna:


Pax et Bonum
❤️ 
Dance the blues

publicerat i Allmänt;

Efter en lite mindre hostig natt vaknar jag sent. Andas in. Andas ut. Vinklar på persiennen: Vitt. Snörök. Blåst. Snöfall. Som "vanligt" är det värst över Gästrikland. ;-) Risk för 30 cm snö under dagen. "Prognosen ser fortsatt snötung ut", skriver GD. 
"Gilla, gilla la la la läget"...???

"Paddan" har pipit flera gånger under morgonen. Möts av nyheten att David Bowie lämnat jordelivet. Lite förvirrande eftersom han nyss släppt en ny platta. Cancern tog honom. Sorgligt. Han var verkligen en av de stora musikerna. En av min ungdoms stora favoriter. Miss you! Thank you for your music! R.I.P David Bowie <3

Nu har jag lyssnat och tittat på ett stort antal musikvideor med Bowie. Minnen, härliga minnen. Den där rösten! Och hans olika stilar, olika utseenden. Olika personligheter. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att dansa med i "Let's Dance" ;-) Satt inte heller still under "Dancing in the Street" med polaren Mick Jagger! Vilka killar!!!!

Sen var jag yr och måste vila. ;-)

Längtar så efter att bli fri från förkylningen och medföljande trötthet. Ingefärate och en klick honung! Lenar och lindrar. :-)

Snön yr. Temperaturen har stigit till 0. Den tunga, blöta snön ramlar ner från tak och träd. Plötsligt längtar jag till sommaren...

"Let's dance put on the red shoes and
dance the blues

Let's dance to the song
they're playin' on the radio

Let's sway 
while color lights up your face
Let's sway
sway through the crowd to an empty place"

Osv....
❤️

Jag är väl medveten om att denna sång är en av hans lättviktare. Inte alls intellektuell eller djup som många andra. Men efter att ha sett hans senaste (sista) ångestfyllda men vackra videor så kände jag just nu för det lättsmälta och glada :-) 
Helt klart var hans sista låtar ett farväl...

Kom ihåg: "We can be Heroes" :-)

Slutklottrat från min igloo.
Var rädd om Dig 
❤️


Risk för snökanoner

publicerat i Allmänt;
Hostandet tar aldrig slut. Inte snöandet heller....;-) 
Om ni inte hör ifrån mig på ett tag så vet ni att snökanonerna har gjort sitt och jag är insnöad på obestämd tid. ;-) Eventuellt kan ni höra ett envist hostande från mig där djupt inne i min igloo. 
Kanske dags att verkligen göra allvar av tankarna på att gå gå i ide? ;-)

Ni som inte varit med om vintrar i Gävle tycker naturligtvis att jag överdriver. Men se det gör jag inte... Som jag skrivit förut: börjar det snöa i denna stad/detta landskap så slutar det inte....;-) 
Varför bor jag då här? För att jag vill bo här och ja, jag ska inte gnälla. Bara konstatera fakta: "ett lågtryck med tillhörande fronter har parkerat sig över Gästrikland"..."sk snökanoner kan uppstå"...(Arbetarbladet)

"Snökanon"= områden där det lokalt kan komma extrema mängder snö ...

En tröst är att det troligen avtar med snöandet under torsdag...!?

Om jag ogillar snö? Absolut inte! Jag gillar snö...i lagom mängd...naturen behöver vila och snö är vackert. 

Lagom med snö och en försiktig sol. Så var det igår :-)

Bjöds igår in att gilla satirtecknare Ulf Ivar Nilssons Fb:sida. Självklart gillar jag den :-) och delar med mig av några av hans träffande teckningar:


Jag tycker att de är så bra och hoppas att Du också uppskattar dem. Ibland måste man få skratta åt det absurda i vårt samhälle. ;-)

Från mitt ide till Dig:
Ljus och Kärlek
❤️
Vi hörs väl när jag tinat upp till våren ;-)
Hi hi...troligen tidigare...;-)

Vinterskrud

publicerat i Allmänt;
Nu kläs naturen i vinterskrud
Kylan är för många hårda bud
Men i varma kläder
Går jag ut i vinterväder
Beundrar landskapet mitt
Allt är vitt, allt är vittTemperaturen faller
Vackraste snökristaller 
Bildar sköna mönster
På mark och fönsterAllt känns vila och ro
Över isen en snöig bro
Just denna dan
Blev vi kvar i stan
Njuter av sol och snö
Längtar inte efter tö

Kanske jag gjorde
Vad jag inte borde
Trotsat hostan och gick ut
Nu är inlägget slut
:-)


Kärlek och Ljus
❤️Kvinnofrid och det sensuellt vackra

publicerat i Allmänt;
Jag tänkte skriva mina tankar om Kvinnofrid men ämnet är för stort för en som hostat sönder en sömnlös natt och vars temp stiger och stiger....och ögonen rinner. Huvudet värker. 
Jag vill bara vädja till alla att tänka ett varv till när det gäller vidrigheterna i Köln. Det finns svenskar som är kriminella. Det finns flyktingar som är kriminella. Trots att vi är ett tämligen jämställt land så finns även här en märklig kvinnosyn. För i våra domstolar skuldbeläggs och ifrågasätts fortfarande kvinnor i våldtäktsmål. Och straffen för våldtäkt är låga. Under hela mitt liv har jag varit rädd för att gå ensam hem på kvällar. Det är inget nytt. Att göra det som nu sker till en anledning att stoppa invandringen, det ogillar jag. 
Det märkliga är att när man protesterar mot vidrig kvinnosyn blir man kallad feminist, som numera är ett fult ord. Jag är feminist. Det betyder inte att jag är manshatare. Det betyder för mig att kampen för kvinnors lika rättigheter inte är över. Kampen för kvinnofrid är långt ifrån över. Vi har i Sverige haft lyckan att ha starka kvinnor som kämpat för det som vi idag tar för givet. 
Jag blir ledsen när jag ser att kvinnor använder ordet feminist med förakt. Det är väl bättre att vi stödjer varandra? Inte mot männen, med männen. Och stödjer våra invandrade kvinnor i deras kamp. 
Många har lång väg framför sig att gå för att nå jämställdhet. Många känner inte ens till sina rättigheter. 

Egentligen så handlar ju det här om människosyn och människovärde...

Sträck på dig kvinna! Du är vacker! Du är stark! Du är värdefull!!! Du är en underbar människa! 

Hi hi! Nu skrev jag en massa ändå! Engagemanget är det inget fel på. ;-)
Det kvinnligt skira. Det sensuellt vackra. 

Den spröda ytan. Det hemlighetsfulla inre. Den starka kärnan. Gudinnans styrka. Andligheten. 

Jag delar med mig av denna igen: :-)

Dansa glädjen i mig
Dansa du gudinna
Låt vinden leka i ditt hår
Känn marken mot din nakna fot

Spegla dig i ljuset
Sväng runt, sväng runt
Armarna mot himlen
Sväng runt, sväng runt

Klappa dinahänder i takt
Stampa dina fötter mot jorden
Låt höfterna gunga
Sjung!

Sjung av glädje, ett glädjetjut
Sjung av tacksamhet
Känn hjärtat slå
Känn din frihet

Du lever!
Du är älskad!
Dansa, dansa, dansa!
Du Är!

Känn din kraft
Din kvinnokraft
Dansa du gudinna
Dansa du kvinna!
❤️
Jag skrev denna en dag i somras när jag plötsligt fick en sån härlig frihetskänsla. Och glädje över att vara född till kvinna. Den glädjen är en rättighet ❤️
Pax et Bonum
❤️

Skoknarr i snön

publicerat i Allmänt;
-"Är du förkyld?", undrar min vän, när jag hostande och snörvlande och kraxande besöker henne i yogasalen där hon målar vacker sanskrit på väggen. Jag tvekar innan jag svarar: -"Ja, igen"...För det känns som om den här evighetsförkylningen blivit någon form av normaltillstånd...Ibland känns det bättre, nästan helt bra, ibland sämre...
Passade på att plåta "min" Buddha när jag nu var i yogasalen. <3

Utsikt från ett av fönstren i den vackra yogasalen:


Trotsade kylan och vandrade ut i det vackra vädret idag. Till jobbet. Ordentligt påpälsad i lager på lager. Det bet ordentligt i kinderna. Men så skönt med den klara, kalla luften, solglittret i snön och knarret under skorna. :-) 

Det sägs att man inte ska gå ut i kallt väder om man är förkyld. Jag tror tvärtom att inomhusluften är sämre att vistas i. En liten sväng utomhus är bara nyttigt. Om man inte har feber förstås, eller bihåleinflammation. 

"Snöbockar" :-)

Nu ska jag jobba lite hemifrån. 
Avslutar med dikten (igen) som är så bra att läsa när man känner att man borde göra så mycket mer för sina medmänniskor och världsläget:

Jorden kan du inte göra om.
 
Stilla din häftiga själ! 

Endast en sak kan du göra: 

en annan människa väl. 

Men detta är redan så mycket 

att själva stjärnorna ler.
 
En hungrande människa mindre 
betyder en broder mer." 

-Stig Dagerman-

"En annan människa väl" <3

Ljus och Kärlek
❤️


Hitta inte på några dumheter nu!

publicerat i Allmänt;
"Hitta inte på några dumheter nu", säger maken i bestämd ton till mig. Han och hunden ska strax åka ut till torpet. Min kropp klarar inte en bilresa idag, så jag måste stanna hemma. Med "dumheter" menas exempelvis: dammsugning, strykning, garderobsröjning, gardinbyte...sådant jag absolut "måste" göra men absolut inte bör göra...
Han har så rätt! Min kropp värker i varenda led och muskel efter en intensiv tid. 
"Lägg dig i sängen och vila!"
Det är av kärlek han beordrar mig. När nu inte jag lyssnar på min kropp får maken sätta ord på det jag bör göra...<3

Det är en kall vinterdag. En mycket blek sol lyckas ibland titta fram mellan molnen. Små snöbyar drar snabbt förbi. 

Trettondagen. Undrar hur länge vi kommer ha kvar denna helgdag? Firas till minne av de vise männen som följde stjärnan och hittade till Jesusbarnet i Betlehem. De överlämnade sina gåvor och varnade Josef och Maria för kung Herodes som ville döda Jesus. Det är då som den lilla familjen blir världshistoriens kanske mest kända flyktingfamilj.
Tre vise män i keramik. De tillhör min fina krubba. Kamelen är köpt i Betlehem. :-)

Nu har maken skickat två fina bilder från torpet. - 13 grader och precis lagom med snö. Jag tycker lite synd om mig själv en stund, för att jag inte kunde följa med ut ;-) Sen känner jag tacksamhet för att jag har det så bra som jag faktiskt har det! Det kommer fler fina vinterdagar, hoppas jag! 

Längtar dit! 

Undrar om starta tvättmaskinen tillhör "dumheterna"? ;-) Äh, det får vara. Det är helgdag idag. Satsar på lugn, ro och tystnad istället. Så tyst som det nu kan bli i en stad. ;-) 
Vila och meditation får det bli. Och ett fotbad till kvällen. En bra bok och det sista av julgodiset. "Sötebrödsdagarna" är härmed över. ;-) Lax till middag. :-)
Jag har det väldigt bra! Och jag lovar: inga dumheter. Idag...

Önskar dig all det lugn och all den ro just Du behöver!
❤️


Det handlar om antalet

publicerat i Allmänt;

Igår kväll när det var dags att dra ner persiennen konstaterade jag att det snöade igen. Mjuka, tysta flingor föll till marken. 
Så här såg det ut mitt på dagen idag. Det fortsätter att snöa. Det är fint men jag blir lite orolig. Börjar det snöa i denna stad händer det att det "aldrig" slutar förrän det handlar om meterhögt i stället för centimeter eller decimeter...;-)
Enligt SMHI:s prognos snöar det inte idag men däremot i morgon ;-)

För första gången denna vinter har det plogats här i området. Snösvängen får nog åka ut en sväng till, tror jag. 

Har ingen aning om hur det ser ut i torpet....;-)

Många har städat bort julen. Jag väntar till senare i veckan. Det är ju Trettonhelg.
Men julblommor som gjort sitt får nu bli till jord igen. Det eviga kretsloppet.

Den gamla bocken får stå kvar på balkongen några dagar till, liksom lilla granen. :-)

Jag läser att en varg skjutits i Ockelbo under vargjakten. Det finns nog ingen fråga som är så svart eller vit som vargjaktsfrågan. Det finns inget "mittemellan", ingen gråzon. Antingen är man varghatare eller vargkramare. Själv är jag i en gråzon. Jo, det är jag! Självklart hör vargen, detta mytomspunna och nästan heliga djur, till vår fauna. Vargen är ett stiligt rovdjur som följer sina instinkter. Men när det är ont om byte, när vargen tar boskap och hundar och springer rädda och förvirrade omkring i städer, då bör man enligt mig, fundera på antalet vargar. Alla som haft en hund vet att hunden blir en familjemedlem och en kär vän. Att vargen tar en hund inne på den egna tomten, att höra hundens ångestskrik...är en mardröm som nu allt oftare blivit verklighet för ett flertal hundägare...Åh, det här är en sån där väldigt svår fråga som det är svårt att ha en bestämd uppfattning om. För det är så många känslor inblandade....

Jag läser också om flyktingen Ehsan, 15 år, från Afghanistan. Han har levt som flykting i Iran och tagit sig till Europa. I Tyskland berättade en polis att Sverige är ett bra land för ungdomar. Men det är stopp i Köpenhamn för Ehsan som inte har någon ID-handling. Att skaffa ny ID-handling i Iran är omöjligt för flyktingar från Afghanistan. Ehsan har flytt utan bagage och med bara 60 euro på fickan. Han ville till Europa för att plugga och skaffa sig en framtid. Nu vet han inte vad han ska göra...
Sverige har stängt sin dörr. 
Jag gnäller inte på regeringen, det får andra göra, men jag förstår inte deras beslut. Jo, jag förstår att det precis som i fallet med vargarna, handlar om antal...
Men känslan som kommer till mig är att när vi stänger ute andra kan följden bli att vi stänger inne oss själva....

När de svåra frågorna virrar omkring i hjärnan för mycket och för länge är det skönt att koppla av i fantasins värld. I en bok. Denna "drunknar" jag i just nu. Julklapp från mamma <3

Önskar er en fin Trettondagsafton och skön Trettondag!
❤️Frost och snö

publicerat i Allmänt;
Det frostnypna vackra
Bilden är några dagar gammal. Idag har det, oväntat, snöat här! Så nu ligger ett tunt, vackert, vitt snötäcke över det frostiga. 

Trött är läget för dagen. Efter lunch skjutsade vi ner mamma till Uppsala. Nu sitter hon på tåget till Göteborg. 
Men hu, så jobbigt jag upplever det med  det stora resecentret! Vart ska man gå? Hur ska man gå? Vi knallade på mamma och jag i kylan, släpandes och bärandes på väskor, letandes skyltar för att hitta till spår 1. Vi klev ur bilen vid spår 8. Alla andra tycktes veta precis vart de skulle och hur. Och bråttom hade alla. Vi hade gott om tid men man faller lätt in i rytmen. Vi kom rätt till slut. Men rätta vagnen var förstås längst bort...;-) Jag känner mig så liten och förvirrad i såna här situationer. Det gjorde jag inte förr. Då gillade jag pulsen i storstan. Men det var före utbrändheten. Och jag var ung...

Vi kramar om och vinkar till avsked. Och vänder om, hemåt. Till den mindre staden. Hem.

Efter intensiva och roliga dagar, slappnar jag av och tröttheten lägger sig som ett täcke över mig. Tvättkorgen bågnar av tyngden från tvätthögen, kylskåpet behöver rensas från "utgången" mat, vissnade julblommor behöver kastas, golv dammsugas, sopor ska ut...men det finns en morgondag...

Ett litet klokt ord på vägen från denna "sötnos":


Var rädd om Dig!
NAMASTE
❤️Extra lagom

publicerat i Allmänt;
Ibland är det nästan så jag önskar att jag hade en "extramage", en mage för allt extra gott som man äter extra mycket av under julen. ;-)

De två senaste dagarna har jag blivit bjuden på så mycket gott. God mat, gott fikabröd, gott godis...
Nu måste det bli mindre av det "extra"! För någon "extramage" har jag ju inte...

Snön lyser med sin frånvaro här vid norrlandsgränsen. Under vår resa ner till Bålsta och Stockholm igår mötte vi vintern söder om Dalälven. Och mer och mer snö blev det ju längre söderut vi kom. Känns som lite av "upp och nervända världen". 
Stockholm...just här ser det inte så vintrigt ut...

Värmande och go gemenskap är något jag verkligen "gottat" mig extra mycket med.I Bålsta träffades min svärmor, min mor och min "plastsvärmor" ( ja, jag har en hel del såna där "extrasläktingar"). Och när jag och maken lämnat tillbaka barnbarnet till hennes föräldrar, anslöt vi oss också till sällskapet. Oj, så kul vi hade. Så många minnen att dela. Jag bodde i Bålsta mellan 1973-1977 och det var där jag och maken träffades. Det är något speciellt att få minnas tillsammans. :-)

Idag blev vi bjudna till goda vänner. Myyyysigt! Och många extra glada skratt. Och mycket av det "extra goda" ;-)

I morgon åker mamma hem. Så roligt att hon mår så väldigt mycket bättre än förra julen. Orkar så mycket mer. :-)

En lagom dos av gemenskap och en lagom dos av ensamhet. Det är nog idealet i livet. Tror jag. I alla fall för mig. Nu är jag ju sällan helt ensam, jag har ju både make och hund, men den ensamhet jag ibland har, den är "lagom" ;-)

Lätt förvirrad av alla helgdagar, har jag iallafall uppfattat att i morgon är det en vanlig måndag...fast inte riktigt..det är en mellandag...På onsdag är det helgdag igen...;-)

Jag önskar oss alla lagom dos av helg och vardag, lagom dos av gemenskap och ensamhet. Och lagom dos av det goda...eller man kanske inte kan få för mycket av det goda? ;-)

God fortsättning på nya året! 
Ljus och Kärlek
❤️
"Nyårsbubbla"

publicerat i Allmänt;
Egentligen är allt som vanligt
Fast ändå inte
Egentligen är det en vanlig dag
Fast ändå inte

Vi har passerat något osynligt
Gått över en osynlig gräns

För tiden syns inte
Men den känns

Vi lämnat något bakom oss
Och klivit in i något nytt

Fast ändå är det egentligen en vanlig dag
men ändå inte

Denna dag är utvald
Denna dag är nyårsdagen
❤️
Jag är tacksam över att ha en hund som inte reagerar ett dugg på knallar och smällar. Och ett barnbarn som inte vaknar av oljudet. För oj, vad det smällde här omkring oss igår. Vackra fyrverkerier att njuta av, men det hade räckt runt 12-slaget. Nu höll de på i flera timmar innan. Jag säger som min svärdotter: tänd tomtebloss istället! :-)

Malenas uppläsning på Skansen var enligt mig, den bästa någonsin. Vilken känsla hon la i orden <3 

Hur kan man starta ett nytt år? Tja, vi började i morse med att rengöra under badkaret...;-) Det var akut! 

"Min korg är ockuperad igen...hur tänkte ni nu? ;-) Det där med barnbarn är ju trevligt...men också lite konstigt...hon har ett märkligt revirtänkande...."

"Undrar om det är någon som kommer?"

Mamma kom just nu och berättade att hon har det så bra, så bra. :-) Vårt gästboende får helt klart godkänt. 

Det känns som om jag är i en bubbla idag. Mörkt och mulet hela dagen, fuktigt kallt ute. Vi satt uppe och pratade till närmare halv 2 i natt. Skumpan var god men sätter sina spår i form av en "tung" skalle ;-) Men trevligt hade vi! Ingen promenad i dag. Men å andra sidan var vi ute på en riktig långpromenad igår. Förra året :-)
Vi stannar i bubblan och låter dagen flyta på. Mysigt.

God fortsättning på det nya året!
Kom ihåg att vi skapar 2016 tillsammans!
❤️


Här skapas det också. Play Doh är bra för både gammal som ung. Och kul är det! <3 :-)