Sista februari

publicerat i Allmänt;
Tisdag 28 februari 2023
Grattis alla Maria! 
 
Så tog sista vintermånaden slut och första vårmånaden mars ska ta vid. 

(null)
Gårdagens sol gav upphov till ett flertal snygga skuggspel. :-)

(null)
Glitter på vattnet :-)

(null)
Ett annat fönster :-)

För drygt 20 år sedan kom ordet "snippa" in i Svenska Akademins ordlista för nyord…men det ordet kan inte gubbar i domstolarna. Alltså, seriöst, vad sysslar de med??? Jag utgår från att du känner till denna händelse, den är svår att undvika i nyhetsströmmen. Tack och lov att uppmärksamheten och proteststormen är stor! För detta är så sjukt!!!
Man lyssnar inte på barnet. Man tror inte på barnet. Man ifrågasätter. Man friar en våldtäktsman! :-( Att inte bli trodd är ännu ett övergrepp från vuxenvärlden. 

Att bli utsatt för svek och inte ha förtroende för vuxna, det blir man trasig av…tro mig…jag vet..

(null)
Gamla rosor är ändå rosor. Och vackra! 

Olof Palme. 37 år har gått sedan vår statsminister mördades på öppen gata…så mycket av det han varnade för sker idag…rasism, ökande klassklyftor, fattigdom, egoism, extremism. osv…

(null)
Det kanske ser avslappnat ut, men han registrerar allt. "Tänk om matte kunde bestämma sig för att vila istället för att flänga omkring". <3

Grattis, Sverige! Vi har fantastiska skidåkare, både kvinnor och män. Främst kvinnor. :-) Medaljregn! Tack!!! :-)

Härligt vinterlovsväder! I alla fall för dem som firar i "mitt" område. :-) Jag njuter också. Av sol, värme, snö och issmältning. Våren! Den börjar kännas! :-) 


Dagens ord: "Konservatism är stafettlopp på stället." :-) Alberto Moravia

Önskar Dig glädje och hoppfullhet! 

Värme
♥️










På mitt vis

publicerat i Allmänt;
Söndag 26 februari 2023

Idag var första dagen på över en vecka som jag var ute på promenad och första gången på över två dygn som jag ätit en måltid. Vet inte vad det är för basilusk eller virus som grabbat tag i mig men jobbigt är det. 

Och ja…mer än så orkar jag inte skriva om detta just nu. 
Många förknippar vita liljor med begravning. Inget fel med det men för mig är de också förknippade med skönhet och andlighet och  renhet. Min bukett från födelsedagen står sig fortfarande så fin. 
(null)
<3

Andlighet. Ja, jag är på väg att öppna mig för andligheten igen. Jag stängde ner när konspirationsteorierna kom i vägen för min andliga utveckling. Besvikelsen var stor över ett flertal andliga vänner. Nu tycker jag mest synd om dem. Men jag vill åter vandra min personliga andliga väg och jag kommer att ha hjälp och stöd av en fin vän. Ett steg, ett första steg är att börja trumma igen. Och när jag en dag fick syn på en bild på en nymålad trumma så kände jag direkt: den är min. Jag har ju två trummor sen tidigare men inte använt dem på några år och de "mår inte så bra"… 
Jag börjar på nytt, på mitt eget vis. :-)
Trumman är min men jag har inte hämtat den ännu. När det är dags, är det dags. När jag är redo. :-)
(null)
Visst är den vacker!  Foto: Cecilia Rosenmåne. Hon är också den som målat den. 

Du som tycker att jag är konstig när jag skriver om min andlighet, du får göra det. Det är okey. Alla har vi våra egna livsval och egna livsvägar. Ibland vandrar vi tillsammans. En bit eller hela livet. <3
Och jag förenar min andlighet med mitt politiska intresse. Jag blir aldrig världsfrånvänd. :-)

Inför den nya veckan önskar jag Dig allt gott! 

Livsväg
♥️

Har inte ord…

publicerat i Allmänt;
Fredag 24 februari 2023

Kriget…ett år senare…det fortsätter…och jag har inga ord…

(null)

Under våren och sommaren la jag upp bilder på Solrosor här på bloggen. För att hedra Ukraina. Jag har en kvar. Det är ett glatt kort med "glada" solrosor. Trodde väl inte att det skulle ta så lång tid innan jag kunde lägga upp den. Men freden dröjde och den dröjer fortfarande…

Hoppet? Ljuset? 
(null)
Hoppet är väl en förväntansfull tillit att det kommer att bli bra. Att det sker mirakel. Så ja, sluta aldrig hoppas! 

Tillönskar Dig en fin helg! 

Hopp om fred
♥️

1, 2, 3 och 4!!!

publicerat i Allmänt;
Torsdag 23 februari 2023

Jag vet inte om det är min starka längtan till våren som gör att jag tycker att både januari och februari gått långsamt i år. Tvärtemot vad jag tidigare tyckt. 

"Jag längtar varje år
jag längtar efter tidig vår"

(null)
I morse slog den ut. Den otroligt vackra liljan! <3

Har läst ut "Stöld". Nu väntar "Straff" på att läsas. Men jag måste "smälta Stöld" först. Den grep tag om mig. Och gav mig kunskaper om samernas hårda liv i vårt land. Det är skrämmande och sorglig läsning. Men också spännande och väldigt bra skriven! Den ska visst filmas och jag undrar hur man ska skildra vissa scener, de våldsamma och otäcka…det kan inte vara lätt… Men, boken rekommenderar jag. :-) Författare: Ann-Helen Laestadius

(null)
Tittar på skidor…fy, så spännande! :-)

TV:n får stå på idag. Tittar emellanåt. Svenskorna är ju så bra!!!

Mellan heaten ägnar jag mig åt att putsa silver. Mina och makens barnbestick. Varför då? Jo, det är så kul att putsa upp dem och ha dem framme ett tag. Eventuellt kan barnbarnet använda någon av dem men han har modernare verktyg. ;-)

(null)

Och…jaaaa!!! Damfinalen! Sverige 1,2,3,4!!!
TACk!!!!

(null)
Ni är BÄST!!!
Snacka man får känna sig glad och stolt svensk! Ibland :-)
Bra start på VM!!! :-)
Härligt! 

Ha det gott! 

Guldglitter
♥️

Grå och fet tisdag

publicerat i Allmänt;
Tisdag 21 februari 2023
Fettisdagen 
 

(null)
Man undrar ju: ska det komma snö idag också? 

Just nu
Grå dag och grå själ, så där som det är och känns ibland. Och inte får man skylla på "omständigheter" enligt nutidens "tänk-positivt-skyll-dig-själv- uppmaningar". Jag blir utpumpad av alla positiva råd. Jag är inte otacksam! Men det finns situationer och omständigheter som inte löser sig med positivt tänkande. Oj, det där var nästan som att svära i kyrkan för alla positivitetsfrälsta! ;-)

Jag är uppfostrad med orden: besinna dig och behärska dig. Om jag skrattade "för mycket": behärska dig! Om jag grät för länge: behärska dig! Och: "du har inget att vara ledsen för"… Det var så för många på den tiden, inte hundra år sen, bara nästan :-) Jag hoppas att barn numera får skratta och blir tröstade när de gråter…Självklart fick jag tröst ibland men ofta kände man att ens känslor var "för mycket", liksom störande…

(null)
Underbara <3

Så till alla ni som tillhör den "behärskade" generationen: du har rätt att få visa äkta känslor. Man behöver inte vara "drama Queen" och inte bli bitter och gnällig för den skull! ;-)

Och visst ja:
(null)
<3

Läste att det finns "semmeltraditionalister" och "rebelliska semmel-förnyare". ;-) Vad är du? 

Jag ser framemot att se årets Let’s Dance. Framförallt för att Nilla Fisher är med och hon dansar med Cecilia Ehrling! :-) Jag beundrar alla amatörer som vågar ställa upp i tävlingen! 

Akuten är full med människor med arm-och  benbrott idag. Man går ut och vädjar att folk inte ska cykla…Det är halt! 

Var rädd om Dig!!

Känslor
♥️

Måndag

publicerat i Allmänt;
Måndag 20 februari 2023

(null)
Balder tittar ut och ner på omgivningarna. Efter snöfall kom solen fram. 

Jag har förstått att det var svenska framgångar i skidskytte igår. Grattis och hurra! :-)

(null)
De är så speciella och väldigt vackra de här "födelsedagstulpanerna" :-)

Att fylla år innebär ju att man startar ett nytt livsår. Om man ser det så blir det ju en mer positiv tanke så här på "ålderns höst" ;-) Nej, jag deppar inte men jag tar till mig det en vän skrev på Fb. Hon kallar det hon lider av för att vara "trötthetsinvalid". Jag känner av det också. Så har hon funnit en väg till acceptans. Att inte sjunka, men lära sig att flyta. Upp till ytan.  Så himla bra tips! <3

(null)
Form, färg…som sammet…<3

Jag har kommit en bit in i boken "Stöld" och jag har svårt att lägga den ifrån mig. Anna-Helen Laestadius skriver från ett barns perspektiv och hon skriver så fängslande. :-)

Visst undrar man hur det ska bli med Nato…och gängkriminaliteten… och när ska Norrland få elstöd… osv… men ärligt talat är mitt förtroende för regeringen lika med noll…så jag suckar bara och orkar inte ta in alla nyheter…så länge de bara är negativa…

Men…
(null)
<3

Ta vara på Dig! 
Du är Värdefull! 

Värdefull
♥️

Födelsedag

publicerat i Allmänt;

Söndag 19 februari 2023
Solen skiner från en molnfri himmel men det är kallt och blåsigt. Märklig vinter. 

 Jag fyller år. I år igen. :-)Men jag lägger upp en bild på min farmor som föddes 19 februari 1902.

(null)
Farmor Anna

(null)
Firar med rosor <3

(null)
Rosor och liljor <3
     
(null)
Efterlängtade presenter :-)

Snart dags att lämna sängvärmen och ta tag i "plocka-undan-proceduren"…?  Jo, underbara barnbarnet Noah kommer på besök. Han går nu och han når allt som finns i en ettårings höjd. Han ringde och meddelade att det var dags att "tagga till" inför hans besök. ;-)

(null)
Ännu en vacker bukett :-)

(null)
En kär gäst <3

Nu har jag grattats jättemycket. Det är kul att fylla år, även om åren man fyller blir fler och fler…
Tacksam över alla som kommer ihåg mig! :-)

I morgon är en annan dag, en vanlig dag. 
Ha en fin vecka! 

Tacksam
♥️





Det blåser en vind

publicerat i Allmänt;
Lördag 18 februari 2023
Fotens dag. Du tar väl hand om dina fötter? Unnar dig ett fotbad då och då? :-)


(null)
Precis när jag tog det här kortet tog vinden i ordentligt. En kall vind. Men solen skiner och det glittrar på vattnet. Snön som kom igår har förvandlats till små pölar och stora "sjöar". Plask plask.
Det blåser kuling igen. Men det finns de som har det värre. I alla fall haft det värre. I södra Sverige. Där Otto härjat. Har han lämnat tro? 

Jag kunde bara några av frågorna på På Spåret igår. Men jag är stolt över att minnas något överhuvudtaget. ;-) Florens och Mora kunde jag lista ut på 10 respektive 8 poäng men som vanligt tvekade jag: "nämen så lätt kan det ju inte vara"…? :-) Och så är det de där namnen som ligger och lurar i någon vrå av hjärnan…;-) 

(null)
Jag gillar mönstret på min nya handväska <3 En blå mandala :-)

Snart är det en form av "ödesmatch" för favoritlaget i hockey. Jag misströstar, men innerst inne finns det där lilla hoppet om mirakel… Maken kommer att titta, jag kommer väl som vanligt kika ibland men i övrigt flaxa omkring och fixa lite här och där. Förhoppningsvis får vi kärt besök i morgon :-)

Kom ihåg att: sätta ner foten!  Och våga visa framfötterna! :-)

Solglitter
♥️

Orden

publicerat i Allmänt;
Fredag 17 februari 2023

En grå dag vädermässigt. Försöker hitta skönhet i det grå, under promenad i närområdet. Men vänder sen kameran upp mot fönstren i de gamla charmiga magasinen. 
(null)
<3
 
Ord…är makt…är känsla…är kunskap…
Börjar med ett par positiva: 

Mirakel: Alla de människor som hittas levande i rasmassorna efter jordbävningen i Turkiet och Syrien. 

Hjälte: Hunden Killian som hittat och räddat 18 människor i rasmassorna efter jordbävningen. 
<3
 
Spännande: tycker kungen att det ska bli med hjärtoperationen. ;-)
——————-
Så till de ord som nu används på ett obehagligt sätt: 

Hyvla: kallar H&M det när de tvingar personal att gå från heltid till 5 timmar i veckan…

Städa: kallar SD det när de ser till att sparka folk i "myndighetssverige"…

Dessa ord och fler, är ett maktspråk som tyder på en otäck människosyn… Skrämmande i mina ögon…
———————

(null)
<3

För många blir det nu ett väldigt blåsigt dygn. I Köpenhamn har man t o m evakurerat höghus som kan skadas eller rasa i stormen. Han verkar inte så trevlig den där Otto! 

Tillönskar Dig en riktigt fin helg och om du befinner dig i blåsiga trakter, var extra rädd om Dig! <3

Kärlek
♥️

Vårvinterängel

publicerat i Allmänt;
Torsdag 16 februari 2023

Försöker samla tankarna och skriva lite. Hjärnan är "vissen" idag. Liksom kroppen i övrigt. Det är bara tänderna som inte värker. Tack för det! :-)

Är tacksam för att en som står mig nära äntligen får komma hem från sjukhuset efter att ha fått svåra komplikationer efter en "ofarlig" galloperation… En ung människa, en kämpe…må nu läkning fortsätta! <3

(null)
Hon ville komma fram nu, min vårvinterängel. Full av ljus, energi och hopp! Jag tror vi behöver henne nu! <3 Jag minns inte vilket år jag målade henne, det kan ha varit 2015. 

Sverige ska få en ny flaggdag, läste jag nyss. 
Dagen för valet till Europaparlamentet ska den svenska flaggan numer hissas. Gäller fr o m juni 2024. Jaha? Lite oväntat..eller? 

Gula och orangea  vädervarningar över delar av västkusten och Skåne. Det är stormen Otto som kommer på besök. 

(null)
Stilla vatten vid havsbandet häromdagen. :-)

Drömmer du konstiga drömmar? Mardrömmar? Minns du dina drömmar? Jag minns sällan i detalj, det är mest oftast en känsla bara som blir kvar. Mot morgonkvisten drömde jag något märkligt. Jag drömde att en vän, en barnmorska och syster till min frissa, tog tag i mitt hår och sa: "men nu är ditt hår så tunt att nu kan t o m jag klippa dig"…. :-D Åldersnoja? Nja, knappast, jag brukar inte oroa mig över mitt tjocka hår. :-) Mardröm? Nja..,:-) Fast visst var det skönt att vakna och inse att min kalufs var intakt…fniss…

Var rädd om Dig! <3

Vårvinterängel
♥️

Hjärter ♥️

publicerat i Allmänt;
Tisdag 14 februari 2023
Alla hjärtans dag <3
 

(null)
Morgonljus. På väg till Stockholm. 

Tandläkarbesöket gick jättebra. Rekommenderar Bene Tandvård, Stockholm. <3
Nu ska förhoppningsvis den här tanden vara färdigbehandlad. Den som plågat mig i månader! 

När vi nu ändå var i Stockholm passade vi på att besöka ett barnbarn som är hemma från skolan. Ont i halsen. Så mysigt att träffa henne igen. Må hon snabbt bli frisk! <3
Hunden var på dagis men katterna var hemma. :-)
Så fina!! Ras? Minns inte…;-)
(null)
Nu är vi på hemväg. 
Solen skiner och det känns lite vårligt! :-)

Till Dig:
(null)     
(null)

♥️

Hjärtan

publicerat i Allmänt;
Måndag 13 februari 2023
(null)
:-)

(null)
Jag la upp bilder på vackra himlen vid solnedgången igår. Här är ett till, lite senare. Så läckert med den där "randningen" :-)

Det har väl inte undgått någon att det är Alla hjärtans dag" i morgon. Det kan man ju ha olika tankar kring. Visst är det "kommersiellt" men ändå lite fint. Och det handlar ju inte, som jag ser det, om bara de romantiska hjärtana, utan ALLA hjärtan. Vänskap, föräldrar - barn, människa - djur, människa - natur….osv. Allt det våra hjärtan bultar extra för <3

(null)


Positivt: i samband med Game for Börje, i helgen här i Gävle samlades det in mer än 9 miljoner till ALS-forskningen :-)

(null)
<3
Vare sig du firar eller inte eller kanske blir firad, så hoppas jag att din alla hjärtans dag blir fin. "Lyssna till ditt hjärta" <3
Själv ska jag "fira" med att åka till Stockholm. Och sitta i en tandläkarstol…Rotfyllning…

Hjärtat
♥️

Söndag kväll

publicerat i Allmänt;
Söndag 12 februari 2023

Årets mello? Andra deltävlingen? Jo, jag såg…men nä…besviken på Jesper, trodde han var rolig men nä…

Direkt efter uttagningen var det QX Gaygalan på 4:an. Och wow så bra! Kul, kärleksfullt och underhållande. Och kampen för att få vara den man är och älska den man älskar, den går vidare. <3

(null)
Himlen ikväll. Wow! <3

Två av mina "favoritmänniskor" , på avstånd, har jag sett och lyssnat på idag. "Min sanning" på SVT Play. Prinsessan Märtha Louise och Göran Greider. (Var för sig) . Två kloka, fina människor. Och modiga. De står för den de är. Mycket intressanta program. Det är så fint att lyssna på människor bakom skandalrubrikerna. Jag följer Göran på Insta. Läser både dikterna och de politiska åsikterna. Märtha Louise har jag alltid gillat. Att hon går sin egen väg. Som andlig person är hon en av mina förebilder. :-)

(null)
Från ett annat fönster…

Jag borde kanske hängt med i vad som händer i skidsporten. Men jag är dålig på det. Av rubrikerna förstår jag att det är både vinster och förluster. Säger bara: heja Sverige! 

(null)

Kvällen har bara börjat men jag vill ändå dela med mig av min "aftonbön" eller vad man ska kalla den. Har haft med den förr här men den är ständigt aktuell. :-) 

God Natt min värld

Nu vill jag sova

Sova lugnt och tryggt


Få vila från världens oro

Från hatet och hoten

Från konflikter och intolerans 


Vila öronen från världens brus

Vila ögonen från tusen bilder

Vila munnen från pratet 


Släppa spänningar

Drömma drömmar

Bearbeta intryck


Kanske nås utav ett budskap

Kanske finna ett svar

I drömmens kodade språk


I tillit vill jag sova

I vetskapen om änglavakt 

Vid min dörr och vid min sida


Låta mörkret omsluta mig

Tills ljuset väcker mig

<3

Tillönskar Dig en fin vecka! 

God natt!

♥️

Vinter och gubbhockey

publicerat i Allmänt;
Lördag 11 februari 2023

En vacker vinterdag. Sol och snö. 
(null)

Efter promenad och lunch bänkar vi oss i soffan för "Game for Börje". Rena rama "gubbhockeyn" och det är så kul att se de gamla hjältarna/legendalerna spela. Lite stelt på sina håll men oväntat bra ändå. Och kul har spelarna också. Alla ställer de upp för att hedra Börje Salming. Och samla in pengar till ALS-forskningen. 
Med 2 minuter kvar står det ganska klart att Toronto kommer vinna över Tre Kronor. :-) 
(null)
Dålig bild men ändå… :-) En härlig upplevelse. God stämning. Bra underhållning, David Lindgren och Jon Henrik bl a. 

"Så mycket kärlek", har programledarna från TV4 påpekat hela tiden under sändningarna här från Gävle. Det känns gott. :-) Och nu hänger Börjes vepa i taket i arenan. Så klart! 

Om man inte gillar hockey har man kanske svårt att förstå allt detta med Börje Salming. Men alla bör veta att han även var en ödmjuk och fin människa som betytt mycket för många. 

(null)
Det blev en fin vinterdag :-) Tacksam för denna. 

Tänder ljus i kväll för alla de som har det svårt och kämpigt. Både de nära och de som är längre bort. 
Och så hoppas jag att Du, just Du, får en fortsatt fin helg. <3

Kärlek 
♥️

Livet

publicerat i Allmänt;
Fredag 10 februari 2023

(null)
Precis så är det…  på något märkligt vis…

Det regnade kraftigt igår kväll och idag skiner solen men det är inte tillräckligt varmt för att smälta isen, så det är halt. 

Helgen i vår stad blir lite speciell. TV4 "flyttar hit" och vi hedrar Börje Salming och samlar in pengar till ALS-forskningen. <3

(null)

Mitt upp i jordbävningskatastrofen sker mirakel. Som lilla nyfödda babyn Aya. Hon var fortfarande förbunden via navelsträngen med sin döda mor, när hon hittades…<3

(null)

Men nog undrar man över meningen… de existentiella frågorna dyker ofta upp nu när krig och naturkatastrofer härjar… frågor ingen har något svar på…
Låter funderingarna vila…

(null)
Skyddsänglar, var oss nära, hos oss och våra kära. Hos moder Jord. Hos de frusna, de sjuka, de skadade, de fattiga, de sörjande… <3

Fredag. Tillönskar Dig, kära läsare, en riktigt fin helg. <3

Änglaskydd
♥️

Astrid

publicerat i Allmänt;
Torsdag 9 februari 2023

Det blåste kuling här i går kväll och under natten. Det blåser fortfarande. Vilka krafter, vilken styrka det är i vinden!  
  (null)
Efter blåsig promenad:-)

Igår kväll såg jag, äntligen, filmen om Astrid Lindgren. "Unga Astrid" från 2018. Något av det bästa jag sett. Så fin, gripande, välspelad. Har du sett den? Då förstår du vad jag menar. Om du inte sett den, se den! Astrid Lindgren har ju via sina böcker berört alla svenskar och även utomlands är hon ju välkänd. Böcker om Pippi Långstrump finns på 78 språk!  Alla har vi våra favoritfigurer. Förr var det Bullerbyböckerna och filmerna som var mina favoriter. Sen blev det Saltkråkan. :-) Nu vet jag inte…Ronja kanske? :-) Bröderna Lejonhjärta…
En sak har jag gemensamt med Astrid. Vi är båda födda i Vimmerby. :-) Och jo, jag började tidigt skriva små hemmagjorda böcker (sagor) och dikter. Men författare blev jag aldrig även om många vuxna tyckte att jag "borde" bli det :-)

(null)

Slutlåten är skriven av Ane Brun. Den berör mig djupt. 
Springa våga springa Genom döden in i livet Springa våga springa Genom mörkret in i ljuset
Passa på att leva ta för dig Känn att sommaren den är din Passa på att leva ta ett steg fram Eller baklänges om du vill Passa på att leva stå mitt i det Möt upp stormarna med ett skrik
Springa våga springa Genom döden in i livet Springa våga springa Genom mörkret in i ljuset
Inte förtvivla men du kan gråta Och se att framtiden kan förlåta Svartmåla inte hela tavlan du fått Låt andra färger få plats emellanåt Inte ångra men du kan lära Sen går du labyrinten utantill
Springa våga springa Genom döden in i livet Springa våga springa Genom mörkret in i ljuset
Springa våga springa Över gapet in i faran
Springa våga springa Genom döden in i livet Springa våga springa Genom mörkret in i ljuset Springa våga springa Genom döden in i livet
Springa våga springa Genom döden in i livet
<3
(null)
Tack Astrid! För allt <3

Och tack läsare för att du var här på min blogg!
Var rädd om Dig! <3

(null)
Vacker himmel nu här i eftermiddag:-)

Tacksamhet
♥️










Svårt med fokus

publicerat i Allmänt;
Onsdag 8 februari 2023

Det är lite svårt med fokus för mig just nu. Tankarna fladdrar hela tiden iväg till nära och kära som har det extra jobbigt just nu. Tufft läge. Men ett litet inlägg vill jag ändå bidra med. :-)

(null)
Öppen

(null)
Sluten 

(null)
Öppen

Tulpanerna åldras olika. De är lite som vi människor. Somliga av oss är öppna till sättet, andra är mer slutna, lite hemlighetsfulla. Sen är vi väl öppna ibland och slutna ibland alltefter var i livet vi är och i vilka sammanhang. :-)

(null)
Rolig bild, träffande. Men jag förstår inte postens allt mer sämre service. Allt och alla är ju inte på nätet… 

En god nyhet är att polisen i dialog med Säpo nekat en ny koranbränning utanför Turkiets ambassad…eftersom säkerheten inte kan garanteras. 

Bilderna från Turkiet och Syrien är fruktansvärt tragiska. Som min mamma sa i telefon idag: man kan inte ta in det helt och hållet…

Sett några snödroppar än? I Göteborg blommar de. :-)

En dag i taget, ett ögonblick i sänder…det vänder…det blir bättre…när det är dags :-) En klen tröst, men ändå…

Tack för att just Du, tittade in här! <3

Omtanke
♥️

Allvaret och respekten

publicerat i Allmänt;
Måndag 6 februari 2023
Samernas nationaldag 
(null)
Grattis Sapmi! Och all kraft och kärlek till er kamp för existens och rätten att leva ett liv i harmoni med djur och natur. <3

Att läsa morgonens nyheter gjorde ont. Jordbävningar i Turkiet och Syrien. Alla dessa döda. Alla dessa drabbade. Moder Jord bullrar. Det är en stor katastrof. Katastrof är ett ord vi måste använda med respekt. Det finns stora katastrofer som drabbar många och det finns personliga. Men ordet används slarvigt i många felaktiga sammanhang. Det mister sin kraft. 
(null)
Tulpanerna börjar åldras. Solstrålar lyser genom de allt tunnare bladen. Det är så vackert. <3

Känner, av flera anledningar än jordbävningen, inte för skämt idag. Ibland är det allvaret som måste få råda. Det betyder inte depp eller tråkighet. Allvar är en del av livet det också och nej, allt går inte att skämta om. Jag har själv ganska sjuk och ibland rå humor, men att flabba bort allvaret, det ger ingenting. Och det allvarliga försvinner inte. 
Okey, det är min ståndpunkt. Den får jag stå för. 

(null)
Bjuder på lite mer "iskonst". Naturens eget måleri. :-)

Katastrofer av små eller stora format, nära eller långt borta. Låt oss finnas för varandra. Hjälpa, lyssna, trösta, tänka på, be för, stödja. Det vi kan göra. <3

Allvaret
♥️

Söndag

publicerat i Allmänt;
Söndag 5 februari 2023
Fullmåne
 

Tja…nä…det var väl så där..mello alltså…min personliga åsikt är att rätt låtar gick direkt till finalen och att det var kul att se och höra Cornelia Jacobs igen. Karin Boyes dikt på göteborgska var inte kul, bara plumpt…

Äsch, nu är det söndag och men va? Snö? 
Vi är på väg söderut igen. Ska återlämna barnbarnet. :-) 

(null)
"Jag undrade just hur länge den där lille ,  tvåbente, krabaten skulle stanna!" Du har varit jätteduktigt Balder!  Det är bara när Noah drar dig i svansen eller kastar leksaker på dig, som du blir lite irriterad. Och det kan man ju förstå. :-)

(null)
Det händer så mycket hemskt i världen. Så mycket ondska. Så har det ju alltid varit, men skillnaden är ju att nu får man nyheterna direkt. De är många, liksom staplade på varandra. Och långt ifrån alla kan man bara skaka av sig. Och de flesta kan man inte förstå. Det finns inga svar… Det är ofta som jag tänker: var är Gud? Jag vet att vi har fri vilja att välja ont eller gott men alla oskyldiga som drabbas…Jag brukar inte be till Maria, men ibland känns det som om jag vill vända mig till en moderlig gestalt med böner om fred….<3

Nu är Noah hos sina föräldrar. Och vi på väg hem till oss. 

Och när vi kom hem väntade "efterbesöksstäd" ;-) Blommorna får åter sin plats på fönsterbräderna, leksaker ner i en korg, saker man är rädd om återställs på sina platser och alla skor i hallen…nej, de får vänta ett tag till ;-) Älskade Noah du var överallt och testade allt som lyste, gick att öppna och fingra på…du utforskar världen, underbara gullunge! <3

Ny vecka på ingång. Hoppas på god hälsa, kraft, läkning och goda nyheter till oss alla! 

(null)


Kärlek
♥️








Aj, aj…nej nej

publicerat i Allmänt;
Lördag 4 februari 2023
Mamma fyller år. 88 år! :-)

(null)
Lite Göteborgshumor över denna…:-)

Vi är på hemväg från svärmor i Bålsta. Mätta som alltid när vi varit där. Med i bilen är Noah. Vi får "låna" honom till i morgon. Föräldrarna ska ut och äta i Stockholm. :-)

(null)
Noah sover. Balder sover. Solen skiner men det är rejält kallt ute. 

(null)
Jodå, vi har en riktig "pratkvarn" till hund. Vi förstår det mesta men när han sjunger och tjuter i bilen då undrar man ju. Han är bara tyst när bilen går fort…då sover han…I övrigt talar hans ögon och hans kroppsspråk. <3

Jag tänker titta på Mello i kväll. Av en enda orsak: Jon Henrik Fjällgren :-)

Nu är vi lyckligt hemma. Så nu börjar det: "aj aj", "nej, nej"… ;-) Noah tar sig på ettåringars sätt snabbt på "utforskningsfärd" i lägenheten och Balder hänger nyfiket med. Hej och hå! :-) Vi har att göra! <3

Maken försöker se hockey. Jag försöker vila ryggen. En stund. ;-)

(null)
Noah gillar också hockey… en liten stund :-)

Tillönskar Dig en bra och fin fortsättning på helgen. :-)

Omtanke
♥️

Andas

publicerat i Allmänt;
Fredag 3 februari 2023

Andningens dag

Varför då?  Andas gör man så länge man lever, ju…jo, självklart. Stress och krav och oro gör att många av oss andas "fel". På ett spänt sätt vilket är jobbigt för kroppen. Jag har fortfarande nytta av djupandning som jag lärde mig på yogan. :-)

 
(null)
Den var så söt så jag bara "måste" dela den :-)

(null)
Mina senaste tulpaner är så speciella. Eller hur? :-)

Jag djupandas ofta idag som lindring när fibromyalgivärken sätter i som värst. Värken finns kvar men det lindrar lite. :-)

Skummar igenom nyheterna. Eländes elände. En rubrik får mig att haja till: "Nu ska Johan Pehrson göras om till en tjejmagnet"….det var ju så dumt så att det var kul! :-D

Jaha, i morgon börjar programmet som ingen gillar men som många gör det iallafall…;-) Det är också programmet som "ingen" ser men som många gör ändå…:-)

Än så länge är det fredag och jag tillönskar Dig en fin helg! Unna dig något du tycker om, vare sig du jobbar eller är ledig. 
Andas
In 
Ut
Stilla en stund

Andas
♥️



2 februari

publicerat i Allmänt;
Torsdag 2 februari 2023

Skönt att vara inne i februari :-) De många födelsedagarnas månad I släkten och vänskapskretsen. Det börjar i dag. 2 februari var min mormors födelsedag. Jag har en syssling som fyller idag och ett gudbarn. :-)
(null)
Mormor Anna som liten. Hon var född 1895. Så söt <3

Idag lyser solen och man känner sig piggare. 
(null)
Ut mot havet. Jag gillar de skiftande blå nyanserna. :-)

Efter att under flera år skänkt prylar och kläder till Erikshjälpen besökte vi idag butiken. Så längesen sist. Så fint det är där nu. Snyggt uppdelat i olika avdelningar. Mycket folk. Jag ville kolla leksakerna eftersom vi ska ha Noah hos oss i helgen. Gjorde fynd! :-) Och fyndade också en stor gammal svepask. :-) Vi kommer att fortsätta skänka till secondhand där pengarna går till välgörande. Det känns så bra. :-)
  (null)
Alfons. :-) Bilar och lok i trä. (Bara lite plast). :-)
(null)
Svepasken. :-) Tänk om den kunde berätta sin historia:-)

Hastar mellan nyheterna. Blir mest rubriker. Orkar inte ta in alla politiska konstigheter som sker. Hittar inget positivt. Centerpartiet har fått en ny ledare…vet inte om det är positivt? ;-) 

Så här känns det nu:
"Tro Jag vill känna tro Jag vill känna morgondagen nalkas här i lugn och ro I en vintervärld, finns det någon tro? Jag vill känna önskan om en tid så ljus som friheten Känna tro igen"
En strof ur Marie Fredrikssons "Tro". <3

(null)
Sååå söta! Man blir glad av dem. :-)

Vad gör dig glad idag? Orkar du vara glad eller är det för mycket som tynger och gör dig sorgsen? Livets upp och nergångar. Ibland är det svårt att leva. Ibland är det lätt. Livet är en mix. Var rädd om dig! Du har rätt att få vara glad och du har rätt att få vara ledsen. <3

Omtanke
♥️