Karneval!

publicerat i Allmänt;
Idag är det Knutmassofirande i Gimo och Östhammar. Vilken fantastisk ide´att ha karneval mitt i vintern!!! En del av tjusningen är enligt UNT.se "att gissa vilka som gömmer sig bakom maskerna och vilket gäng som har byggt vad." Jag fortsätter att citera UNT.se: "Ett år var de gummor med rollatorer och stora plakat där de efterlyste punsch till ärtsoppan och snyggare, manliga sköterskor." Underbart, tycker jag. Knutmasso är en gammal tradition. Den tros ha börjat med att utklädda sk Knutgubbar gick runt i gårdarna och bad om mat och dryck vid tjugondedag jul. (Källa: UNT.se)

Solen skiner från en molnfri himmel här denna tjugondeknut. Kallt och mycket vackert med allt det vita. Det bästa med uppehållsvädret är att nu hinner snöröjarna få undan en del av de väldiga snövallarna här i stan.
Julgransplundring ska det väl vara denna dag också. Jag har redan städat bort det mesta av julen. Återstår bara adventsstjärnorna. Lika mysigt som det är att julpynta är det att plocka bort, tycker jag. Det blir så "rent" på något sätt.

Jag är så glad över alla de positiva kommentarerna och reaktionerna som jag fått på mitt bloggande. Både här på bloggen, på fb och via mejl. Tack!

Dagens tanke: Vi är alla fantastiska människor, var och en på sitt sätt!

Kommentera inlägget här :