Mellan ögonblick och evighet

publicerat i Allmänt;

Varje morgon har vi en ny möjlighet att börja om. Vi får reparera gårdagens misstag. Även tidvattnet spolar stranden ren på nytt varje dag.


Gran Canaria, november 2007

Nyss hemkommen från vårt torp. Det börjar bli vår där ute i skogen också. Snösmältning, takdropp och ljuvlig fågelsång.Ekorren har gnagt på vårt fina fågelhus. Den lille rackaren! Tydliga spår efter blåsten, det låg grenar och barr spridda över hela gården. Nu längtar jag bara tills det blir snöfritt så att man kan börja fixa i rabatterna. Pionen, som stått i gamla köket hela vintern har börjar "leva upp" igen. Trots blåst och kyla kändes det ändå skönt när man stod i lä och vände ansiktet upp mot solen.

Så var det dags för Sommartid igen. I natt vrider vi fram klockan en timme. Lustigt det där med TID egentligen. Tid som vi "flyttar" fram och tillbaka. Vi pratar om "tid som kommer och tid som gått." Och ibland så "har vi inte tid"..? Vad är egentligen tid? Ett relativt begrepp. Ibland upplever vi att tiden går fort och ibland känns det som den sniglar sig fram. Tiden kan vara mörk och den kan vara ljus. Vi pratar också om att "hitta tid" och att "vinna tid". Men vad är egentligen TID?...
Det finns naturligtvis ingen som kan svara på det men vi har väl alla våra tankar om tiden. För mig handlar tiden om Ögonblick.

"Vi har bara ögonblick att leva"
Jon Kabat-Zinn

Ett annat tidsbegrepp är ju Evigheten:

"Evigheten
börjar nu
och nu och nu...
I evighet - nu..."

Det här blev väldigt filosofiskt. Men filosofi är kul, tycker jag.

Dagens positiva händelse: I kväll är det 60 Earth Hour! Var med och släck ljuset en timme för klimatet! 20.30-21.30. lördag 26 mars.

Dagens tanke: "Du säger tiden går förbi? Nej - tiden står, går gör vi".
Henry Austin Dobson

Kommentera inlägget här :