Teknikens under?

publicerat i Allmänt;

Vintertid. Jag har inga problem med att komma ihåg att man ska ställa tillbaka klockan en timme. Det där tipset med trädgårsmöblerna har fastnat i min skalle. Fast det blev ju lite förvirrat när tjejen på ICA-reklamen säger : - "Ja men man ställer ju tillbaka utemöblerna på verandan på våren."... Det är ju också sant! (Fniss) Men det här med att gå över till vinter- respektive sommartid, har sina tekniska problem. Köksklockan av klassisk variant, inga problem, gammeldags väckarklocka och armbandsur, inga problem. I-phonen sköter det själv. Men...klockan på spisen och klockan på  micron kräver en tekniskt kunnig person... Det är följdaktligen någon annan person än jag... Det är sonens uppgift. Efter lite "rattande" och suckanden gick det i år utan instruktionsbok! Halleluja! Men CD-spelarens klocka visade sommartid ett dygn extra. Det var när vi nyss pratade om att den också måste ändras som vi upptäckte att den plötsligt fixat det själv. Mysko...Teknikens under!


Och hösten fortsätter att vara så där gudomligt vacker och dessutom ovanligt varm och solig!  Eftersom det är 1 november i morgon och natten varit lite småkall, valde jag att ta på mig varma kläder när jag gick till jobbet. Efter en promenad med min två- repektive fyrbenta vän, konstaterade jag att det var ett dåligt klädval. Men det gör ju inget, när det är åt det hållet!
I förra inlägget skrev jag om regissören Tom Shadyac och filmen I AM. Vill göra ett tillägg. Filmens titel syftar på att vi ska fundera på "vem är jag?" Vi är ju bra på att tala om vad vi GÖR och vi frågar inte andra vem de ÄR utan vad de GÖR. Men vi är ju inte det vi gör! Vårt värde sitter inte i vad vi har för yrke eller utbildning. Om vi är rika, fattiga, friska eller sjuka. Vi är värdefulla för att vi är människor som fötts till denna jorden och vandrar här just nu. För att du är just du och för att jag är just jag! Om vi kan sluta värdera varandra efter utseende, inkomst, härkomst och eventuella priser i prishyllan och verkligen se varandra som likvärdiga människor, då har vi kommit långt när det gäller att förändra världen. Det börjar inom mig och inom dig och övning ger färdighet, sägs det ju!
Allt det här vet vi ju alla sen tidigare men eftersom världen fortfarande ser ut som den gör, så behövs det tydligen upprepas... Jag fick mig ialla fall en tankeställare när jag såg programmet om filmen....

"Om du vill att andra ska
vara lyckliga ska du ägna
dig åt medkänsla.
Om du vill vara lycklig
ska du ägna dig
åt medkänsla."
Dalai Lama

"En människas sanna rikedom
är det goda hon gör
mot sina medmänniskor."
Moliere

Ikväll lyser månskäran vackert. I morgon börjar november...

Kom ihåg: Sprid ditt leende till andra - det är guld värt - och smittsamt!

Kommentera inlägget här :