"HELA OCH HALVA SYSTRAR"

publicerat i Allmänt;

Maken och jag har åkt ut till friden och lugnet i vårt torp i skogen. Solen skiner ännu och det är vindstilla. Jag sitter i soffan, maken på en stol vid datorn. Det är så tyst. Hör bara ljudet av den knastrande brasan. Här får man själaro.

Var på återbesök hos doktorn igår. Fick starkare dos medicin eftersom jag sovit dåligt, ibland inte alls de senaste nätterna. När man inte kan sova förstår man det där ordet "hjärnstress" väldigt tydligt. Milda makter så många tankar av alla de slag som virvlar omkring i skallen och de går ju inte att stänga av!
Vid mitt första läkarbesök tyckte jag att läkaren gav lite väl hurtiga råd om motion. "Visst gärna", tänkte jag, " men i ett senare skede". Jag var då kvar i den akuta delen när det kändes som ett maratonlopp att ta sig från sängen till toaletten... Vid gårdagens besök var det läkaren som bromsade mig. Jag rabblade upp alla mina " framsteg" och beklagade mig över det jag ännu inte kan göra. - "Det kommer det också, det har ju gått så kort tid ännu" sa hon och log. Javisst, ja...så är det ju..tålamod, tålamod..

Idag för 25 år sedan föddes min äldsta "halvsyster". Jag var då 30 år. -"Men hur känns det att få ett syskon när du är så gammal?" undrade folk. - "Jo, tack, det känns bara bra" svarade jag. "-Vad är problemet?" Två år senare fick jag ännu en liten "halvsyster". Det var absolut inget " problem" det heller. Vi har haft och har en vansinnigt massa kul ihop, vi tre. Och inte att förglömma, jag har ännu en lillasyster, en " hel"... Folk är alldeles för "åldersfixerade" i vårt land, tycker jag.
Hipp hurra för mina tre underbara systrar!!! <3<3<3

Av min äldsta syster fick jag nyligen Kreativ Insikts "Morgonpeppingkort". Man drar ett kort med en vacker bild och en affirmation varje dag. Vill dela med mig av dagens till er, varsågoda:

" Du är värd att leva ditt allra bästa liv"

Nu är vi inne i påskveckan. Jag är inte så mycket för påskpynt men något "äggstra" ska det väl bli ;-)
Här i torpet har jag ett vackert, prickigt, lavendelblått keramikägg från Paradisverkstan på Öland. På bilden syns det tillsammans med ett litet fågelägg som maken hittade i "fågelhuset" i höstas.

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Kristin:

Fint skrivet kära syster!

Håller med dig, det är bara andra som tycker vår "familjebyggnad" är konstig, för oss är det ju helt naturligt...

Kommentera inlägget här :