HAR NI JULGRANSFOT?

publicerat i

Vi har en "virvelvind" på besök! Sonens hund. Trots långpromenader ute på snöiga gångvägar och upp och ner på höga snövallar så har han energi kvar att fara runt som en stolle i lägenheten. Efter en lååång stund ramlar han ihop som en trasa på golvet. Han drar en djup suck och sen verkar luften gå ur honom totalt...För en stund. Han är go och glad och tycker att julskinkan doftar gudomligt.

Julstämningen börjar så smått infinna sig. Städningen är nästan klar och en och annan tomte och ängel är på plats.
Vi har ingen gran. Vill inte ha det heller. (En riktig gran är för "bökigt" och plastgran...aldrig...inte ens en rosa)Hade tänkt att liksom förra året ha en liten jultall på balkongen. Men nästan 1 meter snö kom liksom i vägen...;)
Men det blir jul ändå!

På den tiden vi hade gran klädde vi den alltid på uppesittarkvällen. Första julen i vårt radhus i Knivsta tog vi sedvanligt in granen på kvällen. Julgransfoten hade hängt med sen vår Uppsalatid. Men något hade hänt i flytten... Vattnet läckte ur! Vi ringde några vänner. -"Har ni möjligen en julgransfot över?" Hö hö, precis som om det är något folk samlar på...:) Nej, de hade plastgran förstås. Det var sent på kvällen, inga affärer i det lilla samhället var öppna. Stora affären i stan hade extra kvällsöppet. Maken gjorde en utryckning och sprang in någon minut i stängningsdags med ett bestämt mål i sikte: julgransfot!
Tack och lov, det fanns kvar!!!
Så kläddes granen i sena timmen till rim och julsånger på TV:n. Och det blev jul det året också. Med tindrande ljus i granen och en skinande ny julgransfot! Slutet gott, allting gott :)

Jag har nu en önskan om att alla kommer lyckligt dit de ska. Kör försiktigt. Jag önskar också att alla får uppleva värme och gemenskap. Äta god mat och känna glädje och sinnesfrid.
<3 <3 <3

Nu visslar maken "Bjällerklang,Bjällerklang" där han pysslar i köket...ja, det blir jul i år också!

Från mig till er alla:
En riktigt
GOD JUL!
<3
Kommentera inlägget här :