Där skönheten bor

publicerat i Allmänt;

Utsikt från min "myshörna"

Så blev det åter fredag. En vacker, solig och kall januaridag Efter flera "tunga och trötta" dagar vaknade jag i morse med förnyad energi. Vet inte varifrån den kom men jag har genom meditation försökt byta ut de negativa tankarna och den tunga energin mot positiva och friskare varianter. Det verkar som om det fungerade :-).
I morse ville sonen ha hjälp inför skrivningen i psykologi. Psykologi är ett av mina favoritämnen så jag ställde gärna upp som "bollplank". Extra kul var det att han valt "det kognitiva perspektivet" att skriva om. Tänkandet i centrum, hur vi uppfattar verkligheten, hur tankarna påverkar våra känslor, hur tankarna påverkar vår syn på oss själva, hur man genom terapi kan testa de negativa tankarna mot verkligheten, att bryta negativa tankemönster mot positiva osv... Vi hade en livlig diskussion, min son och jag om hurvida det här var en fungerande metod eller inte...Till slut var vi ganska överrens. Men för sonen återstår att skriva ner sin reflektion och sin analys. Hos mig startade det åter tankar om det positiva och det negativa i tillvaron och om vilka val vi har....

Vet du var skönheten bor?

I ett barns glada skratt
I den gamles ådriga hand
Ien nyutslagen ros
I fjärilens vingslag
I bäckens rinnande vatten
I höstlövets skiftning
I snöflingans mönster
I morgonrodnaden och solnedgången
och
i ditt hjärtas ljus!

Jag har hittat många intressanta, spännande, positiva nyheter som jag ska dela med mig av här på bloggen framöver. Tills vidare får vi nöja oss med denna: Dagen har ökat med 1 timme och 13 minuter sedan vintersolståndet!

I slutet av sommaren skrev jag att jag bestämt mig för att ha en positiv och kul höst (och så blev det!). Nu har jag bestämt mig för att ha en kul och positiv vinter och vår. Ni hänger väl med? :-)

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Anonym:

Härlig bild!

Kommentera inlägget här :