Hundbus i torpet

publicerat i Allmänt;
 
 
 
 
Klatsch klatsch säger det om skorna när man går i gräset efter nattens regn. Under förmiddagen blir det uppsprickande molntäcke ( underbara ord!) och riktigt soligt och varmt.
Maken och jag och sonens hund åkte ut hit till torpet igår. Alla hundar är personligheter, denna är inget undantag. Trots att han närmar sig "medelåldern" är han full av bus. Pinnar är populära. Särskilt vedpinnar. Fint staplad ved efter alla konstens regler... Man hör ett brakande ljud och vips kommer en lycklig spaniel farande med en stor vedklabbe i munnen. Helst ska man då jaga honom en stund. Sen lägger han sig på behörigt avstånd och så sätter "flisverket" igång.;)
Jag tycker inte att vovven ska ligga i soffan men det tycker han. Vi har våra konflikter om detta. Jag vinner. Som protest(?) lägger han sig med nos och framdel på fotpallen och bakbenen stående på golvet. Och han somnar så!!! Ser helt osannolikt ut. Om min bloggportal fungerat som den ska hade jag kunnat visa bildbevis... Just nu följer han vaksamt makens förehavanden i köket. Hm... luktar det iinte köttbullar? Två fästningar har vi plockat bort från vovvens päls. Otäcka små rackare.
 
Ute blåser sommarvind... Jag väntar ivrigt på att få se bilder från systersonens bröllop på Gotland. Sönerna har lovat att "messa".
 
Igår på kvällspromenaden till sjön hittade jag de första mogna vilda smultronen. Mums! :) Den vita rosenbusken från Visingsö blommar för fullt nu. Så vacker! Det finns mycket att vara glad och tacksam över!
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :