GÖKOTTA OCH MAJA GRÄDDNOS

publicerat i Allmänt;

En vän på Facebook skriver att hon varit på Gökotta idag. Själv har jag bara varit på en enda Gökotta i mitt liv. I min gröna ungdom. Minns att vi gick upp i gryningen och åkte till Flasta kyrkoruin i det vackra Skokloster. Det var lite molnigt och risk för regn. Kändes lite småkallt och daggen låg kvar i det gröna gräset. Prästen mässade om Kristi Uppståndelse, fåren i närheten bräkte, fåglarna kvittrade, barnen gick balansgång på muren, vi sjöng och det kom inte en droppe regn. Sen åt vi medhavd matsäck, pratade och njöt av Guds fria natur. Om göken gal minns jag inte men jag minns att jag sov en stund när vi kom hem...

Under flera år var Kr Himmelfärdsdag = "Maja Gräddnosloppet" i Uppsala. Ett lopp bara för tjejer i alla åldrar. Jag minns särskilt ett år när jag passerade mållinjen med barnvagn! Det var inte mitt eget barn som låg i, jag har ju söner, utan väninnans. Själv sprang hon i mål hand i hand med en äldre dotter. Nu var det ju inte så att vi sprang hela vägen, det var väl mer jogga och gå för vår del.:) Våra karlar som väntade tillsammans med sönerna vid mål klagade lite:" Först kommer eliten, sen motionärerna, sen ingenting, sen rullstolarna och sen kommer ni"... Ja,ja men kul hade vi!!!
1993 kunde jag inte delta. Då låg jag på BB. Äldste sonen kom till världen dagen före Kr Himmelsfärd. Men jag fick besök av några söta Maja Gräddnosar som kom direkt efter loppet.

Denna Kr Himmelsfärd är jag inte uppe i ottan och jag springer inget lopp. Nöjer mig med en promenad längs med ån. Åns vatten är så stilla idag. Allt är stilla. Känns nästan som när ett oväder är på gång. Som om naturen håller andan. Just när jag skriver detta bryter några solstrålar genom molnmassorna västerut. Det kanske klarnar upp..

Kommentera inlägget här :