REGNBÅGE OCH ÄNGLAR

publicerat i Allmänt;

Trotsar allergisnuvan och går ut på promenader i vårsolen. Det är maken som är drabbad av detta gissel, pollenallergi. Men han vill ändå ut några svängar i "friska" luften. Skönt att bo nära havet.
Sköna maj är här! Ljuset är tillbaka! Det ljus som ska vara så läkande och stärkande är dessvärre mitt "gissel" denna vår. Det är som om ljuset är ett för starkt intryck för mig just nu. Vet att sinnena ofta inte fungerar som de ska när man är utbränd. Tur att det finns solglasögon! Och persienner som man kan vinkla så att man får in en lagom dos ljus.
Efter jättekliv framåt på Bättringsvägen" var det dags för en rejäl dipp igen... Ångesten kommer alltid oväntad och ovälkommen. När den tar tag i en är man bra liten och oskyddad. Men det är fantastiskt ändå, det där med att "när nöden är som störst är hjälpen som närmast"... Grannen mittemot är läkare. Han tillkallas, kollar pulsen, pratar lugnt, lyssnar på mina ord, mitt hjärta och mina lungor. Allt är som det ska vara... Ibland dyker änglarna upp i människogestalt. Ibland är de dina grannar mittemot...
Tilläggas ska att make, syster och vänner också är mina hjälpande änglar nu under denna jobbiga period i mitt liv. Och sönerna, från och till.
Något jag lärt mig är att våga söka hjälp. Vi vill ju inte vara "till besvär" men nästa gång kan det ju vara jag eller du som behövs för att hjälpa någon medmänniska.
Vi vandrar inte ensamma på denna jord, vi är alla Medmänniskor!
Det är skönt att ha sällskap på resan längs Bättringsvägen.

För några dagar sedan var det regn och sol samtidigt. Då dök den här mycket tydliga regnbågen upp på himmelen utanför mitt fönster.

Kommentera inlägget här :