EN "TOSSIG" HÄNDELSE

publicerat i

Det är den 6 november. Gustaf Adolf har namnsdag. Läser i GD att det bara är 113 män som heter så. 24 kallas så eller har det som första förnamn. Namnet finns i almanackan till minne av krigarkungen Gustaf II Adolf... Kan vi inte byta ut namnet mot något namn som förknippas med något trevligare än krig?? Undrar jag....

Solen skiner och jag har parkerat mig på balkongen. Bäst att passa på :)

Har varit på koll hos tandläkaren idag. Min "tandstatus" var inte så bra som den brukar vara. Som följd av sjukdom och medicinering. Jag tog mod till mig och berättade precis som det var. Berättade om den första tiden, i början av sjukperioden. Hur dålig jag faktiskt var. Att jag inte ens kunde gå själv till badrummet. Ännu mindre sköta tandhygienen. Jag möttes av stor förståelse från både tandläkare och sköterska. Kändes bra. De förstod att jag gjort så bra jag förmått. Jag hade inga hål men tanden som gick sönder strax innan jag åkte på begravning måste naturligtvis lagas. Allt till en nätt liten summa...;)

Upptäckte strax innan jag skull bege mig till tandläkaren att jag inte gjort rent mina skor efter helgen i torpet. Så därför tog jag på mig de blå skoskydden när jag kom in på kliniken. Undersidan på skorna syns ju så tydligt när man sitter i tandläkarstolen! Ett minne dök upp från ett tandläkarbesök när jag bodde i lärdomsstaden Uppsala. Hade då en tandläkare av den "gnälliga,skälliga, oförstående och missbelåtna sorten". Hårdhänt dessutom. Det var en pina av dubbelt slag att besöka henne. Själva undersökningen eller lagningen var inget mot det "psykiska " lidandet kan jag lugnt påstå. ;) Hon gnällde på allt och alla. Särskilt sina sköterskor. De byttes ut varje år... En gång var jag så glad och lättad när jag äntligen fick gå hem att jag fullständigt rusade ut därifrån. Nerför trapporna, ut på trottoaren vid den trafikerade Kungsgatan. Fram till övergångsstället och tryckte på knappen för grön gubbe. DÅ andades jag ut och tittade ner på mina fötter. Jag hade inte tagit av mig mina skoskydd!! Mina "medfotgängare" tittade konstigt på mig medan jag försökte mig på ett snyggt balansnummer och helt omärkligt försöka ta av mig "tossorna"... Det gick! Jag försökte se ut som om det regnade när jag med skoskydden i fickan travade över gatan vid grön gubbe...:)))

Presidentval i USA. Jag vet vem jag håller och hoppas på...
På tal om presidenter, Abraham Lincoln får stå för dagens citat:
"Tänk på att främlingar är vänner du ännu inte har mött."Kommentera inlägget här :