INGET DÅLIGT VÄDER?

publicerat i Allmänt;
 
Blötsnö... Finns det något mer onödigt väder än blötsnö? Det är ju bara temporärt och jobbigt. Man blir genomblöt och smutsig. Inte lägger sig snön heller som ett vackert vitt täcke på marken... 
Så där ja...nu har jag fått klaga på vädret i denna min positiva blogg ;)) Jag har varit tacksam över den varma och fina november...tills nu. Jag har t o m sett det vackra i det gråa denna månad, de svarta nakna trädstammarna som sträckt sig upp mot himlen. Det finns nog en skönhet i alla årstiderna om man vågar se det. Men blötsnö...nja... Jag vill inte ha snö förrän till jul, runt tredje advent sådär. Då vill jag ha vit, fin snö i lagom mängd som ligger fint på mark och grenar och lyser upp och skapar stämning. Gärna lite kallt, så att det knarrar så där mysigt under skorna när man är ute och går. Klara kalla nätter med gnistrande stjärnor...Jag har lagt in en beställning om detta så vi får väl se om de högre makterna lyssnat på mig ;))
 
"Det finns inga fula årstider,
liksom det inte finns något fult väder; 
bådadera är något som vi stadsbor hittat på."
- Sten Selander ur Mark och rymd
 
Tack November för din gråa skönhet!  Uppblandat med ett blekt solsken och en rosa eftermiddagshimmel och en aning av ett lila sken över de svarta trädgrenarna. 
Jag har sett det ljuset.
Har du? :)
 
Igår inhandlade jag adventssljus, mossa, julkort och en amaryllis. Så nu kan det bli Advent hemma hos oss till helgen. Inte tidigare. När det gäller detta håller jag på traditionerna. ;) Ska bli skönt att lysa upp de mörka kvällarna med stjärnor och ljusstakar. Och med ljusslingor... Maken och jag tog en sväng ner till källarförrådet för att hämta en väska. När vi tittade ut över röran där nere säger maken "Vi kanske ska bära upp något mer på en gång, ljusslingorna t ex"? Vi tittade på varandra, på röran och på varandra igen. Vi behövde inte säga det, vi var rörande överens: vi väntar med det! Ni som läst min blogg tidigare förstår detta... Vi och ljusslingor är en historia för sig...;)
 
Efter ett reportage på TV om mörkret och reflexer fick jag igår kväll väldigt bråttom med att plocka fram våra reflexer. Det skulle jag gjort för längesen!  Jag vet ju hur dåligt jag syns i trafiken som fotgängare iklädd svarta kläder. Faktum är att jag inte syns alls! Så hög tid att reflexera!
 
Ett lärorikt program att titta på är "Allt för Sverige" där amerikaner får söka sina svenska rötter. Det är intressant att påminnas om svenskarnas utvandring till Amerika, undan fattigdom och svält. Vi har också varit invandrare... Intressant också att se hur begeistrade deltagarna blir över vårt land och hur viktigt det är för dem att hitta sina rötter. Att hitta sig själva och bli hela, som de uttrycker sig. De har också sagt att de nu förstår "varför de är som de är" . Det jag gillade mest var att en av dem sa: - "Jag har insett att jag inte behöver vara en högljudd amerikan"...:))
 
Var rädd om dig! Reflexera! 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :