SOLGLITTER PÅ ÅN

publicerat i

Sitter vid köksbordet med en mugg varmt te och en kanelbulle efter en kylig höstpromenad. Tittar ut genom fönstret mot ån. Solens strålar glittrar på åns vatten. Det ser precis ut som stjärnor som glimmar och gnistrar. Kan inte fånga det på bild men tar i alla fall ett foto.

Jag vill berätta om en busshållplats...
När vi flyttade in i vårt boende var området "nybyggarland". En bussförbindelse fanns med i planerna. Så efter ett tag fick vi en busskur! Men ingen buss... Busskuren stod där ny, ren och fin och började snart användas som "parkbänk med tak". Men ingen buss kom förbi. Efter ytterligare en tid blev busskuren, som så mycket annat, nerklottrad och såg inte längre så fin ut... Folk började undra. Varför ha en busskur men ingen buss? Ska kuren rengöras eller se ut så där? Vid förfrågan svarade kommunen: -"Vi ska ta bort den för det är ingen buss som ska gå där, vi har inte råd med den turen." Efter en lång tid monterades kuren ner och transporterades bort... Ganska snart dök det upp busshållplatsskyltar med busstidtabell...!
Nu skulle vi tydligen ha en buss här iallafall! Och jo då, snart rullade det gula bussar på gatan och stannade vid hållplatsen.
Nu hade vi buss men ingen busskur :)) Historien slutar inte här... En vacker dag stod en ny, fin och ren busskur på samma plats som den gamla...
Man kan ju undra hur kommunen resonerade??? Och hur mycket detta kostade??? En märklig historia är det hur som helst...
"Det ordnar sig nog med is bara vi får skridskor", som min pappa brukade säga... :)))

Efter städning blir det nu snart något gott att äta. Maken står vid grytorna och visslar. Tvättmaskinen brummar, diskmaskinen likaså. Solen har gömt sig bakom molnen. Det börjar mörkna. Dags att tända ljus!

Kom ihåg: "Varje solnedgång är ett löfte om en soluppgång."


Kommentera inlägget här :