VEM ÄR "TJUVEN"?

publicerat i

Har min mor på besök. Vi pratar och tar långa promenader i området, längs med ån och in i stan. För första gången på månader befinner jag mig plötsligt i affärer. Det går skapligt. Jag får huvudvärk av alla intryck men berömmer mig själv för att jag tagit dessa steg på Bättringsvägen...:))

Vi tar en sväng ut till torpet också. Jag, min mor, maken och yngste sonen. Plötsligt upptäcker vi att två av tre fågelmatare/foderautomater är borta. En ligger på marken men den tredje är totalt borta! Ekorren känns först misstänkt. Men så ser vi att marken runt träden är nertrampad och "någon" har grävt och bökat ett stort hål i marken. En liten buske är avgnagd på grenarna... Efter en bra stund hittar sonen en liten bit av fågelmataren en bra bit längre ut på gräsmattan... Vem är "tjuven"?? Älgen? Rådjuret? Räven? Björnen? Fågelmataren satt högt upp... Vem har bökat i jorden? Gnagt på grenarna? Lyckats få ner en fågelmatare och tagit med sig den? Någon som gillar frön...
;))

Vad hösten är vacker nu! Löven är fantastiska! Gult, orange och rött lyser upp tillvaron! :))

Såg på Facebook att denna oktober innehåller 5 måndagar, 5 tisdagar och 5 onsdagar. Detta inträffar en gång vart 823 år... Kanske onödigt vetande fast ganska kul vetande...:))

Trevlig helg!
Stockrosen i torpet hade till vår förvåning slagit ut :) Bättre sent än aldrig...;)


Kommentera inlägget här :