HOPPETS MÅNAD

publicerat i

En sådan underbar höstdag! Solen skiner och värmer. Himlen är blå och vita molntussar seglar snabbt förbi. Höstvinden tar tag i träden och några gula löv dansar i luften. Nere vid sjön kluckade vågorna högljutt mot stranden.

Min favoritstol bars ut igen och nu sitter jag här och höstfilosoferar. Lyssnar på vindens sus i trädtopparna. Har beslutat mig för att utnämna September till "hoppets månad".
Hopp om en skön höst, en "lagom" vinter, en tidig vår och en varm sommar... Hopp om att finna balans i livet. Hopp om vila och aktivitet. Hopp om hälsa och glädje. Hopp om vänskap och kärlek...Till alla!

"I dag är höstens första dag;
förvissning är naturens lag,
och mörkrets tider stunda.
Hur rann du, höstens timme, opp
så blomsterprydd som vårens knopp,.
så klar av ljus, rik på hopp?"
-Zacharias Topelius

Vi förbereder höstsäsongen. Innanföntstren sätts på plats. Utemöbler bärs in. Blommorna får övervintra i gamla köket. Gräset klipps en sista gång... Det är höst i torpet. Ett visst vemod sänker sig över oss. Men vi bär hoppet inom oss... Det ljusnar alltid och det kommer alltid en vår! Och vi skulle inte uppskatta ljuset om inte mörkret fanns.
Hösten kan vara förföriskt vacker...

Sonen pluggar ekonomi inne i stugans värme. Maken och jag funderar på att ta ytterligare en promenad. Sen blir det fika!
Nu tar vinden i ordentligt! Den dånar! Jag måste ställa mig upp och borsta av mig alla löv och frön som regnade ner över mig.
Kan inte låta bli att skratta åt höstens "tokerier".
Dansande, virvlande löv i solsken. Fröna som landar i jorden, hoppet om en ny vår...:))
Det är väl bara att dansa med...


Kommentera inlägget här :