En prick i oändligheten

publicerat i

"Vi upptäckte mer och mer
och jorden blev större och större
Upptäckte ändå mer
och jorden blev bara en prick,
i oändligheten...."
- Nils Ferlin

Jag älskar den lilla versen och kunde inte låta bli att dela med mig av den :)

Det var längesedan jag hittade och delade med mig av goda nyheter. Men nu har jag hittat detta i Good News Magazine:
I Piplantri, i Indien, planterar man 111 träd varje gång en flicka född. I byn föds ca 60 flickor per år. Hälften av dessa accepteras inte fullt ut av sina familjer. Då skapar man en fond för flickan som förvaltas i 20 år. Föräldrarna måste skriva under en försäkran. De måste sköta om träden som planterats i deras döttrars namn, flickorna får inte giftas bort före de nått laglig ålder och de måste se till att flickorna går i skolan.
Under de senaste sex åren har över en kvarts miljon träd planterats! :)

Det är helt underbart att se hur alla snöhögar sjunker ihop och blir till snöfläckar och till slut försvinner. :) Det blåser mycket idag men det påskyndar ju bara snösmältningen :) Vårvindar friska!

Jag vaknar numera tröttare än vad jag var när jag la mig för att sova. Jag drömmer så mycket märkliga drömmar. Det är ett sammelsurium av dåtid och nutid. Människor och miljöer som jag glömt dyker upp. Mycket problemlösning. Intensiva drömmar och även om jag glömmer detaljerna så stannar känslan kvar. Och jag vaknar "utarbetad". Är det någon form av "vårstädning" tro? Utrensning?
Sen upplever jag annat också när jag är i "halvslummer". Färgstarka bilder på okända människor och miljöer som svischar förbi... Undrar vad det är? Jag tror inte att jag blivit "tokig", jag blir bara så nyfiken ;)

Under promenad med hund och make idag kunde vi beskåda vår speciella utebelysning här i området lite närmare nu när snön smält. Vad sägs om denna lampa? :))

Kommentera inlägget här :